Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shekyev

Marketing

BOB NESTA MARLEY

Bob Marley... najprepoznatiljivija ikona reggae glazbe i kulture, jedan od najznačajnijih rock glazbenika uopće, te jedan od istinskih boraca za pravdu i istinu. Po vjerovanju i uvjerenju rastafarijanac, ljubitelj nogometa i najpoznatiji konzument marihuane. Glazbenik u čijim su revolucionarnim pjesmama nade i vjere mnogi pronalazili inspiraciju i pravdu, iako mrtav već 21 godinu, nastavlja živjeti preko svoje impresivne glazbene ostavštine. Ako nikada do sada niste čuli pjesme "No Woman, No Cry", "I Shot the Sheriff", ili "Could You Be Loved", bez razmišljanja prestanite sa čitanjem ovog teksta i najprije poslušajte barem najveće hitove ovog izuzetnog umjetnika. Nakon toga možete se vratiti njegovoj životnoj priči, koju zasigurno nećete pročitati sa istim oduševljenjem kao sada kada ste čuli neponovljivi zvuk glazbe Boba Marleya.

Punim imenom Robert Nesta Marley, mali Bob je rođen 6. veljače 1945. godine u mjestu St. Ann`s Parish na Jamajci, u kući svog djeda po majčinoj strani. Otac mu je bio sredovječni bijeli kapetan Norval Marley koji je na Jamajci oženio Bobovu majku, u to vrijeme još tinejđerku, po imenu Cedalla, da bi je napustio nedugo nakon rođenje njihovog sina. Iako nije živio sa njima, Marleyev otac je financijski pomagao obitelj, a povremeno bi i svraćao na Jamajku da vidi svog sina.
Bob Marley umro je 11. svibnja 1981. godine u bolnici u Miamiju, a pokopan je deset dana kasnije u mauzoleju na svom rodnom otoku. Na njegovom sprovodu prisustvovale su tisuće njegovih obožavatelja, a prisutni su bili i jamajčanski predsjednik, te vođa oporbe.


Post je objavljen 11.02.2006. u 23:58 sati.