MEDIJSKO NASILJE

Kolegica je dobila temu iz etike: Medijsko nasilje. Svašta bi se tu dalo udrobiti: loš utjecaj TV programa, PC igrica, zaglupljujući tjednici u pisanom obliku… No sve to još mogu tolerirati. Ako ničim drugim, a ono slobodom izbora: Ok, večeras ne moram upaliti TV i ostat ću pošteđena gomile bespotrebnih gluposti; neću se, bez imalo samokontrole navući na virtualni svijet zabave; zaobići ću danas kiosk kao kereće govno i uštedjet ću petnaestak kuna za nešto korisnije od Moje Sudbine, ali… Ono što je, zapravo sustavno isplanirano medijsko nasilje jesu jumbo-plakati i city-lightevi. Bezobrazne Ulične Nametljivice koje nikako ne mogu izbjeći. Pa kako da hodam žmirečki?!?
Nekako mi nije u redu kad djevojčice odrastaju s kompleksom kraćih nogu od Barbie lutke koju nemilosrdno poturaju kao ideal ženstvenosti. Nije u redu ni da dječaci kljaštre jedni druge (a u nedostatku hrabrosti, i drevće, kante za smeće, klupe u parku, parking-automate…) samo zato jer im je sinoć neki filmski `junak` demonstrirao high-kick udarac da bi prije odjavne špice ispao good guy. Nije uredu ni da žena, čiji se život sveo na `tuče me jer me voli`, neimaštinu i bezizlaznu situaciju življenja, olakšava sebi jade sistemom: Pa nije meni tako ni loše, samo zato jer je u nekom niškoristi časopisu pročitala kako ima teških `sudbina`.
Al`, brate, nije u redu ni da mene, onako usput s nekog plakata, mentalno zlostavlja nečija isfotošopirana glavurda s pripadajućim tekstom na kojem se nižu laži, sranja i obećanja!
Ne znam kolegice, ali medijsko nasilje je preširok pojam da bismo ga tako usko skvrčili u jedan referat i poslije se uopće ne obazirali na to što, doslovno - prisilno trpimo sranja na kojima netko jako dobro zarađuje. I to s našim, krvavo zarađenim parama.
Ako si pravo žensko i imaš muda, reci to svom profesoru pa nek on napiše refarat na A4 formatu (pa makar i najsitnijim fontom), a usput kaže sve što je vrijedno spomena. Snađi se. I pronađi se.

03.12.2007. | 00:22 | 9 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (9)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (16)
Rujan 2007 (16)
Kolovoz 2007 (18)
Srpanj 2007 (7)

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

OPIS BLOGA

KAO DIJETE željela sam biti odrasla.
KAO ODRASLA želim biti dijete.
KAD OSTARIM željet ću biti...
JOŠ MALO JA!

LINKOVI ZA LEKTIRU

Udruga ljubitelja filma RARE





SEPTICA



Barinic strip i ilustracije


The Karambol


PAKŠU BLOG



ck.us/img207/4781/bannerikonafy1.gif" border="0" alt="Ihttp://renki.blog.hr/




Tommy
Negativni
Beastie Boy
Pridaždevnjačicki
Jockey Full of Burbon



AKO BAŠ MORATE

ukoliko znate tajnu dobitne kombinacije lotoa, osjećajte se slobodnim poslati na ovu adresu:
nera0501@net.hr
zauzvrat odgovaram šifrom za Coca-Colu

Free Hit Counter
Free Hit Counter