Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.06.2021., srijeda


- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako želite pobijediti u trci, morate prvi proći kroz cilj. (Alan Ford)

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati E da vidimo zašto sam potaknut na web poslije krunice Božanskog milosrđa uz HKR. A što? Ma baš mi krivo da mi se izbrisao adresar iz moba. Par stotina sms-župljana će biti oslobođeno svakotjednog knev-a. Ha, sreća, nesreća? Tko to zna? Ma Bogu u ruke! Sad u četiri je tu njegovateljica Ana s kavom. A comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska tebi hvala što si nam znati dala, da veće je zlo Sina ti ne znati nego korake ne imati.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.29 sati Evo prijepis zapisa iz bloka što sam ga malo prije učinio (za spas rukopisa) : 'Aoh to bi bilo jadno i tužno da od života imam koliko ga ovi nikakvi zapisi otkrivaju.' Eto tako piše tamo. Ali što ćeš kad fale riječi, izrazi, fraze i parafraze za opisat ovu bujnost života koju Gospodin daje meni, Svojoj ovcu. Ne, neću Te Kriste Gospodine nikad izdat ja jer sam ovca Tvoja. ... Aha, je bila je kraljica - tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov pred kojim onemoća svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona bježeći iz Hrvatske nešto gunđa protiv svetosti njene. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bojte se Gospodina, vi sveti njegovi: ne trpe oskudice koji ga se boje. Osiromašiše mogućnici i gladuju, a koji traže Gospodina, ne trpe oskudice. Ps 34

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.21 sati Hajmo na posao! Započet ću uradbu preglednika dana 'Glas iz krpa' sada dok sam u sobi ispred upaljenog compa. Čekam da me vjerojatno krepošću urešeni Anđelko prebaci u kapelu gdje ću imati koncelebriranu svetu misu. Sjetit ću se svih meni poslanih ali i onih koji mi se nameću. Pa ću natrag u sobu đinasticirati na motomedu. I na mob tipkuljiti još neke priloge. I nastavlja se redovnički đir a tu su comp, mob, motomed s kojima ispunjavam vrijeme. U neko doba dana doći će i meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ukoliko se želi razumjeti ovo otajstvo, koje je sjećanje na Isusovu smrt i uskrsnuće, treba dopustiti Mariji da nas pouči, kao što je učinila na svadbi u Kani, kada je pozvala uzvanike da bez oklijevanja učine ono što im Isus kaže. S majčinskom brigom Marija kao da i nama kaže da se ne kolebamo, već da se pouzdamo u riječ njezinog Sina koji, budući da je mogao pretvoriti vodu u vino, može isto tako učiniti da kruh i vino postanu njegovo Tijelo i Krv. U tom otajstvu Isus je vjernicima ostavio živo sjećanje na svoj Uskrs i postao ‘kruh života’. (Papa Franjo)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus čovjeku koji ne hoda najprije oprašta grijehe a onda korake daje. Jer najveći je hendikep imati grijeh.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.39 sati Jutro... Do-bro ju-tro Hrva-tska. Hvaljen Isus i Marija svijet čitavi. Hajmo u posljednji dan lipnja baš kako spada 'u sriduuu', 30. 6. 2021. Kroz sve događaje i susrete hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, gdje se Krist pojavi tamo se i vrag došulja. Ako se kod realizacije: SPC = RKC = SPC došulja vrag, pošaljimo ga u svinje da srondaju u more. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.58 sati A i večeras (utorak) ista priča, bacija sam oko na tv-dnevnik. Pa sam izbrevijario svoje redovničko. A onda sam za spas rukopisa olovkom učinio zapis u blok. Evo koji: 'Ala gušta baviti se svojim poslom.' Eto tako tamo piše. Ali eto i to je besplatna, potpuno nezaslužena Božja milost - moći se baviti svojim poslom. Baš kao što je Božja milost pekaru da peče, zidaru da zida. Kao svećeniku posao mi slaviti svetu misu i činiti sve na veću slavu Božju. Što i činim kao web župnik i sms-propovjednik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Samo ljubav ispunja praznine i negativne ponore koje zlo otvara u srcu i cijeloj povijesti. Samo ljubav to može učiniti. (Papa Franjo)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 20. Gospodine evo nas u mjesecu srpnju. A danas u četvrtak, 13-tog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju slušamo kako su Ti donijeli uzetog čovjeka da mu pomogneš. A Ti njemu: 'Hrabro, sinko otpuštaju ti se grijesi!' Gospodine Ti znaš da je najveći čovjekov hendikep grijeh. A oni koji su bez grijeha a nešto moraju trpjeti su najvitalniji članovi Crkve. Svoje trpljenje prikazujući Tebi, stvaraju potreban potencijal za izgradnju Crkve Božje. Ovaj uzeti iz evanđelja je svojim trpljenjem učinio svoje zato si mu rekao: 'Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući.' Gospodine probudi nam svijest o važnosti trpljenja. Daj da shvatimo da najviše izgrađujemo Crkvu kad patnju svoju prikazujemo Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 1-8)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.32 sati Hajmo koju, sav radostan i razigran. Ček a zašto? Kao prvo svoj sam na svome sa svojima. A osim toga čekam uradbu baš kako valja od meštra Splice. Splićo je ime za web - inače glavom i bradom arhanđeo Mihael. Haj baci oko na evanđelje (srijeda) i kaži koju. ... Aha to je ono: 'Što ti imaš s nama?' To je tako gdje je Krist obavezno se došulja i Crni. Smeta mu, bjesni, riga... A Krst s njima u svinje i one srondaju u more. 20.20 sati E a sada nastavljam ispružen u 'krpama'. Poslije umjetnički dotjerane uradbe meštra Spliće. Hvala babi Jaki koja je Gospi Sinjskoj rekla da bi meštar Splićo bio dobar za njenoga milu. Uradbe su mu baš pogođene i prilagođene za Isusovu ovcu. One su spiritualno/fizikalne s naglašenom spiritualnom komponentom. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo htija bi da ki vojnik Kristov znaš šta te čeka. Trbaš znat kad oćeš činit dobro crnoga to uznemiri, i činit će sve da te privari. Govorit će ti da te voli i da će sve za te učinit. Samo reci: biž' crni vraže.'E dide...

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Lujo zlato bakino, dobroj kad si dobar sa dobrin i razumnim ljudima. Al' među bezbožnicima šta si ti bolji uni su naopakiji. 'A baba Jako neiđe mi to u glavu! Ajmo mi našu Gospinu ružarju.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2021., utorak


16. I. 1924, dr. Ivan Grgić, sekretar okružnog odbora 'Samostalne demokratske stranke' izdaje mu potvrdu: 'Luka Rađa (pradjed Isusove ovce) pk. Marka iz Donjeg Ogorja je stari čestiti demokrat.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Isus je nemoćan u svom zavičaju? Jer tu je Isus njihov tek rođak, susjed... U njihovoj svijesti Isus jedva da je osoba a kamo li Bog. Predrasude rođaka i susjeda stvar blokiraju. (knev 14b kg)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati A je i danas sam imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. U isto vrijeme šuljao se, šuljao i došuljao poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? E poslije krunica obično kažem i himan Duhu Svetomu. I kod onoga 'ti puniš usta besjedom' napomenem da računam da će mi vratiti znanje engleskog i talijanskog. Spomenem također da ovim nemiganjem želim poduprijeti projekt: SPC = RKC = SPC. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 'Isus ljubi skrovite duše. Skriveni cvijet u sebi ima najviše mirisa.' (sv. Marija Faustina Kowalska) Sretna Ti 29. godišnjica svećeničkog ređenja! Od srca …
- Hvala lipa! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice moćna petom satri zloga koji nam ne da mira čim vidi da smo uz tvog Sina. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati U blok sam olovkom napisao parafrazu (za spas rukopisa) : 'Duša moja u meni se raduje u spokoju. S nama starčekima Isusovim ovcama su opet: naša pastirica s. Natalija i krepostima urešeni Anđelko. ... A hvala Bogu pastirica s. Natalija je opet u kraljevskoj maniri uzdignula križ Kristov od kog se sklanja svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona iz mišje rupe maše repom na pozdrav svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molitva je za dušu isto što je kisik za tijelo.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodin natjera zlo u svinje koje se sjuriše u more i podaviše.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.19 sati Vauuu na svetog Petra i Pavla 1992 Isusova ovca je zaređena za svećenika. 29 godina puta bez sna, ali lijepog kao san. Onako baš pravog! Sveg od koraka: biti il' ne biti?! Bogu hvala jer su svi bili: biti. Kao što je bio i onaj iz 2003 baš za: biti! Ma nije mi krivo, nije mi žao jer krenuo sam za Kristom koji je moja ljubav moje sve. E ovo se tipkulji na mob poslije svete mise đinasticirajući (na motomedu) Ha, pa neka ovo bude preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Mislim da nećete pogriješiti ako sami zaključite da ima punokrvan, sadržajan i osmišljen život. Za koji sam se odlučio i zbog čega sam one 2003 otvorio okice. Hvalim i slavi Krista Gospodina. To je moj život pjesma je to. A još će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada - u totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Na svetog Petra I Pavla 1992 Isusova ovca je zaređena za svećenika. Na slici su seka Iva njen Zlatko sa mladomisnikom na Jordanovcu.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bez Euharistije ne bi bilo sreće na ovom svijetu, život bi bio nepodnošljiv. Kada primimo pričest, primamo našu radost i sreću. Dobri Bog, želeći dati Sebe u sakramentu svoje ljubavi, dao nam je ogromnu i veliku čežnju, koju nam samo On može zadovoljiti. (Ivan Marija Vianney)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj tko zna kako dobro moliti, zna dobro živjeti. Sv. Augustin (354. - 430.)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veličajte sa mnom Gospodina, uzvisujmo ime njegovo zajedno! Tražio sam Gospodina i on me usliša, izbavi me od straha svakoga. Ps 34

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svete Petra i Pavla, apostolske prvake i mučenike. Oni su se u životu rijetko susretali, ali ih je zauvijek sjedinila mučenička smrt. U dva navrata susreli su se u Jeruzalemu, jednom u Antiohiji te na kraju svog životnog i apostolskog puta u Rimu. Svoje propovijedanje zapečatili su krvlju u Rimu, za Neronova progonstva. Petar je razapet naglavce u Vatikanu, a Pavlu je na Ostijskoj cesti odrubljena glava. Nad njihovim se grobovima dižu veličanstvene bazilike koje svaki rimski hodočasnik s poštovanjem obiđe. HIiM

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.04 sati Aha je, upravo je bio prvi korak u ovaj dan (utorak, 29. 6. 2021.) - a to je Gospina krunica uz HKR. U kojoj sam probesjedio s Gospodinom dvi-tri riči. Da bilo dobro da svojoj ovci dadne onu lakoću u komunikaciji koju je imao pokojni Milan Bandić. E a sad leeet! Što znači kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ne znamo tko smo dok nam Krist ne kaže. A reći će nam ako posvjedočimo tko je Krist. A Krist je Crkva, koja je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.34 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Hvala Bogu pobijedili su bolji.' Tako tamo piše. Makar mi ne bilo krivo da su i slabiji pobijedili. Bit će zato što imam iskustva sa tim Gospodinovim vratolomijama. Znam da su moji uspjesi uglavnom od besplatne, potpuno nezaslužene Božje milosti. Ono kad se osjećaš nisam dostojan da me ni metlom diraš. A Gospodin mene u naručje primi pa me ljuljuška. Sebi kažem sad vidiš ovčurino zavrnuta kako je dobro da si Isusova ovčica = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2021. Gospodine danas u srijedu, 13-tog tjedna kroz godinu kad je svagdan. U evanđelju slušamo kako su Ti ususret došla dva opsjednuta, dovikujući: 'Što ti imaš s nama, Sine Božji? Došao si ovamo prije vremena mučiti nas?' Poznato, poznato Gospodine tamo gdje se pojaviš Ti sa svojim divnim djelima, tamo se došulja i crni sa svojom mrklinom. Gospodine Ti spasio ova dva opsjednuta potjeravši zloga u krdo svinja koje sjuri u more i podavi. Molimo Te da i mi u Tvoje ime otjeramo zlo iz svih naših medija i javnog života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 28-34)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Udijeli mi, Gospodine, Bože moj, um koji će Te upoznati, marljivost koja Te traži, mudrost koja Te nalazi, ponašanje koje se Tebi sviđa, ustrajnost koja Te pouzdano iščekuje, i pouzdanje da ću Te na kraju zagrliti. (sv. Toma Akvinski)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.56 sati A naravno da sam za Hrvatsku. Ah kako? Imam neke redovničke obveze a na tv je... E znam zato nam je Gospodin da dva oka. Jedno tamo - drugo ovamo. A tamo su i obadva uha. E a za uradit večernje 'Razmatranje uz mob' valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (utorak). Ej hej to su sveti Petar i Pavao - stupovi Crkve. Petar glava, Pavao duša Crkve. Petar je glava - prvi papa, zato jer ga je Gospodin imenovao. To je tako u Crkvi. Ništa preglasavanje, kome je gdje mjesto to Gospodin odlučuje. 18.17 sati Goool! Hrvatska je bolja jer Alkarica za nju, a Sinjanka je Hrvatica. E kažimo još koju o evanđelju. E ovo se čini važno. Kad je Petar znao točno reći tko je Isus Krist onda je njemu Krist rekao tko je on. A on je prvi papa. To vam je redovito tako. Nepoznanica smo sami sebi dok ispravno ne posvjedočimo tko je Isus Krist Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide meni neiđe u glavu kakoj Alkarica znala da su za mene une stvari? 'Lujo unda kad mi znamo posvidočit koj Krist kralj unda se nami kaže ko smo mi.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako svak je nešta - a šta sam ja? 'Lujo tis zlato bakino. A to ćeš znat kad budeš zna reć koj dragi Isus.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2021., ponedjeljak


- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.50 sati Jel' no igra Hrvatska - Španjolska? Ha, Bože moj Isusova ovca je svim srcem za Hrvatsku. Ne tek što je ta ovca iz Hrvatske - nego naši i jesu najbolji. A da jesu to svatko zna pa i moja Alkarica (Gospa Sinjska) Sve njih koji igraju predajem njoj Gospi Sinjskoj. O Gospe Sinjska moli za nas - da dobijemo mi Hrvati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati Aha uobičajeno - redovnički, imao sam krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. A onda se šuljao, šuljao i došuljao poticaj: Haj, na web Isusova ovco! Ajoj gotov sam! A što? A ma znate sto svitu moj. Uopće mi nije teška ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Kao prvo ništa me ne boli, drugo, treće itd.... Bavim se svojim poslom, u svojoj sam kući, svoj na svome. Daleko sam od onih koji bi da sam drugačiji, a ti i takvi su sadržaj 'crne noći' ove raspetosti (RBK). Aha jel' se to u hodniku čuje njegovateljica Anu, vjerujem s kavom, a comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, majko sveta znali bi tko smo mi kad bi znali tko je tvoj Sin. Evo nas pred tobom Marijo da nam kažeš to. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati Upravo sam olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Oh hvala Ti hvala Kriste za darovano prije podne'. Eto to sam tamo napisao. Nisam rekao da sam Kristu Gospodinu jako zahvalan za meštra Spliću koji me uvijek podsjeti da sam miljenik Božji. Eh da Gospodin pošalje meni svojoj ubavoj ovčici svog arhanđela Mihaela koji me baš pogođeno uradi spiritualno-fizikalno. Oh Gospodine Isuse zbilja želim biti ovca Tvoja do vijeke vjekova. ... Sutra nam dolazi, sutra nam dolazi naša pastirica s. Natalija traj-na-ni-na... A eto još danas moram sam reći Zravomariju da se od nas nosi svaka nevaljalština i zloća. A ovu beštiju koronu za pozdrav iz svete Hrvatske da prokinem nogom u stražnjicu - marš kugo, stoko smrdljiva nisi dostojna svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog daje najteže bitke najhrabrijim ratnicima!

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Znadeš li reći tko je Isus Krist reći će ti se tko si ti.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i ne zaboravi dobročinstava njegovih! Ps 103

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.20 sati Hoću, neću... Jel'no se to kaže deliberacija? Hu, hu puna je pamet tih pojmova kojima ne znam pravo značenje. Kako god razabirem da bi sada trebao imati svetu misu. A i nameće se da ovo što tipkuljim na mob nazovem preglednikom dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Poslije svete mise ima đinasticiranje na motomedu. Eh ne znam ima li danas meštra Spliće. Koliko znam vratio sa mora. Ali ima nekakve zapreke - valjda su savladive. Ma bez obzira imam svoj redovnički đir koji od točke do točke klizi kao po loju 'sve u šesnest' (Hvala Bogu dobro je, meštar Splićo javlja da je tu oko podne.) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako je Euharistija otajstvo vjere koje toliko nadilazi naš razum da smo primorani potpuno se prepustiti Božjoj Riječi, onda nam nitko kao Marija ne može biti potporanj i vođa u tom prepuštanju. (Ivan Pavao II)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Hajmo, 'Ustaj kuce svanulo je sunce, kuća ti je pometena, vatra naložena.' E tako sam nekako kao dijete slušao u štalici u Svilaji. A hajmo u ovaj ponedjeljak, 28. 6. 2021. Sada poslije Gospine krunice uz HKR - što je obično prvi korak u novi dan. A sada hodam, trčim, letim. Što zapravo znači, kroz sve događaje i susrete ću hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad Isusa susretnu svi bi za Njim krenuli. Ali kad spoznaju da bi trebali realizirati: SPC = RKC = SPC odustanu. Mi ne odustanimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Prijepis zapisa učinjena olovkom u blok (za spas rukopisa) je: 'Kao obično poslije molitve brevijara svim Ogoranim sahranjenim na šematorju svetog Jure ili sahranjenim bilo gdje drugdje zaželim pokoj duši. A samo svetim Ogoranima, onima iz Dike Nebeske preporučim se da se zauzmu za svoga Luju da profunkcionira kad spada i kako spada.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubav te uči da svim bićima činiš dobro i da ih usrećuješ koliko je god to moguće. Poniznost te uči da budeš mali i da se iznad nikoga - koliko god se on činio nebitnim - oholo ne uzdižeš, već da na samog sebe neprestano gledaš kao na najmanjega. A blagost te uči da se sa svima odnosiš sa neprestano jednakom blagonaklonošću i da se iz najdubljih dubina srca trudiš pomoći svakome, gdje god je to potrebno. Vidi, to su disciline svake nebeske umjetnosti! (Jakob Lorber)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.33 sati Aha trebalo bi još nešto đinasticirajući. A nađe se i takvih oduševljenika Kristom. Koji kažu za Tebe ću sve. Krenut ću za Tobom kuda god. Ali znaš samo imam sada neodgodivu zapreku. Ali čim to zbavim evo me. Takvi najčešće, kad to zbave, se ne sjećaju što su u oduševljenju obećali. Definitivno, za Kristom se kreće bez ali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2021. Gospodine danas je svetkovina svetog Petra i Pavla. Ta dva apostola stupovi su Crkve. Petar je glava, brine se i ravna poslovima Crkve. A Pavao duša Crkve, evanđelje po svuda širi. Oni su apostolski prvaci, uzori vjere. U evanđelju slušamo kako si svoje pitao: 'Što ljudi govore, tko je Sin Čovječji? Jedni da si ovo drugi da si drugo. Petar je u ime sviju rekao: 'Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.' Na te Petrove riječi imenovao si ga prvim papom riječima: 'A ja tebi kažem: Ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladatě.' Gospodine stara je oznaka Hrvatskog naroda odanost papi. Molimo Te da ta oznaka bude i dalje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože, daj mi dovoljno mašte da u pravom trenutku, na pravu adresu uputim paketić dobrote uz popratno pismo ili bez njega. Stvori od mene čovjeka koji će brazdati duboko poput broda, kako bi dotakao i one koji su „ispod“. Oslobodi me straha da propuštam život. Ne daj mi ono što želim, već ono što mi treba. Nauči me umijeću malih koraka. (Antoine de Saint-Exupéry)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.44 sati Ah, za Tebe ću mora preplivati i planine pregaziti. Sve, sve ću za Tebe Kriste Gospodine učiniti. Kakve guje, tarantele i zmije - sve je to sića za mene oduševljenika. Tako misle bezazleni, iskreni, otvoreni mladi. I krenu za Gospodinom obuku talar/reverendu. A onda se ispostavi da su naivni. Previše sve doslovno shvaćali. Našli su se pred izborom: 1. Ili sve ostavit vrati se uobičajenom životarenju. 2. Ili se prilagoditi realnosti, zaboraviti ideale jer smetaju. 3. Ili poslat sve materinu i biti posve Kristov. Ah, sada u 18.15 sati je đinasticiranje pa ću još nešto. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ma dide kad čovik gleda kako živeš more odma poznat da si vojnik Kristov. Ti ne znaš guštat u jilu. Samo nabacaš u se i iđemo dalje. 'Lujo čovik ne živi da jide nego da čini volju Božju.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo dragi Isus kaže da lije imaju jazbine, tice gnjizda a On i Njegovi nimaju ni anci za glavu naslonit.' Baba Jako kad buden Isusova ovca bil' ti meni dala mista u pojti u Ogorju?

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2021., nedjelja


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.08 sati Hah, uobičajeno, kao i svaki dan, redovnički. Imao sam krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. A onda je uslijedio nesmiljeni poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Čujem da me čuju subraća iz susjedstva kad glasno molim krunicu. Ajoj koja je to pokora bila: biti živ, a ne imat pameti, niti moći govoriti - i tako 10 godina. Hvala Bogu od kad sam doma u Zagrebu kako - tako mogu govoriti najviše zahvaljujući Gospinoj krunici uz HKR. Sad u četiri je tu njegovateljica Ana - vjerujem s kavom. Ali ne samo jer comp i kava - to ide! Nego ću se čuti sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Anđele čuvaru mili,
svojom snagom me zakrili.
Prema Božjem obećanju,
čuvaj mene noću, danju.
Osobito pak me brani,
da mi dušu grijeh ne rani.
A kad s ovog svijeta pođem,
sretno da u nebo dođem.
Da se ondje s tobom mogu,
vječno klanjat dragom Bogu.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice draga ti znadeš da ti lako slijedit Sina, našeg Gospodina. Zato nam je milost Božja tebe dala od srca joj hvala.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.45 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Ah Gospodine reci i nada mnom 'talita kum' da postanem dobar čovjek, 'čovik i po'. Eto tako tamo piše. Pa je one 2003. poslije dva mjeseca Gospodin je rekao 'talita kum' i ja sam okice otvorio. Ali kao bezvezni dvonožac. A znam, dobro znam trebam biti dobar čovik, 'čovik i po' (takva je želja moje Alkarice). ... Ha, kako još nije tu naša pastirica s. Natalija. Reći ću sam Zdravomariju da se nosi od svetoga svaka nevaljalština i zloća. A ova beštija korona baj, baj i više se ne vraćaj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako bi i ti kroz život s Putem, Istinom i Životom. Pretpostavlja se da si izgubljen, sve ti relativno a život ti je gomila nečega. Ako ti je tako - kreni!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.14 sati Oh došli smo ti majko draga... E kad je studentarija iz Palme došla Gospi Međugorskoj 'osamdesetih' nagovoreni od p. Jedvaja da joj živote predaju. Ovca je isto bila i to učinila. A Gospa Međugorska ovcu Sinu Isusu - i tako eto Isusove ovce. Aha ovo što se tipkulji na mob je 'Glas iz krpa' I kaži šta ima? Ne samo zato jer je nedjelja ima kvalitetan, sadržajan život i dan. Sad će događaj No 1 sveta misa. Pa će đinasticiranje na motomedu. A sve se to uklapa u redovnički đir koji i danas, od točke do točke, kao po loju klizi 'sve u šesnest'. Mnoge su obveze al' sve se Bogu hvala stiže. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prikazujući sv. Misu iskazuješ Presvetom Trojstvu najdostojniji dar. (p. Martin von Cochen)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.03 sati Svi slavimo, svi slavimo Gospodina... Jer nedjelja je najljepši dan (27. 6. 2021.). Baš zato hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pjevajte Gospodinu, pobožnici njegovi, zahvaljujte svetom imenu njegovu! Ps 30

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Krist će po nama činiti ako imamo: uvjerenje, povjerenje i predanje. Imajmo to i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dolazim ti Gospe draga sa zalogajem života što si mi ga dala. Četrdeset godina na putu bez sna podnijeti se dalo s mišlju na tebe Gospe iz sela kršne Hercegovine. Međugorje na koje ti je oko palo mnogima je život dalo. Hvala Gospe Međugorska što ga meni odredilo. Ti si bila ta koja je srcu šapnula da budem ovca tvoga Sina. (Isusova ovca = isusovac). Majko Hercegovačka, Gospe Međugorska uvijek i svugdje kroz godine ove uza me si bila i iz nevolja vadila. Zauzmi se Međugorska Gospe da ti na noge na Podbrdo dođem i kažem hvala za put koji si mi ti dala. Od srca...

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ostani sa mnom, Gospodine, jer u času svoje smrti želim ostati sjedinjen s Tobom, ako ne po pričesti, tada barem po milosti i ljubavi. Ostani sa mnom, Isuse, ne tražim božansku utjehu jer je ne zaslužujem, već Tvoju prisutnost, to Te molim! (sv. Toma Akvinski)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.58 sata Da vidimo kojim sam to zapisom olovkom u blok večeras (subota) spašavao rukopis od propadanja: 'Gospodine molim Te da mi život obiluje plodovima dobra.' Eto tako piše. Ali divno je biti dobar čovjek. Naravno da je to zahtjevan i težak život. Spreman na velikodušnu samoprijegornost. Hvala Bogu što sam i takve ljude susretao kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) mnogi su takvi bili ali spomenut mogu moje Pečnik-ove (Olga i Đurđa). Svojim odnosom prema bolesniku probudile su mi svijest da bi takav samoprijegoran i samozatajan rad bilo za očekivat od službenika Bozeg - recimo mene Isusove ovce. Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2021. Gospodine danas u ponedjeljak, 28-og lipnja spominjemo se svetog Ireneja, biskupa i mučenika. Imendan imaju Irenej i Mirko. U evanđelju slušamo kako je i Tvoje vrijeme bilo oduševljenika voljnih za Tobom krenuti. Gospodine dao si im na znanje da to nije put za 'mamine maze', da je to 'put bez sna', za prave muževe, zrele vjernike riječima: 'Lisice imaju jazbine i ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje bi glavu naslonio.' Premda je tako - ali po svjedočanstvu zapućenih sve se izdržati da ako nas je ljubav Tvoja osvojila. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 18-22)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nauči me tražiti Tebe, i pokaži mi se kad Te tražim; jer Te ni tražiti ne mogu ako me ne poučiš, a ni naći ako se ne pokažeš. Daj da Te tražim želeći i želim tražeći, daj da te nađem ljubeći i ljubim nalazeći. (sv. Anzelmo Canterburyjski)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.28 sati Đinasticiram, što je uobičajena stvar ako tipkuljim po mobu. Baš sam slagao Gospi Međugorskoj redak - al' ne ide. Baš šteta. Hajmo se trunku osvrnuti na evanđelje (nedjelja) i uradit večernje 'Razmatranje uz mob' ... Aha to je: Talita kum! Samo znate vjera nije u tome da tek ponavljaš Isusove riječi. Tamo gdje hoćeš da Gospodin djeluje i čini treba Ga dovest. A da bi to mogao trebaš biti uvjeren da On to može. Kraće rečeno trebaš imati: uvjerenje, povjerenje, predanje i zahvalnost Isusu za sve što po tebi čini. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide akoj' Krist kralj mrtvoga oživija. Kuda mene ne bi moga promigat. 'Lujo Krist kralj će to učinit za svog vojnika čim učini šta triba s ovin nemiganjem.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako kakoj'no dragi Isus reka: 'tatalita kuma' - paj oživija mrtvoga? Kad bi ti to rekla more bit da bi ja promiga? 'Lujo samo Isus to more. Daj mu sebe da to na tebi učini.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tebi, baš tebi kažem... (knev 13 kg b)


Talita kum, talita kum... Učinkovita vjera nije u izgovaranju Isusovih riječi. Vjera je uvjerenje, povjerenje, predanje i zahvaljivanje Isusu za primljene darove. (knev 13 kg b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2021., subota

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005 - u Palmi


- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Ah, koje su blago slova, mame ti misli, i omogućuju misliti. Pusti sad i reci. E da bila je krunica Božanskog milorđa uz HKR a onda se šulj, šulj... došuljao poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma da znaš da sada napokon mogu reći: Znam zašto živim! To što je uglavnom ljudima nejasno meni je kristalno jasno. Jer znam zašto mi je poslije 55 dana rečeno da otvorim okice. Otvorio sam, instaliran na web da živim za trenutak zbog kojeg sam ih morao otvoriti. Sad u četiri je tu njegovateljica Ana. Vjerujem s kavom a comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veliča duša moja Gospodina,
klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje:
odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Lk 1

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne trebam Božanski uzvišen redak. Daj mi redak da me ohrabri u ovoj raspetosti. Znam da ovo ima smisla jer vrijedan plod zri. Samo mi molim Te ne daj sustati!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska majko naša tvoj Sin može što poželi. Reci mu Gospe da to i po nama čini.

