Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

30.06.2020., utorak


Svilaja sveto brdo Svilaja. S ovu stranu Vlaška Alkarica milostiva Gospa Sinjska, a s one uski gaća dugi kuparana il' šesnih šotana eto Ogorana.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.18 sati Buh, pravo za reć ni ne znam što cu natipkuljiti na na mob. I odaslati nekom ijujuuu... dokle se prostire web kontinent. Ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) i sve što je ta raspetost rodila (uz ostalo i web župu Gospe Sinjske) uklapa se da bude dio ploda ove raspetosti (RBK) Plod vam je znam pod umjetničkim imenom 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O dođi k nama Alkarice i majko mila Zloga i svaki njegov porod ti si zgazila. O Gospe Sinjska budi uz nas.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati A evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Ako je Gospa Sinjska spasila Sinj od Turaka dat će i da Isusova ovca profunkcionira što pretpostavlja miganje. Moja Alkarice nije lažljivica. ... Aha, bio je strah i trepet za svako zlo. Naša pastirica s. Natalija je križem Kristovim samo tako lupila ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: Nemoj me ljutiti inače ću te... Jesam ti rekla sam: Nosi se! Crtaaa od kriza Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zorom ti već lijem molitve u nadi čekajuć. Ps 5

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Rimski car Neron bio je oličenje umišljene veličine te neodgovorne i samovoljne vladavine. Smatrao je da bi svojim pjesničkim darom nadmašio i Homera, samo kad bi mu se pružio prizor sličan padu Troje. Zato je 16. srpnja 64. dao podmetnuti požar koji je djelomično ili sasvim uništio više gradskih četvrti u Rimu. Mnoštvo ljudi ostalo je zbog njegove ludosti bez krova. U gradu je nastalo silno neraspoloženje koje se lako moglo pretvoriti u bunu protiv tiranina. Neron je u strahu za vlastitu kožu bacio krivnju na nedužne kršćane. Tako je buknuo prvi progon kršćana u Rimu. Rimski povjesničar Tacit govori u svojim Analima - napisanima nakon 117, o velikom broju kršćana koji su tada stavljeni na muke. Neke su bacali pred divlje zvijeri, a drugi su gorjeli kao žive baklje u Neronovim vrtovima. HIiM

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Blago tebi ako Zloduh sikće na tebe: Što ti imaš sa nama?!! Baš tako je opsjednuti Zlim siktao na Krista Gospodina.

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Ala zraka, svud oko nas... Zrak, zrak - sveži zrak na kućnoj terasi. Gdje su nas naši stavili poslije svete mise. Je, da se sunce baš i ne vidi - ali zraka besplatnog ima do mile volje. Naša pastirica s. Natalija nam je donijela srrk... kavu. Kažem vam mi starčeki Isusove ovce ovdje na Fratrovačkom brějegu živimo ali baš živimo. Eh na svetoj mi sam bio beskrajno dragom starčadi Ogorskom koji su iz Dike Nebeske ćirnuli vidjet svoga milu kako misi. Oni su istinsko blago duše moje. Oni su 'Ponos Hrvatske' - u ime njihovo značku je primio 2006. njihov mile. Ha, a za 'Glas iz krpa' valja kazat sada kad se nadišem zraka i ispijem kavu ću u sobi đinasticirat (na motomedu). A večeras hvala Ti Bože radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.22 sati A ma pusti sad djeda svog pradjeda i što je on imao u Ogorju. Ma isto je bio pravi posao probirati te stare papire s tavana kuće - kule u Ogorju. E a sad na svetu misu svom starčadi Ogorskoj koji su pokopani u šematorju sv. Jure u Ogorju ili bilo gdje u svijetu. Zahvalit se svima su me dali. Neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9. IX. 1867. Plaća poreza na stoku: 2 konja, 1 magarac, 5 goveda, 65 ovaca, 55 koza, 3 svinje. (Luka Rađa, djed pradjeda Isusove ovce Preuzeto: www.jimradja.com)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


00.54 sati Asti sto! Tek ovolišno?! Idem kušat još hrrr...! 4.41 sati Ajoooj koja je to lipotaaa, ajmeee! Dosta je bar kratko da ti u snove dolepršaju anđeli obnovljen si, preporođen i spreman za novi dan. Za koji minutić imam Gospinu krunicu uz HKR i onda uplovljavam u ovaj dan (utorak, 30. 6. 2020.) Pa onda nastavljam kroz sve događaje i susrete u ovome danu hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časiti! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: A baba Jako lakoj tako bit pobožna kad ti je dragi Bog da sve šta tribaš. Imaš svoje ovce, 'Lujo iman jer se napatila nemajući ništa. A sad iman i svog milu...'
- Luka, Bog te blagoslovio zajedno sa svim tvojima-Božjima po zagovoru Majke Marije, bojovnice Gospe Sinjska, i sv. Josipa. (fra ...)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, shvati, daj shvati SPC i RKC su dvije pole iste jabuke. Haj molim te prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC budimo jabuka! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


A Bože sačuvaj da se ja nečim ponosim, osim križem Gospodina našega Isusa Krista, po kome je svijet raspet meni i ja svijetu! (Gal 6, 14)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 Evo što sam večeras (ponedjeljak) pokušao olovkom u blok napisati (za spas rukopisa) : 'Reci, samo mi reci Bože da na me zaboravio nisi.' A eto to tak nešto... Ali znam dobro znam Bog ustrajno vjeran ostaje. I onda kad svi odustanu On vjeran ostaje. To znate da sam ja kao Isusova ovca 19. 4. 2005. primio izljev Isusove ljubavi prema meni, Njegovoj ovci. Što me čini izuzetno sretnim. Ali ne zato što ću tek nogama promigati nego ću profunkcionirat baš kako spada. A Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2020. Gospodine u 13-tom smo tjednu kroz godinu. Zakoračili smo u srpanj. Danas u srijedu 1-og srpnja je svagdan. Imendan imaju: Oliver, Predrag i Zvjezdana. U evanđelju slušamo dok si se bavio svojim poslom, oni sa nečistim dusima su gunđali: 'Što ti imaš s nama Sine Božji? Došao si ovamo prije vremena mučiti nas?' Gospodine i danas ima onih kojima riječ o Tebi para uši, ne žele čuti istinu jer traži promjenu njihovog izopačenog razmišljanja i krivih stavova. Molimo pošalji nam Svog Duha i urazumi nas a po nama sve oko nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 28-34)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Oh zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova. Hvala, hvala... Jer mogu i smijem živjeti kako spada. U ovom periodu života spada da sam nogama nemigajuća Isusova ovca. Svoj sam na svome sa svojima. Nitko me ne prisiljava da migam. Ne prijeti, ne zastrašuje. Oh grozno je bilo kad sam bio u rukama nekih tuđinaca, koji su mi predstavljali kao moji i da me vooole. Ah, grrr... A ovo? Jel' ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Znači trebalo bi bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. ... Daj shvatite ako smo Isusove ovce ili kakve drugo beštije. Isus je nama je uvijeeek u sve dane. A osobito onda kad nam najpotrebnije. Kad nam se čini da je nestao ili da je zaspao - tu je sigurno samo trebaš u srcu probuditi vjeru. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo zavali Kristu našem kralju za sva izdajstva i razbojstva koja su dotakla srce naše Alkarice. Kojaj ti je svojm suzom dala krila.' E dide daj mi je bar s miron podnosit.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako lakoj tako bit pobožna kad ti je dragi Bog da sve šta tribaš. Imaš svoje ovce, 'Lujo iman jer se napatila nemajući ništa. A sad iman i svog milu...'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2020., ponedjeljak


Moćne riječi kardinala Roberta Saraha, perfekta kongregacija za nauk vjere svećenicima, ostavljaju bez daha.
Vi ste ti koji držite sile svijeta! – rekao je, između ostalog!
"Sotona ima žestoku mržnju prema svećenicima. Želi ih oskvrnuti, natjerati ih da padnu, da se iskrive. Zašto? Jer čitavim svojim životom naviještaju istinu križa. Svećenici i posvećene osobe ne mogu svijet ostaviti ravnodušnim.
Oni naviještaju tijelom ovu istinu Križa. Oni će zauvijek biti predmet skandala za svijet. Oni zauzimaju Kristovo mjesto.
Svi vi, skriveni i zaboravljeni svećenici i redovnici, koje društvo ponekad prezire, vi koji ste vjerni obećanjima svojeg reda, vi držite sile ovoga svijeta!
Podsjećate ih da ništa ne može odoljeti snazi dara vašeg života, poradi istine. Vaša je prisutnost nepodnošljiva za princa laži. Vi niste branitelji apstraktne istine ili stranke.
Odlučili ste patiti zbog ljubavi prema istini, za Isusa Krista. Bez vas, dragi bratski svećenici i posvećeni redovnici, čovječanstvo bi bilo manje veliko i manje lijepo. Vi ste živi bedem istine, jer ste pristali voljeti je čak i do Križa. "
– Kardinal Robert Sarah

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Eto, jadnik vapi, i Gospodin ga čuje. Ps 34

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svete Petra i Pavla, apostolske prvake i mučenike. Oni su se u životu rijetko susretali, ali ih je zauvijek sjedinila mučenička smrt. U dva navrata susreli su se u Jeruzalemu, jednom u Antiohiji te na kraju svog životnog i apostolskog puta u Rimu. Svoje propovijedanje zapečatili su krvlju u Rimu, za Neronova progonstva. Petar je razapet naglavce u Vatikanu, a Pavlu je na Ostijskoj cesti odrubljena glava. Nad njihovim se grobovima dižu veličanstvene bazilike koje svaki rimski hodočasnik s poštovanjem obiđe. HIiM

Sveti Petar apostol, prvi papa, bio je rodom iz Betsaide u Galileji. Pravim imenom Simon (Šimun), sin Jonin, ribar s Genezaretskog jezera, s bratom Andrijom bio je isprva učenik Ivana Krstitelja, a nakon Isusova krštenja na Jordanu pridružio se Isusovim učenicima. Isusu ga je doveo brat Andrija. Bio je nagao, brzoplet, ali dobrog srca i velikodušan. Kao prvaka među 12 apostola Isus ga je nazvao Kefa (Stijena) zbog njegove žarke vjere: 'Na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju. Tebi ću dati ključeve i štogod svežeš na Zemlji, bit će svezano i na nebu.' HIiM

Sveti Pavao apostol rođen je u Tarzu (Cilicija, danas na jugu središnje Turske), između 5. i 10. godine. Potječe iz maloazijske Židovske obitelji s pravom rimskog građanina. Tako je uz hebrejsko ime Šaul imao i rimsko Paulus. Helenističku naobrazbu i rabinsko zvanje stekao je u Jeruzalemu, a prema tradiciji Židovske dijaspore izučio je i obiteljski zanat graditelja šatora. Kao pripadnik farizejske sljedbe progonio je prve kršćane. Nakon obraćenja, oko godine 34, pridružio se apostolima i kroz tri apostolska putovanja, koja opisuju Djela apostolska, organizirao je kršćanske zajednice u helenističkom svijetu (Sirija, Mala Azija, Grčka, Makedonija). Zbog toga je prozvan Apostolom naroda. HIiM

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.46 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Ma hvala Bogu za ovu raspetost (RBK) koja me susrela sa divnim čovjekom meštrom Splićom.' Eto sam napisao a tako i je. On je od onih divnih ljudi kojima se možeš samo diviti ali ne i nasljedovati ih. Podsjeća na onog dragog fratra sa weba koji je drag za slušat ali ne i za nasljedovat. ... A je bila je i danas naša pastirica s. Natalija i samo tako križem Kristovim opalila opalila beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Neću da te vidim! Crtaaa! Od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh hvala ti Gospe što bol te je dodirnula moja. Suza tvoja što je na me kanula nek utješi sve koje bi htjela. O Gospe Sinjska budě nam spas.

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad sam bila mala curica moj did Antiša i baba Božica su me učili molitvicu Sv. Petru i Pavlu: Sveti Petre i Pavle spali zmije i đavle što po zemlji ližu ljude da ne grizu!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Najsretniji trenutak je kad si se našao nad provalijom a beznađe ti probudilo Isusa koji u srcu ti je zaspao.

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.52 sati Auh, lipo li je, lipo li je... Sunce sija ka tepsija i ozdravlja usahlo tijelo. Poslije svete mise smo na suncu smo na kućnoj terasi mi starčeki Isusove ovce. Srrrk... Kavu su nam naši donijeli. Malo neka me sunce vidi pa ću u sobu đinasticirati (na motomedu). Dalje redovnički đir u koji se večeras uklapa potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. A što? Ne dodaju mi se tek životu godine. Znam sigurno znam da mi se godinama dodaje život. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Hajde pusti sad Vlašku i svoj Kman. Saberi se budi pri sebi sad ćeš na svetu misu. E a danas su prvaci apostola sveti Petar i Pavao. Oh o Boze daj nam dobrih svećenika. A i svoju ovcu dobro okrijepi Sobom pa da bude baš kako spada pater Isusova ovca = isusovac. Isuse Svojoj ovci snage daj da čini sve na veću slavu Tvoju. AMDG, AMDG i ništa drugo. Amen!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svilaja sveto brdo Svilaja. S ovu stranu Vlaška Alkarica draga Gospa Sinjska a s onu uski gaća dugih kuparana il' šesnih šotana eto Ogorana.

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.31 sati Huuu, haaa... Jeste otvorili okice? Ma baš slušam na facebook kako priča jedan dragi fratar. Ah ma bas šteta što nije našao onu zlatnu sredinu da je svoj i od društvene zajednice. Lijepo da se odlučio biti potpuno svoj. Ali baš šteta sto je za društvenu zajednicu 'autsajder'. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvaljen Isus i Marija! Zujim po vašem blogu 5.7. ste zaređen u Crkvi na Kmanu. A taj dan je i rođendan mom sinu i izbori. Eto, neka preko vas Isus djeluje na dobro svima. Čestitam! Šta bi mi bez vas. Izgubljene ovce.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, iz evanđelje vidimo. Ako znamo tko je Krist. Nas će potaknuti što nam je činiti. Mene je potakao da te pozovem da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Evo prijepis iz bloka što sam večeras (nedjelja) olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Pri kraju dana samo da kažem: znam da nisam Bog zna kako krepostan, ali samo zato što sam Gospodinova ovca pustio je na me bujicu Svoje milosti.' Ma bez daljnjega divno je biti Isusova ovca ili kakva drugo beštija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA. 30. 6. 2020. Gospodine u 13-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u utorak 30-tog lipnja je svagdan ali možemo se spomenuti i Prvomučenika Svete Rimske Crkve. Imendan ima Ladislav. Evanđelje koje slušamo nas se i te kako tiče. Jer sami smo često u ovakvoj neprilici kao ovi Tvoji učenici iz evanđelja. Oni su s Tobom krenuli čamcem ali iznenadila ih je nevera. Vjetar, valovi, čamac samo što nije potonuo. A Ti spavaš. Znamo dobro znamo Gospodine kako je to. Tvoji smo, vjerujemo da si uvijek s nama. Ali ponekad kad nas stisne. A Ti kao da ne znaš što se zbiva sa nama Tvojim ljubljenima. Molimo Te da tada učinimo što i ovi učenici iz evanđelja. Probudimo Te u svojim srcima. I osvjedočimo se da si Ti mir iznad svakog nemira. Ti imaš vlast nad valovima, vjetrom i svakim nevremenom. Ti si naš mir. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 23-27)

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.02 sati Ha, s njegovateljicom 'Lj' je dogovoreno u šet i kvarat đinasticiram (na motomedu). Pa bi rada započeti što ću đinasticirajući nastaviti. A za uradit večernje 'Razmatranje uz mob' valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak)... Eh tko je Isus? 18.15 sati Đinasticirajući nastavljam. Eh tko je Isus za mene osobno o tome ovisi život moj. Možeš ti slušat o Isusu od učenih profaća. Brdo knjiga o Isusu pročitat. To ti neće značit kao osobno iskustvo sa Isusom Kristom. A najuzvišenija katedra za osobno susresti Krista Gospodina je bolesnički krevet. Patnja je potrebni ambijent za upoznati Krista. U evanđelju vidimo Petar je točno znao tko je Isus. A Isus je Petru rekao da je prvi papa. Vrijeme ove raspetosti (RBK) primaklo me Kristu. Ali sam spoznao i što mi je činiti. (Gospa Sinjska mi rekla.) Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


29. lipnja Sveti Petar i Pavao, sritan imendan svima koji se zovedu Petar, Petra, Pavao, Pave, Paula i svim izvedenicama tih imena
Crkva Sv. Petra i Pavla, Nerežišća na Braču
Crkvica sv. Petra i Pavla sagrađena je 1413. godine. Sve su crkvice na Braču, pa i ova, zavjetne. Naime, plemić Vukoša, udao je svojedobno unuku u Zadar, u obitelj De Fumatis. Bila je dobra ka osoba, ka’ domaćica i ka’ majka, i oni su toliko bili zadovoljni njome da su joj u čast podigli ovu crkvicu. Prema nekim informacijama, bor na crkvici je star između 150 i 200 godina. (Prreuzeto: facebook)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide kakakoj tako starčad Ogorska pametna. Još da imaju skule razumija bi? 'Lujo vojniče Kristov tribaš znat daj čovik pametan kolko sluša svoga Krista kralja.'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ti kažeš da san ja pametna... Ma cila mi je pamet šta san susrila dragog Isusa. A volila bi da ti iščitaš libre i budeš misnik.' Ha, baba Jako Bogu u ruke.


- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2020., nedjelja


U svom 'Izvještaju o stanju vjere' (München, 1986), kard. Ratzinger izlaz iz krize vjere današnje Crkve vidi u povratku Mariji:
1. Štovanje Marije uvodi nas dublje u Kristov misterij
2. Preko Marije dolazimo do integracije sv. Pisma i Tradicije
3. Marija kao Židovka povezuje novi Božji narod i Izrael
4. Štovanje Marije osigurava vjeri integraciju razuma i srca
5. Marija daje Crkvi lice Majke (čuva je da se ne pretvori u partiju, organizaciju)
6. Marija u sebi objedinjuje čovjeka - posjeduje kvalitete muškog i ženskog srca.

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.18 sati Nedjelja je al' ova beštija koronavirus je zapriječila da se vidim sa prijateljima. Ha, Bože moj u svojoj sam kućici - slobodici. A s prijateljima i svojim ljudima sam preko moba u vezi. Njegovateljica 'Lj' mi je donijela kavu. Sa svojima u Solin (seka Iva) baš sam se čuo preko moba. Naravno da pala je ugodna ćakula-bakula. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pojašnjenje: Na današnji dan (28. 6. 1992.) pater Isusova ovca (ja) je zaređen za svećenika u Zagrebačkoj katedrali. A mladu misu na Kmanu (Split) sam imao 5. 7. 1992. U mom Ogorju tjedan dana poslije 12. 7. 1992. A pred rodnom kućom (štalicom) u Svilaji 7. 7. 1996.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska nesta bi te bi te pitali, al' nemoj tajiti. Kako ti Sina znati kao ti. Eh, da Ga je tako moći ljubiti.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija. Pater Luka, moja mama ispovijedala je prije 10 tak godina pobačaj. Jučer na Laudato TV čujem da je za odriješiti takav grijeh bilo moguće samo Svetom Ocu Papi a tek odnedavno to smiju i svećenici. Da li sam dobro shvatila? Hvala
- Tako je! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati A evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Do sada dan je bio za 5, nastavi li ovakav biti cio dan će biti za + 5.' Aha, je i danas je bio strah i trepet za svako zlo. Naša pastirica s. Natalija je križem Kristovim samo tako prokinula ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zla: 'Nemamo što pričat! Nosi se! Crtaaa! Od kriza Kristova.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tko si ti ćeš shvati kada budeš znao tko je Isus Krist.

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.51 sati Sunce, sunce sjajno sja? nas starčeke obasjava i ozdravlja na kućnoj terasi. Sada poslije svete mise na kojoj je Krist Gospodin ozdravio naša srca. Naš napose dobri Anđelko je donio i kavu za Isusovu ovcu. Samo srrrk... Ma sve je baš kako valja! Hej jel' to bilo na današnji dan prije 28 godina. Kad je povorka vojnika Kristovih na mom Kmanu od kuće moga djetinjstva. Predvođena vojnikom Kristovim - patrom Isusovom ovcom hodajući išla prema župnoj crkvi 'Marije Pomoćnice Kmanjana'. Pater Isusova ovca je imao mladu misu. Eh moj dugogodišnji duhovnik p. Slavko Pavin je predvodio svetu misu. Ah moji ljudi, moj Zlajo je bio (muž seke Ive). Pa ručak u Emona na Gripama. ... Ma eto to tako. A sada ću u sobu đinasticirat (na motomedu). I slagat još neke priloge za web. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.13 sati Ma ah, 'U tvojoj prisutnosti Bože' - ne znam o čemu se radi ni tko to piše. Ali sigurno znam da ću sada biti u Božjoj prisutnosti na svetoj misi. Bit ću sa svima dragima živima i pokojnima. Ljubav nas veže i spaja – samo Ljubav. A ljubav je Isus Krist naš Gospodin. Oh Kriste Ljubavi ne daj da više živim ja nego Ti živi po meni. Amen!

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


20. XII. 1870. Obavijest 'Glavaru Ogorja Donjega' (Luka Rađa djed pradjeda Isusove ovce) da treba uhvatiti hajdučku družinu na čelu s 'nikim Šimićem'. 'Veliki je dar određen tko bi uhvatio mertva ili živa gore napomenuta Šimića a također i njegovu družinu.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O ljubavi Gospodnjoj pjevat ću do vijeka! Ps 89

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ljubi ali baš ljubi! Znači umri, crkni, nestani. Ne daj ničem u sebi da ima korist od ljubavi. Samo Ljubavi daj da tobom vlada i čini po tebi. A to će biti kad više ne budeš živio ti nego Krist (Ljubav) u tebi. (knev 13a kg)
- Stari zavjet. Hvala dragi moj Luka. SPC =RKC =SPC. AMDG. Voli te tvoj Saša. Isus te jako i još više Voli. Pozdrav iz Beograda
- Od srca hvala. Kad pomislim da više ni ne trebam i da nitko ne misli na mene, stigne krasna poruka od župnika. Bog Vas blagoslovio i na veću slavu Božiju služio. Vaša župljanka!
- Dragi Kristov svećeniče, čestitam Ti 28. godišnjicu Tvog Svećeničkog ređenja SRETNO I BLAGOSLOVLJENO!!! Od srca …
- Hvaljen Isus moj anđele opet pogađate moje stanje. Stvarno kao da osjećate sve što se kod mene događate . Dolazite mi kao melem na kraju dana. Pokažete svitlo na kraju tunela. Bvb amen
- To je moj Luka, kad je o ljubavi onda je duboko iz srca, onda je to poezija Duše! Hvala ti, AMDG!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Ema Krška ili Hemma (Emma) von Gurk, koruška redovnica, rodila se oko 980. ili 995, prema predaji u slovenskom naselju Pilŕtanju (općina Kozje, Štajerska), u bogatoj i uglednoj koruškoj obitelji grofova von Zeltschach. Bila je rođakinja njemačkog cara Heinricha II, a odgojena je na carskom dvoru u Bambergu. Udala se za grofa Wilhelma von Friesacha, s kojim je imala dva sina, Wilhelma i Hartwiga, a obojica su umrli mladi. Njezin suprug, grof Wilhelm, poginuo je u borbi protiv ustanika koji su željeli svrgnuti Heinricha II. Liŕena obitelji, posve se predala Kristu i njega je učinila baštinikom svoga posjeda. Sve što je nosila u srcu, očitovala je i u djelima. Napustila je svoj dvorac i dala 1043. sagraditi samostan u Gurku (slovenski Krka), u Koruškoj (danas okrug Sankt Veit an der Glan).

