Prijevodi

utorak, 29.05.2012.

Praktični tečaj Trados u Zagrebu

U Zagrebu se u lipnju održava praktični trening Trados i to točnije 1. lipnja 2012. Ono što će se obrađivati na tečaju su teme:

- predstavljanje funkcionalnosti programa za prevoditelje
- priprema i obrada dokumenata za rad
- upoznavanje s novim sučeljem programa
- rad na serverskom okruženju
- prevođenje dokumenata i rad s prijevodnom memorijom

Za više informacija idite na Trados praktični tečaj

- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Međunarodna udruga GALA uvrstila Ciklopeu kao svog člana



Tvrtka Ciklopea postala je član udruge Globalization and Localization Association. GALA je neprofitna međunarodna organizacija, a njezine članice su specijalizirane za područje upravljanja jezičnom tehnologijom i prijevoda. Njezin cilj je promoviranje suradnje među tvrtkama koje djeluju na području lokalizacije, prevođenja, globalizacije i internacionalizacije ove industrije.

- 13:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na kojem jeziku surfate?

Europljani dok surfaju internetom najčešće upotrebljavaju svoj materinji jezik i to njih oko 90 posto. Neki od njih smatraju kako propuštaju neke rezultate koji su prikazani na nekom jeziku koji ne razumiju. Engleski jezik još uvijek ima svoju poziciju na internetu, a i većina komunikacije i sadržaja odvija se na engleskom jeziku. Dosta je ispitanika potvrdilo kako najčešće koriste internet upravo na tom jeziku, engleskom. Zanimljivo je to što je porasao inernetski sadržaj na kineskom jeziku, a njegove stope slijede španjolski i engleski.



- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ciklopea - uvrštena u dva posto najuspješnijih hrvatskih firmi

Dugotrajno i uspješno poslovanje prepoznato je u tvrtki Ciklopea d.o.o., te je taj rad ocijenjen najvišom ocjenom bonitetnosti AAA što znači da je Ciklopea svrstana među najpouzdanija i najuspješnija poduzeća u Hrvatskoj.

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #