free counter with statistics Patre

Patre

ponedjeljak, 28.02.2005.

Jedan dobar odgovor

Upitao moj suprug cetvorogodisnju djevojcicu C. sto bi htjela biti kad odraste .
Ona ce na to : "Mama."

- 21:36 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Zalosno

"Passion of The Christ" nije dobio Oscara cak ni u skupini beznacajnih nominacija .Nemam komentara.

- 15:48 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 25.02.2005.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 03:49 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.02.2005.

Putevi

Znate za onu pismu od Mak Dizdara "Putevi" ?Eto ja sam se veceras izvukla iz svog pretinca u mozgu i ne bih je spojila sa nicim sadasnjim ,vec za jednim davnim sjecanjem koje stoji i rado bih vam je procitala onako kako ja to najbolje znam tako da vidite kako je ja osjecam ,ali ovako vam je pustam pa je citajte i osjecajte ,sjecate ili kako tko zna ili voli.


Ti si nakanio da mene nema i pod svaku cijenu

Ides prema meni. I u jurisu

Smijuci se i placuci

Pred sobom

Sve cistis

i nistis


Ti si nakanio da me pod svaku cijenu unistis

Ali nikako da nadjes

Istinski put

Do mene


Jer

Ti poznajes uklesane i utrte pute

I niti ijedan drugi

( A mali su zapravo i jalovi

Bez obzira koliko su

Za tebe

Oholog i jakog

I preteski

I

Dugi)


Ti poznajes samo one puteve

Sto prolaze

Od srca

I

Oka

Ali to nije sve

Ima puteva sto su se ispruzili pred nama

Bez javnog traga kolovoza

Bez voznog reda

Bez vremena

I roka


Ti mislis da je tvoja putanja do ubogog mene

Veoma sigurna i cesna

Ona

Sto dolazi

S lijeva

Ili

Zdesna


Zavaravas se stalno da do mene treba ici

Smjerovima slicnim

Sa sjevera

Ili

Juga


Ali to nije sve


Kuga

Oci uvijek

Pametno mi trazi

Ispod ustalasale na vjetru razi

Iz korijena zemlje gdje se zgusla tmina


A iz bezmjernih visina

Odozgora

Pritiskivati

Grudi

Najjace

Moze

Mora


Ali to nije sve

Ti ne znas zakon raskrsnice

Izmedju svjetlila

I

Tmice


Ali to nije sve


Jer najmanje znas da u svom zicu

Najteza rvanja su

I ratovi pravi

U samome

Bicu


Ti ne znas dakle da zlo si moje najmanje

Izmadju mnogih

Mojih

Velikih

Zala


Ti ne znas s kim

Imas posla


Ti ne znas nista o mojoj mapi putova

Ti ne znas da put od tebe do mene

Nije isto sto i put

Od mene

Do tebe


Ti ne znas nista o mome bogatstvu

Skrivenom za tvoje mocne oci

( Ti ne znas da meni je

Mnogo vise

Nego sto mislis

Sudbina

Namrijela

I

Dala)


Ti si nakanio da me pod svaku cijenu unistis

Ali nikako da nadjes istinski put

Do mene


( Shvatam te:

Covjek si u jednom prostoru i vremenu

Sto zivi tek sada i ovdje

I ne zna za bezgranicni


Prostor vremena

U kojem se nalazim

Prisutan

Od dalekog jucer

Do dalekog sjutra

Misleci

O tebi


Ali to nije sve )




- 04:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 22.02.2005.

