07

ponedjeljak

lipanj

2021

Meditacijom do uspjeha i novca


Ako vas je privukao gornji naslov, onda ste stvarno 'zaglibili'. Ha ha, šala! O meditaciji i njenim brojnim super power moćima čula sam još pred 5 godina. Naravno da sam pomislila da je to gomila gluposti, a ljudi koji po youtubeu šire videe 'meditirajteeee', zaobilazila sam u širokom luku. ŠI-RO-KOM.

I onda sam, onako usput, dok sam po stoti puta prošle godine slušala Loco Loco Hurricankicerek naletjela na reklamu neke uspješne poslovne žene koja je o meditaciji ukratko rekla ovako: "Ne meditirate? Propuštate jako puno prilika. Ne smirujete svoj um na 15 minuta dnevno? E onda ćete jako puno griješiti u svojim poslovima!"

Kaaaaj?

Do tog trenutka meditaciju sam zamišljala kao vudu-hudu pokret kojim nas sve žele preobraziti u nekakve čudne religije i ući nam u um, manipulirati nama i tome slično...Nije pomoglo ni što gledam puno SF i horor filmova. Vjerovala sam da 'smirivanje uma' kako već meditaciju zovu, i razmišljanje ni o čemu (kako da ne razmišljam o ničemu?!!lud) nimalo neće utjecati na moje poslovne rezultate.

Nisam mogla biti više u krivu.

I onda sam ostala trudna. Komplicirana trudnoća tražila me ležanje i odmaranje na 9 dugih mjeseci. Istodobno mi je propao projekt u koji sam polagala nade, a par klijenata mi je otkazalo ugovore.

Našla sam se na startu sa pitanjem - što dalje? Što ću raditi? Od čega živjeti?

1000 misli i 1000 nervoznih razgovora sa svim prijateljima i kolegama nisu mi nimalo pomagali...Dok nisam ponovno čula tu poslovnu ženu..."Što možete izgubiti ako pokušate smiriti um? Nemojte to zvati meditacijom ako vas ta riječ plaši. Zovite to chillanjem tijekom jutra, večeri ili radnog dana. Samo 15 minuta sjednite uz neku opuštajuću glazbu i NE MISLITE!"

Poslušala sam je i krenula.
Ma nema šanse, rekla sam sebi u startu
Prvih 15 dana tijekom 'meditacije ili stopiranja misli' razmišljala sam kako moram oprati veš, pospremiti sobu, napraviti si ručak, auu kad ćemo ići promijeniti gume, jel ovaj vikend idemo kod frendova ili ne? Misli nisu prestajale. Inspirativna meditativna glazba me živcirala, a još više me živciralo kada bih kod vođene meditacije čula "ajmo sada udah iiiiii izdah"...kao da smo debili koji ne znaju disati, Bože sveti.

Nije palilo, što god da je trebalo upaliti, nimalo.

Nakon jedno 30 dana pokušavanja, stala sam sa meditacijom na x dana.

I opet sam, vjerojatno nimalo slučajno, čula uspješne poduzetnike, glumce, pjevače i brojne random ljude kako govore o benefitima meditacije. "Donijelo mi nove uloge....istina, kada sam se napokon opustio, sve se počelo kotrljati prema boljem....meditacija me spasila od stresa....nevjerojatno moćna....zaradio sam prvih 10 milijuna nakon godine dana meditiranja...."

I nakon sveg tog slušanja i uvjeravanja, rekla sam sama sebi DOSTA. Radit ćeš tu (glupu) meditaciju makar ne dobila s njome ništa!

Dan po dan, opuštalo me uzeti si 15 minuta mira, samo disati i maknuti misli. Dan po dan, počele su mi dolaziti nove ideje, i to neke baš wow perspektivne. Dan po dan, došla sam do poslovnih ideja kojima se bavim i danas i koje mi donose novac. Nije mi novac pao s neba i nije me meditacija čudom učinila super ženom (makar bi to bilo turbo cool:). Ne. Samo me približila onom što jesam, dala mi nove spoznaje o tome gdje želim ići i što točno želim biti i mogu vam reći da sam se, po prvi puta u svom životu, počela osjećati sjajno.

Danas, nakon puuuno mjeseci od moje prve meditacije, radim ono što volim, radni dan mi proleti u zabavi, smijehu i kreiranju novih stvari, a ideje koje se turbo brzo realiziraju dođu mi u trenu. Najbolje od svega je što za svoj posao (koji je turbo zabavan:) dobivam STVARNI novac ha ha. Ne meditiram svaki dan, vikendom čak radije odem u obiteljsku šetnju i ne razmišljam ni o čemu, a kad imam 15 minuta vremena i usput želim popiti kavu u miru, zatvorim oči i samo - ne razmišljam.

Probajte i vi! jer doista nemate što izgubiti.

I još jedna važna stvar. Ako ste poput mene i vi u konfliktu sa meditacijom, jer ste vjernik i prakticirate odlaske u Crkvu, molitvu Bogu i slavite kršćanske blagdane, upišite na youtube 'kršćanska meditacija' ili 'meditation for christians' i krenite, dan po dan, slušati što vam poručuju svećenici, franjevci i brojni teolozi! Naići ćete i na brojne usporedbe i razlike između biblijske i istočnjačke vrste meditacije, a na kraju dana, uvijek možete odabrati onu koja vas najviše veseli!
wave

Oznake: meditacija, novac

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.