Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pjevacica

Marketing

NECRONOMICON

Iako sva magijska djela pobuđuju pažnju, samo je jedno djelo koje izaziva strah i strahopoštovanje prilikom samog izgovaranja njegovog imena.
Riječ je o Necronomiconu, knjizi o kojoj kruže priče i legende toliko zastrašujuće i fantastične da ni cijela knjiga ne bi bila dovoljna za opisivanje svega onoga čemu Necronomicon služi.
Pitanje je što je to Necronomicon i čemu uopće služi? Na to je teško odgovoriti jer je i dandanas upitno da li ta knjiga stvarno postoji ili je samo izmišljotina poznatog pisca strave i užasa Howarda Phillipsa Lovercrafta.
Po nekim izvorima, knjiga nikad nije ni postojala nego su je napisali Lovercraftovi obožavatelji, po drugima knjiga stvarno postoji.Usretodočimo se na drugu teoriju.
Knjigu je napisao tzv. ''Ludi Arap'' Abdul Alhazred krajem 730. godine poslije Krista i to na taj način da je došao u posjed spisa na sumerskom jeziku kojeg je preveo na latinski.
Poslije je napravljeno još par prijepisa u kojima se u trag može ući dvama: jedan se nalazi u British Museumu i do njega se ne može doći kao običan turist, dok je drugi u zapečaćenim arhivama Miscatonic Universitiya u Arkhamu.
Ono što je značajno za ovu knjigu je njena magija koja seže daleko u prošlost, dalje od bilo čijeg sjećanja ili priča.U osnovi, knjiga se bavi sumerskom magijom mrtvih. U knjizi se nalaze uputstva za podizanje mrtvih, prizivanje drevnih i starih bogova sumerske mitologije pa i starijih, kao i ostala uputstva crne magije. Necronomicon je u svom originalnom sumerskom izdanju imao nekih 800 stranica uvezanih u ljudsku kožu, dok je tekst čarolija napisan ljudskom krvlju. Tako je bar tvrdio Ludi Arap.
Danas je moguće naći na internetu tristotinjak stranica knjige prevedenih na engleski jezik. Uz svaki od tih prijevoda stoji i upozorenje da magija u knjizi nisu za igru i da nema nikakvog sredstva obrane od magije koja se može naći na njegovim stranicama.
Postoje priče da mali broj ljudi koji je pročitao knjigu poludio ili završio život na užasan način. Tako je bilo i sa Lovercraftom za kojeg se tvrdilo da je nekako uspio doći u posjed ove knjige i uz pomoć nje napisao neke od i danas najstrašnijih priča žanra.
Necronomicon nije najdetaljnije djelo koje se odnosi na crnu magiju i prizivanje demona, definitvno je najstrašnije i najmoćnije djelo ikad napisano.
Necronomicon je poznat i kao ''knjiga mrtvih'' odn. ''knjiga crne zemlje'', pa ako tijekom svog života naletite na ovako nešto, ni ne pokušavajte se igrati njgovim tajnama.

PROTIV NECRONOMICONA NEMA OBRANE!


Post je objavljen 28.01.2006. u 21:48 sati.