Ja sam se u zadnje vrime ulinila ,malo sam citala ,a nista nisam ni napisala. Bila sam zapravo hodajuci Vesuvio pred erupcijom ,pa sam utihnula ,od mene ni dima .Dojdu mi takva vremena ,neka duboka tiha i sve mi izgubi znacenje .Tata je uza reci :"Ne zaboravi tko si ,sto si i di ides?" Ja bih bila zaboravila ,ali eto nisam .Uvatila sam opet neku nevidljivu nit i eto me pisem.
Ni Pupapinki nije bas najbolje u zadnje vrime ,budi se nocu precesto.Muce je zubi ,a ne voli ni samocu . U petak sam otrcala u robnu kucu u blizini kuce i razminila djecji doplatak za prve male cipelice .Taman je pokrilo malo manje od 80 dolara .Znam skupe su ,ali nemaju bas izbora idaleko su od rasprodaje .Ali mi vrag ni da mira pa sam kupila i dvi majcice zutu i krem u Baby MeXX-a .To je pokrila kartica .Bile su na rasprodaji ,a onda sam vidila i zelene hlace i nisam im mogla odoliti .Spustili su cijenu sa $34 na $8(oko 40 kuna) . Bila sam bolje volje kad sam se vrnila doma .
Onda samo moj dragi i ja sutra otisli do grada .Pupi je osta sa babom i didom.Pokupili smo moju zavu iliti njegovu sestru tj.Pupapinkinu strinu i otisli djiravati po Yorkvillu. Tamo obitava burzujski svit .Drugi put kad odem poniti cu aparat (I promise).Parila sam prava seljanka u svom mozgu ,a sta cu kad mi je takav mentalitet .Cilim putem ispred nas je bi mladi par .Di god mi ,tu i oni .On lipi ka slika ,ona ruzna i proracunata .Ona u njemu definitivno nije vidila lipotu ,jer dalo joj se procitati po puno toga,a najvise iz kesica po ruci koje je jadnik placa i vuklja za njom.Citala sam njegovu lipost i slipost jer eto imam i ja nekog iskustva u tome ,more bit. Isli smo dalje i onda je moja zava zanosno uletila u ducan djecjih cipelica i Pupi je dobi jos jedne postolice ni vise ni manje nego Aghata Ruiz de la Prada ,a uz to su pale Modna Trikotaza Cakovec stramplice kako ih ovdi zovu Chumpa Rhumps i kostaju masno $16. Tako se i teta super osjecala .Inace zena je lipa ,pametna neudana u cvatu karijere i obozava svoju jedinu necaku pa je nije zamiriti sta mi dite pretvara u snoba ,a bogme ni ja nisam daleko kad dojdem ispred djecjih izloga ,no ipak uvik cekam rasprodaje ,jer i kad smanju cjenu puno se placa sa obzirom da jer robica pretezno sivana u zemljama di ljudi rade za po dolara na dan.
Bili smo na rucku u jednoj samoposluzi di burzujski svit kupuje spizu i to je daleko od svakog opisa .Sve je Organic pa i ono sta nije .Imaju meso koje bi covik i sirovo pojeo. Napunili smo kontajnerice hranom koju tamo kuhaju i jeli smo ka prave aristokrate sve dok ja nisam batak uzela u ruku.E tako lipo .Kako ces isti batak nego sa rukom.Nakon toga je sljedila machiato u Lettieria u koji je opet dosa mladi predhodno opisan par i nisam mogla da ne dam komentar i izlicim dusu,ali morala sam govoriti potiho jer brate ovede te ceo svet razume . Naili se napili,prosecali po butigama u kojima ja za sebe sigurno jos dugo dugo vrimena ,a mozda i nikad necu nista kupiti i eto me "Hura opet sam ziva opet sam sretna cura!"

- 03:47 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.02.2005.

A sad nam ostaje nada,vjera i ljubav,ovo troje ,ali ljubav je najveca medju njima.
-Pavlova poslanica Korincanima II