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati Dok sunce sja sav radostan sam ja. Sunčeve zrake jutros kroz prozor dopiru. Ali Mlado Sunce sjaji u meni jer baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR sa Vatikanskim nuncijem Lingua. Eh, kad bi mi išao Talijanski kao njemu Hrvatski. Ali Bogu u ruke! Uplovljavam u nedjelju (28. 6. 2020.). Biti će i ovo lijep i uspješan dan ako ćemo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, vrhunac ljubavi je da više ne živimo mi nego Krist (Ljubav) u nama. A kad to bude onda ćemo sigurno realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Voljeti znači živjeti na taj način da živ umireš za Onim kog voliš.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Evo što sam večeras olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Gospodine hvala Ti što iskreno mogu reći hvala za ovu raspetost (RBK). Po plodovima ove raspetosti mogu prepoznati da je to mogla dati samo LJUBAV. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Ma da znaš da je izazovno odlučiti ljubiti kako spada. To znači ljubiti bez ikakve koristě za sebe, i bez sebičnog interesa. Prava ljubav je čitava okrenuta onom kog ljubiš. Njegova radost je tvoja radost. Hvala Ti hvala Kristo što si nas na križu umirući - ljubio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, 29-ti lipnja svetkujemo svete apostole Petra i Pavla. Dan je to kada se Tvoja Crkva uljepšava i pomlađuje novim svećenicima. U evanđelju slušamo da si svoje pitao: 'Što ljudi govore, tko je Sin Čovječji?' Kad si čuo da su podijeljena mišljenja. Upitao si njih, svoje učenike: 'A vi, što vi kažete, tko sam ja? A Petar je u ime svih rekao: 'Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.' Ispravan Petrov odgovor bio je povodom da ga imenuješ prvim papom riječima: 'A ja tebi kažem: Ti si Petar - Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Gospodine sretni smo i zahvalni što smo i mi članovi Tvoje Crkve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.16 sati Evo sad kad me njegovateljica 'Lj' stavi za motomed ću đinasticirat. A iz tog položaja se dade legitimno tipkuljiti na mob. I tako slagati večernje 'Razmatranje uz mob' 18.25 sati Oh hvala Ti Bože već đinasticiram/tipkuljim. A za to bi se trebalo osvrnut trunku na evanđelje (nedjelja). ... E to je ono ljubi ali baš ljubi. Što znači umri, crkni, nestani. Ništa u tebi ne smije profitirati od ljubavi. Zato, baš zato je raspeti Krist na križu najljepša slika prave ljubavi. Nitko kao Krist nas ne može ljubiti. I nitko vise od Krista ne može dublje umrijeti zbog ljubavi nego On na križu. Upravo zbog vrijednosti patnje zbog ljubavi, svoju raspetost (RBK) vidim kao uzdignuće k Ljubavi. Sve više znam i doživljavam: ne živim više ja nego Krist (Ljubav) u meni. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniku Kristovu je važnija ljubov, neg' šake, puške, bombe il' rivolveri?' Je dide glavnoj daj sve na veću slavu Božju.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13a, LJUBITI VIŠE, Mt 10, 37-42 (Palma, 30.6.2002.)


Radosna vijest je ujedno i korisna vijest. Danas je riječ o općepoznatoj činjenici koju previđamo. Najvažnije je ono što je najvažnije, a manje važno je ono što je manje važno. Važan je redoslijed naglasaka. Važnijem treba poklanjati veću pažnju. Važno je kako smo odjenuti, no važnije je da li imamo što pojesti, još važnije da li smo zdravi… I tako redom. Izbor najčešće nije između dobra i zla, već između većeg i manjeg dobra.
Isus nema ništa protiv toga da ljubimo. No važno je znati koga treba više ljubiti, jer s neurednom ljubavlju svi problemi nastaju. Bilo da manje ljubimo ono što više trebamo ljubiti, ili više ljubimo ono što trebamo manje ljubiti.
Ljubiti… znači graditi život na nekom, očekujući da je taj uporište i izvor smisla našem životu. Oslanjamo li se na ono što nam može biti oduzeto, nerazumni smo.
Isus nam govori da njega iznad svega ljubimo ne zato jer bi bio zavidan i ljubomoran – već jer to je jedini način da sve druge naše ljubavi opstanu. Samo ako je on na prvom mjestu, svakoj drugoj ljubavi osigurano je potrebno nadahnuće. Kao što nije u pitanju da li nam treba električni razglas, električna rasvjeta, električno grijanje… već da li imamo elektrike. Ako nje nema, ni drugog ničeg nema.
Skrenimo pozornost na to da Isus treba biti ljubljen više od svega efektivnom ljubavlju, premda nije nužno da ona bude i afektivno viša od svake druge. Moguće je, naime, da neku osobu više volimo osjećajima nego samog Gospodina, za što i ne treba biti zabrinut u koliko Gospodina svjesno i voljno odabiremo za prvu Ljubav, svjesni da je on Ljubav svih ljubavi.
Upravo u tom odabiranju prioriteta sadržana je tema križa. Svakoj ljubavi dati pripadajuću važnost mučan je zadatak, zapravo je to križ. Znati sebe disciplinirati, biti ciljevit… U koliko smo jutros krenuli na misu, onda treba imati snage ne zadržati se gledajući ulične zabavljače, ili sudjelovati u uličnoj paradi. Križ nije sadržaj života, već put do sadržaja. Nije životno rješenje, već njegovo razrješenje. Križ, to je razboritost u postupanju. Žrtva zbog cilja. Naša ljubav prema Gospodinu mjeri se po veličini žrtve koju smo zbog njega spremni podnijeti. On koji je sva ljubav, zavrjeđuje svu žrtvu.
I imajmo na umu: kad god ljubimo manje, mi ne ljubimo više. Uopće više. Ljubavi prema Gospodinu ima samo dok je svakim danom, i u odnosu prema svemu – uvijek viša.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Da te pitan baba Jako? Šta ti ki Ogorska pametnica kažeš štaj naj, naj važnije u životu svakog čovka. Brez čegaj bolje da se ni rodija nije? 'Ih, Lujo kuda ne znaš? Toj ljubov ali baš ljubov.'

- 06:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ljubi ali baš ljubi! Znači umri, crkni, nestani (knev 13a kg)


Ljubi ali baš ljubi! Znači umri, crkni, nestani. Ne daj ničem u sebi da ima korist od ljubavi. Samo Ljubavi daj da tobom vlada i čini po tebi. A to će biti kad više ne budeš živio ti nego Krist (Ljubav) u tebi. (knev 13a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2020., subota


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.32 sati Ah, o taštini ispraznosti sam tek čitao (mislim Splitski Marul) a sad to vidim i kod sebe - za ovcu ništa neobično. Ali hej, zar Isusova ovca može bez suzdržavanja prebirati svoja postignuća i uspjehe. Ti dobro znaš i za neuspjehe i promašaje. Da, da ima i toga čega se ne rado sjećam jer me čini grintavim, negativnim i ružnim. U redu bacaj pogled na uspjehe i ostvarenja ali sa zahvalnošću Gospodinu što je mogao upotrijebiti tebe. I nikad ne smetni s pameti ovca si tupa, glupa i neupotrebljiva ali od Isusa usvojena. Pa si kako spada Isusova ovca = isusovac. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska Djevo sveta, našla si me u krevetu propeta. Tvoja suza žalosti na me je kanula. Suza nada mnom il' nad tvojim Sinom u meni? Ali mene ovcu tvoga Sina mnogo je utješila. Makar bolestan il' gubav u suzi sam prepoznao tvoju samilosnu ljubav. Hvala, hvala kraljice, Vlaška Alkarice, zagovornice zemlje i svih ljudi.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.54 sati A evo sto sam malo prije olovkom napisao u blok (za spasit rukopis) : 'Pozdravi mi morskog psa! Rekla je Isusova ovca njegovateljici Jadranki koji odlazi na more.' Eto to sam zapisao. A mogu još kazat da je tu bio strah i trepet za svako zlo, naša pastirica s. Natalija koja je i danas prokinula križem Kristovim beštiju koronavirus i svaki porod Zla: 'A šta je? Rekla sam: Crtaaa! Maaarš i više se ne vraćaj! Baj, baj.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Ćiril Aleksandrijski, patrijarh i crkveni naučitelj ('doktor utjelovljenja'). Rodio se u egipatskom gradu Aleksandriji oko godine 376. U mladosti monah, oko 403. već svećenik, postao je 412. aleksandrijskim patrijarhom kao nasljednik svoga ujaka Teofila. Od njega je naslijedio i burnu, svadljivu narav. Moralno besprijekoran i pravovjeran duhovnik, kad se zapalio i krenuo u borbu, nije birao sredstva. Sljedbenik aleksandrijske teološke škole, ustao je 429. žestoko protiv učenja carigradskog partijarha Nestorija o dvjema osobama u Kristu. Po tom učenju jedna je osoba čovjek, druga je Bog, pa je prema tome Marija rodila samo čovjeka. Kao legat pape Celestina, godine 431. predsjedao je III. ekumenskom saboru u Efezu (na zapadnoj obali Male Azije), na kojem je osuđeno …

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako Onaj koji je stvorio tebe, tvoje želje i potrebe kaže: ljubi i ostvari se! Onda ljubi ali baš ljubi!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.44 sati Evo sad je njegovateljica Jadranka promijenila majicu Isusovoj ovci. Koja je bila sva mokra od potpune i cjelovite uradbe meštra Spliće. Ali stvarno taj ima karizmu za urađitat Isusove ovce. Fino, dotjerano, spiritualno - fizikalno. Bog ga blagoslovio! Eto kapljica gorčine ovu subotu je to što ništa od Cvjetnjaka i ćakule-bakule s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Koronavirus ne da! A Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.00 sati Ej hej bilo je to godine dvije i treće... Na današnji dan mislili su mnogi 'ća je bilo zaboravi - finili su bali'. Ali ima mnogo razloga da se današnji dan prije 17-aest godina nazvati najradosniji dan za Isusovu ovcu, ali ne samo za nju... Sada ću na svetoj misi reći hvala Isusu za svaki dan ove raspetosti (RBK). Što sam uvijek mogao računati na Njegove milosti koji ustrajava dijeliti Svojim ovcama. Hvala i za 'bombe, rašpe, rivolvere' Sve, sve se okrenulo na dobro Isusove ovce. Hvala Isuse. Amen!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Oh Gospodine samo da ne bude uzalud što sam toliko od Tebe ljubljen. Uvijek, svaki put u susretu s Tobom me ljubiš i zaboravljaš nevjernosti moje. Toliko si uviđavan, tolerantan, zaboravan prema meni. Pa ne znam kako to? Nije valjda samo zato što sam ovca Tvoja (Isusova ovca = isusovac). Je, je i gotovo! Dobro je biti ovca Isusova ovca. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni svjedoci smo Isusove velikodušne darežljivosti. Naša reakcija neka bude realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati A evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Zapis o danu? A što? Dobar dan - i točka! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.23 sati Sada đinasticirajući (na motomedu) valjalo bi se osvrnut trunku na evanđelje (subota). ... Aha to je ispravnoj reakciji Petrove punice na Gospodinov zahvat u njen život. Primijetite Isus je nju ozdravio od ognjice a ona smjesta čini dobro drugima (poslužuje ih). Baš se pitam što ću ja, Isusova ovca učiniti kad me Gospodin stavi u funkciju. Ali Gospodin je raskošno dobar prema Svojoj ovci i u godinama ove raspetosti (RBK) - čemu ste i sami svjedoci. Samo znam branim sebi da budem ne milosrdan prema bilo kom. Sve što jesam, imam ili znam djelo je Gospodina čija sam ovca. I ne bih mogao podnijeti da ne budem zahvalan. Bože pomozi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 6. 2020. Gospodine danas u 13-tu nedjelju kroz godinu. Imendan imaju: Mirko, Vinka i Ratko. A riječima evanđelja nam govoriš o najuzvišenijoj kreposti ljubavi. Otvoreno nam kažeš: 'Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan. Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi meni, naći će ga.' Gospodine Tebi je poznato da su duše sviju nas zaljubljene u samu LJUBAV - u Tebe Gospodine Isuse Kriste. Molimo Te podaj nam milost susreti se s Tobom u životnom staležu kojeg odaberemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 37-42)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.47 sati Ah Svilaja, ah Vlaška, moja starčad Ogorska. Sve to ima mjesta u mom srcu Zagorskom. Ha, a ovo sam htio započeti večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući uradbu meštra Spliće - ali baš mi javlja da mu iskrsnula nepremostiva zapreka i danas u petak neće moći doći. Ali sutra u subotu se regularno vidimo. ... Ha, dobro je baš sam srknuo svoj jogurtić. A za koji minutić će me njegovateljica Jadranka staviti za motomed da đinasticiram. E ali i da tipkuljim na mob još jedno 'Razmatranje uz mob'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov gleda i uči. Vědiš mile tvoj diko je zasija šencu na našoj Krivaji. A ona će rest kad je Krist naš kralj skvasi kišon.' Aha, dide akcija-reakcija.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Gledaj Lujo i uči od kupusa šta san ga zasadila. Cili je jadan i nikakav dok mu dragi Bog ne pošalje kišu. I čovik je jadan brez Božje milosti.' 'Aha baba Jako jadan ki kupus.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2020., petak


Ja sam Gospa ispod Svilajice i ne brige me za kukavice. Gospe Sinjska moćna Alkarice eno tvoje dice s drugu stranu Svilajce. Uski gaća dugi kumparana eto tvoji Ogorana.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi Luka hoćete li sutra biti na Cvijetnjaku sa dragim Pečink-ovama?
- Ništa, ništa Cvjetnjak! Eto koroni je uspjelo da me strpa u samostan!

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.37 sati Ma baš smišljam i razmišljam kojim imenom nazvati sutrašnji dan (27. 6. 2020.) a to je dan kada sam punih 17 raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). Ne znam, vjerujte ne znam da li godine ove raspetosti (RBK) nazvati svojom nesrećom ili srećom najvećom. Tko zna - ah nitko ništa ne zna! Haj, zdravi i veseli běli!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe draga za nas si toliko toga učinila. Zato te narod iz Vlaške tvoje voli kao oči svoje. Alkarice i majko mila Gospe Sinjska javi šta bi za te tvoja dica učinila.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.50 sati Aha, kao i svaki dan evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Ole, ole... Pametan li sam, pametan! Zamisli ti znam da 'tohu vabohu' na starobialijskom jeziku znači 'prazna i pusta' (kao ova glava) ... Aha, bila je naša pastirica s. Natalija od koje drhturi svako zlo i odlučno križem Kristovim zapovjedila beštiji koronavirusu i svakom zlu: 'Nemamo šta pričati! Rekla sam smjesta van od kriza Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ti je Bog dao rosu milosti. Sa zahvalnošću strpljivo čekaj plod.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati Ah, Gospodine znam, dobro znam da sam Tvoja dragocjena ovčica i da nema toga što za mene ne bi učinio. Sigurno znam da sam takav bio 19. 4. 2005. Kad si mi izručio 'puno lipi stvari' - čega ni u ludilu nisam dostojan. Iz čega je posve očito da je Tebi sitnica dati da promigam. Tebi treba nemiganje tj. karijola ovce Tvoje za nešto važno u vremenu kad Ti ovca u funkciju dođe. Možda griješim ali to što karijolom podupirem je realizaciju: SPC = RKC = SPC. A valjalo bi to realizirati do kraja života - jer to je naslov doktorata Isusove ovce. Svakako nije grijeh ali je sramota biti pater Isusova ovca a umrijeti bez doktorata. Neće Gospodin dati da Mu se ovca osramoti. Đinasticirajući (na motomedu) i tipkuljeći (na mob) kažimo još za 'Glas iz krpa' da večeras sav radostan očekujem uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.21 sati Ha, vrijeme je da ostaviš tašte i isprazne posle i zanimacije. Svu svjetovnost i okreneš se svetosti. E sveta misa je sve što treba ovca ova. Da je na svetoj misi Isus okrijepi Sobom pa bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine sve što imam i znam. Snage mi daj da karijolu svoju duram baš koliko treba. Spreman sam izdurati da se dovrši djelo u kraljevstvu Tvome koje izgrađujem svojim duranjem. Neka bude sve na veću slavu Tvoju ljubljeni Bože naš. Amen!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji su sveti zaštitnici Ivan i Pavao, rimski mučenici iz IV. stoljeća. Opis njihova mučeništva govori o njima kao o braći po krvi i vjeri. Rimljani, bili su potajno mučeni u svojoj kući na brežuljku Monte Celio u Rimu, po svemu sudeći na današnji dan, 26. lipnja 362, a tamo su i pokopani. Opis toga mučeništva sačuvao se u više od 100 rukopisa. Bili su u velikoj milosti Konstantine, kćeri cara Konstantina, ali kad je na vlast došao Julijan Odmetnik, koji je ponovo htio uspostaviti poganstvo, postali su sumnjivi. Pokušali su ih nagovoriti na otpad od kršćanske vjere, ali kada to nije uspjelo, stavili su ih na muke, a potom im odrubili glave.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.14 sati To da bi Gospoděn mogao i htio Svojoj ljubljenoj ovčici dati da promiga - izvan je svake sumnje. Pitanje je što to tako važno svojom karijolom ovca podupire da bilo šteta bez nje ostati. A što? Gospodine neka karijole, neka podupire... Poslije Gospine krunice uz HKR krećemo u ovaj dan (petak, 26. 6. 2020.). Molimo Te blagoslov nam podaj. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veselě bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Draga djeco!
Slušam vaše vapaje i molitve i zagovaram za vas pred mojim Sinom Isusom, koji je Put, Istina i Život.
Vratite se dječice molitvi i otvorite vaša srca u ovom milosnom vremenu i pođite putem obraćenja.
Život je vaš prolazan i bez Boga nema smisla, zato sam s vama da vas vodim prema svetosti života.
Da svaki od vas otkrije radost življenja.
Sve vas dječice ljubim i blagoslivljam mojim majčinskim blagoslovom!
Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu!
Gospa Kraljica Mira, Međugorje
25. lipanj 2020.
39. godišnjica ukazanja

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ljubi ali bas ljubi! Znači umri, crkni, nestani. Ne daj ničem u sebi da ima korist od ljubavi. Samo Ljubavi daj da tobom vlada i čini po tebi. A to će biti kad više ne budeš živio ti nego Krist (Ljubav) u tebi. (knev 13a kg)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svilaja, sveto brdo Svilaja. S jedne stane Ogorje a s druge vlaška Alkarica draga Gospa Sinjska

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, gubavac iz evanđelje moli Isusa: Ako hoćeš možeš. Isus mu je pomogao. I mi smo upitani: ako hoćete realizirajte: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.08 sati Evo što sam olovkom napisao u bloku (za spasit rukopis) : 'Ajoj opet problemi sa olovkom... Hej ma ček ti smetnje sa olovko nazivaš problemom. Daj se saberi. Ako ne vidiš problem u ovoj dugogodišnjoj raspetosti (RBK = 17 god.). Zar i tu smetnju sa olovkom ne bi Gospodin mogao preobraziti u nešto vrijedno. A je, upravo to se dogodilo sa ovim dugogodišnjom (17 god.) za ne poželjeti gadnim stanjem. Svojim zahvatom Gospodin je preobrazio u stanje blaženstva. Kojeg bi svi poželjeli kad bi znali što čekam, u što vjerujem i čemu se nadam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2020. Gospodine danas u subotu, 27. lipnja liturgijski je svagdan ali se možemo spomenuti svetog Ćirila Aleksandrijskog koji je bio biskup i crkveni naučitelj. U evanđelju slušamo o izljevu Tvoje milosti koja je prouzročila izljev ljubavi. Tako bi trebalo uvijek biti. Slušamo kako si ozdravio Petrovu punicu što ju je potaklo da odmah poslužuje ukućane. Gospodine molimo Te pomozi i nama obećavamo odmah ćemo se dati na raspolaganje Crkvi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 5-17)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.18 sati 'Ne trebaš žuriti.' Tako je rekla Isusova ovca njegovateljici Jadranki koje tu ovcu ostavila da đinasticira (na motomedu). E ali i da tipkulji 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. ... U evanđelju vidimo da je Gospodin predivan ali ova gubavac koji moli za pomoć ima ispravan stav. On je dobro znao, u to je bio čvrsto uvjeren da mu Isus može pomoći. Ali nije bio gnjavator. Nije spominjao kad bi bio u funkciji da bi on činio dobro. Nije zanovijetao, žicao... Divan, otmjen stav je zauzeo: Ja znam da možeš ako hoćeš. Ako i ne učiniš sto Te molim - neću Te manje ljubiti. Mislio je ovaj bogec o svemu onom što izgrađuje svojom patnjom. I nije znao treba li još za to patiti. Patnici su velika snaga Crkve. I zato sam sretan i ponosan što ovu dugogodišnju (17 god.) raspetost na bolesničkom krevetu darujem Crkvi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat da vojnik Kristov ne mora ništa a oće sve jer je od Krista svog kralja upitan: Ako oćeš moreš bit moj vojnik.' Aha dide ne valja: ti moraš! Valja: ako oćeš!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ja te neću silit. Ako oćeš primakni stočić siniji i večeraj. Pa ćemo ako oćeš imat Gospinu ružarju.' Aha baba Jako su tebon se sve more jer se ništa ne mora.

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2020., četvrtak

DRAŽEN ŽANKO - Rođeni u Zagori (Didovina)


- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svilaja, sveto brdo Svilaja s jedne stane Svilaje Ogorje a s druge vlaška Alkarica draga Gospa Sinjska.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko mila javi kako bi ovca tvoga Sina molila. Zna da će je uslišati, il' bolje sad ili poslije?

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.06 sati Prije nego ću u blok išta napisati samo da kažem sve do sada urađiva me meštar Splićo. Bila je to uradba u njegovoj raskošno bogatoj maniri. Potpuna i cjelovita u totalu spiritualno - fizikalna. Po njemu znam da sam Bogu jako dragocjen jer pristao je na molbe babe Jake i poslao meni, svojoj ovci, pravog čovjeka. A prije njegove uradbe bila je i naša pastirica s. Natalija i križem Kristovim samo tako opalila po beštiji koronavirusu: 'Rekla sam stoko biš' ća od svetoga!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ljubi ali baš ljubi! Znači umri, crkni, nestani. Ne daj ničem u sebi da ima korist od ljubavi. Samo Ljubavi daj da nad tobom vlada i po tebi čini. A to će biti kad ćeš moći reći: Ne živim ja nego Krist (Ljubav) u meni. (knev 13a kg)

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Moraš ovo, moraš ono - NE TAKO!
Ne moraš ništa - TAKO!
Ono što učiniš će trajati - ako si slobodan činiti.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati Aha, lipo li je lipo... Baš je lipo nama starčekima Isusovim ovcama. Sunčamo se na kućnoj terasi. Puštamo sunčevu sjaju da nam krijepi i ozdravlja tjelesa uvela. Sve potrebno je uz naš. Bas je naša pastirica s. Natalija stavila kavu uz Isusovu ovcu. A ovca se sunča, tipkulji na mob, s vremena na vrijeme srrrk.,. Pa te pitam ća mi fali... Kad imam sebe posve predanog u Ruke Gospodara svega. Moj Gospodar je Isus Krist koji me brani od svakoga zla i daje mi ljubav i mir. A što mi drugo treba? Samo da kažem kad me u sobu prebace, zeru ću đinasticirat na motomedu. Ostalo redovnički đir. U koju se predvečer uklapa potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće - koja djeluje kao okrepljujuća duhovna obnova. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.24 sati E dosta je bilo ispraznosti i ludosti. Sad se mrvu saberi prije svete mise. Koji'no smo danas dan? Aha četvrtak! Auh trči vrime... Ma to je dobro. Jer samo normalnim ljudima trči, nikad sve stići. Jer žive sadržajno i kvalitetno. Znam čudno je to da se može živjeti kvalitetno poslije 17 godina raspetostě (RBK). Ali sve za LJUBAV ili izgorit! Amen!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati Evo baš do sada je bilo Gospodine, Gospodine.... Tj. Zdravomarijo, Zdravomarijo... A sada bi trebalo to činiti. Znači trebalo bi kroz sve događaje i susrete u ovome danu (četvrtak, 25. 6. 2020.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka, molim jedan savjet: teško mogu prihvatit pričest na ruku, da li da ostanem na duhovnoj pričesti ili da ipak primam pričest na ruku. Hvala od srca!
- Divno je da imaš toliko strahopoštovanje prema Presvetom. To je dobro i u tome rasti. Samo zar nije šteta odbiti samo zato što Ga moraš dodirnuti rukom. Pričesti se i reci: Isuse LJUBAVI! Od srca p. Luka
- Hvala od srca dragi pater Luka!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni. RKC i SPC su kao plivač koji na suhu tumači kako se pliva. Umjesto da skoče vodu i plivajući pokažu. Skočimo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati A večeras (srijeda) za vježbu rukopisa olovkom sam u blok napisao molitvu: Gospodine molim Te ne daj mi ikoga mrziti. One koje ne mogu baš voljeti. Njih mi daj smireno podnositi.' Eto to sam napisao. Ali kao vjernik-kršćanin moram spomenuti da sam se kroz ovu raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) suočio sa namogućnošću da ljubim. A znam da mrzit ne želim. Jedini preostali oblik ljubavi je smireno podnošenje. Ali smireno! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2020. Gospodine u 12-tom smo tjednu kroz godinu. Danas u petak je svagdan. Imendan imaju: Pavao i Zoran. U evanđelju slušamo o Tvojoj divnoj gesti Isuse na lijepu molbu. Pristupio Ti je neki gubavac, poklonio Ti se do zemlje i rekao: 'Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.' Ma pravi je ovaj gubavac! Nije rekao: ja znam Ti možeš i moraš me očistiti! Moraš da bih i ja mogao drugima činiti dobro. Ne, ovaj gubavac nije bio gnjavator ni žicar. Samo je rekao da zna da to Isus može, ali procjenu da li je bolje da ga očisti ili ne je prepustio Isusu. Gospodine Tebi se svidio ovaj pristup. Samo si mu rekao: 'Budi čist!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8, 1-4)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.12 sati Ako je ovo doba onda vrijedi: Đinasticiram dakle na webu sam. Spomenio bih opet da ovdje ne vrijedi: Kad radiš radi samo jedno! Ovdje plesom 'zlatnog palca' po mobu dajem ritam nogama koje pedaliraju ovu napravu. Ali bez daljnjeg valja ona: kad radiš radi samo jedno! A što kaže evanđelje (četvrtak). Aha to je ono: možeš ti na suhom pričat kako se pliva, pokazivat kako se maše rukama i nogama. Ali da bi nekoga naučio plivati. Moraš ti on ući u vodu i onda mu plivajući pokazat kako se pliva. Vrijedi isto za duhovni život. Možeš ti nekome ispričati predivnu priču kako je dobro biti kršćanin. Oboružat ga Biblijom i vjerskom literaturom. Daleko je bolje svojim životom prezentirati kvalitetan kršćanski život. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Znaš Lujo zastoj nami vlajin prirođeno da smo pametni? Gleda mile svagdi oko nas kamen. A Krist kralj je reka da kuću triba ziđat na kamenu.' E dide ko će ki mi vlaji...

