Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kurafterdea

Marketing

ep o poljskoj inverznoj notaciji

U najstarije doba pojam dobre žene bila je masna paleolitska venera sa dovoljno sala da preživi ledeno doba, a u slučaju velike gladi od nje se može prehraniti cijeli čopor.
Antički pojam su bile dugokose polugole plavuše nimfe koje su trčale po šumama i općile sa satirima. Zahvaljujući kolonizaciji, među rimljankama su IN bile ekstremne punđe, iz kojih nije smjela stršati niti jedna suvišna vlas. Zato su ih one čupale dok nisu izgubile veći dio kose,i onda su nosile perike od svježe skalpiranih slovenaca. Velik i izražen nos (kakav je imala i Kleopatra) bio je također jedan od simbola seksipila.
Snjeguljica je srednjovjekovni pojam ljepote: kosa boje ebanovine, koža boje snijeg, rumeni obrazi kao dokaz da ne boluje od spolno prenosive bolesti,...bez ovog zadnjeg - prilika današnjih gotiČarki. Par stoljeća kasnije, i dalje je bilo bitno da žena ima dovoljno masnih zaliha za zimu, jerbo je život i dalje bio težak. Ali su uz to morale imati uzak struk pa su stalno još malo zatezale steznike. tako su neke imale struk promjera manjeg od 20 cm. Isto doba, u kini su fetiš mala stopala. Pa oni djevojčicama od 5 godina zavežu stopala kako bi prestala rasti i ostala tako malena do kraja života. Na taj način su imale seksi deformirana stopala veličine šake.
Image Hosted by ImageShack.us
Sigurno ste čuli za afričko pleme dugovratih žena. Naime, one svake godine dodaju 1 metalni prsten oko vrat, što na kraju drastično mjenja njihov izgled. Nakon 15 godina nošenja tih prstenova, žena ih više ne smije skinuti jer bi to rezultiralo frakturom vrata i trenutačnom smrti.

Schni Schna Schnapi

Danas jeglobalno zatopljenje izmjenilo je pojam prikladne ženke, pa ona sada treba biti oslobođena masnih zaliha kako ne bi krepala od vrućine. Još jedna prilagodba opasnom UV zračenju je i tamnoputi ten koji postiže redovitim roštiljanjem u obližnjem solariju.
Pojavom medija i reklama, wonderwoman se još više idealizira i popularizira: posvuda tijela bez mane, retuširana lica...Ljepota, koja bi trebala biti krajnje subjektivna, sada je točno određena brojkama i omjerima. Određuje se lako kao i trendovi.

Schnapi Schnapi Schnapi

Samo jedna od 100 cura ima građu manekenke. A što je sa ostalih 99....pa tko vas jebe. I tako kao posljedicu nametanja kako-bi-svi-trebali-izgledati, imamo milijune ljudi diljem svijeta koji su nezadovoljni svojim izgledom. Žene će pretrpjeti svaku bol, samo da ona rezultira što većom mutilacijom njihovog prirodnog izgleda – približavanjem nametnutom idealu koji je zapravo nestvaran.

Schni Schna Schnapi

Plastični kirurzi zadovoljno broje pare, vlasnik Loreala kupuje novu vilu na Bermudama, Nikolina Pišek lijepi otpalo uho, a debeli njemački producent se oblizuje dok gleda plavokosog 6-godišnjaka koji pjeva 'Schnappi, ein kleinen Krokodil'. Hm...no da.

Schnapi Schnapi Schnap!

Sljedeći put kad se budete okretali za nekom visokom sisatom plavušom, sjetite se da biste se na nekom drugom mjestu u neko drugo vrijeme, sada okretali za dlakavom gremlinkom.

Btw, nisam luda feministica. I da, brijem pazuh :)

Za kraj.....kakav bi ovo bio post o ljepoti bez jedinog i neponovljivog, uzora nevena:
Image Hosted by ImageShack.us


Jelena (a ne veljača)


Post je objavljen 09.03.2006. u 19:24 sati.