Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donotenter

Marketing

Zašto se Hollywood zove baš Hollywood?
Zato što se to ime svidjelo supruzi tipa koji je osnovao to mjesto. Dotična Daeida Wilcox srela je tako na jednom od svojih putovanja jednu damu čija se ljetna rezidencija zvala Hollywood (Holly = božikovina, Wood = šuma). A onda su se Mr. i Mrs. Wilxow 1887. doselili u Kaliforniju i staroj frendici maznuli ime. Ona poznata ploča je ostatak jedne svijetleće reklamne kampanje 'Hollywoodland' koja je 1923. trebala učiniti susjede ljubomornima. 1945. neka slova su stradala, tako da je prilikom restauracije iz mjera štednje izbačena rječica land.



Zašto je većina američkih glumaca s kino platna u stvarnosti visoka metar i mravlje ljestve?
Istina je, Tom Cruise (170 cm), Antonio Banderas (175 cm) ili Gael Garcia Bernal (168 cm) djeluju u filmovima natprosječno visoko samo zato jer ih snimatelji žale pa ih snimaju iz neke vrste žablje perspektive, naravno pazeći da ih previše ne deformiraju pa da na kraju ne završe kao neke slike Staljina i Hitlera. Inače, kad već pitate, američki muškarci su u prosjeku visoki samo 175 cm za razliku od Europljana koji se mogu pohvaliti sa 179 cm. Nutricionisti naravno sumnjaju da je za sve kriva američka nezdrava hrana, a mi se s time možemo samo složiti.



Što je bilo prvo što su rekli prvi ljudi na Mjesecu?
Nije ono što ponavljaju već i papige: "Ovo je mali korak za čovjeka, a veliki za čovječanstvo", to je bilo tek drugo. A prvo? "Ovo je nešto klizavo, ali mislim da mogu hodati po tome!"

Post je objavljen 11.08.2005. u 14:36 sati.