Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vojka

Marketing

Ništa loše!!!

Nažalost marihuana je u velikoj većini država svijeta nelegalna i njena konzumacija, posjedovanje ili prodaja je zakonom zabranjena. Ona je nažalost svrstana u kategoriju "droga" gdje joj stvarno nije mjesto. Ja ću probat razbit neke predrasude o marihuani koje ste mogli čuti od roditelja, raznih medija i političara kao npr. 1)marihuana je droga koja stvara ovisnost!
2)marihuana je prvi korak prema težim drogama!
3)marihuana narušava zdravlje a naročito loše djeluje na mozak i moždane stanice! itd.
Samo želim reći da nisam konzumator ove biljčice, ali to nije zato što ne želim nego jer to od mene zahtijevaju moji roditelji. Mislim da oni na to gledaju malo krivo ali dok sam pod njihovim krovom moram poštivati njihova pravila.

Sada bih vam ovim tekstićem pokušao razjasniti neke stvari o njoj. Ja ovo nisam napisao, tekst je prepisan sa jedne strane stranice.


Stereotip osobe koja puši marihuanu ne postoji. Od mladih do starih, do bolesnih i zdravih, ludih i nesretnih itd. Mnoge osobe u povijesti čovjecanstva su konzumirale marihuanu, npr. Shakespeare čiji je stimulans bila marihuana, Dr Frances Thackery i profesor Nick van der Merwe su pronašli dokaze da je sam Shakespeare koristio marihuanu kao stimulans u pisanju. (opširnije BBC NEWS Online, Oct. 30, 2000)
Nijedna droga nije ne-rizična, ali poslije 150 godina istraživanja jedini ozbiljan nezdrav osjećaj koji marihuana donosi je bronhitis, ali i dalje je zdravije nego duhan i pušaci marihuane puše manje duhana.
"Moreover, cannabis is a proven medicinal herb with hundreds of modern therapeutic uses in treating ailments like stress, glaucoma, MS, asthma, arthritis, cancer therapy, AIDS symptoms, epilepsy, nausea, anorexia, depression, etc." (New York Times).
Najbolje je marihuanu pušiti "čistu", bez mješanja sa duhanom, ali kod nas je poznato da joint sa malo duhana ne gori brzo...heh

Početkom 1988. godine, sudija Francis Young poslije detaljnog istraživanja i analiziranja je donio presudu: "Marijuana is far safer than many foods we commonly consume". Znanstvenici su dokazali da marihuana ima najmanji broj smrti u jednoj godini:

Duhan -----------------------------------------------------340,00 do 425,000
Alkohol (bez ubojstava i nesreća) ---------------------150,000+
Predoziranje lijekovima (sa receptom) ---------------14,000 do 27,000
Predoziranje lijekovima (ilegalnol)--------------------3,800 do 5,200
Aspirin ----------------------------------------------------180 do 1000+
MARIHUANA ------------------------------------------ 0

I strogo podvlačimo, da današnja medicina zna dobro da marihuana nije štetna, i da sadrži 63 ljekovita sastojka, tako da je vrijeme došlo da više ne lažemo, nego da sa točnim i jasnim informacijama i činjenicama, dozvolimo svima koji su punoljetni, da sami odlučuju hoće li ponekada pušiti marihuanu ili ne! Takoder legalizacija navedenih prirodnih droga, smanjila bi nepotrebne ogromne troškove u sudstvu, policiji, porezu, jer onda bi imali vremena da gone prave, "opasne" kriminalce.
Da li korisnici marihuane krše zakon i koriste nasilje? Odgovor: Ne, najvjerovatnije jedini zločin koji korisnici marihuane su počinili je korištenje marihuane (pogotovo kad se usporedi sa alkoholom, amfetaminima i barbituratima). Jedino bi idiot posumnjao da je napušena osoba sposobna za bilo kakav nasilni akt.

Toliko od mene. Nadam se da će ovaj tekst nekome pomoći ili ga barem navesti na razmišljanje.
pozdrav!!!!

Post je objavljen 15.12.2005. u 16:39 sati.