pravoslavlje (samo za srbe!)

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
blog o ljubavi prema bogu

 



 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

 28.05.2006., nedjelja

Popovi lopovi

januar 2004.

HRISTOS SE RODI, OVO JE PLJAČKA
Lopovi maskirani u sveštenike opljačkali ekspozituru Rajfajzen banke u Zemunu

BEOGRAD - Beogradska policija na tragu je trojici razbojnika koji su u četvrtak prerušeni u sveštenike i uz povike "Hristos se rodi, ovo je pljačka" orobili ekspozituru "Rajfajzen banke" u Zemunu i odneli oko 100.000 evra, 4.000.000 dinara, 20.000 dolara i 11 švajcarskih franaka, saznaje Kurir iz izvora bliskih SUP-u.

Policija je identifikovala razbojnike na osnovu video-zapisa. Razbojnici su posle pljačke pokupili iz banke tri video-kasete na kojima je bilo zabeleženo sve što se tog dana u ekspozituri događalo, ali verovatno nisu saznali da je cela pljačka snimljena na četvrtoj kaseti na osnovu koje ih je policija i identifikovala.

Pljačka se dogodila oko 17 sati kada su trojica mladića, maskirani u sveštenike, u mantijama i sa bradama upali u prostorije ekspoziture u Glavnoj ulici 13 u Zemunu. Kada su ušli u banku, izvadili su ispod mantija duge cevi, razoružali radnika obezbeđenja i, uz pretnju da će pucati, zatražili pare. U tom trenutku u banci je bilo devet radnika i jedan klijent.

Preplašenim službenicima prislonili su pušku na glavu preteći im da će ih ubiti. Kada su pronašli sef, izvadili su pare i stavili ih u džakove. Na izlasku iz banke zaboravili su da ponesu i svešteničke kape koje su im poslužile za kamuflažu. Iako je u tom trenutku na ulici bilo više ljudi, razbojnici su neometano uspeli da pobegnu, i to peške, mada se pretpostavlja da ih je u jednoj od sporednih ulica u centru Zemuna čekao četvrti saučesnik u automobilu.

Inače, samo jedan dan posle ove neviđene pljačke, prve u novoj 2004. godini, ekspozitura u Zemunu je normalno radila kao da se prethodnog dana ništa nije desilo. Šalterske službenice su sa osmehom i ljubazno primale klijente, i kako smo saznali, broj stranaka bio je uobičajen. S obzirom na to da je istraga u toku, zaposleni u "Rajfajzen banci" juče nisu mogli da kažu nikakve nove detalje vezane za pljačku.

Prve informacije, da su razbojnici posle pljačke bežali Glavnom ulicom sudarajući se sa prolaznicima, demantovali su u petak ulični prodavci, koji na improvizovanim tezgama prodaju na samo desetak metara od banke. Oni kažu da nisu videli lopove u mantijama kako trče tom ulicom i da su, najverovatnije, pobegli nekom od sporednih uličica. Kažu da se samo nekoliko minuta posle razbojništva pročulo da je banka opljačkana, ali da lopove nisu videli. Nisu viđeni ni u Bežanijskoj ulici, u kojoj je posle pola sata policija pronašla bačene mantije i lažne brade.

Iako je u pitanju spektakularna pljačka, i kada se radi o vrednosti "plena" ali i po načinu na koji je izvedena, "sveštenici" su tokom razbojništva napravili nekoliko pehova i za sobom stavili mnogo tragova, koji su policiji omogućili da im već posle nepuna 24 sata uđu u trag.
izvor: Kurir
roflroflroflroflroflroflroflroflrofl

- 23:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #