Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boatman

Marketing

(R)EVOLUCIJA UMA

Od postanka čovjeka do današnjeg dana suočavamo se s evolucijom uma, ali najzanimljivija točka je trenutak koji je čovjeka razdijelija od životinje podarivši mu svijest, jebenu spoznaju da je umno nadmoćan nad svim živim bićima na ovoj planeti. To je bila nepovratna točka u kojoj je čovjek započeo projekt podređivanja čitave prirode sebi i konstruiranja stroja socializacije i kolektivne svijesti. Mislim da je to trenutak u kojem se čovjek našao na raskrižju tisuća putova i morao odabrati jedan koji će u potpunosti obilježiti njegovu budućnost jer je nepovratan kada se njime krene. Put kojim je krenuo proizveo je svijet u kojem danas živimo, a na njega se pišan.
Čitava povijest je samo jedna rijeka krvi koja teče usporedno s godinama u kojima ljudi polažu živote za lažne ideale i dobrobit profitera smrti.
Istinske utopije o kojima čitamo samo u bajkama su možda i mogle biti stvarnost da se čovjek usredotočio na osjećaje poput ljubavi, zajedništva i svih sličnih klišeastih pizdarija. Nauštrb istima na površinu društva su isplivale i pobijedile potpuno druge emocije koje ubijaju svaki smisao spomenutih i od njih stvaraju samo mit.
Mislite li da je moguće to promjeniti?! Možda jedino ako izumimo vremenski stroj i izmjenimo čovjekovu odluku na svitanju ljudske svijesti da ide putem potpuno drugčijeg razvijanja društvenog stroja, manje robovlasničkog, manje zasjenjenog zavjerama taštine i bolesnih ambicija, manje ovakvog kakav nažalost jest.
Kolege robovi, pozdrav!

Post je objavljen 17.12.2005. u 15:18 sati.