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo aj' sa menon na njivu. Ponesi lubrelu da te ne bi kiša.' Znači baba Jako ako bi mogla ti bi je ponila. I tako tebe čuva dragi Bog da se ne skvasiš.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2020., srijeda


- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vojnik Kristov - did Major


- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorje


- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila mi bi rada činili a ne samo pričali - pomozi nam!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.18 sati Evo šta sam malpri olovkom u blok napisa (za spasit rukopěs) : 'A zbilja bi bilo teško, preteško... Izdurat sve godine (17) raspetosti ove (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) da nije onih par riječi utjehe moje Alkarice (19. 4. 2020.)' E ovih dana (27. lipnja) će se ispunit sedamnaest godina raspetosti (RBK) I zbilja ne znam kako bi to izdura da nisam osvjedočen da je o tome brinula i moja Alkarica. Tako me obilato utješila da nema toga što se sa tom utjehom izdurati ne bi dalo. ... Je, bila je i naša pastirica s. Natalija i samo tako opalila križem Kristovim po ovoj beštiji koronavirusu: 'Nosi se! Crtaaa od svetoga!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pozdrav, u Mirino (Krap. Toplice) ime šaljem bon za mobitel: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemoguci Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


Znam Bog te čuva, ipak kad na motocikl sjedaš Bog ti daje kacigu jer ona glavu čuva.

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.48 sati Pa eto da besadržajno ne čekam započet ću uradbu 'Glas iz krpa'. Brine me, zbilja me brine što ima onih koje ne samo da ne mogu ljubiti - ne mogu ih čak ni smireno podnositi. Dakako, mržnja u obzir ne dolazi. Ah, Gospodine udijeli mi milost da bar mogu smireno podnositi, one Ti znaš koje. ... Ah to izmišljanje da su moji i da imaju isključivo i veće pravo na mene nego bilo koji 'uljezi'. Kako su ti nazivali moju istinsku braću u Kristu 10.39 sati Sunce, sunce sjajno i ugodno sada meni sja na kućnoj terasi. Gdje su nas starčeke iz kapele doveli naša pastirica s. Natalija i naš izrazito dobri njegovatelj Anđelko. ... Pripravljena nam je kava. Učinio sam kratku ćakuku-bakulu s br. Rosom. E još valja kazat da večeras radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. A i to da me sada poslije sunčanja na terasi, u sobi čeka đinasticiranje (na motomedu). Neka, neka nek se zna živjeti se normalno da, kad si svoj na svome sa svojima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Oh svitnjaci, svitnjaci... Sjaje i pozivaju: haj svetom misom proslavi Gospodina i zahvali Bogu za sve one koji su te doma doveli. ... Svetu je misu predvodio p. L. Lučić. A i okrjepo nas je sa propovijeđu. Sve je kako valja! Sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


20. X. 1862. Luka Rađa (djed pradjeda Isusove ovce) s braćom Blažem i Ivanom kupuju zemlju u Svilaji u Muslimovcu od Josipa Rađe pk. Stipana. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad volite svoj posao, svaki dan je blagdan.

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.27 sati 'Što li će biti od ovoga djeteta?' Pitali su se o Ivanu čije rođenje danas slavimo. A velik je Ivan bio jer je svijetu Krista navijestio. Vrutak njegove veličine bila je njegova zahvaćenost Kristom. Bilo što da je radio on je Krista naviještao. To je poruka i nama: podajmo se Kristu da nas zahvati. Pa ćemo i sami čime se god bavili svima svakim korakom i migom naviještati Krista - bit ćemo Kristoliki. Pozdrav svima koji su bili ili još nisu u Podmilačju kod svetog Ive. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad se Ivan rodio svi su pitali: Što li će biti od ovog djeteta? A Isus se pita što će mi biti sa Crkvom? Utješimo Isusa i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Ime Isusovo neka me Predragocjena Krv Kristova obrati u srcu u iskrenoj, dubokoj vjeri, ljubavi i pouzdanju u Tebe, Gospodine... ! Predragocjenom Krvlju svojom Gospodine Isuse Kriste, molim Te, operi me od glave do pete, iznutra i izvana ! Neka Predragocjena Tvoja Krv poteče mojim venama, mojim svim organima, cijelim mojim tijelom, umom, dušom, duhom, psihom...! (možeš ovdje, po poticaju Duha, meditativno i polako, imenovati svaki dio tijela, duše i duha... ili bolest i smetnju koju imaš, a koji želiš da Gospodin ozdravi svojom Krvi, i u duhu osjetiti kako te Krv Kristova čisti, oslobađa, iscjeljuje...)
--
Neka me Tvoja prečista Krv, Isuse Kriste, iscijeli od svake bolesti tijela, uma, duše i duha. Odstrani iz mene i od mene svaku negativnost i sve što nije od Tebe, Isuse! Gospodine Isuse Kriste, napravi štit oko mene od svoje Predragocjene otkupiteljske Krvi, i svih onih za koje te molim. (možeš navesti imena osoba za koje moliš...).
--
Isuse, Krvlju svojom operi i zapečati zrak koji dišem, hranu koju jedem, vodu koju pijem, putove kojima hodam, prostore u kojima boravim, stvari koje dotičem, ljude sa kojima kontaktiram...!
Zapečati u svojoj svetoj Krvi mene (ime i prezime osobe za koju molim), moj lik, gdje god se nalazili i sve što je u vezi mene i onih za koje te molim.
Krvi Kristova operi me (nas )... (više puta zazivati...);
Krvi Kristova, zaštiti me (nas); Krvi Kristova pobjednice zlih duhova, spasi me (nas) i zaštiti me (nas); Krvi Kristova iscijeli me (nas)...
U Ime Isusovo, zapovijedam neka me sada, ovoga časa, napusti svaka bolest tijela, uma, duše i duha i izađe iz mene VAN. (po poticaju Duha govoriti koliko dugo ...)
Krvi Kristova, u ime Isusovo, blagoslovi me u ovom danu...
u ime + Boga Oca, + Boga Sina i + Boga Duha Svetoga ! Amen !
Hvala Ti Isuse, Slava Ti Isuse... (zahvaljivati neko vrijeme i vjerovati da se molitva već ostvarila...)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati A evo što sam večeras (utorak) olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Ako hoćeš Isuse, znam da Ti možeš učiniti da Ti ovca promiga. To znam ali bez obveze da promigam.' To sam napisao - a tako i mislim! Karijola u kojoj sam vožen u svijetu milosti Božje je svemirska jurilica. Pretpostavljam život koji je preda mnom ('puno lipi stvari') treba još milosne podrške. Ali da budemo načisto osobno mi ne fali milosna podrška. Svoj sam na svome sa svojima sam. Sretno živim svoj redovnički život. I zato ne dirajte mi karijolu jer ona mi je poveznica sa mojim Kristom raspetim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oče, Sine i Duše Sveti, Presveta Trojice, Bezgrešna Djevice, anđeli, arkanđeli, svi sveti u raju, siđite na mene. Otjerajte od mene sve zle sile, uništite ih, razorite ih, da se mogu osjećati dobro i činiti dobro. Otjerajte od mene čarolije, vračanja, crnu magiju, crne mise, praznovjerja, navezanosti, prokletstva, zlo oko: đavolsko uznemirivanje, đavolsko posjednuće; sve ono što je zlo, grijeh, zavist, ljubomora, nevjernost; fizičku, duševnu, moralnu, duhovnu bolest. Odagnajte sva ta zla u pakao, da nikada više ne uznemiruju ni mene niti jedno drugo stvorenje Božje. Snagom Boga Svemogućega, u Ime Isusa Krista Spasitelja, po zagovoru Bezgrešne Djevice, neka me napuste svi nečisti dusi, sva bića koja me uznemiruju, neka me zauvijek ostave i odu u vječni pakao, vezani od sv. Mihaela Arkanđela, od sv. Gabrijela, od sv. Rafaela, od naših Anđela Čuvara, zgaženi pod petom presvete Djevice Marije.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNTA MOLITVA, 25. 6. 2020. Gospodine u 12-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u četvrtak je svagdan. Imendan imaju: Salomon i Dominik. U evanđelju nam govoriš o ludosti i mudrosti. Lud je onaj koji gradi kuću na pijesku. Mudar gradi na stijeni. Hoćeš nam reći svaki onaj koji samo govori: Gospodine, Gospodine... a ne vrši što Gospodin od njega traži je kao lud čovjek. A onaj tko vrši je mudar. Kad zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi. Onda se vidi tko je tko. Molimo Te Gospodine daj da se opametimo. Ne daj da budemo prazne pričalice. Već nam daj činiti ono što govorimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 21-29)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.28 sati Pusti sad miš ovamo, miš tamo... Pusti virtualni svijet. Reala je da čekajući uradbu meštra Spliće bi se valjalo osvrnuti na evanđelje (srijeda) i reć koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha to je 'ljetni Božić' ili to je rođenje Ivana Krstitelja. A kad se on rodio svi su se pitali: Što li će biti od ovog djeteta? Tako nekako su se pitali i naši kad smo se rodili mi. A i svi se pitamo što će sa mnom biti. To nitko ne zna pa ni sveznajući Bog. Što će s tobom biti to ovisi samo o tebi. Čovjek nije isprogramirani programator. Naše dostojanstvo je u tome što smo slobodni. Naša sloboda je naše prokletstvo ili blagoslov – ovisi o tome kako upotrebljavamo slobodu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- A di je SVITNJAK ????
- Kad zazvoni zdrava marija (facebook Ogorja)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Jel' tako dide? Tis proša i Neretvu i Sućesku i cili rat jer si zna da Krist kralj svoje vojnike ne da? 'Lujo prosa san jer san se čuva. Čuvaj se i Bog će te čuvat.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako kad se Ivan rodija svi su se pitali: šta će bit od ovog diteta. Kako nisu znali daj svetac? 'Lujo a kad se ti rodija ja san po nosu znala daš bit Isusova ovca.'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2020., utorak


Gospe Sinjska moćna Alkarice poslušaj vapaj svoje dječice.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Modrave - Bilo bi neprilično reći da je pokretač projekta ovca. Ta ovca je podala sebe i sve svoje Isusu da upotrijebi ako može. Isus je ovcu posvojio i učinio od nje svoga redovnika Isusovu ovcu = isusovca. Isus je preko Svoje ovce učinio: SKAC i Modrave. A po raspetoj (RBK = raspetoj na bolesničkom krevetu) ovci je učinio i 'puno lipi stvari'. Isus najljepše ime... I baš dobro što sam Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Nitko ne zna, svi se pitamo: što će s nama biti? Dok nam Alkarice ne poručiš ti - bit će kako valja ako ćeš dobro činiti.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.47 sati Oh o Bože hvala Ti hvala za našu pastiricu s. Nataliju duhovno ojačanu. Bilo je dosta samo da zaprijeti križem Kristovim beštiji koronavirusu: 'Biš'ća! Jesam ti rekla ne diraj sveto!' I beštija se zaputila doma - u mišju rupu. A i danas sam za vježbu rukopisa u blok napisao: 'Ma divan je Bog! Svi slavimo Ga! Tako je uredno i šesno organizirao život Svoje ovce. Poslao joj njegovatelja Anđelka i meštra Spliću. Svi slavimo Ga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moja mati se uvijek utjecala Gospi Pomoćnici Kmanjana za svoga sina - ovcu.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Puna je pravde desnica tvoja; nek se raduje brdo Sionsko! Ps 48


- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Josip (Giuseppe) Cafasso, talijanski svećenik i socijalni reformator. Rodio se 15. siječnja 1811. u Castelnuovu (provincija Asti, Pijemont) kao sin vrijedne i pobožne seljačke obitelji. Rođen je s deformiranom kralježnicom i ostao bogaljem cijelog života. Osnovnu školu završio je u Chieriju, a u istom gradu je stupio u sjemenište. Zaređen je za svećenika u Torinu 1833. Kao rektor i profesor moralne teologije u svećeničkom zavodu u Torinu znatno je pridonosio ćudorednoj obnovi svećenika. Bio je poglavar toga zavoda od 1846. do 1860. HIiM

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što će tko bit to se ne vidi ni po nosu ni po očima. Ne vjeruj takvima. Što ćeš biti ni sam Bog ne zna. Samo se nada da ćeš upotrijebiti Njegove poticaje i zaštitu.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Svjež zrak, blistavo sunce koje sja. Svoj na svome sa svojima sunčam ispred svoje kuće, gdje mi nitko ne prijeti, od ničega ne strahujem. To je život kakav trebam. I Bogu hvala što ga imam. A što će ti sve kad svoga života nemaš. Sad to što ne migam nogama je takva malenkost naspram blagodati što imam. Znam i to da pod ovakvim okolnostima sam voljan proživjeti do kraja ovozemnog života. Ali eto znam da mi je još odraditi 'puno lipi stvari' što pretpostavlja miganje. Pa Bogu u ruke! E valja kazat i veselu vijest večeras očekujem potpunu i cjelovitu uradbu 'majstora s mora' meštar Splićo me k tomu urađuje spiritualno-fizikalno. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.03 sati 'Šije, šete, kvatro...' Ma pusti sad to. Fino se sredi. I lagano saberi za svetu misu. Ah ova koronavirus - sto misli?! I baš dobro da nam se vratila naša pastirica s. Natalija. Pa će je ona križem Kristovim naučit reda. A eto maestri Marti je javljeno da ne dolazi do daljnjega. Primi Gospodine sve što nam prijeti daj nam Sebe jer samo Ti si naše zdravlje i sve što trebamo. Amen!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.51 sati E a sad nakon što je vojnik Kristov okrijepljen molitvom Gospine krunice uz HKR, da vidimo sva ta strašila! Samo znam ne može se ispriječiti nemogući zadatak da dođem cilju ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Znam samo za sve ide kako valja. E pa znam ja da sam već poodavno 'starček'. Nemam ništa s tim molim i postojim. Pa što za kojih 10-15 godina i da pređem tamo 'gdi je lipooo'. Znam da sam i ovdje činio sve na veću slavu Božju (AMDG). Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.59 sati Hajmo što kvalitetnije proživjeti ovaj utorak (23. 6. 2020.). E za to ću za koji minutić imati Gospinu krunicu uz HKR i na taj način odabrati da me Isus i Gospa podupiru kako bih kroz sve u ovome danu moglo biti kako valja. A to znači odabirati bolje makar to bilo teže. Kvalitetno proživjeti dan znači dati Duhu Božjem da nas vodi. A to vodstvo Duha Božjega pretpostavlja da ćeš 'zasukat rukave' i biti spreman na zahtjevno i teško. Moći ćeš jer nikad neće biti prezahtjevno i preteško. Duh Sveti nas najbolje pozna i neće nas dovesti pred nemoguće. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znam da ne mariš za ove poruke. Ali šaljem ih jer valjda je preko njih Isus mislio da će se realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati A i večeras (ponedjeljak) sam zbog treninga rukopisa olovkom u blok napisao: 'Gledao sam tv-dnevnik i vidim pozitivno se govori o antifašistima. Kažu da su nam i oni dali Hrvatsku.' Eto to sam napisao. A mogu dodati da sam ponosan što sam unuk antifašista dida Majora. Koji na mene utjecao da i sam odaberem biti Kristov vojnik - Isusova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2020. Gospodine a danas u srijedu, 24-tog lipnja svetkujemo 'Rođenje svetog Ivana Krstitelja'. Ovaj blagdan je u narodu poznat kao 'ljetni Božić'. U Rimu je papinska katedrala Lateranska bazilika posvećena svetom Ivanu Krstitelju. Kod nas mnoga mjesta imaju po njemu ime: Ivani Grad, Ivanec, Kloštar Ivanić... U evanđelju slušamo o njegovom čudesnom rođenju od Elizabete i Zaharije neplodne starčadi. I kako se Zahariji čudesno vratio govor kad je sinu dao ime Ivan. Slušamo da se svi pitali: 'Što li će biti od ovog djeteta?' Gospodine isto se i mi pitamo kod rođenja svakog djeteta. A tako se pitali i naši kad smo se rodili. Svi smo mi rođeni da živimo, a ne da životarimo. Podaj nam milost svima kvalitetno živjeti. Čime god se bavili kroz sve proslavljati Tebe Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1, 57-66.80)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana
18.16 sati 'Budi s nama sve do zadnjeg dana molimo se tebi Pomoćnice Kmana.' Tako moji Kmanjani pjevaju. A pokojna majka je puno štovala Kmansku Gospu. U crkvi Pomoćnice kršćana na Kmanu. Ah uvijek me je nagovarala... A glavi mi se dogodio zaokret. Pa sam mislio da me nagovara da odem Gospi Pomoćnici Kmanjana. Ali ovca je bila u svom điru. Kako je ovo večernje 'Razmatranje uz mob' jer upravo đinasticiram (na motomedu). Valjalo bi bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Aha, odabirati uska vrata? U prvi mah jako nehuman put. Ali to je tako. Naprosto tako život funkcionira. Ako samo odabireš što je ugodnije, komotnije, šire i prostranije - takav pristup ti se obije o glavu. Kristov zakon je upisan u sve stvoreno. Bogu hvala taj zakon imamo napisan. To su naša evanđelja. Imao sam milost susresti starčad Ogorsku. Stječeš dojam da ti ljudi uživaju sami sebe uskraćivati. Nekako ispada da su voljeli kad im je bilo teško. Sada kao Isusova ovca znam. Oni su progutali ove Isusove riječi i pretvorili ih u vlastiti život. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A zašto ti dide nećeš da konj nosi, lipo sideš na nj zapališ lulu i štaj te brige. 'Lujo moga bi al' neću - vojnik Kristov ne ugađa sebi. Odabire teže jer tako prija dođe.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ne valja kroz život ić ki muva brez glave. Ako se triba dikod stisnit, štokod ne imat - reci Bogu vala i naprid.' Aha baba Jako triba privatit i uno štaj teže.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2020., ponedjeljak


Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana, molimo se tebi Pomoćnice Kmana

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, vlaška mudrice reci pravo jesil' ti vrelo mudrosti svojih vlaja?

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Modrave - iščašeni projekt. Ah, Modrave su u nizu iščašenih, conkulastih zamisli koje u sebi trebam zatirati. Dolazi mi na um Kmanska fronta kad smo mi ekipa sa Kmana otvorili 'frontu' u tadašnjoj mjesnoj zajednici. Plesnjak na Kmanu - zašto ne? Ništa motori, ništa điravanje po rivi... Bili smo ekipa 'ludilo braleee...' Drmalo je iz fronte: 'Ne spavaj mala moja...' Split je čekao kad će vrag doć po svoje. Ali Krist kralj zna da sada svi iz ekipe činimo sve na veću slavu Božju. Što smo željeli činiti i tada 1978 kad smo frontu otvorili. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Toliko smo dragocjeni Bogu Stvoritelju svijeta da nam je dao željkovan, toliko potreban kristalno sjajan savjet: 'Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast.'

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.48 sati Baš sam ubačen u 'krpe' i blok sam olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Eh da je biti dobar kao naš izrazito dobri Anđelko! Ali znam da sam i je Isusova ovca napose dragocjen Bogu jer poslao mi je Anđelka i meštra Spliću'. Tako sam u blok olovkom napisao. Ali napose sam radostan jer nam se sutra vraća naša pastirica s. Natalija - duhovno obnovljena. Pa će još žešće opaliti križem Kristovim ovu beštiju koronavirus: 'Maaarš stoko! Rekla sam: Biš' ća i više se ne vraćaj!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.55 sati 'Haj Bog vlaju! Aj bok!' E bio je to meštar Splićo koji je baš uradija Isusovu ovcu. A uradba je bila u njegovoj maniri. U totalu potpuno i cjelovito. Spiritualno - fizikalno. Do kraja stručno - profesionalno. Znalački s naglašenom spiritualnom komponentom. Eh ova beštija knronavirus se ne da pa ništa od Cvjetnjak do daljnjega. Ali Bogu hvala s meštrom Splićom se vidim i sutra. Ah a sada mi je stigla juhica. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji su sveti zaštitnici engleski mučenici John Fisher i Thomas More. HIiM

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pomozi nam protiv dušmana, jer ljudska je pomoć ništavna! Ps 60

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


8.57 sati E u ovoj svetoj misi ću biti sa svim uzvišenim-svetim idealima dida Majora, Ogoranca, partizana. Koji je spremno sve činio za svoje Ogorje i za Hrvatsku. Bio je to pravi vojnik Kristov. I mnogo je utjecao na ovcu da bude Isusova ovca - vojnik Kristov kao i on. U ovoj svetoj misi molit ću Isusa da udijeli Svojoj ovci čast i poštenje koji su resili dida Major. Bože blagoslovi starčad Ogorsku i daj da svi prispiju u Diku Nebesku. Amen!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.10 sati Hajmo u ponedjeljak, 22. 6. 2020. u važan dan za tvoj ljubljeni dom. Hrvatsku ti je dao i did Major - partizan. 'Samo je jedna Hrvatska, samo je jedan dom.' Did Major na svom konju Putku - to je moja Hrvatska. 5.55 sati E sada poslije Gospine krunice uz HKR - prvi korak... Za malo vremena ću biti bačen pod tuš, pa nešto malo na web, pa glavni dnevni 'njam, njam', i onda će terapija No 1, sveta misa u 10 sati, imat ću i terapiju No 2, uradbu meštra Spliće. A terapije No 3, kave i ćakule-bakule na Cvjetnjaku s mojim Pečnik-ovima neće moći biti poradi koronavirusa. Hajmo ovaj blagdanski dan učinit još ljepšim. Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju prěmjereno častimo tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, sablazan smo svijetu? i SPC i RKC kažu da je Isus ljubav. Isti smo a razdijeljeni. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Gospodin kaže: Sve su ti vlasi na glavi izbrojene! Ha, Gospodine makar to nije nemoguća misija ipak divan si! Ah, ma divan je Bog svi slavimo Ga! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2020. Gospodine u 12-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u utorak je svagdan. Imendan imaju: Marija, Josip, Flavije i Aron. U evanđelju slušamo Tvoj kristalno sjajan savjet. Kažeš nama svojoj ljubljenoj djeci: 'Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast.' Gospodine znamo, dobro znamo kad se nismo imali volje prihvatiti uski put koji nas vodi istini, upropaštavali smo se. Molimo Te usrdno Te molimo daj nam volje i snage prihvaćati put istine ma koliko tijesan bio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 6. 12-14)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.19 sati Đinasticiram znači tipkuljim (na mob) večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha, koje'no evanđelje (ponedjeljak) E to je ono kad mi koji imamo brvno u vlastitom oku vidimo trunčicu u bratovu oku. I da nas svi vide sablažnjavamo se! Prenemažemo od sablazni: nevjerojatno, neviđeno! Sačuvalo nas Srce Isusovo! Ajme, ajme - ništa više! To tako mi koji imamo brvno u vlastitom oku. Ponašamo s kao gmižući crv koji se ruga ptici da je spora, koju vidi da leti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide lakoj ti je prija mene kad si ti na svome konju Putku a ja na svom magaretu Klepi. Aj da vidin more li tvoj Putko migat ušiman ki moj Klepo? 'Pridajen se Lujo, pridajen.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Be, be, beee... Baba Jako isprid Brista me jedan klepnija. Da šta ću ja mali balovac među ljudin? Ble, ble, bleee... 'Lujo ajde ti Gospinu ružarju sa svojon bakon.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2020., nedjelja


17.40 sati A šta mi fali? Ovca jesam ali Isusova. U svojoj sam kući, sa svojim ljudima. Njegovateljica Jadranka mi kavu donijela. Baš sam se čuo sa sekom Ivom u Solin, i naravno da je pala domaća ćakula-bakula. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ma koji Pavarotti u ojki mi ni do kolina nije! (Zlajo)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


13.23 sati Modrave - iskorak! Ehe bile su to godine kad Modrave su se rađale. Sada poslije mnogih godina (17) usuđujem se se reći bio je to Duh Božji koji me je tih godina kljucao: Ma hajde, hajde već jednom! Hajde budi nestreotipan, svoj... Haj budi blesav, pa šta? I hoću! Pa smo sjeli smo u moju Škodu i na Modrave. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska Alkarice mila učini da na životu Isusove ovce ima traga što mu tvoj lik pored glave godinama.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.47 sati I danas sam za spasit rukopis olovkom u blok napisao: 'Eh, da je imat dara za pisanje kad mi je već ostao nepovrijeđen sustav za pisanje slova.' Eto to sam napisao. A sada bi naša pastirica s. Natalija križem Kristovim opalila po zubima ovu bešiju koronavirus: Biš' ća stoko ovo je sveta zemlja Hrvatska! Maaarš od križa Kristova! Haj, Zdravomarijo! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Lazar je gubavac, siromah u Isusovoj prispodobi, koji je prema evanđelju svetog Luke (Luka 16, 19-31) uzalud prosio pred vratima škrtog bogataša. U srednjem vijeku sveti Lazar se smatrao zaštitnikom gubavaca, pa su po njemu nazvane ustanove za smještaj gubavaca i drugih zaraznih bolesti-lazareti. U kasnijoj terminologiji lazaret je naziv za vojno previjalište ili vojnu bolnicu u blizini bojišnice. U pučkom govoru izraz 'lazar' postao je sinonom za bogalja, bijednika i prosjaka. Viteški red svetog Lazara Jeruzalemskog osnovali su križari u XII. stoljeću u svrhu liječenja gubavaca, a sveti Lazar je njihov zaštitnik. Red svetog Lazara prvi put se spominje 1142. I među vitezovima osnivačima reda bilo je gubavaca. HIiM

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po velikom milosrđu obazri se na me! Ps 69

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jer siromahe Gospodin čuje, on ne prezire sužanja svojih. Ps 69

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Bleee... Gmižući crv se još ima se obraza rugati ptici da sporo leti.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.41 sati Evo baš sada kad napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga (u karijoli) i karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Htio bih krenuti sa uradbom preglednika dana 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Korona vlada i ništa za sada. Miruj u sobi, duboko diši. Ah, grrr... E i đinasticira se. Sada poslije svete mise a i večeras. A drugo - redovnički đir: razmatranja, propitivanje savjesti, planiranje u Božjem svjetlu budućih dana. Ah, ma ne mogu vam reći koliko sam fascinran normalnim životom i ljudima. I ovo treba kazati da je smireno nekoga podnositi ljubav prema onima prema kojima je takav odnos najkorektniji. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.02 sati Haj saberi se, duboko diši, mirno sjedi... Ah ma to mirovanje me rastresa. Eh znaš što to znači 17 godina ne migati. A vitar sam nemiri, sve je u redu kad je zbrka, frka. Duh Sveti i Njegova ovca se razumiju. O dođi Duše Sveti užgaj oganj Svoje ljubavi da na svijetu gmižem a u nebu letim. U ovu svetu misu donosim Ti i dobre i zle. A napose mislim na one koji su me svojim zvjerstvima uspeli Tebi. Makar to nisu mislili da će u tome uspjeti. Ti znaš da ih nemam volje voljeti. Ne želim ih ni mrziti. Daj mi ih smireno podnositi. Amen!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


26. XI. 1928. Priznanica (pradjedu Isusove ovce Luki Rađa) da je za gradnju škole u Ogorju Donjem uplatio 55 dinara. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12a, VLAS KOSE (Palma, 23.6.2002.)


