Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brandnewgirl

Marketing

mission complete

Ako ste mislili da ste poslali blam od Severine na evrovoziju, grdno ste se zajebali.
Da niste baš najgore prošli kad je ovo takmičenje u pitanju, tu se što pre našla Srbija i Crna gora da vam pokaže kako se zemlja bruka. Piihhh... pioniri...

Ajmo redom... Kad se probudiš u divno subotnje jutro i u krevetu te dočeka vest da je Zloba otego papke, a onda svaku kafu tog dana piješ uz skoro pa zacrnjen televizijski ekran, pokušavajući da razaznaš ko i zbog čega tačno rida, jedino što ti u tom istom danu preostaje jeste da se u večernjim satima opustiš uz lake note Evrovizije. Tj. na lokalnom jeziku Evropesma – Evropjesma.
Politički korektno nema šta.

Da celu stvar naša zemlja do te mere uzima za ozbiljno, govori i sama kampanja koja je proteklih meseci pratila ovu manifestaciju. Javnost je aspolutno bila obaveštena i upozanata o svemu uključujući nelegalno skidanje svih pesama sa interneta koje će se naći u konkurenciji onekojaćenaspredstavljati.

Da smo uvek znali sve svoje prioritete (copyright @Domaćica iz pakla) govori i činjenica da je scena zaista bila na svetskom nivou. Pohvale organizatoru za izbor voditelja, stajling, binu i propratni program pljušte sa svih strana. Ako nekom još uvek treba dodatno uverenje koliko je ovo važan događaj unas, jeste i revijalni program na kome se sjatila cela SFRJ. Hari i Seve su sijali i treptali od uzbuđenja, Makedonka se izvinjavala što ne govori srpski, a slovenci su pevali pesmu na srpskom.
Same pesme su ako mene pitate, bile takve da se skoro ni jedne ne sećam. Bilo je tu i narodnjaka i vonabi rokera, etno motiva do klasičnih pop evrovizijskih hitića. Da ne budem baš maliciozna, bila je i po neka ok.

No ništa od svega toga nije tema današnje emisije.

Zaplet kreće onog trenutka kad se zahvalimo Slovencima, Hrvatima, Makedoncima i Bosancima na gostovanju, i ljubazno pozovemo žiri koji je sastavljen (skoro pa ko fudbalski tim) u odnosu 4+4+1. Ovo vam znači da su četiri člana žirija iz Crne gore, četiri iz Srbije i jedan je glas publike.

Ok, mrzi me više da ovako pišem pa prelazim na stvar. Crnogorski žiri glasa po svojoj savesti i ne daje niti jedan jedini poen favorizovanoj pesmi iz Srbije. Srbijanski žiri glasa po svojoj savesti i daje tri poena favorizovanoj pesmi iz Crne gore. Glas publike iz Sava centra po svojoj savesti vrišti “lopovi, lopovi”. Profesionalni voditelji po svojoj savesti pokušavaju da smire naelektrisanu atmosferu u sali. Profesionali organizator cele manifestacije, dok čita glasove publike ne može da sakrije svoje razočarenje prizorom koji vidi na semaforu.

U konačnom skoru pesma iz Crne gore ima četiri poena više od drugoplasiranih, Srbijanskih favorita.
U konačnom skoru razularena masa Sava centra, neda dečacima od 15-ak godina da otpevaju pobedničku pesmu. U konačnom skoru ih gađaju flašama. I na bis izlazi grupa iz Srbije da dva puta otpeva Ludi letnji ples.
Malo su omašili godišnje doba, ali sve drugo je na mestu.
Sava centar pleše. Posramljeni i izmanipulisani dečaci odlaze iz Sava centra put Crne gore.

Svi po svojoj savesti, idu uz dlaku, onima kojima je Marksimira bilo malo.
Ne znam dal je sramota, posle svih silnih sramota koje su se vezivale za ovu zemlju, reći da je raspad državne zajednice započeo na Evropesmi?

I vi još uvek mislite da je Štikla blam?

Ps. Ako ima neko ko neveruje, klikni ovde

Za RTV Blog direktno iz Beograda
Brandnewgirl
Post je objavljen 13.03.2006. u 15:22 sati.