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati Evo i danas sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Ha, da znaš da je ovo dobro da su mi slova kruh svagdašnji'. Eto tako tamo piše. Ej hej slovo ili Riječ me je probudila poradi slova. Točnije probudila me poradi svete mise. A za nju imati trebam i ovu ruku kojom mogu pisati. ... Ah, ah fali nam naša pastirica s. Natalija. Ali neka se duhovno što bolje okrijepi kako bi nama starčekima što žarče mogla sjati. Eto i danas ću sam Zdravomarijom po svakoj nevaljalštini i zloći. A ovu beštiju koronu ću prokinuti - divljakušo jedna ne treba te sveta Hrvatska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog čini čuda, a ne ja. Ja molim. To je tajna, ne vraćajmo se više tom pitanju. (Ivan Pavao II)

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Ajoj baba Jako tis' tako dobra i sveta. A ja cmizdrovi balonja - ajoj, joj. 'Lujo dragoj mi čut da i ti voliš svoju baku. Ma tis' zlato bakino.'
- "Ma tis zlato bakino", draga baka Jako, zlato cilog svita naš dragi p. LukadO

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Zašto Gospodin ne izgovori: 'Talita kum' ili sl. da promigam? Aha znam treba ovo dragocjeno nemiganje za nešto naročito.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.37 sati Učinio čovjek ne znam što? Ne može dostojan biti ni da kaže: Gospodine nisam dostojan. E znam da nisam dostojan imati svetu misu. Ma ustvari zar itko može biti dostojan. Ono što možemo iskreno pred Kristom priznati da smo nikakvi. Ha, ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima? Uh šta ima kad nema uradbe kakve spada od meštra Spliće. A nema ni ćakule-bakule uz kavu na Cvjetnjaku. Ali ima, ima životni odabir: redovnički đir klizi kao po loju 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sudjelovanje u Svetoj Misi uništava sav đavolji trud. (sv. Ivan Bosco)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.28 sati Lijepi pozdrav svima. Domaćima: Veselo, veselo Zagorci, Do-bro ju-tro Hrvatska. Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi. Za koji minutić će prvi korak u ovaj dan (subota, 26. 6. 2021.) - Gospina krunica uz HKR. A onda nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tijelo umire kad se odvoji od duše, a duša umire kad se odvoji od Boga.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj koji najviše pokušava izbjeći patnju, na kraju je taj koji najviše i pati. Najveća mu muka postaje samo njegovo postojanje, njegovo vlastito biće, koje je odjednom postalo predmet i izvor boli, kao i čitava njegova svijest o sebi i svojemu postojanju. (Thomas Merton)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Na Ogorskom silu: Ajoj baba Jako tis' tako dobra i sveta. A ja cmizdrovi balonja - ajoj, joj. 'Lujo dragoj mi čut da i ti voliš svoju baku. Ma tis' zlato bakino.'
-Lijepi pozdrav, ugodni blagoslovljenu noć iz sparne Bregane, gdje sad živim. Ja sam u društvu Laudato TV i gledam program i prijenos iz Međugorja. Božji blagoslov. …

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Talita kum, talita kum... Učinkovita vjera nije u izgovaranju Isusovih riječi. Vjera je uvjerenje, povjerenje i zahvaljivanje Isusu za primljene darove. (knev 13 kg b)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus Krist nam toliko dobra čini. Pa umjesto da kažemo: Kriste nisam dostojan! Prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Čini mi se ovih dana je bio isto ovakav raspored kao i večeras i baš u isto vrijeme mogu kazat: odgledao sam tv-dnevnik, pa sam izbrevijario svoje redovničko. A onda sam olovkom učinio zapis u blok (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: Bogu hvala za ovaj dan uredan i sadržajan - kad se znalo kad je što, i zašto je nešto. Sa danom sam zadovoljan jer u njemu sam mogao slobodno, opušteno i radosno činiti sve na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Želiš li izliječiti svoje rane, On je liječnik. Jesi li u vrućici, On je studenac. Pritišće li te nepravda, On je pravednost. Treba li ti pomoć, On je snaga.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka, za dva tjedna počinju Modrave pa su nam pripreme u punom jeku.
Sjetila sam vas se danas opet kad smo pripremali upute za glavne animatore i uvod u kojem piše 'kako je sve započelo'... Mislim na vas, vjerujem i vi na nas. I dalje nam je cilj mladima dati priliku da upoznaju sebe, drugoga i kušaju Boga. Šaljem vam par slika u prilogu. Hvala vam što ste se darovali. …
- Aoh, Modrave… Drago mi je da su dale i vrijednih plodova. Od srca p. Luka

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2021. Gospodine danas u 13 -tu nedjelju kroz godine u evanđelju slušamo kako si kristalnom jasnoćom objavio svoje Božanstvo. Učinio si ono što samo Bog može učiniti. Mrtvog čovjeka si oživio. To si učinio riječima: 'Talita kum!' Gospodine Tebi svi živimo i mi i pokojni. Ovo si učinio zbog njenih jer su bili prekomjerno žalosni. Ali i zbog nje da svojim radom za druge hvali i slavi Tebe Gospodine. Molimo Te daj da shvatimo da i mi živimo da Tebe svojim životom hvalimo i slavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 5, 21-43)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.58 sati Eh nisam dostojan... A što ako te je Gospodin procijenio prikladnim - tu se nema što za reć. E ovo sam krenuo sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Sad bi me njegovateljica Ana mogla staviti za motomed.... Evo to je baš učinila. A sad legitmno nastavimo s osvrtom na evanđelje (subota) E samo da kažem sutra u subotu meštar Splićo je na moru. Znači ova subota je bez Cvjetnjaka i uradbe baš kako valja. A što? Bogu u ruke! Isus dobro zna što ovca Njegova treba. A ono iz evanđelja (subota). Tko je čega dostojan tu se ljudi slabo snalaze. Kad kažemo: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj.' Zapravo smo rekli: Gospodine volim Te volim ludo Te volim! Češće mislim o tome kako me moja Alkarica (Gospa Sinjska) vidjela dostojnim za 'puno lipi stvari'. Ako i nisam krepostan bio ali sam baš kao Krist raspinjan bio. Bile su to suze majčine nad Sinom njenim u meni (kao svećeniku). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo da ti kažen šta vojnik Kristov zna. Kad ti niko kaže da se ne denja ni anci da te pogleda - to ti znači da te voli.' Aha dide…

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako tis' tako dobra i sveta. A ja cmizdrovi balonja - ajoj, joj. 'Lujo dragoj mi čut da i ti voliš svoju baku. Ma tis' zlato bakino.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2021., petak

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Talita kum, talita kum... Zazivaj ti koliko hoćeš, moli u jezicima, polaži ruke... Ali samo Gospodin Isus Krist može mrtvoga oživjeti (knev 13 kg b)

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Aj ti kaži o raspetosti a ne stenji i ne jecaj? Ne samo jer mi je pozitiva u genima - ovo ima smisla jer sam s Kristom raspet. Ovolike milosti koje crpem iz ove raspetosti ničim drugim ne bi mogao zavrijediti. Haj zdravi i veseli bili!

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago svakome koji se boji Gospodina, koji njegovim hodi stazama! Plod ruku svojih ti ćeš uživati, blago tebi, dobro će ti biti. Ps 128.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.09 sati Ah, kako je dobro komotno i slobodno izmoliti krunicu Božjeg milosrđa uz HKR E ali i biti gurnut (ne baš fino: ) : 'Haj na web Isusova ovco! A što? E ma znaš da sam sada slobodan od opreza kod javnog nastupa. Prije ono na www.skac.hr morao sam brinuti za dušice povjerene mlađarije. Prije nego je svanulo na webu trebalo je proći kroz filtere: pravovjernosti, crkvenosti, moralnosti itd. A sada sam po Božjoj milosti slobodan od svega toga jer svi znaju da sam udren u glavu i to KAMIONOM: ) Sad u četiri trebala bi tu biti njegovateljica Ana. Vjerujem s kavom jer comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska, Alkarice sveta pamet mi staje kad pomislim da si našla mene dostojna svog dara. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Hvala Ti Gospodine što si mi poslao meštra Spliću.' A jer si ga poslao sa izvjesnom svrhom. Zato jer kaže da ne zna hoću li ikad u njega promigat. Mislim da si njega među mnogima našao da me promiga. A što? Za koju godinu. Što me briga živim stil života kojeg sam odabrao i kojega volim. ... Ha, jer naša pastirica s. Natalija krijepi dušu na duhovnim vježbama. Sad ću sam Zdravomarijom odagnat od nas svaku nevaljalštinu i zloću. A beštiju koronu opalit nogom u gujicu - marš kugo pogana od tla svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, gušim se u raskošju Tvoje ljepote Gospodine. Voli me voli al' nemoj previše - da ne umrem od ljepote.

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.14 sati Hu, hu lagano umirem... E ali samome sebi -i to je dobro. Samo što to umiranje samome sebi sporo ide. Još uvijek se ljutim na neke - što je neosporan znak da sam svoj i da sam i te kako živ. Ah... A ovo sto tipkuljim na mob trebao bi biti preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Za koji minutić ima sveta misa. Pa ima đinastibiranje na motomedu. Oh hvala Ti hvala Kriste što i danas protječe redovnički đir 'sve u šesnest'. I što će u neko doba doći i meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isusova ovca sa svojim Hrgama


- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Lovro Brindizijski jednom se našao u nekom mjestu gdje su ljudi bili druge vjere. Nije bilo katoličke crkve, stoga je išao 40 milja dok nije došao do najbliže kapelice kako bi slavio svetu Misu. Često je znao reći: 'Sveta Misa je moje nebo na zemlji!'

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


1.09 sati 'Grob je prazan, On je uskrsnuo' - tako HKR. Ma čudim sebi kako mi se uopće ne spava? ... 4.14 sati Eto to sam rekao i odmah je nastupio: hrrr... 5.55 sati Aha bio je prvi korak (Gospina krunica uz HKR) u ovaj dan (petak, 25. 6. 2021.) A sada leeet - što znači kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ne valja samo: daj, daj... Isuse. Nego ako hoćeš Ti možeš realizirati: SPC = RKC = SPC i učinit će to. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Ha, uobičajeno: pogleda tv-dnevnik, pa izbrevijario svoje redovničko, pa napisao olovkom u blok redak (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: 'Ej hej ima 40 godina da sam počeo ići u crkvu - baš je toliko prošlo od Gospina ukazanja u Međugorju.' Točnije dolaskom u crkvu smatram svojim dolaskom na 'vjerkač' u Palmu (BSI u Palmotićevoj) gdje me je doveo Dragan Logarušić 2. 2. 1981. Ah... Nedugo poslije toga putovali (16-23. 7. 1981.) sa na hodočašće u Lurd (još nisam krizman bio). Sjećam se da su nas stranci pitali: 'Što ćete u Lurdu? Pa imate Međugorje. Tek sada spoznajem kako je Gospa Međugorska zaslužna da život posložim kako spada. Znači Gospa se u Međugorju ukazala (24. 6. 1981.) otprilike u isto vrijeme kad sam se prvi put pojavio na 'vjerkaču' (2. 2. 1981.). Tu sam štrebao Božje zapovjedi, sakramente... Pa sa na nagovor p. Jedvaja išao u Međugorje 16. 4. 1983. Gospi predao život, tjedan dana poslije 21. 4. 1983. u firmi Liber (gdje sam radio preko student servisa) osjetio šapat u srcu: budi svećenik! Oh hvala Gospi Međugorskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Mislim na Tebe i molim zagovor Kraljice Mira i svetog Ivana Krstitelja. Tvoje trpljenje ima smisla! Bog Te ljubi! Mali vip bon: … od srca …
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Logika ljubavi je primanje i uzvraćanje. Primanje dara i darivanje. Kad smo primili ljubav, želimo ju uzvratiti. Što nas Gospodin dublje dotakne, to ćemo Ga dublje htjeti upoznati i htjeti biti više vremena s Njime i to ćemo više htjeti uzvratiti odgovorom svoga srca na Njegovu ljubav. Kada se dvije osobe ljube, žele se sve dublje upoznati i provoditi više vremena zajedno. Ista logika vrijedi i za odnos čovjeka i Boga. Što više neka duša ljubi Boga to će više htjeti i pokušavati biiti dublje povezana s Njime. (p. Ivan Dominik Iličić)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2021. Gospodine još smo u 12-tom tjednu kroz godinu, a danas u subotu kada je svagdan u evanđelju slušamo kako ti je pristupio ugledan čovjek - satnik - moleći za svog slugu: 'Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama.' Tebi se Gospodine svidio ovaj stav satnika prema svome sluzi, pa si mu rekao doći. Na što je ovaj plemeniti satnik: 'Gospodine nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj.' Gospodine samo si mu rekao: 'Idi, neka ti bude kako si vjerovao!' Molimo Te neka i nama bude kako vjerujemo u Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-17)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čini dobro u skrovitosti. Ljubičica je skrivena, ali je odaje miris. (Don Bosco)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.30 sati 'Hvaljen budi Bože kralju naš, nek Te slavi čitav svijet.' A nego kako? Slavit valja Isusa Krista kralja i Boga našega. Kako ne? Bio mi moj 'čovik i po' iz Splita Miro Katić a sad baš čekam uradbu meštra Spliće. E zato bi se valjalo osvrnut na evanđelje (petak) i kazat koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Aha, evo kako moliti: 1. Treba pristupiti Gospodinu 2. Treba sve svoje staviti pred Gospodina tj. treba se pokloniti do zemlje pred Njim. I pazite ovog gubavca, taj ne žica, ne moljaka, zna da je Isus Bog i da sve može. To i kaže: Ako hoćeš Ti možeš! Nije napisano ali ovako je mislio: sve da me i ne ozdraviš ja ću Te ljubiti jer Ti si Bog moj. Eto takav stav ovog čovjeka se Gospodinu svidio. E da je takav stav postići. A trebalo bi na tome poraditi - ako hoću migati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora:


'Lujo kad moliš od Krista svog kralja ne nabrajaj, ne moljakaj. Samo reci: ja znam ako oćeš Ti moreš sve.' A dide sve da mi ne da da migam hvalit ću Ga i slavit.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tis' tako pobožna i sveta. Sve šta imaš od dragog Isusa primaš. Ma baba jel' koji put moliš a ne primiš? 'Lujo ako i ne primim šta bi ja htila, al primin šta mi triba.'


- 06:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2021., četvrtak


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati A Je hvala Bogu i danas sam imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. A i danas je uslijedio poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? Hu, hu danas je sveti Ivo. Poznat kao čudotvorac u Podmilačju kraj Jajca. Pa evo moja spontana molitva: 'Sveti Ivo daj da promigam!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija dragi pater Luka! Ja sutra hodočastim u Međugorje ide nas 3 autobusa iz Dubrovnika... Znači da za vas šapnem Gospi da je volite i da joj mahnem... ma izmolit ću i nešto za vas! Bvbl! ... veliki pozdrav i od … koja mora raditi tada, ali i to je molitva...
- E šapni joj tiho, tiho... Šapni joj najtiše da samo Gospa čuje i nitko više - da volim je. Od srca p. Luka

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu. Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Ps 139

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- U Zg. sam. Čim obavim posao doći ću na Fratrovac.
- Ok čekam! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska što trebamo znadeš ti i tvoj Sin. Samo Mu reci Alkarice draga dao nam il' ne i dalje ćemo Ga voljeti.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati Prijepis zapisa iz bloka kojeg sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Četvrtak je, vrijeme teče, gazi, gazi hoće da me pregazi - al' ne dam se!' Eto tako tamo piše. Ah, koga da vrijeme pregazi? Pticu Nebesku. ... Jer vrijeme je na našoj strani! Pa što godine se nižu - pa kad ih bude i sto? Što? Što? Kad zauvijek sam mlad - nego kako kad uz Krista Gospodina sam. ... E jer je naša pastirica na duhovnoj okrepi. Sad ću u društvu svih svetih i andjela Zdravomarijom kontra nevaljalštine i zloće. A ovoj beštiji koroni za pozdrav reći: ćao-bao, baj-baj i više se ne vraćaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ROĐENJE IVANA KRSTITELJA Lk 1,57-66


Ovaj izvještaj koji NZ naziva "Rođenje Ivana Krstitelja", mogli bismo nazvati: "Bog je milostiv", odnosno – Ivan. Naime, ime Ivan na hebrejskom upravo znači: Bog je milostiv.
Pogledajmo na primjeru Zaharije i Elizabete na koji to način Bog iskazuje svoje milosrđe.
- Kao prvo Bog ostvaruje svoja obećanja, uslišava njihovu molitvu. On to čini u vrijeme kad on odredi, ali čini. I to je onda OBILNO i na RADOST rođacima i susjedima.
- Svjedoci Božjeg zahvata odvažno mijenjaju običaje, drugačije misle, poslušniji su Duhu nego zakonu. Žele svjedočiti da je "Bog milostiv"
- Oni sami su dokaz da je Bog na djelu. U njima, na očigled svima On se objavljuje. (Premda njem i gluh, Zaharija odabire ime Ivan kao i žena mu Elizabeta..., i "umah mu se otvoriše usta"...)
- Njihov govor je blagoslivljanje Boga. (... "Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov...)
- Njima iskazano milosrđe druge postupno uvodi u iskustvo Boga: naravna radost, nesporazumi, čudo, strah, širenje vijesti o događaju, razmišljanje o njima, zapitanost o njima. I na koncu angažirano iščekivanje, pogled u budućnost u kojoj leži odgovor. (iz arhiva)

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako nešto trebaš od Krista oslobodi Ga (očekivanja, pritisaka...) Samo reci: ako hoćeš Ti možeš sve. Bez obzira Tvoj sam i ljubim Te - ne uskrati mi to. Amen!

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.17 sati E i šta imaš kazat o ovome danu. A bit će što Bog da! Znadem da svojim miljenicima ako i ne daje što je najslađe daje sto je najpotrebnije. Sad ću imat svetu misu sa drugom subraćom. A danas bi trebao doći i Miro Katić - tko zna možda stigne i na svetu misu. On mi je pomogao da me ove godine raspetosti (RBK) totalno ni iscrpe. Kako god! Vjerujem da ću stići i đinasticirati na motomedu. A i danas Bogu hvala sav radostan iščekujem uradbu potpunu i cjelovitu od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po svetoj Pričesti u našoj duši počinju strujati one vode koje vode u život vječni. (Ivan Merz)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Aaah, koji je to gušt ili milost učiniti prvi korak u dan (četvrtak, 24. 6. 2021.) uz Gospinu krunicu s HKR-om. Tada si uvjeren ništa te neće iznenaditi - sve će biti baš kako valja. A što? Samo nastavim kroz sve događaje i susrete hodati, trčati, letjeti... Hoću reć nastavljam hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, moglo bi biti ovako, moglo bi biti onako. Samo slijedim poticaje Božje koji mi kažu: kreni sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Da vidimo koja sam to slova večeras (srijeda) olovkom u blok zapisao (za spas rukopisa) : 'Hvala Ti Gospodine što sam kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) susreo i mnoge dobre ljude, koji su mi pomagali da me ova raspetost (RBK) toliko ne iscrpljuje. Među kojima je Miro Katić koji će mi doći sutra u četvrtak.' Eto tako tamo piše. Ali to mi je također znak da je dobro što sam Isusova ovca - jer nema šanse da bi tako kreposne ljude privukla moja ovčja narav. Kad je čuo da sam Isusov probudila se njegova velikodušnost prema meni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nauči nas, dobri Gospodine, služiti Ti onako kako zaslužuješ. Davati i ne gledati na cijenu, boriti se i ne mariti za rane, truditi se i ne tražiti počinka, raditi i ne tražiti nagrade, osim spoznaje kako vršimo Tvoju volju. Amen. (sv. Ignacije Lojolski)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 6. 2021. Gospodine danas u petak, 12-tog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju kojeg slušamo učiš nas kako ispravno moliti. Pristupio Ti je neki gubavac, poklonio Ti se do zemlje i rekao: 'Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.' Znači ako smo u potrebi trebamo Ti pristupiti. Trebamo Ti iskazati svoje divljenje i poštovanje. Pred Tobom priznati svoju neznatnost poklonstvom. Svoju molbu izreći, ne na način: Ti to možeš, Ti to hoćeš! Ne tako, nego reći ako hoćeš Ti možeš. Ako ću Te na taj način više proslavljati. Ali ako ću Te više proslavljati sa gubom koji imam - neka je. Gospodine eto takav stav tog gubavca Ti se svidio. I rekao si mu: 'Očisti se!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 1-4)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Samo poslušnost i ljubav prema našem Gospodinu Isusu Kristu može pokazati put. Zato prvo pokušajmo iznova i iz nutrine samih sebe razumjeti što Gospodin želi, i što je želio s nama. Prvo bih spomenuo sljedeće: ako bismo stvarno željeli vrlo kratko sažeti sadržaj vjere kako je izložen u Bibliji, to bismo mogli učiniti govoreći da je Gospodin s nama započeo ljubavnu priču, i njome želi obuhvatiti sve stvorenje. Sila koja se može suprotstaviti zlu, koje prijeti nama i cijelome svijetu, može se u konačnici sastojati samo od našega ulaska u tu ljubav. To je prava sila koja se protivi zlu. Snaga zla proizlazi iz našega odbijanja da ljubimo Boga. (papa Benedikt XVI)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.38 sati 'Radit, radit... Triba radit!' E to sam upamtio sa Kmana od staroga Rađe (tatice). A trebalo bi nešto radit sada kad comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. Dok čekam meštra Spliću mogu krenuti sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. A to znači reći koju o evanđelju (četvrtak). Aha to je 'ljetni Božić'. Tako se odavno zove rođenje Ivana Krstitelja. Kod njegovog rođenja svi su se pitali 'Što li će biti od ovoga djeteta?' To se i mi pitamo što će sa mnom biti ako ovo ili ono učinim? Moja mlađarija me izluđivala s takvim pitalicama. Što ako je to on ovako mislio? A što ako nisam u pravu? Ma pusti, ne iscrpljuj se! Bogu u ruke! A ti tek slijedi Gospodina pri tom gledaj samo Njegove pete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide tebi stoji da budeš Kristov vojnik. Vridan, radišan... E daj meni bit ki ti! 'Lujo pa nis' ni ti za bacit tebej vidla naša Gospa Sinjska – priklanog za one une lipe stvari.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Čuja san baba Jako kad sam se rodija. Bake se se pitale šta ću bit? Neka ovo, Buća ono... A ti da ću bit Isusova ovca. Kako si znala? 'Lujo a vidla sam si ovčije pameti - a take dragi Isus oće za sebe.'

- 06:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2021., srijeda

Sa svojima sve je dobro!


- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.09 sati Aha, imao sam Bogu hvala krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. A onda je izronio i poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? Ha, baš sam u molitvi krunice pristupio Gospodinu kao onaj gubavac iz evanđelja i zavapio: Ako hoćeš možeš promigati! Ali ako to i ne učiniš neću Te manje voljeti. Ti znaš da sam definitivno Tvoja ovca, ˇ znaš da mi je prije svega stalo da Te proslavljam kako želiš Ti. Znam da Te proslavljam i te kako u karijoli. Nemoj mi je micat dok na dovršim djelo koje zidaš mojom karijolom. Sad u četiri tu je njegovateljica Ana. Vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.36 sati Ha, evo sto sam bas u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Pjevaj mi pjevaj sokole.' Eto tako tamo piše. Nije Bog zna što inventivno. Moram priznati da mi je ova dugodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) oduzela dragocjenu inventivnost do koje sam jako držao. Shvaćao sam ljudi trebaju ideje koji bi ih zaokupile i naprijed vukle. Za tako nešto potrebno je biti duhovno zdrav (a ne 'udren u glavu' : ) Ali kako god mislim da je ova raspetost (RBK) dala veliki duhovni iskorak Isusovoj ovci. ... Auh nema naše pastirice s. Natalije, sve je pusto prazno. Ma dobro sad se ona jača na duhovnim vježbama kad dođe da žarče može sjati nama starčekima Isusovim ovcama. E zato ću sada sam Zdravomariju da se od nas nosi svaka nevaljalština i zloća. A da Gospa petom satre ovu beštiju koronu. Da se za svagda nosi iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska ono to vidjela si ti u Isusovoj ovci samo ljubav može vidjeti. Hvala ti hvala, nemam riječi da kažem ti hvala. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ti ćeš biti kriminalac ili svetac!' - tako je rekao jedan Božji vagabund za ovu ovcu. (Mornar)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dičite se svetim imenom njegovim, neka se raduje srce onih što traže Gospodina! Tražite Gospodina i njegovu snagu, tražite svagda njegovo lice! Ps 105

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Crncu znaš da je crnac bijelcu da je bijelac. A da su Kristovi po čemu se to vidi? Po čemu? Čemu? Čemu?

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.18 sati Budi to što jesi, onakav kakvog te znam. Ah tko me drugi može znat osim Ti Gospodine - koji si me satkao u krilu majke. Za sebe si nas Gospodine stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi piše brat Augustin. Ti Gospodine znaš za sve nemire i traženja ovce svoje. Sve je bilo tuđe i strano dok se nije našla uz Tebe. I sada je molim Te ne puštaj, nikom je ne daj. Tvoja je Tvoja daj to svima znati. E a ovo bi trebalo biti ono čemu je ime 'Glas iz krpa' I kaži šta ima? Ima sklad okolo i mir u duši. Sadržajan, osmišljen i kvalitetan život. Za koji minutić će sveta misa. Pa đinasticiranje na motomedu. U neko doba dana će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada. A on zna da na takve ovce spada potpuna i cjelovita uradba. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jesmo li na Misi s istom raspoloživošću s kojom je bila i Blažena Djevica na Kalvariji? Shvaćamo li uistinu da je ovdje prisutan isti Bog i da se vrši prinos iste žrtve? Pobudimo ljubav, potpuno priklanjanje volji Božjoj, predanje samog sebe, želju za suotkupiteljstvom. (Francisco Fernández Carvajal)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.14 sati Hej šta'no si ti? Eh ponosni Hrvat-katolik! Zar se to ne vidi?! Aha, mora se na nama moći vidjeti ono čime se predstavlja da smo. ... Dobro sada ide ona 'pet komada to je naša nada'. Ma bitno vam je ne lagati. Iz iskustva znam mnogi su se predstavljali kao fizioterapeuti - makar nisu znali svoj posao. Lagali su, za razliku od uvjerenog vjernika, praktičnog kršćanina meštra Spliće koji premda me radi bolje nego drugi. Kaže da ne zna hoću li ikad promigati. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni naša se vjera mora vidjeti a ne tek čuti. Haj pokažimo se zreli vjernici i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Majora: Dide kaže se da čovik triba imat pet dice, il' napisat pet libara, il' učini pet veliki dila. Ehe kolko si ti to priša. 'Lujo vojnik Kristov ako nije žednog napoija ništa nije učinija.
- Prekrasno Vaše poruke su posebne.
Mirna vam i blagoslovljena noć i svako dobro od Gospodina

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati Pa eto i večeras (utorak) uobičajeno: pogledao sam tv-dnevnik, pa sam izbrevijario svoje redovničko - čemu redovito dodam i himan Duhu Svetom, što činim još odavno. Zato što sam osvjedočen u zahvate Duha Svetoga. On je taj koji čisti, od zla oslobađa, nadahnjuje. Uostalom bez Duha Svetoga nema kršćanstva. Baš sam olovkom u blok iz tog himna napisao redak: 'Dušmana od nas otjeraj i postojani mir nam daj'. A već mi je Duh Sveti zahvatio u život tako da mi je pamet vratio. Tužno je razdoblje 'tamne noći' ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A to je bilo onda kad nisam imao pameti, nisam imao sebe. Izdavan, predavan i raspinjan - ah, baš Krist Gospodin. Ali Duh Sveti je tada potakao svoju majku, moju Alkaricu (Gospu Sinjsku) da mi podjeli veliku utjehu ('puno lipi stvari') Hvala Duhu Svetom. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čim mi Bog ne znači sve, On mi ne znači više ništa. Dati Bogu drugo mjesto u životu, znači uopće Mu ne dati mjesta. (P. Breemen)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2021. Gospodine u 12-tom smo tjednu kroz godinu, a danas 24-tog lipnja je svetkovina 'Rođenje svetog Ivana Krstitelja'. Svetac je ovo jako čašćen u kršćanskom svijetu. Od davnih vremena ovaj dan je znan kao 'ljetni Božić' Gospodine u evanđelju slušamo da su se, zbog Tvog čudesnog interventa u živote Ivanovih roditelja svi pitali: 'Što li će biti od ovog djeteta?' To se pitamo i mi kod svačijeg rođenja. Ti si svakom rođenom život dao. Svima nam podaj milost da Ti svoje živote predamo i iskreno kažemo: Vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66.80)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kao što se vino ne može točiti u bačvu, ako se ona prije ne isprazni, tako ni duša ne može biti ispunjena Bogom, dok se svega drugog ne oslobodi. (Ernesto Cardenal)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.12 sati Ha, jel'no se kaže: mislim dakle jesam. Ako to ide onda ide i ova: tipkuljim dakle đinasticinam. A valjalo bi istipkuljiti osvrt na evanđelje (srijeda) ... Aha to je ono: naša se vjera mora VIDJETI a ne samo čuti. Naše svjedočanstvo o Kristu mora bit konkretno. Stari 'Palmaši' (BSI u Palmotićevoj) još 'osadesetih' na 'vjerkaču' su klicali 'Pet komada to je naša nada'. Prevedeno to je značilo: ili ću imat pet djece, ili ću napisat pet knjiga, ili ću pokrenuti pet projekata. Kako god jednog dana ćemo biti pitani od Gospodina: 'Pokaži mi svoju vjeru!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide kaže se da čovik triba imat pet dice, il' napisat pet libara, il' učini pet veliki dila. Ehe kolko si ti to priša. 'Lujo vojnik Kristov ako nije žednog napoija ništa nije učinija.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako svaki put kad je vanđelje da se naša ljubov naprama Isusu mora vidit a ne samo čut. Sitin se tebe. Jel'no si ti rodila trinest dice? 'Lujo nisu sva živa al' jesan.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2021., utorakOgnjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.11 sati Hvala Bogu i danas sam imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR, a onda se došuljao i poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? Drago mi je da se šjor Ante Tešija uhvatio da od Ogorja učini Provansu. Ogorje mi je ostalo u sjećanju kao mjesto sa zlatnom dušom. Ah, staričice moje drage... Sad u četiri je tu njegovateljica Ana, vjerujem sa kavom. Comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Poštovani, šjor Ante pratim vaš rad. Hvala za sve što činite za Ogorje. Gledam u 'Čačkalici' sabirete materijal za novu knjigu o Ogorju. Pogledao sam u arhivu compa i šaljem što sam našao. Od srca p. Luka Rađa (Majorov unuk) To sam vam posla na e-mail: ante_tesija@net.hr

