Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.09.2021., četvrtak


Haj budi čovjek! Ne razbacuj se floskulama: da si ovo i ono... Najvažnije neka ti bude - biti čovjek!

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.11 sati 'Isuse uzdam se u Tebe'. Aha red je red! Bila je tocčka redovničkog reda: 'Krunica Božjeg milosrđa uz HKR.' E onda je potekao onaj nesmiljeni: 'Haj na web Isusova ovco!' A što? Ma veseli me što je sve uobičajeno, obično, jednolično... Što prijeti opasnost da bude dosadno (samo prijeti!). A šta ću vam pričat? Guštam živjet ovako. Bez sokova i šokova... Doista je toga dosta. Fino, sređeno uredno živim svoj redovnički život. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska primakni svome Sinu da ne lažu oni koji kažu da nam po njima govori tvoj Sin. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati 'Ho, ho... Poslije je tu 'Zagorka' kako naša pastirica s. Natalija zove njegovateljicu 'Lj' - tako sam olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) ... Je, je i danas je na sred sobe sva u sjaj zaodjevena zablistala kraljica Hrvata - a tako se doima naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim. Pred kojim se smuti i onemoća svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona sva izvan sebe traži kako bi napustila svetu Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ej hej to je bilo ka u priči kad su u Svilaji bili: moja mama Manda, moj did Marko, seka Iva, rodica Željka, rođak Ivica, i ovca (koja je danas Isusova)

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Apsurd i snaga redovništva: Smrtnik kao ti kaže ti: ako slušaš mene samog Boga slušaš!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati I jutros lift spušta dvije karijole (u prvoj je p. Galauner a uz njega naša pastirica s. Natalija. A drugoj karijoli ovca koja ovo tipkulji na mob. A uz tu ovcu krepošću urešeni Anđelko). Sad će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo što se na mob tipkulji 'Glas iz krpa' - valja kazat šta još ima? 10.34 sati Evo sad đinasticirajući na motomedu mogu kazat da sam se malo prije ispred kapele pozdravio sa doktorom preko kog mi je Gospodin puno pomogao - on je Tihomir Markić. A večeras će biti uradba kakva spada na Isusovu ovcu. Potpunu i cjelovitu uradbu izvodi meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U sv. Pričesti je vrhunac cjelokupne liturgije. (Ivan Merz)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Jeronim je vrlo često, svjestan svoje teške naravi, znao reći: 'Parce mihi, Domine, quia Dalmata sum!' (Oprosti mi, Bože, jer sam Dalmatinac!)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prava je naredba Gospodnja,
srce sladi;
čista je zapovijed Gospodnja,
oči prosvjetljuje.
Ps 19

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Putuješ svijetom u potrazi za Bogom da bi na kraju shvatio da je On uvijek bio uz tebe. (sv. Jeronim)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik, sveti Jeronim (Sophronius Eusebius Hieronymus), crkveni otac i naučitelj, pisac i jezikoslovac, rodio se oko 347. u Stridonu, na granici rimskih provincija Dalmacije i Panonije. Krstio se oko 365, studirao retoriku, filozofiju, teologiju i lingvistiku u Rimu, Trieru, Akvileji, Antiohiji i Carigradu i bio tajnik pape Damaza I. u Rimu. HIiM

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Isus je rekao: 'Tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.' Zato se nauči živjeti trajno zaprepašten i za sve zahvalan Bogu što si nezasluženo ljubljen.(knev 27kg b)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.41 sati Dobro ti jutro zemljo moja. Koja si dala svetog Jeru. Sad sto nije Hrvat... Ali dalo ga je ovo sveto tlo Hrvatsko. Sretna je okolnost biti janje među vucima. Ako te to neće učiniti sretnim hoće svetim. Ne znam baš što bi s našim narodom bilo da ga nisu stiskali Mlečani i Turci... To stiskanje dalo nas je - sveto tlo Hrvatsko. Zato ne dajmo se! Idemo u ovaj dan (četvrtak, 30. 9. 2021.). Sa uvjerenjem bit će dobro ako problema bude – jer ako nas neće činiti sretnima, hoće svetima! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje govori o vucima i janjcima. Haj budimo mi ti janjci! I realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati A i večeras (srijeda) jesam li odradio ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar) učinio sam zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo koji: 'Ako sigurno znam da ću profunkicionirati onda mora postojati jasan razlog zašto još ne, nego sam u karijoli.'. Proizlazi da mi karijola treba za nešto. Aha, dok me vozaju u karijoli stvara se duhovni potencijal potreban za realizaciju kako spada 'puno lipi stvari'. Pretpostavljam 'kiseli krastavac' tog projekta, što je realizacija: SPC = RKC = SPC Ali mora to ići jer u svijetu milosti karijola je 'svemirska jurilica'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 10. 2021. Gospodine započinjimo mjesec listopad spominjući se svete Terezije od Djeteta Isusa. Koja je bila svetica od formata jer je karmelićanka i crkvena naučiteljica. U evanđelju kojega danas slušamo, Tvoje riječi Gospodine dale su nam mislit. Kažeš onima koje si poslao: 'Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire.' Gospodine ne snalazimo se jer teško nam je razaznati koji su to nama od Tebe poslani. Molimo Te podaj nam milost znati po kom nam govoriš da Te možemo slušati i slijediti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 10, 13-16)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kako je lijepo ravnodušno se predati u Gospodinove ruke, sasvim se podložiti Njegovim željama!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.51 sati Baš sam comp utrnuo, jogurtić srknuo, guska ništa... Pa dok čekam uradbu meštra Spliće kazat bi valjalo koju o vucima i janjcima. Tako sugerira evanđelje (četvrtak). A čujte, ruku na srce svi mi možemo biti jedno i drugo. Jer nažalost nitko od nas nije anđeo. Točnije nismo zreli vjernici - kršćani kako spada. Ukratko, vučiji principi su: ja sam glavni, ja sam prvi, svi ste vi miševi za mene. I zato daj sve meni ili ću te znaš... Pa te vuk odalami, polomi, stjera u bolnicu. Ah... A janje? Što će jadno nemoćno da suprotstavi vucima. Janje je plaho, blago… Kao spužva u sebe upija svo divljaštvo vukova. Ah, ako se netko prepozna... Haj zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Sad ja znan dide kako tebe nije straj na Svilaji ni vuka, ni divijeg prasca. Tis' proša i Sućesku i Neretvu. 'Lujo tribaš znat daj Krist kralj uvik s tebon.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako jel' se ti bojiš da vule namisto na ovcu ne bi na te? Lujo ako činiš posa na kojij te posla dragi Isus. Tu je i On da te čuva kako bi posa dobro učinija.

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.09.2021., srijeda


Bez prestanka
primam sebe
iz Tvoje ruke.
To je moja istina
i moja radost.
Bez prestanka
Tvoje me oko gleda,
i ja živim
iz Tvoga pogleda.
Ti, moj Stvoritelju
i moj Spase,
uči me u tišini
Svoje prisutnosti
otajstvo, da postojim.
I da postojim po Tebi
i pred Tobom i za Tebe.
(Romano Guardini)

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čekaj Gospodina, strpljivo Ga čekaj kloneći se svakoga grijeha. On će doći, ne sumnjaj! Toj čvrstoj nadi pridruži vježbanje kreposti, pa ćeš i u ovom životu početi osjećati okus neizrecive radosti Raja. (sv. Bernard)

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Smiluj se nama i čitavom svijetu Gospodine'. E baš je bila točka redovničkog reda: krunica Božjeg milosrđa uz HKR. A onda je potekao onaj nesmiljeni berekin: Haj, za web Isusova ovco! A što? Pa morate priznat da sam regularan. Držim se reda kako spada. Aha, spadalo bi da sam već složio babu Jaku i dida Majora. E to ću uradit sada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice sveta kad smo tobom onda nam ne smeta biti janje među vucima. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne tuguj ako u ljubavi nađeš bol, nego ako u bolu ne nađeš ljubav.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.17 sati Evo što sam olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Jutros je s nama starčekima bio 'dream team' - uistinu su ekipa iz snova: krepostima urešeni Anđelko i naša pastirica s. Natalija. ... Aha i danas je tu nasred sobe, na moje oči u svom raskošju zablistala kraljica Hrvata. Pogledam bolje, kad to je naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim. Pred kojim kao da je u zemlju propala svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona vidi crno joj se piše u svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svaki put kada ljubim sebe, ostaje manje ljubavi za Boga i druge. (Michel Quoist)

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Volim te volim do neba te volim - hvala lipa i ja tebe volim - obična ljudska ljubav.
Raspeta ljubav koja je uskrsnula - Božanska

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati I jutros krepostima urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole u kapelu (u prvoj p. Galauner a u drugoj ovca koja ovo tipkulji na mob.) Sada će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo što ta ovca na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valjalo bi još koju kazat? 10.34 sati Baš sad đinasticirajući na motomedu mogu kazat da danas kad su arhanđeli. Mihael, Gabriel i Rafael, da će večeras doći taj arhanđel Mihael – glumeći nekakvog meštra Spliću. Ali skopčao sam o kom se radi jer potpune i cjelovite uradbe na Isusovoj ovci kakve taj izvodi zna samo arhanđeo Mihael činiti - i on meni glumi nekog meštra Spliću - prozirne fore... 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kolika je Ljubav Njegova, kad On, Neizmjernost, daje nama malenima i ništavnima, Sebe za blagovanje. (Ivan Merz)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zahvaljujem imenu tvojem
za tvoju dobrotu i vjernost
jer si nadasve uzveličao obećanje svoje.
Kad sam te zazvao, uslišio si me,
dušu si moju pokrijepio.
Ps 138

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.38 sati Htio sam se zahvaliti svima onima koji svojim prilozima obogaćuju našu web župu (tekstovi, psalmi, slike...). Eto ovom prilikom htio bih zahvaliti Olgi Pečnik ali i svima onima za koje samo Gospodin zna - HVALA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela, trojicu najznačajnijih i najomiljenijih predstavnika anđeoskog svijeta, vjerničkom srcu tako bliskog i dragog. Arkanđeli ili vrhovni anđeli prema Židovsko-kršćanskoj tradiciji za Boga obavljaju posebne zadatke. Prema spomenu u Svetom pismu imaju vlastita imena, koja označavaju njihovu zadaću: Mihael (vojskovođa, pobjednik nad Sotonom), Gabrijel (junak Božji, glasnik Ivanova i Isusova rođenja) i Rafael (ozdravitelj, pratilac Tobijin). Mnogi vjernici nose njihova imena pa im svima od srca čestitamo današnji imendan. HIiM

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Teško će bogataš u kraljevstvo nebesko. (Mt 19, 23)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


1.54 sati Ma još ću: hrrr... Sada mi došlo da vas pozdravim. Hajmo radosno i zanosno u dan pred nama (srijeda, 29. 9. 2021.). U njemu čineći sve na veću slavu Božju: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da za bit pravo pobožan, treba se znati i usuditi. Hajmo usudimo se realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.07 sati I večeras (utorak) uobičajeno. Nakon što su odrađene ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar) olovkom sam u blok napisao zapis (za spas rukopisa). Evo koji: 'Gospodine daj da Ti 'prijeđem' kako spada na patre Isusove ovce - kao doktor. A naslov doktorata neka bude: SPC = RKC = SPC.' Eto tako sam napisao u blok. A to sam već spominjao ako pater isusovac umre bez doktorata - nije grijeh. Ali je velika sramota. (To sam čuo od p. Predraga Belića!). Inače tu molitvu dodam na kraju brevijara. Radnja ne bi bila u pisanom obliku nego praktičnom. Imam ozbiljnih signala da to bi to i Gospodin volio. Kad kažem:. Bogu u ruke! Stvari obično uspijevaju. Pa Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, bit će tragovi ljubavi što ćemo ih ostaviti za sobom.

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zašto da nas opterećuje što smo mi ništa, kad znamo da je Isus sve. Naše ništa treba se izgubiti u Njegovom neizmjernom sve. (sv. Mala Terezija)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


„Gajite lijepu naviku da uvijek na nj mislite. Da nam je u blizini nebeski duh, koji nas od kolijevke do groba ni na čas ne napušta, vodi nas, štiti. On je prijatelj, brat, dano mu je tješiti nas, posebno u časovima koji su nam najmračniji. O dragocjena blizino, o blažena pratnjo! O kad bi svi ljudi uzmogli shvatiti i cijeniti taj preveliki dar: da nam je Bog, u preobilnoj svojoj ljubavi, dodijelio toga nebeskog duha!“ pisao je sv. otac Pio pobožnoj Raffaelini Cerase.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 9. 2021. Gospodine danas zadnji dan rujna spominjemo se naučitelja Crkve svetog Jeronima. Iz njegove molitve: 'Bože oprosti mi jer sam Dalmatinac. Dade se zaključiti da je iz južne Hrvatske. U evanđelju slušamo kako si poslao nas svoje 'kao janjce među vukove'. I rekao nam da se pouzdamo samo u Tebe jer si s nama uvijek. Doista i jesi Gospodine uvijek i svugdje gdje nas život dovede. Molimo Te čvrsto nas drži i ne daj da u ikog pouzdamo kao u Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Lk 10, 1-12)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


»Prikladno je podsjetiti da Crkva liturgijskim štovanjem časti tri anđeoska lika, koji su u Svetom pismu spomenuti imenom. Prvi je Mihael arkanđeo (usp. Dn 10, 13. 20; Otk 12, 7; Jd 9). Njegovo ime sažeto izražava bitni stav dobrih duhova. Miha-El? uistinu znači ‘Tko je kao Bog?’ U tom je imenu dakle izraženo spasonosno opredjeljenje zahvaljujući kojemu anđeli ‘gledaju lice Oca’ koji je na nebesima. Drugi je Gabriel: lik vezan nadasve uz otajstvo utjelovljenja Sina Božjega. Njegovo ime znači: ‘Moja je snaga Bog’, ili pak ‘Božja snaga’, kao da kaže da je, na vrhuncu stvaranja, utjelovljenje najveći znak Oca svemogućega. Naposljetku, treći se anđeo zove Rafael. ‘Rafa-El’ znači: ‘Bog ozdravlja’. S njime nas je upoznala starozavjetna Knjiga o Tobiji (usp. Tb 12, 15ss), koja je tako važna kad je riječ o povjeravanju anđelima malene Božje djece, kojima je uvijek potrebno čuvanje, skrb i zaštita. Kad se dobro razmisli, vidi se da svaki od tri lika – Miha-El, Gabri-El, Rafa-El – odražava poseban vid istine koja je sadržana u pitanju pisca Poslanice Hebrejima: ‘Svi ti zar nisu služnički duhovi što se šalju služiti za one koji imaju baštiniti spasenje?’« (sv. Ivan Pavao II.)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.49 sati. Evo sad kad su uredno obavljene radnje: comp utrnjen, jogurtić srknut, guska učinjena. Pa dok iščekujem uradbu meštra Spliće. Kazat bi valjalo koju o evanđelju (srijeda) za večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Aha, to je o onom berekinu Kristova Duha - Natanelu. Ma ima puno toga pozitivnog kod Kristovih berekina. (Ekipa sa Kmana!) To su onako tipovi na svoju ruku. Takvi ne idu svetom pobožno nakrivljene glave. 20.49 sati. E tu je došao meštar Splićo i uradija me kako spada na Isusove ovce - u totalu potpuno i cjelovito. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ma dide Ogorani su tvrdi kamen, kvrgave naravi ki rastovina. Njimon triba žestoka, oštra duovnost. 'Lujo nima vojnika do Kristovi a ni nji do Ogorana.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej hej baba Jako zašto ti ne nakriviš glavu ki druge pobožne žene. Ti sva ponosita i drita iđeš k altaru u crikvi. ‘Lujo crikvaj moja kuća u kojoj je moja Ljubov.’

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2021., utorak


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)
--

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Današnji sveti zaštitnik u hrvatskim krajevima poznat je kao Vjenceslav ili Većeslav, a Česi svoga prvog sveca nazivaju Vĺclav. Odvjetak obitelji Pŕemysloviŕa, rodio se oko 907. u Stochovu kraj Kladna. U kršćanskom duhu odgojila ga je baka, sveta Ludmila, a kneževski naslov stekao je 921." HIiM

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Isuse uzdamo se Tebe!'. Aha je - bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR. A onda? Je potekao je onaj nesmiljeni berekinasti poticaj: 'Haj, na web Isusova ovco! Ah a što? Ma ček trebao bi složiti jutarnju molitvu za HKR. Radit, radit triba radit. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska reci pravo jel' tvoj nastup sav od sjaja od tvojih Vlaja. Sva si ka' i oni prava i jasna. Čuvaj nas čuvaj, podsvilajska majko. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati Prepisujem iz bloka zapis koji sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Toliko je pozitive i svjetla u trenutnom stanju da se usudim vjerovati da ova svijetlost može rasvijetliti tmine tamnih noći koje sam prošao.' A rasvijetlit će ih sigurno jer svjetlost je Svjetlost - živi i pravi Bog Isus Krist. ... Aha i danas je tu nasred sobe zasjala u svom sjaju kraljica Hrvata - a to je naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim. Pred kojim se sklanja svaka nevaljalština i zloća, bolet i bolešćina, kuga i korona. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


U molitvi budi ponizan i neznatan - ali svoj, direktan i drzak.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka suprug i ja dobili smo koronu. Već 8 dana se mučimo s temperaturom. Molim vas da se pomolite za nas da ozdravimo. Iscrpljeni smo.
- Auh, svaki dan molim da nas Bog oslobodi od beštije korone! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.42 sati I danas jel' krepostima urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole (u prvoj karijoli p. Galauner a u drugoj ovca koja tipkulji po mobu ovo) u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Haj reci što još ima za ovaj preglednik dana 'Glas iz krpa'? 10.32 sati Evo sada đinasticirajući na motomedu da kažem ovo što imam je 'divota od života' (p. Cvek) Imam ono što je potrebno za sretan i normalan život: Svoj sam na svome sa svojima. Nitko me ne terorizira i ne gnjavi. Mirno i slobodno činim sve na veću slavu Božju - a time ostvarujem karizmu svoje redovničke zajednice. A k tomu i večeras će me uraditi onaj kog mi Gospodin šalje. Ne šalje kao Gospi Gabrijela, nego mi šalje svog arhanđela Mihaela (koji je za web meštar Splićo). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lojola viteže ljubav za pravdu s nama te veže. Zovi samo zovi Hrvatski će sokolovi za Krista i Gospu sve učiniti pa i život dati. Sve, sve na veću slavu Božju smo spremni učiniti.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Krist nas svojim primjerom uči da ne možemo odijeliti euharistiju i služenje ljudima.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Evo, Rahab i Babilon brojit ću
k onima što me štuju;
Filisteja i Tir i narod etiopski i oni su rođeni ondje. O Sionu se govori:
Ovaj i onaj u njemu je rođen!
Svevišnji ga utemelji!
Ps 87

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.55 sati Ma impresivno je u današnjem evanđelju ono Isusovo 'sa svom odlučnošću'. Govori o tome da Ga je naprijed tjerala žarka žeravica želje. Iz petnih žila je potegao snagu da učini što više za svoje ljubljene. Ljubav za ljubljene (nas!). Mu je diktirala: samo ako učiniš sve što možeš smirit ćeš žar ljubavi. I sve je učinio - za nas je raspet bio! Auh, hvala Ti hvala Isuse Kriste za ljubav kojom nas i danas ljubiš. Hajmo i mi 'sa svom odlučnošću' u ova dan (utorak, 28. 9. 2021.) snažno, od srca kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Haj budi zdrave pameti, budi Božji - i cijepi se!!!

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže da se Isus za nas 'sa svom odlučnošću' strmoglavio. Odmah krenimo s realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oluje potiču stabla na dublje ukorjenjivanje.

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne idite tamo gdje bi vas put mogao odvesti, idite tamo gdje puta još nema i ostavite iza sebe trag.

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 9. 2021. Gospodine a danas 29-tog rujna je blagdan svetih arhanđela: Mihaela, Gabriela i Rafaela. U evanđelju se susrećemo osobom Natanaela, vrlo neobična ponašanja - nešto kao arhanđel Mihael. Sav je svoj, direktan, jasan - gotovo drzak. Gospodine kad si ga susreo i kod pozdrava za njega rekao: 'Evo istinitog Izraelca u kom nema prijevare!' A Natanael stari lisac, ne pada na lijepe riječi. Nego će drsko: 'Odakle me poznaješ?'. I kad se ispostavilo da je Natanel od Tvog Duha uskliknuo je: 'Učitelju, ti si Sin Božji! Ti kralj si Izraelov! Molimo Te Gospodine daj da shvatimo da ponašati se kao anđeo ne znači tek ići prema svetomu nakrivljene glave, nego biti otvoren, jasan i direktan. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 47-51)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati Evo i večeras (ponedjeljak) ću pripisat iz bloka zapis kojega sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Sretan sam i Bogu zahvalan što mogu reći da sam fizički jako umoran. Hvala Bogu meštar Splićo se vratio sa godišnjeg i uradija me baš kako spada. Kad sam vidio da sam preznojen bio sam gotovo ushićen. Takve mene uradbe stavljaju u funkciju. Fizički zahtjevne bez trunke frustracije. To je takva milina kad ti curi znoj sa tijela a dušu kao da ti porom miluje. Ah pa da njega mi šalje Krist Gospodin. To je to! A ne ono kad te dohvate neki neznabošci. Sretan sam što s meštrom Splićom ne mogu razgovarati dok me urađuje - zato što moli Gospinu krunicu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


VEČERNJI SUSRET
--
Isuse, dođoh Ti reći,
kako me u grlu guši,
od isplakanih suza
kako me boli u duši.
--
Dođoh Ti šaptat
kako mi križ izrani rame
i kako ga teško nosim
jer je pretežak za me.
--
Dođoh Ti se tužit
u suton ovog dana,
jer me odviše boli
i peče ova rana.
--
Kleknuh da ti se jadam,
al' me zbuni Tvoje raspelo,
Žižak Ti osvijetli lice,
raspeto, presveto tijelo.
--
U suzama, izmučen,
izboden, raspet i sam,
o Bože, što da se tužim,
pa mene je pred Tobom sram.
--
Gle, Ti nijemo šutiš,
nikome se potužio nisi,
a Tvoje presveto tijelo
stravično na križu visi.
--
Probodene noge i ruke,
probodeno je srce Tvoje,
Kako je tuga Tvoja teška
i sitne boli moje.
--
Isuse, dođoh Ti se jadat
u suton ovoga dana,
al motreć Tebe,
iščeznu moja rana.
(s. Marija Angela Šustek)
--
Iako su tekst mnogi pripisali vlč. Zlatku Sudcu, njegova je autorica pokojna s. Marija Angela Šustek. Napisala ga je 1951. godine dok je bila poglavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga u Zagrebu, a objavljen je u godini njezine smrti 1961. godine pod nazivom ”Vapaji Isusu” u časopisu ”Ljiljan bašča” koji je godišnjak Družbe sestara milosrdnica.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ma dide kakvaj to duovnost vojnika Kristovi? Gledajuć tebe toj samo, radi, pomaži, daj sve od sebe! Al' nije lašnje samo Gospina ružarja? 'Lujo tribaš znat da vojnik Kristov čini sve, sve ama baš sve AMDG!'

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako laki bi to bija pobožni život daj to samo Gospina ružarja. Ma ti il' ovce čuvala, il' krave muzla uvik si sa dragin Isuson. 'Lujo ako nisan š Njin unda grišin.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.09.2021., ponedjeljak

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha, bila je točka redovničkog reda koja se zove: 'Krunica Božjeg milosrđa uz HKR'. E a onda je potekao i onaj nesmiljeni: 'Haj, na web Isusova ovco! A što? Aha ha: triba radit, radit! Tim riječima mi je stari Rađa (tatica ima 88) impregnirao mozak. U skladu s tim su i Isusove ovce. Po čitave dane ide redovnički đir. Fino od točke do točke. Tako da nije predviđeno da Isusove ovce besposličare. To se zna ima svetu misu, ima razmatranje, ima ispit savjesti, ima molitvu Gospine krunicu, ima bacit oko na duhovno štivo. Eto vidite i kod Isusovih ovaca je samo: radit, radit... Sad u četiri je tu njegovateljica Ana. Vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ostavljaš onoliki trag iza sebe koliko je cijeli tvoj život bio trag na putu onoga koji je Put, Istina i Život.

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubavi, nauči me ljubiti!
Ljubavi, koga bih ljubio
ako ne Tebe
koji si me ljubio prvi!
(Johann Michael Sailer)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Od mojih usta ne oduzmi riječ istine,
jer se uzdam u sudove tvoje.
Tvoj ću Zakon čuvati
uvijek i dovijeka.
Ps 119

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Djevo sveta sve bi dali da možemo voljeti kao ti. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati Kao obično u ovo doba dana Isusova ovca je ubačena u 'krpe' gdje glumi da: hrrr... A u stvari tipkulji na mob. Obično složi ovako 'Razmatranje uz mob', 'Jutarnju molitvu za HKR, Alkarici, i još jedno 'Razmatranje uz mob' ... Aha i danas je sjajem zaodjevena tu na sred sobe zablistala kraljica Hrvata. Pogledam bolje kad to naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim pred kojim se poklopi ušima svaka nevaljalština i zloća, bolest i bolešćina, kuga i korona. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vole se ka golubi i nose svoje brime...


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Riječi 'sa svom odlučnošću' krenu Isus k divljačkom iživljavanju nad Njim koje će podnijeti radi nas. Govori o Isusovoj radikalnoj ljubavi prema nama. Sve, sve će učiniti za nas svoje ljubljene. 'Sa svom odlučnošću' Isus se strmoglavio za nas svoje ljubljene.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo Vinka Paulskog, velikog i nama dragog sveca, istinskog diva kršćanske ljubavi i obnovitelja klera, čije je djelovanje ostavilo neizbrisiv trag i u hrvatskim krajevima. Rodio se 24. travnja 1581. kao Vincent de Paul u gaskonjskom selu Pouy, nazvanom 1828. imenom svoga velikog sina. Seljački sin, u djetinjstvu je čuvao ovce i svinje, školu polazio u Daxu, a od 1596. na sveučilištu u Toulouseu studirao teologiju. Već je 1600. zaređen za svećenika. HIiM

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati I danas u ovo vrime krepošću urešeni. Anđelko liftom spušta dvije karijole (u prvoj p. Galauner - bez štapa!!! U drugoj ovca koja ovo tipkulji na mob.). Sad će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo što ta ovca na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valjalo bi kazat šta danas ima? 10.32 sati. A sada poslije svete mise ima đinasticiranje na motomedu. A u neko doba, po svoj prilici večeras će doći tiho kao Dock Holliday - tako se doima mestar Splico - uraděti svoj posao kako spada i otići u logendu. Auh pamet mi je impregnirana sa 'kaubojcima'. Ukratko i danas će biti sve kako spada. Sve AMG! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta je pričest najkraći i najsigurniji put prema Nebu. Ima i drugih: nevinost, na primjer, ali ona pripada maloj djeci. Pokora, ali nje se bojimo. Velikodušna želja za životnim poteškoćama, ali kad nam se dogode, jadikujemo i molimo da nas se poštedi. Najsigurniji, najlakši, najkraći put je po Euharistiji. (sv. Pio X.)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Djeca će tvojih slugu živjeti u miru,
i potomstvo će njihovo trajati pred tobom
da se na Sionu navijesti ime Gospodnje
i njegova hvala u Jeruzalemu,
kad se narodi skupe
i kraljevstva da služe Gospodinu.
Ps 102

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.06 sati. E malo prije je bio prvi korak (Gospina krunica uz HKR) u ovaj dan (ponedjeljak, 27. 9. 2021.). A sada leeet! I to radostan i razdragan jer opet imam potpune i cjelovite uradbe meštra Spliće. Bog ga blagoslovio! Molite da dovrši ono zašto ga je Isus poslao Svojoj ovci. A sada idemo dalje, idemo letjeti: klap-klap-klap... Taj šum krila kaže: kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sotona i pakao drhću kada ponavljam 'Zdravo Marijo'. (Toma Kempenac)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, haj molim te budi Kristov i shvati ne radi se o prevari. Hajde krenimo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nebeski Kralj želio se roditi u štalici, jer je došao uništiti oholost, uzrok čovjekove propasti. (sv. Alfonz de Ligouri)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati. Evo prepisat ću iz bloka zapis koji sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Auh a šta misliš ako sam probuđen poslije dva mjeseca zato da svima napišem nešto?' Ma neš' ti mene pisca! Gospodin mene treba kao svećenika, tako je rekla Alkarica (Gospa Sinjska). A da bih imao svetu misu nužno mi je potrebna ruka kojom ispisujem slova. Aha, ali ipak… Gledaj ti zahvate koje čini Ruka koja me vodi: kako to da imam mob na kojeg mogu tipjtuljiti što želim i to slati na web svima? Aha da i 'puno lipi stvari' koje mi je Alkarica rekla je slovima zapisano one 2005. E pa da zato me je na web instalirala da to prezentiram svima u pravo vrijeme. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Reći ću vam nešto, a to to dobro zapamtite: Ponekad se toliko trudimo da budemo dobri anđeli, a propuštamo da budemo dobri ljudi. (sv. Franjo Saleški)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 9. 2021. Gospodine, ovaj utorak, 26-og tjedna kroz godinu, kad je svagdan, u evanđelju slušamo o Tvojoj radikalnoj opredijeljenosti, da za nas svoje ljubljene, učiniš sve, sve, apsolutno sve. Evanđelje kaže: 'Krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu'. A znao si Ti, Gospodine, što Te u Jeruzalemu čeka, da to nisu šetnje ulicama, tebi dragog grada, nego da Te čeka strašno poniženje gdje će Te pljuvati, bičevati i kao razbojnika raspinjati. Sve si to znao i 'sa svom odlučnošću' krenuo tome u zagrljaj, iz ljubavi prema nama - hvala Ti! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 51-56)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Život je darivanje, kap po kap, dok se sav ne istroši u dobroti i ljubavi.
Ljubav je poput vode. Kap može cvijetu dati snagu da se ponovno ispravi.
(Phil Bosmans)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.27 sati A haj da uradim večernje 'Razmatranje uz mob' đinasticirajući na motomedu. Sad poslije ugodnog i korisnog đira mojim Zagrebom. Ma zbilja Zagreb doživljavam svojim. Pa čak i više od Splita. Dobro u Splitu sam odrastao - ali kao iskompleksirani Vlaj. U redu u Splitu na mom Kmanu bilo je berekinadi 'ludilo braleee'. Ma sve to bilo razulareno poganski. Pravi život počeo je prelaskom u Zagreb. Tu u Zagrebu bilo je sve najljepše sto nam život može dati. Konačno u Zagrebu sam susreo Isusa hitio Mu se u naručaj i postao Njegova, Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo uvik imaj na pameti da baba Dota kad skine rećine sa ušiju stavi ji u malu škatuljicu. Uvik bud mal' u srcu da moga bit velik čovik.' E dide daj' mi bit taki ki ti.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Ma Lujo tako mali si mi tolko slatki da bi te pojila od dragosti.' Ajoj baba Jako ja da slatki - jel' se to šališ?

