Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Jim Radja's Genealogy Research
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.03.2021., srijeda

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oliver Dragojević - Splite moj


15.09 sati E bila je i danas krunica Božanskog milosrđa uz HKR ali i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Ma fasciniran sa kroz kakve driblinga Krist Gospodin provodi svoju ovcu. Evo recimo ova slova može u vrlo kratkom vremenu (da ne kažem odmah) vidjeti svatko na web kontinentu - znači, svaki, svaki čovjek. Auh... E za malo vremena će me njegovateljica 'Lj' izvadit iz 'krpa'. A već je znam i kavu će donijeti svome 'Zagorcu'. I ovo njegovateljica Jadranka je išla u Njemačku kod sina. Ali ono zbog čega mi 'sve cviće cvita' (baba Jaka) ima doći meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Dobro jutro i još ljepši dan blagoslovljen od Gospodina
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kad'no Isus reče: 'Ženo evo ti sina.' O Gospe Sinjska sad mi znamo da je Ivan bio Vlaj.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati A evo zapisa iz bloka kojeg sam učinio olovkom (za spas rukopisa) : 'Ah, ajoj toliko je Kristu Gospodinu dragocjena Njegova ovca da joj je poslao krepostima urešenog Anđelka i fiziomahera meštra Spliću' ... A je i danas je bila kraljica, naša pastirica s. Natalija se tako doima kad uzdigne križ Kristov pred kojim kao da pod zemlju propadne svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona kuka i zdvaja: 'Ajme majci što me ne pobaci bolje bi to bilo nego pritisnuta bit svetošću svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Upravljamo svoj pogled
na križ Tvojega Sina.
On je simbol svih muka,
svega poniženja i svih sramota,
svih neuspjeha i svih nevolja.
On je za nas i znak nade,
utjehe i blagoslova.
S Njime nas povezuje sudbina
svih koji nedužno trpe,
svih kojima prijeti
da podlegnu teretu života.
Gledamo na Isusa,
koji je za nas nosio teški križ!
Vapijemo k Njemu i molimo
za sve koji trpe i koji su mučeni,
za sve koji su zanijemili ili glasno vape,
za sve koji su zdvojni,
koji ne znaju više za izlaz,
koji su potpuno klonuli.
Zazivamo Isusa,
koji je za nas umro i uskrsnuo.
(Beate Jammer)

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne ugrađuj se u živote drugih ispiranjem njihove pameti mudrovanjem. Nego zauzetom pažnjom i brigom za njih.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.40 sati Hvala i slava Bogu našemu, i danas jel' krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. Ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Ah što ima? Ima! Živi se - baš se živi! Fuj životarenje! Bogu hvala imam koliko trebam. Koliko sam po svom zavjetu siromaštva obećao imati - ništa - to imam i uživam. Glavni sadržaj dana je sveta misa. Gdje hvalim i slavim Krista Gospodina 'sve u šesnest.' Onda tu su i terapetska sredstva: mob, comp i motomed. 10.33 sati Evo sad poslije svete mise, na kojoj je Isus okrijepio ovcu Sobom i ona je kako spada Isusova ovca = isusovac. A na takvu ovcu sada spada da đinasticira (na motomedu). I da kaže da će poslije doći onaj koji se na webu piše kao meštar Splićo - a tako iz osobnih razloga zove Mihael (Božji arhanđel). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obratiti se znači doživjeti da mi je slatko ono što mi je bilo gorko, i da mi je gorko ono što mi je bilo slatko. (p. Slavko Pavin)

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kakvo krasno veličanstvo! O uzvišene poniznosti, da se Gospodar cijelog svemira, Bog i Sin Božji, ponizi ovako u obliku malog kruha, za naše spasenje. (sv. Franjo Asiški)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)
4.06 sati Pozdrav! Hajmo u zadnji dan ožujka (srijeda, 31. 3. 2021.) Prvi korak biti će Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavljam: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad nisam u stanju moliti, nastavim Mu govoriti da Ga volim. To nije teško, a održava vatru. (Majka Tereza)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


DOBRA VEČER LUKA MOJ OVO JE ZA NEVIROVAT OVO JE SREĆA DA NAKON TOLIKO GODINA DA SE JAVIMO DA SE POČUJEMO DAVNO JE BIJA NOVI SAD VRAG GA ODNIJA ŽIVI SMO PRIJATELJU PUNO ZDRAVLJA OD SRCA

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ružan je Judin grijeh. Ali svatko od nas upadne u životne krize i učini što i Juda. Budimo pravi i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati A evo i večeras (utorak) slova iz bloka koja sam napisao olovkom (za spas rukopisa): 'E a šta'š dade se... Ma baš se dobro dade živjet i bez miganja' Eto tako tamo piše. Ma to plod refleksije nad ovom raspetošću (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A što? Skroz, naskroz živim životno zvanje koje sam odabrao. Svoj posao činim 100% valjano. Svoju kuću imam, svoje ljude i prijatelje. Nitko me ne gnjavi. Samo, jedno želim i molim neka bude volja Božja. (A što je to mi je rekla moja Alkarica (Gospa Sinjska). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog čeka na našu želju za komunikaciju s Njime. Imamo izravan, instant pristup Bogu. Bog toliko voli ljude, a osobito svoju djecu, da nam je cijelo vrijeme dostupan. (Wesley L. Duewel)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 4. 2021. Gospodine u Velikom tjednu smo a danas na Veliki četvrtak zakoračili smo u Sveto trodnevlje. To su dani prije najveće kršćanske svetkovine Uskrsa. Slušajući evanđelje pratimo događaje Vazmenog otajstva. Tvoga potpunog predanja za čovjeka - svakoga od nas. Gestom pranja nogu svojim učenicima kod zadnje večere pokazao sě nam, da svojim služenjem i brigom nalazimo mjesto u životima svojih bližnjih. I rekao nama svojima: 'Primjer sam vam dao da i vi činite kao što ja vama učinih.' Hvala Ti! I molimo Te oprosti nam što bližnjima umjesto da peremo noge, svojim mudrovanjem peremo pamet. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 1-15)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Nije bitno jeste li pravoslavni, protestant ili rimokatolik', kaže o. Antun, 'pitanje je jeste li kršćanin, volite li Gospodina, je li On s vama, i u vama. I ako je, sigurno ćete ga okusiti po svojoj molitvi… (Koptski monah pustinjak otac Lazar Antun)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.33 sati Ah, sretan li sam sretan. Služim se vrhunskim compom za uređivanje web župe. A to mi je zamisli iz čista mira darovala jedna Hercegovka. Ah da je i moje srce po Srcu Isusovu kao njeno. E dobro, osvrnut bi se valjalo na evanđelje (srijeda) i složiti večernje 'Razmatranje uz mob'. Bar ću počet sad dok čekam meštra Spliću. ... Opet o Judi - svatko od nas može biti mizeran, jadan, nikakav. Svatko može učiniti što i Juda. Prije svega to sebi moraš posvijestiti. A onda na sebi raditi. Pobrinuti se da imaš uredan duhovni život. Ako ti moguće odaberi svog duhovnika. Jer znate nama je živjeti u vjeri a ne u gledanju. Zato nemoj biti nerazuman. Ne reci nikad se meni ne bi moglo dogoditi što i tom Judi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo upanti snaga vojnika Kristova je u tomen šta sve o svojoj mižeriji priča u molitvi svome Kristu kralju.' Aha dide zato ti svaki čas puniš lulu duvanon.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako dragi Isus mi draži neg iko, sve bi za Nj učinija. A jopet digod san sebi čudan - moga bi Ga izdat ki Judija. 'Lujo ti si ki svi. Zato mi imamo Gospinu ružarju.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.03.2021., utorak

Razmatranje uz mob


15.01 sati U ime svih nas iz pedeset i neke... Smiluj se nama i cijelome svijetu. A što je? Da objasnim: otvorim stranicu: chegevara' nešto o 'drugu Titu'. Pa poslušam Balasevica (jer i sam sam iz pedeset i neke). A onda nezaobilazna krunica Božanskog milosrđa uz HKR. O ho ho velěk je Bog! Guštam biti svjestan samoga sebe, bit svoj na svome, sa svojima. O ho neka ovaj cijeli svijet zove se bajkaaa… Nego što! Za malo vremena njegovateljica Jadranka će me izvaditi iz 'krpa', možda kavu donese, stavi me za comp. Pa će onda biti potpuna i cjelovita traj-na-ni-na uradba. A to znate da je od onog koji je 'ka fol' meštar Splićo, a zapravo je arhanđeo Mihael. Ah, ti anđeli... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Vlaška Alkarice, plačeš, zdvajaš ne znaš što bi sobom. Izdade ti Sina tvog. Što će bit od s Njim a i od tvojih Vlaja?

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati Evo što sam baš u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Sve, sve je kako valja. Sutra je opet tu krepostima urešeni Anđelko. Ma baš je dobro biti uređena Isusova ovca. … A je i danas je bila kraljica. Tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristova. A svaka nevaljalština i zloća kad vidi krhku časnu sestricu sa križem Kristovim smjesta se skameni. A beštija korona bjesni, šizi kad vidi u čemu je svetost svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vrati svoj dlan
u dlan ruke Očeve,
jer sve rane mogu zarasti
i sve boli prestati,
ili manje boljeti,
ako predaš Njemu
ono što te razdire.
(Antun Matošević)

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Na tavanu 'kule' u Ogorje Donjem od djeda pradjeda Isusove ovce koji se isto zvao kao i ta ovca Luka Rađa: 30. IV. 1845, račun od poreza na stoku: 1 vol, 2 svinje, 17 koza, 5 jaradi, 61 ovce.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Budi ljudina i reci: 'Da nisam ja?' - ako znaš da bi i ti mogao biti taj!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.41 sati A jel' krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. Ta ovca šćućurena (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima nova? Aha, novost života uvijek prati Isusove ovce. Uvijek novo, neviđeno, uzbudljivo, zanimljivo... Takvo je sve, sve... Za one koji imaju Duha Svetoga kao mi Isusovi. 10.30 sati A baš sada ova Isusova ovca đinasticira (na motomedu). Sad poslije svete mise na kojoj je Isus okrijepio ovcu Sobom - ide to elegantno kao podmazano. Vidim krepošću urešeni Anđelko je kavu donio. Još malo pa ću na comp uz kavu. I ono što me rascvalom radošću ispunja poslije će doci onaj arhanđeo koji je za web tek anonimni meštar Splićo - a zapravo je to vojskovođa vojske Nebeske arhanđeo Mihael. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O, kada bismo mogli vidjeti, što se događa na oltaru! Naše oči ne bi mogle izdržati tako uzvišena otajstva! (sv. Leopold Bogdan Mandić)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Ajoj baba Jako kakoj uni Judija moga izdat dragog Isusa? 'Lujo mogu svi šta su blizu dragom Isusu. Zato imamo Gospinu ružarju da ne bi mi.'
- Hvaljen Isus i Marija! Blagoslovljen i miran dan želim.

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati E uplovili smo u ovaj dan (utorak. 30. 3. 2021.) s Gospinom krunicom uz HKR. A ovo je Veliki utorak jer u Velikom smo tjednu. Evanđelje nam sugerira da se zapitamo: Nisam li ja Gospodine? Preispitamo savjest u čemu mi to izdajemo Isusa. Pohodimo onu kutěju (ispovjedaonicu) i zamolimo Isusa za oproštenje. I sam ću to učiniti kod subrata p. Batinića. A sada samo nastavimo hodati, trčati, letjeti. Što pak znači nastavimo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan će biti ljepši i uspješniji: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Ajoj baba Jako kakoj uni Judija moga izdat dragog Isusa? 'Lujo mogu svi šta su blizu dragom Isusu. Zato imamo Gospinu ružarju da ne bi mi.'
- Mene zanima kako bi se sve završilo da JUDA nije izda ISUSA?!
- A zbilja kako bi sve prošlo???

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Više vrijedi trpjeti za Gospodina negoli tvoriti čudesa. (sv. Ivan od Križa)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- *103*…# bon za tebe pater. Bog te blagoslovio!
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže svojima: 'Jedan će me od vas izdati.' A i mi smo Isusovi. Zato se zapitajmo: Da nisam ja? Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Našao sam ga i On je našao mene, moj Bog koji me voli! (Josip Pupačić)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati A evo slova iz bloka koja sam pisao olovkom (za spas rukopisa) : 'Gospodine hvala Ti hvala baš Ti hvala za ovaj dugogodišnji oporavak do funkcioniranja kako spada. Dugo - rastegnuto je ali nepobitna je činjenica da ide naprijed mic po mic ali ide! Hvala Ti za ključnu stvar: povratak samosvijesti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blaženi nenasilni, koji nisu gladni vlasti.
Oni znaju da čovjek ima ruke da prašta,
a ne šake da njima udara.
Blaženi nenasilni, koji stoje ondje gdje su slabi,
gdje ljudi postaju žrtve ljudi,
i neumorno nastupaju protiv zlouporabe vlasti.
Blaženi nenasilni, koji spiralu nasilja presavijaju
u spiralu prijateljstva.
Oni su kao voda u rijeci, koja gladi oštar kamen.
Oni blagošću pridobivaju srca ljudi.
(Phil Bosmans)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 31. 3. 2021. Gospodine u Velikom smo tjednu. Kroz ove dane slušajući evanđelje pratimo kakva poniženja i boli si prolazio. I to sve zbog nas - da nam kažeš: svako vaše ponižavanje i obezvrjeđivanje sam prošao - i sve to posvetio da sve postane sredstvo spasenja koje ću učiniti preko tih koje mi predaš. I danas na Veliku srijedu u evanđelju slušamo da si rekao svojima: 'Zaista, kažem vam, jedan će me od vas izdati.' Tiče se to i nas Gospodine jer i mi smo Tvoji. I posve je u redu da se svatko od zapita: 'Da nisam ja Gospodine? Pa pohodimo ispovjedaonicu i učinimo korizmenu ispovijed. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 26, 14-25)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Katolik bez molitve?… Isto je što i vojnik bez oružja. (Jose Maria Eschriva)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.46 sati Može! Jer comp sam utrnuo, gusku učinio, jogurtić srknuo. I sada čekajući meštra Spliću valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju... Auh pazi što Isus svojima: 'Kažem vam jedan će me od vas izdati!' I to On nama svojima ljubljenima. Meni, tebi, da i tebi što si sakrio. ... 20.15 sati E baš je bio došao onaj koji je za web 'meštar Splićo'. Ali u diskreciji ću vam reći to je glavom i bradom Božji arhanđeo Mihael. Sve geste su profinjene Nebeske. Dok me urađuje Gospinu krunicu moli. To je fantazija kad vam kažem. Samo mi nije jasno kako uspijeva biti diskretan s krilima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo šta si više blizu Kristu kralju - više o Njemu znaš - i ružnijej ako Ga izdaš. 'A dide Krist kralj nas sebi privija da Ga više volimo.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako kakoj uni Judija moga izdat dragog Isusa? 'Lujo mogu svi šta su blizu dragom Isusu. Zato imamo Gospinu ružarju da ne bi mi.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2021., ponedjeljak


Djeca ne trebaju kritičare, nego uzore. (Joseph Joubert, francuski moralist)

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.16 sati Aha i danas je bila bar dijelom krunica Božanskog milosrđa uz HKR dosta da je poticaj tu: haj na web Isusova ovco! Ah, a što? Ni me briga ni me staj kad mi Gospodin čuva leđa. I to znam kad Gospodin započne izvoditi svoje djelo On će Ga i dovršiti. E samo da bude ono zašto je Svojoj zapovjedio: 'Oči otvo-ri!' E a šta si mislio samo guštat na onim prostranstvima 'gdi je lipooo'. Triba radit, radit. Zasuči rukave i hajmo!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko ti nas znaš Sina tvog smo odabrali za Gospodina svog. Ali kakvi smo slabi, jadni i nikakvi, dogodi se da Isusa zatajimo. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati Eh baš sam olovkom u blok napisao svoju mišljevinu (za spas rukopisa) : 'Počeli smo hod uskrsnoj radosti. Približavajući se Uskrsu radost će nam rasti. U tom smislu su ovi dani Velikog tjedna sadržajniji. Imamo radost povećavanja a ne imanja. Ma i Uskrs nije tek dosadno imanje radosti. Uskrsna radost vrije uvijek novom radošću.' ... Aha, bila je kraljica - tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov odmah se ušima pokrije svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona sva se izneredi, od bijesa čupa kosu i kuka: gdje mi je pamet bila kad sam u svetu Hrvatsku provirila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako čuješ i dobro razumiješ Isusa: 'Jedan će me od vas izdati!' Ne pitaj se kako zna - nego trk na ispovijed.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.37 sati I prosu miomiris po Isusovim nogama... A miris se širio, širio... Preko gora i mora... Kroz stoljeća mnoga. I stigao do tu na Fratrovac. Gdje baš krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E ta ovca u karijoli šćućurena na mob tipkulji 'Glas ěz krpa'. I kaži šta ima? Opaaa počinje se teška muka... Pratimo Isusa što je učinio za svakoga od nas. .. Zato kad voliš onda baš voli, voli makar ti ne bila ugoda. Zbog onoga kog je Gospodin tebi povjerio. 10.35 sati Sad đinastisticirajući (na motomedu) poslije svete mise koju nam je predvodio p. Marko Matić koji nas je divno uveo u otajstvo Velikog tjedna. E i još? Još? Hvala Bogu i danas ide redovnički đir 'sve u šesnest'. Tu su: mob, comp i motomed. A doći će i meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Anđeli okružuju svećenika i pomažu mu kad slavi svetu Misu. (sv. Augustin)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.30 sati Najljepši pozdrav svima: HVALJEN ISUS I MARIJA! Hajmo u ovaj dan (ponedjeljak, 29. 3. 2021.) onako kako spada: od srca, vedro i veselo. Kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer Gospodin oslobodi Jakova, izbavi ga iz ruku jačeg od njega. I oni će, radosno kličuć, na vis Sionski, da se naužiju dobara Gospodnjih. Jr 31

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jednom sam pitao Majku Terezu, kako je dovela k vjeri oko 15 000 ljudi iz siromašnih rubova Kalkute. 'Jeste li, nakon što ste doveli u hospicij ove jedva žive ljude, imali priliku evangelizirati ih i učiti o evanđelju?' Pa - rekla je - nisam. Kada bi ih zbrinula, upitala bi ih: želite li da vam govorim o Kristu? I oni bi odgovorili: Je li Krist kao ti? Nije, odgovorila bi im, ali trudim se biti kao On. Kazali su: tada želimo biti kršćani.' Vidite kako je jednostavno bilo. To je način na koji mi moramo djelovati. Tako da svijet, bez da čuje riječ od nas, zna za nas i za koga živimo. ( Fulton Sheen)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad je ona žena pomazala Isusu noge dragocjenim uljem. Miris se širio, širio i došao do nas i rekao da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Evo koji sam zapis olovkom u blok učinio večeras u nedjelju (za spas rukopisa) : 'Ah Gospodine Ti znaš koliko sam sretan, sretan i presretan što si moje sve, i što sam Tvoja ovca.' Eto tako tamo piše. Ali doista je tako. Jer Gospodin nije kao čovjek, On je vjeran uvijek, tu je, i znaš da na Njega možeš računati u svakoj potrebi. Ne priča bajke kao ljudi realan je milosrdan i blag. Doista ponosan sam biti Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje. I darovi i život! Najslađe je kad sve možeš dati. To je poruka kalvarije. (o. Ante Gabrić)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Mogu li dobiti p. ... Znate on je moj stalan ispovjednik.
- Ali on je umro prije pet godina.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 3. 2021. Gospodine danas u utorak Velikog tjedna u evanđelju slušamo kako rekao svojima: 'Zaista, zaista, kažem vam: jedan će me od vas izdati!' Gospodine kažeš da će Tebe izdati i to netko od Tvojih?! Koji su osvjedočeni da si ljubav vječna. A Tvoji smo i mi koji slušamo naš radio. Svi smo Ti mi rekli da ćemo biti Tvoji u dobru i u zlu. Ali životni zapetljaji nas zbune i nadjačaju. Pa se dogodi da Te izdamo, zbog slabosti zatajimo. Oprosti nam i daj da ustrajemo u odluci da smo zauvijek Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 21-33. 36-38)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.03 sati Ah, divno je divno imati svoje ljude, za koje siguran si da nikad te neće izdati. To što ti u rodu nikakvom nisu najbolji je dokaz da od Krista Gospodina su. Kako su odrađene ceremonije koje spadaju na ovu dob dana: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku neću sad ... I već me njegovateljica 'Lj' stavila za motomed đinasticirati. A to je položaj iz kog legitimno tipkuljim na mob. A za uradit večernje 'Razmatranje uz mob' bacit ću trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju... Aha, počela je Vela setimona, rekli bi boduli. Ali ovaj Veliki tjedan izvanredno je važan. Za svakog čovjeka a osobito za raspeta. Za sve raspete - a ne samo one raspete RBK. Treba znati Krist neće bilo koga pustiti da pati. Znate one 2003. Gospodine je mislio: dal' da ga probudim ili ne? Ali znao je da Isusova ovca kad ide ide do kraja! Ok, Isus je probudio tu ovcu. I poslanje joj je dao. Ali osvjedočio je i naučio da snažnije sredstvo od žarke molitve je trpljenje. I sada ta ovca podupire život Crkve Božje vozeći se u karijoli (za sad 17 godina!). Ali sve se izdurat da za ono što voliš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ovi dani kad je naš Isus popljuvan, izbičevan, raspinjan… su najvažniji dani jer po njimon je dragi Isus naš Krist kralj. 'E dide priko poniženja do slave uskrsnuća.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Mmm...kako mirliše Lujo uno privridno ulje sa nogu dragog Isusa i besidi: Kad voliš voli i priko smrti.' Ajuj baba Jako ku'da mirlis besidi...

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2021., nedjelja

Alkarici


Stala plačuć, od boli sva slomljena draga Alkarica, Gospa Sinjska mila gledajuć kako joj muče Sina... Pa je i suzu pustila i svima nama utjehu dala.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.09 sati Ha, jesam li imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR gura me, gura poticaj: haj na web Isusova ovco? A što? Ma žalosti me ova beštija korona udaljila mi moje ljude. Ah, gdi su oni dani sad? Ćakula-bakula uz kavu na Cvjetnjaku moji ljudi i ja. Ma eto sa svojima sam preko moba. Za malo vremena kad me njegovateljica 'Lj' izvadi iz 'krpa'. Vjerujem da će me obradovati kavom. Pa ću se preko moba čuti sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će kave srrrk... I ćakula-bakula će poteci i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Širite ruke, umorne ruke, masline drage,
mašite na pozdrav dlanom od srebra!
Tisuće ptica iz vaših pjeva kvrga,
tisuće kljunova zelene grančice kida,
jer prolazi veliki Kralj
na magarčetu.
O, dobri magarče, što Boga nosiš,
zvijezde bi drhtale pod njegovim nogama;
o, dobra živino, tisuće bi htjele
podijeliti s tobom taj sveti teret;
o, dobri magarče, ti mudrost znadeš pravu,
jer nisi zbacio Gospodnji jaram!
Širite ruke, umorne ruke, masline drage,
jer nas je strah pružiti ih pred Bogom!
Zvoni zvoncem što ti visi o vratu, dobri magarče,
da bar glavu prignemo kad Gospodin prođe!
(Rajmund Kupareo)

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.42 sati Evo što sam baš sad olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Cvjetnica kaže: cvjetaj, raduj se veseli, makar trebao patiti i umirati ali vedro i veselo jer Rascvali Cvijet ljubavi te čeka - uskrsli Krist Gospodin. ... A je bila je naša kraljica - tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov od kojeg bježi svaka nevaljalština i zloća. A i beštija korona vidi da joj se u svetoj Hrvatskoj ne piše dobro. Trebat će i ona: iš, iš, iš... od svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Još u ono vrijeme kad se kuća napni miomirisom pomasti taj miris i do nas dopire i govori: Ljubav koja do smrti voli - vječna je!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.40 sati Hu, hu Cvjetnica je a krepošću urešeni Anđelko liftom spušta karijolu s ovcom u kapelu. A to je ono vrijeme kad ta ovca u karijoli šćućurena na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. 11.07 sati A sada poslije svete mise đinasticiram (na motomedu). A na svetoj misi skroz dobro nam je pričao p. Marko Matić. Onako toplo, životno - biblijski. Ah, prepozavao sebe na križnom putu ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) Joooj ono: Vooolim te! 'Zar poljupcem izdaješ?!' Aho, Bože moj, Bože moj… znam da me nisi ostavio! Ma ustvari sretan sam i ponosan što sam ja Isusova ovca iskusio bar dio patnje svoga Isusa. ... A sada poslije đinasticiranja vidim tu na stoli mi je kava koju ću srrk,..dok budem za compom. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SLAVA I PATNJA


Svaka istinska radost, baš kao i svaka ljubav u dnu sebe nosi poziv na umiranje. Život, onaj zbiljski – uvijek iz smrti izrasta. Svaka naša želja svoj cilj doseže samo kroz slobodu i odricanje. Tek kad smo strastveno usmjereni, ali i slobodni od straha da sebe izgubimo – dosežemo cilj.
Jer ljubav ako ne ljubi do smrti, ljubi do očaja. Sam Isus je svog Oca u najvećoj bliskosti doživio kao onog koji mu se uskraćuje. Onda kad mu se sasvim približio na križu, vapio mu je zašto ga je ostavio. Smrt mu je preostala kao jedina mogućnost da premosti tu udaljenost.
Ljubav i umiranja dva su lica te iste stvarnosti. Sunce ovdje izlazi, zato što drugdje zalazi. Voćka plod donosi, jer joj je cvijeće umiralo. Nauči čovjeka umirati, naučio si ga živjeti. Jer, život je samo ono što ostaje nakon što umreš. Izbjegavati umiranje, znači propadati.
«Uvijek pronositi umiranje Kristovo u svom tijelu, kako bi se i život njegov u nama očitovao.»
Isus je razdaljinu od zbiljskog života, od blaženstva i ljubavi – svojom vlastitom smrću premostio. I tako omogućio našim umiranjima, kad god ih s njegovim umiranjem sjedinjujemo – da uđemo u blaženstvo života, ljubavi i mira – što je opet, plod njegova uskrsnuća. (sa 'vjerkača' u ono vrijeme)

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kršćanine, želiš li pronaći najdjelotvorniji način nadvladavanja napasti i ustrajavanja u dobru, pričešćuj se. (don Bosco)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.49 sati Pravo za reć i nisam siguran koja je ura? Tako piše na ekranu moba. A bila je priča o pomicanju kazaljki - čini mi se noćas? No, bez obzira zakoračili smo u novi dan (nedjelja, 28. 3. 2021.). A to je onaj pravi dan: Maslina je neobrana... Ne nego: maši, maši... maslinovom granom Isusu jer odgonetnuo je tajnu života. Tajna života, tajna života u raspetoj ljubavi se krije. A nju nalaze oni koji su zahvaćeni ljubavlju i ljube kako spada - do kraja. Koji ne mare za bol i žrtve - idu do kraja. Krist je pobijedio svijet: ljubav će pobijediti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako ima nešto jače od ljubavi onda je to bol. Dajmo Kristu svoju bol i realizirat će se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati A evo što sam večeras (subota) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Oah, počinje se Veliki tjedan! E sada ću pun sebe ponosno patiti i patnjom izgrađivati Crkvu Božju.' Eto tako tamo piše. Ali patnja s Kristom to je najjača molitva. Mnogo je danas patnje u svijetu. Ali treba s Kristom patiti. Bez Krista patnja destruira. A samo patnja s Kristom izgrađuje. Osobno znam da mi je ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) zaračunata kao suraspetost s Kristom Gospodinom. To znam po plodu ove raspetosti (RBK) Sutra ću na svetoj misi oduševljeno mahati, mahati maslinovog granom Isusu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Život je samo ono što ostaje i kad umreš.

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvala p. Pavinu, ali i p. Luki za Modrave, Skac i tolika odricanja i trpljenja. Pogotovo hvala za Svete Mise, klanjanja i vjeronauke. Isuse, hvala ti za te dobre svećenike! (Preuzeto: facebook)

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 3. 2021. Gospodine tiho je i svečano, zakoračili smo u Veliki tjedan Tvoje muke. Kroz ovaj tjedan evanđelja koja slušamo odmotavat će nam dubinu i značaj Vazmenog otajstva. Danas slušamo kako si navratio kod Marte i Marije. A 'Marija uzme libru prave dragocjene pomasti, pomaže Isusu noge i otare ih svojom kosom. I sva se kuća napuni miomirisom pomasti.' Taj miomiris se i do nas raširio Gospodine i Tvoju poruku nam donio: 'Kad voliš - voli do kraja! Ne brini za žrtvu! Tek pazi da to bude prava razborita ljubav.' Hvala Ti Gospodine za ove dane Velikog tjedna koji će nam govoriti o ljubavi poradi žrtve i o žrtvi poradi ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 1-11)

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onome tko prihvati i strpljivo nosi križ, težina postaje utjeha, jer Bog daje obilje milosti svima onima koji dobre volje nose križ, želeći udovoljiti Njemu. (sv. Alfonz Liguori)

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.02 sati Ole, ole... Koji je gušt živjeti normalo a da te ništa ne boli. To što je nogama nemigam pa što? Imam karijolu a to je svemirska jurilica na nivou milosti Božje. Da je vama samo znati kakvo djelo Crkve podupirem ovom kaijojom. Uvjeren sam zasuli bi me komentarima: izdrži, ne daj se, uz tebe smo, duraj duraj pa ćeš u raj. E baš sam comp utrnuo, jogurtić srknuo ... I već đinasticiram (na motomedu). A kako to već ide sad ću istipkuljiti na mob osvrt na evanđelje (nedjelja) ... Ah Cvjetnica to je zbilja fešta za svakog koji pati, dura s Kristom. Gospodin zna mene, svoju ovcu. Zna da ja nisam od duranja. Zato mi je dao smisao duranja. Jel'no netko rekao: Dajte mi smisao ě ja ću patiti! Ma znate patnja je vrutak milosti kao i ljubav. Osjećam, slutim da znam Gospodin po meni, Svojoj ovci tka djelo od moje patnje. Tj. nemiganja nogama. Pravo za reć sada mi i nije teško pati. Prije svega ništa me ne boli. Svoj sam na svome sa svojima. Ali znam plod ove patnje začeo se u vremenu kad mi je bilo katastrofa teško. Kad nisam imao sebe i nisam bio sa svojima. Kad sam raspinjan od nekih tuđinaca. Bilo je doista teško. Znam po tome što je moja Alkarica (Gospa Sinjska) pustila suzu ganuća i dala utjehu ('puno lěpi stvari') Samo znam da nikad ne bih dosegao vrlinama što sam dosegao ovim duranjem. Doista, duraj, duraj pa ces u raj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Znaš Lujo daj poradi poniženja, bičevanja, raspinjanja dragi Isus naš Krist kralj.' Znači dide ponižavnja i raspinjanja vojnika Kristova uzvisuju?

