Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/urbanisland

Marketing

Baština naša draga

Evo jedne šotoponte ( naravno neprovjerene) ćakule vezane za grad Rab: navodno je dobar komad grada, ali i sam zvonik Sv. Ivana i cijeli taj kompleks oko njega u povratu ...


Baš 'Cool' i kako simbolično za ova vremena: 1 od simbola grada će možda postati privatan ( što nije problem samo po sebi)... Možebit da će se institucije zapravo vrlo rado riješiti tih 'zgrada' i prebaciti brigu održavanja na nekog drugog, što je baš zgodno s obzirom da se stalno kuka kako novaca za kulturu ( a kamo za restauraciju) nema. Osim rasprava na temu nasljednog prava i povrata oduzete imovine, jedno od žarišta na ovu temu je svakako i pitanje održavanja i upravljanja materijalnom ( i nematerijalnom) baštinom. Ovakvi procesi u svakom slučaju stavljaju na kušnju rad mnogih javnih službi i pretresu financijsku stranu cijele priče. S obzirom koliko dugo vremena se o svemu tome drugi brinuli, ali i činjenice da su grad Rab, Ministarstvo kulture i Crkva uložili dosta novaca u obnovu i održavanje svih tih objekata, još bi novopečeni vlasnici mogli završiti u dugu.
Baš me zanimaju reakcije i raspre na ovu 'ćakulu'.

Čudi me da na otoku o ovome nitko relevantan osim ulice ne govori. Novinari, a bogme ni naše silne i bajne političke stranke šute. Valjda dok se postupak ne okonča. Možda se boje vršiti medijski pritisak na sud ;-), što do sada na ovim HR prostorima baš i nije bio običaj.

Post je objavljen 16.12.2005. u 17:09 sati.