Jutros češljajući se zacijelo ti je po koja vlas kose ispala. Vlas više ili manje – kome bi to bilo važno. Misliš? Sjeti se, nisi li bar nekad nečiju vlas čuvao kao dragocjenost jer te sjećala trenutaka dok su ti prsti kosu mrsili tog nekog kosi volio. Vlas kose… I kad ode onaj kog voliš, ostaje utjeha kose gledajući tu običnu vlas. Jedan zaljubljenik povećalom je sobu pretražio zbog vlasi one s kojom je najljepše trenutke dan prije rastanka proveo. Takva vlas čuva se u najdražoj knjizi, u novčaniku, najradije bi je među svoje vlasi presadio. Shvati, svaka tvoja vlas nekom je dragocjena – jer ti si mu dragocjen. Bogu uvijek i sigurno. "A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se, vrijedni ste mi" (Mt 10, 30)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nisi nevažan! Onaj tko te stvorio Svemogući Bog je prebrojio sve vlasi tvoje. Izvjesno je da si ljubljen i zaštićen. Ima tko se za te brine. To ti kaže Isus Krist. (knev 12a kg)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.46 sati 'Ne boj se biti! Budi onakav kakvim te znam!' Tako svakom od nas Gospodin koji nas najbolje zna. E a mi se bojimo da nas nije najbolje upoznao pa smo u strahu biti jer se mi kao možda bolje znamo. Konkretno nemam se čega bojati u vlastitom životu. Sve što jesam najbolje Gospodin zna. I ako me Gospodin ovakvog vidi dovoljno čistim i savršenim za 'puno lipi stvari' - onda molim lijepo. Zato odvažimo se budimo ono što jesmo. Ne zaklanjaj Isusa Krista. Nego hrabro svojim životom kroz sve događaje i susrete u ovome danu (nedjelja, 21. 6. 2020.) hvali i slavi Isusa a Mariju primjereno časti. I dan će biti garant ljepši. Zato jer će se i zbog tebe po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, da smo Isusovi to trebamo svima otvoreno reći. A da smo zbija Isusovi podrazumijeva da se zna: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Evo što sam večeras (subota) za vježbu rukopisa u blok olovkom napisao: Na kraju ovoga dana Srca Marijina samo srdačan pozdravčić.' Eto to sam napisao. A sada bi valjalo na pastoralni posao. Tj. razaslati par stotina sms-ova 'knev 12a kg'. Ha, valjalo bi vidjeti mogu li se ovi 'knev'-ove razašiljati s compa e-mailom. To bi ovaj sms-pastoral učinilo efikasnijim. Ha, a Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2020. Gospodine u 12-tom smo tjednu kroz godinu, a danas u ponedjeljak, 22-gog lipnja liturgijski je svagdan ali možemo se spomenuti i svetih Paulina Nolanski, Ivana Fišer i Tome Mora. Danas je u Republici Hrvatskoj državni blagdan: Dan antifašističke borbe - a to je neradni dan. Evanđelje je baš o nama koji smo sa brvnom u oku. I Ti nam fino kažeš Gospodine: 'Kako možeš reći bratu svomu: 'De da ti izvadim trun iz oka', a eto brvna u oku tvom? A što ćemo Ti pričat - takvi smo. I još se imamo obraza zvati Tvoji? Usrdno Te molimo iskorijeni ovu ružnu sklonost iz naših života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1-5)

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.37 sati Traj - la - la... Ja sam ptica nebeska. Dobro, Isusova ovca si koja baš sad đinasticira (na motomedu). A valjalo bi istipkuliti na mob za web 'Razmatranje uz mob'. A za to bi se trebalo trunku osvrnut na evanđelje (nedjelja). Ha, pa mislim da je to jasno. Da smo zbilja uz Krista Gospodina to treba svojim životom kazati. Bez zaobilaženja ili oklijevanja reći 'drito i sriduuu'. Bez bojazni da govoriš o nekom stranom biću. Isus Krist je jako, jako bliz svakom čovjeku. I nema onoga koji te ne bi mogao shvati ako mu govoriš o Čovjekoljubcu Isusu Kristu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide na tebi se more vidit da si sritan, zadovoljan čovik. Daj tvoje srce puno ljubovi. 'Lujo vojnik Kristov sviman mora propovidat a menij una vražja vlast branila ričin pa san mora svojin životon.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako gledajuć kolko ti mene voliš ja ću pomislit i da nisan baš brezvezan. 'Lujo dragi Bog kojij te stvorija svaku tvoju dlačicu pribrojia.'

- 06:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večno ostaje samo što na boli i ljubavi sazdano je. (knev 12a kg)


Tvoj govor neka otkriva svima Isusa, uz kog si. Svojim životom svakom reci: 'Sve prolazi, vječno je samo što na boli i ljubavi sazdano je. (knev 12a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2020., subota

Modravska kapljica


Tvoje riječi neka budu drito i u sriduuu – pa kud puklo!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.54 sati Da cvjet drugi cvjet shvaća, to se zna. Ali Bogu hvala i za spoznaju da se bol i bol razumiju.

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.25 sati Bogu hvala, veeeliko hvala, što napokon Isusovoj ovci i mojim Pečnik-ovim 'sve cviće cvita' (baba Jaka), jer opet su na Cvjetnjaku našem dragom i ponovo će biti, ako Bog da, u ponedjeljak. Ah, rascvjetalo cvijeće milosti Božje sipi s Nebesa, huka-buka dopire... žamor ugodni škakljuca ušesa. Kava je tu... još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Da mi je biti kao Gospa Sinjska, moćna Alkarica, i svima odašiljati, kao ona, sjaj njenog Djetešca, Sina Isusa.

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.44 Baš sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'E pa naravno, za malo remena se na Cvjetnjaku vidimo, ispijamo kavu i imamo ćakulu-bakulu Isusova ovca uz moje Pečnik-ove.' Eto to sam napisao. A sad bi pala Zdravomarija sa našom pastiricom s. Natalijom. Sad bi ona bi zaprijetila križem Kristovim ovoj beštiji koronavirusu: 'Što sam rekla? Nosi se! Crtaaa od križa Kristova. Zato ću sam Zdravomariju za tu nakanu.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.09 sati Danas na obvezni blagdan Bezgrešnog Srca Marijina da kažem i ja Isusova ovca: Veliča duša moja Gospodina što mi je dao moju Vlajinu i moćnu Alkaricu za majku i kraljicu. Od nje su se razbježali svi mračnjaci i tmine. Svoju ovcu Gospodin je okružio subraćom i prijateljima. I dao joj svoga 'čovika i po' (meštra Spliću) koji Mu ovcu 'samo tako' radi. Ha, pa sad Bogu u ruke! 12.03 sati E sada mogu kazat za 'Glas ěz krpa'. Do malo prije je meštar Splěćo urađiva Isusovu ovcu u svojoj maniri. Ta ovca je srknula svoju juhicu. Za malo vremena će na Cvjetnjaku ispijati kavu i imati ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Gospa je zvijezda mora. U tamnim noćima je orijentir. Je i je i gotovo! Nema se tu šta pričat! Moja Alkarica je svijetla zvijezda Danicu kroz mučne godine ove raspetosti na bolesničkom krevetu. Nije to mjesec, dva; nije ni godinu, dvije… To je punih 17 godina. Samo moja Alkarica zna kako sam to izdura. Njeno ganutljivo srce za sve snage mi dalo. Ah da je imati bar trunku sućuti za svog brata kao Marija. Evo u ovoj svetoj misi reći ću hvala Isusu što mi je dao svoju majku da bude moja kraljica i majka. Zahvalit ću za Njegove darove Svojoj ovci. Za meštra Spliću i za moje Pečnik-ove. Bože svima nam podaj svoj blagoslov. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospa je Zvijezda mora. U tamnim noćima je orjentir. Ona je Zvijezda danica. Gdje je ona, tu je navješten Dan, bolji početak.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Aha, dobro je! Jel' bila Gospina krunica uz HKR rekao sam i himan Duhu Svetom. Da bude u svim događajima i susretima uz svoju ovcu. Da Mu ovca može sdušno hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Pa da ova subota (20. 6. 2020.) bude bar za trunku ljepši dan. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj. zdravi i veseli bili!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Gospe Sinjska, Alkarice draga, danas bi ti pjesmu napisao rada. Al poeta nisam. Ovca sam za stih svaki. Gospe ovca jesam al' ovca Sina tvog Isusa. Kao Isusova ovca (= isusovac) divim ti se kraljice Neba i zemlje. Svjetlo i ljepota srca tvog ispunja sve, sve, sve... Svijetle i ružne susrete i događaje kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Hvala ti majko, Alkarice, Gospe Sinjska, Vlajino draga. Za vsaku dobru reč od vseg ti srca - hvala!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bezgrešno Srce Marijino je simbol Marijinih kreposti, vrlina, moralne čistoće, ljubavi prema Bogu i majčinske ljubavi prema čovjeku. Blagdan Bezgrešnog Srca Marijina slavi se dan nakon blagdana Presvetog Srca Isusova. Srce Marijino spominje se u Svetom pismu na više mjesta, neposredno ili posredno, na pr. kada je starac Šimun prorokovao, kako će Marijino Srce probosti mač velike boli i da će mnogo patiti. Opisujući događaje povezane s Isusovim rođenjem evanđelist Luka bilježi duboko ljudsku i vjerničku reakciju njegove majke: Marija u sebi pohranjivaše sve te događaje i prebiraše ih u svome srcu (Lk 2,19). Upravo to spominjanje Marijina srca u Lukinu evanđelju potaklo je kršćanske mistike srednjega vijeka da to unesu i u svoju pobožnost. HIiM

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Znači baba Jako dragi je Isus Srce od ljubovi. A Gospa ima srce ljubovi? 'Je Lujo svi sveci isto. A mi molimo Gospinu ružarju da dobijemo srce ki Gospa Sinjska.'
- Je, je baba Jako - i mi s tobon molimo - Isuse blaga i ponizna srca, učini srce naše po Srcu svome!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš zašto će uspjeti realizacija: SPC = RKC = RKC ? Zato što je poticaj za to potekao iz srca Isusove majke Marije, naše Gospe Sinjske. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati A evo i večeras (petak) sam radio na oporavku rukopisa. Pa sam u blok olovkom napisao: 'Dan je bio dobar. Sutra će biti još bolji, pa bolji, pa bolji,.. Pa... A što pa? E pa bit će 'punina vremena'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.21 sati 'Dobro, neću žuriti!' Rekla je njegovateljica Jadranka i pustila Isusovu ovcu da u miru đinasticira (na motomedu) - ali i da tipkulji na mob 'Razmatranje uz mob'. Ma znate što fascinira kod Gospe? Sporednost, beznačajnost, malenost sve je to dalo da ona bude kraljica Neba i zemlje. E da je moći bez mrmljanja biti gažen i ponižavan, na nagori način obezvrjeđivan. Onda bi zato što to podnosiš a Isusov si tebe preobrazilo u istinsku veličinu. Ah, Bogu u ruke! A ovu subotu Isusovu ovcu opet čeka raskošje Božjih darova. Sve terapije će biti. Terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Pa terapija No 2, uradba meštra Spiće. Pa terapija No 3, na Cvjetnjaku ćakula-bakula s moji Pečnik-ovima uz kavu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2020. Gospodine danas u 12-tu nedjelju kroz godinu po riječima evanđelja nas ohrabruješ da budemo što jesmo. Doslovno nam kažeš: 'Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati.' Gospodine ako tako stvari stoje - znači možemo biti otvoreni, iskreni, 'bez dlake na jeziku'. Bez diplomatskog prikrivanja istine. Milost je moći biti iskren bez uvažavanja ikoga, bez obzira na okolnosti. Oprosti Gospodine za bezrazložna strahovanja, za nepotrebni govor 'u rukavicama'. Podaj nam milost da možemo svima otvoreno posvjedočiti da smo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10, 26-33)

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.53 sati U redu tko ima srca nema gaća, ali tek ako si bez ičega i bez ikoga Gospa će ti prići i raskošjem svoga srca obdariti, ojačati, utješiti, put ti kazati. Gospa nije tek sporedna pobožnica, ona jer je zadivljujuće bila samozatajna i mala zbog toga je kraljice Neba i zemlje. Najveća od svih ljudi. Ovo valja imat na pameti: ne boj se biti sitna beznačajna sjemenka - tko si doista ti će vidjeti kad proklijaš. Oh, da biti kao Marija... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Aha dide tako časno i pošteno srce ki tvoje je cilo po srcu našega Krista kralja. 'Lujo to ti tako vidiš! Ki vojnik Kristov htija san ljubit Krista kralja ki naša Alkarica.'

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Znači baba Jako dragi je Isus Srce od ljubovi. A Gospa ima srce ljubovi? 'Je Lujo svi sveci isto. A mi molimo Gospinu ružarju da dobijemo srce ki Gospa Sinjska.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2020., petak

Probrano


- Srce ima razloge koje razum ne poznaje. (Pascal)
- Kuća se gradi rukama, a dom srcem.
- Dok je srca bit će i Croatie. (Matoš)
- Milicija je spalila srce bl. Alojzija Stepinca.
- Tko ima srca nema gaća! (Narodna)


- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.16 sati Ah, ma unatoč svemu, bez obzira na... Još pravih ljudi ima! A pravi su jer su posve Bogu predani! To su oni koji nam uspravljaju zgrčenosti, opuštaju ukočenosti. Oslobađaju od strahova. Prihvaćaju i vjeruju u nas. Uz njih dobivaš krila Duha Svetoga i spreman si za let. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tvoje se Srce širi, izlijevaš bujice Svoje božanske ljubavi na mene, na sve one koji Ti iskazuju čast, koji će nastojati da je i drugi iskazuju. Terapijo moja, ozdravljenje, neka traje cijeli život, bez Tvojega Srca kojim me obuhvaćaš nema života. To trajno ostaje u Tvojemu blagoslovu. Srce vječno kojim ljubiš mene, svakoga od nas, kojim me uvijek iznova obnavljaš. Isuse blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu Svome.

- 13:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice sveta srce tvoje kuca za tvoje Vlaje i čeljad svega svijeta.

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.51 sati Ma eto još nisam u 'krpama' jer meštar Splićo javlja da dolazi. I moram kazat da mi njegova uradba poslastica na današnju svetkovinu - i jedva je čekam. A rekla je naići i njegovateljica 'Lj' da izmolimo Zdravomariju kontra ove beštije koronavirusa i svakog drugog zla: Biš' ća! Crtaaa od križa Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Što se srcem brani ne pušta se lako.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRCE ISUSOVO (Palma = Bazilika Srca isusova u Palmotićevoj)