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2021., nedjelja

Najuvjerljiviji znak da si Isusov (knev 26 kg b)


Nije lančić oko vrata sa križem dokaz da si Isusov. Snažniji znak tko si je ako žednoga napojiš čašom vode. (knev 26 kg b)

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, zato što si znala biti mala, mnoge si Božje darove primala. Kaži nam, kaži kako biti malen kao ti? O Gospe Sinjska. moli za nas.

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.05 sati. Baš br. Mato kaže da dolazi na Cvetni u 17. A tu smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Ugođaj fenomenalan, huka-buka dopire, mjuza se čuje, žamor ugodni škakljuca ušesa. Sad će kave srrrk... i ćakula-bakula kreće... i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati Olovkom sam u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Ah, kako je dobro uza se imati svoje, prave Božje ljude.' Eto, tako tamo piše. A ovaj zapis činim u 'krpama', u koje me je ubacio krepošću urešeni Anđelko, pa će me prebacit u Palmu, a odatle moje Pečnik-ove na Cvjetnjak. ... Aha, i danas je tu, nasred sobe, naša pastirica s. Natalija uzdigla križ Kristov i zablistala kao kraljica Hrvata. A pred njom takvom, sklanja se svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona sva izvan sebe. Vidi da će morati iz svete Hrvatske bez učinjenog posla, kako je zamislila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Eh da je uzrasti do veličine djeteta!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nisam sposoban činiti velike stvari, ali želim činiti sve, čak i male stvari za veću slavu Božju. (sv. Dominik Savio)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Budi ono što Bog želi da budeš i tada ćeš moći zapaliti svijet. (sv. Katarina Sijenska)

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Savršen je zakon Gospodnji,
dušu krijepi;
pouzdano je svjedočanstvo Gospodnje,
neuka uči.
Ps 19

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lojola viteže s nama te veže ljubav za pravdu i istinu. Zovi samo zovi Hrvatski će sokolovi za Krista i Gospu sve učiniti pa i život dati.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati Bogu hvala i danas krepošću urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole u kapelu (u prvoj karijoli p. Galauner (ah, bez štapa!) u drugoj karijoli ovca koja na mob tipkulji.) 11.04 sati Malo prije, poslije svete mise krepošću urešeni me stavio đinasticirati za motomed. Tu ću privesti kraju tipkuljenje ovoga preglednika dana 'Glas iz krpa' . A otipkukuljit ću još neke priloge za web. E valja kazat da će me krepošću urešeni Anđelko oko dva prebacit u Palmu (BSI u Palmotićevoj) – a odatle moje Pečnik-ove na Cvjetnjak. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26 B, TKO SU STVARNO ISUSOVI? Mk 9,38-43.45.47-48


Ima ih koji nisu došli, a Isusovi su.
Tko poji drugog, poji Krista - Kristov je. Svi koji čine dobro, vođeni su od Duha Božjega. A svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji.
A ima, pak, onih koji su tijelom i riječju uz Isusa, ali ne i duhom. Oni su ta sablazan. Sablazan je kad si umišljamo da smo Kristovi, a protiv Krista radimo; kad osuđujemo one koji naizgled nisu Kristovi, a stvarno su možda bliži nego mi. Svaka osuda je sablazan. Svaka isključivost, i svaka umišljenost.
U nebu ima krivovjeraca, ali ne i onih koji nisu ljubili.
Iščupaj svoju sablazan!
Ruku prijetnje, krađe i škrtosti.
Nogu skitnji po krivim putovima.
Oko zavisti, ljubomore, prezira, strogoće.
Jer sve što zlom rukom, nogom ili okom postižeš, gore je nego biti bez ruke, noge ili oka. Manje je zlo biti bez kojeg od tih dijelova tijela, nego dušu izgubiti.
Isus nam je mnogo dao, od nas mnogo očekuje. Mi smo ovdje i zbog onih koji nisu ovdje; oni su nam, naime, povjereni.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad pomislim na svoje osjećaje kod Pričesti, kao da je to bio neki san, tajanstven, čudan i lijep san, neki osjećaj, neko ozračje, a kad sam u tom osjećaju, zaboravim sve, samo me nešto vuče, neodoljivo vuče. (Ivan Merz)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pokaži mi, Gospodine, stazu pravila svojih
i ja ću je čuvati do kraja.
Pouči me da se tvoga držim Zakona
i čuvat ću ga svim srcem.
Ps 119

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, da smo kršćani svijet neće znati po križu kojeg nosimo. Znat će da smo Isusovi ako krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati E da u blok pogledan koja sam slova olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'O hvala. Bogu što sam zdrav ko dren.' Pitam se može li se uopće biti zdraviji. S time uopće nema veze to neko miganje. To je sporedna stvar kad se govori o zdravlju. Nemigao ili imao dugi nos - to ti je isto. Ali jadno ti je to kad te proglasi bolesnim tko ima vlast na tobom. Haj za kraj ovog razmatranja daj nešto vedrije. E hvala Bogu ovu nedjelju oko dva sam u Palmi (BSI u Palmotićevoj) odakle me moje Pečnik-ove na Cvjetnjak. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 9. 2021. Gospodine danas 27-og rujna spominjemo se svetog Vinka Paulskog od kojeg su lazaristi, i sestre milosrdnice. A u evanđelju od ponedjeljka, 26-tog tjedna kroz godinu slušamo kako si svoje prizemljio. Biće su se dečki mjerkali tko najpametiniji? Tko najiskusniji? Tko najsvetiji? Evanđelje kaže: 'Uzme Isus dijete, postavi ga uza se i reče im: 'Tko god primi ovo dijete, u moje ime, mene prima.' Hvala Ti Gospodine za zbiljske veličine od ljudi koji su znali uzrasti do veličine djeteta. Danas Te osobito molimo za velikane Crkve i domovine Hrvatske naše časne sestre milosrdnice a i sve nas vodi i blagoslovi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 46-50)

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati Ha, pa ono što spada na ovu dob dana je skoro gotovo: comp sam utrnuo, sad ću jogurtić srknut i gusku učinit. A onda učinit đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. 18.07 sati . Evo sad je to gotovo. I sad je ovo legitimno vrijeme za tipkuljenje po mobu - jer sada đinasticiram na motomedu. E valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (nedjelja) za uradit večernje 'Razmatranje uz mob'.... Ha, pa to je o sigurnom znaku prepoznavanja nas kršćana. Griješe oni Dalmoši koji nose lančić oko vrata sa križem (pa makar zlatnim). Neprevarljiv znak da si onak bar kak spada je kad žednoga napojiš čašom vode. Znam kad su one komunjare vladale Hrvatskom. Naš svijet je bio u nevolji s ničim nesmiješ pokazati tko si. Ništa križić oko vrata, ništa na svetu misu… Osobno znam Ogoranca mog dida Majora koji je tome doskočio. Taj jedva čekao da ga netko upita preorat, pokosit, ili nečem drugom pomoć. Sve je bila ona čaša vode žednomu. Haj, zdravi i veseli bili!


- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo ki vojnik Krist moli od Krista kralja milost da te k Bogu uzdiže šta drugi svit ruši.' Aha dide toj uno: šta te ne sruši ojača te.

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo da ti baka kaže kakoš poznat koj Isusov? Kad si žedan ko ti dade čašu vode taj je Isusov.' Aha baba Jako! Toj isto ki kad mi ti dadeš pečeni kukuruz?

- 06:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najuvjerljiviji znak da si Isusov (knev 26 kg b)


Nije lančić oko vrata sa križem dokaz da si Isusov. Snažniji znak tko si je ako žednoga napojiš čašom vode. (knev 26 kg b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2021., subota


--

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.27 sati A i danas isto zanio se glumeći da: hrrr... A u stvari sam se igrao sa ovi tehno škatulicama... Ali kad sam vidio da mi je promakla 'krunica Božjeg milosrđa uz HKR' par puta glasno uzviknuo (logopedija!) : 'Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu svome!'. I zamisli i danas poteče onaj nesmiljeni berekin: 'Haj na web Isusova ovco?' A što? Ma znaš drag mi je oni redikul Smoje. Ka novinar je fenomenalan. Sad privatne stvari vjera i politika to me ne zanima. Znan da sam za njega imao svetu misu kad je 'partija'. A neko su mi isti: Smoje, Oliver i Roko. I čini mi se da je sada manje dragosti u Splitu a Nebo da je poželjnije zbog njih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Pjevaj rode onom tko ti žednu dade više nego vode. Prekrije te darovima sva tko će kao naša Alkarica. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati E da vidim u blok što sam to olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Ah, bez uradbe meštra Spliće. Ah, bez ćakule-bakule na Cvjetnjaku. E ali tu je moja ljubav: AMDG!'. ... Aha je i danas je zablistala je u raskošju sjaja kraljica Hrvata na očevid meni i njegovateljici 'Lj'. Pogledam bolje kad to naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem. Kristovim. Pred kojim onemoća svaka nevaljalština i zloća, bolest i bolešćina, kuga i korona. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Daj mi, o Gospodine, da Te upoznam,
i uvijek sve više ljubim i u radosti Te posjedujem.
I jer u svojem tijelu ovdje na zemlji
ne mogu potpuno posjedovati Tvoje blaženstvo.
Neka u meni dan za danom barem raste,
dok se potpuno ne ostvari u budućem svijetu!
Ovdje neka Te sve više spoznajem,
ondje pak neka spoznaja bude savršena,
ovdje povećavaj ljubav u meni,
ondje neka sazrije,
ovdje neka se u nadi povećava moja radost,
ondje je dovrši u jedinstvu s Tobom.
(Anselm Canteburyjski)

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Umjesto da uvijek padajući razbijaš nos. Isprosi od Isusa milost da te sablazan uzdiže a ne ruši.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.52 sati Lift spušta njegovateljicu 'Lj' p. Galaunera sa štapom (bez karijole!!!) i ovcu u karijoli u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo što ta ovca na mob tipkulji 'Glas iz krpa'. Da kažem još imam đinasticiranje na motomedu. I hvala Ti Bože od točke do točke svoj redovnički đi koji kao po loju klizi 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija napunja dušu rasvjetom koja je svjetlija od dana, koja je pretvara u duševno zadovoljstvo, koja smiruje u osjećanju nečega nepoznatog i neizmjernog. (Ivan Merz)

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čujte o narodi, riječ Gospodnju,
objavite je širom dalekih otoka:
Onaj što rasprši Izraela, opet ga sabire
i čuva ga ko pastir stado svoje! Jr, 31

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.36 sati Evo baš sam nazvao starog Rađu (tatica ima 88). Ha, toga čovjeka znam čitav niz godina, pa me kao svećenika zanimalo kako mu mogu približiti Krista. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Miljenko Smoje, više je od simbola Dalmacije.


On nije samo svjetionik ilitiga lanterna, čempres ili česmina, planica ili zelenica, mrtina ili škrobutina što stoje u mjestu, intaktni i nepomični, kao nepovrediva referencijalna točka ucrtana u topografskoj karti. Miljenko Smoje, zapravo, svaka je od onih brodica ili barki što burdižaju na moru, svaki od vapora ili trajekata što krstare u svojem periplu duž obale ili među škojima; Miljenko Smoje svaka je ona karijola i traktor, tamić i damper što migolje se po dalmatinskim makadamima noseći nešto ili odlazeći po štogod; Miljenko Smoje svaka je otočka limena glazba ili crkveni zbor u Zagori, svaka škojska klapa i dojedna grupa pučkih pjevača u nekoj župi podalje od mora; Miljenko Smoje dalmatinska je i latinica i ćirilica, i čakavica i štokavica, i katolištvo i pravoslavlje podjednako prisutno i ubicirano uzgor i dozdol u prostoru dalmatinstva na Jadranu. (facebook, Split osamesete)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Nikola (Niklaus) von Flüe, pustinjak, asketa i mističar, kojeg njegovi Švicarci nazivaju brat Klaus (Bruder Klaus), rodio se 1417. u selu Flüeli kod Sachselna (kanton Obwalden). HIiM

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.14 sati Ah, ma Isus je baš neki.. Kao da nije ljepše da Mu se dive, kliču i govore: 'Blago majci koja te rodila!' A On o nekom ponižavanju do crne zemlje. O iživljavanju divljaka, primitivaca na Njemu što ne bi ni psu poželio. Eto na sve to je Isus pristao, premda nije bez pameti jer je Bog. Pristao je svrhovito. Zbog čovjeka zbog kog se i rodio kao on. Znao je da čovjeka može osloboditi razbojničkih poriva samo ako se podloži njegovu iživljavanju. Konačno raspinjanju po kom će iscrpiti iz njega zvjersku narav koja na njega ne spada. Ah, to ako je prezorno predočeno - je zato što sam i sam tako bio tretiran od tuđinaca koji su me se dohvatili. Nego hoćemo li u ovaj dan (subota, 25. 9. 2021.). Prvi korak će za koji minutić (Gospina krunica uz HKR). A onda nastavimo leeet. Kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka, preporučam se u molitvu, svoju suprugu i brak. Lajkao sam na sliku Kušnja nas jača! Ali kako biti jak, kad odjednom sve počne propadati. I što pokušaš ne ide, kad druga strana najednom ne želi, nego "drvlje i kamenje " počne na tebe. Kad vidiš da najednom nikako ne valjaš, ne valjaš za suprugu. Nešto se dobrano umiješalo niti u crkvu ne ide, već duže, a i privlači je reiki. Vjernik jesam, sakristan sam, ali teško mi je, ne znam kud i kako. Možete mislit kad svećenici koje znam iz okolnih župa, primijete da nešto mi ne štima. Znam, ja sam najviše kriv za puno toga, ali... sad nakon skoro 20 godina braka.... BB
- U molitvi si večeras u krunici sa HKR. Od srca p. Luka

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, da te Isus pita koja je najhitnija potreba Crkve?! Jel' da bi rekao: realizacija: SPC = RKC = SPC Hajmo!!! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati A i večeras (petak) isto. Jesam li odradio ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar) za spas rukopisa učinio sam olovkom zapis u blok. Evo koji: 'Subota a ništa od đira gradom - što znači i bez Cvjetnjaka!' Eto to sam napisao. A što? Redovnik se drži reda. Ako sam razumio da je volja Božja da ovu subotu toga nema. Onda nema i gotovo! Red je red! I njega se mora, mora poštivati. A ne nešto izvoditi - kemijati. Prigni tu svoju oholu glavu. Sjeti redovnik si sa zavjetom poslušnosti Bogu. Ako si razumio da kaže ne - poštuj to! (p.s. U nedjelju već može - takva je volja Božja). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog nam ne zapovijeda nemoguće nego nas zapovijedajući opominje da učinimo ono što možemo i molimo za ono što ne možemo, a On nam pomaže to postići. (sv. Augustin)

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ukoliko ne težite za krepostima i ne prakticirate ih, nikada nećete biti drugo doli patuljci. (sv. Terezija Avilska)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubiti Boga vrijednije je nego ga poznavati. (sv. Toma Akvinski)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Molitva za svećenike


DUŠO KRISTOVA, POSVETI GA!
Podsjeti ga, Gospodine, da je njegovo svećeništvo Tvoje svećeništvo. Učini, ne samo da bude ljubljen, nego da može ljubiti kao što Ti ljubiš. Daj mu dar svoga mira.
TIJELO KRISTOVO, SPASI GA!
Nahrani i njega sobom dok on hrani nas. Nemoj da gladuje usred obilja. Spasi ga, Gospodine, i od nas, njegovih vjernika.
KRVI KRISTOVA, NAPOJI GA!
Obnavljaj njegov žar svakoga dana, učini da bude svima dostupan, da žeđa za dušama i da pije Tvoju čašu do dna, Gospodine, i u radosti i u žalosti.
VODO IZ PRSIJU KRISTOVIH,OPERI GA!
Obnovi, Gospodine, obećanje njegova krštenja, milost potvrde i obećanje njegova ređenja. Učini novom svaku njegovu svetu misu.
MUKO KRISTOVA, OKRIJEPI GA!
Privuci ga, Gospodine, na križ k Sebi, da ne padne. Drži ga čvrsto uza se tako da s Tobom uskrsne. Daj, Gospodine, da bude vrijedan povjerenja i da ga on sam ima.
O DOBRI ISUSE, USLIŠI GA!
Poslušaj Gospodine, kada Te moli za pomoć, kada ne zna što bi učinio. Usliši ga, Gospodine, kada iz dubine srca zavapi k Tebi. Budi mu prijatelj, Gospodine.
MEĐU RANE SVOJE SAKRIJ GA!
Zaštiti ga Gospodine, od njega sama; on je samo čovjek kao i drugi. Spriječi sve one koji bi htjeli uništiti njegovo čovještvo i njegovo svećeništvo. On je Tvoj, Gospodine.
NE DAJ DA SE IKADA ODIJELI OD TEBE!
Drži ga na dlanu svoje ruke Gospodine. Ne dopusti da ikakva gorčina uđe u njegovo srce. Daj da uvijek ostane sjedinjen s euharistijom, istodobno s Tobom i Tvojom Crkvom.
OD NEPRIJATELJA ZLOBNOGA BRANI GA!
Čuvaj ga i brani od sotone i njegovih zlih duhova koji bi ga htjeli proždrijeti i raspršiti njegovo malo stado koje si mu dao. Naoružaj ga, Gospodine, darovima Duha Svetoga.
NA ČASU SMRTI NJEGOVE ZOVNI GA!
Gospodine, Ti po njemu spašavaš druge, ali on sam sebe ne može spasiti ako Ti ne budeš s njim sve do kraja. Često je sam i uplašen. Stani uz njega da ga ojačaš. Isuse, blagoslovi ga…

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 9. 2021. Gospodine danas u 26-tu nedjelju kroz godinu slušajući riječi evanđelja sretni smo što se susreli i što smo Tvoji. Vidimo želiš nam dobro i učiš nas lijepom ponašanju. Govoriš o tome da će nas ljudi prepoznati kao Tvoje ako žednoga napojimo čašom vode. Još kažeš: 'Ako te oko sablažnjava, iskopaj ga. Bolje ti je jednooku ući u kraljevstvo Božje nego s oba oka biti bačen u pakao.' Gospodine ovo je drastično. Zato Te molimo, da jednooki ne bi hodali, učini da nas uzdiže Tebi sve ono što nas sablažnjava. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 38-43.45.47-48)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.07 sati E baš sam učinio đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. Naišao je p. Vlah pa smo zapjevali 'Oj ti vilo...' (p.s. Jer zbog nje sam kao novak noćio u zatvoru). To se p. Vlah navratio čestitati rođendan br. Dilberu. Ah inače đinarticiram i tipkuljim večernje 'Razmatranje uz mob'. To znači valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (subota)... Aha to je ono: 'Ne razumješe, bijaše im sakrivena, a bojahu se pitati ga o tome.' . E lako je bilo diviti se Isusu. Ali sada kao grom iz vedra neba da će biti isponižavan, popljuvan i raspinjan. To je tako. Tako je i za one koji su Isusovi. Evo ja Isusova ovca znam da nisam izdan i tuđincima predan i bio od njih, raspinjan ne bi se moja Alkarica (Gospa Sinjska) ganula, suzu pustila i time mi dala 'puno lipi stvari'. Teološkim rječnikom kazano te sam 'stvari' mogao dobiti zato što je Isus mučen, umro i pokopan. Ali Isus je uskrsnuo i meni je praktički rekao da ću profunkcionirati. Sigurno prije nego 'partim' (umrem). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo da ti kažen šta vojnik Kristov triba znat. Ne drž do toga kad ti sve iđe, kad te vale... Nego kad te budu ponizivali do crne zemlje to će ti krila dat.' . Aha dide krila…

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma kako to baba Jako? Tebi i kad něje za potribu zašto ti odabereš štaj teže? 'E Lujo kudaj bilo za potribu dragom Isusu da upadne u ruke une zviradi od ljudi.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.09.2021., petak


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


E mladosti moja lipa mladosti… (Zlatko Hrga i Dušan Despoto, 1979)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.16 sati Oh, moj grijeh, moj grijeh... Eto zanio sam se pa nisam imao krunicu Božjeg milosrđa uz HKR ali sam umjesto toga par puta ponovio: Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu svome. Kad ono i danas poteče onaj nesmiljeni berekin: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Aha da! Kao i obično poslije krunica dodam svojim riječima himan Duhu Svetom (jer sam osvjedočen da je vjeran pomoćnik). I onda kod onoga: 'Darova sedam razdaješ...' Kažem: 'Ti znaš koji su mi darovi potrebni za 'ono' gdje me šalješ - njih mi molim Te daj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh majko kraljice, draga Bogorodice, moćna Alkarice ne daj da se zabezeknemo kad Sin tvoj o poniženju priča učini da nam se dade slijediti Ga. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.20 sati Evo koja slova sam upotrijebio za spasit rukopis od propadanja: 'Ma što ovo pišem? Nema koga bi ovo zanimalo osima dragoga Boga - zato pišem.' Evo baš mi dođe br. Mato i kaže sutra Anđelko nije tu jer ima slobodan dan. A on, br. Mato je sutra u Derventi (na susretu duhovnih zvanja - a ima ih 160). Tako on, a kaže da u nedjelju u dva možemo na Cvjetnjak. ... Je, naravno da je i danas tu nasred sobe zablistala u svem sjaju kraljica Hrvata - a to je naša pastirica s. Natlija sa uzdignutim križem Kristovim. Od kog u nesvijest pada svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona pošandrca pa glavom o zid lupa i čupa si kosu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nek se na ime Isusovo prigne svako koljeno (Fil 2, 10)

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Krist govori kao da je u našoj koži o stvarima neprihvatljivima zdravom razumu.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.37 sati Tak nekako isto, obično - ma dosadno brate! Znam to tlo izgleda tebi kojem je strana redovnička karizma Isusovih ovaca. Hodajući tom karizmom sada će ovu ovcu i karijolu u kojoj je krepošću urešeni Anđelko spustiti u kapelu 9.49 sati Ahu svetu misu nam predvodi p. Marko Petričević sin prijatelja iz 'osamdesetih'iz Palme Šime i Anite. 11.10 sati. E sada đinasticirajući na motomedu u sobi, da kažem da smo svi bili u kućnoj auli gdje smo feštali mladu misu p. Petričevića i rođendan br. Dilbera. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija je božansko skladište ispunjeno svakom vrlinom. (sv. Augustin)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pošalji svjetlost svoju i vjernost:
nek me vode,
nek me dovedu na tvoju svetu goru,
u šatore tvoje!
Ps 43

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.05 sati Hej ovo je novi dan (petak, 24. 9. 2021.) sav milošću Božjom okupan. Slutim bit će uspješan, pogođen, baš pravi, bolji neg smo se nadali. Htio sam vam uputiti pozdrav prije prvog koraka. Što će biti za koji minutić Gospina krunica uz HKR. A onda će uslijedit hodanje, trčanje i leeet. Hoću reć kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prvi jesenji marijanski blagdan posvećen je Gospi od Otkupljenja ili Otkupiteljici robova. Taj blagdan nastao je iz težnje za obranom ljudske slobode. HIiM

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, čuli smo i pročitali puno o Isusu. Pusti to i kaži tko je Isus za tebe? I kreni, kreni već jednom sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.08 sati I večeras (četvrtak) jesam li odradio ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar). Olovkom sam u blok nešto napisao (za spas rukopisa). Eh da vidim što? Buu, nisam uspio pročitati. Pa sam zapisao novi zapis. Evo koji: Znam da je korijen od 3 - 1,73, a ne znam što sam maloprije napisao - pa to je stvarno Bogu za plakat! Ma haj, dobro je! Shvati kamion te je puknija u glavu! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 9. 2021. Gospodine u 25-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u subotu kada je svagdan. U evanđelju slušamo kako si svoje ostavio bez teksta. Upravo si ih zabezeknuo. Pogledajmo što kaže današnje kratko i ljupko evanđelje: 'Dok su se svi divili svemu što je Isus činio, reče on učenicima: 'Uzmite k srcu ove riječi: Sin Čovječji doista ima biti predan ljudima u ruke.' Ali oni ne razumješe te besjede, bijaše im skrivena te ne shvatiše, a bojahu se upitati ga o tome.' To je to Gospodine. Takvi smo mi. Onom kom se divimo, tko je na usponu karijere prostiremo crveni tapet. A ti o srozavanju, o tom da će Te se dočepati nedostojne ruke. Gospodine daj da shvatimo da je za nas koji smo Tvoji put do uspjeha je karijera na dolje kao i Tvoja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana:. Lk 9, 43b-45)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.52 sati Sad u šest će me njegovateljica Ana staviti za motomed đinasticirati. A to je ono legitimo vrijeme za tipkuljiti po mobu. I slagati večernje 'Razmatranje uz mob'. E kako je to osvrt na evanđelje (petak) - zapitaj se što bi rekao da te Isus upita: tko sam ja za tebe? Ne što si čuo, i pročitao. Kakvo je tvoje iskustvo. Ako si vjernik imaš nekakvo iskustvo o osobi Isusa Krista? Kažeš li Spasitelj - znaš li točno od čega te spasio. Ako je Isus za tebe ljubav. Imaš li one po kojima te ljubi? Ljubiš li ti Isusa po njima? Tu treba pripaziti na vrstu ljubavi. Svakog treba ljubiti pripadajućom vrstom ljubavi. Majka ljubi svoje dijete ali i svog muža. Tu je dobra molitva: Isuse učini srce moje po Srcu svome da mogu svakog ljubiti kako treba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Tis' se dide naškola pa bi rada čut koj za te dragi Isus? Pušći Lujo moje skule u partizaniji. Al' ti moren reć da san dragog Isusa na Sućesci i Neretvi iskusija ki Krista kralja.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako pravoj lipo ime za dragog Isusa daj Dobri Pastir. 'Lujo toj za nji Tebij važno znat koj za te dragi Isus. Štaj ti učinija?'. Aha, poslaj mi tebe staričice draga.

