Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nista666pametno

Marketing

Bajtl

Bajtl je stvarna osoba cije pusestvije granice s urbanim mitovima.
Osobno sam imao cast naci su u njegovom drustvu i upijati od velikog senseia zivotne mudrosti.
Ovdje cu zapisati nekoliko njegovih avatura, a vas zadatak je da ih prenosite dalje, jer dok Bajtl zivi u nasim srcima zivjet ce vjecno.

Bajtl i seoska zabava

U davna pradavna vremena dok se jos islo svake godine na more i narod se kleo u Niksicko pivo, Bajtl je smisao zabave nasao u odlascima na seoske zabave.
Bila su to jednostavana vremena kad je dobar provod garantirala kutija pljuga, 50-ak kn i dobar band kao Curino Cvijece. Takve veselice obicno su se odrzavale u vartogasnim ili zadrugarskim domovima, sa slabim (citaj nikavim) sanitarnim cvorovima. U jeku jedna takve Bajtl je osjetio kako ga šarafi u stomaku. "K vragu i feferone" mislio si je dok je trcao prema obliznjem kukuruzistu "ovo nikako ne moze biti dobro za moje hemoroide"
Zasao je malo dublje da ne bude na svjetlu, jer Bajtl je ipak đentlmen koji drzi do svog ugleda, pa cucnuo uhvatavisi se za dva kukuruza zbog ravnoteze.
S blazenim osjecajem praznjenja crijeva poceo je lagano primjecivati i svijet oko sebe.
Mjesec je vec visoko skocio u toj toploj listopadskoj noci a on je cucio u kukuruzima, ni prvi ni zadnji puta, i lagano prduckao uz hitove koje je izvodio VIS Curino Cvijece.
Idila.
Medutim da sve ne bude med i mljeko, pobrinula se jedna djevojka koja je, vjerojatno pritisnuta istim onim feferonama istrcala iz vatrogasnog dome pravo prema kukuruzistu. Bajtl je mogao samo gledati kako staje na metar od njega i zadiže suknju i takodjer pocinje prduckati.
I tu Bajtl pada u moralnu dilemu, s jedne strane je zahvalan sto ga ona nije vidjela kako kenja a s druge strane, ipak zna curu, glupo mu se ne javit.

Bajtl nije covjek od rijeci vec od akcije tako da:
"E bog!" - ipak se javi.
Pricao nam Bajtl ujutru i kleo se u majku da nikad nije vidio
tako brzo trcanje prema svjetlu i sigurnosti doma.
Kad je ostao sam, obrisao se listovima kukuruza i usao u dvoranu, a raspolozenje mu se dodatno popravilo kad je vidio doticnu damu kako tanca sve u 16

"Gledam je ja kako đuska a znam, nije se ni obrisala!"

Post je objavljen 09.11.2005. u 18:33 sati.