< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2007 (1)
Veljača 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Listopad 2006 (1)
Rujan 2006 (1)
Kolovoz 2006 (3)
Srpanj 2006 (7)
Lipanj 2006 (5)
Svibanj 2006 (8)
Travanj 2006 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

oPANKe

Narancha među jabukama

msn:
maja.moi@hotmail.com
icq:
199-757-295

Pčelica Maja





Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Ramones -obavezno posjetite ovu stranicu!!! :)

Ramones -još jedna koju obavezno posjetite!!! :)


U.K.O.R.!- unikatni klub obožavatelja Ramonesa!!! :D

2.E -blog mog razreda

Hrabrenov blog-ako slušate Zeppeline ili ih namjeravate početi slušati ili ako samo imate pitanja o njima ili o rocku i bluesu, ovo je definitvno blog koji želite posjetiti :)

RHCP blog- najveći fanovi RHCP-a vode blog (pazite sad) o RHCP- u ...tako je dobro ste čuli, a sad POSJETITE!!

petra the punk - naziv bloga je I WANNA BE SEDATED (moram li išta više reći) :)

RAMONES- naj
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

LED ZEPPELIN
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

PURGEN
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

THE CASUALTIES- Oi is our voice, punk is the noise!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


THE EXPLOITED- Sex & Violence
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

SPIDERMAN, spiderman, does whatever a spider can
Image Hosted by ImageShack.us


utorak, 23.05.2006.

LE PECHE?

«Olakšanje smrtne borbe pomoću narkotika?»
«Pojam “eutanazija” potječe iz antike i oblik mu je dao filozof SVETON. Opisao je eutanaziju kao laganu, bezbolnu smrt. Pojam sam znači “dobra smrt” (eu = dobro, thenesus = smrt). Do dana današnjeg je diskusija o eutanaziji aktualna kao i u antici. Možemo mi jednomu čovjeku kome je život samo još bol, muka, patnja i tuga, ispuniti zadnju želju? Možemo mi njemu tako pomagati?
Diferencirajmo između dvije vrsti eutanazije: aktivne i pasivne. Pod pasivnom eutanazijom se ne razumije ubijanje, nego odricanje medicinsko-tehničkog sredstva za produženje života. To znači da se neće samo pomoću različitih strojeva dalje živjeti. Aktivna eutanazija znači direktno i smjerano ubijanje po želji patnika koji je na smrt bolestan»

Dakle, shvatili ste koja je moja današnja tema…
Jedna djevojka (ten@ ) pisala je na svom blogu o smrtnoj kazni (pogledajte njezin post) i u svakom svom komentaru sam naglasila kako sam protiv smrtne kazne jer smatram da nama, ljudima, nije dano pravo da odlučujemo o drugom ljudskom životu, o tome tko ima, a tko nema pravo na život.
I stojim ja iza toga, ali…
Pročitali ste gore što je eutanazija…mi nemamo pravo odlučiti o tuđem životu, ali što ako netko pati i moli da mu se patnja olakša. Što bi trebali činiti? Znam, nije na nama da odlučimo kada je vrijeme da netko napusti ovaj svijet, ali možemo li kriviti nekoga ako se ipak odluči za tu opciju, za eutanaziju? Kako gledati osobu na samrti da pati i ne željeti joj olakšati muke?
Eutanazija je grijeh, ali nije nastala iz grešnih razloga, već možda iz ljudskosti zbog koje ne možemo gledati osobu kako se muči i ne učiniti ništa kako bismo joj pomogli.
Još uvijek smatram da nemamo pravo uskratiti nekome pravo na život, ali ne smatram eutanaziju bešćutnim činom… eutanazija zapravo nije uskraćivanje prava na život jer je želja osobe na samrti da joj se olakšaju muke...
Aktivna eutanazija- mislim da se osoba koju se moli da izvrši taj čin nalazi pod velikim pritiskom...što učiniti?...ispuniti nekome posljednju želju ili ne?...je li to velikodušan čin ili ne?...Ubiti voljenu osobu kako bi joj olakšao muke...Tko bi bio spreman na takav čin?...Skoro nitko...I što onda misliti o osobama koje žrtvuju sve (hoće li ikada imati mirnu i čistu savijest?) kako bi olakšali patnju voljenoj osobi? Kriviti ih?....Imamo li uopće pravo kriviti ih?

Možda je najbolje rješenje jednostavno biti uz voljenu osobu do kraja, biti podrška...

- 22:25 - Komentari (27) -

<< Arhiva >>