Da me je netko prije petnaest godina pita sto je Valentinovo ne bi dobio odgovor.Lipi su ti neki zapadnjacki obicaji ali da pitate ljude zasto se Valentinovo zove Valentinovo bilo bi tu svakavih odgovora ,ka i za Bozic .Bozic ovdi nije rodjendan dragoga Isusica vec Dida Mraza i sacuvaj boze da dojdes u neku javnu ustanovu i pozelis ljudima jer to je zabranjeno Marry Christmas .Po pravilu se triba reci Seasons Greetings.Sve se lipe obicasje ukljucujuci i Uskrnjeg zeca najvise koristi Markenting a potrosaci se opravdavaju :"Bozic je samo jedan dan u godini !Valentinovo je jedan dan u godini !Uskrs je jedan dan u godini!" A more bit da i je.
Ja se jedino sicam u ono tamo vrime kad smo dica bili da si za Sv .Lucu uza dobiti slatkisa .Za Bozic se islo u skolu i napravla bi mater lipi rucak,islo bi se skromno u crkvu i koji darovi ispod bora ?Koji zeci i cokoladna jaja na dan kad muka Isusova zavrsava ?A moglo se zar ne ?I onda je sve to ka zamrlo i dosa barba Markenting i svi popizdili .
No eto meni je jutros bilo lipo kad mi je muz zazelija Happy Valentine's day i poljubi me .More bit da bi nam jos lipse bilo kad bi ga proslavili u nekom finom restorancicu jer je eto to jedini dan u ovoj godini .Nagolozala sam se ja na te jedine dane u godini ,no kreditne kartice se placaju kad racun sidne na njih pa sve zbog jednog dana u godini i bez obzira na potrosacku moc.Moglo bi se i skromnije .Skromnost je kazu vrlina ,a rijetki je posjeduju. Ja kako kad.
Eto svite ja se povatala svih blagdana ,a barbi Marketingu ionako ni bitno koji je ,vec bitno da je blagdan,a zivi se i kupuje u savgdan isto tako.
Pa neka vas svih skupa cuva Sveti Valentin da budete zaljubljeni od srca ,a isto tako ako postoji Svetac cuvar takuinov iliti portafojov (novcanika),neka vas ocuva kad se nagolozate onako priko mire prid nikim izlogom misleci na svoje najdraze.
Voli vas Patre

- 22:28 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.02.2005.

Nije mi se dalo pisati ovih dana .Posao vezan uz americke penzije sam popusila no nista zato .Poslala sam CV na sve strane pa ce se vjerovatno netko javiti. Imam nesto Kanadskog radnog iskustva u banci ,imam diplomu koja je priznata i ne znaci nista ,a imam volje .Prodati sebe bas ne znam jer me mater i caca nisu ucili pokvari koja bi mi sad i te kako dobro dosla ,ali covik se uci sa godinama.Valjda ce nesto biti od mene .
Moj prvi posao u Torontu bi je posao hostese ,ali ne u Hootersa ,vec u zidovskom restoranu .Manje ka restoran vise ka pekara. Nije da mi je to bas tribalo ,ali eto tila sam negdi ubiti vrime .Kada sam se zaposlila tamo bila sam 3 miseca trudna .Vlasniku restorana prilozila sam svoj znameniti CV i covik se skoro onesvistija ,jer nije bas ocekiva takvu prekvalifikaciju ,a ni ja nisam ocekivala Bog zna sto pa smo se uspili i dogovoriti.Nisam mu ni pisla o svojoj trudnoci ,jer to ne bi bas bilo pametno . Ponudio mi je minimalac od 7 dolara i 25 centi po satu i ja sam krenula sa svojom karijerom .Di? Dopratila bi goste do njihovih stolova ,zatim bi donila vodu i meni na kojem nije bilo mesa. Nije bilo mesa,ali bilo je tu dobre spize .Zapamtila sam sarmu ,koja bez mesa nije bila losa ,ali kao sto rekoh bila sam trudna.Konobarice pretezno Zidovke odmah su mi savjetovale da budem tvrda sa gostima koji su isto tako bili pretezno Zidovi ,jer kako su mi one rekle to je jedan onako specifican narod koji oce sve po svoju . Nisam bas razumila u pocetku ,ali sam se brzo naucila .Ovaj pekara restoran postoji vec vise od 80 godina i njega dolaze potomci prijasnjih generacija Zidova i svi se nekako poznaju .Nije to onaj bogati soj ,niti se radi o ortodoksnim Zidovima (oni zive u svom svijetu) vec se radilo o Zidovima koji se dolaze pokazati .To je ka neka njihova spica .I onda bi oni cekali u kilometarskom redu i svadjali bi se sa menom jer se netko prosverca i dobija misto prije nego sta triba ,pa bi se svadjali jer konobara nema i svasta nesto .Ogovarali bi se medjusobno i to onako besramno ,ali i ljubili kad bi poceli njihovi blagdani.Nije bitno iz koje su zemlje dosli.Svi su znali jedan jezik i svi putevi su vodili u Izrael.
Sicam se jedne kojoj juha nije bila dovoljno vruca jer nije kuzeljala na sve strane ,ali svaki dan je uredno dolazila srkati juhu koju bih ja uredno pregrijala u mikrovalnoj.Ne razumim kako joj nepce nije otpalo.Bilo je bisera svake sorte .Jedna je mlada zena dolazila sa svojom dvogodisnjom kcerkom i nije dala da sa druzi sa drugom dicom koja su se igrala u posebnom odjeljku pekare restorana i uvik je tila frisko ucinjenu kavu bez kofeina .Frisku je znacilo ucinjenu prije jedne minute .Kava se tamo nalivala iz vrca i moga si ju piti koliko te volja .Mala bi molila mater da joj dopusti igrati se sa drugom dicu ,ali ova je nije jebala dva posto.I tako svaki dan .
Ja sam volila ekipu u kuzini .Svi redom rodom iz Sri Lanke .Za njih je kuhanje umjetnost ,a radili su i za manju placu od mene i nisu se bunili ,niti su puno govorili.No vidila sam im u pogledu nesto ,nekakvu tezinu zivota ,neke meni daleke probleme.
A bilo je onih kojih nisam volila .Imala sam dvi supljace-menagerice u blizini jedna je bila fetiva Kanadjanka ,a druga Njemica .Skupa su parile ka' da rade u nacistickom logoru .Nitko ih nije volio ,jer su bile sumorne ,bez osmijeha .Pune neke prijetnje ,naredbi ...ogorcene isfrustrirane babetine koje provociraju na svakom koraku i venjaju se sefu u supak .Pari ka u nekoj melodrami .Ja sam radila sve sta je tribalo ,a ponekad bih pomagala i u kuzini .Posli posla sam morala pokupiti sve boce kechupa i prelivati iz jedne boce u drugu jer se gostu ovik daje puna boca ketchupa .No jednom momku Srilancaninu i meni znalo je to dopizditi pa bi mi znali vecinu boca pobacati i otici ca doma .
Radila sam na tom mistu punih misec dana dok nisam dobila posao u glavnom uredu jedne kanadske banke i onda sam se nabeljila onima dvima svrakama menagericama sto su tu provele dvi trecine svog zivota gazeci sve one divne radisne ljude koji nikad nisu prigovarali jer nisu imali drugog izlaza.
I na kraju sam kroz vrata te pekare -restorana izisla zauvik ,nesvjesna pod kojom sam sritnom
zvizdom rodjenja i da od toga ima gorih poslova kojeg posteni svit radi bez prigovora .
Poruka i pouka :
Ne mores biti jeben i posten.