- 06:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajo baba Jako kako sijaš. Cila si ki nasmijano sunce ovu nedilju? 'Lujo Cvitnaj nedilja i cila cvitan od sriće. Dragi Isus nan je pokaza da se do ljubovi dolazi priko duranja.'

- 06:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA (knev)


Maslina je neobrana... Ne to, nego: maši, maši… maslinovom granom Isusu. Najnemoćnije je učinio najmoćnijim. Prezreno učinio poželjnim. Patnji i boli dao odličja. (knev Cvjetnica b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.03.2021., subota


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.52 sati Baš gledam neću moći imat krunicu Božanskog milosrđa uz HKR ako ću sada tipkuljit preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ma dobro nekako ću to izvesti. A eto mogu samo kazat SOK = sve ok. Ili šta bi rekla baba Jaka: 'sve mi cviće cvita'. ... A dobro je - ova je krunica kraća. Mogu kazat zašto mi 'cviće cvita'. To da sam miljenik Božji znate - uostalom kao i svaka Isusova ovca. A Isus se za Svoje ovce brine. Šalje im i daje. Tako je i meni Svojoj ovci poslao svog arhanđela Mihela (to je na webu meštar Splićo). Koji je uradio Isusovu ovcu samo tako. Otklonio je one problemčiće koje sam imao sa lijevim koljenom. I što još? Ma sad te pitam ća mi fali?! Ehe hej... 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer Gospodin oslobodi Jakova, izbavi ga iz ruku jačeg od njega. I oni će, radosno kličuć, na vis Sionski, da se naužiju dobara Gospodnjih. Jr 31

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Alkarice i majko zvijezdo Vlaškog kraja tako je dobro što si s nama jer ti znaš i naučit ćeš nas boli zbog ljubavi i ljubavi zbog boli. O Gospe Sěnjska budi nam spas.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati Evo slova koja sam olovkom napisao - želeći tako spasiti rukopis od propadanja: Zagorec sam kak spada. Rodil sam se v Krapinske Toplice još 2003. Pa kaj? I Majka Božja Sinjska mi pripovedala nekaj što spada na Zagorca. Pa kaj mi pak moreju. ... Aha pala je Zdravomarija ali jer nema pastirice s. Natalije, a ni krepostima urešenog Anđelka. Bilo društvu njegovateljice 'Lj' i Jadranke da nas se ostavi svaka nevaljalština i zloća. A i ova beštija korna zadrži li se još u svetoj Hrvatskoj crno joj se piše od Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marijo šutljiva,
koja si sve promatrala, a da nisi govorila,
iznad svakog ljudskog shvaćanja.
Pomogni mi ući u Kristovo otajstvo,
polagano i duboko,
kao što hodočasnik koji gori od žeđi,
ulazi u tamnu spilju,
na kraju koje se čuje žuborenje vode.
Daj da prije svega pokleknem
i klanjam se,
da potom s pouzdanjem opipam stijenu,
i vodi me vedro u otajstvo.
Učini na kraju da ugasim žeđ
vodom Riječi.
U šutnji, kao ti.
Možda će mi se onda, Marijo,
objaviti tajna Sina Raspetog,
u svojoj neizmjernosti bez granica
i nestat će sve slike i riječi
i učiniti mjesto samo beskraju.
(John Henri Newman)

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus najljepše ime. Svojim poniženjem i mukom najnemoćnije učinio najmoćnijim, prezreno poželjnim. A boli i patnji je podijelio odličja. Zato: maši, maši Isusu...

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Za tvoj spas Duh Sveti pretvara kruh i vino u pravo tijelo Kristovo i u pravu Krv Kristovu. (p. Martin von Cochen)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Ahh kako je blaženo biti natopljen milostima Gospine krunice uz HKR. Idemo u ovaj dan (subota, 27. 3. 2021.) kak pravi domaći muži: Veselo, veselo Zagorci... Pravi domoljubi: Do-bro ju-tro Hrva-tska... Stanovnici svijeta čitavoga: HVALJEN ISUS I MARIJA! Kako spada! Kroz sve događaje i susrete zanosno, radosno i od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Aka, Mornaru moj, nisi ti za grob! Za punokrvni život si. Dogovor važi? Na cugu u neki rajski birc - kuća časti! Od srca tvoj pajdaš ...

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Kako se tebi dade baba Jako zlata vridne priče besidit meni balonji? Nije li bacanje biserja svinjon? 'Lujo nemoj da to više čujen! Moj mile je zlato moje.'
- (:balonja

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da kod svakog treba znati lučiti: što je od Boga a što od čovjeka. Haj molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Evo koja slova sam večeras (petak) u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Ah, Gospodine pomozi onim ljudima u Egiptu koji stradali u sudaru vlakova.' Eto tako sam napisao tamo. A potaknut sam jer sam bio pogledao tv-dnevnik. Normalo žao mi je ljudi. Ali jer znam u to sam siguran koliko ih je žao Kristu Gospodinu. Pa sam potaknut da Ga pogurnem da im pomogne. Uostalom i jesam otvorio okice one 2003.jer je veliko mnoštvo vjernika poticalo Gospodina da mi zapovjedi: otvori oči! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubav te uči da svim bićima činiš dobro i da ih usrećuješ koliko je god to moguće. Poniznost te uči da budeš mali i da se iznad nikoga - koliko god se on činio nebitnim - oholo ne uzdižeš, već da na samog sebe neprestano gledaš kao na najmanjega. A blagost te uči da se sa svima odnosiš sa neprestano jednakom blagonaklonošću i da se iz najdubljih dubina srca trudiš pomoći svakome, gdje god je to potrebno. Vidi, to su discipline svake nebeske umjetnosti! (Jakob Lorber)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 3. 2021. Danas je 'nedjelja muke Gospodnje - Cvjetnica.' Dan je ovo kad ćemo Ti Gospodine Isuse mahati maslinovim granama jer si svojim poniženjem i mukom najnemoćnije učinio najmoćnijim, prezreno učinio poželjnim. Svojim dragovoljnim prihvaćanjem patnje i boli podijelio im odličja. Od kad je Tvoje poniženje i bol triunfirala - blagoslovljeni su oni koji su kao Ti mučeni i raspinjani - hvala Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 14, 1-15, 47)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.14 sati Ma dobro još mogu ići isti sadržaji i na blog i na facebook. I tako neka bude do daljnjega. Ali trebat ću se odredit. Po svoj prilici za koju godinu web župa Gospe Sinjske bit će samo na blogu ... E dobro, da kažem: baš sam comp utrnuo, sad ću jogurtić i gusku... Ali mogu se i osvrnut na evanđelje (subota) čekajući meštra Spliću. ... E ovo je evanđelje baš pravo. Imaju službe same po sebi svete jer tako Bog hoće. Treba znati lučiti što je od Boga a što od čovjeka. Kao što je krivo odbiti dimnjačara da ti čisti dimnjak samo zato jer znaš da mu je doma začepljen dimnjak. Treba imati na pameti on to zna jer to mu je struka. Jednako tako ako je recimo svećenik pijanac - bez obzira na to on je svećenik. I Bog po njemu čini. 20.36 sati Evo samo da kažem je bio je meštar Splićo i uradio Isusovu ovcu u svojoj maniri. A jer mi lijevo koljeno pravi sitne problemčiće sutra (subota) ujutro prije svete mise stavit će me na struju, a i led će mu trebati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Lujo ti se veseliš kad vidiš svoga magarca Klepu daj osameren. Al' ne veseliš se magarcu neg samaru jer ćeš sist na nj. Ima nji oko tebe kojima se veseli jer te nosu.' E dide svak zna svoje.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako se tebi dade baba Jako zlata vridne priče besidit meni balonji? Nije li bacanje biserja svinjon? 'Lujo nemoj da to više čujen! Moj mile je zlato moje.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.03.2021., petak


Bože vječnosti,
Ti si izabrao vrijeme da nam dođeš u susret.
Daj da i mi dođemo k Tebi, a da ne mjerimo vrijeme.
Ti u ruci držiš sve trenutke svemira.
Reci nam kako da u ruci držimo pijesak naših života.
Nauči nas da držimo prošlost,
a da se ne uspavamo uljepšanim uspomenama,
da ostanemo vjerni bez mrgođenja,
da sačuvamo znak tvojih prolaza,
a da se ne okamenimo u relikvijama.
Nauči nas da držimo sadašnjost,
a da nas sasvim ne zaokuplja,
da uhvatimo prikladno vrijeme,
a da nas ne veže na izgubljene prilike:
da raspoznajemo znakove Tvoje prisutnosti.
Nauči nas da držimo budućnost,
a da se ne bojimo njezina dolaska,
niti da se zatvorimo u varave sigurnosti.
Pomozi nam da ne izazivamo sudbinu,
nego da se otvorimo pozivima Duha,
a da ne izgorimo u praznim očekivanjima.
Razgoni oblake nemira koji ubijaju sunce iznenađenja.
Bog prošlosti, sadašnjosti, budućnosti,
pomozi nam da Te otkrijemo svakog dana.
(Claude Bernard)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

O kako je dobro biti svoj sa svojima...


- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.40 sati Ha, pa evo prije krunice Božanskog milosrđa uz HKR bar da počnem. Pa ću to znati razviti po Božjem milosrđu. Ma zahvalan sam Gospodinu što je opačinu opakoga okrenuo u dobro svoje ovce. 15.09 sati Ma znate svijetlije je svjetlo nego mrak. Draži su razdragani tonovi. Uostalom Svjetlo tjera mrak, Vedrina mrklinu i opačinu. Definitivno mislim da naša web župa treba vedrinom odsijevati. Jer vedrina je najsigurniji put do istine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ah Alkarice da je znati kao ti tvoga Sina slušati. Znala se ne mariti za sve ono što vas veže - sva si bila uho da čuješ Njegovu riječ. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati Iz bloka - gdje sam maloprije olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'E a što je život? Danas jesi - sutra tko zna gdje si! Sretan sam što znam što mi je činiti. ... A je bila je i kraljica tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov. A u redovima nevaljalštine i zloće odmah uzbuna. S njima i beštija korona vika - krika: u crno me zavio tko me u svetu Hrvatsku nagovorio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože moj, pećino moja kojoj se utječem, štite moj, snago spasenja moga, tvrđavo moja! Zazvat ću Gospodina, hvale predostojna, i od dušmana bit ću izbavljen. Ps 18

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Sjeti se kad si vidio magarca Klepu kako ide sa mlinice bio si sav radostan. Radost je dolazila od brašna sto ga je magarac nosio.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.41 sati E jel' krepošću urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Red je da ta ovca (u karioli) krene sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima? Ha, ima, ima... Sad će nas na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E to ta ovca tipkulji na mob. Što će nastaviti poslije svete mise đinasticirajući (na motomedu) 10.29 sati E saa ta Isusova ovca nastavlja đinasticirajući (na motomedu). Moren samo kazat da mi 'sve cviće cvita' (baba Jaka) - jer i danas redovnički đir ide komotno i slobodno 'sve u šesnest'. U što će se nekako stisnuti rad sa: mobom, compom, motomedom. A hvala Bogu i danas će Isusovu ovcu potpuno i cjelovito uraditi meštar Splićo (web ime za arhanđela Mihaela). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kruh za duše je u svetohraništu. O, kako lijepo je to, moja braćo! Kada svećenik kod mise digne svetu hostiju i vama je pokaže, možete vi tada zaista reći: 'Ovo je hrana moje duše!' O, moja djeco, mi imamo previše sreće! Mi ćemo to razumjeti u nebu. (Ivan Marija Vianney)

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Maslina je neobrana... Ne to, nego: maši, maši maslinovom granom Isusu. Najnemoćnije je učinio najmoćnijm. Prezreno učinio poželjnim. Patnji i boli dao odličja. (knev Cvjetnica b)

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


6.31 sati Hvala ti hvala Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila što s nama si bila i ovci svoga Sina šaptala ti si što će reći povjerenima, što pokrenuti, kuda vodi da bi bili bliže tebi i tvom Sinu Kristu Gospodinu. O Gospe Sinjska, Alkarice divna: za vsaku reč kaj morem ti neg reč od vseg ti srca FALA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Najljepši pozdrav svima je HVALJEN ISUS I MARIJA. Baš je bio prvi korak u ovaj dan (petak, 26. 3. 2021.). A sada samo nastavljam što sam činio u Gospinoj krunici uz HKR - kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Ili to vam znači: poslije prvog koraka nastavljam: hodati, trčati, letjeti... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Agape, ljubav svakoga od nas prema drugome, od najbližeg do najudaljenijeg, zapravo je jedini način koji nam je Isus dao da pronađemo put spasenja i blaženstava. (papa Franjo)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad su Isusa htjeli kamenovati, On ih začuđeno pita: A zašto?! Haj, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati Evo što sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : Oh Blagovjesnice - Alkarice draga evo prođe ovaj dan. Napose tvoj jer si nam donijela Spasitelja. Isprosi kod Sina svog potrebnu milost za sve moje ljude: subraću, prijatelje, a i znance koji su mi se svojim krepostima privinuli srcu. Alkarice pomozi nam svima donositi blagu vijest o tvom Sinu. Hvala ti što s tobom mogu biti ovako blizu. Osjećam da smo baš svoji od kad si ti meni ovci svoga Sina prenijela onu blagu vijest . Hvala ti hvala! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 3. 2021. Gospodine danas u subotu petog korizmenog tjedna je svagdan. Iz riječi evanđelja što ga danas slušamo razabiremo da ima onih koje si Ti Gospodine odabrao da pronose Tvoju riječ - premda osobno toga nisu dostojni. Takav je bio i Kajfa veliki svećenik - koji jer je bio u službi istine, rekao o Tebi Gospodine Isuse: 'Bolje je da jedan čovjek umre za narod, nego da sav narod propadne.' Molimo Te da Tvoju riječ umijemo razumjeti i od onih, koji po našem mišljenju, nisu dostojni da nam je navješćuju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 11, 45-56)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.02 sati Ako neće, neće... Hoće poslije. Al' comp sam utrnuo utrnuo, jogurti srknuo, guska će poslije... E večeras (četvrtak) ne čekam meštra Spliću jer je već bija i uradija Isusovu ovcu 'prva liga'. A to samo zato jer je ta ovca Isusova. Eto čekam da mi njegovateljica Jadranka daruje da na motomedu đinasticiram. Premda ne bi imao pravo jer me mešar Splićo do maloprije urađiva. A što ću služim se muljanjem da mi treba đinasticiranje kako bi anđele sanjao. Ali pravo za reci treba mi da istipkuljim na mob potrebno. E potrebno to je večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit kako spada valja se osvrnut na evanđelje (petak) i reć koju. ... E ovo je pravo evanđelje za one koji misle ako si Isusov da si budaletina s kojom svaka šuša može što hoće. Vidimo Gospodin pita: Mnoga vam dobra učinih. Zašto me udarate? Haj shvatimo: biti vjernik - kršćanin znaci štititi svoje dostojanstvo. Ne dati se svakoj budaletini u ruke. A kad im dopadneš a nemoćan si braniti se. Onda si mučenik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš imat na pameti vojnik Kristov je dobar ki kruv. Ali nije janje za klanje svakoj budaletini.' E dide kad san se nejak branit.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ako iđen u crikvu. Niki u me diraju i kažu taj ti neće ništa - milej babe Jake i iđe u crikvu. 'Lujo tis mile i babe Prlje pitaj nju. A mi ajmo Gospinu ružarju.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.03.2021., četvrtak


15.09 sati E i danas jesam li imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR poticaj: haj na web Isusov ovco! Kako? Što? Danas na Blagovijest? Eh pa da Mariji anđeo priopćio blagu vijest za sve nas. A Marija - moja Alkarica je priopćila za mene i web župljane 'puno lipi stvari'. Te stvari podrazumijevaju da će Isusova ovca sigurno promigati i profunkcionirati. Ali to zbilja nešto kad od Nebesnika dopre glas. Eto to je 'neopisivo'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice moćna jer smo tvoji neće nam za ništa skočit krv u moždane. Al' i ako skoči čuvaj one oko nas - a i nas same. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati Evo što sam baš (četvrtak) u blok napisao olovkom (za spas rukopisa) : 'Oh Blagovjesnice Sinjska Gospe, Alkarice mila, hvala što si blagom viješću Isusovu ovcu utješila.' ... A je bila je i kraljica, tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov - od kog svaka nevaljalština i zloća kao i ova beštija korona glavom bez obzira: struuug od krža Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zdravo Marijo, milosti puna,
tihi te pozdrav ispuni cijelu,
prosipa glazbu nebeska struna,
Silni se javlja u Gabrijelu.


Ljubavi svjetlo Nazaret prože,
pozlati obzor u jutro blijedo,
tek što si rekla: dajem se, Bože,
pod srcem vjernim zače se Čedo.


Radost se kupa u tvojoj slici,
Kraljice mira, Djevice čista,
hvala za posluh u nevjerici,


blažena Majko, kolijevko Krista;
na tebe svaka duša računa,
zdravo Marijo, Istine puna.
(Jakov Džolić)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako te netko bezrazložno udari! Jer si kršćanin upitaj kao i Krist: Zašto me udaraš?!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.46 sati A jel' krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) - to ono pravo vrijeme kad ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima danas? Oho ima, ima: 'Poslan bi anđel Gabriel...' I počelo je. Oh hvala Ti hvala Kriste što si nam došao. ... 10.37 sati E sada poslije svete mise đinasticirajući (na motomedu) mogu kazat da nam je na svetoj misi pjevao gore spomenutu pjesmu naš superior p. Antunoviać koji nam je i predvodio svetu misu. A je doista je veliko to kad Nebo čovjeku kaže što mu je činiti. Znam da još moram durati, čekati, strpljivo durati. Optimist sam jer znam da to ima smisla. Duranje nešto vrijedno izgrađuje. Ah spomenut valja i radosnu vijest da će i danas meštar Splićo doći i uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Kad gledan tebe baba Jako i naše krče i njive meni to na isto dođe. Tis pravo naše čeljade. 'Lujo jesan ponosita san Vlajina jer iz kraja san Gospe Sinjske.' - I ja sam ponosita jer sam i ja iz kraja Gospe Ramske.
- E naša je Vlaška Gospa Sinjske. To bi vi i Rame htjeli ukrast – al' naša je! Nedamo je! Od srca p. Luka
- O ne, pater Luka, mi smo sretni da našu Gospu toliko ljubite!!! Od srca …

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Htio bih blagovati Gospodina koji me voli više nego itko, i koji mi je draži od svega na svijetu. (bl. Ivan Merz)

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.44 sati Vidim tu na mobu sam učinio bilješku: krunica sv. Josipu. Jer o tom bih volio u jutarnjem 'Razmatranje uz mob'. Sinoć (srijeda) sam htio imati kao obično Gospinu krunicu uz HKR. Ali nisam jer je bila krunica sv. Josipu. Potaknut sam reći da štovanje Gospe nije na istom nivou kao štovanje bilo kojeg drugog sveca. Gospa je majka Crkve. Ona je najsigurniji put Bogu (to dogmatski stoji). Za Hrvatsku se kaže da je Gospina Hrvatska i nerazborito je da to HKR zanemaruje. Za koji tren ću imati krunicu uz HKR (vjerujem Gospinu). Bit će to i prvi korak u ovaj dan (četvrtak, 25. 3. 2021.). A onda nastavljam hodati, trčati, letjeti... Odnosno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oče, proslavi ime svoje!
Oče hvala ti za muku i smrt tvoga sina, za spasenje i otkupljenje koje si nam po njemu podario. Molim te, kao što si se proslavio u njemu, proslavi se i u mom životu, u svemu što jesam i što radim. Daj mi samo ispuniti tvoju svetu volju. Neka moj život bude život za druge (Preuzeto: facebook)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, posla Bog anđela k Mariji koji joj složio priču. Marija rekla: DA i imamo Isusa. Recimo i mi: DA i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svijest o Božjem postojanju nije nam prirodno usađena na neki jasan ili specifičan način. Kao što je opće poznato, čovjek je svjestan onoga za čim prirodno žudi, a prirodno žudi za srećom koja se može naći jedino u Bogu. (Toma Akvinski)

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Iz bloka: 'Hah, jer su sva tvoja stremljenja upravljena ka normalnom - najnormalnijem životu. Fino se natjeraj, prisili se i večeras (srijeda) smisli nešto što ćeš napisati olovkom u blok (za spas rukopisa). Eto to sam napisao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, danas se ničega ne bojim:
nikakve opasnosti, jer Ti si moj štit;
nikakvog gubitka, jer sve pripada Tebi;
nikakve patnje, jer mi Ti pomažeš nadvladati je;
nikakvog gubitka, jer ćeš mi Ti dati bolje;
nikakvog neprijatelja, jer Ti i njega ljubiš;
nikakve poteškoće, jer ćeš mi Ti pomoći da se oduprem.
(Communauté de Pomeyrol)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 3. 2021. Gospodine u petom smo korizmenom tjednu. A danas u petak kad je svagdan u evanđelju slušamo da si Ti držao do sebe, nisi nerazumno srljao u nevolju. Kad su pograbili kamenje da Te kamenuju. Fino si ih upitao: 'Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?' Hvala Ti Gospodine što nam ovim evanđeljem kažeš da smo dužni brinuti svom dostojanstvu. Ne smijemo dozvoliti svakoj budaletini da se iživljava na nama. Molimo Te učini nam srca naša po Srcu Svome i ne daj da ikog mrzimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 31-42)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.47 sati Baš sam htio reći: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, guska neće... 20.16 sati Kad naišao je onaj koji se na webu predstavlja kao meštar Splićo - a zapravo se radi o pravom, pravcatom arhanđelu Mihalu. Je kad vam kažem glavom i bradom. A uradba, hej, hej - samo takva. Isusovu ovcu je na kućnoj terasi uradio u totalu potpuno i cjelovito. Ali nanjušio sam da ima simpatije za Zagorce. Uskrsni ručak će mu biti Zagorska purica - obećao je zalogaj donijeti i svom pacijentu Zagorcu: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ki vojniku Kristovu nek ti je uvik prid očiman Vlaška Alkarica Gospa Sinjska. To znaš da spasila Sinj od razbojnika.' Znan dide i menej!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako na tebi se vidi da štuješ Gospu Sinjsku. Il' paziš ovce, il' na čatrnji pojiš goveda - cila si ki Gospa. 'Ajde Lujo ujti ružarju Gospi Sinjskoj.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.03.2021., srijeda


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Tri stvari su nam ostale od raja: zvijezde u noći, cvijeće po danu i dječje oči." Dante Alighieri

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.43 sati Eh nemam pravo beskoristan biti. Pa eto sad do krunice uz HKR mogu pokušat rastegnuti jedno 'Razmatranje uz mob'. Ma ne mogu povjerovati koliko u meni ima bijesa na one koji su me raspinjali dok nisam imao sebe. A znam ne smijem se podati mržnji, bijesu i želji za osvetom. A zna to i moj Alkarica (Gospa Sinjska). Zato me svako malo potakne i podsjeti da su te prve godine raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) najplodnije duhovnim darovima. Doista ne tek sto je grijeh podati se tim ružnim mislima nego je to potpuno besmisleno. Ta suza moja Alkarice koja je na me pala 19. 4. 2005. ne bi pala da me nije trebalo tješiti. Oh hvala ti hvala Alkarice moćna i mila za suzu tvoju koja me na život rodila. Svoju moć iskaži mi ne daj mi nikoga mržnjom trovati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska da nam srce imati kao ti svaki poticaj Božji bi odjelotvorili.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati 'Gospodnji Duh na meni prebiva, čuva me, vodi i nadahnjuje.' Eto to sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) ... A je bila je i kraljica - tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov od kog zrači poruka svakoj nevaljalštini i zloći: 'Ima da te nema!' A beštija korona sva izvan sebe zbog svetosti svete Hrvatske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako Ti kažeš onda može: sve, sve, sve... Sve, radikalno sve. Ne obaziri se, ne mari... Sve, sve... Ne štedi me, iscrpi me, uzmi više nego ti dam. Sve, sve, sav pripadam samo Tebi!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.39 sati Oh Gospodine kažeš: ako ostanete u mojoj Riječi.... Ha, dobro je krepošću urešeni Anđelko već liftom u kapelu spušta karijolu (s ovcom). Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. I ovca će bit kako spada Isusova ovca = isusovac. Odnosno ovca će doći k sebi. Bit će doma, tj. bit će uz Riječ Božju. A je, ovo bi treba biti preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i kaži što ima? Sada poslije svete mise đinasticiranje (na motomedu). Tu su i druga terapetuska sredstva: mob i comp a i redovnički đir koji i danas ide 'sve u šesnest'. E ali i danas sav radostan očekujem potpunu i cjelovitu uradbu glavom i bradom arhanđela Mihaela (koji se je iz nekakvih osobnih razloga na webu meštar Splićo). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Isuse, smiluj nam se kada nam anđeo našega života pruži čašu kao i Tebi. Molimo Te, smiluj nam se. Nemoj nam se smilovati tako da nas mimoiđe čaša. Tvojima je treba piti skupa s Tobom, onako kako si je i Ti pio. Ali smiluj nam se tako da budeš uz nas; da budeš uz nas ne radi toga da se osjetimo jakima u tom času, nego da Tvoja jakost pobijedi u našoj slabosti. Smiluj nam se, molimo Te. U stradavanju na Maslinskoj gori gledao si pred Sobom ljude u getsemanskim mukama i to viđenje je utješilo Tvoje srce. Dopusti da se ubrojimo među ljude Tvoje utjehe. (Karl Rahner)

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Maslina je neobrana... Ne to, nego: maši, maši maslinovom granom Isusu. Najnemoćnije je učinio najmoćnijim. Prezreno učinio poželjnim. Patnji i boli dao odličja. (knev Cvjetnica b)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.37 sati Oh vodi kud hoćeš nas! 5.55 sati 'Uvijek tu prijatelj tvoj HKR' E učinjen je prvi korak u ovaj dan (srijeda, 24. 3. 2021.). A sada nastavljam što sam Gospinom krunicom uz HKR započeo: hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To ću činiti kroz sve događaje i susrete. Hajmo zajedno! I učiniti ovaj dan uspjelijim i ljepšim. Neka se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Kad gledan tebe baba Jako i naše krče i njive meni to na isto dođe. Tis' pravo naše čeljade. 'Lujo jesan ponosita san Vlajina jer iz kraja san Gospe Sinjske.'
- Bravo baba Jako
Krasno.
Neka te blagoslovi i čuva Gospa Sinjska

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah, kad bi naše oči mogle vidjeti što se tijekom svete mise zbiva na oltaru… (Leopold Mandić)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da trebamo ostati u riječi Božjoj. A kako? Predlažem da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati Evo što sam baš (utorak) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'O hvala Ti Gospodine što sam Tvoja ovca = isusovac.' To sam pod dojmom poslijepodnevnog susreta sa provincijalom HPDI. A i u molitvi redovničkog brevijara spomenuo sam se subraće iz HPDI. Ma znači mi to da nisam 'sam pale na svijetu'. Bog nas je stvorio kao socijalna bića. Nekom se mora pripadati. Mi subraća u HPDI smo obitelj. Nerijetko i bolja od stare obitelji koju smo imali prije. Zaista sam sretan što sam zajedno sa onima s kojima me povezuju iste vrijednosti. A Isusovim ovcama najveća je vrijednost Gospodin Isus Krist. Haj, zdravě i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bez Isusa Krista čovjek mora biti u bijedi i poroku. S Isusom Kristom čovjek je oslobođen bijede i poroka. U Njemu je sva naša vrlina i svo naše blaženstvo. Van Njega postoji samo porok, bijeda, zablude, očajanje, pomrčina, smrt... (Paskal)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 3. 2021. Gospodine danas 25-tog ožujka je svetkovina: 'Navještenje Gospodinovo - Blagovijest.' U evanđelju slušamo to je bilo kao prelijepoj priči kako si nas pohodio Gospodine. Evanđelje kaže: 'Posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad imenom Nazaret k djevici zaručenoj s mužem koji se zvao Josip.' I taj anđeo je složio priču Mariji. Na što je tvoja majka Marija rekla: 'Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!' Tim riječima je Marija ocrtala svoju dušu - hvala Ti za nju, Tvoju majku Mariju, našu dragu Gospu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 26-38)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Boga nema samo za onoga tko Ga ne traži. Traži Ga, i on će ti se javiti. (Lav N. Tolstoj)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati 'Ljiljooo!' To bi rada i večeras za motomed đinasticirat. Makar je meštar Splićo bio i uradio me baš kako spada. Ma iskreno bolje bi mi išlo tipkuljenje na mob da istovremeno đinasticiram. Šta'no kaže evanđelje (srijeda)? ... Aha kao što se najbolje može znati što je riba ako je u vodi promatraš. Isto tako kršćanin se najbolje prezentira ako ostaje u riječi Božjoj. 18.32 satě Ha, Bogu hvala za njegovateljicu 'Lj' stavila me je za motomed đinasticirati. E što znači 'ostati u riječi Božjoj?' To prije svega znaci živjeti u skladu s njom. Tj. prakticirati evanđelje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Zašto ti dide nikad ne paradiraš Ogorjen u svojoj vojničkoj monturi? 'Lujo da me Ogorani vidu u monturi partizanije. Zasuli bi me stinon - s pravon jer to i nije moja.'

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kad gledan tebe baba Jako i naše krče i njive meni to na isto dođe. Tis' pravo naše čeljade. 'Lujo jesan ponosita san Vlajina jer iz kraja san Gospe Sinjske.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2021., utorak

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Maslina je neobrana... Ne to nego: maši, maši maslinovom granom Isusu. Najnemoćnije je učinio najmoćnijim. Prezreno učinio poželjnim. Patnji i boli dao odličja. (knev Cvjetnica b)

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.52 sati SOK = sve ok je bilo na vizitaciji. Provincijal p. Renić sređen, uravnotežen normalan subrat isusovac. Trebam izmoliti Zdravomariju za HPDI (Hrvatska provincija Družbe Isusove). A to ću večeras krunicu uz HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska ti si mogla biti mogla biti urešena svim krepostima jer si bila blizu svoga Sina. Budi prava i nama mjesta daj uz svog Sina Isusa.

