It's not a hobby; It's way of life!

utorak, 17.01.2012.

Dugouzlazno.

Ne stignem razmišljati, od svih tih ispita.
Ali eto, uvijek se uhvati malo vremena za napisati koju glupost.
Ja sam položila ispit iz akcentuacije i jako sam sretna zbog toga. Sjećam se kada sam u početku mrzila fonologiju, morfologiju - dok sada, čitanjem sive gramatike zapravo shvaćam kako je to prilično zanimljivo (ne svakome).
Jedna je profesorica rekla kako je na fakultet došla kako bi i ona jednog dana bila profesor književnosti, no na kraju je ostala na ne jeziku i sada predaje predmet koji ima veze s jezikom.
Ne mogu pričati o kraju svoga studija, jer još uvijek ne znam kako će se sve to odvijati, ali me sve više veseli to ''nešto'' što ima veze sa jezikom, riječima.
S obzirom da ljudi uglavnom ne obraćaju pozornost na riječi, izraze - onda je zanimljivo kada si ti taj koji zapravo opaža neke riječi, nekakve pogreške u naglasku, pismu ... naravno i ja imam puno grešaka u pismo, ali ipak .. nadam se jednom danu kada ću bit bez takvih pogrešaka.

U svakom slučaju ..shvatila sam kako je RI grad u kojem je valjda normalno da se dvije djevojke drže za ruku :O

- 18:35 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.01.2012.

Alo alo :D

Evo mene natrag ovdje. Bez inspiracije.

Mogla bih sada puno toga pričati iz Praga i Berlina, ali neda mi se.. to se treba doživjeti, uzalud pričanja. Ali eto, moja mi je kuma rekla na početku putovanja, kad smo krenuli: kako bih svakako trebala napisati svoju priču vezanu za sam početak.
Naime, dan prije putovanja dobila san želučanu virozu. Ne znam kako, ne znam zašto .. jednostavno imala sam ž.virozu .. (koja se kasnije ustvrdila da nije)...
I tako, do zadnjeg trena nisam znala hoću li na put ili neću, imala sam strašne grčeve, trčkarala na wc. Strašno nešto. Nisam jela ništa, pila tablete ..(koje ne pomažu nikako, jer mi je doktorica rekla kako su te tablete za trovanje, odnosno za izlučivanje otrovnih stvari iz organizma u slučaju da sam se otrovala - a valjda nisam).

I ...ma simpatično je zapravo sve to ispalo skupa s time. U autobusu nisu imali wc, odnosno wc se ne koristi. Zaključano. Pa sam se razmišljala ispred busa; ustat il odustat. I tako sam ja krenula na put za Prag u mukama i brigama, međutim sve je stvarno dobro ispalo. Smirila se ta viroza, i lijepo sam ja i sretno stigla u Prag. Razgledala sam sve što sam već vidjela prije godinu dana, ali nije to bitno..Prag je jedan izniman grad u kojeg bi se uvijek ponovo vratila i uvijek bi ponovo zbog toga bila sretna.

I tako, ...viroza se opet vratila. I već sam planirala letove ili taksi ili bilošto da vozi do doma, jer sam bila strašno loše. Nisam jela, samo sam pila tablete i tekućinu ...i stvarno nisam imala energije za nastavit put u Berlin. Ali sam onda našla dečka koji je imao problem kao i ja, a još je i temperaturu imao pa je on sa sobom imalo cijelu vrećicu tableta. I tada mi je dao tablete, i ... naravno nisu pomogle.
Sljedeće jutro mi je opet bilo loše ... ali nakon toga sve je prošlo. Jutro je bilo kritično. Ali onda, put za Berlin je protekao super. Uglavnom sam spavala, jer sam bila sva izmorena i bolesna lol.

Berlin Berlin ... ah taj grad. Grad je stvarno velik, i stvarno bi ga kao takvog i opisala. Sve je porazbacano po Berlinu, sve znamenitosti; to se treba voziti barem pola sata ili više od svake te znamenitosti. Ali evo, uspjeli smo vidjeti što smo htjeli (ne sve, ali nešto). Jedna od boljih stvari bila je ...''vožnja'' na kolu - ja ne znam kako se to inače voze, ali je to kolo koje te vrti pa možeš lijepo sve gledat Berlin i tako (inače je to kolo i u Londonu i Beču; sad znate na što mislim) ...i tako, mene je jako strah visine, a to je na otvorenom se vrtjelo pa mi je super bilo :)

I sada da malo kažem o Taizeu, s obzirom da sam ja išla na Taize; mogu samo reči kako je to jedna prekrasna stvar.
Ovako, nekako sam osjetila kako Nijemci i nisu baš najljubazniji, ma jesu .. ali malo su možda škrti; točno smo hrane imali za svakoga svako jutro, ni mrve više. Ako smo zakasnili pet minuta, ničeg nije bilo; svi su sve pouzimali. Nakon prvog jutra, odustali smo od doručka i preskakali ga; spavajući ..
Što se tiče usmjeravanja; valjda vole pokazivati krivi put do odredišta i slično.

...Sve u svemu, ovo je ostavilo dojam na mene, grad i sve. I to bi bilo to. :)

Molitva ugodna: :D

Image and video hosting by TinyPic

Olimpijski stadion:

Image and video hosting by TinyPic

Ovo ide u kruug :p

Image and video hosting by TinyPic

Brandenburška vrata

Image and video hosting by TinyPic








- 20:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #