Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/b3

Marketing

Biseri su među nama!

Nedjelja popodne, a ja dežuram na poslu i nemam pametnijeg posla nego surfati internetom. Pa sam tako naletio na nešto što želim podijeliti s vama.

Dakle, adresa je http://ovoono.blog.hr/, a čovjek se možda zajebava - ako da, onda mu svaka čast, dobro se zajebava - a možda i misli ozbiljno. Meni se čini da misli ozbiljno, a ako griješim, okej, popušio sam.

Dakle, spomenuti kolega na svom blogu piše o raznim teorijama zavjere i tako objašnjava (citirajući, naravno, i ugledne znanstvenike o kojima smo nedavno čuli) da su nedavni uragani u Meksičkom zaljevu posljedica specijalnog rata protiv SAD-a (ili tako nekako). Ono što me fasciniralo je njegovo objašnjenje fizikalne pojave poznate kao "stojni valovi". Ono što me dodatno fascinira u svoj toj fascinaciji je da je najprije linkao tekst o "stojnim valovima" s Wikipedije (gdje je sasvim lijepo objašnjeno o čemu je riječ, provjerio sam), a onda je isto to potpuno pogrešno prepričao u cijelom odlomku gdje je svaka rečenica nebuloza za sebe.

Ostatak teksta je posvećen dokazima da se meteorologija koristi kao oružje, a sve u stilu onih fotografija NLO-a i sličnih stvari.

Sljedeći biser na istom blogu moram citirati:
"Tzv. testovi za HIV jedini ne otkrivaju virus za koji kao testiraju, nego samo antitijela na virus - a prisutnost antitijela u svih ostalih bolesti nije znak bolesti nego naprotiv zdravlja organizma, jer antitijela su znak uspjesne borbe tijela protiv virusa."

Ne, nije problem u ovom citatu, nego u kasnijoj interpretaciji da ovakva medicina predstavlja "mazanje očiju" i - paz' sad - "umjetno proglašavanje ljudi bolesnima".

Ja sam čuo da su liječnici milijun puta ponovili da HIV-pozitivna osoba nije automatski i oboljela osoba. Vjerojatno ste isto čuli i vi. Kako onda nije on?

Vjerojatno je riječ o selektivnoj gluhoći. Ili selektivnoj pameti. Prihvaća gluposti, a za pametne stvari nema kapaciteta.

Uh, al me iživcirao...

Post je objavljen 30.10.2005. u 17:01 sati.