Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spuz

Marketing

sjeme za sjeme

Sajam sjemena - sjeme za sjeme
10. 03. organizirali smo sajam sjemena, drugi put, radni naziv našeg sajma je sjeme za sjeme. Cilj nam je da prezentiramo naš dosadašnji rad u Ekološko Vrtlarskoj sekciji (EkV), skupina Sjeme. Pisalli smo ranije da surađujemo sa udrugom Rustica iz Zagreba, čija smo pravila “čuvara starih sorti“ mi preuzeli što je i dužnost svih onih koji su članovi. Tako po uzoru na udrugu Rustica i mi od ove godine organiziramo razmjenu sjemena, sjeme za sjeme.
Ovu našu manifestaciju aktivno prati radio Brod koji su ovaj put imali uživo emisiju tijekom cijelog skupa. To je bilo novo iskustvo svima nama, sudjelovali smo u radio emisiji koja je išla uživo, vaoooo, koji lijep osjećaj, i osjećaj ponosa…pogotovo poslije kada smo čuli reakcije prijatelja obitelji super, super, super.
Prezentirali smo da smo do sada proizveli sjeme: mahunarki, plodovitog povrća, lisnatog povrća, ljekovitog i začinskog bilja itd. Veliki broj građana koji vole svoj vrt i rade u njemu s velikom ljubavi ,došli su donosili sjemenke koje su oni proizveli u svom vrtu, mijenjali se s nama razgovarali, razmjenjivali iskustva ostavili adrese, da i u buduće surađujemo. To su sve stariji iskusni vrtlari od kojih se može više naučiti nego iz bilo koje knjige, a i oni su slušali nas, bili su ponosni što postoje u današnje vrijeme učenici koji će nastaviti njihovu važnu misiju na Zemlji, a to je očuvanje sjemena starih sorti i biološke raznolikosti u vrtu.
Stvarno smo se svi osjećali ponosno, hvala našem profesoru Ibraković Vehidu koji je glavni “krivac“ što smo toliko dobri, on nas je ohrabrivao, naučio nas da prezentiramo svoje vrijednosti i kvalitete, vjerovao u nas. Lijepo bi bilo kada bi nas više učili ovakvim znanjima u školi, a ne samo klasičnom štrebanju nekakvih definicija koje su već odavno zastarjele i tehnološki napredak ih je odavno ostavio iza sebe, …želje puste želje...:-)
Da ne zaboravimo 11. 03. danas smo bili i na Poljoprivrednom sajmu u Trnjanima gdje smo ponovno na našem štandu prezentirali i školu i našu skupinu i EkV. Što da kažem ponovno sve najbolje pomislit će te kao da se hvalimo ali je stvarno tako, pitajte one koji su nas vidjeli ili čuli.
Završit ćemo ovo izvješće sa velikim osmjehom zato što smo stvarno taj dan bili sretni i ponosni, ohrabreni, mislimo da se u svima nama probudila nova snaga da i nije baš sve izgubljeno i da postoji dobra i bolja budućnost, samo moramo vjerovati u svoje sposobnosti i sami u sebe.
Održivo razvojni pozdrav od EkV


Post je objavljen 11.03.2006. u 23:13 sati.