06.03.2012., utorak

Politika SAD-a

Čini mi se da SAD-e radi što hoće po svijetu. Počelo je to još s Vijetnamom... Tamo su se tobože 'borili za slobodu' Vijetnamaca... A zapravo za svoju prevlast i utjecaj u tom dijelu svijeta... Bilo je tu još puno toga što su Amerikanci radili po svijetu - a to zapravo nisam baš ni pratio... Tu bih odmah pojasnio da kad kažem SAD ili Amerikanci - ne mislim na njih kao narod ili njihovu 'legalnu vlast', nego na sivu eminenciju koja stoji iza svega toga i vuče sve konce. Narod im služi samo kao paravan - da se čini da to što rade - rade legalno, u ime naroda. Ali zna se da je demokracija danas samo farsa i da svi političari rade za svoje 'gazde' koji ih dovode na vlast, putem medija, laži i manipulacija građanima.

U zadnje vrijeme je postalo očito da malo po malo osvajaju sve zemlje, jednu po jednu, koja im se protivi, odnosno koja ima svoje neovisne vlade, odn. nisu njihove marionete. Pod pretekstom prijetnji zbog naoružanja za masovno uništenje - oni upadaju u te zemlje - i svrgavaju neovisne režime. Svijet u tome stoji po strani. Ne miješa se i prešutno podržava ili odobrava politiku SAD-a, pretpostavljam zbog medija koji je uvijek prate... U NATO-u čak s njima zajedno sprovde akcije, pod vodstvom SAD-a.
Tako malo po malo svrgavaju sve neovisne režime i ostavljaju im svoje marionete na vlasti. A oni su, jasno - njihovi. To su učinili u Iraku. Pa u Egiptu, prošle godine u Libiji, a sada je na redu Sirija. Zatim Iran, a onda - tko zna? Tako jedna po jedna zemlja dolazi pod njihovu vlast i kontrolu. Ostale zemlje i narodi prešutno odobravaju njihovu politiku nasilja i terora. Nitko se ne suprotstavlja njihovim planovima i akcijama koje poduzimaju po svijetu.

Pri tome čine neviđene zločine u teroriziranju građana napadnutih zemalja, koje tobože oslobađaju od diktature... A njihove žrtve proglase 'kolateralnom štetom'. A sve to vrše programirani i ispranog mozga vojnici koji su uvjereni da se bore za dobro svoje zemlje i naroda u kojem interveniraju. Pri tome se ponašaju bahato i bezobzirno. Vojnici koji u tome sudjeluju su neviđeno brutalni u provođenju nasilja. Možda to i nije cilj - ali se događa da mnogi civili stradavaju u njihovom bombardiranju, ali i u njihovim akcijama koje ponekad provode vojnici na svoju ruku, jer pod pretekstom 'terorista' mogu upadati u kuće i vršiti nasilje nad civilnim stanovništvom, kao što je to bilo u Iraku, o čemu su snimljeni i filmovi potkrijepljeni dokumentarnim snimkama stvarnih događaja. Ako im se tko usudi suprotstaviti, nemilosrdno će ga zlostavljati ili ubiti, bez posljedica - jer oni su pobjednici... Postoje snimke i dokumenti o takvim zločinima, kada su mučili, silovali i terorizirali nevin narod, koji ih naravno nije podržavao - jer što uopće rade u njihovoj zemlji!?

EU je osnovala tzv. međunarodni sud u Haagu za takve i slične ratne zločine. Međutim, gle čuda! Amerikanci su nedodirljivi za tako nešto. Tko smije suditi Amerikancima!? Taj sud očito postoji samo za 'nižu rasu'...
Tim akcijama izazivaju 'zlu krv' i stvaraju smrtne neprijatelje, koji će im se kad tad poželjeti osvetiti. Samo što izgleda nisu u stanju. Jer nemaju takvu tehnologiju i vojnu silu, kao SAD. Ali time očito stvaraju neprijatelje općenito Zapada i usput 'kršćana' (jer oni su eto slučajno baš 'muslimani').

Mislim da takvom politikom gube podršku i od vlastitog naroda. Ali su smislili takav sustav da im podrška naroda nije ni važna. Dovoljno je da imaju ljude koje će plaćati (plaćenu vojsku), a oni će raditi sve što se od njih traži. A zna se da vojnik mora slušati naređenja. Katastrofalna ekonomska situacija stvara armiju siromašnih i nezaposlenih, koji se na taj način lako pretvaraju u vojnu armiju i pošto nemaju 'drugog posla' idu u ratove po svijetu kamo ih gazde pošalju...
Samo čekam trenutak kad će se okrenuti protiv vlastitog naroda - ukoliko se ljudi pobune protiv takve politike i sustava. Kad će pokrenuti otvorenu kontrolu i teror nad svima koji drugačije misle i koji bi se drznuli suprostaviti im se. A vjerojatno samo to i čekaju - da se onda proglasi ratno stanje ili nešto slično - kada će legalna vlast postati beznačajna. To je naravno i sada - ali se samo čini da je sve legalno.

Napad na Iran je izgleda samo pitanje vremena. Kako čujem na vijestima Netanyahu je u SAD-u i otvoreno traži njihovu intervenciju... Znači SAD i Izrael mogu imati nuklearno oružje, a Iran ne smije! Kao da to znači ako bi ga stvarno imao - da bi ih odmah, isti tren napali atomskim bombama... To isto bi mogao već sad Izrael napraviti svojim 'dragim susjedima'. Nije li to samo oružje zastrašivanja!? Valjda je svatko svjestan da bi upotreba tog naoružanja imala katastrofalne posljedice za sve živo, pa i za cijelu Zemlju!? I da se ono zapravo ne smije upotrijebiti!?
A da nije zapravo to samo opravdanje za napad!? Kao i napad na Irak - tobože zbog kemijskog oružja - kojeg zapravo nije ni bilo...

Btw. znate koliko košta litra goriva u Iranu? Samo 0,7 €
A da nije i tu isti cilj kao i s Irakom!? Nafta...
- 20:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

< ožujak, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Studeni 2010 (2)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (2)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (6)
Prosinac 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Promišljanja o životu, smislu i istini iz mog kuta. Volim razmišljati i zapisivati svoje misli, pa sam blog shvatio kao dobar način za prezentiranje svog svjetonazora ili viđenja svijeta, uz mogućnost korekcije i razmjene mišljenja kroz komentare posjetitelja. Dobrodošli! U slučaju da ne bude zainteresiranih, u moru ostalih blogova, nikom ništa. Želim ostaviti neki trag... mada to nije važno... ali eto, to je samo jedna mogućnost, pa je evo koristim. U svakom slučaju, sviđa mi se ova mogućnost javnog objavljivanja tekstova. Neka to bude moj mali doprinos.
"Teče i teče, teče jedan slap;. što u njem znači moja mala kap?"