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Mila majko, Gospe Sinjska daj da mi koji smo Sina ti susreli svakom možemo više nego riječima - to pokazati.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati Zapis iz bloka kojeg sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Ha, kako god da okreneš fali 'mamek' (pastirica s. Natalija) ... A eto jer nije bilo pastirice s. Natalije uz njegovateljicu 'Lj' sam rekao Zdravomariju da se od nas nosi ća svaka nevaljalština i zloća. A beštiji koroni Gospa da satre glavu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago onome tko je naučio:
diviti se, a ne zavidjeti;
slijediti, a ne oponašati;
hvaliti, a ne laskati;
voditi, a ne manipulirati.
(William Arthur Ward)

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Susreo si se s Kristom - čovjek si za 5. Daj sve od sebe da imaš 'pet komada' (djece ili knjiga ili projekata)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine Isuse Kriste, ti si nam u Euharistiji ustanovio oporuku svoje ljubavi. U svetoj gozbi smijemo iskusiti da nas ljubiš do kraja. U jedenju i pijenju smijemo ljubav uživati i tjelesno osjetiti. (Anselm Grün)

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati 'Ustajte vi zemaljsko roblje vi sužnji koje mori glad...' Krenimo u nove pobjede u ovaj utorak, 22. 6. 2021. Meštar Splićo će kako spada proslaviti današnji državni blagdan 'Dan NOB'. Uradit će Isusovu ovcu malo prije svete mise. Pa baš kako spada poslije. Pozivam vas hajmo u ovaj dan: vedro i veselo. Kroz sve događaje i susrete hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Nije mi propovjednik od pater Luke jučer poučno za ovce bila. Mađare je puno hvalila, pa i cjepiva. Nisam sigurna više u njega, Božja ruka ga vodila a ne prodani i lukavi ljudi, Bože čuvaj svećenike i Duh sv. Neka ih vodi.
- Ma izbrisao mi se adresar! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija, dragi naš p. Luka. Od srca pozdrav Vaše … i … iz Krap. Top. na sladoledu nakon sv. mise u Pregradi.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pakao neka mi od sada lebdi pred očima, da se potaknut ovom mišlju iz sveg srca kajem i počnem mrziti svaki grijeh. HIiM

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, nije lak posao na koji te pozivam. I upravo zato nastavljam jer ovo je uzak put koji vodi realizaciji: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati A evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'E valjalo bi kazat koju o 'Narodno oslobodilačkoj borbi'. Tako tamo piše, a u utorak je državni blagdan 'Dan NOB'. Ili kako kažu to je dan 'Antifa'. Eto baš o tome bi htio kazat koju skroz desni, radikalni 'jezuita'. Ne tek što su mi još kao osnovcu ispirali pamet tom partizanijom. Nego zato što sam jako dobro poznavao svoga djeda koji je bio partizanski major. Ali taj je bio radikalni Hrvat-katolik. Od sviju iz moje obitelji najviše me je motivirao da budem Kristov vojnik, kao što je on i sam bio. A njemu je monura partizanije bila tek maska. Upoznao sam njegov duhovni profil. Kao pravom vojniku Kristovu bilo mu je samo važno da je 'Sve na veću slavu Božju'. Prije par godina pitao sam na forumu www.ogorje.net jesu li čuli za djeda mi Majora? A Perso mi je odgovorio: 'Tko nije čuo za Majora nije bio u Ogorju niti blizu Ogorja.' Ujutro ću imati svetu misu za moga dida Majora. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Plovit ćemo sigurno kroz svaku oluju, sve dok je naše srce čisto, naša nakana gorljiva, naša hrabrost postojana i naše povjerenje u Bogu ukorijenjeno. (sv. Franjo Saleški)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- U četvrtak bi trebao biti u Zagrebu. Kad je najbolje navratiti.
- Ljudi kao ti u svako vrijeme su dobrodošli. (Svakodnevna sveta misa je u kućnoj kapeli u 10 sati) Od srca p. Luka

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2021. Gospodine danas u srijedu, 12-tog tjedna kroz godinu kada je svagdan. Po riječima evanđelja nas upozoravaš da ne budemo prazne pričalice. Da naše riječi imaju pokriće u djelima koje činimo. Kod nas uvjerenih vjernika katolika uvriježeno je pravilo: 'pet'. Treba imati ili 5 djece, ili napisati 5 knjiga, ili pokrenuti 5 značajnih djela. Molimo Te Gospodine za što god se odlučimo neka to bude plod naše ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt, 7, 15-20)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Što se više oslobodimo onoga što nije Božje, više će nas ispuniti sam Bog. Ne brinimo se za sebe, Bog će se brinuti za nas. (sv. Ivana Franciska de Chantal)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.34 sati Ehe gdi je ono vrime sa Kmana kad sam bija doma sa tehničkim stvaričama. Sad me vidim pregazilo vrijeme. Ma pusti sad comp i tehniku. Haj fino kreni sa večernjim 'Razmatranje uz mob' sav radostan čekajući uradbu meštra Spliće. A to znači osvrnuti se na evanđelje (utorak) ,.. Ole, ole... Blago onima kojima je tijesno, teško, gorko... tako kaže Krist Gospodin. Ništa od toga kad ti ide sve kao po loju. Eh ma znaš da mi je ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) otvorila oči. Shvaćam sad shvaćam zašto meni moja Alkarica (Gospa Sinjska): pafff u njedra 'puno lipi stvari' koje joj je Sin dao za mene. To me nije moglo dopasti zbog kreposti. Ali dopalo me je zbog tijesnog puta kojim već 18 godina idem za Kristom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ajoj dide nikakve skule ni univerze neće mi dat mudrost starčadi Ogorske. 'Lujo sam si vidija. Odaberi štaj uže, teže i gorče - paš' i ti bit mudar.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


O baba Jako gledajuć kako živeš sida mi una vanđeoska daj uzak put u život. 'Lujo širok put vodi u propast.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2021., ponedjeljak


Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.10 sati Je, hvala Bogu i danas je bila krunica Božanskog milosrđa uz HKR. E ali i danas je pridošao nesmiljeni poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? Ma krunice glasno izgovarajući dobro mi čine za oporavak glasa (logopedska vježba). I još? A jel'no danas počelo ljeto? 'Alo ekipa oćemo na Bače? Eh Trišnja ti bi samo na picigin. A šta'š ti Škanjac zabit se u podrum pa žice, kondenzatori, otpornici...' E to je bilo malo iz berekinskih dana sa Kmana. Jel' to u hodniku čujem njegovateljicu Anu. Vjerujem s kavom jer comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kaži nam majko, ponovi opet Alkarice mila da je tijesan put za one koji hoće slijedit tvoga Sina. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati A evo što sam olovkom u blok napisao danas na prvi dan ljeta (ponedjeljak, 21. 6. 2021.) : 'Počinje se strašna muka... Koja će trajati tjedan dana jer neće biti naše pastirice s. Natalije koja odlazi u duhovne vježbe.' ... A i danas se pastirica preobrazila u svoj zbiljski lik kraljice. A to je učinila čim je uzdignula križ Kristov od kojeg se odašilje poruka svakoj nevaljalštini i zloći: Ima da te nema! A beštija korona na odlasku iz svete zemlje Hrvatske cikuće: Nema me, nema me! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kao što je ljudski rod jedna djevica predala na smrt, tako ga i jedna djevica spasava, te se tako ravnoteža opet uspostavlja, jer jedna djevica popravlja poslušnošću ono što je druga djevica neposlušnošću pokvarila. Tako bi pobijeđena lukavost zmije, jednostavnošću golubice. Tako su pokidane veze koje su nas vezale uz smrt. (Sv. Irinej)

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi. (Alan Ford)

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Mudro živi tko odabire uže, teže i gorče. Aha zato je baba Jaka mudrica Ogorska.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko želi uživati s Isusom Kristom, mora biti raspet s Njim. (don Bosco)

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Krist i danas pati naročito u mučenicima i kršćanima koji podnose progone i diskriminacije, u bolesnima i nemoćnima. PAPA BENEDIKT XVI

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.06 sati Augh ideali? Sve, sve na veću slavu Božju! Sveta Hrvatska! Voli ono sto voliš - ali baš voli! Ha makar naš krepostima urešeni Anđelko još na spušta liftom u kapelu karijolu (s ovcom) ta ovca (u karijoli) već na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa' I kaži šta ima? Auh korone sve manje ima. Sad će opet dobit svoje na svetoj misi ću reći koju Gospodinu Isusu Kristu: kako može podnositi da Mu ovaj uljez otrovni zagađuje svijet ljubljeni. Ha poslije svete mise đinasticirajući na motomedu ću natipkuljiti još neke priloge. Ponovit ću kvalitetno se živi kad svoj na svome sa svojima. Možda se ne živi ugodno - ali zato je korisno. Što Isusovim ovcama najvažnije. A i danas će u neko doba dana, vjerojatno večeras Isusovu ovcu uradit potpuno i cjelovito arhanđeo Mihael - koji se na webu predstavlja kao meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Misa je dugačka, kažeš, a ja dodajem: jer je tvoja ljubav kratka. (sv. Josemaria Escrivá)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Evo, oko je Gospodnje nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost njegovu: da im od smrti život spasi, da ih hrani u danima gladi. Ps 33

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Kako je dobro, kako je lijepo u svaki novi dan poći s molitvom Bogu. Jer tada znaš ništa te neće ne spremna zateći. Zato jer si u molitvi predao Bogu sebe i sve što ti se dogoditi može. Predao si svoje strahove, ljubavi i nade. Tako si učini prvi korak u dan (ponedjeljak, 21. 6. 2021.) A onda samo nastaviš kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Alojzije Gonzaga se sa 17 godina odrekao naslova markiza i vlasništva nad imanjem u korist mlađega brata Rodolfa te 1585. u Rimu stupio u novicijat Družbe Isusove. Sjaj kneževskih i kraljevskih dvorova zamijenio je poniznim, jednostavnim i redovničkim životom, živio asketski, patio od kožnih bolesti, glavobolje i besanice. HIiM

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.17 sati Ha, baš sam bio spreman zaključiti aktivni dio dana. Kad mob signalizira da me netko zove. Tko? Tatica (otac - ima 88). Priča - klasika! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže ne gledaj trun u oku bratovu dok imaš brvno u vlastitom oku. Pustimo to i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Brod ne tone od vode koja ga okružuje, nego od one koja se probije unutar njega. Ne dopusti da se ono negativno probije u tvoju nutrinu, oduzme ti mir i radost, i povuče te prema dolje.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Da vidimo što sam večeras (nedjelja) olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'A što? To je divota od života moći biti ono što jesi. Od nikoga ne biti maltretiran što si drugačiji.' Eto zato su mi drage Isusove ovce. Dopuštaju da budeš crnac, bijelac, žuti, bilo da migaš ili nemigaš. Oh kako je to ružno kad ti netko kaže daj da te promigam. A taj ne vidi da je mnogo više hendikepiran od tebe. Ah to su iskustva 'tamne noći' ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ma Bogu hvala i za to jer to je proizvelo suze moje Alkarice (Gospa Sinjska). Doista blaženi svi koji su ganuli nju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2021. Gospodine danas utorak 12-tjedna kroz godinu kad je svagdan, po riječima evanđelja nam daješ skroz zanimljiv prijedlog. Kažeš: 'Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu.' Znamo Gospodine jer i sami smo bili od takvih dok se nismo s Tobom susreli. Molimo Te podaj nam milost svojim životom svima poruku odašiljati: sreća je tamo gdje je teže. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 6.12-14)

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duh Sveti te ponekada vodi mračnim i tamnim stazama nemogućega. I tu se kuša vjera. O tome govori mistika. Sveti Ivan od Križa govori da ćeš proći kroz dvije tamne noći prije negoli susretneš Boga. On piše: „Nije nužno vidjeti izlaz da bi se preživjelo. Nužno je vjerovati da on postoji.“… (p. Augustyn Pelanowski)

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne znamo što nam život donosi. U rukama smo dobrog Boga i to je izvor radosti i mira! (Papa Ivan XXIII.)

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.06 sati 'Strmo dodaj balun Trišnji, Trišnja blizu branke dodaje Luki... Kakva šansa! Hoće li Luka pucat?! Ouh, kakva šteta! Što je s Lukom?' E to je bio prijenos sa Kmana kad su '78 na 'male branke' igrali Kmanski berekini koji su se na Trišnjin prijedlog zvali Santos. Ma nije Luka bija za balun ni kad je moga migat - a kamoli sad! E ovo je večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje tipkuljim na mob okrećući nogama pedale motomeda. Valja kazat da sam prije ovog učinio đir gelenderom hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. Ha, a evanđelje (ponedjeljak) što kaže? Aha to je ono rugala se glista ptici da je spora. Ne može se od nekoga zahtijevati ono za što ga Gospodin nije osposobio. Ako netko ne zna na balun - pusti ga. Blaženstvo je kad te nitko ne prisiljava na ono što ne možeš. Blaženstvo je kad te nitko ne podcjenjuje zbog tvoje trunčice u oku. U ovom trenutku to je moja karijola. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo upanti kako vojnik Kristov čini. Prija neg ikom išta prigovoriš udri se šakom u prsi i zavapi: Kriste kralju smiluj se meni grišniku.' E dide...

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba, baba grbava gledaj kakva mi je plesirka! Auh staš ti na moju babu Jaku. 'Lujo aj pušći je toj niki vrckovi curetak brez pameti. Materij donila dite ne zna s kin je bila.'

- 06:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2021., nedjelja


U Svetištu sv. Andrije Bobole u Varšavi, danas, 19. lipnja 2021. godine, zajedno s još trojicom isusovačke subraće iz Poljske i Rusije, za đakona je zaređen Marko Petričević, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. Zareditelj je bio mons. Rafał Markowski, pomoćni biskup Varšavske nadbiskupije, a ređenju su nazočili Markovi roditelji, hrvatski isusovački provincijal te brojna subraća i ograničen broj ostalih vjernika. Kao znak hrvatske prisutnosti, biskup je dobio dar iz Hrvatske, a zbor je pjevao pjesmu „Do nebesa“ na hrvatskom.
Marko Petričević je rođen u Zagrebu 1988. godine, iz župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu. Stupio je u Družbu Isusovu 2013. godine u Splitu, nakon što je na Sveučilištu u Zagrebu završio kroatologiju i povijest. Filozofiju je studirao na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Pastoralni praktikum je obavljao na Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku. Teologiju je diplomirao na Papinskom teološkom fakultetu Bobolanum u Varšavi. (Preuzeto: www.isusovci.hr)

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.07 sati Aha je bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. A onda se došuljao poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma baš si mislim, meni i ne treba to miganje. Svoj posao činim 100 % valjano, u svojoj kući sam sa subraćom. Kao redovniku meni to miganje uopće nije potrebno. Sad mi je šest banki još koju godinu mogu bez miganja. Pusti, daj pusti me da ne migam tako hoću eto baš hoću! Ehej da nije činit volju Božju - a ona je da promigam. Ma i ta volja Božja bas me dekomodira. Auh i to miganje koje mora bit. Ole, ole znam, znam da će to biti u 'punini vremena'. E sada u četiri je tu njegovateljica 'Lj'. Vruće se nadam s kavom jer comp i kava - to ide. A osim toga čut ću se sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula - bakula će poteci i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Evo što sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Hvala Bogu za prijatelja Peru sa Kmana koji mi je preko p. Muse poslao nešto kuna.' ... Ehe je bila je i naša kraljica - tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov. Pred kojim bježi svaka nevaljalština i zloća. Od križa Kristova beštija korona sklanja migajući repom svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice moćna, majko draga daj nam vidjet vlastitu ružnoću prije nego ikom prstom zaprijetimo. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


„Kršćanin treba biti pravi i istinski svjedok svoje vjere, te će tako Božjim svjetlom obasjavati ovaj svijet, i svakom čovjeku, uključujući i ateista, svjedočiti o Božjoj opstojnosti.
Ako je Krist živ i prebiva u nama, u našemu srcu, tada moramo također pustiti da se učini vidljivim, ne smijemo ga sakrivati. On mora postati uzor našeg života, moramo se ponašati kao što se On ponašao i činiti ono što je On činio. Nada koja prebiva u nama ne smije ostati skrivena u nama, u našem srcu, nego poprimiti profinjen oblik miline, poštivanja, oproštenja i dobrohotnosti prema bližnjemu.“

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


„Vjera je svjetlo i snaga. Ona je dar da se dalje dariva. Čega je puno srce, toga su i usta. Rečeno biblijski: radi se o tome da budemo svjedoci u vjeri. Svjedok ne govori samo ustima, on govori cijelim svojim životom i nešto žrtvuje za to svjedočenje, ako je potrebno, u krajnjem ozbiljnom slučaju i život. Takve krajnje mučeničke situacije bile su poznate ne samo u prvim stoljećima, bilo ih je u dosad neviđenoj mjeri u 20. stoljeću, a ima ih i danas u mnogim dijelovima kršćanske svakidašnjice.“

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubica Jakobljević kod Isusove ovce u Krapinskim Toplicama


- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ća nije bija pametan ti stari car Dioklecijan? Na prilazu placu ostavijaj mista za Kman. Kad su kosti svetog Duje iz Solina išle prema Splitskom placu prolazile su priko Kmana i tu kapelu posijale. Kapela je niknula i svima govori blagoslov Splitu sa Kmana dolazi.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E dogovarao sam se sa mojom Osječankom Ljubom utrkivat sa karijolama. (Jer i ona se vozila u njoj) Ma je kidnula tamo 'gdi je lipooo'.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Ivan iz Matere (Giovanni da Matera), poznat i kao Ivan iz Pulsana (Giovanni da Pulsano), talijanski redovnik benediktinac i pustinjak, rođen je oko 1070. u Materi (Basilicata, južna Italija), kao Giovanni Scalcione, sin plemenite i pobožne obitelji. HIiM

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obradovaše se tišini, u željenu luku on ih povede. Neka hvale Gospoda za dobrotu njegovu, za čudesa njegova sinovima ljudskim! Ps 107

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.28 sati A šta? Bija sam pod tuš. Pa sam bija 'bacit nešta u kljun'. Pa ću sad sav radostan hvaliti i slaviti Gospodina Isusa Krista svetom misom. Osobito ću Mu zahvaliti što sam svećenik. Iz više pokazatelja zaključujem da mi je one 2003 poslije dva mjeseca zapovjedio da otvorim okice - samo zato jer sam svećenik. Oh hvala Ti hvala Krěste sto sam je drugi Ti. Eh poslije svete mise ću đinasticirati na motomedu. A onda kao i svaki dan redovnički đir kao po loju ide 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12 kg b: PROBUDI ISUSA Mk 4, 35-41


Sve što je Isus činio je da probudi vjeru kod onih kojima se obraća. Učenici, ovi koji su bili uza nj bili su vjerojatno ponosni na nj, i zadovoljni što mogu biti u društvu tako ugledne osobe. Bili su svjedoci učinaka vjere, a sami nisu još imali vjere. Dakle, uspavali su se.
Isus će i u njima probuditi interes za vjeru. Kako? Idu na more, a on će spavati... Sad su gotovi. Osjećaju da više ne smiju biti promatrači i svjedoci nego i dionici onog što Isus čini. Bude ga. ("Tko moliti ne more neka ide na more.") Bude Isusa... bude svoju vjeru u njega.
Isus ima vlast. On je mir naš. On drži niti ovog svijeta. Gdje je on tu je sklad.
Svrha je svega to da se zapitaju: "Tko li je ovaj..."
Mi smo ti učenici, divimo se Isusu, a da li u nj vjerujemo? Spavamo li?
Ništa zato, on će nas probuditi. Oluje... a da li ga ja budim?
Pitam li se zadivljen: Tko li je ovaj?
Prijatelji to su oni koji bude Isusa u čamcu u kojem smo zajedno prijatelj i ja.
Mirotvorci, to su molitelji, buditelji Isusa...

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija napunja dušu rasvjetom koja je svjetlija od dana, koja je pretvara u duševno zadovoljstvo, koja smiruje u osjećanju nečega nepoznatog i neizmjernog. (Ivan Merz)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.39 sati Do-bro ju-tro Hrvatska. Hajmo Zagorci: Veselo, veselo Zagorci... Dajte i vi Vlaji svoju: Oja noja oooj! Prijatelji Krista Gospodina: Hvaljen Isus i Marija. Idemo u novi dan (nedjelja, 20. 6. 2021.) - nego kako nego vedro i veselo. Prvi korak biti će Gospina krunica uz HKR. A onda nastavimo od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Siromaštva se ne treba stidjeti. Ima puno više ljudi koji bi se morali stidjeti svoga bogatstva.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus ne spava, važni smo Mu. Čeka da vidi koliko se na Njega oslanjamo. Haj oslonimo se na Isusa i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Prepisujem iz bloka Što sam večeras (subota) olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Prođe ovaj dan, prođe ovaj dan (subota) lijep kao san (a sanjaš anđele: ) Ma dođe mi, dođe: Zasjat će palaci, antike terase. Ćakulat će šjore zije gracijane. Svi oriđinali i sve karanpane odit će na feštu... Bit će, svega će bit i prijatelja i sreće. Što mislite da ću feštati kad promigam? Fuj! Miganje. Pljuc, pljuc... Kad od života Gospodin načini feštu koja će trajat dok me ovdje bude. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjerovati znači: sve na Boga osloniti, na njemu graditi, njega izabrati za temelj i smisao života! (Walter Kasper)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2021. Gospodine u 12-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u ponedjeljak, 26-tog lipnja je spomendan svetog redovnika isusovca Alojzija Gonzage. Po riječima evanđelja nas učiš ispravno gledati. Ti znaš Gospodine kako mikroskopskim pogledom brzo uočavamo brljotinu u životu svoga brata. A svoje osobito ne marimo. Zato nam u evanđelju fino kažeš: 'Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!' Gospodine hvala sto nas podnosiš. Isuse Kriste Bože naš usrdno Te molimo smiluj se nama grešnicima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1-5)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Najbolji savjet je da učinimo najbolje što možemo i tada ne očekujemo nagradu od svijeta, nego samo od Boga. (don Bosco)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati E sad je doba od večernjeg 'Razmatranja uz mob' a to se tipkulji na mob - đinasticirajući na motomedu. Samo da kažem tipkuljenjem tj. plesom 'zlatnog palčeka' po mobu - dajem potrebni ritam okretanju pedala što činim nogama. Ah to bi trebalo kazat koju o evanđelju (nedjelja). Ali najprije se želim ispričati sms - župljanima što noćas/ujutro neće primiti 'knev 12b kg' jer mi se izbrisao adresar. Sve na veću slavu Božju. Ili što bi rekli Kmanski berekini: Ja još imam volje bit će bolje, bit će bolje! Hej ma pazi ti ovdje Gospodina? On fino ulazi u čamac sa svojima kao da ne zna u kakvu će nevolju čamac upasti. I On nasloni glavu na krmu i glumi da hrrr... On kao ništa ne zna. Ma sve On zna! Jer stvorio je more, valove i oluje - On je Bog. Ali ovo je izveo čisto da vidi koliko ti Njegovi računaju na Njegovu pomoć. Trenutak je pa ću spomenuti. Mene, Svoju ovcu je stavio na sličnu kušnju. Sigurno znam da ću promigati (to mi je rekla Alkarica 19. 4. 2005.) - ono što sigurno znam Alkarica me ne bi lagala. Ali fakat ja nemigam ima već 18 godina. Bogu hvala što znam premda sam nemoćan da nisam beskoristan. I što znam da ovako raspet na bolesničkom krevetu mogu u Crkvi učiniti djela koja drugim sredstvima nije moguće izvesti (pr. realizacija: SPC = RKC = SPC). Samo me podržite u duranju. Recite: duraj, duraj pa ćeš u raj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo ne daj se! Teškoj izdurat sve ove godine propet u krevetu. Al' Krist kralj priko tvog duranja gradi velku stvar za Crkvu.' E znan dide baba Jaja bi rekla: duraj, duraj pa ćeš u raj.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako to baba Jako ti brez straja s ovcon na Svilaju - a šta bi da ji vuk: vauuu! 'Lujo samo bi zdrmala dragog Isusa da se probudi. I poslala bi Ga na posa.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hej zar ne mariš? Tvoj ljubljeni je u nevolji! (knev 12b kg)


Odasvud te stisnulo, nigdje spasa. Isus je tu ali pravi se da ne vidi, kao da Ga se ne tiče. Samo da vidi računaš li na Njega? Zdramaj ga i reci: zar ne mariš Tvoj ljubljeni je u nevolji. (knev 12b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2021., subota


- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati Aha baš sam imao krunicu Božanskog milosrđa koju davao HKR. Ali i poticaj je tu: 'Haj na web Isusova ovco! A što? Ma poslije krunica uvijek kažem i himan Duhu Svetom. Kod onog 'Darova sedam razdaješ'. Shvatim da ih je meni dao i više. Poslao mi svog arhanđela Mihela (za web meštar Splićo). Poslao mi onu Hercegovku koja mi je opremila web župni ured potrebnom i baš pogođenom tehnikom. Onda i moje Pečnik-ove, preko njih potrebnu brigu i skrb mi daje. Ah ma kakvo miganje?! Kad od Gospodina primam potrebno za funkcioniranje. Sad u četiri je tu njegovateljica Ana. Vjerujem s kavom - a comp i kava to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ej Gospe Sinjska šta ti je s Sinom, njegove stisla nevolja a On ne mari. Daj Ga drmni Alkarice.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.07 sati Aoh živim... Uživam najnormalnije živjeti. Bez strke - frke. Opušteno i mirno. Evo baš sam složio prilog kako naša pastirica s. Natalija križem Kristovim naganja beštiju koronu. Pa sam složio 'Jutarnju molitvu za radio'. Još ću nešto Alkarici. A vjerujem da će me potaknuti krunica uz HKR da s nečim izađem na web. Što da vam kažem? Naprosto, jednostavno živi se. Važnije od ugodnog mi je korisno. Smatram da korisno iskorištavam ovo vrijeme raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Eto kažimo za 'Glas iz krpa' da je meštar Splićo jutros uradija Isusovu ovcu malo prije svete mise. A poslije je pala uradba baš kako spada. Ma svitu moj meni se uopće ne priši promigati. S tolikom pažnjom i brigom me okružio Gospodin. Ah, miganje - fućka mi se za to... Kad znam da ću sigurno profunkcionirati. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati A i danas sam olovkom u blok učinio zapis (za spas rukopisa). Evo koji: 'Subota bez Cvjetnjaka - pih! Ma ja još imam volje bit će bolje, bit će bolje! ... Nego kako nego bolje kad naša pastirica s. Natalija uzdigne križ Kristov smjesta se preobrazi u svoj zbiljski lik kraljice od koje uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona miga repom na pozdrav svetoj Hrvatskoj. Nego kako iš, iš... kugo iz svete zemlje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta krunica je čudotvorno oružje i tko se njome brani taj će svoju borbu dično završiti. Zaista, sveta krunica je oružje protiv svake nevolje. (o. Gerard)

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Anđeo Gospodnji tabor podiže oko njegovih štovalaca da ih spasi. Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin: blago čovjeku koji se njemu utječe! Ps 34

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Stisnule te nevolje a znaš da je Krist s tobom ali zatvorio oči kao da spava. Zdrmaj ga i reci: Ne glumi - spašavaj!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija je lijek besmrtnosti i protuotrov umiranju; ona je tijelo našeg Gospodina Isusa Krista, koji je zbog naših grijeha patio, a kojeg je Otac zbog svoje dobrote uskrisio. (R. Allegri)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bogati su oni koji nemaju želja, a prosjaci su oni koji stalno hoće imati još više. (Diogenes)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


2.04 sati 'Dobro ti jutro mati moja veš te zovu dica...' Ah, jel' tako ide neka - ne znam? Samo znam da nam je mati Alkarica, naša Vlajina, draga Gospa Sinjska. Sve nas na webu njoj sam predao. Hajmo u ovaj dan (subota, 19. 6. 2021.). Vedro i veselo hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje nam daje izbor: služimo Bogu ili bogatstvu. Odlučimo li se služit Bogu realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vatrena i slatka sila Tvoje ljubavi, Gospodine,
neka obuzme moj um i moje srce
i neka ga odijeli od svega što je pod nebom,
da umrem od ljubavi ljubeći Tebe
koji si se udostojao umrijeti od ljubavi ljubeći mene.
(sv. Franjo Asiški)

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Evo baš sam olovkom (za spas rukopisa) u blok napisao: 'Auh ne znam kako mi je Hrvatska prošla na balun? Poslije ću to svakako pogledat.' E a to vam je tako i to je volja Božja - treba se voljeti sve a prije svega svoje. Onaj tko je Hrvat kuća mu je Hrvatska. To nema veze što osobno ne igram balun. Ali volim kad su naši dobri. I mislim da svatko od nas treba dati sve od sebe da osvjetla obraz svoje domovine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko je Bog? Ništa drugo nego sve.

