Lovostaj

četvrtak , 19.04.2007.


Image Hosted by ImageShack.us
Foto: I.G.

Kako je dio Potravlja bio miniran, lovaca je sve manje, a zečevi - sve veći (vidi sliku!).
Mogu se sada odmoriti od nedjeljnih hajki i u miru pročitati slobodnu dalmaciju.

Vrtuljak


Image Hosted by ImageShack.us

Foto: A.G.

Da u Potravlju postoji vrtuljak za dicu na mišićni pogon opće je poznata stvar. A da je odnedavna ponovno proradio nova je vijest. Na slici je dječak koji se pri zalasku sunca poželio zavrtit nakon što je umisto žetona ubacio "lipu rič" u vrtuljak.
Probajte i vi djeco, di god da ste, jer vrtuljak je i u vašoj blizini.

Neki novi klinci

utorak , 17.04.2007.


Image Hosted by ImageShack.us
FOTO: I.G.

Na ovim ledinama, tamo prije devedesete, igralo se svake subote i nedilje za piće, a ponekad i o janje.
O utakmicama se poslije pričalo danima.
Odigravale su se tu i revijalne utakmice "veterana", od 35-65 godina, kojima su prisustvovale i cijele obitelji. Bile su to prave fešte.
Di su sad ta vrimena?

Image Hosted by ImageShack.us
FOTO: I.G.

Penal...

Boćar iz Potravlja, Enerik (Mile) Gašpar

ponedjeljak , 16.04.2007.

Image Hosted by ImageShack.us

Donosimo kratku sportsku priču jednog jedinog, ali vrlo uspješnog boćara iz Potravlja, Enerika Mile Gašpara, koji je tek prije tri godine drvene balote zamijenio metalnim boćama.
Rezultati koje je za kratko vrijeme postigao kao aktivni član kninskog županijskog ligaša "Zrinskog" iz Knina vrijedni su divljenja.
Evo njegove priče, kako ju je sam iznio:

Enerik Gašpar:

"Počeo sam igrati boće 15.09.2004. god. sa punih 58 godina, te sa svojim boćarskim klubom "Zrinski" iz Knina, odmah osvojio prvenstvo bez izgubljenog boda! Odmah nakon završenog prvenstva na Šubićevcu održavalo se županijsko prvenstvo u pojedinačnim disciplinama.
Iako sa samo 40 dana staža u boćanju prijavio sam se za precizno izbijanje u boćanju. Svi su komentirali da tu nemam što tražiti, jer su se tu okupili boćari sa dugogodišnjim iskustvom igrajući za prvu ligu i za reprezentaciju Hrvatske, ali ja nisam imao tremu već sam bio uvjeren da ću napraviti dobar rezultat.
U prvom krugu sam napravio 24 punta.
Boćari su se raspitivali odakle sam i gdje sam prije igrao, ali nitko nije znao odgovor. U drugom krugu sam napravio 22 punta. U finalu sam osvojio treće mjesto sa 10 punata.
Prvi je bio Ivica Badžim sa 18, drugi Mladen Matić sa 13, a treći, moja malenkost, Enerik Gašpar sa 10. Iduće godine, 25.08.2005. na Memorijalnom turniru preminulog igrača Zrinskog Josipa Slavića osvojio sam prvo mjesto u izbijanju bulina. Imao sam, a i sada imam zdravstvenih problema, nisam mogao redovno trenirati, ali i sada sjednem u auto i napravim 100 km da bi malo zaigrao i vidio divne ljude i prijatelje."

(na slici, dolje - trening "izbijanja boće" na ledini Krčine, kraj kuće u Potravlju)
Image Hosted by ImageShack.us

(nastavak priče)
"Kao dječak volio sam mnoge sportove, ali boće su mi ostale najbolji sport, jer kad zaigram boće zaboravim na bolest i svi problemi odmah nestanu. Boćanjem sam se počeo baviti na preporuku Mira Bralića. Trener mi je bio moj dobar prijatelj Luka Kozina iz Velića. Ivan Marjanović, Miro Bralić i Željko Gojević su me bodrili na prvenstvu preciznog izbijanja a predsjednik kluba Stanko Jurić iz Kijeva davao mi je podršku uvijek je uspijevao sačuvati zdrav duh u klubu, što je najvažnije za bilo koji sport.
Mi smo se znali veseliti pobjedi više nego naši vaterpolisti svjetskom zlatu, iako nitko od nas nije imao nikakve koristi, iako je najveća korist bila što smo svi bili duhovno ispunjeni.
Boćari Zrinskog sa kojima sam igrao su:
Luka Kozina(Velić), Stanko Jurić (Kijevo), Ivan Marjanović (Grab), Miro Bralić (Dicmo), Milan Maloča (Kijevo) Željko Gojević (Kijevo), Neđo milas (Imostski) Matko Baletić (Vrgorac) Josip Pauk (Drniš), Tamni (Hercegovac), Petar Samardžić (Kijevo)."

Image Hosted by ImageShack.us

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.