Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vojka

Marketing

Ma šta će vam naslov...

Dragi ljudi, pošto mi se u zadnje vrijeme ne događa ništa zabavno u životu, a ne želim vas zamarat glupostima, odlučio sam napisati ovaj post koji mi se jako svidio kad sam ga prvi put pročitao. Nadam se da će nekima pomoći u određivanju proriteta u životu, a ako ne barem ćete se malo zamisliti...

Tegla kiselih krastavaca i ... kava!
- Profesor je stajao pred grupom studenata na satu filozofije i držao neke predmete iza sebe. kada je sat počeo, bez riječi je podigao veliku, praznu teglu krastavaca, stavio je na katedru i napunio je lopticama za tenis.
- Potom je upitao studente da li je tegla puna.
- Složili su se da jest.

- Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i sipao ih u teglu. Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica.
- Tada je ponovno upitao studente je li tegla puna.
- Opet su odgovorili da jest.

- Sljedeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna pijeska. Kada ga je sipao, pijesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u tegli.
- Pitao je još jednom je li tegla puna.
- Studenti su, sada već zbunjeni, odgovorili da jest.

- Onda je profesor ispod stola izvadio dvije šalice pune kave i sipao ih u teglu. Kava je natopila pijesak. Studenti su se smijali.

- "Sada!", rekao je profesor dok se smijeh stišavao, "hoću da shvatite da ova tegla predstavlja vaš život.
- Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vaša obitelj, vaša djeca, vaše zdravlje, vaša vjera i stvari kojima se strasno predajete. To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen, i kad bi sve drugo nestalo.
- Kamenčići su ostale stvari koje su važne: vaš posao, vaša kuća i vaš auto.
- Pijesak predstavlja preostale stvari. Male stvari.
- Ako napunite teglu pijeskom, nema mjesta za kamenčiće i teniske loptice. Isto važi i u životu. Ako potrošite sve svoje vrijeme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mjesta za one važne stvari.

- Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću.
- Igrajte se sa djecom...
- Nađite vremena za odlazak liječniku...

- Izvedite partnera na večeru...

- Ponašajte se ponovno kao da vam je 18...

- Uvijek će biti vremena da se očisti kuća i naprave popravci.

- Prvo se pobrinite za teniske loptice-stvari koje su vam doista važne. Utvrdite svoje proritete. Sve ostalo je pijesak...

- Jedna je od studentica digla ruku i upitala što predstavlja kava.
- Profesor se nasmijao. "Drago mi je što ste pitali. Nju sipam, da bi vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvijek ima prostora za šalicu kave s prijateljem!"


Meni se sviđa, a vama?

Post je objavljen 06.02.2006. u 18:04 sati.