Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Jim Radja's Genealogy Research
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.08.2020., ponedjeljak


Sjeti se...

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Svaka čast i hvala tebi Alkarice moćna, majko naša Gospe Sinjska jer od tebe je odstupio neprijatelj Sina tvog i od nas. O Gospe Sinjska ti si nam spas...

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Evo zapisa iz bloka koji sam olovkom pišući vježbao rukopis: A ća jema novega? Sve je isto ka i lani... Isto je od kako sam došao k sebi, od kada sam svoj na svome sa svojima - 'sve mi cviće cvita' (baba Jaka) ... Aha bila je naša pastirica s. Natalija koja je križem Kristovim samo tako prokinula svaku nevaljaštinu, zlo i ovu beštiju koronavirus: 'Nosi se, za te nama mjesta blizu križa Kristova'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što si bliže Gospodinu tvoj neprijatelj đavao bjesni. Učinit će sve da te uništi: podići će Poncije i Pilate, tvoju braću, sestre i najbliže da te uništi. Dosta ti je znati da Gospodinov - i to je sve.

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.27 sati Pa baš i nema sjajnih sunčevih zraka, kao obično. Ovdje na kućnoj terasi gdje su nas starčeke Isusove ovce izveli naši da se sunčamo. Baš smo Bogu hvala imali svetu misu. Naša pastirica s. Natalija pripravlja kavu, kad je donese bit će srrrk... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. … A što subratska ćakula-bakula teće. Bit će još đinasticiranje (na motomedu). U redovnički đir koji i danas hvala Bogu ide sve u šesnest će stjesnit rad sa mob i compom. A doći će od Boga poslan meštar Splićo koji će uradit Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Josip iz Arimateje, dobročinitelj i misionar, živio je i djelovao u I. stoljeću. Potjecao je iz Arimateje, najvjerojatnije iz Ramathaim-Zophima (Romah, Ramatha, Ramla), u blizini Jeruzalema, odakle je potjecao i Samuel, veliki izraelski sudac. Spominje se u sva četiri evanđelja. Bogati Židov, posjedovao je novi grob isklesan u stijeni, u blizini Golgote. Bio je ugledan i imućan čovjek, član Sanhedrina (Velikog vijeća). Isusov učenik, iz straha pred Židovima svoju vjeru živio je potajice, kao i njegov prijatelj, sveti Nikodem. No kad je Isus nepravedno osuđen i ubijen, Josip iz Arimateje hrabro je istupio na scenu. Sveti Luka to opisuje ovako: neki čovjek imenom Josip, vijećnik, rodom iz judejskoga grada Arimateje, dobar i pravedan čovjek-on ne bijaše odobrio odluke i djela drugih-ko…

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O, kako ljubim Zakon tvoj, Gospodine. Ps 119

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Auh naročit je osjećaj pisati a pojma nemati tko će to sve moći pročitati. Pa neka svi čitaju i znaju. Za malo vremena će provreti vruci Žive vode u našoj kapeli kada budemo imali svetu misu. Primi Gospodine sve što je bilo i čemu se nadam da će biti. Primi sve što imam i znam - daj mi samo sebe i to je sve sto trebam. Amen!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana
4.25 sati Pozdrav svima: HVALJEN ISUS ˇ MARIJA. Prvi korak se zna: bit će to Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavim hod: kroz sve događaje i susrete hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Ugodan i blagoslovljen vam ovaj dan (ponedjeljak, 31. 8. 2020.) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš da se Isus nije proslavio među svojima zbog predrasuda. Hajmo slobodni od svega realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati Evo što sam večeras (nedjelja) napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Brevijareći svoje redovničko zamolio sam Gospodina da umrem kao doktor. A doktorat neka mi bude: SPC = RKC = SPC. Neki kažu da to neće biti nikad a ja znam da sam ipak čovjek smrtan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 9. 2020. Gospodine evo nas u rujnu, u 22-gom smo tjednu kroz godinu. A danas u utorak prvog rujna je svagdan. Imendan imaju: Viktor i Julijana. U evanđelju slušamo o Tvom predivnom nastupu u Kafarnaumu, mnoštvo je bilo zaneseno. Evanđelje kaže: 'Jer silna bijaše riječ Isusova.' Ali kako to već biva. Tu se našao i provokator, 'čovjek s duhom nečistog đavla', koji Te nije mogao podnějeti. Zato je kričao: 'Što ti imaš s nam Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš!' Gospodine Isuse Kriste bile su dosta Tvoje riječi: 'Umukni i iziđi iz njega!' I mogao si nastaviti baviti se svojim poslom. Hvala Ti što si i nama Svojima dao vlast i moć nad nečistim dusima. Dosta je da im damo na znanje da smo Tvoji da smo Tvoji - puštaju nas na miru. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 31-37)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.15 sati A što? Sritan li sam sritan. Svoj sam na svome sa svojima. Baš sada đinasticiram na motomedu, kojega su mi kupile moje Pečnik-ove. Ali u tome kao i mnogim drugim stvarima i događajima prepoznaje brigu Gospodinovu za svoju ovčicu milu. A kao što znate da pedaliranje ide bolje plesom 'zlatnog palca' po mobu dajem nogama potrebni ritam. I tako zamisli ujedno tipkuljim večernje 'Razmatranje uz mob'. A za uradit to kako spada valjalo bi bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) ... Oko mi je palo i na 'web counter' vidim danas je navratilo na web župu 39 župljana. Vjerujem da ste svi danas bili u svojoj crkvi na svetoj misi. A evanđelje? Ah, poznato! Što nam on ima solit pamet. Pa znamo mu ćaću i mater. Pa zajedno se kao djeca igrali. Nikome ali nikome se ne pristupa s predrasudama. Pogotovu ne Isusu i Njegovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide baba Jaka dobro kaže: ko će koga pridat vragu ako ne svoj svoga. A šta ako me je njima prida niki baš moj? 'Lujo upanti to nije tvoj. Tvoji su samo vojnici Kristovi.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo zlato bakino ne daj se u ruke svojima. Jer ko će koga nego svoj svoga dat crnom vragu.' Ajoj baba Jako pa nisu tako naopaki. Al' vala Bogu nas čini svojton Gospina ružarja.

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.08.2020., nedjelja


Ignacije Lojolski

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.07 sati Korona, korona svugdje oko nas. Ali prave ljude ne razdvaja. Nedjelja popodne odmiče njegovateljica 'Lj' kavu je donijela. Sa svojima u Solin se preko moba čuo (seka Iva). Srrrk kave je bio - ćakula-bakula potekla i tekla, tekla... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkar uz Alkaricu


- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska sve bi dali da se možemo kao ti, ne osvrtati na hvale i psovke naših bližnjih. Svojim se poslom baviti i u srcu s tvojim Sinom biti.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.05 sati Baš sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Hmmm... Baš je bio duhovni bonbončić. To je zbilja nešto kad naša pastirica, časna sestrica s. Natalija - sva krhka podigne križ Kristov svaka nevaljaština i zlo se skriva. A beštija koronavirus miga repom i traži svoju mišju rupu. E od četiri je uz nas njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Bože, ti si Bog moj: gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja, tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna. Ps 63

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Bogom vođeni neće se dati smesti ni veličanjem do nebesa prijatelja, ni pokušajima raspinjanja od neprijatelja - proći će između sviju njih i otići svojim poslom.

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.51 sati Da čujemo 'ljubitelju života' koji sada kad čekaš početak svete mise uredno parkěran kraj oltara. E ovo sada bi mogao biti preglednik dana 'Glas iz krpa' koji se nadam privesti kraju kako spada poslije svete mise sunčajući se na kućnoj terasi zajedno sa subraćom starčekima Isusovim ovcama. ... E i ovo bi valjalo spomenuti Krist kaže svom ljubljeno Petru: 'Odlazi sotono!' Zato sto Ga je Petar odgovarao od gorkog križa. Razumijemo Petra - ali i Isusa ako prepoznamo u patnji veeeliku snagu kojom će učiniti grandiozno djelo. Patnja, patnja to je istinska snaga - samo baš šteta sto ne volimo patiti. 10.51 sati Da nastavim sunčajući se na kućnoj terasi. Čujem tu su još neki naši susjedi s kojima se zna i s njima ćakula naš budući superior p. Mato Antunović. A i danas Bogu hvala redovnički đir ide sve u šesnest u koji se uklapa rad sa: mobom, compom i motomedom. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Luka, imaš li možda br. mobitela od vlč. Tomislava Kutleše, onaj što je bio berekin kao ti pa kasnije postao svećenik gledala sam ga na Laudato tv pa bi ga htjela nešto pitati? Puno pozdrava od ...
- Ne, nemam broja njegova.
Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica Margaret Ward rodila se u engleskom gradiću Congletonu (grofovija Cheshire). Potjecala je iz dobre kuće i jedno vrijeme boravila kao počasna dama kod obitelji Whittle u Londonu. Uhićena je za vladavine Elizabete I. jer je pomogla katoličkom svećeniku, ocu Williamu Watsonu u bijegu iz zatvora Bridewell. Prigodom posjeta prokrijumčarila mu je uže i pomagala mu nakon bijega. Nagovorila je lađara, Irca Johna Rochea da nabavi bjeguncu čamac i da zamijeni s njim odjeću. Uhvaćeni su, zatvoreni, bičevani i mučeni. Kad je Margareti ponuđeno da otkrije gdje se skriva otac Watson i da se odrekne katoličke vjere, odbila je. Priznala je da je pomogla svećeniku s radošću jer je oslobodila nevino janje iz ruku krvožednih vukova. HIiM

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.15 sati Ah, ma dosta je koje kakvog života. Treba shvatiti: živjeti = umrijeti = ŽIVJETI. Samo ako je život iz smrti isklijao je primjeren čovjeku. E da je to uvijek imati na pameti. Idem sada u kapeli o tome s Gospodinom probesjediti. Ah primi Gospodine sve što imam i znam. Primi i ono što još nemam ali se tomu nadam. Sve što imam Ti si mi dao i sve što još nemam a imat ću neka sve bude iz Tvoje ruke meni dar. I daj svakako mi daj svoje ljubavi dar. Molim Te žarko Te molim podaj mi milost biti častan i pošten vojnik Tvoj Kriste kralju Bože moj. Amen!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe!' Teško... E ali ako nemaš snage sebi umrijeti, onda: crkni - nestani! Umri sebi jer: život = umrijeti = ŽIVJETI (knev 22a kg)

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Teško ljubavi koja neće žrtve, ali teško i žrtvi u kojoj nema ljubavi.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22A, SINE, SAMO NAPRIJED… Mt 16, 21-27 (Palma, 1. rujna 2002.)


Čini nam se da bi daleko ljepše bilo da je Isus nastavio pričati prekrasne parabole, ozdravljati bolesne, ići na ribarenje sa učenicima, okupljati ih u molitvene zajednice – a on o trpljenju, odricanju, smrti. Petar misli da se radi o grešci, jer zar s njim koji je Mesija, ne dolazi slava, pobjeda i svekoliki prosperitet? Takvog su, naime, Mesiju Izraelci očekivali. Stoga ga i poziva na stranu i odvraća: "Bože sačuvaj, Gospodine! Ne, to se tebi ne smije dogoditi!"  
Temeljni nesporazumu. Isus nije došao da nam ugodi, već da nas spasi. Zna svoju misiju. Kao čovjek i Bog, srcem se prikovao uz ono za što se rodio. Ljubav kao konačni njegov cilj drugog puta mu nije ostavila. Takav cilj opravdava križ. Isus ne mari za cijenu, spreman je suočiti se s pritiscima – uočimo: starješina, glavara svećeničkih, pismoznanaca. Drugim riječima: vlasti, klera, intelektualaca. Onih koji žele imati dominaciju nad tijelom, dušom, pameću. Tri najstrašnija okupatora. Borba za slobodu od njih – to je križ. Ali primijetimo i ovog suptilnog okupatora: ljubav onih koji nas vole, a ne razumiju. Ocrtani su u Petrovu postupku. Žele nam dobro, tepaju nam, stalo im je do nas. Zadužuju nas i zarobljuju svojom ljubavlju. I od njih treba biti slobodan. Bolno je razočarati one koji nas vole, i koje volimo. Ali mora se. Ni malo nježnije nego li je to Isus učinio: "Nosi se od mene, sotono!"
Tko se za slobodu ne bori nije je niti dostojan. Samo slobodni se ostvaruju, žive svojim životom, i znaju zašto umiru. Pripazimo još jednom: križ je suprotstaviti se – a ne pristajanje na ropstvo. I budni budimo, jer oni koji posežu za našim tijelom, dušom i pameću – uvjeravaju nas kako je križ stanje koje nam nakon njihove okupacije ostane: tupilo, indiferencija, rezignacija. Shvati: križ nije mazohizam, već čin srčanosti i smjelosti. Križ je borba kako bi smo postigli slobodu za ljubav. A onda, upravo kao što drvo bačeno u vatru, najprije pocrni, pucketa, pušta vodu – i onda plane, i mi kroz svoju crninu, patnju, i plač moramo proći. Jer, tko ugasi vatru trpljenja, zadrijema – a tko u njoj ustraje, plane vatrom mudrosti. Mudrost stječu oni koji od svog križa ne odustaju.
Valja se odreći sebe – sebe, ukoliko svoje dobro vidim u tom da sam od drugih prihvaćen, voljen i slavljen. Pokušati spašavati sebe, znači izbjegavati razočaravati ljude kad je to neizbježno. Jer što će ti sve, i sav svijet da stekneš – a sebe nemaš? Samo u vjernosti idealu i cilju – ti kao ti, jesi. Što će ti puko bivovanje, ako ne egzistiraš? Što će ti da te drže ovim ili onim, kad tebe u tom liku kog štuju nema?
Za kraj, evo događaja s vjeronauka. Djeca su učila križni put idući od postaje do postaje. Kod četvrte, gdje Isus susreće svoju Majku, vjeroučiteljica objašnjava kako je susret bio prebolan da bi Marija išta riječima Sinu rekla. U njenom pogledu bilo je sve. Pitanje je bilo: što je Marija svojim pogledom Sinu poručila? Javi se netko s odgovorom: "To nije fer! Ostavio si me samu…" Netko drugi: "Zašto??? Zašto baš meni to da se dogodi?" Konačno, curica neka digne ruku: "Marija je pogledom rekla: Sine, samo naprijed! Ne odustaj!" To je, uistinu, rekla. To govori i nama, i svi anđeli naši: "Sine, samo naprijed!"
--
"Besjeda o križu ludost je onima koji propadaju, a nama spašenicima sila je Božja." (1 Kor 1, 18)
Križ:
Čovjek sam sebi. Svakome je od nas Bog poklonio nešto obrađene zemlje u nama samima, a drugo je ostavio našoj marljivosti da osvojimo i da se obradimo.
Drugi ljudi. "Pakao – to su drugi."
Prilike u svijetu.
Sve što trebamo prevladati da bismo ostvarili neko dobro sebi i drugima.
Križ u filozofskim i religioznim razmišljanjima starih naroda znakom je smirenja i mira cijelog svemira.
Po trpljenju – iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu – postizava se spasenje.
Per crucem ad lucem.
Teško ljubavi koja neće žrtve, ali teško i žrtvi u kojoj nema ljubavi.
Ne skidaj Isusa s križa, jer bez njega križ je besmislen. Ali ni ne ostavljaj ga sama na križu. Nađi ljestve, uspni se, i zagrli ga. Jer, "ako umrijesmo s njim, s njim ćemo i živjeti." (Tim 2, 11)
Uvijek čini ono što se bojiš činiti.
Pučko židovsko vjerovanje očekivalo je Mesiju koji će donijeti jednostavno slavu Izraelu, vojnim uspjehom, bogatstvom, prosperitetom. I učenici su tako mislili. Zato Petar misli da se radi o grešci kad Isus govori o trpljenju. Odgovara ga od uskog i strmog puta, a nagovara na široko i laki. Isus, premda ga je malo prije nazvao Stijenom, sad ga naziva Sotonom.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.57 sati Pogled na brojčice moba kaže da smo nedjelja, 30. 8. 2020. Još je samo sutra kolovoz - ali ljeto je dalo svoje. Sviće mi sviće zašto mi je žěvot se ljepši i ljepši. Kvalětetan život samo iz smrti klija. Eto je nisam baš medicinski bio mrtav. Alě dogodilo mi se što kaže ona formula: živjeti = umrijeti = ŽIVJETI. Shvaćam: poanta uspjelog života je što smo imali volje ili sreće što dubljom smrću umrijeti. Očito je što dubljom smrću umremo to kvalitetniji život imamo. Za koji minutić će Gospina krunica uz HKR a to je prvi korak u ovaj dan. A onda samo nastavljam korak po korak ovaj svečani dan: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe!' Teško... E ali ako nemaš snage sebi umrijeti, onda: crkni - nestani! Umri sebi jer: život = umrijeti = ŽIVJETI (knev 22a kg)
- Hvala. Za slijediti Isusa treba biti jak, a lakše je kad znamo da je nagrada ako smo Isusovi let duše koja želi slobodu od svih nečistoća. Svako dobro.
- Da, želim živjeti ŽIVOT. ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA, A NE CRKNUTOG NAPUŠTENOG PSETA PORED PUTA. IZMOLI MI TO OD ISUSA, SKUPA SA MNOM. HVALA. B. B
- Dragi pater Luka, hvala Vam na lijepim porukama koje me redovito razvedre i potaknu na veću revnost u traženju dobroga i ispravnoga...
Molim Vas primite bon: … Topli pozdrav iz Zadra uz najljepše želje! …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe!' Teško... E ali ako nemaš snage sebi umrijeti, onda: crkni - nestani! Umri sebi jer: život = umrijeti = ŽIVJETI (knev 22a kg)
- Ne razumijem šta to treba značiti knev 22a kg
- Komentar nedjeljnog evanđelja
- Ma sve mi je jasno osim knev 22a kg Božji blagoslov
- 22 nedjelja kroz godinu ciklusa A
- Aha Puno vam Hvala na razumijevanju

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: Ako hoćete za mnom odrecite se samih sebe. A to ćemo postići ako se prihvatimo realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Evo i večeras (subota) što sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Poticaju zahvalnosti uvijek treba dati mjesta u srcu.' Tako sam tamo napisao. Ali doista tako mislim. Zahvalnost nas obnavlja, osvježava i ozdravlja. Naravno iskrena zahvalnost. Isforsirana ili iščašena zahvalnost je svojstvena duševnim tj. duhovnim bolesnicima. Oni koji forsiraju zahvalnost su neautentični, neiskreni - takvi su lažovi. Eto to je baš dobro što nam Gospodin neće zamjeriti ako smo Mu previše zahvalni. Bit će Mu drago i rado će nam pomoći ako imamo kakav duhovni ili psiho problem. Hvala Bogu na svemu HVALA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 31. 8. 2020. Gospodine u 22-gom smo tjednu kroz godinu a danas u ponedjeljak je svagdan. Imendan imaju Paulin i Paulina. U evanđelju slušamo kako si neslavno prošao među svojima. Mislili su jadni ljudi: Što nam taj ima pričati: 'Nije li on sin Josipov?' I kako to biva sa rodom odveli su Te na rub brijega s namjerom da strmoglave, i više nemaju posla s Tobom. A Ti si Gospodine vidio svu bijedu tog pristupa Tebi sa predrasudama. Zato samo prošao između njih i otišao svojim poslom. Hvala Ti što umakao onima koji su Te svojatali i došao k nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 16-30)

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.15 sati Makar je subota bez, bez... Ipak je sve regularno. Ništa nasilno, ništa poprijeko. Imam svoju redovničku ćeliju i njoj motomed. Kojeg ovaj čas nogama vrtim dok 'zlatnim palcem' ovo tipkuljim na mob. I tako nastaje večernje 'Razmatranje uz mob'. A da bi to uradio kako spada bacit bi valjalo oko na evanđelje (nedjelja). ... Aha, o tome evanđelju sam pokupio od duhovnika dragog p. Slavka Pavina formulu: živjeti = umirati = ŽIVJETI. Što znači: ako želiš uistinu ŽIVJETI nauči se sebi umirati. Kad Isus poziva da krenemo s njim to nije tek put bez sna. Nego je to život baš kako spada. Prava stvar je odreći se sebe ako nisi fiksiran što gubiš nego gledaš što dobivaš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniče Kristov upanti: Tribaš naučit sebi umirat da bi moga živit baš kako spada.' Dide živit 'nako kako spada na vojnika Kristova.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo rada bi ti kazat kako se pametno žive. Mile život ti iz umiranja klija. Zato ako'š živit tribaš naučit umirat.' A baba Jako ja sam mali za to razumit. Ajmo mi Gospinu ružarju.

- 06:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Biraj: umri sebi ili crkni/nestani! (knev 22a kg)


Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe!' Ti'š reć: 'Hvala lipa Isuse!' E ali ako nemaš snage umrijeti sebi, onda: crkni - nestani! (knev 22a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2020., subota


- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, Alkarice moćna sva od života sjaš i poručuješ svima ako hoćeš živjeti kako spada nauči se umirati sebi. O Gospe Sinjska budi nam spas...

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.47 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Subota bez, bez... Ali zakleo se Gospodin i nikad me ne ostavlja.' Eto tako tamo piše. Ah pa što: 'bez, bez' kad imam sebe, subraću i prijatelje... Sad je život 'mačji kašalj' kako mi je bilo kad nisam bio svoj, a ukraden od tuđinaca. Ah, pa sto bez, bez... Kad je u četiri tu njegovateljica Jadranka, mob, comp, motomed. A đir uz gelender hodnika će pasti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Dobro živi tko zna dobro umirati, i živjeti životom što iz smrti proklija. Kraće: živjeti = umirati = ŽIVJETI

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas se Crkva Kristova spominje mučeništva ili glavosjeka sv. Ivana Krstitelja, jer je na taj dan po Rimskom martirologiju po drugi put pronađena njegova časna glava. Ta je glava kasnije prenesena u Rim, gdje se s velikim poštovanjem čuva u bazilici San Silvestro in Capite. HIiM


- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože moj, istrgni me iz ruke zlotvora, iz šake silnika i tlačitelja. Ps 71

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.26 sati Sada poslije svete mise je baš kako spada. Mi starčeki Isusove ovce smo na kućnoj terasi. Obavija nas zgusnuta svečana atmosfera slava Krista Gospodina prosijeva. Sunčevi zraci na nas padaju ka' Božja milost što nas obavija. Njegovateljice 'Lj' i Jadranka su tu uz nas. I kavu su pripravile i donijele. Sada samo srrrk... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. ... Hvala Bogu, veliča duša moja Gospodina i danas slobodno, komotno redovnički đir ide sve u šesnest. U taj đir će se uklopiti rad sa: mobom, compom, motomedom. A vjerujem da ću uz njegovateljicu učinit đir uz gelender hodnika. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.23 sati Ouh toliko toga ne znam o životu. Na da samo Isusova ovca nego sam telac. E ali Isusov! Zato ću sada na svetoj misi moliti Isusa da me okrijepi Sobom i prosvijetli te budem kako spada Isusova ovca koja misli svojom glavom = isusovac. Primi Gospodine sve što me opterećuje. Prije svega primi mene i podaj snage da funkcioniram kako spada. Amen!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati 'Što god zaišteš od mene dat ću ti pa bilo to i pola mog kraljevstva' - O kako ludo! Luđače gdje ti je pamet? E kad bi čovjek uvijek imao pamet. Onaj koji se bavio tim zonama sumraka u čovjeku - zna za ta stanja kad čovjekovom sviješću ovlada il' žuti vjetar il' južina. Kad se neuračunjivo ponaša. Upravo zato je potrebno imati duhovnika koji će nas znati čupati iz tih zona. E hajmo u ovaj dan (subota, 29. 8. 2020.). Kako sam Gospinu krunicu uz HKR baš imao sada mi je samo nastaviti kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Samo da kažem danas nemam terapiju No 2 - uradbe meštra Spliće neće biti. A neće biti ni terapije No 3 - ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima uz kavu na Cvjetnjaku korona priječi. Ali ima hvala Bogu terapija No 1 - sveta misa u kućnoj kapeli: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, profesor nam je rekao da je glava Ivana Krstitelja bila cijena jednog ženina plesa. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Ha, i večeras (petak) jesam li izbrevijario svoje redovničku napisao sam olovkom u blok par slova (za spas rukopisa) : 1. 'Dobra vijest: meštar Splićo me uradija za 5 2. Loša vijest: korona ne popusta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 8. 2020. Gospodine danas je 22-ga nedjelja kroz godinu. U evanđelju što ga slušamo je odgovor na pitanje zašto ih je malo onih koji hoće za Tobom? Prepadnu se ljudi kad čuju zahtjevnost. Posve otvoreno kažeš: 'Hoće li tko za mnom neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.' Gospodine znači ništa: 'Slatki Isusek!' Nego: uzmi križ, umri, crkni, nestani. Ruku na srce teško je. Ali za kim drugim Gospodine kad si Ti: Put, Istina i Život, Ti si Ljubav koju trebamo, Ti si sve naše. Usrdno Te molimo za život s Tobom snage nam daj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 21-27)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.26 sati 'Nemoj žurit!' Rekla je Isusova ovca njegovateljici Jadranki. Koja je tu ovcu stavila za motomed đinasticirati. I otišla raditi oko drugih starčeka. A Isusova ovca da bude efikasnija i učinkovitija istovremeno tipkulji po mobu večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, to znate da večeras đinasticiram u fušu, na svoju ruku. Jer meštar Splićo je već bija i u svojoj fenomenalnoj maniri uradija Isusovu ovcu. Ali sad đinasticiram ne samo da mogu ovo tipkuljiti. Nego poslije đinasticiranja anđeli mi u snove gotovo sigurno dolepršaju. E za uradit ovo kako spada valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. ... Aha 'Mučeništvo svetog Ivana Krstitelja'. Oah, koja slučajnost. Upravo čujem na hodnik p. Marka Matića od kojeg sam kao student tu na obližnjem Jordanovcu čuo sjajnu misao o Ivanovu mučeništvu. 'Glava Ivana Krstitelja bila je cijena jednog ženina plesa.' Rekao je nama naš profesor p. Marko Matić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnici Kristovi uvik žive časno i pošteno jer znaju da bili najkrvoločniji razbojnici da ji ne čuva Krist njiov kralj.' E dide glavoj da iđe AMDG.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, baba Jako tis na dobro okrenila funcutarije koje si koristila prija neg sě se s dragim Isusom susrila. 'Lujo ja san samo volila dragog Isusa a On je sve okrenija na dobro.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2020., petak


Ignacije Lojolski


- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi Bože! (sv. Augustin)

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.33 sati Bogu hvala meštar Splićo javlja da stiže za 10-tak minuta. Znači on me vadi iz 'krpa'. 15.50 sati Je bija je! I uradija me baš kako spada na Isusovu ovcu - u totalu potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska kaži jel' smo sami sebi ružniji što smo tvome Sinu bliži? O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Baš sam se pozdravio sa našom pastiricom s. Natalijom i u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Bog te čuvao i majka Božja - tako me je pozdravila pastirica s. Natalija. .... A je i križem Kristovim je ošamarila beštiju koronavirus: 'Što još si tu?! Jesam li zapovjedila nosi se od križa Kristova - crtaaa!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nema rođenih svetaca. A da ne bi učinio što ti na pamet padne - bdij tj. redovito ispituj savjest.

