ponedjeljak, 26.01.2009.

Malo o teoriji zavjera i porukama zla oko nas


Nisam frik vezan za teorije zavjere, no zanimljive su mi i radoznao sam što nam "novo" žele reči o nama i svijetu oko nas.

Doduše puno je ljudi koji su naprosto zaluđeni tim apsektom, a samim time mnogi stvaraju svojevrsne paranoje.

Ipak, za sebe bih rekao da sam neutralni promatrač, jer iako nam teorije zavjere mogu pružiti jednim dijelom istinski aspekt realnosti, mislim da se u dosta slučajeva radi o pomalo nelogičnom pretjerivanju.

Ovdje je isto riječ o manipulaciji ako se tako mogu izraziti, jer u svakoj intenciji društva i njegovih pojedinaca postoji nakana za privlačenje istomišljenika i nitko mi ne može reči da i u svijetu teorije zavjere nema onih koji žele upravo manipulirati na isti način kao što sami tvrde da se bore protiv manipulacije.

Moram pak priznati da su mi teorije zavjere pomogle da upoznam ovaj svijet na jedan drugačiji način (možda istinski?), iako s dozom rezerve.

Biti neovisan, ali i informiran s obje strane, jer svaka strana krije istinu, najbolje je. Treba samo znati pravilno odmjeriti.

Neki slučajevi opisuju osobe koje su toliko postale opsjednute teorijama zavjere, da su postale ne samo psihotične, već se potpuno asocijalizirale od društva.

Dakle, ne treba potpasti pod u puno slučajeva vrlo depresivne informacije od strane teorija tzavjera, već s određenim odmakom, logično sagledati što nam žele prenijeti.

Da, znam za 2012. i tzv. kraj Mayanskog kalendara. Ali pasti pod paranoju od nekog kraja svijeta i bili zaluđen time, to je besmisleno. Valja nastaviti živjeti i raditi najbolje za sebe i za svoju okolinu, a kako će sve završiti, mislim da nema smisla previše trošiti energije na to.

Meni je zabavno pratiti sve te infromacije, pa iako mislim da će se s krajem 2012 dogoditi možda nešto bolje, ipak, planiram svoju budućnost ne razmišljajući o nekom kraju. Ako se ipak dogodi, valjda tako mora biti.

Teorijama zavjera moram zahvaliti što sam putem njih spoznao nešto više o aspektima zdravijeg načina života, izbjegavanje nekih štetnih tvari koje se koriste u komercijalnoj industriji i zato tvrdim, imaju puno svojih dobrih strana, ali ona druga, da sad ne ponavljam....

Video zapis koji na najbolji način prikazuje pogled na svijet zla oko nas, s aspekta teorije zavjere.


Evil all around us

Jedno od najznačajnijih tema u miljeu teorija zavjera je "Novi svjetski poredak" ili "New World Order" koji kao nepresušna tema kroz desetlječa, prelazi u okvire objektivne realnosti. S aspekta teorija zavjera, jedan od video snimaka.



Volio bih se na ovu temu malo više osvrnuti u nekim budućim postovima, jer potoji velik broj vrlo zanimljivih materijala koji su i više nego interesantni. Teško je nabrojati ih u ovih par pasusa teksta.

Na mojem drugom blogu Podravec2 za koji imate link desno gore u stupcu, može se vidjeti koliko je moj interes za teroijama zavjera bio snažan, što me prije znalo koštati živaca. No uspio sam na svu sreću zaliječiti tu opsesiju. Sad se samo fino smješkam

- 11:37 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 20.01.2009.

Chef Podravec i njegove kuhinjske čarolije

Podravec dugo nije bio na blogu. Podravec neredovito piše. Podravec zasigurno ne zaslužuje da bude na cool listi kad ima toliko drugih blogera koji redovito pišu a nisu na tom popisu. No Podravec se trudi na mnogo polja i ulaže puno energije. Podravcu je žao što je tako. Podravec evo objavljuje nešto iz konteksta njegove najveće ljubavi - kuhanja.

Pa evo malo fotografija mojih recepata.


1. File Wellington štruca

Slika Filet Wellington

1a. Wellington serviran s domaćim njokima i umakom od vrhnja i parmezana

Slika Filet Wellington

2. Carsko meso sa začinima

Slika Carsko meso sa za<br />
inima

3. Hrskavi fileti lubina sa zapečenim mini rajčicama

Slika Hrskavi fileti lubina sa zape<br />
enim mini raj<br />
icama

4. Krem juha od brokule i tikvica

Slika Krem juha of brokule i tikvica

5. Bliskoistočni kolač od datulja i badema

Slika

6. Sotirane kozice u vinu

Slika Sotirane kozice u vinu

7. Bio integralna riža sa kardamomom

Slika Bio integralna ri~a sa kardamomom

8. Krem juha od mrkve i krumpira

Slika Krem juha od mrkve i krumpira

9. Punjene vege tikvice

Slika Punjene vege tikvice

10. Pizza

Slika Pizza

Ovo je samo jedan dio slika recepata.


- 13:25 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>