Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kriksvijest

Marketing

Zakon (jačega)

Što nam vrijede i najuvježbaniji i najopremljeniji specijalci, ako misle da taj trening i oprema služe da bi sebi otimali privilegije. Sutra će, u nekom kafiću, ekipa iz Lučkog doći i izbaciti vas i mene napolje zato što im se sviđa naš stol i što bi oni baš tu sjeli. Pravi problem ovog novog skandala u nekakvom ćumezu i nije u onih nekoliko specijalaca koji su pokušali silom ući, već u svemu nakon toga. U ekipi koja je došla demolirati lokal jer "tko će specijalcu reći da ne može ući"?! U ekipi koja nije nikud ni izlazila, ali također smatra da su njihovi u pravu, da smiju silom ulaziti gdje im se prohtije. To je mentalitet razbijača i kriminalaca i ukazuje na to da mnogi od njih nikad nisu ni trebali završiti u policiji. Valjda je, osim mišića, preduvjet za policajca, pa makar bio i specijalac, i prihvaćanje zakona.
Posljedice eventualnog zataškavanja i posipanja perjem Kirina i drugih koji bi trebali riješiti problem, ali čini se, misle, da je nekoliko nasilnika s oružjem važnije od ove zemlje i njezinih zakona, bit će teške. Ako im se pokaže da su, de facto, u pravu, da trebaju ići okolo maltretirati ljude po stanovima, ulaziti i gdje su nepoželjni, itd., idući puta će posljedice biti još teže i za njima bi mogli ostajati mrtvi. Kirin (i šef mu Sanader) dobro zna što treba učiniti: sudionike ove sramote otpustiti iz policije. A tek tada se može razgovarati s ostalima, pripadnicima specijalne policije koji još vjeruju da služe hrvatskim zakonima i građanima, a ne svom egu, kako bi im se eventualno poboljšali uvjeti rada.

U vremenima kad je zločin u Hrvatskoj u silnom porastu, trebaju nam borci PROTIV kriminala, a ne novi izazivača nereda, još bolji i učinkovitiji u tome od običnih koje je država uvježbala novcem poreznih obveznika.


Post je objavljen 02.02.2006. u 13:03 sati.