Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spuz

Marketing

PLAN SKUPINE SJEME ZA PETAK 07.04.2006

Danas su učenice iz skupine Sjeme sortirali sjeme starih sorti za razmjenu sjemena s predstavnikom udrug Rustica gospođom Papeš-Mokoš B. u petak 07.04.2006.g. u Zagrebu!!! Proizveli smo sjemena starih sorti: graha, crne soje, graška, zemnog orašca (kiki riki), rajčice, paprike,tikve, bamije itd. ova sjmena šaljemo u udrugu Rustica, a oni će nama dati sjeme ljekovitog i začinskog bilja. Zanimljiva razmjena, nema novaca i kupovine, a sjeme starih sorti se širi i uzgaja na novim površinama i "živi" u vrtu što jest osnovni zadatak "čuvara" starih sorti, to je i zadatak i cilj skupine Sjeme Ekološko vrtlarake sekcije (EkV) naše škole.
Također smo otišli u vrt i planirali plan A: sjetvu za petak u našem školskom vrtu. Od sjemena starih sorti posijat ćemo sljedeće kulture:komorač,kopar,heljdu,lan,grašak,crnu soju,bamiju i lupinu!!
Učenice 3a- skupina Sjeme:Julijana Lujić, Ivana Aga, Nikolina Ilić, Mirela Knežević,u provedbi plana sudjelovat će i učenice 2a razreda.
U slučaju kiše imamo plan B: dogovorili smo se da budemo u učionici i razgovaramo: što smo napravili do sada, koji su se problemi javljali te smišljamo daljnje planove i ciljeve naše skupine!!!
Članovi skupine Panj oni su uvijek vrijedni, oni će obrađivati stare panjeve...:-)
Članovi skupine Blog sve će to pratiti i objaviti, podrazumjeva se...:-)
I na kraju ono najzanimljivije, slušaj i čitaj sad vjerovali ili ne:
Sve ovo planiramo napraviti bez profesora Ibrakovića, on ide na državno natjecanje u Zagreb. Natjecanje je iz predmeta Tloznanstvo, idu učenici 3a razreda zna se najboljeg razreda na školi Nikolina Ilić - skupina Sjeme :-) i Josip Kadić. Želimo im da budu najbolji u državi, zato što oni to i jesu, držimo im "fige"...SRETNOOOOOOO...:-)
To je ukratko od nas...
Kad se male ruke slože,sve se može, sve se može!!!
Napisao i objavio Ivan Vinaković 3a.

Post je objavljen 05.04.2006. u 14:57 sati.