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2021. Gospodine danas u 12-tu nedjelju kroz godinu po riječima evanđelja nam kažeš što nam je činiti kad smo bespomoćni. Kad sve okrene protiv nas a Ti kao da ne mariš za to - kao da spavaš. Kad nam se dogodi tako nešto daj nam bar toliko pameti da Te zdrmamo i probudimo. Kao ovi Tvoji učenici koji su bili u čamcu s Tobom a čamac im počeo tonuti. Ti si to znao samo se pravio da spavaš da vidiš hoće li se dosjeti da Te probude. I kad su Te kao probudili, čuli su kako si zaprijeti valovima i oluji: 'Utihni! Umukni! I smiri se vjetar i nasta velika utiha. Oni se prestrašiše pa se zapitkivahu: 'Tko li je ovaj da mu se vjetar i more pokoravaju?' Hvala Ti hvala Kriste što si Ti Bog naš koji ćeš za nas sve učiniti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 4, 35-41)

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pa ako i položite između mene i Njega brda i doline, nikad nas nećete razdvojiti. Zaustaviti ne možete krila Ljubavi. (H. Courths-Mohler)

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati Osim to ovo tipkuljim na mob, sada naravno i đinasticiram (na motomedu). Ali Bogu hvala malo prije sam učinio đir uz gelender hodnika uz njegovateljicu 'Lj'. A jer je ovo večernje 'Razmatranje uz mob' bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) preko ajfona i kazat koju. ... Aha ne može se Bogu i bogatstvu! To je ono kad sam kao Kmanski osnovac imao dvojbu: ako želim ići u školu moram na lijevo ako hoću u skitnju onda ću na desno. Gospodin nikoga ne prisiljava. Odluči se čemu hoćeš služiti. Nekome se mora služiti. Robovi smo onoga tko nama gospodari. Ali kad Bogu dadnemo vlast nad samima sobom On nas oslobađa. Pa mogu kazat da je baš dobro što sam se kao redovnik odlučio za neimanje. Neću reć da sam gola sirotinja. Ali sam kao tok rijeke kojom mogu ploviti vrijedi brodovi ali rijeka ih pušta da po njoj plove a ona je uvijek slobodna od onog što njome protječe. Shvaćate? Siromaštvo je ne navezanost. I ono nas zato čini slobodnima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo kad te Krist kralj upita: il ćeš Bogu il' bogatstvu. Šta bi ti ki vojnik Kristov odabra?' Dide ja bi ki ti.

- 06:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako vanđelje kaže da se nemere Bogu i bogatstvu. Ja mislin da u Ogorju nima čeljadeta duovno bogata ki ti. A ni tolko Božjeg. 'Lujo sve ti je u tomen: il' ću jedno il' drugo.'

- 06:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2021., petak

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005 - u Palmi


- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Odasvud te stisnulo, nigdje spasa. Isus to sve vidi i zna samo se pravi da ne zna - da spava. Pravi se da vidi računaš li na Njega. Zdrmaj Ga i reci: Haj ne glumi nego pomozi. (knev 12 kg b)

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jednoga dana, jedan bogataš dade košaru punu smeća jednom siromahu. Siromah mu se nasmije i ode negdje s košarom. Isprazni je, očisti i zatim napuni divnim cvijećem. Vrati se bogatašu i dade mu košaru. Bogataš se začudi i reče: Zašto mi daješ ovu košaru punu predivnog cvijeća, kad sam ja tebi dao košaru punu smeća? A siromah mu odgovori: SVATKO DAJE ONO ŠTO U SRCU NOSI.

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha imao sam krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. A onda je izronio i nezaobilazan poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? Ah ma nekakve nejasnoće su se pojavile u svezi projekta: SPC = RKC = SPC. Baš mi je drago što ću se ovih dana vidjeti sa čovjekom is Splita (Miro Katić) s kojim sa u tom projektu. Iz onog što mi je moja Alkarica rekla zaključujem da je to volja Božja - i da to mora ići, jer Alkarica na tome radi a mi smo tek suradnici. Sad u četiri je tu njegovateljica 'Lj' vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kaži Gospe Sinjska kako kao ti ništa ne imati niti svojim zvati samo Sinu tvom pripadati. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.30 sati U bloku sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Dobri signali su: 1. Meštar Splićo me uradija 2. Poslije je tu njegovateljica 'Lj'. … Pastirica s. Natalije nije bilo pa sam bez nje rekao Zdravomariju da odstupi svaka nevaljlaština i zloća. A i ova beštije korona: iš, iš.. iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jednom je jedan novinar pokušao isprovocirati Majku Terezu: “Majko Terezo, Vi sada imate sedamdeset godina. Kada umrete, svijet će izgledati isto kao i prije Vas. Nakon svega truda koji ste uložili, što se promijenilo u svijetu?”
Odgovorila mu je: “Znate, nikada nisam htjela promijeniti svijet. Samo sam nastojala biti kapljica čiste vode u kojoj će se moći zrcaliti Božja ljubav. Čini li Vam se to mala stvar? Zašto i Vi ne pokušate biti kapljica čiste vode? Onda bi nas već bilo dvoje. Jeste li oženjeni?”
“Da, Majko Terezo.”
“Kažite ovo i svojoj supruzi. Onda će nas već biti troje. Imate li djece?”
“Da, troje djece, Majko Terezo.”
“Ispričajte to i svojoj djeci. Onda će nas već biti šestero.”

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nemoš' bit ... i pošten! (Kmanski berekini)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslivljat ću Gospodina u svako doba, njegova će mi hvala biti svagda na ustima! Nek se Gospodinom duša moja hvali, nek čuju ponizni i nek se raduju! Ps 54

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Po slabosti: malo jednom, malo drugom!
Po jakosti: ili jednom ili drugom - i tome sve!
Po Božju: - totus tuus Bože!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.38 sati Pusti moljce, pusti sve... I idi imati svetu misu. 10.42 sati Sad poslije svete mise uz njegovateljicu 'Lj' sam učinio đir uz gelender hodnika. Poslije čega me je stavila za motomed. Gdje upravo đinasticiram i tipkuljim na mob 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A danas uobičajeno fenomenalno! Uživam biti spontan i slobodan. Eto može se spomenuti da će danas u neko doba - vjerojatno večeras doći meštar Splio i uradit Isusovu ovcu kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Često nismo toga svjesni i često Isusa u Euharistiji uzimamo zdravo za gotovo. Zahvalimo mu danas što je s nama u Euharistiji i, ako je moguće, provedimo vrijeme s njim pred Presvetim.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.52 sati Veselo, veseo Zagorci. Do-bro ju-tro Hrva-tska. Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi! Hajmo u ovaj dan (petak, 18. 6. 2021.) hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Nevolje te stisnule, nigdje spasa a Isus spava. Reci: Isuse nema spavanja! Zdrmaj Ga i probudi! Da zapovjedi nevoljama: Umukni, utihni! (knev 12 kg b)

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže da ne hranimo moljce. Tj. da ne činimo besmislene stvari. Prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U pogledu na Isusa možemo prihvatiti našu vlastitu usamljenost i strah, čak i onu posljednju usamljenost, u kojoj nas više ne može pratiti nijedan čovjek, ali u kojoj sam Isus već čeka na nas.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 Baš sam olovkom (za spas rukopisa) u blok napisao: 'Sretan sam i Bogu zahvalan što slobodno - neometano i bez pritisaka smijem biti neupotrebljiv. Mojoj subraći i poglavarima je važno da budem koristan. Mogu kazat da sam sretan i ponosan biti u kući neupotrebljive starčadi koja je elitna snaga Crkve. Svoju nemoć prikazujemo Kristu za mlađe članove koji migaju. Ali treba znati da ti vitalni članovi Crkve grade svoja sjajna djela zahvaljujući našoj starosti i onemoćalosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Budi dobar čovjek;
čak i kad ti budu govorili da se ne isplati,
čak i kad te budu htjeli promijeniti,
čak i kad ti se budu rugali,
čak i kada budu upirali prstom u tebe
i mrmljali ti iza leđa.
Budi dobar čovjek;
čak i kad posumnjaš milijun puta,
čak i ako budeš gubio vjeru,
i sumnjao u život i njegove vrijednosti.
Stisni zube i budi dobar čovjek.
Za sebe, za druge,
za svijet koji se svako malo mijenja.
Za mirne snove, za čistu savjest.
Budi dobar čovjek.
(nepoznat autor)

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2021. Gospodine danas u subotu, 11-tog tjedna kroz godinu kad je svagdan. Po riječima evanđelja nam govoriš o posve jasnoj stvari u kojoj smo skloni sami sebe varati, skloni smo se ne snalaziti. Pa posegnuti za grijehom kao jedinim rješenjem. Ti kažeš jasno i svima razumljivo: 'Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.' Gospodine Ti znaš kako je teško biti uronjen u ovozemaljske vrijednosti. A ostati otvoren za vrijednosti evanđelja. Molimo Te pomozi nam snaći. Osposobi nas oduprijeti se grijehu. I nauči nas oprezno prihvaćati zemaljske vrijednosti koje nas vode k cilju - k Tebi Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 24-34)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Možda bismo sva naša teška, umrtvljujuća, mračna iskustva, koja nas dovode do brisanja granica prisebna življenja, trebali tretirati kao prvi korak kirurškog zahvata liječnika s neba, koji nas dovodi u takvo stanje ne da bi nas odveo u smrt, nego da usmrti bol i da nas odvede do oslobađajuće i ozdravljujuće sreće. Treba samo pričekati. Vrijeme čini svoje. (p. Augustyn Pelanowski)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.41 sati Evo baš sam comp utrnuo i dok čekam njegovateljicu 'Lj' da me stavi za motomed đinasticirati. Valjalo bi krenuti sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Prije nego sam počeo tipkulji škicnuo sam trunku na evanđelje (petak) i zapamtio samo 'moljac'. A pa je evanđelje govori o besmislenosti zgrtanja svega što moljac i rđa izgriza. 18.05 sati Bogu hvala uz njegovateljicu 'Lj' sam učinio đir uz gelender hodnika. Pa me je stavila za motomed đinasticirat. A đinasticirajući i tipkuljim ovo na mob. Trebalo bi nastaviti o tom nesretnom moljcu. Točnije nesretni su oni koji ih hrane. Nema tako bespametnog čovjeka koji bi svojevoljno hranio tu beštiju. Ali dogodi se onima koji nisu promislili prije nego su nešto poduzeli činiti. Pravi pobožnik je pronicav tip. Nije nužno da bude neki lumen pameću. Ali dar razboritosti ima. Zna razlikovati rog i svijeću. Pravo pobožnom se ne može prodavati rog za svijeću. Drugačije kazano pravi pobožnik svojim djelovanjem ne hrani moljce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide dobros' to smislija kad puniš lulu duvanon unda si u molitvi. A da ne pušiš unda bi škomlja kod počinka ki baba Dota. 'Lujo kod molitvej važno kucat na Srce Krista kralja.'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Jel' to molitva baba Jako kad mi samo: Zdravomarijo, Zdravomarijo? 'Lujo mi zujimo ki čele oko cvita. Kad plod dozrije znaš daj valjalo zujanje.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2021., četvrtak


Ej, da mi je s tobom,
Kao prije dočekati zore,
Pogledati dolje,
Sa Svilaje na Petrovo polje.
Moj dida i ja, prijatelja dva,
Drugo vrijeme - ista sudbina

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati 'Smiluj se nama i cijelomu svijetu Gospodine.' Aha je bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. Pa je izronio i poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Živi se! Sretan sam što je meštar Splićo već bija i uradija Isusovu ovcu kako spada. Sad u četiri tu je njegovateljica 'LJ', vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kako ništa ne imati da bi najveće imali? Gospe Sinjska pitamo se kako biti kao ti. Alkarice moćna izvedi da iste vrijednosti kao tebe osvoje i nas. O Gospe Sinjska budi nam spas.


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.18 sati Evo što sam baš olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Već mogu kazat: dan je uspija - meštar Splićo me uradija!' ... A je i danas je bila naša pastirica s. Natalija koja čim je uzdignula križ Kristov preobrazila se u svoj zbiljski lik kraljice od koje se sklanja svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona zapomaže: Pusti me, pusti iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Nevolje te stisnule, nigdje spasa?! A Isus? Spava. Reci: Nema spavanja! Zdrmaj Ga probudi! Da svim nevoljama kaže: Umukni, utihni! (knev 12 kg b)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Volja Božja za nas je otvaranje našeg uma za prepoznavanje Njegove ljubavi prema nama i buđenje naše ljubavi prema Njemu. (p. A. Pelanowski)

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvalit ću Gospodina svim srcem svojim u zboru pravednika, u zajednici njihovoj. Silna su djela Gospodnja, nek razmišljaju o njima svi koji ih ljube. Ps 111

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Molitva može biti:
1. Brljb, brljb, brljb, brljb, brljb, brljb...
2. Drmni Božeee!

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.25 sati Ole, ole... Ovo je pravo: vrijeme trči, termini se utrkuju. Poslovi se stižu il' ne stižu. E pa da to su oznake sadržajnog i kvalitetnog života. Kojega začudo imam premda ne migam. Sad bi trebao naš krepostima urešeni Anđelko spuštat liftom karijolu (s ovcom) u kapelu. A to je vrijeme za kazat da ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji 'Glas iz krpa'. I kaži šta danas ima? Ima sadržajan i kvalitetan život. Redovnički đir i danas klizi kao po loju 'sve u šesnest'. A tu su i pomoćna terapeutska sredstva: mob, comp i motomed. Poslije svete mise đinarticiranje na motomedu. A pred večer potpuna i cjelovita uradba baš pogođena za Isusovu ovcu, od meštara Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Najljepša, najiskrenija, najdublja, najnesebičnija, najpotpunija... priča o ljubavi, sazdana je u malom komadiću kruha, hostiji.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dana 2021-06-16 17:46, Dalibor Renic je napisao(la):
Poštovana subraćo,
Danas u 17:15 preminuo je blago u Gospodinu p. Ivan Hang, u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu, u 81. godini života, 45. godini Družbe, i 41. godini svećeništva.
O detaljima sprovoda obavijestit ću vas čim ih budemo imali.
Počivao u miru Gospodnjem!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.01 sati Prvi korak u ovaj dan (četvrtak, 17. 6. 2021.) upravo je bio. Bila je Gospina krunica uz HKR. A sada fino - opušteno: hodamo, trčimo, letimooo! Hoću reć kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljudi koje ćeš susresti danas vape za dobrotom. Ne propusti priliku pokazati im da je ljepota u malim stvarima i da dobrota još uvijek postoji.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Neka se zove: Antemurale Christianitatis


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Živi jednostavno i skromno - bez obzira na to što imaš i više nego što ti je potrebno.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže: kad moliš ne blebeći. Isus ne sluša uhom nego Srcem. Šapnimo Srcu Isusovu da realizira: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Da vidimo što sam večeras (srijeda) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Evo da rukom zapišem da je danas p. Hang prešao doma.' Bio sam sa subraćom reći molitvu. Ali osjetila se jedna tiha svečanost koja nas je obavijala. Tiho sam uzdisao u sebi: Ah, blago njemu - doputovao je! Sad je u Srcu svih ljubavi. Gleda ljepotu svih ljepota. Miran je i radostan jer više ne trebati pjevati: Kad se budemo gledali oči u oči ja i Ti. Jer oni se sada gledaju i tako će bit vječno. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Siromaštvo ne postoji zato što ne možemo nahraniti siromašne, već zato što ne možemo nahraniti bogate.
Lako je biti civiliziran, puno je teže biti čovjek...

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2021. Gospodine i danas u petak, 11-tog tjedna kroz godinu nas po riječima evanđelja učiš zbiljskoj mudrosti. Kažeš: 'Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju... Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju. ... Doista, gdje ti je blago ondje će ti biti i srce.' Gospodine Isuse Kriste Ti si naše istinsko blago jer Ti si ljubav naša. Molimo Te podaj nam milost srcem biti tamo gdje si Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 19-23)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Novac koji posjeduješ je prolazan...
Karijera koju gradiš je prolazna...
Tvoj izgled je prolazan...
Kuća koju imaš je prolazna...
Auto koji voziš je prolazan...
Bog je vječan!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.31 sati Baš sam comp utrnuo, gusku učinio. E valjalo bi se odmorit. Može: radi, radi... I uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma pravo za reć uobičajeno odmaranje me umara. Na vrh glave mi je ne rada i izležavanja u 'krpama'. Baš zato procjenjujem uradbe meštra Spliće pogođenim odmorom. Posle uradbi sam preznojen, a u duši spokoj kao da sam sa duhovne obnove. E trebalo bi reć koju o evanđelju (četvrtak). Aha kako ne blebetati. Treba imati na pameti da Gospodin ne sluša uhom, nego Srcem. To znači uzalud ti blebetanje. Fino - tiho šapni Srcu Isusovu svoje potrebe i bit će. ... Ah baš mi njegovateljica Ana kaže: preminu je p. Hang - bilo je to u 17.15 sati. Eto i on strugnuo tamo 'gdi je lipooo'. Prešao je uljepšati ljepotu Neba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo vojnik Kristovu čuje i ono šta drugi svit ne. Ki šta znap daj tvoj magarac Klepo žedan ako reve. Isto tako tribaš znat ako ti dođe siromaj da mu tribaš pomoć.' Ehe dide ti dobro čuješ.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako to baba Jako ti i prije nego san išta reka znadeš šta meni triba. 'Lujo zlato bakino nis' ustin reka al' srce ti govori da htija pečenu polu kunpira iz luga.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2021., srijeda

Razmatranje uz mob


15.13 sati Ma pravo za reć niti ne znam kako se zove krunica što sam je tek pinku uhvatio na Radio Mariji BIH. Samo sam rekao: smiluj se nama i cijelomu svijetu. Smjesta je izronio poticaj: Haj, na web Isusova ovco! A što? Ma tražio sam na 'google': 'william watters jesuit' A to jedan sveti subrat iz Baltimore. Divan čovjek, svećenik, isusovac. Bio sam kod njega. Pa me zanimalo jeli još u Baltimore ili negdje drugdje. A tamo se i sam nadam prispjeti, u nenadmašnu ljepotu Srca Isusova, u kojoj sam bio ona dva mjeseca kome. Uh, uh da je opet tamo doći i zauvijek ostati. Sada će za koji minutić doći će njegovateljica Ana. Vjerujem sa kavom. A comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska sve što imamo od tvog Sina preko tvojih ruku primamo. Prenesi majko svome Sinu i našu zahvalnost za sve. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Da vidimo kojim sam to zapisom olovkom u blok spašavao rukopis od propadanja. Aha to je: 'Oh Gospodine hvala Ti što si ovaj dan stvorio kojim si svakog pa i mene obdario.' ... Aha bila je kraljica, tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov pred kojim onemoća svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona bježeći i Hrvatske vapi: nemoj me, nemoj, sad ću ja, sad! Aha, kugo čula si: iš, iš... iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


On nam ne želi ništa više nego da budemo sretni… Tko treba biti radostan, ako ne ljudi Božji?

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U rukama ste Božjim. Nikada ne smijete podleći strahu, nemiru, potištenosti ili zlovolji. Sve to može vas napadati, doći, ali vi budite uvijek jaki u vjeri, čvrsti u pouzdanju i postojani u svetoj ljubavi. Krist je vaš život... (fra Ante Antić)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čestitima sviće ko svjetlost u tami: milostiv, milosrdan i pravedan Gospodin. Ps 112

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako nešto zbilja trebaš to reci Isusu. Ali ne uhu Isusovu već Srcu Isusovu.

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.33 sati Oj čoviče nesritniče... Kako oni piva? Eh čovjek je Bogu dragocjen. Kaže mu Bog Stvoritelj: ljubavlju vječnom ljubim te - ti si moj. O tebi neprestano mislim, noću oka ne sklapam, sve o tebi znam. Čovječe shvati nikakvo zlo ti se ne može dogoditi jer ti si moj. 9.45 sati E kako sada naš krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu na svetu misu. Valja kazat da se ovo slaže preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A ima život kakvog sam tražio. Imam sve a sve oko mene je miroljubivo, nitko mi ne prijeti. Svojim poslom se bavim 100% efikasno. Znam da ću poslije svete mise đinasticirati na motomedu. A večeras bi trebao meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ah Gospodine tek sam čovjek…
- E čovječe dobro te znam jer stvorio sam te - ti si čovik i po!

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U svetoj Pričesti duša slavi svoje trijumfe, postaje slična svome božanskom Zaručniku, postaje božanska, postaje dionicom neizmjernosti i vječnosti. (Ivan Merz)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- ... mrzi Srbe. Nema nama spasa
- Ma Saša šta je reka oni ‘neću pulitiku u svoju butigu’. Blagostanje za nas će biti kad izvršimo nas projekt: SPC = RKC = SPC Idemo!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.55 sati Gospodine ni ne znam kako sam… Samo znam da Tebe trebam. Bit ću sada pred Tobom u Gospinoj krunici uz HKR. 5.59 sati E to je bilo sinoć (utorak). A jutros u srijedu, jer je HKR imao nekakvu krunicu svetom Josipu, baš sam sa Međugorcima imao Gospinu krunicu. Nakana krunice je da u ovom danu (srijeda, 16. 6. 2021.) kroz sve događaje i susrete hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Jednostavnije: naprosto da živim! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, to da smo Isusovi se vidi po križu kojeg imamo. Ma haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sata Da vidimo što sam to večeras (utorak) olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'A što? Živi se! Baš kako spada se živi!' E a što? Imam svoj život! Svoj sam na svome, sa svojima. Ništa mi ne fali! Sve imam Što sam odabrao! Svojim poslom se bavim. Svaki dan činim sve na slavu Božju. Sad to što nemigam to je marginalnost u mom poslu. Fino radim na stožernim krepostima: vjeri, ufanju i ljubavi. Jednom riječju zadovoljan sam, dobro mi je. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oni mogu imati na raspolaganju sve vojske ovoga svijeta, mogu posjedovati sva materijalna sredstva, mogu imati sav tisak, sve radiopostaje i sva kina. Jednu stvar ipak ne mogu posjedovati - da ovladaju srcima i dušama ljudi, što je isključivo Božja povlastica. I ne samo da Bog ima moć nad srcima siromašnih i bijednih, nego i nad moćnicima ovoga svijeta, prema riječima Svetog pisma: „Kraljevo je srce u ruci Božjoj; On ga vodi kuda god hoće.“ (Bl. Alojzije Stepinac)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2021. Gospodine danas u četvrtak, 11-tog jedna kroz godinu. Po riječima evanđelja nas učiš važnoj stvari. Kažeš: 'Kad molite ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ajoj Gospodine kažeš da blebećemo kao pogani. Zar se tako doimamo? Oprosti nam molimo Te. Obećavamo potrudit ćemo se govoriti ne Tvome uhu, već Tvome Srcu koje nas razumije. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 7-15)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.29 sati Hu, hu trunku sam pogano. Baš sam bio na Kmanu sa ekipom. Ma nije to bila loša klapa. Premda za crkvu i sveto nismo marili. Ali svi smo bili na neki način anonimni kršćani. … E dobro to, nego ovo bi trebalo biti večernje 'Razmatranje uz mob'. Dok sav radostan i Bogu zahvalan iščekujem uradbu meštra Spliće. Aha, to znači reć koju o evanđelju (srijeda). … Kako se kao uvjereni vjernik kršćanin predstaviti svijetu. Ili kako ne zatajiti da smo Kristovi. U redu je imat sa sobom križić. Ali dogodi se da ga ne vide oni s kojima smo. Ono što će sigurno primijetiti je naša otmjenost, pristojnost i dostojanstvo do kojega držimo. Onaj tko ima pameti znat će da nam samo Isus Krist može dati takve manire. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo kad pričaš o Kristu kralju ne budi nasrtljiv. Tvoja rič nek miluje duše koji te slušaju.' Aha dide iman najžešću skulu kako pričat o Kristu kralju od Ogorske starčadi.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Slušan ja baba Jako prodiku našeg pratra. Kamen bi se obratija na njegovu rič. A meni došlo teško jer san se sitija tvoji riči da ću ja bi misnik Isusova ovca – a kako ću ja… 'Ma Lujo dostaj das Isusov ko te vidi toj prodika.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2021., utorak


Zašto ste tako zabrinuti za sve? Zar niste sasvim Božji i On se brine za vas? Niste li sve predali Njegovu Božanskom Srcu i Prečistom Srcu Marijinu? Zašto plakati? Naređujem vam, da sve te misli, raspoloženja, bojazni, slutnje odmah odbacite, prezrete i slijedite svoj put ljubavi, jedinstva sa svetom voljom Božjom, poslušnosti i predanja. Uvijek veseli u Bogu! Sve gledati Njegovim očima. Sve primati iz Njegovih svetih ruku. Sve Njemu poklanjati. Sve za Nj podnositi i sve s Njime trpjeti za Njegovu svetu ljubav. (fra Ante Antić)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Eh ej istjecale su sedamdeste, budile se osamdesete. Bile su to godine ludilo braleee, Kman je bio No 1 Splitski kvart. I Torcidu Kman je odnjihao, Kmanska fronta, rock en' roll, motori...