- 23:41 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.02.2005.

Jedna pismica za dicu (ne usudih se prevesti)

The Unicorn

A long time ago when the earth was green
And there was more kinds of animals than you've ever seen,
And they run around free while the earth was bein' born
And the loveliest of all was the Unicorn.
There was green alligators and long-necked geese.
There was humpy bumpy camels and chimpanzees.
There was catsandratsandelephants, but sure as you're born
The loveliest of all was the Unicorn.
But the Lord seen some sinnin', and it caused him pain.
He says, "Stand back, I'm gonna make it rain."
He says, "Hey brother Noah, I'll tell you watcha do
Go and build me a floatin' zoo.
And you take two alligators, and a couple of geese,
Two humpy bumpy camels and two chimpanzees.
Take twocatsandratsandelephants, but sure as you're born,
Noah, don't you forget my Unicorn."
Now Noah was there and he answered the callin',
And he finished up the ark just as the rain started fallin'.
He marched in the animals two by two,
And he called out as they went through,
"Hey Lord, I got your two alligators and your couple of geese,
Your humpy bumpy camels and your two chimpanzees.
Got your catsandratsandelephants, but Lord I'm so forlorn
Cause I just don't see no Unicorn."
Ol' Noah looked out through the drivin' rain,
But the Unicorns were hidin' playin' silly games.
They were kickin' and splashin' in the misty morn,
Oh them silly Unicorn.
Then the goat started goatin' and the snake started snakin',
The elephant started elephantin' and the boat started shakin'
The mouse started squeekin' and the lion started roarin'',
And everyone's aboard but the Unicorn.
I mean the green alligators and the long-neck geese,
The humpy bumpy camels and the chimpanzees.
Noah cried, "Close the door, 'cause the rain is pourin' -
And we just can't wait for them Unicorn."
Then the Ark started movin', and it drifted with the tide,
And the Unicorns looked up from the rock and cried.
And the water came up and sort of floated them away -
That's why you've never seen a Unicorn to this day.
You'll see a lot of alligators and a whole mess of geese.
You'll see humpy bumpy camels and lots of chimpanzees.
You'll see catsandratsandelephants, but sure as you're born
You're never gonna see no Unicorn.

