Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/runaway

Marketing

Zašto se za muškarce s najugodnijim glasovima mahom ispostavi da su pedesetogodišnjaci?


Ako vam se kojim slučajem dogodi da vas zvonjava mobitela omete usred najnapetije scene filma, intimnog trenutka ili prvog zalogaja dugo iščekivanog ručka, a uz to vas glas s druge strane bežične žice zamoli za sudjelovanje u „jednoj kratkoj anketi“ (nikad nisu kratke!), nemojte momentalno sugovornika poslati u onu svar iz koje je i došao te mu uz to poželjeti svakojake strahote (recimo, da do kraja života radi ovaj posao) jer – možda idući put dotični anketar budem ja.

Prihvatila sam baviti se time na neko vrijeme. Neko vrijeme traje već par mjeseci, ali što mogu kad me dosad niti jedan „lovac na neotkrivene talente“ nije primijetio na cesti i napravio od mene zvijezdu?
Ako izuzmete samu prirodu spomenutog posla po kojoj vas svi odmah u startu preziru poradi gnjavljenja, anketiranje vam može, osim isključivo u zarađivalačke svrhe, poslužiti i u one odgojno-edukativne.
Edukativne stoga što preobličuje vaše naivno vjerovanje u to da:
-sve osobe starije od 20 godina znaju što je anketa,
-znaju da je T mobile mobilna mreža a ne vrsta mobitela,
-čak i oni stanovnici iz središta Istre ili Međimurja znaju složiti par rečenica na književnom jeziku. Ne znaju.
Također, spoznat ćete da većinski dio ove države čine penzioneri i socijalni slučajevi s 1000kn mjesečnih primanja. Začuđujući broj korisnika mobitela ne zna je li na pretplati ili na bonovima. Pivopije su u Dalmaciji prava rijetkost.

Odgojne utoliko što vas prisiljava da i prema najvećim retardima koji vam se jave budete ljubazni i strpljivi, te ne odajete bojom glasa ili intonacijom svoje svekoliko zgražavanje.

S obzirom da je moj, prehladom i djelomično genetikom, ohrapavljeni glas čak 2 sata nakon buđenja neprepoznatljiv, a kašalj gotovo graniči s gušenjem, ranojutarnja smjena (od pola 11) mi u zadnje vrijeme zadaje probleme.
Rješenje sam pronašla u tipki MUTE. Naime, dok ispitanik drži monologe o svom nezadovoljstvu Službom za korisnike, ja kliknem MUTE i propisno se iskašljem (što on ne može čuti). Kad se stanje u grlu vrati u normalu, ponovnim pritiskom na MUTE i veza se vrati u normalu.

Nedavno tako razgovarah s jednim zagorcem. Neposredno prije toga, primijetih da na slušalicama također postoji spasonosna tipka. I raspričao se lik o signalu koji na njegovim bregima ne funkcionira, a ja klik na MUTE, pa udri kašljati iz sveg glasa. Nakon pola minute probijanja zvučnog zida, ponovni klik na MUTE i hladnokrvno „-Da, da, u pravu ste.“.
Pri kraju ankete, nakon što sam mu zahvalila na sudjelovanju, poželi on meni „brzo ozdravljenje“.
„Pa, kako sad...?“-ostadoh zbunjena. „Nije me mogao čuti...“
Bacam pogled na tipku, a ono stoji uputa:
PRESS AND HOLD TO MUTE.





Post je objavljen 30.11.2005. u 14:07 sati.