Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chimaera

Marketing

Šest rockera i jedan duh

duhKada je australska rock grupa Wild One snimala video spot za novu pjesmu, nitko nije ni slutio da će se na njihovoj snimci naći nepozvan «glumac». Spot je sniman u napuštenom rudarskom gradiću Glen Davis, te su sa sigurnošću mogli tvrditi kako uokolo par kilometara nije bilo «žive duše». Scenarist priča kako je vrijeme bilo oblačno, a zrak dosta hladniji, te je vladao neki čudan osjećaj koji je izazivala činjenica da su snimali na lokaciji «grada duhova».
Prilikom obrade snimke u studiju, u pozadini, među ruševinama, naslonjen na stup nazirao se lik čovjeka, izgledao je kao da je u dugom kaputu. Ekipa sa snimanja tvrdi da takve osobe nije bilo na snimanju, a prema položaju na snimci sigurno ne bi prošla nezapaženo.

Istražujući malo više o lokaciji saznali su dvije priče.
Prva se veže na rudare koji su tu obitavali davno prije. Kako rudnik teško prođe bez nekakve nesreće tako je bilo i s ovim. Mnogi su poginuli, a tijelo samo jednog je nađeno na lokaciji gdje se snimanje odvijalo. Da li je to duh starog rudara? Moguće, no okolno stanovništvo preferira drugu priču. U blizini se nalazila škola za svećenike, a život jednog od učenika je završio tragično – samoubojstvom točno na lokaciji snimanja.

Koja god priča da se uzme u obzir, činjenica je da na video zapisu stoji nepoznata osoba koja prilikom nastajanja istog nije bila vidljivo prisutna. Možda se neki buntovnik s «one strane» zaželio žestoke glazbe, ili žudi za tim da ispriča svoju priču…

Post je objavljen 04.04.2006. u 10:10 sati.