Štovanje Srca Isusova je "Sinteza naših religioznih odnosa prema Kristu". (Pavao VI)
Ivan Pavao II promiče "kulturu ljubavi".
Ako imaš spremno srce, dovoljno će ti biti vidjeti kako trava raste; a ako ga nemaš sve da vidiš i Presveto Trojstvo neće ti pomoći.
Jer je njegovo Srce prepuno milosrđa, a i probodeno je da milosrđe razlije. ... Čavao koji je otvori rane postao je ključ koji mi otvara vrata da upoznam volju Gospodnju. A sto mogu vidjeti kroz otvor? Govori mi čavao, govori mi rana da je Bog doista u Kristu svijet sa sobom pomirio. (Sv. Bernard, brev. III, str. 82)
Gdje nema nade suši se duša i ostaje bez snage. (Gabrijel Marcel)
Krist je objavio da je Bog ljubav i da je Bog "bogat milosrđem".
"Da mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te upoznati nespoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve punine Božje." (Ev 3,18-19)
Slično kao i nevjerni Toma možemo i mi danas dotaknuti otvoreno Srce Isusovo i u njemu sam Logos. I reći: Gospodin moj, i Bog moj!
"Milosrđe može nadvladati zlo, ono može, tako reći, iz zla izvući dobro." (Ivan Pavao II, Dives in mmisericordia)
Crkva je ono što jest kada se potpuno identificira sa srcem onoga koji joj je dao početak. (J. Meija)
Vjernikovo srce prijestolje je Božje. (muslimani)
Kalež ima oblik srca. U srcu je životni napitak.
Srce je središte života, volje i inteligencije.
Srce je Božji sud u nama.
Srce od kamena-srce od mesa.
Krist nije samo glava, nego i srce Crkve. Pozvani smo izgrađivati kraljevstvo Srca Isusova.
"Ti si milostiv svemu, jer sve možeš, i kroz prste gledaš na grijehe ljudima, i čekaš ih da bi se pokajali. Ti ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Jer da si štogod mrzio, ne bi ga ni stvorio" (Mudr 11, 25)
"Može li žena zaboraviti svoje dojenče, i nemati sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja neću zaboraviti." (Iz 49, 15)
"Bog je tako ljubio svijet, da je svoga Jedinorođenoga Sina predao, da svatko tko u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni." (Iv 3, 16)
Sve je učinio "radi nas i našega spasenja".
Kad bi me morao na Sudnjem danu suditi Isus ili moja majka, ja bih rekao neka me sudi Isus. On je bolji od ikakve majke. (Faber)
"Gledaj ovo srce koje je toliko ljubilo svijet." (Isus Mariji Alacoque)
"Ljubav nije ljubljena" (sv. Franjo)
Srce ima razloge koje razum ne poznaje. (Pascal)
Legenda kaže da se upravo vojnik koji je Isusu probo Srce obratio, i postao mučenik.
Kao što svaki vojnik voli nositi znakove pobjede (značke, odlikovanja), tako je i Isus zadržao znakove svojih rana i poslije uskrsnuća.
"Učite od mene jer sam blaga i ponizna srca." (Mt 11, 28)
"Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" Tu kao da se radi nas odvojio od svoga božanstva. Tako velikodušan može biti samo Bog. ... "Poništio je samoga se be!" (Fil 2, 6)
"Kad se jednom moje srce razbije u najsitnije komadiće, znaj ženo, svaki će te od njih ljubiti kao tisuću srdaca." (Muhamed-Sams-ed-Din-Širazi-Hafiz)
"Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim"
"Bog nije upisao zakon u kamene ploče, nego u ploče od mesa u srce ljudima." (2Kor 3,13)
Isus ni na križu nije mislio na sebe ... "Oče oprosti im jer ne znaju što rade."
Ljubav se dijeljenjem množi.
Dobar je onaj koji živi život sviju. (Tagore)
Nije potrebno prekriti putove kožom, već obući kožne cipele. Pobjedi u srcu mržnju.
"Žao mi je naroda"... "Dođite svi vi umorni i opeterećeni i ja ću vas odmoriti." (Mt 11, 28)
"Godine 1296 neki Petar Lončarić igrao je karte sa svoja dva druga pred pročeljem tadašnje crkve sv. Vida. Budući da mu igra nije išla za rukom pograbi srdito kamen i baci ga svetogrdnom rukom u lijevi bok raspela, na užas prisutnih. Iz udarenog kipa kao iz živog tijela proteče u isti čas obilna krv, a pod nogama pokvarenog čovjeka otvori se zemlja i proguta ga ostavivši samo svetogrdnu ruku, da stravično viri iz zemlje." Kamen što ga je taj svetogrdnik bacio stoji još i danas, uz riječi: "Ovim je kamenom pogođen Raspeti 1296".
"Ne živi čovjek samo o kruhu" (Mt 4,4) - nego i od ljubavi. Drugarske, prijateljske, zaručničke, roditeljske, djetinje, plemenske, domovinske, općečovječanske.
Znanje bez ljubavi ubija. Ali ljubav s pravednošću.
"Ako imadnete ljubavi jedan prema drugom, po tom će svi upoznati da ste moji učenici." (Iv 13, 35)
"Opraštaju joj se mnogi grijesi, jer je ljubila mnogo." (Lk 10, 47)
"Iz srca čovječjek izlaze..."
"Štovanje Srca Isusova najuspješnija je škola ljubavi prema Bogu." (Pio XII)
"Živim u vjeri u Sina Božjega, koji me je ljubio i predao sebe za mene" (Gal 2, 20)
"Pruži svoju ruku i metni je u moj bok, i ne budi nevjeran nego vjeran." (Iv 20, 27)
"To vam rekoh da u meni mir imate" (Iv 16,33)
"Tko ne ljubi, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav. U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenoga Sina da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao Sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe." (1 Iv 4, 8-10)
"Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove..." (Rim 8, 35)
"Došao sam da bacim oganj na zemlju" (Lk 12, 49)
"Gdje ti je blago, tamo ti je i srce." (Mt 6, 21)
"Dok smo još bili slabi, Krist je umro za nas." (Rim 5, 6)
"Ljubavlju vječnom ljubim te." (Jer 31, 2)
"Kad se očitova dobrota Boga našega Spasitelja, i njegova ljubav prama ljudima, tada nas - ne zbog pravednih djela koja smo mi učinili, već po svom milosrđu - spasi kupelju ponovnog rođenja." (Tit 3, 3)
"Kasno sam te uzljubio..." (Augustin)
"Kad bih jezike ljudske i anđeoske govorio, a ljubavi ne bih imao, bio bih kao mjed što ječi ili paraporac što zveči. (1 Kor 13, 1)
Ti radosti čista srca. (Augustin)
Blaženi čista srca, jer će Boga gledati. (Mt 5,8)Srce naznačuje svijest koja je postala pronicavom i osjetljivom po kreposti ljubavi. Radi se o spoznaji usuglašenom s Isusom i sa zajednicom njegovih učenika. "Nitko ne zna tko je Otac, do li Sin, i onaj kome Sin objavi." (Lk 10, 22)
Počinuti na Srcu Isuovu, znači zadobiti "mir duše". Tada se rasvjetljuje i nesvijest i podsvijest.
"Usta govore iz punine srca."
"Imam protiv tebe... napustio si svoju prvu ljubav" (Otk 2, 19)
Kajanje nastaje iz spoznaje da "ljubav nije ljubljena", a ne iz mrtvljenja. "Sada se radujem patnjama koje trpim za vas, i dopunjam u svome tijelu ono što manjka muci Kristovoj." (Kol 1, 24)
"Ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu koji nam je dan." (Rim 5,5)
"Tko je žedan, neka dođe k meni i pije." (Iv 7, 37)
"Ostanite u meni, i ja u vama. ... Tko ostaje u meni i ja ju njemu, on rodi mnogo roda. (Iv, 15)
"Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, krotkost i strpljivost." (Kol 3, 12)
Naučiti ljubiti Isusa i naučiti ljubiti Srcem Isusovim.
"Nastojete steći ljubav." (1 Kor 14,1)
"Ja sam pastir dobri. Dobri pastir daje život za ovce svoje." (Iv 10, 11)
"Sav je narod tražio da ga se dotakne, jer je iz njega izlazila sila i sve je iscjeljivao." (Lk 6, 17)
Ljubav je velika moć na nebu i na zemlji, budući da je Bog ljubav.
"Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više, jer Gospod je snaga moja i pjesma, on je moje spasenje." (Iz 12, 2)
"U tebe je izvor života: gasiš našu žeš bujicom svojih milina." (antifona)
"Obradovah se kad mi rekoše: hajdemo u dom Gospodnji." (Ps 122)
Pobožnost Srcu Isusovu: to je apologija srca, sjetila i osjećaja. To je teologija tjelesnosti.
"I mir Kristov neka gospoduje u srcima vašim, na koji ste pozvani u jednome tijelu, i zahvalni budite." (Kol 3, 15)
RIZIK
Bit vizionarstva je rizik.
Ideja koja nije riskantna, nije vrijedna spomena.
Izazovi su neophodni za zdravi rast.
Ako ne riskiraš, nikad nećeš raditi ono za što si sposoban.
Ako želiš uspjeti, udvostruči mogućnost svojih pogrešaka.
Čini uvijek ono što te strah činiti.
Kako ćeš prepoznati da umireš? Kad više ne mognem stisnuti šaku.
Najprije te ignoriraju, onda ismijavaju, pa se bore s tobom - i konačno ti pobjeđuješ.
Primjeti kako ona javna grešnica prosipa miomiris iz alabastrene posude: razbi posudu, sve prosu na Isusove noge.
Ne razlomci, nego radikalni.
Vaša riječ neka bude: da, da - ne, ne. Što je više od toga, od zloga je.
Ili kuj ili ne mrči gaća.
Pljuni na svoju facu i postani čovjek. Ma hajde, kreni već jednom.
Ne čuvaj se ko stara cura.
Ne budi Buridanov magarac.
Ne pokušaš li ti nećeš znati možeš li.
Imaš li svete drskosti? Daješ li Bogu šansu? Da li je Duhu Svetom dosadno s tobom?
Kršćanstvo je za kockare. Nije za one koji žele biti sigurni u slijedeći dan.
Mišo Kovač puca u svoje srce.
"I što će oku mome vid kad je tvoje srce zid." (Magazin)
"Mog srca si šum i za um opijum." (Magazin)
"U srcu mom zlatni odsjaj ljubavi, zato vjeruj sve što noćas pričam ja." (Daleka Obala)
"Opet si noćas krenula prašnjavim putem srca mog i opet si sve promjenila." (Oliver Dragojević)
"Svoju riječ ti dajem, dio srca svog, život nosi tajne, a sreću daje Bog." (Vanna)
----
Ne nosi srce u ruci nudeći ga svakom, a ako ga nitko neće, onda ga tek Bogu daješ.
Ako te oko sablažnjava, ako te ruka sablažnjava... Ali isto ako te i srce sablažnjava. Iščupaj ga.
SRCE – grč. kardia, lat. Cor
Majka djetetu kaže "srce moje"; prijatelj prijatelju "otkriva srce"; nešto nas "dira u srce"; s nekim smo "jedno srce", zahvaljujemo "od srca"; često nas "zaboli srce". Vladamo se srdačno, srčano, sa srcem, ili bez srca. Prihvaćamo "draga srca", "tvrda srca", "željezna srca". Neki "nemaju srca", drugi "imaju srca".
Uzeti nekome srce... Pj 4, 10: "Srce si mi ranila sestro moja, nevjesto, srce si mi ranila jednim pogledom svojim, jednim samim biserom kolajne svoje."
Srce urezano u koru stabla… poruka je jasna. Srce kao izraz cjeline: duše i tijela.
Srce kao simbol i riječ sadrži osjećaje koji se ne mogu obuhvatiti razumom.
Srce u svim kulturama označava ljubav. Bog je ljubav = Bog je srce.
Srce nije koljeno da bi se moglo saviti. (Afrička)
Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago." (narodna)
"Ako imaš srce, nemaš gaća." … (Krist je gol visio na križu.)
Cor ad cor loquitur – Srce srcu govori (u grbu kard. J.H. Newman-a)
Kuća se gradi rukama, a dom srcem.
Dok je srca bit će i Croatie. (Matoš)
Što protuslovi srcu ne ulazi u glavu. (Schopenhauer)
Netko pjeva po notama, a netko "od srca i na uho".
Dobra kuharica srce stavlja u lonac.
"Što se srcem brani ne pušta se lako."
"Ja odlazim dušo, a srce nije stina." (Oliver)
"Kad srce kaže – da, ti se samo nasmiješi…" (Grašo)
Srce A. Stepinca policija je spalila.
O Gabriću: "Pripazite slabo vam je srce." "Nek kuca dok kuca."
Srce je "središnji organ protoka krvi, šupalj mišić čunjasta oblika".
Ali ono je i mjesto osjećaja: uzbuđenja, ljubavi, mržnje, srdžbe, zavisti, žalosti, tjeskobe, straha, želja, namjera, briga.
Srce - od staroslavenske riječi sredce, tj. nešto središnje.
VIŠE OD OSJEĆAJA
Simbol svekolike čuvstvenosti. Za Aristotela sve do novijih anatomskih istraživanja u 16 st. srce je sjedište osjetilnosti i čuvstvenosti.
Srce je točka u kojoj se duh utiskuje u materiju.
Srce je obuhvatni temelj svih osjećaja, mjesto susreta i prožimanja tijela i duha.
Srce je izraz čovjekove cjeline, čovjekova središta.
Pascal: srce je specifični način spoznaje. "Srce ima razloge koje razum ne poznaje". Srcem se spoznaju međuljudski odnosi, moral, religija, filozofija – jer srcem se spoznaju "prvi principi znanosti".
Hegel: Srce je "komplekst senzacija" koje predstavljaju neposredno i prvobitno ljudsko iskustvo.
U Srcu Isusovu su skrivena "sva blaga mudrosti i znanja".
Jedan od iskonskih načina spoznaje, na razini imagintivne i intelektualne spoznaje jest srce.
Srce omogućava "slobodno kretanje kroz sve slojeve zbilje". Budi sve moći bića: svijest i podsvijest, osjećaje i maštu, čuvstva i intuiciju, duh i iskustvo.
U religioznom smislu, srce je mjesto gdje prebiva Bog u čovjeku. Bog je srce srdaca.
Suvremena filozofija srce ponekad zamjenjuje sa savješću – tj. specifično područje u kojem intuicijom postižemo sigurnost o prvim principima zbilje.
Cor + dare
Srce je refleks i ogledalo duha i života, simbol i izraz bitnih odrednica bića.
Stari su govorili da je duša ulivena u srce i pomiješana s njim. Zamišljali su da je u srcu ne samo oganj ljubavi nego i svjetlo razuma.
Premda je na Zapadu srce sjedište osjećaja, sve civilizacije postavljaju u njega inteligenciju i intuiciju.
Velike misli dolaze iz srca. (Pascal)
Marija "prebire u svom srcu".
"Ja spavam, ali moje srce bdi."
"Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas." (Ezk 36, 26)
Zakon srca je: gubiti da bi se dobilo. Davanje i primanje krvi - to je puls.
Čisti srcem Boga gledaju. Duhovni život je čišćenje srca kojim ćemo Boga gledati.
Pueblo Indijanci s Arizone vjeruju da djeca protječu iz sjemena koje izlazi iz muškarčeve moždane srži i iz krvi ženina srca.
Uzmi što ti srce želi... To će nam Bog ponuditi u nebu.
OSOBNOST – SRCE
Osobnost je sjedište čovjeka. A središte njegove osobnosti je srce. Osoba je neutralni princip jedinstva, rezervoar, kog se ne tiču akcije ni utisci, dok srce obuhvaća sadržaje i naklonosti.
STRAST – grč. pathos, lat. Passio
Jaka trajna žudnja usmjerena na stvari, osobe ili vrednote. Razlikuje se od afekata jer ne nastupa kao trenutno stanje, već je trajno i duboko usmjerenje čovjeka, njegove duševnosti, volje, misaonosti, čuvstvenosti. Bez strasti ništa veliko se ne može misliti ni stvoriti.
Kant: Afekt je voda koja probija nasip, a strast velika rijeka koja se u svojem koritu sve dublje probija.
DUŠA
Predznanstveno mišljenje, sveukupnost životnih, psihičkih pojava.
RAZUM
Sposobnost razboritog – zdravog, pravilnog, logičkog, kritičkog – mišljenja i rasuđivanja. U psihološkom smislu racionalni doživljaj je u suprotnosti s iracionalnim.
HRABRO SRCE (("Za život u ovom vremenu, među ovim ljudima, čovjeku je prijeko potrebno hrabro srce. Srce koje će znati biti zauzeto i tiho, koje će znati razvedriti bol, umirati i ne umoriti se. (Srce koje neće birati putove, koje se neće kloniti neuglednih, koje će strpljiva i blaga čela kročiti kroz nedaće. (Srce koje se neće ogorčiti i koje neće proklinjati, srce koje će sve opravdavati, srce opravdano ljubavlju. (Ljudsko je srce poput krhka i nezamjetna cvijeta usred mrtve šume. Ono je pozvano da živi, da očituje, ne sebe, nego ljubav i da svakome biću oko sebe omogući život u njezinu ozračju. (Hrabro srce nije čovjeku dano radi njega, nego radi vremena i ljudi među kojima živi. (Bit će da je tajna života u tome da ljubavlju osnažujemo jedni druge." (S. Lice
--
«Žarko ognjište ljubavi». Dođimo k njemu koji kaže: «Dođite k meni…» Dođimo kao Ivan na njegovo Srce, kao Marija do njegovih nogu. Što ogrijati? Što prosvijetliti? Od kojih spona i od čega oteretiti?

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, kao Marija da Te ljubim... Eh tad bih bio kao Tvoja majka Isuse - bio bi 'čovjek od komada'.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.47 sati Čekam i sabirem se. Za koji minutić će sveta misa. Bujica ljubavi sa oltara pohrlit će k nama. Oh Isuse moja ljubavi učini srce moje po Srcu Svome. Molim Te ljubljeni Kriste Gospodine neka nam Tvoje riječi poteku preko našeg propovjednika (p. L. Lučić) ... 'Učite se od mene jer sam blaga i ponizna Srca.' Da, Gospodine mudrost je u malenosti i poniznosti. Zato Te zaista iskreno molim da učiniš nama koji smo od Tebe poslani, srca po Srcu Svome. Gospodine donosim Ti prijatelje, znance, i one koji se Tvoj ovci nameću kao njeni. Svima nam svoj blagoslov daj. E za 'Glas iz krpa' valja kazat da Isusova ovca poslije svete mise đinasticira (na motomedu). A večeras će je meštar Splićo uraditi u totalu potpuno i cjelovito, spiritualno - fizikalno. S naglašenom spiritualnom komponentom. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.20 sati Ah ljubavi, ljubavi skitao sam, lunjao... Dok me nisi našla Ti i dovela Srcu Svoje Ljubavi. Molim Te da nikad ne odlutam od Tebe - Ljubavi vječne. Srce Isusovo to je ljubav po mjeri svakog čovjeka. Isuse Kriste Bože moj u ovu svetu misu donosim Ti sve koji su me primakli Tvome srcu. Svoj blagoslov nam svima daj. Da naši životi svima naviještaju: nek živi ljubav. Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.41 sati Srce Isusovo je vrelo ljubavi. Al' ni čovjekovo srce nije stina. Srce isusovo je uzor kom svaki zaljubljenik u ljubav hrli stići. Znam samo Isusova ovca ima srce koje nije stina da okice nije otvorila ostala bi u Srcu od Ljubavi vječne. A otvorila ih je kako bi svima mogla reći: ljubi, ali baš ljubi Srce Isusovo kom svaka ljubav bi rado stići jer je sva od ljepote vječne. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji (18. 6.) sveti zaštitnici su Marko (Marcus) i Marcelijan (Marcellianus), rimski mučenici iz III. stoljeća. Spominje ih Jeronimov martirologij, Gelazijev sakramentar iz VIII. stoljeća, a naročito Rimski martirologij. Stradali su u vrijeme progonstva cara Dioklecijana. Prema predaji bili su braća blizanci, rođeni Rimljani, sinovi poganskih roditelja, Trankvilina i Marcije. Živjeli su u Rimu sa svojim ženama i djecom. Zbog kršćanske vjere uhvatio ih je i zatvorio prefekt Kromacije i predao ih sucu Nikostratu. Držali su ih u pritvoru mjesec dana i dali im priliku da se predomisle i odreknu se kršćanstva. Jednom su čak uspjeli pobjeći, ali su uhvaćeni i ponovo vraćeni u zatvor. Na otpad od vjere nagovarali su ih čak i njihovi roditelji i prijatelji, ali oni se nisu dali nagovoriti.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nebesa navješćuju pravednost njegovu! Ps 97

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Srce Isusovo je svetkovina LJUBAVI. To je vrelo iz kog je potekla želja da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2020. Gospodine danas dan poslije svetkovine Srca Isusova se spominjemo: 'Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije'. Tvoja majka Marija, naša Gospa nama je uzor odanosti Tebi. Ljubila Te je i razumjela kao nitko od ljudi zato jer je razmišljala srcem. Današnje nam evanđelje otkriva da je to mogla zato što je sve u vezi Tebe 'brižno čuvala u svom srcu.' Usrdno Te molimo da i mi kao Marija brižno čuvamo u svom srcu sve što za nas učinio. Daj nam milost da srcem razmišljamo i da Te ljubimo kao Marija. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 41-51)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati A evo što sam malo prije napisao olovkom u blok (za spas rukopisa) : 'Ma posve je izvjesno da sam Gospodinu jako, jako drag. Onako baš kako spada more Svoje ljubavi je izlio prema meni, Svojo tupavoj ovci. Naprosto sam fasciniran kako mi je poslao svoga 'čovik i po' - meštra Spliću koji je uradio mene, Isusovu ovcu posve u skladu sa svetkovinom Srca Isusova.' Eto tako nešto sam blok napisao. Hej, Srce Isusovo - to je moja ljubav. Zahvalan sam Gospodinu što za tu ljubav treba izgorit ili umrit. On zna da sam pokušao izgorit i da sam u tom izgaranju skoro umro. Ali poslije dva mjeseca sam otvorio okice. Eh onda ljubav Srca Isusova prenerazila svoju ovcu. Tako se bidna ovca guši u moru ljubavi Srca Isusova - svoje ljubavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo jel ti znaš po čemu se pripoznaje vojnik Kristov?' A dide po tebi znan da nije po monturi ni ikakvom biljegu. U njemu triba gorit vatra Krista njegova kralja.

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


: Kvrc, puc, kvrc... Auu baba Jako kakoj lipo gledat plamen na ognjišću. Svitli, grije i ne umori se... 'Lujo zato molimo dragog Isusa da nam učini srce po Srcu Svojemu.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)


Srce naše kuca: dam-da'š, dam-da'š, dam-da'š... Srce Isusovo kuca: primi-primi-primi... Primi LJUBAV! Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu svome. (kev Srce Isusovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2020., četvrtak

Razmatranje uz mob


14.34 sati Ah, ma zašto, zašto mi je preživio sustav za pisanje slova premda sam čitav ostao 'zbljak' poslije 'onog' u Šopotu (27. 6. će biti punih 17 godina). Ah ma zašto, zašto svaki, ama baš svaki čovjek na svijetu može znati sve o Isusovoj ovci.Izvodi nesto izvodi Onaj koji mi život vodi. On zna zašto mu je ovca okice otvorila poslije dva mjeseca. On zna i kako mu je ovca u nemogućim okolnostima na web instalirana. Samo On zna gdje i kako je pronašao onu Hercegovku koja je Njegovu ovcu opremila vrhunskom i pogođenom tehno opremom. Moram priznat da ne volim krnja razmatranja. Možda bolje ovako nego da budem neiskren. (Jer mislim da znam da ovo kako Gospodin vodi ovcu svoju ima veze sa mistarijoznih 'puno lipi stvari'). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Modrave su porod želje da se ne bude 'u škvaru'. Želje da se bude alternativan, više svoj na sliku Božju. Modrave su ono kako je Isusova ovca vidjela u kraljevstvu Božem povjerenu mlađariju da se odmara na moru. To je vidjela jednog četvrka kad se klanjala Isus u POS (Presvetom Oltarskom Sakramentu) u BSI (bazilika Srca Isusova) u Zagrebu. Sve vrijedno što je primila povjerena mlađarija na 'vjerkaču' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) 2000-2003. Svoj korijen ima u klanjanju Isus u POS. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska primakni nas Srcu onomu po kom je srce tvoje. Ah Alkarice primakni naša srca Srcu Isusovu.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.43 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Eh, naša pastirica s. Natalija je s nama u našim mislima. Baš su njegovateljica Jadranka i Isusova ovca rekli Zdravomariju za nju. I da beštija koronavirus odstupi svega svijeta Božjega.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti moja


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako hoćeš da ti Isus učini srce po Srcu Svome. Pripravi se živjeti žustro i okretno, sve tvoje da bude nošeno od žara žarkog ognjišta Ljubavi.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.30 sati Eh đinasticiram (na motomedu) i mislim (na 'udrenu' glavu). Ha, pa nema se što mudrovat, smišljat, ni razmišljat jer posve je jasno da Gospodin upravlja životom ovce Svoje. Tek što trebam paziti da li su mi pokreti u skladu s Njegovom voljom. Za sada je sve kako valja. Svoju ovcu je instalirao na web prostranstvo. Opremio je potrebnom tehno opremom. Poslao joj potrebne terapeute koji je vraćaju u normalu. Svojoj ovci je vratio pamet da može prosuditi što je što? Oslobodio je naopakih ljudi i poslao joj normalne prijatelje. Oho, ho… Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna. I zato vodi kud hoćeš me Ti - i dovedi gdje bi htio. E a valja kazat da i večeras radosno iščekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.28 sati Ma haj dosta lupetanja i blebetanja po webu. Idem fino imati svetu misu na kojoj će me Isus okrijepiti Sobom. Pa će od mene 'ovce vulgaris' biti kako spada 'Isusova ovca' = isusovac. Molim Te Gospoděne i duhovno okrijepi ovcu Svoju – upristoji me da nikog ne skandaliziram. Daj meni ovci Svojoj i svima nama volje da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.59 sati Evo u 'pet i po' ću imat Gospinu krunicu uz HKR. I baš je dobro što nećete moći čuti moje blebetanje. Kad se moli onda se ne blebeće. Ali ako se uči govoriti glasno blebećući molitvu – onda može. Evo zahvaljujući što sam proteklih godina glasno izgovarao moleći Gospinu krunicu uz HKR mogu ipak kako-tako govoriti. To su opipljivi plodovi molitve. Ali drugih plodova molitava je premnogo da bi o tome. Moli tko taj voli! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.33 sati Auh, Modrave? Što je meni to trebalo? Moji su mi dali posao koji sam uredno obavljao. Sve je bilo regularno. Mogao sam utonuti u svoju redovničku nirvanu. Zadovoljni moji, zadovoljan ja. Sve je SOK = sve ok. Eh da nije bilo iritantno to 'obavljaš' i 'utoneš u nirvanu'. Kakva nirvana? Vojnik Kristov je 'vitar nemirni'. Kakvo obavljanje? Zar vojnik Kristov nije inventivan? Zar ga zora ne osvaja jer se budi novi dan. Taj neki duh inventivnosti je začetnik Modrava. Bogu hvala što sada znam da je taj duh inventivnosti u stvari Duh Sveti jer Duh Sveti daje svoje plodove kojih je bilo na Modravama kroz proteklih 17 godina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, dosadan sam ti jer me boli velika rana Crkve - a Crkva mi je ljubav. Isti smo a razdijeljeni i to me boli. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Šaljemo vam bon od 100 kuna u malim znak zahvalnosti na Vaše poticaje. Pozdrav i Božji blagoslov sa juga! … i …
Broj bona je: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Sve je regularno. Jesam li odgledao tv-dnevnik, pa izbrevijaro svoje redovničko. Za vježbu rukopisa u blok sam olovkom napisao par slova. Evo što: 'Gledajući zahuktavanje izborne kapanje došla mi je pomisao: Ah, na što je spala zajednica, da kažu najbolji je onaj koji dobio najviše glasova. O najboljem samo Nebo zna. A nama je čuti što Nebo kaže i rijeći reci ono što i Gospa: Neka mi bude! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2020. Gospodine danas u petak, 11-tog tjedna kroz godinu svetkujemo Presveto Srce Isusovo. Eto to je ono Sve što svaki čovjek treba. To Srce je raskošje sve ljubavi koje svaki čovjek treba. Srce Isusovo je bezdan Ljubavi vječne. Nama zaljubljenica u Ljubav samo Srce Isusovo treba - i više ništa. Isuse blaga i ponizna srca molimo Te učini srca naša po Srcu Svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 25-30)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.11 sati Ha, makar me je me je meštar Splićo već uradija 'prva liga' nisam se htio osloboditi đinasticiranja (na motomedu). Za to imam dva čvrsta razloga. 1. Ako đinasticiram siguno sanjam anđele: ) 2. Đinasticirajući tipkuljim 'Razmatranje uz mob'. E ako mi je izbor bio živjeti učinkovito - onda molim lijepo. A osvrt na evanđelje (četvrtak). Eh kako ne blebetati kad se moli? Ako želiš naučiti moliti samo ustraj blebetati. Dok ti blebetanje ne postane molitva. To zato jer se uči moliti moleći. Onaj koji bi htio moliti samo onda kad ispunjeni svi preduvjeti za kvalitetnu molitvu - nikad neće ni početi moliti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Znaš ti Lujo štaj vojniku Kristovu najglavnije?' Ih dide štaj najglavnije vojniku - puška! 'E al' vojniku Kristovu puškaj molitva.'

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo more bit ti se čini kad molimo Gospinu ružarju da samo brljezgamo Zdravomariju. Al' upanti mile molit se uči moleći.' Ma baba Jako ja sebi kažen: ovoj sveto i govorin Zdravomariju!

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2020., srijeda

Razmatranje uz mob


16.27 sati Veliča duša moja Gospodina zbog uradbe potpune i cjelovite meštra Spliće (baš me je uradio). Po njegovim uradbama znam da Gospodinu nisam sporedan nego odabran. I hoću baš hoću kao prava odbrana Isusova ovca činiti sve apsolutno sve na veću slavu Božju. Amdg! Samo to! Aleluja! Aleluja! Amen!

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.57 sati Na facebook-u piše: 'Pomolite se za dijete koje je palo sa balkon. Isuse proslavi se.' Tako nekako su novine pisale 2003. A što da i nisam otvorio okice bio bi doma (tamo 'gdi je lipooo'). Ali Isus se odlučio proslaviti po svojoj ovci. Pa joj poslije dva mjeseca zapovjedio: Janje moje haj otvori okice da se proslavim po tebi.' I Isusova ovca je instalirana na web i dobila svoju karijolu (papamobil) da proslavlja Isusa. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ma što si ustrašio za tijelo. Tu vreću smeća tetošiš, toviš, šminkaš trošiš na propadljivo i smrtno. Duša, duša je bitna! Ona je vječna i o njoj ovisi tvoja vječnost. Učini sve za svoju dušu. (knev 12a kg)

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice draga, Gospe Sinjska mila i ja bi rada molit se Bogu kao ti - žarko te molim pomozi mi.