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.33 sati Ha, pa čuj, da se ne rastresam prije svete mise raznim mislima, pomislima i mišljevinama idem ovdje u kapeli gdje sam uredno parkiran kraj oltara započet uradbu preglednika dana 'Glas iz krpa'. Slutim da će naša pastirica s. Natalija poslije svete mise željeti vidjeti povjerene joj Isusove ovce kako sunčaju na kućnoj terasi. Vjerujem da će nam kavu pripravit i donijeti. Past će subratska ćakula-bakula. Ova Isusova ovca će nešto tipkuljiti na mob. I tako to... A od ostalog? Hvala Bogu i danas redovnički đir ide sve u šesnest. A u taj red će se nekako stijesniti i rad sa terapeutskim sredstvima: mob, comp i motomed. A doći Bože hvala Ti i meštar Splićo i uradit Isusovu ovcu baš kako spada. Tek da se i to zna na Isusovu ovcu spada da je uradi u totalu potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.03 sati To baš to je život kojeg sam čeznuo, čitavim srcem tražio. Da mogu s Kristom Gospodinom biti u domu svom. Temeljni posao je hvaliti ě slaviti Gospodina. Sad će sveta misa na koju ću donijeti Gospodinu subraću, prijatelje i znance. Predati Mu sve što imam i znam. Zamoliti da uvijek budem svjestan da mi je blizu. I da nas sve blagoslovi. Amen!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


2.45 sati Jedino je važno: hej 'zamisli život u ritmu muzike za ples i igraj- igraj!' Makar neplanirano web pastoral je zanimacija kojoj se najviše posvećujem. Sada su to novine 'u živo'. Eto da se zna prvi korak u ovaj dan (petak, 28. 8. 2020.) bit će Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavim hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Auuu baba Jako opon li večeras sja. 'A Lujo brte izmakni se od vatre.' Ma ne baba to nego ti cila svitliš. U Ogorju nima ko volija Isusa i drugiman činija dobro ki ti.
- Hvaljen Isus i Marija! Baba Jaka je sada svjetlo tamo di je lipo...u mnoštvu svjetlosti, zaslužila, bvb
- Gdje si da te dođem posjetiti dok sam u Zagrebu legendo ,malo je danas pravih legendi ostalo, potpuno malo.
- Hvala. Da, trebamo voljeti Isusa i za Isusa činiti svima dobro a Isus će nam pomoći u dobru.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Hoćeš li za Isusom? Zaboravi ono: 'slatki Isusek!' Neka te nosi: umri, crkni, nestani - za Isusa sveee. Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe!' (knev 22a kg)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš da evanđelje govori o mudrim i ludim djevicama. Mi nemojmo bit ludi nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 8. 2020. Gospodine u 21-vom smo tjednu kroz godinu. A danas u subotu, 29-tog kolovoza je spomendan: 'Mučeništvo svetog Ivana Krstitelja'. U evanđelju slušamo kako je Ivan Krstitelj mučen. Glava mu je procjena vrijednošću jednog ženina plesa. Opakom Herodu se svidio ples mlade žene i on se pred svima zakleo: 'Što god zaišteš od mene dat ću ti, pa bilo to i pol mojega kraljevstva.' Ona je rekla: 'Hoću da mi odmah dadeš na pladnju glavu Ivana Krstitelja!' Gospodine pomozi nam da budemo jaki i ne daj da zloupotrebljavamo slabosti bližnjih. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 17-29)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Evo što sam maloprije u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Možda se i nepošteno nabacujemo rječurinama na koronu. E kuga, e guba, e bešitija... Ali hej zar ovo nije poziv čovjeku da se vrati k sebi. Da spozna koliko raspušteno, razbacano živi. Pa ova koronda dovikuje čovjeku: Hej čovječe budi čovjek - vrati se k sebi. Shvati hej shvati čovječe, čovjek ima svoju nutrinu, ima svoju intimu. Čovječe sebi si povjereni dar. Ti si čovječe: duh, duša i tijelo. A ti si zaokupljen samo tijelom. Ah, vruće mi je, ah smrzavam se, ah boli me... Samo taj 'brat magarac', kako je sočno nazvao tijelo sveti Frane. Hej a nutrina, a duša kako ona? Bas bi bilo dobro da svi koji smo prisiljeni biti sami sa sobom, isključiti se iz uobičajene vreve iskoristimo ovo vrijeme da učinimo osobne duhovne vježbe. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo upanti, to tribaš znat u srid noći reć: Vojnik Kristov žive da svitli!' Aha dide triba gorit ljubovlju a ne dimit.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Auuu baba Jako opon li večeras svitli. 'A Lujo brte izmakni se od vatre.' Ma ne baba to nego ti cila svitliš. U Ogorju nima ko volija Isusa i drugiman činija dobro ki ti.

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2020., četvrtak


Osudiste, ubiste pravednika, i on vam se ne usprotivi. (Jak 5, 6)

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Hoćeš li za Isusom? Zaboravi ono: 'Slatki Isusek!' Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe!' Neka te nosi: umri, crkni, nestani. Za Isusa sveee! (knev 22a kg)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati Evo sto sam u blok olovkom upravno napisao: 'U molitve sam se preporučio našoj pastirici s. Nataliji da bude samo ali samo volja Božja s Isusovom ovcom.' Eto tako piše tamo. Ali doista ne znam jesam li sa ovim žarom ikad čeznuo za voljom Božjom kao sad kad je znam. A znate je i vi pod umjetničkim imenom, da mi se dogodi 'puno lipi stvari'. ... Aha pastirica naša s. Natalija križem Kristovim samo tako je okrpila ovu beštiju koronavirus: 'Kugo, gubo, stoko nemamo šta pričat nosi se - maaarš od križa Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska Djevo mudrih djevica. Alkarice divna što djelotvornom ljubavlju nam sjaš. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U jednome malom selu, u dalekome kutku zemlje, živio neki stari, mudar čovjek. Bilo mu devedeset godina, a izgledao je zadovoljan i sretan. Onda mu netko reče: Proživio si lijepe godine, dugi vijek, kako to da si uvijek sretan??
Starac odgovori: Živiš samo jedan dan.
To me je naučio život.
Živiš samo jedan dan: danas!
Da bi istinski živio, moraš živjeti danas.
Život je kratak i prolazi brzo. Ako danas ne živiš, izgubio si dan. Ne zamračuj si dušu strahom i brigama sutrašnjice. Ne opterećuj srce jučerašnjom bijedom. Živi, danas!
Misli spokojno na ono dobro od jučer; sanjaj i lijepe stvari koje bi moglo donijeti sutra. Ali nemoj se gubiti u onome od jučer? ili od sutra?. Živi danas! Phil Bosmans

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodinovi se prepoznaju po upaljenim svijećama. Vjera im može svijetliti jer imaju ulja za svijeće što su dobra djela.

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Velik je Gospodin i svake hvale dostojan, nedokučiva je veličina njegova! Ps 145

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja svetica rođena je 322. u Tagasti, u rimskoj Africi (Numidija, današnji Souk Ahras u Alžiru). Odgojena je u kršćanskoj obitelji, a kao djevojka odala se piću. Nakon što ju je stara služavka koju je voljela, nazvala pijanicom, čvrstom odlukom uspjela se osloboditi svog poroka. Ljepotica, udala se za maloposjednika, poganina Patricija, dobrog srca, ali nagle naravi i sklonog preljubništvu. Rodila mu je troje djece, od kojih je najstariji sveti Augustin (rođen 354), čiji su spisi glavni izvor za podatke o Moniki. HIiM

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.26 sati Sunce, sunce. zlaćano ogrij ovo tijelo klonulo. Ma to je život baš kako spada! Maloprije u kapeli sveta misa nas starčeka Isusovih ovaca. A sada smo na suncu na kućnoj terasi. Ugodno, normalo, subratsko druženja uz ugodnu ćakulu-bakulu. Baš se čuje naša pastirica s. Natalija kavu pripravlja. Donijet će je. Pa će biti srrrk... I još ću koju za 'Glas iz krpa'. ,.. Auh, ovo život. Šta još koju? Redovnički đir ide sve u šesnest. U koji ce se nekako stisnuti rad sa: mobom, compom i motomedom. A nastupit će i darak Božji koji će uradit Isusovu ovcu baš kako spada. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.32 sati Opa idemo se došuljat dragom 'lupežu' Gospodinu Isusu Kristu i dati da nam ukrade sve što nas unesrećuje. Oh Isusek dragi ima toga ima. Slobodno ukradi, oduzmi, oslobodi nas od svega što nas unesrećuje. U ovoj svetoj misi molim Te Gospodin blagoslovi sve prijatelje i znance. Podaj nam milost da se međusobno volimo ili bar smireno podnosimo. Ali nikako, NIPOŠTO nam ne daj da se mrzimo jer to je za fuj! Vodi kud hoćeš nas. Amen!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Hoćeš li za Isusom? Zaboravi: 'Slatki Isusek!' Neka te nosi: crkni, umri, nestani... Za Isusa sveee. Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe.' (knev 22a kg)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.28 sati 'Hej noći stani zora nek svane...' Ah, pusti Kmansku frontu 1978... Zora je svanula susreo si Gospodina. Ma divan je Gospodin tražio me... I traži me uvijek kad Ga zaboravim. Idemo sada u ovaj dan (četvrtak, 27. 8. 2020.) Prvi korak će biti Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavim kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže da će Isus doći iznenada kao lopov! Zato se pod hitno prihvatimo realizacije: SPC = RKC =SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 8. 2028. Gospodine danas u petak 28-og kolovoza spominjemo se svetog Augustina biskupa i crkvenog naučitelja. Imendan imaju: Augustin i Tin. U 21-vom smo tjednu kroz godinu kad u evanđelju slušamo kako je važno da budemo kao mudre djevice, koje su mogle k Tebi u kraljevstvo nebesko sa upaljenim svijećama jer su imale vjeru i djela. Molimo Te Gospodine prosvijetli nas da shvatimo da se k Tebi ne dolazi samo lijepim molitvama, i pobožnim uzdasima nego i djelima. Pomozi nam da budemo konkretni, djelotvorni i praktični kršćani. Ameni! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 1-13)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Večerašnji (srijeda) zapis olovkom u blok, za spas rukopisa je: 'Brevijareći svoje redovničko za oko mi zapeo redak iz psalma 110: 'Zakleo se Gospodin i neće se pokajati...' Ako je nešto Gospodin rekao - odnosno Gospa Sinjska, Alkarica onda to ne tek da može nego MORA bit. Znači mi to jer rečeno mi je (19. 4. 2005.) da ću profunkcionirati. Dakako uz moje zalaganje i trud. Ali i Gospodin pomaže. Baš gledam njegovatelja Anđelka mi pošalje. Takvog da svijećom tražio ne bi ga našao. Ili pošalje mi meštra Spliću. Vratio mi pamet, postao sam svjestan sebe, pa me vratio kući. Gdje u svojoj sobi imam web župni ured Gospe Sinjske. A neće Gospodin dopusti da mu se ovca osramoti i umre bez doktorata. Naslov kojeg je: SPC = RKC = SPC Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat daj vojnik Kristov čovik reda i zakona jer mu je duša opuštena i razigrana.' Dide znači vojnici Kristovi nisu kameni neg topli - humani.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Hm, baba Jako gledin tebe i učin kakvi je naš dragi Isus. Po tebi dragi Isus znade tvoje funcutarije. 'Lujo nije Mu bilo lako naučit reda vaku berkinušu.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.08.2020., srijeda

Kad srce kaže da ti se samo nasmiješi…


Draga seko Ive i dragi Zlatko bilo je davne 1977 kad ste se jedno drugom nasmiješili. A tako je danas! Uvijek neka tako bude. Od srca …

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska Djevo sveta sličiš na na svog Sina: Il' ovako, il' onako milost daješ svima.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.38 sati Evo sto sam bas olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : "Dan je bas kako spada 'u sriduuu'" ... A je bila je sva krhka časna sestrca ali sa križem Kristovim kao vitezica jaka i dominantna, naša pastirica s. Natalija. Kad podigne križ Kristov svaka nevaljaština i zlo drhturi. A beštija koronavirus hvata zalet za brisss! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.36 sati Ha, pa mogla bi već uradba preglednika dana. Sad u kapeli gdje je naš izrazito dobri Anđelko parkirao kraj oltara p. Ipšu (u karijoli) i karijolu (s ovcom). Vidim p. Lučić će predvodit svetu misu na kojoj će nas Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. I što još ima za reć za 'Glas iz krpa'. Ha poslije svete mise ćemo se kao obično na kućnoj terasi sunčati i udisati svježi zrak, ispijati kavu i imati subratsku ćakulu-bakulu. A onda će biti hvala Bogu sve u šesnest redovnički đir u koji će se nekako uklopiti rad sa: mobom, compom i motomedom. A doći će Bože hvala Ti i fiziomaher iz Splta - meštar Splićo. Koji urađuje Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tko se Gospodinu svidio. Šulja se, puzi mu, na prstima mu se približava, pazi da Ga ne primijeti. Onda: hop - ti si moj!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.07 sati E a šta'š? Uredio sam web župničke posliće. Ubacija sam nešto u kljun za jutarnji 'njam, njam'. U deset će sveta misa. Pa se idem kratko sabrat uz mob prije svete mise. Oh Gospodine žedna mi je duša Boga živoga. I satire me nevolja što sam obična, nepripitomljena ovca. Oh hvala Ti Isuse Kriste Bože moj što se susrećemo. Jačaš me i krijepiš Sobom. Pa sam baš kako spada Isusova ovca = isusovac. O Bože moj okrijepi Sobom u svetoj misi u mene i sve oko mene subraću, prijatelje i znance. Daj da svi volimo kao braća, ili da se smireno podnosimo. Ali nipošto, nikada ne daj da se mrzimo. Neka bude kako hoće Ti. Amen!

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče a Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći Vlaj il' kamen živac? Za Svilajon Gospa Sinjska - Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi kunparana nema žešći od Ogorana.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.52 sati I zato kreni, kreni... Krenimo u novi dan (srijeda, 26. 8. 2020.) Okrijepljen u duhu Gospinom krunicom uz HKR. Sada samo nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I to je sve! I zbog toga ćemo svi mi koji tako budemo činili biti tvorci ljepote ovoga dana. A ljepota će mu biti u tome što će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni naš Bog Isus Krist je milosrdan i pravedan. Trgnimo se i prihvatimo realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVE, 27. 8. 2020. Gospodine u 21-vom smo tjednu kroz godinu. A danas u četvrtak 27-mi kolovoza spominjemo se svete Monike majke svetog Augustina. U evanđelju slušamo o Tvom dolasku. Kažeš baš zgodno će to biti. Doći ćeš kao lupež u čas kada se najmanje budemo nadali. Zato nam fino kažeš: 'Budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazě.' O dođi Gospodine lopužo stara čekamo Te. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 24, 42-51)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Evo što sam večeras olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Bože hvala ti za ovaj utorak. Bio je za 5!' Eto tako tamo piše. Ali ne stvarno to 'miganje' uopće nije bitno. 'Migao' 'ne migao' ako poznaš vrutak svoje radosti ti si radostan. Doslovno ti možeš imati kvalětetan život neovisno o 'miganju'. A zašto ne? Ako si svoj na svom. Imaš subraću i prijatelje. Ništa te ne boli, nitko te ne tlači. Imaš svoj posao. Činiš sve na veću slavu Božju. Nema zapreke da budeš sretan. Sad je, to ne miganje je hendikep za koji zna i moj Isus - čija sam ovca. Zato mi je poslao meštra Spliću koji me radi baš kako spada. Kažem vam da sam takvog svijećom tražio ne bi ga našao. Oh, hvala Ti hvala Gospodine što sam tvoja dragocjena ovčica. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo pamet u glavu! Vojnik Kristov traži samo lipotu štaj od Boga. Samo nju traži i naćeš je.' E dide ako san je naša triba znat daj to dar a nije ukradena.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako tis čudo Božje. Cila si vrckova ki curica. Šta više godina imaš tis' sve mlađa. Kako to? 'Lujo zlato bakino ujti Gospinu ružarju.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2020., utorak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


20. X. 1862. (Luka Rađa – djed pradjeda Isusove ovce) Zajedno s braćom Blažom i Ivanom kupuju zemlju u Svilaji u Muslimovcu od Josipa Rađe pk. Stipana. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sjeti se...

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Danas napunio 43
Rođendan mi je
- Godine prolaze nemam ništa s tim molim i postojim! Sretno! Od srca p. Luka

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.23 sati Ah, kad spoznaš da imaš dar pisanja zbog daleko većeg dara. I onda ti se uzdigne hvala Bogu jer ni dara pisanja ni toga daleko većeg dar ne bilo bez dara da mogu imati svetu misu. ˇz svega jasno jedno okice sam otvorio zbog svete mise. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, Djevo sveta kaži, javi, poruči kako kao ti biti, u sebi i za sve blistav i sjajan.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Ma zbilja ne vidjeti koliko smo Gospodinu dragocjeni znači biti slijep.' Eto tako tamo piše. Ali da znaš izazovno je biti promotor stvarnosti kakva ona uistinu je. Toliko tog ne vidimo dobrog i divnoga. Naš njegovatelj Anđelko divan čovjek. Naša pastirica s. Natalija koja je i danas okrpila križem Kristovim ovu beštiju korona virus: 'Ima da te nema! Što tražiš kraj svetoga? Maaarš!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prepoznaj život: 1. Smežurano, amorfno, nakupina stanica, ružno - ali živo. 2. Lijep, uzoran, privlačan - ali grob.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.28 sati Bila je sveta misa, pa je naša pastirica s. Natalija izvela na kućnu terasu Isusovu ovcu gdje se sa drugim starčekima sunca, upija D vitamin i udiše čist/svež zrak. Sad će naša pastirica pripraviti i donijeti kavu. Eh pa da sve da sve to je sveto i ozdravlja tjelesa smežurana nas starčeka Isusovih ovca. Kava je tu. Sada samo srrrk... Pa ću još koju za preglednik dana 'Glas iz krpa'. ... Što još koju?! Sretan sam i presretan što i danas nenasilno ide sve u šesnest redovnički đir u koji će se nekako uklopiti rad sa: mobom, compom, motomedom. A večeras radosno iščekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.37 sati Lift kojim nas ězrazito dobri njegovatelj Anđelko spušta p. Hanga i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. O primi Gospodine sve što imam, znam i jesam - daj mi samo Sebe i sretan sam. Amen! Neka tako bude! Amen!

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus Krist kaže da otvoreni i direktni budemo. Pozivam te otvoreno bez odugovlačenja realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati E a sada duhovno okrijepljen Gospinom krunicom uz HKR krenut bi valjalo u ovaj dan (utorak, 25. 8. 2020.). Na način poznati. Tako da kroz sve događaje i susrete u danu od srca hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Sve to činim snažno, fino i diskretno (p.s. riječima samo u prijekoj potrebi). Čineći to dan će biti ljepši jer će se svima i po svuda razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ako su za života bili usamljenici i mučenici, to su u povijesti bili svjetionici bez kojih bi bilo daleko mračnije nego što je u zbilji i bilo.' (Prvi hrvatski predsjednik dr. FRANJO TUĐMAN)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 8. 2020. Gospodine u 21-vom smo tjednu kroz godinu. A danas u srijedu je svagdan. Imendan imaju: Aleksandar i Branimir. U evanđelju i danas slušamo kako su Te rasrdili oni nevoljni pismoznanci i farizeji. Za njih kažeš: 'Licemjeri! Nalik ste na obijeljene grobove. Izvana izgledaju lijepi, a iznutra su puni mrtvačkih kostiju i svakojake nečistoće.' Ti znaš Gospodine da nam je takvo ponašanje tuđe. Ali ipak moramo priznat da se Tvoje riječi i nas tiču. Molimo Te uskladi nam riječi i djela. I odagnaj tu nepriličnu dvoličnost od nas. Želimo biti onakvi kakve si nas stvorio i kakve nas voliš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 27-32)

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.45 sati I večeras (ponedjeljak) sam olovko napisa nešto u blok, kao vježbu rukopisa. Evo što: 'Sad u osam uri HKR priča nešto o SKAC-u. Slušat ću!' 20.51 sati Bogu hvala čujem Dubrovčani dobro rade. To njihovo 'Mljetovanje' je nešto kao Modrave. Dobro je što su Hrvatskoj niknuli mnogi kampovi za mlade. Tako da oni prezentiraju duhovnu ljepotu 'Lijepe naše'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide od vas starčadi Ogorske se more naučit kako nastupit prid drugiman. Brez okolišanja odma drito i u sridu.'Lujo al' ne znaš da smo mi Ogorani vojnici Kristovi?'

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako menij pravo lipo slušat tvoju besidu na silu. Ti to nako oštro i na prvu - i svaka ti valja. Al isto ljudi su ljudi... More bit bi tribala bit naoprezu? 'Lujo triba reć kako i je!'

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2020., ponedjeljak


- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas s velikom radošću u srcu slavimo i spomendan hrvatskog mučenika i blaženika Miroslava Bulešića. Rođen je 13. svibnja 1920. u Čabrunićima kod Svetvinćenta u Istri kao sin Mihe i Lucije rođene Butković. Osnovnu školu polazio je u Juršićima, a potom se školovao u sjemeništima u Gorici i Kopru. Studirao je od 1939. do 1943. filozofiju i teologiju u Rimu na sveučilištu Gregoriana, a za njegovo školovanje zauzeo se blaženi Alojzije Stepinac. Za svećenika je zaređen 11. III. 1943. u župnoj crkvi u Svetvinćentu. Bio je upravitelj župe u Baderni do 1945. To su bila teška ratna vremena kada su Istrom harale tri vojske-partizanska, fašistička i njemačka. Osobitu pozornost velečasni Miroslav posvetio je odgoju djece i mladih. HIiM

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice moćna, Djevo čista sklad među riječima i djelima tvojim djelo su tvog Vlaškog zavičaja. O Gospe Sinjska budi nam spas…

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.36 sati Evo što sam za vježbu rukopisa olovkom u blok napisao: 'To je dobro što me pozitiva prati kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu).' Eto tako tamo piše. Ali stvarno mislim da je pozitiva koja me obuhvaća dar Duha Svetoga. Biti 17 godina raspet na bolesničkom krevetu - ej hej... Sad od kako sam došao k sebi i od kako sam u svojoj kuci, a i od nekako mogu govoriti - i nije tako teško. Ali ipak vrijedno je znati da su najvrijednije godine ove moje raspetosti (RBK) upravo one najteže (kad je moja Alkarica pustila suzu ganuća). ... Aha i danas je bio strah i trepet za svaku nevaljaštinu i zlo. Kad naša pastirica s. Natalija podigne križ Kristov svako zlo se sklanja. A beštija koronavirus gleda kako bi umakla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.39 sati E nego kako? Idemo dalje! Samo dalje, dalje... Ah sjetio sam se onog kaubojca: 'Stupaj ili umri!' Što pak znači u svoju karijolu ili crkni. Ma ah, danas se ne sunčamo na kućnoj terasi jer su neki oblaci dali mislit našoj pastirici. S. Nataliju se treba slušat ako je ona rekla nema vanka - e onda nema. A što redovniku je dosta njegova ćelija. Hvala Bogu imam svoju sobu u svojoj kući. Imam svoj redovnički red/đir. Koji se i danas odvija sve u šesnest u što se uklapa rad sa: motomedom, mobom i compom. A večeras će se u taj đir uklopiti potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Licemjerje? Je kao u krletci lutka od papira ne pjeva jer nije živa.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.30 sati A evo sada poslije svete mise kad me je naš napose dobri njegovatelj Anđelko iz kapele prebacio u sobu i stavio za motomed, da đinasticiram. Istovremeno tipkuljeći na mob, kažem je bila je sveta misa koju je predvodio imenjak p. Lucić. Od Gospodina sam dobio poticaj: Ne daj se! Idemo dalje! Amen!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


20. XII. 1870. Obavijest Luki Rađa (djed pradjeda Isusove ovce) glavaru Ogorja Donjega obavještavaju da treba uhvatiti hajdučku družinu na čelu s 'nikim Šimićem'. 'Veliki je dar određen tko bi uhvatio mertva ili živa gore napomenuta Šimića a također i njegovu družinu.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče a Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći Vlaj il' kamen živac? Za Svilajon Gospa Sinjska - Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi kunparana nema žešći od Ogorana.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.09 sati A što se tu može? Milost Božja mi je otvorila okice u pravo vrijeme: sada prije Gospine krunice uz HKR taman dovoljno da na mob istipkuljim pozdrav svima vama. Krenimo u ovaj dan (ponedjeljak, 24. 8. 2020). Dan će bit ljepši ako ćemo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjerno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nisan mala doša ti na silo, svratija se, usput mi je bilo. Oja noja oooj!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad su Natanelu javili da je Isus iz Nazareta. Natanael direktno i iskreno: Nema tamo dobra! Haj, realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.27 sati Premda nisam iskorigirao prethodno 'Razmatranje uz mob' imam potrebu reć da sam sretan i presretan što sam u 'Lijepoj našoj'. Opet je volja Božja intervenirala. Obično na tv-u ne gledam ništa osim tv-dnevnika. Ali večeras se nekim slučajem dogodi da djelomično pogledam 'Destinacija Hrvatska'. Nasa domovina je ne tek da je 'Lijepa naša' ona je 'Prelijepa naša'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Hvala Ti za ovaj dan dobri Bože.' Eto tako piše tamo. Ali da je Bog sama dobrota to se prepoznaje po Njegovim djelima u ovome danu. Jasno mi je da On želi Svoju ovcu na webu pa joj je preko Lea oporavio mob za tipkuljenje tekstića. Božju dobrotu vidim i po tome što je danas u Njegovoj Hrvatskoj ova beštija koronavirus manje agresivna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, vječna je ljubav tvoja: djelo ruku svojih ne zapusti! Ps 138

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ako znaš točan odgovor bit ćeš obdaren. Nagradno pitanje je: 'Tko je Isus Krist?' Petar jer je znao odgovor i imenovan je papom. (knev 21a kg)
- Isus Krist je Spasitelj svijeta, Mesija, Jaganjac Božji, Otkupitelj...