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Evo što sam baš olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : Duše Sveti dođi, puhni, nadahni da kažem p. provincijalu sve kako spada. ... A je bila je i kraljica, tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov. A svakoj nevaljalštini i zloći se odašilje poruka: Ima da te nema! Smjesta van od svetoga! A i beštija korona vidi u svetoj Hrvatskoj crno joj se piše. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubim te, Bože moj!
Moja je jedina želja ljubiti Tebe,
sve do posljednjeg daha mojega života.
Ljubim te, Gospodine,
i jedina milost za koju Te molim
jest, da Te ljubim vječno!
Bože moj,
ako moj jezik ne može reći
u svim trenucima da Te ljubim,
želim da Ti moje srce to ponavlja,
koliko god puta dahnem.
Ljubim Te, moj božanski Spasitelju
jer si bio raspet za mene.
Ljubim Te, Bože moj,
jer me držiš ovdje dolje raspeta za Tebe ...
Bože moj,
kako se približavam svome kraju,
iskaži mi milost
da se tako povećava moja ljubav.
(župnik Arški)


- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što je riba zna se ako je u vodi. Tko je kršćanin zna se ako je u riječi Božjoj (kao ti!)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.31 sati Ha, mogao već sada slagat 'Glas iz krpa'. Premda vrlinama urešeni Anđelko liftom još ne spušta karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. 9.45 sati Evo baš naš krepostima urešeni Anđeo liftom spušta karijolu (s ovcom) I kaži šta još ima? A ěma, ima: 1. đinasticiranje (na motomedu) 2. Vizitacija (od provincijala) 3. Uradba Isusove ovce (od meštra Spliće). Sve se to naravno uklapa u redovnički đir koji i danas ide 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Krist se prinosi za žrtvu na svakoj misi, izražavajući tako svoju ljubeću poslušnost nebeskome Ocu, što se sada očituje u posvećenju kruha i, odvojeno, posvećenju vina. To je vrhunac, sama srž svete mise. (Francisco Fernández Carvajal)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.41 sati To je već utorak, 23. 3. 2021. 'Teku danci kao sanci a godišta kao ništa.' Ako brzo teku znači sadržajni su. Kao redovnika Isusovu ovcu raduje me što je temeljni sadržaj duhovni život. I što će prvi korak i danas biti Gospina krunica uz HKR. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svemir, i svaki njegov dio, ma koliko bio malen, ima jedini zadatak, da hvali svoga Stvoritelja. (sv. Franjo Saleški)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo pametna si ti glavica. Rada bi te naučit nike vilozovijske stvari. Vidiš mile ovo jaje: ono 'je jaje'. A more li to jaje: 'ne bit' ? Ih, baba Jako pušćeš da čujes: krššš i više nije.
- Bija ti je Don Mate Rađa susjed iz Ogorja kod mene na kavi!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, haj molim te daj ruku i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Donijet ćemo mir svojim narodima, ovim prostorima i cijeloj Europi. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati A i večeras (ponedjeljak) sam načinio zapis olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo koji: 'Molim Te Gospodine da sutrašnji razgour s p. provincijalom bude u ozračju iskrenosti i razboritosti.' Eto tako tamo piše. A duhovno sam se nastojao pripraviti za sutrašnji službeni razgovor s provincijalom (vizitacija). U molitvi redovničkog brevijara sam spomenuo Gospodinu da sutra (utorak) bude s nama u 15.30 sati. A spomenut ću to Gospodinu ujutro kod svete mise. Da naš razgovor protekne baš u AMDG ozračju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Bože, Stvoritelju i Oče svega života, Ti si nam darovao vremeniti život, da u njemu rastemo i usavršujemo se. Ti si nam ga predao u našu ruku, da ga ispravno vodimo, i jednoć ćeš od nas tražiti račun, što smo od njega učinili.
Ali, Ti si nam darovao i jedan drugi život. Budi se u onaj čas koji je odredila Tvoja milost, prije svjedočanstva Tvoje objave. Dolazi iz vječnosti, i Duh Sveti, Životvorac, stvara ga u nama. I ovaj si život predao u našu ruku. Možemo ga dostojno živjeti, ali i rasipati; možemo se truditi da raste i sazrijeva, ali ga možemo i zanemariti i upropastiti. I jednoć ćeš od nas tražiti račun, što smo od njega učinili.
Daj da uvijek budem svjestan, o Gospodine, da je ovaj sveti život u meni. Daj da znam da je stvarniji od svakog vremenitog života. Daj da osjetim njegovu božansku dragocjenost, u kojoj je posljednji smisao novoga života. (Romano Guardini)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 3. 2021. Gospodine u petom smo korizmenom tjednu. A danas u srijedu kada je svagdan u evanđelju slušamo Tvoje divne riječi: 'Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici: upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.' Hvala Ti Gospodine Istino naša. Hvala što si Ti istinska Ljubav, Radost i Mir naš. Hvala Ti što smo osvjedočeni da si i danas s nama. I za naš Hrvatski katolički radio, koji neumorno širi Tvoju riječ - Ti hvala. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 31-42)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.57 sati Hajmo: comp sam baš utrnuo, jogurtić srknuo, gusku neću... I dok čekam njegovateljicu 'Lj' da stavi Isusovu ovcu za motomed đinasticirati. Bacit ću trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju... Aha, uspomene na p. Miljenka Belića koji bio profać ontologije tu na Jordanovcu. Joo ono njego uvjeravanje: ako nešto jest onda jest! Bog je jest, a čovjek ako je. Bio je to drag čovjek i dobar prof. 18.16 sati E sada nastavljam filozofirati đinasticirajući (na motomeu). Pazite što evanđelje kaže: Bog je odozgor a mi ljudi smo odozdol. Ako čovjek drži do se priznat će da je obični pozemljar. Sve što je, što ima i zna to mu je besplatni dar od Gospodina. A to zato što nas Bog neizmjerno ljubi. Eto to je korijen dostojanstva nas malih ljudi pozemljara. Što nas neizmjerno ljubi On, Apsolutni, Savršeni Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide ti kažeš da vojnik Kristov triba znat sve i ništa više! Unda bi triba znat štaj me pitala baba Jaka: morel' uno šta je bit da nije? 'Lujo samo Bog je, sve drugo ako je.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo pametna si ti glavica. Rada bi te naučit nike vilozovijske stvari. Vidiš mile ovo jaje: ono 'je jaje'. A more li to jaje: 'ne bit' ? Ih, baba Jako pušćeš da čujes: krššš i više nije.

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2021., ponedjeljak


Gospodine,
molim te za mir, mudrost, snagu.
Danas hoću gledati svijet
očima punim ljubavi.
Biti strpljiv -
sa razumijevanjem blag i mudar.
Tvoju djecu želim vidjeti
iznad onoga što mi se pričinjava.
Onako kako ih Ti vidiš -
u svakome vidjeti samo dobro.
U mojoj duši neka se zadržavaju
samo misli blagoslova.
Daj da uvijek budem otvoren i radostan,
kako bi svi koji mi se približe,
osjetili Tvoju nazočnost.
Zaodjeni me Svojom dobrotom.
Prošlost povjeravam Tvome milosrđu,
sadašnjost Tvojoj ljubavi,
budućnost Tvojoj Providnosti.
(Mons. Pjetro Cocolin)


- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Marijo, Gospe Sinjska mila isprosi nam bar toliko pametni biti da priznamo sve što jesmo, imamo i znamo od tvog Sina Isusa nam je darovano. O Gospe Sěnjska moli za nas.

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.39 sati E bila je naša pastirica s. Natalija uzdignula križ Kristov i samo taku šamarčinu odvalila svakoj nevaljalštini i zloći. A ova beštija korona pred križem Kristovim nema što reći. Samo kuka: ajme majci što me ne pobaci. Iš, iš, iš… biš ća. A inače Isusova ovca nije još u 'krpama' kao obično jer meštar Splićo javlja da je stiže uraditi. Traj-na-ni-na... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva. Ps 23

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ens, entis... Ma pusti me stat! Dosta mi je znat da nije Ljubavi ne bi svita bilo.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.05 sati Isus piše li ga piše u pepelu... A to zato grešna dušo što optužuješ ovoga, onoga... Nema kog nisi! Samo ti čist si. Ah, ne znam. Smiluje se Bože meni grešnoj ovci Svojoj. Ah, pa da za 'Glas iz krpa' valja kazat p. provincijal je došao imati službenu vizitaciju. I sada će predvodit svetu misu u 10.30 sati. E a ovo što tipkuljim na mob, čekajući da budem prebačen u kapelu je pregledněk dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta još ima? Ima, ima poslije svete mise đinasticiranje (na motomedu). Pa ima doci, valjda pred večer meštar Splićo koji će uradit Isusovu ovcu baš kako spada - u totalu potpuno i cjelovito. 11.08 sati Đinasticirajući (na motomedu) sada poslije svete mise mogu kazat Bgu hvala za sve! Idemo dalje činit: 'sve na veću slavu Božju' (AMDG) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kršćanine, želiš li pronaći najdjelotvorniji način nadvladavanja napasti i ustrajavanja u dobru, pričešćuj se. (don Bosco)

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.57 sati Pavao Kolarić - čujem na HKR bio je to mladi uzoran isusovac, umro u Rimu. Idemo u ovaj dan (ponedjeljak, 22. 3. 2021.) onak kak spada na prave ljude: Veselo, veselo Zagorci... Do-bro ju-tro Hrva-tska... Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi. Prvi korak se zna... A poslije Gospine krunice uz HKR. Kroz sve događaje i susrete nastavimo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad optužujemo jedni druge Isusa potičemo da ispisuje naše grijehe u pepelu. Haj, budimo pravi i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)
Čovjeka treba poučiti najprije da je Bog ljubav. Bog ne ljubi. Bog ne može ljubiti. Kad bi Bog ljubio, onda bi mogao i ne ljubiti. Bog jest ljubav. Njegova supstancija je ljubav. Njegova egzistencija je ljubav. Kad Bog ne bi ljubio, ne bi postojao. (Tomislav Ivančić)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.07 sati Evo što sam večeras (nedjelja) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Dušmana od nas otjeraj, i postojani mir nam daj.' Hvala Ti Gospodine što si od mene svoje ljubljene ovčice otjerao one koji su bili instrumenti Dušmana zloga. Što si me prosvijetlio i mir mi darovao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sve što je teško pruža mi radost jer me približava Gospodinu. Kad prestanete živjeti za sebe, pokoravate se i živite za Boga, sve je drugačije - ima značenje i vrijednost. (Clare Crockett)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka, Nismo se nikad upoznali, ali bila sam na Modravama ovaj vikend, po ne znam koji put, i odvažila se javiti. Htjela sam vam reći da smo obrezivali masline i pripremali grančice za Cvjetnicu. Tamo je pravo proljeće, trava je zelena, ima puno cvijeća, masline su velike, dio smo uspjeli pognojiti, Marija je prošlo ljeto posadila ružmarin, metvicu i još neke biljke koje su se baš lijepo primile. Dečki su razbijali beton od slonljenih pontona i mjerili sve jer nabavljamo nove šatore... Ekipa je bila baš vesela i svi tako vole te Modrave i dobar dio njih ih osjeća svojima... Htjela sam vam još reći da su vas neki spominjali i molili smo za vas. Bit ćete i dalje u molitvama, a vjerujem i mi u vašima. Znam da jesmo jer inače ne bi sve bilo tako posebno. Bit ću slobodna poslati vam još koji mail jer i vas, zbog svega doživljenog, osjećam svojim i zahvalna sam na vašem životu. Želim vam mirnu noć. …
- Ah, Modrave... Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 3. 2021. Gospodine danas u utorak petog korizmenog tjedna je svagdan. Po riječima evanđelja svraćaš nam pozornost na činjenicu postojanja. Svi mi jesmo i to je Tvoj dar. A Ti jesi Gospodine ali u punini. U evanđelju nam kažeš: 'Vi ste odozdol, ja sam odozgor.' ... 'Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.' Gospodine mali smo i krhki ljudi, nemoćni razumjeti sebe. Znamo tek da sve što jesmo, imamo i znamo Ti si nam besplatno darovao jer nas neizmjerno ljubiš. Hvala Ti! Molimo Te podaj nam potrebnu milost da Ti ljubavlju uzvratimo za Ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 21-30)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.08 sati Ha, već sam se prepao da će njegovateljica Jadranka staviti Isusovu ovcu za motomed đinasticirati. Pa da neću stići kazat da sam baš comp utrnuo, jogurtić srknuo, a guska ako neće, neće.... E to prije uradbe večernjeg 'Razmatranje uz mob' 18.27 sati A sada đinasticirajući (na motomedu) valjalo bi kazat koju o evanđelju (ponedjeljak) ... Ehe, znate zašto su oni, koji dovukli onu nesretnicu pred Isusa, 'počeli izlaziti jedan za drugim počevši od starijih?' Vidjela je banda da je Isus u pepelu ispisivao njihove opačine za koje su měslili da se nikad neće saznati. Ali pred Gospodinom se ništa ne da sakriti. Zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju. Budimo stoga oprezni svaki put kad optužuješ brata/sestru - Isus u pepelu ispisuje tvoje opačine. E pazite! Jedno je kad ti brata/sestru korigiraš i to činiš srdačno i s ljubavlju. A drugo je kad na njega nasrćeš kao bijesan vuk ili tiho i blago kao podla hijena. Ako smo ljudi onda budimo to. Ako smo vjernici kršćani onda smo braća i sestre u Kristu. Tada nas Duh Sveti združuje. Povezuje nas primjerena kršćanska ljubav. Zbog želje da nam bude bolje korekcije radosno dijelimo i uvijek su dobrodošle. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov jesi ali si ki svaki čovik slab i grišan. Al' se Krist kralj pravi da ne vidi grije svog vojnika. Sve dok se ne obori na brata.' Dide na sestru...

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej hej baba Jako šta to pišeš u lugu? Al' ti znadeš pisat? 'Lujo kad ti tužiš seku svoju - unda nagoniš dragog Isusa da tvoje grije piše u lugu.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2021., nedjelja


Ti si nas prvi ljubio,
o Bože.
Mi govorimo o Tebi
kao da si nas samo jedanput prvi ljubio.
Naprotiv,
iz dana u dan, čitav život,
Ti nas prvi ljubiš.
Kad se ujutro probudim
i uzdignem k Tebi svoj duh,
Ti si prvi,
ti me prvi ljubiš.
Ako se ustanem u zoru,
i odmah uzdignem k Tebi svoj duh
i svoju molitvu,
Ti me prethodiš,
Ti si me već prvi ljubio.
I tako je uvijek.
Ti nas ne ljubiš prvi samo jednom,
nego svaki dan,
na putovima našega života.
(Sören Kierkegaard)

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MLADOSTI MOJA


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Krunica Božanskog milosrđa i milosni poticaj: Haj na web! Pa eto mogu koju o milosnom poticaju da molim za potrebne darove Duha Svetog kad profunkcioniram. A naravno i da profunkcioniram kako spada. A to je uzvišenije od tek miganja nogama. Ma Bogu u ruke! Eto mogu kazat da me dvije stvari raduju: 1. Sada će doći njegovateljica Jadranka i valjda će donijeti kavu za spiti 2. jer bih trebao nazvati svoje u Solin (seku Ivu). A tad ćakula-bakula bolje ide kad ima kave srrrk... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O mila majko Nebeska divna Gospe Sinjska sve bi dali kad se ne bi sa svojima svađali. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati 'Hvala ti za propovijed - Anđelko!' Tako sam baš olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) nakon što me je krepostima urešeni Anđelko ubacio u 'krpe' ... A je bila je i kraljica! Tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov pred kojim se skameni od straha svaka nevljalština i zloća. A i ova beštija korona pred križem Krěstovim drhturi kao prut. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodin ispisuje grijehe tvoje u pepelu dok ti optužuješ brata svog. Prestat će pisati čim ti prestaneš optuživati.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.35 sati Ah kad bi čovjek znao, ako si Kristu predan onda je svaka patnja, muka i nevolja dobrodošla. Onda kad počinje se strašna muka. Uvjeren, znaš, zato se i raduješ - počinje se uspon tvoj. Ah to vazmeno otajstvo prebogato je. A kako ovo tipkuljim na mob u liftu kojim krepostima urešeni Anđelko spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. Ovo sto ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji je preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i kaži šta ima? Začuđujuće, korizma a 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka). Razlozi? Sređen, uredan redovnički đir ide svaki dan 'sve u šesnest'. O kad bi sui imali ovu milost živjeti život svoj s Isusom i Marijom bio bi to to svije o kom ona pjesma kaže: Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka zelena i mirisna livada iz sna. (Ovo na kraju pišem đinasticirajući na motomedu) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


MOLITVA ZA SVEĆENIKA
Dušo Kristova, posveti ga: Podsjeti ga, Gospodine, da je njegovo svećeništvo Tvoje svećeništvo. Učini ne samo da bude ljubljen, nego da može ljubiti i to onako kako Ti ljubiš. Daj mu dar svoga mira.
Tijelo Kristovo, spasi ga: Nahrani ga sobom u svakoj pričesti, dok on nas hrani. Nemoj da gladuje usred obilja. Spašavaj ga, Gospodine, i od nas, njegovih vjernika.
Krvi Kristova, napoji ga: Obnavljaj njegov žar svaki dan, učini da bude svima dostupan, da žeđa za dušama, i da pije Tvoju čašu do dna. Daj, Gospodine, da bude opojen Tobom i u radostima i u žalostima.
Vodo iz prsiju Kristovih, operi ga: Obnovi, Gospodine, obećanja njegovog krštenja; oživi darove Duha Svetoga koje je primio po milosti potvrde; neka se uvijek iznova oduševljava za vjernost obećanjima svoga ređenja. Učini novom i proživljenom svaku njegovu svetu Misu.
Muko Kristova, okrijepi ga: Privuci ga, Gospodine, na križ k sebi, da ne padne. Drži ga čvrsto uza se, tako da s Tobom osjeća sigurnost Tvoga uskrsnuća. Daj, Gospodine, da bude vrijedan povjerenja kojim će biti ispunjeno i njegovo srce.
O dobri Isuse, usliši ga: Poslušaj, Gospodine, kad Te moli za pomoć, kad je u teškim iskušenjima, kad ne zna što bi učinio. Usliši ga, Gospodine, kada iz dubine srca zavapi Tebi. Daj da osjeti u takvim časovima da si mu prijatelj, Gospodine.
Među rane svoje, sakrij ga: Zaštiti ga, Gospodine, od njega samoga; on je samo čovjek kao i drugi. Spriječi sve one koji bi htjeli uništiti i njegovo čovještvo i njegovo svećeništvo. Neka svi oko njega, a i on sam, osjete da pripada Tebi i da je Tvoj, Gospodine.
Ne daj da se odijeli od Tebe: Drži ga na dlanu svoje ruke, Gospodine. Čuvaj ga u svome srcu. Ne dopusti da nikakva gorčina uđe u njegovo srce. Daj da uvijek ostane sjedinjen s euharistijom, i tako istovremeno s Tobom i s Tvojom Crkvom.
Od neprijatelja zlobnoga brani ga: Čuvaj ga i brani od Sotone i njegovih zlih duhova koji bi ga htjeli proždrijeti i udaljiti od Tebe, Gospodine. Neka nikakvi zlobni neprijatelj ne rasprši njegovo malo stado koje si mu povjerio. Naoružaj ga, Gospodine, darovima Duha svoga.
Na času smrti zovni ga: Gospodine, Ti po njemu spasavaš druge, ali on sam sebe ne može spasiti. Zato Ti budi neprestano s njime sve do kraja. Oslobodi ga svakog straha. Budi uz njega i stani uz njega u teškim trenucima zemaljskog života da ga ojačaš.
I zapovijedi mu da dođe k Tebi: Zapovjedio si Petru da zakorači i hodeći po vodi da dođe k Tebi, i nije se bojao; krenuo je. Svojim milosrđem si razbojniku na križu otvorio vrata raja. Tako daj i njemu nagradu neba: otvori mu u nebu svoje ruke i primi ga u svoje naručje.
Da te sa svetima Tvojim hvali i slavi u vijeke vjekova. Amen: Daj mu nagradu neba, daj mu ono mjesto koje si mu pripravio kad si Ti sam pošao k Ocu da sjedneš Njemu s desne i da se tamo za njega i za nas zauzimaš. Amen.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj koji se dostojno pričešćuje, gubi se u Bogu, kao kaplja vode u oceanu. Kako lijepo bi bilo kad bismo na to mislili: izgubiti se u bezdanu ljubavi za cijelu vječnost. (Ivan Marija Vianney)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.42 sati Hajmo - može u ovaj svečani, slavni dan (nedjelja, 21. 3. 2021.). K tomu ovo je prva proljetna nedjelja. Zato opušteno, vedro i veselo po domaću: Veselo, veselo Zagorci... Do-bro ju-tro Hrva-tska... Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi. Stanimo, promislimo pred činjenicom: život kakv spada iz smrti se rađa! Cvijet koji nas uistinu raduje iz kamena cvjeta. Evanđelje kaže ako želiš zbilja živjeti onda s ljubavlju za Ljubav crkni, istroši se, nestani, umri - tad ćeš zadobiti svu raskoš i ljepotu života. Prvi korak u ovaj dan i danas će biti Gospina krunica uz HKR a onda hodati, trčati, letjeti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovjekova sudbina je u rukama Boga, stoga je prijateljstvo s Bogom za čovjeka sudbonosno pitanje. Čovjek sve ima i može imati, ali čovjek nema sebe. Čovjekov život je u rukama Boga. Jedino razumno čovjekovo držanje jest prijateljevati sa Bogom. Bog je čovjekova sudbina. Bog je jedina mogućnost čovjeku da preživi, da bude sretan i savršen. (Tomislav Ivančić)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđeoski princip: ako s ljubavlju nestaneš, izgubiš sebe Krist će te bogato nagraditi. Zato realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubav je čudesna ali teška pustolovina, jer od onoga tko ljubi traži stalan napor da želju za primanjem preobrazi u želju za darivanjem. (Michel Quoist)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati Evo što sam večeras (subota) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Aha to je ono Pavinovo (p. Slavko Pavin) : ŽIVJETI = UMRIJETI = ŽIVJETI.' Eto to! Ali zbilja sam sretan i ponosan što mi je p. Pavin godinama bio duhovnik. Preko njega i po njemu me je Gospodin oduševljavao za duhovni život. Na mnogim duhovnim vježbama od njega vođenim sam bio. Gornju formulu sam od njega čuo na nekim od tih duhovnih vježbi (Možda 1988 u Osijeku gdje sam bio na VDV koje je on vodio). Ako znate da se traži nekoga tko bi vodio proces za betifikaciju p. Pavina. Evo me, rado bi se pozabavio s tim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dođi, o Isuse moj Spasitelju,
rodi se i živi na zemlji.
I, ako Ti car ne služi
i ne daje Ti zemlje
koju on drži u svojim rukama,
mi Ti darujemo zemlju koju imamo,
ovu živu i oduhovljenu zemlju naših srdaca.
Ovu zemlju Ti tražiš,
to je predmet Tvojih traženja,
to je pobjeda Tvojih pobjeda:
to želiš odnijeti sa Sobom u nebo.
Darujemo Ti, Gospodine,
darujemo Ti svijet što smo mi,
u zamjenu za onaj koji Ti car ne želi dati.
Darujemo Ti
zemlju i nebo što imamo,
zemlju naših tijela
i nebo našega duha,
darujemo Ti sve što jesmo.
(Kardinal Pierre de Bérulle ; 1575.-1629.)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 3. 2021. Gospodine u petom smo korizmenom tjednu. A danas u ponedjeljak je svagdan. Po riječima današnjeg evanđelja upoznajemo bolje Tvoj lik i djelo. Znamo Gospodine Ti si Sveznajći Bog, ali riječi današnjeg evanđelja nam otkrivaju da si i kao čovjek bio pismen. Kad su Ti doveli onu nevoljnu ženu uhvaćenu u preljubu spremni da je kamenuju. Prije nego će to učiniti dovukli su je k Tebi da čuju što Ti kažeš. A Ti si bio u svom poslu. Pisao si u pepelu grijehe tih koji su dovukli tu ženu. Kad su to oni vidjeli 'Stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih'. Hvala što nas ovim evanđeljem privodiš pokajanju: Gospodine Isuse Kriste smiluj se meni grešniku. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 8, 1-11)

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.03 sati Eh za koji tren ću đinasticirat. A trebao bi đinasticirajući složit babu Jaku i dida Majora. Uz to naravno i večernje 'Razmatranje uz mob'. Sad će njegovateljica 'Lj' stavit Isusovu ovcu za motomed. E kao što vidite blaženstvo je biti redovnik Isusova ovca. Non - stop se živi angažirano i sadržajno. ... A evanđelje (nedjelja) što ono kaže? Aha, to je onaj zlata vrijedan poučak. Prevedeno Isus kaže: ako želiš baš živjeti kako spada onda moraš s ljubavlju za Ljubav nestati. Da bi tako živio moraš podnijeti takve gadarije da se ne da opisati. Moraš biti izdan, razbojnicima predan, obespravljen, isponižavan. A pazi ne smiješ se podati mržnji i neprijateljstvu - ta vjernik si koji imaš svoje dostojanstvo. Ostaje ti ih samo smireno podnositi. Teško je ali mora se! Sve, sve, sve za 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo zna'š sta moraš znat i činit ako'š bit vojnik Kristov kako spada. Život se svodi na: živit = umrit = živit.' Dide jel' da malo teže umrit?!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo gledaj i uči. Ogorje ti more dat veće znanje od najžešći univerza. Gdi'š ti naučit da život izresta iz smrti ki kad gledaš svog dida kako sije šencu?!' E baba Jako...

- 06:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako te krenulo onda idi do kraja - bit će dobro ne brini! (knev 5b kor)


Ako si Isusov, kad se daješ daj se do kraja! Crkni, nestani umri (ili padni u komu) Tad ćeš izrasti ijujuuu... I mnoge obradovati. (knev 5b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2021., subota


Vrućina u žilama se hladi prazninom želuca (M. Marulić)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.57 sati Ha, vidim na ajfonu nisam složio preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa ću to hvala Bogu sad dok sam ispružen u njima (i glumim da hrrr...) E i kaži šta ima?! E jel' no proljeće počelo? Al' ova beštija korona vlada. Premda je subota, ništa od ćakule-bakule na Cvjetnjaku. Nisam se susreo sa mojim Pečnik-ovima. Ali jesam s meštrom Splićom. Koji me uradio samo tako. Imam dojam da me tako može urađivati samo zato jer sam Isusova ovca. Da nisam ovo što jesam mislim da njegove potpune i cjelovite uradbe ne bi pale na plodno tlo. E i tako to! Nastavlja se dalje angažirano i sadržajno. Od točke do točke redovnički đir se odvija 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Predivna Djevice, ti si znala Gospe Sinjska za velik plod dati treba nestati. Kako, nauči i nas! I mi bi rada biti takvi al' bojimo se nestati. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.33 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Reci pravo jel' se na meni vidi da sam pravi - rođeni Zagorec?!' To je bilo prepiranje s njegovateljicama: 'Lj' i Jadrankom. Ali more s njima: 'Lj' me otvoreno, bez sustezanja priznaje Zagorcem. A Jadranka to te naša domaća, na pola Zagorka. Kako nema naše pastirice s. Natalije (a ni Anđelka) pala je Zdravomarija s njima da nam moja Alkarica pomogne u borbi protiv svake nevaljalštine i zla a beštiju koronu da petom zgazi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Hoćeš li živjeti?! Poradi ljubavi umri, crkni, nestani (možeš i u komu pasti!). Raduj se jer već si počeo klijati!

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, Bože moj, tebi se utječem: od svih progonitelja spasi me, oslobodi, da mi dušu ne zgrabe kao lav što razdire, a nema tko da izbavi. Ps 7

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gdje je nama ljudima Bog prisutniji negoli u presvetoj euharistiji?! (bl. Ivan Merz)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati 'Nikada ovako nitko nije govorio!' - Doista nitko, nitko kao Krist Gospodin Svojoj ovci malo prije u Gospinoj krunici uz HKR. Tako jasno, razumljivo, premda zahtjevno ali prihvatljivo. Jer vidiš, znaš i osjećaš taj zna sve i želi ti najbolje jer voli te. Hajmo u ovaj dan (subota, 20. 3. 2021.). Pusti hodanje, trčanje... Idemo letjeti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dobra večer pater, šaljem Vam KOD sa A 1 bona: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, o Isusu se pričalo: 'Nikada nitko nije ovako govorio.' Haj molim te prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molitva raduje Božje uho, topi Njegovo srce i otvara Njegove ruke. Bog ne može odbiti dušu koja moli. (Thomas Watson)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati Evo što sam večeras (petak) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Gospodine Ti si imao razlog zbog kojeg si Svojoj ovci poslije dva mjeseca, naredio da otvori okice. Molim Te učini sve potrebno da se taj razlog zbude.' Eto tako tamo piše. Ali mogu dodati da mi se čini nevjerojatno da sam procijenjen toliko kreposnim da zavrijedim 'puno lipi stvari' - zbog kojih sam najvjerojatnije probuđen. Jer te 'stvari' pretpostavljaju svetačke vrline - koje ovca naravno nema. Ali imala je zato križ, pravu križinu: izdana je, predana tuđincima - koji su je praktičkě raspinjali - mora da su te 'stvari' plod ganuća moje Alkarice. 'Puno lipi stvari' su suza njena. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nije imao sluge, a zvali su ga Gospodin.
Nije imao lijekove, a zvali su ga Iscjelitelj.
Nije imao vojsku, a kraljevi su Ga se bojali.
Nije vodio niti jednu vojnu bitku, a osvojio je čitav svijet.
Nije počinio kriminal, a razapeli su Ga.
Sahranjen je u grob, a On i danas živi.