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati Evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Srijeda, 17. 6. 2020. I što ima? Ima kvalitetan, sadržajan život. Bez straha, svoj na svome. Svojim se poslom bavim. Svaki dan hvalim i slavim Gospodina' Eto to sam u blok napisao. Budući je naša pastirica s. Natalija u duhovnim vježbama (danas su počele). Sam ću izmoliti Zdravomariju kojom ću prokinuti beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: Maaarš! Stoko od križa Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ti je molitva blebetanje. Samo ustrajno blebeći. Moliti se uči moleći!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.33 sati 'A sada vozite do kad hoćete.' Rekla je njegovateljica Jadranka koja je ostavila Isusovu ovcu na motomedu da đinasticira. Ha, a što? Glavni sadržaj života je kvalitetno živjeti - i to imam! Kvalitetno živjeti za Isusove ovce znači biti plodan biti. Svjestan i toga da plodovi svakom nisu vidljivi. Ovom svojom raspetošću (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) stvaram plod za projekt 'puno lipi stvari' što će biti prezentirano na web župi Gospe Sinjske u 'punini vremena' ... E a sada dok plešem 'zlatnim palcem' po mobu i tipkuljim 'Glas iz krpa' otraga me struja drrrma. A maestra Marta mi urađuje onu drugu ruku. E ali večeras će meštar Splićo uraditi Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. To je njegova manira. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.42 sati Liftom spušta napose dobri Anđelko karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će nas u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Isuse sva si LJUBAV moja, daj da Tebe dadnem svima koji Te trebaju. Svima nam podaj milost činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Srce naše kuca: dam-da'š-dam-da'š-dam-da'š... Srce Isusovo kuca: primi-primi-primi... A što? LJUBAV! Isuse blaga i ponizna Srca primi srce moje i učini ga po Srcu svome. (kev Srce Isusovo)

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O, kako je velika, Gospodine, tvoja dobrota! Ps 31

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati A hajmo u ovaj novi dan (srijeda, 17. 6. 2020.). Dajmo sve od sebe da bude baš u 'sriduuu', da bude kako valja. Samo 'punti' su nam važni. Neka ovo bude dan od mnogo 'punata'. Budimo hrabri i odlučni alkari dajmo i razdajmo se. Svakom kretnjom, korakom ili migom hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I dan ćemo učiniti ljepšim. Jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je slavljenik sveti Grgur (Gregorio) Barbarigo, talijanski biskup i kardinal. Rodio se 16. rujna 1625. u Veneciji kao Gregorio Giovanni Gaspare Barbarigo, potomak slavne i utjecajne mletačke obitelji. Rano je ostao bez majke, ali imao je čestitog i pobožnog oca. Vrsni student sveučilišta u Padovi, stručnjak za građansko i crkveno pravo, kao tajnik mletačkoga poslanika Alvisea Contarinija putovao je na kongres u Münsteru, gdje je 1648. nakon Tridesetgodišnjeg rata sklopljen westphalski mir. Nastavio je studirati u Padovi, a kao Contarinijev tajnik putovao je u mnoge zemlje i gradove. Mogao je postići blistavu diplomatsku karijeru, ali je osjetio da ga u svoju službu zove dragi Bog. Završio je teologiju, a 1655. zaređen je za svećenika. HIiM

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hej Grgo (Koljanin) vidio sam da ti znaš Marka Rađu - Majora iz Ogorja moga djeda. A ja sam svećenik p. Luka Rađa, i rada bi čut od tebe što mi znaš o djedu? Kakav je bio kao čovjek? Od srca p. Luka Rađa, isusovac
- Dobro sam ga zna bija je pravi vrijedni i pošteni čovjek Volija je pomoć sirotinji kar konji itd.
- Hvala lipa! Bog te blagoslovio! Od srca o. Luka

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: A baba Jako more bit da ja i nisan tako dobar kalvin me vidiš ti? 'Lujo tis moj mile i zlato bakino jer si još vridniji dragom Isusu.'
- Hvala. Točno, tako lijepe propovijedi jako su vrijedne svima nama i Bogu jer nas uče kako širiti dobro. Svako dobro.
- Draga baba Jaka vas sada prati molitvom od tamo di je lipooo, a pratimo vas i mi sa juga Lijepe Naše dragi pater Luka! …
- Hvaljen Isus i Marija! Ma hvala Isusu, hvala Mu. Šalje mi vas. Nikoga više i nemam Jer ste naš najvridniji anđeo koji nas blagoslivlja i uveseljava svojim porukama BVB

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ne brine me što sam tebi dosadio svakodnevnim porukama. Mene samo zanima kad ću dosaditi Isusu i dati nam da shvatimo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati A i večeras (utorak) sam zbog vježbe rukopisa u blok olovkom napisao: 'Evanđelje od srijede daje mislit. Kako ne biti kradljivac Božjih djela koja čini na Svoj ovci (meni).' Eto sam olovkom napisao. Ali stvarno brine me. Još sam je neki veleum, duhovni briljanten a ne tupa, šašava ovca. Molim vas upozorite me kad se počnem kočoperiti. Ponašati se kao žaba koja je podigla nogu čekajući da i nju potkuju jer vidjela je da konj tako radi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.19 sati E a sada nastavljam đinasticirajući (na motomedu) A to znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. ... Ehe zna Gospodin da smo tašti i isprazni zato nam govori: 'Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače vam nema plaće od Oca na nebesima.' Ma ustvari Gospodin nas poziva da budemo duhovno pristojni. Oznaka zrelog vjernika je otmjenost duha - što je zapravo fina poniznost i diskretna samozatajnost. A što će ti ispraznost i taština. Splitski Marul o taštini kaže: 'Taština od taštin i sve je taština. Ovi svit je osin, magla i tmina.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2020. Gospodine danas u četvrtak, 11-tog tjedana kroz godinu je svagdan. Imendan imaju: Marcel, Paula i Ljubo. Po riječima današnjeg evanđelja nas učiš kako moliti. Kažeš: 'Kad molite ne blebećite kao pogani.' Gospodine znamo da takav dojam ostavljamo. I zbog toga nam je iskreno žao. Ti znaš da smo Tvoji i da Tvoji želimo ostati. Molimo Te daj da shvatimo da naša jutarnja molitva nije tek dio programa našeg radija. Probudi nam svijest da je to sveto a mi da smo pred Tobom sveti naš i dragi Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 7-15)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati Tako je! Znam dobro znam što mi je sada činiti. Ma pokušao sam se prisjeti kad nisam znao što bi sa sobom. Ali Bogu hvala što takvih nedoumica kao Isusova ovca više nemam. Kod Isusovih ovaca se zna uvijek i samo AMDG ('Sve na veću slavu Božju'). E baš mi je njegovateljica 'Lj' donijela jogurtić kojeg ću srknut. A i upitala je: Jel' može 18.15 motomed? Ok može, može! Sad ću srknut jogurtić. Pa nastavljam đinasticirajući. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ki vojnik Kristov ti znaš daj svaki čovik bolji nego ga iko vidi od ljudi pa i oni koji ga najviše volu.' Znači dide ljubov su naočale kroz koje se vidi kolkoj ko dobar?

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako more bit da ja i nisan tako dobar kalvin me vidiš ti? 'Lujo tis moj mile i zlato bakino jer si još vridniji dragom Isusu.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2020., utorak

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice sveta ako te ne smeta da nam da'š mrvu poniznosti što imaš.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.14 sati O ludo srce moje samo skitaj dalje bez kraja, bez kraja... Do susreta s Njom LJUBAVLJU vječnom. Ono što znam život je satkan od rastanaka i pozdrava do susreta s Njom LJUBAVLJU vječnom.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.54 sati Auh, greška, greška. Grešku sam učinio nisam se prije sjetio da mi meštar Splićo sada ima doći. Pa me je naš napose dobri Anđelko u 'krpe' ubacio i njih izvadio 14.33 sati Malo prije meštar Splićo je Isusovu ovcu uradija pa je baš u 'krpe' ubacio. Kao obično za vježbu rukopisa olovkom sam u blok nešto napisao. Evo što: 'Što li to Gospodin očekuje od mene ovce Svoje, da učinim i odgovorim na ove bujice ljubavi i dobrote kojom me obasiplje?' To sam napisao. A na što sam mislio sami znate. Sve ovo raskošje života, ljubavi i istine stvaraju potrebni potencijal da bi što prikladnije odgovorio na ono kamo me Gospodin šalje. Znam da je i za to da zbilja smireno podnosim svoje neprijatelje, a to znaci njih ljubiti. Znate da nam neće biti pastirice s. Natalije ovih dana jer je u duhovnim vježbama. Pa ću morati sam jednom Zdravomarijom oplest po kostima ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: Maaarš! Crtaaa! od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati Dok čekam bar da počnem 'Glas iz krpa' što ću poslije đinasticirajući nastaviti. Ha, čeka se ono što se dočeka. Čekanje može biti nečeg nepostojećeg ('Čekanje godoa'). Čekanje kao najbolji način iskorištavanja povjerenog vremena. Otprilike tu je Isusova ovca što tiče čekanja miganja nogama. 10.24 sati Evo baš je naš napose dobri Anđelko stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. Pa mogu kazat da me radost obuzima kad pomislim da mene Isusovu ovcu još večeras čeka potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hej Grgo vidio sam da ti znaš Marka Rađu - Majora iz Ogorja moga djeda. A ja sam svećenik p. Luka Rađa, i rada bi čut od tebe što mi znaš o djedu? Kakav je bio kao čovjek? Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


21. IV. 1847. Luka Rađa (djed pradjeda Isusove ovce) zajedno s bratom Blažem kupuje zemlju 'Livadica' u Svilaji, od Mate Rađe Božina. (Ehe možda je na toj zemlji u Svilaji štalica u kojoj se Isusova ovca 1959. rodila kao Vlaj?)

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tko si ti to zna samo onaj tko te voli.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako se o tebi lijepo govori križ je podnijeti nasrtaje isprazne taštine budi jak podnesi taj križ. Uzdigni hvalu Gospodinu što se i po tebi proslavlja Stvoritelj tvoj.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.16 sati Auh, ljubi neprijatelje. Ali Gospodine zar one koji su meni ovci Tvojoj toliko ljubljenoj... Zar i njih ljubiti. 'Razloga imaš ovco zar ne shvaćaš ovco tupava kolike rijeke moje milosti su svrnuli tebi ovco moja tupava.' A je zbilja pomozi mi da ih ljubim prikladnom ljubavlju. Pomozi mi ih smireno podnositi. Neka bude sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


On sazda planine i stvori vjetar, otkriva čovjeku misao svoju, on tvori zoru i mrak, i penje se na vrh visova zemaljskih. Gospodin, Bog nad Vojskama, njegovo je ime. (Am 4, 13)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.38 sati Auh bila je ovo noć teške borbe s nekim ili nečim ni sam ne znam. Jel' to živo ili ne znam. Nešto kao ogromni udav. Ali Bogu hvala iznašli smo mir. Pustio sam to pustio me je pa sam ipak imao kakav-takav hrrr... HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus je zapovjedio da moramo ljubiti prijatelje i neprijatelje i dobre i zle. Pokažimo se izvrsni u ljubavi i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj dida i ja dva vojnika Kristova


Ehej moj dida i ja dva vojnika Kristova. Oj da mi je tobom ti na svom konju Putku a ja na svom magaretu Klepi iz Ogorja, priko Čanbrovice uz Selinu kroz Trolakave u Svilaju doći. Pa se nasrkat čiste arije. Ehe moj dida i ja dva vojnika Kristova.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2020. Gospodine u 11-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u srijedu kad imendan imaju: Terezija, Nevenka i Bogoljub. Po evanđelju nas učiš duhovnoj pristojnosti riječima: 'Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima.' Gospodine a što ćemo Ti pričat kad znaš da nam je drago da se o nama lijepo priča. Drago nam je da se naše ime spominje među uvaženim ljudima. Priznajemo Gospodine sve je to taština i ispraznost. Usrdno Te molimo podaj nam milost iskrene poniznosti i samozatajnosti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6. 16-18)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati A evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Ha, večeras sam od meštra Spliće dobio titulu 'Duhovni Kerum'!' Eto to je bilo za vježbu rukopisa. A drag je meštar Splićo. Ne samo kao čovjek. Taj svoj posao radi stručno i profesionalno. Njegova draga manira je što Isusove ovce urađuje potpuno i cjelovito. Ha, kako je ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi trunku bacit oko ne evanđelje (utorak) i reć koju. … Aha to nas Gospodin poziva na savršenstvo. Ljubav je najuzvišenija krepost. I svi naši odnosi prema drugim trebaju biti od ljubavi. I prema prijateljima i prema neprijateljima. I prema dobrima i zlima odnosi trebaju biti od ljubavi. Ljubiti moramo i one koji su nam o glavi radili, iskorištavali, potkradali... Na naš račun sebe promovirali. Da, da njih treba ljubiti. Ali ovdje treba spomenuti najherojskiju ljubav. A to je smireno podnošenje. Nipošto to nije mržnja, nije ni zaborav onoga čime te dotični povrijedio. To je ljubav u svome najizvrsnijem obliku. Kad ti podnosiš ali to smireno činiš. Ja, Isusova ovca sam Bogu zahvala za sve one koje moram ljubiti tom najizvrsnijom ljubavlju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide isto to nije pravedno. Ako nas ko plesne po jedom obrazu dat mu da nas još pleska. 'Lujo ame ti se njemu kad ga pridaš u Bogu u ruke.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako dobroj bi dobar ali ajme unom koj pridobar ki ti. 'Lujo kad te niko uvridi to Bogu pridaj da mu dade šta ga iđe. A ti ujti Gospinu ružarju.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2020., ponedjeljak


To je bilo ka u priči, Roko nije jema ništa, Cicibela još i manje
Ali ljubav sve izliči, on je bija anarkišta, jemali su i kumpanje

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska ispod Svilaje čuvaj svoje vlaje. Zoro jutarnja prije nego sunce grane brani svoje Ogorane. Oh miljenice Ogorskih staričica, babe: Jake, Neke, Cole, Dote, Buće, Bakuše, Kokezuše, Prljuše... Oj milostiva budi njihovom mili.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Hvaljen Isus i Marija! Za Sv. Vida... utipkajte … hvala za svaku poruku
-Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh, Gospe Sinjska kad bi bili kao ti bili bi kao kiša i davali bi svima.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.38 sati Evo što sam htio napisati olovkom u blok da spasim rukopis: Sveti Vid, Rijeka, ah Zameti. Od svetog Vida Isusova ovca je skitnica. Rijeka - Callcuta - Baltmore - Zagreb - Modrave - Tamo 'gdi je lipooo'. Jer ja sam skitnica daljine me vuku. ... A je i danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim odvalila samo takvu šamarčinu beštiji koronavirusu i svakome zlu: 'Kupi prnje, gubi se stoko! Neću da te vidim blizu križa Kristova!' E ali pastirice neće biti ovih dana jer ima duhovne vježbe. Ali razvedrila me jer obećala me sjeti svaki dan u molitvi brevijara. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako tebe netko pljusne po jednom obrazu. Pa ti jurne krv u moždane da bi ga najradije lopatom po drugom. Ne čini to! Predaj ga Bogu u ruke!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Sad đinasticirajući (na motomedu) valjalo bi uradit preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ah, kako'no ide? 'Ali sveti Vlaho samo im je maho' - to za Dubrovčane. 'Ali sveti Duje neće ni da čuje' - to za Spliće. 'Ali sveti Vid neće ni da vidi.' - to za Riječane. ... A bas sad me odzada drrrma to me maestra Marta stavila na struju. A i radi mi onu drugu ruku. Kao i svaki radni dan meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu. I ta ga ovca radosno iščekuje jer zna i vjeruje da će je večeras uradit u totalu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.14 sati Baš sam bija učinit posa - a bija je pravo liiip! Haj u redu sad se saberi za svetu misu. Aha danas je 'Rika svetog Vida'... Ah, moj Zamet. Jo vidi ovo: Tko tebe pljusne po jednom obrazu, a ti bi najradije njega lopatom po drugom. Isus hoće reći: to ne spada na tebe. Ti hvali i slavi Gospodina a osvetu prepusti meni - jer kad ga zdrmam zamantat će mu se. Pa kad dođe sebi doći će kako spada. Oh Gospodine Isuse učini srce ovce Svoje po Srcu Svome. Amen!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.08 sati 'Da-a-a-a mi je biti morski pas... Ma haj Isusova ovco ne fantaziraj. Ovca si ovca i s tim se pomiri! E ali Isusova ovca = isusovac. I sve vas pozdravljam: hu-hu-blb-blb-blb... Ah te purice... A zna se i to da će prvi korak u ovaj dan (ponedjeljak, 15. 6. 2020.) biti za koji tren s Gospinom krunicom uz HKR. A onda nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvala ti Meri jer utkala si se svojim pjesmama u živote mnogih. HVALA! (facebook)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni ti znaš da Isus ne govori: Tko tebe pljusne ti njemu duplo vrati. Umjesto da se pljuskamo realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.07 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao nekim svojim švrakopisom: 'Patnja, samo patnja je vrijedna spekuliranja i filozofiranja. Samo patnja je vrelo neiscrpne mudrosti.' Haj zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2020. Gospodine danas u utorak 11-tog tjedna kroz godinu. U evanđelju slušamo Ti nama opet o neprijateljima, kao da nam se nisu popeli na vrh glave. A Ti još da ih ljubimo. Baš tako kažeš: 'Čuli ste da je rečeno: ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje... Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!' Molimo Te Isuse Kriste Bože naš podaj nam milost biti kao kiša koja pada dobrima i zlima. Tada ćemo i mi moći svakog voljeti kao Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 43-48)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.23 sati Jadrankaaa! 'Samo malo!' Tek što je to rekla i Isusova ovca već đinasticira (na motomedu). A naravno i tipkulji, plesom 'zlatnog palčeka' po mobu večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit valja bacit trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) ... Ah, ajoj kad ti jurne krv u moždane - ništa odalamit ga dva puta jače. Ništa, ništa kaže Krist Gospodin koji dobro zna kako stvari stoje. Ne, očekuje od nas ni da budemo blesavi pobožnjaci. On očekuje da činimo ono što na nas spada. Na Isusove ovce spada da čine sve na veću slavu Božju. Samo AMDG, AMDG - molim lijepo. A osvetu prepusti Kristu Gospoděnu. Jer On to čini tako da se zamanta onome koji te je bez razloga pljusnuo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Lujo tis Ogoranac ali si vojnijk Kristov ki šta san i ja. Poganski svit kaže: Nije se posvetija ko se nije osvetija. Za vojnika Kristova vidi: ko nije sve Bogu prida taj je izda' Aha dide svaka ti valja.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako nerazumin al' ne ćeš ništa unoj babetini šta ti je ukrala kokoš? Al' ne znaš: nije se posvetija ko se nije osvetija! 'Lujo Bogu u ruke! Ujti ti mile Gospinu ružarju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


17.33 sati Lipo li je, lipo li je. Ma baš je lipo! Svoj na svome biti sa svojim ljudima živjeti. Svoje prijatelje imati. Sa svojima u Solin se čuti (baš sam se čuo sa sekom Ivom) A naravno i kava je tu - još samo srrrk... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… Modravka kapljica


15.39 sati Kad je Isusova ovca za jednog klanjanja BSI (Bazilika Srca Isusova) Isus u POS (Presveti Oltarski Sakrament) od Isusa dobila poticaj: haj na Modrave. A ono more, borovina… ljepota osvaja, poslije mnogih godina opet moći u svojim rukama držati kramp. Moći krčiti krš i kamenjar. A ono ti se sa čela cijedi znoj. Kad vam kažem to je užitak. I onda pratiš kako ti sa vrela čela spušta kapljica znoja na vrh nosa. I pogledom pratiš kako se njiše i na suncu ljeska. I vidiš sve što ti pjeva, govori i poručuje ljubav koja je spremna izgorit za onog kog voli. Librić kog držiš je pokušaj pisanja govora te Modravske kapljice na vrhu nosa što se ljeskala na suncu 27. 6. 2003. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… Modravka kapljica


15.16 sati Ah redak o onom što je obilježilo sve godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Za sada 17 godine. Ali baš zato jer je raspetost obilježit će sav budući život Isusove ovce. Samo znam isplatilo se za ljubav izgorit jer zato sam poslije dva mjeseca okice otvorio. Kad se voli onda voli do krajaaa, ali bas voli! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.32 sati Ah sigurno znam Gospodnji Duh na meni počiva kad se za me brine moja Pečnik-ova. Ali ne tek zato što se ugodno osjećam kad se ona brine za mene, Isusovu ovcu. Znam da to čini jer sam ovca njenog ljubljenog Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice moćna, Gospe Sinjska milostiva daj mi biti kao ti. Kad mi jurne krv u moždane ne daj mi se osvećivati.

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati Evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : 'Bogu hvala za dobre ljude. Hvala Bogu što ih ne prestaje slati meni, Svojoj ovci. Zbog toga sigurno znam da sam ljubljena Isusova ovčica. Bleee... A je, bila je naša pastirica s. Natalija. Ali danas je samo tako prokinula križem Kristovim beštiju koronavirus i svaki porod zla: 'Što sam ja rekla?! Maaarš! Biš' ća i više se ne vraćaj, baj, baj.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tko se nije osvetio nije se posvetio! - Fuj to! Tko sve Bogu u ruke nije preda taj je sebe i sveto izda! - Tooo!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.49 sati 'Daj mi svoje ruke da zagrlim svoj ljubljeni svijet!' Tako molećivim glasom moli Isus mene, Svoju ovcu. Evo Gospodine i ruke i noge, sada dok đinasticiram upotrijebi ih da Tvoj ljubljeni svijet shvati koliko je ljubljen od Tebe Stvoritelja svoga i Boga. Ti znaš ali napominjem Ti i ja ovca Tvoja. Isus zar Ti nije žao što ova današnja kuga, ovaj koronavirus satire Tvoju ljubav, Tvoj svijet ljubljeni. Molim Te ko Boga svoga reci Zlu: STOP! 'Oho neka cijeli ovaj svijet zove se bajka, zelena i mirisna - prava ljubljenica Krista Gospodina.' 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Elizej (hebrejski Eliŕa), starozavjetni prorok iz IX. stoljeća prije Krista. O njemu piše u starozavjetnoj Prvoj i Drugoj knjizi kraljeva. Rodio se u Abel-Meholahu, u dolini rijeke Jordana, južno od grada Beit She'ana. Sin ŕafatov, iz imućne obitelji, bavio se poljodjelstvom. Na tom mjestu pronašao ga je za plugom prorok Ilija, kad se vraćao jordanskom dolinom s gore Horeba. Ime Elizej dolazi od hebrejske riječi koja u prijevodu znači: onog koji pomaže, koji spašava. Djelovao je za vrijeme sjevernih kraljeva Jorama i Jehua. Prema biblijskoj tradiciji bio je čudotvorac. Učenik proroka Ilije, spremno se odazvao na njegov poziv i nastavio njegovo djelo. Bio je Ilijin poslužitelj, a kad je Ilija uznesen ognjenim kolima na nebo, Elizej je primio snagu i moć Ilijinu…

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


P. Luka veliki pozdrav s Kiže, Južni Velebit! Beskrajno lijepi vidici, samo Njegovim potezima savršeno stvoreni. Obožavam tu Prirodu.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.00 sati A nije da nemamo. Ruku na srce svi mi imamo. Gospodin je velikodušno darežljiv prema svima. Svatko je primio dar njemu primjeren. Kako zědaru za zidanje tako slikaru za slikanje. Svojim učenicima je podijelio 1. Vlast nečistim dusima 2. Da liječe bolesne 3. Da se brinu o nemoćnima. Oh o Gospodine ne daj da nam ikad padne na pamet da se bavimo onim za što nismo od Tebe opunomoćeni. Gospodine i u ovu svetu donosim Ti prijatelja Tvoga i prijatelja ovce Tvoje u potrebi, Ti mu pomozi. A sve nas blagoslovi. Amen!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo ne tribaš ti mile pričat das Isusov ako se vidi da jesi.' E baba Jako da svi gledaju ki ti.
- Biseri babe Jake

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.53 sati Aha imao sam Gospinu krunicu uz HKR izgovarao ju je dragi vlč. T. Ivančić kojega sam još 'osamdesetih' slušao u Selskoj. S takvim ljudima se može biti skupa pa makar su prešli tamo 'gdi je lipooo'. A nisam pribilježio na web da me je sinoć nazvao stari Rađa (tatica). E on je nabrao godina ima ih 87. Kaže da me možda dođe vidjet. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Reci hvala i kreni! (knev 11a kg)


Isus ima povjerenja da ćeš svakom učiniti što bi On htio. Zato ti daje: 1. vlast nad nečistim dusima, 2. da liječiš bolesne, 3. pomažeš nemoćnima. Reci hvala i kreni! (knev 11a kg)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.39 sati 'Plovi, plovi moja barka...' Evo sada uplovljava u nedjelju, 14. 6. 2020. Prvi korak će biti s Gospinom krunicom uz HKR. Onda samo nastavim slaviti, slaviti, hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Ta nedjelja je. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Naučija od dida Marka: 'Lujo vojniku Kristovu je dosta svatit štaj mu radit. To privati dok ne završi.' E vidin dide kako ti. Čin u Ogorju svršiš ti u Svilaju, a jel' i to gotovo ti u Split.
- Malo je takvih dida bilo onda i sada Grgo Koljanin p. Jure

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isusu je bilo ŽAO naroda zato im je činio svoja djela. Isusu je žao što su isti razdijeljeni. Utješit ćemo Isusa ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : 'A što? Može se i bez Cvjetnjaka kad u svojoj kući imam raskošje dobrote i Božjeg blagoslova.' Eto to sam u blok napisao. A sada slijedi sms - apostolat. Valja preko moba razaslati na par stotina sms-ova 'knev 11a kg'. Haj, zdravi i veseli bili'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.20 sati Hajmo dalje! Sad đinasticirajući (na motomedu) uradit bi valjalo još jedno 'Razmatranje uz mob'. Heh, ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) dala mi je bolje razumjeti evanđeoske riječi: 'izmučen i ophrvan'. Jer nije se lako 'kao piti vodu' 17 godina se prebacivat iz karijole u 'krpe', i obrnuto. Eto i ja, Isusova ovca mogu kazat da se Isus sažalio na mene - Svoju ovcu. I rekao Svojoj majci mojoj Alkarici da mi uruči 'puno lipi stvari'. E ali valja primijeti da je Gospodin dao svojima, to znaci i nama: 1. Vlast nad nečistim dusima 2. Da liječimo svaku bolest 3. Osposobio nas da pomažemo nemoćnima. Zato vas usrdno molim ne upuštajte (ni za živu glavu!) se u brigu o drugima, ako od Gospodina niste primili spomenute darove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2020. Gospodine zakoračili smo u 11-ti tjedan kroz godinu. Danas u ponedjeljak je svagdan. Ali možemo se spomenuti i svetog Vida zaštitnika grada Rijeke. Koja se po njemu prije zvala 'Rika svetog Vida'. U evanđelju slušamo o zanimljivoj stvar koja nam daje mislit jesmo li baš u pravu kad postupamo po principu: Ako mi netko dadne jednu pljusku ja ću njemu dvije. A Ti Gospodine Isuse kažeš: 'Pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' A što ćemo Ti pričat Gospodine kad nam jurne krv u moždane i uzmemo pravdu u svoje ruke. Onda nerazumno postupamo, poganska osvetoljubivost nas obuzima. Molimo Te daj da shvatimo mi smo Tvoji i za Tebe nam je sve činiti a ako bude trebalo Ti ćeš se za nas osvećivati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-42)

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.12 sati Hej konobar... Eh ove subote ništa! Ma što ništa? Imam život svoj bavim se svojim poslom. Evo sad je na redu uradba večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit kako spada bacit ću trunku oko na evanđelje (nedjelja) i reć koju. … Ehe iz evanđelja možemo prepoznati što je Gospodina motiviralo na djelovanje a i što bi nas trebalo na nas kršćanski angažman. Primijetimo Isus je bilo žao naroda je bijahu izmučeni i ophrvani. Dakle Isusa je zaboljela njihova bol. Naš ispravan vjernički angažman. Nije pravi ako to činiš zbog bilo koga. Samo onda kad osjetiš i znaš to činim naprosto zato jer moram. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ha, dide das ti Kristov vojnik nikom u Ogorju nis reka a svak te ki takog zna. 'Lujo nek ti ne zna livica šta čini desnica!'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ne tribaš ti mile pričat das Isusov ako se vidi da jesi.' E baba Jako da svi gledaju ki ti.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DAJ MI SVOJE RUKE DA ZAGRLIM SVIJET 11a, Mt 9, 36-10,8 Palma, 16.6.2002.