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 8. 2020. Gospodine u 21-vom smo tjednu kroz godinu. A danas u utorak je svagdan. U evanđelju slušamo kako se obrušio na pismoznance i farizeje. Premda nas se ta čeljad ne tiče, ipak Tvoje riječi tiču se i nas. Kažeš: 'Licemjeri! Čistite času i zdjelu izvana, a iznutra su pune grabeža i pohlepe.' Ah, Gospodine nađe li nas. A što ćemo Ti pričat - takvi smo! To je naša nevolja. U to ružno licemjerje upadamo jer bi htjeli da je sve dobro. Pa i ono što je 'kao dobro'. Dobro je što smo kao djeca Tvoja na strani Svjetla. Molimo Te da svima svojim riječima, djelima i životom cijelim, donosimo Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 23-26)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.48 sati E raspet (RBK) s Kristom biti znači milošću Božjom okružen biti. Evo kako se Gospodin pobrinuo da Mu ovca opet može tipkuljiti na mob. Njegovateljicu 'Lj' sam zamolio da zamoli Leona, koji se brine za p. Ipšu, da mu kaže da imam petljanije oko moba. I evo! Večernje 'Razmatranje uz mob' ću nastaviti usađivati kad budem đinasticirao (na motomedu) 18.17 sati E a sada nastavak slijedi. Ne znam što da mislim, ali zanimljiva mi je spoznaja koliko je Gospodinu stalo do toga da budem u medijima i na webu. Još da nisam čitav 'žbljak' i da znam pisat knjiške tekstiće. Ali Bogu u ruke - neka vodi Svoju ovcu kako hoće. A evanđelje (ponedjeljak) što ono kaže? Aha, Natanael taj tip je bio direktan i iskren. 'Iz Nazareta da može bit što dobro?!' Znao je on dobro da je to leglo opasnih mafijaša. Nije se taj obazirao sto Isusa uvažava mnoštvo. Mislio je: 'Ah, zavedena masa!' Ključne riječi su: 'Dođi i vidi!' Uvjeri se sam! Što ti imamo mi pričat. Natanel je pošao, došao, osvjedočio se, oduševio se i postao sveti Bartolomej. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat vojnik Kristov nije od sitni priča i svađa. On je uz svog Krista kralja za kojeg će učinit sve pa i život dat kad zatriba.' Aha dide samo kad zatriba.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako ne iđe mi u glavu tis pobožna žena. A znaš bit otresita i oštra. 'Lujo akoj dobrota s Božje strane undaj oštra i otresita naprama zlu.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2020., nedjelja


Petar je promotor: jedinstva, ljubavi, istine.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.45 sati A što? Nedjelja popodne, korona je spratila doma sve pa i mene samostanca, ah. Njegovateljica 'Lj' je pripravila i donijela kavu. Sa svojima sam trajno u duhu. A baš sam se preko moba čuo sa svojima u Solin (seka Iva). Bio je kave srrrk... I ćakula-bakula je potekla i tekla, tekla… Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slovo prije 'grljug grljug' (kraja): živi = ljubi - sumnjaj, kaj se - ljubi, ljubi, ljubi…

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.03 sati E okolnosti su već koje jesu. Ali nešto moje bi htjelo nešto svoje. Raspet (RBK) biti je nešto velikoooo. Baš bi rada vidjet koje slovo bi napisao da mi je ovo zadnje? Život Ti darovan da vidiš sto ti nudi. Kušaj sve da odrediš što je za tebe. Ako si te sreće da te je Bog poruci da ga slijediš - čini to. Amen!

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice baš si naša jer znaš da Isusov biti ne znači zaboravit se i potuć za Istinu.

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.35 sati Ha, u ponešto promijenjenim okolnostima (ne tipkuljim na mob nego na ajfon) riječ iz bloka olovkom napisanu (za spasiti rukopis): Nedjelja - dan ponosa i slave. Ponosa jer sam ovca ali Isusova. Slave jer Krist kralj vlada, Krist pobjednike, u to sam siguran pokorit će i ovu beštiju koronu - i vječno će kraljevati. ... Aha je bila je bila naša pastirica i samo tako lupila ovu beštiju koronu križem Kristovim: 'Marš stoko! Dalje, dalje... Maaarš od križa Kristova!' Haj zdravi i veseli bili!

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica, prva svetica rođena na američkom kontinentu, Ruža (Rosa) Limska, rođena je 20. travnja 1586. u Limi, glavnom gradu Perua, kao Isabel Flores de Oliva, kći Španjolskih doseljenika. Odana kćerka i prelijepa djevojka, u djetinjstvu je zbog svoje ljepote nazvana Ružom. Zavjetovala se na čistoću, a kako bi od sebe odvratila sve napasti i grijehe svijeta, ošišala je svoju lijepu kosu i nagrdila vanjštinu paprom i lužinom. Nosila je željeznu bodljikavu krunu, pokorničku košulju, bičevala se i postila. Živjela je i meditirala u roditeljskom vrtu, uzgajala povrće i cvijeće i prodavala ga zajedno sa svojim vezivom, kako bi pomogla obitelji, siromasima i gladnima. Dovodila ih je kući i brinula o njima. HIiM

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ti je Krist oblikovao misli usudit ćeš se o općeuvaženom pomisliti direktno i iskreno: 'Taj? A neš' ti toga?!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.44 sati 'Rekli su da ne smijete ljubiti stolu jer korona je!' Tako je njegovateljica Jadranka rekla ovci stavljajući joj zelenu štolu. A sada će ta ovca u svetoj misi biti okrijepljena Isusom. Pa će biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. A ovo sam dok čekam početak svete mise započeo na mob tipkuljiti preglednik dana 'Glas iz krpa'. Što ću nastaviti i zaključiti poslije svete mise sunčajući se na kućnoj terasi. ... Ma vidi, vidi korisno se zapitati: tko je zbilja za meni Isus Krist. Samo znam sigurno da je: Nađenost, Snađenost, Mir i Ljubav - kraće: Isus Krist je sve što trebam. Krist je taj koju u meni budi pitanja i Sebe daje kao odgovor. Isus Krist je sve, sve a ma baš sveee. Ha, a još pored sunčanja ima i danas redovnički đir sve u šesnest. U koji će se nekako stisnuti rad sa: mobom, compom i motomedom. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.13 sati Tko si Ti Gospodine Isuse Kriste? Tko? Tko? Reci mi. Znam i shvaćam da mi za život snage daješ Ti. Vjerujem, znam i shvaćam da ćemo se sada na svetoj misi susresti. Hvala Ti što ćeš me i danas Sobom okrijepiti i neću više biti isprazna, prosta ovčurina - nego Tobom okrepljena Tvoja ovca Isuse = isusovac. Haj sve Bogu u ruke! Gospodine Ti nam volje i snage daj da činimo sve, sve, a ma baš sveee na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Na svijetu postoji oko 40 milijuna zakona, a samo deset zapovijedi, a svih deset zapovijedi svode se na jednu: LJUBI!!! (Čuo od p. Slavka Pavina u Osijek, 23. X.1987.)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Do-bro ju-tro Hrvatska! Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi. Hajmo nedjelja je (23. 8. 2020.) htjeli ili ne, dalo nam se ili ne. Mi moramo čitav ovaj dan kroz sve susrete i događaje hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravě ě veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni. Isus je pitao svoje što oni kažu tko je On. Petar jer je znao běo je imenovan prvim papom. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Ha, evo što sam večeras (subota) olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : Subota ništa vanka! Sutra nedjelja - isto ništa! A ovoj koroni će poći za rukom da učini od mene samostanca kako spada.' Eto tako piše tamo. Čini da ću morat drugačije razumijevat samostan. Shvaćao sam da je za Isusovu ovcu samostan ondje gdje je poslan da živi i radi. A subraća redovnici su oni s kojima radi. Tako su mi subraća na 'vjerkaču' bila mlađarija kojoj sam poslan. Ma Bogu u ruke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 8. 2020. Gospodine u 21-vom smo tjednu kroz godinu. A danas u ponedjeljak, 24-tog kolovoza je blagdan svetog Bartola, apostola. To je onaj Natanael iz evanđelja koji je mislio svojom glavom. Kad su mu javili da su našli iščekivanog Mesiju i da je to Isus iz Nazareta. Natanelu je dosta bilo čuti da je iz Nazareta odakle su dolazili mutni tipovi. Zato je i rekao: 'Iz Nazareta da može biti što dobro?' Uslijedio je odgovor: 'Dođi i vidi!' Hvala Ti Gospodine što Ti je Natanael došao, što ste susreli i što se on osvjedočio da si Ti Isuse Kriste Bog. Molimo da ni mi ne budemo slijepi vjernici nego da mislimo svojom glavom, kao i ovaj dragi Natanel - sveti Bartol. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 45-51)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati Živim ali baš živim! Eto to imam od života! To je odgovor onima koji misle da nemam ništa od njega ako nemam miganja. Priznajem to hendikep je jer nisi kao drugi. Ali nije tako važno za imat kvalitetan život. Mi koji smo Isusovi uvijek smijemo računati na njegovu pomoć. Evo ja mogu posvjedočit da sa ovca vrlo omiljela dragom Isusu. Postoje naznake da godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) budu najplodnije u čitavom životu. E a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob', dok đinarticiram (na motomedu). A evanđelje (nedjelja). Što kaže? Aha to je Isus postavio nagradno pitanje svojima: 'A vi što vi kažete tko sam ja? Hajmo i mě pokusati dati odgovor: Tko je Isus Krist? Kakvo je tvoje iskustvo? Ne što si čuo/pročitao. Tko odgovor zna milost Božja će ga pohoditi. Petar jer je znao imenovan je prvim papom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide, neću te lagat i ja bi htija bit velik čovik ki ti. Kako? 'Lujo uno šta tribaš je da svakom baš svakom znaš reć, na način kako on to razumi: koj Isus Krist?'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ehe baba Jako pametnice Ogorska da ti znadeš kolkoj meni stalo da buden velik ki ti. 'A Lujo neš' ti moje pameti. Dragi isus mej posla da svokom govnrin štaj za me učinija.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nagradno pitanje (knev 21a kg)


Ako znaš točan odgovor bit ćeš obdaren. Nagradno pitanje je: 'Tko je Isus Krist?' Petar jer je znao odgovor i imenovan je papom. (knev 21a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.08.2020., subota


- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Važno je imati odgovor (riječima, djelima i životom cijelim) na pitanje: Tko je Isus Krist? Nema koristi ponavljati što si čuo/pročitao o Isusu.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice draga. Pitat bi te htjeli rada da nam kažeš koju koju o svom Sinu. Na tebi se Gospe vidi da jabuka ne pada daleko od Stabla.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Evo sam baš u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Dan je vedar a i meni Sunce sja.' Eto to je od tamo. Ne valja nikad smetnuti sa pameti mi koji smo se Isusu predali u nama i po nama uvijek Isus želi sjati. ... Aha bila je vitezica, naša pastirica s. Natalija. Ali to je nešto kad ona podigne križ Kristov svaka nevaljaština i zlo se skriva a ovoj beštiji koronavirusu s. Natalija poručuje: 'Ima da te nema! Nosi se! Crtaaa! od križa Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne budi razlomak nego radikalan!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.55 sati A hajmo kazat koju za preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ovako sa svoga radnog mjesta. Sjedeći u karijoli ispred upaljenog compa. A e bili su bitni događaji dana. Sveta misa je terapija No 1. Bila je i terapija No 2 - uradba meštra Spliće. A ova beštija kornavirus priječi terpiju No 3. Ništa od Cvjetnjaka i ćakule-bakule s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Ah to za žrtvu Bogu daj. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U nizu velikih i vjernicima dragih ljetnih marijanskih blagdana danas slavimo Blaženu Djevicu Mariju Kraljicu. Blagdan je uveo papa Pio XII. 1954. kao krunu proslave Marijanske godine i kao posljedicu nastojanja i prijedloga brojnih marioloških kongresa. Po svome uznesenju Marija je postala i kraljica neba i zemlje, a nauk o njezinom dostojanstvu kraljice izložio je Pio XII. u svojoj enciklici Ad caeli Reginam. Naslov "kraljice" posljedica je vjerničkog razmišljanja te posebno pučke pobožnosti. Marija je za pobožni puk ne samo "kraljica", već i "gospodarica", "vojvotkinja", pa čak i "carica", a u našem starom, prelijepom nazivu i "cesarica". HIiM

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pravda će stupati pred njim, a Mir tragom stopa njegovih. Ps 55

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka neka Te čuva i štiti Majka Božja Bistrička! Pozdrav iz Hrvatskog nacionalnog svetišta Marija Bistrica od srca ...
- Mahni Gospi i šapni da je vooolim! Od srca p. Luka

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.15 sati Ah kao Marija da je Isusa ljubiti. Kao Marija da je ponizan biti. Kao Marija da je ne mrmljati kad isponižavaju. Baš zato jer je bila urešena krepostima Marija je kraljica Neba i zemlje. Treba zapamti ove zlatne Isusove riječi: 'Tko se god uzvisuje bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit ce uzvišen.' Oh Gospodina nama svojima daj snage podnijeti sva poniženje jer to je sjemenje cvjeta koje će procvati iz nas. Za život nam snage daj. Amen!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer gladnu dušu on nasiti, dušu izgladnjelu on napuni dobrima. Ps 107

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako tis velik čovik. kuda si iz Okvorde i Rimske Grigorijane. A još si veća kad kažeš da si samo Ogorska čobanica. 'Lujo aj ti ujti Gospinu ružarju.'
- I da znate, nikoga nije briga za mene, osim vas. A zato što s Vama barata Duh Sveti

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.31 sati Zlatne su ove Isusove riječi, ma zlatne su sve ali u ove sam se upravo osvjedočio: 'Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.' Oho blaženi svi Ponciji i Pilati koji su svojěm postupcima proizveli sve što valja na našoj web župi. Oni baš oni su tvorci 'puno lipih stvari'. Haj kreněmo u ovaj dan (subota, 22. 8. 2020.). Prvi korak bit će za koji tren s Gospinom krunicom uz HKR. A onda samo nastavim, kroz sve događaje i susrete (od kojih su najdraži sveta misa i uradba meštra Spliće) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji (21. 8.) sveti zaštitnik, papa Pio X., rođen je 2. lipnja 1835. kao Giuseppe Melchiorre Sarto u Rieseu kraj Trevisa, drugo od desetoro djece siromašnog postolara i poštara. Bogoslov u Padovi, svećenik (1858), kanonik i profesor dogmatske i moralne teologije u Trevisu (1875), biskup Mantove (1884), kardinal i patrijarh Venecije (1893), izabran je za papu 1903. Dokinuo je pravo veta pri izboru pape što su ga imale Španjolska, Francuska i Austrija, smanjio napetosti između Svete Stolice i talijanske države i dopustio talijanskim katolicima sudjelovanje u izborima i političkom životu. Mnogo je učinio u crkvenoj, duhovnoj i liturgijskoj obnovi, osnovao Biblijski institut u Rimu, reformirao i preuredio Rimsku kuriju, promicao kršćansku pouku i pobožnosti, zalagao se za svakodnevnu i ranu pričest…

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš da su istinske veličine - Božji ljudi oni koji su isponižavani. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 8. 2020. Gospodine danas je 21-va nedjelja kroz godinu. Imendan imaju: Ruža, Ružica i Rozalija. A evanđelje koje slušamo je nagradna pitalica svima nama. Pitaš svoje učenike, znači i nas: 'A vi što vi kažete, tko sam ja?' Zbilja pitanje je na mjestu. Tko je Isus Krist za mene osobno? Ne što sam čuo ili pročitao o Isusu. Koje je moje vlastito Iskustvo - to treba znati reći. Petar je znao u ime sviju točno rekao. A za nagradu si ga Gospodine imenovao prvim papom riječima: 'Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju.' Hvala za Petrov iskreni odgovor. Daj da mi možemo osobno posvjedočiti za to. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-20)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.48 sati Oh današnja (petak) me razvedrila: 'Blaženi su Božji ljudi koji su izdavani i predavani mučiteljima jer takvi će biti od Gospodina uzvišeni.' E u redu, ovo je bila uvodna za večernje 'Razmatranje uz mob'. A bas sad (17.55 sati) je došao tiho Dock Holiday. Ma ne taj nego meštar Splićo. 19.48 sati Evo što sam večeras (petak) u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Aha, meštar Splićo je večeras uradija Isusovu ovcu više nego za peticu.' Eto tako tamo piše. Mogu dodat: Premda mi daje galantne, fenomenalne uradbe ne očekujem da će učinit da promigam a niti da profunkcioniram. To je Božja stvar. I zato Bogu u ruke! Ono što mene zanima kod njega to jedna izgrađena duhovna osoba. Znate ono, Hrvat-katolik od komada. Drago mi je da me urađuje do daljnjega. Sutra (subota) poslije svete mise. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo imaj na pameti daj vojněk Kristov velik čovik. A ako bi htija bit veći. Toj kuda na magaraca Klepu staviš sedlo od konja Putalja.' E dide moj Klepo.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tis velik čovik. kuda si iz Okvorde i Rimske Grigorijane. A još si veća kad kažeš da si samo Ogorska čobanica. 'Lujo aj ti ujti Gospinu ružarju.'

- 06:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.08.2020., petak

Sve vam cviće cvalo!


Zlatko i Iva Hrga i njihova Maja

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad mačka i mačići ponižavaju Krista Gospodina postaju miševi pa crvi, pa žohari pa, pa...

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.55 sati Evo ovo sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Tko bi gori sad je doli! Onaj kog su nemilice gazili doli bit će goriii.' ... Aha, je bila je naša časna sestrica, pastirica nas starčeka Isusovih ovaca. Ali kad s. Natalija prihvati križ Kristov to je vitezica pred kojom bježi svaka nevaljaština i zlo. A beštiji koronavirusu zuju u ušima i traži gdje bi se sakrila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Jutro, pater Luka! Pokušala sam Vam obnoviti bon, ali ne ide mi baš. Šaljem Vam kod za nadoplatu. Utipkajte … i pritisnite tipku za uspostavu poziva. Bog Vas čuvao …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, Alkarice moćna. Kaži jesil' tako uzvišena postala jer si se uvijek gledala sakrit. O Gospe Sinjska divna si.

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodin koji je zasijao sjemenku za višim u tebe, sam je treba zaliti da bi mogla izrasti. Zato su smiješni koji sami sebe uzdižu.

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.54 sati 'Aj Bog! Bog Stjepane! A tko će sada nama svijetlit? Blago Opatiji.' E to smo sada prije svete mise pozdravili s p. Bešlićem čija nova dispozicěja Opatija. Ali ne stvarno p. Stjepan Bešlić je duboko u Bogu ukorijenjen. 10.39 sati E a sada se mi starčeki Isusove ovce sunčamo na kućnoj terasi. Svjež i čist zrak svud oko nas. Subratska ćakula-bakula teče. Naša pastirica s. Natalija nam je kavu donijela. A sada srrrk... Pa ću još koju za preglednik dana 'Glas iz krpa'... Tu sa nama je i novi - normalni superijor p. Mato Antunović. I što ima još? A ima, ima Bogu hvala i danas redovnički đir ide sve u šesnest. U koji se uklapa rad sa terapeutskim sredstvima: mob, comp, motomed. A hvala Bogu i danas će biti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Što je najvažnije? Što? Što? Tko to zna? Isus! Trk u kapelu k Isusu imat svetu misu. ... Oh Isusek, škomrlj, škomrlj.... Najvažnije je LJUBI! Pa neš toga to ću kao od šale! E ali Boga i bližnjega svoga. To je druga stvar. Ali sva je moja nada u Tebi Gospodine. Daj mi voljeti, il' bar smireno podnositi. Ali nikog, nikog mi ne daj mrziti! Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago čovjeku koga Bog kara. Stoga ti ne prezri karanje Svesilnoga. On ranjava, ali i ranu povija, udara i svojom zacjeljuje rukom. (Job 5, 17-18)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.52 sati 'Ljubi Boga i bližnjega svoga.' To je sve. I točka. U tom je ontologija, metafizika i teologija. Ali ljubi, baš ljubi! Misliš lako je ljubi Boga jer ne može prigovarati. E ali prigovara Bog prigovara. Da si Mu 'prodao rog za svijeću' saznamo to od naših bližnjih. Hajmo krenimo u ovaj dan (petak, 21. 8. 2020.) prvi korak bit će za koji tren Gospina krunica uz HKR. I samo nastavimo kroz sve događaje i susrete: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus Krist kaže: ljubi Boga i bližnjega svoga. Hajmo to činit i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 8. 2020. Gospodine danas u subotu 20-tog tjedna kroz godinu je spomendan naše, Gospe Blažene Djevice Marije Kraljice. Koja nakon što je uzašla na Nebo je kraljica zemlje i Neba. Imendan imaju: Vladislava i Regina. Iz evanđelja kojega danas slušamo snažne su Tvoje riječi koje upućuješ svojim učenicima, znači i nama: 'Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.' Gospodine Ti znaš da ne volimo kad nas gledaju kao da smo 'nitko i ništa' Ti znaš da to i nismo nego smo Tvoja djeca. Neuvjerljivi smo i smiješni ako sami idemo branit svoje dostojanstvo. Molimo Te daj nam potreban stav i riječ da ostavimo pred svima dojam da si nas Ti uzvisio. Da si Ti naš ponos i slava. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 23, 1-12)

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.54 sati Oho ho veliča duša moja Gospodina. A što bi drugo sad kad sam odradio web pastoralne posliće... Eh baš je stigao jogurtić za večernji 'njam, njam'. Sad ću ga srknut.,. Tek što sam to pomislio meštar Splićo se ukazao. 19.54 sati E a sad sam baš olovkom u blok napisao (da spasim rukopis) : 'Brevijareći svoje redovničko, pomolio sam se i za svoje Ogorane, kad mi mob sěgnalězira da me netko zove. Kad tko jedna Ogoranka iz Solina. Koja je moja sms-župljanka. Javio sam joj da je cijena svakog 'knev' jedna Zdravomarija za mene. 'Oj Ogorje oja, noja, oooj.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo uzjaši na mog konja Putalja i skoči u Runte pitat čovka.' Aka dide gdi'š mene na Putalja nisan ti ja za njega - iman ja svog magarca Klepu.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako menij pravo lipo s tebon na silu uz vatru? Ti mene gledaš kuda san ja tebi doresta. Ne da'š mi ni da ćutin ki dite. 'Lujo kad si ti zlato moje - mile moj.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2020., četvrtak


Spomeni se...

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.08 sati Haj Isusova ovco gukni koju o raspetosti (RBK = raspet na bolesničkom krevetu)? Aha, iskreno pošizio bi bezrazložno ovoliko godina raspet biti. Ali jer znam, sigurno znam - u to sam uvjeren - postoji krupan i ozbiljan razlog. Kao teolog zaključujem svojom karijolom nešto izgrađujem. Gospoděn ozbiljno računa na moju karijolu jer nije me tek tako dopala. Zdrav razum kaže da me nije probuděo samo zato da bi karijolu dobio. Evo gledaj ovo (ostat ću nedorečen zbog opravdanih razloga): Dobio sam i web župu. Dobio sam bas pogođenu tehno opremu, dobio sam meštra Spliću. Nešto ozběljno Gospodin moju karijolu treba ovih 17 godina. Eh, pa neće da umrem bez doktorata. A naslov mu je: SPC = RKC = SPC Haj, zdravi i veseli bili

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Sinjska Gospe platit ću ti misu samo kaži nevaljance za prihvatit koji su?

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao: Četvrtak je! Ali suboti se kao obično ne radujem - ova beštija korona se razuzdala. Ali polako sve to vidi Krist Gospodin. U dogledno vrijeme Isus Krist će zapovjediti: stop vražji skote jer sam čovjeku dao naći cjepivo! ... Aha bio je strah i trepet za svaku nepodopštinu i zlo. Kad naša pastirica s. Natalija podigne križ Kristov koronavirus i svaki porod Zloga samo: drrrhturi... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni! Ps 51

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik, Bernard iz Clairvauxa, rođen je kao plemićki sin 1090. u Fontaine-lčs-Dijonu, u istočnoj Francuskoj. Nakon školovanja u Chćtillon-sur-Seine, ušao je 1113. zajedno s 25 prijatelja i četvoricom braće u red cistercita, reformiranih benediktinaca, u opatiju Cŕteaux, a uskoro mu se pridružio otac i još jedan brat. Osnovao je 1115. opatiju Clairvaux, u kojoj je ubrzo djelovalo 700 redovnika. Napisao je cistercitska pravila, reformirao red i najzaslužniji je za njegovo širenje (potaknuo je osnivanje 163 samostana po cijeloj Europi, a u vrijeme njegove smrti bilo ih je 343). Pokretač II. križarskog rata, borac protiv heretika i šizmatika, bio je duhovni vođa tadašnje Europe i savjetnik mnogih papa, vladara i biskupa. HIiM

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad si se već našao u na uzvišenom mjestu kojeg nisi dostojan - potrudi se da se upristojiš.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.39 sati Dobro je da shvaćaš da je najvažnije ljubiti. Misliš lako je ljubiti Boga jer je daleko: ne vidi, ne čuje, ne prekorava. E ali čuje, vidi, osjeća i prekorava preko tvog bližnjega. Budi pametan ljubi ali ljubi Boga u svom bližnjemu. Ha, ovo razmatranje se može uklopiti u 'Glas ěz krpa'. Ha pa eto mogu u sabranju kazat poslije svete mise će biti sunčanje na kućnoj terasi. A naravno uz ćakulu-bakulu sa subraćom (i p. M. Antunovć je sa nama starčekima) bit će i ispijanje srrrk...kave. Bit će i rad sa terapeutskim sredstvima: mob, comp, motomed. I hvala Bogu jer će fiziomaherski uradit Isusovu ovcu meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.50 sati Ma haj... 'al' ja ne marim za sve te stvari.... Meni je najdraže... kad se mogu kao sad sabrati uz mob na svetu misu. Doista Gospodin razumije, voli, prašta, pazi i mazi svoju ovcu. To je izuzetno važno znati da u meni ovčurini nikakvoj Gospodin vidi dragocjenost. Hej, ček ako mene Gospodin vidi dostojnim svog predragocjenog dara ('puno lipi stvari') - e onda nisam 'kaj god'! Oh Gospoděne za život nam snage daj. Amen!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Daj nam Gospodine, žarko svjetlo vječne ljubavi. Ljubavlju tvojom vazda raspaljeni, daj da tebe ljubimo, iznad svega a braću svoju radi tebe.' (Časoslov)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.49 sati Ma hajde što mrmljaš da si upao u razbojničku družinu. Da su te izdali, predali, ostavili… Haj budi pošten i priznaj da te Gospodin nije našao jel' da bě zavidio svinjama na obilju splačina. Imaš pravo. Sve je dobro! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, imaš iskustvo kako nas Krist obilno obdario samo zato jer smo Njegovi. Hajmo iz zahvalnosti realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 8. 2020. Gospodine u 20-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u petak 21-vog kolovoza se spominjemo svetog pape Pija 10-tog. U današnjem evanđelju slušamo kako si opet imao posla sa onim zavrnutim farizejima. Jedan Te od njih pitao što je najvažnije, samouvjeren da on to zna i čini. Tvoj se odgovor Gospodine svodi na: ljubi Boga! A jer si znao da mi lako ljubimo Tebe Bože ali baš i ne svoga bližnjega. Reko si da je najvažnije: ljubiti Boga i bližnjega svoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 34-40)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Evo što sam večeras (srijeda) olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Korona je sve agresivnija. A raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) što je s njom? Kako ona? Pa stabilizirala se. Nikom ne stvaram probleme, niti ih meni tko pravi. U svojoj kući - svoj sam na svome. Dobili smo novog superiora p. Matu Antunovića - skroz pozitivca. Starog znanca (još od 1983. kad smo bili novaci). A što? Imam što sam tražio. Odabrao sam biti redovnik Isusova ovca jer mi ide na jetra život u sigurnosti i miru. Hvala Bogu sad ima obilje neizvjesnosti i zabrinutosti. Pravo je. Sad niti ne znaš hoćeš li se ujutro probuditi. Što znaš - ako kakva bolešćina podivlja... Ovo je život kakvog volim - život po mjeri vojnika Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nikad nemoj smetnit sa pameti da bi bija niko i ništa da te Krist kralj nije naša i odbra za svog vojnika.' A šta'š dide dikod to zaboravin.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Lakoj tebi baba Jako živit i mirno radit svoj posa. Kad je dragi Isus uvik uz te. 'Lujo dobros reka. Brez Isusa boljej da me nis vidija.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2020., srijeda

'Lijepa kao Hrvatska' (kamenica kraj Seline za pojit stoku na putu od Ogorja do Svilaje)


- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


2. VIII. 1874. Luka Rađa (djed pradjeda Isusove ovce) sklapa ugovor sa Jakovom Odak pk. Ante (iz Bračevića) oko dijela na mlinu. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ako znaš točan odgovor bit ćeš obdaren. Nagradno pitanje je: 'Tko je Isus Krist?' Petar jer je znao odgovor i imenovan je papom. (knev 21a kg)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska majko naša, Alkarice moćna usrdno te molimo zauzmi se za nas da shvatimo i nikad ne zaboravimo da bi bili nitko i ništa da se nismo s tvojim Sinom susreli. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.43 sati Evo što sam baš u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : '19. 8. 2020. Uh, omaklo mi se skoro sam od osmice upisao devetku. Pa što za mjesec dan imat ću 61 godinu. Mladosti moja lijepa mladosti, divna si što za godine ne mariš. Što ih je više uza me si sve više ti. Ah, to je život: godine prolaze i neka prolaze znam da iščekujem 'puno lipi stvar' što umjetničko ime za cvijet mladosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, da spoznaš: sve što znaš, imaš i jesi besplatni ti je dar Gospodina Isusa Krista. Život bi ti odsijevao zahvalnošću.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.34 sati Baš je dobro. Baš po mjeri čovjeka. Imati svetu misu - slaviti Gospodina Isusa Krista. Pa sjesti na kućnoj terasi sa subraćom u ugodnoj ćakuli - bakuli. A oko nas čist, svež zrak i sunčev sjaj. Ah baš je naša pastirica s. Natalija i kavu donijela nama starčekima Isusovim ovcama. Sad samo srrrk... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. ... Što još koju?! Živi se, život se odvija u najnormalnijem tijekom. Redovnički đir ide sve u šesnest. U taj đir se uklapa rad sa: mobom, compom. Ne znam hoće li bit potrebe da đinasticiram na motomedu jer hvala Bogu imam potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Ah ma zašto je čovjek tako jadan i kukavan. Samo zato jer nije kao netko drugi, kog je on nazvao uspjelijim - pati. To i sve drugo donosim Gospodinu u svetu misu. Primi Gospodine sve što se vrzma po pameti. Recikliraj sve to daj da zadržim što valja a bacim što ne valja. Primi sveee a daj nam samo Sebe. Amen!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Gospodnjem u Domu prebivati kroz dane mnoge.Ps 23

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik Ivan (Jean) Eudes rodio se 14. studenog 1601. kao seljački sin u Normandijskom naselju Ri nedaleko Argentana. Učenik isusovaca u Caenu, pridružio se 1623. oratorijancima Pierrea de Bérullea, a 1625. postao svećenik. Jean je baštinio sve osobine svog rodnog normandijskog kraja. Bio je snažne tjelesne građe, izdržljiv i uporan, razborit, sposoban organizator, stvoren za djela trajne vrijednosti. HIiM

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče a Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći Vlaj il' kamen živac? Za Svilajon Gospa Sinjska - Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi kunparana nema žešći od Ogorana.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.22 sati 'Da mi je biti sunce... Da mi je biti bolji...' Dobro je to pjevati ali zbilja je ružno zavidjeti suncu što nas velikodušno obasjava. Sami sebe mučimo ako s ikim uspoređujemo. Treba u sebi prepoznati vrijednosti i njih razvijati. Svi smo vrijedni na određeni način. Svatko je točno određena nijansa prelijepog cvijeta koji se zove - čovjek. Oj budi svoj! Oj upoznaj sebe! Oj prvi korak u ovaj dan (srijeda, 19. 8. 2020.) bit će Gospina krunica uz HKR: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, jel' znaš da je naslov mog doktorata: SPC = RKC = SPC. Za isusovca nije grijeh da umre bez doktorata ali je sramota. Daj ruku da se ne osramotim. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: A gdi ćeš ti prija od mene? Ćuš, ćuš Klepo! Jel' daj dide moj magarac Klepo najbrži u Ogorju? 'Lujo ne znan to. Al' znan da vojnicin Kristovin nije do toga.'
- Pater hvala od srca. Znate šta mi je palo na pamet vi bi bili dobri za pisati priče za dicu
Hvala!
- Svi smo zajednica Boga živoga... nema tu utrke.A ponekad je dobro drugima dati prvo mjesto. Svako dobro.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 8. 2020. Gospodine u 20-tom smo tjednu kroz goděnu. A danas u četvrtak, 20-tog kolovoza spominjemo se svetog Bernarda, opata i crkvenog naučitelja. Po evanđelju nam objašnjavaš kako su se oko Tebe našli ovakvi kao mi. Kažeš da su bili pozvani odličniji i ugledniji ali se nisu odazvali. Zato si poslao sluge na raskršća da pozovu koga god nađu - i tako si dobio nas. Hvala Ti Gospodine za iskazano povjerenje i čast kojega nismo dostojni, da se Tvoji možemo zvati. Pomozi nam da svojim životom i djelima opravdamo iskazano nam povjerenje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 22, 1-14)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati A i večeras (utorak) ću prepisat slova iz bloka koja sam olovkom napisao - da spasim rukopis: 'Dan je bio dobar, bio je koristan. Sve ide naprijed. Malo, pinkicu ali ide. A gdje mi se žuri? U svojoj sam kuci, sa svojim ljudima? Svojim poslom se bavim. Naprosto kvalitetno živim. Imam sve sto mi treba - ako kao redovniku išta treba? Znam da moji sa mnom neće imati puno posla ako i umrem jer Mirogoj je tu preko. E to ako umrem. Premda bi kao i svatko želio još poživjeti. Ali ova spoznaja me ispunja potrebnim zadovoljstvom. Ako baš budem i morao umrijeti - moji neće imati neprilika sa mnom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A gdi ćeš ti prija od mene? Ćuš, ćuš Klepo! Jel' daj dide moj magarac Klepo najbrži u Ogorju? 'Lujo ne znan to. Al' znan da vojnicin Kristovin nije do toga.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Vid, vid... baba Jako jel'da su moji opanci lipši neg njegovi. 'Lujo on će reć da su njegovi bolji. Ti jesi moj mile al' dragom Bogu smo svi jednako dragi.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2020., utorak


Tašćina od tašćin i sve je tašćina, ovi svit jest osin i magla i hina (Marko Marulić)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sine moj, poštuj zapovijedi svoga oca i ne zanemaruj pouku svoje majke. (Izreke 6:20)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obratiti se znači doživjeti da mi je slatko ono što mi je bilo gorko, i da mi je gorko ono što mi je bilo slatko. (p. Slavko Pavin)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.59 sati A evo još nisu tru ure. Ma što ja znam? Pišem ni sam ne znam što, ni zašto? Zapravo znam zašto. Ugodno je tipkulji na mob. A to znate da ide plesom 'zlatnog palčeka' po mobu. Eto baš šteta što nisam od čitkijih i pitkijih tekstova. Ah ajoj a web je moje cjeloživotno poslanje. E pa nije ni to predugo. Sada imam šest banki... Ma Bogu u ruke! Samo znam da postoji razlog zašto sam otvorio okice. Tu kroz prozor gledam sa... Pa sa žalom Mirogojsko groblje. Znam sigurno da bi prispio 'tamo gdi je lipooo...' one 2003 da nisam poslije dva mjeseca otvorio okice. Eh nije lako ni znati zašto sam ih otvorio i samo čekati, čekati... Dobro nije da besposlen čekam. Pored potrebnih terapija pa i od ovih tekstića bi se dalo složit koji librić. Ha, ma jel' se to u hodniku već čuje njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Sinjanko, Alkarice i majko Gospe Sinjska daj nam shvatiti tvom smo Sinu svi jednako dragi. More bit Vlaji trunku više. O Gospe Sinjska ti si nam spas...

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.32 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao da spasim rukopis: 'Divno je divno imati nekog kao što se Gospodine imamo mi.' Eto tako tamo piše. Mogu dodati: Koliko ja volim Tebe Ti mene i još više. A kad shvatim da sam nemoćan uzvratiti ljubav Tebi - daj mi ljubiti onoga kog smireno podnosěm. ... Aha bio je 'penicilin' za svaku nepodopštinu i zlo. Kad naša pastirica s. Natalija podigne križ Kristov i zaprijeti beštiji koronavirusu: 'Ej hej ima da te nema! Nosi se od križa Kristova!' Taj migajući repom traži mišju rupu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ivan (Bodul) Rađa
b. 24 December 1815
Zvali su ga Bodul, jer se iz Kaštela (gdje je radio kod nekog Bodula) vratio u bijelom odijelu. Po njemu potomci 'Bodlovići'. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


To ti samo misliš da je on Bogu draži jer mu ono ide bolje nego tebi. Ali zar tebi ovo ne ide bolje.

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.29 sati O kako je to lijepo Gospodinu jednako dragi i pametně i nepametni, i lumeni i glupi, i stari i mladi. Gospodin se raduje svima nama. Tek grešni ga žaloste sto Mu ne daju da ih voli sve više. Žaloste Ga jer ne vjeruju da ih unatoč svemu ljubi. Ah, zanijelo me dok se na kućnoj terasi sunčamo. A i kava je stigla. Samo ću srrrk... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. A još koju. Sve je super! Sve je za 5! Kad si Isusova ovca svaki dan redovnički đir sve u šesnest ide. ... E baš se nama starčekima Isusovim ovcama na kućnoj terasi pridružio naš novi superior p. Mato Antunović. E i ovu radosnu vijest valja spomenuti. Danas sav radostan iščekujem uradbu meštra Spliće. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.22 sati Oho 'Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje.' Ah ma znam da bi lakše bilo da migam doći u kapelu nego da čekam da me netko karijolom prebaci do nje. A znam i to da bih ostao bez krucijalnih milosti bez karijole. Oho moja Marijola a gdi ti je karijola… Ma skužajte ovo i ne sabire nego raspršuje. Ono što je važno i oko čega se treba uhvatiti: nikoga ne mrziti. A koga baš i ne možeš žarko ljubiti moraš ga smireno podnositi. Sve Bogu u ruke! Ili sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.21 sati Aha već neko vrijeme imam otvorene okice. Ha, pa čujte trebam opravdati naslov web župnika. A župljana ima sa svih meridijana i paralela - cijeli web kontinent moj je pastoralni prostor. Za malo vremena će prvi korak u ovaj dan (utorak, 18. 8. 2020.). A to je Gospina krunica uz HKR. Pa onda samo nastavim kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže lakše će deva kroz ušice igle nego bogataš u kraljevstvo Božje. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC pa smo mi i naši spašeni. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.47 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom u blok napisao (za spasit rukopisa) : 'Gospodine Bože hvala Ti za meštra Spliću' Eto tako tamo piše. Ali ne stvarno, Gospodin me oduvijek uvjerava koliko sam Mu dragocjen. To i je razlog što sam Njegova ovca (Isusova ovca = isusovac). Ali sad od kako sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) toliko je osnažila ta skrb, briga i ljubav Gospodinova prema meni, Isusovoj ovci = isusovcu. Zbilja ne znam?! S ovakvim poticajima želi od mene učiniti sveca - ma nisam ja od toga. Samo znam da je ovakvim poticajima išao na zadnjeg bezveznjaka učinio bi od njega savršenstvo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 8. 2020. Gospodine u 20-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u srijedu po evanđelju nas upozoravaš kako je ružno biti zavidan. Nepristojno je, gotovo grešno zavidjeti nekom tko je više ljubljen od Tebe, po našoj procjeni, od nas samih. Molimo Te daj da shvatimo svi mi koji smo Tvoji smo Ti dragocjeni. Na svakog paziš kao na malo vode na dlanu. Svi smo različiti. Svatko je nijansa boje Tvog prelijepog cvjeta - koji se zove čovjek. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 20, 1-16a)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.59 sati Bogu hvala ne đinasticiram što bi obično činio u ovo doba dana, nego Bogu hvala, baš hvala, čekam meštra Spliću. A što se tu može Bog mi šalje svoje anđele. Hvala Bogu što me pohodio u ovom dijelu ove beskrajno duge raspetosti (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). Da pohodio me Gospodin - to znam jer sam došao k sebi i jer me poslao kući. A onda tu mi je poslao meštra Spliću itd. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Imaš ti dide u Svilaji, i u Ogorju, i u Splitu, a i dobru pensiju imaš. Al' sve to kuda nije tvoje. Daješ svakom ko te zapita. 'Lujo kuda ne znaš nami vojnicin Kristovin je glavno AMDG.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Vala Bogu baba Jako šta nismo deve neg' čeljad Ogorska. Devon smeta grbača da prispiju u Diku Nebesku! 'E Lujo vako mali nimaš grbače al' čuvaj je se kad naresteš.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2020., ponedjeljak


- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Vlajino draga i mi bi rada tamo gdje si ti. Pomozi se odreći sveg što priječi u rajske dvore doći.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Za vježbu rukopis baš sam olovkom u blok napisao: Bogu hvala popdne su tu meštar Marko i njegovateljica Jadranka. Tako je rekla s. Natalija koja je i danas križem Kristovim zveknula ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Šta sam ja rekla?! Nosi se dalje od križa Krěstova!' Haj, zdravi i veselě bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Hijacinta, kojeg njegovi Poljaci nazivaju Jacek Odrowŕŕ Rodio se 1185. u selu Kamieŕ blizu grada Opole u Šmeskoj, u obitelji koja je pripadala malom plemstvu. Njegov je bliski rođak, vjerojatno i stariji brat, sveti Czesŕaw. Studirao je u Krakowu, Parizu i Bologni. Doktor kanonskog prava i teologije, u Rimu je nazočio čudu svetog Dominika i pridružio se dominikancima kao prvi Poljak. Sveti Dominik poslao ga je da naviješta evanŕelje poganima u Pruskoj. Čudotvorac, apostol sjevera. HIiM

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom. Mt 19

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lice ću im svoje sakriti, reče, i vidjet će što će biti od njih. Pnz 32

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čemu ti ta grba koja te priječi ući u kraljevstvo nebesko. Grba? Pa nisam deva? Shvati: Nerazumno obilje svega i svačega grbu ti stvara.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.21 sati Kako dobro! Ovo je baš dobro! Mi starčeki Isusove ovce jesmo li imali svetu misu naši su s nama na kućnu terasu da se sunčamo i se nadišemo svježeg zraka. Tako, fino podignuo sam nogavice. A naša pastirica je pripravila i donijela kavu. Sada srrrk... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. … Još koju? Čitav ovaj Božji dan redovnički đir ide sve u šesnest. U to će biti uklopljen rad sa: mobom, compom, motomedom. A danas se radosno nadam onome kojega mi Gospodin šalje. Meštar Splićo će me uraditi potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.31 sati Ah, 'otok Gospe od Milosti' u Boki i prve Lojoline velike duhovne vježbe - na kojima me ugrizao pas Riki. Ma pusti sad 1983.... Sad si ovdje i za koji minutić će sveta misa. Daj se malo sredi, saberi. Aoh, ova beštija korona je stvarno bezobzirna. Kako ne shvaća da za nju nama mjesta blizu svetoga. Sad ću fino zamoliti Gospodina Isusa Krista da joj zabrani pristup u svetu Hrvatsku. A zamolit ću i za uspješnu ćakulu-bakulu koju ću danas imati preko moba sa starim Rđom (taticom). O Bože naš svima nam Svoj blagoslov podaj. Amen!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oproštajna: Velika Gospa na otoku Gospe od Milosti


Preuzeto: www.isusovci.hr

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.00 sati Kako dobro, kako dobro.. Već znaju da je prvi korak s Gospinom krunicom uz HKR. Ma anđeli su divni i tako pametni. 5.55 sati Hajmo lijeva, desna, jedan, dva... Hej ti žuti zabušavaš - spremaj se za 'buvaru'... Auh, JNA vojnički marševski korakom 1978 po Novom Sadu. Alě krenimo radosno u sunčani novi dan (17. 8. 2020.). Ususret milostima koje je Gospodin pripravio za ovcu svoju. A to su susreti sa subraćom. S kojima sam, što je najljepše, s Gospodinom u svetoj misi. A tako je dobro što se danas sa mora vraća meštar Splićo. I opet imam potpunu i cjelovitu uradabu. Bog ga blagoslovio! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana
19.52 sati U blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Sve, sve, sve, baš sve je u redu. To je najsnažniji Božji dar u čitavom nizu godina ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu).' Eto tako piše tamo. Ali ova raspetost (RBK) posvješćuje mi koliko je veliko, važno to što sam svećenik. Pouzdano znam da sam se probudio samo zato što sam svećenik. Poslije one 'saobraćajke' sve je 'žbljak' osim što je preživjelo ono što je potrebno da mogu imati 100% valjanu svetu misu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, iza sebe treba ostavit 5 djece, ili 5 knjiga napisat, ili 5 projekata. Ali najvažnije je da smo ljubili. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 8. 2020. Gospodine danas u utorak 20-tog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju Jelena i Leonardo. Za sebe si nas Gospodine stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Srcu Tvome, što je zapravo kraljevstvo nebesko. A u evanđelju nam kažeš: 'Teško će bogataš u kraljevstvo nebesko. ... Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje.' Ah ta grba to 'imanje' koje nas priječi prispjeti Srcu Tvome - kraljevstvu nebeskom. Molimo Te Gospodine pomozi nam osloboditi se te grbe. Daj da shvatimo da nismo deve nego ljudi kojima pripada kraljevstvo nebesko. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 23-30)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati Eh, 'osamdesete' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) kada nas je na 'vjerkaču' osvajalo 'Ja sam siromašan čovjek moje blago je predanost Tebi'. Ehe to bile godine kad se na 'vjerkaču' viđalo sada velike ljude: Lozo, Karamarko... Ono što je bilo dobro tih godina na 'vjerkaču' - podržavala se u nama želja uspjeti u životu. 18.30 sati Kako ko Isusova ovca baš đinasticira (na motomedu). Ali i tipkulji (na mob) večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao obično bacit ću trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. ... E pa da, zaokupljeni smo kako iza sebe ostaviti 'pet komada' (imat 5 djece, ili napisati 5 knjiga, ili pokrenuti 5 projekata) Ali pazi ovo! I kada dođeš Isusu sa svojih 5 komada Isus će reci: 'Jedno ti nedostaje!' Nedostaje ti: LJUBI. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide ti sve znaš štaj dobro šta ne. Akos' to izučija u svojin skulan odma su mi draže i ove moje skule. 'Lujo nemere se to u skulan naučit. Šta je šta - toj me Krist kralj naučija.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako ti baba Jako ti znaš štaj Božje a šta ne?' Lujo uno štaj dobro je Božje. To ti je kuda tribiš kamenčiće iz važola. Štaj kamen a šta važol se zna. Isto tako štaj dobro a šta ne.'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


17.16 sati Nedjelja popodne odmiče u svečanom tonu. Malo prije sam uz njegovateljicu 'Lj' učinio đir uz gelender hodnika. A baš sada stigla je i kava. Sa svojim ljudima sam uvijek, makar nas kilometri ili korona dijeli. Sad ću se preko moba čut sa svojima u Solin (seka Iva). Bit će srrrk... I ćakula-bakula će poteći i teći, teci... 17.36 sati Je baš je tako bilo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"... Ne poštujući volju Stvoritelja, čovjek opasno kroči putom vlastite propasti. Ipak, sve će to proći a Krist ostaje po onoj: "Stat Crux dum volvitur orbis- Križ stoji dok se svijet okreće." Marijino uznesenje na nebo još je jedan snažan znak koji svjedoči o toj Božjoj pobjedi." (biskup sisački Vlado Košić)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko Gospe Sinjska mila kad pred Krista Gospodina praznih ruku budemo stali budi uz nas i reci svom Sinu makar smo bez ičega ljubavi smo imali za svakoga.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati Evo koja sam slova olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Sveti Roko ozdravi mi oko!' A tu strelovitu molitvu čuo sam od legendarnog Splitskog svećenika don Špire Vukovića. Prijatelja Isusovih ovca u Splitu, žestokog Hajdukovca. Duhovan čovjek fantastičnih manira. Ne samo zbog Roka i Olivera nego i zbog don Špire Vukovića Split volim zvati moj grad. ... Aha, je i danas je bila naša pastirica s. Natalija koja je samo tako križem Kristovim odalamila ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Pazi me se znaš! Ne alim se! Nosi se! Crtaaa! Od krža Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Za prispjeti u Nebo treba ovo, ono... Ili kraće: treba ljubiti!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.10 sati Hajmo sad u miru i spokoju za 'Glas iz krpa' kazat koju o vjeri. Ako je Gospodin za ovu ženu strankinju rekao: 'O ženo velika je tvoja vjera. Neka ti bude kako hoćeš!' Što bi rekao za moju vjeru. E da je imati vjeru kao ova tuđinka. Gospodine Ti znaš potrebe mene -Svoje ovce. Znam da sam Tě jako omiljela ovčica. Nije mi toliko do miganja koliko do funkcioniranja - to će biti to znam jer to je volja Tvoja. Samo da je ne bi čim onemogućim ja ili netko drugi. I daj mi milost da svojom karijolom stvaram dobro Ti znaš koje. Kazat valja za preglednik dana, tu su: mob, comp i motomed što se uklapa u redovnički dnevni red. Koji i danas točka po točka ide sve u šesnest. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.03 sati Ah, dragi Zamećani s kojima sam bio prije nego me je Duh Božji počeo kovitlati... Ma pusti sad... Saberi se za svetu misu. I shvati koronavirus je agresivan. Sada ću na svetoj misi zamoliti Isusa da zabrani toj beštiji da terorizira svetu zemlju Hrvatsku. I za svetost njenih stanovnika ću se pomoliti. Bože čuvaj Hrvatsku i sve. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SIROFENIČANKA Mk 7, 24-30 (Zamet 1998)


Isus dolazi u kuću strankinji i poganki koju muči muka njene kćeri. Kad god se osjećamo strano i pogano, i kad god suosjećamo s patnjom drugog – i k nama dolazi.
Kćer ove Sirofeničanke je zahvaćena zlom. Zlo nije tek slučajni, nespretni splet okolnosti. Zlo je Sotona. "Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima." (Ef 6, 12) U susretu sa zlom nemoćni smo bez Božje pomoći.
Molitva ove žene je uslišana, jer svjesna je da nema pravo na uslišanje. Ne spada u krug izabranih: Grkinja je, Sirofeničanka – ni vjerske tradicije, ni narodnosti židovske. Od onih je koje su Židovi nazivali "psima". Isus joj spominje to njihovo uvjerenje: Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima. I na taj način stavlja na kušnju njenu vjeru.
Ona nema što dodati, nema se potrebe niti buniti protiv te diskriminacije, zna da ne može biti drugo nego je: strankinja, poganka, nedostojna. Svjesna da joj milost može biti samo darovana: Ali i psi i ispod stola jedu od mrvica dječjih. Pristaje biti tretirana kao psi – a ne kao dijete; biti ispod stola - a ne za stolom; hraniti se mrvicama - a ne trpezom.
Zbog te riječi idi, izišao je iz tvoje kćeri zloduh. Kakve, dakle, riječi? Ponizne, svjesne svoje mizernosti i nedostojnosti, pune vjere u milosrđe Božje. Takav njen stav oslobađa snagu Božju. Zla se oslobađamo Kruhom Božjim, primajući ga duboko svjesni svoje nedostojnosti.
===
Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. (Mt 8, 8)
Odlazi od mene Gospodine, čovjek sam grešan!
Ta otkuda meni da majka Gospodina mojega dolazi k meni!
Nisam vrijedan sve dobrote koju si tako postojano iskazivao svome sluzi. (Post 32, 11)
Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost. (Jak 4, 6)
Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. (Lk 1, 16)
Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim. Primi me kao jednog od svojih najamnika. (Lk 15, 19)
Nisam dostojan zvati se apostolom jer sam progonio Crkvu Božju. Ali milošću Božjom jesam što jesam. (1 Kor 15, 9)
A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: “Bože, milostiv budi meni grešniku!” (Lk 18, 13)
Nije se mogao sakriti. Ne sakriva se ni u tvom životu, tek što ga treba prepoznati u strancu kao ova strankinja. U vrtlaru kao Marija Magdalena na Uskrs, u "utvari" koja hoda po moru.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati 'Kao Marija da Te ljubim Isuse.' Tako HKR uz koji sam baš pokušao ljuběti Isusa Gospinom krunicom. A sad idemo zajedno čitav ovaj dan (nedjelja, 16. 8. 2020.) kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I tako svima pokazati da smo ljudi 'od komada' što spada na one koji susreli Gospodina Isusa Krista. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje kaže da ponizni se sve dobivaju od Isusa. Ponizno zamolimo da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.20 sati A eto uglavnom sam primio milosti Velike Gospe. A što? Živi se! Kvalitetno i sadržajno. Evo što sam olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Ha, Velika Gospa je dala što je trebala dati. Mene je trebalo učvrstiti u uvjerenju da ovo moje nije nikakva bolest. Ovo je stanja sa kojim se posve uredno da živjeti kad si svojim, normalnim ljudima. Eto to tamo piše. A malo prije nazvala me jedna starica Ogoranka (Kapitanović), sada živi u svetom Kaju kraj Solina. Kaže da bi se ona preko telefona ispovjedila kod mene - naravno, da ne može! Ah Ogorani i njihove iščašene ideje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 8. 2020. Gospodine a danas u ponedjeljak 20-tog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju Klara i Natalija. U evanđelju slušamo da u Nebo dolaze ne tek urešeni vrlinama, ne tek oni koji su obdržavali sve Tvoje zapovjedi. Doći će i takvi. Ali prije svega oni koje se ne mogu ničim pohvaliti, koji su praznih su ruku al' ih resi ljubav prema Tebi Gospodine. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 16-22)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.18 Dobro je njegovateljica Jadranka je obećala da neće žurit skinuti me sa motomeda. Na kom me ostavila da đinasticiram. A da bi to bilo efikasnije i učinkovitije prihvatio sam mob i po njemu plešem 'zlatnim palčekom' u ritmu pedaliranja nogu. A tako, zamisli ti besplatnog dara, tipkuljim i ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. A jel' no se za to osvrnemo na evanđelje (nedjelja). Aha to nas se tiče, nas koji molimo za svoje potrebe od Gospodina. Kakav stav imaš u molitvi? Dolaziš li Gospodinu samouvjereno: tko će kome nego svoj svome? Daj što trebam! Ili imaš stav odličnika. Nema toga koji meni napravio što ga pitam. Ili je tvoj stav žicara: daj, daj pa daj... U evanđelju vidimo Gospodin je uslišao molbu one strankinje zbog njene poniznosti. Pristala je biti kao psić ispod stola koji se hrani mrvěcama. Shvatimo: ponizni ganu srce Gospodinovo i primaju što trebaju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ehej Lujo da te vidin oćeš li prija ti na svom magarcu Klepi, il' ja na svom Cigi. Ćuš, ćuš... 'Lujo slušaj svog dida: nedaj se vojnik Kristov mora bit najprvi jer Krist kralj je š njin.'

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo tako mali si mi slatki, ki cukar si.' Baba Jako isto to nije pošteno drag san ti jer san mali. 'Mile još draži si mi kad te kogod čini ričin ili nasilu manjim.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Molitva poniznog (knev 20a kg)


Kad nešto trebaš pitaš Gospodina Isusa Krista. Primit ćeš što trebaš ako si skroman i ponizan. (knev 20a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.08.2020., subota


- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče a Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći: Vlaj il' kamen živac. Za Svilajon Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi kunparana nima žešći od Ogorana.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako nju slijediš, nikad nećeš zalutati. Ako nju zazivaš, nikad nećeš očajavati. Ako nju za savjet pitaš, nikad nećeš pogriješiti. Ako te ona štitila bude, nikad se nećeš bojati. Ako te ona vodi, nikad nećeš biti umoran. (sv. Bernard iz Clairvauxa)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Grlo moje pusti glasa nek čuje nek se zna Vlaj san Rvat, nisam komunista a virujen u Isusa Krista. Oja, noj, oooj.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska velika, Alkarice moćna mili smo ti kada smo samozatajni. Milostiva ti si kad nas stranci gaze. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati I danas sam za vježbu rukopisa olovkom pisao u bloku. Evo što: 'Velika Gospa hvala ti Alkarice što si među onim kojima je stalo do male Isusove ovčice. Hvala što je nisi prezrela. Kad si vidjela do koje mjere je Isusova ovca gažena ti si je uzvisila. Hvala ti, velika ti hvala Alkarice mila. ... Je, je i danas je bila naša pastirica s. Natalija koja je kao vitezica podigla križ Kristov. Što je značilo svako Zlo i porod Zloga: 'Nosi se od svetoga!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VELIKA GOSPA (Marija Bistrica, 15.8.2000.)