- sve vojske koje su ikada promarširale svijetom,
- sve flote koje su ikada bile naoružane,
- svi parlamenti koji su se ikada sastali,
- svi vladari koji su ikada vladali na zemlji,
- svi oni zajedno nisu imali toliki utjecaj na zemaljski život čovjeka koliko život Isusa Krista.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 3. 2021. Gospodine danas u petu korizmenu nedjelju po riječima evanđelja slušamo kako si nam dao zlata vrijedan poučak. Na što se život svodi rekao si riječima: 'Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako li umre, donosi obilat rod.' Doista Gospodine života obilje ima samo onaj tko ga od Tebe prima. A daješ ga onima koji život svoj s ljubavlju i predanjem žrtvuju Tebi. Za njih ono što se čini kao nesreća zapravo je triumf. Hvala Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 20-33)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.39 sati E dogovoreno je prije đinasticiranja (na motomedu) uz njegovateljicu 'Lj' imam đir uz gelender hodnika. Tako da Isusova ovca promiga nogama kad već danas nije bio meštar Splićo. Pa kad bude na redu đinasticiranje na motomedu to ide efikasnije uz ples 'zlatnog palčeka' po mobu. 18.00 sati E valjalo bi bi kazat koju o evanđelju (subota) za večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Aha govorilo se 'Nitko nije govorio kao Isus'. Nitko zato što je Isus govorio u snazi Duha koji prožima sve i svakoga. Takav govor se ne uči po školama, fakultetima, univerzama... Takav govor se uči na koljenima. Isus Krist je Riječ koja sve zna i sve otključava. Gdje je Duh Svetu tu je Riječ. Duh je ondje gdje smo i mi. Samo Mu se ne smije smetati i Riječ će svoje kroz nas činiti. U našem vjerničkom životu kad moraš nekome pričati o Isusu. Samo predaš svoje usne, jezik i govorni sustav cijeli Gospodinu. Zamoliš Ga da On tvori riječi. Ti obećaj i toga se drži, da ćeš disati i slušati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniku Kristovu svaka besida drži vodu, svaka mu je na mistu i gađa u sriduuu. Zato jer je svoja usta prida Kristu kralju.' Aha dide...

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Uh baba jako, staričice moja draga. Ja se topěm od miline slušajuć te kako besidiš. Pričaj mi pričaj - toj anđeoski glasić. 'Lujo sad ćemo Gospinu ružarju.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2021., petak

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mi Ti se klanjamo, Gospodine,
u jednostavnosti duše
Tvojih prvih klanjatelja.
Daj nam srce poniznog pastira.
Mi Ti se klanjamo,
Sine Svevišnjega i Žene.
Mi Ti se klanjamo,
o Bože saveza označeni u tijelu,
u tom dvostrukom otajstvu ljubavi i radosti.
Evo nas,
otvorenih očiju i srca za Tebe.
O Dijete Kriste,
krsti naš vjernički pogled.
Oživi nas Svojim životom.
Obraduj nas Svojom vlastitom radosti.
Pokaži nam Svoje lice Novorođenoga,
Prvorođenoga.
I bit ćemo spašeni.
(Georges Lauris)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


5.15 sati E jesam li imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR dašak Duha se usplesao, vrti se, čarlija, nišani pa nanišani Isusovu ovcu i kaže: haj redak o zaštitniku Hrvatskom Josipu svetom. Može ali Duše Ti daj ritam plesu 'zlatnog palčeka' po mobu: 'Bože čuvaj Hrvatsku. Daj je Josipu on Hrvate zna mnoga stoljeća. I Bože neka dogovor vrijedi. Kad Te Josip za Hrvate nešto zamoli nemoj ga odbiti. Tvoji smo Boze bili uvijek ćemo i ostati uz Mariju i Josipa.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska divno je divno biti s tobom jer nas ti kao nitko drugi dovodiš svome Sinu Isusu.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati U blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Oh Josipe o milo ime - sutra sam ne zna s kime. Samo znam da sutra nisu tu ovi Božji anđeali ni pastirice s. Natalije ni Anđelka nema tu. ... Aha je i danas je naša pastirica s. Natalija uzdignula križ Kristov a odmah pomutnja u redovima nevaljalštine i zla. A beštija korona ne zna kud bi sobom. Vidi kuga da nije trebala ni provirivati u svetu Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Dobro jutro. Neka tebi i tvojima dan darovan od Boga donese radost, mir, blagoslov po zagovoru Majke Marije i sv. Josipa. Bože hvala Ti i slava u vjeke vjekova.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.42 sati Ah, maj haj! Presloženo je to to za onoga tko je 'udren u glavu'. To neko slaganje tekstića za librić: 'Svakodnevna molitva' sa HKR. Ma Bogu u ruke! Nego ovo je tipkuljeno na mob dok je krepostima urešeni Anđelko liftom spuštao karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ta ovca (u karijoli) biti kako spada Isusova ovca = isusovac. 10.46 sati E a sada ta ovca kako spada, tj. isusovac poslije svete mise iz sve snage hvali i slavi Gospodina đinasticirajući (na motomedu) i nastavlja tipkuljiti na mob 'Glas iz krpa'. I šta imaš za kazat? Oh uživao sam kod svete mise slušati p. Marka Matića kako baš dobro, onako toplo govori o svetom Josipu. Svojim riječima kao prfać kog sam slušao kao studoš tu na Jordanovcu - p. Marko Matić je jedan od bitnih graditelja duše ove Isusove ovce. E Bogu hvala i danas se radujem uradbi baš kako spada koju će na Isusovoj ovci izvesti meštar Splićo. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kao Isus nitko nije govorio! Ne priča pričice, bajke, ne škaklje uši. Svaka mu stoji, 'drži vodu', baš je 'u sriduuu!'

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mučeništvo je ništa u usporedbi s Misom, jer mučeništvo je žrtva čovjeka Bogu, a Misa je Božja žrtva za čovjeka! (sv. Ivan Marija Vianney)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.29 sati Hajmo: 'U radu leži naša budućnost. Na povige nove sad zove nas rad.' Joj oprostite to je neka iz onih tmurnih vremena. E a tako su nas odgajali. Ali sveti Josip je bio okidač. Jer on je pojam vjerničkog kršćanskog razumijevanja rada. Rad nije neko akcionaštvo, rad je molitva. Radeći mi se družimo s Gospodinom. Prvi korak u ovaj dan (19. 3. 2021.) i danas će biti za koji tren Gospina krunica uz HKR. A onda nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.06 sati Evo baš mi mob signalizira da me netko zove. Kad tko? Moj tatica (otac ima 88 god.). Klasika! Pita: Šta ti triba da ti pošaljem! Kažem: Samo mi treba da za sobom ostaviš pravdu i mir. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nemojte misliti da prava ljubav mora činiti izvanredne stvari. Potrebno je samo ljubiti i nikad se od toga ne umoriti. (bl. Majka Tereza)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, sveti Josip je zbilja volio Mariju. Kad mu je došla trudna znao je ako nije s njim mora da je Duh Sveti. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.03 sati Evo što sam baš (četvrtak) napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Ti koji sedam darova razdaješ i puniš usta besjedom - daj da opet mogu besjedit engleski i talijanski.' Ha, pa Duše Sveti vrati govor. I daj da sve govorim jezikom ljubavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Samo znam da je dobro što sam išao život dati za one koje sam istinski volio. Zaračunato mi je kao da sam stvarno dao (umro). Ne znam kako drugačije razumjeti višestruk urod koji samo iz umrlog klija ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 3. 2021. Gospodine u četvrtom smo korizmenom tjednu, a danas u subotu u evanđelju slušamo kako si svojim nastupom probudio narod, uzbibao si mase. Divili su Ti se, i pitali se - tko je to ponikao iz njihova naroda. Stražari su javili glavarima svećeničkim i farizejima: 'Nikada nitko nije ovako govorio.' Ali njih to nije ticalo. Imali su svoje izopačene stavove izgrađene na predrasudama. Gospodine i danas se divimo Tvojim zahvatima u naše živote. I danas imamo farizeje i skeptike koji Te ne poznaju. Molimo Te učini nas svjedocima svoje ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 7, 40-53)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dvije stvari mi kažu da ima Boga: zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni. (Emmanuel Kant)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.39 sati Hoćemo i danas (četvrtak) ovo poslije onoga. A ono to je: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku ću poslije. I sad dok sav radostan iščekujem umjetničku, potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Valjalo bi bacět oko na evanđelje (petak) i reć koju... Aha, 'Josipe o milo ime Spasiteljev poočime.' E Josip je zbilja volio Mariju. Kad mu je zaručnica Marija došla trudna. Otprilike je ovako mislio: Ako nije sa mnom zatrudnjela, sigurno nije s nikim drugim. U sebi je promišljao: mora da nešto Gospodin kemija. Kad stvarno, evanđelje kaže: 'Što je u njoj začeto doista je od Duha Svetoga.' Drugim riječima anđeo mu je rekao: Je Josipe, u pravu si tvoju zaručnicu Mariju Duh je Sveti zahvatio znajući kako ste se uzvišeno voljeli. Anđeo je još rekao Josipu: hvala što si Mariju ljubio čistom zaručničkom ljubavlju. 20.41 sati I ovo: sutra tj. petak zato što je svetkovina svetog Josipa za meštra Spliću je to velika fešta pa ćemo se vidjeti u subotu prije svete mise. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov kad voli unda baš voli. Ki štaj sveti Jozip Gospu volija. Koja kad mu je došla noseća prvo štaj pomislija toj od Duva Božjega.' E dide zatoj sveti Jozip glavni za Rvacku.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako istoj sveti Jozip bija tuntle daj moga povirovat daj mu Marija zanila po Duvu Sveton. 'E Lujo sveti Jozip je Gospu Sinjsku volija baš kako spada.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.03.2021., četvrtak


Stvorio si me beskonačnim,
to je Tvoja volja.
Ovu krhku posudu ispunjaš
uvijek novim životom.
U ovu malu frulu od trstike
udahnuo si vječno nove melodije.
Kada me dodirnu
Tvoje besmrtne ruke,
ovo maleno srce
napunja se radošću bez kraja.
U ove malene ruke
silaze Tvoji beskrajni darovi.
Prolaze vremena
i Ti nastavljaš ulijevati.
I još ima prostora
koji se može ispuniti.
(Tagore)

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sjeti me se, Gospodine, po dobroti prema svome puku. Ps 106

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ako si Isusov, kad se daješ daj se do kraja! Crkni, nestani umri (ili padni u komu) Samo tad ćeš izrasti ijujuuu... I mnoge obradovati. (knev 5b kor)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.46 sati Samo znam da je dobro što sam išao život dati za one koje sam istinski volio. Zaračunato mi je kao da sam stvarno dao (umro). Ne znam kako drugačije razumjeti višestruk urod koji samo iz umrlog klija ('puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Marijo kako ti je bilo doći trudna pred Josipa kojega si do Neba voljela. A jer ste se do Neba voljeli njega je Nebo utješilo i ohrabrilo . O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati 'Ah, kako, kako biti dobar kao krepostima urešeni Anđelko.' Eto tako sam baš olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) ... Aha bila je kraljica, tako se doima naša pastirica s. Natalija kad uzdigne križ Kristov od kog odmah nevaljalština i zloća odmah struuug! A beštija korona miga repom i striže ušima vidi da neće moći u svetoj Hrvatskoj učiniti što je mislila. Hu, poslije nam je tu njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E da je voljeti svoju zaručnicu kao sv. Josip Mariju - kom ni na kraj pameti nije bilo da bi mu zaručnica mogla s ikim zatrudnjeti osim po Duhu Svetomu.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.36 sati E znam svakome je darovana sloboda i bět će onako kako odluli i nema to veze što bi tvoji predci drugačije učinili. U tom smislu nije važno što su predci Isuse ovce mahom bili ugledni Ogorani. Ah, nema, nema... Bit će ti onako kako odlučiš. E moja želja je da mi bude kako želi Bog (moja Alkarica to zna). Ha, a ovo neka bude ono. Što sam radio dok je naš krepostima urešeni Anđelko liftom spuštao karijolu (s ovcom) u kapelu. E ovaj 'Glas iz krpa' bit će nastavljen poslije svete mise. Đinasticirajući (na motomedu). I kaži šta ima? A ima, ima sadržajan, punokrvan život. 10.34 sati Đinasticirajući nastavljam. E volje i snage za duranje daje mi uvjerenje da divna djela za Crkvu Božju izgrađujem svojim duranjem. Duranje to je najjača molitva. Duranjem se moli krvlju, kostima, mesom i znojem. Molitva duranjem je 100% učinkovita molitva. Aha za preglednik dana valja spomenuti da će poslije biti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pobožnim slavljenjem Svete mise zadobivamo više zasluga nego da sav svoj imetak podijelimo siromašnima ili hodočastimo u sva prošteništa diljem svijeta. (sv. Bernard)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Može? Sada poslije Gospine krunice uz HKR idemo u ovaj dan (četvrtak, 18. 3. 2021.). A to znači samo nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To čineći od srca, vedro i veselo i dan će uspjeti. Bit će garant ljepši. Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Lesi se vraća kući, hvala za molitve, evo jedan bon bončić-utipkajte zlatnim palcem …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus kaže: 'Dobro vas upoznah ljubavi Božje nemate. Haj pokažimo da je imamo - realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Naša je duša onolika kolika je naša ljubav. (Ernst Kuhnel)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati Evo koji sam zapis olovkom učinio večeras (srijeda) u blok (za spas rukopisa) : 'Oh Gospodine ako si htio da svećenik po riječima pretvorbe kruh i vino pretvori u Tijelo i Krv Kristovu. Podaj molim Te da po svećenikovom blagoslovu umakne ova beštija koronavirus.' Ma baš me muči ova pandemija. Pa gledam mogu li što učiniti. Tanko mi je govoriti da je ovo tek kušnja. Ovo je katastrofa. A jer znam da smo Bogu dragocjeni. I sada kad mu ljubljeni čovjek zdvaja sigurno znam teško je i Gospodinu. Oh daj nam snage Bože naš da ne klonemo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi Isuse, pomozi mi da posvuda širim miomiris Tvoje Ljubavi. Preplavi mi dušu svojim duhom i svojim životom. Prožmi cijelo moje biće, tako da moj život bude samo odsjaj Tvoga života. Obasjaj me svojim svjetlom, da svatko koga sretnem osjeti Tvoju prisutnost u mojoj duši. Neka podigne pogled i ne vidi mene, nego samo Tebe, Isuse! Ostani sa mnom, da svijetlim kao Ti, i da postanem svjetlo drugima. To će svjetlo, Isuse, dolaziti od Tebe, a ne od mene; Ti ćeš preko mene svijetliti drugima. Daj da te slavim onako kako Ti najviše voliš - obasjavajući ljude oko sebe. Daj da Te propovijedam bez propovijedanja - ne riječima nego primjerom, privlačnom snagom, ljubaznim utjecajem svojih djela, očitom puninom ljubavi, kojom moje srce gori za Tebe. (John Henry Newman)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 3. 2021. Gospodine u četvrtom smo korizmenom tjednu, a danas u petak, 19-tog ožujka je svetkovina svetog Josipa. 'Josipe o milo ime Spasiteljev poočime.' Hvala Ti Gospodine što je sveti Josip zaštitnik Hrvatske. Hvala Ti i za biskupa Valentina Pozaića - kojemu je danas 16-obljetnica ređenja za pomoćnog Zagrebačkog biskupa. U evanđelju slušamo kako je anđeo u snu razriješio nedoumicu u vezi Josipove zaručnice Marije - koja mu je došla trudna. Znao je da s njim nije bilo, a siguran je bio da s nikim drugim nije moglo biti. Sam je već počeo pomišljati da je u pitanju Božje djelo. Kad stvarno, anđeo mu kaže: 'Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.' Gospodine molimo Te pomozi i danas zaručnicima po zagovoru svetog Josipa. A danas na dan zaštitnika Hrvatske molimo Te: Bože čuvaj Hrvatsku! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 1, 16. 18-21)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.50 sati Hajmo i danas (srijeda) u ovu uru isto: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, guska neće... Pa dok sav radostan iščekujem uradbu meštra Spliće, valjalo bi bacit oko na evanđelje (četvrtak) i reć koju... Asti sto! Gledaj ti ovo? Gospodin nama direktno, otvoreno: 'Ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi'. Ajoj a tko će je imati ako ne mi dragocjenost Gospodinova. Ako ne bi bilo ljubavi svijet bi se prestao okretati. Bez ljubavi bio bi smak svijeta. A čovjek iz ljubavi stvoren za ljubav. Bez nje postaje 'crna rupa'. Dobro bio je to teološki žongleraj. Sigurna je Istina ako mi nesavšeno ljubimo Boga On kaže svakom od nas: 'Ljubavlju vječnom ljubim te!' Znači nema straha svijet se i dalje okreće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Aoh dide ti sa svojim dilima obasjavaš Ogorje, Zagoru i šire... 'Lujo vojnik Kristo mora svitlit sviman toj mu zapovidija Krist kralj.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Auh baba Jako štas' se zagledala oti plamen na ognjišću. Šta u njemu ima? 'E Lujo i ti tribaš bit ki plamen. Tirat svaku noć i mrklinu oko sebe.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2021., srijeda

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blizu je Gospodin svima koji ga prizivlju, svima koji ga zazivaju iskreno. Ps 145

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.23 sati Ah, znam, znam, dobro znam da ima jedna Ruka što životom mojim ravna. Možda zato što sam i danas imao krunicu Božanskog milosrđa. Ali slutim nekako ovo su uredili prstići moje Alkarice (Gospe Sinjske) koja od od ovih tehno stvarčica. A već sam se prepao da s moba neću moći prebaciti na e-mail tekstiće koje sam slagao dok sam u 'krama' glumio da hrrr... O Gospe Sinjska ti nam jesi spas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Došli smo ti majko draga, Gospe Sinjska mila, da nam da'š onog čeg obilja imaš - ljubavi za svog Sina Isusa. O Gospe Sinjska pomozi nam.


- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moj Bože,
daj mi čisto srce da Te ljubim
i oči da Te vidim;
daj mi uši da čujem Tvoj glas
i usne da govorim o Tebi;
daj mi okus da Te volim,
njuh da osjetim Tvoj miris;
daj mi ruke da Te primim
i noge da Te slijedim.
(Tihon od Zadonska)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati Prebacujući bonboncin u ustima koji mi je dala naša pastirica. Evo što sam u blok olovkom napisao: 'Pišem a ne znam za koga. A zašto? Zato da ne izgubim rukopis. E zar će ti za ista više trebati? Hoće, znam - za potpis!' ... A je pastirica naša s. Natalija i danas je uzdignula križ Kristov i samo takvu šamarčinu odvalila svakoj nevaljalštini i zloći. A beštija korona kuka: 'Ne, samo me nemoj križem Kristovim!' Hvala Bog poslije je tu njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Učini sve da ne ostaneš bez ljubavi! Da nije ljubavi ne bi ničeg pa ni tebe bilo! Zemlja se više okretala ne bi. Sve bi stalo. Od svega ostala bi samo crna rupa.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.33 sati Oah, prijatelji stari gdje ste Pero, Trišnja i ekipa sa Kmane. O jeee... Prođi tim svijetom k'o sunčani dan... Idem, hoću sad ću na svetu misu okrijepiti se Kristom Gospodinom. U Gospodinu ću susresti sve ideale naše. I reci: Primi Gospodine nas i ideale. Primi što smo ostvarili od njih. Dajemo Ti sav trud i muke, promašaje i razočaranja. Ti si nam uvijek svijetlio jedini. Svijetli nam molimo Te i dalje svima. Ah, ha ovo bi trebao biti preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima? A poslije svete mise ići ću učinit posa, pa ću đinasticirati (na motomedu). E i tako to! I još? Klasika: redovnički đir 'sve u šesnest'. A i danas ću imati uradbu baš kako spada kada dođe meštar Splićo. E malo prije sam se upisao da u utorak, 23. 3. 2023 imam službeni razgovor s provincijalom p. Renićem. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Znajte, o kršćani, da je Misa najsvetiji čin vjere. Ne možemo učiniti ništa veće za proslavu Boga, niti za spasenje svoje duše, od pobožnog sudjelovanja u Svetoj Misi, i to što je češće moguće. (sv. Petar Julijan Eymard)

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ja sam ovdje DOLJE!
Ti si tamo GORE!
Jesi li siguran da možeš čuti
moju bijednu mucavu molitvu?
Jer sam tako nesigurna
kako zapravo moliti,
kako ti reći istinu, Bože.
Ne znam što da kažem...
Samo znam da sam usamljena
i nejasno uznemirena,
zbunjena i nemirna,
smetena i uzrujana...
A oni mi kažu da molitva pomaže
da se smire misli i da se
skine teret sa srca...
Jer u dubokoj tišini mi pronalazimo
novorođenu sigurnost
da netko zaista brine,
da netko zaista odgovara na
svaku malu iskrenu molitvu!
(Helen Steiner Rice)

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kristov poučak: život ima tko se do kraja preda za pravu stvar. Život je kao sjeme koje da bi obilno rodilo mora pristati da nestane. (knev 5b kor)

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati A baš je bio prvi korak u ovaj dan (srijeda, 17. 3. 2021.). Taj korak je bio Gospina krunica uz HKR. A sada nastavljam: hodati, trčati, letjeti... Što pak znači, kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. To činiti iz sveg srca snažno, fino i diskretno (riječima samo u prijekoj nuždi). I dan će biti ljepši jer po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, važnije od toga: tko je Bog u sebi? Je što ja činim za Njega? Uzvratimo Mu za sve! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin zahtjeva obožavanje i poštovanje, ali ne zbog Sebe, već zbog ljudi, pošto na taj način čovjek od sebe odstranjuje svoje vlastito samoljublje i ljubav prema svijetu, koje zatvaraju srce. (Emanuel Swedenborg)

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati A večeras (utorak) brevijareći svoje redovničko svidio mi se jedan redak kojeg sam po sjećanju napisao u blok (za spas rukopisa). Ide nekako ovako: 'Gospodine Ti nas tješiš u svakoj našoj nevolji kako bi nahranjeni Tvojom utjehom i mi mogli tješiti svakog nevoljnika na svom životnom putu.' Eto to je djelom interpretirani prijepis iz brevijara. Ali znači mi, govori mi. Pitam se češće tko sam ja - najobičnija ovca. Da mi Gospodin pošalje onu Hercegovku koja me velikodušno, raskošno opremi najskupocjenijom, vrhunskom tehnikom - i to potpuno besplatno. Zašto? Eto to kaže spomenuti redak. I uistinu sam gnjida ako ne pomognem svakom nevoljniku. Da, da gnjida! A ne samo to nego Gospodin meni pošalje meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Oh o Bože smiluj se meni grešniku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 3. 2021. Gospodine danas u četvrtak, četvrtog korizmenog tjedna je svagdan. Slušajući današnje evanđelje zapele su nam Tvoje riječi koje govoriš. Kažeš nam: 'Ali vas dobro upoznah: ljubavi Božje nemate u sebi.' Uh, Gospodine to je zbilja zabrinjavajuće. Svjesni smo ljubav je sve. Zbog ljubavi se zemlja okreće. Da nije ljubav ne bi svita bilo. Ljubav to si Ti Gospodine Isuse Kriste. Žarko Te molimo voli nas voli da i mi naučimo voljeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 5, 31-47)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mnogo se više nauči u pola sata samoće s Bogom, nego sa svim onim što nam učeni ljudi mogu dati. (sv. Ignacije Loyola)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.44 sati Ha, hoćemo i danas (utorak) ovo poslije onoga? A ono to je: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, guska neće... E onda čekajući uradbu meštra Spliće krećem sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit kako spada valja se osvrnuti na evanđelje (srijeda) ... Joo tko je Bog u sebi? Tu nisu dali ni najveći teolozi neki jaki odgovor. Mnogo praktičnije i važnije je znati sto Bog za mene čini. Pa kad shvatiš da za tebe čini sve jer su Mu jako važan. A to zato jer te jako, jako ljubi. Noćima oka ne sklapa zbog tebe. Kada to shvatiš i sebi ne smetaš ta Božja ljubav u tebi će proizvest bujicu ljubavi za svakoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Tis' dide stuka velke skule. Znat ćeš mi kazat šta baba Jako ne zna. Koj dragi Bog u sebi? 'Lujo biće ti baba Jaka kazala da joj glavnije da zna uno šta vidi: kolko je ljubi. A to kažu i najpametniji libri.'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako u cilon Ogorju nima take pametnice ki štas' ti. Reci mi koj dragi Bog u sebi? 'Lujo menij važnije znat kolko me dragi Bog ljubi. Pa i ja Njeg ljubin u sviman.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.03.2021., utorak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.44 sati Kako dobro! Baš je dobro imati prave ljude na koje možeš računati! Kao što su moje Pečnik-ove koje baš javljaju da su našle i kupile mob koji trebam za svoj sms-pastoral. Tako da ću moći i dalje razašiljati: knev, babu Jaku i dida Majora - zahvaljujući mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko je Ogorki biser ako ne Alkarica Vlaška - Gospa Sinjska. Ona s jedne Ogorje s druge strane Svilaje.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Znan da vam je draže pročitat o rješavanju gorućih problema nego o ovomu što molim.
Danas san se susreja sa našim Franom Šerićom i uz ćakulu san peška puno toga što će mi koristit za naš libar. Ovom prilikom vas izvještavan da mi je pristiglo deset dobrih priča, par sjajnih slika naši predaka i dosta podataka koji se mogu koristit. Pošto će libar bit posvećen našem kraju pala mi je na pamet ideja da bi bilo korisno doći do naših riči koje su možda zaboravljene, van upotrebe. Zato mi šaljite te riči, ne budite lini već sebe ugradite u našu knjigu. Svatko tko ispriča priču, šalu, vic ili dadne podatak bit će naveden ko autor. Evo primjer: ogrebati se = očeprljati; Tamo = tamokarce i slično. Ne budite lini, šaljite, zovite..... (Ante Tešija, facebook Ogorja)
-Nu me, nu me ko će ki ja?!
Smirim li te vrcit ćeš sedan metara!
Aha, biće ti to reka pratar?
Nije Ogorska ali mora da je naša Vlaška: ‘Kuj il’ ne mrči gaća!’ Od srca p. Luka

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Vlaška Alkarice, Hrvatska cesarice kaži il' namigni kako ljubit kao ti? O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Evo što sam baš olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'O Bože hvala Ti za našu pastiricu s. Nataliju - ona je hodajuća propovijed o Tvojoj milosrdnoj ljubavi. ... A i danas uzdignula križ Kristov kao kraljica pred njom sa uzdignutim križem Kristovim bježi svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona se zavlači u misiju rupu i odašilje poruku: 'Eh Hrvatska lako je tebi biti sveta dok imaš ovako svetih časnih sestrica.' E Bogu hvala poslije je tu njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojimo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u srce mora. Ps 46

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što je Bog u sebi? Što? Što? Prestani! Pitaj se ono što vidiš, znaš i osjećaš: koliko te Bog ljubi. Učini sve da i ti ljubiš Boga u svima.