Shel Silverstein

- 03:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 04.02.2005.

Razlicitost

Veceras me jedan post potaknuo napisati nesto .Ljudi vole razlicitost.Ona zna biti lijepa upravo pogotovi sto izlazi iz nekakvih ustaljenih okvira kojih je svima vec puna kapa. Ja sam dosla pakticki iz malenog gradica u ovu gradinu ,znajuci da nisam na odmoru ,ni u kratkom prolazu.
Upoznala sam ljude drugaacije boje koze,religije ,no to me nije privuklo u njima ,privuklo me je ono sto ih cini ljudima. No moram onima koji citaju ovo priznati da ima stvari koje sam vidjela i koje mi se ne svidjaju. Pocet cu prvo od rasa.
Neka mi neko objasni zasto je nocu opasno setati po crnackim kvartovima.Ja crnce ne mrzim i po njihovim kvartovima ne setam,ali vecina njih seta uokolo stvarajuci mnogo problema.Radi se naime o onima iz Karbskih otoka ,vecini koju sam vidjela.Oni su svjesni svog problema i ne zele si pomoci .Kako da im pomognu onda oni koji to zele.To su ljudi koji u sebi nemaju kulture ,obiteljske tradicije ,vjere.Radi se o generacijama i generacijama djece koje odrastaju bez odgoja roditelja,oceve ne upoznaju i bivaju izlozeni utjecajima ulice .Cinjenica jeste da je velik broj kriminalnih slucajeva napravljen od strane takvih ljudi.Neka mi netko objasni zasto ducane u takvim kvartovima cuvaju policajci.U cetvrtima gdje zive bijelci ima kriminala,ali u minimalnoj mjeri.Cinjenica isto tako stoji da ima izuzetaka ,ali takvi se ne vracaju svojim korijenima ,vec se druze sa bijelcima .
Osvrnula bih se malo i na religiju .Kada sam ovdje krenula na tecaj za usavrsavanje engleskog jezika upoznala sam ljude iz svih krajeva svijeta .Jednom smo na jednom tako razgovarali o tradiciji ,vjeri i rasama .Muslimani zaista drze do svoje vjere ,toliko da za nju i umiru.I za svoje kcere i sinove mnogi od njih zele ugovorene brakove .Muslimana ima puno.Hindusa isto tako i oni imaju nekih slicnoti.No ne zele neku drugu vjeru u svojoj kuci.Sudeci po nacinu na koji oni vjeruju i koliko vjeruju ,ja sam los katolik.
Moja ce ju djeca birati sto zele biti u zivotu,ja to za njih ne mogu i ne zelim raditi,ali iskreno cu priznati ,ne bih voljela da moja unucad bude neke druge religije meni strane i mozda sam sada zadrti rasista ,ali ja si ne mogu pomoci,pa nek mi sude.A sada nesto jos gore na sto ce mi moderni svijet slobodnih misli mozda jos najvise zamjeriti.
Homoseksualci! Kada sam u svojim mladenackim godinama iz ustiju svoje drage prijateljice cula da je lezbijka ,prihvatila sam to sasvim normalno i bilo mi je tesko za nju sto ce ostati neprihvacena u jednoj maloj sredini.I tu sam prihvatila homoseksualce kao normalne ljude koji imaju drugaciji odabir i ja ih ne sudim,ali osobno se ne slazem sa odlukom o vjencanju istih spolova .Dobro za njih sto su ih dobili ,ali ja kao losi katolik ipak imam toliko vjere u sebi da zakljucim kako to nije u redu .
Mozda me za ovu izjavu treba linchevati,ali to je moje misljenje i argument za to zauzeo bi previse mjesta na ovom postu.Razlog zasto mi je homoseksualnost postala odbojna o kome ranije nisam razmisljala je ta sto bih tesko podnjela priznanje mog djetata da je homoseksualac ,a tko bi ja mu se divim.Lako je prihvatiti homoseksualnost kada su neki drugi ljudi u pitanju.a cini mi se da je cak i homoseksualcima tesko prihvatiti tu cinjenicu,jer da nije ne bi se borili toliko da budu prihvaceni.Meni parada nije potrebna ,ja njome nemam sto dokazati kao ni milioni heteroseksualnih bracnih parova.Ponosan si ako svoj bracni zivot prozivis u ljubavi djeleci dobro i zlo,ako djecu izvedes na pravi put .Put do takvog ponosa je tezak,ali isplativ.
Ne znam sto ce se dogoditi u buducnosti sa mojim potomstvom ,ali vjerujem da sadasnja
generacija pocinje biti svjedok velikih promjena koje se dogadjaju u svijetu.Te nas promjene nekako prebrzo stizu ,a ja nemam moc superbrzog prilagodjavanja .Toleriram dok mogu,a kad vise ne mogu onda moram ,jer tako je to u ovom svijetu.Mozda sam rasista ,ali ne bih ubila iz hira ,ne bih ni orobila ,ni silovala ,ni rugala se drugima sto su drugaciji.
Mozda i nisam rasista.Odgovora za to nemam.