Uvod: Hodočašće nije tek hodanje, već duhovni proces preobrazbe. Ostavljanje grijeha i ulazak u milosni život.
Svi blagdani su blagdani nebesnika i nas zemnika. Svi Božji blagdani su i blagdani ljudi. Budimo svjesni zajedništva, intuitivne ljubavi koja povezuje naš narod oko Marije: Trsat, Sinj, Međugorje, Olovo, Kondžilo, Aljmaš, Voćin... Tu je hrvatski puk oplemenjivao svoju dušu. To su izvori naše duhovnosti i civiliziranosti. Marija je “Duša duše Hrvatske”. Ona je srce naših srdaca. Hrvatska nisu tek rječoborci i govornici; njeno su tkivo tkali hodočasnički koraci, prebrana zrnca krunice, molitve i ljubav izlijevana uz Marijine oltare. Državu stvaraju političari, ali domovinu hodočasnici.
Marija je uznesena na nebo. Ona je došla k cilju. Prva među hodočasnicima do neba. Prvi plod otkupljenja. Potpuno zahvaćena Kristom. Savršena vjernica. Dovršen čovjek, gdje je Duh sasvim ovladao materijom. Stigla je tamo gdje je obrisana svaka suza.
Naša je domovina na nebesima. Tamo gdje će nas obuzeti ljepota Božja. Gledati Boga kakav jest. Ono što uho nije čulo, oko vidjelo, u srce nije ušlo. Boga kog ćemo gledati u svakom čovjeku, a on nas ljubiti kroz svakog.
Tu prijeko u Karmelu vidim časne su na krov stavile ljestve koje strše u nebo. Služe im kao zvonik. Ali i izvrsno pokazuje što one tamo rade. One vam se penju na nebo. Svi smo pozvani penjati se. Već sada zakoračiti. Jer ako ne već sada, onda možda nikada. Nebo je tamo gdje je Bog. A Bog je gdje je ljubavi i prijateljstvo. (pr. Kain i Abel u nebu, p. Lav, vuk, brat) Stvarajmo nebo, ljubimo jedni druge. Činimo jedni druge besmrtnima.
--------
Čovjeka se može definirati tek iz završnice.
“Gore srca!”
Tamo gdje smo podnijeli poniženje počinje uzvišenje. (Isus na Maslinskoj gori.)
Nebesnici su oni koji životom ovaj svijet uzdižu Bogu.
“Što mi to koristi za život vječni?”
“Sabirite sebi nepropadljivo blago.”
Uđi već sada u nebo. Nebo nastaje gdje god Duh ovlada materijom Gdje dajemo prednost moralnim vrijednostima pred interesima. Gdje praštanje zamjenjuje mržnju. Gdje ljubav zamjenjuje indiferenciju. Gdje je istina nad lažju. Uzdiži, dakle, svojim življenjem svijet Bogu. Budi svima mjesto bogojavljenja. Neka u tebi drugi prepoznaju nebo.

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Eh ne samo da su Bogu mili oni koji se svojevoljno ponize na nivo psića pod stolom. Bog je velikodušno milosrdan i prema onima koje se nasilno ponizi do budu kao psić ispod stola.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.11 sati Hajmo sada sabrano započet ću uradbu preglednika dana 'Glas iz krpa'. Gospodine hvala Ti što se osvrćeš na neznatne. Zbog toga imamo Tebe spasitelju ě otkupitelju svijeta čitavoga. Oh zaista su blaženi neznatni. Gospe ti si bila neznatna svojom voljom. Ali ovca makar je to bila protiv vlastite volje zavrijedila je da bude obdarena. Hvala Gospodine Tebi i majci Tvojoj - Alkarici mojoj. 10.55 sati Eh sad smo na kućnoj terasi. Da sunčamo, ali baš ga i nema. Ali zraka čistog i svježeg koliko hoćeš. Kava je stigla. Samo srrrk... Pa ću još koju. Ouh drag je dan Velika Gospa. Duboko u meni je feštaaa! Eto spomenut valja da će još bit rad sa terapeutskim sredstvima: mob, comp, motomed. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.42 sati Hajmooo! Letim u Sinj, u Ajmaš, na Trsat... Evo sada kad lift spušta njegovateljicu 'Lj', p. Hanga i ovcu u karijoli u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = ěsusovac. Gospodine Isuse Kriste smiluj se meni ovci Svojoj. I Gospodine učini mi ono što bi htjela majka Tvoja - Alkarica moja. Njena želja nije da promigam, nego da profunkcioniram. Neka bude tako kad budeš htio Ti. Amen!

- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče a Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći Vlaj il' kamen živac. Za Svilajon Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi kunparana nema žešći od Ogorana.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.01 sati Ah, ma prvi korak u ovaj dan (subota, 15. 8. 2020.) bit će tek za 29 minutića sa Gospinom krunicom uz HKR. Znam daleko sam od tog da sebe nazovem posve Gospinim ali to bih volěo. 5.55 sati Hajmo sada može: lijeva-desna, jedan-dva... Sada hodaj! Ali hodaj! Velika je Gospa -hajde svojoj Alkarici u Sinj. I hoću da znaš - letiiim! O Gospe Sinjska ti si nam spas! A tko će ako ne ti Vlajino draga, Alkarice moćna. Kraljice svoga roda Hrvatskoga. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Velika Gospa je vise od spomendana i blagdana. To je svetkovina jer bila je mala kao mi a postala je kraljica zemlje i Neba. I pružila nama ljestve za Nebo. (kev V. Gospa)
- Fala pater Luka, župniče web župe Gospe Sinjske. Jutrošnja molitva na HKR-u me dirnula a i sve drugo što pošaljete rado čitam! Samo da dohvatim ljestve....
- Bravo kuka, opet post spušten tebi s neba, i ti si te ljestve ne zaboravi to, hvala ti AMDG
- Hvala vam dragi pater, i veliki pozdrav iz Sinja! Neka vas prati zagovor čudotvorne Gospe, Majke od Milosti
- Nije uvijek bila 'kao mi' jer ona je ‘bezgrešna’

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako nemognemo ući na vrata u Nebo, Gospa svoje ubaci kroz prozor. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Evo što sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'K suncu prosi vsaka roža...' Tako i tebi Alkarice draga vapaj Isusove ovce, budi u nju kao i do sada.' Eto to! I to je sve što molim od nje. Kakvo miganje to nije glavno! Neka Alkarica bude uz mene i ja ću profunkcionirati - a to pretpostavlja i to pišljěvo miganje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 8. 2020. Gospodine danas je 20-ta nedjelja kroz godinu. Jer je nedjelja izostavlja se spomen svetog Roka, kojem narod upravlja molitvu: 'Sveti Roko ozdravi mi oko!' Danas imendan ima, naravno Roko ali i Kruno i Božidar. A po evanđelju nam skrećeš pozornost na važnu odliku molitve. A to je poniznost. Uslišao si molbu one žene strankinje kad se ona spustila do nivoa psića pod stolom. Kad si to vidio samo si rekao: 'Neka ti bude kako želiš.' Gospodine oprosti za sve krive stavove u molitvi, kad nastupamo: ili kao napuhani purani, ili kao prepotentni odličnici, ili kao bezvezni žicari. Molimo Te udijeli nam dar iskrene poniznosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 21-28)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati A kako je sada točka dnevnog reda večernje đinasticiranje (na motomedu). Moglo bi se i istipkuljiti 'Razmatranje uz mob'. A što bi vam kaza? Sve riječi koje imam su sirotinja za reći koliko mi znaci Gospa, baš moja Alkarica, Gospa Sinjska, Vlajina draga. Znamo da je Gospa kraljica Neba i zemlje. A da je to osvjedočila me zbilja kraljevskim darom ('puno lipi stvari'). Ehe to znate da sam Hrvat. Što mi je napose drago je među Hrvatima je Gospa jako omiljela. Hrvatska je Gospina. Neka ostane uz Gospu biti će i sveta Hrvatska. Reći ćete kad je tako moćna i tvoja neka ti da nogama promigaš. E kad bi ste vi znali kako je važno sredstvo u Božjim rukama moja karijola. Hvala Bogu i mojoj Alkarici što je učinilo tako velike zahvate meni što je daleko važnije od tek nekakvog miganja nogama. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide istos' se dobro domislija. Jel' Veka Gospa tiš' u Sinj na pazar kupovat goveda il' magarad. Samo te ne vidu kad iđeš našoj Alkarici. 'Lujo vojnicin Kristovin glavnoj da iđe AMDG.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Gospe Sinjska prisvitla kraljice tebi iđe svit sa svi strana al' nima do tvoji Ogorana. Lujo aj obuj šandule iđemo na noge priko Svilaje Gospi Sinjskoj.' E baba Jako rada bi al' ne moren na noge.

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velika Gospa (kev)


Velika Gospa je više od spomendana ili blagdana. To je svetkovina jer bila je mala a postala je kraljica zemlje i Neba. I pružila nama ljestve za Nebo. (kev V. Gospa)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2020., petak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska hodao bih ti il' opancima, il' u šandulama il' bos… da mogu hodati - smiluj se!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Korona nasrće ali ni naša pastirica s. Natalija ne popušta. Samo tako je križem Kristovim zveknula ovu beštiju kororonavirus i svaki porod Zloga: 'Gubo, kugo, stoko jesam li rekla dalje od križa Kristova: Maaarš!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Lijepa kao Hrvatska' (kamenica kraj Seline na putu iz Ogorja do Svilaje)


- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marginalce koji ne mogu na Vrata Neba. Kraljica Neba svoje pušta kroz prozor.

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.30 sati E ovo je život po mjeri pravih ljudi. Subraća Isusove ovce su na kućnoj terasi na svježem zraku se sunčaju. Kava se pripravlja ... Ah, naša pastirica s. Natalija je već donijela. A sada samo srrrk... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. ... Danas? Naravno: 'sve mi cviće cvěta' (baba Jaka): redovnički đir ide sve u šesnest. U što će se nekako uklopiti: mob, comp, motomed. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati Ah, pusti sad jesu li Rađe od Rajkovića. Važno je znati da smo svi mi od Gospodina. 9.45 sati Baš njegovateljica Jadranka liftom spušta br. Domazeta i ovcu u kapelu Isusu gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Sveti Maksimilijan Kolbe... Ah Gospodine kao što je on za svoju ljubav pristao gladovati do smrti - podaj nam milost da i mi dadnemo sve za Tebe Isuse Kriste Bože ljubavi naša. Amen!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.46 sati Pozdrav! Hvaljen Isus i Marija. Kao i svaki dan prvi korak će biti Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavim u ovome danu (petak, 14. 8. 2020.) kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to činiti zajedno i tako doprinijeti ljepoti ovoga dana. Znat ćemo da se i poradi nas po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći Vlaji il' kamen živac. Za Svilajom Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi komparana nema žešći od Ogorana.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni to znaš ako čovjek čovjeku nešto obeća a ne učini može se tolerirati. Ali ako čovjek Bogu obeća. Hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 8. 2020. Gospodine današnji dan nam je draži nego važniji. Ali i liturgijski je drag i važan jer slavimo svetkovinu Velike Gospe, što je državni blagdan u Republici Hrvatskoj. Marija je postala majka svima nama kad su joj Sina Krista spasětelja na križu raspinjali. Mariju je oduševljavalo sve što je neznatno i malo. Zato je od nje takve - Male Gospe kraljica Neba i zemlje, Velika Gospa. Gospa je velika jer ona je ljestve svima nama slabima do Neba. Hvala Ti Gospodine što je među Hrvatima Gospa jako omiljena. Molimo Te se blagoslovi sve naše od Bistrice do Sinja od Trsata do Aljmaša, od Olova do Kamenitih Vrata. Svima, svima svoj blagoslov podaj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk, 1, 39-56)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati U blok sam olovkom napisao (zbog vježbe rukopisa) : 'Dobro je da sam Alkarici povjerio ove tehničke stvarčice - čini se da mob ipak radi.' Eto tako sam napisao tamo. A već sam se bio zabrinut hoću li moći imati tekstiće na webu. Tako sam morao svoje večernje odđinasticirat bez tipkuljenja na mob. A ispostavilo se da je tek baterija iscurila. Hajmo koju o evanđelju (petak). Aha je li dopušteno reć i poreć. A šta ćeš ako čovjek drugom čovjeku nešto obeća učinit a ne učini. To se može razumjeti i tolerirati. Ali druga je stvar ako čovjek Bogu nešto obeća. Eto zato je potrebno svima nama koji smo Bogu obećali ovo ili ono. Da ima svog duhovnika s kojim će tražiti izlaz u specifičnim situacijama. A sada bi trebalo koju za 'Dragi pravoslavni...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo upanti dobro, nek ti se u pamet upiše. Vojnik Kristov kad da obećanje Kristu kralju Bogu svom! Unda grmilo sivalo on drži štaj obeća.' Aha dide glavoj da iđe AMDG.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo moš ti štogod reć svojin berekinin pa poreć. Al' mile kad štogod kažeš dragom Isusu unda tu nima šale - to se čvrrsto drži.' Auh, baba Jako ja bi polu od kunpira...

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2020., četvrtak


Jaka Jukić Rađa
b. 9 June 1887, d. 23 July 1976
Jaka Jukić Rađa To je baba Jaka koja nam je znala lijepe priče pričati. She was born on 9 June 1887, daughter of Mate Jukić. She died on 23 July 1976 at age 89. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Velika Gospa je više od spomendana ili blagdana. To je svetkovina jer bila je mala kao mi a postala kraljica zemlje i Neba. I pružila nama ljestve za Nebo. (kev V. Gospa)

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dok Cetina teče i Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je zešći Vlaji il' kamen živac. Za Svilajon Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi komparana nema žešći od Ogorana.
- Nema žešći od Ogorana i svih Dalmoša jer su ka živac kamen tvrd, kao moja 141. brigada HV i 6. Domobranska brigada iz Splita, na 12. i 13. 8. 1995., par dana nakon OLUJE odbili protunapad četnika i veliko Srba u BiH na području Grahova , te Srbi nisu osvojili prijevoj DERALE ili Kninska vrata iz Bih. Vječna slava Hrvatskim bojovnIcima od 7. stoljeća na slobodi REPUBLIKE HRVATSKE!
- AMDG = Ad maiorem Dei gloriam = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo) Od srca p. Luka

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Sinjska Gospe majko naša djeca smo tvoja pomozi, zagovaraj, spašavaj nas da ostanemo vjerni obećanju Sinu tvom.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati Evo ova slova sam napisao olovkom u blok za vježbu rukopisa: 'Ne znam kako ali tako sam kao da je za dva dana Božić.' Tako tamo piše. ... Aha, bila je i danas ona koja je strah i trepet za svaku nepodopštinu i zlo. Kad naša pastirica s. Natalija podigne križ Kristov i zaprijeti beštiji koronavirusu i svakom porodu Zloga: 'Ima da te nema! Rekla sam biš' ća!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Vjernost? Opušta se u bonaci. Nadilazi sve nevere bure i oluje. Sve čini da može gledati Isusa Krista Boga svog.

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik sveti Kasijan širio je radosnu vijest i djelovao kao učitelj (po nekima i biskup) u mjestu Forum Cornelii (danas Imola u Romagni), gdje se naročito posvetio mladima i djeci. To se nije svidjelo rimskim vlastima, koje su ga pozvale da se odrekne kršćanstva i žrtvuje poganskim idolima. Kasijan to nije htio učiniti pa ga je namjesnik cara Dioklecijana godine 303. ili 305. osudio na mučeništvo. Djeca i mladi, koje je poučavao i kojima je propovijedao evanđelje, svezali su ga i izboli do smrti željeznim perima… HIiM

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati Sunce, sunce sjajno nama sada poslije svete mise nama sja i osvježava naša tjelesa uvela. Tu smo na kućnoj terasi mi starčeki Isusove ovce. A i naši njegovatelji. Baš je i kava stigla. Sada samo srrrk... Pa ću još koju za preglednik dana 'Glas iz krpa'. ... I reci šta ima? Ima, ima, naravno da ima. Život moj osmišljen i sadržajan. Redovnički đir svojim tijekom - sve u šesnest ide. U što se uklapaju terapeutska sredstva: mob, comp i motomed. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.48 sat E sad je baš dobro! Njegovateljica Jadranka je uredno parkirala Isusovu ovcu kraj oltara. I za koji minutić će sveta misa. Oh Isuse Kriste Boze moj usrdno Te moli ova ovca šašava okrijepi je Sobom pa će biti kako spada normalna Tvoja Isuse ovca = isusovac. Gospodine u ovu svetu misu donosim Ti Grgu Koljanina dobro je činio svima. Ti ga nagradi. Primi nas sve: dobre i zle. Svima nam pomozi da budemo bolji i više Tvoji. Amen!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.47 sati Pozdrav! 5.55 sati A sada poslije Gospine krunice uz HKR pozdrav kako spada: Hvaljen Isus i Marija. Ma je bez daljnjega uredan duhovni život daje nam potrebnu finoću. Ostavljamo dojam civiliziranih ljudi. I ono što je jako važno čitav ovaj dan (četvrtak, 13. 8. 2020.) možemo civilizirano hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


22.21 sati Evo sad nakon što sam imao Gospinu ružarju s babom Jakom uz HKR da pribilježim večeras (srijeda) me je nazvao meštar Splićo sa Mljeta - vidimo se u ponedjeljak. A onda me je nazvao stari Rađa (tatica) iz Splita. Klasika: Ako ti šta triba javi... Eto ne može mi doći - godine su učinile svoje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad su Isusa pitali koliko puta bratu oprostiti, Isus je rekao 70 puta 7. Hajmo brate realizirat: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.20 sati Ah, ma korisnije je da prepišem iz bloka što napisao olovkom, kao vježbu rukopisa nego da gledam tv. Evo što piše: 'Ha, dobro je Hrvatski turizam će se izvući. A i svi mi koji ovisimo o njemu.' Tako piše tamo. A to znate da turězam i sve drugo naše spašava Krist Gospodin - čijim križem svakodnevno naša pastirica s. Natalija prijeti i tjera svako zlo i nepodopštinu od svete zemlje Hrvatske (i Brazila). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 8. 2020. Gospodine, danas u petak 14. kolovoza dan prije svetkovine Velike Gospe spominjemo se posve Gospinog svetog Maksimilijana Kolbea A u evanđelju slušamo kako si opet imao raspravu sa onim zavrnutim farizejima. Pitali su: 'Je li dopušteno otpustiti ženu s kojega god razloga? Tvoj odgovor je uvijek za sve isti: 'Što Bog združi čovjek neka ne rastavlja.' Molimo Te Gospodine danas kada se spominjemo svetog Maksimilijana, koji je svoju ljubav platio izgladnjivanjem do smrti, za sve bračne drugove koji su u problemima. Neka se ne daju, neka ustraju, Ti im snage daj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 19, 3-12)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati 'Pater jeste spremni? Jesaaam!' To je bio dijalog između njegovateljice Jadranke i Isusove ovce prije nego je ta ova stavljena za motomed da đinasticira. E ali i da tipkulji na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma baš sam u arhivi compa prevrtao zapise o Hrvatskim misionarima u Indiji. Za p. Antu Gabrića se zna. Ali i drugih ima - životopisi su im zanimljivi do Neba. Baš šteta što o tome nitko neći pisati. E to za žrtvu Bogu daj. A sad reci koju o evanđelju (četvrtak). Aha, opet o praštanju. To smo već rekli da ne ide nikakvo srceparajuće: Joooj oprosti! Ajmeee! Auuu! Pa ja bi za te dala krvi ispod vrata. Ti si mi sveee! Da znaš koliko te vooolim! Itd. itd. ... Plati štetu pa ću ti vjerovati. To vam je tako svaka učinjena šteta zahtjeva satisfakciju. Praštanje može imati učinka samo ako su ispunjene pretpostavke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo mi vojnici Kristovi tribamo dat da nam Krist kralj načini srce po Srcu Svomen. Kako bi uvik mogli činit štaj časno i pošteno!' E dide ne znan jel' Ogorje panti čovika ki ti?

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako al' ti se ne čini daj prikoviše oštro kad kažeš daš prostit unom ko ti je ukra ovcu samo samo kad ti je vrati? 'Lujo nego kako nima prostit dok ne čujen bleee.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.08.2020., srijeda


Brat Bilić, achha. Pater Gabrić je njega ovamo doveo iz Australije. Ne znam kako su se oni upoznali. Došao je jednostavno kao radnik ("lay worker"). Bio je prvoklasni stolar. Imao je radionicu u Australiji. I kad mu je žena umrla. Kći mu je postala redovnica, jedan sin pomorac. (Dio razgovora s p.Rosner Horace, u koledžu sv. Franje Ksaverskog u Kalkuti, 22. 5.1999.)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.32 sati Ma sad još sam u 'krpama' čekam da me njegovateljica Jadranka u 16 sati izvadi iz 'krpa'. A što ću? Zezuljim se sa ovim tehno stvarčicama. Preko ajfona vidim na webu Rajko Dujmić je otišao. I baš mislim što bi web pisao o Isusovoj ovci da nisam otvorio okice one 2003. Što pričali da pričali istinu ne bi znali jer je ne znam ni ja Isusova ovca. A tko je ta Njegova ovca pitajte Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Grgo Koljanin sin brata moje matere, ne sjećam se da li smo sreli. Drago mi je da i on susreo Krista spasitelja, a i on je bio među onima koji su nam Hrvatsku dali. Hvala rođo!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice mila tvoj Sin kaže da jedni drugima oprostimo sedamdeset puta sedam puta. Ti si nam skratila računicu samo kažeš uvijek praštaj. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati Zapis olovkom iz bloka: Napredak! Rekao sam: 'Hvala!' Rekla je: 'Hoćeš nešto popit da ti dam?' ... Aha, bila je naša pastirica s. Natalija koja odlučno spašava Hrvatski turizam. Križem Kristovim je samo tako opalila beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'A šta je gnjido? Nemamo šta pričat! Biš' ća! Crtaaa!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što si toliko navalio da ti glasno kaže da ti prašta kad si mu udesio glas.

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati Sunčajući se na kućnoj terasi sa svojom subraćom starčekima Isusovim ovcama. Čujem netko pita: 'Kako ste spavali?' A imenjak p. Lučić je dao svoj Afrički odgovor: 'Na rate!' A ha, fino je sunce sja, blista i ozdravlja naša tjelesa uvela. Ah, to se zna Isusova ovca sunčajući se imala je kave srrrk... I valjalo bi kazat koju za 'Glas iz krpa'. A ovo se, to znate, za web tipkulji na mob. A još? Ima, ima! Sadržajan život se živi. I danas redovnički đir ide sve u šesnest. U što će se nekako uklopiti rad: na mobu, compu i motomedu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Hajmo saberi se, priberi (uz mob) sada prije svete mise. Ah ma zaokupljen sam odčitavanjem Božjeg govora iz znakova vremena. Baš sada znam da lift spušta njegovateljicu 'Lj', p. Hanga i ovcu u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom, pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oho, ho Gospodine primi sve što imam i znam - daj mi samo Sebe - onda će mi 'sve cviće cvitati' (baba Jaka). Amen!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.10 sati Do-bro ju-tro Hrva-tska! Hvaljen Isus i Marija svijete čitavě. Idemo ovaj dan (srijeda, 12. 8. 2020.) odraditi baš kako spada. A to znači hajmo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Može? Krećem sa Gospinom krunicom uz HKR. HVALJEN ISUS ˇ MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Marijo o Marijo o divna si. Kad su ti Sina raspinjali postala si majka svima nama. Gospe ljubeći Isusa u svojoj malenosti postala si kraljica - Velika Gospa. (kev V. Gospa)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako jel'no dragi Isus reka da uvik, uvik baš uvik tribamo oprostit. 'Je Lujo ako te zapita da mu prostiš i ako ti plati štetu - brez toga neiđe.'
- Dragi pater Luka! Bog Vas. blagoslovio i proslavio se u Vašem životu. Vaše su riječi divne i poticajne i hvala Vam za njih! Laku noć!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje poručuje ako si nekom zapalio kuću, najprije je plati onda se ispričaj. Hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.17 sati Ma, ah namještao sam ove brojče sata. Ali vježbao sam i rukopis pišući olovkom u bloku. Evo što: 'Silne zbaci s prijestolja a uzvisi neznatne.' Eto to, a to mi baš zapelo za oko dok sam brevijario svoje redovničko. To znate da je iz Gospinog 'Veliča'. Ma znate taj Gospin Veliča se događa godinu po godinu i u životu ove raspete (RBK = raspete na bolesničkom krevetu)) Isusove ovce. Bogu hvala što sigurno znam da ću u dogledno vrijeme s vama kliktati: Veliča duša moja Gospodina!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 8. 2020. Gospodine u 19-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u četvrtak 13-tog kolovoza je svagdan. Ali možemo se spomenuti svetih mučenika: pape Poncijana i prezbitera Hipolita. U evanđelju slušamo da si bio upitan o jako praktičnom pitanju: 'Koliko puta da oprostim ... Do sedam puta?' Na što si Ti Gospodine rekao: 'Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam.' Što praktički znači uvijek praštaj. Molimo Te daj nam snage za to. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 21-19, 1)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati Hajmo koju sada đinastirajući (na motomedu). Ha, pa mogu kazat da sve više usvajam ove tehničke stvarčice (mob i comp) kao pastoralna sredstva u vremenu ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Ali ono sto sigurno znam ove tehničke stvarčice ću koristit i kad profunkcioniram. Ako je ovo večernje 'Razmatranje uz mob. Valjalo bi kazat koju o evanđelju (srijeda). Aha to je ono kako se ne svađati. Oprosti smjesta oprosti onom tko te je povrijedio. To smo učili tu na Jordanovcu iz moralne teologěje koju nam je predavao p. Pozaić, sada Zagrebački biskup. Govorio oprosti uvijek ako si zamoljen i ako je taj pokazao spremnost nadoknaditi učinjenu štetu. Znači smjesta oprosti onome kad ti plati štetu! Biti vjernik kršćanin znači: Ako si nekom zapalio kuću - najprije plati kuću pa se ispričaj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov uvik oprosti ono ko ga zapita da mu se oprosti. Tribaš imat soli u glavi. Oprostit samo onom ko je voljan štetu ti platit.' Aha dide vojnik Kristov nije blento.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako jel'no dragi Isus reka da uvik, uvik baš uvik tribamo oprostit. 'Je Lujo ako te zapita da mu prostiš i ako ti plati štetu - brez toga neiđe.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2020., utorak


Oh staričice draga, moja mila mati

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Piši patru Hrvoju Mravaku
- Slomio je 4 rebra
- U bolnici je u Šibeniku
- Hej p. Mravak čujem od Saše Obradovića da si stradao. Uz tebe sam! Ne daj se! I znaj trpljenje je najžarča molitva. Od srca p. Luka
- Je, dragi p. Luka i to na tvojim i našim Modravama: poskliznuo se u brodicu i slomio 4 rebra. Bit će dobro. Hvala ti za ovaj poticaj na strpljenje. To mi najviše treba. Bratski pozdrav

