Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/innkeepers

Marketing

Novi početak!

Napokon i naš povratak u glazbene scene. Nakon što smo dugo izbivali, točnije od 21.9.2005. kada je objavljen zadnji post stare grupe "the Innkeepers" (innkeeper.blog.hr), bacamo se opet na posao.

Ali kao prvo isprika svima uz dugo iščekivano objašnjenje:

Naime, već krajem 2005. godine nazirao se kraj jedne dobre suradnje između članova benda čiji je glavni uzrok bila prevelika razlika u glazbenim razmišljanjima i pogledima, te u ambicijama i pogledima u budućnost. Krajem 10. mjeseca članovi grupe su se mirno razišli, dok je Roby par mjeseci kasnije ipak uspio ostati u glazbi osnivanjem udruge AUKU Autsajder (aukuautsajder.blog.hr), a Šamec i Kiro nastavili svirati i tražiti članove. Kako je Šamec već prije svirao po raznim rođendanima i izlascima sa prijateljima iz razreda, a najčešće sa Vitom i Irenom (njih ću spomenuti nešto kasnije) koji su bili vrhunski vokali, te sa Dariom, koji se kao bubnjar bendu prvi puta pridružio još dok je bila u prvotnom sastavu odlučio je pokušati ponovo oživiti bend, te nastaviti tamo gdje je stari bend stao. Prva zajednička proba novog benda održana je krajem 2005. godine, kada su zajedno svirali samo Šamec, Kiro i Dario, bez vokala, uvježbavajući pjesme starih Innkeepersa te obrađujući pjesme Deep Purplea, Led Zeppelina itd. Par dana nakon toga, novi Innkeepersi, iako bez vokala dobili su ponudu Zaprešićkog Rock cluba da održe gažu u prvom mjesecu. Znajući kako nemaju mnogo vremena, Šamec je kao prvog vokala u bend pozvao Vitu, koji do tada još nije imao iskustva sa bendovima, te Tončeka, svog dugogodišnjeg prijatelja koji izvrsno svira klavijature i gitaru. Početkom 1. mjeseca probe su se redale svakodnevno, ali na probama niti jedan dan nisu bili svi. Ili Kiro nije mogao doći zbog utakmnice (redovito trenira košarku već 3-4 godine) ili Tonček nije mogao doći (što će se kasnije pokazati uobičajenim za njega) ili netko drugi bilo zbog nekih bitnih ili nekih bedastih razloga. U to vrijeme, pridružila im se i Irena, koja je uz Vitu postala vodećim vokalom, te doprinjela, osim svojim glasovnim sposobnostima, i svojim već prije napisanim textovima, dok je Kiro bio u ozbiljnijim problemima. On je naime, zbog školskih problema morao odustati na mjesec dana od svirke, što je Šameca i Daria, koji su tada jedini bili redoviti dovelo do pozicije da traže novog basista. Da stvari budu još i gore, u sličnoj situaciji se našao i Vito, tako da je bendu manjkao i vodeći vokal.


Rezultat svega toga, na razočaranje većine njihovih prijatelja i poznanika, koji su ih željeli vidjeti kako sviraju, bilo je otkazivanje gaže u Rock clubu. Jedina pozitivna strana toga je da ponuda za Rock club još uvijek vrijedi (Hvala Rock clubu), te činjenica da će se ta gaža sigurno održati.

U zadnjih mjesec - dva dogodilo se još par stvari vezanih uz bend, važne spomena. Osiguran je prostor za svirke (Šamecova garaža) koji će se početi uređivati ili tijekom proljetnih praznika ili nakon prijamnih ispita na fakseve, što je dobra vijest, a osim toga, do 7. mjeseca, bend je ostao bez vodećeg vokala - Irene koja je zamolila bend za "dopust" do 7. mjeseca jer je u stisci s vremenom - naravno potpuno opravdano.



Važno je reći da se bend sada stabilizirao, bilo sastavom, bilo u glazbenom smislu, te to da je njihova budućnost u glazbenom svijetu sigurno svijetla. Kao dokaz tome je i prva svirka u RB PUB - u (kojemu ovim putem zahvaljujemo), koja je održana unatoč Darijevog odsustva zbog neizbježne operacije koljena.


Post je objavljen 12.03.2006. u 23:13 sati.