- 05:20 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.02.2005.

Zapad

Svi nesto o zapadu i svi bi na zapad.Ja za pravo reci nikad nisam bila dobra u zemljopisu i zbog strana svita jednom sam dobila jedinicu. No to je vec povijest .I sad samo gledam na jugo ,sjever mi ni dragi.
Ja sam vidila nesto ovdi ,sta nisam vidila prije i jednu sam mrvicu pametnija ,jednu malu ,malu mrvicu nego sto sam bila prije .Ovo je furesti svit,nejfurestiji grad na svitu i je ima to svojih prednosti puno,a i nema.Sve funkcionira,od zdrastva sto je najbitnije jer provincija puno pokriva ,a sto provincija ne pokrije ,osiguranje oce(ovisi koliko dobar posal imas).Ima dosta autocesta ,a Canada je velika zemlja,jako velika. Panduri u ovom gradu ulivaju sigurnost.Ka sve stima.Homoseksualci se zene .Zene abortiraju.Svi imaju pravo glasa.Ima kriminala ,ali eto sve je okrenuto na livu bandu ako me razumite.Ima i posla .
Kanadjani su ne sicam se jesam li to prije rekla ljudi od manira i to lipih .Kad kazem Kandjani mislim na one sta su dosli sa skolja i sta imaju crvenu kosu i zovu ih Mangacake.Oni se znaju javiti,pitati kako si,izviniti se ako su te nadaj Boze dotakli u prolazu ,otvoriti vrata,cekaju dugo u redovima(jer ovdi se ljudi moji ceka u redu i to za puno toga) i svasta nesto.Je je sve su to super maniri ,ali ne i odraz koji dolazi negdi iznutra.Nemaju oni muda reci ne,ali znaju ti j..... mater na svoj nacin.No dobro sve stima .Dolaze ljudi sa svih strana i svak oce svoje .Ortodoksne muslimake nose feredje po gradu ,dutjanima ,bankama i mene je to znalo i pristrasiti ,jer moze biti neki puta da je umisto muslimake ispod feredje kikoli lopovcina ,nikad neznas.Sve sto je ortodoksno ima prava i ono sta nije ortodoksno u pravu je ,no vridjati se ne smi nikoga .NIKOGA!
E i dica imaju prava ,ne smije ih se taknuti cak i kada se od andjela pretvore u vragove ihistericno traze da im kupis neku igracku .Ne daj Boze da zaviknes na dite ,a kamoli da ga zalepatis po guzicini kad dojde doma.911 cini pravu stvar.(Jedna mala digresija.Prica mi je covik da mu je mali prid Bozic da povecu listu sta mu Dida Mraz triba doniti ,i tata ga je uredno posla u sobu ,a mali se toliko naljutija da je zva 911.Kad su panduri dosli trazili su od maloga da kaze sta mu je tata napravija.Srica dite nije imalo bujnu mastu ,pa je reklo sta je bilo na stvari.Panduri su tada otisli).
Ima puno ludjaka koji maltratiraju svoju dici ,ima puno pedofilije jako puno.Preklani je neki manijak silova neku malu ,ubio je ,rasika na komade ,stavio u borsu i sa njome u jezero.Nasli su ga i dobro da jesu .Samo u kvartu di je zivila ima dvistotinjak pedofila.Ali o njima sada necu ,jer mi je od toga mucno.
Zivot je ovdi nekako prerasta u rutinu .Ka dignes se ,marendas letis na posal,sa posla doma pa malo gledas Tv pa onda u krpe,ali svugdi je tako di se radi.
Malo sam odlutala,pa cu se okrenuti na istok.Mrak!Jedna nacija ,cista ka suza ,jedan jezik ,jedna religija koja od sebe tira sve,nesto sasvim povjesno ,mocno ,puno potencijala ......a od toga svega sipak.
Meni je ljubav izabrala put do vamo i di je obitelj tu je dom,ali ne zaboravlja se od kud si dosa,a ne.Ja ne sudim,ja samo gledam.Nema nista tolikog mocnog u drugima koliko ima u tebi samom.Trava je ovdi zelenija jer je zalivaju vise ,ne hitaju kemikalije jer i to je ovdi zabranjeno i kose je kad dojde vrime i to je cila mudrost.Ja eto i pisem sve ovo jer mi se na mome jeziku lakse izraziti .Ja eto onako kako mogu vatam tu unutanju nit,pa je nakako zapetljam u ove moje rici.I to me ohrabruje za sutra ,jer jebem i ja nj... mater ponekad u sebi i vise cjenim sebe i svoje .Nije to patriotizam to je Patre,pa nek se svit smije .
Da ne bih puno duzila reci cu nesto cega prije nisam bila svjesna i time cu zavrsiti sa ovim postom .Nekad mi se puno svita znalo javiti na Kalelargi .Na Yongeu mi se samo javi pokoji ridikul jer trazi od mene sitnis .