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Duraj duraj pa ćeš u raj! Besmisleno duranje me izluđuje. Daj mi znak da znam o Boze jel' ovim duranjem izgrađujem ono? (SPC = RKC = SPC)
- SPC = RKC = SPC moj cjeloživotni projekt
Uz Tebe sam
- Hej i na tvog sina računam
- Tadija
- Božji dar

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, tko je žešći Vlaj il' kamen živac. Za Svilajon Vlaška Alkarica javlja: uski gaća dugi kunparana nema žešći od Ogorana.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Koga ćemo pomoć moliti, tko će nas razumjeti nego ti Alkarice naša Gospe Sinjska milostiva. Ko će nam reći nego ti kako bratu/sestri reć: oprostiti!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Prepisat ću iz bloka što sam olovkom napisao, zbog rukopisa: 'Ah, nedopustivo je da imam averziju prema nekima - a posve su korektni prema meni. E o tome ću s duhovnikom u ćakuli-bakuli. ... Aha bila je pastirica s. Natalija koja križem Kristovim spašava Hrvatski turizam tjerajući njime ovu beštiju koronavirus: 'Nosi se ća nesrićo od svete zemlje Hrvatske (i od Brazila). Kupi prnje i maaarš!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvaljen Isus i Marija, pater Luka!
Zamolio bih Vas za savjet i molitve.
Posljednjih nekoliko mjeseci srce, a ni glava mi nemaju mira. Zaljubio sam se i zavolio sam curu koju sam upoznao prije godinu dana, bili smo u vezi na daljinu, jer sam do nedavno bio na razmjeni studenata dok je ona ostala kući. Vidjeli smo se cca 10 puta, ali smo svakodnevno komunicirali preko videopoziva. Nisam imao hrabrosti priznati joj svoje slabosti i greške iz prošlosti jer sam se bojao da će me ili odbiiti ili iskorištavati, jer sam to već iskusio. Zbog toga i povodljivosti za drugima, prestao sam biti ja i uspređivao sam sebe, našu vezu s drugima, to mi je jedna od fatalniih grešaka. Druga fatalna greška je bila ta što nisam pristao na njene uvjete da hodamo bez dodira i poljupca, a pošto je ljeto, da ni ne idemo na more na zajedno, a u srcu znam da želim upravo takvu vezu i takvu curu, odnosno ženu. Opet sam pao pod utjecaj drugih i njihovih mišljenja i prestao sam biti ja. U toj curi sam prepoznao sve osobine za koje sam molio od 2013., nažalost, u tom periodu sam se počeo izloirati od drugih, a pogotovo nakon 2018. kada sam imao grešnu i bolnu, nezdravu vezu nakon koje sam se još više povukao u osamu i zaboravio komunicirati s drugima. Papa emeritus Benedikt XVI. kaže da je pakao nekomunikacija, odsutnost iz zajednice, iz zajednice Presvetoga Trojstva, pa tako i zajednice ljudi. Svjestan sam da je uzrok tomu moja oholost i sada tražim načina kako da postanem ponizniji. Jer ne želim živjeti u tom paklu, ne želim život provesti sam. Želim naučiti komunicirati i biti s ljudima.
Ova cura je po drugi put prekinula sa mnom, ona ima svoje nesređenosti kao i ja svoje. Kao muškarac žudim za tim da se darujem, da volim, da umrem za tu jednu osobu, da joj se darujem, a trenutno se osjećam poput cimbala što zveči i kao da joj nemam ništa za ponuditi. Žalim što sam pogrješio u tim stvarima, što nisam imao razumijevanja, ova situacija s koronom i to što sam "zapeo" u drugoj zemlji ostavila je i psihičke posljedice na mene, a još se nalazim pred situacijom kada trebam diplomirati i tražiit posao. Toliko je velikih odgovornosti preda mnom i to bi mi trebali biti prioriteti, ali me boli duša što je nema, što je ne mogu ljubiti djelima, iako mi se čini da ni to ne znam.
Dragi pater Luka, rekao sam Gospodinu da sam spreman sve napraviti za tu curu, samo ne znam šta da napravim, jer se javlja strah da sam je izgubio zauvijek.
Dosadilo mi je više zaljubljivat se i odljubljivat, toliko sam puta tu bol proživljavao i bilo me strah opet to proći, da mi je bilo lakše zatvorit se u sebe i sad se ne mogu nikomu otvoriti.
Želim ljubiti i biti ljubljen, želim biti jednostavan i radostan. Želim joj stavljati osmjeh na lice i pružiti mir i sigurnost.
Hvala Vam i Božji blagoslov!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Važno, važno: Vjernik si katolik ako uvijek, uvijek, apsolutno uvijek opraštaš uvredu onom tko te je povrijedio - ako se taj ispričao i zamolio te za oproštenje - i ako je spreman je dati nadoknadu za učinjenu štetu.

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.28 sati 'A kad ćemo se u Zagorje ići sunčati?' Upitao je p. Bešlić Isusovu ovcu, koji dobro zna da je ta ovca rođeni Zagorec, ah purice: ) E ovo je preglednik dana 'Glas iz krpa'. Pa onda što danas ima? Ima moj život najdraži: redovnički đir 'sve u šesnest' ide cijeli ovaj dan od Gospodina nama darovan. Točka po točka se izmjenjuje. Sveta misa je bila još bi trebalo ubacit u dnevni red i đinasticiranje (na motomedu). Pa onda comp i mob. Još će se stijesniti neko 'Razmatranje uz mob'. Slutim, gotovo da znam ovaj komad života kad sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) mi je dragocjeno vrijeme. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Hajmo kupi 'prnje' i u kapelu imat svetu misu. Oho ho danas je sveta Klara. E Splitske klarise kod njih sam rado navraćao. S. Marija od Presvetog Srca njene divne zapise sam čitao. Primi Gospodine i klarise i karmelićanke. Primi nas sve koji smo Tvoji ili to želěmo biti. Daj nam samo Sebe i imamo sve! S Tobom smo sretni i 'sve nam cviće cvita'. Neka tako bude. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.17 sati E da je biti 'ljude' ili 'ljudeskara' - 'ljudina' ili 'čovik i po' kako kažu Vlaji. A ne ovako 'nit čovik nit čovika vidija'. Sića, bezvrijedan ni ga pas popiša. Eh kako izaći iz te amorfnosti? Kako biti čovjek od komada? Čovjek od značaja? Kako bit ime - faca? Eee može se, može. Biti dijete al ne djetinjast. U sebe pretočiti evanđeoski duh. Biti kršćanin kako spada! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kod Lovre vatra Što je gorjela vani bila je slabija od one topline koja je bila u njegovoj nutrini. Lovrina nutrina je trijumfirala, zapravo to je bilo oružje svetoga Lovre, ta Presveta ljubav u Gospodina.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: Pazite da ne prezrete jednog od ovih najmanjih. Hajmo se prihvatiti realizacije: SPC = RKC = SPC pa neka nas prezru! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom u blok napisao - za vježbu rukopisa: 'Tješi me, jača, snage mi daje to što sam 100% uvjeren da ću profunkcionirati.' Eto to tamo piše. Kažem uvjeren sam jer znam da moja Alkarica ne zna lagati. Amen! Amen! Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 8. 2020. Gospodine u 19-tom samo tjednu kroz godinu. Danas u srijedu 12-og kolovoza je svagdan i neobavezan spomendan svete redovnice Ivane Franciske de Šantal. Imendan imaju: Franciska, Franjka i Sebastijan. A u evanđelju slušamo Tvoj koristan savjet: kako izbjeći svađanje. Kažeš: 'Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata.' Hvala Ti Gospodine što Ti je stalo do našega mira. Hvala Ti što mir Tvoj nije sladunjav, bezvezan nego ozbiljan i pravedan. Molimo da takvog pravednog mira budemo mirotvorci. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 15-18)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.10 sati Eh, 'Pazite da ne prezrete jednog od ovih najmanjih'. Posve očito Gospodinovi miljenici se najmanji. Eto to mogu potvrditi ja stara magarčina, dok sam prije mogao hodati i stajati bio sam silen, uspravan nitko mi nije bio ravan. E onda je uslijedilo spasonosno poniženje, više ne mogu gordo hodati nego gledati tko će me gurati. Ma baš je ono 2003 bio milosni udar. Kao pravi bebač dobio sam svoja kolica, kao bebača stave me u pelene. Ne piškim i ne kakim ispod sebe jer imam gusku tj. činim 'posa'. Ali uistinu je blaženo biti kao dijete. U redu sada u svojoj kući sa svojim ljudima. Ali u vremenu kad nisam bio svoj, bez svojih, kod tuđinaca koji su me prezirali kao njima nedoraslog. E to preziranje spustilo je milosti Božje na mene. Da nije bilo tog preziranja ne bi bilo mnogo toga. Ni 'puno lipi stvari' ne bi bilo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ne moj se žestit kad te galeba od čovika ponizuje jer tako od tebe čovika čini čovika i po - vojnika Kristova.' A dide žaj mi njiove duše gdi će ako mu ne zamirin?

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ja bi volila da uvih ostaneš tako mali. Ma cili si ki cukar slatki. Znan ja mile godine će učinit svoje - al' uvik ostan tako slatki u duši.' Aha baba Jako dite al' ne ditinjast.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2020., ponedjeljak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i Svilaja ji ka peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, ko je žešći Vlaj i kamen živac. Priko Svilaje Vlaška Alkarica javlja: nima žešćih od Ogorana.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik, sveti Lovro Rimski, rođen je oko 225. u rimskom naselju Osca (danas Španjolski grad Huesca). Bio je učenik pape Siksta II, koji ga je zbog njegovih mladenačkih vrlina volio očinskom ljubavlju. Unatoč mladoj dobi uvrstio ga je među sedmoricu uglednih rimskih đakona te ga postavio za protođakona. Iskazavši mu tako veliko povjerenje, prorekao mu je da ga čeka teška borba za vjeru Kristovu. Papa mu je doslovno rekao: "Mene Gospodin štedi jer sam slab starac, no tebi je odredio slavnu pobjedu." Nakon tih utješnih i ohrabrujućih riječi kazao je đakonu Lovri neka povjereno mu crkveno blago podijeli siromasima. HIiM

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska da mi je biti kao ti kad me prezru to upotrijebiti za porasti.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati Evo par slova koja sam u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Sveti Lovre ako nemam tvoje svetosti, imam svoju karijolu mučeništva.' ... Aha bila je i danas naša pastirica s. Natalija koja je samo tako križem Kristovim lupnula po rebrima ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Šta sam je rekla?! Nemoj me ljutit - znaš, maaars!' Ha opasna je naša pastirica! Zlo samo bježi od nje dok joj je u rukama križ Kristov. Ona časna sestra Natalija ove godine spašava Hrvatski turizam. E da to znaju oni sa Gornjeg grada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9. IX. 1867. Djed pradjeda Isusove ovce koji se isto zvao Luka Rađa plaća porez na stoku: 2 konja, 1 magaraca, 5 goveda, 65 ovaca, 55 koza, 3 svinje. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, kad bi znale gnjidice od ljudi kad prezirući ponižavaju čovika da od njega čine 'čovika i po'.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati Srrrk... Dobra je kava, mlijeko, bez šećera. Ma to je osobita mělost Božja, sada poslije svete mise sunčati se na kućnoj terasi, ispijati kavu i tipkuljiti (na mob) 'Glas iz krpa'. I kaži sta ima? A što? Redovnički đir ide sve u šesnest. A u to se uklapaju i terapeutska sredstva: mob, comp i motomed. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.48 sati Lift kojim naša pastirica s. Natalija spušta p. Ipšu, ovcu i njegovateljicu 'Lj' u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh sveti Lovre mučeniče, reci koju za ovoga s karijolom. Amen!

- 09:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Ah. prava je stvar dati se za pravu stvar. To je uspjeh, tu se nadati obilatu urodu. Kada si u poslu pred izazovom: sve ili ništa! Ne treba biti preoprezan, prerazborit. Dosta je u glavnim crtama znati da se neradi o zlu i ideš, naravno na sveee. Eto tako se to radi. Tako je nastao SKAC, tako su išle Modrave. A tako je išla Gospina krunica uz HKR koju sam upravo imao. Hrabro nastavljam u ovome danu (ponedjeljak, 10. 8. 2020.) kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavně, znaš onu evanđeosku. Ako zrno pšenično umre rađa višestruk plod. Hajmo i mi to pa ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Evo iz bloka što sam tamo olovkom napisao da spasim rukopis: 'Alkar Ivan Zorica u sriduuu!' Eto sam pribilježio kako me pozdravio moj Vlaj iz Zelova i subrat br. Domazet. A znamo se mi još iz Palme (BSI u Palmotićevoj) gdje on radio kao sakristan. A što ćeš sada je i on starček. Eto on je uradio velike stvari, gdje sam ja od njega nisam mu ni do koljena. Sva sreća još me čeka odraditi 'puno lipi stvari'. Ha, a trebale bi biti jer Gospa Sinjska ne zna lagati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 8. 2020. Gospodine u 19-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u utorak 11-tog kolovoza spominjemo se svete Klare Asiške od koje su sestre klarise. Imendan imaju: Klara, Jasna i Suzana. Evanđelje je baš pravo. Govori nam o 'ljudima od komada'. Riječ je o čovjeku za kojeg se kaže da je 'ljudeskara', uspio, veliki čovjek. Tko su ti? To su mali, skromni, ponizni, samozatajni, nenametljivi i diskretni. Miljenici Tvoji Gospodine. Upozoravaš nas: 'Pazite da ne prezrete ni jednoga ovih najmanjih.' Molimo Te Gospodine učini zaokret u našoj pameti da prepoznamo privlačnu veličinu u malenosti i skromnosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 18, 1-5.10.12-14)

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.30 sati 'U pola osam se vidimo! Ma ne trebaš žuriti!' Tako je tekao razgovor između njegovateljice Jadranke i Isusove ovce koja je baš stavila i ostavěla tu ovcu da đinasticira (na motomedu). A kako je to legitimno vrijeme tipkuljenja (po mobu). Valjalo kazat koju o evanđelju (ponedjeljak). Uah ako ne umre neće biti roda. Ma znaš ovo pšeničnom zrnu koje, zato je umre daje bogat urod. Mi baca svjetlo o uzročnosti ploda ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). A to je kao što znate onih famoznih 'puno lipi stvari'. Puno poželjnih koji ja kao ovca ni u ludilu dostojan nisam. E ali sam bio dva mjeseca u Srcu našega Gospodina. A to je ono 'gdi je lipooo'. Šatrovački kazano umro sam. Baš kao ono pšenično zrno koje daje obilat urod nakon što umre. Kužite? Isusova ovca zato što je bila umrla (2 mjeseca) rodit će višestruk urod koji se zove 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, upanti, bit Vlaj, vojnik Kristov. Toj sorta napose mila Kristu kralju. Žive tako da dobiva i kad gubi.' E dide, kad in svaka dlaka na glavi misli.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo, vidija si kako ti did razbacuje dragocinu šencu po polju, kad je sije. Tiš reć pravo šteta.' Ih baba Jako, moj did je vojnik Kristov - nije bleso. Zna da će dobit više ako je zasije.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


16.17 sati A naslov nekog librića je: 'Netko nepoznat me voli'. Pa intrigantan naslov. To znam ja, a i vi svi, da meštar Splićo i moje Pečnik-ove, čine dobro (u ovom dijelu života), kao nitko. Ali tko me to voli? A tko, ako sam Isusova ovca - nego moj Isus. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.34 sati Ma, da me ubiješ, ne znam zašto sam ovako beskrajno mnogo Bogu mio. Duhovnici znaju sve krhkosti moje. Eh, pa da, onima koji Boga ljube (taj sam) Bog sve, sve, ama baš sve, okreće na dobro! Tako će, zamisli, godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) dati najvrjedniji plod ('puno lipi stvari'). A to samo zato jer beskrajno ljubim Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Crni je prepredeni lukavac. Zna, dobro zna, da se djeca Svjetla klone od zla. Zato zavodi dobre i šalje ih onom tko mu smeta, da mu kažu ono što taj voli. Kažu mu to. I onda je taj u vlasti zloga.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska, Alkarice mila, reci, reci, ti to znaš, jel' iz smrti život uvijek klija.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.04 sati Svečano, svečano, svečano je. Ali ne tek jer je nedjelja. Makar nije subota, na Cvjetnjaku smo, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Već se zna, kava z mlijekam je stigla. Sad samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.51 sati Evo par slova iz bloka koja sam olovkom napisao zbog rukopisa: 'Hah, dan je sunčan i sav od darova Božjih milostan.' Eto to sam prepisao od tamo. ... A baš je bila naša pastirica s. Natalija koja je križem Kristovim samo tako prokinula ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: iš, iš, iššš... Crtaaa od križa Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica Terezija Benedikta od Križa rođena je kao Edith Stein, najmlađe, jedanaesto dijete Židovske obitelji, 12. listopada 1891, u Wrocŕawu (tada Breslau), Donja Šmeska. Studirala je na sveučilištu u Göttingenu, gdje je 1916. doktorirala kao učenica i asistentica glasovitog filozofa Edmunda Husserla. Potaknuta životom i djelom svete Terezije Avilske obratila se 1922. na katoličku vjeru. Djelovala je kao profesorica u djevojačkoj dominikanskoj školi u Speyeru i na Institutu za znanstvenu pedagogiju u Münsteru. HIiM

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ehe kojih blagodati sve ne bi bilo da nije bilo onog nepoželjnog zla. Stoji ona: onima koji Boga ljube sve, sve se okreće na dobro - pa i ono što nije valjalo.

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.08 sati Idem u sabranju i miru započeti uradbu preglednika dana 'Glas iz krpa'. Što ću po svoj prilici nastaviti sunčajući se na kućnoj terasi. A čisto sumnjam da će mi ostati što kad budem u sobi đinasticirao (na motomedu). Eto radosna vijest ovog najsvečanijeg dana u tjednu. Danas u nedjelju slobodan od svega i svakoga ću na Cvjetnjaku dragom slaviti Gospodina ispijajući kavu uz ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovim. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.43 sati Baš naš napose dobri njegovatelj Anđelko spušta liftom p. Ipšu i Isusovu ovcu u kapelu gdje će imati svetu misu. Oh primi Gospodine ovcu koja pretendira biti Tvoja. To će i biti kad nas u svetoj misi okrijepiš Sobom. Pa će i ova ovca biti baš kako spada Isusova ovca = isusovac. Ti znaš Gospodine one koje ne mogu voljeti. Podaj mi milost smireno ih podnositi. Ali nipošto, NIPOŠTO ih mrziti. Ta braća i sestre smo. Amen!

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19A, ISUSU HODA PO VODI Mt 14, 22-33 (Palma, 21. 2. 2001.)


Mnoštvo otpusti u miru, a svoje će uvaliti u nemir. Odlazi u molitvu u samoću. Vjerojatno za njih moli, i smišlja im vježbu - hororr i maskenbal.
Poučit će ih kako da ga usele u lađu svog života, i dovesti do iskustva da je on "Uistinu Sin Božji".
Na bespuću - "Lađa mnogo stadija od kraja"
Nitko ne čuje
Bez oslonca su.
Same te pučine i samoće, čovjeka je strah, a kamo li još…
Izvrsan poligon za vježbanje vjere
U valovima - "Šibana valovima"
Ruke ne koriste, mozak isto, ni psovka (film "Oluja svih oluja")
Kad će stati? Hoću li to doživjeti?
Borba za život, ali i borba sa strahom.
Kao u raljama nemani.
U oluji - "Protivan vjetar"
Survava se na planove i nade.
Umjesto sreći sve me odvodi u besmisao, sve kao da je protiv mog ideala života, ništa od mojih snova.
U sred noći – "O četvrtoj noćnoj straži"
Tamna noć duše, stanje "dna", crno pred očima.
"Ako je život košara trešanja, zašto sam ja na dnu jame?"
Spasenje ne može doći dok ne padneš do dna, dok zadnju slamku spasa ne izgubiš.
Kako tada povjerovati da je Emanuel tu? Cijelo biće ti odbija povjerovati da bi moglo biti spasa. Kani se iluzija? Sve su to utvare! (pr. onaj čovjek koji je umro od žeđi kraj oaze...)
Pored svega još i utvare. Ta kap je prelila čašu – kriknuše. Ote im se istinska molitva. Isus odmah odgovara, ulijeva hrabrost, daje mir: "Ja sam! Ne bojte se!"
Moli za milost iskrene molitve, a i za milost da te stjera u stanje iz kojeg ćeš iskreno moliti.
Petar ćaknut, kao i obično. "Zapovjedi mi…" Pa to i nije loša molitva. Zamoli Isusa da ti zapovjedi, jer dok sebi ti zapovijedaš ništa od toga.
Petar želi k njemu. Isus je cilj putovanja naše lađe.
I dok je gledao Isusa, dok ga je ljubav držala - hodao je po valovima. (Glumci u kazalištu imaju na dnu dvorane malo svjetlo koje gledaju zbog koncentracije.) Ali kad se "otrijeznio", počeo je misliti naravnom pameću, počeo je vjerovati fizici i svijetu - tonuo je.
Život vjernika je nada protiv svake nade, je sveta naiva, je paradoks, je hod po valovima.
Petar je od sveg kršćanskog nauka samo naučio dobro kričati - a to ga je uvijek i spašavalo.
Kad uđoše u lađu, utihnu vjetar.
Konačno lekcija je gotova, naučili su: "Uistinu, ti si Sin Božji!"

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati Do-bro ju-tro Hrva-tska. Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi - od Boga ljubljeni. Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR da nas Gospodin očuva od nasrtaja Zloga. S blagoslovom Božjim krenimo u ovu nedjelju (9. 8. 2020.) hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. A to činimo kroz sve događaje i susrete. Sretan sam i Bogu zahvalan što ću to danas moći činiti na Cvjetnjaku uz kavu i ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- To da Isus hoda po vodi i nije nešto - ta Bog je. Ali, gledaj kako Petar to može: prvo - Isus mu je to rekao, drugo - išlo je to dok nije spustio pogled sa Isusa i ugledao valove. (knev 19a kg)
-Da da, uvijek gledati u Isusa i biti sa Njime, a kada dođu valovi vjerovati još i više. Hvala vam. Nosimo vas u srcu kod Gospe Vukovinske (u ovoj devetnici) lp ...
- Isuse kao što hodaš lako po vodi, tako jednostavno izvedi naše živote iz vode grješnosti i usidri ih na obalu ljubavi i dobrote! Hvala pater Luka. …
- Dragi pater suprugu i meni sutra je 34-ta god. braka i da nam nije povjerenja u Božju providnost i Marijn zagovor...tko zna gdje bi bili danas...dali bi se usudili "hodati po vodi" jer dubine to je ono sutra potpuno nepoznato i pomalo zastrašujuće ako znaš da u dubini ima svašta...no Bogu hvala što nas je privukao Sebi i tako pomogao da hodamo po vodi bez straha od dubine! Dade nam On šestero djece... sedmo je uzeo Sebi...i bar za sada devetero unučadi! Nadamo se i vjerujemo dat će nam bar još dva puta toliko... Hvala Mu i na velečasnom … koga je doveo u našu župu duhovno potpuno mrtvu ali preko vlč Berdika Duh Sveti je djelovao i činio čuda! Mladost koja slavi Gospodina...među njima i djeca koju nam Otac nebeski povjeri...moj suprug koji se upravo preko vlč. … totalno

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Budi sunce!


Budi sunce,
osmijeh umornima,
radost uplakanima,
snaga bolesnima,
podrška uplašenima,
sigurnost izgubljenima,
dobrota odbačenima,
molitva nevoljnima.
Budi sunce.

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Petar je mogao hodati po vodi dok je gledao Isusa. Čim je pogledao valove počeo je tonuti. Samo gledajmo Isusa realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Jesam li odgledao tv-dnevnik, pa izarevijario svoje redovničko. Jesam li olovkom u blok ispisao nešto slova. Prihvaćam mob da prepišem za web to iz bloka: 'Dan je dao svoje ali mene Isusovu ovcu tek čeka davanje.' Eto to tamo piše. Ali da se ne bih upuštao u ono misteriozno davanje u 'punini vremena' kad nastupa 'puno lipi stvari'. Htio sam kazat da me sada čeka razašiljanje sms 'knev 19a kg' na par stotina moba. A što se tu može posa-o je posa-o! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 8. 2020. Gospodine u 19-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u ponedjeljak, 10-tog kolovoza je blagdan svetog Lovre, đakona i mučenika. Bio je to svetac sav od humora. Kažu kad su ga mučili pekući ga na ražnju. Svojim mučiteljima je javljao kad je dosta pečen i da ga okrenu. Imendan je onima koji se zovu: Lovro i Laura. U evanđelju nas ohrabruješ da dati život za pravu stvar je zapravo uspjeh. Kažeš: 'Ako zrno pšenično, pavši na zemlju, ne umre ostaje samo, ako li umre donosi obilat rod. Gospodine u vremenu smo kad se životi ne daju po ražnju ni po lavovima. Nego strpljivo i odgovorno se baveći svojim poslom. Molimo Te primi ovo naše mučeništvo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 24-26)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana
18.19 sati Hajmo koju o evanđelju (nedjelja) đinasticirajući (na motomedu). Aha to je ono. Ništa posebno nije da Isus može hodati po vodi. Ta On je tvorac vode i svih prirodnih zakona. Isus je svemogući Bog. Ali Petar čovjek kao i mi. Hoda po vodi na Isusovu riječ: Hajde dođi! I išlo je to. Sve dok Petru nije bilo nevjerojatno. Čudio se. Čudeći se pogledao valove. I gotovo je bilo. Čim je pogledao valove, t.j. čim je spustio pogled sa Isusa počeo je tonuti. Mě koji smo Isusovi moramo svakodnevno hodati po vodi. Jer vjerovati, nadati se i ljubiti sve vam je to hod po vodi. A to kao ljudi možemo dok Isusa gledamo. Čim pogled makneš od Isusa. Niti vjeruješ, niti se nadaš, a ni ne ljubiš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Znaš li ti Lujo zašto vojnici Kristovi činu nemoguće stvari?' A dide dostaj da tebe vidit. Oči tvoje duše uvik gledaju Krista kralja Boga našeg.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Juu baba Jako ja bi prova odat po našoj Klačini ki štaj Isusov Petar oda po vodi. 'Lujo pazi da te na Klačini ne ubode krava dok srče vodu. A moćeš po vodi odat samo ako ti kaže dragi Isus.'

