Las Vegas Nevada

ponedjeljak, 29.01.2007.

Još malo o Vegasu

vikend-aran–žmane mogu se platiti već od 150 dolara za dva noćenja, pa do iznosa u tisućama dolara za ugodan vikend u skupim hotelima poput “Venetian”, “Ceasar’s Palace”, MGM, “Alladin”, “Luxor”... Sve što postoji u Las Vegasu, od kockarnica preko restorana ili zabavnih klubova, barova ili kazališta, radi 24 sata dnevno! Tako je posve normalno već prije doručka vidjeti vremešne Amerikanke kako sa svojim posudicama žetona vrijedno vrte ručicu aparata čekajući dobitak, i tako cijelog dana i noći. U svaki se hotel zapravo ulazi preko kockarnice, koja je uvijek smještena u prostoru najbližem ulici, a tek pošto se prođe cijeli prostor kasina, koji je najčešće velik kao desetak nogometnih igrališta s desecima tisuća aparata za igru, stiže se do recepcije i hotelskog prostora, koji su tu tek infrastruktura da se gost ima gdje kratko odmoriti, ali ne i spavati. Jer, u Las Vegas se dolazi — biti budan.
Iako je mašta arhitekata napravila od svakog pojedinog hotela cijeli mali grad sa zadanom temom i besprijekornim okolišem, ulicama na kojima nema ni papirića, atraktivnim slapovima, vodopadima i vodoskocima, ZOO vrtovima i svim čudima kojih se možete sjetiti, ipak je prava slika Las Vegasa ona noćna. Kada se u sumrak upale stotine milijuna raznobojnih svjetala na fasadama, ulicama i krovovima velebnih razigranih hotelskih zdanja, Las Vegas postaje ono što zapravo jest — grad životne sreće, kako ga nazivaju njegovi stanovnici. I ne griješe previše, jer već nakon nekoliko dana u bljesku svjetala zaboravlja se svakodnevica i problemi, sve se pretvara u igru i zabavu, smijeh, druženje i atrakciju. U njemu se u svakom trenutku može smjestiti oko 200 tisuća gostiju, a sve što taj grad čini zanimljivim napravljeno je i izmišljeno samo radi dobrog provoda.


Preskupe nekretnine

Osim najstrožeg centra bulevara Las Vegasa s najluksuznijim hotelima, koji se može proći i pješice, za sve ostalo najbolji i najjeftiniji je taksi. U Las Vegasu ih ima čak 44 tisuće svih vrsta, od običnih do limuzina i ekstravagantnih vozila, a za desetak dolara stići ćete s jednog na drugi kraj milijunskog grada. Iako Po hrvatske barmene u Las Vegasu pred hotel je stigla limuzina za 25 ljudiulice pršte od trgovina poznatih kreatorskih potpisa, malo tko se tu odluči i kupovati jer su cijene primjerene prostorima, a to znači — preskupo. Zato se obični smrtnici taksijem upućuju u velike shopping-centre izvan središta grada u kojima su stotine trgovina i za Europljane primjerene i povoljne cijene.
Jedino što je sada, kažu, u Las Vegasu skupo su nekretnine, jer je potražnja za kućama tolika da graditelji iz nekoliko okolnih država imaju posla na gradnji vikendica za one koji žele biti bliže magičnim aparatima, kartama i ruletu. Zato se mjesečno u Las Vegas useljava oko 7 tisuća stanovnika, uglavnom novih radnika u velebnim hotelima. Ali, zbog toga se godišnje u tom gradu kocke počelo graditi čak 14 škola i vrtića, jer je potreba za krupjeima, konobarima, barmenima, uslužnim osobljem u hotelima i trgovinama neiscrpan izvor stalno novih radnih mjesta, zbog kojih Las Vegas počinje dobivati i “svoje” stanovništvo.
No, sigurno će još zadugo oni biti tek manjina u svijetu tragača za srećom, koji u milijunima svake godine nestrpljivo čekaju “svoj dan”.

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Svi zaljubljenici u grad kocke mogu ovdje saznati sve o fenomenalnom Las Vegasu.

Linkovi

Grad Kocke

  • Zbog žetona koji bi, kad se zavrti kuglica ruleta ili sedmice na aparatima, trebali donijeti dobitak, u Las Vegas godišnje stiže oko 35,8 milijuna gostiju, odsjedajući u nekom od stotinjak hotela, među kojima je tridesetak onih koji se ubrajaju među najveće na svijetu i imaju svaki po tri do pet tisuća postelja