Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sometimesmelly

Marketing

Pogodila te Amorova strelica... što sad?

Došlo je kao grom iz vedra neba! U jednom trenutku shvatila si da on ima posebno lijep osmijeh, da mu ne smiješ biti preblizu jer ti se ubrzani puls vidi kroz majicu, gutaš knedle, koljena ti klecaju… Što da ti kažemo, curo draga, dijagnoza – totalna zaljubljenost! Ne možeš prestati misliti na njega, ali ne znaš kako dalje! Imaš nekoliko opcija…
No imaj na umu, bez obzira na to koju opciju odabereš, da ti se može dogoditi da postanete 'najpar' u kvartu, ali i da vam se horoskop ne poklopi. Stoga, pripremi se!


Opcija 1: NIŠTA NE ČINI - SAMO ČEKAJ


Iako će te frendice nagovarati da odmah kreneš u akciju, ti možda nisi taj tip. Ako sve voliš polako i detaljno, onda ćeš vjerojatno i ovom problemu pristupiti na isti način. Ne voliš pritiske ni požurivanja nikakve vrste (već ti je sama zaljubljenost velik pritisak), pa ćeš vjerojatno izbjegavati naporne frendice koje misle da 'nešto mora biti' i odlučiti se za opciju 'ako se dogodi, dogodi se'.
I to je OK. Lagan i nenametljiv pristup može se razviti u nešto jako lijepo i dublje od jednotjedne zanesenosti. Uostalom, ne vole svi dečki glasne i nametljive brbljavice, naročito ako ih podsjećaju na vlastite mame. Neki dečki vole mirne i pouzdane cure, takve pored kojih se ne moraju boriti za mjesto u vezi, cure pored kojih će se osjećati sigurno i opušteno, bez stalnog napora da zadovolje kriterije 'pravog frajera'.
Takav nenametljiv pristup omogućit će bolje upoznavanje dviju srodnih duša, ali da se to dogodi mora biti zadovoljen jedan malecki uvjet - morate se barem malo družiti, bilo u razredu, u parku ili na blagajni kina.
Pazi samo da se iza tvog flegmatičnog pristupa zapravo ne krije vjerovanje da je dečko taj koji mora pristupiti prvi jer 'fino odgojene curke to ne pokazuju'. Tako ćeš dane i noći provesti mrmljajući u jastuk: 'A što bi bilo da sam...'


Opcija 2: UKLJUČIVANJE TREĆE OSOBE
Možda će ti jedna od prvih misli biti da bi bilo najbolje u akciju uključiti frendicu 'neka malo ispita teren' i vidi kako tvoj cilj diše, ima li drugu curu, spominje li te, kakve curke mu se sviđaju itd.
Jasno da ti takav plan može uliti malo dodatne sigurnosti, naročito ako se odgovori kreću u željenom pravcu. Ali zar želiš prepustiti frendici najveće draži otkrivanja ljubavnog zanosa? I možeš li biti sto posto sigurna da će frendica izvesti to na najbolji mogući način? Može bubnuti nešto što možda i ne bi željela, taj razgovor ne možeš kontrolirati, a tko zna u kojem smjeru će ih odvesti.
Možda na kraju razgovora otkriju da imaju zajedničkih interesa i…


Opcija 3: SAMA SVOJ MAJSTOR

Ako si cura od akcije, vjerojatno si već 'skrolala' cijeli članak tražeći gdje će pisati PLAN AKCIJE. Pa dobro, ima mnogo načina kako izabraniku srca svog pokazati osjećaje…
- motaj se po mjestima gdje se on zadržava (ili gdje ste se sreli)
- budi dostupna, nemoj se odjednom praviti da ga ne vidiš
- smiješi se i veselo ga pozdravi
- ne vodi 'horde' frendica sa sobom
- gledaj ga u oči umjesto da piljiš u pod, skidaš nepostojeće dlake s majice i sl. jer ti je nelagodno (dopušta se samo frčkanje kose prstom :)
- pitaj ga o nečemu za što ti se čini da oboje volite
- uputi mu ljubazan kompliment, dečki strašno vole kad im se divi jer su im to mame radile od pelena (no, ne pretjeruj)
- upusti se u diskusiju o onome što vas veže, razmjenjujte svoja stajališta i misli
- obrati pažnju na ove znakove: ako ti se obraća s pažnjom i zainteresiranošću, ispituje te o svemu, razgovara sa svojim prijateljima o tebi, pokušava te nasmijati te izvodi puno sličnih akcija, no isto tako moraš znati da razni ljudi svoje osjećaje različito pokazuju, a osobito kada se obraćaju nekome tko im se sviđa…
U svakom slučaju, ne čini ništa zbog čega bi kasnije mogla zažaliti (odmah se upustiti u seksualne odnose, stalno 'visiti' po njemu i ne dati mu da diše dok ne 'kidne' glavom bez obzira ili mu kupovati sve i svašta samo da bi mu pokazala koliko ti je stalo). Zapamti da zaljubljenosti dolazi i prolazi, zanos nas diže i spušta na zemlju, pa u svakom trenutku ostani dosljedna sebi.


Kada te pogodi Amorova strelica, nastoji uživati u svakoj zraci sunca koja te obasjava… Ne budi potištena i ne cvili ako ti ljubav ne bude uzvraćena. AKO NIJEDNA OPCIJA NE USPIJE, promijeni 'kanal' u glavi, zaokupi se drugim aktivnostima, druži se s ljudima - milijun je protuotrova koji će te liječiti dok se ne dogodi obostrani klik.




Post je objavljen 30.11.2005. u 21:45 sati.