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dok budeš gledao Isusa moći ćeš hodati po vodi (knev 19a kg)


To da Isus hoda po vodi i nije nešto - ta Bog je. Ali, gledaj kako Petar to može: prvo - Isus mu je to rekao, drugo - išlo je to dok nije spustio pogled sa Isusa i ugledao valove. (knev 19a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.08.2020., subota


- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moji ljudi? Ne, to ne mora biti ni brat ni sestra. To su oni koji što više su svoji otvoreniji su meni.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska pomozi nam u tvog Sina gledati dok ne dovrši što je počeo činiti. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati Evo što sam za vježbu rukopisa olovkom u blok napisao: 'Trpljenje je vrutak pitanja i razmišljanja.' Eto to tamo piše. A je trpljenje je potrebni ambijent da bi o bitnim stvarima mislio kako spada. Znam daleko sam ja od trpljenja kakvo sam prolazio. A samo to što mogu misliti, zaključivati to pisati na najjači medij sve je to daleko ohohooo od trpljenja. ... E danas nije bilo naše pastirice s. Natalije. Pa sam uz njegovateljicu 'Lj' rekao Zdravomariju da nas Isus i Gospa očuvaju svakog zla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Korisno, korisno... Ako hoćeš činiti nemoguće. Moći ćeš ako ti Isus reče to i ako Isusa ne ispustiš s pogleda dok to nemoguće ne dovršiš.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.33 sati Milost koja sve vodi nas. Evo baš je milost Božja stavila nas starčeke Isusove ovce da se sunčamo na kućnoj terasi. Eh pitam se da li bih mogao osjećati blagodati milost da nemam iskustvo nemilosti. Ma ah, smrdljiva nemilost... E kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' kazat mogu da sam baš imao kave srrrk... To je donijela njegovateljica 'Lj', a i Jadranka je uz nas. I što još ima? Kako nema meštra Spliće još će biti đinasticiranje (na motomedu). A tu su terapeutska sredstva mob i comp. I Bogu hvala redovnički đir ide sve u šesnest. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas svoj imendan slave naši prijatelji s imenima Dominik, Dinka, Dinko, Nedjeljka i Nedjeljko. Njihov je zaštitnik osnivač velikoga i značajnoga dominikanskog reda, sveti Dominik (Domingo Félix de Guzmĺn), rođen oko 1170. u Španjolskom gradiću Caleruega (biskupija Osma, pokrajina Burgos, Castilla), kao sin kraljevskog upravitelja Félixa i blažene Juane de Aza. Student filozofije i teologije u Palenciji, kanonik u Osmi od 1194, augustinac, apostolski je djelovao među hereticima katarima, posebno albigenzima, naročito na jugu Francuske. Osnovao je 1215. u Toulouseu dominikance, glasoviti Red propovjednika, kojeg je 1216. potvrdio papa Honorije III. Žarko je želio da njegovi sljedbenici učenjem i propovijedima te primjernim apostolskim životom i evanđeoskim siromaštvom brane i navješćuju katoličku vjeru….

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.18 sati Ha, jedan od mnoštva vrijednih plodova ove raspetosti (RBK) je i to sto mi je Lojola postao bliži i draži. Eh sada sa svime tim i drugim Gospodinu na svetu misu. Primi Gospodine sve što imam i znam. Primi, primi, slobodno uzmi i ono što ne dam. Tvoje je sve. Daj mi samo Sebe. Amen!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.57 sati 'Svi slavimo, svi slavimo Gospodina...' To neka nam bude temeljně sadržaj dana (subota, 8. 8. 2020.) Za malo vremena će Gospina krunica uz HKR i onda samo nastavljam. Kroz sve događaje i susrete nastavljam hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, sve nevolje koje imamo podnosimo s Kristom i stvorimo duhovni potencijal s kojim ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati A evo prepisat ću iz blok ono par slova koja sam tamo olovkom napisao - za spas rukopisa: 'Ah, koju misao bih mogao nastaviti? E pa da: trpljenje je izazov! Eto to bi trebalo nastavi. Ma znate što baš ne valja? Što nema onog tko bi volii trpjeti. Ali iskustvo ove dugogodišnje raspetosti (RBK) mi govori, me uvjerava da s trpljenjem stvaramo enormno snažni duhovni potencijal s kojim se mogu učiniti pozamašna djela. Eto baš šteta što ne volimo trpjeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 8. 2020. Gospodine, danas u 19-tu nedjelju kroz godinu, imendan imaju: Terezija, Benedikta i Tvrtko. U evanđelju slušamo zanimljivu, pa i korisnu stvar. To da Ti hodaš po vodi i nije nešto jer Ti si Isuse Kriste svemogući Bog. Ali zanimljivo nam je, kako je Petru, čovjeku kao mi, uspjelo hodati po vodi. On je to mogao jer TI si mu rekao. I to je išlo dok Petar nije spustio pogled sa Tebe i ugledao valove. Čuđenje, panika, strah i počeo je tonuti. Molimo Te Gospodine daj da shvatimo da biti Tvoj znači neprestano činiti nemoguće. Znači živjeti u nadi protiv svake nade. Ne glumeći biti sretan i zadovoljan. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 14, 22-33)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.14 sati Evo sad će me njegovateljica Jadranka staviti za motomed da đinasticiram. A tad ću legitimno tipkuljiti na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit kako spada valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (subota) ... Eee da je imat vjere, bar malo, malo kao zrnce gorušice. Znam sigurno godine ove raspetosti (RBK) su mi ojačale vjeru. Ne tek jer bi vjera predstavlja mirnu luku na uzburkanom moru patnje. Nego patnjom sam se suobličavao raspetom Kristu. Svojom patnjom sam išao k tome da supatim s Kristom. A time i da suspašavam i suotkupljujem s Kristom. Time sam ovu patnju učinio korisnom i za sebe i za Crkvu. Dalo bi se zaključit da je Crkva Božja imala više koristi od moje raspetosti (RBK). Nego da sam sve ove godine imao 'vjerkač', predavanja ili propovijedi. Jer gledaj ako su ove godine raspetosti (RBK) dale 'puno lipi stvari' - što je prije svega djelo za Crkvu. A svi mi smo na neki način raspeti. Imamo znači potencijal kojim se može izgrađivati Crkva Božja. Patimo i izgrađujmo Crkvu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov je velik i kad je mali.' Dide pa to se vidi na tebi. Sa prvoga mista velkog Rvackog grada Rike doša si u malo Ogorje. Al' i Ogorju si velik čovik.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo vidiš kolišna je špica od trišnje. Jel' da ne bi reka da iz nje more izrest velko cablo trišnje? I tis mile sada mali al' kad naresteš bićeš ijuju.' Al' mi ti baba Jako nis rekla da uvik ostanen mali?

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.08.2020., petak


- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Šaka suza, vrića smija ča je život vengo fantazija

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska divna djela učinio je Svevišnji na tebi jer imala jaku vjeru. O Gospe Sinjska budi nam spas, zagovaraj nam vjeru.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik, rimski biskup, papa Siksto (Sixtus) II, prema knjizi Liber Pontificalis bio je rođenjem Grk. Obnovio je odnose s afričkim i azijskim crkvama, prekinute zbog spora oko ponovnog krštenja heretika. On je smatrao je da je svako krštenje valjano, makar krstitelj bio i heretik. Važno je da je krštenik iskreno želio postati kršćaninom i da je njegovo krštenje plod iskrene vjere. Žrtva progona rimskog cara Valerijana, uhvaćen je 6. kolovoza 258, dok je služio misu na Pretekstatovom groblju, na lijevoj strani Apijske ceste (nasuprot Kalistovih katakombi), gdje je pogubljen sa šestoricom đakona i pokopan. Kasnije je njegovo tijelo preneseno u papinsku kriptu na susjednom Kalistovom groblju. HIiM

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.42 sati Evo prepisat ću iz bloka slova koja sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Suvislo živjeti to ne znači tek da te ništa ne boli, da te nitko ne gnjavi, potkrada. To znači da činiš sve na veću slavu Božju. Eto tako živim sada. ... A je bila je i naša pastirica s. Natalija i samo tako, križem Kristovim prokinula beštiju koronavisus i svaki porod Zloga: 'Što sam ja rekla? Dalje od križa Kristova. Kupi prnje i baj, baj i više ne vraćaj!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si Hrvat – katolik, to podrazumijeva da si vjernik. Pazi, podrazumijeva se!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.38 satě Nastavljam sunčajući se na kućnoj terasi tipkuljiti na mob 'Glas iz krpa'. Auu nama starčekima Isusovim ovcama 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Prije svega jer smo ovce Isusove. A onda naši nas paze i maze. Napose dobri Anđelko mi je iz sobe donio mob i ajfon. Naša pastisica s. Natalija je kavu pripravila i donijela. Sad ću samo srrrk... Pa ću još koju. E pa još triba kazat da trebam đinasticirat na motomedu. A tu su mob i comp. I redovnički đir koji ide sve u šesnest. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.29 sati Zahvaljujte Gospodinu jer je dobar. Jer je vječna ljubav Njegova. Baš nam je dobro! Slavili smo svetu misu mi starčeki Isusove ovce. Pa na kućnoj terasi sunčajući se zahvaljujemo Gospodinu za milosti koje smo primili. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pokrenut novi vjerski portal ignacije.hr


Portal za duhovnost ignacije.hr predstavljen je i pokrenut 30. srpnja, večer uoči spomendana sv. Ignacija Lojolskog, u sklopu proslave Ignacijeva pod nazivom ”Prijatelji u Gospodinu” u dvorištu naše bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj.
Mrežna stranica ignacijevske duhovnosti, koju su pokrenuli hrvatski isusovci sa suradnicima laicima, prvi puta na jednome mjestu na moderan način objedinjuje znanje i praksu duhovnosti sv. Ignacija koju baštine isusovci.
Osim velikog broja članaka o ignacijevskoj tradiciji, portal sadrži poticajne i edukativne video sadržaje, teološke tekstove, meditacije te praktične ignacijevske savjete za dinamičan duhovni život. Obrađuje pitanje donošenja odluka, duhovne pratnje kao načina življenja Crkve, duhovnih vježbi kao i dara i vještine razlikovanja duhova. Objašnjava kako se ignacijevska duhovnost živi u praksi i upoznaje čitatelje s djelovanjem pape Franje kao suvremenim primjerom primjene poznavanja života i djela sv. Ignacija. Portal je namijenjen svim osobama koje žele podići kvalitetu, zrelost i autentičnost svoga duhovnog života, poručuju isusovci. (Preuzeto: www.isusovci.hr)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati Do-bro ju-tro Hrvatska! Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi. Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR da ovaj dan (petak, 7. 8. 2020.) bude kako valja. Da kroz sve događaje i susrete hvalim Isusa a Mariju primjereno častim. Da se i poradi mene po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin kraljuje: neka kliče zemlja, nek se vesele otoci mnogi! Ps 97

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kad nas je Isus pozvao rekao je da se odrečemo sami sebe i uzmemo svoj križ. Tako opremljeni realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas (jučer) slavimo uzvišeni događaj iz Kristova života, o kojem nas izvješćuju evanđelisti Matej, Marko i Luka te sveti Petar u svojoj drugoj poslanici. On je s Ivanom i Jakovom bio očevidac toga događaja, koji cijeloga života nije zaboravio, pa o njemu u spomenutoj poslanici piše: "Uistinu, nismo vam navijestili moć i dolazak našega Gospodina Isusa Krista držeći se lukavo izmišljene bajke, nego jer smo bili očevici njegova (božanskog) veličanstva. On je, naime, primio čast i slavu od Boga Oca kad mu je od tako uzvišene Slave došao glas: 'Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao. HIiM

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Nakon što sam svoje redovničko izbrevijario. Evo što sto sam za spasiti rukopis, olovkom u blok napisao: 'Hvala Tě Gospodine što si se preobrazio. I dao da Te ugledaju sjajem zaodjenutim. Zaodjenutim sjajem Istine. Podaj nam milost jedni druge gledati zaodjenute sjajem Istine. Oh, kakvih bi tada bilo iznenađena. Kada bih u otpisanima, izgubljenima, zalutalima prepoznali sebi slične, koji se doimaju takvi jer nemaju nekoga pred kim bi sve rekli. Koji su takvi jer nisu shvaćeni, jer nisu ljubljeni. Jer nisu susreli Gospodina Isusa Krista. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i Svilaja ji ka'no peka pokriva, bit će Rvata Vlaja i kamena živa. Ni bura, ni vuci... Nitko znati neće, ko je žešći, ko li veće sriće: Vlaj il' kamen živac.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 8. 2020. Gospodine danas je subota, 8-mi kolovoza, 18-tog tjedna kroz godinu, spominjemo se svetog Dominika utemeljitelja dominikanaca. Imendan je naravno Dominiku i Nedjeljku. U evanđelju slušamo kako je otac nekog djeteta išao kod Tvojih učenika moleći da mu pomognu. Kako oni to nisu mogli doveo je dijete Tebi Isuse. I dijete bilo slobodno od zla. U pitanju je vjera, svojima si objasnio: 'Ako imadnete vjere koliko je zrno gorušičino ... Ništa vam neće biti nemoguće.' Eh Gospoděne vjernici jesmo al' slaba je i naša vjera. Mnogi su u potrebi oko nas. Mnoge su oči uprte u nas jer znaju da mi vjerujemo u Tebe Isuse Kriste Bože naš. Molimo Te umnoži nam vjeru da se ne osramotimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 17, 14-20)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.21 sati A idem sada kad sam baš utrnuo comp a za koji tren će me njegovateljica 'Lj' staviti za motomed da đinasticiram. Baterija je iscurila... Ha, pa Bogu u ruke! 20.23 sati Evo sada poslije svega. Poslije predivnog poslijepodneva na Cvjetnjaku s prijateljima. Poslije sam započeo tipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob' ali baterěja mě je bila iscurila. Pa sam đinasticirao (na motomedu). Pa sam ubačen u 'krpe'. Mob sam napunio. Nešto rukopisom napisao i pretipkuljio na mob za web. A sad bi valjalo koju o evanđelju (petak). Oho ako ćemo za Kristom... Ah što reći nakon što sam kao pater Isusova ovca 28 godina hodao za Kristom? A uvijek sam hodao i posrtao i hodao. Ne znače ti pobožnosti, napuci, navike i običaji. Trebaš imati uvijek na pameti da si Krista osobno susreo i da se uvijek susrećeš s Njim u molitvi. Što kaže, čini mi se Aralica to je put bez sna. Ipak na kraju moram reći: tko preživi 28 godina za Kristom hodanja – taj je pravi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, bit vojnik Kristov nije mačji kašalj. Tribaš izdurat kad nasrnu na te kukon i motikon. Šta žešće nasrću, bit ćeš bliže Kristu kralju Bogu svom.' Dide, teško je, al' more se.

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako, daj meni imat srce ka tvoje. Sve bi dragom Isusu pripustija i za Njin se zaputija. 'Lujo, tako valja. Koj se za Isuson zaputija nikad ne smi bit zadovoljan sebon.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2020., četvrtak


15.27 sati Baš mi je krivo, baš mi je žaj što nisam od redaka pitkih, ljupkih. Ako je tko zvrjedio redak takav, onda su to one dvije, moje Pečnik-ove.

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


To i nije nešto da Isus hoda po moru, kad je Bog. Ali, gledaj kako Petar to može: prvo - Isus mu je to rekao, drugo - išlo je to dok nije spustio pogled sa Isusa i ugledao valove. (knev 19a kg)

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.47 sati Oh, hvala Bogu, hvala! Stare staze ponovo se gaze sa onima koje su sa mnom sve godine ove raspetosti (RBK), koja me se nadovezala. Sa Đurđom i Olgom sam na Cvjetnjaku našem dragom. Kava je tu! Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Hvala ti, hvala, Alkarice moćna, Gospe Sinjska mila, što si onog tko se Sinom tvojim zaputio, utjehom ojačala. O Gospe Sinjska ti si nam spas...

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.27 sati Ovako sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Eppur si muove' - jel'no se ovako piše, što je rekao onaj - jel'no Grk? Sve je kako valja br. Mato će Isusovu ovcu prebacit do Cvjetnjaka (Gundulićeva). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i Svilaja ji ka'no peka pokriva bit Rvata Vlaja i kamena živca. Ni bura, ni vuci... Nitko nikad znati neće ko je žešči Vlaj il’ kamen živac?!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Hm, hm... Nisu Isusove riječi. Ali valjda je mislio reći: 'Tko hoće za mnom neka bude spreman podnijeti nasrtaje kuke i motike. Bit izblesiran, prodavan, izdavan. Ali ne daj se! Duraj samo duraj pa ćeš u raj! ( 'puno lipi stvari')

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati Hah, da se ne rastresam sada u kapeli uredno parkiran pred oltarom. Krenimo sa uradbom 'Glas iz krpa'. Čuo sam da se danas nećemo sunčati na kućnoj terasi. Kaže pastirica s. Natalija da kiša propada. E onda je u pitanju i Cvjetnjak. Ali se nadam da poslije neće padati. Eto znam da će još biti đinasticiranje (na motomedu). Pa ćemo vidjeti kako dalje... Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.18 sati Preobraženje? Koliko sjećam 'osamdesetih' sam u Selskoj pokupio od vlč. T. Ivančića: 'Isus se preobrazio a Petar uobrazio'. Kako god idem se sabrat trunku za svetu misu. Susret se u Kristu sa svima dragima, sa svima svojima od Gospodina poslanima. Dati sebe i sve svoje i zamoliti da blagoslov Isusov spusti na sve nas. Amen!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati Oh, kako je dobro moći i smjeti uredno, sređeno, normalno, po mjeri čovjeka živjeti. Uploviti u dan (četvrtak, 6. 8. 2020.) s Gospinom krunicom uz HKR. I samo nastaviti u danu kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Samo da kažem jedan od dražih događaja danas bit će ćakula-bakula na Cvjetnjaku sa mojěm Pečnik-ovima uz kavu. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad se Isus preobrazio Petar se uobrazio. Pomislio da nije bilo tko kad se pred njim pokazao Bog u svojoj slavi. Realizirajmo: SPC  = RKC = SPC Od srca p. Luka

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.08 sati Evo slova iz blok koja sam olovkom pišući gledao spasiti rukopisno pisanje: 'Bože daj da sve od sebe dadem da dobijemo svetu Hrvatsku.' Eto to. A nadahnuće je ovaj dan Hrvatske fešte. Svetost Hrvatske je krajnji cilj svih onih koji su je stvarali slobodnu, nezavisnu i demokratsku. Bože čuvao si Hrvatsku. Sad je imamo daj da je posvetimo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 8. 2020. Gospodine još je 18-ti tjedan kroz godinu. A danas u petak je svagdan. U evanđelju slušamo o Tvom pozivu svima onima koje si oduševio, pa u svojoj naivnosti misle da će moći za Tobom krenuti. Ti jasno kažeš: 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.' Gospodine moramo priznat ono o odricanju sebe i prihvaćanju križa nije baš romantično. Ali za kim drugim da idemo kad si Ti sve što želimo. Evo nas spremni smo hodati za Tobom gledajući Tvoje pete, pa kuda Ti tuda ćemo i mi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 24-28)

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.14 sati Ha, tako je dobro u već poodmaklim godinama redovništva konstatirati da sam dobro odabrao. Ovaj Lojola sve mi je bliži. Primjećujem da me iskustvo ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) približilo Lojolinom zaključivanju. Doista i sam mogu potvrditi: Ako su se nevolje umnožile nosi me uvjerenje sve se dade izdurat zbog onoga kako me Gospodin gleda. Pazi ako je mene  Gospodin vidio dostojnim za 'puno lipi stvari' to me ohrabruje da putujem dalje i da ne marim za pse koji laju. Tek da kažem ovo tipkuljim (na mob) dok đinasticiram (na motomedu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Da ti dide znaš kolko se jakosti, snage i veličine primi iz duranja, križa Kristova. Uh kuda ne znaš?! 'Lujo bit vojnik Kristov znači uvik gleda očiman vire slavnog Krista kralja Boga svog.'

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma kako to baba Jako? Tebi ne stoji to smežurano lice i naborano čelo. Těs' meni sva ki curica. 'Lujo toj tako, do vične mladosti i liposti se iđe priko bora.'

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.08.2020., srijeda


- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


To i nije nešto da Isus hoda po moru jer Bog je. Ali gledaj kako čovjek Petar to može: 1. Isus mu je rekao 2. Išlo je to dok nije spustio pogled sa Isusa i ugledao valove. (knev 19a kg)

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dobro jutro, čestitam ti Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja od ... Provedi ga u radosti i veselju. Predivno je živjeti s osjećajem u srcu da imamo svoju Domovinu najljepšu na svijetu Bogu hvala!!!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija, pater Luka, šaljem vam bon: *103*# sretan vam Dan pobjede! Bog vas blagoslovio …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh lijepa si lijepa Marijo, Alkarice, Gospe Sinjska mila ti divna si u liku svom. Sva sjaš i blistaš kao da preobražena si. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati Baš sam u blok za vježbanje rukopisa napisao: 'O lijepa, o draga, o slatka slobodo što Bog nam je dao u našoj Hrvatskoj naslutiti što je to.' Slutnje nas vuku ka svetosti njenoj.' E da Hrvatska bude HSSS = Hrvatska, Slobodna, Sveta, domovina Sviju koji je vole. Eto za to bi se imalo smisla založiti. I hoću! ... Aha je bila je naša pastirica s. Natalija - strah i trepet za svaku nepodopštinu i zlo. Da samo vidite kako sa križem Kristovim u rukama suvereno vlada, svakoj nepodopštini i zlu, i ovoj beštiji koronavirusu, samo: iš, iš, iššš... Maaarš! od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i Svilaja ji ka'no peka pokriva bit će Rvata Vlaja i kamena živca. Ni bura, ni vuci... Nitko nikad znati reći neće tko je žešći Vlaj il' kamen živac?

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Haj daj ti i to bičevanje, pljuvanje, raspinje... Hej ali ne to nije život nego put do života. Bez smrti nema uskrslog života – tek to je život po mjeri čovjeka.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.54 sati Ma bez obzira što se poslije svete mise ne sunčamo na kućnoj terasi (jer sunce je iza oblaka). Isusova ovca u sobi đinasticira (na motomedu) i tipkulji (po mobu). A i kava je tu. Tako da je... A što? Nego lipo li je, lipo... Živim život svoj, svojim poslom se bavim, nikome ne smetam, niti me tko gnjavi. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.26 sati Oah dok Cetina teče a Svilaja ji ki peka pokriva. Bie Vlaja i kamena živa... Oh oh Hvatska, Hrvatska ti si tako lipa jer tvojim Vlajima u kamenu sve cviće cvita. Oh ovo je 'sabranje uz mob prije svete mise. Primi Gospodine sve što imam i znam. I to što sam bio rođeni Vlaj. Hvala što sam sada novorođeni Zagorec. Ma primi moj identitet - i daj mi se vidjeti kao što me vidiš Ti. Amen!

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moja mati i Isusova ovca (dok je bila tek ovca)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Onaj što rasprši Izraela, opet ga sabire i čuva ga ko pastir stado svoje! Jr 31

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.30 sati Rajska djevo kraljěce Hrvata... Oh, Gospa Bistrička i Sinjska, Aljmaška i Voćinske, Kamenitih vrata, Trsatska i Remetska.... Sve sam slike Gospine štovane među Hrvatima imao. Sjećam se taj projekt je bio moje 'dite' - isto kao SKAC il' Modrave. E znate trebalo je doći do slika sviju Gospinih slika štovanih među Hrvatima onih 'osamdesetih' kad nije bilo weba. Sjećam se tamo koncem 'osamdesetih' na faksu Jordanovcu je priređena izložba tih slika - moje 'dice'. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče a Svilaja ji ka peka pokriva biće Vlaja i kamena siva. Biće ji! I više neće biti rata jer s njima je Gospa Sinjska kraljica Hrvata.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Obljetnica posvete slavne rimske bazilike svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore) u narodu se slavi kao Gospa Snježna. Ovaj naziv, Sancta Maria ad nives, potječe iz legende po kojoj je usred ljeta, 5. kolovoza, u Rimu pao snijeg. Po toj legendi Bogorodica se ukazala u noći 3. kolovoza 352. tadašnjem papi Liberiju, rimskom patriciju Ivanu i njegovoj supruzi naređujući im da izgrade crkvu na mjestu označenom snijegom, koji će padati sljedeće noći. Na Eskvilinu, jednom od sedam rimskih brežuljaka, papa Liberije obilježio je granice u kojima je kasnije podigao veličanstvenu baziliku. Ona je po njemu nazvana i liberijanskom bazilikom. HIiM

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, ne mogu a da ti ne spomenem domovinski rat u Hrvatskoj. Kao teolog uvjeren sam rata ne bilo je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Čestitam mojoj braći u Kristu put ka slobodi. Nadam se da ćemo se upoznati i naći svoj Mir. Mir Raspetoga. Svima nam je oprošteno idemo dalje umirati
- Teška priča brate moj … Evo Vučić na TV… Hvala Ti Luka na volji i molitvi za Mir i jedinstvo Crkava

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ne mogu a da ti ne spomenem domovinski rat u Hrvatskoj. Kao teolog uvjeren sam rata ne bilo je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 Prepisat ću iz bloka što u nj trebao olovkom napisati - valjda jesam (za spasiti rukopis) : 'Hvala Ti Bože što si sačuvao i spasio Hrvatsku kad smo Te 'devedesetih molili: Bože čuvaj Hrvatsku. Molimo Te danas 25 godina poslije: Bože daj nam svetu Hrvatsku.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 8. 2020. Gospodine danas je blagdan Preobraženja Gospodnjeg. Kaže se: Isus se preobrazio a Petar uobrazio. Radi se o tome Gospodine Isuse kad si Ti poveo na goru svoja tri učenika među njima i Petra i pred njima se preobrazio - pokazao u svojoj slavi. Petar bit će pomislio da ni on nije bilo tko kad se pred njim u svom sjaju pokazuje svemogući Bog. Bit će ga je obuzela taština kada Ti Gospodine predlaže neke sjenice gdje bi se i on tako rado odmarao. U to se pojavi oblak i iz njega glas: 'Ovo je Sin moj Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušate ga!' Hvala Ti Gospodine što si Ti u svojoj biti slava, sjaj i ljepota. A Tvoj križ je samo put do Tvoje biti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 17, 1-9)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.15 sati Haj idem đinastirajući (na mntomedu) istipkuljiti (na mob) koju Hrvatskom blagdanu: 'Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja'. Taj blagdan je sutra (danas u srijedu) Eh kako o važnost ovog dana ne govoriti kao političar, nego kao duhovnik - teolog? Ha, pa volja Božja je da imamo dom i domovinu. Dakako slobodnu, pa i demokratsku. usmjerenu posvećenju. Ono što svaki dobronamjerni želi je imati svetu Hrvatsku. To ne znači da 'vjerkač' i dalje u školama neće biti izborni. Trebamo biti svjesni da je Hrvatska kolijevka kršćanstva. Evo sveti Pavo je radio na Mljetu. Nadalje Hrvatska je izrazito Marijanska. Malo zemalja ima kao Hrvatska Gospinih crkava. Hrvatska je odavno predziđe kršćanstva. Koliko je vrijedno patiti osobno to tek sada iskustveno znam. A svi bismo trebali znati koliko je velika Hrvatska patnja. Domovinski rat su zapravo nacionalne duhovne vježbe. Na nama je, ovom naraštaju, dati sve od sebe da stvorimo svetu Hrvatsku. Hajmo dajmo. Evo ja dajem svoju karijolu ona je ta koja mi je dala 'puno lipi stvar'. Neka nam i da svetu Hrvatsku. Haj, zdravě i veseli bili!

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat da vojnik Kristov nema svoje želje. Glavnoj mu da bude 'nako kako želi Krist njegov kralj.' Hu, dide menij rekla naša Alkarica šta bi njezin Sin htija.

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo bil' pozoba kokuruz? Ahu baba Jako kad baš pitaš: oću!!! Ovi… ne bi sad! Ovi… biii! Ma nek bude volja Božja!

