Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspjeh

Marketing

Godinu dana na blogu

"Ako danas ništa ne promijeniš za godinu dana biti ćeš točno tamo gdje si i sada."

Prošlo je točno godinu dana od mojeg prvog teksta na ovom blogu. Kao da je bilo jučer. Međutim, puno se toga dogodilo i promijenilo u mojem životu. Jedna od pozitivnih stvari je naravno i ovaj blog kroz koji sam puno naučio o samome sebi. Bilo je dana kad sam "visio" na njemu po cijele dane, a bilo je i onih trenutaka kad su prolazili tjedni a da se uopće nisam ni sjetio pogledati ima li koji novi komentar, neka poruka ili nešto drugo.

Uglavnom kad pogledam unatrag u tih zadnjih godinu ima stvari zbog kojih sam zadovoljan i ponosan da sam ih postigao, ali ima i onih koje sam mogao promijeniti i ciljeva koje sam mogao ostvariti, ali nisam. Mogao bih to ovako sažeti:

1. ciljevi koje sam ostvario - zato što sam na njima aktivno radio;
2. ciljevi koje nisam ostvario - zato što sam samo želio, ali nisam ih zapisao niti sam poduzeo ništa u smjeru njihova ostvarenja, i
3. ciljevi zbog kojih mi je žao - oni na kojima sam mogao raditi, i vjerovatno bih te ciljeve ostvario, ali nisam uopće pokušao jer sam davao veću važnost ovim prvima. Bojao sam se da će me rad na njima onemogućiti u ostvarivanju prioriteta.

Ali tako to biva, ljudi griješe i to je normalno. Važno je izvuči pouku iz greške i ne ponoviti je opet te se bolje pripremiti za dane koji su pred nama.

Ono što je najvažnije je da ipak idem naprijed, da sam poduzeo neke konkretne promjene u svom životu i da sam na putu prema ostvarenju svoje životne vizije i onih snova kojima težim. Možda nisam super brz, ali to nije ni bitno. Uspjeh ne traži šampione. On traži uporne ljude koji koračaju malim korakom i uvijek napreduju bez obzira koliki je taj napredak. Važno je da je linija uvijek uzlazna, važno je ustrajati, ne odustati, učiti, mijenjati se, rasti i djelovati uvijek prema većem cilju.

Jednom je jedan uspješan čovjek rekao: "Kad pobijedi netko za koga smo i očekivali da pobijedi to i nije velika stvar. Ali kad pobijedi najslabiji, najmanji, onaj za kojeg nikad ne bismo rekli da će pobijediti - tada je to prava pobjeda. Tada svi znaju kakvu je on cijenu platio i zato ga svi poštuju."

Post je objavljen 21.07.2005. u 11:16 sati.