- 06:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.02.2005.

THE SAND IN YOUR SHOE

Htjedoh prevesti ovo dolje i napisati svasta nesto lipo,dohvatiti Pupapinkici avion sa neba i od pustog napora baterije su mi izpraznile do kraja .Kazu da se sve dogadja sa razlogom.





THE SAND IN YOUR SHOE
After Sept. 11th, one company invited the remaining
members of other companies who had been decimated by
the attack on the Twin Towers to share their available office space.

At a morning meeting, the head of security told stories of why these
people were
alive... and all the stories were just:


The 'L I T T L E' things .
As you might know, the head of the company survived
that day because his son started kindergarten.


Another fellow was alive because it was

his turn to bring donuts.


One woman was late because her

alarm clock didn't go off in time.


One was late because of being stuck on the NJ Turnpike
because of an auto accident.


One of them

missed his bus.

One spilled food on her clothes and had to take
time to change.


One's

car wouldn't start.


One went back to

answer the telephone.


One had
child that dawdled
and didn't get ready
as soon as he should have.

One couldn't
get a taxi.


The one that struck me

was the man

who put on a new pair of shoes that morning,

took the various means

to
get to work

but before he got there,

he developed

a blister on his foot.

He stopped at a drugstore

to buy a Band-Aid.
That is why he is alive today.

Now when I am

stuck in traffic,

miss an elevator,

turn back to answer a ringing telephone...

all the little things
that annoy me.

I think to myself,

this is exactly where
God wants me to be

at this very moment..


Next time your morning seems to be

going wrong,
the children are slow getting dressed,

you can't seem to find the car keys,

you hit every traffic light,

don't get mad or frustrated;

God is at work watching over you.