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.09.2021., četvrtak

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.10 sati Ah, 'Smiluj se nama i čitavom svijetu Gospodine'. Je bas je bila krunica Božjeg milosrđa uz HKR. E a onda je potekao i onaj nesmiljeni: Haj na web Isusova ovco! A što? Ha, pa to vam je jasno da sam nikakav novinar. Ali ako se taj posao uči pisanjem ima nade - jer po svoj prilici sam na webu par godina i više. Hej nemaš se pravo razbacivat godinama. Već si zagazio u sedmu deceniju (62). Baš me raduje što sam pravi starček - što znaci nadomak sam vječnoj mladosti, tamo 'gdi je lipooo'. A je tamo sam bio dva mjeseca u toj neopisivoj ljepoti Srca Isusova. E sada u četiri je tu njegovateljica Ana. Vjerujem s kavom a comp i kava - to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, majko Božja milostivna znamo da je Isus dijete tvoje haj nam reci za nas tko je. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Da vidim u blok što sam to olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Bogu hvala i kad je sve jednolično - dosadno redovnički đir je uvijek uzbudljiv i sadržajan. ... Aha i danas je tu nasred sobe zablistala u svom raskošju kraljica Hrvata. Bolje pogledam i vidim tako se doima naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim pred kojim se skameni svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona nemoćna od bijesa tuče glavom u zid i čupa si kosu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine,
sve se mijenja u ovom svijetu.
Nema ništa stalnoga
osim Tebe, o moj Bože!
Ti si središte i život
svih ovih bića koja se mijenjaju.
Povjeravaju se Tebi kao svojemu Ocu.
Obraćaju svoj pogled prema Tebi.
Sigurni su samo
kad se predaju u Tvoje ruke.
Znam, o moj Bože: treba da se mijenjam
želim li gledati Tvoje lice!
Treba da prihvatim promjenu smrti.
Tijelo i duša trebaju trunuti ovom svijetu
da bi u Tebi živjeli.
(Henry Newman)

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pričali su da si: objava Božje biti! Čitao sam da si: Eshatološka teofanija koja ontološki hrani intencionalnost naših podsvjesnih i međuosobnih odnosa. Čuo sam da si: pravi Bog i pravi Čovjek! Isusa Krista zanima što ti kažeš: tko sam ja za tebe?

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.42 sati 'p. Galauner časna je rekla da idete u kolicima!' Tako mu je prenio krepošću urešeni Anđelko. I već je p. Galauner u karijoli. Tu u liftu s njim je i ovca u karijoli. Spuštaju se u kapelu. Gdje će ih u u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E a ovo što se tipkulji na mob je preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaši šta ima? 10.28 sati . Ma ima sada đinasticiranje na motomedu. Eh meštra Spliće nema do ponedjeljka (27. rujna). Ma eto dajem sve od sebe da ne zakržljam. E jutros sam učinio đir gelenderom hodnika uz krepošću urešenog. Poslije podne ću isto. Sve je to uklopljeno u redovnički đir koji i danas kao po loju ide 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad Ga primite, potaknite svoje srce da mu se poklonite; razgovarajte s Njim o svom duhovnom životu, gledajući Ga u svojoj duši tamo gdje je prisutan radi vaše sreće; dočekajte Ga što toplije i ponašajte se prema vani tako da vaši postupci mogu dokazati svu Njegovu prisutnost. (sv. Franjo Saleški)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne skrivaj lica svoga od mene.
Ne odbij u gnjevu slugu svoga!
Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti!
I ne ostavi me, Bože, Spasitelju moj!
Ps 27

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.22 sati Ah, kako dobro! Sad za koji minutić korak prvi (Gospina krunica uz HKR) u ovaj dan (četvrtak, 23. 9. 2021.) 6.05 sati A sada: klap-klap-klap... Sada leeet! Prevedeno - kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Wishing you good Health and happiness.
- Dear Sylvester, Thank you for message on English - Because I must learn that again. Sincerely p. Luka

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je i Pio iz Pietrelcine, glasoviti i kod vjernika omiljeni Padre Pio, talijanski kapucin i mističar. Rođen je 25. svibnja 1887. u Pietrelcini (provincija Benevento, Campania) kao Francesco Forgione, sin siromašnih i pobožnih roditelja Grazija i Marije Giuseppe Di Nunzio. HIiM

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.03 sati Ah, hvala Bogu dosadne su vijesti. Nema više: 'Oglašena je zračna uzbuna', 'Pala je kasarna', 'Obadva, obadva su pala..' 20.08 sati. Evo da i večeras (srijeda) da nastavim ovo 'Razmatranje uz mob' nakon što sam odradio ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar). Kao i obično olovkom sam u blok nešto napisao (za spas rukopisa). Evo što: 'Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka, zelena i mirisna livada iz sna.' Ha, to znate da je onog mjuzikla. Ma što ja znam može se činit da sam neobjektivan. Ali duboko sam uvjeren da je objektivna istina vedra - onako šarena u bojama. Kad bi u svijetu svi vedrinom odsijevali mislim da bi svijet bio sličniji onom što je Bog htio kad nas je stvarao. A za ono: Zračna uzbuna...' - fala lipa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, glava Ivana Krstitelja od Heroda je procijenjena vrijednošću ženina plesa. Tukac! Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


KUŠNJA NAS JAČA

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 9. 2021. Gospodine danas je svagdan petak 25-tog tjedna kroz godinu. A u evanđelju slušamo da si poslije molitve u osami upitao svoje: 'Što govori svijet tko sam ja?' A svijet kao svijet. Jedni da si ovo, drugi da si nešto drugo. Tako je i danas Gospodine. Al' Tebe ne zanima što si Ti za druge. Želiš znati tko si Ti za mene. Tvoj Petar Ti je rekao u ime sviju nas da si 'Krist - Pomazanik Božji!' Molimo Te da samo osvjedočeni govorimo to. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 18-22)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nek se raduje Izrael Stvoritelju svojem!
Kralju svom neka klikću sinovi Siona!
Neka u kolu hvale ime njegovo,
bubnjem i citrom neka ga slave!
Jer Gospodin ljubi narod svoj,
spasenjem ovjenčava ponizne!
Ps 149

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.00 sati E sad bi trebao učinit đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu Anu a onda đinasticirat na motomedu 18.14 sati Što upravo činim. Znači nogama vrtim pedale ove naprave, koja pari giljotina - al' bezbolna: ). A valjda znate da 'zlatni palac' pleše po mobu i tipkulji ovo 'Razmatranje uz mob'. Za to uradit valjalo bi se osvrnut na evanđelje (četvrtak) ... Aha to je o cijeni glave svetog Ivana Krstitelja. Od divljaka Heroda je procijenjena vrijednošću jednog plesa mlade žene. Tukac bez pameti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo tis čuja za vojnika Kristova - unog Ivana štaj krstija Isusa. Znadeš daj on glavu izgubija zaraj plesa ženetine?' E dide triba se čuvat i unda će nas čuvat i Krist kralj.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajme baba Jako berlov li je uni Irud iz vanđelja. Za ples jedne ženetine dade glavu svetog Ivana. 'Lujo da ne bi tako mi imamo Gospinu ružarju.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.09.2021., srijeda


S puno srca, malo riči, goli, bosi, gladni, grubi, volili se cilo vrime. (Takvi su: Zlatko Hrga i Iva Hrga (Rađa)

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Uh glava svetog Ivana Krstitelja bila cijena tek plesa jedne žene.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ovo je pater Luka Rađa koji je osnovao SKAC i pokrenuo Modrave, ali zbog prometne nesreće nikad nije sudjelovao u programu i već 18 godina Modrave prati žrtvom i molitvom iz kolica. Meni zvuči preteško, ali rekao nam je danas kako je njegov ideal 'dati život za mlade, pa ako treba i umrijet'.
Iz lude želje patera Luke zakotrljalo se sve, konkretno znam da sam ja imala čudesnu godinu, more i masline svaki mjesec, nove prijatelje, jednog smo odvezli u novicijat, stotine izleta i uspomena, na koncu novi posao.
'Sv. Ignacije je volio želje i u Duhovnim vježbama uči nas da molimo za ono što želimo. Vjerovao je kako naše najdublje želje služe za uspostavljanje odnosa s Bogom i bližnjima. To su najdublje istine o nama i one iskonske silnice koje nas pokreću. Mi griješimo ne zato što smo u dodiru s našim željama. Nego zato što nismo u dodiru s njima. Što ja zapravo želim?' (Egzamen)"
Jučer su naši SKAC-ovci posjetili patera Luku Rađu povodom njegova rođendana, a ovo je život samo jedne od mnogih duša koje su prošle kroz SKAC.
Dragi naš pater Luka, želimo ti još jednom sretan i blagoslovljen rođendan, i od srca ti zahvaljujemo na SKAC-u, a Bogu na tebi! (facebook SKAC-a)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.12 sati 'Marijo majko milosrđa - moli za nas!'. Je, baš je bila krunica Božjeg milosrđa uz HKR. Ah, je i danas je potekao onaj nesmiljeni berekin: 'Haj na web Isusova ovco! A što? E kad ti je temeljni poticaj iskren biti. A znaš, dobro znaš da još nije vrijeme i čas. Onda moraš glavu privinuti kreposti razboritosti. A ma dobro me je obučila ova formacija Isusovih ovaca. Da postupim kao obična ovca 'oštro i na prvu' ne bi mogao računat na Duha Svetoga da sve nas upravlja i vodi koji smo na web župi Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, majko draga ne daj da tvog Sina damo za ikakva blaga. O Gospe Sěnjska moli za nas.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.02 sati 'Anđelko hvala ti za propovijed zauzetim radom!' Tako sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) što sa upravo rekao krepošću urešenom Anđelku. ... A i danas je tu na sred sobe zablistala kraljica Hrvata - a tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov. Pa se od nje takve sklanja svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona totalno pošašavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ostani s nama, Gospodine,
jer zamalo će večer, i dan je na izmaku.
Ostani s nama i s čitavom Svojom Crkvom.
Ostani s nama uvečer dana, uvečer života,
uvečer svijeta.
Ostani s nama Svojom milošću i dobrotom,
Svojom riječi i sakramentom,
Svojom utjehom i blagoslovom.
Ostani s nama kad se nad nas nadvije
noć žalosti i tjeskobe, noć sumnje i ugroženosti,
noć gorke smrti.
Ostani s nama i svim svojim vjernicima
u vremenu i vječnosti. Amen.
(Wilhelm Löhe)

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moram kazat Lojola da te nisam zna dok nas raspetost nije zbližila. Drago mi je znati da tek raspet mogu Krista kralja pravo upoznati. Znam da ti krepošću dorastao nisam al' jesam ovo što sam. Haj Lojola borče daj zauzmi se da ne gledam sebe ni drugoga nego kao i ti samo živoga Boga.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko ide za mnom, neće hodati u tami, nego će imati svjetlost života (Iv 8, 12).

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Tomu iz Villanueve, koji se kao Tomĺs Garcia Martinez rodio 1488. u Fuenllani (Ciudad Real), ali je ubrzo s obitelji preselio u grad Villanueva de los Infantes, po kojem je ušao i u povijest. Mlinarski sin, izuzetno nadaren dječak, studirao je na sveučilištu Alcalĺ de Henares. Kada mu je umro otac, naslijeđeni novac podijelio je siromasima, a roditeljsku kuću pretvorio u bolnicu. Od 1514. djelovao je kao profesor umjetnosti, logike i filozofije, a 1516. u Salamanci se pridružio redu augustinaca. Za svećenika je zaređen 1518. HIiM

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obratite se k njemu svim srcem svojim
i svom dušom svojom,
da činite pred njim istinu,
i on će se okrenuti k vama,
i neće sakrivati lica svoga od vas.
Tob, 13

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.29 sati Znam ovaj trenutak mi je darovan. A što? Sad prije svete mise da saberem uz mob - što upravo i činim. A što da od ovoga uradim preglednik dana 'Glas iz krpa'. E onda kaži šta danas ima. Evo sto ću sada na oltar pred Gospodina staviti: subraću iz kuće, sve naše staračke bolešćine i brige. Sve što me zaokuplja, sve prijatelje i znance. 10.32 sati A sada poslije svete mise kad đinastiram (motomed) donio sam Gospodinu i krepošću urešenog. Anđelka uz kog sam učinio đir gelenderom hodnika - a onda me stavio đinasticicirati. A ovako ću još uraditi babu Jaku i dida Majora. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako bismo na trenutak zastali i pažljivo razmotrili što se događa u ovom Sakramentu, sigurna sam da bi pomisao na Kristovu ljubav prema nama preobrazila hladnoću naših srca u vatru ljubavi i zahvalnosti. (sv. Anđela iz Foligna)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, a što ćemo mi koji smo pozvani od Isusa Krista nego činiti dobro. Dobro bilo da realiziramo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati 'Smiluj mi se Bože po milosrđu svome!' Eto to sam olovkom napisao u blok (za spas rukopisa). Baš malo prije čujem na HTV 1 jedan iz Korčule kaže da je dosta da prst u more staviš i svugdje te ima. Ha, pa je i molitva te čini sveprěsutnim. U molitveno ozračju, u Duhu Svetom su svi dragi i sve drago. Sve je tu kao što je i Duh Sveti tu. Osobno poslije molitve brevijara molim za sve pokojne Ogorane sahranjene na šematorju svetog Jure u Ogorju ili bilo gdje drugdje. A zamolim i sve svete Ogorane - koji su u Diki Nebeskoj da se zauzmu da njihov Lujo profunkcionira kad spada i kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada vas život stavi na zemlju, vjera će vas potaknuti da pogledate u nebo.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 9. 2021. Gospodine danas 23-ćeg rujna spominjemo se svetog Pija iz Pietrelćine. U evanđelju slušamo o mukama u koje je imao moćnik Herod jer odrubio glavu Ivanu Krstitelju. Kad si Ti nastupio Gospodine Isuse o tom se čulo. U evanđelju slušamo: 'Dočuo Herod tetrarh sve što se događa te se nađe u nedoumici glede Isusa jer su neki govorili: 'Ivan uskrsnu od mrtvih.' A Herod je znao da je Ivanu odrubio glavu. To znanje ga izgrizalo, u duši ga je boljelo. Herodova grižnja savjeti je vapila Tebi Gospodine. Hvala Ti što po glasu savjesti znamo da je vrijeme s Tobom se susresti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 7-9)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.10 sati Ha, nema uradbe potpune i cjelovite od meštra Spliće ali počinka nema! Triba radit, radit to me naučija stari Rađa (tatica) na Kmanu. Pa ako meštra Splće nema - imam motomed na kojemu đinasticiram tj. pedaliram. A kako je 'zlatni palac' slobodan on je angažiran da pleše po mobu i tipkulji ovo 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit kako spada valja bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju... Ehe, kad poduzmeš nešto radit onda nije dovoljno: 'u se i svoje kljuse - bez Krista Gospodine ne ide, zakomplicira se, izgubi se volja. Negativizam sve preplavi. Samo s Kristom stvari idu naprijed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ponekad Bog ne uklanja problem, ali vam pomaže da prođete kroz to da biste pobijedili.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide ti imaš lipu pensiju pas' saziđa kuća i u Ogorju i u Splitu. Imaš njiva i krča, a i blaga ima... Kako sve stigneš radit? 'Lujo Krist kralj je uvik gdi sam ja.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Hu, hu baba Jako ko bi reka das' ti mudrica Ogorska. Makar nemaš Bože Tebe… Svoje ovce i potleušicu u kojoj si. 'Lujo pušći to... Ja san sigurno najsritnija jer san susrila dragog Isusa i sa svojin milon iman Gospinu ružarju.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2021., utorak


- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Marijo majko milosrđa moli za nas!' Eto tako sam zavapio na koncu krunice Božjeg milosrđa uz HKR. Zavapio sam zbog poticaja za kog sam znao da će poteci: Haj na web Isusova ovco! A što? Ha, ma znate ovoliko godina ležati u bolesničkom krevetu s razlogom se zove raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Premda nije bolno, a to znate da nisam uopće bolestan. Eto mogu vam otkriti što me čini optimistom. Naravno jer sam siguran da je volja Božja da profunkcioniram. A osim toga imam što sam od života tražio - hvalim i slavim Gospodina po čitave dane. Svoj sam na svome sa svojima. Neka bude samo, ali samo volja Božja. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Nije baš za roćkaš, uvik kasnim, sada, utipkajte zlatnim palcem … Bvb
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Primi Gospe Sinjska od nas ti što nas tvome Sinu priječi da Mu možemo doći. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.24 sati Evo što sam malo prije olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Ovo dugogodišnje izležavanje u bolesničkom krevetu nije zbog izlječenja. Ovo je raspetost na bolesničkom krevetu s svrhom (meni poznatom!) ... Aha i danas je tu ispred mene, na sred sobe zasjala kraljica Hrvata. Pogledam bolje kad to naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim. Pred kojim se sklanja svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona pamet izgubila od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne traži savjeta od svojih strahova, već od svojih nada i snova.
Ne razmišljaj o svojim frustracijama, već o svojem neispunjenom potencijalu.
Ne zabrinjavaj se zbog neuspjelih pokušaja, već zbog onoga što još možeš učiniti. (sv. Ivan XXIII)

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tiranin umire i njegova vladavina je gotova.
Mučenik umire i njegova vladavina tek počinje.
(Sřren Kierkegaard)

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Krist šalje svoje ništa im ne daje ni kruha, ni torbe, ni, ni... Ali im daje Sebe pa mogu sve!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati Ček da tlak upišem od p. Galaunera - rekao je krepošću urešeni Anđelko. To je učinio i već liftom spustio karijolu (s ovcom). ... Slavili smo svetu misu koji nam je predvodio slavljenik, nas superior p. Mato. Pa smo bili u kućnoj auli čestitali i pjevali. A onda je krepošću urešeni Anđelko stavio Isusovu ovcu da đinasticira (na motomedu u sobi) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nebesa slavu Božju kazuju,
navješćuje svod nebeski djelo ruku njegovih.
Dan danu to objavljuje,
noć noći glas predaje.
Ps 19

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik sveti Matej, apostol i evanđelist, rodio se u Kafarnaumu oko 5. godine. Prema Evanđeljima sin Alfejev, zvan i Levi, Galilejac, carinik iz Kafarnauma, na području Heroda Antipe, ugostio je u svojoj kući Isusa i nakon tog susreta pridružio se njegovim apostolima. HIiM

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.57 sati Vidi ovo! 'Matej', marginalac, izgubljeni jado, koji nije zavrijedio ni da ga se metlom dira. Njemu Gospodin, hej njemu! Da pođe za Njim? Pa svojim hodanjem s Gospodinom bude uzor drugima, primjerom uspjela života. Oh dajmo hvalu Gospodu... Hajmo ovaj dan (utorak, 21. 9. 2021.). Tako što ćemo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: Hvaljen Isus i Marija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dobra večer pater, šaljem Vam KOD sa A 1 bona : …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad je Isus pozvao grešnika Mateja. Ovaj se odazvao. Hodao s Isusom i posvetio se. Haj, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad pčela skupi rosu s neba i zemaljski najslađi nektar s cvijeća, pretvori je u med, a zatim požuri u svoju košnicu. Na isti način svećenik, uzevši s oltara Sina Božjega (koji je poput rose s neba i istinski Marijin sin, cvijet našega čovječanstva), daje vam ga kao ukusnu hranu. (sv. Franjo Saleški)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pravedan je Gospodin i pravednost ljubi,
čestiti će gledat lice njegovo.
Ps 11

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako ti ništa ne ide kako si planirao, to je zato što Bog ima bolji plan s tobom.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjera sve stvari čini mogućima. Ljubav sve stvari čini laganima. (Dwight L. Moody)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nismo birali niti zemlju u kojoj ćemo se roditi, niti narod u kome ćemo se roditi, niti vrijeme u kojem ćemo se roditi, niti obitelj u kojoj ćemo se roditi. Biramo samo jedno: da li ćemo biti ljudi ili neljudi.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Daj sve od sebe, a ostalo prepusti Bogu.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.10 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Ajo kako je dobra jednoličnost ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Kad si Isusov (ovca ili dr.) uvijek nešto novo, nedoživljeno spoznaš. 20.34 sati Premda je na HTV 1 zanimljiva emisija o domoljublju. Hajmo dalje sa našim 'Razmatranje uz mob'. E domoljublje je izrazito kršćanska tema. Božja volja je se voli dom i domovina. Ah, ma ipak ću pogledati još tv. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne dajte se smesti nijednim strahom. Bog je Otac i sve nas ljubi i vodi k Sebi. Nikad malodušni. Uvijek veseli i pouzdani. Ne smijete davati važnosti svakoj smetnji, misli i osjećaju koji prođe glavom i hoće da smeta. Često vas napadaju razna stanja, koja ćemo najbolje izbjeći ne mareći za njih, ići naprijed uz rad i molitvu. (fra Ante Antić)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 9. 2021. Gospodine u 25-tom tjednu kroz godinu smo. A danas u srijedu kad je svagdan. U evanđelju slušamo kako si poslao svoje kao komandose. Doslovno piše: 'Dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje.' I bojnu opremu si im dao. Rekao im: 'Ništa ne uzimajte na put: ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra! I da niste imali više od dvije haljine! Gospodine ali ono što je najvažnije - dao si im Sebe. A s Tobom se može sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 1-6)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


VX5r0 nVX5 @>uzd0nX5 d0 ć5 >g učVnVtV >n> št> ž5lVm>. "> X5 @>uzd0nX5 d0 ć5 >g učVnVtV >n> št> X5 VU@r0vn>.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.04 sati Akcija, akcija... Eh zaludu se nadati da će ovo dugogodišnje ležanje to ugasiti u Isusovoj ovci. Tako sam shvatio karizmu Isusovih ovaca. Bilo to zgodno ili nezgodno - samo: AMDG. Eh jer na mob tipkuljim znači da đinasticiram. I tako urađujem večernje 'Razmatranje uz mob'. A to je osvrt na evanđelje (utorak). Ček da bacim oko na web preko ajfona. ... Ole, ole sutra je imendan našem superioru p. Mati. Evanđelje kaže kako i gdje je Gospodin našao Mateja. Bio je on carinik, za pobožni svijet su to bili turbo grešnici. Isus je bio u prolazu i vidi u carinarnici Mateja. Njemu, baš njemu Isus kaže: 'Hajde za mnom!'. Znao je Gospodin da je Mateju puna kapa toga posla. Zbog kojega je bio omražen u gradu. Zato Matej odmah krenu za Isusom. Ako se posvetio hodajući za Isusom. Znači gledao Mu je samo pete - pa kamo Isus tamo i Matej. Eto tako je od Mateja postao sveti Matej. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide na tebi se vidi das uvik s nikin. Dobro ja znan das' sa Kriston kraljon svojin. Al' te nije straj da vidu i uni šta ti daju pensiju? 'A Lujo pušći ji. Glavnoj da iđe AMDG.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo da ti baka ništa kaže. Kad te zovne dragi Isus unda samo š Njin odaj šta bilo radija. Tako i ja il' kod ovaca bila, il' kravu muzla ja san sa dragin Isuson.' Aha baba Jako uvik a ne samo u Gospinoj ružarji.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.09.2021., ponedjeljak

Razmatranje uz mob


15.10 sati Ha, red je red. A red je da se redovnik drži reda. Je bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR a onda je potekao i onaj nesmiljeni berekin: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Vučak Zlatko dragi prijatelj, vagabundo iz Osijeka. Kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) mnogi dragi su 'prešli preko grane' (umrli). Drag mi je bija Oliver Dragojevć za kojeg vjerujem da sada na porti ulaznih vrata raja sa Borisom Dvornikom kanta: 'Nadalinu'. Ma moran kazat da sam zavidan Zlatku Vučaku jer sam uvjeren da je taj od prve prispio 'u sred raja'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Pozdravi mi Gospu Remetsku'. Tako sam rekao njegovateljici 'Lj' kad je odlazila. Ali još je bila kad je na sred sobe zablistala kraljica Hrvata - a tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov pred kojim se skameni svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona se u glavu tuče, kosu čupa i kuka: ajme meni kako li san luda bila kad san u svetu Hrvatsku provirila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice mila gdje nam je pamet bila kad smo gledali tko će nam pomoći tvome Sinu doći. A tu si uvijek s nama ti Vlajino draga. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Daj sve od sebe, a ostalo prepusti Bogu.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Raskošan dar Gospodinov je što možeš skitati, bauljati s Njim a nikad mu nisi dosadan jer te voli. Dok šetamo gradom korak po korak...

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati Lift spušta njegovateljicu 'Lj' i dvije karijole (u prvoj karijoli p. Galauner, a u drugoj ovca - koja ovo tipkulji na mob) u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' - kaži šta danas ima? Eh nema meštra Spliće. 10.59 sati . Poslije svete mise sam učinija pravo liiip posa. A onda je njegovateljica 'Lj' stavila Isusovu ovcu za motomed - gdje i sad đinasticira. A dalje hvala Bogu redovnički đir ie 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duh Sveti, koji je Duh Isusa Krista, čudesno je prisutan u Euharistiji.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vrati, Gospodine, sužnjeve naše
ko potoke negepske!
Oni koji siju u suzama,
žanju u pjesmi.
Ps 126

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Andrija Kim Taegon, mučenik, prvi je korejski svećenik, a ujedno i prvi svećenik koji je u Koreji umro za vjeru. Rođen je 21. kolovoza 1821. u plemićkoj obitelji kao sin roditelja obraćenika. Njegov otac Ignatius Kim, također je umro mučenički, 1835. Andrija je kršten u petnaestoj godini, a u želji da postane svećenik putovao je 1300 milja do najbližeg katoličkog sjemeništa u portugalskoj koloniji Macao. Za svećenika ga je zaredio 1845. u Shanghaiu francuski biskup Jean-Joseph Ferréol. HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.51 sati E oprosti Gospodine kad smo dimili umjesto širili svjetlost. Sad ću pod tuš... itd. Idemo ovaj dan (ponedjeljak, 20. 9. 2021.) kroz sve događaje i susrete hvaleći i slaveći. Isusa a Mariju primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka, neka vam se Gospod smiluje po svojoj velikoj ljubavi. Sretan vam rođendan! .... 'Zbog patnje duše svoje vidjet će svjetlost i nasititi se spoznajom njezinom. Sluga moj pravedni opravdat će mnoge i krivicu njihovu na sebe uzeti.' (Izaija 11)
- Sretan rođendan dragi pater Luka! Veliki pozdrav iz Sinja, neka vas čuva i prati i dalje moćni zagovor čudotvorne Gospe Sinjske! …
- Hvaljen Isus i Marija! Dragi pater Luka! Čestitke od srca za ROĐENDAN! Bio je jučer , ali za dobre želje nije kasno. Svakog dana molim za vaše korake u Krunici Božjem Milosrđu u 15 sati sa HKR-om. Pozdrav i svako dobro od … iz Karlovca.
- Sretan rođendan. Sve najbolje. Davor Seljan
- Dragi Luka, Sretan rođendan želi ti ekipa Logarušića
- Dragi p. Luka..... premda se ne čujemo često, ali si svejedno u našim srcima.... ako FB ispravno kaže, onda ti danas čestitamo rođendan! Puno pozdrava da Zameta!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slavna Majko Spasitelja,
Rajska dveri milostivna,
Koja vjerne vodiš k sreći,
Iznad mora zvijezdo divna!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je jasan: treba svijetlit, svijetli a mi dimimo. Recimo: STOP dimu i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.20 sati Poruke stižu, čujem se preko moba, dolaze čestiti. Baš maloprije me nazvala. Krešina Rašeljka. A evo sad sam u 'krpama' i kao obično sam olovkom nešto u blok napisao (za spas rukopisa). Evo što: '. Da znaš da je dobro da smo svi rođeni.'. U smislu dobro je da je Gospodin svakoga od nas stvorio. Svatko je jedinstvena, neponovljiva nijansa u Božjem stvaranju čovječanstva. Nitko nije nevažan, nitko slučajan. Svatko tko je rođen zaveden je u Božansku maticu rođenih. A Gospodinu smo toliko dragocjeni da nam svaku vlas prebrojio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O, Istino mojega Boga, Ti si sva moja mudrost,
sva moja utjeha i sva moja nada;
jedino sam u Tvojim rukama siguran.
Ne predaj me mojim sjetilima, ni mojem vlastitom prohtjevu,
nego vodi me u nebo, putem koji se Tebi sviđa.
Ako hodam, o moja Svjetlosti, svijetli mi.
Ako zalutam s pravog puta, ispravi me.
Ako stanem na putu, pogurni me, potakni me, podbodi.
Ako padnem, digni me; ako se umorim, ojačaj me.
Ako sam napadnut, brani me; ako sam slab, nosi me.
Ako se izgubim, traži me; neka me vodi Tvoja mudrost.
Tvoja dobrota nek mi bude odmor, pouzdajem se u Tvoje milosrđe.
Pristajem uz Tvoju volju, predajem se Tvojem služenju.
Prepuštam se Tvojoj ljubavi i Tvojoj Providnosti,
u ovom vremenu i u vječnosti.
(Jean Crasset, isusovac, XVII. Stoljeće)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.48 sati Evo ovako cijeli dan. Baš sada nazove stari Rađa (tatica). Kaže: 'Uhvatio si ti godine!' Kao da on nije (ima ih 88). A dobar je, vitalan. Kaže da ga ti njegovi dođu obaći. A naravno bilo je ono njegovo nezaobilazno: 'Ako ti šta triba samo javi ja ću odmah.' Ha, ono što mi treba to znaš a nećeš da mi daš': pravednost i mir da za sobom ostaviš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 9. 2021. Gospodine danas 21-og rujna je blagdan svetog Mateja, apostola i evanđelista. Svima koji se zovu. Matej, Mate ili Matiša neka je sretan i blagoslovljen imendan. U evanđelju po svetom Mateju slušamo kako je bilo dosta da si Ti Gospodine Isuse Kriste u prolazu vidio grešnika Mateja i samo mu rekao: 'Pođi za mnom'. A grešni Matej je pošao s Tobom - i posvetio se. Molimo Te da se i mi svojim hodanjem s Tobom posvećujemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 9-13)

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne spavaju svi kojima su oči zatvorene, niti vide svi oni kojima su oči otvorene. (Anthony de Mello)

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.10 sati E a sada primam rođendansku čestitku od sobnog cimera. Kojeg upravo đinasticiram a zove se motomed. A tog su mi ga cimera uvalile moje Pečnik-ove - za što sam i zbilja zahvalan. Jer ne znam kako bih ovih dana đinasticirao kad meštra Spliće nema. 18.35 sati. E baš su iz sobe izašli dragi ljudi Nediljka i njen suprug. A znamo se, pa je pala ćakula-bakula i slika. Kad su odlazili obećali su reći Zdravomariju za me. A treba podsjetiti Gospu da mi je rekla da ću profunkcionirati. A čuj ako mi je sada 62 do 70 ću valjda. Aha, ha trebalo bi se osvrnut na evanđelje (ponedjeljak) ... To je ono što je p. Gabrić 1984 nama novacima u Splitu otkrio. Dojmile su ga se Isusove riječi da trebamo svijetlit. I onda je Ante rekao: 'Triba svitlit, svitlit a mi dimimo! Šta ću ja dimit?!!'. Bio je dosljedan - otišao u Indiju gdje je svijetlio i sebe posvetio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo najvažnije je kod vojnika Kristova da sviti. Da rado oće svakom učinit dobro. Za svakog imat lipu rič.' E dide koj tebe susrija taj se razvedrija.

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako to baba Jako ti il' štogod radila il' ne radila, il' molila Gospinu ružarju... Ti uvik svitliš ka'no vatra sa ognjišća?! 'Lujo al' ne znaš da to ne svitlin ja neg dragi Isus?!'

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2021., nedjelja

Alkarici


O Gospe Sinjska, Vlaška Alkarice otkrij nam, otkrij kako svijetliti kao ti. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Dragi pater Luka, želim Vam sretan i blagoslovljen rođendan i hvala Vam na svemu što činite za sve nas. Neka Vas i dalje u svemu prati i zagovara Gospa Sinjska!
A na dar Vam šaljem jedan bon-bon: …
-Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Okrenuli ste danas stranicu 62. Vašeg života... Želim Vam da Vas vodi Duha svetoga istinska ljepota... sretno Vam 'čitanje' str. 63. …

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu svome.' Eto to sam par puta ponovio kad već nisam stigao imati krunicu Božjeg milosrđa uz HKR. Sad u četiri će doći njegovateljica Ana, vjerujem s kavom, a comp i kava - to ide. Osim tog čut ću se sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Triba svitlit, svitlit a ne dimit - ma šta ću ja dimit, molim vas lijepo?! Rekao je p. Gabrić prije nego se krenuo posvećivati.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati A evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Mnogi, mnogi - uistinu mnogi su mi zaželjeli blagoslov Božji čestitajući mi rođendan. ... A jedna od ljepših čestitki je kad je nasred sobe zasjala kraljica Hrvata. Pogledam bolje a to naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim pred koji onemoća svaka nevaljaliština i zloća. A beštija korona ne zna kud bi sa sobom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.47 sati. Vidim slike će ipak ići na web pa koju riječ za preglednik dana 'Glas iz krpa' u kojima upravo ovo tipkuljim na mob. Kao što na slikama vidite prije podne je bilo jako sadržajno. Došla je mlađarija iz SKAC - Palma doveo ih je p. Boris. Vino i gitara i tako to. Aha, bila je i torta koja je aranžirana kao kamp Modrave. A onda nam se pridružila nakon dugo vremena i obitelj Tunguz. Svi oni su mi svojom nazočnošću dali najljepši dar za moj 62-gi rođendan. U njima sam prepoznao da mi Bog kaže koliko sam Mu dragocjen. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija je naša prva radost na zemlji; po njoj već postajemo dionicima buduće nebeske slave. (Ivan Merz)

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Spasi me, Bože, svojim imenom
i jakošću svojom izbori mi pravdu!
Poslušaj, Bože, moju molitvu
i usliši riječi usta mojih!
Ps 54

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.00 sati Ček, ček... Koliko je 2021-1959? Aha, 62. Znači prošlo janjeće doba, pošlo je i ovčije. Sada je Isusova ovca ostarjela ovčurina. A što? Stvari dobro teku. Nadomak sam idealu: 'vječnoj mladosti'. Baš sam imao prvi korak (Gospina krunica uz HKR) u ovaj dan (nedjelja, 19. 9. 1959.). A sada leeet samo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Luka sretan ti rođendan! (p. Ivica Musa)
- Hvala lipa za čestitku. Od srca p. Luka

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Današnja sveta zaštitnica je i Emilija (Émilie) de Rodat, francuska redovnica i mističarka. Rođena je 6. rujna 1787. kao Marie-Guillemette-Émilie de Rodat u dvorcu Druelle (biskupija Rodez, departman Aveyron). Odgajala ju je njezina baka Agathe de Pomayrols u dvorcu Ginals. Emilijina baka povukla se u obnovljenu redovničku zajednicu u susjednom gradu Villefranche-de-Rouergue. Emilija je pošla za njom te je provodila vrijeme u pobožnim vježbama i posjećivanju siromaha.' HIiM

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pripaši mač uz bedra, junače,
ogrni se sjajem i veličanstvom!
Zajaši i kreni za istinu, za blagost i pravdu,
desnica ti tvoja gađa čudesno! Ps ...

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže kako smo plitki. Isus svojima o raspinju. A Njegovi se mjerkaju tko je pravovjerniji... Pustimo to i realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.08 sati. Da vidim… ma to si zapamtio što si olovkom u blok napisao (za spas rukopisa). A evo sto piše: 'Ej hej bilo je to u štalici al' ne u Betlehemskoj - nego u Svilajskoj. Nije se rodio Isus nego - Isusova ovca. Doista ovaj Zagorec se rodil kad mu je majka Manda išla u Svilaju vadit krumpire. To je išla radit premda je bila pred porod. Tako se to čini u Vlaškoj. Ako se treba radit, radi se - sve drugo je sporedno. I onda, 19. 9. 1959. ispade jedan oveći kunpirić. Ne znam koja je to baka kliknula: Evo mile, evo Luje. Haj, zdravi i veseli bili!

Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Neka ovdje, u meni, napreduje spoznaja Tebe, a ondje neka bude potpuna! Neka ljubav prema Tebi raste, a ondje neka je potpuna, kako bi ovdje moja radost u nadi bila velika, a neka je tamo u stvarnosti potpuna! Gospodine, po svome Sinu naređuješ, čak savjetuješ da tražimo, i obećaješ da ćemo primiti, da bi naša radost bila potpuna. Molim, Gospodine, što savjetuješ po Svom divnom savjetniku. Primit ću što obećaješ po Svojoj istini, da bi moja radost bila potpuna. Istiniti Bože, molim; primit ću da bi moja radost bila potpuna. Stoga nek zasad moja pamet razmatra; stoga nek govori moj jezik! Neka to ljubi moje srce i neka o tome zbore moja usta! Neka gladni za tim duša moja i tijelo moje nek žeđa, sva moja bit nek čezne dok ne uđem u veselje Gospodina koji je trojstveni i jedan Bog, blagoslovljen u vjekove! Amen! (sv. Anzelmo Canterburyjski)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 9. 2021. Gospodine, danas, u ponedjeljak, 25-og tjedna kroz godinu, spominjemo se svetog Andrije Kim i drugova mučenika. A u evanđelju slušamo jedan od mnogih dragulja Srca Tvoga. Kažeš nam: 'Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost.' Hvala Ti Gospodine što smo svjetiljke Tobom užgane na krštenju. U nama svijetliš Ti jer želiš obasjavati svima oko nas. Oprosti kad smo dimili, umjesto širili svijetlo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 16-18)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gdje god radite i s kim god radite, nosite svugdje Isusa, mir i dobro. Došao križ s koje god mu strane drago, primite ga kao Isus svoj križ i ponesite ga s Njim svaki dan, odričući se sama sebe! (fra Ante Antić)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.25 sati. Ha, malo prije sam počeo đinasticirati (motomed). Nisam odmah počeo tipkualjiti jer na ajfonu sam gledao što sam stavio na web? Ha, dobro je dan je zaokružen. A sada još večernje 'Razmatranje uz mob'. Znači bacit oko na evanđelje (nedjelja) i reć koju. ... Ajoj kakvi smo! Neću reć svi - ali mnogi. Među njima i ja Isusova ovca. Dok Gospodin priča o jako ozbiljnim stvarima. Što se tiče i sviju nas. O svome ponižavanju i raspinjanju od nekakvih razvratnih ništica od ljudi za spasenje i otkupljenje sviju. Njegovi učenici u svom svijetu, u plićaku se mjerkaju: tko je pametniji, tko iskusniji a tko sveti. Ah... Takvi smo - jao!!! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo vanđelje ti sve kaže: pušći kraju gledanje kolko san naresta. Neg kako spada na vojnika Kristova zapni i duraj!' . Aha dide: duraj, duraj paš' u raj!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E baba Jako tis sa unin svojim: duraj, duraj paš' u raj! Ista ki did Major vojnik Kristov. 'Lujo toj naše Vlaško - akoš' šta učinit odvali kamen.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus njima o križu a oni se brčkaju u plićaku... (knev 25 kg b)


Isus svojima zbog čega je došao k nama. O tome da će za nas raspet biti. A Njegovi se mjerkaju tko veći, pametniji, svetiji... Isus takvima: najveći je poslužitelj! (knev 25 kg b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.09.2021., subota

Razmatranje uz mob


15.20 sati . Jer je subota, Cvjetnjak se podrazumijeva. Tu je kava moje Pečnik-ove i naravno, Isusova ovca. Hej, moje Pečnik-ove mi je poslao sam Gospodin, da mi budu Veronike u godinama ove moje raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Samo znam da blagoslivljam sve ono i sve one koji su ih ovako savršene poslali meni, nevrijednoj Isusovoj ovci. Eh, sada srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, znaš nas Alkarice draga, za tvog Sina i za tebe sve bi dali. Eto nije nam drago kad smo neozbiljni, a nije vrijeme šali. O Gospe Sinjska moli za nas.


- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.35 sati A evo u blok sam napisao (za spas rukopisa), što mi je krepošću urešeni Anđelko, rekao: 'Vidimo se poslije ručka!' ... Premda je pastirica s. Natalija doma, čim sam rekao Zdravomariju u redovima nevaljalštine i zloće pomutnja. A beštija korona u panici - vidi neće još dugo, pa drhturi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


U crkvi si! Gluposti ostavi doma. Tu si da Gospodinu kažeš što imaš. Da čuješ što te ide. Da primiš svoje i kažeš: hvala!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kao učenici na putu u Emaus,
često ni mi ne uspijemo spoznati
da nas Ti, Kriste, pratiš.
Ali, kad nam se otvore oči,
shvaćamo da si nam Ti govorio
i onda kad smo Te zaboravili.
Tada je znak našega pouzdanju u Tebe
da i mi želimo s Tobom
ljubiti i opraštati.
Neovisno o našim sumnjama
ili čak o našoj vjeri,
Ti si, Kriste, uvijek s nama:
Tvoja ljubav gori u srcu našega srca.
(Brat Roger iz Taizéa)

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati I danas krepošću urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole (u prvoj p. Galauner, a u drugoj ovca koja ovo tipkulji na mob) u kapelu na svetu misu. Isus će ih okrijepiti. Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' - kaži šta ima? Nema meštra Spliće ali zato ima na Cvjetnjaku ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu 10.44 sati . E a ima i đinasticiranje na motomedu sada poslije svete mise. A baš me je i nazvao prijatelj Pero sa Kmana. Rekao sam da mi obađe staroga Rađu. I ovo: krepošću urešeni Anđelko će me prebacit u Palmu (BSI u Palmotićevu) oko dva odakle moje Pečnik-ove na Cvjetnjak. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


--

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kakvo krasno veličanstvo! O uzvišene poniznosti! Da se Gospodar cijelog svemira, Bog i Sin Božji, ponizi ovako u obliku malog kruha, za naše spasenje. (sv. Franjo Asiški)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uzdah se u Gospodina uzdanjem silnim
i on se k meni prignu i usliša vapaj moj.
U usta mi stavi pjesmu novu,
slavopoj Bogu našemu.
Ps 40

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Josip iz Copertina rodio se 17. lipnja 1603. kao Giuseppe Maria Desa u talijanskom gradu Copertinu (Puglia), nakon očeve smrti, poput Spasitelja u pravoj pravcatoj staji. Djetinjstvo je proveo u velikoj neimaštini, a školovanje je morao prekinuti zbog bolesti, koja ga je gotovo pet godina držala nepokretnim. HIiM

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.05 sati E kad bi bili svjesni koliko smo Gospodinu dragocjeni. Ah, da znamo da zbog nas oka ne sklapa. Da nas drži kao malo vode na dlanu. Da nam je prebrojio svaku vlas. Da nam bez prestanka trubi i ponavlja: ti si moj, moj, definitivno si moj. Sve ću za te učiniti - i učinio je i čini. Sve ću ti dati - i je! Sve što imaš dao ti je. Voli te kao oči svoje. Eto zato jer to ne znaju ili neće da znaju ljudi i jesu svakakvi. Umjesto da su savršeni - sveti. Jer ne može se biti bilo kakav kad ovo shvatiš. Reakcija mora biti da ostaviš sve nevažno iza sebe i odabereš Krista Gospodina. I hodaš s Njim. Slijediš Ga gledajući samo pete Njegove. Pa kuda Krist tamo i ti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Davnih 80-ih mi je bija đir riva...do Džaje...a Vama? Sitite se A kad bi zaškripilo i 'po noge' ne bi bilo loše. Jel ko zna za to? ###
- Aha u 'po noge' sićan se! Eee... A ko se sića Kopačke na Kmanu? (facebook)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, od Krista zahvaćeni kreću za Kristom čineći sve na veću slavu Božju. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.09 sati A i večeras (petak) sa srcem prepunim zahvalnosti nakon odrađenih ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar) sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo koji: 'Ma vidi ti onog Istarskog bika - do 100 litara vode popije dnevno!'. Eto nije bas duhovnička a ni teološka misao. A to sam malo prije čuo na tv. Ma divim se Gospodinu kako apetita ima na webu podnosit ovu ovcu (mene). A je to je kao suza jasno da je Gospodin zaželio da Njegova ovca bude na webu. Pa je rekao svojoj majci, mojoj Alkarici (Gospi Sinjskoj) da me na web instalira. Neka bude ono za što je to htjela. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Imaš samo jedan život. Voli ga takvog kakav jest. Mnogi ne žive rado. Kao da im je žao što žive. Nikada ne gledaju gore, u svjetlo. Slijepi su, ne vide mnoge radosti svakog dana. Zadovoljan čovjek ne očekuje od života više nego što mu on može dati. Ima tmurnih, a ima i svijetlih dana. Zadovoljan čovjek uživa dane kako ih dobije. Tko previše očekuje, navlači tmaste oblake. Sam sebi otežava dane. Objesi svoje kišne oblake na sunce da se osuše. (Phil Bosmans)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 9. 2021. Gospodine a danas u 25-tu nedjelju kroz godinu, u evanđelju slušamo kako su Tvoji bili skroz na svoju ruku Ti njima presudno važnim stvarima. O tome zašto uopće jesi došao među nas. O tome da će Te neke ništarije od ljudi uhvatiti, divljački Te ponižavati i raspeti. Sve ćeš to podnijeti za nas ljude. A Tvoji na te riječi, evanđelje nam kaže: 'No oni ne razumješe te besjede, a bojahu ga se pitati.' A što će? Bili su u svom plićaku. Mjerkali se: Tko je pametniji? Tko iskusniji? Tko svetiji? A Ti si tada Gospodine odaslao poruku svima takvima: Najveći je svima poslužitelj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 30-37)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.58 sati Ah, 'osamdesete' u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Eto to su bile godine. Kad je 'vjerkač' vodio p. Nagy. A ekipa: Lozo, Cvitko, Ljerka... Uz gitaru pjevali tad novu pjesmu: 'Krist na žalu'. Snažna pjesma. Riječi govore o zahvaćenima Kristom. Kako osvojeni snagom Njegove ljubavi sve ostavljaju žalu i idu za Kristom. ... Ma samo da pribilježim meštar Splićo me večeras uradija u totalu potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio! Sad ima 'godišnjeg' tjedan dana. Pa se vidimo onaj drugi ponedjeljak (27. 9. 2021.). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jedne večeri, dosta kasno, primijeti neki siromašni seljak, na putu kući sa tržnice, da nema kod sebe svog molitvenika. Tada, usred šume, raspukne mu se kotač kola na dva dijela. I bio je vrlo žalostan da taj dan završava, a da nije izrekao svoje omiljene molitve. Molio je: 'Gospodine, učinio sam nešto šašavo, jutros rano sam izašao iz kuće a da nisam uzeo svoj molitvenik, a pamćenje mi je tako loše, da ne znam ni jednu molitvu na pamet. I zato ću ovo učiniti: Sasvim polagano ću izrecitirati cijelu abecedu pet puta, i ti, koji poznaš sve molitve, možeš slova tako složiti da možeš napraviti molitve kojih se ja ne mogu sjetiti.' I Gospodin reče anđelu: 'Od svih molitava koje sam danas čuo, ova je najljepša jer dolazi iz jednostavnog i iskrenog srca.' (Anthony de Mello)

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


E dide kad bi ja svatija da san tolko vridan Kristu kralju ki ti odma bi za sve Ogorane vola pečenog. 'Lujo al' nije veće od vola pečenog otić sviman priorat.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Da te pitan baba Jako zaštos ti tako dobra? 'Lujo da ja dobra?! Da ti znadeš kolkoj dobra za me nevridnu učinija dragi Isus - i to posve brezplatno!'

- 06:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.09.2021., petak


Lojola onima koji znaju
samo na sve ili ništa ići.
Za sve kliče junacima tim:
u boj, u boj u redove Krista kralja stoj.
Kad kažem naprijed:
sve na veću slavu Božju. Samo: AMDG, AMDG...

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Znaš ti dobro Gospe Sinjska, Alkarice sveta što to znači svoju lađu ostaviti žalu - zato nam i jesi Isusa rodila. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati Aha ako je potekao poticaj: 'Haj na web Isusova ovco! Znači je, imao sam krunicu Božjeg milosrđa uz HKR. A što? Ma gledan na 'you tube' Lubenice - pravi dragulj otoka Cresa. Spalo je samo na troje ljudi! Ah, ta naša draga mista... Kad je drago i lijepo ono je takvo jer treba oči da mu se dive. Lubenice kao i moje Ogorje trebaju zadivljene oči. Doći će netko ako ne Hrvati ima još oduševljenika ljepotom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjerujem, Gospodine, ojačaj mi vjeru;
nadam se, učvrsti mi nadu;
ljubim Te, ražari mi ljubav;
kajem se, probudi mi kajanje.
Klanjam Ti se kao prvom počelu;
čeznem za Tobom kao za posljednjim ciljem;
hvalim Te kao vječnog dobrotvora,
zazivam Te kao pomoćnika.
Svojom me mudrošću vodi,
pravednošću uzdrži,
dobrotom tješi, moći štiti.
Prinosim Ti svoje misli
da budu upravljene k Tebi;
riječi da govore o Tebi;
djela da budu po Tebi;
trpljenja da budu za Tebe.
Hoću što god Ti hoćeš
i dokle god hoćeš.
(papa Klement XI)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pitali su mudraca: Koji trenutak čovjekovog života je najbitniji, koji je najbitniji čovjek kojega u životu susreće, i koje djelo je u životu najnužnije. Odgovor je glasio: Najbitniji trenutak uvijek je sadašnjost, najbitnija osoba uvijek je baš ona koja se nalazi nasuprot tebe, a najnužnije djelo uvijek je ljubav. (Meister Eckhart)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati 'Primi Gospu za ruku i kaži vodi Luku - ti znaš što si mu rekla!' To su su riječi koje sam olovkom napisao u blok (za spas rukopisa). A rekao sam ih našoj pastirici s. Nataliji. Koja je i danas zablistala u svom izvornom liku. Čim je uzdigla križ Kristov zablistala je kao kraljica Hrvata. Pred njom takvom uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona vidi ne piše joj se dobro u svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli běli!

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Roberto Bellarmino, isusovac, kardinal, teolog i crkveni naučitelj, rodio se u talijanskom gradiću Montepulcianu (južna Toscana) 4. listopada 1542. Nećak pape Marcela II, stupio je 1560. u red Družbe Isusove, studirao na mnogim sveučilištima, a za svećenika je zaređen 1570. u Ghentu. HIiM

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nitko sebe ne može otkupit
ni za se dati Bogu otkupninu:
životu je cijena previsoka,
i nikada je neće platiti
tko želi živjeti dovijeka
i ne vidjeti jamu grobnu.
Ps 49

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Jesil' susreo Krista? Pusti mreže te i sve poslove... Tvoj posao je hodanje ususret svitanju.

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Isus svojima zbog čega je došao k nama. O tome da će za nas raspet biti. A Njegovi se mjerkaju tko veći, pametniji, svetiji... Isus takvima: najveći je poslužitelj! (knev 25 kg b)

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.28 sati Hajmo sada pripravljajući se za svetu misu krenuti sa preglednikom dana 'Glas iz krpa'. Samo kratka refleksija o evanđelju. Događa se da nam marginalci postanu izrazito bitni. Shvati nitko nije nevažan! Što o danu mogu kazat? Poslije svete mise imam đinasticiranje na motomedu. A večeras dolazi meštar Splićo koji Isusovu ovcu uradi samo tako - iz razloga tog jer je ovca ta Isusova. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine Isuse Kriste, pastiru dobri i vječni svećeniče, mi Te ponizno i skrušeno molimo s Tvojom Majkom, umnoži u Crkvi u Hrvata sveta duhovna zvanja. Umnoži u našemu narodu prave katoličke obitelji koje će hrabro primati blagoslov djece. Svojim Svetim Duhom potiči čestite mladiće i nevine djevojke da pođu za Tobom u svećeničkom i redovničkom zvanju. To Te svim srcem molimo. U njima Ti dolaziš. „Dođi, Gospodine Isuse!“ Amen. (kardinal Franjo Kuharić)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Znak križa najkraći je sažetak naše vjere. Mi idemo rukom od čela prema prsima, odatle na lijevu i tada na desnu stranu prema ramenu. Pritom izgovaramo: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen. Mi molimo tako jer je Bog osoba. Možemo ga oslovljavati imenom koje nam je On sam rekao. Ako činimo nešto što mu se sviđa, smijemo govoriti i djelovati u njegovo ime. Riječ 'Amen' dolazi iz hebrejskog, jezika Isusa i njegovog naroda Izraela. Ona znači: Da, ja sam s tim sporazuman. Imam povjerenja i vjerujem Ti. Tako je. Kada tako preko sebe ocrtavamo križ, tada mislimo na Isusa Krista. On je za nas umro na križu. Budući da je bio sasvim poslušan Ocu, on je ispravio neposlušnost ljudi. I tako je iznova omogućio mir među ljudima. Križ ima dvije grede: okomitu i vodoravnu. Okomita nas podsjeća na naš odnos prema Bogu, vodoravna na naš odnos prema ljudima. Budući da je znak križa tako dobar sažetak naše vjere, mi ćemo ga često, brižno i s radošću činiti.
izvor: www.jmanjackal.net/cro/croppray.htm

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ova krv, ako se ispravno uzme, tjera đavle i drži ih dalje od nas, dok na nas zaziva Anđele i Gospodara anđela. Jer gdje god ugledaju Gospodinovu krv, đavli bježe, a anđeli trče prema njoj. (sv. Ivan Zlatousti)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.27 sati Asti sto! Trišnja bi moga u Zagreb doć. Pa mi pod prozorom: zviždfijuuu... Na onaj njegov prepoznatljiv način zazviždati: 'Škanjac ajmo vanka! Ajde Vlaju ajmo na rivu....' Ha, moga bi... Ma Bogu u ruke! Idemo u ovaj dan (petak, 17. 9. 2021.). Idemo kako spada: vedrinom odsijevajući. Što pak znači: hvaleći i slaveći Isusa a Mariu primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati Bogu hvala i slava dan je dao svoje kako spada. A malo prije nakon što sam obavio večernje ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar) učinio sam zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo koji: 'Ej hej idem nazvat Trišnju!' Aha, idem ga sad čut... 'Osoba se ne javlja...' A kasnije ću opet. Vi koji pratite ove priloge znate za Trišnju? Stari prijatelj sa Kmana. To je ono vrijeme kad su istjecale 'sedamdesete' a budile se 'osamdesete'. U Splitu godine znane kao 'ludilo brale'. Fronta, motori... Eto i droga se došuljala među Kmanske berekine. Uhvatila se divnog čovjeka bezazlenog prijatelja Trišnje. Vjerovali ili ne ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Probudila je suosjećanje za sve koji pate. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni u Crkvi nitko nije sporedan. Svi smo važni. Zato te molim krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'…tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga.'
Učiteljeva poruka je jasna: dok velikani ovoga svijeta grade sebi 'prijestolja' za vlastitu moć, Bog odabire neudobno prijestolje, križ, s kojeg se vlada darivanjem života. Put služenja je najučinkovitiji lijek protiv bolesti traženja prvih mjesta; to je lijek za one koji su skloni laktaštvu, onom traženju prvih mjesta, koje truje tolike društvene sredine i nisu ga pošteđeni ni kršćani, Božji narod, pa ni crkvena hijerarhija. Stoga, kao Kristovi učenici, prihvatimo ovo Evanđelje kao poziv na obraćenje, da hrabro i velikodušno svjedočimo Crkvu koja se priginje do nogu posljednjih da bi im služila s ljubavlju i jednostavnošću. Neka nam Djevica Marija, koja je potpuno i ponizno prianjala uz Božju volju, pomogne da s radošću slijedimo Isusa na putu služenja, glavnom putu koji vodi prema nebu. (Papa Franjo)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine moj i Bože moj,
uzmi sve od mene - što me rastavlja od Tebe.
Gospodine moj i Bože moj,
sve mi podaj - što me požuruje k Tebi.
Gospodine moj i Bože moj,
uzmi me meni - i daj me sasvim u posjed Tebi.
(sv. brat Klaus)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 9. 2021. Gospodine u ovu subotu 18-tog rujna, 24-tog tjedna kroz godinu je bogoslužje kvatri. Nakana je za svećenička i redovnička zvanja. Liturgijski je svagdan. U evanđelju slušamo o događajima koji su bili nadahnuće za dragu pjesmu: 'Krist na žalu'. Molimo Te Gospodine da i naša reakcija na zahvate Tvoje u živote naše bude da sve nevažno ostavimo žalu i pođemo s Tobom čineći sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.36 sati Hah, comp sam utrnuo, jogurtić baš srknuo, guska ništa... Pa dok čekam uradbu kakva spada, krenimo sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Što znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju ... Aha o važnosti sporednoga. Ma pravo za reć nitko nije nevažan, sporedan. Samo eto tako mi to nekakvoj zločestoj inerciji kažemo. Ali pošteno za reć da bi propovjednik imao dobru propovijed. Sigurno važna je akademska naobrazba. Svi profaći koje je odslušao, svi duhovnici koje je kontaktirao. Ali napose je važan kuhar da bi uopće mogao nastupiti. Svatko treba otkriti koje njegovo mjesto u Crkvi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Božja je prisutnost neodređena i maglovita, i što mu se više primaknemo, to nam se čini nejasnijim. Izgleda kao da je između naših zapažanja i stvarnosti razastrta fina, providna zavjesa. Niti se maglu usuđujemo rastjerati, niti zavjesu pomaknuti. Bogu smo toliko blizu da ga ne prepoznajemo. Razlog zašto Božju prisutnost ne doživljavamo jasnije jest u tom, što smo previše navikli da sve pojave očekujemo iz vana. A ovo dolazi iz nutra. Toliko smo okrenuti vanjštini i pažljivi samo na vanjske dojmove, da nutarnje poticaje i glasove gotovo i ne razabiremo. (Ernesto Cardenal)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo za vojnika Kristova netriba bit važno štaj sporedan u očiman ljudi. Važnoj mu je daj uz najglavnijeg od sviju uz Krista kralja Boga svog.' E dide ko će ki ti.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E baba Jako tebij uspilo među mnogim Ogorskim, sporednim bakama zasjat ki pametnica Ogorska. Kako? 'Lujo ajde privati Gospinu ružarju.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.36 sati Hah, comp sam utrnuo, jogurtić baš srknuo, guska ništa... Pa dok čekam uradbu kakva spada, krenimo sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Što znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju ... Aha o važnosti sporednoga. Ma pravo za reć nitko nije nevažan, sporedan. Samo eto tako mi to nekakvoj zločestoj inerciji kažemo. Ali pošteno za reć da bi propovjednik imao dobru propovijed. Sigurno važna je akademska naobrazba. Svi profaći koje je odslušao, svi duhovnici koje je kontaktirao. Ali napose je važan kuhar da bi uopće mogao nastupiti. Svatko treba otkriti koje njegovo mjesto u Crkvi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2021., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Isus svojima o najvažnijem, zbog čega i je došao k nama. O tome da će bit raspet i darovati nam život. A Njegovi se mjerkaju tko veći, pametniji, svetiji... Isus takvima: najveći je poslužitelj! (knev 25 kg b)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati Je, naravno bila je točka redovničkog reda: krunica Božjeg milosrđa uz HKR. E ali onda je potekao onaj nesmiljeni: Haj na web Isusova ovco! A što? Kao obično poslije krunica svojim riječima kažem himan Duhu Svetom. Pa mogu reći da me Duh Sveti polako ali sigurno u funkciju stavlja. Kaže se: 'Ti puniš usta besjedom'. Hrvatski sve bolje izgovaram. A vjerujem da će mi se vratiti Engleski i Talijanski. Molim Duha Svetoga da mi dade sve što govorim da bude u ljubavi. Kaže se: 'U nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka'. Pa je Duh Sveti mi je poslao meštra Spliću. Kaže se: 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj. Pa je otjerao je Duh Sveti suradnike dušmanske i dao mi spokoj mir i zadovoljstvo. Hvala Duhu Svetom što sam okusio 'divotu od života' (p. Cvek). Hvala Duhu Svetom što sam svoj na svome, sa svojima. I što mogu nesmetano činiti sve, sve na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, majko Božje riječi hvala što se svi koji hoće koju o tvom Sinu koju reći, mogu tebi uteći. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.44 sati U blok olovkom sam napisao što sam upravo rekao krepostima urešenom. Anđelku: 'Reci koju za me Gospodinu jer ti si Mu blizak.' ... A našu pastiricu s. Nataliju sam zamolio da kod sebe doma primi za ruku Gospin kip i da je podsjeti što mi je rekla. A je pastirica s. Natalija je i danas meni naočigled zablistala kao kraljica Hrvata. To se u mahu zbilo čim je uzdignula križ Kristov od kog uzmiče svaka nevaljalština i zloća a beštija korona ne zna što bi sa sobom pred križem Kristovim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ha, bit će da san bija navratija u Bady-ija (facebook)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada bi najviši cilj kapetana broda bio očuvati svoj brod, on se nikada ne bi ni pomaknuo iz luke. (sv. Toma Akvinski)