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati A je i danas jel' bila krunica Božanskog milosrđa uz HKR - poticaj hop: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma ova web župa se doima kao brod. Ah oni dragi redci: Kud plovi ovaj brod? Znam da bi trebao doploviti do... S vremena na vrijeme se zapitam jel' kurs dobar. Koliko znam sve je kako valja. Hajmo dalje: Plovi, plovi naša barka... Ah jel se ovo na hodniku čujem njegovateljicu Anu? Vjerujem da je s kavom jer comp i kava - to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska tko ne zna da si Vlajina po tvojim dotjeranim manirama bi rekao da si gospodskoga roda. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.48 sati A je i danas sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: 'Da sam, da sam pekar koji noću radi... Il bar da znam pisat. Ali eto - buh! ... Aha je bila je kraljice, ne ta nego naša pastirica s. Natalija koja se doima kao kraljica kad uzdigne križ Kristov pred kojim uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona zapomaže: 'Pusti, pusti meee iz svete Hrvatske!' Hoćeš kugo bit će: baj, baj... Iz svete Hrvatske i više se ne vraćaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.37 sati Ma današnje evanđelje baš dobro kaže: 'Ljubi neprijatelje!' A ma dosta mi je te odvratne mržnje. E pa da tako se najlakše oslobodit - počneneš ih ljubit. Ali kako onog koji ti čini razbojstvo uvjeriti da ti je neprijatelj, kad ti taj prodaje fore da je tvoj i da te beskrajno voli. Dobro sad ću takve donijeti Gospodinu na svetu misu. Da nas sve potakne da činimo volju Njegovu. 10.37 sati A sada poslije svete mise nastavljam đinasticirajući na motomedu. Teško je stisnuti u riječi ovo raskošje života. A mogu jednostavno reći i danas redovnički đir klizi kao po loju 'sve u šesnest'. A pred večer očekujem meštra Spliću koji će me uraditi baš kako spada jer sam Isusova ovca – a takav je on prema svima Isusovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ivan Pavao II. je istaknuo, između ostalog, kako euharistija istovremeno znači preuzimanje obveze suobličavanja s Kristom. Papa je stoga vjernike poticao na moljenje krunice i kontemplaciju Krista Marijinim očima, koje su bile pune ljubavi. Osim toga, upotpunio je moljenje krunice, koju je nazvao ‘kratkim pregledom evanđelja’ otajstvima svjetla, čiji vrhunac predstavlja upravo euharistija.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kod evangelizacije tebi povjerenih udarna snaga neka bude nenametljivost i diskrecija.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


3.36 sati 'Gađat ću te topom moja mala vidim li te da si s drugim stala' Ajoj, izlazile su 'sedamdesete' kad su treštali iz Kmanske fronte 'Dugmići'. 'Kupit ću ti top, za dan-dva, možda tri' Strmooo odvali to! Trišnjaaa... Ha, bila je to ekipa 'ludilo braleee...' Ma ovo sa topom mi se svidjelo! Nisam vjerovao da će mi u srcu nalaziti mjesta oni koje bi sada najradije topm tjerao od sebe. Znam da za takav slučaj Krist ima genijalno rješenje. Kaže: 'Ljubite neprijatelje, dobro im činite...' Ah, Gospodine učini srce moje po Srcu Svome ako hoćeš da činim tako. Hajmo u ovaj dan (utorak, 15. 6. 2021.). Korak prvi bit će Gospina krunica uz HKR. A onda nastavljam hodati, trčati, letjeti... Tj. hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati I večeras (ponedjeljak) ću prepist iz bloka što sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Milost, samo milost me obavija, prožima. Samo milost s Nebesa sipi na me - kao da sam je nešto? Ovca, obična sam ovca bez Isusa.' ... E zapitam se, ozbiljno se zapitam, kako to meni ovako nikakvom. Da to isto sam se pitao kad dobio zvanje u zvanju kad mi je moja Alkarica paff u njedra 'puno lipi stvari'. Ej hej Gospodine znaš Ti da to šašavcu daješ. E sad vidim da on tog šašavca oporavlja velikim količinam milosti. Šalje mi meštra Spliću koji me je i večeras uradija potpuno i cjelovito. A to samo zato jer sam Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje predlaže budemo kao kiša koja pada zlima i dobrima. Haj budimo da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka. Isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Krist se neće vratiti u svijet, ponovo se roditi u dušama i zavladati njima - ni po propovijedima, ni po sjajnim govorima, ni po ne znam kako vještoj propagandi, ni po knjigama. Krista će vratiti u svijet oni koji Ga u dušama nose i koji su Njime ispunjeni. (Marica Stanković)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2021. Gospodine danas u srijedu 11-tog tjedna kroz godinu je svagdan. A po riječima evanđelja učiš nas uvjerene vjernike, prijatelje Svoje lijepom ponašanju, kršćanskom bontonu nas učiš. Predlažeš da nam molitva bude nenametljiva i diskretna, da ne bučimo i smetamo svima u kući. Da slobodno stišamo radio dovoljno je tek da srce naše čuje. Hvala Ti za ove sugestije. Molimo Te Gospodine da nenametljivost i diskrecija bude jurišna snaga evangelizacije nama povjerenih. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6.16-18)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Smjer koji si odabrao važniji je od brzine kojom se krećeš. Kakva ti korist od brzine i žurnosti, ako si odabrao pogrešan smjer? Ne započinji ništa na zemlji, što nema svoj svršetak na nebu. Ne biraj onaj put na zemlji koji te neće dovesti u nebo.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.25 sati A da se živjet kad si svoj na svome sa svojima. E tada se da i radit. Pa fino krenimo sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. To tipkuljim na mob radosno iščekujući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu baš kako spada. A jel'no bi se trebalo osvrnut na evanđelje (utorak) Aha gdi si sad? Krist Gospodin kaže: 'Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone.' Hu, hu to one koje bi smo najradije u top stavili ili zgazili. Isus kaže ne to. Nego budite kao kiša koja pada zlima i dobrima. Budi kao sunce koje sija svima. Hajmo pismaaa: 'Da mi je biti kao sunce...' Milost je to velika biti kao sunce. Valja moliti za tu milost i nikad odustati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Eto dide tis u godinan i nemoreš da i oćeš išta minjat. Al bil' išta prominija kad bi moga? 'Lujo ki vojniku Kristovu žaj mi šta nisan jednako volija i dobre i zle.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako to baba Jako tis dobra i s dobrima i zločestima? 'Lujo dragi Bog nam je da sunce da ki šta ono sja i jednima i drugima. I mi budemo dobri svima.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2021., ponedjeljak


Bolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan, uzalud ti što si bolestan. (Alan Ford)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha je i danas jel' bila krunica Božanskog milosrđa uz HKR i poticaj je tu: Haj na web Isusova ovco! A što? Premda znam da sam u nikakvom stanju ali ipak mi je na pameti 5. To znate trebaš imati ili 5 djece, ili napisati 5 knjiga, ili pokrenuti 5 projekata. Pa eto odlučio sam se složit 5 knjiga. Za sad imam 3. A iz priloga na web župi bi se dalo složit. Recimo: 1. 'Jutarnje molitve za radio' 2. 'Ogorska besida' 3. Modravska kapljica' 4. 'Knev sms propovijedi' ... Uvodna riječ za sve libriće bila bi ista. Nešto već imam što mi je složila moja Pečnik-ova (Olga). A možda tomu dodati i koju moju? Možda ovo: 'Dragi moji oznaka uspjeha su plodovi. Kako smatram da su ove godine raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) bile bogate i plodne. Za sada nije još vrijeme govoriti o naročitom plodu. Mislim bar donekle mogu sastavljeni librići biti pokazatelji smislenosti ovih godina. Zamolio sa Olgu Pečnik da napiše ukratko što je to bilo kroz ove godine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ponovi nam Vlaška Alkarice riječi svoga Sina da jedini spas neprijatelja naših je ljubit ih. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Hvala Bogu do sada je bio jako, jako normalan dan. Uobičajeno, sadržajan i kvalitetan. Svesrdno hvaleći i slaveći Gospodina. ... Aha bila je pastirica Isusovih ovaca s. Natalija. Koja čim je uzdignula križ Kristov preobrazila se u svoj zbiljski lik kraljice. Pred kojom uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A od beštije korone se vidi samo rep koji viri iz mišje rupe pozdravlja svetu Hrvatsku. Radosna vijest je: od četiri je opet uz nas pastirica naša s. Natalija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ora et labora! Moli i radi! (sveti Benedikt)

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, ljubite neprijatelje! Ali kako, kako? Budi kao kiša koja pada prijateljima i neprijateljima. Budi kao sunce koje sja svima.

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati Kroz prozor sunce obasjava našeg krepostima urešenog Anđeka i karijolu (s ovcom). Čeka se lift da ih spusti u kapelu. A to je ono vrijeme za slganje 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Ha u kapeli će nas Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Pa će ta Isusova ovca u sobi đinasticirati na motomedu. Tijekom dana (vjerojatno večeras) će imati potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Ma svega ima što mi duša treba. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Budi uvijek u nazočnosti Božjoj, onako kako sam te poučio i kako ću te i nadalje poučavati. Čuvaj se tjeskobe i nemira, jer ne postoji ništa veće od nemira što nas sprečava da hodamo u savršenosti. Stavi svoje srce blago, a ne na silu, u rane našega Gospodina. Imaj veliko povjerenje u Njegovo milosrđe i dobrotu, da te On neće nikada napustiti, ali ne propuštaj zbog toga čvrsto prigrliti Njegov sveti križ. (Padre Pio Antonietti Vona)

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dolaziš k meni i prisno mi se sjedinjuješ pod oblikom hrane. Tvoja Krv sada teče u mojoj, Tvoja Duša, Utjelovljeni Bog, spaja moju, dajući joj hrabrost i podršku. Kakva li čuda! Tko bi to uopće mogao zamisliti! (sv. Maksimilijan Kolbe)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.00 sati Eh pet je sati teče vrijeme, idu sati... Baš dobro što tok nitko da vrati. Idemo, idemo... Ća je bilo zabravi, idemo, idemo... Pred nama leži nova budućnost jer s Kristom samo idemo, idemo... U novi tjedan i novi dan (ponedjeljak, 14. 6. 2021.). Prvi korak bit će Gospina krunica uz HKR a onda nastavljam ići, tj. hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže kad te netko pljusne po jednom obrazu ti mu okreni i drugi. Pustimo pljuskanje i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.58 sati Zapis iz bloka olovkom (za spas rukopisa) : 'Ahhh hvala Ti Gospodine što sam sretan čovjek!' Eto tako tamo piše. Ali ne stvarno svijet nenormalno - iščašeno živi. Za sreću bi dao sve, i sve je podložio da je dosegne. I auti i motori, i tjelesne uživancije, slatkiš ovi, oni da bi mogao reci: Ahhh, kak sam sretan! Buuu! Lapane bespametni! Toliko trošiš i novaca i živaca za doseći sreću - a pitanje je što je to što si dosegao? Shvati, daj shvati sreća je u malim stvarima. U onom što je posve besplatno. Dosta je da ti srce kuca i da imaš dovoljno zraka, drugo prepustiš Gospodinu i srećaaa! Uživaš kao sretan i zadovoljan čovjek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Da bih živjela u činu ljubavi, ja se prikazujem kao žrtva paljenica Tvojoj milosrdnoj ljubavi, moleći Te da me spaljuješ bez prestanka, puštajući da mi dušu poplavljuju valovi beskrajne nježnosti, koji su zatvoreni u Tebi i da tako postanem mučenica Tvoje ljubavi, o moj Bože! (sv. Mala Terezija)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi Miro raspitao sam se kako sa posjetama nama starčekima Isusovim ovcama? Odgovor je: može, ali maskirani (zaštitna maska na ustima). Javi kad stižeš. Od srca p. Luka
- Odlično, doći ću maskiran. Mislim da bih mogao doći krajem ove, ili početkom iduće sedmice. Čim uglavim datum, javit ću se. Pozdrav, Miro

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2021. Gospodine u 11-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u utorak ako je svagdan u evanđelju nam kažeš kako izaći na kraj sa tim nevoljnim neprijateljima. Kako s onima koje bi najradije u top stavili? A Ti kao uvijek imaš genijalno rješenje. Kažeš: 'Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone.' Pozivaš nas da budemo kao sunce ili kiša. Jer sunce izlazi nad zlima i dobrima, a kiša pada pravednicima i nepravednicima. Znamo Gospodine jer to kaže i ona draga pjesma: 'Da mi je biti sunce! Da mi je biti sunce! O što sve ne bih, što sve ne bih dao, ja bih noću sjao!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 43-48)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog je veći od svih tvojih problema i briga!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.35 sati Hoćemo polako, polako, bez žurbe, fino laganica krenut sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Ah ajoj uživam imati pravo biti nemoćan. To je zbělja teror biti prisiljavan da funkcioniraš a nemožeš. Auh 'tamna noć' ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je srećom iza mene. Sad sam Bogu hvala sa subraćom, u svojoj kući. Svojim poslom se bavim. A ovo tipkuljim na mob prije nego me njegovateljica Ana stavi za motomed đinasticirati. I kako to već ide bacit ću trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. ... Aha to je ono 'Pljusne li te tko po jednom obrazu.' Što ćeš onda? Sjećam se jednog koji se rasrdio i rekao: 'Ja bi njega lopatom po drugom.' Ne, ne definitivno se nema smisla osvećivati. Treba ga dati Bogu u ruke. Za neprijatelja Božjeg, za razbojnika: 'Strašno je upast u ruke Boga živoga' - kaže Sveto Pismo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Rec mi dide šta bi triba učinit vojnik Kristov kad dobije trisku po obrazu? 'Lujo takvog ni metlon ne dirat. Pripusti ga Kristu kralju da ga On provuče među šake'.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Lakoj tebi baba Jako sa sviman bit dobro kad si ti dobra. A šta bi učinila da te niko trisne? 'E Lujo ne bi mi zamirija dragi Isus al' na nj bi pušćala tvog magarca Klepu.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2021., nedjelja

Razmatranje uz mob


15.08 Aha je bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR a onda je i poticaj izronio: Haj, na web Isusova ovco! A što? Ma znaš nisam tako krepostan da mi se majka Božja (moja Alkarica) obrati. Ponaosob da mi dade 'puno lipi stvari'. Ali je htio ili ne bit će to obznanjene na webu u svoje vrijeme. Te stvari što mi ih je dala znače izuzetnu ljubav i razumijevanje prema meni Isusovoj ovci. A da te stvari baš meni dade bile su iskaz njene sućutne ljubavi. To su one godine 'tamne noći' kad su se sa mnom poigravali tuđinci. Uh… Eh već se čuje na hodniku uskoro je tu njegovateljica Ana, vjerujem sa kavom. A comp i kava - to ide. Osim toga nedjelja je pa ću se čuti sa svojima u Solin (seka Iva). I kako to već ide, bit će kave srrrk... A ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi Miro raspitao sam se kako sa posjetama nama starčekima Isusovim ovcama? Odgovor je: može, ali maskirani (zaštitna maska na ustima). Javi kad stižeš. Od srca p. Luka

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O divna Djevice, Vlaška Alkarice, kaži nam kaži majko kako ljubiti onoga od čije pljuske nam jurne krv u moždane. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati U blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : Kad se preporučim našoj pastirici s. Nataliji u molitvu brevijara. Njen odgovor je uvijek isti: samo volja Božja neka bude! E samo to i ništa drugo. ... Aha i danas se naša pastirica s. Natalija ukazala u svom zbiljskom obličju kraljice. A to je učinila čim je uzdignula križ Kristov pred kojim uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona zavlačeći se u mišju rupu miga repom na pozdrav svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!


- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljudi trče za novcem i razbole se, a onda taj novac troše na liječenje. (Dalaj Lama)

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pljusne te tko po desnom obrazu, Isus nije rekao ti njega lopatom po drugom, nego da ga Njemu prepustiš - da ga se On dohvati.

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.27 sati Ah Gospodine bojim se da nisam tako malo, gorušičino zrno iz kog će se razrasti prekrasna krošnja. Ali ako tako vidiš mene Svoju ovcu, evo me - bleee! Ma pravo za reć i nisu to toliko moje zasluge kakvim me vidiš. Znaš mene silen, svojeglav. A te pridjeve koji su Ti svidjeli na meni su mi učinili strani ljudi, neznabošci. Eto to je dobro da su ganuli Tvoje srce i po svojoj majci, mojoj Alkarici mi dao ono što će obradovati mene i mnoge. Znam Tvoj dar me poziva da ljubim svoje neprijatelje. Premda se oni ne bi željeli tako zvati - ali trebao bi ih moći ljubiti poradi dara kojega si mi zbog njih darovao. Teško je ali trudit ću se - Ti mi pomozi ljubiti one koji su nasrtali na ovcu Tvoju kao da je zadnja štraca. 10.46 sati Sad poslije svete mise je naš krepostima urešeni Anđelko je stavio Isusovu ovcu za motomed đinasticirati. A to efikasnije ide uz ples 'zlatnog palčeka' mo mobu. Tako se privodi kraju tipkuljenje ovoga 'Glas iz krpa'. Eh mogu kazat i to da je stav kuće, posjete ako dolaze nama starčekima - to mogu ali sa maskama da budu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mir = sloboda, pravda, ljubav, istina.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O, Gospode, ne možemo ići u bazen Siloam u koji si poslao slijepca. Ali mi imamo kalež Tvoje Predragocjene Krvi, ispunjen životom i svjetlošću. Što smo čistiji, to više primamo. (sv. Efrem)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.05 sati Ah, 'Dođi u pet do pet...' Evo me trunku kasnije. Ali znaš kako je Isuse Kriste sva moja ljubavi. Nećeš se idit? Za koji minutić će prvi korak u ovaj darovan, sretni i Tvoj dan (nedjelja, 13. 6. 2021.) Znaš Gospina krunica uz HKR dobro mi čini. 5.52 sati Evo baš je bio prvi korak - a sada leeet! Sav sretan što me Gospodin prepoznao kao gorušičino zrno i posadio u web župu Gospe Sinjske koji mi je rekla kako raskošna će biti krošnja tog gorušičina zrna kada se razgrana. Zbog toga i drugih milosti koje nam daruje. Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Antun Padovanski, potugalski franjevac, propovjednik, crkveni naučitelj (doctor Evangelicus) i jedan od najpopularnijih svetaca u katoličkoj Crkvi i Crkvi u Hrvata. Rodio se 15. kolovoza 1195. u Lisabonu kao Fernando Martins de Bulhöes, potomak plemenite lisabonske obitelji. Kad mu je bilo 20 godina, stupio je u red regularnih kanonika svetog Augustina u Lisabonu, a zatim je prešao u samostan svetog Križa u Coimbri. Tamo je pomno proučavao Sveto pismo i djela svetih otaca, osobito svetog Augustina, što je za budućeg slavnog propovjednika bilo od najveće važnosti. Za svećenika je vjerojatno bio zaređen 1219. Zbog junaštva njihovih mučenika u Africi, zavolio je franjevce i stupio u njihove redove. HIiM

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ko palma cvate pravednik i raste ko cedar libanonski. Zasađeni u domu Gospodnjemu, cvatu u dvorima Boga našega. Ps 92

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, za ovu ovu stvar učiniti trebamo biti maleni kao gorušičino zrno. A kad budemo takvi lako ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Evo što sam večeras (subota) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Hvala Ti Gospodine što si u meni skvčenom u karijoli, gaženom i tlačenom od tuđinaca vidio gorušičino zrno. Hvala Ti što sam Tvoja ovca jer uistinu sam zadivljen krošnjom koju će dati to moje malo gorušičino zrno ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kao što je Krist bio uzdignut na križu, tako ćemo i mi biti uzdignuti kroz naše životne križeve. Što ih slobodnija srca prihvatimo i prigrlimo, te ih nosimo zajedno s Isusom, to će se Božja slava snažnije očitovati kroz nas. Rekao bi sveti Ivan od križa: ”Tko ne traži Kristov križ, ne traži ni Kristovu slavu.” To dvoje je uvijek povezano. Iz te perspektive nemojmo odbacivati svoje križeve, nego dopustimo da nas Gospodin kroz njih snažnije sebi suobliči, te i nas uzdigne i proslavi. Kroz naše životne križeve pokažimo drugima lice Božje ljubavi. Slično poput Isusa koji je svoje lice otkrio upravo na križu. (p. Ivan Dominik Iličić)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dobrota je jezik koji gluhi mogu čuti i slijepi vidjeti. (Mark Twain)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2021. Gospodine danas u ponedjeljak 11-tog tjedna kroz godinu je svagdan. Po riječima evanđelja nas učiš kako nadvladati Zloga. Kažeš: 'Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' Znači tako Gospodine. A nama jurne krv u moždane pa bi mi njega najradije lopatom po drugom obrazu. Oprosti nam zbog ovih osvetničkih poriva. Mi smo Tvoji i to želimo ostati. A očigledne nepravde prema nama Tvojima prepuštamo u Tvoj ruke. Sveto Pismo kaže: 'Strašno je upast u ruke Boga živoga.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-42)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj koji učini dobro djelo neka šuti, onaj koji ga prima neka priča. (Seneka)

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati Evo sad bi njegovateljica 'Lj' trebala staviti za motomed Isusovu ovcu đinasticirati. Gdje će ta ovca legitimno nastavit ovo tipkuljiti na mob. Ako je ovo večernje 'Razmatranje uz mob' trebalo bi kazat koju o evanđelju (nedjelja). ... A sada đinasticirajući (na motomedu) mogu vam kazat zašto su mi ove godine raspetosti (18 god. RBK = raspet na bolesničkom krevetu) najuspjelije godine čitavog života. Zašto? Malešan sam kao gorušično zrno. Traj-na-ni-na. Šćućuren sjedim u svojoj karijoli. Tlačen i ponižavan...uff. Kratko rečeno ove godine raspetosti (RBK) su: ajme. Manji sam makova zrna... Gažen, mučen, odbačen.... Ali sva sreća sto sam Isusova ovca. Jer Isusovi kad su umanjivani do gorušičina zrna. Isus čini da se oni razrastu ijujuuu do 'puno lipi stvari' Oh slatko drvo, slatki čavli... Slatki povici, slatke upale i lomovi - sve to je dalo ono. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide o tebi kažu - ko nije čuja za Majora nije bija u Ogorju a ni blizu mu. A rec kako bit tako velik čovik? 'Lujo vojnik Kristov je to veći šta ga veće ponizuju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aha baba Jako velki si ti čovik - ponos Ogorja. 'Lujo zlato bakino velik je u meni dragi Isus. Mile bud posve Isusov pa kad te budu ponizivali dragi Isus će ji sve postidit.'

- 06:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pazi da ne prezreš skvrčeno i maleno (knev 11b kg)


Pazi, dobro pazi da ne prezreš najmanje, sjeti se gorušice - iz toga klija najveće. Sretan sam što moju karijolu Isus vidi kao gorušicu iz koje će proklijati 'puno lipi stvari'. (knev 11b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2021., subota


Šije - šete... u Spitu je šijavica igra znana bacaju je Vlaji s Kmana. To su ljudi od komada, drže do svoga Hrvatskoga - katoličkoga, i Hajdukovu Torcidu Kman je odnjihao. U Splitu svi znaju nima junaka nima Hrvata ka šta je Vlaj sa Kmana.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


To je bilo ka u priči, Roko nije jema ništa, Cicibela još i manje
Ali ljubav sve izliči, on je bija anarkišta, jemali su i kumpanje
Jemaju, jemaju jer blagoslov Božji na njih sipi.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati Aha i danas jel' bila krunica Božanskog milosrđa uz HKR i poticaj je tu: 'Haj na web Isusova ovco!' A što? Ajooj blaženo je bilo kad me nije bilo. Pravo za reć bilo me je ali bez kalendara i brojača vremena. Valjda se ne varam kad kažem opet sam među živima. Znam i to da sam varaćen s razlogom. Nisu u pitanju najčešći razlozi prebivanja u 'plačnoj dolini'. Jer svoju kvotu 5 sam ispunio. Ako smo ovdje da imamo 5 djece, ili napišemo 5 knjiga, ili pokrenemo 5 projekata - to sam Bogu hvala i nadmašio. Ali čini se da Gospodin od Svoje ovce očekuje + 5. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, ponose Vlaške i domovine cijele veća si od Svilaje planine jer u duši si neznatna i mala, manja od makova zrna. Tvoje gorušično zrno se razraslo i sve nadvisuješ. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.02 sati Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Dobro je! Njegovateljica 'Lj' me je obećala pohvalit kod 'mamek' (s. Natalija) ... A kako je pastirica s. Natalija jutros doma. Uz njegovateljicu 'Lj' je pala Zdravomarija da od nas odstupi svaka nevaljalština i zloća. Naravno i beštija korona: iš, iš... iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Blago tebi ako si Isusov a tvoji bližnji te učine bezvrijednim, manjim od makova zrna. Jer kad se gorušica razraste postane veća od sviju.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bezgrešno Srce Marijino je simbol Marijinih kreposti, vrlina, moralne čistoće, ljubavi prema Bogu i majčinske ljubavi prema čovjeku. Blagdan Bezgrešnog Srca Marijina slavi se dan nakon blagdana Presvetog Srca Isusova. Srce Marijino spominje se u Svetom pismu na više mjesta, neposredno ili posredno, na pr. kada je starac šimun prorokovao, kako će Marijino Srce probosti mač velike boli i da će mnogo patiti. HIiM

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.45 sati Baš sam u kapeli bio u koncelebraciji svete mise. Koju je Bogu hvala predvodio p. Marko Matić i uputio nam par prikladnih, baš pogođenih riječi. E pa i na naša Fratrovačka kuća je u župi Bezgrešnog Srca Marijina - kojeg se danas spominjemo. Sada poslije svete mise nisam htio na terasu kao i drugi. Nego đinasticirat na motomedu i naravno tipkuljim ovo na mob. A ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. A što? Tu su mob, comp i motomed. Meštar Splićo je danas na moru - otišao je vidjeti kako mu je ronilačko odijelo. Bogu hvala u ponedjeljak će opet urađivat Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O primitku pričesti, slatka Krv Isusa Krista doista teče našim žilama i Njegovo Tijelo je stvarno pomiješano s našim. (sv. Ivan Maria Vianney)

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagdan Bezgrješnog Srca Marijina, pomični je blagdan i slavi se u subotu nakon 2. nedjelje poslije blagdana Duhova, dan nakon blagdana Presvetog Srca Isusova.
Tek 1855. godine, službeno je ustanovljen blagdan Bezgrješnom Srcu Marijinu za cijelu Katoličku Crkvu. Papa Ivan Pavao II. uzdigao ga je 1996. godine od neobvezatnog na obvezatni spomendan.
Marijana ukazanja u Fatimi, povijesno su pridonijela još većem širenju ove pobožnosti. Sestri Luciji, nakon ukazanja 1917. godine, Marija se ukazala i 1925. godine upravo s Bezgrešnim Srcem, tražeći pobožnost Bezgrešnome Srcu, te potičući pape da posvete Njenom Srcu Rusiju, radi zaustavljanja širenja ateističkog komunizma i radi mira u svijetu. Marija je u Fatimi pozvala vjernike da časte Njezino Bezgrješno Srce, tako da svaki dan mole krunicu, te obavljajući pobožnost pet prvih subota u mjesecu, prisustvujući u te dane svetoj Misi, primajući svetu Pričest i četvrt sata razmatrajući jedno od otajstava krunice.

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.16 sati Ah Marijo da je kao ti od Isusa znati učiti? Kako kao ti u srce pohranjivati? Kaži Marijo kako srcem razmišljati? Kako Marijo kao ti spoznaje u život provoditi? Kako? Kako? Kaži Marijo... Da ti ne bude žao što si toliko učinila svojim ljubljenima. Učini da ti oni budu na ponos. Marijo da je kao ti Isusa ljubiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pater želim vam blagoslovljen blagdan Presvetog srca Isusova! Na današnji dan ste imali saobraćajku i opet Vas je Srce Isusovo privinulo još bliže k sebi.

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Evo i večeras (petak) sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Napisao sam par riječi Gospine pjesme: O Isuse 'kao Marija da Te ljubim' Eto to! Marija je rodila Isusa. Ali i ona je najobičniji čovjek. Intrigantan je odnos Marije kao obične vjernice prema Isusu. Pustimo po strani to što je ona Njegova majka. Izvor nadahnuća Marijinog odnosa prema Isusu je upravo to. Kakav je njen stav prema Isusu – Bogu? Marije kao najobičnijeg čovjeka. Takve stavove prema Isusu svi smo pozvani izgraditi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, tvoji katolički se spominju srca Marijinog. Što valja kod Marije, ona je srcem razmišljala. Hajmo i mi tako pa ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


To što postoji Bog kao stvoritelj i mjera svih stvari, u prvom je redu iskonska potreba. No, Bog koji se uopće ne bi izrazio, koji se ne bi objavio, ostao bi pretpostavka, i onda ne bi mogao odrediti formu (Gestalt) našega života. Da Bog u tom namjernom stvaranju doista bude Bog, moramo od Njega očekivati da se na neki način izrazi. On je to učinio na toliko načina, a ponajviše u pozivu upućenome Abrahamu, i koji je ljudima u potrazi za Bogom dao orijentaciju koja vodi dalje od svih očekivanja: sam Bog postao je stvorenje, i govori s nama ljudima kao čovjek. Tako se rečenica „Bog jest”, u konačnici pretvara u istinski radosnu poruku, upravo zato što On ima toliko razumijevanja, zato što On stvara - i jest - ljubav. Ponovno ljude učiniti svjesnima toga, prvi je i temeljni zadatak koji nam je Gospodin povjerio. (papa Benedikt XVI)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


S Bogom možemo postići mir koji nam je potreban da bismo se osjećali istinski ispunjeni i sretni.