May God continue to bless you

with all those annoying little things

and may you remember their possible purpose

- 04:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 25.01.2005.
Sinoc sam gledala dokumentarac o estetskoj kirurgiji.U posljednje vrijeme puno je takvih dokumentaraca i ono sto prikazuju cesto puta stvori mi los osjecaj u ustima .Onaj neki slankasti koji nadrazuje zeludac pred bljuvanje.
Naime radnja dokumentarca se odvijala u L.A ,a likovi su bili razliciti.Bila je jedna gospoja od prije koja je smanjila zeludac i nakon godine dana olaksala jednu 90 kg,pa je opet morala reducirati visak koze koji je visio sa svih strana .Taj estetski zahvat sam donekle i razumijela sve dok je nisu popunili i poprsje i po njenoj zelji je trebalo biti duplo D. Gospodja je poslije je izgledala OK i pohvalila se da je nasla bogatog momka .I njega su pokazali na TV . Bio je masan do bola.
Nakon toga su prikazali mamu i kcer.Mama je vec imala do sada 49 estetskih zahvata i kcer je nagovarala na operaciju nosa.Nos je bio skroz u redu ,ali eto njoj nije. Mami su pred ocima nas gledatelja popunili plasticne djelove lica Botoxom.Lice joj je bilo nekako neopisivo .Nekako ne znam ,nisam razumila sta se iz toga lica moze procitati.Pokazala je svoju sliku prije svih tih operacija ,pa se dalo zakljuciti da je mama nekad bila lijepa.I sama je to priznala ,ali rekla je da podrzava estetsku kirurgiju i da se osijeca bolje nakon svakog zahvata,te da je do sada vec bila 6 puta udavana.Kcerki su za to vrijeme sredili nos,a ja nisam primjetila razliku.No to je samo pocetak u njenom svijetu skalpela.
Bilo je to slicnih slucajeva gdje su majke nagovarale svoje kcerke na takve zahvate. Cak su prikazali i jednog tipa kojem su produzili njegovu malenkost.Kirurg je ponosno izjavio da je do sada imao 40 000 istih zahvata.
Iako se zove estetska kirugija ,po onome sto su prikazivali izgleda sasvim nestetski.Pravi mesari.Struzu ,bodu sjeku sve za ljepotu,a ponekad i ne . Jos mi nije jasno zasto su svi ti likovi odlucili biti na TV. Ljepota ili ne ,estetska kirurgija je svakako postala statusnih simbol onih ciji su dzepovi dublji.
Nakon emisije moji su kompleksi nekako izgubili na tezini ,barem do ovog jutra .Mozda bih htijela malo uza stopala pa da i ja mogu nositi lipe cipelice ,ali takvog kirurga jos majka ne rodi.
Do popodneva bi se dalo jos toga naci ,ali moje je pa neka stoji ,a kome smeta neka okrene glavu.E tako lipo!


- 17:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #
Lipo si to prepričala pa ću i ja zadovoljnija ići leći,a da ti bude lakše na -35,u Zd paaada sniiijeg!Toplo se nadam da će se otopiti (zmany 25.01.2005. 20:18)

hej dugootocanko :-) da te pitan koliko ti je maloj jer ja moga mangupa od 14kg jos nosam u marami (more~snova 25.01.2005. 21:03)

Brrrr, zamisli ti taj mentalni sklop muškaraca koji daju operirati svoju malenkost! Jebate, a što ako operacija ne uspije? Brrrr... Što se ostalih estetskih operacija tiče, one koje su neophodne npr. uklanjanje velikih ožiljaka i sl. podržavam, ostalo ne! Ka ono, nos mi je malo kriv, nije baš kao u neke starlete, pa da ga dam operirat? Ma da ne bih! (beštijica 25.01.2005. 21:59)

Dobra si kad ga mozes nositi jer i na slikama. sam vidila da je bokun mladica. Kad sam bila na zadnjem pregledu sa malom imala je 7 imala je skoro 10 kg .Sad mogu pogadjati da ima priko 10 .Navrsila je 8 miseci 17.sijecnja.Dobroga je apetita.Iako mi se svidjaju ja ne znam da li se dica u maramama ovdi smiju nositi ,jer ovdi je sta se dice tice zakon strava .Gledaju svaku stvar ,pogotovo u zadnje vrime.Moracu jednom i o tome stagod napisati. (Patre 25.01.2005. 23:28)

prestrašno, ne mogu shvatiti te toliko iskompleksirane ljude, ma užas, mogla bih danima pisati o tome, ali nema smisla, sve se svodi na to da je problem u glavi:( (demjan 26.01.2005. 18:53)

Važno mi je da nisam bolesna a za sve drugo ebemeseživo!!! Pozdravček:) (Kišobran 27.01.2005. 14:42)

Off topic: a di ti se braco zagubija? Ni a, ni b, ni mu od njega... ;) (beštijica 27.01.2005. 15:59)


- 04:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Velika radost koja se ne da prepricati.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Od milja je zovemo Pupapinkica.

Patre
Tako me zove moja prija Ada ,koja je nedavno izjavila da zivi zivot iz radoznalosti.
U nedodostatku maste i dijakritickih znakova poglede kroz svoju prizmu odlucih zablogiti pa sta bude .Jedino me jebe sta ne znam gdje da pocmem .Kasna je ura pa obecajem sebi kao i uvijek ,zapoceti sutra