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubiti znači željeti bližnjemu sve ono što vjerujemo da je dobro, i to zbog ljubavi prema njemu, a ne zbog sebeljublja. (Aristotel)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U sretnim trenucima slavi Boga.
U teškim trenucima traži Boga.
U tihim trenucima obožavaj Boga.
U bolnim trenucima uzdaj se u Boga.
U svakom trenutku zahvaljuj Bogu.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah, drage bake Ogoranke...

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Za lijepu propovijed jednako je važna akademska naobrazba kao i briga kuhara o želucu propovjednikovu.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.42 sati . Hajmo farizejčino vrijeme je već da se obratiš. Ha, prijedlog valja. Hajmo! E upravo krepošću urešeni Anđelko liftom u kapelu spušta dvije karijole (u prvoj p. Galauner a u drugoj ovca koja tipkulji na mob). Sada će ih na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' kaži šta još ima? Ah od bujne sadržajnosti spomenut ću ono što ćete razumjeti. Poslije sve mise đinasticiranje na motomedu. A večeras je izraziti i prepoznatljivi darak Gospodnji - uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svom snagom svoje duše potičem vas mlade da pristupite stolu pričesti što češće možete. Hranite se ovim anđeoskim kruhom odakle ćete crpiti svu energiju potrebnu za borbu u unutarnjim bitkama. Jer istinska sreća, dragi prijatelji, ne sastoji se u užicima svijeta ili u zemaljskim stvarima, već u miru savjesti, koji imamo samo ako smo čisti srcem i umom. (Blaženi Pier Giorgio Frassati)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Lojola sazva sokolove koji na 'sve ili ništa' idu! Pa onima koji su za sve kliknu: u boj, u boj u redove Krista kralja stoj! Čekaj da zapovijed dam a onda smjesta kreni i čini: sve, sve na veću slavu Božju! Dječica nisu za redove ove. Samo muškarčine sa obrazom čvrstim kao đon, i ljubavlju koja nadilazi ljubav svaku i hrli Srcu Krista kralja Boga svog.

4.38 sati. Hu, hu već neko vrijeme imam otprte okice. Anđeli su odlepršali pa sam sklepao nešto o duhovnom ćaći Lojoli. Znam i nije nešto ali web podnosi što papir ne bi. Hajmo u ovaj dan (četvrtak, 16. 9. 2021.). A što? Kao obično kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da će Isus Isus oprostiti i najteži grijeh onomu tko se kaje. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20. 07 sati A evo i večeras (srijeda) što sam olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Hah, mirna ti noć i sanjaj anđele!'. Eto tako sam napisao misleći odmah ću utonuti u san. Meštar Splićo me tako dobro uradija da će bez sumnje anđeli dolepršati u snove. Ah ti anđeli to je jedan od vrijednih plodova ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). To nisam sanjao dok sam migao. Ali ovih 18 godina ma to je fantastično. Noći su najljepši dio dana. To sama ljepota, uzvišena sva od nekakve misterioznosti. Tako odmore, osvježe, duhovno relaksiraju. Netko reče da je savršeno biće lijepo kao žena a jako kao muškarac. Ma anđeli su daleko ljepši od najljepših žena i snažniji od bilo kojeg muškardina. Ha i ova noć će biti nezaboravno lijepa. Jedva čekam da: hrrr... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, biti u Tebi, to je sve... Nije mi potrebno govoriti da me Ti čuješ. Ne treba mi brojiti čega nemam, ne treba Te podsje­ćati, niti Ti treba govoriti, što se na ovom svijetu događa i za što nam je sve potrebna Tvoja pomoć... Što god je moja molitva bivala pobožnija i usrdnija, sve manje sam imao što govoriti. I na kraju - posve sam umuknuo. (Sřren Kierkegaard)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 9. 2021. Gospodine u 24-tom smo tjednu kroz godinu, liturgijski je svagdan. A danas u petak u evanđelju slušamo kako si Ti sa svojima 'zaredao obilaziti gradom i selom propovijedajući i navješćujući evanđelje.' Slušamo da su uz vas bili i još neki koji su se brinuli da Ti i Tvoji možete sto pripravnije nastupati. Evanđelje kaže da su vam posluživali 'od svojih dobara.' Gospodine daj da shvatimo da je za nastup propovjednika jednako važan profesor koji ga je učio propovijedati kao i kuhar koji se brine o njegovu želucu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 8, 1-3)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zemaljski život prijemni je ispit za vječni život. (Wilhelm Mühs)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati Haj može… Može se može jer comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, guska ništa. Pa dok sav radostan iščekujem uradbu meštra Spliće učinit ću osvrt na evanđelje (četvrtak) za večernje 'Razmatranje uz mob' ... Aha to je ono sablažnjavala se sablazan sablazni. Treba znati da je ova postrojba farizeja duboko dublje u glib potonula nego ova raskajana grešnica. Njoj je Gospodin rekao: Idi i ne griješi više. E da su farizeji imali pameti i njih bi izvukao iz te ružne provalije licemjerja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ah dide još i priliči das' ti vojnik Kristov al' ja berekin?! 'Lujo ne brigaj se. Akoj mene Krist kralj uzeja k sebi koji nisan bija vridan me se štapon dira.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma istoj to čudno baba Jako ti si sa svon Ogorskon dicon dobro. Ma isto kuda ti je draži uni koji nije zavridija ni da ga pas zapiša? 'E Lujo u tomen ja vidin sebe.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2021., srijeda


Lojola onima koji znaju
samo na sve ili ništa ići.
Za sve kliče junacima tim:
u boj, u boj u redove Krista kralja stoj.
Kad kažem naprijed:
sve na veću slavu Božju. Samo: AMDG, AMDG...

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Isuse uzdam se u Tebe'. Je bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. A onda je naravno potekao i onaj nesmiljeni: 'Haj na web Isusova ovco!' A što? Jedan od snažnijih Gospodinovih zahvata kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je što me je Alkarica (Gospa Sinjska) koncem 2005 instalirala na web. Eto to mi je prozor u svijet. Znam da me želi na webu, i dat ću sve od sebe da ostanem. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ah, Gospe Sinjska, Djevo divna u srcima našim si pripravljala mjesto za svog Sina - hvala ti!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.42 sati Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Gospodine Tvoj je dar što mogu slova pisati, Tvoj je dar i vrijeme kojega imam. Ah, kad bi mi još dao da ljupke retke činiti bio bih Ti jako zahvalan. ... A je i danas je tu na sred sobe zasjala kraljica Hrvata. Bolje pogledam vidim to je naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim pred kojim uzmiče svaka nevaljalština i zloća a beštija korona žali što je u svetu Hrvatsku provirila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, cijeloga me prožmi, zaposjedni puninom moje biće tako duboko, da moj život postane odraz Tvojega života. (John Henry Newman)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lojola onima koji znaju
samo na sve ili ništa ići.
Za sve kliče junacima tim:
u boj, u boj u redove Krista kralja stoj.
Kad kažem naprijed:
sve na veću slavu Božju. Samo: AMDG, AMDG...

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Blagoslovljeno Vam jutro BDMarije žalosne, čula na Hkr-u sad Vašu današnju molitvu, jako lipa, ako možete biste li mi ju poslali…
- Uzmite sa: www.paterluka.blog.hr

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati. Isto, isto... Krepostima urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole (u prvoj p. Galauner u drugoj ovca koja, ovo tipkulji na mob) u kapelu imati svetu misu. Isus će ih okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo 'Glas iz krpa' - kaži šta još ima? Ha ono šta se može reć još će biti đinasticiranje (na motomedu). A u neko doba (vjerojatno večeras) će biti uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada vrijedno radimo, moramo se dobro hraniti. Kakva radost, što se možete često pričešćivati! To je naš život i podrška u ovom životu - pričestite se često, a Isus će vas promijeniti u sebe. (sv. Petar Julian Eymard)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tebi se, Gospodine, utječem,
o da se ne postidim nikada:
u svojoj me pravdi izbavi,
prikloni k meni uho svoje!
Pohiti da me oslobodiš -
budi mi hrid zaštite,
jer ti si hrid moja, tvrđava moja,
radi svoga imena vodi me i ravnaj.
Ps 31

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Eh, a sada poslije Gospine krunice uz HKR slijedi hodanje, trčanje i leeet... Ma dobro ako nemigam, leeet može tako da kroz sve događaje i susrete u ovome danu (srijeda, 15. 9. 2021.) hvalim i slavim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Činimo to zajedno! Od srca, snažno, fěno i diskretno (glasom samo u prijekoj potrebi). Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospa žalosna - Iako smo na pragu raskošne, raznobojne jeseni, kao da se i imenom današnjeg marijanskog blagdana s tugom opraštamo od dugog, toplog ljeta. Častimo Gospu žalosnu ili Mariju od sedam žalosti (Mater dolorosa), a imendan slave naše Dolores i Tuge. Prisjećamo se sedam teških trenutaka Marijina života. HIiM

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, svaka bol Isusova boljela i Gospu. Odatle imamo Gospu žalosnu. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati I večeras (utorak) nakon odrađenih ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar) učinio sam u blok zapis olovkom (za spas rukopisa). Evo koji: 'Pisanje olovkom? Pa važno je! Jer da nisam vodio dnevničke zapise od kad sam to mogao (počeo 5. 3. 2005.) ne bi bilo ništa od 'puno lipi stvari'. Jer ono što mi je Alkarica (Gospa Sinjska) rekla (19. 4. 2005.) sam pribilježio u dnevniku kojega sam tada olovkom pisao. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Djevice Majko,
vodi nas i brani,
da uvijek živimo
kao pravi sinovi i kćeri
Crkve tvojega Sina,
i da mognemo doprinijeti
da se učvrsti po cijelome svijetu
civilizacija istine i ljubavi,
prema Božjoj volji,
i na Njegovu slavu.
Amen.
(Ivan Pavao II)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kao što se vino ne može točiti u bačvu, ako se ona prije ne isprazni, tako ni duša ne može biti ispunjena Bogom, dok se svega drugog ne oslobodi. (Ernesto Cardenal)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 9. 2021. Gospodine u 24-tom smo tjednu kroz godinu. A danas 16-tog rujna spominjemo se svetog Kornelija pape i svetog Ciprijana biskupa. Oba su mučenici. U evanđelju slušamo kako si svojim postupkom sablaznio farizeje. Samo zato što Ti je prišla raskajana žena, koja je bila javna grešnica. Vidjela sirota žena Ti sve znaš, Ti si Bog - i možeš iščupati iz tog bijednog načina života. 'Ponese alabastrenu posudicu pomasti i stade odostrag kod Isusovih nogu. Sva zaplakana poče mu suzama kvasiti noge: kosom ih glave svoje otirala, cjelivala i mazala pomašću.' Kad su to vidjeli farizeji i duboko sablaznili. Ti si Gospodine svima takvima rekao: 'Šimune imam ti nešto reći!' Smisao onog što si rekao je: Sablažnjavala se sablazan sablazni. Molimo Te Gospodine smiluj se svima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 36-50)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čim mi Bog ne znači sve, On mi ne znači više ništa. Dati Bogu drugo mjesto u životu, znači uopće Mu ne dati mjesta. (P. Breemen)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.37 sati Ma nije mi ovo u Lojolinu duhu - što je general Isusovih ovaca Sosa snimio film o sebi. Ah, samozatajnost... Ma ovo sam htio krenut sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Sav radostan čekajući uradbu meštra Spliće. Znači osvrnut se na evanđelje (srijeda) ... Aha, Gospa žalosna. E sjećam se kapele iza Marjana u Splitu… Kad se zaista nekog voli, kao Gospa svog Sina Isusa. Onda te boli bol onoga kog voliš. Pobožnost je izbrojila sedam Gospinih žalosti. Ma sve Isusove boli i Gospu su boljele. Zato je Gospa supatnica i suotkupiteljica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ma dide reci pravo zašto ti svakom, ali svakom u Ogorju odeš pomoć ko god te zapita? 'Lujo nego šta ćeš neg pomoć. I još zavalin Kristu kralju šta na me računa.'

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako opon li se ožeže! 'Juuuj Lujo opon li me žeže. Žera me skroz išenpijala. Dajde mile prstić da ga poljubin.'A kako to baba Jako tebe žeže a ja san se ožega?

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2021., utorak

Razmatranje uz mob


15.10 sat A je bila je točka redovničkog reda: 'Krunica Božjeg milosrđa' uz HKR. A onda je i danas potekao onaj nesmiljeni: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Ma znaš u duši imam mir premda 18 godina u bolesti raspet (RBK). Da Gospodinu nisam potreban ne bi mi poslije dva mjeseca zapovjedio da otvorim okice. Malo poslije (19. 4. 2005.) mi je poručio zašto me treba. A što me dopala karijola? Razumijevam da svojim trpljenjem stvaram duhovni potencijal potreban za učinit ono zbog čega sam okice otvorio. Haj, zdravi i veseli bili

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Blagdan Uzvišenja svetoga Križa, koji danas slavimo, potječe iz Jeruzalema. Car Konstantin dao je izgraditi baziliku Uskrsnuća nad grobom Isusovim i ona je bila posvećena 13. rujna 335. Carica Jelena pronašla je prema predaji dio izvornog Kristovog križa 326. te ga povjerila na čuvanje u toj bazilici. Kršćani Jeruzalema, dan nakon godišnjice posvete te bazilike, 14. rujna.' HIiM

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U teškim trenucima zagledat ću se u nijemo Srce Isusa raspetoga na Križu, i iz bezbrojnih plamenova Njegova milosrdnoga Srca na mene će poteći moć i snaga da se nastavim boriti. (sveta Faustina Kowalska)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvala Ti Bože, sretna sam jer sam mogla s Tobom cijeli dan biti Tebe slijediti, križ svoj nositi od Tebe snagu dobiti. O sretne li mene, nikad nisam sama, moj je Otac je uvijek tu, On me čuva kao malo vode na dlanu. Hvalim te Oče, slavim Te Oče, za Tebe sam uvijek tu. …(facebook)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Bol bolova sveto ljući Alkarica i majka gledajući ljute patnje Sina svog. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.43 sati A evo kojim sam zapisom olovkom u blok spašavao rukopis od propadanja: 'Haj, Bog!' - riječi su to krepošću urešenog Anđelka. ... Aha i danas je bila naša pastirica s. Natalija. Koja se u mahu preobrazila u kraljicu Hrvata čim je uzdignula križ Kristov. Pred kojim uzmiče svaka nevaljalština i zloća a i beštiji koroni se od blizine križa zamantalo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


S obzirom da te Bog nikada nije ostavio u prošlosti, kako bi te mogao ostaviti u budućnosti? (sv. Padre Pio)

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kako voliš? Kad cmok, u tebi rađa cmok - voliš sebe! Kad ajoj, u tebi rađa ajoj - voliš njega!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.24 sati Oah, 'ljubavi, ljubavi... Ma ipak je neprimjereno nastaviti 'vrag ti odni kosti' jer to sam križu Kristovu htio odkantat jednu ljubavnu. Križ Kristov je moja ljubav. Je to je On! Bježao, skrivao se, glumio - križ Kristov je ljubav moja. A i neka je! Ni mi krivo, ni mi žaj šta sam ovolike godine u bolesti raspet bio za Krista. Jer za Ljubav se sve izdurat da. Ma to me sada prije svete mise uhvatilo. Ali sad ću sve na oltar pred Isusa staviti. A kako je ovo uobičajeni preglednik dana 'Glas iz krpa' - haj još koju svakodnevnu. Aha bit će poslije svete mise je đinastiriranje na motomedu. A hvala Bogu večeras će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne moli da ti život bude lakši, nego da ti budeš jači.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bogatstva, časti, užitci - što će mi to značiti na času smrti. (don Bosco)

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dolaziš k meni i prisno mi se sjedinjuješ pod oblikom hrane. Tvoja Krv sada teče u mojoj, Tvoja Duša, Utjelovljeni Bog, spaja moju, dajući joj hrabrost i podršku. Kakva li čuda! Tko bi to uopće mogao zamisliti! (sv. Maksimilijan Kolbe)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Poslušaj, narode moj, moju nauku,
prikloni uho riječima usta mojih!
Otvorit ću svoja usta na pouku,
iznijet ću tajne iz vremena davnih.
Ps 78

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.01 sati 'Uzvišenje svetoga križa' - ne tek blagdan danas je feštaaa. Križ, križ to je sve! Ali križ nošen i podnošen s Kristom - to su krila 'ptica Nebeskih' (Isusovih ovaca). Križ bez Krista - je pakao! Hajmo u ovaj dan (utorak, 14. 9. 2021.). Korak prvi bit će Gospina krunica uz HKR - poslije čega nastavljam hodati, trčati, letjeti... Sto pak znači nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kršćanska pobožnost kaže: u križu je spas u križu je život! Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati A evo i večeras (ponedjeljak) zapis iz bloka kojega sam olovkom učinio (za spas rukopisa) : 'Od sve sadržajne bujnosti redovničkog đira istaknuo bih uradbu Isusove ovce od meštra Spliće.' Ta uradba mi dođe kao jedno znalački učinjeno razmatranje o nekom evanđeoskoj paraboli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 9. 2021. Gospodine danas 15-tog rujna tjedan poslije blagdana Male Gospe spominjemo se 'Sedam žalosti Blažene Djevice Marije'. U puku poznate kao Gospe žalosne. Gospodine Gospa Te voljela zato je i boljela svaka bol Tvoja koju si podnio da bi svijetu spasenje donio. Jer je u duši patila Gospa je supatinica ona je i suspasiteljica. Pučka pjesma kaže: 'Stala Majka pod raspelom, pod raspetim Sinka tijelom zaplakala gorki plač.' Hvala Ti što si nam Mariju dao za majku u najvećoj svojoj boli na drvu križa. Tvoja bol nam je dala Gospu za majku - hvala Ti Gospodine. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: . Iv 19, 25-27)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Križ je mjesto pobjede, a ne poraza. Križ je izvor života, a ne smrti. Križ nije samo simbol, sveti znak. Križ je život. Iz križa izvire život kako za Krista, tako i za svakog čovjeka. Križ postaje izvor najveće ljubavi, kad je iz ljubavi prihvaćen. Tada je to blagoslov za čovjeka i za svijet. Po životnom križu, po svemu onome što me na neki način razapinje u svakodnevici, bolest, siromaštvo, nesporazumi, nerazumijevanje, usamljenost, zloba ljudi koji me okružuju, nepravda i smrt, sve to postaje po Kristu i u Kristu mjesto susreta s Bogom i izvor života za svijet.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.37 sati. Hoćemo i danas (ponedjeljak) nakon što sam sam comp utrnuo, jogurtić će sada doći pa ću ga srknuti, a guska ništa. Može večernje 'Razmatranje uz mob' iščekujući uradbu meštra Splće. Znači osvrnuti se na evanđelje (utorak). Asti sto! Blagdan za sve koje nešto ili netko tlači. Svi imam nekakav svoj križ. Ali za one koji su Isusovi križ nije tlaka nego prilika. Ako svoj križ pridružimo Isusovu, patnja nije manja nego osmišljenija. Tad su patnici supatnici. Sudionici svega onog što je Isus postigao svojim križem. To ih može ispuniti ponosom jer i oni su svojom patnjom doprinijeli spasenju svijeta. Ili se može reći supatnici kormilare s Kristovim zaslugama koje je postigao raspet na drvetu kriza. Konkretno mogu te Kristove plodove svojom patnjom donijeti svojim nakanama (npr. prijateljima, domovini, sebi). Ma križ to vam je divota od života - rekao bi sveti čovjek p. Cvek. Samo baš šteta što ne volimo patit. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Lujo vojnik Kristov zna da su problemi i križ prilika da žive kako spada - ki tica Nebeska. Kad sav teret života podnosi sa Kristom kraljom.' Aha dide a križ brez Krěsta je ajme.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako kako ti živeš - toj isto za mislit. Svak biži od patnje i križa. A ti kuda voliš kad ti je teško? 'Lujo ja volin ki svi živit. A svej lašnje uz Gospinu ružarju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2021., ponedjeljak

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati 'Smiluj se nama i cijelom svijetu. Gospodine.' Aha bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR. A onda je potekao i onaj nesmiljeni: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Ma i nije mi se krivo vrtit u 'krpama' u ovo doba dana. Ako i nema ništa od: hrrr... Složim jutarnju molitvu za HKR i još neke priloge za web župu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O divna Djevice, Vlaška Alkarice, ti si to što jesi jer si prigrlila patnju i bol koja te vodi Srcu Sina tvog. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.51 sati E da vidimo u blok zapis koji sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : '. Ej hej naša pastirica s. Natalija molitvom pred križem Kristovim je donijela spas Hrvatskoj turističkoj sezoni.'.... A i danas je s uzdignutim križem Kristovim, pastirica s. Natalija zablistala kao kraljica Hrvata pred kojom uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona uhvatila kukat: Auh, svetosti svete Hrvatske tko li me poslao k tebi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zahvali Bogu na onom što imaš i On će ti dati ono što nemaš.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


26. IV. 1850. račun od poreza na stoku: 4 vola, 1 svinja, 22 koze, 10 jaradi, 51 ovce. (Djed pradjeda Isusove ovce koji se isto zvao Luka Rađa, Preuzeto: www.jimraja.com)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pa zar ti Gospodin nije rekao, pa ti ponovio koliko si Mu dragocjen. Od tih strašila kojih se bojiš strepe samo pogani.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine što više računaš na nas to nas žešće crni probada.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad pravednika crni vilama probada bol koju osjeća je neprevedeni iskaz ljubavi Gospodinove.

