utorak, 24.01.2006.

Filmovi

GOSPODAR PRSTENOVA

Najveća i najteža borba se vodi oko Prstena. Gospodar tame koristi sve svoje sluge da ga se domogne. Sve što mu stoji na putu je mali hobit Frodo i njegov prijatelj Sam. Frodo i nije tako "mali" jer se ne predaje. Ali Frodo polako postaje svjestan prave moći Prstena...

Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic

NARNIA

Četvero djece, braće i sestara, biva tokom Drugog svjetskog rata poslano iz nesigurnog Londona u sigurnu udaljenost osamljenog sela, u kuću neobičnog, starog profesora. Kao gradskim klincima poprilično im je dosadno u velikoj kući punoj soba i vrata, a da stvar bude nepodnošljivija, ne smiju ni bučiti, ni vikati, ni trčati, jer profesor nije naviknuo na djecu u kući.

Tako oni krvare od dosade, dok jednog neprijatnog i kišnog dana ne smisle domišljatu igru skrivača po prostoru cijele kuće. Tako će mlađahna Lucy probati izaći iz ormara na krivu stranu, te se zateći u snježnoj zemlji vječne zime, ali ne i Božića, Narniji. Tako će uskoro za njom i cijela horda isprva nevjernih, ali ubrzo uvjerenih braće i sestara.

Zajedno će oni upoznati društvene i političke prilike hladne zemlje koju je začarala hladna ljepotica Bijela vještica imena Jadis. Iznenadit će se otkrićem svoje krucijalne uloge pri spasu Narnije, no iznenađenje će im bitno umanjiti narnijski pravi kralj/bog, moćni lav Aslan (lav na turski) čijim pristašama i sami postaju. Borba dobra sa zlim hrabro počinje. Prva polovica filma je tako snijegom optočena, a druga suncem.

Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPic
Image hosting by TinyPicOvo su jedni od mojih najdražih filmova. Volim sve "Lord of the Rings" a i u nedjelju sam išla gledat "The Chronicles of Narnia". Film je super. Ako niste gledali poručujem vam da idete gledat.

Pozdrav svima. Kiss.

- 19:05 - Tvoje riječi ( 25 komentara) - Tvoj papir - #

<< Arhiva >>