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2021. Gospodine danas je 11-ta nedjelja kroz godinu. Premda je danas sretni broj 13. lipnja, svetog Antu liturgijski nadilazi svetkovanje nedjelje. Evanđelje od nedjelje govori o veličini neznatnoga. O snazi nemoćnoga. O gorušičinu zrnu kažeš: 'Manje od svega sjemenja na zemlji, jednoć posijano, naraste i postane veće od sveg povrća.' Gospodine baš Ti hvala za ovu prispodobu. Tješi i hrani naše malene, nemoćne i bolesne. Molimo Te učini tako kako rekao si, neka iz njihove neznatnosti isklija radost i blagoslov za sve nas Tvoju Crkvu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 26-34)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.45 sati Što pamtim? Pamtio sam ovo i ono... Ali ono što je vrijedno zapamtiti su djela Kristova u našim životima. Ah, ma nastavit ću poslije đinastirajući na motomedu. Sad bi valjalo uz njegovateljicu 'Lj' učinit đir uz gelender hodnika. 18.10 sati A sada đinasticiram na motomedu poslije učinjenog đira. E da je kao Marija u srce pohranjivati sve što smo sa Isusom doživjeli. Dobro je moći promišljati o tim svetim stvarima. Razmatrati, nad tim moliti. To je posve normalna stvar za praktičnog vjernika. Znam da sam tako prije činio šećući Savskim nasipom ili Maksimirom. A bolje je da pameću premetati evanđelje nego da šišmiši letaju pameću. E Gospa je velika žena jer bila uz Isusa. Pazite, nije toliko važno što Mu je fizički bila blizu. Ona je upijala svaku Isusovu riječ, u srce je pohranjivala i o toj riječi srcem razmišljala. I mi smo u prilici slušati Isusovu riječ il' u crkvi i čitajući evanđelje. A kako o toj riječi u srcu razmišljati to se dade naučiti moleći Gospinu krunicu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Lujo to znaš - s kin si takvi si. Kristovi vojnici su ljudi od komada jer su uvik sa Kristom svojim kraljom.' E dide ali tis' Krista kralja pripoznava u svakom čoviku od potribe.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Gledim te gledim baba Jako ti svašta znadeš. Pa se upitan kako more tolko stat u Ogorsku glavu. 'Lujo srcon triba mislit. A menij to dala Gospina ružarja.'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2021., petak


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati Aha baš sam imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR a onda je izronio poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma gledan na ajfon tu 'Čačkalicu'. Taj Ante je Ogoranac. To je bila i Isusova ovca kad je rođena kao Vlaj. Lipu besidu ima. Eto drago mi je da i takvih Vlaja Ogorana ima - da svi nisu ovako berlavi kao Isusova ovca. Nego nazove me meštar Splićo i pita može li na svetu misu. A ipak svetkovina je pa sam rekao da ide. A što se tu može i večeras ću đinasticirat na motomedu. Sada u četiri je tu njegovateljica 'Lj' vjerujem s kavom. A comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Majko naša nauči nas nauči kako kao ti u srcu čuvati sve što smo od tvog Sina doživjeli. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati Evo što sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Isuse moj samo jednu želju imam da učiniš srce moje po Srcu svom.' ... Aha, bila je naša pastirica s. Natalija koja se pokazala u stvarnom obličju kraljice čim je uzdignula križ Kristov, pred kojim kao da je u zemlju propala svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona ne zna kuga što će sa sobom pa se pokrila ušima i kuka: 'Oj joj Hrvatska lijepa i sveta vaša ubi me svetost tvoja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- *103*…# šalje vam pozdrave baba … iz Ogorja
- Hvala lipa za bonbon! Oja noja oooj! Od srca p. Luka

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.41 sati Odazvat ću se Tvom poziv Srce mog Gospodina: 'Dođite k meni svi umori, opterećeni, iscrpljeni da vas odmorim i naužijte se ljepote neviđene…' Evo me Gospodine Isuse Kriste. A jer naš krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu vrijeme je za krenuti sa uradbom 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima. Fešta, fešta, fešta cio dan. Ma eto baš mi krivo što sam morao biti vraćen iz tog predivnog Srca. Eto takve lipote nigdi ni. 10.43 sati E a sad poslije svete mise - sunce, sunce sunčamo se na kućnoj terasi. 11.06 sati Lijeva-desna, jedan-dva... A poslije sunčanja i ugodne ćakule-bakule na kućnoj terasi, đinasticiranje na motomedu sobi. Pa dobra je to zamisao p. Zdravka kućna terasa da se i mi starčeki doživimo slavljenički. Ah, u Palmi… Srce Isusovo mi je dalo sve najljepše. Vjeru, život i ljubav imam jer Srce Isusovo mi je dalo to. Hvala Srcu Isusovu za raskošje darova kojima me je obdarilo. Sve, sve najvrijednije mi dalo. Dalo mi je i 'puno lipi stvari', koje mi je izručila moja Vlajina - Alkarica - Gospa Sinjska. To Srce mi je poslalo i meštra Spliću, koji i će i danas urađivat Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čovjek uz čovjeka = čovjek
Čovjek uz Isusa = ljudina

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ČAKALICA 22.02.2021


- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad Ga primite, potaknite svoje srce da Mu se poklonite; razgovarajte s Njim o svom duhovnom životu, gledajući Ga u svojoj duši, tamo gdje je prisutan radi vaše sreće; dočekajte Ga što toplije i ponašajte se prema vani tako da vaši postupci mogu dokazati svu Njegovu prisutnost. (sv. Franjo Saleški)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Srce Božansko teško je ostati bez raskošja Tvoje biti. Lakše će mi biti podnijeti ako bude ono zbog čeg sam morao bez tog raskošja ostati.

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


3.48 sati 'Duge su ure, dug je svaki tren - a nigdje nema Tebe' Kriste Gospodine sva moja ljubavi. Znam Ti si tu, zaodjenut licima bližnjih, subraće i prijatelja. Oh oprosti što sam Te slijep prepoznati. Dosta mi je znati da sam u kući u kojoj si Ti Isuse Kriste - sva moja ljubavi. Oh, Srce Božansko Isusa mog danju i noću Tebe ću zvat. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, tvoji katolički slave Srce Isusovo. To Srce me gura i potiče da te pozovem na realizaciju: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kucaj Srce malo tiše: volim Te - moj si - sve si mi. Reci mi tiho, tiše: volim te. Hvala Srce Isusa mog, hvala... I ja Tebe neopisivo!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati I večeras isto: bacija sam oko na tv-dnevnik, izbrevijario svoje redovničko. Pa učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: 'Ah Srce Ti moje sve, Srce Ti jedino dostojno si da Ti kažem da Te ljubim neopisivo. Za Tebe ću preplivati mora, pregaziti planine, sve ću učinit da Ti kažem: Srce Isovo ljubavi - volim Te! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Isuse, koji me toliko ljubiš, molim te, uslišaj me. Daj da Tvoja volja bude moja želja, moja strast i moja ljubav, daj da ljubim sve što je Tvoje, a pogotovo Tebe samoga. Daj mi srce puno ljubavi za Tebe da me ništa ne može udaljiti od Tebe. Daj mi srce jako i vjerno, koje se ništa ne boji i nikada ne sustaje, srce pravedno koje ne poznaje krive putove zla, srce nepobjedivo i uvijek spremno da se bori, srce hrabro koje se ne zaustavlja pred preprekama, srce blago i ponizno kao što je Tvoje, Gospodine Isuse. Daj mi srce puno ljubavi prema Tebi (sv. Toma Akvinski)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater, šta ima kod vas? Dugo se nismo čuli. Kako ste pregrmili ovu koronu? Puštaju li k vama posjete? Uskoro ću u zg. pa bih navratio.
- Ah korona... I o njoj ćemo kad se vidimo. Javim ti kad počnemo primati posjete. Od srca p. Luka

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetkovinu Presvetog Srca Isusova, čija je pobožnost uvedena u liturgiju Crkve nakon Isusovog ukazanja svetoj Margareti Alacoque, u tijelovskoj osmini 1675. godine u Paray-le-Monial.
Po Margaretinom svjedočanstvu, Spasitelj je od nje uporno tražio da svi ljudi, javnim molitvama i pobožnostima, štuju Njegovo Presveto Srce, ranjeno ljubavlju prema ljudima, i pružaju zadovoljštinu za uvrede koje Mu se nanose. Stoga je preko svetice zatražio da se uvede poseban blagdan u Crkvi, u čast Njegova Presvetog Srca, i to na prvi petak nakon tijelovske osmine.
Papa Klement XIII. je, na molbu poljskih biskupa, 6. veljače 1765. godine dopustio liturgijski blagdan, s časoslovom i Misom, u čast Presvetog Srca Isusova. Pobožnost prema Presvetom Srcu procvala je među klerom i kršćanskim narodom i proširila se po gotovo svim kontinentima. Nakon što se blagdan Srca Isusova brzo proširio po mnogim biskupijama svijeta, a uvidjevši velike duhovne koristi od njegovog slavljenja, papa Pio IX. 1856. godine posebnim je dekretom odredio da se blagdan službeno slavi u cijeloj Katoličkoj crkvi.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2021. Gospodine danas u subotu 10-tog tjedna kroz godinu je svagdan kad se spominjemo Bezgrešnog srca Blažene Djevice Marije. To je srce blaženo jer je bilo uz Srce svog Sina Isusa kojeg smo jučer svetkovali. U evanđelju što ga danas slušamo susrećemo se sa vrelom iz kojeg klija Marijina veličina. Evanđelje kaže u Nazaretu je Isus odrastao, bio je poslušno dijete 'A majka njegova brižno je čuvala sve uspomene u svom srcu.' Gospodine molimo Te da i mi sve što činiš u životima našim čuvamo kao Marija u srcima svojim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 41-52)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.41 sati Srce Isusovo? Sad baš i nisam pri literaturi za nešto školski kazat. Ali iz 'prve ruke' znam (u tom Srcu sam bio ona dva mjeseca kome). Ma to vam je fenomenalno! Nikakve tlake, svoj si, savršeno slobodan. Miran, spokojan, kreativan. Što bi rekla baba Jaka 'sve ti cviće cvita'. To je ono 'gdi je liiipooo'. Ništa ti ne manjka, ništa ne fali. Živiš kao čovjek, baš čovjek. Sad iskreno to su više zaključci nego direktna sjećanja. Što je i razumljivo poslije dva mjeseca kome. Zaključke izvodim iz pričanja onih koji su bili uz mene neposredno poslije izlaska iz kome. Ali i iz riječi Gospe Sinjske (19. 4. 2005.) Eto iz ta dva izvora zaključujem da biti u Srcu Isusovu je 'prava stvar'. Rekao bi da mi je krivo što nisam vječno ostao u tom oceanu ljepote, da ne znam da sam vraćen zbog 'puno lipi stvari' Oho ho velik je Bog! Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Dide kad me uni aut udrija to nije nesrića. Dva miseca san bija zavirija u lipotu Srca Isusova. 'Lujo dobroj das' se ti nami vratija.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kaži mi baba Jako kakoj to u Diki Nebeskoj? 'Lujo toj ti najlipše od najlipšeg – a za navike traje.' Znači vako ki na našen silu.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)


Srce Isusovo kaže sve je sveto što te uzdiže i posvećuje, što je vrutak mira, sklada, slobode i ljubavi. Srce Isusovo kaže: ljubav se nema da se ima nego da se daje svima. (kev Srce Isusov)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2021., četvrtak

Jubilarna Ignacijeva godina 2021.-2022.


Počela je „Jubilarna Ignacijeva godina“ u kojoj isusovci i cijela ignacijevska obitelj obilježavaju 400. obljetnicu kanonizacije sv. Ignacija Lojolskoga, osnivača Družbe Isusove. Za našu zemlju otvorenje ‘Jubilarne Ignacijeve godine’ u srijedu, 20. svibnja, predvodio je u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.
Geslo Godine je: „Vidjeti sve novo u Kristu“. To su riječi kojima je njihov utemeljitelj opisao svoju obraćeničku promjenu koja mu se počela postupno događati nakon nesreće koja ga je tada zadesila u Pamploni. (Preuzeto: www.isusovci.hr)

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Marijo mila mi sada smo tu, kaži nam majko - Gospe Sinjska divna pristup Srcu svoga Sina.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Pazi, dobro pazi da ne prezreš najmanje, sjeti se gorušice - iz koje klija najveće. Sretan sam što moju karijolu Isus vidi kao gorušicu iz koje će proklijati 'puno lipi stvari'. (knev 11b kg)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.14 sati Je malo prije je bila krunica Božanskog milosrđa uz HKR. E a i poticaj je pridošao: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma tu sam malo okretao nešto i zapeo mi redak: 'Zna Crkva sto radi.' Ha, pa i to je dobro što zna. Tko bi mene ovako raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu) trpio 18 godina? Koji su to? Gdje su ti? Nitko nego moji jezuiti. Njih ne zanima nikakvo miganje. I kao nemigajuća Isusova ovca imam važno mjesto u životu Crkve. Nitko mi ne priječi nositi svoj kriz. Crkva dobro zna da je patnja najmoćnije sredstvo spasenja. Znači duraj, duraj pa ćeš u raj! A ipak u svojoj kući se da durat. Sad u četiri je tu njegovateljica 'Lj'. Vruće se nadam s kavom jer comp i kava - to ide! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.50 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Najbolje nas poznaje koji unatoč dugogodišnjem poznanstvu kaže da si mu totalni stranac.' ... Aha bila je naša pastirica s. Natalija koja je zapravo kraljica. Njen stvarni lik se ugleda kad uzdigne križ Kristov od kog svaka nevaljalština i zloća odmah struuug! A beštija korona se zavlači u mišju rupu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ponekad si ometan na svom putu, jer Bog zna da bjesni oluja tamo gdje ideš.

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što bi dao da si na mom mjestu? Da te mrze i da ti se dive. Jedni misle da te znaju a drugi tek upoznaju. Što bi dao?

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati Ma haj dosta više Kmana. Evo baš je krepostěma urešeni Anđelko rekao: 'Hoćemo Luka?' i liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. Ha, a to ono vrijeme kada se započinje slagat 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A sad imamo svetu misu. Gdje ću osobitu zahvalnost iskazati Kristovoj majci, mojoj Alkarici, dragoj Gospi Sinjskoj za brigu i skrb oko svoje web župe (čuva je od virusa i drugog zla) 10.29 sati A sada đinasticirajući (na motomedu) nastavljam tipkuljiji po mobu. Ma isto je to besplatni dar Božji kad preda čovjeka kog ne poznaješ mu pristupaš podrazumijevajući da je dobar. Ali treba kazat da se zatvaraju za te Božje darove oni koji misle da im nema što dodavati o njemu kad su oni njega proniknuli. U ovoj svojoj raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) ima sam priliku s takvima se susretati. E da kažem da pred večer Bogu hvala dolazi meštar Splićo. Koji urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubav će se i Vjernost sastati,
Pravda i Mir zagrliti.
Vjernost će nicat iz zemlje,
Pravda će gledat s nebesa.
Ps 85

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad pčela skupi rosu s neba i zemaljski najslađi nektar s cvijeća, pretvori je u med, a zatim požuri u svoju košnicu. Na isti način svećenik, uzevši s oltara Sina Božjega (koji je poput rose s neba i istinski Marijin sin, cvijet našega čovječanstva), daje vam Ga kao ukusnu hranu. (sv. Franjo Saleški)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.00 sati Oho ho: Do-bro ju-tro Hrva-tska! Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi! Tko nam što može? Kaj nam pak moreju... Smetnje, smicalice, virusi... Kad je Krist Gospodin na našoj strani. Čitav ovaj dan (četvrtak, 10. 6. 2021.) ćemo za inat zlu hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako nešto krivo rečemo ili pomislimo na bližnjega zgriješili smo. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Još uvijek ne znam tko me je i što me je ponijelo s brda Tvog preobraženja, u ove galilejske ravnice i u gorje samarijsko; u ove pustinje judejske i gudure, u kojima se guši svaki svijetao životni trag. Znam samo da sam zauvijek želio ostati opijen božanskom Tvojom blizinom, od koje su se uzbibali svi mreškasti slojevi duše. Izniklo iz iskustva Tvoje blizine, moje se sjećanje na Te pretvara u čežnju, pa trčim za Tobom i uzdišem, dok Te ne nađem vječna i bijela - preobražena u Božanskost, kojom si zamirisao u onaj taborski proljetni dan. (Anton Šuljić)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Kao obično nakon što sam pogledao tv-dnevnik, pa izbrevijario svoje redovničko. Olovkom sam u blok nešto napisao (za spas rukopisa). Evo što: 'Baš si mislim....' Eto samo to sam napisao. E a što ja to mislim? Ma poprilično je misteriozna ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Da je Gospodin zaključio da sam gotov sa svojom životnom pričom ne bi mi poslije dva mjeseca zapovjedio da otvorim okice. A kad sam ih otvorio dopala me karijola. Zar samo zbog nje? Pa to je vrlo nepraktično za pastoralca. Ma ruku na srce nije to bolno ali je iscrpljujuće. A iz teologije znam da se svako trpljenje može transformirati u duhovni potencijal potreban za izvesti velike stvari u životu Crkve Božje. Pretpostavljam da znam, ali samo pretpostavljam - ali ne znam. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sve što se uzdiže Bogu u obliku molitve, spušta se na nas u obliku blagoslova.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2021. Gospodine u 10-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u petak je svetkovina Srca Isusova. Svetkovina je to svega što je Isus svojima. Svetkovina smisla, sreće, mira i ljubavi kojom nas ljubiš Ti Gospodine Isuse Kriste - sva naša ljubavi. Usrdno Te molimo ljubi nas, ljubi da naučimo ljubiti. I daj nam shvatiti: ljubav se nema da se ima, nego da se daje svima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 19, 31-37)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada je ono što radite volja Božja, sve će se činiti da se dogodilo bez mnogo napora i bez mnogo prepreka. (Mary C. Neal)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.40 sati Aha dobar je strah kome ga je Bog dao. Dobro je da se čuvamo da ne povrijedimo što je od Boga zaštićeno. ... Baš sam se čuo mojim Tunguzima (Dalibor i Vida). Ah, ova korona me odijela od dragih ljudi. ... 20.37 sati E tu je naišao darak Gospodinov - meštar Splićo i samo tako uradija Isusovu ovcu. Bili smo dolje na kućnoj terasi. Pripravio kavu za tu ovcu. Puštao mi pisme iz 'osamdesetih' - pa sam držeći se za ogradu plesao tj. kukovima mahao kao u Kmanskoj fronti. A to je ujedno bila i potrebna fizioterapijska vježba. Bog ga blagoslovio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


A dide svak' u Ogorju zna da nis' u crikvu privirija. Al' isto zna da nikad nisi osova ni na dragoga Boga da. 'A štaš Lujo kad san krimice mora bit vojnik Kristov.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuj baba Jako pričaj mi pričaj štogod. Za mej to svečanost. Tvoje riči mi miluju dušu. 'Lujo sad ćemo zajno Gospi Sinjskoj ružarju.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2021., srijeda


- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada shvatite da je Bog s vama, nije važno tko je protiv vas ...

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha, je bila je točka redovničkog reda: krunica Božanskog milosrđa uz HKR. A bio je i poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Kako 'no ide: 'Znam zašto živim, znam… - samo da to dočekam!' A to je u slučaju ove Isusove ovce da bude ono za što me je moja Alkarica instalirala na web. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Tko će komu ako ne svoj svome Alkarice moćna, Gospe Sinjska divna ne zamjeri svojim Vlajima što nepromišljeno koju kažu ta tvoji su!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.50 sati Baš sam u blok olovkom učinio zapis (za spas rukopisa) : 'Eh besposlen pop jariće krsti i mob-ove krši' Eh ako nisam pop jesam pater. Ako nisam besposlen, jesam udren u glavu. Ma eto baš mi krivo što sam izgubio par stotina brojeva moba sms-župljana. ... Aha i danas je bila naša pastirica s. Natalija i u maniri kraljice uzdignula križ Kristov od kog se sklanja svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona bježeći iz svete Hrvatske sama sebi grinta: 'Oh Hrvatska ti i svetost tvoja u crno si me zavila.' Nego što?! Iš, iš... kugo jedna! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nitko ne dolazi u obećanu zemlju bez prolaska kroz pustinju.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.50 sati Ah tehnika, tehnika... Ma tu sam na mobu učinio 'kraššš' sve je nestalo! 14.09 sati Evo sad ispružen u 'krpama' da kažem za 'Glas iz krpa' što je bilo i što će danas još biti. Ma to jutros baš mi vrag nije dao mira. Nešto sam krivo stisnuo i nestali su mi svi brojevi od sms-župljana. A dok ih ponovo ne prikupim proći će vremena... Jutros je bila sveta misa, bilo je đinasticiranje na motomedu. A predvečer će Bogu hvala doći meštar Splićo i u svojoj maniri uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


6.XII.1952. Piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19), kao major: 'Puno mi je drago da si mi se upisala u školu, i poslušaj svoga tate i gledaj da budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitaš i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da vise ne ideš k ovcom.' (Djed Isusove ovce Marko Rađa – Major iz pisma kćeri Ivi, Preuzeto: www.jimradja.com)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ga nećeš zbog svog društvenog statusa ili sl. poslat u ... materinu. Ipak priznaj svoju vulgarnost.

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Toma Akvinski svakoga je jutra, nakon što je proslavio svoju svetu Misu, posluživao na drugim svetim Misama u znak zahvale za velik dar Božji.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.42 sati Korak prvi je upravo učinjen. A jer je HKR imao nekakvu krunicu svetom Josipu. Morao sam svojim riječima imati Gospinu krunicu - za krenuti u ovaj dan (srijeda, 9. 6. 2021.). Hajmo dalje! Kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Posveti sebe i posvetit ćeš društvo. Sv. Franjo Asiški (1181. -1226.)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obrati se k meni i milostiv mi budi kao onima koji ljube ime tvoje. Ps 119

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, zakon ovaj, zakon onaj... A Isus je punina zakona. Haj krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U unutrašnjosti, u osnovi čovjeka, tamo si je Bog izabrao mjesto svog spokoja; tamo On nalazi Svoje zadovoljstvo. Kad bi bar netko ovo činio: primjetio uzrok iznutra, i okanio se svih stvari, te se okrenuo prema unutra! Međutim, nitko to ne čini. A pritom se često događa da čovjek u svojoj vanjskoj aktivnosti bude i po deset puta upozoren da se okrene ka unutra. Ali on to ni onda ne čini. (Johannes Tauler)

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati Da vidimo što sam to večeras (utorak) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'O Bože očuvaj me tobožnje slobode, komotnosti, pravde, mira, zdravlja i ljubavi.' Zna neprijatelj duše čovjekove gdje smo tanki. U kojim nastojanjima ga može prevariti. Sretan sam zbog Lojoline karizme koja zna za varke naših osjeća. I promovira bezosjećajnu trezvenost koja se svodi na: red, rad i discoplinu - tog se drži i cilju ćeš stići. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka hvala vam na vašim porukama, želim vam obilje Božjeg blagoslova uz bon …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ustani s entuzijazmom, s radošću i optimizmom. Bog se jučer pobrinuo za vas i danas će se brinuti o vama.

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2021. Gospodine a danas u četvrtak, 10-tog tjedna kroz godinu kada je svagdan po riječima evanđelja nas učiš ponašanju kakvo dolikuje onima kojima si Ti sve. A to smo mi vjernici kršćani. Kažeš nam: 'Svaki koji srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne: Glupane! bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: Luđače!, bit će podvrgnut ognju paklenomu.' Ajoj Gospodine ako tako stvari stoje nemamo što za reći. Ma ipak vjerujemo da je milosrđe Tvoje veće nego sve krivice naše. Usrdno Te molimo upristoji naš govor i milostiv budi svojim slugama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 20-26)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.39 sati Alo, alo - gledaj ovo! Isus kaže da nije došao ukinuti nego dopuniti. A to se zna da je punina zakona ljubav. Ljubav je zbir sveg što je... Auh ode u filozofske vode. Haj se prizemlji se i kaži: malo prije sam comp utrnuo, pa sam jogurtić srknuo, još ću gusku učinit. A i meštar Splićo bi trebao doći. Pa dok se ne ukaže započet možemo večernje 'Razmatranje uz mob'. A to znači osvrnuti se na evanđelje (srijeda) ... Aha to je ono gore: Isus ne dokida nego nadopunjava. Sam Isus je punina svega. Jer sve su samo pokušaji dosegnuti Punu, tj. Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo tribaš znat ljubov je zakon najjači od svih. Poradi ljubovi se zemljina balota vrti.' Je dide ljubov nan kola žilama, ljubov je arja koju udišemo, ljubov je sve.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nahranite svoju vjeru i vaši strahovi će umrijeti od gladi.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aju baba Jako sve šta ti za me činiš stane u riči: 'Mile moj Isus te ljubi 'Lujo kad naresteš razumit ćeš da se ljubov nima da se ima neg da se daje svima!'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2021., utorak


Čovjek za sebe kaže: tek sam čovjek. Bog kaže: ti su ljudina! Kome vjerovati?

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha bila je točka redovničkog reda: krunica Božanskog milosrđa uz HKR. A onda je pridošao i poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Pa Bože moj živi se. Uživam živjeti život svoj. Ma dosta je toga ovisan si o ovom, onom... Što će reci ovaj, onaj... Dosta! Po milosti Božjoj ja sam slobodan čovjek! Ne priznajem drugog gospodara doli Boga jedinog! Shvatite: nikog, nikog doli Boga jedinog! ... Sad u četiri tu je njegovateljica Ana, vruće se nadam s kavom - jer comp i kava to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska majko podno Svilaje gore podno koje je plavo more. Reci nam reci Gospe da je zakon Sina tvog najjači od svih! O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.50 sati Iz bloka (gdje sam olovkom pisao da spasim rukopis) : 'Jao po jao, ajme po ajme, kap po kap, korak po korak sve smo bliži cilju: sva slava Bogu višnjemu. Ono što vrijedi za treba platiti!' ... Aha i danas se dogodila preobrazba naše pastirice s. Natalije. Čim je uzdignula križ Kristov zablěstala je kao kraljica. Od koje se sklanja nevaljalština i zloća. A beštija korona sva usplahirena zapomaže: Pusti me da izađem iz te svete Hrvatske. Preobrazba se zbila na očevid Isusove ovce i s. Andrijane. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Koliko je tko ponizniji i Bogu podložniji, toliko je u svemu mudriji i smireniji. (Toma Kempenac)

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus Krist je zakon!!! Jer kaže da je ljubav zakon najjači od svih!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.26 sati 'He lipi moj triba svitlit, svitlit a mi dimimo. Ma šta ću ja dimit?!' Ovo su riječi legendarnog i svetog misionara p. Ante Gabrića kad je k nama novacima u Split došao 1984. Taj je baš svijetlio, za Krista oduševljavao i posvetio se. 10.30 sati Traj-la-li-la đinasticirajući plešem 'zlatnim palčekom' po mobu i tako tipkuljim preglednik dana 'Glas ěz krpa'. I kaži šta ima? Ma imam sve, sve što sam od života trebao. Gospodin je divan svojim nevjerojatno pogođenim zahvatima u život ovce Svoje. A to miganje to je marginalnost u obilju darova kojim zatrpava ovcu Svoju. Procijenio je da je Njegovoj ovci sada potrebna karijola i zato joj je nije htio oduzeti. Hej hej treba znati da je u svijetu Božje milosti karijola svemirska jurilica kojom stvara milosni potencijal potreban za projekt koji čeka ovcu Njegovu ('puno lipi stvari'). Aha vidim zanio se ja. A valja kazat da danas još očekujem predivni darak Božji a to je potpuna i cjelovita uradba koju će izvesti meštar Splićo na Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hrabrost i snaga u meni nisu moji, nego pripadaju Onom koji u meni boravi po Euharistiji. (sv. Faustina)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Meni je Gospodin oči otvorio kad su već bili spremni da me pokopaju da vidim da je: SPC =RKC = SPC Od srca p. Luka

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.09 sati Hajmo u utorak, 8. 6. 2021. Idemo. A kako? Realno znači vedro i veselo! Ha, a da to ne bi bilo isforsirano valja počešljat svoju dušicu,. Za to, upravo za to mi dobro čini da prvi korak u dan bude Gospina krunica. I tako mogu prirodno, kao da dišem hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti kroz čitav dan. Ovako: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže da treba svijetlit, a mi dimimo. Nemojmo više dimit nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Ma to je tako očigledno da me kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) Gospodin toliko tješi, pazi, ljubav mi iskazuje, ohrabruje, liječi, u funkciju stavlja. Da stvarno, ruku na srce, nikom ne bi mogao reći da mu ne mogu pomoći. Gomilu utjehe mi u dušu stavio da je dijelim svakom, svakom... Eh sad shvaćam svog dida Majora koji imao srce kao avion. I da mu je došao crni cigo učinio bi mu. E ovo večeras slažem pod utiskom uradbe meštra Spliće. Radeći taj svijetli. Po njegovim manirama se vidi da prijatelj Gospodinov. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Imaš samo jedan život. Voli ga takvog kakav jest. Mnogi ne žive rado. Kao da im je žao što žive. Nikada ne gledaju gore, u svjetlo. Slijepi su, ne vide mnoge radosti svakog dana. Zadovoljan čovjek ne očekuje od života više nego što mu on može dati. Ima tmurnih, a ima i svijetlih dana. Zadovoljan čovjek uživa dane kako ih dobije. Tko previše očekuje, navlači tmaste oblake. Sam sebi otežava dane. Objesi svoje kišne oblake na sunce, da se osuše. (Phil Bosmans)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2021. Gospodine u 10-tom smo tjednu kroz godinu a danas u srijedu u evanđelju nam kažeš vrijednu stvar za orijentaciju u duhovnom životu. Ima ih i među nama koji su protiv svakog reda i zakona i još se imaju hrabrosti pozivati na Tebe Gospodine. A Ti takvima i svima nama kažeš: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon i Proroke. Nisam došao ukinuti nego ispuniti.' Gospodine molimo Te ne prepusti nas neurednom bezvlašću jer to je predvorje pakla. Neka nam Tvoja ljubav bude zakon najjači od svih. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Oče moj, dolazim u Tvoju prisutnost na samom početku ovog dana.
Dolazim naći MUDROST, da ne pravim nerazborite greške, tako da znam kada treba govoriti, a kada ostati u šutnji, kada djelovati, a kada ne.
Dolazim naći MIR, tako da me danas ništa ne zabrine i ne smete.
Dolazim naći HRABROST, da budem strpljiv, da ne izgubim nadu, da prihvatim razočaranje, znajući da ćeš Ti sve okrenuti na moje dobro.
Dolazim naći LJUBAV, tako da me ništa ne učini ogorčenim, tvrdim i neljubaznim.
Dođoh početi ovaj dan s Tobom i želim ga nastaviti s Tobom, tako da to bude dan bez ikakve žalosti.
Oče, Ti si moja providnost, znam da ćeš Ti providjeti sve moje potrebe.
Oče, Ti si moj zaštitnik, sačuvaj me ovoga dana od svih mračnih sila, prekrij me predragocjenom Krvlju Tvoga Sina Isusa i okruži me svojim anđelima.
Ovo te molim u Isusovo Ime. Amen!'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati Alulu dvi sedamnestice moja srića... Ah, davni dani djetinjstva na mom Kmanu. E dobro je sada mogu kao ponosni starček Zagorec krenut sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Dok sav razdragan iščekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. A to znači da ću bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju ... E na nekima se vidi a na nekima ne. Jer malo je onih koji svijetle. A to bi trebali svi mi koji smo kršteni. Recimo meštar Splićo svijetli. Po kvaliteti njegovih uradbi se vidi da je kršten. Shvaćate što bolje radiš svoj posao ti bolje svijeliš - tj. dokazuješ svoje krštenje. Uvijek se sjetim p. Gabrića i njegove: 'Isus je reka da triba svitlit, svitlit... A mi dimimo! A šta ću je dimit molim vas lijepo?!' I Ante hop, u Indiju i postade svet! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo vojnik Kristov nije da lovi šišmiše nego da svitli?' A je dide jedan naš kaže daj Isus reka: triba svitlit, svitlit. A mi dimimo. Sebij reka: Ante nećeš dimit pa ode i postade svet.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ja bi volija ki ti svitlit! Uvik radiš, sve stigneš. Vedra si i na šalu spremna. Ti jes' nabrala godina al' si ki moja vrsnica. 'Lujo ajde ujti Gospinu ružarju'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2021., ponedjeljak