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati. Ej hej, Ivane Zlatousti kaži koju za me. Riječi moje ako ne mogu biti zlatne kao tvoje, da bar budu razumljive. E to na mob tipkuljim sada prije svete mise preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži što danas ima? 10.27 satě Ha, ima, ima. Baš me je krepošću urešeni Anđelko sada poslije svete mise (koju je predvodio p. Marko Matić) savio za motomed đinasticirati. Kad mogu slobodno, bez straha da ikome činim štetu tipkuljiti na mob priloge za web župu. I još ima doći (vjerojatno večeras) meštar Splićo kojega Gospodin šalje da Mu ovcu uradi kako spada: u totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bez sakramenta svetog svećeničkog reda ne bismo mi među sobom mogli imati božanskog Spasitelja. Jer tko je onaj koji Ga s neba privlači i pod prilikama kruha daje Mu stan u svetohraništu? - Svećenik. (Ivan Marija Vianney)

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin mi je zaklon, on štit je moj.
U njega se srce moje pouzdalo, i pomoć mi dođe;
zato mi kliče srce, i pjesmom njega slavim.
Ps 28

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! U molitvi sa Hkr... bvb
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.45 sati Hajmo krenimo u novi tjedan i novi dan (ponedjeljak, 13. 9. 2021.). Onako kako spada! Hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Današnji sveti zaštitnik Ivan Zlatousti rodio se oko 347. u maloazijskom gradu Antiohiji kao sin rimskog časnika. U mladosti je stekao klasičnu naobrazbu, zatim stupio u samostan. Svećenik od 386, glasoviti propovjednik u Antiohiji (387-397), protiv vlastite volje imenovan je 398. carigradskim partijarhom.' HIiM

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, hajmo umjesto da Kristu kažemo da Ga nismo dostojni realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Budite sigurni da što su napadi sotone na vas jači, toliko je Bog bliže vašoj duši! (sv. Padre Pio)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati. Evo što sam večeras (nedjelja) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Duše Sveti pošalji mi sve potrebne za posao na koji me šalješ.' Eto tako sam tamo napisao poslije odrađenih ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar). Valja kazati da je Duh Sveti snažno prisutan u ovoj raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Možda me nije toliko nadahnjivao u pisanju. Ali je u slalaženju i duranju. Hoću reć izvještio sam se u podnošenju i trpljenju. Treba kazat da se time ne umanjuje trpljenje tek je osmišljenije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'I govorili mi ne znam kako i koliko o Njegovoj pravednosti, nema straha u meni, jer Ga dobro poznam: Bog je ljubav, a Njegov Duh - jest mir. I sada vidim da su moja djela učinjena iz ljubavi savršenija od djela koja sam učinila iz straha. Uzdam se u Boga i ne bojim se ničega. Predana sam Njegovoj svetoj volji. Neka čini sa mnom što god hoće, ja ću Ga sveudilj voljeti.' Sveta Faustina (Dn.589)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 9. 2021. Gospodine danas 14-tog rujna liturgija nam sugerira da mislimo na najsnažniji znak prepoznavanja nas kršćana. Blagdan je 'Uzvišenje svetoga križa'. Križ je sve! U križu je sreća, spas i život. Reko bi jedan sveti čovjek: križ to je divota od života! Samo šteta Gospodine, baš šteta što ne volimo patiti! Svatko od nas ima svoj križ. I samo prihvaćanjem svoga kriza otvaramo se Tvojim darovima Gospodine. Svjesni smo svetosti križa. Molimo Te danas kad dademo pusicu križiću oko vrata ili negdje na zidu primi to kao zahvalu za milosti koje nam po križu daješ. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 13-17)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Da bi bio sretan, ne trebaš više imati, nego manje željeti.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.50 sati E sada kad sam comp utrnuo, jogurtić srknuo, gusku neću. Pa dok čekam njegovateljicu 'Lj' da uz nju učinim đir gelenderom hodnika. Htio bih započeti sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A to je osvrt na evanđelje (ponedjeljak) ... Eh kad nekome rečeš da ga nisi dostojan, zapravo si mu iskazao svoje poštovanje. Izrazio svoju ljubav. Upitajmo se kako smo kad kod svete mise govorimo: 'Gospodine nisam dostojan....'? Kao nešto što mora reći? Ili kao svjesni što izgovaramo? Da li nam srce to razumije i tako kaže? Mislim da bi se ovim trebala iskazati ljubav Gospodinu. Nešto kao: Ti si sve moje! Bez Tebe sam nitko i ništa - naprosto ne postojim Isuse Kriste Bože moj - sva moja ljubavi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Znaš dide daj me Ogorska starčad zadužla svojon dobroton. Ako san zaraj nji odbra bit vojnik Kristov ki ti. Ne znam šta bi još za nji moga učinit? '. Aha Lujo toj te ujtija MAGIS?!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuj baba Jako ja nisan dostojan da uzmen kokuruz štas ga za me ispekla. 'Lujo aj neglumetaj nego ga pozoblji pa ujti Gospinu ružarju.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2021., nedjelja

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati. Je, bila je redovnička obveza: krunica Božjega milosrđa uz HKR. E a onda je potekao onaj nesmiljeni - berekinski poticaj: 'Haj na web Isusova ovco!' A što? Ma sad te pitam ća mi fali?! Oah, tmurna sjećanja, možda i tzv. rane kad nisam imao sebe ni svojih oko mene. Eto takve stvari u sebi, koje svi imamo, prikazati Bogu otvara put bujicama milosti Božje. Bogu hvala za sve. I za to što će sada u četiri doći njegovateljica, vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide. Osim toga čut ću se sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula - bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ako je Ona satrla glavu Sotoni, pobijedila ga preko Sina svoga Isusa Krista, onda je jasno da kršćanin uvijek može računati na pomoć Majke Božje u borbi sa Sotonom i na sigurnu pobjedu u toj borbi ako je Marija uz njega.' (BL. ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Tvoj sam i sve moje pripada Tebi, moj ljubezni Isuse, po Mariji Tvojoj presvetoj Majci.' (sveti Ljudevit Marija Grignion)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Krist je jedini most koji vodi u nebo, i lijevo i desno nalazi se ponor. (Katarina Sijenska)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska vrlinama ljepšim od svih ljudi urešena. Sina Božjeg ti si rodila jer si rekla da toga nisi dostojna. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog ljubi svakoga od nas kao da je jedini na svijetu. (sv. Augustin)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kratke izreke vlč. Tomislava Ivančića:
- Zlo se ne može uništiti zloćom, nego jedino dobrotom.
- Druge ne mogu promijeniti, ali mogu sebe.
- Na svijetu smo da se zalažemo za dobro.
- Bog uživa jer ti postojiš. Zato te i stvorio.
- Molitva je čovjekova vrhunska aktivnost.
- Tajna izvorne vjere je u životu za druge.
- Ništa ne raduje kao radost koju si dao drugome.
- Evanđelje je u prvome redu iskustvo, a tek onda nauk.
- Svetim se postaje prijateljujući s Isusom.
- Stvoren sam da i ja ugradim svoj kamen u zgradu boljega svijeta.
- Mi smo prvi bili ljubljeni i živimo od toga da dalje ljubimo druge.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati. Olovkom sam u blok napisao (za spas rukopisa) što sam krepošću urešenom. Anđelku rekao: 'Ti Anđelko zbilja imaš zašto Bogu biti zahvalan. ... Aha tu preda mnom na sred sobe zasjala je kraljica Hrvata! A to je naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim od kog se sklanja svaka nevljalština i zloća. A beštija korona žali 'ko ljuta godina' što je u svetu Hrvatsku i provirila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ima li koga tko je dostojan toga: što je, što ima i što zna. Pošten budi i reci: hvala Tě Bože što se osvrćeš na mene nedostojnog.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati. Već viđeno! Krepošću urešeni. Anđelko liftom spušta dvije karijole (Prva: p. Galauner, druga: ovca) u kapelu Isusu da ih u svetoj misi Isus okrijepi Sobom. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Ha, kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' da kažem da je danas temeljni posao hvaliti i slaviti Gospodina 10.50 sati. Što činim upravo đinasticirajući (na motomedu). I tako cijeli ovaj sveti dan kroz sve što budem činio, mislio ili susretao hvalit i slaviti ću Gospodina. Oh to je moj život pjesma je to hvaliti Tebe o Bože moj. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Viteže Lojola reci pravo jel' se naputak za rad koji si dao vojnicima Kristovim koje se ustrojio svodi na onu Vlašku : kuj il' ne mrči gaća!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ime Marijino: U sjajnoj kruni ljetnih marijanskih blagdana nailazimo na pragu jeseni joŕ!jedan dragulj. Danas slavimo blagdan Imena Marijina, dakle Bogorodičin imendan. Spominje se 1513. kao lokalni blagdan u Španjolskoj biskupiji Cuenca. Papa Inocent XI. proširio ga je 1694. na cijelu Crkvu i to kao 'dan pobjede', na spomen velike pobjede kršćanske vojske nad Turcima kod Beča, 1683. HIiM

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Paškal Baylonski kao mali pastir nije mogao otići u crkvu na svetu Misu jer je morao čuvati ovce. No, kad god je čuo zvono kako poziva na svetu Misu, bacio bi se na koljena pred drveni križ koji je sam napravio i u mislima slijedio svećenika koji je prinosio svetu misnu žrtvu. Na samrti je svetac čuo kako zvona zvone te je posljednjom snagom uspio šapnuti svojoj braći: 'Radujem se što svoj bijedni život mogu povezati s Isusovom žrtvom!' Umro je tijekom pretvorbe.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


On mi život od smrti izbavi,
oči moje od suza, noge od pada.
Hodit ću pred licem Gospodnjim
u zemlji živih.
Ps 116

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže ako hoćeš učiniti pravu stvar moraš bit spreman trpjeti. Hajmo realizěrati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.20 sati. Kad se radi - radi se! Šta kažu Ogorani 'sad je vakat'. Rekla bi baba Jaka: kad se radi radi se! Zato kuj il' ne mrči gaća! Ako radiš pretpostavlja se da te je Krist Gospodin poslao na posao - kojem se prije posla pomolio. Ali kad se uhvatiš radit: zasuči rukave, pusti molitvu i razmatranja... Ožezi, radi, rintaj, crnči... Posta-o mora uspjeti. Samo naprijed grmilo - sivalo naprijed. Slomi se crkni, u komu padni al' posao ide naprijed! Ako je dan Gospodnji kao ovaj (nedjelja, 12. 9. 2021.) onda se od sveg srca hvali i slavi Isusa a Mariju primjereno časti: HVLJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati. Da pogledam u blok što sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Uhu hu kako sadržajan, uspješan i koristan dan.' Ha, a što? Kad si sa onima koje ti Gospodin šalje, onda kroz sve što činiš hvališ i slaviš Gospodina. Prije podne nakon osam-na-est (18) godina na kavu bez karijole sa meštrom Splićom. A poslije podne na Cvjetnjaku ozrdravljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Oho ho 'Velik je Bog svi slavimo Ga.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 9. 2021. Gospodine danas 13-tog rujna spominjemo se svetog Ivana Zlatoustog biskupa i crkvenog naučitelja. A danas je ponedjeljak, 24-tog tjedna kroz godinu kad u evanđelju slušamo tko je bio prvi koji je rekao riječi koje govorimo u svetoj misi: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj.' Bio je to ugledan čovjek koji Te molio za svoga slugu. Kad si rekao da će doći. Taj ugledni čovjek se osjetio više nego počašćen pa je ono rekao. Gospodine probudi nam svijest nedostojnosti svega što jesmo, imamo i znamo. I neka Ti iz srdaca naših pohrli zahvalnost jer sve si nam besplatno - nezasluženo darovao. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 7, 1-10)

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


18.30 sati. Aha finila je i ova... Rekle bi one Spliće. A e šta će Isusova ovca sada nego đinasticirat (na motomedu). Istina to čini da joj anđeli dolepršaju u snove. Ali i da na mob istipkulji večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači valjalo bacit trunku oko na evanđelje (nedjelja) - i reć koju. ... Eh, ma znate što? Mnogi će reći Modrave su prava stvar! Malo je blesavo sebe stavljati u prvi plan. Jer praktički nisam ni bio na Modravama sve ove godine. Ali znam da su uspjele jer za njih sam se do kraja dao. Za Modrave sam crknuo i prije nego sam u komu pao. Jer dao sam se do-kra-ja. Plod je proklijao. Shvaćate? Ako želiš nešto učiniti moraš se dati do-kra-ja. Onaj tko te odgovara od takvog radikalizma nije s Božje strane. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Reci dide kako tako moreš u svako vrime privatit se i najtežeg posla? 'Lujo tribaš znat da vojnik Kristov sve čini na zapovid Krista kralja Boga svoga.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo mile, nek ti baka kaže: prija neg nešta privatis radit promisli i Bogu se pomoli. Al' kad privatiš grmilo, sivalo ti iđeš naprid.'. Aha baba Jako za toj Gospina ružarja?

- 06:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako želiš učiniti baš pravu stvar... (knev 24 kg b)


Ako želiš učiniti veliku stvar - baš pravu! Daj se do kraja, slomi se, crkni (padni u komu). Tko te odvlači od posla taj nije od Boga. Važno neka ti bude da posao ide dalje. (knev 24 kg b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.09.2021., subota

Razmatranje uz mob


14.58 sati Jel' ovo vrime i jel' subota klasika - Cvjetnjak. Tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca, koja je išempjana od lipote. Vreva posvuda (kao da korone nema), huka-buka škakljuca ušesa, život vrije. Sad će kava, a onda srrrk... i ugodna ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Hoćeš li učiniti pravu stvar: zasuči rukave, razmaši se i ožezi, pa kud puklo! Onom koji ti kaže: molaj, odbrusi: haj ne gnjavi!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati Baš sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) ono što sam i upitao našu pastiricu s. Nataliju: 'hoćemo li i danas ganjati beštiju koronu?' A naša pastrica s. Natalija uzdigla križ Kristov i preobrazila se u kraljicu Hrvata, pred kojom uzmiče svaka nevaljalština i zloća, a beštija korona, sva usplahirena, vidi crno joj se piše u svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi naš pater Luka, bila mi je plaća, pa se sjetih Vas, neka Vam se nađe, rado čitam Vaše objave, sjećam se Vas kad ste bili u Valpovu devedesetih, budi te mi dobro, pišite i dalje, volimo Vas, mir s Vama i naša draga Gospa, BVB
–O
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molitva je za dušu isto što je kisik za tijelo.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.56 sati Poslin 18 godin. Ej poslije 18 dugih godina sam bio kavu popit bez karijole. To sam bio s meštrom Splićom tu do Remeta. Gdje mi je uzeja kavu i sladoled. Ha, kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' valja kazat da se điravanje nastavlja. Za malo vremena krepošću urešeni Anđelko će me prebaciti u Palmu (BSI - bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj). A odatle moje Pečnik-ove na naš Cvjetnjak. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Eh Kman...


- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Misa lijek je za sve boli. Tu je Isus živo prisutan u Hostiji.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Od istoka sunca do zalaska
hvaljeno bilo ime Gospodnje!
Uzvišen je Gospodin nad sve narode,
slava njegova nebesa nadvisuje.
Ps 113

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.06 sati Ha, tko će kao baba Jaka? Staričica draga, biser moga djetinjstva. Kaže ona da se riječi Gospine ružarije mogu razumjeti kad se odjelotvore. Eto s takvim poticajem neka bude Gospina krunica uz HKR sad u 5.30 sati. Da čitav ovaj dan (subota, 11. 9. 2021.) vedrinom odsijevamo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Ivan Gabrijel Perboyre - Današnji sveti zaštitnik, Ivan Gabrijel Perboyre (Jean-Gabriel Perboyre), misionar i mučenik, rodio se 6. siječnja 1802. u zaselku Le Puech (općina Montgesty, jugozapadna Francuska), kao jedno od osmero djece u pobožnoj seljačkoj obitelji. Pridružio se 1818. Misijskoj kongregaciji svetog Vinka (lazaristi) u Montaubanu, a za svećenika je zaređen 1826. HIiM

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nam kaže: Što me zovete Gospodine, Gospodine - a ne činite? Hajmo činiti, hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati. E i večeras (petak) sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo koji: 'Gospe Remetska ti znaš sve!'. Tako tamo piše. Ma to mi meštar Splićo kaže kad je večeras dolazio ovdje na Fratrovc da je tu na ulici koja ide u Remete stradao biciklist. Baš tom cestom sam kao studoš sa Jordanovca godinama biciklom išao Gospi Remetskoj. Još od tada traje moja povezanost s Gospom. Svaki put kad njegovateljica 'Lj' ide kući (u Remete) kažem joj da mi pozdravi Gospu Remetsku. Sad Gospa Sinjska ili Remetska. Gospa je Gospa. A prvu naklonost prema Gospi u meni je probuděo vjeroučitelj u Palmi (BSI - bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj) 'osamdesetih' p. Jedvaj koji mi je sada susjed u u ovom domu starčeka na Fratrovačkom brijegu. Oh, Gospe Remetska reci svom Sinu koju za nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sve dok ne budeš zahvalan na malim stvarima koje ti Bog daje, nikada nećeš biti sretan ni da dobiješ sva blaga ovoga svijeta.
Tko je vjeran u najmanjoj stvari, vjeran je i u velikoj. Tko je nevjeran u najmanjoj stvari, nevjeran je i u velikoj. (Lk 16, 10)

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nisam mnogo razmišljala o budućnosti jer sam sve očekivala od Božje providnosti. (bl. Marija Terezija od sv. Josipa)

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 9. 2021. Gospodine danas u 24-tu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo da su Tvoji još i mogli povjerovati da si Ti Krist Pomazanik - svemogući Bog. Ali nije im išlo u glavu da moraš podnijeti biti neljudski ponižavan, mučen i raspet na križu. Kad Te je Petar pokušao odvratiti od puta križa. Rekao si mu: 'Nosi se od mene sotono, jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko.' Gospodine moramo priznati da i mi u patnji i boli vidimo neuspjeh. Molimo Te daj da shvatimo bez poniženja, boli i trpljenja nema uspjeha ni velikih djela. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 27-35)

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati E kako sam comp utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. Mogao bih započeti uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Dok zbilja radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. Ali to vam je zbilja nešto kad taj urađuje Isusovu ovcu. Njemu je važno da je onaj koga urađuje Isusov - odmah mu daruje potpunu i cjelovitu uradbu. 20.49 sati Samo da kažem sad iz 'krpa' uradba je bila kao uvijek na novi način fenomenalna. A ujutro u subotu prije svete mise će krenut sa uradbom povjerene mu Isusove ovce (mene). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


E dide kod tebe se more reć da su ti brža dila neg riči. 'Luo tribaš imat na pameti da svako dilo prija neg učiniš tribaš stavit prid Krista kralja.'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo tribaš znat da su dragom Isusu važnija dila neg rici.' Pa baba Jako Gospina ružarja su riči? 'E mile riči su to koje se razumu kad se činu.'

- 06:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2021., petak


Konačno savršenstvo ne postiže se kada se više nema što dodati, nego kada se više nema što oduzeti. (Antoine de Saint-Exupéry)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jedna riječ na usnama carinika umilostivila je Boga, jedan pouzdan zaziv bio je dovoljan da spasi razbojnika. Govori li se u molitvi puno, mnogovrsne i zbunjujuće slike opterećuju duh, a pobožnost se izgubi. (Henry Newman)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Marijo majko milosrđa moli za nas!' Je baš je bila krunica Božjeg milosrđa uz HKR. A onda je potekao poticaj: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Ma i nije mi krivo što sam već poodavno na webu. Ha, ako je www.skac.hr dao dva librića. Trebala bi i web župa Gospe Sinjske dati nešto. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dan Hrvatske na National Geographicu


- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kaži nam kaži Alkarice moćna kako uspjela si da tvoje biti znači volju Božju vršiti. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.21 sati 'Samo volja Božja neka bude!' Eto tako sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa). ... Aha je i danas je tu nasred sobe zablistala kraljica Hrvata. A to je naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim pred kojim onemoća svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona vidi da u svetu Hrvatsku nije trebala ulaziti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


S puno srca, malo riči, goli, bosi, gladni, grubi, volili se cilo vrime

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Obećava neviđeno kad ono ništa. Bit će što Bog dade kad ono neviđeno.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.19 sati A usfale oni intenzivni susreti. Svakodnevne jadikovke. Slušajući kroz kakve životne zavrzlame ljudi prolaze. Razvije se pojam zdravog, normalnog života. E može li slijepca voditi? A idem sam u ovoj svetoj misi reći Gospinu da mi je žao kad sam kao slijepac htio ikog voditi. E ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. E a danas ima poslije svete mise đinasticiranje na motomedu. I tipkuljeći na mob slaganje priloga za web. A ima doći i fiziomaher meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada. Sve je to uklopljeno u redovnički đir. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Naš najdraži Spasitelj, u Posljednjoj večeri svojeg života, znajući da će iz ljubavi prema čovjeku biti ubijen, nije imao srca da nas ostavi same u ovoj suznoj dolini; nije dopustio da ga smrt odijeli od nas. On je ostavio Sebe nama kao hranu, u Oltarskom Sakramentu. Nije nam mogao pružiti ništa povrh toga da prema nama potvrdi svoju ljubav. Ljubav teži sjedinjenju s predmetom ljubavi. Sada Isus Krist ljubi dušu koja je u stanju milosti, s beskrajnom ljubavi. On se žarko želi sjediniti s njom. To je ono što čini sveta pričest. (sv. Alfonz Marija Liguori)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslivljam Gospodina koji me svjetuje,
te me i noću srce opominje.
Gospodin mi je svagda pred očima;
jer mi je zdesna da ne posrnem.
Ps 16

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.18 sati. Hajmo živo, zdravo i veselo u dan koji je pred nama (petak, 10. 9. 2021.). Vedrinom odsijevajući - a to ćemo moći ako ćemo kroz sve događaje i susrete od srca snažno, fino i diskretno (glasom samo u prijekoj nuždi) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da slijepac ne može slijepca voditi. Ma pustimo prepirke tko je slijep. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati. Evo i večeras (četvrtak) isto! Jesul' bile ceremonije (tv-dnevnik) i obveze (brevijar) učinio sam olovkom zapis u blok (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: 'Više od potrebe da budem fin i brige kakav dojam ostavljam važnije mi mora biti da me Gospodin nastavi voljeti i voditi cilju ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). A e sve ovo ima smisla. Ovu raspetost (RBK) sam pritjelovio Kristovoj raspetosti i znam sigurno znam da Krist koristi ovu moju raspetost za dobro Crkve svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duša žudi za Bogom, i ništa osim Boga ne može je zasititi. Stoga je Bog došao živjeti na zemlji i postao Tijelo, kako bi to Tijelo moglo postati hrana našim dušama. (sv. Ivan Marija Vianney)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 9. 2021. Gospodine danas u subotu, 23-ćeg tjedna kroz godinu kad je svagdan pokušat ćemo Ti reći što imamo na Tvoje riječi koje slušamo u današnjem evanđelju. Ti nam kažeš: 'Što me zovete, Gospodine, Gospodine! a ne činite što zapovijedam?'. To je to! Nađe li nas Gospodine. Pošteno za reć nemamo suvisao odgovor na Tvoj upit. Ono što nam preostaje je pozvati se na Tvoje beskrajno milosrđe i usrdno Te zamoliti: milosrđe Tvoje veće nego sve krivice naše. Milosrdni Bože smiluj se nama grešnicima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana:. Lk 6, 43-49)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.10 sati Sad će me njegovateljica 'Lj' staviti đinasticirati (motomed) kad legitimno mogu tipkuljiti na mob večernje '. Razmatranje uz mob'. A da znam o čemu ću? Prepisat ću iz evanđelja: 1. 'Može li slijepac slijepca voditi?' 2. Što gledaš trun u oku brata svoga a u svome brvna u oku svome ne opažaš?' Poanta ovog evanđelja je: ne sablažnjavaj se nad ikim. Ne osuđuj. Jer slijepi smo ugledati vlastite grijehe. Naravno evanđelje ne dokida gradski sud, ni ostale sudove. Društveni život mora funkcionirati. Ali makar po profesiji da si sudac. Na nivou srca to ne smiješ biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide vanđe kaže da slipac ne more vodit slipca. Al' ti misliš da nas magarac Klepo more dovest do naše štalice u Svilaji? 'Lujo tis reka daj Klepo je najpametnije magare u Ogorju?'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Juj baba Jako studenoli ti je! Cila si se smrzla! 'Aaa Lujo funcut si ti! Toj tebi studeno. Ajde mile moj ne brigaj se - sad će baka potpirit vatru.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2021., četvrtak

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Promislimo kako mi trošimo svoje vrijeme. Dajemo li Bogu nekakve mrvice na kraju našega dana ili želimo pustiti Boga u čitav naš dan i život. Pokojni profesor Tomislav Ivančić je govorio koliko je važno sjetiti se Isusa i dok jedeš, šećeš… Čak bi nas poticao da mu ponekad ispričamo i neki lijepi vic. Uočavao je važnost razgovora s Bogom tj. molitve koja je razgovor - dijalog, slušanje i govor. Upravo slušanje Božje riječi, osluškivanje Božjeg glasa u svom srcu važan je segment na našem putu dubljega obraćenja. (p. Ivan Dominik Iličić)

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Majko Božja i Majko naša, Ti si nam uzor i primjer kako tražiti i prihvaćati Božju volju, kako živjeti s Bogom i Njemu se posve predati. Tebi se utječemo u svojim potrebama. U neizmjernoj dobroti svojoj štiti nas majčinskim zagovorom. Moli s nama i moli za nas: da u vjeri ne malakšemo, u poteškoćama ne klonemo, u napastima ne padamo. Moli za blagoslov našim obiteljima, za postojanu ljubav bračnim drugovima; za pravi put djeci i mladeži, za strpljivost i snagu starijima i bolesnima, a svima nama za sretnu i blaženu smrt. Pomaži našem hrvatskom narodu da bude vjeran Tvome Sinu gradeći s Njime svoju budućnost.

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mnogi se od vas prvi put susreću s ovom zemljom i s ovim narodom koji ima lijepu domovinu i kao takvoj pjeva svoju himnu, ali povijest mu je bila kroz duga stoljeća mučna i teška. Činjenica je da kršćanski narodi koji su mnogo patili kroz povijest posebno štuju Majku Božju. Mislim da se osim teološkim ta činjenica može protumačiti i psihološkim razlozima. Patnja naime traži materinstvo i Majka je najprisutnija u patnji sinova. A mi smo mnogo patili. (Sluga Božji Franjo Kuharić, 15. kolovoza 1971. Marija Bistrica - XIII. međunarodni marijanski kongres)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.10 sati 'Po Njegovoj pregorkoj muci budi milosrdan nama i cijelomu svijetu'. E bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR. A onda je potekao onaj nesmiljeni poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma neukusno je ovo neprestano nastupanje na webu. Nema onog dostojanstva, one akademske otmjenosti. Sve je previše autobiografski. Svi znaju sve o meni ovci - dobro sad Isusovoj. Do te mjere je intimno da baš svatko treba znati da sam sanjao anđele. Ok. dobro je! Sad u četiri je tu njegovateljica 'Lj'. Vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska - Alkarice moćna slobodno nam kaži da smo zvijeri kad u drugog prstom upiremo za ono što i sami činimo. O. Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Baš sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Ah.. Gospodine kad vidim pored sebe krepošću urešenog Anđelka i meštra Spliću znam, shvaćam koliko sam Ti dragocjen. Hvala Ti sto si mi ih poslao.' Ali zbilja ne znam što bi sa mnom bilo da mi Gospodin nije poslao ove Božje ljude. Uz one tuđince koji su me se dočepali devalvirao bi do nivoa obične ovce. ... Aha i danas je tu nasred sobe zablistala kraljica Hrvata - a to je naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov pred kojim onemoća svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona vidi da nije trebala ni provirivati u svetu Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Samo izopačenjak, bez obraza se može snebivati nad grijehom drugog kojega sam čini.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati . Ako krepostima urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole u kapelu (u prvoj karijoli p. Galauner a u drugoj ovca koja ovo tipkulji na mob). Sada će ih na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E a kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' - kaži šta ima? 10.28 sati E sada poslije svete mise, kad je ovca okrijepljena. Na tu okrijepljenu ovcu spada i da đinasticira na motomedu - što baš čini. Premda ne bi morala jer jutros je prije svete mise uradija meštar Splićo. I to samo tako uradija - u totalu potpuno i cjelovito. A sada đinasticiram zbog tipkuljenja postova za web. Tako da čitav dan guštam u izboru svoje ljubavi: redovnički đir kao po loju klizi 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako Krist nije želio otpustiti Židove bez hrane u pustinji, iz straha da će se srušiti na putu, to nas je naučilo da je opasno pokušati doći do neba bez Nebeskog kruha. (sv. Jeronim)

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lojola viteže istina milost je odabran biti s Kristom kraljem raspet (RBK) biti.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Petar Claver: Današoji sveti zaštitnik Petar Claver (Pedro Claver Corberŕ) rodio se 26. lipnja 1580. u katalonskom naselju Verdů (kotar Urgell, provincija Lleida). Sin naprednih seljaka, studirao je na sveučilištu u Barceloni i u isusovačkom kolegiju u Palmi (Mallorca). HIiM

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvalite Boga u Svetištu njegovu,
slavite ga u veličanstvu svoda nebeskog!
Hvalite ga zbog silnih djela njegovih,
slavite ga zbog beskrajne veličine njegove!
Ps 150

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.00 sati Zdravomarijo... Ah, kako sam sretan što je Gospa uz mene kroz sve godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Tješili, dragala a čak i progovorila i sve nas obradovala. Oh, Marijo, o Marijo kako divna si. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus nam je zapovjedio da se ljubimo. Pa hajmo s ljubavlju se prihvatimo realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Napasnik, uvijek vrebajući, najnasilnije ratuje protiv onih koji najpozornije izbjegavaju grijeh. Sv. Leon Veliki (561.)

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.08 sati 'Hvala Ti Isuse Kriste Bože naš što si mi maločas namignuo da se uvjerim da se uvijek brineš za mene ovcu Svoju'. Eto to sam upravo napisao olovkom u blok (za spas rukopisa). Da kažem kako mi je to Gospodin namignuo večeras (srijeda). Olovka kojom pišem u blok je tu na ormariću uz krevet. I prilikom uzimanja ispala mi je iz ruke i za očekivat je da padne na pod. Što bi značilo: 'piši propalo!' Ali nekakvim čudom olovka padne meni na krevet - meni u krilo je Gospodin upravio olovku. Eto tako mi je namignuo. Sad mi reci kako da Ga ne volim? I ne budem Njegova zahvalna ovca (Isusova ovca = isusovac)? Bleee... Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Siromaštva se ne treba stidjeti. Ima mnogo više ljudi koji bi se morali stidjeti svoga bogatstva. (Johann Nestroy)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA. 10. 9. 2021. Gospodine u 23-ćem smo tjednu kroz godinu. A danas u petak kada je svagdan, po riječima evanđelja nas pitaš po sebi jasnu stvar: 'Može li slijepac slijepca voditi?' Pa naravno da ne može Gospodine. Ali ne puštaš nego nastavljaš: 'Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?' Aha, Gospodine hoćeš nam reći da smo slijepci kad druge optužujemo a sami smo u prijestupu. Molimo Te oslobodi nas od ovakvih apsurda, i čuvaj nas od svih grijeha. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6. 39-42)

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.34 sati Aha dobra je ona od dida Majora. U ratu s ljubavlju naciljaš neprijatelja i pošalješ ga Bogu na račun. E moj dide lakoj je u ratu, kad se točno zna tko je neprijatelj. Ali kako kad rat nije. A oni koji se neprijateljski prema odnose govore da bi za nas sve učinili. Ako treba za nas bi krvi ispod vrata dali. Jer oni nas vole, vole, voleee. E što s takvima? 20.52 sati. Eto tu je došao meštar Splićo. Njega mi je definitivno poslao Gospodin jer sam ljubljena Isusova ovčica. Koliko sam Mu dragocjen vidim po kvaliteti uradabi meštra Spliće. Svaki put, ali svaki, potpuno i cjelovito me uradi. Hvala Ti dobri. Bože za arhanđela kojega si mi poslao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide znaden da vojnik Kristov triba svakoga volit. Aj mi reci dide kakos'ti u ratu volija neprijatealjske vojnike? 'Lujo s ljubovlju ga nanišaniš pa – bum Bogu na račun!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako kakoj ovo mislija dragi Isus da volimo i une koji nam zlo činu? 'Ha, Lujo ja samo kažen daj mi volje činit šta tražiš - punda traži štaj ti drago.'

