Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pjevacica

Marketing

Virovali ili neeee...

Ljudi moji evo nešto ludooooooooo!
Znate da je Isus možda bia oženjen sa Marijom Magdalenom!
Mojsijev zakon i tradicija o ženidbi vrijedili su za sve židovske muškarce sposobne da se skrbe o svojoj obitelji,a posebno za rabine i vjeroučitelje.Među esenima, Učitelj Pravednosti bi zbog nasljedne prirode svoje svećenićke funkcije prvi morao udovoljiti tom zakonu. Čak i krajnje regradirani tekstovi Evanđelja sadrže neke podatke koji upućuju na zaključak da je Isus zapravo bio oženjen.
pr.Isusove svadbe: Treći dan…bijaše svadba u Kani Galilejskoj, a bila je ondje i majka Isusova. Na svadbu biaše pozvan i Isus zajedno sa svojim učenicima…Kad nestade vina, reče Isusu njegova majka: ''nemaju vina''.-''Što hoćeš od mene ženo?''-odvrati joj Isus.-''Zar moj čas nije već došao?''. Nato majka njegova reče slugama: ''što vam god rekne učinite!''
Evanđelje po Ivanu nastavlja pripovjedati o tome kako je Isus pretvorio vodu u vino i naredio slugama neka ga poslužuju gostima. Prema židovskom običaju, samo su dvije osobe bile ovlaštene na svadbenoj svečanosti zapovijedati slugama-sam mladoženja ii njegova mati!

Isto Evanđelje otkriva pravu prirodu odnosa između Isusa i Marije Magdalene.
Marta čim ču da dolazi Isus, iziđe mu u susret, dok Marija ostade u kući…Kad to reče, ode i zovnu sestru Mariju: ''Učitelj je ovdje-reče joj tiho- i zove te.'' Čim ona to ču, brzo se diže i ode k njemu.
Po svemu sudeči, Marija je igrala ulogu poslušna supruge od koje se očekivalo da ostane u kući dok je njen suprug ne pozove. Ostali ukućani smjeli su izaći i pozdraviti ga, no njena je dužnost bila dočekati ga u privatnosti njihova doma osim ako joj on nije naredio drukčije. Ona je također bila jedina žena koja je smjela sjediti do suprugovih nogu. U desetom poglavlju Evanđelja po Luki pronalazimo sljedeću rečenicu: Ona je imala sestru Mariju koja je sjela Gospodinu do nogu i slušala Njegovu riječ. Stavimo li ovu rečenicu u kontekst strogih običaja koji su upravljali odnosima između supružnika u biblijskom Izraelu postaje očigledno da je Isus bia oženjen.
Govori se i da je s njom ima kćer Saru i sina Jakova.

Također slika Leonarda Da vincija,posljednja večera ukazuje na to da je s Isusove strane žena crvene kose koja ima plavu košulju i crveni veo, dok Isus ima crvenu košulju i plavi veo. Oni zajedno tvore slovo M, simbol Marije Magdalene.
A Leonardo Da Vinci je bio član Sionskog Priorija u kojem su bili još neki kao Walt Disney, Isaac Nawton, Nicolas Flamel, Victor Hugo… Oni su znali tu tajnu ali u to doba se nije smjelo govoriti o tome (crkva je zabranila da se priča o tome)pa su oni dokaze skrivali u svojim djelima.

Dobro, da previše ne razglabam o tome pročitajte ili potražite informacije u knjigama:
-Da Vicijev kod (Dan Brown)
-Sveta krv, Sveti gral (M. Baigent,R. Leigh,H. Lincoln)
-Rex Deus (M. Hopkins,G. Simmans,I.Wallace-Murphy)
-Misteriji zapada

Ali kad malo promislim, zašto bi on radia ono što se protivi svemu šta on pripovjeda svojim učenicima i svima nama? Ali nije na meni da se bavim time!!! Promislite malo!

ps Nažalost nisam uspila smanjit sliku posljednje večere pa je morate sami potražit ako vas zanima!


Post je objavljen 14.01.2006. u 23:20 sati.