Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lillyslife

Marketing

14. 03. navečer

Sprovod je za tjedan dana. Pokušavam ne razmišljati o tome... Pitala sam Lily što mi je to Dumbledore mogao staviti u piće da mu se onako osječajno ispovjedim. Kaže da je bila blaža verzija Vestraseruma. To, u kombinaciji s Dumbledorom stvarno mi je podiglo raspoloženje. Išla sam se zahvaliti Dumbledoru, kada sam u njegovom uredu primjetila jednog zgodnog mladića. Zaprepašteno sam ga pogledala i spotaknula se. Vrata su se prigodno zalupila.
"Gospođice Smith, jeste li dobro?"
"A... Pa valjda..."
"Onda mi dopustite da vam predstavim svog nećeka, Duju Albusa Dumbledore II."
"Molim?"
"On je sin mog brata."
"Imate brata?" rekla sam gledajući u Duju.
"Da. I sada je njegov sin ovdje, jer je moj brat na putu."
"Dobro. Željela sam..."
"Smijem li te zamoliti da provedeš Duju po školi? Spavati će u sobi s Ravenclwima s sedme godine."
"Da... Željela sam vam se zahvaliti za ono jučer. Trebalo mi je."
"Nema na čemu. A sada ga provedite po školi, upoznajte ga sa Griffindorima. Neće spavati kod vas, ali će sljedeći tjedan ići s vama na nastavu."
"Profesore, to je komplicirano, ne bi li bilo jednostavnije da..."
"Učinite kao što sam rekao. Duje, Miranda će te provesti po školi."
Krenuli smo. Po putu smo malo pričali. Nakon početnog upoznavanja saznala sam da on ide u Crazyng, školu na jugu Bugarske. Upoznala sam ga sa Griffindorima, i otišla do jezera. On je ostao sa Griffindorima, iako nije bilo niti njega niti Lily, Maye i Siriusa kada sam se vratila. Na jezeru sam srela Benjamina. Ispričala sam mu o Duji. On se ispričao jer vjeruje da je Sirius prekinuo samnom zbog njega. Oprostila sam mu, a on mi je kao pobjedniku podigao ruku. Pokraj nas je prošao Cmizdra s nekim curama, i počeli su me zadirkivati da sam žderačica muškaraca i tome slično. Iako sam ih potjerala, malo me pogodilo. Benjamin me zagrlio i rekao da će sve biti uredu, a ja ga ovaj puta nisam odgurnula. Na ulasku u dvorac bila je izvješena obavjest o odlasku u Hogsmade ovaj vikend.

Post je objavljen 14.03.2006. u 21:32 sati.