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2021., srijeda


- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati 'Smiluj se nama i svima u svijetu.' E bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR, pa je potekao poticaj: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Eh, Mala Gospa... 'Podno Klisa tvrda grada. Solinska je prodolina. Tu je Gospa od Otoka...' A tu su i drage Hrge (seka Iva). Sveto tlo je to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Istina se ne govori toliko riječima, to je način postojanja, način života i vidi se u svakom pojedinom činu (usp. Jak 2, 18). Lijepa li načina kojim trebamo živjeti! (PAPA FRANJO)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pjevamo Isusu: Kao Marija da te ljubim... Ali ne ide to! Uspjet ćeš kao Marija ljubiti - budeš li imao volje biti neznatan, samozatajan i mal kao Marija. (kev Mala Gospa)
- Dragi Luka molimo jedni za druge da nam Marija izmoli milost biti ponizni i neznatne sluge, ali da se podložimo volji Svemogućega Isusa sina Njezina!
- Hvala Pater i puuno lijepih pozdrava iz Solina od naše Gospe...
- Ooo moj Lujo kako je predivno bilo jutros u Solinu, pozvala me Majka na rođendan. Sunce zlatno Njezin otok obasjalo tama noći se pred svjetlom povlači. Srce utihnulo pred tom ljepotom a usne nijeme ostaju. Hvala Majci što me pozva na rođendan!!!!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh majčice, moćna Alkarice, kaži nam kaži kojim riječima Sina ti isprositi snagu za činiti sto nam je preteško? O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.46 sati Zapis iz bloka kojeg sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Bogu hvala, baš dobro što će mi za koji minutić doći duhovnik, subrat p. Batinić. ... Koji je zemljak naše pastirice s. Natalije koja je i danas tu na sred sobe pokazala svoj izvorni lik. Čim je uzdignula križ Kristov zasjala je kao kraljica Hrvata pred kojom uzmiče svaka nevaljalština i zloća a i ova beštija korona. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ha, dobra je: Bože daj volje činit što zapovijedaš - pa zapovijedaj što hoćeš.

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.50 sati. Samo da kažem: krepošću urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole u kapelu (u prvoj karijoli p. Galauner a u drugoj ovca koja ovo na mob tipkulji - i čezne da je u svetoj misi Isus okrijepi Sobom pa bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Mala Gospa! Samo znam da sam u Solinu danas bi bio kod Gospe od Otoka. 11.00 sati Sada đinasticirajući na motomedu mogu kazat osobita je milost imati svetu misu ovdje na Fratrovačkom brijegu u Zagrebu kad je predvodi p. Matić. E kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' - kaži šta još ima? A ima sadržajan i kvalitetan život - što je i bio odabir moje ljubavi. Redovnički đir kao po loju klizi 'sve u šesnest'. U što će se uklopiti i večerašnja uradba koju će na Isusovoj ovci izvesti fiziomaher meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Upoznali smo ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu. (1 Iv 4, 16)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.06 sati Hajmo u veliki dan (srijeda, 8.rujna) - a to je blagdan Male Gospe. Fešta u dragom Solinu. Fešta je to za sve koji su umanjeni, poniženi kao Gospa. Ali njen se značaj i veličinu ne može umanjit - ona je definitivno najveća od svih ljudi - kraljica je Neba i zemlje. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Niz omiljenih marijanskih blagdana danas nastavljamo Malom Gospom, spomendanom rođenja Blažene Djevice Marije, kojeg Crkva slavi barem od VI. stoljeća. Marijino rođenje naviješteno je u Starom zavjetu. HIiM

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ja se u tvoju dobrotu uzdam,
nek mi se srce raduje spasenju tvome!
Pjevat ću Gospodinu koji mi učini dobro,
pjevat ću imenu Gospodina Svevišnjeg!
Ps 13

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni budimo neznatni, samozatajni i mali kao Mariji i uspjet ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati E i večeras (utorak) poslije ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar) učinio sam olovkom zapis u blok (za spas rukopisa). Evo koji: '. Hej koji' no mi je rođendan ovaj mjesec (19. 9.)? Asti sto! Imam 62 godine a sve sam mlađe, bolje i poletnije. Kako i prilici 'pticama Nebeskim' (tj. Isusovim ovcama). Samo znam da me čeka leeet prije nego 'partim' (= prijeđem). Ma je kad vam kažem, bit će više nego miganje, hodanje, trčanje - čeka me leeet! Ta ne bi me lagala moja Alkarica (Gospa Sinjska). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog nam ne daje sve što želimo, ali ispunjava svoja obećanja vodeći nas kroz najbolji i najizravniji put do Njega.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 9. 2021. Gospodine danas u četvrtak 23-ćeg tjedna kroz godinu kada je svagdan. Po riječima evanđelja nam daješ injekciju otriježnjenja. Da se zapitamo o našoj kršćanskoj autentičnosti. Kažeš: 'Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas zlostavljaju. Onomu tko te udari po jednom obrazu pruži i drugi.' Gospodine, kad je ovo čuo jedan rekao je: 'Bože ako se ne smiluješ sam ćeš hodati po raju.' Usrdno Te molimo daj nam snage vršiti ono što zapovijedaš - pa zapovijedaj što hoćeš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 27-38)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.27 sati Meštar Splićo je bija i fenomenalno me uradija. Što bi, što bi sad? Samo znam da ne smijem biti beskoristan. E onda ću započeti na mob tipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob' . A to znači osvrnuti se na evanđelje (srijeda). ... Aha to je o najvećem čovjeku od svih ljudi. Baš ljudini, kraljici Neba i zemlje. O dragoj Gospi koja je tako velika jer je imala volje biti mala, neznatna službenica Gospodnja. Pitamo li se kako ljubiti. Isusa kao Marija? E ljubili bi mi kao Marija kad bi imali volje biti samozatajni, neznatni i mali kao Marija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo da ti kažen zaštoj vojnik Kristov čovik od komada, ljudina i velik čovik? Zato šta zna da je prid Kriston svojin kraljom niko i ništa.' Aha dide zatoj za te čuja svaki koj bija i blizu Ogorja.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Pitan se pitan baba Jako kako moreš imat tolko ljubovi za me balonju. A to moreš jer ostala si mala ki Gospa. 'Lujo nek ti je Gospina ružarja glavna molitva.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rođenje Blažene Djevice Marije - Mala Gospa (kev)


Pjevamo Isusu: Kao Marija da te ljubim... Ali ne ide to! Uspjet ćeš kao Marija ljubiti - budeš li imao volje biti neznatan, samozatajan i mal kao Marija. (kev Mala Gospa)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2021., utorak


S puno srca, malo riči, goli, bosi, gladni, grubi, volili se cilo vrime

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lojola dobro si složio kako da se čovjek oraspoloži činiti sve nesebično i na veću slavu Božju!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati 'Isuse uzdam se u Tebe...' E bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR. A onda je potekao onaj nesmiljeni poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Zadivljen sam, preneražen koliko sam Gospodinu dragocjen. Meni kom se bez bojazni ne bi mogle dati dvi ovce da ih čuvam. Hej meni Krist Gospodin, po mojoj Alkarici hop: 'puno lěpi stvari'. A ja tupa, glupa, slaba i grešna ovca. E ali Gospodin sve o tome zna jer Mu u svetoj ispovjedi redovito o tome pričam. Zato mogu reći za 'puno lipi stvari' sam najzahvalniji svetoj ispovijedi. I bas dobro da se sutra vidim sa duhovnikom - subratom p. Batinićem. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarica si moćna, ljudina si, Gospa Sinjska jesi, reci pravo je li razlog tvojoj veličini u tvojoj neznatnosti. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.43 sati. Da vidim kojim sam to zapisom olovkom u blok spašavao rukopis od propadanja: 'Ha, smiješno je da zaboravim pisati. Kad od kad za sebe znam nešto škrabam po papiru.' E ali ne znam mogu li tako reći ovi 'novi klinci' koji odrastaju uz tipkovnice. Bojim se pandemije rukopisnog pisanja. ... Aha malo prije je bila naša pastirica s. Natalija. U stvari ona je kraljica Hrvata jer čim uzdigne križ Kristov preobrazi se u svoj zbiljski lik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Eh Isuse kad bih Te mogao ljubiti kao Marija? Mogao bi kad bi imao volje biti manji!

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.48 sati. I danas isto! Jel' krepošću urešeni Anđelko liftom spušta dvije karijole u kapelu (u prvoj p. Galauner a u drugoj ovca koja ovo tipkulji na mob). U kapeli će u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' - kaži šta ima? Pa ima poslije svete đinasticiranje na motomedu. A večeras uradba kakva spada na Isusovu ovcu. Izvodi je fiziomaher meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


SAMO BOG JE LJUBAV MOJA
Samo Bog je ljubav moja,
svoje srce predajem
ljubim jer si Bog ti pravi
svom se dušom uzdajem.
I u dobru i u bijedi
vršeć Tvoju zapovijed,
blagi Bože, srećo moja
od sveg srca ljubim Te.
Moje žiće svakog trena
hvalu Ocu podaje,
nek me Tvoja ruka vodi,
sav se Tebi predajem.
Kad se lomi srce moje
i kad duša umire,
vječni Oče, stijeno moja
Ti joj spas i pokoj daj.


- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po prisustvovanju na sv. Misama dobivaš pomoć i utjehu od anđela i svetaca u svojoj smrtnoj tjeskobi. (p. Martin von Cochen)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Milostiv je i milosrdan Gospodin,
spor na srdžbu, bogat dobrotom.
Gospodin je dobar svima,
milosrdan svim djelima svojim.
Ps 145

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Marka Križevčanina, trećeg kanoniziranog hrvatskog sveca, svećenika, kožićkog mučenika, profesora teologije, kanonika i misionara. Marko Stjepan Krizin rođen je 1588. u Križevcima. Studirao je filozofiju u isusovačkom kolegiju u Grazu, gdje je stupio i u Marijinu kongregaciju. HIiM

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.05 sati. Uzalud se ulovljena riba na udici trza. A da govori rekla bi: 'Falija si što si mene uhvatija. Nisam ti ja za ovo društvo... Neš' ti mene...' Ali tu si gdje jesi. Snađi se. Trzaj, trzaj inače potoneš... Ej tko si ti da znaš zašto jesi, a zašto nisi? Ribar koji dobro zna svoj posao. Zna zašto si tu gdje jesi. Zna te bolje nego ti sam sebe. Na tebi je da kapituliraš i da trzaš... HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka evo jedan mali bon *103*…# i hvala za vaše poruke koje uvijek pogode u sridu. Puno pozdrava i dobrih želja iz Kaštela
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni ako je Isus nakon cjelonoćne molitve mogao izbrati izdajnika Judu čemu se čuditi da smo Njegovi. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Da vidimo koja sam slova olovkom napisao u blok? (za spas rukopisa) : 'Hvala Ti Gospodine što mi svoj blagoslov daješ po ljudima koje mi šalješ. To su Tvoji Kristofori' . A imena tih Kristofora su najčešće spominjana na web župi Gospe Sinjske. Ovo na mob tipkuljim u 'krpama' poslije susreta s jednim od tih Kristofora - u stvari je to arhanđeo Mihel koji je na webu vulgarno predstavljen kao meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 9. 2021. Gospodine danas 8-mog rujna je blagdan Male Gospe - službeno se to kaže: 'Rođenje Blažene Djevice Marije.' Ona se kao i svi ljudi rodila i bila mala. Ali ona je i odrastajući sačuvala dječju dušu i čisto srce. Malenost je kod Marije podloga da izraste u kraljicu Hrvata, kraljicu svakog naroda, sveg svijeta - i kraljicu Neba i zemlje. Gospodine pjevamo Ti: 'Kao Marija da Te ljubim...'. Ali mi to ne možemo jer smo veličine, jer smo ime, jer se šepurimo… Molimo Te Gospodine daj nam volje kao Marija se smanjiti da Te možemo kao ona ljubiti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 1-16.18-23)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.32 sati Haj da čujemo od Krista odbrani koju o evanđelju (utorak) čekajući uradbu meštra Spliće. Kao prvo svi mi koji smo susreli Krista smo odabrani da s Kristom živimo život svoj. Javi se nevjerica: Oh o Bože zar si pozvao mene? Gdje ćeš mene među kreposne i pobožne? Nisam ti ja od toga. Jer ja sam skitnica samo me daljine vuku. A onda promisliš pa ako je Krist Gospodin cijelu noć razmatrao o svakom apostolu prije nego ih je izabrao. Pa i o meni sve zna. I o tome je razmišljao i pred svojim Ocem razmatrao. I onda skopčaš ako je mogao poslije cijele noći razmatranja izabrati izdajicu Judu. Nikakvo čudo da i mene uzeo k sebi. Samo me čvrsto drži i nikad ali nikad me ne puštaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide istoj nezaruman Krist kralj. To daj tebe odabra još iđe. Al' mene berekina?! 'Lujo vidijaj On ovi će bit kriminalac il' svetac. A takve triba za vojnike svoje.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako neiđe mi u glavu gdi je dragom Isusu pamet bila kad je među svoje uzeja i izdajicu Judiju? ' Lujo il' kad je šugi meni reka da me ljubi ljubavlju vičnon.'

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.09.2021., ponedjeljak


Sveče, viteže i raspeti (RBK) mučeniče - Lojola reci pravo kako stvari stoje? Jel'da borče raspetost s Kristom viteštvo i svetost ti je dala.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Ha, drži se drži red: je bila je krunica Božjeg milosrđa uz HKR, kao obično potekao je i poticaj: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Eh, kako stvari stoje web župnik sam dok ne 'partim' - dok ne prijeđem u onostranost. Bogu hvala nazočnost na webu me potiče i budi. Daje onaj potreban osjećaj: sve što radiš - radi još za nekoga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oj, Gospe Sinjska platit ću ti misu aj mi kaži koji ti su sveci od rođenja. A i meni kaži kako Krista ljubit kao ti.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.03 sati Evo što sam upravo olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Ah, tek sada doživljavam da istina da je Gospodin rekao meni: 'Ljubavlju vječnom ljubim te - ti si moj!' Oh, Gospodine sretna sam i zahvalna ovca Tvoja mala. ... A kako ne biti sretan i zahvalan Gospodinu kad nam se vratila naša pastirica s. Natalija. Samo znam da danas naša kuća više sja poradi nje. I danas se opet, meni na očigled pastirica preobrazila u kraljicu Hrvata. To se u mahu zbilo čim je uzdignula križ Kristov. Pred kojim drhturi svaka nevaljalština, zloća i beštija korona. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pamćenje naroda nije neko računalo već srce. Narodi, kao i Marija, čuvaju stvari u svome srcu. "Zato pazi dobro i čuvaj da ne zaboraviš događe što si ih svojim očima vidio; neka ti ne iščeznu iz srca ni jednoga dana tvoga života. Naprotiv, pouči o njima svoje sinove i sinove njihovih sinova" (Pnz 4, 9) Naš je Bog brižljivo vezan za naše sjecanje na Njega, toliko brižljivo da na najmanji znak pokajanja postaje ponovno milosrdan: "Ne zaboravlja na savez na koji se zakleo našim ocima." (...) "Gospodin me se sjeća; vezao me svojom ljubavlju" (OTVOREN UM, VJERNO SRCE - PAPA FRANJO)

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodine, sveznajući Bože ma gdje Ti je pamet bila kad si među svoje bliske uzeo izdajicu Judu? 'Ondje gdje i kad sam rekao tebi i svakom: ljubavlju vječnom ljubim te.'

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.49 sati. Ako krepošću urešeni Anđelko liftom spusta dvije karijole u kapelu (u prvoj karijoli p. Galauner a u drugoj karijoli ovca). To je ono pogođeno vrijeme, kad ovca u karijoli na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A ima uredan redovnički život. Život kakav spada! Ha trebat ću danas s p. Zdravkom razgovarati o popravku zuba. I što još? Pa redovnički đir i danas ide 'sve u šesnest'. Tu su pomoćna terapeutska sredstva: mob, comp, motomed. A večeras je terapija kakva spada - uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas se prisjećamo starozavjetnog proroka Zaharije, pretposljednjeg, jedanaestog, od takozvanih malih proroka. Pretpostavlja se da je osim proročke obavljao i svećeničku službu, a djelovao je za vladavine perzijskog kralja Darija, krajem VI. stoljeća prije Krista.

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da je nečasno slušajući vrebati. Haj, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati . Kao obično poslije odrađenih ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar) i večeras (nedjelja) sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: 'Hvala ti hvala Alkarice, hvala ti Vlajino moja draga i ovo večerašnje tvoje djelo bilo je pravo, pravcato čudo.' Tako tamo piše. A radi se o zahvatu koji je Gospa Sinjska učinila. To znate da je njena briga za web župu. Ali zamolio sam je da brine i za sve ove tehno stvarčice koje koriste za uređivanje web župe. Tako mi se večeras zametnuo ovaj mob. A bez njega sa totalni invalid. I onda zavapim Alkarici. I dogodi se pravo, pravcato čudo: mob mi je bio tu pokraj ruke. Oh Gospe Sinjska čudotvorna ti si neumorna u pomaganju Isusovoj ovci. Hvala ti hvala. O, Gospe Sinjska ti si nam spas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA. 7. 9. 2021. Gospodine danas 7-mog rujna spominjemo se domaćeg sina svetog Marka Križevčanina, prezbitera i mučenika. U evanđelju slušamo da si cijelu noć proveo u molitvi. Sto si činio svaki put prije važnih događaja. Ovaj put taj važan događaj je bio od mnogih Tvojih učenika odabrati dvanaest svojih bliskih suradnika na koje se možeš osloniti. Bili su to apostoli. O svima njima si razmatrao cijelu noć pred svojim nebeskim Ocem. Naravno da tada još nisu bili sveci, ali znao si da imaju potencijala za biti sveti. Među izabranima je bio i Juda jer imao je potencijala da bude svet ali nažalost postao je izdajica. Gospodine i nas si našao da budemo Tvoji. Ne daj da Tvoje darove zloupotrebljavamo. Nego nam pomozi da ih upotrebljavamo za duhovni rast. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 12-19)

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.10 sati. Hajmo dalje, samo: dalje, dalje... U smislu naprijed. Jedan kaubojac kaže: stupaj ili umri! To bi mogli prereć u: cvjetaj ili sahni! Fuj nestajnje i sahnjenje! Valjda i jesam poslije dva mjeseca otvorio okice jer sam zaljubljenik u život. E a kako sada đinasticiram na motomedu ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Valja kazat da sam malo prije učinio đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. A evanđelje (ponedjeljak) što kaže? ... Aha to je ono kad gušimo onog kog slušamo, a možemo ga podržavati - davati mu krila za let. Nečasno je onoga kog slušaš 'vrebati' jer ga gušiš. To je ono kad budno paziš gdje ćeš ga zaskočiti, i u sebi misliš neka samo to spomene - nadrljao je! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ma dide znaš štaj dobro kod Ogorske starčadi? Kad vidu da štokod radiš oni unaprid vidu das' to dobro učinija. E Lujo za Kristovog vojnika glavnoj daj AMDG.

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'E Lujo zlato bakino, aj pririž' tu kapulu da je moren stavit u bronzin.' Auh baba Jako to ti unaprid misliš da su mi i ruke zlatne jer san zlato tvoje.

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2021., nedjelja


- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati. Aha bila je uredno kako spada krunica Božjeg milosrđa uz HKR. E a onda se prišuljao i onaj nesmiljeni poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma nazivaju me, da sto je to? Gdje su uobičajeni prilozi na web župi. A šta'š pukla mreža. Ali srećom sada je opet SOK = sve ok. Sada u četiri je tu njegovateljica. Već koja? Ali s kavom, a comp i kava - to ide. Osim toga čut ću se sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula-bakula će poteci i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ah, Alkarice i majko, sve bi dali Gospe Sinjska mila da imamo kao ti pogled blag na sve koji dolaze k tebi. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Dobar je krepošću urešeni Anđelko ali dobro je da nam se sutra vraća naša pastirica s. Natalija. ... E kako nam ni danas nema pastirice sam ću Zdravomarijom prokinuti svaku nevaljalštinu, zloću i ovu beštiju koronu. Nek se nosi ća od svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Govornika ne vrebaj da ga zaskočiš jer tako ga gušiš. Dobronamjerno ga slušajući ti ga podržavaš i oslobađaš.

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.49 sati. Ovo što bih htio započeti sada prije svete mise a nastaviti poslije đinasticirajući na motomedu neka bude preglednik dana ' Glas iz krpa'. E sad ću staviti na oltar Isusu sve događaje i susrete u ovome svetome danu. 10.50 sati . Nastavljam u sobi đinasticirajući na motomedu. A prije ovoga učinio sam đir gelenderom hodnika uz krepošću urešenog Anđelka. Ma sve je ovo dobro - može proći. Ali nema do potpunih i cjelovitih uradbi meštra Spliće. To su uradbe baš kako spada - kakve je Gospodin predvidio za Svoju ovcu (mene). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23 B, GLUHI MUCAVAC Mk 7, 31-37 (Palma, 10.9.2000.)


- Kako u ono vrijeme, tako i u ovo. Isus čini sve dobro. On je živi izvor, i zdravlje bolesnih. Njemu doći znači stati na svoje noge, progledati, pročuti, progovoriti. Znači živjeti.
- Doći ćemo, ako nas nešto ili netko donese.
“Donesu mu...”
- Tko tebe donosi, koga ti donosiš? Kome te donosi onaj tko te nosi? Sebe ne možeš donijeti... Bez mene ne možete učiniti ništa.” Oznaka svakog biće je: da postoji, i da nekamo ide. Ali kamo ide, to zna samo ono biće koje je svjesno sebe.
- Ako smo svjesni svoje gluhoće i mutavosti.
Gluh si ako čuješ da ništa od tebe, a ne čuješ Božju riječ koja te podiže.
Ako čuješ da si sebi prepušten, a ne čuješ da je On s nama u sve dane.
Ako čuješ da te tvoji grijesi satiru, a ne čuješ da je on veći od naših grijeha.
Ako čuješ da je vrijeme da se ostaviš ideala, a ne čuješ da se on brine za ptice, čemu tjeskoba
- I mutav si
Ako si banalan i prazan. Ako drugima uzimaš vrijeme svojom prazninom.
Ako ne govoriš riječi Božje. Ako njemu nisi usne posudio.
Ako nisi glas svijeta, svijetlo koje obasjava i budi zapretane riječi u srcima slušatelja
Jer zašto drugo volimo slušati pjesnike, mudrace ili mistike - ako ne jer govore naše riječi.
“Otvori se!”
- Kao knjiga smo, koju treba otvoriti. Ali da li ćemo se otvoriti ovisi o nekom tko će nam pomoći da se to zbude. Svi trebamo nekog tko će nas prisiliti da činimo ono što možemo činiti. Tko će nas navesti da razvijemo sve svoje potencijale.
- Da li živiš stavom koji ljude uz tebe otvara, čini sretnima. Ili su osjećaju zgaženi, jadići, beznačajni. Budi svjetlo. Otvaraj prostore u tami.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nazvao je kruh svojim Tijelom živim, ispunio ga je samim sobom i svojim Duhom. I onaj tko ga blaguje s vjerom, blaguje Oganj i Duh. Uzmite i jedite od ovoga svi, te s njime blagujte Duha Svetoga. Doista je to Njegovo Tijelo i onaj tko Ga blaguje živjet će uvijeke. (sv. Efrem Sirski)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati. E sada poslije prvog koraka (Gospina krunica uz HKR) slijedi za 'ptice Nebeske' leeet. Što za Isusove ovce znači: iz sveg srca i od sve snage hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas se s radošću sjećamo svete Majke Terezije, svetice sitnog rasta a ogromnog značaja. Rodila se kao Agnes Gonxha Bojaxhiu 26. kolovoza 1910. u Skoplju. Albanka, gimnaziju je završila u Skoplju, a 1928. postala redovnicom irskih Sestara naše gospe Loretske. Djelovala je u indijskom gradu Calkutti. HIiM

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin štiti pridošlice,
sirote i udovice podupire,
a grešnicima mrsi putove.
Gospodin će kraljevati dovijeka,
tvoj Bog, Sione, od koljena do koljena.
Ps 146

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čistoća znači da smo najviše što je ljudima moguće postali slični Bogu. Sv. Ivan Klimaks (749.)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo tribaš znat da si gluv dok ne znaš čut da te dragi Isus voli.' E baba Jako samo znan kad san s tebon da vidin da san drag, drag Isusu - i da me puuuno voli.
- Hvala ti dragi Luka za svaku napisanu rič i pozdrav ti
- Hvaljen Isus i Marija! E, baš tako. Isus voli kad se javite babi Jaki, jer On zna da je sama, odbačena, neshvaćena. Upravo u takvima vidite patničko lice, brez obzira na slabosti i grije. Hvala. Jedini ste koji me nije ostavio, Isus vam je šapnuo. Volim vas puno, uljepšali ste mi noć. Bvb
- Ako vam ne odgovorim na mobitel, znači da sam 'partila'. Molim vas, tada, molite za moju dušu. Hvala

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati. A i večeras (subota) sam poslije ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar). Učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo što piše: 'Ako smo se prepoznali kao gluhi mucavc trebamo nekog tko će nas stavěti pred. Isus.'. Eto tako tamo piše. Ali htio bih istaknuti da jako važno imati čovjeka koji će nas htjeti i znati staviti pred Isusa. Da vam se ne dogodi da onaj u kog ste stavili pouzdanje da će vas donijeti Isusu. Učini posve suprotno udalji vas od Isusa... Grrr... Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže svi smo mi gluhi i nijemi. Svi mi trebamo Isusove riječi: Effata. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 9. 2021. Gospodine, danas, u ponedjeljak, 23-eg tjedna kroz godinu, u evanđelju kojega danas slušamo, vidimo da ne valja gledati, slušati i doživljavati druge kao što su Tebe pismoznanci i farizeji – vrebali su hoćeš li pomoći čovjeku usahle ruke, u subotu, da Te optuže da činiš što je subotom zabranjeno. Hvala Ti Gospodine za zakon koji si nam dao, svaki dan se može, uvijek se treba činiti dobro. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: . Lk 6, 6-11)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.16 sati. Đinasticiram (na motomedu) znači tipkuljim (po mobu). A ako Bog dade blagoslov svoj ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično to je osvrt na evanđelje (nedjelja) ... Aha mnogi mi smo - da ne kažem svi smo gluhi mucavci. Gluhi smo ako od mnoštva ljudskih riječi ne čuješ riječ Božju da si dragocjen. Nijem si ako za bližnjega nemaš ljupku riječ utjehe. Ako si takav (a jesi) - imaš li nekoga tko će te stavit pred Krista Gospodina. Da i nad tobom izgovori: Effata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Važnoj ti znat Lujo da vojnik Kristov nije sirova vojničina. Toj plemenit i blag čovik. Uvik ima pravu rič za svakoga.' Znan dide - tako ki ti.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo tribaš znat da si gluv dok ne znaš čut da te dragi Isus voli.' E baba Jako samo znan kad san s tebon da vidin da san drag, drag Isusu - i da me puuuno voli.

