Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepredvidljiva

Marketing

đelem, đelem..

Hajde, bit ću kratka.. Bez metafora i epiteta.. Čekaju me velike pripreme za malene događaje. Nemam vremena za traženje prave riječi.. Neki drugi put napisat ću ti nešto sasvim posebno i vrijedno.. Ovo shvati kao telegram, dobačeni komentar u prolazu. Shvati ovo kako hoćeš..
Stalo mi je do njega. Zove se Ž. Kao želja. Znaš ga; sreo si ga jednog petka kada si došao tamo gdje inače ne dolaziš.. Da me vidiš. Da kažeš da sam bitna.. Međutim, nisi ništa rekao.. Samo si sjedio sa mnom u pet ujutro na jednoj klupici i disali smo skupa.. Sjećaš li se tog petka? Ma sjećaš se..
Vidjela sam da si vidio tada kako me gleda.. Vidiš, nije sve ostalo samo na pogledima.. Ti si u jednom trenu, bez pozdrava, izašao iz tramvaja u kojem smo se svi vozili.. Budući da nije bilo mjesta, Ž. i ja smo podijelili stolicu.. Bila je to ugodna vožnja.. Bez naglih kočenja i prevelike buke. Poslije, kada je i Ž. izašao na svojoj stanici, ja sam bila savim mirna.. Puno mirnija nego kada si ti izašao..Znala sam da će se vratiti. Da me vidi.. Da kaže da sam bitna.. Ni u jednom trenu nisam pomislila kako sam uzalud kupila kartu u dva smjera..
Zašto se javljaš? Zašto pišeš i pitaš me nešto što ti je najmanje bitno? Kako sam? Dajem li ispite? Pitaj me jasno ono što želiš znati. Ne čuči ispod stereotipnih izjava. Pitaj me što mi on znači? Pitaj me koliko mi je stalo do njega. Da li mi godi njegova blizina? Oduzima li me njegov poljubac svakodnevnim mislima? Pitaj me da li mi njegovo tijelo pruža veći užitak?
Jesam li jednako mazna pod njegovim prstima? Ili sam više? Ili manje? Predajem li mu se potpuno? I mislim li na tebe dok s njim važem uzdahe na vazi zadovoljstva?
----------------------------
- I jesi li sretna M.? – pitaš...
- Sretna sam.-kažem.
- Koliko? – pitaš.
- Dovoljno - kažem.
- Lažeš - govoriš mirno- tebi nikada ''dovoljno '' nije bilo dovoljno..
- Istina - kažem..- mene je uvijek zadovoljavala mizerno mala količina tvojih nježnosti..
-------------------------
Sada, kada te promatram s odmakom, iz tuđeg krila, shvaćam da jednostavno nisi znao bolje..


Post je objavljen 12.06.2005. u 17:33 sati.