Cursors



pjevačica

14.01.2006., subota

Virovali ili neeee...

Ljudi moji evo nešto ludooooooooo!
Znate da je Isus možda bia oženjen sa Marijom Magdalenom!
Mojsijev zakon i tradicija o ženidbi vrijedili su za sve židovske muškarce sposobne da se skrbe o svojoj obitelji,a posebno za rabine i vjeroučitelje.Među esenima, Učitelj Pravednosti bi zbog nasljedne prirode svoje svećenićke funkcije prvi morao udovoljiti tom zakonu. Čak i krajnje regradirani tekstovi Evanđelja sadrže neke podatke koji upućuju na zaključak da je Isus zapravo bio oženjen.
pr.Isusove svadbe: Treći dan…bijaše svadba u Kani Galilejskoj, a bila je ondje i majka Isusova. Na svadbu biaše pozvan i Isus zajedno sa svojim učenicima…Kad nestade vina, reče Isusu njegova majka: ''nemaju vina''.-''Što hoćeš od mene ženo?''-odvrati joj Isus.-''Zar moj čas nije već došao?''. Nato majka njegova reče slugama: ''što vam god rekne učinite!''
Evanđelje po Ivanu nastavlja pripovjedati o tome kako je Isus pretvorio vodu u vino i naredio slugama neka ga poslužuju gostima. Prema židovskom običaju, samo su dvije osobe bile ovlaštene na svadbenoj svečanosti zapovijedati slugama-sam mladoženja ii njegova mati!

Isto Evanđelje otkriva pravu prirodu odnosa između Isusa i Marije Magdalene.
Marta čim ču da dolazi Isus, iziđe mu u susret, dok Marija ostade u kući…Kad to reče, ode i zovnu sestru Mariju: ''Učitelj je ovdje-reče joj tiho- i zove te.'' Čim ona to ču, brzo se diže i ode k njemu.
Po svemu sudeči, Marija je igrala ulogu poslušna supruge od koje se očekivalo da ostane u kući dok je njen suprug ne pozove. Ostali ukućani smjeli su izaći i pozdraviti ga, no njena je dužnost bila dočekati ga u privatnosti njihova doma osim ako joj on nije naredio drukčije. Ona je također bila jedina žena koja je smjela sjediti do suprugovih nogu. U desetom poglavlju Evanđelja po Luki pronalazimo sljedeću rečenicu: Ona je imala sestru Mariju koja je sjela Gospodinu do nogu i slušala Njegovu riječ. Stavimo li ovu rečenicu u kontekst strogih običaja koji su upravljali odnosima između supružnika u biblijskom Izraelu postaje očigledno da je Isus bia oženjen.
Govori se i da je s njom ima kćer Saru i sina Jakova.

Također slika Leonarda Da vincija,posljednja večera ukazuje na to da je s Isusove strane žena crvene kose koja ima plavu košulju i crveni veo, dok Isus ima crvenu košulju i plavi veo. Oni zajedno tvore slovo M, simbol Marije Magdalene.
A Leonardo Da Vinci je bio član Sionskog Priorija u kojem su bili još neki kao Walt Disney, Isaac Nawton, Nicolas Flamel, Victor Hugo… Oni su znali tu tajnu ali u to doba se nije smjelo govoriti o tome (crkva je zabranila da se priča o tome)pa su oni dokaze skrivali u svojim djelima.

Dobro, da previše ne razglabam o tome pročitajte ili potražite informacije u knjigama:
-Da Vicijev kod (Dan Brown)
-Sveta krv, Sveti gral (M. Baigent,R. Leigh,H. Lincoln)
-Rex Deus (M. Hopkins,G. Simmans,I.Wallace-Murphy)
-Misteriji zapada

Ali kad malo promislim, zašto bi on radia ono što se protivi svemu šta on pripovjeda svojim učenicima i svima nama? Ali nije na meni da se bavim time!!! Promislite malo!

ps Nažalost nisam uspila smanjit sliku posljednje večere pa je morate sami potražit ako vas zanima!

- 23:20 - gukni golube (10) - jel ovo iko printa?! - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Abecedarij