Isus vidi našu izmučenost i obhrvanost od života, strepnji, grijeha. I ne gnjevi se, ne sudi, ne prijeti - već se sažali. Dakle, razumije nas, sućutno nas pogleda, i zauze se za nas. Raširio je ruke na križu da nas dosegne, i budući su mu se učinile male - upućuje poziv: "Daj mi svoje ruke da zagrlim čitav svijet." Prolazio je gradovima i selima… i jer bi želio svugdje stići - upućuje poziv: "Daj mi svoje korake, i usne, i srce… za moju žetvu." Poziva nas i šalje. Ali ne praznih ruku - daje nam vlast. Samo kad imamo vlast život ne ovladava nama, već mi njime. Situacije nas ne lome, sredina nas ne mijenja - već mi nju. Da liječimo svaku bolest i svaku nemoć… 
Bolest, a ne tek glavobolju, osip ili gubu. Ne povode bolesti, već bolest. Sve ono što nas boli - boli nas prije svega iznutra. Kad smo fizički ugroženi, onda strepimo nad vlastitom egzistencijom, gase se perspektive, padamo u paniku. Buja ona temeljna i vječna naša nesigurnost i panika. Kad bi evanđelje smjeralo tek na fizička ozdravljenja, o ničem osobitom se ne bi radilo - jer temeljni strah od bolesti bi i dalje ostao. Makar fizički ozdravili, strepili bi smo da nam se bolest opet ne vrati. Isus cilja na ozdravljenje od straha i nesigurnosti. Zapravo, na ozdravljenje vjere - da je s nama uvijek, te da nas nitko neće ugrabiti iz njegove ruke. Ni život, ni smrt, ni vlasti, ni poglavarstva... kako kaže Pavao. Tek tako izliječeni, zdravi smo. Jer onda nas ni bolest, ni smrt… od njega ne odjeljuje.
Poziva učenike, po imenu. Svačije ime označava i njegovo poslanje. Što tvoje ime znači? Za koje poslanje si rođen?
I šalje ih da krenu. Odakle? Od "izgubljenih ovaca doma Izraelova". Od najbližih. Kasnije će reći: "Idite po svem svijetu." Ali najprije idite svojima. Misija, baš kao i ljubav ima svoje prioritete. "Tko ljubi više ono što treba ljubiti manje - ne ljubi. Tko ljubi manje ono što treba ljubiti više - ne ljubi." Najčešće u životu nismo suočeni birati između dobra i zla, već između većeg i manjeg dobra. Vrlina je u tom znati prepoznati što je to veće. Što je to bitnije. Što je prioritetnije u mom životu. 
"Besplatno primiste, besplatno dajte!" Daji ne tek zbog drugog, već prije svega zbog sebe. Živ si koliko se svojim životom prelijevaš u druge. Evo slike: U Izraelu imaju dva mora (jezera): Galilejsko i Mrtvo. Oba nastaju od iste rijeke Jordana. Galilejsko je živo, slatkovodno, u njem život buja, ribe plivaju. Mrtvo je mrtvo, prekomjerno slano, beživotno. A od iste rijeke su. Od kud tako drastična razlika? Galilejsko prima i daje dalje vodu koja u nj dotječe, protočno je. Mrtvo prima, ali vodu ne daje dalje. Ostaje tu, i tek što isparava. Zato je slano, i beživotno. Živjeti znači davati, pulsirati… Srce prima i daje krv, zato smo živi. Žarulja svijetli jer prima i šalje dalje struju. Krug mora biti zatvoren. Primili smo milost vjere, riječ Božju, oproštenje, sakramente, novi život u Duhu. To je ono čime se ide u žetvu. Drugima dati što si primio, da drugi dobiju, te na taj način i ti zadržiš. To je odgovor na Isusov poziv: "Daj mi svoje ruke da zagrlim svijet." p. Luka Rađa, SI

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Reci hvala i kreni! (knev 11a kg)


Gospodin ima povjerenja da ćeš svakom učiniti što bi On htio. Zato ti daje: 1. Vlast nad nečistim dusima, 2. Da liječiš bolesne, 3. Pomažeš nemoćnima. Reci hvala i kreni! (knev 11a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2020., subota

Alkarici


Oh Gospe Sinjska, Vlajino jel' da si milostiva Vlajima i svima jer vidjela si kako je teško ostat uz tvog Sina.

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Evo što sam olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : Sreća? 1. Dan sv. Ante! 2. Ništa te ne boli! 3. Biti svoj na svome! 4. Baviš se svojim poslom! 5. Živiš život svoj! Hau, bau sritan li sam sritan! ... A je bila je bila naša pastirica s. Natalija koja je strh i trepet za koronavirus i svako zlo. I danas ga je okrpila križem Kristovim: 'Što sam ja rekla! Nosi se! Crtaaa od križa Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako vidiš izmučenog i ophrvanog ako si Isusov priskočit ćeš pomoći.

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.48 sati Već je rečeno da se poslije terapije N1 sunčam na kućnoj terasi. Gdje mi je njegovateljica 'Lj' donijela pribor za pisanje (aifon, mob i naočale). E prije terapije No 1. bila je terapija No 2, ali meštar Splićo me prije svete mise uradio pa je trebao ići nekim svojim poslom. Ajoooj koji je to privilegij imati potpune i cjelovite uradbe meštra Spliće. On je znak Isusovoj ovci koliko je mila dragom Isusu. 11.06 sati E a sada spomenuta ovca multidisciplinarno radi. Kako je njegovateljica 'Lj' prebacila u sobu i stavila za motomed da Isusova ovca đinasticira tj. nogama pedalira. A noge dobivaju motivaciju od 'zlatnog palčeka' koji pleše po mobu. ˇ šta još? Više ništa - eto to je to! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.41 sati Evo sada poslije svete mise sunčajući na kućnoj terasi. Samo da kažem je bila je terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Posebnost te terapije je što iscjeljuje: duh, dušu i tijelo. Bogu u ruke! Amen!

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo kad s ljuděn radiš unda radi' Al' baba Jako tribamo sist i dogovorit se kako ćemo? 'Rekla san: radi il ne mrči gaća.'
- Pa ti moš knjigu napisat o našoj baki Jaki!

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kod Isusa nema petljanja: ako su SPC i RKC iste reci: DA! I krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.50 sati 'Hej noći stani, zora nek' svane!' Dobro je sunce se vidi. Za koji tren će i Gospina krunica uz HKR - i onda uplovljavam u ovu subotu (13. 6.). Bit će to subota raskošja Božjih darova. Samo znam sigurno će běti terapija No 1 - sveta misa u 10 sati. Bit će i terapija No 2 - uradba meštra Spliće. A još ne zna što će biti sa terapijom No 3 - kava na Cvjetnjaku se ne zna? Ali znam sveti Ante će se zauzeti za Isusovu ovcu jer ipak je ona Isusova. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo kad s ljudin radiš unda radi' Al' baba Jako tribamo sist i dogovorit se kako ćemo? 'Rekla san: radi il' ne mrči gaća.'
- Draga svetica baba Jaka, staričica draga! Božji blagoslov dragi pater Luka sa juga Lijepe Naše!
- Blagoslovljeni bili. Uvijek ste posebni u porukama i dajete snagu meni vjerniku. A poruku uvijek dobijem u pravi vrijeme. Od srca vam želim svako dobro!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.43 sati Ma najpametnije je uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ali onako kako spada! Osvrnut ću se trunku na evanđelje (subota) ... Aoh to je sretni dan jer je 13. lipnja kad je svetac svega svijeta. Nije sveti Ante popularan samo u Hrvatskoj. A evanđelje? Ne petljaj, ne muti, ne filozofiraj ako hoćeš nekome nešto reći? Onda 'drito i u sriduuu'. Svakom treba biti jesi li ili nisi na strani Svjetla. Najčešće mute i petljaju oni koji su na strani mraka. Oni uvijek imaju potpitanja, njima omiljele rijeci su 'sad kako se uzme', 'to je za dobro promislit'. A Isusov stav je: 'Tvoje da neka bude da, a tvoj ne neka bude ne! Što je više od toga od zloga je!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 6. 2020. Gospodine danas u 11-tu nedjelju kroz godinu. Imendan imaju: Zdravko i Zlatko. U evanđelju slušamo kako Ti je bilo žao naroda 'jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira'. Zato si poslao svoje učenike, među njima i nas koji smo Tvoji. Dao si nam vlast nad nečistim dusima: da ih izgonimo i da liječimo svaku bolest i svaku nemoć. Molimo Te daj da shvatimo da je naš život, zvanje i poslanje djelo je Tvoje ljubavi prema nama i Tvojoj Crkvi. Vodi kud hoćeš nas i čini po nama što hoćeš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 36 - 10, 8)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.42 sati Evo što sam večeras (petak) za vježbu rukopisa olovkom u blok napisao: 'Asti sto! Još nije ni sedam uri a u 'krpama' sam. E ali s kvalitetno proživljenim danom. Sadržajnim, avangardnim... Mislim prije svega na potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. A sada još izbrevijariti svoje redovničko, pogledat tv-dnevnik, uradit 'Razmatranje uz mob' (to je ovo). Čut se preko moba s prijateljem. Gospina krunicu uz HKR. Onda hrrr.... (I naravno sanjat anđele: ). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniku Kristovu je dosta svatit štaj mu radit. To privati dok ne završi.' E vidin dide kako ti. Čin u Ogorju svršiš ti u Svilaju, a jel' i to gotovo ti u Split.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo kad s ljudin radiš unda radi' Al' baba Jako tribamo sist i dogovorit se kako ćemo? 'Rekla san: radi il' ne mrči gaća.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2020., petak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Gospodin ima povjerenja da ćeš svakom učiniti što bi On htio. Daje ti: 1. vlast nad nečistim dusima, 2. da liječiš bolesne, 3. pomažeš nemoćne. Reci hvala i kreni! (knev 11a kg)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Besjedu svoju šalje na zemlju, brzo trči riječ njegova. Ps 147

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Ivan od svetoga Fakunda (Juan de Sahagůn), redovnik augustinac. Rodio se 1419. u Španjolskom gradu Sahagůnu (San Fagun, San Facundo), u provinciji Leŕo, kao Juan Gonzĺlez de Castrillo, najstarije od sedmoro djece pobožnih roditelja. Prvu naobrazbu stekao je u samostanskoj školi rodnoga grada. Susret s benediktincima utjecao je na odluku da se i sam posveti duhovnom staležu. Pobožni mladić morao je prekinuti studij zbog neimaštine, ali ga je biskup u Burgosu uzeo za upravitelja svoga dvora, zaredio ga 1445. za svećenika i imenovao kanonikom u Burgosu. HIiM

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti! Ps 27

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Evo što sam maloprije rukopisom u blok napisao (za spasiti ga) : 'Sve teče kako valja. I uvijek se isto pitanje javlja: koristim li ovu dugogodišnju raspetost (17 god. RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) onako kako bi Gospodin htio.' Eto to sam zapisao. A je, fakat je Gospodin imao razloga zašto je Svojoj ljubljenoj ovčici pripustio ovu dugogodišnju raspetost (ovih dana će biti punih 17 godina). Da Mu nije stalo do te ovce ne bi joj zapovjedio da otvori okice. Ali pazi koju je križinu dobila - koja za sad traje 17 godina. Tu se može raditi samo o enormno važnoj stvari za Crkvu Božju ili je fulao kad joj je poslije dva mjeseca okice otvorio... A je i danas bila je naša pastirica s. Natalija koja je samo tako križem Kristovim opalila beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Što sam ja rekla: Crtaaa... dalje od križa Kristova! Baj, baj i više se ne vraćaj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne tangaj, ne filozofiraj, ne muti: tvoje da neka bude da, a ne neka ti bude ne! Drugo ne spada na tebe!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Hajde, hajde sad đinasticiraj Isusova ovco. I potakni noge da sto efikasnije pedaliraju motomed. Ha, otkrio sam da se to potiče ples 'zlatnog palca' po mobu. A vidiš tako se i tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ha pa moram priznat da volim ovaj neobavezan posao. Znam i to da je i Gospodinu ovo drago. Da, znam On je odaslao mene, Svoju ovcu na web prostranstvo. I što će ovca kao ovca nego činit neke... Ma ipak nisu skroz nesuvisli prilozi. Motivira me to što znam da je sigurno volja Božja bila kad je Isusova ovca 2005 godine na web zakoračila. Nagađao sam zašto, a sada mislim da znam a znat ćete i vi u 'punini vremena'. E a gledaj što bi da nisam na webu. Izležavao se besadržajno u 'krpama'? Hvala lipa! Ha, web mi je prozor u svijet. A onda to je potrebna terapija za ovu udrenu glavu. Pa to su i materijali za nove libriće. Haj malo o svakodnevlju? A pa to se zna da radosno iščekujem večeras potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.18 sati Traj-na... 'Moje misli...' Ha saberi ih sada prije svete mise. Auh muka je to kad ti je srce od stotinu komada. Ali dosta je znati da sve što trebam sada je pred nama na oltaru. Krist Gospodin je punina, je sve! Primi Gospodin sve što mi je u srcu. To recikliraj. Daj potrebno što ne trebam odagnaj. Samo znam Tebe sigurno trebam. Okrijepi mene ovcu Svoju Sobom da budem kako spada Isusova ovca = isusovac. Daj da činim sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Samo AMDG, AMDG to mi daj. Amen!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati To je život kako valja! Kad ti je život nošen na krilima Duha Svetoga. Ni sam ne znam kako Duh Sveti zna da volim započeti dan sa Gospinom krunicom uz HKR. I u pravom trenu mi otvori okice. A sada nakon što sam je imao. Samo nastavljam u ovom danu (petak, 12. 6. 2020.) kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan bar trunku učiniti ljepšim. Jer i poradi mene po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Činimo tako svi i dan će sigurno bit ljepši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Ako te oko sablažnjava iskopaj ga!' Zbilja drastično. Bezbolnije se oslobodit sablazni realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Evo što sam večeras (četvrtak) olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Aha, sada znam, čitajući brevijar otkrio sam zašto je Gospodin ovako izdašno darežljiv prema meni, Svojoj ovci, u brevijaru piše: 'On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' Hah, ima Gospodin računicu zašto je On velikodušno, raskošno darežljiv prema meni, Svojoj ovci. Fakat mi je izbio svaki argument da nemam, da ne mogu... To bilo vrlo nefer zanijekati more utjehe i darova kojima me obasipa svaki dan. Samo znam, da ostatak života tješim sve siromahe i potrebnike koji mi navrate još bi preostalo utjehe za druge. Definitivno ne bih mogao podnijeti da netko za mene kaže: škrt si. Da stvarno budem takav - je nepodnošljivo i zato sebi kažem to je nedopustivo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2020. Gospodine u 10-tom smo tjednu kroz godinu. A danas u subotu 13-og lipnja je sretan dan jer svetac je svega svijeta. Sveti Ante Padovanski prezbiter i crkveni naučitelj jako je omilio Hrvatskom narodu. Imendan imaju: Ante, Antonija i Toni. U evanđelju nam daješ naputke kako biti duhovno pristojan. Kažeš: 'Ne kunite se nikako! ... Vaše riječ neka bude: 'Da, da - ne, ne!' Što je više od toga, od Zloga je.' A što da Ti kažemo Gospodine? Hrvatski narod se pokazao vjeran Tebi kroz stoljeća mnoga, borio se za 'krst časni'. Ali stid nas je jer toliko uzalud spominje Tvoje ime, nerazumno se zaklinjanje. Molimo Te ne daj da nam jezik bude brži od pameti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 33-37)

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.21 sati A jer je večernje đinasticiranje (na motomedu) na redu - što je jako važna stvar! Zato dajem podršku nogama da što uspješnije pedaliraju ovu napravu. A podrška je ples 'zlatnog palčeaka' po mobu. Tu je besplatni dar! Jer tako ujedno i tipkuljim i večernje 'Razmatranje uz mob'. Jel'no se obično osvrnemo na evanđelje (petak). Ah, ajoj kako se spasit da jednook ne hodaš? Jer svijet će ti rugati: ćoro, ćoro, ćoravi! Takvi si jer glavom ne misliš! Kad vidiš ljepotu ne poželi imati je. Nego joj se divi i Stvoritelju zahvaljuj. Ako ima ljepota koje ti ne uzdižu dušu Bogu - onda posegneš za starom mudrošću koja kaže: 'In fuga salus = u bijegu je spas. Haj, zdravi I veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo upanti Krist kalj bi rada da Njegovi vojnici žive, ali baš žive ki bubrig u loju - da jin ništa ne vali. Zato oni molu, rade i činu pokoru.' A dide al' jin triba i pokora?

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako je lipoj bit Isusov. Ma isto ti sebe prikoviše satireš postom i pokorom. 'Lujo dragi Isus je ljubov i moje sveee! A to ja u sebi satiren crnoga.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2020., četvrtak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas s radošću u dušama slavimo blagdan Tijelova (latinski Corpus Christi). Spominjemo se ustanovljenja Euharistije na Veliki četvrtak, pričesti, sakramenta tijela i krvi Kristove, kao uspomenu na posljednju Kristovu večeru. Ta se svetkovina pojavila u XIII. stoljeću, a na cijelo zapadno kršćanstvo proširila se u XIV. stoljeću. Augustinska redovnica, sveta Julijana iz samostana kod Liégea u Belgiji, imala je viđenje punog mjeseca, na kojem je opazila mrlju. Puni mjesec je protumačila kao Crkvu, a mrlju kao nedostatak blagdana, kojim bi se častio Presveti oltarski sakrament. Na njezinu molbu, mjesni je biskup za svoju biskupiju uspostavio blagdan, koji se na početku zvao blagdan Euharistije. HIiM

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.04 sati Eh pokora i to, biti u moru ljepote na Cvjetnjaku dragom i imati potrebu reći sve a ne reći ništa. Aoh, križ je imati poticaj za redak dati a za nj dara ne imati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.42 sati Oh o hvala Ti dobri Bože 'sve nam cviće cvita' (baba Jaka) jer opet su na Cvjetnjaku moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Sve je skoro isto, manje je svijeta nego obično. Ali huka-buka dopire a žamor ugodni škakljuca ušesa. Kave stigla još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Bezgrešna Djevce Marijo – Gospe Sinjska tko će pomoći ako ne ti živjeti bez grijeha.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati Baš sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Gospodnji Duh na meni počiva... Samo pozitiva, pozitiva tako se najbolje proslavlja svetkovina Tijelova. Gospodin je darovao ovci Svojoj da može na Cvjetnjaku učiniti svečanu ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovim uz kavu.' E ali bila je i naša pastirica s. Natalija i samo tako opalila beštiju koronavirus i svako zlo: 'Jesam li rekla stoko? Maaarš od kriza Kristova - baj, baj i više se ne vraćaj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ulicama moga grada hodaju jednooki i obični učenici Isusovi. Koji su pravi a koji krivi?

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.10 sati Gospodin je raskošno darežljiv darovima svoje milosti. Ne znam smijem li pomisliti da Njegov dar da u posve neprimjereno vrijeme tipkuljim po mobu i tako uređujem preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ma bez obzira samo znam da sam Gospodinu zahvalan što me je kao šašavu ovcu usvojio kao Svoju. Pa sam sretna i ponosna Isusova ovca = isusovac. 10.52 sati E a sada posve legitimno nastavljam uradbu preglednika dana - đinasticirajući (na motomedu) poslije svete mise na kojoj nam je propovijedao p. Lucić. Ne znam bas o čemu jer bio sam odsutan. Ali znam da nas je pohodio Krist Gospodin pod prilikama kruha i vina - a to je bit današnje svetkovine Tijelova. Hm, meštar Splićo danas možda ne dođe. Ali ono što sigurno znam danas će konačno pasti kava na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.23 sati Pusti sve! Haj saberi se prěje svete mise. Sveta misa je usko povezna sa današnjom svetkověnom Predragocjene Krvi i Tijela Kristova. Jer Krist nam dolazi u svetoj misi. I zaista je neprimjereno reći i pomislit da je nas Bog neki daleki, visoki ili komplicirani. Danas hoda ulicama naših mjesta. Fino nošen od svećenika u pokaznici. Oh o Bože svemogući to je samo Tebi moguće stvoritelju svega - toliko ponizan biti. Sakriti se malu hostiju. Hvali Ti sve to činiš zbog nas malih ljudi. Čuvaj i blagoslovi ovo tlo sveto Hrvatsko. Odagnaj od ovog naroda i svijeta čitavog bolest, nevolju i svako zlo. A svima podaj blagoslov svoj. Ameni

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.34 sati 'Prođi tim svijetom ko sunčani dan paleći svjetla gdje god je tama'. Taj redak mi došao gledajući sliku isusovačkih novaka sa p. Gabrićem 1984. Bila je to ekipa s kojom je ova ovca godinu prije (1983) krenula na 'put bez sna'. Puni entuzijazma i vedrine. Gledam baš za sad su samo dva od nas prispjela 'tamo gdi je lipooo'. Prvi je Darko Horvat a drugi Vjekoslav Pelko. Oho, p. Gabrić nas je užgao: 'Triba gorit, gorit i izgorit - a šta cu ja dimit molim vas lijepo?!' HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Alkarice, o majko, Gospe Sinjska mila ti si zora sjajna Vlajima i svima.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA - TIJELOVO


Hej, danas Svemogući, Sveznajući i Milosrdni Bog prolazi ulicama blizu tebe. Otvori mu srce i primi Ga! Ispričaj Mu ono o sebi. (kev, Tijelovo)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kod tvojih katoličkih je svetkovina Presvetog Tijela i krvi Kristove. Tijelovo poručuje, haj realizirajte: SPC = RKC = SPC Hajmo!!! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2020. Gospodine danas u petak, 10-tog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju: Bazild, Leon, Gašpar i Mercedes. A evanđelje je o problemima iz svakodnevnog života. Hvala Ti što nam upravljaš riječi razumijevanja: 'Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe.' Gospodine da ne bismo jednooki hodali, molimo Te podaj nam milost da se svemu lijepom divimo i Tebi zahvaljujemo. Neka svaka ljepota što je vidimo uzdigne molitvu srca našega Tebi Bože stvoritelju naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 27-32)

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Evo što sam večeras (srijeda) olovkom u blok napisao: 'Već su uobičajili ovi zapisi u blok. Pa mogu kazat da je večerašnji odmak u miganju nogama bio u tome što me je meštar Splićo držao za ruku i išlo je to miganje - pa zadovoljavajuće.' To pišući u blok olovkom spašavao sam rukopis od propadanja. Procjenjujem rukopis će mi još dobro doći. E i da kažem to sam miganje imao ispred kuće pred novoizgrađenom zgradom za naše studente. A kako je sutra (danas) svetkovina Tijelovo. Premda važne crkvene dane meštar Splićo svetkuje doma vjerujem da će me doći urađivati jer meni su njegove uradbe najbolja priprava za liturgijsko slavlje. Na Tijelovo bi opet mogla na Cvjetnjaku pasti ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Ali Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide znaš daj tvoja vira je prava. Nema je – nije, Bog je visoko daleko... Ti svojin životon pokazuješ daj tamo gdis ti. 'Lujo živi, nek te život nosi al' nikad ne zaboravi ko si.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako sve ste vi Ogorske bake uz istog dragog Isusa. Al' kudaj mi drži koji je uz tebe jer me bolje razumi. 'Aha, Lujo tvoje berekinade.'