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, majko Vlaškoga kraja oltar tvoj ko' svjetionik svijetli i svima put do tvog Sina obasjava. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veličajte sa mnom Gospodina, uzvisujmo ime njegovo zajedno! Tražio sam Gospodina, i on me usliša, izbavi me od straha svakoga. Ps 34

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.09 sati Je i danas sam imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. E ali tu je i neumoljivi poticaj: Haj na web Isusova ovca. Ma dobro što je Isusova ali ovca je ipak prenaglašeno za nešto čitko dat. A što? Treba se pomiriti s ti da sam nemigajuća Isusova ovca. Tu ne treba previše pameti da se zna da se živčane stanice ne oporavljaju niti prirodno niti za to ima kakvog lijeka. Dakle definitivno sam nemigajući. Tu može pomoći samo izvanredna intervencija Božja. A sam sebi kažem: pa ne bi me lagala moja Alkarica! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako nešto želiš, neka tvoje nutarnje raspoloženje bude slobodno, da ako se ne dogodi ono što hoćeš, naprotiv dogodi se suprotno, neka ti to ne uzrokuje nutarnju muku i neka srce ostane u miru. Tvoj duh će tako ostati smiren kao da uistinu nisi ništa želio. To je istinska sloboda, ne navezivati se na ništa. Ako predaš Bogu svoju dušu, tako odvojenu i slobodnu, vidjeti ćeš čudesa koja On čini u tebi. (Lorenzo Scupoli)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : Patiti? Il' nema smisla! Il' smisla ima! Samo znam da je besmislena patnja - pakao! ... Aha bila je naša pastirica s. Natalija koja je u maniri kraljice uzdigla križ Kristov pred kojim je nemoćna svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona već na odlasku iz svete Hrvatska od ljutnje ne zna što bi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kruh koji zadržavaš za sebe
- pripada onome tko je gladan;
odijelo koje čuvaš u ormaru
- pripada onome tko je gol;
cipele koje ti trunu u kući
- pripadaju onome tko je bos;
novac koji čuvaš pod zemljom
- pripada onome tko je u stisci.
(sv. Bazilije Veliki)

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


'Isus je rekao: triba svitlit, svitlit... A mi dimimo! Ma šta ću ja dimit, molim vas lijepo?' Pa ode ode u Indiju i postade svet. (p. Ante Gabrić)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.37 sati Oho blaženi koji su slobodni od svega i svakoga. A u stvari takve su Isusove ovce, zato sam i ja ovca dragog Isusa. Ej hej ovo tipkuljim na mob prije svete mise. Pa ću mob ostaviti na punjenju tako da mogu poslije đinasticirajući nastaviti slagati preglednik dana 'Glas iz krpa' 10.38 sati E to je sad. I kaži šta ima? A ima, sad u podne očekujem duhovnika, subrata p. Jozu Batinića da olakšam dušu. A inače dan uobičajeno sav razdragan slijedim redovnički đir koji i danas ide od točke do točke 'sve u šesnest'. Tu su terapeutska sredstva: motomed, mob, comp. A predvečer Bogu hvala dolazi meštar Splićo koji urađuje Isusovu ovcu primjereno i baš pogođeno. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sv. Misom bit ćeš ojačan u kušnjama koje bi te inače svladale. (p. Martin von Cochen)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Evo baš je bio prvi korak u ova dan (ponedjeljak, 7. 6. 2021.) - a to je Gospina krunica uz HKR. A sada slijedi leeet - a to je: kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


22.26 sati Ma eto sad poslije Gospine krunice uz HKR prije nego počnem sanjat anđele. Samo da pribilježim da sam se prije krunice čuo sa duhovnikom subratom p. Batinićem koji će doći sutra (ponedjeljak) sa Jordanovca oko podne. Da me odriješi od opačina, prijestupa i grijeha. A i da učinimo duhovnu ćakulu-bakulu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, a što? Znam da je želja Neba da bude: SPC = RKC = SPC. Zato te molim daj ruku pomozimo Kristu da to uspješno izvede. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako imate puno, dajte od svojeg bogatstva; ako imate malo, dajte od svojega srca.

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Kao obično predvečer pogledao sam tv-dnevnik, izbrevijario svoje redovničko. I učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa) Evo što sam napisao: tv-dnevnik kaže da nam maturanti ne znaju pisat eseje. A to je valjda pisanje svojim riječima. Ono sto se u školi zove 'sastav'. Poznato, poznato. Poznam jednog koji magistrirao na Rimskoj Gregorijani a bio je tukac za napisat pismo, izvještaj ili zamolbu. I onda sam sebi rekao ne može to tako! I počevši raditi u Palmi (BSI u Zagrebu) na jesen 2000 počeo sam voditi svakodnevne dnevničke zapise. Premda sam ih činio godinama nisam se od nepismenjaka odmakao - čemu ste sami svjedoci. Ali Bogu hvala sad me bar nije strah biti dosadan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko želi u svijet unositi toplinu, mora u sebi nositi vatru.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2021. Gospodine danas u utorak, 10-tog tjedna kroz godinu je svagdan. U evanđelju koje slušamo nam govoriš naprosto nevjerojatnu stvar. Kažeš: 'Vi ste sol zemlje... Vi ste svjetlost svijeta.' Gospodine zar stvarno?! Nismo znači nitko i ništa. Ti najbolje znaš tko smo. E pa da na krštenju smo zasoljeni i Tobom užgani. Tvoja je želja da svijetlimo i svijetu Tebe Svjetlosti donosimo. Trebamo znači svijetliti a ne dimiti. Hvala za iskazano povjerenje. Hoćemo svijetlit ćemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 13-16)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Od utjelovljenja pa do konca svijeta, Duh će Božji ostati 'utjelovljen u ljudskome rodu', tj. On će djelovati u svijetu, a osobito u Crkvi i gdje god hoće. On će djelovati i u svakom čovjeku u granicama ljudske naravi, a ponekad i iznad njih, u mjeri u kojoj se to srce Njemu otvori. Isus mu se otvorio posvema, jer je Isus i začet i rođen s otvorenim srcem za Duha Božjega, odnosno sam Ga je Duh takvim začeo. (Ante Kresina)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.01 sati Ček, ček da comp utrnem, i gusku učinim... E baš me njegovateljica 'Lj' smjestila za motomed da đinasticiram. A to je legitiman položaj za tipkuljit po mobu. Jel' no bi trebalo kazat koju o evanđelju (ponedjeljak), za složit večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Aha to ono blago bogatunima na Nebesima a to su zato što su u 'plačnoj dolini' živjeli plačući za boljim zalogajem, plakali su boljom kintom u takujinu. Ma znate siromah u evanđeoskom smislu to je uspio čovjek. E u evanđeoskom smislu može se imat tvornicu a da si siromah. U evanđeoskom smislu ne znači da su siromasi oni sa prosjačkog štapa. Autentični siromah u duhu je spreman priskočiti bratu u potrebi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


A dide isto triba imat zrno soli u glavi za znat, ki šta ti znaš, da nimaš kad imaš. A imaš kad nimaš. 'Lujo to Kristovi vojnici znaju jer su svoje srce stavili u Srce Isusovo.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako znaš da bi se privarija ko bi za te reka: jadna sirota starica. Ti živeš raskošno ki carica. 'A štaš' Lujo? Moje blago je Gospina ružarja.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2021., nedjelja

Alkarici


Uzore naš Alkarice sveta Gospe Sinjska mila, kaži nam kaži kako kao ti nemati da sve imaš.

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pad nije kraj nego samo još jedna prilika da se uhvatiš za Božju ruku i ustaneš snažniji.

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ne shvaćaj bliskost po inerciji: ako nas je ista majka rodila na nj se mogu osloniti. Ne tako jer Isus kaže: samo oni koji vrše volju Božju međusobno su bliski. (knev 10b kg)
- U Gospodina ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ
Duša moja čeka Gospodina više no zoru straža noćna. Ps 130
- Dragi svećeniče pater Luka. Kako ste jeste li u zdravlju Fale mi Tvoje divne poruke Pozdrav i svako dobro želi Ti …
- Točno!
- Hvala vam Pater Luka .puno pozdrava iz Splita, vaše riječi su veliko ohrabrenje.
- Dobro jutro! Točno, tako je. Sjeti me se u svojim molitvama i dalje. Idem pripremiti doručak. Sama, za sebe, u društvu najbližeg prijatelja ISUSA. ISUSE, TI SVE ZNAS, TEBI JE SVE POZNATO I ZNANO!
- Hvala. Oni koji vrše Božju volju su bliski. Treba se žrtvovati da možemo duhovno rasti. Ugodan dan
- Baš je tako! Od Tebe pater Luka osjećam baš pravu bratsku požrtvovnu ljubav. Hvala Bogu i Tebi! Od srca ...
- Puno Vam hvala dragi Pater sve točno rečeno, blagoslovljen Dan Gospodnji od … :-)
-Hvaljen Isus i Marija! Poštovani i dobri p. Luka, molim Vas da blagoslovite mene i moju ... … Bog!
-Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka
-P. Luka u bolnici sam radi corone. Pomolite se malo sv. Roku za me, ostale bolesnike i med. osoblje. Hvala Srcu Isusovu!
-Svakoga dana kroz stotinu djela i nijansi postajemo svjesni Vašeg promišljanja! Hvala pater Luka. Mir i korak! …
- POŠTOVANI BRATE, TO JE ŽIVA ISTINA. UISTINU JE TAKO I HVALA VAM ZA OVE ŽIVOTVORNE RIJEČI! BOG VAS BLAGOSLIVLJAO TRAJNO I LJUBIO VAS I SA VAMA BORAVIO!

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svetost nije privilegija nekih, nego poziv za sve.

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati 'Budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.' E bila je to krunica Božanskog milosrđa uz HKR. A tu je i neumoljivi poticaj: 'Haj, na web Isusova ovco! A što? Ma gledam na youtube kako u negdje u Bosni bagerom ruše crkvu. A ono odmah mi skoči krv u moždane. Čujem dalje da je to pravoslavna... Čekam da se krv vrati, čekam, čekam... E sada u četiri je tu njegovateljica 'Lj', znači i kava je tu. Comp i kava to ide! A osim toga čut ću se sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula - bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.14 sati Evo što sam malo prije napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Ma ustvari tko sam ja? Ovca, ovca, ovca si - zar trebaš dokaza?!' Ali zbilja divim se Isusu od kud Mu apetit da me usvoji i budem Njegova, Isusova ovca?! ... Aha, bila je i kraljica, naša pastirica s. Natalija. Kako se samo dosjetila angažirat Krista Gospodina da odagna beštiju koronu iz svete Hrvatske. E neka se zna ovogodišnja turistička sezona u Hrvatskoj neće propasti kao što su bojali. A nisu znali za našu pastiricu s. Nataliju koja beštiju koroni progoni križem Kristovim - a to je i danas učinila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Možeš ti svoj prosjački štap zavezati mačku za rep. Vidi Gospodin tvoje izopačeno srce!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.46 sati Baš sad krepošću urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. A to je doba kad se kreće sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. I šta ima? Ma baš sam morao prekinuti sa razašiljanjem 'knev 10b kg' - stigao sam do sms-župljanke Mire Ljevar. A znaš da je taj pastoralni posao jako jednostavan. Razašalje se kratki komentar nedjeljnog evanđelja na par stotina mob-ova. Bog je doista nevjerojatan. 10.49 sati E a sada poslije svete mise, ovca okrijepljena Isusom je baš kako spada Isusova ovca. E ta ovca sada đinasticira na motomedu. Bogu hvala i slava! Ma sve, sve Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bolje je na putu i šepati nego izvan puta hrabro hodati. Jer tko na putu šepa, približava se k cilju, ako i sporo ide. A tko hoda izvan puta, toliko se više udaljuje od cilja, koliko hrabrije trči. (Toma Akvinski, iz brevijara, sv. III, str.218)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada bi mogli shvatiti sve dobre stvari sadržane u pričesti, ništa više ne bi nedostajalo čovjekovu srcu. Škrtica ne bi više trčao za svojim blagom, ili ambiciozan čovjek za slavom. Svatko od njih bi otresao prašinu zemlje, napustio svijet, i odletio prema nebu. (Ivan Marija Vianney)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Ah kako dobro nedjelja je 6. 6. 2021. Baš je dobro što sam upravo imao Gospinu krunicu uz HKR. Kako je dobro to što sam blizak svima onima koji se uzdaju u Gospodina kao što se i sam nastojim pouzdati. Moji to su oni koji će danas hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Zbog nas Isusovih današnji dan ce biti ljepši jer po svuda i svakom će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obratite se k njemu svim srcem svojim i svom dušom svojom, da činite pred njim istinu, i on će se okrenuti k vama, i neće sakrivati lica svoga od vas. Tob 13, 2

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, tko su naši? Dal' oni s kojima smo u istoj kući? Ne, to su oni koji vrše volju Božju. A to smo mi! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Katkada nije kriv samo onaj koji je nešto skrivio, nego i onaj koji nije ništa učinio.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 A evo što sam večeras (subota) olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'E pa da ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je vrutak! Ona nije tek posljedica jedne nesreće. Ovo mi je povjereni dar - izazov. A takvi su mi darovi Gospodinovi najčešći. Želi mi reći nije bol samo da te boli nego da misliš i zaključiš. Kao što nisu prijatelji da skupa zgubidanite nego da si međusobno pomažete. Gospodin me je okružio mnogim upitnicima. Kako to da premda sam totalno 'žbljak' stavio me na web? Kako to da mi je sve uništeno osim organi i udovi koji su potrebni da mogu imati valjanu svetu misu. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Daj mi snage da ustrajem…
i kad padam da ne posustajem.
Daj mi vjeru da ne posrnem
i kad gubim da ne odustajem…
Kad je teško i snovi ruše se svi,
daj mi ljubav da srce očisti
od korova grijeha i sjemena zla
što dolaze sa kušnjama.
Kad nema nade i samo ostaje bol
daj mi snage i vjeru da izdržim to.
Da ne izdam Te nikad,
da slušam Tvoju Riječ,
da slijedim Te baš zauvijek.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ostani sa mnom, Gospodine, jer samo Tebe tražim - Tvoju ljubav, Tvoju milost, Tvoje srce, Tvoj Duh, jer Te volim i ne tražim drugu nagradu osim da te volim sve više i više. (sv. Toma Akvinski)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2021. Gospodine evo nas u 10-tom tjednu kroz godinu. A danas u ponedjeljak je svagdan. A u evanđelju slušamo predivne riječi blaženstva. Hvala Ti za njih. Kažeš: Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! Gospodine Ti znaš da nismo bogatuni i da bi voljeli da nas se tiču Tvoja obećanja. Ma pravo za reć ne znači da je bogatun tko ima tvornicu. Niti znači da je siromah u evanđeoskom smislu onaj sa prosjačkog štapa. Gospodine Ti misliš na raspoloženje srca, na siromahe u duhu. Molimo Te da se naše siromaštvo u duhu očituje u pomoći bratu u potrebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 1-12)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po krvi sam Albanka, po državljanstvu Indijka, po vjeri sam katolička redovnica. Moj je poziv taj da pripadam cijelome svijetu. Svojim srcem posve pripadam Srcu Isusovu. (Majka Tereza)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.01 sati Ha, može! One ceremonije: utrnut comp, srknut jogurtić, učinit gusku su uspješno posvršavane. Mogu znači krenut sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Svaki tren bi mogla njegovateljica Ana naići i staviti Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. 18.14 sati E baš je to učinila. E a sad kako to već ide. Valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (nedjelja) i reć koju. ... Aha, to je ono: tko su naši? Kome mi to pripadamo? Znate ima tu nekakvo pogano mišljenje po inerciji da su naši samo oni koji su od iste majke rođeni kao mi. Na žalost to je jako rašireno shvaćanje. A što je još ružnije mnogi su žrtve takvog shvaćanja. Za nas vjernike kršćane mjerodavne su riječi Krista Gospodina: Bliski su samo oni koji vrše volju Božju. Dakako da takvih ima i među bliskim rodom (npr. meni moja seka Iva). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


Ej dide jel' se ono kaže: Ko će kome nego svoj svome? Aha Lujo. Al' prava svojta su vojnici Kristovi i oni jedan drugom činu samo dobro.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako istoj to čudno mi i nismo krvna svojta. A svoji smo! Ja zan zlato tvoje. A ja bi za te učinija sve da moren. 'Lujo mi smo najžeći rod jer nas veže Gospin ružarj'

- 06:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bliskost? (knev 10b kg)


Ne shvaćaj bliskost po inerciji: ako nas je ista majka rodila na nj se mogu osloniti. Ne tako jer Isus kaže: samo oni koji vrše volju Božju međusobno su bliski. (knev 10b kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2021., subota

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada nam Bog uzima nešto što ne možemo shvatiti, On nas ne kažnjava, već nam otvara ruke da primimo nešto još bolje. Božja volja nikada nas neće odvesti negdje gdje nas Božja milost neće zaštititi.

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Vlajino draga. Znamo kod tvog Sina ne važi ona: ko će komu nego svoj svomu. Al' isto reci koju za nas svoje. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Aha, bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. E ali poticaj je tu: Haj, na web Isusova ovco! A što? Ha, kako glasno izgovaram riječi krunice - zbog logopedije. Čini se da sam mrvu preglasan bio pa je došla njegovateljica Ana vidjet što je - objasnio sam joj da je to nužna terapija glasa. Vidim kavu je već donijela. A comp i kava to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nemoj ni pomisli, a kamo li reći da nisi bilo tko jer poznaješ Isusa. Pitanje je koliko si dopustio Isusu da te upozna?

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.44 sati A evo što sam malo prije napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'E danas nam nije tu naša pastirica s. Natalija ali uz njegovateljice: 'Lj' i Anom Zdravomarijom smo lupili po svakoj nevaljalštini i zloći. A i beštija korona je dobila svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pravednost bez ljubavi čini nas okrutnima.
Mudrost bez ljubavi čini nas prepredenim.
Ljubaznost bez ljubavi čini nas licemjernima.
Istina bez ljubavi čini nas nepravednima.
Stručno znanje bez ljubavi čini nas nepopustljivima.
Moć bez ljubavi čini nas nasilnima.
Čast bez ljubavi čini nas oholima.
Imanje bez ljubavi čini nas škrtima.
Život bez ljubavi je besmislen.
Samo po ljubavi se prepoznaje vjera.
Ljubav je način na koji možemo vjeru prenositi na drugoga.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.54 sati Oh o Bože trebala bi njegovateljica 'Lj', ali ipak njegovateljica Ana je ta koja u kapelu liftom spustila karijolu (s ovcom). A ovo što na mob tipkulji ovca je 'Glas iz krpa' ... A u kapeli ih je Isus okrijepio Sobom pa je ovca kako spada Isusova ovca = isusovac. E a onda je tu Isusov ovcu prihvatio urađivat miljenik babe Jake - meštar Splićo. U sklopu terapije je i ostriga kosu toj ovci. Tako da je sada 'lipa je ka slika'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta je Misa djelo po kojem nam Bog pred oči stavlja svu ljubav koju nam donosi. U nekom smislu je sveta Misa sinteza svih dobara koja nam je udijelio. (sv. Bonaventura)

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Baš sam učinio prvi korak u ovaj dan (subota, 5. 6. 2021.). Bila je to Gospina krunica uz HKR. A sada slijedi leeet - što i priliči 'pticama Nebeskim': kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Sretan sam i Bogu zahvalan što jutros poslije terapije No 1 - sveta misa. Odmah imam i terapiju No 2 - uradba meštra Spliće. Eto to je onaj najvrjedniji - udovičin darak Isusa Svojoj ovci od mog Gospodina. A što reći, nego: 'Totus tuus!' Isuse moj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog nikada ne odustaje od tebe, ne odustaj ni ti od Njega.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni. Isus cijeni dar, makar mali ali ako je od srca on je najveći. Hajmo od srca realizirati: SPC = RKC = SPC zadivit ćemo mnoge! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sva priroda čini mi se tako punom Boga: vjetar koji šumori u velikom drveću, male ptičice što pjevaju, lijepo modro nebo, sve mi to govori o Njemu. (sv. Elizabeta od Trojstva)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati I večeras (petak) sam učinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa) Evo što sam napisao: 'A što? Dan kao san. Samo milost na milost natjecanje! To je u stvari prirodan život. Odabrao sam takav oblik života i imam ga. Samo se zakačiš za krila Duha Svetoga i leeet. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako ste se danas makar i jednom nasmijali, vrijedilo je jutros ustati. Ako barem jedno biće istinski volite, vrijedi živjeti.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pustite zabrinutost i tjeskobnu brigu za mnoge stvari i poslove Ocu Nebeskome, koji sve radi iz ljubavi za naše veće dobro. Ljubite ga i u mraku, u tami vaše unutrašnjosti, u nesigurnosti vaših pogleda i misli, u nestalnosti vaših koraka i u slabosti vaše volje. On je s vama, On je u vama. On je nad vama, On je uz vas. On je pred vama i za vama; zato uvijek ostanite i počivajte u Njemu. (fra Ante Antić)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ovdje počinje kraljevstvo moga Kralja!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2021. Gospodine danas u 10-tu nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo kako si se bavio svojim poslom. Propovijedao, liječio, mnogima pomagao. Glas o Tebi se proširio. Mnoštvo je hrlilo za Tobom. A onda su se dosjetili Tvoji rođaci da se okoriste. Htjeli su da se zna da oni nisu obična, amorfna masa - već da su Tvoj bliski rod. A Ti si se Gospoděne uzdigao iznad te bliskosti po inerciji i preutemeljio međurodbinske odnose riječima: 'Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka' Hvala Ti Gospodine što si nam ovim riječima otvorio oči da spoznamo svi koji ljube Tebe i bližnjega svoga su nam rod. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 20-35)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada bi se i svijet okrenuo naglavce, kada bi sve bilo u mraku, u dimu i metežu, Bog je s vama. Čega se bojati? (sv. Padre Pio)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.49 sati Ma haj pusti sad svoj Kman... Ali ne stvarno sad je Kman fini Splitski kvart. Ajoj Bože kad se sjetim (pokušavam se sjetit) 'šezdesetih' kad je Kman bio Vlajland. Čini mi se Meku je puknuo auto dok s kravom prelazio magistralu. A i stari Rađa (tatica) je gojio prasca. Kojeg je prijatelj Trišnja prozvao Džeki i s njim zbijao baze. 20.14 sati Baš sam sjetio Trišnjinh baza sa Džekijem ali naišao je meštar Splićo. Ma po njegovim manirama se vidi da ga instruirala baba Jaka kako treba radit njenoga milu. Sretan sam Bogu zahvalan za njega - to je baš pogođeni čovjek za Isusovu ovcu. Ujutro (subota) tu ovcu će radit poslije svete mise. A vidiš mjesec je počeo trebao bi nazvati duhovnika p. Batinića da me dođe odriješiti od opačina i grijeha. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo čovik je naviše zadovoljan kad sebe Kristu kralju prida.' Ma dide ko ne bi htija bit sritan ki ti. Gledajuć tebe odredija san pridat sebe Kristu kralju, znan da ću bit sritan al' ne znan oćel' On.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo pogledaj okolo. To i još vise nan je darova dragi Isus. Red je da i ti Isusu štogod dadeš.' Auh baba Jako šta Mu moren dat ja ovca? Evo Mu sebe da buden Isusova ovca.

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2021., petak


Šije - šete... u Spitu je šijavica igra znana bacaju je vlaji s Kmana. I Hajdukovu Torcidu Kman je odnjihao. Je, kad vam kažem cili Split nema junaka nema Hrvata kao šta je vlaj sa Kmana

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


30. IX. 1865, račun od poreza na stoku: 1 konja, 1 magaraca, 4 vola, 69 ovaca, 43 koze, 1 svinju (Luka Rađa - djed pradjeda Isusove ovce, Preuzeto: www.jimradja.com)

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ne valja shvaćati bliskost po inerciji ista nas je majka rodila znači: mogu se na nj osloniti. Isus kaže: samo oni koji vrše volju Božju međusobno su bliski. (knev 10b kg)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.09 sati Aha bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. Rekao sam i himan Duhu Svetom jer znao sam da će uslijediti poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Ma to je normalno da očešće mislim o 'puno lipi stvari' što mi ih je rekla Alkarica. Toliko su te stvari lipe mislim da ih nisam zavrijedio po vrlinama. Možda po križu nad kojim se Gospa ganula da Sinova ovca mora biti tako ružno izdana, zaboravljena, predana na milost i nemilost razbojnicima koji su je nemilice raspinjali. Pa je Alkarica suzu pustila ('puno lipi stvari'). O Gospe Sinjska hvala ti za suzu svaku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oj, hoj, oj kaži nam kaži Alkarice i majko kako posve, sasvim, cijeli biti od tvog Sina našeg Gospodina. O Gospe Sinjska budi naš spas.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vječni i milosrdni Bože,
Bože mira, ljubavi i jedinstva,
smjerno Te molimo,
svojim Svetim Duhom saberi sve
što je raspršeno, ujedini i obnovi
što je podijeljeno.
Dostoj se udijeliti nam
da se obratimo Tvojem jedinstvu,
da tražimo Tvoju jedinu i vječnu istinu
i da izbjegavamo svaki razdor.
Tako ćemo biti samo jedno srce
i slavit ćemo Te i zahvaljivati Tebi
po našem Gospodinu Isusu Kristu
u Duhu Svetom.
(Martin Luther)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjerovati znači: sve na Boga osloniti, na njemu graditi, njega izabrati za temelj i smisao života. (W. Kasper)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati I danas sam olovkom u blok pisao (za spas rukopisa) : 'A što? Dan ko' dan. Od Gospodina meni darovan.' ... Je, je i danas je bila kraljica - a to je naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim. Tako se suvereno doima! Svaka nevaljalština i zloća smjesta u zemlju propadne. A beštija korona sve izvan sebe molećivo vapi: nemoj me križem Kristovim. Hoću, sad ću iz svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veliki čovjek je onaj koji nije izgubio djetinje srce.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas s radošću slavimo još jednog domaćeg sveca zaštitnika, Kvirina (Quirinusa), sisačkog biskupa i mučenika, koji je u hrvatskom narodu i hrvatskoj Crkvi ostavio dubok trag. HIiM

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus poskrivečki gleda koliko tko ubacuje u škrabicu. Pa je po zveckanju novčanica znao da je sirota udovca ubacila srce.