- 06:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tebe se tiče gluhonijemi (knev 23 kg b)


Shvati: gluh si, ako u žamoru ljudi ne možeš čuti da te Bog ljubi. Nijem si, ako nemaš potrebne riječi drugima. Gluhonijem si i trebaš nekoga da te Isusu donese. (knev 23 kg b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2021., subota


- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne reci da ti nisi gluh ako u govoru ljudi ne čuješ riječ Božju da si dragocjen.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.35 sati E, sada smo na Cvjetnjaku, moje Pečnik-ove i Isusova ovca (već neko vrijeme smo tu). Ukratko: neopisivo! Huka-buka dopire, mjuza se čuje, žamor ugodni škakljuca ušesa. Sad će kave srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.06 sati. A evo, dok čekam br. Matu da me prebaci sa Fratrovca do Cvjetnjaka, krenimo sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Kratko: sadržajno i korisno. Jutros je nastupao meštar Splićo - to se ne treba ništa govorit! A za malo vremena Cvjetnjak - ni za to ne treba riječi. Gospodin je moja snaga. Gospodin je moja pjesma. Gospodin je moje sve. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.46 sati 'Dobro je, jer bit će prijatelja i skitnje! To su sadržaji koji su me odavno oblikovali! E, a sada sam prepustio kormilo života Gospodinu i rekao: vodi kud hoćeš me Ti! - Eto, tako sam nekako napisao u blok olovkom (za spas rukopisa) ... A kako nam ni danas nema naše pastirice s. Natalije, morat ću sam Zdravomarijom prokinuti svaku nevaljalštinu i zloću - a i ovu beštiju koronu da se nosi ća od svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mislim da je danas svijet okrenut naopačke, i toliko je mnogo patnje zato što je tako malo ljubavi u domovima i obiteljskom životu. Nemamo vremena za našu djecu, nemamo vremena jedan za drugoga, nemamo vremena uživati jedan u drugome. (bl. Majka Tereza)

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada si na sv. Misi, tada si i ti na duhovni način svećenik, i Krist ti daje snagu da prikažeš sv. Misu za sebe i za druge. (p. Martin von Cochen)

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja zaštitnica je sveta Rozalija (Rosalia), koju Talijani od milja nazivaju i 'Ma Santuzza', 'Mala svetica'. Rodila se kao normanska plemićka kći u obitelji Sinibaldi oko 1130. u sicilijanskoj metropoli Palermu. U Rimskom martirologiju piše da vuče lozu 'od kraljevske krvi Karla Velikoga.' HIiM

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Spasi me, Bože, svojim imenom
i jakošću svojom izbori mi pravdu!
Poslušaj, Bože, moju molitvu,
i usliši riječi usta mojih!
Ps 54

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.15 sati . Prije prvog koraka (u 5.30 sati je Gospina krunica uz HKR) u ovaj dan (subota, 4. 9. 2021.) samo da vam uputim najljepši pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Shvati: gluh si ako u žamoru ljudi ne možeš čuti da te Bog ljubi. Nijem si ako nemaš potrebne riječi drugima. Gluhonjem si i trebaš nekoga da te Isusu donese. (knev 23 kg b)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ima nekih koji samo pravila, pravila... Isus Krist kaže ljubav najjače pravilo od svih. Potiče nas da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati. A isto i večeras (petak). Za spas rukopisa olovkom sam u blok nešto napisao. Da vidim sto? 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj.' . Aha to sam malo prije brevijario svoje redovničko. Što uvijek zaključim svojim riječima, i kažem himan Duhu Svetomu. Ma Duh Sveti je divan. Tako snažno djeluje kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Otklanjao, davao, nadahnjivao, čuvao... I za što sam Duhu Svetom najzahvalniji prosvijetlio me da znam tko je tko i što je što. Što mi je poslao prave ljude. Sutra u subotu ujutro će me urađivati meštar Splićo. A poslije podne vjerujem da ću se na Cvjetnjaku naći sa mojim Pečnik-ovima. Oh. Gospodnji Duh na meni počiva... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj tko sebe povjeri ljubavi Božjoj je otkupljen. Naša neotkupljenost je posljedica naše nesposobnosti da ljubimo Boga. Dakle, naučiti ljubiti Boga je put čovjekova otkupljenja. Sada pokušajmo dalje analizirati taj ključni sadržaj Božje objave. Tada možemo reći da je prvi, temeljni dar koji nam vjera nudi sigurnost da Bog postoji. Svijet bez Boga može biti samo svijet bez smisla. Jer, odakle onda dolazi sve što postoji? U svakom slučaju, ono nema duhovne svrhe. Nekako je jednostavno tu, i nema ni cilja ni smisla. Onda nema ni standarda dobra ili zla. Onda se može nametnuti samo ono što je jače. Onda je jedino načelo moć. Istina se ne računa, i zapravo ne postoji. Samo ako stvari imaju duhovni razlog, ako su namjeravane i zamišljene - samo ako postoji Bog Stvoritelj koji je dobar i želi dobro - i čovjekov život može imati smisla. (papa Benedikt XVI)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako želite posjedovati Krista, tražite ga neprestano i ne bojte se patnje. (sv. Ambrozije)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 9. 2021. Gospodine danas u 23-ću nedjelju kroz godinu slušajući riječi evanđelja vidimo da bi nam mogao pomoći jer i mi smo Gospodine kao ovaj gluhi mucavac kojeg su donijeli Tebi. Gluhi smo čuti Tvoju riječ u žamoru ljudskih riječi. Kuknjava i ogovaranje zastiru nam čuti što nam govoriš Ti. A mnogi mi smo i nijemi - nemamo prave, ljekovite riječi za one oko nas. Znamo mnoge bi lijepa riječ ozdravila. Ukloni od nas ružne riječurine i psovke. Molimo Te Gospodine položi svoje ruke na nas i i reci: Effata da se i nama otvore uši i jezik razriješi spona. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 31-37)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.58 sati. Eh, neka bude ovo vrijeme makar mi je uha došao radijski signal točnog vremena. Sada kada sav radostan očekujem uradbu koju na Isusovoj ovci izvodi meštar Splićo 18.06 sati Koji je upravo došao. 20.34 sati E sada iz 'krpa' mogu kazat to je to! Takvog meštra sam očekivao kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Čuo je Gospodin vapaj moj iz dana 'tamne noći' - kad sam izdan i predan tuđincima. … E tada se moja Alkarica ganula i na poticaj babe Jake uredila da dođem k sebi. Uredila je da odstupe stranci i da dođu moji ljudi. Oh Gospe Sinjska budi uz nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo toj dobro das odredija bit vojnik Kristov. Vidćeš toj ti najlipše. Od svega tribaš jedno znat i to činit a toj - ljubov.' Eh samo da znan ki ti Krista kralja ljubit.

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuuj baba Jako malaj mi glava da bi moga znat sve dragom Isusu ki ti. E rič Boža, e sveta misa, e Gospina ružarja... 'Lujo sve ti to znadeš jer ti i jesi mali i voliš sve.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2021., petak


- Babe iz Ogorja Donjeg na Lukinu izjavu da će biti 'Zagorec'... (meštar Splićo)
- Eh kaj nam pak moreju. Buš videl! Od srca p. Luka

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ček, ček Lojola jel'no se i tebi Gospa obratila kad si raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) bio? No nije važno. Važno nam je znati da je tvoja raspetost (RBK) Lojola dala redovnike isusovce.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ponizno pokoravanje i poslušnost odlukama sv. Oca Pape obilježje je po kojemu se raspoznaju prava djeca sv. Crkve. (Sv. Vinko Paulski)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.11 sati Ha, evo me ja sam Isusova ovca! To sam se oglasio na onaj poticaj nakon što sam imao krunicu Božjeg milosrđa uz HKR. Poticaj koji je izronio je bio: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Nepojmljivo mi je da bi mi Gospodin zapovjedio da otvorim okice, kad sam se već bio oduševio ljepotom Srca Isusova u kojoj sam počivao dva mjeseca, samo zato da iskusim čari karijole. Imao je neki plan. Koji? Alkarica (Gospa Sinjska) mi je nešto rekla - vidjet ćemo. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- … lipi vam pozdrav pater Luka
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila srcu našem bi ugodila da nam ponoviš šta' no Sin tvoj kaže o zakonu najjačem od svih. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.37 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Ehe tko će nam sutra (subota) svijetliti? Nema nam naše pastirice s. Natalije. A i krepošću urešeni Anđelko ima slobodan dan - nije tu. Ma preživjet ćemo i ovaj sumrak. ... E i danas, makar sam prokinut ću svaku nevaljalštinu i zloću, a i ovu beštiju koronu Zdravomarijom neka se nosi od svetoga. Haj, zdravi i veselě bili!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine,
znadem da živim jedino stoga
što me Ti preobražavaš.
Ne: jer me ti nanovo stvaraš.
Ti si me pozvao,
još kad malen bijah,
kad sam bio kršten u Tvoje Ime.
Pozovi me još jednom da živim.
Zovi me iz siromašne ljubavi u bogatstvo,
iz slabe vjere u istinu.
Želim se odazvati i doći k Tebi.
Jedno sam s Tvojom voljom.
Ti stvaraš svjetlo iz tame.
Reci mojoj duši: neka bude svjetlo;
da u Tebi živim i Tebe slavim.
Opstat ću jer si me Ti nanovo stvorio.
Bacam se u Tvoje ruke
koje su me stvorile,
da kod Tebe budem u vječnosti.
(Jörg Zink)

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodaru svih subota ljubav Tvoja se ne da na papir napisati. Samo se može činiti i to je sve što se o njoj može znati.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.50 sati. Ha, jel' krepošću urešeni Anđelko liftom spušta karijolu s p. Galaunorom i karijolu s ovcom u kapelu. Ta ovca u karijoli tipkulji na mob preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Sad će ih na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca u karijoli biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 10.45 sati. E a sada đinasticirajući na motomedu da spomenem odmah poslije svete mise ta ovca je bila učinit posa. Tako sada komotnije i opuštenije đinasticira i ovo tipkulji. Valja spomenut da će i danas, vjerojatno večeras biti uradba baš kako spada. A na Isusovoj ovci je izvodi fiziomaher meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog je nespoznatljiv. Stvarnost, Bog, Istina, Ljubav su nespoznatljivi – što znači da ne mogu biti obuhvaćeni racionalnim umom. Ovo treba okončati mnoga pitanja koja nam ljudi postavljaju, jer vječito živimo u iluziji kako nešto znamo. Nije tako. Nismo sposobni saznati. (Toma Akvinski)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čemu ti pocrveniš kad neki ti momak poklonit' želi cvijet
Čemu ti pocrveniš kad kaže da voli te više nego čitav svijet
Ne brini pred tobom stoji život, stoji cijeli vijek
Sedamnaest ti je godina tek

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Imajte veliku ljubav prema Isusu u njegovom božanskom Sakramentu ljubavi; to je božanska oaza pustinje. To je nebeska mana putnika. To je Sveta arka. To je život i raj ljubavi na zemlji. (sv. Petar Julian Eymard)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Znajte da je Gospodin Bog:
on nas stvori, i mi smo njegovi,
njegov smo narod i ovce paše njegove.
Ps 100

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik, Grgur (Gregorius) I. Veliki, papa i crkveni naučitelj, rodio se oko 540. u Rimu, u krilu stare i ugledne rimske senatorske obitelji. Kao čovjek širokih pogleda svoj pogled je upravljao i izvan granica Rimskoga Carstva, na nove germanske narode što su nadirali prema zapadu i jugu. Svojom je oštroumnošću odmah shvatio da je zadaća rimske Crkve te narode ne samo obratiti i pokrstiti, već i učiniti ih svojima, da se u njoj osjećaju kao u vlastitoj kući. Tako je Rim pod njegovom vladavinom postao misionarsko središte Zapada. HIiM

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


00.52 sati Ha, čuj... Vidi njega jede i pije a glumi da je svetac. 5.56 sati. E sada poslije prvog koraka (Gospina krunica uz HKR). Idemo naprijed kako spada na 'ptice Nebeske' (Isusove ovce). A spada leeet! Što pak znači kroz sve događaje i susrete u ovome danu (petak, 3. 9. 2021.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija p. Rađa, neko duže vrijeme ne dobivam vaše poruke, jeste dobro? … iz Siska, pozdrav i Bb!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, oni koji nisu Isusovi a misle da jesu skandalizirat će se nad nama kad počnemo realizaciju: SPC = RKC = SPC Ali mi krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati. A i večeras (četvrtak) kao obično poslije ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar) učinio sam zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo što tamo piše: 'Silne zbaci s prijestolja a uzvisi neznatne.' Brevijareći svoje redovničko to mi zapelo za oko. To se obistinjuje kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Neću reć da sam taj neznatni ali jesam Isusova ovca dobar komad života raspeta (RBK) potpuno nemoćna, skroz 'žbljak'. I ne namjerno bio sam i jesam još uvijek neznatan. Tako da je svaki pas koji je pored mene prolazio podigao nogu i zapišao me. Ali i mom slučaju Gospodin je bio veličanstven pa me iz moje neznatnosti - mog 'žbljak' stanja uzvisio iju juuu - do 'puno lipi stvari'. Doista veliča duša moja Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 9. 2021. Gospodine danas u subotu, 22-gog tjedna kroz godinu u evanđelju slušamo kako onim zavrnutim farizejima nije išlo u glavu kako Tvoji učenici kako? Ovaj put im nije bilo jasno kako mogu trgati klasje i rukama ga trti da bi jeli - a subota je. Zamisli subota je a oni rade. Ne piše u evanđelju ali to isto kao da se iščuđuju što subotom bez skrupula dišu. Gospodine Ti si gospodar subote, svih dana i svih pravila. Podaj nam milost uvijek slušati samo Tvoju riječ kako nam je Crkva naviješta. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 6, 1-5)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati. A što? Pastoralne posliće na web župi sam učinio, gusku sam baš imao. Pa do uradbe kakva spada od meštra Spliće osvrnut ću se na evanđelje (petak) i reć koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Aha, to je ono kad neki misle da su Isusovi a snebivaju se kad oni koji se zovu imenom Isusovim 'jedu i piju'. Eh kad ti ne shvaćaju da biti Isusov znači ljubiti Isusa. Jel' no Augustin rekao: ljubi i čini što hoćeš. Ako ljubiš nećeš baš činiti bilo što. Recimo nećeš griješiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide ti jes' vojnik Kristov ma isto nisi ravan babi Jaki u postu i pokori? Lujo pušći babu Jaku takvi jon je dar. Al' Krist kralj voli kad su Mu vojnici zadovoljni.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Nu ti Luje berekina... Kako te nije straj da te pokara Bog kom kruničaš uveče s unon babetinom Jakom. 'Lujo dostaj Brista. Pušći te berekine, dragi Isus i nji voli.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2021., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Isusu donesu gluhog mucavca. Shvati daj shvati: pravi prijatelji su oni koji te donose Isusu. A Isus: Effata = otvori se! (knev 23 kg b)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha, je imao sam krunicu Božjeg milosrđa uz HKR (a i zato što mi glasno izgovaranje čini dobro kao logopedska vježba). Pa se šuljajući i danas primakao nesmiljeni poticaj: 'Haj na web Isusova ovco!' A što? Ma gledaj ti ovo! Deset godina nisam mogao izgovarati - bio sam nijem 10 god. A sad ipak kako - tako mogu glasom komunicirati. Aleluja! Krunica čini svoje! O Gospe Sinjska ti nam spas! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice i majko Gospe Sinjska mila. Čude nam se što jedemo i pijemo a imenom se tvoga Sina zovemo. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati. U blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Hvala Bogu uz nas je krepošću urešeni Anđelko da nam sja dok nam ne dođe naša pastirica s. Natalija. A jer je u Karlovcu sa svojima i danas ću bez nje Zdravomarijom prokinuti svaku nevaljalštinu i zloću, a i beštiju koronu da se nosi od svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nisam u cijelosti pročitao tekst ali drago mi je vidjeti da don Mužič nastupa - izuzetno ga cijenim! Hvala don Jozo (facebook)

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Namjeriš li se ikada
na neki veliki kamen,
vjeruj mi,
on nije ostavljen
na putu tvog života
da ti naudi.
On bi samo htio
da se uspneš njime
visoko, visoko
kako bi ti pokazao
što više svjetla.
(Stjepan Lice)

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svi krajevi svijeta vidješe
spasenje Boga našega.
Sva zemljo, poklikni Gospodinu,
raduj se, kliči i pjevaj!
Ps 98

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pravila, pravila da bi nas zadavila. Tako je dečki pravila su da prodišemo kako spada.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.34 sati. Ah život je tak dobar, uredan. Kako se kaže ništa nije tako lipo kao živjet. Naravno ako potrebne uvjete imaš. A jer je redovnicima životni izbor imati nužno potrebno da mogao ući u to raskošje života. To imam! Obilje zraka za disat, svoju slobodu, svoj sam na svome. U svojjoj sobi đinasticirajući na motomedu na mob tipkuljim preglednik dana ' Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Ej hej bogat sam najbogatiji imam sebe i svoj život. A sve drugo što nemam su neke marginalnosti. Večeras imam umjetničku, spiritualno-fizikalnu uradbu od fiziomahera meštra Spliće. I sad te pitam ća mi faliii?! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


S obzirom da je nepovratno, vrijeme je najdragocjenija vrijednost kojom raspolažemo. Zato nas pri svakom pogledu unazad uznemiruje misao na izgubljeno vrijeme. Izgubljeno je ono vrijeme u kojem nismo živjeli kao ljudi, u kojem nismo ništa iskusili, naučili, stvorili, voljeli ili pretrpjeli. Izgubljeno vrijeme je neispunjeno, prazno vrijeme. (Dietrich Bonhoeffer)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uvijek ostanite bliski s Katoličkom crkvom, jer ona sama može vam pružiti istinski mir, jer ona sama posjeduje Isusa u Presvetom Sakramentu, istinskog Princa mira. (sv. Padre Pio)

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.15 sati. Eh, trebam još uradit babu Jaku i dida Majora. A onda mogu u ovaj dan (četvrtak, 2. 9. 2021.). Svima nama zaželjeti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Što pak znači dan će biti kako valja budemo li kroz sve događaje i susrete hvali i slavili Isusa a Mariju primjereno častili. E tada će dan biti ljepši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija, ja sam … kćer od ... Moja mama je željela da Vam pošaljem ovu sliku - Spomen kuća Dive Grabovčeve, Zahum - Rama. Od srca …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže možeš ti svojim sposobnostima pokusat stotinu puta - neće ici. Ali na riječ Božju krene. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati. Da vidimo što sam to večeras (srijeda) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Vidje more i uzmače, a Jordan ustuknu.'. E to je iz brevijara. A tako je psalmist opisao reakciju na Gospodinov zahvat. Dalje ide mislim: 'Bregovi skakahu poput ovnova, a brežuljci poput jaganjaca.'. Tako nekako - makar nisam siguran. Ali snažno je! To mi zapelo za oko jer tako sam se nekako osjećao kad mi je Alkarica (Gospa Sinjska) prenijela Isusov plan sa mnom - Isusovom ovcom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Milosrdni i dobri Bože, blagoslovi ovaj dan. Darovao si mi ga kako bih ga doživio kao sveto vrijeme, vrijeme u kojem si Ti sâm uvijek uza me. Blagoslovi sve što ću danas primiti. Učini da moj rad uspije. Blagoslovi razgovore koje ću voditi. Blagoslovi susrete kako bih u svakome vidio odsjaj Tvoga lica. Blagoslovi ljude koji su mi pri srcu. Ne napuštaj ih na njihovom putu. Prati ih i pošalji svoje svete anđele da ih prate i štite. Blagoslovi ovaj dan kako bih ga živio u svijesti o Tvojoj iscjeljujućoj blizini punoj ljubavi. Blagoslovi danas i mene kako bih uzmogao postati izvor blagoslova svima koje ću danas susresti. Amen. (Anselm Grün)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 9. 2021. Gospodine danas u petak, 22-gog tjedna kroz godinu je spomendan svetog Grgura Velikog pape i crkvenog naučitelja. U evanđelju slušamo kako su Te se opet uhvatili oni zavrnuti farizeji i pismoznaci da kako to da oni, koji su uzor drugima, 'počesto poste i obavljaju molitve'. A Tvoji 'jedu i piju'. Ti si im Gospodine objasnio da je to tako - jer Ti si prijatelj ljudi, a ne neki namrgođeni Bog. Ti si zaručnik duša naših. Ti sreća i ljubav. Hvala Ti Gospodine što si Ti Bog po mjeri čovjeka. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 33-39)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.54 sati O Bože hvala Ti što su me obašli veliki ljudi iz HPDI: p. Maslać, p. Anić, p. Mravak. Svi oni su bili na provincijskoj kongregaciji. A sada ovo na mob tipkuljim čekajući da za koji tren učinim đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu '. Lj'. Pa ću na motomed gdje ću urađivat večernje 'Razmatranje uz mob' 18.15 sati. I kako to već ide valjalo bi bacit oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju... Aha, to je ono! Ma znaš Gospodine proba sam stotinu puta. Iživciran sam, isfrustriran. Ako ne ide, ne ide. A sada Ti meni da pokušam ponovo. I onda krene! A oni kojima je krenulo su svi oni koji imaju uredan sakramentalni život. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Auh, dide kakoj prižeglo ajmo u lad nemore se više po vakoj žezi. 'Lujo aj ti slobodno u ladovinu. Ma ja san reka sebi: do podne ovo tribaš pokosit.'

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Vidin Lujo ti se znadeš snać i toj dobro. Kad se more tako - sebi učini lašnje. Al' najvridnije stvri se učinu kad sa dragin Isuson duraš.' A baba Jako zato imamo Gospinu ružarju.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2021., srijeda


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska svi i sve oko nas i je i nije. Al' kad nam preneseš što je tvoj Sin rekao - to je tako jer drugačije ne može bit! O Gospe Sinjska moli za nas!

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Ha to se zna da poslije krunice Božjeg milosrđa uz HKR redovito se došulja poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Pitam češće se pitam kako to da meni Alkarica (Gospa Sinjska) hop u njedra 'puno lipi stvari'. Po svojim krepostima ih sigurno nisam zavrijedio. To mora da su bile suze ganuća. Vidjela je Alkarica kako sam nemilice bio raspinjan od tuđinaca. Daleko od svoje kuće i svojih. Boljelo je to Alkaricu i onda je pustila suzu nam svojim Sinom u meni. A njena suza baš utješila mene Isusovu ovcu jer ipak suza to je 'puno lipě stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.14 sati. Haj kažimo koju za preglednik dana 'Glas iz krpa' - baš kako spada dok sam u 'krpama' i glumim da: hrrr... Dobro kaži šta ima? Sretan sam, sretan. Tako relaksiran i razgiban. A je već je bio meštar Splićo i uradija me baš kako spada. Došao je prije svete mise pa mi na krevetu posložio sve mišiće. Sveta misa i onda uradba kako spada. Bogu hvala za meštra Spliću jer urađuje me kako trebam. Ne kažem da ću uz njega promigati ni profunkcionirati. Ali znam da mi je od Gospodina poslan. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati. Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) '. Novi mjesec. Eh koliko novih mjeseci i koliko novih godina ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Ali ne dam se! Držim da i ovu raspetost Krist može upotrijebiti za dobro svoje Crkve. ... Aha naša pastirica je ovih dana u Karlovcu. Pa ću sam Zdravomarijom prokinuti ovu beštiju koronu da se nosi od svetoga! Zdravomarijo... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjera je ono što se vidi na tvome licu. Ne možeš sakriti da je Bog prisutan u tvome životu.

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Naše živote ne mijenjaju neka pravila, upute ili zapovijedi. Naše živote mijenja samo ljubav Isusova.

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Makar stotinu puta bezuspješno - nikad ne reci nikad jer na riječ Krista Gospodina mora ići.

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjera spašava. Vjera je otvaranje Bogu. Kušnja je raskrsnica u kojoj je čovjek pozvan da se opredijeli: ili da povjeruje da je tu Bog na djelu i da i nevolja vodi dobru, ili pak da pomisli da je to zlo i da ne vjeruje dobrom ishodu od Boga pa da se zatvori vjeri. Ako se otvori, nevolja se rješava. Ili Bog daje snagu da nosim križ ili pak oduzima nevolju. (Tomislav Ivančić)

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Pričest najbrže i najlakše preporađa i diže naš nutarnji život. (Ivan Merz)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ko zelena maslina u Domu Božjemu
uzdam se u Božju dobrotu dovijeka.
Hvalit ću te svagda što si to učinio,
i slavit ću ime tvoje, jer je dobrostivo,
pred licem tvojih pobožnika.
Ps 52

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.28 sati Dobar? Dobro je biti dobar. Lijepo nam sjedne čuti kad se za nas kaže: to ti je dobar čovik! E ali kako biti to? Dobri ljudi su oni koje je preplavila DOBROTA. Koji su iskusili gestu dobrote od Gospodina Boga. Javi se reakcija: pa tko sam ja da je savršeni Bog prema meni nevrijednom tako dobrohotan? I ta spoznaja me guši. Spas je da i sam budem dobar prema onima koji to nisu zavrijedili. Eto zato u današnjem evanđelju, čim je Isus ozdravio Petrovu punicu ona odmah 'ustade i počne posluživati'. Brinuti se za druge može samo onaj tko je preplavljen zauzetošću Božjom za samoga sebe. Dobrě ljudi su misionari dobrote Božje. Hajmo i mi biti to. U ovome danu (srijeda, 1. 9. 2021.) da bi smo to mogli biti kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jošua (Jozua, hebrejski Jehosua, 'Jahve spašava'), rođen kao Hošea, sin Nunov, iz plemena Efrajim, prema Bibliji je bio Mojsijev pomoćnik i potom nasljednik, vođa izraelskih plemena. Mojsije mu je i dao ime Jošua. Dovršio je djelo koje je Mojsije započeo. Pod njegovim su vodstvom Izraelci ušli u Obećanu zemlju i naselili Palestinu nakon povratka iz Egipta (između 12. i 11. stoljeća prije Krista). Prelaskom preko Jordana Gospodin je učinio Jošuu 'velikim u očima cijelog Izraela' i dokazao da će biti uz njega kao šio je bio uz Mojsija. HIiM

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Smrkava se, tutnji, pomutnja, svi izgubljenu, obruč sve stišće. I sijevnu s Neba munja: Ognjevit bojni... Već se zna vitez Lojola s svojima stvar spašava. Miče oblačine, tutanj utišava. Sunčana vedrina sve obasjava. Svečana tišina i mir prevladava.

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, čim je Isus ozdravio Petrovu punicu ona se odmah brine za ukućane. Hajmo i mi odmah realizirati: SPC = RKC = SPC. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati. I večeras (utorak) poslije odrađenih ceremonija (tv-dnevnik) i obveza (brevijar). Kao obično učinio sam olovkom zapis u blok (za spas rukopisa). Evo koji: '. U godinama ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Gospodin me je sigurno, nedvojbeno pohodio po: 1. Mojim Pečnik-ovima - od samoga početka ove raspetosti (RBK) 2. Po meštru Splići - 25. 4. 2014. 3. Po onoj Hercegovki (teh. oprema) - 29. 1. 2016. Hvala Bogu sto ih je tražeći našao. Hvala i njima što se nisu skrivali da ih nađe. Nego kao da su jedva dočekali da ih pronađe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 9. 2021. Gospodine danas u četvrtak, 22-gog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju slušamo ono što se događa svaki put kad zahvatiš u naše živote. Ušao si ribaru Petru u lađu. A Petar i njegovi bili su isfrustrirani jer svu noć su lovili ribe a ništa ulovili. A sada Ti njima da pokušaju opet. Evanđelje kaže: 'Učiniše tako te uhvatiše veoma mnogo riba; mreže im se gotovo razdirale.' Gospodine obilato su riba ulovili jer su na Tvoju riječ mrežu bacili na lov. To se i nama događa kad god poduzmemo nešto u Tvoje ime taj posao nam uspije. Molimo Te daj da shvatimo da naše križanje prije neke aktivnosti nije kršćanska ceremonija nego zazivanje blagoslova Tvog. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 1-11)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati Ajuu dvi sedamnaestice - moja srića! Haj pusti sad te Kmanske baze. I kreni sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob' čekajući uradbu kako spada. A na Isusovoj ovci je izvodi meštar Splićo. Znači uradi osvrt na evanđelje (srijeda). ... A to je ono kad iz nas provali: ma sve ću učinit za ovo što mi je učinjeno! Sva mora ću preplivati! Hvala Ti hvala - do Neba Ti hvala! A to nam iz srca provre kad dobijemo nezasluženo, potpuno besplatno ono što jako trebamo. Vidite u evanđelju Isus je ozdravio Petrovu punicu od ognjice a ona je iz zahvalnosti Isusu odmah počela posluživati ukućane. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo ti znaš da vojnik Kristov misli i sve čini jer kuša uzvratit ljubov Kristu kralju u kom je koren života njegova.' Dide na tebi se vidlo da ti resteš iz Krista kralja.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako sve Ogorske bake su dobre. I od sviju njizi ja san mile. Ma isto niko nije ki ti? 'Lujo sve su one pametnije neg ja. Une znaju da se bresplanoj Božjoj ljubovi nemore uzvratiti – eto ja to nisan naučla.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023