- 06:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.08.2020., utorak


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče, a Svilaja ji ka peka pokriva ispod nje će biti Vlaji dok je kamena siva. Niko im nemore ništa krš svoj krče, alku trče. Prkose životu, bolešćine od nji bižu. Iz bukare popju vrancuzice, na balote koju bace. Prst u uvo pa zapivaju ojku svoju: oja noja oooj. Na dernecin zaigraju šuplje kolo. Bogu se mole, Gospu Sinjsku vole. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- P. Luka evo vam br. bona kako bi mi mogli slati poruke i zahvalna sam vam na svim porukama i molitvama i dragi Gospodin Bog neka vas Čuva i krijepi :-) br bona … BB
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice mila ako je sveta stvar činiti volju Božju. A što je ona ti si nam rekla. Samo nadalje nam govori i pomozi je vršiti.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marie Vianney, legendarni Arški župnik (Curé d'Ars), rodio se 8. svibnja 1786. kao seljački sin u Dardillyju kraj francuskog grada Lyona (departman Rhřne). Djetinjstvo i mladost proveo je u vrijeme strahovlade francuske revolucije. Na vjeronauk je išao potajno, a prvu pričest primio u ŕuaglju. Zaređen je za svećenika 1815. iako nije bio dobar student (padao je gotovo na svakom ispitu) i loše je vladao latinskim jezikom. Najprije je djelovao kao župni vikar u Ecullyju a 1818. postavljen je za župnika malenog i siromašnog, vjerski zapuštenog i zanemarenog sela Ars-sur-Formans blizu Lyona (departman Ain). Obilazio je svoje župljane, naročito bolesnike i siromahe, provodio noći u molitvi pred Presvetim Sakramentom i trapeći se činio pokoru za svoje vjernike. Omiljeni i neumorni ispovjednik…

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Baš je bio nastup časne sestrice, naše pastirice s. Natalije, sve od krhkosti i blagosti koja se sa križem Kristovim oštro i odrješito zaprijetila beštiji koronavirusu i svakom porodu Zloga: 'Ala, ala nemamo šta pričat! Goni se, nosi se, maaarš! od križa Kristova!' ... I u blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Web prostranstvo mi je već postao radni prostor a to će bit dok me bude ovdje (u 'suznoj dolini').' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


'Neka ti bude kako želiš!' (Mt 15, 28) Gospodine Tvoja majka, moja Alkarica mi je otkrila Tvoju želju. Baš mi se sviđa Tvoja želja. Neka mi bude tako.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.52 sati To je život! Starčeki Isusove ovce su na čistom i osvježavajućem zraku na kućnoj terasi. Poslije svete mise ova Isusova ovca je imala duhovnu ćakulu-bakulu i svetu ispovijed od grijeha. Čujem da će postati stanovnik ove kuće na Fratrovcu subrat p. Musa. A trebao bi do Velike Gospe doći i p. Antunović. Ah, novaci u Splitu 'osamdesetih'. Eh kava je tu. Samo srrrk.... Pa ću još koju za 'Glas iz krpa'. ... E bit će još đinasticiranje (na motomedu). A pokušat ću učiniti đir uz gelender hodnika. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.08 sati Ha dobra je ona Lojolina: kad ljubiš ljubi kako spada - do kraja. Ako te ljubav nađe dostojnim bolom će te pohoditi: prokušat, isponižavat, obezvređit. Ustraj, ne daj se, unatoč svemu vjeruj u ljubav. I dobro znaj, neka te kroz sve nosi što ćeš poradi ljubavi morati podnijeti: Miljenike svoje ljubav sjajnom krunom kruni. Evo s ovim mislima Isuse ljubavi dolazim Ti u ovu svetu misu. Daj da svi mI koji smo Tvoji vjerujemo u LJUBAV. Amen!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.38 sati Kako? Kako? Kako toliko može biti zapušten netko tko je susreo Krista? Kako ne shvaća da kršćanin nije nešto razbucano, nabacano. Nego sređeno i uređeno. Hvali i slavi Isusa a Mariju primjereno časti: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Da Isus hoda po moru ništa nije posebno jer Bog je. Ali kako Petar po moru hoda? 1. Isus mu je rekao 2. Išlo je to dok nije spustio pogled sa Isusa i ugledao valove. (knev 19a kg)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad Isus kaže: Ne onečišćuje čovjeka što na usta ulazi, nego što iz usta izlazi.' Zapravo je rekao: Haj realizirajte: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.18 sati Dobro je, ipak je dobro. P. Batinić se nije danas sjetio da me treba odriješiti od grijeha i opačina. Sad me nazvao a ja sam mu rekao sutra (utorak) poslije mise u 10 sati ga čekam. Ma divna je stvar imati subrata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Baš i ne znam jesam li uspio u blok olovkom napisati. Ali evo pokušat ću se sjetiti tipkuljeći na mob što sam htio napisati (za spas rukopisa) : 'Ova raspetost (RBK) mi otvara oči za važnost napisanog.' Eto tako nekako tamo piše. A važnost naravno nije zbog knjiške ili novinarske vrijednosti jer ovi pisani prilozi su ispod svakog kriterija. Ali ipak su dokument koji govori kako napreduje rehabilitacija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 8. 2020. Gospodine danas u srijedu 5-kolovoza, 18-tog tjedna kroz godinu, liturgijski je svagdan kad se možemo spomenuti posvete bazilike svete Marije Velike u Rimu, dan znan kao blagdan Gospe Snježne. Ovaj dan je značajan jer u Republici Hrvatskoj je državni blagdan: 'Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.' Danas je neradni dan. U evanđelju i danas slušamo o gesti Tvog milosrdnog Srca. Kada Te molila jedna tuđinka da joj pomogneš. Premda si po općem uvjerenju bio poslan samo svojima. Rekao si: 'O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš.' Molimo Te Gospodine proširi nam srca da prepoznamo braću i sestre gdje god ih ima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 21-28)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.16 sati Baš na ajfonu gledam web counter kaže da je danas bilo 58 web župljana. Haj ti reci koju o evanđelju (utorak). Aha, 'Ne onečišćuje čovjeka što ulazi na usta, nego što iz usta izlazi.' Čovjek koji je zbiljski Božji, koji je Gospodinu dao kormilo svog života i rekao: Vodi kud hoćeš me! To je čovjek kojemu je Gospodin učinio srce po Srcu Svojemu. Takav čovjek ne može bilo što pričat i koješta radit. Takav ima potrebnu finoću i otmjenost u nastupu. I kod normalnog čovjeka će probuditi poštovanje i uvažavanje. Shvaćate? Pravo pobožan nije onaj koji tek zna sve molitve, koji zna sve što se na 'vjerkaču' priča. Pravo pobožan je onaj kome je srce Isus učinio po Srcu Svojemu. Tj. koji Isusu nije smetao da mu učini to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov zna šta mu triba. Ko ima trbuj zna da ga triba napunit jilom. Čovik ima dušu koja sluša Krista kralja Boga svog.' Aha dide svej za nešta.

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Vidiš Lujo čin san ti kokouruz ispekla. Ne triban ti dalje govorit. Ti znaš da tribaš zobat. Tako i dragi Isus prikoviše ne priča.' Aha baba Jako samo najpotribnije.

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2020., ponedjeljak


- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blizu je Gospodin svima koji ga prizivlju, svima koji ga zazivaju iskreno. Ps 145

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji blaženi zaštitnik Augustin Kažotić- hrvatski duhovni velikan, rodio se u Trogiru oko 1260. u hrvatskoj plemićkoj obitelji. Majka mu se zvala Radoslava. Dominikanac, zaredio se u Trogiru ili Splitu, studirao na pariškoj Sorbonni od 1287, a 1303. imenovao ga je zagrebačkim biskupom papa Benedikt XI. Branitelj siromaha i obespravljenih, promicatelj zdravstvene zaštite i higijene, začetnik humanizma u sjevernoj Hrvatskoj, teološki pisac, vrsni govornik i znanstvenik, u Zagrebu je utemeljio katedralnu školu i knjižnicu. Siromašni sjemeništarci školovali su se besplatno. HIiM

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Daleko me drži od puta zablude! Ps 119

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka hvala vam za sve vaše poruke i poduke. Neka vas blagoslovi i čuva dragi Bog, uz puno pozdrava i mali bon *103* … #
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.03 sati Ouh, istjecale su 'sedamdesete', treštalo je Kmanskoj fronti: 'Uvijek sam bio pametno dijete, prao zubiće, prije ručka rukice... I štaaa? Pusti me, o pusti me... Hoću bar jednom, eto baš hoću da budem blesav, i vala neka ću.' Eh takav mladenački bunt se probudio 1999 u ovci. I ona hop sebi zacrtala da će biti 'blesava'. A što? Poradi Krista sve pa i to! I ona ostavlja regularnost, propisanost, sigurnost... Svemu tome buy, buy... Odabire totalnu neizvjesnost. U Kalkutu u zagrljaj tigrovima i krokodilima... Dobro poslije šest mjeseci morala (viza problem) je napustit tigrove, krokodile i krvoločne komarce... Ali ni mi mi krěvo, ni mi žaj... Osta sam ono sto mi je želja zauvijek bit: radije radikalan nego razlomak. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska od milosti ne trebamo ti pričat o svojoj grezosti ta Vlaji smo znaš. E da je imat srce kao tvoje i ne činit grije svoje.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati A evo što sam maloprije olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Naša pastirica s. Natalija je na pravi način pobožna. Osim što je ovu beštiju koronavirvs tako snažno prokinula križem Kristovim da će vrcit ijujuuu. Naša pastirica je jutros podrezala noktiće na ruci Isusovoj ovci - već je bilo i vrijeme jer ova korona priječi moju Pečnik-ovu koja se za to brine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ma haj daj pusti me sa tom složenom formulom sa više nepoznanica za normalan život. Budi ti normalan da se na te ugledam.

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.32 sati Ajuuu lipo li je, lipoli je... Biti starček Isusova ovca i biti na čistom zraku na kućnoj terasi. Baš čujem subrat p. Lučić kaže čist i pobožan zrak. To bit će zato jer su nas starčeke Isusove ovce stavili ovdje poslije svete měse. Sad bi naša pastirica s. Natalija trebala pripraviti i donijeti nam kavu. Pa da padne srrrk... I ćakula-bakula poteče. Vjerujem da će napose dobri Anđelko staviti Isusovu ovcu da đinasticira. To i sve drugo kao i ovo je uklopljeno u redovnički đir koji i danas Bogu hvala ide 'sve u šesnest'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.15 sati Ouh, 'posa' ću poslije. Sad se saberi, priberi i skruši za svetu misu. E p. Batinić je reka danas navrati i pročeljati ovu dušu razbucanu. Sveta misa je događaj za sve one žele sve i ništa više. E u ovoj svetoj misi zahvalit ću Gospodinu za napose dobrog njegovatelja Anđelka koji se brine da Isusova ovca ne zakržlja dok je meštar Splićo na moru. Jutros je uz tu ovcu bio dok je učěnila đir uz gelender hodnika. A poslije će je stavit za motomed da đinasticira. Oh Bože primi nas sve i daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati O hvala Ti, hvala dobri Bože što s Gospinom krunicom uz HKR uplovljavam u novi dan (ponedjeljak, 3. 8. 2020.). Što ću i ovaj dan gledajući Tebe Gospodine se moći uzdići iznad karijole i svega što me pritišće dolje. U letu moći živjeti ovaj dan. Od srca zanosno i radosno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Bit ću sretan jer ovaj dan će i zbog mene biti ljepši. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, misliš da sam blesav ili stvarno mislim da bi moglo ići: SPC = RKC = SPC Udaren sam u glavu ali nisam blesav nego čvrrrsto uvjeren! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Huh, evo i večeras (nedjelja) ću prepisat slova koja sam olovkom u blok napisao za spas rukopisa: Porcijunkula? Pa franjevačkoj i isusovačkoj duhovnosti zajedničko je to što i jedni i drugi imaju žarku ljubav prema Gospodinu Isus Kristu. Moram priznat da mi je sve do ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) bila bliža i draža franjevačka. Ali tek sam sada spoznao zašto je u korijenu Lojoline duhovnosti raspeti Krist. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 8. 2020. Gospodine danas u utorak 4-tog kolovoza, 18-tog tjedna kroz godinu je spomendan svetog Ivana Marija Vianny-a, prezbitera. Imendan imaju Justin i Cecilija. U evanđelju slušamo kako su Te oni zavrnuti farizeji opet gnjavili sa nekakvim starim pravilima, o pranju ruku prije jela i slično. Ti si im fino rekao: 'Ne onečišćuje čovjeka što ulazi na usta, nego što iz usta izlazi.' Molimo Te Isuse Kriste Bože naš učini naša srca po Srcu svome pa će sve naše rijeci i postupci biti kako valja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 15, 1-2.10-14)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.14 sati Eh kako su neki ljudi dobri, dobri, uporno dobri??? To su oni koji ne miču pogleda sa Gospodina Isusa Krista. Vjerujem da nisam jedini ako maknem pogled od Krista tonem. Eh znači treba neprestano očima vjere gledati Krista - ako hoćeš da sve bude kako valja. A valja znati da smo Gospodinu toliko dragocjeni da nas čuva kao malo vode na dlanu. Oka ne miče sa nas. Zbog nas oka ne sklapa. Kada toga postanemo svjesni ni sami svoga oka nećemo maknuti od Gospodina. Eto ovo je 'Razmatranje uz mob'. Koje tipkuljim na mob je dok đinasticiram. Tj. dajem podršku padaliranju nogu plesom 'zlatnog palčeka' po mobu. (Sada je 18.34 sati). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide štaj za te vira? 'Lujo vojnici Kristovi znaju daj vira uže o kojen visiš da ne padneš. Ki šta ti držiš svezanu kravu Zekulju da ne ode u štetu.'

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajme baba Jako brez šuverina smo. Kako ćemo vatru užeć? 'Lujo eno mrva žere u lugu. Važno ti je mile imat mrvu vire u dragog Isusa kad te stisne da te spasi od propasti.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2020., nedjelja


- I kod nas je danas ovaj odlomak iz Matejevog jevanđelja.
- Puno je toga istog kod SPC I RKC Od srca p. Luka

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.19 sati 'Ciao, ciao... Bog!' Je, je i gotovo! Dobro je imati svoje ljude. S kojima si u srcu uvijek. Nedjelja popodne mirno teče. Uz njegovateljicu 'Lj' sam učinio đir uz gelender hodnika. A i kavu mi je donijela. Čuo sam se i sa svojima u Solin (seka Iva). Bio je srrrk... Ćakula - bakula je potekla i tekla, tekla... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dok Cetina teče i zavijaju vuci uvik će nam biti žuji na ruci. Bit e ponosa i slave jer na kamenu tome Vlaj je svoj na svome. A šta nam fali kad je s nama Vlajina koja nas razumi i shvaća Alkarica moćna, Gospa Sinjska, kraljica Hrvata. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U nizu omiljenih ljetnih marijanskih blagdana danas slavimo staru franjevačku svetkovinu, Gospu od anđela. Ta svetkovina potječe iz prvih franjevačkih dana. Na ovaj dan se prisjećamo obraćenja svetog Franje Asiškog, koje se dogodilo upravo na današnji dan, 2. kolovoza 1208, u crkvici svete Marije od Anđela, podno grada Asiza. U franjevačkoj povijesti ta crkva je poznata kao Porcijunkula (Porziuncola). Crkvica Porcijunkula nalazi se danas unutar bazilike Svete Marije Anđeoske koja je građena po nalogu pape Pija V. od 1569. do 1679. Papa Pio X. uzdigao je baziliku na čast papinske bazilike nazivajući je "majka i glava svih crkava franjevačkog reda".

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Viruj, viruj viro moja ti jedina znaš, zbog čega mi sve cviće cvita. Viro prkosi ne daj se ove nevere i kiše te se ne tiču. (Buh, 'virus napad' me htio onemogućiti da mi 'sve cviće cvita' jer je uništio ključni dokument koji je govorio da je krenulo 'puno lipi stvari'. Znam da je, ako nemam potvrdu imam vjeru.) Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Došli smo ti majko draga sa svih strana ovog svita iz Ogorja, Dugopolja i Muća... Gospe Sinjska koja svašta znadeš da nas naučiš kako na vodi biti a ne tonuti.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Evo šta sam olovkom napisa tamo u blok, ne bi li sačuvao rukopis: 'Tukle su me nevere i kiše. Al' me nisu slomit mogle. Na vjeri čvrstoj kao kamen sve bitno je oslonjeno. ... A je bila je naša pastirica sva krhka s. Natalija i ruci držeći križ Kristov - čvrstinu svih čvrstoća i jačinu svih jakosti. Pa po rebrima lupila ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Šta sam rekla?! Smjesta van! Ovdje ima mjesta samo za križ Kristov!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne želiš potonuti i ne trebaš. Samo se nasloni na čvrstu stijenu. Pogled vjere ne skidaj s Krista Gospodina.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.41 sati 'Pusti mreže te i sve poslove. Fino smireno, sabrano, čekajući početak svete mise kreni sa preglednikom dana 'Glas iz krpa' što ću po svoj prilici nastavi poslije svete mise sunčajući se na kućnoj terasi. Gdje ću naravno i kavu sptě. Ako ne stignem onda ću u sobi đinastirajući (na motomedu). Hvala Bogu za našega njegovatelja Anđelka uz kojega sam učinio đir uz gelender hodnika. Tokom dana imat ću još đinasticiranje (na motomedu) a večeras ću gledat učinit još jedan đir uz gelender hodnika. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


8.56 sati E devedesete su bile dani gaženja i satiranja pa ponosa i slave moje Hrvatske. Boljelo sve i što moju Hrvatsku. Ah Škabrnja, ah Vukovar... Boljelo me što su mi moji redovnički poglavari priječili da uzmem pušku i branim svoje. Ma Bogu hvala: imamo slobodnu Hrvatsku. Treba sve od sebe dati da bude sveta Hrvatska. Ja Isusova ovca odabirem to kao svoj cjeloživotni projekt. A s tom nakanom idem sada pred Gospodina u ovu svetu misu. Primi Gospodine suze i ratove moje Hrvatske. Primi od mene svoje ovce sve što imam i znam. Daj da sve to utkam u svetu Hrvatsku u što su utkane rijeke suza i krvi generacija ljubitelja svete Hrvatske. Bože čuvaj Hrvatsku i daj nam je svetu. Amen!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo. (Ivo Andrić)

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Plovi, plovi mala barka... Kroz snove... Nakon što je imala Gospinu kruněcu uz HKR baraka, točnije stari ruzinavi brod uplovljava u 18a kg nedjelju. Ma jel' to franjevačka Porcijunkula. Dan obraćenja zauvijek svetca koji oduševljava romantične duše. Sveti Franjo je neodoljivo drag svetac jer kad je susreo Isusa Krista sve mu je dao. A dajmo sve od sebe da ova dragi dan bude draži i ljepši: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nahranio tisuće gladnih s par kruhova i malo riba? Samo je davao a gladni su samo uzimali. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati I večeras (subota) ću prepisat što sam u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Ma kakvi jednolično i dosadno uopće nije. Fino sjeděm ili ležim, smireno podnosim ovu svoju raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu).' Eto tako tamo piše. A što? Sve pratim i pazim je li sve usklađeno sa onim što mora biti. Mogu reći za sada je kako valja. Bogu hvala živim ono što sam tražio. A to što nemigam su takve malenkosti. To je kao da pridajem važnosti tome što imam dugačak nos. Svojim temeljnim poslom se mogu baviti savršeno. Svaka sveta misa mi je 100% valjana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 8. 2020. Gospodine u 18-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u ponedjeljak, 3-ćega kolovoza je svagdan ali možemo se spomenuti i domaćeg sina blaženog Augustina Kažotića, redovnika i Zagrebačkog biskupa. Začetnika humanizma u sjevernoj Hrvatskoj. Bio je on najugledniji čovjek u Hrvatskoj u 14-tom stoljeću. Imendan imaju: Augustin, Martin i Spaso. U evanđelju slušamo korisnu stvar za život. Petar je mogao hodati po vodi dok je gledao u Tebe Gospodine. Ali čim je pogledao u valove počeo je tonuti. I naša svakodnevnica je često, ako ne uvijek, kao hodanje po vodi. Molimo Te podaj nam milost očima vjere uvijek gledati u Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 14, 22-36)

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.25 sati Ha, Bogu hvala neće, neće! To je njegovo neotuđivo pravo. A sutra ću učinit 'posa'. Baš me je njegovateljica 'Lj' stavila za motomed da đinasticiram. Ha s ovom 'Lj' se ipak dade. Jutros, a i maloprije sam uz nju učinio đir uz gelender hodnika. Haj baci oko na evanđelje (nedjelja) i kaži koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha Gospodin ne hrani samo naše dušice. Nego i gladne trbušćiće. Ali kako je samo znao da su ogladnjeli. Tu je važno prěmijetiti Krist Gospodin je zaokupljen čovjekom u kompletu. On ne priča samo nadnaravi i duhovnosti. On se bavi i trivijalnostima. Uživljava se kako je narodu slušati ga čitav dan a već im kruli u želucima od gladi. E ali kako nahraniti tisuće gladnih sa premalo hrane? Onda izvede čudo u svojoj maněri, gotovo smiješnoj, Gospodin je samo davao a gladuši su samo uzimali. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide neiđe mi u glavu kako se tebi da, ko god te upita otić mu pomoć radit. I nikad nisi umoran? 'Lujo vojniku Kristovu se sve da i nikad se ne umori jer je sebe Kristu kralju prida.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E baba Jako kod na silu ki u vanđelju ja samo uzěman a ti iz ognjišća samo daješ. 'Lujo nikad ti neće nestat ako ruke su kojiman daješ pridaš dragom Isusu.'

- 06:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus samo daje - oni samo uzimaju… (knev 18a kg)


Haj učini čudo među svojima kada ti na obrok dođu. Lijepo se pomolite. Poskrivečki svoje ruke predaj Isusu. Pa s tim rukama daji i neće ti nestati. (knev 18a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2020., subota


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ante Kapitanović: Baba Dota rođ. Kapitanović , nazvana po tome šta je kao kćer jedinica imala veliki miraz (dota po dalmatinski)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dva su draga, dva su sveta mjesta o gorama. Ogorje i Međugorje Hrvatska su - katolička mjesta. Sveti su im Isus i Marija. HVALJEN ISUS I MARIJA.

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zašuitnik Alfonz Liguori (Alfonso Maria de'Liguori) rodio se 27. rujna 1696. u Marianelli blizu Napulja kao najstariji sin velikog admirala Napuljskog kraljevstva. Izuzetno nadareni dječak, ljubitelj glazbe, pjesništva i slikarstva, doktorirao je pravo na napuljskom sveučilištu. Napustio je odvjetničku karijeru 1723, studirao teologiju, 1726. postao svećenikom i djelovao kao vjeroučitelj u Napulju. HIiM

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nek me štiti tvoja pomoć, o Bože! Ps 69

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Užgan od Gospodina Lojola je začuo: idi i zapali svijet! Krenuo je on svojim isusovcima čineći sve na veću slavu Božju. (kev sveti Ignacije Lojolski)
- Hvala pater od srca! Sv Ignacije Lojolski moli za p. Luku, i sve nas ovce u ovoj web mreži!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska Vlajino naša premda jesi Sinjanka na tebi se vidi da si Isusova roda ne staješ davati, nikad ti ne nestane nit se umoriš dijeliti.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.18 sati Prepisat ću iz bloka što sam tamo olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Mladosti o lijepa mladosti. s. Nataliji je sedam banki a sva je od mladosti. Brine se oko nas starčeka Isusovih ovca - vječnih mladića. I danas je mladenački zanosno križem Kristovim zaprijetila beštij koronavirusu i svakom zlu: iš, iš, iššš... Marššš od svetoga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Neviđeno čudo da s malo kruhova i par ribica nahrani tisuće gladnih se svodi na jako jednostavnu gestu: Isus je samo davao a gladni su samo uzimali, uzimali.

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.33 sati Oh sunce, sunce gri, gri... I govori sto bi htio na mob istipkuljiti. Oh hvala, Ti hvala dobri Bože što je za sada sve kako valja. Doma sam došao a i pameću sam doma koliko se može. Imam meštra Spliću koji je danas na moru. E za 'Glas iz krpa' valja kazat da ću danas đinasticirat bar dva puta. I Bože hvala Tě cio dan slobodno i komotno redovnički đir ide sve u šesnest. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Aha ova ti je dobra Lojola: 'Iskustvo nas uči da se nadati većem plodu ondje gdje je mnogo protivština.' A Bogu hvala obija je protivština bilo. Ako ne i preobilja. Ali ni mi krivo, ni mi žaj sve je zaraj 'puno lipi stvari'. Evo Gospodine primi sve to u ovoj svetoj misi. Primi i našu pastiricu s. Nataliju kojoj je danas rođendan (ima sedam banki = 70). Bože koji si sve naše daj nam volje i snage činiti uvijek: sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Dobro je, baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Premda sam za vidjeti nikakav. Ipak samom sebi i Gospodinu koji sve vidi želim pokazatě da sam redovnik Bogu posvećen. A znači mi to da dan početi i zaključiti s Gospinom krunicom. Znam ovaj svijet, moja Hrvatska i Crkva mi je povjerena. I tko će ako ne ja, Isusova ovca za sve zazivati Gospodina da nas čuva svakoga zla. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ante Kapitanović: Lujo, jedno pitanje šta je to moja prababa utkala u tebe, da ti je vječna inspiracija...
- Da šta? Dosta je da sam njen mile (to sam bio, jesam sada, a biti ću i zauvijek)

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, slabi smo ljudi. A zavođenjem činimo jedni druge još slabijima. Pustimo to i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Evo i večeras (petak) ću iz bloka prepisat slova koja sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Lojola ti vidiš i sve znaš o ovoj Isusovoj ovci pa mi signaliziraj je li sve AMDG = sve na veću slavu Božju.' Eto tako tamo piše. Baš sam pameću prebirao koga od Nebesnika da izaberem za savjetnika u ovoj raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Pa Lojola ima iskustvo kao ja. ... Sutra (subota) meštra Spliće nema jer je na moru. A ni od Cvjetnjaka ništa jer ispriječila se ova baštija korona. Bogu u ruke! Znači redovnički đir sve u šesnest. Bitno je da ide AMDG. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 8. 2020. Gospodine danas je 18-ta nedjelja kroz godinu. Ali je i franjevačka svetkovina Gospa od Anđela ili Porcijunkula. Na današnji dan 1208. se obratio svetě Franjo Asiški. U evanđelju slušamo kako si ljude svojim nastupom hranio duhovno ali nisi zanemario ni njihove gladne trbuhe. Nahranio si na tisuće gladnih na Tebi svojstven način: samo davao a gladni su samo uzimali. Molimo Te Gospodine idemo danas nahraniti naše gladuše. Dajemo Ti svoje ruke, a po njima daji našima i neće nam nestati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 14, 13-21)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana
18.17 sati Đinasticirajući (na motomedu) razmišljam (koliko se da). A to što razmišljam tipkuljim (na mob). Gledam baš evanđelje (subota). Pazi ti one ženske za jedan ples: 'Daj mi na pladnju glavu Ivana Krstitelja.' Zamisli ti to glava 'Najvećeg od žene rođeněh', dakle Ivana Krstitelja je cijena plesa jedne žene - Herodijade. Trebamo znati da smo slabi. A zavođenje je zlo jer to je način da drugoga još oslabiš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo pamet u glavu. Vojnik Kristov prija neg učini štaj naumija se upita: more li to platit?' Ma dide glavno daj AMDG.

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E matere mi to ću učint... Evo dajen kravu... 'Lujooo aj ća, nemoj se nikin klet. Dostaj bilo isprid Brista!' Evo sad ću baba Jako. Samo da vidin oćel' izgubit kravu?

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Veljača 2024 (117)
Siječanj 2024 (131)
Prosinac 2023 (104)
Studeni 2023 (142)
Listopad 2023 (115)
Rujan 2023 (115)
Kolovoz 2023 (133)
Srpanj 2023 (114)
Lipanj 2023 (136)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
free hit counter

free hit counter
Stavio: 28. 6. 2023