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.27 sati Ah, snage, svježine, nadahnuća... Gdje to ima, gdje? E pa da to ima u Srcu našega Gospodina. Oh hvala Ti Gospodine Isuse Kriste što će sada naš krepostima urešeni Anđelko u kapelu prebaciti karijolu (s ovcom) Gdje ćeš Ti Isuse kod svete mise okrijepiti ovcu Sobom pa će ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E a ovo što ta ovca tipkulji na mob je preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta još ima? A ima sadržajan i osmišljen život. Fasciniran sam koliko Gospodin ljubi nas Svoje ovce. Imaš mir, slobodu, ničeg se ne trebaš bojati, od nikoga strepiti. Ovoj svojoj ljubljenoj ovčici je poslao svog arhanđela Mihela (na webu meštar Splićo). A koji će doći i danas toj Isusovoj ljubljenoj ovčici i uraditi je baš kako spada. Hajmo, ruke gore. O velik je Bog! Svi slavimo Ga! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Što Isus Krist čini u Euharistiji? Bog je onaj koji se, kao naš Spasitelj, nudi svaki dan za nas, poradi Očeve pravednosti. (Ivan Marija Vianney)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah, Ogorje Hrvatsko-katoličko. S onu stranu Svilaje Gospa Sinjska - Vlaška Alkarica. A po njivama i krčima Ogorskim još su osamsto i neke jezdili konjanici kneza Branimira crtajuć Hrvatsku.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veličam te, Gospodine, jer si me izbavio i nisi dao da se raduju nada mnom dušmani. Ps 30

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Hajmo sad poslije Gospine krunice uz HKR veselo i razdragano u ovaj dan (utorak, 16. 3. 2021.). Kroz sve događaje i susrete od srca - čitavog srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Haj: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, mnoge naše nevolje su jer nemamo čovjeka. Shvati za ovu nevolju da isti odijeljeni tu smo mi. Fino realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Ako ti je povjeren bolesnik ne brini što nisi liječnik ni njegovatelj. Ne izbezumljuj se i ne pokušavaj biti sto nisi! Tu si tek da ga primakneš Zdravlju bolesnih, Kristu Gospodinu.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Evo zapisa kojeg sam učinio večeras (ponedjeljak) olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Ah, a šta'š kad je premnogo toga za pribilježiti - onda je fer ostati bez riječi.' Eto to i ništa više: STOP! Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako naši životi budu izlizani koracima mnogih, ako budu isprani udarcima duša koje smo okrijepili, i oprani suzama koje smo mi otrli, onda će naš životni put biti doista plodan, a izlizane stepenice našeg života zablistat će u vječnosti. (Marica Stanković)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nije teret ono što vas slama, već način na koji ga nosite. (L. Horn)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 3. 2021. Gospodine danas u srijedu četvrtog korizmenog tjedna je svagdan. Evanđelje koje slušamo teološki je zgusnuto. Govoreći o svom jedinstvu sa Nebeskim Ocem Ti Gospodine Isuse kažeš: 'Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.' Evanđelje dalje kaže: 'Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.' Gospodine više od želje da shvatimo kako nas ljubiš podaj nam milost ljubiti kao Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 5, 17-30)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.49 sati Haj može ovo poslije onoga. A znate da je ono: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, guska nije htjela... I sada dok sav radostan iščekujem umjetničku uradbu meštra Spliće krenut ću sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. A toj ono: bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju... 20.24 sati Eto tu 'koju' ću sada kazat iz 'krpa'. A uradba meštra Spliće zbilja je bila fenomenalna. Taj radi na meni (Isusovoj ovci) prije svega da profunkcioniram. Baš dobro da miganje drži sporednim. A evanđelje (utorak). ... A vidi, vidi onaj iz evanđelja je bio 38 goděna pritisnut svojom nevoljom od koje ga je oslobodio Gospodin Isus. A ja Njegova ovca sam tek 17 godina. Pa ako je oslobodio tog tipa, oslobodit će i Svoju ovcu (mene). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


E vidja si dide kakoj uni iz vanđelja bija uzet puste godine jer ga nije ima ko stavit u likovitu vodu. 'Aka, Lujo dok te ne stavu prid Krist kralja nema tebi miganja.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako kako li me zaboli prst! 'Lujo to triba dat dragom Isusu da dotakne pa prođe.' A kako? 'Dajde da ga umočin u petrulju pa ga dragi Isus more taknit.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2021., ponedjeljak


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati Evo sad poslije krunice Božanskog milosrđa poticaj da glasno razmišljam. Može! A kako sam uvjerenja da nitko ne smije sebi dopusti da bude mizerni jado, crnogleac, kritizer. Svojevoljno suzbijam takav pogled na bilo što ili koga. Namjerno forsiram ugledati svjetliju stranu svega - jer samo to je gola istina. Ponavljam ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) koliko god je bijedna daleko je više uzvišena. Nemate uvida koliko je snažno duranje, koji se grandiozni potezě odvijaju po dragovoljno prihvaćanju patnje, točnije pristajanju na nju (jer izbora nemam). Samo jednu želju imam a to je da ovo duranje plod donese. Znam koji bi to plod trebao biti jer rekla mi ga je moja Alkarica (Gospa Sinjska) - 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska tvoja nas blizina ozdravlja jer si kao nitko blizu Zdravlju - svome Sinu našem Gospodinu Isusu.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, daj mi da se prihvatim
kako me Ti prihvaćaš,
da se ljubim kako me Ti ljubiš.
Oslobodi me od savršenstva koje sebi namećem,
otvori me za svetost koju mi Ti hoćeš dati.
Poštedi me od Judine grižnje savjesti,
uđi ponovno u nj da više ne izađeš.
Podaj mi Petrovo kajanje,
da susretnem šutnju Tvojega pogleda,
punog nježnosti i milosrđa.
I ako trebam plakati,
da ne plačem nad samim sobom,
nego nad Tvojom uvrijeđenom ljubavi.
Gospodine, Ti znaš moj očaj koji izjeda moje srce.
Tvoja blagost nek' omogući da postojim u svojim očima!
Htio bih tako odkračunati vrata svojega zatvora,
koji sam zaključavam!
Daj mi odvažnost da izađem iz samoga sebe.
Reci mi da je sve moguće onome koji vjeruje.
Reci mi da još mogu ozdraviti,
u svjetlu Tvojega pogleda i Tvoje riječi.
(sv. Augustin)

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati A evo koja sam slova napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Ha, pa ako imam pet deka ne sebi onda mi ne bi trebalo biti hladno. ˇ odlučujem NIJE mi hladno. .. Aha, bila je naša pastirica s. Natalija koja je u kraljevskoj maniri uzdigla križ Kristov. A u redovima nevaljalštine i zloće pomutnja i nemir. Čuje se kričanje: Bit ćemo dobre nemoj na nas križem Kristovim. A i beštija korona je primila svoje. Upamtit će divljakuša kad je nasrnula na svetu Hrvatsku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus i danas ozdravlja kao i nekad. Prije bilo dodirom ruke ili željom. Danas to čini ljekovitom vodom, tabletom ili injekcijom.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.46 sati 'Hoćemo Luka?' I već krepostima urešeni Anđelko spušta liftom karijolu (s ovcom) u kapelu. A to je ono pravo vrijeme kad ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i reci šta ima? A ima, ima... Al' ništa me ne priječi da činim sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Božju. 10.32 sati Hah, možda sada đinasticirajući (na motomedu) da kažem u što sam se osvjedočio. Premda se ružne stvari, provale nemilosrđa nameću da ih bolje pamtim. Ipak definitivno milost Božja je snažnije prisutna u godinama ove raspetostě (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). E valja spomenuti da će i danas pasti umjetnička, spiritualno - fizikalna, potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od arhanđela Božjeg Mihaela (za web je to meštar Splićo). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta misa je moje nebo na zemlji! (sv. Lovro Brindizijski)
9.17 sati Aka, ništa još. Treba još durati ovu raspetost, podnositi karijolu da bi se eventualno ugledali plodovi. Mislim na libriće - a dalo bi složit nešto. Recimo od jutarnjih molitava za radio. Ali Bogu u ruke! Sad ću imat svetu misu pa ću o o tome i svemu drugome u ćakuli-bakuli s Gospodinom. I danas ću reci: Primi Gospodine sve što imam, znam i jesam. Ako što valja Ti si mi dao. Daj još samo sebe sada u svetoj Pričesti jer ljubavi Tvoje uvijek sam žedan. Amen!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.03 sati Hoćemo učinit zalet u ovaj dan (ponedjeljak, 15. 3. 2021.). Prvi korak je za koji minutić Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavljam: kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je rekao onomu: 'Idi sin tvoj živi.' Samo mu recimo da su isti odijeljeni. A Isus će realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Molitva nije teška. To je prirodna potreba stvorenja prema Stvoritelju, najjednostavnije odavanje časti, koje mi kao ljudi, možemo dati našem Stvoritelju. (Charles Spurgeon)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati Evo što sam napisao večeras (nedjelja) olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'A eto večeras mogu kazat da sam unatoč svemu zadovoljan.' Ne bih opet da imam sebe i da sam svoj sa svojima. Ma ipak je to dobro što ću na webu biti svakodnevno još ijujuuu... vremena. Tako kažu mjerodavni pokazatelji – da mi je web kontinent pastoralno područje. Ha, utješno je bar to što ću se valjda naučiti novinarski pisati. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dopusti mi da po Tvojoj milosti tako živo vjerujem, kao da te gledam! Dopusti mi da s Tobom živim u trajnom zajedništvu, s Tobom, živim Bogom, koji se skrivaš u najdubljoj nutrini mojega srca! Ti si moj istinski život. Svaki pomak mojega tijela, svaka pomisao mojega duha, svaka pozitivna žudnja moje volje proizlazi iz tajne Tvojega prebivanja u meni, Bože. Po naravi i milosti živiš u mojoj duši. U vidljivom svijetu vidim Te samo kao u mutnom zrcalu, no iz glasa svoje najdublje savjesti čujem Tvoj čist i jasan glas. Okrećem se Tebi i zovem: “Rabboni, učitelju moj!”, kod mene ostani; i dođem li u kušnju da se od Tebe okrenem, Ti se od mene ne okreći, Bože moj! (John Henry Newman)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 3. 2021. Gospodine u četvrtom smo korizmenom tjednu a danas u utorak je svagdan. U evanđelju slušamo o čovjeku koji trpio od svoje bolesti trideset i osam godina samo zato jer ga nije ima tko primaknuti zdravlju - bazenu sa ljekovitom vodom. Tako je bilo sve dok mu nije prišlo samo Zdravlje - Ti Gospodine Isuse Kriste koji si mu rekao: 'Ustani, uzmi svoju postelju i hodi.'. Gospodine ima i među nama potrebnih. Molimo Te i nama uputi potrebne rijeci, da i mi učinimo kako kažeš. Tvoja volja je mir, zdravlje i sreća naša. Hvala Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 5, 1-3a.5-16)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati Hajmo uobičajeno: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio... Oh vidi baterija je skoro iscurila. A valjda će izdurat dok ne uradim večernje 'Razmatranje uz mob'. Koje ću legitimno tipkuljiti na mob čim me njegovateljica 'Lj' stavi za motomed đinasticirati. A za to bi valjalo bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) i kazat koju. ... Aha to je ono: 'Idi sin tvoj živi!' Ma znaš da je tako bilo i slučaju ove Isusove ovce. Kad je 2003 veliko mnoštvo vjernika, ma cijela Hrvatska i opća Crkva uhvatili Gospodina: 'Probudi ga probudi! Daj ga probudi!' Kad stvarno poslije dva mjeseca ta ovca otvori okice: 'Je ja sam Luka iz Ogorja.' Dobro ne bih sad o tome da mi je bilo krivo što sam morao iz onog 'gdi je lipooo' a dopala me 'plačna dolina' i karijola. Ali htio sam vam posvjedočiti kako je snažna naša molitva kad za nekog molimo. Pretpostavljam ta vaša molitva za Isusovu ovcu je motivirala moju Alkaricu (Gospu Sinjsku) da toj ovci u njedra hiti 'puno lipi stvari'. E za te stvari: od srca hvala lipa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide istoj to za mislit kakos' ti od ugledniji Ogorana, kod tebe uvik ima svega. Imaš ti dobru pensiju, al' tvoje imanje je veće. 'Lujo tribaš znat daj vojniku Kristovu najveće imanje štaj vojnik Krista kralja.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj, baba Jako kako tebi dragi Isus uvik dade šta ga pitaš? 'Lujo ako mene babetinu dragi Isus čuje. Kako neće tebe zlato bakino - i sve ti dat šta ga pitaš.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2021., nedjelja


Mrtvi mi valovi izbacuju vesla.
Sporo idem uza snagu svu.
A On mirno spava (k'o da ne zna za me).
Ništa za to. On je tu.
--
Imam vjeru čvrstu da prkosim vjetru
i znam da je Isus meni sklon,
pa, kad teška vesla iz ruku mi padnu,
ja ću zaspat, a veslat će On.
(Rajmund Kupareo)

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Toliko ćeš napredovati koliko si sile naneseš i koliko se Kristu predaš.' (sv. Ignacije)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog vas blagoslovio dragi pater, vas i vaše Pečnikove, vašeg meštra Spliću, vašu pastiricu s. Nataliju i svu Božju djecu. Današnje Evanđelje me se jako dojmilo jer nam Gospodin poručuje da ne odbijemo i ne prezremo njegove proroke koje nam on šalje iz velike ljubavi prema nama. A preko njih nam poručuje da što prije dovedemo svoje duše u Stanje milosti putem Sv. Ispovjedi, jer ćemo se uskoro gledati OČI U OČI sa našim BOGOM. Lijep pozdrav …

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.40 sati A što se tu može? Volja Božja je sveta stvar! A ona je da Mu ovca darovani joj život na webu proživi. Bez obzira što je baš ovca za ova medijska čudesa. A što? Tko vam je kriv što i vi morate znati da će me za malo vremena njegovateljica 'Lj' izvaditi iz 'krpa'. A i kavu će donějeti svome 'Zagorcu'. Stavit me za comp da zbavim sitne web pastoralne posliće. Pa ću do svojih u Solin (seka Iva) preko moba. Bit će kave srrrk... I ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Došli smo ti majko draga, Gospe Sinjska, sa svim nevoljama i bolestima svojim da nas staviš pred svog Sina koji će nas blagosloviti - vratiti nam mir i zdravlje. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.26 sati Aoh, baš čitam tu neke na facebook. Skroz dobro pišu - onako pitko i čitko. Bit će da su to ljudi od struke - novinari! Aoh nisu ovakve nesreće da si ovca a dopalo te da godinama pisati. Ma Bogu u ruke! Dosta je mi je znati da je volja Božja da Mu ovca mora na webu biti, a Gospodin zna da nisam od toga - Njegova je to stvar! ... Aha, i danas je naša pastirica s. Natalija u kraljevskoj maniri uzdignula križ Kristov a svaka nevaljalština i zloća se zavlači u mišju rupu. A ě beštija korona miga repom - vidi kuga da u svetu Hrvatsku nije dobrodošla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DRUGI MISLI NA MENE, DAKLE JESAM, 4B Korizmena Iv 3, 14-21 Palma, 30. travnja 2003.


Evo opet jedna priča. Radi se o svećenku koji je htio nastupiti pred vojnicima, ali kako mu nije bilo dopušteno, dosjetio se i kupio za svakog vojnika po ručno ogledalce. Na svako od njih otraga dao urezati tekst iz Ivanova evanđelja: "Bog je tako ljubio svijet da je dao svog Sina, da svaki koji u njega vjeruje ima život vječni." A ispod još dodao i poruku: "Ako želiš vidjeti koga Bog ljubi, okreni ogledalo."

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Trebaš točno reći što treba. Gospodin će te sigurno čuti. Ako znaš da si Mu dragocjen i da te beskrajno ljubi - sigurno će ti dati! Samo ako Mu precizno kažeš što ti treba.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.33 sati Ha, prije ili poslije - vremena ima sve se stigne (ako se na vrijeme krene: ) Ha, pa krenimo već sada prije nego med. teh. Anđelko zgrabi karijolu (i u njoj ovcu) liftom je spusti i prebaci u kapelu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. E krenut ću sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Ouh ima more, more nevaljalštine i zloće. Samo onima koji su Isusovi (ovce ili kakve drugo beštije) zlo ništa nemre. Jer s nama je Gospodin nad vojskama. E a što? Hvala Bogu i danas imam svoj redovničkě đir koji ide od točke do točke 'sve u šesnest'. U koji će se nekako stisnuti rad sa: mobom, compom i motomedom. A čut ću se preko moba i sa svojima. Oah, znam da Tvoja ruka životom mojim i ravna - i to me čini sretnim. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjera sve stvari čini mogućima. Ljubav sve stvari čini laganima. (Dwight L. Moody)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Što je to ljubav? Je li ruži moguće reći: 'Ponudit ću svoj miris dobrim ljudima i uskratit ću ga zlima'? Ili, možeš li zamisliti svjetiljku koja uskraćuje svoje zrake zlim ljudima, koji bi htjeli hodati u njezinoj svjetlosti? Može to učiniti jedino ako prestane biti svjetiljkom. Promatraj kako drvo bespomoćno i nepristrano daje svoju hladovinu svima - dobrima i zlima, starima i mladima, visokima i niskima, životinjama i ljudima i svakom drugom živom biću, čak i onome koje ga želi posjeći. Zamisli se u čuđenju nad čistom dobrotom ruže, svjetiljke, drveta, jer u njima možeš naći sliku onoga što je ljubav. Kao i drvo, ruža i svjetiljka ljubav daje i ne traži ništa zauzvrat. Svjetlost, miris i hladovina ne proizvode se kada netko priđe, niti prestaje kada nikoga nema u blizini. Dakle, one nisu svjesne nikakve zasluge, ili toga da čine neko dobro... Ljubav je nepristrana, besplatna, nesebična i slobodna. (Antony de Mello)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Djed pradjeda Isusove ovce Luka Rađa, račun od poreza na stoku (30. IX. 1865.): 1 konj, 1 magarac, 4 vola, 69 ovce, 43 koze, 1 svinja. (Sa tavana 'kule' pokojnog Majora u Ogorju Donjem, na: www.jimradja.com)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bez presvete euharistije ne bi bilo nikakve sreće na ovom svijetu, život ne bi bio podnošljiv. Kad primamo svetu pričest, primamo našu radost i našu sreću. (sv. Ivan Marija Vianney)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sreća se ima da se daje svima. (knev 4b kor)


'Tko god čini zlo mrzi svjetlost!' A oni koji su Svjetlom obasjani sjaju i druge obasjavaju. Sreća se ima da se daje svima. (knev 4b kor)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.26 sati Može! Veselo, veselo Zagorci... Do-bro ju-tro Hrva-tska... Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi! Kako je dobro biti čovjek - a napose Zagorec: ) Idemo u ovaj dan (nedjelja, 14. 3. 2021.) baš kako spada. Vedro i veselo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. (Sve to diskretno činiti.) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni znaš koliko je Bog ljubio nas. Uzvratimo Mu ljubav i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati O hvala Bogu što se ovaj med. krevet vratio u normalu pa sam večeras (subota) mogao u polusjedećem položaju pisati olovkom u blok (za spas rukopisa). Evo što sam tamo napisao: Premda se tijekom ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) bol nameće kao glavna tema za promišljanje. Ipak ljubav ostaje neiscrpna.' Da nisam onemogućen slutim dalo bi se dati zanimljivih filozofsko-teoloških uvida u odnos ljubavi i boli. Ajo taj udarac u glavu: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Vlajino naša, podsvilajska Alkarice, Hrvatska cesarice. Časte te puci sa svih strana čast si i dika svojih Ogorana.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 3. 2021. Gospodine evo nas u četvrtom korizmenom tjednu. A danas u ponedjeljak u evanđelju slušamo kako si u Kani Galilejskoj pomogao čovjeku iz društvenog života. Bio je to kraljevski službenik kojemu je sin bio na umoru. I molio Te: 'Gospodine, siđi dok mi ne umre dijete.' Ti si mu Gospodine rekao: 'Idi, sin tvoj živi!' Doista divan si Gospodine. Hvala Ti za Tvoje zahvate u živote naše. Molimo Te ozdravi i nas od svih bolesti. Napose Te molimo oslobodi nas od ove divljakuše korone. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 4, 43-54)

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.12 sati Evo i danas (subota) : comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, ma gusku ću poslije. I može uradba večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Ustvari sad će njegovateljica Jadranka stavit Isusovu ovcu za motomed da đinasticira i tipkulji na mob.18.21 sati E sada đinasticirajući (na motomedu) valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (nedjelja). Pa ću bacit oko na evanđelje preko škatulice koja se zove ajfon. ... Aha to je ono dijamantno evanđelje - koje govori o svemu. Čini mi se važno primijetiti da je ljubav prema čovjeku pokretač. Pazi kaže: 'Bog je tako ljubio svijet.' Kako? Sva iskustva naših ljubavi su tek mrvice te LJUBAVI koja je pokrenula sve. Netko reče da se zemlja okreće zbog te LJUBAVI. Ta Božanska ljubav je svemoguća. Toliko je požrtvovna, sebedarna… Da je Bog Otac zbog ljubavi prema čovjeku htio da se Sin Isus Krist rodi kao čovjek. A ista ta LJUBAV Ga je potakla se dadne do kraja - na križu za čovjeka. Primjećujete kako je uzvišeno biti čovjek, toliko uzvišeno da je savršeni Bog poželio biti čovjek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ajoj dide ti sav svitliš, kuda si uvik kraj oltara. A od kad te znan u crkvu nis' provirija. Ja bi rada svitlit ki ti. 'Lujo imaš svoj križ - zagrliš li ga, vojnik si Kristov i svitli.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo dragi Isus je Svitlo. A mi kad molimo Gospinu ružarju dajemo dragom Isusu da nas obasjava.' Aha baba Jako sad razumin zašto ti tolko svitliiiš.

- 06:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svjetlom obasjani sjaju i druge obasjavaju (knev 4b kor)


Tko god čini zlo mrzi svjetlost! A oni koji su Svjetlom obasjani sjaju i druge obasjavaju. Sreća se ima ako se daje svima. (knev 4b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.03.2021., subota


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Sretan je tko pogled čist ima. A to su oni koji ne spuštaju pogleda sa Krista Gospodina - svoje ljubavi.

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


14.02 sati Aha i danas sam pišući olovkom u blok spašavao rukopis od propadanja - i evo što sam napisao: Ah, kako je dobro imati prijatelja dragog kojeg možeš nazvati u svako vrijeme. I znati to ti je najbolji lijek u ovoj raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.19 sati Ah dosta mi je nerada. U pojam me ubija nebiti angažiran, upotrijebljen. Ležat a da me ništa ne boli. Eto to je teški križ. Kojeg Bogu hvala olakšavaju ove tehno škatulice, mob i ajfon. Tako mogu slagat tekstiće za web. Kako još nisam složio preglednik dana 'Glas iz krpa'. Drago mi je da mogu kazat da je jutros bilo baš kako valja. A to zato što je bila najprije terapija No 2 - meštar Splićo me trunku uradija. Pa je bila terapija No 1 - sveta misa nas Isusovih ovaca. Pa je opet bila terapija No 2 - meštar Splićo me uradija baš kako spada. Ah, ma sreća ti je kad ono gdje jesi možeš zvati svojim, kad sve svoje, gdje god da jesu, u svom srcu imaš. Kad imaš sebe. A sve to imaš jer si zaštićen ljubavlju Srca Isusova. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, mila naša mati, tebi ćemo se dati pa nas ti svome Sinu daj. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moj Bože,
samo je u Tebi radost.
Ima, doduše, i drugih radosti,
ali savršena je samo ona koju Ti daješ.
I stoga hoću sve druge uroniti u ovu radost,
i želim je darovati onima koje ljubim.
I ne želim ljubiti ih nego u Tebi,
da i oni budu uronjeni u Tvoju prisutnost.
Savršena je samo ona radost koju Ti daješ,
jer je ona najbliža srcu, od bilo koje druge,
jer ga ona oplakuje i potpuno okružuje.
Ovoga trenutka, moj Bože,
Ti si oko mene kao oko otoka,
i ništa mi ne može nauditi dok tu ostaješ.
Otuda ovaj moj beskrajan mir.
Daj ga svima koje volim,
da ne umru prije nego su ga upoznali.
I, ako su umrli,
neka ga posjeduju kroz svu vječnost,
da hvale Tvoje ime.
(Jacques Riviere)

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati Ua asti sto! Web župa je kao rentgen aparat! Svi mogu sve znati o Isusovoj ovca - razotkriva da je više najobičnija ovca nego Isusova. Ma htio sam uz te neke impresije kazat da sam i danas sam rekao Zdravomariju da nas Gospa, moja Alkarica čuva svake nevaljalštine i zloće. A i ovu beštiju koronu da moćna Alkarica zgazi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.02 sati Veselo, veselo Zagorci... Do-bro ju-tro Hrvatska. Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi! Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo! I tako ćemo vedrinom odsijevati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater, evo jedan bon za vas: … Veliki pozdrav i Božji blagoslov iz Sinja!
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pelješki most jer premošćuje drugačije civilizacije neka se zove: ANTEMURALE CHRISTIANITAIS (p.s. Tako se od starine zove Hrvatska)

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ni jedan jezik čovječji', kaže sveti Laurentin Justiniani, 'ne može nabrojiti sva dobročinstva koja izviru iz svete misne žrtve; grešnik se izmiruje s Bogom, pravedan postaje još pravedniji, nestaje krivice, opačina je uništena, kreposti i zasluge se umnažaju, a vrebanja sotonina nestaju.'

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže ispravno molitva je jednostavna i ponizna. Hajmo takvi biti i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati Hvala Bogu što mi ovaj med. krevet opet normalan pa sam mogao kao i svaki redovnik iščitat svoj redovnički brevijar. Ali i olovkom u blok napisati koji redak (za spas rukopisa). Evo što sam napisao: 'U bujici ovog 'nemogitisa' od kog je mnogo toga stradalo, hvala Bogu što opet mogu sjedeći čitati redovnički brevijar.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko istinski voli Boga, taj je neprestano uz Boga i u Bogu. A želi li od Boga nešto čuti i saznati, neka Ga upita u srcu, pa će putem misli srca ubrzo dobiti potpuni odgovor, tako da na taj način svaki čovjek može u svako doba i u svezi svih stvari biti podučavan i obrazovan od Boga. Iz ovoga vidiš kako čovjeku nije uvijek neophodno vidjeti kako bi bio blažen u Gospodinu, nego samo čuti i osjetiti - time čovjek ima sve što je potrebno za istinsku sreću u Gospodinu. (Jakob Lorber)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 3. 2021. Gospodine danas u četvrtu korizmenu nedjelju sve si nam rekao u evanđelju kojega slušamo. Kažeš: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da ni jedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.' Hvala Ti Nebeski Oče što Te nesebična ljubav potakla na sebedarje za nas male i slabe ljude. Molimo Te daj da učinimo sve da se pokušamo pokazati dostojni Tvoje ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 14-21)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.12 sati Ha, ipak i večeras (petak) krećemo uobičajeno sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Comp sam baš utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio... I već me je njegovateljica Jadranka stavila za motomed đinasticirati. A kako to ide efikasnije ako tipkuljim na mob - to i činim. A za složit večernje 'Razmatranje uz mob' valjalo bi bacit oko na evanđelje (subota) i kazat koju. ... Aha to je ono kako moliti? Opasnost je da mi koji smo uredno pobožni počnemo bit dosadni sebi, Bogu i drugima. Ispravno moli tko je jednostavan, ponizan i koji sebe pred Bogom vidi nedostojnim, neprikladnim i grešnim. Bog će prije uslišati izgubljenog šašavca kad zavapi: Drmni Bože! Nego onog koji dugo kleči pred Presvetim. Spontanim riječima moli, kadi i pjeva. No i takva molitva četvrcima u Palmi (BSI u Palmotićevoj) dala je plodove. Ona je vrutak: SKAC-a. Modrava... Mlađarija je znala kako učiniti pomak. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U svakodnevnom životu teško prepoznajemo da primamo puno više nego što dajemo i da samo uz zahvalnost život postaje bogatim. (Dietrich Bonhoeffer)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnika Kristova problemi i griji ne ruše. On ji zna iskoristit. Pa sve uno šta druge ruši nji uspinje Kristu kralju našemu.' Ehe dide daj mi bit ki ti.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ne valja ti samo bit poslušan, na sve samo klimat glavon. Tribaš pokazat da si živ. A to si unda kad se suprotstaviš.' Aha baba Jako triba pokazat da imaš sebe.'

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2021., petak


Niti jedan ljudski jezik ne može nabrojiti sve milosti koje proizlaze iz misne žrtve. Grešnik se pomiruje s Bogom; pravednik postaje bolji; grijesi se brišu; poroci se iskorjenjuju; kreposti i vrline se umnažaju; đavolji planovi propadaju... (sv. Lovro Justinijan)

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Gospodine Isuse Kriste,
sjedinjen sa svim pohvalama
kojima Ti od sve vječnosti hvališ Boga,
žudim sada ovu hvalu i ove molitve prinijeti Tebi,
moleći Tvoje neizmjerno milosrđe,
da mi podaš skrušeno i pobožno srce,
posvema ponizno srce,
sasvim neokaljano srce,
potpuno vjerno i čisto srce,
srce po srcu Svojemu,
srce da ga posvetiš u Svojemu srcu,
da ga privežeš uza Svoje srce,
da ga potpuno primiš u Svoje srce,
da se ničemu ne predam osim Tebi jedinom,
da ništa ne vidim niti tražim osim Tebe,
da Tebe uvijek hvalim i blagoslivljam,
da Te svagda ljubim u svemu i nada sve.
(Dionizije Kartuzijanac)

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo tribas imat na pameti daj ti vaznija od kruva, vode i zraka ljubov.' E baba Jako vala Bogu i Gospi Sinjskoj sta Ljubov susricemo u Gospinoj ruzarji.
- Draga baba Jako,Hvala Ti što si za života ovozemaljskog ljubila,molila,širila Gospin RužarijdOOO
Hvala Gospi za Tvog Lujud

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dobar dan p Luka! Uzela sam nešto bonbončića pa Vam šaljem *103*…# ako bude problema javite lipi pozdrav …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati Evo sad poslije krunice Božanskog milosrđa uz HKR došlo mi: 'Kud plovi ovaj brod?'... Ma nije važna plovidba (za sad 17 god.) bitna je luka u koju će uploviti. Ha, pa uostalom sad ni plovidba nije naporna, svoj sam, na svome, sa svojima, svojim redovničkim životom nesmetano živim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj tko se usudi oteti avion može postati svetac (p. Brajičić)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ah Gospe Sinjska da nam imat čisto i ponizno srce kao ti znali bi i mi kako valja moliti. O Gospe Sinjska pomozi nam.

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati Pozitiva, pozitiva samo takav pristup svemu htio bi da imam. Trenutno sam potaknut nezasluženom dobrotom mojih web župljana koji me hrane bonbonima. A i do maloprije me je radio arhanđel Mihael, koji ne znam iz kojih razloga hoće da se na webu piše kao meštar Splićo. Ali njegove anđeoske uradbe ga izdaju. ... Aha, je bila je i naša pastirica s. Natalija - sva krhka časna sestrica. Ali kad uzdigne križ Kristov tako je dominantna kao kraljica od koje bježi svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona sva izvan sebe kriči: ne na mene križem Kristovim. 13.35 sati Bas sam to natipkuljio na mob kad u sobu uđe električar za med. krevet. Bogu hvala sad funkcionira. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Oh Gospodine uzdiže Ti vapaj zanemareni, otpisani, prekriženi, zaboravljeni i grešni. 'Hej, stvore moj jesil' to grešni?! E kad mi to priznaješ onda ti je odskočna daska za ijujuuu...' (za 'puno lipi stvari')

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.30 sati Ha, hajmo već sada krenuti sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. Sada dok sam još u web župnom uredu tj. u sobi u kojoj hrrr... Ma nešto mi nije jasno kad je meštar Splićo reka doć. Da li prije ili poslije svete mise. Vjerujem da će sada naš krepostima urešeni Anđelko zgrabiti karijolu (s ovcom), liftom spustit i prebacit u kapelu. Gdje će ta ovca (u karijoli) imat svetu misu. Opustit se, odmorit, ozdravit, Isus će je Sobom okrijepit pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. ... E i tako vam je to lipi moji sve ide kako valja kad je Nebo na tvojoj strani. 10.29 sati Ma eto valjalo bi još kazat, sad đinasticirajući (na motomedu) - ovaj 'nemogitis' tj. raspetost' (RBK) posve očito ima veliku važnost. Jer ako mi je još 2005 Nebo javilo (moja AlkarIca) da ću sigurno profunkcionirati. Ima razloga zašto mi to odmah nije učinjeno. Očigledno ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) stvara potrebni duhovni potencijal za realizaciju kako spada 'puno lipi stvari'. Pretpostavljam ova raspetost (RBK) radi na realizaciji SPC = RKC = SPC. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Niti jedan ljudski jezik ne može nabrojiti sve milosti koje proizlaze iz misne žrtve. Grešnik se pomiruje s Bogom; pravednik postaje bolji; grijesi se brišu; poroci se iskorjenjuju; kreposti i vrline se umnažaju; đavolji planovi propadaju… (sv. Lovro Justinijan)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nikad ne budite ljudi velike akcije a male molitve. (JM Escriva)

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovjekov život je složen, teško ga je živjeti, pa su ljudi vjere osjećali da im jedino Bog može pomoći. Obratiti se Bogu znači povjeriti mu osobni život i očekivati njegovu pomoć. Tako ljudi mole u nevolji, ali takva je molitva iz računice, iz interesa. Molitva je više od toga, ona mora postati susret s Bogom, susret stvorenja sa svojim Stvoriteljem. (Michel Quoist)

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Draži mi je mir nego pir.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Najljepši pozdrav svima: HVALJEN ISUS I MARIJA! Od Krista Gospodina i Njegove majke, naše Gospe Sinjske, moje Alkarice. Upravo to je Božja volja. Do koje sam došao 'razlučujući duhove' (Lojolina baština). Budimo danas (petak, 12. 3. 2021.) blagoslovljeni i sretni, vedrinom odsijevajmo jer s nama je Isus i Marija (koja računa na nas). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo tribaš imat na pameti daj ti važnija od kruva, vode i zraka ljubov.' E baba Jako vala Bogu i Gospi Sinjskoj šta Ljubov susrićemo u Gospinoj ružarji.
- Dragi Luka ništa bez Gospinog ružarija hvala ti preporučam se u tvoje molitve i trpljenje pozdrav

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni jedan je pitao Isusa: što je najvažnije? Isus mu rekao: LJUBAV. A to je kad krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac


- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Hajmo i večeras (četvrtak) umjesto da brevijarim tipkuljit. Da pojasnim: jer mi ovaj med. krevet nije popravljen i ne mogu posjedečki iščitavati redovnički brevijar. Zato ću ovako poležećki tipkuljiti na mob svoj razgovor s Gospodinom: Oh o Bože moj baš Ti hvala što sam ovca Tvoja. Predivni su Tvoji izljevi ljubavi prema meni ovčici Tvojoj. Uistinu čaša se moja prelijeva od darova Tvojih. I večeras me uradio onaj Tvoj, koji je na webu 'meštar Splićo'. Ali da arhanđeo Mihael na njemu se vidi a i uradbe su mu odgovarajuće: spiritualno - fizikalne. Plodovi takve urdbi su da se preznojim i duhovno obnovim. Oho hvalim Te i veličam Gospodine Isuse Kriste. Hvala Ti što sam ovca Tvoja. Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- … evo jedan bon bončić! Pater Luka od srca
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vodi me Ti, blago svjetlo,
kroz mrak koji me okružuje.
Vodi sprijeda, noć je mračna,
daleko sam od kuće.
Kamo ćeš me dovesti?
Ne pitam Te, o Gospodine!
Znam da me Tvoja snaga
čuva na sigurnome
već toliko vremena.
I znam da ćeš me i odsada voditi,
makar preko stijena i gudura,
makar preko gora i pustinja,
sve dok noć ne prođe.
Nije uvijek bilo tako:
nisam uvijek molio
da me vodiš!
Volio sam birati stazu,
ali sada, vodi me Ti!
(John Henri Newman)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 3. 2021. Gospodine a danas u subotu je svagdan. Po riječima evanđelja nas učiš kako ispravno moliti. Pokazuješ nam kako je bijedna i nikakva molitva umišljenog farizeja koji je molio: 'Bože hvala Ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik. ... A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: 'Bože milostiv budi meni grešniku!' Gospodine ovoj molitvi carinika, pridružujemo i molitvu sviju nas koji jutros slušamo naš Hrvatski katolički radio - smiluj nam se Isuse i učini srca naša po Srcu Svojemu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 18, 9-14)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.44 sati Hoćemo s onom dragom ceremonijom i večeras: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio... Krenuti sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Čekajući meštra Spliću da me uradi kako spada. E valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (petak) i kazat koju... Ole, ole što je najvažnije? Ako je ribi da bi mogla plivat najvažnija voda. Ptici da bi bila ptica krila. Onda čovjeku da mogao biti čovjek je najvažnija ljubav. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide tis proša si rat, vidija svašta, drugiman pomaga, bija si uvik čovik na mistu! Rec mi štaj najglavnije? 'Lujo za vojnika Kristova je najglavnija ljubov koja ga čuva da ne bude vojničina.'

