Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/postpunkrocks

Marketing

trešnjevka više nije ono kaj je nekad bila...

nakon kaj sam tri puta prošla tom ulicom,ja još uvijek nisam shvačala kaj se desilo.konačno mi je Rea(???)objasnila o čem se radi i sad sam ja znatiželjna ko i uvijek odlučila malo pročitat detalje o ovom.za sve one koji ne znaju kaj se to desilo u ulici koja je okomita s mojom evo vam članak sa stranice jutarnjeg:



Snažna detonacija eksplozivne naprave na Trešnjevci
Piše: Dušan Miljuš
Foto: Dušan Miljuš
--------------------------------------------------------------------------------


Paklena naprava napravila rupu u asfaltu, oštetila aute i razbila prozore


ZAGREB - Snažna detonacija odjeknula je noćas oko 1.05 sati u Melengradskoj kod kućnog broja 9, koja se čula na Trešnjevci, zapadnom dijelu grada i Centru.

Prema dosad utvrđenom policijskim očevidom, koji je trajao do ranih jutarnjih sati nepoznata eksplozivna naprava bila je postavljena nasred Melengradske ulice kod kućnog broja 9, ulice koja spaja Trakošćansku i Krapinsku, nedaleko od Trešnjevačke tržnice.



Nitko nije ozlijeđen, ali je znatno oštećeno nekoliko automobila, porazbijana su stakla na obiteljskim kućama i uznemireni stanovnici.

Jutros oko 8.30 razgovarali smo s Lidijom Lizatović, koja je s obitelji živi na kućnom broju 9, kojeg policija navodi i kao mjesto eksplozije.

- Spavali smo. Jako je grunulo, mislili smo da je negdje eskplodirao plin. Stopila se eksplozija i zračni potisak od kojeg su pucala stakla - kazala nam je gospođa Lizatović.

Stakla su popucala i na susjednim kućama, a oštećen je i Mercedes koji je bio parkiran nasuprot njihove Toyote koju su jutros nakon očevida parkirali u dvorište.

- Policija nam nije rekla o kakvoj se napravi radi. No, čini se kao da je netko zabio granatu - rekla je naša sugovornica.

Eksplozija je napravila krater na asfaltu nepravilna oblika, a komadi asfalta letjeli su desetak i više metara.

Gospođa Lizatović tvrdi kako njima nikad nitko nije prijetio, s nikim nisu u sporu, a u ulici po njezinu saznanju nikad nije bilo sličnih događaja.

Kriminalistička policija tek treba utvrditi tko je i zašto prouzročio eksploziju koja je uznemirila taj dio Trešnjevke.

Susjedi nisu noćas zamijetili ništa sumnjivo. No, Lidija Lizatović rekla je da se oko ponoći čuo intenzivan lavež pasa u ulici, a i da je njezina mačka tražila da ide van.

- Izišla sam, ali nisam primijetila ništa sumnjivo - rekla nam je. O eksploziji bi trebalo biti nešto više riječi na jutrošnjoj konferenciji za novinare u PU Zagrebačkoj.



Katstrofa....trešnjevka je dok sam ja bila mala bila jedan od,ako ne i najmirniji kvart,a pogledajte na kaj je spala..sve vam može reći to da je na nekadašnjem mjestu "dvije lipe"danas nekakva kockarnica!!

Post je objavljen 29.03.2006. u 11:17 sati.