Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sometimesmelly

Marketing

alcohol,.. part2

KAKO SE ODUPRIJETI CUGANJU

1. Iako ti se čini da će te škvadra odbaciti ako ne prihvatiš cugu, pokušaj izdržati prvo izrugivanje, nakon toga će cijeniti tvoj čvrst stav. Ubrzo ćeš biti cool baš zbog toga što si poseban/na i imaš svoje mišljenje.

Važno je također da ti njima ne soliš pamet (osim ako netko ne dovodi u opasnost sebe ili drugu osobu).

2. Kad te obaspu činjenicama da svi piju itd., svojim primjerom pokaži da nije tako. Uostalom, možda tvoj istup ohrabri još koju podložnu dušu koja će ti se priključiti u trezvenom zabavljanju.

3. Nemoj biti dio pijane škvadre iz lijenosti, samo zato što ti je ekipa iz zgrade na klupici ispred zgrade. Druži se malo i sa škvadrom s treninga, dramske i slično.

4. Ako znaš da će se na nekom tulumu opijati do besvijesti, predvidi sve moguće nepoželjne situacije i unaprijed odluči kako ćeš reagirati, tako će ti biti lakše donijeti pravilnu odluku (naprimjer, osiguraj si 'trezven prijevoz').

5. Digni ih na galamu. Ako nisi dovoljno faca da glasno kažeš NE i ne možeš se oduprijeti pritisku okoline, onda se dobro kamufliraj. Dok zabava traje imaj bocu u ruci i veselo nazdravljaj. Glavno je kucnuti i povikati: 'Ej, Dugi, di si ti meni', dići bocu u zrak i, vjeruj, nitko neće pratiti koliko si gutljaja zaista popio/la i koja ti je to boca.

6. Imaj na umu da se trijezni na kraju bolje zabavljaju jer se duže zabavljaju. Pijanima ili uskoro postane zlo ili zaspu, a trijezni na kraju pokupe najbolje komade.

7. Ako ti ništa od navedenog ne uspijeva, promijeni škvadru!

Post je objavljen 28.11.2005. u 20:24 sati.