Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/runaway

Marketing

Kako zaraditi na zaleđenoj vodi


Došli su mi prijatelji iz Splita. I, kao što je to običaj sa ljudima iz toplijih gradova, navalili da ih vodim na klizanje. Premda mi do Šalate treba jedva 10 minuta (računajući i geganje po onim dozlaboga visokim stepenicama), zimske "radosti" prakticiram pretežito onda kada me neki nadobudni pridošlica na to nagovori. Isto kao što ja odvlačim dalmatinsko pučanstvo ljeti na plažu.

"Bog je dao orahe ljudima bez zubi". To je izreka kojom moja mama objašnjava cijelu tu situaciju.

No, da se vratimo na problem klizanja...
Jedan termin, u trajanju od sat i pol (od čega oduzmite vrijeme u kojem čekate na posudbu, ulaz, oblačenje, garderobu, svađanje sa nadrkanom ženom na garderobi i sl.) plaća se 20 kn. Uz to, ako, poput većine, ne posjedujete vlastite klizaljke (osim, eventualno, one staromodne na vezanje koje vas je sram obući), morat ćete iskeširati još 20 kn. Možda ta cifra na prvi pogled i ne zvuči tako unesvjestpadajuće, ali meni, studentici iz obitelji srednje klase, koja se zasad još nije probila na TV, slikala za Playboy ili snimila album, je to preskupo. Pogotovo stoga što sam, kao pravi domaćin, namjeravala častiti svoje goste. Sada, svjesna cijene od približno 150kn za guranje među krdom klinčadije i nespretnih starčeka koji se kače za tebe svaki put kad izgube ravnotežu, još jednom promišljam o toj ideji. Fascinantno kako je taj led uvijek napunjen ljudima. Možda sam se ipak malo precijenila sa izjavama o "srednjoj klasi"?

Nažalost, svjesna sam kakvi neandretalci rade na ulazu, tako da metodu potkupljivanja ili igranja na sažaljenje mogu odmah otpisati...Isto tako, prošle sam se godine uvjerila u to da su svi sporedni ulazi, rupe u ogradi i podzemni kanali- zatvoreni, te tako još jedan od načina varanja sistema pada u H2O.

Pa ti onda pozivaj ljude na izlet u Zagreb. Lako njima-kupanje u moru se na naplaćuje!
Možda da se ipak slikam za Playboy?

Post je objavljen 02.01.2005. u 17:13 sati.