Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fulfilment

Marketing

The Day I Tried To Live

Pitam se je li moglo biti gore.

K vragu i moja glupa ideja da prošećem do škole.

Sve je počelo tako lijepo, napravila sam si dvije pletenice i poskakivala sam (dječjim poskokom) kroz Trešnjevku. Pratili su me leptiri i slavuji su mi slijetali na rame, cvrkutajući melodiju iz „Moje pjesme, moji snovi“.

I onda je krenulo krivo.

Na zelenoj livadi ugledala sam polje malih bijelih tratinčica. Sjetila sam se one dosadne igre „Voli, ne voli“ za koju nikada nisam imala živaca. Pomislila sam kako imam viška vremena pa bih mogla iskušati sreću. Posegnula sam za jednom tratinčicom, ubrala je i ustanovila da je mokra. Ne, ne može biti. To je ranojutarnja rosa. To je kiša. Nakon što sam sa zaprepaštenjem ustanovila da nije moguće da je rosa, pošto je već prošlo podne, a nije ni kiša, jer nije padala, bila sam prisiljena pomirisati svoju ruku. I daaa, ipak. Bila je to pišalina, i to posebno intenzivnog mirisa.
No dobro, nije kraj svijeta. Još.
Zbog tog nemilog događaja morala sam kupiti vlažne maramice što je onda rezultiralo nedostatkom novca i nemogućnošću da si kupim veliki King s bademima, pa sam se morala zadovoljiti kornetom od vanilije.
I tako sam, sa sladoledom u ruci odlučila još jednom riskirati. Ubrala sam još jednu tratinčicu (ionako sam imala viška mokrih maramica). Ovaj puta nije bila namirisana. Igrala sam „Voli, ne voli“. Već pogađate, ispalo je da me ne voli. Ne znam tko, nisam ni na koga posebno mislila. Ali me ne voli i sada sam tužna.
E sad, znate one krajeve korneta koji su zbog nekog, meni nepoznatog, razloga ispunjeni čokoladom? Ja to ne volim. Uopće. Ali jučer se moralo dogoditi da je ne samo kraj, ne samo četvrtina korneta bila napunjena tom gorkom čokoladom, nega cijela cijelcata trećina mrskog mi sladoleda bila je njome ispunjena!
No, djeca u Africi gladuju i ja sam se prisilila da pojedem tu odvratnu tvrdu masu do kraja.
Kada sam na mostu ušla u tramvaj, ljudi su mi se smješkali i gledali me. Mislila sam kako sam slatka s pletenicama. Tek kada sam došla do škole, shvatila sam da imam proklete čokolade oko ustiju.

Na kraju svega mi je prijateljica rekla da s pletenicama izgledam kao Marisol.


(kad se već potpisujemo)
KriSTinA

Post je objavljen 06.04.2006. u 12:46 sati.