Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dylan

Marketing

Love and marriage


Jučer kad sam došla iz škole,otac mi je reka da mu je mater rekla nešto šta ga je stvarno šokiralo.Ja sam,sarkastična ka i obično,rekla:»A šta to,molim te?»
Onda mi je reka da se materina rodica iz Vinkovaca rastavila od muža.Na prvi mah stvarno nisam mogla virovat jer je govoria o istim osobama koje su prije samo dva miseca bili kod nas oko tjedan dana sa svoje dvoje male dice i uz obične bračne nesuglasice,bili su kao i svaki drugi bračni par.Tako da me je ova iznenadna rastava stvarno iznenadila.To me je potaklo na razmišljanje o ciloj toj stvari sa brakom i ljubavi i da li jedno uvjetuje drugo ili jedno s drugim nema veze.Čini mi se da se sve više brakova sklapa «pro forme» ,tj. da se parovi odlučuju na brak nakon npr. 5 godina stabilne veze bez obzira je li još uvijek osjećaju isto prema toj osobi.Kad su dvi osobe u kasnim dvadesetima,neke i u ranim tridesetima i kao šta sam rekla,5 su godina u stabilnoj vezi,nemaju baš nekog «pametnog» razloga da prekinu zdravi i uspješni odnos i to opravdaju nedostatkom strasti ili zaljubljenosti koju su imali ili osjećali na početku veze.
Možda sam konzervativna,ali meni je brak jednom i zauvijek.
Dobro,postoje iznimke kad osobe dožive neku veliku promjenu i više se jednostavno ne slažu s partnerom i ako im to predstavlja ogroman problem,tada je bolje da se rastave nego da se nastave međusobno uništavat.
Ali,zato je dobro da veza prije braka traje bar 3 godine da upoznamo našeg budućeg muža/ženu u svim situacijama i upoznamo sva njegova stajališta.
Ne kažem da su brakovi potekli iz kraćih veza loši,ali samo kažem da nije naodmet da šta bolje upoznamo osobu s kojom namjeravamo provest cili život.
Ka dite sam uvik govorila da se neću udat i da neću imat dice,ali sad kad malo bolje razmislim,možda mi ova o braku i nije bila toliko luda.Mislim,kad vidim koliko brakova danas završava rastavom,dođe mi da se nikad ne udavam,tj. da ulazim i izlazim iz veze bez opterećenja i straha da kršim nešto šta bi tribalo bit sveto.
Neću vam ja sad počet sa onom,brak je samo veza potvrđena običnim papirom...ali teško je pogodit sa 20 i kojom koga ćete volit do npr. 70 i neke.Dosta meni bliskih ljudi imaju te bračne nesuglasice pa se dogodi i da ne pričaju po nekoliko dana,ali moji starci su stvarno fenomeni.15 godina su u braku,a nikad,baš nikad (otkad sam ja postala svjesna svita oko sebe) oni se nisu posvađali.Jebate,toliko se dobro slažu da mi dođe povraćat od toga.
I sad,je li to stvar tolerancije ili su jednostavno dvi osobe stvorene jedna za drugu?

Post je objavljen 19.10.2005. u 11:55 sati.