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo tribaš imat na pameti daj ti važnija od kruva, vode i zraka ljubov.' E baba Jako vala Bogu i Gospi Sinjskoj šta Ljubov susrićemo u Gospinoj ružarji.

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.03.2021., četvrtak

Alkarici


O Gospe Sinjska Djevo sveta pitali bi te ako te ne smeta? Kako ljubit Sina tvog u liku brata svog? O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.12 sati Da sam pisao olovkom u blok (za spas rukopisa) valjda bi napisao: 'Odlaze dobri i zli, uzorni i naopaki - otići ćemo svi. Što ćemo za sobom ostaviti samo Bog će znati. Nama je trag kakvi smo bili: jesmo li imali 'pet komada', tj. pet B (ili 5 baby, ili 5 build, ili 5 book) ... Ah bila je moja 'mamek', a to je naša pastirica s. Natalija. Kad ona uzdigne križ Kristov tako se suvereno doima baš kao kraljica pred kojom drhturi svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona čim se pojavi križ Kristov ne zna što bi sa sobom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako danas glas mu čujete, ne budite srca tvrda! Dođite, kličimo, Gospodinu! Uzvikujmo Hridi, Spasitelju svome! Pred lice mu stupimo s hvalama, kličimo mu u pjesmama! Ps 95

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Plivaču je najvažnija voda da bi bio plivač. A taj plivač da bi bio čovjek mora ljubiti.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sluga Božji Franjo Kuharić- zagrebački nadbiskup i kardinal, rođen je 15. travnja 1919. u Gornjem Pribiću (župa Pribić- općina Krašić), u prekrasnom jaskanskom kraju, zvanom 'kolijevka biskupa' i 'dolina kardinala'- kao najmlađe, trinaesto dijete u skromnoj i pobožnoj seljačkoj obitelji Ivana i Ane rođene Blažić Pučku školu polazio je u rodnom Pribiću, teologiju studirao u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 15. srpnja 1945. Pri njegovom ređenju u zagrebačkoj katedrali nadbiskup Alojzije Stepinac, rodom iz istog kraja kao i mladomisnik Kuharić- izrekao je poznatu rečenicu: 'šaljem vas u krvavu kupelj' HIiM


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati 'Hoćemo Luka?' i već krepošću urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. A ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A ima, ima 'divota od života' (p. Cvek) 10.29 sati 'Neka vali gingolaju naše barke'... Bah dok đinasticiram (na motomedu) - uletila mi ta Splitska! A ima, ima i danas ima: redovnički đir od točke do točke 'sve u šesnest'. A tu su i terapeutska sredstva: motomed, mob i comp. A hvala Bogu i danas će predvečer pasti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svojim je vjernicima sveti Augustin govorio: 'Svaki učinjeni korak koji činimo da bismo došli do slavlja Svete Mise, broji jedan anđeo, i Bog će svakoga obilato nagraditi već ovdje i u vječnosti.' A sveti Župnik Arški nadodaje: 'Kako je sretan anđeo čuvar kad može svoga štićenika pratiti na Svetu Misu!'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.05 sati Oh Josipe pokorni moli za našeg web župnika! Moli, moli nego kako. Moli da privine svoju oholu glavu. Hajmo u ovaj dan (četvrtak, 11. 3. 2021,) učinimo ga ljepšim, dražim, korisnijim hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)
Josipe pokorni, moli za našeg web župnika

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU: Sveti Josipe, glavaru Svete nazaretske obitelji i čuvaru Crkve Božje, Tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svom zaštitniku i Tvom je zagovoru preporučavala svoje obitelji i cijeli narod. Tebi povjeravamo sve obitelji hrvatskoga naroda, da dnevnom molitvom, nedjeljnom Euharistijom i poslušnošću volji Božjoj ispune svoje poslanje ljubavlju, slogom i mirom. U ovim teškim vremenima izmoli hrvatskom narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi! Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu i Katoličkoj Crkvi, te prolazimo zemljom čineći dobro! Amen! (Sluga Božji FRANJO KUHARIC, 1987.)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Tko nije sa mnom protiv mene je.' Hajmo budimo uz Isusa. A bit ćemo ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Najplemenitija molitva je kad se molitelj iskreno pretvori u ono pred čim kleči. (Angelus Silesius)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Haj idemo i večeras (srijeda) umjesto da brevijarim svoje redovničko, tipkuljiti na mob razgovor s Gospodinom: 'Eh Isuse Kriste Bože viši su razlozi zasto ovako s Tobom ovca Tvoja razgovara. Ali vruće se nadam za dan-dva vraćam se u normalu. Ali znakovito je da u tijeku ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) imao sam s Tobom kvalitetne, intenzivne i bogate dijaloge - naravno od kad sam sebi došao. I mogao imati sebe baš kako spada. A znači mi s Tobom Gospodine o svemu popričati. Pričajući Tebi Tvoj Duh me prosvijetli, nadahne i tješi. Ma hvala Ti jer što bi bez Tebe? Auh bio najobičnija, vulgarna ovca tupa, glupa i neupotrebljiva. Hvala Ti što si me takvu našao i usvojio pa sam kako spada Isusova ovca = isusovac. I što radiš po meni - a ja samo gledam, gledam... Oh hvala Ti Gospodine. Samo želim biti ovca Tvoja za vijeke vjekova. Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubav je poniznost koja se uzdiže k visini. Poniznost je ljubav koja se sagiba k nizini. (sv. Franjo Saleški)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 3. 2021. Gospodine danas u petak trećeg korizmenog tjedna je svagdan. U evanđelju slušamo kako Te jedan pismoznanac, onodobni intelektualac, da Te provjeri upitao: što je najvažnije? Na što si Ti Gospodine nenamješteno, u svojoj jednostavnoj maniri njemu i svima nama rekao: 'Ljubi Boga i bližnjega svoga' Hvala Ti Gospodine za poučak o najvažnijem. Molimo Te daj da Tebe Gospodine više ljubimo kako bi se mogli više međusobno ljubiti ili bar smireno podnositi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 28b-34)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.37 sati 'Tko nije sa mnom protiv mene je!' Kaže Gospodin! Kako? To je tako! Ah, a ovo bi trebao biti uvod u večernje 'Razmatranje uz mob' dok čekam uradbu meštra Splice. 17.44 sati E baš je njegovateljica 'Lj' donijela jogurtić. Samo tren da ga srrrk... E dobro je! Sad je baš kako spada: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku neću. E onda bi valjalo trunku bacit oko na evanđelje (četvrtak) … Oho ho to se sjećamo našeg kard. Kuharića. A rado ga sjećam jer on je taj koji me 1992 zaredio za svećenika. Ah bile su to godine domovinskog rata. Znam da nam je ceremonijar dao upute gdje se skloniti ako bude zračna uzbuna. Bogu hvala ostali smo živi i postali svećenici. 20.27 sati E sada ispružen u 'krpama' mogu kazat baš je bio dolepšao glavom i bradom Božji arhanđeo Mihael. Ne dajte smesti što ga na webu zovem meštar Splićo. Ali očito je o komu se radi ne tek po izgledu nego i po spiritualno - fizikalnim uradbama. Bog ga blagoslovio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide znan to da je Krist kralj reka da pomognemo bližnjega svoga. A ti bi pomoga i kog nis nikad vidija? 'E Lujo bližnji ti nisu samo uni koji su blizu tebe. Ah, teškoj to...'

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma istos' ti za mislit baba Jako. Ja jesan tvoj mile, ali dragi su ti i uni isprid Brista šta nisu s nami na silu. 'Lujo za imat velko srce imamo Gospinu ružarju.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2021., srijeda


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Tebe se uzdam, Gospodine,
kad ću doći dotle da Te mognem gledati?
Kao što jelen čezne za izvor-vodom,
tako čezne duša moja za Tobom, Bože.
Ti ćeš, Bože, biti svjetlo
koje ćemo gledati u sjaju Tvog lica.
Ali mi Te nećemo samo gledati,
mi ćemo s Tobom živjeti;
nećemo samo s Tobom živjeti,
s Tobom ćemo se i radovati;
i ne samo radovati se,
nego i anđelima slični biti;
i ne samo slični anđelima
nego i Tebi, Bože,
kojeg ćemo navijeke slaviti.
(Ivan Gerhard)

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Isus kaže: 'Tko god čini zlo mrzi svjetlost.' To je ono kad jedan drugome kažemo: 'Po nosu ti se vidi kad lažeš!' (knev 4b kor)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Hvala Gospe Sinjska za sve dobra što si nam dala. A najviše za tvog Sina hvala. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.44 sati Status quo? Koliko me pamet služi to bi trebalo na latinštini značiti: stanje stvari? Pa kakvo je? Ha, bija sam učinit posa, nije baš nesto - ali šta'š. Pa mi je krepostima urešeni Anđelko napunio čačkalicama škatulicu za čačkalice. A još nisam u 'krpama' jer čekam trebao bi doći neki da mi popravi med. krevet. Jer dok sam ispružen u 'krpama' ne mogu svoje redovničko brevijariti. Za to ipak trebam biti posjedečki. Ah, elektrika... Riješeno: za dan-dva samo da se nešto pogleda. ... Aha, je bila je naša pastirica koja se doima kao kraljica kad uzdigne križ Kristov od kog svaka nevaljalština i zloća: iš, iš, iš... bježi! A beštija korona lupa glavom u zid i gunđa: 'Luda glavo mislila si da će sa svetom Hrvatsko lako ići.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kako to da nam dragi Bog daje struju koja sja? Bog je dao rijeku koja teče i čovjeka izazvao kako da mu tok rijeke sja.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.27 sati Dar za darom, što pogledam, poslušam, okušam... Sve mi je darovano. Posve očito milost Božja me vodi - Duh Sveti obavija. Ha pa je, kako nije kad je?! Jel' bila sveta misa na kojoj smo okrijepljeni bili Isusom. Ovca postala kako spada Isusova ovca = isusovac. A baš sada ta Isusova ovca đinasticira (na motomedu) i tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Mnogostruko je više utjehe nego žalosti. Utjeha i radost je što će i danas Isusovu ovcu meštar Splićo uraditi kako spada. A na Isusovu ovcu spada spiritualno - fizikalna uradba u totalu potpuna i cjelovita. Koju meštar Splićo zna. A takva uradba ga i otkriva, nije to neki meštar Splićo - nego glavom i bradom arhanđeo Mihel kojega Gospodin poslao Svojoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slavi, Jeruzaleme, Gospodina,
hvali Boga svoga, Sione!
On učvrsti zasune vrata tvojih,
blagoslovi u tebi tvoje sinove.
Ps 147

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija je naša prva radost na zemlji; po njoj već postajemo dionicima buduće nebeske slave. (bl. Ivan Merz)

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.41 sati Ako me je Krist osvojio jer me oslobodio pravila i zakona. Shvaćam zašto me još uvijek nadahnjuje jer On je dopunjenje svega toga čega me oslobodio. Hajmo u ovaj dan, baš kako spada 'u srduuu' (srijeda, 10. 3. 2021.). A takav će biti ako ćemo od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi Isuse, dao si za mene sve, a ja Ti za to ne dajem ništa. Koliko si puta dolazio da u vinogradu moje duše ubereš plodove, a ničega nisi nalazio, doli tek pokoji grozdić. Koliko si puta tražio, a nisi ništa našao. Koliko si puta kucao, a vrata moga srca ostajahu Ti zatvorena! Koliko si puta zamolio za gutljaj, a ja sam Ti davao samo žuč i ocat! Koliko sam se puta, dragi Isuse, pobojao da ne bih smio ništa drugo posjedovati, ako bih Te nazivao svojim. Zaboravljao sam da više ne bih ni pomišljao na iskre, kada bih plamen posjedovao; da više ne bih pomišljao na svijeću ljudskoga srca, kada bih posjedovao sunce Tvoje ljubavi; da više ne bih pomišljao na polomljeni luk zemlje, kada bih posjedovao potpuni krug Tvoje sreće. O, Isuse, moja je povijest tužna povijest čovjeka koji se opirao da dadne srce za srce, i ljubav za ljubav. Daruj mi, od svih ljudskih darova slađi dar suosjećanja s Tobom. (nadbiskup Fulton Sheen)

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Priroda ne žuri, a ipak sve ostvari. (Lao Ce)

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.22 sati Ah, baš mi je pogled pao na… što trebao biti zadnji pogled u našoj 'plačnoj dolini'. Ali, ali ne tek 'trebao bi' nego 'morao bi' - tako će i bit jer to mi je rekla suza moje Alkarice. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus jest novost života, ali i kaže da nije došao dokinuti Zakon i Proroke. Hajde molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kruh života


Hvala Ti Isuse na Svetoj Euharistiji,
Daruješ se potpuno, dragovoljno,
Hvala Ti na milosnom Kruhu života,
Prisutnost Tvoja, oh, moje ljubljeno.
--
Primanjem tog Presvetog Tijela,
Kruha života, oživljavaš sve u meni,
Svojega Svetoga Duha mi daješ,
Ko valovlje da budem ko mrva pjene.
--
Uvedi me u tajne te otajstvene žrtve,
Da živim, ali ne više ja, nego da Ti živiš-
Isuse, budi u meni, obnavljaj me, osjenčaj,
Sine Božji, Duše Sveti, hvala što me štitiš
--
Isuse, okrunjeni trnovom krunom,
Izbičevani, izrugivani, raspeti na Križu,
U mom srcu imaš postelju, Isuse,
Sve milosti se od Tebe darovana, niču.
--
Uskrsnuće Ljubljeno, proslavljeno,
Od svojega Oca, životom sazdano,
Oh, Isuse, od Oca Blagoslovljeni,
Ti moj, Pute, živote, Jedina Istino.

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.44 sati 'Šaka suza, vrića smija, iskrena i čista emocěja - to je Dalmacija.' (Bernard Jurišić) A eto i večeras (utorak) moram umjesto da čitam svoj redovnički brevijar uradit ću dijalog sa Kristom Gospodinom tipkuljeći na mob. Ah, to gore sam našao na webu. Iz perspektive novorođenog Zagorca mogu reć: je pogodija je. I sam imam svoj doživljaj Splita iz perspektive Vlaja sa Kmana. Premda jesam odrastao u Splitu, nikad nisam imao pravo reći da sam Splićanin. To su nama Vlajěma priječili neki amorfni Boduli. Ah Gospodine Bože moj tko su jedni a tko drugi - tko sam ja? Što je čovjek da ga to cijeniš? Na goru nade si me izveo po godinama ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Samo jedno znam Gospodine da želim biti ovca Tvoja za vijeke vjekova. Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 3. 2021. Gospodine u trećem tjednu korizme smo. A danas 11-tog ožujka je 19-ta obljetnica smrti Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, nadbiskupa metropolite zagrebačkog. Slušajući današnje evanđelje svidjele su nam se Tvoje riječi: 'Tko nije sa mnom protiv mene je!' Gospodine Isuse Kriste Ti si naš izbor jer Ti si naš Bog. Čitave sebe podlažemo Tebi, vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 11, 14-23)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.58 sati Hvala Bogu i danas stignem prije učiniti i reči: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, guska je bila prije nego me njegovateljica 'Lj' dođe i stavi za motomed đinasticirati. E valja se osvrnut na evanđelje (srijeda) i kazat koju ... Ouh, je kad je u Kmanskoj fronti treštalo: 'Pravila, pravila da bi me zadavila skroz ošašavila'. Aha u ono vrějeme svi smo bili 'kontra-protvni'. Uvik kontra, uvik kontra... Ali Krist Gospodin kaže da nije došao dokinut Zakon i Proroke. Ha ma Isus je u svakom smislu novost i osvježenje života. Isus je avangarda u najpravijem smislu. Zato ne dokida Zakon i Proroke jer i u Njima ima te svježine života. Kako to primijeniti u svakodnevnici? Svi smo mi u nekim zajednicama koje imaju svoja pravila i zakone po kojima funkcioniraju. Kog vodi Krist taj neće bezobzirno rušti pravila i zakone. Sve će ih poštivati i uvažavati ukoliko nisu u suprotnosti sa glasom Božjim u njegovu srcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide tis naša najbolji način kako Ogoranima propovidat vanđelje. Božje ime nis spominja al' unom koj gleda kako živeš i radiš došlo mu je da bi triba k misi kod svetog Jure. 'E Lujo kad nemo'š drugčije.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aha, znan baba Jako zašyo si taka. Niko ne more s tebon na riči jer dragi ti Isus pomaže. 'Lujo dragi Isus je sviman upisa u srce zakon kako se triba živit.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2021., utorak


- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.42 sati Auh ova raspetost (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) mě je oblikovala način življenja. A što? Imao sam krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. Složio sam babu Jako i dida Majora. Pa me preko moba nazove prijatelj drag i pitao ga za seku Ivu. Sad čekam da me njegovateljica 'Lj' izvadi iz 'krpa'. Ah, naviru mi riječi hvale Gospodinu.... 'Onima koji Boga ljube sve se okreće na dobro - pa i grijeh.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska gospodska roda ako s nama si ti i mi Vlaji smo gospoda. O Gospe Sinjska ti si naš spas.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, vječni Bože,
Svjetlo bez početka i kraja,
Stvoritelju svega stvorenja,
Izvore milosrđa,
Oceanu dobrote,
neistraživi bezdan ljubavi prema ljudima,
obasjaj nas svjetlošću Svojega lica.
Sjaji u našim srcima, Sunce pravde,
i napni nam duše Svojom radošću.
Nauči nas razmatrati bez prestanka,
da se nadahnemo Tvojim zapovijedima
i uvijek svjedočimo za Tebe,
Učitelju naš i naš dobročinitelju.
Pomozi nam da činimo što je Tebi drago
da uza sve naše slabosti
bude proslavljeno Tvoje ime,
Oče, Sine i Duše sveti.
(sv. Bazilije Cezarejski)

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati A je bio je i uradio me spiritualno - fizikalno... Ako ne znate tko još ću kazat da su njegove uradbe potpune i cjelovite. E sad znate je bija je meštar Splićo. ... A bila je i naša pastirica s. Natalija koja samo što je uzdignula križ Kristov. U redovima nevaljalštine i zla pomutnja. A beštija korona se previja, zavija, muka joj je od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si podao Kristu da te vodi onda ne mariš na pravila i odredbe ljudske. Uvažavaš ih samo ako nisu u suprotnosti sa zakonom Krista kralja.

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.28 sati Major Rađa Ogorje - tako sam baš na Google tražio o dragom didu Marku. A sada je on u Diki Nebeskoj. A sad ću s njim kod svete mise učinit besidu. Ma drag je on čovjek, glasoviti Ogoranac. Kad sam na forumu Ogorja pitao da li su čuli za Marka-Majora Rađu. Perso je odgovorio: 'Tko nije čuo za Majora nije bio u Ogorju niti blizu Ogorja.' Čulo se njega jer nije takvog orača, kopača u Ogorju i cijeloj Vlaškoj. Bio je čovjek od komada, pravi vojnik Kristov. Svojim djelima je po svima i po svud evangelizirao. ... Znam da se ova ovca podala Isusu jer je uvijek željela biti vojnik Kristov kao did Major. E kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valja kazat malo prije poslije svete mise dok sam đinasticirao na motomedu meštar Splićo javlja da stiže. A naš ministar p. Zdravko javlja da će mi sutra popraviti ovaj med. krevet. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nema ništa slađe, ništa silnije, ništa uzvišenije, ništa potpunije, ništa veselije, ništa savršenije, ništa bolje, na nebu ni na zemlji, od ljubavi; jer ljubav je rođena iz Boga i može, uzdignuta iznad svega stvorenoga, otpočinuti jedino u Bogu. (Thomas von Kempen)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.38 sati Eh zašto mogu ovo najudaljenijem na web prostranstvu pisati? Ali pazi totalno onemoćala ovca: tupa, glupa, neupotrebljiva... Najpametnije što je učinila - podala se Isusu = isusovac. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako ti jes' jasna i odrišita. Ma se isto nemoreš mirit sa babon Prljom. Una pogledom tuče. 'E Lujo Prljaj Ogorski aramaša a čovik joj je bija ustaša.'
- Prljaj nema kod nje ligadine ili slušaj Boga ili jamaš dosta laži i mita gladi i jada (Trišnja)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže da uvijek moramo praštati jedni drugima. Hajmo oprostimo si. A to ćemo učiniti ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Aha, hoćemo i večeras (ponedjeljak) ćakulu-bakulu s Gospodinom tipkuljeći na mob jer sam bio zapriječen breuijariti svoje redovničko: Ah Gospodine i nisam bio baš nešto kod uradbe meštra Splića. A on je Tvoju ovcu urađiva u totalu spiritualno - fizikalno. Ma što ja znam? Love me filmovi, tipa: Kako su mogli? I još mi govore kako me vole. Ah, znam trebam živjeti ovdje i sad. Hvala Ti Gospodine za meštra Spliću. Da on nije došao Tvojoj ovci. Pomislio bi da me moja Alkarica lagala. Oh hvaljen budi Bože kralju moj... Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sva dobra djela zajedno ne ostvaruju vrijednost jedne jedine misne žrtve, jer djela su od čovjeka; misa je pak Božje djelo. (sv. Ivan Marija Vianney)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 3. 2021. Gospodine u trećem smo tjednu korizme. A danas u srijedu je svagdan. Iz riječi evanđelja vidimo da Ti nisi tek bezobzirni kršitelj zakona i pravila. Ti nisi hipik kako bi neki htjeli. Ti si Gospodine Krist kralj. I svima nam upućuješ rijeci za orijentaciju u duhovnom životu: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon i Proroke. Nisam došao ukinuti, nego dopuniti.' Molimo Te učini naša srca po Srcu Svojem pa ćemo Te razumjeti i znati vršiti volju Tvoju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.38 sati Hajmo i danas (ponedjeljak) comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. Pa dok čekam meštra Spliću valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (utorak) i reć koju. ... Aha vidi ti ovo vidi Isus kaže treba oprostit do sedamdeset puta sedam puta - onom tko te povrijedio. E ali onome koji ponizno moli za oproštenje. I koji je spreman platiti nadoknadu tom kom je Šteta učinjena. Bez toga ne treba se svađati. Nego smireno podnositi toga koji te povrijedio. Tako stvari stoje! Tako nas je učio prof. Pozajić iz moralne teologije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nađi vremena za milosrđe - to je ključ za nebo. (bl. Majka Tereza)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Slušaj Lujo vojnik Kristov ne smi sebe mučit da nije prostija. Da bi prostija mora bit zapitan. A ako nije zapitan Krist kralj mu daje mir.' E dide daj bit ki ti.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako dobroj šta ti meni uvik prastaš. Samo ne znan zašto mi zamiraš na mrtvo ime kad ti ovce svrćen stinon? 'Lujo udri svoga magarca Klepu nećeš moje ovce.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2021., ponedjeljak


Vodi me Ti, blago Svjetlo,
vodi me putem.
Noć je mračna,
i ja sam daleko od zavičaja.
Vodi me putem!
Upravljaj mojom nogom.
I ako i ne vidim dalje:
ako vidim samo svaki korak.
Do sada si me vodio.
Ti ćeš me sigurno i dalje voditi:
kroz močvaru i blato,
kroz valove i gudure,
sve dok ne prođe noć
i anđeo jutra me pozdravi.
Ja sam ga ljubio.
Samo ponekad
zaboravio njegovo svjetlo.
(John Henri Newman)

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ivo Žižić: Za Ogorje uvik pismu imam


Za Ogorje uvik pismu imam
jer ga nosim u svojim grudima.
Nikad nećeš, Ogorje, nestati,
Uvik ću te u duši imati.
I kad umrem, u meni ćeš stati,
Anđeli će pismu ti pivati.
Ja te nikad neću zaboravit,
Moja ljubav uvik ćete pratit.
Moje srce uvik ćete ljubit,
I žIvit ćeš, i žIvit ćeš uvik.
I žIvit ćeš ka bubrig u loju,
A na diku svom hrvatskom rodu!


- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospa Sinjska, Alkarice draga znamo jer tako nam je tvoj Sin rek'o uvijek prostit ako si zamoljen od onog od kog si povrijeđen. Ali ako taj očekuje da ga nagradiš? Tvoj odgovor je: onda čekaj da dođe pameti. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.27 sati Ma ah, nisam imao krunicu Božanskog milosrđa uz HKR. Bio sam preko ajfona na webu. Čitam da je francuski miljarder pao s helikopterom. To da je pao neki siromašni redovnik ali miljarder??? E pa to je pravedno odlaze dobri, loši, zli, bogati i siromašni. Oh, o Bože samo mi daj da Ti dođem s punim rukama dobrih djela. Samo da Ti dođem i utonem u ono more ljepote, ljubavi i sreće. U taj ocean sam bio provirio one 2003 - ˇ dva mjeseca se sladio. Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marijo, da li znaš?
Marijo, da li znaš da će tvoje Dijete
jednog dana hodati po vodi.
Marijo, da li znaš da će tvoje Dijete
spasiti naše sinove i kćeri.
Jesi li znala da je tvoje Dijete
došao da te učini potpuno novom.
To Dijete koje si podarila
uskoro će podariti tebe.
Marijo, da li znaš da će tvoje Dijete,
slijepcu vratiti vid.
Marijo, da li znaš da će tvoje Dijete,
umiriti oluju Rukom svojom.
Da li znaš da je tvoje Dijete
hodalo tamo gdje anđeli lete.
Kad poljubiš svoga Sina,
poljubila si Lice Božje.
Slijepci će vidjeti,
Gluhi će čuti,
Nijemi će govoriti,
Jadnici će koračati,
Mrtvi će živjeti.
--
Marijo, da li znaš

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Ma blaženstvo je to kad se zna. Bez iznenađenja, skokova i šokova... Kad imaš svoj redovnički đir koji ide 'sve u šesnest' sve klizi kao po loju. Sad mi je složiti 'Jutarnju molitvu za HKR' i 'Alkarici'... Sad te pitam ća mi fali?! Ej hej.... Aha bila je naša kraljica, oh ona je samo naša pastirica s. Natalija. Koja u kraljevskoj maniri uzdigne križ Kristov. Smjesta je pomutnja u redovima nevaljalštine i zla. A beštija korona si čupa kosu i bijesna tuče glavom u zid i vrišti: 'Luda glavo kako ne znaš da za te kruha nema u svetoj Hrvatskoj.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, a što ako ti tuđinci-nasilnici ne mole za oproštenje. A znam da je njihovo razbojstvo nada mnom ganulo moju Alkaricu pa mi hitila 'puno lipi stvari'. Koje ne bi primio da nije bilo tih razbojstava (jer takve 'stvari' spadaju na krepostima urešene). Oh Gospodine oslobodi me svih posljedica nepraštanja. U srcu mi daj mir i smireno podnositi te divlje bezbožnike. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.35 sati Dani, mjeseci, godine prolaze, prolaze... Nemam ništa s tim molim i postojim. A šta'š kad su prolazne. Ma šta me briga moje vrijednosti su vječne. I tome podlažem sve, sav život svoj. Sad bi trebao krepostima urešeni Anđelko: 'Hoćemo Luka?' I liftom spustěti karijolu (s ovcom) u kapelu na svetu misu. Gdje će nas Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Kao i uvijek poslije svete mise čeka sadržajan i uspješan dan. Ma da nema više ništa ima redovnički đir koji i danas ide 'sve u šesnest'. Ali eto stijesnit će se nekako đinasticiranje na motomedu (10.37 sati - evo sad!). I o Bože hvala Ti za potpunu i cjelovitu uradbu Tvoje ovce Isusu od meštra Spliće. Koja je fizikalno - spiritualna. Premda se obično preznojim na toj uradbi - ipak je ona naglašeno spiritualna. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Misa jedna je od najuzvišenijih tajni kršćanske vjere. Ona je vrhunac prema kojemu teži sav život kršćana, ali također i središte i izvor duhovne jakosti za članove Crkve. ( Marijan Steiner, SJ)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati U Gospinoj krunici uz HKR puhao je Duh Božji i pojašnjavao ono na čemu počivamo. Točno je to da je Isusovoj ovci Alkarica rekla 'puno lipi stvari'. Ali čega će realizacija početi ako se ovom raspetošću (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) stvori potrebni duhovni potencijal za realizaciju. Pa eto vi koji pratite Isusovu ovcu na njenom križnom putu poduprite je da izdrži ovo 'brijanje na suho' - dok ne promiga i ne profunkcionira. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bližnji nam je darovan da očitujemo Bogu koliko ga ljubimo. (sv. Katarina Sijenska)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.16 sati Baš su odlepršali anđeli iz snova. I dali mjesta za pozdrav vama dragi web župljani Gospe Sinjske. Hajmo u ovaj dan (ponedjeljak. 8. 3. 2021.) Korak prvi bit će za koji tren Gospina krunica uz HKR a onda leeet: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ljubav, koju se živi po uzoru na Krista, u pažnji i suosjećanju prema svakoj osobi, najviši je izraz naše vjere i naše nade." (PAPA FRANJO)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, što misliš da je Isusa dok je propovijedao udario konj kopitom i ubio ga. Da li bi ta smrt bila kao ona na križu? Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne tražim od Tebe čudesa ili viđenja,
nego snagu da se mogu uhvatiti u koštac sa svakidašnjicom.
Očuvaj me od straha da mogu izgubiti nešto od života.
Ne daj mi ono što želim, nego ono što mi je potrebno.
Pouči me umijeću malih koraka.
(Antoine de Saint-Exupéry)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Eh, Isusove ovce se ne drže tek redovničkog reda. Ako hoće mogu se držati i redovničkih običaja. Pa eto zbog tog običaja bacija sam oko na tv-dnevnik. A kako nisam mogao izbrevijariti svoje redovničko. Rada bih da ovo 'Razmatranje uz mob' bude razgovor s Gospodinom: Hvala Ti Gospodine što si htio da još živim poslije one 'saobraćajke' 2003. Što si mi zapovjedio da otvorim okice. Hvala Ti i što znam zašto si htio da proboravim još u ovoj 'plačnoj dolini'. Hvala što znam da sam te 2003 bio pripravan za tamo 'gdi je lipooo'. I skoro da bih zažalio zašto sam vraćen da mi moja Alkarica nije rekla zašto sam opet ovdje. To mi je velika utjeha, ne tek što iz toga znam da ću sigurno promigat. Otčitavam da me želiš upotrijebiti da činim 'sve na veću slavu Božju' – što i je karizma Isusovih ovaca. Oh hvaljen budi Bože kralju moj... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 3. 2021. Gospodine a danas u utorak, trećeg korizmenog tjedna. Po riječima evanđelja nam daješ mislit. Upitao Te Tvoj Petar: 'Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?' A Ti si mu Gospodine rekao: 'Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam.' Praktički su mu rekao da uvijek oprosti. Molimo Te Gospodine probudi nam svijest da je naša kršćanska obveza uvijek oprostiti ako smo zamoljeni, i ako nam je nadoknađena šteta koju smo podnijeli zbog uvrede. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 21-35)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.59 sati Tra-la-la... Ista priča svaki dan - redovnička! Jel' ova dob dana: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku neću... I sad dok čekam da me njegovateljica Jadranka stavi za motomed đinasticirati. Valjalo bi bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. ... Aha, još je Gospodin to rekao: 'Nijedan prorok nije dobrodošao u svom zavičaju.' Ah, ma nije dobrodošao ni onaj koji pronosi proročku riječ. Tu se radi o tome da nam nedostaje prikladna dioptrija da čujemo i vidimo bitno i da nas to zaokupi. A ne budemo žrtve sljepoće pa se usmjerimo čuti i vidjeti što je posve sporedno kod tog nesretnika kojeg je dopalo da bude među svojim rođacima. Na Isusovom primjeru vidimo da su Ga ti Njegovi rođaci htjeli strmoglaviti. Ali Gospodin je znao da ne smije glupo život dati. Dat će ga za ozbiljnu stvar. Isus nije bio budaletina koja se igra sa životom. Znao je da mora život nesebično dati. Mora běti svega svjestan. Mora Ga užasno boljeti. Mora na sve s punom sviješću pristati. Isusova smrt na križu je nešto drugo od toga da je u gužvi pao sa deve i poginuo. Ili da Ga je udario konj kopitom u glavu. Isus je znao glavu mora čuvati za baš određeni čas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Slušaj Lujo Krist kralj ima o svakom zamisa kako da mu život izgleda.' Dide priteškoj razumit misa Božju. Al' meni samo daj bit ki ti.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo tribaš znat daj se svak za nešta rodija.' E baba Jako nemoj mi reć daj tebe stvorija da čuvaš ovce? 'A šta ti imaš proti moji ovaca? Eto tebej stvorija da budeš misnik Isusova ovca.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.03.2021., nedjelja


Gospe Sinjska svojta smo, samo Svilaja nas dijeli. S ovu stranu ti s drugu mi, tvoji Ogorani.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.54 sati Svoj? Ma svoj je onaj tko je sa svojima. Svi moji su u mom srcu. Moji su i mojoj kući ovdje na Fratrovcu. Preko moba sam se čuo sa svojima u Solin (seka Iva). Bio je kave srrrk... I ćakula-bakula je potekla i tekla, tekla... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Došli smo ti majko draga Vlaji tvoji sa krša, krča i ogreda. Gospe Sinjska tvoj Sin želi da nešto učinimo prije nego odemo. Kaži majko a što?

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dođi, Gospodine Isuse,
traži Svojeg slugu.
Pastiru,
traži iscrpljenu ovcu.
Ostavi ostale
i traži samo ovu izgubljenu.
Dođi k meni
kojega napadaju vukovi;
traži me jer ja Tebe tražim.
Traži me, nađi me,
primi me, nosi me.
Ti možeš naći onoga
koji traži Tebe.
Dostoj se primiti onoga
koji Te traži.
Postavi na ramena onoga
kojega si našao.
Milosrdni teret
nije za Tebe breme.
Dođi dakle, Gospodine,
tražiti Svoju ovcu.
Dođi Ti sam.
Nosi me na križu
koji je spas za lutajuće,
odmor za umorne.
(sv. Ambrozije Milanski)

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Hajmo, o velik je Bog svi slavimo Ga! Ništa me ne boli ali na pretek imam problema. E kad bi znali koliki su vruci milosti problemi pozavidjeli što niste Isusovi kao ja Isusova ovca. ... Aha Bogu hvala naša pastirica s. Natalija je i danas uzdignula križ Kristov da odstupi svaka nevaljalština i zloća od svetoga. A i ovu beštiju koronu da zauvijek pozdravimo. Hvala Bogu poslije je tu njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FRKA U HRAMU, 3B Korizmena Iv 2, 13-25 Palma, 23. ožujka 2003.


Nakon što smo gledali Isusovo preobraženo lice na gori Taboru, sad to isto lice gledamo u Hramu obuzeto srdžbom. U maniri kavanskog razbijača prevrće stolove, maše bičem, tjera trgovce, volove, ovce… Doslovno sve mete ispred sebe. Kako dobra scena za one koji u njem gledaju revolucionara i socijalnog reformatora. Tako treba! Tko ne reagira na savjest, reagirat će na kožu. Ovom Isusovom gestom mnogi su nasilnici pokušali opravdati svoje nasilje. Neki bi i aktualni Američki rat protiv Iraka htjeli biblijski utemeljiti na ovom evanđeoskom odlomku. Ali neće to baš ići. Da je Isus mislio stvar nasiljem rješavati, i napraviti fizički udar dostojan Sina Božjega – imao je na raspolaganju daleko jači arsenal naoružanja od običnog biča. Mogao je zazvat gromove s neba da spale čitav grad, ili rastvoriti zemlju da ih sve proguta? A ovako, neš' ti obračuna… Par stolova okrenuti, tu i tamo nekog bičem pecnuti… Definitivno, Isus nije odlučio Kraljevstvo Božje ognjem i mačem donijeti na svijet.
Ovo što je učinio bila je njegova proročka akcija. Snažna gesta, simboličan govor kojim je izrazio svoju poruku. Tako su proroci nastupali. Sjetimo se Jeremije koji hoda noseći volujski jaram o vratu – te na taj način poručuje ljudima da su pod jarmom grijeha. A onda šeta gradom s glinenim vrčem, pa ga naočigled svima razbija – dajući im na znanje da će i oni tako biti razbijeni ako se ne obrate. U tom svjetlu treba razumjeti Isusovu gestu. No, bilo bi pogrešno Isusa pošto-poto gledati kao nekonfliktnog i nezahtjevnog; bezokusnog mirovnjaka. Svojim nastupom on je i te kako sebi stvarao neprijatelje, i bez dlake na jeziku šibao po njima.
Zapitajmo se što je to njega Kneza mironsnog tako razljutilo u Hramu? Dvije stvari: religioznost koja je zagušila moralnost, i ekskluzivnost koja je zagušila univerzalnost. Da pojasnim, počevši od prvog. Naime, upravitelji Hrama su čitavu religioznu ceremoniju savršeno izorganizirali. Stoka je pristizala i uredno se žrtvovala; bili su tu i potrebni mjenjači «prljavog» poganskog novca u «sveti» hramski novac. S proceduralne strane u Hramu se Bogu besprijekorno iskazivalo štovanje – a istovremeno, ti isti upravitelji ni malo truda nisu uložili da razmisle o poruci Božjoj koja im je dolazila po čovjeku Isusu; već su se, naprotiv, odmah udružili u zavjeri protiv njega. Držali su se vjerskih običaja, a oglušili se o začetnika vjere.
Rasvijetlimo to jednom anegdotom. Nekog svećenika zaskočio na ulici razbojnik, uperio u njega oružje uz povik: «Pare ili život!». Svećenik posegne za novčanikom, i pri tom mu razbojnik ugleda svećenički kolar. «To ste vi velečasni. Onda ništa. Možete ići.» Svećenik mu ipak pruži kutiju cigareta. A ovaj će: «Hvala, ne treba. U korizmi sam se odrekao pušenja.»
Divno… Čovjek prestao pušiti u korizmi. A to što krade i ubija!? Evo vidite – to je to. To je Isusa razljutilo u Hramu. Držali su manje bitnu vjersku ceremoniju, a samog Boga su odlučili ubiti.
Da bismo razumjeli drugi razlog Isusova gnjeva trebamo donekle poznavati arhitekturu Hrama. Pored Svetinje nad Svetinjom, u Hramu su postojali korovi za: svećenike, muškarce Izraelce, žene Izraelke, i za pogane. Ideja o savršenom Hramu u sebi je ujedinjavala sve: muško i žensko, Židove i pogane. Međutim, hramski upravitelji su poganski dio Hrama isključili, i od njega napravili pijacu. Računajući: nek se tamo obavljaju ti nesveti poslovi, trgovina i pranje novca. Drugim riječima, pogani ne pripadaju Hramu. Bog je samo Bog Izraelaca i nikog više. To je Isusa razgnjevilo.
Što je s našim hramom? Mislim na srce. Ne bi li možda i u njem trebalo stolove poizvrtati, i trgovce otjerati? Zapitajmo se da li smo vjernici iz pohlepe za nebom? Ili iz straha od pakla? I molimo: «Ako ti služim da se dočepam neba, u nj mi ne daj. Ako ti služim da izbjegnem paklu, neka me dopadne. Daj mi da ti služim iz čiste ljubavi.»

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3B Korizmena, ČIŠĆENJE HRAMA Iv 2, 13-22 (Palma, molitveni susret, 8.11.2000)


Isus se pridružuje pobožnoj povorci, ide za blagdan u Jeruzalem. Mnoštvo je svijeta, ulice su pune hodočasnika. Svi hrle gradu Jeruzalemu, srcu vjerskog života.
Sve ide svojim tijekom. Godinama su već uvriježeni običaji i molitve. Zbog inercije nastali su i izopačeni običaji. Konformizam, popuštanje, manjak proročkog glasa. I dogodilo se da se svetinja pretvara u trgovinu. Prilika za molitvu, u priliku za zaradu. Tko ne pazi na malo, po malo propada. A što će običan svijet, on se navikao na tako nešto. Premda se je strašno naviknuti na opačinu.
Vidite ovaj paradoks. Moguće je biti na izvana sasvim pobožan, a istovremeno posve izopačen. Majka Terezija se molila Bogu, baš kao i Bin Laden. Mole vam se, vjerovali ili ne, i okorjeli neraskajani, mržnjom zasljepljeni grešnici, upravo kao i sveci. Radi se dakako o debeloj farizejštini.
Zamisli sebe u tom mnoštvu. Hodaš i ti prema Jeruzalemu. Nosiš svoju lampu, svoj štap. Čitavu noć. S kojim osjećajem? S kakvom molitvom? S kakvim osjećajem pristupaš hramu? S kakvim nadama? Sjediš negdje u kutu hrama, naslonjen o debeli kameni zid. Slušaš vrevu, molitve, pjesmu. Gledaš i slušaš kako prosjaci prose. Gledaš i trgovce, volove, mjenjače novaca. Kakav je tvoj dojam? U tom trenutku ulazi Isus. Tjera trgovce, čisti hram. Govori: «Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku.»
Vraćaš se k sebi. Hram je i moje srce. A u njemu … Zar i u njem nije trgovina? Toliko cjenkanja s Gospodinom. Toliko sebičnih interesa. Koga ja zapravo tražim u svojim molitvama i djelima – sebe ili Boga? Kakvim ja životnim stilom živim – predajem li se, ili se prodajem? Živim li ja za druge ili za sebe? Da li sam ja koga usrećio, ili samo očekujem da mene drugi usrećuju? Da li sam danas išta dobra učinio? Da li samo zapomažem da mi treba ovo ili ono – a ne vidim niti čujem druge koji su u većoj potrebi? Nisam li nezasitan, nepristojan pred Gospodinom? Da li ga ljubim samo zato jer očekujem da će mi dati ovo ili ono – ili bih ga ljubio sve da mi i ne da ono što očekujem? Na kakve smo, dakle, trgovine sve naviknuli? Kakve trgovce nastanili u svom srcu?
Što bi trebao učiniti da trgovce istjeraš iz svoga srca? Koja sredstva upotrijebiti? Ako se osjećaš bespomoćan, zamoli Isusa da ih on istjera. Da tvoje srce učini čistim. Jer samo čisti srcem gledaju lice Božje.

*
Golubovi i volovi su trebali imati bogoslužnu svrhu, ali su upotrijebljeni za trgovinu.
Ono što bi trebalo približavati Bogu, počelo je udaljavati od Boga.
Srce koje je ispunjeno nečim što nije Bog, ne može Boga primiti.
Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.
Gdje Bog izgradi crkvu, đavao izgradi kapelu.
Što je bič kojim ćeš rastjerati trgovce? Pripaziti na riječi, odreći se nečeg, pristati na poniženje. Redovito ispitivati savjest. Život je čišćenje srca kojim ćemo Boga gledati.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Svakoga je Bog stvorio da baveći se određenim poslom učini djelo za koje je stvoren. Kod izgradnje tog djela bavi se i pomoćnim poslovima kako bi što uspješnije dovršio životno djelo.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati 'Hoćemo Luka?' I već naš krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A ovo u karijoli ta ovca na mob tipkulji 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? A ima, ima - sadržajno se živi! Poslije svete mise đinasticiranje (na motomedu). A tu su: mob, comp i motomed i sve je uklopljeno u redovnički đir, koji Bogu hvala i danas ide 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svijet bi lakše preživio bez sunca nego bez svete mise. (sv. padre Pio)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveto je sveto! (knev 3b kor)


Samo svetom je mjesto u tvom srcu. Svaku profanost i zloću istjeraj iz srca van bičem posta i pokore. (knev 3b kor)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Evo baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR s nuncijem LIngua. A to je bio prvi korak u ovaj dan (nedjelja, 7. 3. 2021.). A sada leeet: HVALJEN ISUS I MARˇJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Vlajino naša, podsvilajska Alkarice, Hrvatska cesarice. Časte te puci sa svih strana čast si i dika svojih Ogorana.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Ooo veliča duša moja Gospodina što me ova bolešćurina, koje me se uhvatila, uopće ne boli. I što mi je osobito drago 100% sam efikasan u poslu kojim se bavim. Važno mi je što sam svoj i samosvjestan. Gospodnji sve je to dar. Dar je i to što konačno opet mogu razlikovati dobro iz zlo. Ha, a ovo bi trebala bi 'Molitva mob' jer još uvijek sam zapriječen brevijariti svoje redovničko. Ah što Ti imam kazat Gospodine moj? Sretan sam i ponosan što sam Tvoja ovca. Htio si da znam zašto si mi otvorio okice kad su se moji već dogovarali u koji grob će staviti 'brata magarca' moga. Samo Te molim neka mi bude to zašto si me probudio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje poručuje: sveto čuvaj svetinje. Ako treba sebe opali bičem posta i pokore. Sveto se mora čuvat. A ono je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, Isusovac

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Odmjeravao sam svoj život prema Tvojim riječima: 'Blago vama' i 'Jao vama'. Ništa u meni nije posve sigurno; ništa posve jednoznačno; ništa posve jasno. Ni siromaštvo radi Kraljevstva, ni plakanje radi smijeha, ni progonjenost zbog Sina Čovječjeg. Pomiješala se sitost s gladi za Tobom, smijeh s plakanjem, i pokuda s pohvalom koju sam tražio, ili očekivao. Što ćeš sa mnom ovako nestalnim? Hoćeš li znati prepoznati barem iskren bol prognanika raja, koji Te slijedi u ovim ravnicama i osjeća kako dižeš svoj pogled do njegovih nemira? (Anton Šuljić)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 3. 2021. Gospodine danas u ponedjeljak trećeg korizmenog tjedna je svagdan. U evanđelju slušamo kako si razgnjevio svijet u sinagogi izjavom: 'Zaista, kažem vam, nijedan prorok nije dobrodošao u svom zavičaju.' A narod kao narod voli slušat ono što će mu škakljat srce. A ovo Tvoje ih je razbjesnilo. Evanđelje kaže da su Te zgrabili i htjeli u provaliju strmoglaviti. Ali Ti si znao da svoj život nisi došao dati za glupost. Zato si prošao između njih i otišao svojim poslom. Molimo Te Gospodine probudi nam svijest da svatko od nas ima svoj posao kojeg smo od Tebe dobili. To je ono što se mora, sve drugo su sporedne trivijalnosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 24-30)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovjekom - u pravom značenju riječi - postaje se samo ljubavlju. (Phil Bosmans)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.51 sati Hajmo ća! Kaj ti nisi rođeni domaći sin? Ma kaj god! Štel sam reći comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. I sad prije nego me njegovateljica 'Lj' stavi za motomed da đinasticiram. Valjalo bi krenut sa večernjim 'Razmatranje uz mob'. Što pak znači osvrnuti se na evanđelje (nedjelja) ... Aha neočekivan postupak od Isusa samo za one koji Isusa još nisu upoznali. Sveto je sveto i to se sveto čuva. Oh, 'devedesete' i sveta Hrvatska za koju su mnogi živote dali ili su htjeli dati. Korisno je to iskustvo koliko nas može sveto motivirati. Ali pazite svetište je u nama. U našim srcima prebiva Sveti tj. Krist Gospodin. I oštrom i odrješitom vojniku Kristovu je nezamislivo da mu u srce proviri išta profano. Svaka trgovina i muljanje - vaaan! Tu je i bič posta i pokore! Stisni se, zapni! Sveto se brani svetinje – i tako se posvećuješ! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo pamet u glavu! Nemereš sist na magare Klepu i privatit Gospinu ružarju. Svetoj sveto! A Klepoj Klepo! Tribaš gledat kako iđe.' A dide samo do Svilaje?

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ti jes' jasna i odrišita. Ma se isto nemoreš mirit sa babon Prljom. Una pogledom tuče. 'E Lujo Prljaj Ogorski aramaša a čovik joj je bija ustaša.'

- 06:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveto čuvaj svetinje! (knev 3b kor)


Isus nije tek dobar - dobričina. Kralj je, Bog je, Sve je. Kad Njega se zna: sveto je sveto. I drži to. Nikakvo muljanje i trgovina ne dolazi u obzir. Sveto čuvaj svetinje. (knev 3b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.03.2021., subota


Moj Gospodine i moj Bože,
uzmi od mene sve što me priječi Tebi.
Moj Gospodine i moj Bože,
daj mi sve što me nosi Tebi.
Moj Gospodine i moj Bože,
uzmi me meni
i daj me potpuno Sebi.
(Nikolaus von der Flüe)

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka želim vam obilje Božjeg blagoslova i šaljem puno pozdrava uz bon *103*…#
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, podsvilajska majko. Vlajino draga ti nas dobro znaš. Nije lako s nama ni Bogu ni ljudima a ni nama se nije lako borit s nama samima. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.40 sati Aha a sada regularno ispružen u 'krpama' valjalo bi kazat koju za 'Glas iz krpa'. Ha, a znate šta? Ma to znate - već sam o tome... Sretan sam i presretan premda jesam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) dobar komad života (za sada 17 godina). Prije svega jer sam svoj sa svojima. Svojim poslom se bavim. Oko mene su moji ljudi: subraća, prijatelji, terapeut. I što mi je najdragocjenije mogu svojim trpljenjem izgrađivat važno djelo za Crkvu Božju. Ha a za preglednik dana valja kaza da je jutros bila najprije terapija No 2, pa terapija No 1, pa opet terapija No 2. To znate da je No 1 sveta misa, a No 2 da je meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.48 sati Da prepisujem iz bloka što sam olovkom napisao. Evo što bi valjda napisao: Impresioniran sam razvojem ove info tehnologije. Ali i time kako je Gospodin instalirao svoju ovcu (mene) na web. Slutim da znam zašto je to učinio. E sada radim i na facebooku i na blogu. Ali vremenu koje dolazi morat ću se odlučiti ili jedno ili drugo? Čini mi se da bi blog više odgovarao naravi posla koji me čeka. Ali Bogu u ruke! ... Danas nije tu naša pastirica s. Natalija a ni našeg krepostima urešenog Anđelka nema. Ali su uz nas nas starčeke Isusove ovce njegovateljice: 'Lj' i Jadranka pa je s njim pala Zdravomarija da nas Gospa oslobodi sve nevaljalštine i zla. A i ovu beštiju koronu da Alkarica zgazi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Hoćeš li vršiti volju Božju ne troši se na sterilnim meditacijama. Samo oštro i na prvu!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako želiš čuti Božji glas, čitaj Sveto pismo; ako želiš vidjeti čudo, otiđi na sv. misu (sv. Terezija Avilska)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.52 sati Grop, grop, mjljac, mljac... Ohh, tako su nekako slasno srkale splačine svinje kojima sam pozavidio pa me glad dovela na 'vjerkač' u Palmu (BSI u Palmotićevoj). Ma Bogu hvala - idemo u ovaj dan (subota, 6. 3. 2021.) Za koji tren će Gospina krunica uz HKR a onda zna se: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!


- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska podsvilajska majko, Vlaška Alkarice, kraljice Hrvata. Časte te puci sa svih strana čast si i dika svojih Ogorana.

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože moj, ne zaboravi me kad ja budem zaboravio Tebe. Ne napuštaj me, Gospodine, kada ja budem napustio Tebe. Ne udaljuj se od mene, kad se ja budem udaljio od Tebe. Zovi me kada Ti budem bježao, privuci me ako Ti se budem suprotstavljao. Podigni me kada budem pao. Gospodine, Bože moj, daruj mi budno srce. (sv. Toma Akvinski)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže mlađeg sina je spasilo što je zavidio svinjama jer su imale jesti. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.47 sati Oh milost Gospodnja me obavija. A kako ne bi kad me Božji arhanđeo Mihel (za web meštar Splićo) baš kako spada uradija. A na Isusove ovce spada da budu urađene u totalu potpuno i cjelovito. Sad sam iz 'krpa' bacija oko na tv-dnevnik. A kako svoje redovničko nisam moga izbrevijariti - i večeras zbog iste zapreke. Neka ovo 'Razmatranje uz mob'. Bude dijalog s Gospodinom: Da znaš Kriste Gospodine divim Ti se što si svoje najuzvišenije i najpoželjnije darove sakrio iza najružnijeg i najodvratnijeg. I što ih daruješ samo onim koji podnesu to ružno i odvratno. Hvala Ti što si pripustio meni, Svojoj ovci da se suočim sa tim i tako zavrijedim taj najuzvišeniji i najpoželjniji dar ('puno lipi stvari'). Ah, što da Ti za sve kažem? I ja želim biti ovca Tvoja za vjeke vjekova. Amen!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svaka patnja na zemlji, posvećena je ljubavlju Božjom. (Gertrud von Le Fort)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 3. 2021. Gospodine danas u treću nedjelju korizme slušajući evanđelje bljeska nam istina: 'Tko sveto čuva svetinje posvećuje se.' Isuse Ti jesi dobar, sama si Dobrota. Ali Te je jako razljutilo kad si vidio da se sveto profanira. Da se obeščašćuje švercom i trgovinom. Trgovcima si isprevrtao stolove, istjerao ovce i volove. I odrješito im rekao: 'Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku.' Molimo Te Gospodine prosvijetli nas da shvatimo Tvoje svetište je u nama. U našem srcu događa nečasna trgovina i muljanja. Molimo Te da i mi budemo oštri prema sebi. Ako treba i za bičem posta i pokore posegnemo. Da se zna u srcu našem ima mjesta samo za sveto. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 2, 13-25)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.04 sati Hajmo i danas: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. Možemo započet večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući arhanđela Mihaela (koji je za web meštar Splićo). Kao obično osvrnut ću se na evanđelje (subota) 20.21 sati E baš je naišao arhanđeo... Oprostite naišao je meštar Splićo. A taj će me sutra (subota) urađivati dijelom pri svete mise, a dijelom poslije. Ha a evanđelje, što kaže? ... Onog mlađeg sina je spasila zavist svinjama kako mogu slasno srkat svoje spačine, on je bez ičega. I njega je zavist svinjama potakla da se vrati Doma - Kristu Gospodinu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat da vojnik Kristov uvik teži boljem i većem.' Aha dide zato jer žele bit najbolji oni su dobri.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Mijauuu... mijauuu... Biž ća mačketino jedna! Toj meni dala baba Jaka. Šic! Ja san njen mile. 'Lujo nemoj tako osoran bit. I nju ti je posla dragi Bog da te veseli i da ti lovi miše.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.03.2021., petak


Gospodine,
kada sam gladan,
pošalji mi nekoga koji treba hrane.
Kada sam žedan,
pošalji mi nekoga komu je potrebno piće.
Kada mi je hladno,
pošalji mi nekoga da ga ugrijem.
Kada sam žalostan,
pošalji mi nekoga da ga utješim.
Kada mi moj križ postane težak,
daj da ga nosim zajedno s križem drugoga.
Kada sam u oskudici,
vodi me nekome koji je potrebit.
Kada nemam vremena,
daj mi nekoga da mu neko vrijeme pomažem.
Kada sam ponižen,
daj mi prigodu da nekoga hvalim.
Kada sam obeshrabren,
pošalji mi nekoga da ga hrabrim.
Kada trebam razumijevanje drugih,
daj mi nekoga koji treba moje razumijevanje.
Kada mi je potrebna briga drugoga,
pošalji mi nekoga da se za nj brinem.
Kada mislim samo na sebe,
svrati moju pozornost prema nekom drugom.
I tako ću imati život vječni, život ljubavi.
(Japanski suradnik Majke Tereze)

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oj Gospe Sinjska akoj' itko ti sigurno si bila uz onu ovcu koja švercajući se noćnim tramom pred kontrolom sklonila se kod oltara tvoga Sina. Isus je ovcu prigrlio i posvojio. Pa je ona Isusova ovca = isusovac

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.21 sati Smišljam kako ovo natipkuljiti na ajfon. Iz iskustva znam nesavladivi problemi otvaraju nove mogućnosti. … A je Bogu hvala i danas je naša pastirica s. Natalija uzdignula križ Kristov pred kojim uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A i ova beštija korona vidi crno joj se piše u svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Zavist je ružna osobina OSIM ako zavidiš svinjama kako slasno srču otpatke od hrane. Pa se tom zavišću potaknut sjetiš da da i ti imaš obilje svega kod Krista Gospodina - i k Njemu se vratiš.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati 'Hoćemo Luka?' i već naš krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu (a sa nam je i p. Galanauer). Imat ćemo svetu misu na kojoj će nas Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A to je ono vrijeme kad ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? 10.35 sati A ima Bogu hvala odabrana 'divota od života'. Komotno i slobodno živim svoj odabrani redovnički život. Koji samo klizi od točke do točke. Sada poslije svete mise je redovnička točka đinasticiranje (na motomedu) i tipkuljenje ovoga. A još će se natipkuljiti 'Modravska kapljica', baba Jaka i did Major. Kao što vidite sadržajno i kvalitetno. Tu su motomed, mob i comp. A hvala Bogu i danas očekujem arhanđela Mihaela (koji je za web meštar Splićo) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Euharistija je najjače sredstvo, ona vatra koja u nama pali hrđe grijeha i daje života našoj duši. (bl. Ivan Merz)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđeoska mudrost je: ako si uz Krista i zbog toga trpiš, samo izdrži ti pobjeđuješ. Ma realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Ohh, hoćemo sada poslije Gospine krunice uz HKR hodati, trčati, letjeti kroz ovaj dan (petak, 5. 3. 2021.). Što pak znači za nas uvjerene vjernike kršćane ići naprijed hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Imajući na pameti ako imamo zapreka da to činimo. Samo naprijed, ne dajmo se zaustaviti jer tad smo sigurno Bogu omiljeli. Blago tebi ako si na strani Božjoj i zbog toga imaš problema. Tad si privilegirani Božji miljenik. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kruh koji zadržavaš za sebe - pripada onome tko je gladan.
Odijelo koje čuvaš u ormaru - pripada onome tko je gol.
Cipele koje ti trunu u kući - pripadaju onome tko je bos.
Novac koji čuvaš pod zemljom - pripada onome tko je u stisci.
Toliko je ljudi kojima činiš nepravdu, koliko je onih kojima si mogao pomoći.
(Sv. Bazilije Veliki)

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.00 sati Što je život - najbolja su knjiga ljudi puni života. Oni kojima nije važna ideologija, ni politika, ni pobožnjastvo... Njih samo zanima život i kako ga što nesebičnije - kvalitetnije živjeti. Ta knjiga to su vam ova dva tića: Iva i Zlatko Hrga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kralj naredi da ga driješe, naroda poglavar oslobodi njega. Za gospodara ga stavi kući svojoj, za nadstojnika sveg imanja svoga. Ps 105

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.15 sati Hah, ni večeras nisam mogao izbrevijariti svoje redovničko zbog iste zapreke pa neka ovo 'Razmatranje uz mob' bude nešto kao razgovor s Gospodinom. Ti znaš Isuse Kriste Bože moj koliko mi se nestvarno čini da su nevolje i problemi vruci velikih koraka, zbiljskih uspjeha. Fasciniran sam pred činjenicom da se najodvratnija ponižavanja okreću u nezamisliva uzvisivanja. Da se razbojnička rasčovječenja okreću u ijuju... Bez riječi sam Isuse Kriste Bože moj - sve je to zato jer sam Tvoj. Definitivno želim biti Tvoja ovca. Ovakva glupa, tupa, neupotrebljiva - ali Tvoja, samo to i ništa drugo. Amen!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Korizma je dragocjeno vrijeme u kojem se osnažujemo i nanovo se rađamo u snažne ljude koji crpe svoju snagu iz Božje ljubavi. Vjernik sve svoje pouzdanje stavlja u Božje ruke. Sve što grčevito držimo u svojim rukama gubimo. Zaslijepljeni smo i opčinjeni zemaljskom prolaznošću, a od nje imamo samo bol i razočaranje. Mislimo da možemo sve sami, svojim silama, i tako se slomimo. Ovo vrijeme je dragocjeno za sve nas da se ostavimo ispraznog života. Vratimo se svome Bogu posteć, plačuć. (Don Damir Bistrić)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 3. 2021. Gospodine danas je druga korizmena subota. A to je svagdan. U evanđelju slušamo kako je onog mlađeg sina spasila zavist svinjama što slasno mogu srkati otpatke od hrane, a on je bez ičega. 'Došavši k sebi reče: 'Koliki najamnici oca moga imaju kruha na pretek, a ja ovdje umirem od gladi! Ustat ću, poći svome ocu...' Gospodine ključan trenutak u životu ovog mladića je spoznaja da je ima dom i dobrog oca. Te da će ustati i poći i vratit se kući. Molimo Te ne dopusti da i nas zavist svinjama prisili da se sjetimo da imamo Tebe dobri Oče. Vrati nas k Sebi jer Ti si naš dom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 15, 1-3.11-32)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.47 sati Hoćemo i danas isto u ovo doba: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. I sad bi se valjalo osvrnut na evanđelje (subota) čekajući potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće, koji bi mogao naići svaki čas. ... Aha evanđelje je baš pravo. Zato što govori da svi mi koji želimo od života nešto napraviti moramo, ali moramo imati neku tlaku. Nekog ili nešto što će nas mučiti, iscrpljivati, cijediti - da bi dali dobru kapljicu. Kao što se sa grožđem u vinogradu radi - jednaki procesi moraju biti odrađeni i na nama. 18.06 sati Bogu hvala gotovo je večernje 'Razmatranje uz mob a baš je meštar Splićo došao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Gdi 'no ti dide gledaš nigdi daleko i visoko kad uzoreš polje - i samo šutiš? 'Lujo samoj za te! To ja Kristu kralju dajen valu šta me moga iskoristit za učinit dobro.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ko-ko-daa, ko-ko.... Ej baba Jako sritan li sam sritan kokoš mi je jaje dala. 'Vala Bogu Lujo. Al' upanti njena bol tebij sriću dala. Srića se uvik iz boli rađa.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.03.2021., četvrtak


http://web.archive.org/web/20080503190354/http://www.jimradja.com/ld18.htm#a0
Tu je pokušaj izrade obiteljskog stabla Rađa. Možda nekog nadahne… (facebook Ogorja)

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Sinjska Gospe podno Svilaje ti razumiš svoje Vlaje. Kaži Alkarice draga jel' no Sin tvoj poručuje da kruva bez motike nema.

