Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spuz

Marketing

Poljoprivredno poduzetničke ideje Nova Gradiška 2006.

Srednja škola Matija Antun Reljković Slavonski Brod
Predavanje i prezentacija projekta:
_Sjeme_Panj_Umjetnost_Život_ (_S_P_U_Ž_) – Primjena u agroturizmu
Tijekom 2005. godine započeli smo na površinama našeg školskog vrta u učionici na otvorenom ostvarivanje projekta _Sjeme_Panj_Umjetnost_Život_ S_P_U_Ž u suradnju s našim umjetnikom Andrejom Mackom, kroz izvannastavnu aktivnost Ekološko vrtlarske sekcije voditelj Vehid Ibraković, prof. učenici, studenti i djelatnici škole sudjeluju na izradi i pretvaranju panjeva u umjetničke i uporabne proizvode.
Program ima nekoliko ciljeva koji mogu zaživjeti i kao poduzetničke ideje:
1. Edukacija mladih ljudi.
2. Ekološka vrijednost.
3. Organiziranje kreativnih radionica kao ponuda agroturizma Sl. Broda, kreativne radionice mogu se koristiti i kao oblik liječenja npr. psihoterapija.
4. Proizvodi umjetničke vrijednosti koji se mogu prodavati kao autohtoni proizvod Slavonije kroz agroturističku ponudu npr. tronožac.
5. Postoji još niz dodatnih vrijednosti koje ovaj program nudi ako zaživi u praksi npr. u suradnji sa A. Mackom podnijeli smo zahtjev da sa programom uđemo u prostor gradske tvrđave, gdje bi oplemenili taj prostor i koristili ga kao agroturističku ponudu.
6. I ono najvažnije ako program zaživi u praksi i uđe u agroturističku ponudu omogućio bi našim učenicima koji sudjeluju u njegovom stvaranju da im to bude profesionalna orijentacija.
Voditelj projekta:
Vehid Ibraković, dipl. inž. polj.



Post je objavljen 31.01.2006. u 00:24 sati.