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


5.55 sati Pa dobro je to kad ti zapisivanje slova postane siguran dokaz da si među živima. Hm, hm možda sam u krivu! Možda i nisam među živima? A sta ako je sve ovo čistilište? 9.39 sati A to gore bilo je nešto onako.... A baš sada naš krepošću urešni Anđelko spušta karijolu (s ovcom) u kapelu na svetu misu. Da ih Isus okrijepi Sobom pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah, da ovo je 'Glas iz krpa'. I kaži što danas ima? Da što ima? Raskoš života. Svega, svega ima - eto ptičjeg mlijeka nema. 10.28 sati Kako rečeno - tako sada ide! Jel' bila sveta misa. Kad je ovca bila Isusom okrjepljena i probražena u Isusovu ovcu = isusovac. E sada ta Isusova ovca đinasticira na motomedu. A što? Tu su ova mašina, mob, comp. Imam svoj redovnički đir koji i danas ide 'sve u šesnest'. U što će se Bogu hvala uklopiti i uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, dopusti da Te prepoznam, poput Tvojih učenika, u lomljenju kruha, tako da Euharistija bude svjetlo koje razgoni mrak, snaga koja me jača, jedina radost moga srca. (sv. Toma Akvinski)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


2.16 sati Ah ovo je čudo! Osjećam se svježe i naspavano premda se ne sjećam da sam okice sklopio i anđele bar trunku zasanjao. Hajmo u ovaj dan (petak, 4. 6. 2021.). Bit ćemo graditelji ljepote i uspješnosti ovoga dana ako ćemo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Ako ćemo to činiti od srca, snažno, fino i diskretno (glasom samo u prijekoj nuždi!). Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Ja ne znan kako baba Jako al' s tebon na silu meni je sve zanimljivo. 'Lujo gdi će tebe zaokupit babetina ki ja. Mile tebe zaokuplja dragi Isus kog ti ja prinosin.'
- E dragi Isus priko Babe Jake svog Milu, a priko Vas p. Luka, priko Vas dragi Isus cili svit zaokuplja, Hvala Mu za VasOdO

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je divno govorio jer je odašiljao i Duha kojim su slušatelji to razumijevali. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Da vidimo koji sam to zapis olovkom u blok večeras (četvrtak) učinio (za spas rukopisa) : 'Oh hvala Ti hvala Gospodine što mi nije lako. Točnije hvala Ti što mi je baš teško.' Eto tako tamo piše. Mogu dodati: 'Hvala Ti hvala sto unatoč svemu znam da sam Ti dragocjen. I što sigurno znam da me ljubiš i ozbiljno računas na mene, Svoju ovcu.' Ah, ma to je divno znati koliko su Gospodinu dragocjeni Njegovi. Poruka svima koji su Isusovi a pate: Samo patite, Gospodin zna kako vam je. On tu vašu patnju upotrebljava za vaše dobro. Sazidava skelu onoga što ćete vi dovršiti kada budete mogli. Samo patite, molim vas - oči Crkve su vas uprte. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati E takav je naš Gospodin! Nepredvidiv u svojim predivnim zahvatima. Njegova ovca je uradila ono večernje 'Razmatranje uz mob'. A sad đinasticirajući na motomedu ovo tipkuljim po mobu da dadnem ritam pedaliranju nogu. Jel' se to kaže da sam utilitarist? Ha, taj poučak narod zove: 'Jednim udarcem dvije muhe.' Eh, da trebao bi uradit: 'Dragi pravoslavni...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Presveta Dušo Kristova, živi u meni.
Presveta Dušo Kristova, kraljuj u meni.
Presveta Dušo Kristova, daruj mi dar ljubavi Božje.
Presveta Dušo Kristova, mudrošću svojom ispuni me.
Presveta Dušo Kristova, svemoći svojom očisti me.
Presveta Dušo Kristova, iz muka grijeha oslobodi me.
Presveta Dušo Kristova, radom svojim nadahni me.
Presveta Dušo Kristova, neka vlada u meni pravednost Tvoja.
Presveta Dušo Kristova, čistoćom svojom obdari me.
Presveta Dušo Kristova, u poniznosti svojoj drži me.
Presveta Dušo Kristova, šutnjom svojom ispuni me.
Presveta Dušo Kristova, svetinjom svojom učini me.
Presveta Dušo Kristova, u prijateljstvu svome sjedini se sa mnom.
Presveta Dušo Kristova, sretnom smrću daruj me.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mi kršćani smo onaj pravi Izrael koji izvire iz Krista, jer smo isklesani iz Njegova Srca kao iz stijene. (sv. Justin, mučenik)

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Što dobije onaj tko odbije križ? Povećava njegovu težinu. (sv. Alfonz Liguori)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne dajte da vas prošlost uznemirava - samo stavite sve u Presveto Srce i radosno započnite iznova. (sv. Majka Tereza)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Da malo promijeniš sliku kapelica sv. Dujma u Splitu

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2021. Gospodine danas u subotu, devetog tjedna kroz godinu u evanđelju slušamo kako si poskrivečki gledao koliko tko ubacuje u škrabicu. To si znao zveketu novčanica. Kako je bilo za očekivat bogatiji su ubacili više - to se baš čulo. A onda prišla škrabici jedna sirota udovica i ubacila svoju kintu - čuo se skoro nečujni zveket. A Ti si Gospodine rekao: 'Doista, kažem vam, ova je sirota udovica ubacila više od svih koji ubacuju u riznicu. Svi su oni zapravo ubacili od svoga suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sve što je imala, sav svoj žitak.' Gospodine Ti nas znaš. Pa ako i nismo siromašni kao ova udovica htjeli bi smo i mi dati najviše. Potakni nas da u škrabicu ubacimo svoje srce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 38-44)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati A nego kako? 'Šaka suza vrića smija ća je život vengo fantažija!' A oli ti triba ća prihvatiš se za krila Duha Svetoga i leeet - eto to je život. Vodi kud javio si mi da me vodiš. Aha a ovo sam započeo tipkuljit na mob večernje 'Razmatranje uz mob' jer uskoro bi me naša pastirica s. Natalija trebala stavit za motomed đinasticirat kad legitimno tipkuljim po mobu. Kažem tada je legitimno jer plesom 'zlatnog palčeka' po mobu dajem ritam po kom nogama pedaliram motomed. Dobro mogu sad ilegalno bacit trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. ... E Gospodin je znao govoriti, narod Ga oduševljeno slušao. Zato što je od srca pričao. Osim što je narodu davao Svoju riječ. Odašiljao im je Svoga Duha kojim su tu riječ razumijevali i posve asimilirali. Tu se korisno sjeti onog duhovničkog savjeta. Kada trebaš nešto govoriti onda daruj Gospodinu sav svoj govorni sustav. Zamoli Ga da On izgovara prave riječi. A ti obećaj da ćeš i ti pratiti što govori po tvojim ustima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo upanti dobro vojnik Kristov zna pričat zato šta s ričiman daje i Duva Božjeg onom ko ga sluša.' A je dide zatoj se meni s tebon uvik bilo ki od šale ić u Svilaju.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ja ne znan kako baba Jako al' s tebon na silu meni je sve zanimljivo. 'Lujo gdi će tebe zaokupit babetina ki ja. Mile tebe zaokuplja dragi Isus kog ti ja prinosin.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2021., četvrtak


Oduvijek sam volio mjesečinu.
U njoj se sve stvari čine
u isto vrijeme da jesu i kao da nisu.
I sebi sam tako izgledam:
da jesam i kao da nisam.
I kad mislim da jesam,
skoro da želim da nisam.
Jer - jao! - ja koji jesam
više sam onaj koji nisam.
I moglo bi biti da k Bogu dođem
kao da jesam,
a On će mi reći da nisam.
A tada - bolje bi bilo da nije me bilo.
A kada mislim da nisam,
bude mi žao, jer volim da jesam.
O, kako je dobro: biti!
To možda i ne znam pravo,
već samo slutim kako je dobro: Biti!
Jer - i ovo malo što jesam dok nisam,
kako je lijepo biti.
O, Ti koji jesi i nikad nisi!
O, daj mi, Dobri, biti mi daj!
Da jesam i samo jesam!
Vječno i zauvijek jesam - u Tebi!
O, Ti koji jesi: Biti mi daj!
(Bonaventura Duda)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Duje kad si iz Solina Splitu dolazio preko Kmana si prolazio i kapelu zasadio. Kapela je niknula i svakom govori: blagoslov Splitu sa Kmana dolazi.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati Aha, je bila je krunica Božanskog milosrđa uz HKR. E ali tu je i neizbježni poticaj: Haj na web Isusova ovco! A što? Danas je svetkovina pa meštar Splićo feštaje doma a i mene je ostavo da faštajem. A kako ću to bez njegovih svečanih potpunih i cjelovitih uradbi. Eto da uradim kev Tijelovo: 'Glad te izjeda... Pojeo bi ovo, ono... Pojeo bi vola pečenog. Svega si gladan: i smisla i sreće, zanosa i pjesme, i ljepote i gušta i šušta... Gladan si onog što ne zasićuje i ne razočarava - saberi se i pričesti.' E hvala Bogu što sam Isusova ovca jer sada od četiri je tu naša pastirica s. Natalija. Vjerujem s kavom jer comp i kava idu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O tko to može Gospe Sinjska tako zanosno i ponosno govoriti o svom Sinu Isusu kao ti. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.40 sati Evo koja slova sam olovkom zapisao u blok (za spas rukopisa) : A što? Stvarno ne znam dal' je bolje znati i ne znati kud plovi ovaj brod? To što znam gdje bi trebao doploviti vjerojatno je smetnja mirnoj i sigurnoj plovidbi. Ha, ma Bogu u ruke! ... Aha, i danas je bila naša pastirica s. Natalija koja čim je uzdignula križ Kristov odmah se preobrazila u svoje zbiljsko obličje kraljice. To je učinila na očigled mene Isusove ovce i svoje susestre s. Andrijane - nju pitajte za zbiljski identitet s. Natalije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Od srca govoriš kad uz informaciju koju prenosiš daješ i Duha Svetoga.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.13 sati Haj pusti sad ikonografiju svoga Kmana i svojih isusovaca. Aha, isusovci to su jezuiti. Ma tek sad gledam gdje me je to Gospodin poslao. Pusti to - sad ćeš na svetu misu. A ovo je ono što me danas sve čeka, a čemu je ime 'Glas iz krpa'. E poslije svete mise čeka đinasticiranje na motomedu. Danas jer je svetkovina meštar Splićo feštaje doma. Pa i mene pušta da feštajem. A što? Tu su motomed, mob i comp. I što je najvažnije tu sa nama u kući je i naš Gospodin Isus Krist. S Njim sam i sa svim drugim sporednim radim da profunkcioniram. A to mora bit ako sve od sebe dam jer Alkarica me ne bi lagala. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bijednicima, bolesnicima i umirućima možeš najbolje pružiti pomoć i utjehu prikazujući za njih sv. Misu. (p. Martin von Cochen)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.22 sati Ah, mladosti moja lijepa radosti... Nima više onih lipi dana sa moga Kmana... Ma to sam malo ćirnija na web. Ah to vam je tako kad se ne poznaje Kristov zakon onda si u sukobu sa samim sobom i drugima. Ma ustvari bez susreta s Kristom si najbjedniji sužanj svega i svakoga. Ma pustimo te Kmanske berekinade... I krenimo s Kristom 'Prođimo ovim danom (četvrtak, 3. 6. 2021.) ko sunčani dan, paleći svjetlo gdje vlada još tama. Recimo svima Krist Gospodin je sa nama.' HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, SPC i RKC su iste, iste, iste... Dogmatski su iste jer pored ostalog imamo Isusa u Pričesti. Haj krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hodajte nogama po zemlji, a srcem stanujte u nebu. (sv. Ivan Bosco)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati Ovo je prijepis zapisa iz bloka kojega sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Eh važan poučak ove 18-godišnje raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je da patnja nije tek nužno zlo nego je patnja vrutak mnogih milosti. Dakako treba znati patiti. Treba osmisljeno patiti. Samo s Kristom patiti ima smisla. Sve drugo je mrcvarenje - predokus pakla - fuj to. Patnja bez Krista izluđuje i rasčovječuje. Patiti ima smisla samo sa Kristom. Jer supateći s Kristom stvaraš duhovni potencijal koji možeš usmjerit na koga želiš. Da dobrota u svijetu prevladava zahvalni smo moliteljima a još više onima koji s Kristom pate. Samo znam da milosti koje sam dosegao ovom raspetošću (RBK) ne bih da sam godinama klečao pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


HIMAN KRVI KRISTOVOJ
Svi narodi plješćite rukama
i kličite pjesmu radosnu Gospodinu.
Jer je Gospodin, veoma uzvišen,
objavio nam milosrđe Svoje.
Jer ne poštedi vlastitoga Sina Svoga
već ga dade za sve nas.
Da se spasimo i oslobodimo grijeha naših
Krvlju Njegovom.
Da se Krvlju Njegovom opravdamo
i izbavimo od srdžbe Njegove.
Da mi, koji s njim rastavljeni bijasmo,
opet se pomirimo Krvlju Sina Njegova.
Gospodine i Bože moj,
što da Ti vratim za sve što si mi dao?
Uzet ću kalež spasenja
i zazvat ću moć te Krvi.
Pjevajte Isusu svi sveti Njegovi,
pjevajte i priznajte svetost Njegovu.
Jer On nas je ljubio i oprao u Krvi Svojoj
i postao pomoćnikom i Spasiteljem našim.
Navijeke budi slavljena Krv Isusova,
jer nam učini ta čudesa.
Slavljen budi Isus navijeke
i neka se napuni nebo i zemlja
slavom Krvi Njegove.
Isusu, Sinu Božjemu,
koji nas je otkupio svojom Krvlju,
dođite, poklonimo se!
(sv. Marija De Mattias)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pouzdaj se u Boga koji nas ljubi više nego što sami sebe ljubimo. (sv. Tereza Avilska)

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2021. Gospodine u 9-tom smo tjednu kroz godinu a danas u petak kada je svagdan, u evanđelju slušamo kako si oduševljavao narod riječima koje si im govorio. Osobitost Tvoga govora je što uz izgovorenu riječ - informaciju daješ i svoga Duha onima koji su Te slušaju. Evanđelje kaže: 'Silan ga je svijet s užitkom slušao.' Molimo Te Gospodine nama, našim propovjednicima i medijskim djelatnicima podaj svoga Duha da svima možemo zanosno govoriti o Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 35-37)

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, slavi se u četvrtak poslije Presvetog Trojstva, u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Blagdan se pojavljuje u 13. stoljeću, kada je augustinska redovnica Sveta Julijana iz samostana kod Liegea u Belgiji imala viđenje punog mjeseca na kojem je opazila mrlju. Puni mjesec je protumačila kao Crkvu, a mrlju kao nedostatak blagdana kojim bi se častio Presveti oltarski sakramenat. Na njezinu molbu, mjesni je biskup za svoju biskupiju uspostavio blagdan, koji se na početku zvao blagdan Euharistije. Sveta Julijana i njeni suvremenici promicali su ideju toga blagdana i željeli su ga proširiti na cijelu Crkvu. Tek u 14. stoljeću papa Ivan XXII. proširuje blagdan Tijelova na cijelu Rimokatoličku crkvu. Za Katoličku Crkvu, svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije i misterija pretvorbe kruha i vina u Kristovo tijelo i krv. Slavi se u četvrtak poslije Blagdana Presvetog Trojstva. (...)

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.04 sati Oho blaženo je to kad ti je život uredan. Kad se zna kad je šta. Ako je ovo doba dana jer me je već uradija meštar Splićo. Čekam da me njegovateljica Ana stavi za motomed đinasticirati. 18.14 sati Evo to je sad učinjeno. Ha ovo će se ukazat na webu ujutro - u četvrtak. A to je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove ili Tijelovo. To je jedan od većih blagdana. U Hrvatskoj je to i državni blagdan. U središtu pozornosti je ono što je Isus učinio na Posljednjoj večeri. Sebe nam je dao u kruhu i vinu. S nama je uvijek. U kruhu i vinu je prisutan stvarno - ne tek simbolično. Kao npr. Hrvatska je prisutna u inozemstvu po zastavi. Ne na taj način nije Krist prisutan u svetoj Pričesti. U Pričesti je najstvarnije prisutan. To se na latinski kaže: vere, supstancialiter. Auh... Ono što je valjalo dok sa radio u Palmi (BSI u Palmotićevoj) svoj korijen ima u klanjanju Isusu u POS (Presveti Oltarski Sakrament) četvrtkom u bazilici. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo straj me da san prikoviše krija da san vojnik Kristov. Ogorani su mogli mislit - ništa od Majora.' O dide kako ništa? Evo ja san misnik vojnik Kristov jer san htija bit ki ti.

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kakoj dobro baba Jako šta ti znadeš ispeć polu od kunpira za svog milu. A znadeš ispeć i kruv ispod peke. 'Lujo svej to ništa jer od toga se gladni. Pravi Kruv daje dragi Isus.'

- 06:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2021., srijeda


Gospodine, želim šutjeti i Tebe čekati.
Želim šutjeti da bih bio blizu stvari,
blizu svih Tvojih stvorova,
i da bih mogao čuti njihov glas.
Želim šutjeti da bih
među mnogim glasovima prepoznao Tvoj.
'Dok su sve stvari bile u dubokoj šutnji'
- kaže Biblija - 's božanskog prijestolja
dođe Tvoja svemoćna riječ, Gospodine.'
Želim šutjeti i diviti se,
što Ti za mene imaš riječi.
Gospodine, nisam dostojan da dođeš k meni,
ali samo reci riječ i ozdravit će duša moja.
(Jörg Zink)

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako sam u svom životu mogao ovom ili onom čovjeku sasvim neznatno pomoći da smogne snage govoriti s Bogom, na Njega misliti, nadati se i ljubiti, mislim da je moj život bio vrijedan truda. (Karl Rahner)

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati E baš je dobro što sam krunicu Božanskog milosrđa uz HKR pridodao redovničkom redu. Neću reci da je zbog redovitog poticaja: Haj na web Isusova ovco! A što? Ali dobro je od Duha Božjeg biti gurnut na bilo što. To je već rečeno da poslije krunica kažem još i himan Duhu Svetom. Kod onoga 'Ti puniš usta besjedom' podsjetim Ga da računam da će mi vratiti da Talijanski i Engleski parlam. A kod onoga 'u nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka'. Kažem da računam na Njega. Sada u četiri doći će njegovateljica Ana. Tko zna možda s kavom. Jer comp i kava to ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Znam Rađinog dida i sve stričeve i tetke, dok je bija mali je i dolazija u Rađe, lita je provodija na Braču a kao tinejdžer je počeja trenirat košarku, u međuvremenu dida Jozo zvani ZORINČIĆ i baba su umrli pa i stric zvani ĆONI. Posvetio se košarci što znate, a ostalo je povijest. Jednom je na radiju rekao da je sa Brača tj. odakle mu je mater ali su ga prozvali da kako može biti takav da je iz Ogorja. On to nije negirao ali 90% vrimena je provodio na Braču i da se tako i osjeća. Znam neke koji su i zaboravili odakle su jer su im dide ili čak pradidovi odselili u Split ili po bilom svitu i nikad se vraćali nisu. Jedan Duka, dvojica Šundov, jedan Miletić, jedan Vrgoč itd. pa čak i moj Biuk jedan kojem sam pokaza di mu je bila kuća a on ne zna ni di su Biuci. Nije se za čudit gospodo, sve je do roditelja. (Ivan Bijuk o Dinu Rađi na facebook Ogorja)

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Rajska Djevo kraljice Hrvata Gospe Sinjska vrjednija od zlata. Sretni smo i ponosni Vlaji što si uz nas. O Gospe Sinjska moli za nas.

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.34 sati Prepisujem iz bloka što sam malo prije napisao olovkom (za spas rukopisa) : 'Prije podne je bilo baš kako valja. Tu su bili: 1. Naša pastirica s. Natalija 2. Krepostima urešeni Anđelko 3. Arhanđeo Božji Mihael (koji je na webu 'meštar Splićo) ... Aha i danas se naša pastirica s. Natalija preobrazila u kraljicu. Taj preobražaj se dogodio čim je uzdignula križ Kristov. A svaka nevaljalština i zloća kao da je u zemlju propala. Beštija korona prestravljena od svetoga, zapomaže: idem, pusti me da sklonim od svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pokaži mi, Gospodine, putove svoje,
nauči me svojim stazama!
Istinom me svojom vodi i pouči me,
jer ti si Bog, moj Spasitelj. Ps 25

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Eh kad bi čovjek bio gladan samo kruha. Da nije gladi za smislom, srećom, uspjehom... Sve to ima u Kruhu u kojemu mu se Krist daje.

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati A jer krepostima urešeni Anđelko liftom spušta u kapelu karijolu (s ovcom). To je ono pravo doba za krenuti sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. E kaži šta ima? Ima uredan redovnički život. Zna se kad je šta. Tko što radi. Bez improvizacija, usputnosti i slučajnosti. Sve ima svoje vrijeme. Kojemu se svaki čije je to sav posvećuje. To je baš kvalitetan život - kojeg sam tražio i Bogu hvala našao. 10.29 satě Baš je bila sveta misa koju je predvodio naš kućni minister p. Zdravko. A sada đinasticiram na motomedu. I hvala Bogu poslije će doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada. Po njegovoj procjeni na te ovce spada da ih uradi potpuno i cjelovito. I mogu kazat to je to. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duša žudi za Bogom, i ništa osim Boga ne može je zasititi. Stoga je Bog došao živjeti na zemlji i postao Tijelo, kako bi to Tijelo moglo postati hrana našim dušama. (sv. Ivan Marija Vianney)

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.30 sati Evo baš sam nazvao starog Rađu (taticu). Ovako rano jer htio sam čuti samo njega. A dobar je ima ih 88! On kaže 'još koji dan'. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.50 sati Hajmo u srijedu (2. 6. 2021.) onako kako spada. Kako? Baš 'u sriduuu'. Od srca hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. To činimo snažno, fěno i diskretno (glasom samo u prijekoj nuždi) Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad nemamo vjere u živoga Krista onda izmišljamo problem. Daj shvati SPC i RKC su iste! (dogmatski) Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati U blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Jel'no danas utorak? Pa mogu reći da je bio u korak s Duhom Božjim!' E to su uspjeli dan, poslovi, projekti. Kad se ne namećeš sa zahtjevom korisnosti, ugodnosti, bezbolnosti. To nešto može biti ukorak sa Duhom Božjim bez obzira što je bez pridjeva korisnosti, ugodnosti ili bezbolnosti. Kad nas vodi Duh Božji nije nužno da vidimo da je to korisno. Može biti i neugodno i bolno. A da se može reći vodi me Gospodin. Iz iskustva znam da nas Gospodin uči važnim stvarima po neugodnom i bolnom. Budimo pametni prihvatimo neugodnosti, nesavršenosti, bolne rane - i kažimo: Vodi kud hoćeš me... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Šije - šete... u Spitu je šijavica igra znana bacaju je vlaji s Kmana. I Hajdukovu Torcidu Kman je odnjihao. Je, kad vam kažem cili Split nema junaka nema Hrvata kao šta je vlaj sa Kmana.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2021. Gospodine danas jer je četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo. U Republici Hrvatskoj Tijelovo je državni blagdan i neradni dan. Ova svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak i duboko ukorijenjena u životu Katoličke Crkve. U evanđelju slušamo o prvoj svetoj misi koju si imao na Posljednjoj večeri. Kad si uzeo kruh blagoslovio ga, razlomio i dao ga svojima riječima: 'Uzmite ovo je tijelo moje.' Uzeo si i svoju krv i dao svojima. Gospodine sretni smo što smo i mi Tvoji i što isto i danas činiš za nas po našim svećenicima. Molimo Te čuvaj nas sve i nahrani Sobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 14, 12-16.22-26)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad mi stavimo svoje probleme u Božje ruke, On stavlja svoj mir u naša srca.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.04 sati Auh ne čekam meštra Spliću jer već je bija i kako spada me uradija. E dok čekam njegovateljicu 'Lj' da me stavi đinasticirati za motomed. Htio bi uraditi osvrt na evanđelje (srijeda) ... Aha to je ono kad imaš u sebi nevolju. Onda s tim problemom mučiš sve oko sebe. Sebe vidiš kao savršenog, svima si uzor i svakog možeš prekoriti. Vidimo kako u evanđelju kako je tanka priča takvih. Čitav problem je što onaj tip ne vjeruje Isusu. Zato ona priča o ženi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo vojnik Kristov triba znat šta mu triba. Na pravon mistu pitat. I prija svega mora sam znat štaj pita - jer to će primit.' Je dide akoj pita Krista kralja Boga svog.

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako meni neiđe u glavu kako ti moreš razumit ovcu kad: bleee! 'Lujo to una bleji da me siti da ji napojin jer cija dan su na njivi.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2021., utorak

Mladosti moja


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Vlajino draga ti bolje znaš o utjelovljenom Božanstvu od svih škola i profaća. O Gospe Sinjska hvala ti hvala.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka. Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno. Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha. Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati - niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći. Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića, vjerni pratioci, uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Antoine de Saint-Exupery)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati A što? Nisam kao obično u ovo vrijeme u 'krpama' jer čekam uradbu meštra Spliće .... A evo baš je naišla naša pastirica s. Natalija a uz nju je bila i s. Andrijana. Tako da je i ona svjedok. Čim je pastirica s. Natalija uzdignula križ Kristov preobrazila se u kraljicu. Pred kojom nema što reci nikakva nevaljalština i zloća. A beštija korona zapomaže i kuka: 'Jadna ja i kukavna satrat će me sveta Hrvatska.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dođi rode svima kaži šta je čovik i pokaži šta je 'čovik i po!'

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodine Ti znaš sve. Reci mi reci što znači: 'škrblj - žbljak'? ... Ah, šutnja je znači odgovor!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.10 sati Ah, Gospodine je li dopušteno ovo ili ono? A što ako učinim ovako? Ma haj, činimo od duhovnog života jednadžbu sa više nepoznanica. Dragi Bog je doskočio svemu i svatko može znati kako je što čini - po znacima koje mu savjest odašilje. Doista blaženi su oni kojima je savjest čista. A takvi su miljenici Božji. Hm, a ovo sto sada tipkuljim na mob prije svete mise je preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A ima sređen, normalan život kakav sam odabrao živjeti. Bez pritisaka, požurivanja. Hvalim i slavim Gospodin čitav dan i zadovoljan sam. Imam svetu měsu, pa imam đinasticiranje (na motomedu). Pa hvala Bogu imam baš pngođenu uradbu meštra Spliće. I sto je jako važno - imam život svoj! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Htio bih blagovati Gospodina, koji me voli više nego itko, i koji mi je draži od svega na svijetu. (Ivan Merz)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.01sati Dobro je! Kako dobro - anđeli su odlepršali iz snova u pravi čas. Zapravo su me uputili da imam Gospinu krunicu uz HKR koja će biti za koji minutić. A što? Tako je kako spada: Bogu Božje a caru carevo. Oho ho hvalimo i slavimo Gospodin čitav dan (utorak. 1. 6. 2021.) a majku Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isusa su pitali: Je li dopušteno dati caru porez caru ili nije? A Isus njima: 'Caru carevo Bogu Božje.' Učinit ćemo to realiziramo li: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Ma skroz naskroz sam nekako čudno. Šta ja znam? Evo baš maloprije u želji da spasim rukopis od propadanja. Olovkom u blok napise redak jednog starog pjesmuljka: 'Sad smo skupa tako ritko ma se tišin bit će bolje. U prolazu...' Ne znam zašto? Valjda zato što prolazi jedan dragi mjesec. Ali u to ne treba sumnjati dolazi još draži. Ne jer mi je životna opcija svaki novi dan je ljepši, bolji, draži, više moj. Nego hej čovječe u mjesec koji počeo je svetkovina je Srca Isusova. A prije osamnaest (18) godina bio je događaj života. Ne pretjerujem kada kažem: najljepše što mi se ikad zbilo: zavirio sam u tu neopisivu ljepotu Srca Isusova. Razumljivo da neposredno poslije nisam bio svjestan divote kroz koju sam prolazio dva mjeseca jer sam bio u komi. Ali i poslije godine su trebale da dođem posve sebi. I pri ovom stupnju oporavka kažem tako je. A to vrijeme boravka u ljepoti Srca Isusova bilo je vrijeme kad Isus u moj život zasijao sjemenje neopisivo dragih plodova od kojih je jedan i web župa Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po poniznosti Gospodin dopušta da Ga osvojimo, kako bi učinio sve što tražimo od Njega. (sv. Terezija Avilska)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2021. Gospodine a danas u srijedu, 9-tog tjedna kroz godinu, kada je svagdan. U evanđelju slušamo kako Ti je pristupila ona neugodna čeljad saduceji koji niječu uskrsnuće mrtvih. I pokušali su Ti nekakvim neuvjerljivim pričicama obezvrijediti nauk. A Ti si im Gospodine, služeći se riječima svetog Pisma, do kojeg oni drže, pokazao da piše da 'Bog nije Bog mrtvih nego živih.' Hvala Ti za pisanu riječ koja je slovo na papiru napisano da je istina ono što si govorio. Ali napose Ti hvala za Duha Svetoga koji nas nadahnjuje da znamo razlikovati što je Tvoje a što nije i čega se treba kloniti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 18-27)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nebeski kralj želio se roditi u štalici, jer je došao uništiti oholost, uzrok čovjekove propasti. (sv. Alfonz de Ligouri)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.45 sati Jooo, oh koliko komu? Koliko Bogu, a koliko caru? Eh blaženi oni koji kažu i tako učine: sve Bogu ništa caru! Realnost je takva da se i caru mora nešto dati. Ah i ovo je realnost da sam sretan što baš iščekujem meštra Spliću - za kog je uobičajeno da Isusovu ovcu urađuje baš kako spada. Pa eto dok se na vratima ne pojavi - da nastavi s osvrtom na evanđelje (utorak) Jel' to novi mjesec. Mogu reći da sam sretan što 'lete danci kao sanci, a godišta kao ništa'. To je znak sadržajnog i kvalitetnog života. Ha pa to vam je tako kad odlučiš činiti sve na slavu Božju. Onda je sve kako valja. Bilo da si ovdje ili ondje. Bilo da migaš il nemigaš. 20.35 sati Eto tu je došao meštar Splićo i uradio me - naravno baš kako valja. Volim da me on urađuje jer taj otvoreno kaže da ne zna hoću li ikad promigati. A uradbe su mu stručnije i kvalitetnije od svih meštara koji su me do sada radili. A sumnjam da uopće ima boljeg kad mi je njega iz Dike Nebeske poslala baba Jaka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora


'Lujo upanti svak nije za sve. Nikoj za ovo, nikoj za ono… Baba Jakaj za ovce.' A dide ako vojnik Kristov triba znat sve i ništa više - undaj za sve!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo svak je za svoje. Kovaču čekić, tvom didu plug, dite materi. Dragi Isus kaže: caru carevo Bogu Božje.' A baba Jako morel' zlato bakino bit i Isusova ovca?

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2023 (104)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790