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati Ah, ako je savršeni Bog došao do tog da nas nešto ili netko mora tlačiti da bi dali vrijedno. Onda neka! Važno mi je znati da ova tlaka nije iskaz Božjeg gnjeva. ... A je i danas se naša pastirica s. Natalija sa uzdignutim križem Kristovim doimala kao kraljica. A svaka nevaljalština i zloća pred njom (kad je sa križem Kristovim) se sklanja. A beštija korona migajući repom vidi nema posla za nju u svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tomislav Ivčić (06. 01. 1953. - 04. 03. 1993.)


- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad bi zrno grožđa znalo govoriti u tijesku bi zagalamilo: tlačiš me, bezdušan si, dušu ćeš mi iscijediti. Ma ti se ništarija, kreten, iživljavaš se na meni, liječiš komplekse... Ali sve trebaš podnijeti za dobru kapljicu dati.

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.46 sati Ma jel' vo liftom spušta krepostima urešeni Anđelko karijolu (s ovcom) u kapelu. A to je vrijeme kad ta ovca (u karijoli) na mob tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima? Auh, divota od života! Nitko me ne tlači, nitko ne proganja! Svoj sam čovik, sa svojima. Svi se bavimo nama pripadajućim poslovima. Ma znate to što sjedim, sjedim...u karijoli je kao kad kokoš sjedi, sjedi...u gnijezdu na jajetu ali kad se izleže pile - onda se vidi smislenost sjedenja. Ne uzaludno nije ni ovo moje sjedenje u karijoli jako je jako važno. 10.38 sati E a sada poslije svete mise đinasticirajući na motomedu. Valja kazat da će i danas pasti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće – a to će biti pred večer. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Znajte, o, kršćani, da je misa najsvetiji čin vjere. Ne možete učiniti ništa veće za proslavu Boga, niti za spasenje svoje duše, od pobožnog sudjelovanja u svetoj misi, i to što je češće moguće. (sv. Petar Julijan Eymard)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.31 sati Najljepši pozdrav svima: HVALJEN ISUS I MARIJA. Prođi tim svijetom ko sunčani dan paleći svjetlo gdje vlada još tama. Živimo tako da svima očito bude s nama je Isus Krist Svjetlo svijeta. Hajmo u ovaj četvrtak (4. 3. 2021.) kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I dan će biti bolji, uspješniji i ljepši. Zato jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prema Bogu ne idemo hodajući, nego ljubeći.(sv. Augustin)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Vaše poruke su moja snaga, svaka je krasna. Neka vas blagoslovi Gospodin i Gospa!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, za učiniti veliku stvar potreban je ljuti križ. Stoljećima su razdijeljeni isti. Dosta ljutine! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Hajmo uobičajeno, mrvu izmijenjeno. Neka ovo bude večernja 'Molitva uz mob'. Jer sam bio zapriječen izbrevijariti svoje redovničko. Pustimo sad ono: diši duboko, opusti se, zamisli... Znam, svjestan sam sa mnom je raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) i moj Isus, čija sam ljubljena ovčica. Raspet sam ja, raspet Isus. Dakle ja sam suraspet sa Isusom. Hvala Ti Isuse što si uz mene Svoju ovcu. Ti znaš Isuse da od ove raspetosti (RBK) ne boli tijelo ali je duša. Ah, Isuse puno je godina prošlo - prođe život. Ma nije mi krivo jer ovim što podnosim Ti izgrađuješ Crkvu. Neka karijole uz mene dok se ne izgradi potrebno. Hvala sto si mi poručio da ću profunkcionirati i poslao potrebna sredstva za to. Podaj mi molim Te milost činiti: sve na veću slavu Tvoju Bože moj. Amen!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svaki put kada ljubim sebe, ostaje manje ljubavi za Boga i druge. (Michel Quoist)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 3. 2021. Gospodine, danas u petak, drugog tjedna korizme. Slušamo evanđelje koje nam draška maštu. Kažeš: 'Bijaše neki domaćin koji posadi vinograd, ogradi ga ogradom, iskopa u njemu tijesak i podiže kulu pa ga iznajmi vinogradarima i otputova.' Znamo Gospodine to govoriš o nama jer naši životi su Tvoj vinograd. Možemo razumjeti ulogu ograde i kule. Ali taj tijesak nas zbunjuje. Da bi dobili dobru kapljicu vinograd treba biti ograđen, kula - osmatračnica da se vidi kako stvari stoje. Ali tijesak nam zaista nije jasan. Mi bi rado bez njega. Molimo Te prosvijetli nas da shvatimo da trebamo biti stisnuti - prignječeni za dobar urod dati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 21, 33-43.45-46)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.46 sati Aha, hoćemo uobičajeno-redovnički, isto u ovo doba dana. Comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. I dok sav sretan i razdragan iščekujem uradbu meštra Spliće. Hoćemo krenuti sa osvrtom na evanđelje (četvrtak) ... Aha evanđelje nas pita: tko je moj Lazar? Tko je onaj koji mi najviše dosađuje, a na pragu je moga doma? Tko je onaj koga se nikako oslobodit? Koji ti se popeo na vrh glave? Eto to je tvoj/naš Lazar. Svrati pozornost. Nađi načina da mu pristupiš. Nemoj dopustiti da susjedov pas ima više sućuti od tebe. Ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ne daj se privarit. Ako ti dođe na prag da mu triba. Nemoj mu odma govorit neka si zaradi. Nemoj mu ni dat novaca koje traži. Daj mu ono šta triba reci mu da je i uza nj Krist kralj.' Aha dide…

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuj baba Jako, evo kod nas će ovi jadnici - prosjaci. 'Daj, daj, Bog ti da... Daj, daj, Bog ti da.' Pomoć baba Jakooo 'Lujo nek čuvaju ovce moće se najist i obuć.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2021., srijeda

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko Te ikada,
Gospodine Bože moj,
kad Te traži
čistom i jednostavnom ljubavlju,
neće naći po svojoj želji
i miloj volji?
Jer Ti se prvi pokazuješ
i dolaziš ususret onima
koji za Tobom čeznu.
(sv. Ivan od Križa)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska sućutna kraljice kaži kako prema bratu imat sućuti kao ti.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati Ajuj sjećam se još sam bio mali, ni u školu nisam išao. Mi djeca iz Majorove kuće sa Kmana bi preko praznika išli u Ogorje. Na Svilaji smo čuvali ovce moja seka i ja. I tamo negdje na Prsini babe Neke pazeći na ovce. Ugrize me zmija otrovnica. Bila je to šarovka tj. zvečarka. Plače seka, a plačem i ja. Dočula baba Dota i odmah na leđa - 'krke' s Lujom u Ogorje. A do ambulante na Muću bacio ga poštar Jale. U Muću kažu daj za bolnicu u Sinj. Gdje je mali Lujo ostao 20-dana. Ostao je živ do druge prilike. ... Aha i danas je naša pastirica s. Natalija uzdigla križ Kristov pred kojim uzmiče svaka nevaljalština i zloća. A ova beštija korona ne zna što bi sa sobom vidi da u svetoj Hrvatskoj za nju mjesta nema. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nikada ne treba očajavati kad se nešto izgubi - osoba, ili radost, ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora - otpada, što nama pripada - uz nas ostaje; jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. ( Rainer Maria Rilke)

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Daj Bog ti dao... Daj, daj Bog ti dao... U redu brate musliman jesi al' čovjek si. Ti meni daj ime onog od kog si pobjegao da se razračunam s njim - kad mi daš to dobit ćeš koricu kruha.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati ... i već liftom spušta naš krepostima urešeni Anđelko karijolu (s ovcom) u kapelu gdje će ih na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A jel' ovo vrijeme za uređenje pregledněka dana 'Glas iz krpa'? Haj kaži šta ima? 10.30 sati A imaju darovi Božji, sa svakim korakom novi dar. Jel' bila sveta mise, uslijedio je korak-dar đinasticiranje (na motomedu). Tu je je mob, tu je comp... Redovnički đir i danas ide 'sve u šesnest'. Ah, neka cijeli ovaj svijet zove se bajkaaa... Ma redovnički život Isusovih ovaca je prava stvar! Nemaš ništa a zato imaš sveee... E i večeras imam potpunu i cjelovitu uradbu od meštra Spliće (na takve uradbe imaju pravo samo Isusove ovce: ) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slavlje svete mise ima istu vrijednost kao i Isusova smrt na križu. (sv. Toma Akvinski)

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Izvuci me iz mreže koju mi zapeše, jer ti si moje utočište. U tvoje ruke predajem duh svoj:
otkupi me, Gospodine, Bože vjerni. Ps 35

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.35 sati E moj did Major kad bi uvečer u našoj štalici na Svilaji išli na počinak. Sa vrata štalice bi učinio razgovor s vucima. Glasno bi im dobacio: 'Vau-vau-vuleee...' Pa bi meni preveo taj razgovor s vucima. Kazao bi da im se javio da se ne trebaju primicat štalici jer su ovce dublje u šumi. Ah, sjećam se kad bi bio gotov počinak pa se ujutro izvukli iz slame na plotu i spustili se k ognjištu, uz blejanje ovca, mukanje goveda, rzanje magaraca i konja. A baba Dota uz ognjište, o komaštre objesila bakru da se mlijeko svari. Kako bi se njen 'mile' mogao okrijepit za dan. Sjećam se stihova nekog napjeva kojeg mi je znala govorit: 'Ustaj kuce svanulo je sunce. Kuća ti je pometena, vatra ti je naložena... Ima još ali nisam siguran…. Ah Svilajska jutra prije 50-60 godina, rani dani djetinjstva u štalici u kojoj sam rođen. Haj, zdravi i veseli běli!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- E šjor Ante jesi dobija ono o mome didu Marku-Majoru? Aj dotjeraj to. Od srca p. Luka
- Jesan, on ulazi i knjigu obavezno, kao jedan od znamenitih Ogorana. Još ćemo se o svemu dogovorit, uobličit u lipu priču. Pozdrav. (facebook)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


22.26 sati A došlo mi sad posije Gospine krunice uz HKR. Mislim da znam zašto ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Zato što se moram pokazat dostojnim onih 'puno lipi stvari' koje mi je moja Akarica bacila u njedra. Što praktički znači te 'lipe svari' ću imati samo ako izduram ovu raspetost (RBK). Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus svojima o svom raspinjanju. A oni se mjerkaju tko je bolji tko svetiji... Nemojmo biti banalni realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Činiti nemoguće - to je stvarnost onih koji poznaju glas svog Gospodina. (J. Zink)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Ma eto uobičajio se, jesam li pogledao tv-dnevnik idem na web. Već je nešto rečeno o evanđelju (srijeda). Ali čine mi se provokativne Isusove riječi: 'Tko hoće biti prvi neka vam bude sluga.' U očima svijeta sluga je netko drugorazredni. Netko tko se treba izboriti za svoja prava. To je netko potlačen, iskorištavan. Vidite ti obespravljeni su privilegirani kod Gospodina Isusa. I doista su blaženi oni koji su obespravljeni. To vam mogu posvjedočiti ja, Isusova ovca. Zato što sam u dijelu ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) upao u ruke tuđinaca koji su sa mnom postupali kao sa slugom. A time su me ti tuđinci učinili privilegiranim u očima Gospodnjim. Toliko privilegiranim da sam zavrijedio od Gospina primiti 'puno lipi stvari' koje mi je moja Alkarica predala. Doista ima razloga blagoslivljati te tuđince koji su me se dočepali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nismo ovdje da bismo od života dobili sve samo za sebe, već da bismo pokušali usrećiti tuđe živote. (W. Osler)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 3. 2021. Gospodine, danas u četvrtak drugog korizmenog tjedna je svagdan. Evanđelje koje slušamo baš nas se tiče. Kažeš: 'Bijaše neki bogataš. Odijevao se u grimiz i tanani lan i danomice se sjajno gostio. A neki siromah, imenom Lazar, ležao je sav u čirevima pred njegovim vratima i priželjkivao nasiti se onim što je padalo s bogataševa stola. Čak su i psi dolazili i lizali mu čireve.' Gospodine molimo Te daj nam sućuti za potrebnike na pragu našeg doma, bar koliko za njih ima susjedov pas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 16, 19-31)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati I danas isti red (jer Isusova ovca je redovnik) comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, gusku neću sad... .18.18 sati I već đinasticiram (na motomedu). Ah blaženstvo je biti redovnik Isusova ovca. Jer nemaš ništa imaš sve. Imaš svoj red, svoje ljude, svoju subraću. Baš je malo prije bio subrat p. Batinić i odriješio me od opačina i grijeha. A jel' ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. E za to uradit kako spada valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. ... Aha to je ono: 'ako On kupe ja ću u špade!' To je Vlaški izraz za nesuglasje. Iz evanđelja vidimo Krist o ozbiljnoj stvari, o ključnoj za svakoga, o svom ponižavanju i raspinjanju. A njegovi učenici se mjerkaju: tko je bolji, tko je sposobniji, tko svetiji... Neću reći da se ne mjerkam. Ali očito je koliko je to banalno, trivijalno, neprimjereno i smiješno. Uz Isusa su zbog ozbiljnih, uzvišenijih stvari. A oni su ovako prizemni. Eto takva je i Isusova ovca, ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide ti uvik znaš od čegaj red. I samo činiš to. 'Lujo za vojnika Kristova je glavno: red, rad, děsciplina. Kad privati nešta radit, radi to - i samo to!'

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, ma baba Jako na teb' se vidi das Božje čeljade. Kod tebe se zna kad je šta. Sve ima svoj red i čas kojij za to. 'Lujo čin pozoblješ kukuruz ujti Gospinu ružarju.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2021., utorak


17.34 sati Gledam ovo, gledam ono… Ahu, nagledao sam se! Ali prvo što sam ugledao bile su komaštre povrh ognjišta u Svilaji - jer uz ognjište štalice u Svilaji sam se rodio.

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O mila majko Nebeska ti kraljica si Vlaška jer nas znaš kaži od čega kad je čas. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne traži Boga mišlju; u praznini
u kojoj se mis'o, tamna sjenka, gubi.
Uza te Bog je, uvijek u blizini
u stvarima oko tebe, u zvuku i muku.
--
Bog ti je uvijek najbliži od svega:
diraš Ga rukom, gledaš Ga u boji neba;
Bog ti se smješi iz jednog dragog lica
i plaši te iz svake stvari: nema tajne.
--
Ne pružaj mis'o u praznu daljinu.
Uza te Bog je. Otvori sva čula:
na tebe svjetlost s ljetnog neba pljušti,
Bog oko tebe sja, treperi, miriše i šušti.
(A.B. Šimić)

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Isus nije tek dobričina. On je Kralj, On je Bog, On je Sve. Kad Njega se zna: sveto je sveto. I drži to. Nikakvo muljanje i trgovina ne dolazi u obzir. Sveto čuvaj svetinje. (knev 3b kor)

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati 'Da bude ono zašto sam probuđen poslije dva mjeseca!' Eto s tim riječima sam se preporučio u molitvu brevijara našoj pastirici s. Nataliji. ... Koja je i danas uzdigla križ Kristov pred kojim drhturi svaka nevaljalština i zloća. A beštija korona migajući repom traži svoju mišju rupu - vidi kuga da za nju nama kruha u svetoj Hrvatskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Vojsko Kristova, pozdrav Kristu kralju: sve na veću... 'Uhh meni se piški!' Ajoj Isusova ovco baš si banalna ovca. Što nisi mogla kazat 'slavu Božju'?

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati Hoćemo Luka? I već naš krepostima urešeni Anđelko liftom spušta karijolu (s ovcom) u kapelu. A to je ono pogođeno vrijeme za krenuti sa preglednikom dana 'Glas iz krpa'. Kojega spomenuta ovca (u karijoli) tipkulji na mob. I kaži šta ima? 10.35 sati A ima sada poslije svete mise đinasticiranje (na motomedu) … Baš ovako ću istipkuljiti 'Modravsku kapljicu', babu Jaku, dida Majora. A kazat valja da ima doći arhanđel Mihael (koji je za web meštar Splićo). A vjerujem da će danas navrati subrat - duhovnik p. Jozo Batinić i odriješiti Isusovu ovcu od opačina i grijeha. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kamenice za pojit blago (goveda, konji, magarad...) ispred Majorove štalice na Livodicma u Svilaji. (U toj štalici je rođena Isusova ovca)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Majka Tereza je dobila poziv za susret s Ivanom Pavlom II. Na putu prema mjestu susreta, gledajući kroz prozor automobila, u daljini je primijetila nekog beskućnika. Zatražila je da se auto zaustavi. Izašla je, pokupila nesretnika i vratila se natrag, propustivši tako dragocjen susret s Papom. Kad su novinari nahrlili na njezina vrata s pitanjima zašto je propustila tako važan susret, ona je odgovorila: Željela sam doći, ali na putu sam susrela Krista!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Evo da kažem sada poslije Gospine krunice uz HKR da sam radostan što će mi Gospa vratiti razgovijetan izgovor. Bit će to bit za par godina jer Gospina krunica uz HKR je odlična logopedska vježba. Sretan sam i Bogu zahvalan za subrata duhovnik p. Batinića koji će danas doci i odriješiti me od opačina i grijeha. Sretan sam što ću i danas (2. 3. 2021.) kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a primjereno častiti Mariju. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Joj baba Jako svetaj nedilja, svetaj crikva svetog Jure, svetaj Gospina ružarja... Ma rec ti meni štaj to sveto? 'Lujo svega najsvetije od svega je Božju volju činit.'
- Da najsvetije je to. Ti najbolje znaš, pozdrav ti Luka

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovjek bi trebao drhtati, svijet bi se trebao tresti, cijelo nebo bi trebalo biti duboko dirnuto, kada se pojavi Sin Božji na oltaru, u rukama svećenika. (sv. Franjo Asiški)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nam može s razlogom reći: govore a ne čine! Puna su nam usta brige za druge. Ne budimo sablazan realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada spoznaš bit života, pronaći ćeš ljepotu u svim stvarima. (K. Gibran)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 3. 2021. Gospodine danas u srijedu drugog korizmenog tjedna je svagdan. U evanđelju slušamo o jako bliskoj stvari. Dok si išao sa svojima u Jeruzalem usput si im pričao što Te sve čeka: o ponižavanju, bičevanju, raspinjanju... O svom ljutom križu koji prethodi uskrsnuću. A Tvoj učenici su bili u svom svijetu. Mjerkali su se, tko je bolji, kome će pripasti mjesto bliže Tebi kada prispiju u kraljevstvo Nebesko. Ti si znao o čemu su oni međusobno pričali, zato si im rekao: 'Tko god hoće među vama biti prvi, neka vam bude sluga.' Hvala Ti Gospodine za ovu injekciju koja i nama dobro dođe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 20, 17-28)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gdje je ljubav ondje je i trojstvo: onaj tko ljubi, onaj tko je ljubljen, i izvor ljubavi. (Augustin)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.59 sati Hoćemo i danas: comp sam utrnuo, jogurtić srknuo, ako guska neće - onda ništa. Čekajući meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu kako spada. Krenimo sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A to znači baci trunku oko na evanđelje i reć koju. 20.00 sati E baš je bio došao onaj koji se za web predstavlja kao meštar Splićo. A stvarni njegov identitet je: Božji arhanđeo Mihael. Iz činjenice da mi moj Gospodin šalje svoga arhanđela naviru mi riječi zahvale: 'o Bože nisam vrijedan!'... Ha, dobro hajmo sad na evanđelje (utorak) Aha, poznato, poznato: govore a ne čine! Taj koji tako čini trebat će položit račune Gospodinu. Ali mi koji smo razumjeli što bi trebalo činiti, a ne činimo. Trebat ćemo objasnit Gospodinu - zašto ne činimo. Ne možeš se izvlačiti da nisi mogao jer taj te skandalizirao. Zreo vjernik nema pravo na skandal-izliku. Gospodina samo zanimaš: a ti, što si ti učinio? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ti znaš mogu se imat papiri das ovo il ono. Ne daj se privarit! Koj susrija Krista kralja to se vidi po dilima.' Aha dide dila govoru bolje neg papiri ko si.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Joj baba Jako svetaj nedilja, svetaj crikva svetog Jure, svetaj Gospina ružarja... Ma rec ti meni štaj to sveto? 'Lujo svega najsvetije od svega je Božju volju činit.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2021., ponedjeljak

Sjeti se...


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uz nas su uvijek naši dragi


- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, Djevo sveta. O svetosti tvojoj govori cvjetni vijenac što učinila si duši mojoj.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Isuse, pomozi nam da širimo Tvoj miomiris kamo god idemo, preplavi nas Svojim duhom i Svojim životom; usvoji naše biće tako jako da sav naš život bude samo ižarivanje Tvoga života. Svijetli u nama i po nama, da svatko tko se nama približi osjeti Tvoju prisutnost, da svatko tko k nama dođe samo Tebe traži i samo Tebe vidi. Ostani s nama, tako ćemo početi svijetliti kao što Ti svijetliš, tako da budemo svjetlo za druge. Sva će svjetlost, Isuse, doći od Tebe, i ništa od nje neće biti naše vlasništvo; Ti ćeš svijetliti po nama. Daj da Te hvalimo kako se Tebi sviđa, izlijevajući Tvoje svjetlo na one koji su oko nas, da o Tebi propovijedamo, a da ne propovijedamo s uvjerljivim utjecajem svojeg djelovanja, očitom puninom ljubavi koja se preljeva iz našeg srca. (John Henri Newman)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- *103*…# pozdravlja vas baba … iz Kaptana
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.12 sati E sutra će doci električar i urediti ovaj med. krevet. A to se dosjetila naša pastirica s. Natalija da bi trebao električar za to. Našla ga je i dogovorěla kad će sutra doći. Očito pastirica nije tek njegovateljica ona ima dar Duh Svetoga tj. karizmu brinuti se za nas starčeke Isusove ovce. ... Naravno da je i danas uzdigla križ Kristov i po rebrima lupnula svaku nevaljalštinu i zloću, a i beštija korona je dobila što je ide. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah govori a ne čini! Ne daj se smesti. Pusti riječi! Prepoznaj vrijednosti koje ti želi reći – i čini ti!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.26 sati Svako malo spoznajem djela milosti Božje. Od kojih je ovo da mogu pisati tekstiće za tamo nekog ijujuu... U kom dijelu web prostranstva. Ma eto bas šteta što se ne može više naći ovakav mob. Ah ma Bogu u ruke! Sad đinasticiram (na motomedu). Baš je tu kućni minister p. Zdravko proučava ovaj med. krevet koji pravi probleme. Ah da je električar... E valja kazat za preglednik dana 'Glas iz krpa' da ima danas doći meštar Splićo i uraditi Isusovu ovcu kako spada: potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pomozi nam, Bože, pomoći naša,
zbog slave imena svojega,
oslobodi nas i otpusti nam grijehe
zbog imena svoga! Ps 79

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gdje je nama ljudima Bog prisutniji negoli u presvetoj Euharistiji?! (Ivan Merz)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.31 sati 'Novo, novo vrijeme...' Novi dan, novi tjedan. A i novi mjesec. Ponedjeljak, 1. 3. 2021. prigrlimo osvježeni i obnovljeni snagom Duha Gospodnjeg. Cijeli ovaj dan hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nas moli da budemo milosrdni, da ne osuđujemo, da praštamo.... Tj. moli nas da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ima dobrih i loših dana.
Dobri prolaze. To nam je žao.
Ali i loši prolaze.
Zašto nas to ne tješi?
(Phil Bosmans)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Eh unatoč s problemčićima sa ovim med. krevetom. Valjalo bi kao obično kazat koju ovako ispružen u 'krpama'. Baš sam pogledao tv-dnevnik. Ode nam gradonačelnik Bandić. Nekako je to 'moj čovik!' Sad dali zbog 'Treba se delati' ili jer i on s južnih strana. Sa onog inspirativnog krša i kamenjara. Drago mi je da je svima poručio što znaci biti Hrvat - katolik. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad bismo mi, kršćani, doista živjeli valjano, neznabošci bi nam se divili više nego čudotvorcima. (sv. Ivan Zlatousti)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 3. 2021. Gospodine u drugom smo korizmenom tjednu, a danas u utorak je svagdan. Slušajući evanđelje signalizirano nam je da su važne Tvoje riječi: 'Činite dakle i obdržavajte sve što vam kažu, ali se nemojte ravnati po njihovim djelima jer govore, a ne čine.' Gospodine ah, to licemjerje… Sami znamo da je lakše pričati nego činiti. Podaj nam molimo Te milost da naše 'biti' znači 'volju Božju vršiti'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 1-12)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.09 sati Malo prije sam comp utrnuo, jogurtić srknuo, gusku učinio. E ali i uz njegovateljicu 'Lj' sam učinio đir uz gelender hodnika - elegantno migajući nogama. A sada ovo tipkuljim na mob đinasticirajući (na motomedu). A jer je ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. Aha, to je ono: 'Budite milosrdni, ne osuđujte, praštaje...' Ali treba priznati da se to ne može činiti bez Božje milosti. Onaj koji pokušao biti milosrdan bez Božje milosti bio bi karikatura Majke Terezije. Izigravala bi zabrinutost za povjerenog. Govorila bi da ga voooli. Da bi za nj dala krvi ispod vrata. Smješno je pokušavati biti milosrdan bez Božje pomoći. Niti je moguće ne osuđivati i praštati bez Božje milosti. Treba se prostrti pred Isusom i zavapěti: Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu Svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide ti jesi vojnik Kristov ne samo jer ti tako u srcu piše. Neg ti si sve ziveš štaj Krist kralj govorija. Kako si to uspija? 'Lujo ja nisan smeta Kristu kralju da čini u meni.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kakoj tebi pošlo za rukon baba Jako da držiš, čuvaš i živeš svaku rič štaj dragi Isus reka? 'Lujo ja samo ne smetan dragom Isusu.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Prosinac 2023 (8)
Studeni 2023 (142)
Listopad 2023 (115)
Rujan 2023 (115)
Kolovoz 2023 (133)
Srpanj 2023 (114)
Lipanj 2023 (136)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
free hit counter

free hit counter
Stavio: 28. 6. 2023