ponedjeljak, 25.01.2016.

Vrecice nase svagdasnje

Koliko kratkih valova uzburkane pjenice treba da stalozi ovu dusu?
Ima li sva trava predznak rasta pri dodiru Suncevih zraka?
Voli li Mjesec svoju auru, plast svog zivotnog djela?

Mnogo pitanja mi prolazi glavom tijekom cijelog zivota. Nisu krucijalna i nisu neophodna za prezivjeti (ne mogu vise o tim pitanjima ni prisilit se razmisljati - uzrujam se). :burninmad
ali svaki puta nadem neki novi sebi zgodniji odgovor, postanem si nekako prihvatljivija, radim na sebi i slicnim stvarima se tjesim. yes

A onda kao na primjer danas dodem do pitanja koje me raspameti i upitam se da li to jedina primjecujem i zasto si MI potrosaci to dozvoljavamo?!?
Nemojmo zaboraviti da radim u prodaji dugi niz godina, i znam da ce covjek pomisliti "kako ne zna?" Znam, ali ovo je ona moja druga strana mene - potrosacka smokin

Dolazim na kasu poznatog ducana u kojem sve mi zene dozivljavamo srecu kupnjom sitnica koje zivot znace, i cuveno pitanje. "Trebate li vrecicu?"

Ekoloski osvjestena automatski odgovaram. "Hvala Vam, imam svoju."

I onda pogledom na ponudeno, opet se rasplamsa moje pitanje.

ZASTO BIH PLATILA VRECICU NA KOJOJ ISTICES LOGO SVOJE FIRME?
bang

Zar smo mi potrosaci koji ostavljamo redovno novac na blagajni tvog ducana, ne zasluzili dobiti vrecicu, barem svaku 10 kupnju? Zar nismo dovoljno novaca dali kupovinom kod Vas da bi prodavali vrecicu s logom tvrtke?

Naravno, to je zasticeno i sasvim ok od strane Nadzornih organa drzave.

No mislim da bi ipak trebali razmisliti o tome, ipak u poslovnicama po Europi te vrecice koje mi placamo se dijele, jer su propagadni materijal. Nosi moju vrecicu da me reklamiras. A ne moras je platiti...

lud

- 21:11 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.01.2016.

Nedjelja

Davnih dana sam naucila da sama promijeniti svijet ne mogu. Medutim mogu svojim djelima utjecati na druge i tako pokrenuti promjenu.
Jedna od sretnica sam koja ne radi vikendom sluzbeno, medutim nisu svi te srece, a mi to i ne primjecujemo. Slobodna nedjelja i obiteljski rucak su vazne sekvence zivota koje pridonose zajednistvu.
Vrlo je lako zakljuciti da bi svi trebali biti te srece. Znam da tijekom tjedna i nema puno vremena obaviti kupovinu, ali sloziti cete se da davnih dana kada nismo imali ni pekare i ducani nedjeljom nisu radili, da smo ipak blagovali.
Svi zajedno mozemo promijeniti svijet, a ovo je jedan od nacina da pomognemo ljudima koji nemaju izbora promijeniti nesto bez podrske svih nas.

- 08:42 -

Komentari (28) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.01.2016.

Knjiga

U ovom svilenom ogrtacu, polako prolazi pored mene mirni potok srece. Uzburkane vode njeznim dodirom smiruju perje ljepote.
Zar svatko ne zeli isto?
U dvorima bjeline i mjesec zna zasjati u svom otvorenom prostranstvu, na trenutak.. sa smijeskom i lakocom.
Stranice knjige listaju svojim dahom svako poglavlje. Ispisana su raznim bojama i jacinama, njezno i prosarano; cvrsto i tako krhko...
Poput snjeznih kapa, sklizu se po pustenim poljanama, da bi opet zasjali zelenim sjajem, onda kada budu spremni...

Dragi moji, svako dobro na svim poljima zivota u ovoj godini svima zelim.

Oznake: misao dana

- 08:31 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga


Linkovi

za sve duse koje zele podijeliti misli ...

aleksandra.nef@gmail.com