- 06:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA - TIJELOVO


Primijeti da Svemogući, Apslutni Bog prolazi ulicama tvoga mjesta. Otvori mu srce da se nastani u tebi. I pričaj Mu nešto. (kev, Tijelovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2020., srijeda


- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila naša si al' ne zato jer si i ti Vlajina nego si majka Isusova.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.46 sati I danas sam išao olovkom u blog pisati (za spasit rukopis). Evo što sam uspio : 'Sav život mi je od čudesa Božjih, napose sada od kada sam raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu)' Tu sam trebao stati i primijeti da i nije sve od čudesa. Kemijska olovka za koju sam pomislio da ipak piše - prestala je pisati. U to je naišla naša pastirica od koje drhturi svako zlo i nevolja (jer ga ona tjera križem Kristovim) Samo što sam joj spomenuo problem s olovkom već je donijela novu. Čudo, čudo... Čudesa Božja su privučena raspetošću (RBK) Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pokazat ćeš mi stazu života, puninu radosti lica svoga, sebi zdesna blaženstvo vječno. Ps 16

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je slavljenik blaženi Ivan (Giovanni) Dominici, talijanski dominikanac, kardinal i dubrovački biskup. Rodio se 1356. kao Giovanni Banchini ili Bacchini u Firenci, potomak mletačke obitelji. HIiM

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ma pusti ti tamo nekog dalekog, transcendentnog boga, negdje na granici mašte i mistike. Isus Krist je pravi Bog jer Mu je poznat život naš, blizak nam je i prijatelj s kojim možeš učiniti ćakulu-bakuku... Ali pravi Svemogući Bog!!!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.40 sati A sada poslije svete mise na kojoj je ovca okrijepljena Isusom baš kako spada Isusova ovca = isusovac. I sada ta Isusova ovca đinasticirajući nastavlja razmatrati o onom što smo na svetoj misi slušali. Moj Bog je Isus Krist pravi Bog a ne neki Baal. I ako na zazivanje imena Kristova ona druga ruka ne dolazi u funkciju, onda je to zbog važnog razloga. To dobro znam jer znam koliko Mu je mila njegova ovca. Pretpostavljam da ta usahla ruka treba da sa njom Gospodin učini važna djela u onomu čemu je ime 'puno lipi stvari'. Ha, Bogu u ruke. Valja kazat za 'Glas iz krpa' da je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Morena. A ta ovca će večeras potpasti u ruke meštra Spliće. Koji će je pretpostavljam uraditi u svojoj maniri potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 sati Čovjek od reda drži raspored dana. Do malo prije maestra Morena je urađivala onu drugu ruku ovci. A sada će ta ovca imati svetu misu na kojoj će je dragi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Misu ću imati za prijatelja dragog u potrebi. Neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.27 sati Život je kao križaljka. Ali ako su ti poznati upiti znači nemaš se pravo predati - ideš dalje. Bogu hvala teško je ali može se. Gospodar života dobri Bog ima razloga zašto su nekom potrebni zahtjevni koraci kroz život. Sretan sam jer po tome znam da na mene ozbiljno računa. Jer da ne računa znam da bi mi ići naprijed bilo: haj, haj - 'mačiji kašalj'. A ovako nije lako ali može se! Skupim snagu i krećem u ovaj dan (srijeda, 10. 6. 2020.). Prvi korak će biti Gospina krunica uz HKR a onda nastavim. Kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako činim ovaj dan bar trunku ljepšim. Jer i zbog mene će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gdi to ima momaka kršni ki rastova grana a divojaka lipi ki jabuka neg kod Ogorana.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati I večeras (utorak) sam zbog vježbe rukopisa u blok olovkom pisao. Evo što: Ovaj 'nemogitis' što me se nadovezao je provokativan. Uporan je i ne pušta (već 17 god.) kao da ne zna da će me morati pustiti jer takva je želja Gospodinova. E ali ta njegova upornost probuđuje ě pitanje. Nije li ovo stanje od koristi za ono što mi je činiti kad profunkcioniram. Ovako onemoćao podupirem let onoga što mi je biti. Rekla bi baba Jaka: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Nisam došao ukinuti Zakon i Proroke nego ispuniti.' Praktički je rekao: Prihvatite se realizacije: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2020. Gospodine danas u četvrtak, 11-tog lipnja, 10-tog tjedna kroz godinu je važan dan. Jer danas je Tijelovo. To je svetkovina, a u Republici Hrvatskoj je državni blagdan i neradni dan. Jer se danas svetkuje Presveto Tijelo i krv Kristova, izostavlja se spomendan svetog Barnabe apostola. Usrdno Te molimo Gospodine kad procesije budu prolazile ulicama naših gradova i sela odagnaj svaku bolest, nevolju i zlo a podijeli nam Svoj blagoslov. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 51-58)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.00 sati Kaže Krist Gospodin: 'Nisam došao ukinuti Zakon i Proroke.' Aha ptico Nebeska gdje si sad? Gukni? Ček sad će me njegovateljica Jadranka stavit za motomed da đinasticiram. A to efikasnije ide uz ples 'zlatnog palčeka' po mobu. Tako ujedno i tipkuljim 'Razmatranje uz mob'. Hu, hu tko bi volio zakone i pravila. Ajooo kad je iz fronte na Kmanu treštalo: 'Pravila, pravila da bi nas zadavila.' Eh osvajala nas je sloboda od svega i svačega. Danas mogu reci, kao strogi jezuita, bila je to nekakva razlivena sloboda. Anarhija, totalna anarhija. Radi šta ti padne na pamet. To je bilo skroz divlje, neukroćeno, raskalašeno. A glava u balunu, šta piva oni sin pokojnog Roka Prča. Čini mi se da je taj sa glavom u balunu pokojni. Sada u Nebu imaju koncert 'razvaljotka' Boris i Dino Dvornik, Oliver Dragnjević, a tu je i njihov Fijamengo. E ali u Nebu nema anarhija. Tu se spontano drže svi zakoni i pravila. Ma znate nama je ideal postići slobodu od svega i svakoga. A da istovremeno držimo, čuvamo, obdržavamo sve što je propisano, sve zakone i pravila. I da to činimo bez prisile, prijetnje ili straha. Da nam je spontano kao disanje. To je ideal po kom se treba uređivat ovaj život koji je utemeljen na pravilima i zakonima. Ha, sada nam se trsiti držati sve sto se od nas traži a opet biti opušten, ne ukočen, spontan. Hu, križ je to i baš dobro da se mogu izvući da sam 'udren u glavu'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo bit Kristov vojnik znači bit pametan čovik. Držat se reda a jopet bit ki tica.' A joj dide samo pravila, pravila dave čovika. A volija bit tica ki švraka.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Pita bi te baba Jako ki Ogorsku pametnicu. Kako bit slobodan od svega i svakoga, ki tica. 'Lujo čovik je slobodan i svoj kad cilog sebe dade dragom Isusu.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2020., utorak


Razlikuj važno od hitnoga. Često nam promakne važno u životu jer trčimo od hitnog do hitnog.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.21 sati E meštar Splićo je već bija i uradija me kako spada. Da, znam sad bi trebalo započeti večernje 'Razmatranje uz mob'. Ali to ide kad budem đinasticirao na motomedu. A ovo radim čisto zato jer ne podnosim šuplje vrijeme. Svaki trenutak postoji za našto. A ovi trenuci su mi darovani zbog ovoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko Gospe Sinjska mila reci kako uspjela si jer htjeli bi i mi kao ti. Biti slobodni svakog reda i zakona a sve držeći biti posve Božji.

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.51 sati Baš sam olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : 'A šta'š? Kad napose dobri Anđelko neće kaže kako uspijeva ustrajno biti samo, samo dobar. Ha, naša sam mu falingu - škrt je! Tajnu uspjeha samo za se ljubomorno čuva.' … Eh a baš je naša pastirica s. Natalija mlatnula križem Kristovim beštiju koronavirus i svako zlo: 'Goni se! Maaarš ća od križa Kristova!'… Huja, haj baš je nazvao meštar Splićo. Ubrzo stiže i taj Nebeski dar. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ma haj, ti i ta sloboda! To ti je tek neobuzdana anarhija!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.30 sati E a sada je sve na veću slavu Božju da Isusova ovca đinasticisa (na motomedu) i da tako tipkulji preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ah ma korisno je biti nemoćni miljenik Božji jer si u prilici pratiti kako ti Gospodin iz trena u tren pomaže. Što u tebi probuđuje divljenje i zahvaljivanje. To te koncu preobrazi u zahvalnika a to je čovjek kakvi valja. Jer je čovjek kako spada tj. zahvalnik. Ako nisi imao prigodu iskusIti da ti Gospodin pomaže. A pomaže onima koji su nemoćni. Ah malo sam otišao u mistiku… Da kažem da radosno iščekujem večerašnju uradbu meštra Spliće. Jer znam taj urađuje Isusovu ovcu u maniri potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sinovi čovječji, dokle će vam srca ostati tvrda?

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Efrem Sirijac, đakon i crkveni naučitelj. Rodio se oko 306. u Nisibisu (danas turski grad Nusaybin, na granici sa Sirijom), u kršćanskoj obitelji. Kršten s 18 godina, kao đakon se isticao širenjem evanđelja, zapaženim propovijedima i velikim štovanjem Blažene Djevice Marije. Bio je učenik glasovitog nisibijskog biskupa Jakova, kojeg je vjerojatno pratio 325. na crkvenom saboru u Niceji. HIiM

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.50 sati E kako proći ovim svijetom ko sunčani dan, paleći svjetla gdje god je tama? Kako? Kako? Ako svijetlost na sja iz nas. To je svrha i smisao svakodnevne svete mise. Na kojoj Isus okrjepi Sobom svoje ovce pa su one kako spada Isusove ovce = isusovci. Isuse Kriste Bože naš neka bude sve na veću slavu Tvoju! Ameni

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.50 sati Dobro je, ovo je baš kako valja. Nemaš što filozofirat kako ću posložiti nedokučivi životni sustav jer to nadilazi krhko ljudsko biće. Stvar je vrlo jednostavna ('prosta kao pasulj'). Treba se samo odčitati kako je to vođen život moj. Vođeni smo sigurno vođeni ako smo svoje živote predali: Bogu u ruke! Evo baš Isusova ovca zna gdje plovi njen životni brod. Preostaje joj povremeno pogledati navigacijski sustav broda i mirno ploviti dalje. Mogu reći za sada je kako valja. I zato smireno uplovljavam u ovaj dan (utorak, 9. 6. 2020.). Prvi korak biti će za koji minutić Gospina krunica uz HKR a onda nastavljam hvaliti i slavěti Isusa a Mariju primjereno častiti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Ovaj dan bio uspješan. Dobio sam mig od Gospodina - u redu je, možemo dalje: sve na veću slavu Božju! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ovo smo što jesmo zato da svijetlimo. A mi na žalost dimimo. Haj zasjajmo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2020. Gospodine danas u srijedu 10-tog lipnja, 10-tog tjedna kroz godinu, kad je svagdan i imendan Dijani i Biserki. A i spomen na proglašenje svetog Josipa zaštitnikom Hrvatskog kraljevstva. U evanđelju slušamo važnu stvar za one koji bi u Tvoje ime htjeli živjeti bez reda i zakona. Koji bi htjeli nekakvu svoju neobuzdanu anarhiju proglasiti mjerodavnom. Takvima si fino rekao: 'Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon i Proroke. Nisam došao ukinuti? nego ispuniti.' Molimo Te daj da shvatimo da si Ti Gospodine Isuse Kriste ispunjenje svih naših želja i traženja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-19)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.19 'Do sedam i pet za-dnje!' kaže njegovateljica Jadranka koja je stavila Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. A ta ovca daje poticaj nogama da što bolje pedaliraju ovu napravu plesom 'zlatnog palčeka' po mobu. A tako zapravo tipkulji ovo večernje 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. ... U pamet mi dolazi p. Ante Gabrić kad je 1984. doša kod nas isusovačkih novaka u Split. Kaže on: Ovo sam što sam da svitlim! Triba svitlit! A šta ću ja dimit - molim vas lijepo?! Oduševio nas je ili zasjao nam je. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide to das ti vojnik Kristov u Ogorju niko ne bi reka al' svako to zna. Jer po tvome životu se vidi da ti je glavni Krist kralj. 'E Lujo triba svitlit a ne pričat.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako, staričice moja draga. Daj mi bit ki ti. Ti cila svitliš ki ovi plamen na ognjišću. 'Lujo triba svitlit, svitlit! A šta ću dimit?!'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2020., ponedjeljak


6.XII.1952. Piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19), kao major: 'Puno mi je drago da si mi se upisala u skolu, i poslusaj svoga tate i gledaj da
budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitraš i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da više ne iđeš k ovcom.' (Djed Isusove ovce, preuzeto: www.jimradja.com)

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice, o majko, Gospe Sinjska mila ti si zora sjajna Vlajima i svima.

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je slavljenik sveti Medard (Medardus, francuski Médard ili Méard), biskup Noyona. Rodio se oko 457. u malom selu Salencyju (departman Oise, Pikardija) kao sin plemićke obitelji. Otac mu je bio franačkog, a majka galsko-rimskog podrijetla. Školovao se u Vermandu i Tournaiu. Već kao mlad posjedovao je dar prorokovanja pa je svom prijatelju Eleuteriju prorekao da će postati biskup u Tournaiu i to se obistinilo. Pobožan i mudar mladić, s 33 godine postao je biskupom Vermanda u Pikardiji. HIiM

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija. Pater, molim Vas možete mi malo protumačiti Isusove rijeci; "Blago siromašnima duhom ..."? Nisam sigurna da shvaćam dobro. Hvala
- Siromašan duhom je onaj koji je bogat Bogom. Od srca p. Luka

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Nju slijedeći nećeš zalutati, Njoj se moleći nećeš očajavati: na Nju misleći nećeš zalutati: dok te ona drži nećeš posrnuti: dok te ona štiti ne trebaš se bojati: dok te ona vodi nećeš se umoriti: ako ti je ona milostiva stići ćeš cilju i tako ćeš na sebi iskusiti, kako je pravo rečeno: i ime je Djevici Marija.' Sv. Bernard

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati A i danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim opalila ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Što sam rekla - Maaarš! Stoko pogana od križa Kristova!' … A i danas sam olovkom u blok pisao (za spas rukopisa). Evo što: 'Svjetlo, neisforsirana pozitiva - sumoru i tminama nema mjesta'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9. IV. 1932. Luka Rađa (pradjed Isusove ovce) dd Dadić Mate pk. Ivana kupuje zemlju 'Podina' (čest. zem. 3366/2. biće 7. z. u. 362. p.o. Ogorje Gornje), za 1400 dinara. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Izdaja, izdaja - to je izdaja! Dimiti umjesto svijetliti!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.29 sati A sada veliča duša moja Gospodina jer sam u svojoj kući gdje smijem biti neupotrebljiv za koje što. A upotrebljiv sam za bitnu stvar svoga zvanja. Baš sam iz kapele gdje sam imao valjanu svetu misu. Bila je za potrebe prijatelja svog kom sam do Neba zahvalan za sve što je za mene učinio. Učinio je ali zato što sam ovca. Nego ovca od Isusa usvojena - Isusova ovca = isusovac. Kako je ovo 'Glas iz krpa' (jer đinasticiram) valja još kazat da večeras očekujem 'majstora s mora'. A meštar Splićo ima karizmu za urađivat Isusove ovce. Tako očekujem potpunu i cjelovitu uradbu. On je istinski blagoslov u tijeku ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.11 sati Haj pusti sada tko je čija družina. Fino se saberi uz mob prije svete mise. Ah ma neizmjerno sam sretan što je preživjelo sve što je potrebno za imati valjanu svetu misu. Hej, pa zar zato nisi okice otvorio? Da, znam sveta misa je neizmjerno vrijedan dar. Kad sve posložiš kako spada ispada da je i ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) vrijedan dar. Ah, čega sve ne bi bilo da nije raspetosti ove. Svetu misu ću prikazati za istog prijatelja svog. A Ti o Bože smiluj se. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isusova ovca i njegova družina


- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.50 sati Blago kojima je teško, koji su ponižavani, iskorištavani... Blago im se...' Ha, Gospodine nije baš lako ali ali ako Tě to zoveš tako... Biti na strani Dobra, Svjetla Istine ima svoju cijenu. Ako je cijena biti izložen nasrtajima Zloga nezaštićen. Ako je vjera jedina sigurna zaštita - pristajem! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavně, Isus ražalošćen nad ranom svoje Crkve kao da kaže: Blago onima koji se prihvate realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Evo i večeras (nedjelja) što sam olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Gospodine neka socijalna distanciranost među nama probudi veću međusobnu solidarnost, molimo Te.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2020. Gospodine danas u utorak, 10-tog tjedna kroz godinu je svagdan. Ali se možemo spomenuti i svetog Efrema, đakona i crkvenog naučitelja. Imendan imaju: Efrem, Rikard i Ranko. A u evanđelju Ti nama: 'Vi ste sol zemlje. ... Vi ste svjetlost svijeta.' Ah, Gospodine ako smo smo sol onda bi smo trebali biti ukusni - a mi smo tako često bljutavi. Ako smo svjetlo trebali bi smo svijetliti - a mi tako često dimimo. Oprosti nam! I daj da budemo ono što bi htio Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 13-16)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.39 sati Rečeno - učinjeno! Njegovateljica 'Lj' stavila Isusovu ovcu da đinarticira (na motomedu). A valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha a sada? Gospodin to nama. Pazi nama ovdje koji dobro znamo što znači biti ugrožen i nevoljan. Da blago nama?! Zna Gospodin da je ovo Njegova sveta Hrvatska. I da ima onih koji razumiju što je htio reći. Gospodin Isus Krist je istinsko blago. A tko nije s Njim uistinu je ugrožen. Mogu reći kroz godine ove raspetosti (17 god, RBK = raspet na bolesničkom krevetu). Kad sam bio izvan svoje kuće, i bez svoje subraće. Prošao sam uistinu strahote konc. logora. Bila je to 'tamna noć' duše. Ali zato jer sam Isusov (ovca) osjećam i znam ovo su najblagoslovljenije godine u životu mom. Uistinu blago meni Isusovoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide Krist kralj je reka dat nami svojim vojncin kad nam niko ne da. I unda ćemo bit sritni. Ti imaš a i sritan si ki malo ko u Ogorju. 'E Lujo Krist kralj daje svojiman.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ne iđe mi u glavu kakoj dragi Isus reka: blago uplakanim siromajima? Al' njimon nje: ajme i kukulele? 'Lujo to smo svi mi koji imamo Gospinu ružarju.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


17.42 sati Ni korona, nit kakva beštija, ni bomba atomska ne mogu zaustavit prave ljude da se susretnu. Njegovateljica 'Lj' je donijela kavu. Sa mojim Pečnik-ovima sam susreo sms-om. A sa svojima u Solin (seka Iva) baš sam se čuo i preko moba učinili ćakulu-bakulu. Oh jogurtić je stigao još samo srrrk... Pa đinasticirat (na motomedu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, moćna Alkarice usliši vapaj svoje dječice. Kako moći kao ti zavoljet svoju nevolju?

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo blagdan Presvetog Trojstva, jedan od najvažnijih u crkvenoj godini. Bog je u svojoj naravi jedan, ali su u njemu tri osobe (Bog, Sin, Duh Sveti). Ta je vjerska dogma, jedna od temeljnih istina kršćanstva, proglašena 325. na Nicejskom saboru. Božanska bit postoji u tri osobe, i to tako što je druga osoba (Sin) rođena od Oca, a treća, Dug Sveti, izlazi od Oca i Sina. Presveto Trojstvo najčešće je simbolizirano u liku starca (Otac), mlada čovjeka (Sin) i goluba (Duh Sveti). Bog kao Presveto Trojstvo, objavio se prilikom Isusova krštenja na rijeci Jordan: "Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obliku, poput goluba, a glas se s neba zaori: "Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina! (Lk 3,21-22)

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati Evo što sam baš olovkom napisao u blok (za spas rukopisa) : 'Sunce sja oko nas i u meni, zato jer sam Isusova ovca.' A ne stvarno što god da jesi ako Isusov si sve ti sja. Rekla bi baba Jaka: 'sve ti cviće cvita'. ... E nije bilo naše pastirice s. Natalije pa je Isusova ovca sama izmolila Zdravomariju pred slikom Alkarice. I ta ovca je rekla: Isuse Kriste Bože naš oslobodi sav svijet od beštije koronevirusa i svakog zla. Napose te molim za dragi Brazil. A molim i za moje Pečnik-ove da zapreka čim prije prođe da možemo ka pravi ljudi imat ćakulu-bakulu uz kavu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Znam što je Bog za mene, a što je u sebi, to samo On zna. (Sveti Bernard iz Clairvauxa)

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.07 sati Ah, samo da doživim ono zašto sam probuđen. Znam, dobro znam nisam probuđen da tek promigam. Probuđen sam da profunkcioniram. Eh kad bih volje imao prihvatiti Poncije i Pilate. A razloga za to imam zbog dragocjene samilosne suze moje Alkarice. Pitanje je da li bi ta suza potekla da nije bilo zla. ... E poslije svete mise mi starčeki Isusove ovce učinili smo đir karijolnm po suncu. Pa smo sjeli u hladovinu na terasi. I dalje klasika ćakula-bakula uz kavu. Tu se našao i p. Mato Antunović - Jooo 'osamdesete' u novcijatu u Splitu. A je 'osamdesete su bile godine'. A baš sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu) i tipkulji (na mob) 'Glas iz krpa'. A dalje? Dalje se zna guštam u redovničkom điru. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Shvaćaš? Daj shvati! Aha samo sa punim želudcem se to shvati da!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.13 sati Aha sada bi se valjalo sabrat prije susreta s najsavršenijim jedinstvom množine u njenom najjednostavnijem obliku. Ah, ajoj taj izbrušeni teološki govor o dragom Bogu je zbilja nemoguć. Ma oli nije razumljivije kazat da će ovca sada na svetu misu. Gdje će je Isus okrijepiti Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh primi Gospodine sve što imam, jesam i znam - daj mi samo Sebe i zadovoljan sam. I ovu svetu misu reći ću za prijatelja da mu Bog pomogne i da ga blagoslovi. Amen!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JEDAN, DVA, TRI – I TO JE SVE, Palma, 15. lipnja 2003.


Sve počinje s: jedan, dva, tri… Sve boje se svode na tri osnovne. Sve ima dubinu, širinu i visinu. Sve početak, sredinu i kraj. Sve teče iz prošlosti u sadašnjost, prema budućnosti. Trojstvo je u svemu. Čovjek je duh, duša, i tijelo. Ima razum, volju i osjećaje. Stvari pravilno shvaća odgovarajući na trostruki upit: Što? Kako? Zašto? Mudro govori kad riječi prosije kroz tri sita: istinitosti, korisnosti i ljubavi. Trojstvo poziva na suptilno življenje – na izbjegavanje jednodimenzionalnosti, pristranosti i površnosti. Trojstvo je najsavršenije jedinstvo množine i njen najjednostavniji oblik. Bog je Presveto Trojstvo.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Palma, 10. lipnja 2001.)


Presveto Trojstvo proslavljamo u nedjelju nakon blagdana Duhova, zahvaljujući tako Ocu, Sinu, i Duhu Svetomu po kojima su se zbila otajstva vazmenog vremena.
Ovim blagdanom ispovijedamo da je Bog nad svime, sve je po njemu, i on je u svemu. Nad svime kao Otac; sve je stvorio po svome Sinu; a u svemu prebiva u Duhu Svetomu. Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Jer kroz sve što je za nas čini Bog se objavljuje kao Trojstvo.
Bog nije zagonetka koja bi se mogla odgonetnuti te tako iscrpsti, već je Tajna koja prebiva u nedostupnu svijetlu, ali od koje se živi. Kao što se živi od sunca premda ne znamo kako nas grije. U sunce ne možemo gledati, ali nam daje da sve možemo vidjeti. Sveti Bernard iz Clairvauxa veli: "Znam što je Bog za mene, a što je u sebi to samo on zna."
Makar ne shvaćali, s povjerenjem ponavljamo sve što je Bog o sebi progovorio po Crkvi. Vjerujemo u Svijetlo od Svijetla, pravoga Boga od pravoga Boga, rođena ne stvorena, istobitna s Ocem… svjesni koliko se duha, molitve i života utkalo u očuvanje tih istina nastalih iz trvenja s Monofizitima, Arijevcima, Macedonijanistima… Ni jedno slovce nevažno nije. Sjetimo se samo da su se Istočna i Zapadna Crkva razišle oko tamo nekog filioque, tj. oko toga da li Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, ili po Ocu i Sinu. Tako su se strastveno trudile sačuvati istinu o tom pitanju, da su se i razišle. (Nažalost, nepotrebno – jer, premda se različitim riječima izražavaju, obje crkve isti sadržaj podrazumijevaju.)
Sveti Augustin koji je napisao pozamašnu raspravu o Trojstvu piše: "Govorimo o tri Osobe, ne stoga što bismo time odgovorili tko je Bog stvarno, nego zato da ne bismo posve zanijemili." Pa nastavlja: "Čak i najdostojnije što o Bogu kažemo ne odgovara stvarnosti, nego je samo izraz naše želje da kažemo nešto što je njega dostojno." Od istog Augustina ostala nam je prekrasna misao: "O Bogu uvijek možemo više misliti nego reći, a on je veći i od svake naše misli". Dubokom i svetom Tomi Akvinskom pred kraj se života učinilo kao slama sve što je napisao, u usporedbi s onim što mu je objavljeno. Doista, sve naše riječi samo su pokušaj govora o Bogu. Nedostatne su i neprikladne, ako hoćeš – baš kao i gusle da se na njima izvede neka od Bachovih simfonija.
Slušajući svetog Bernarda dok je zanosno propovijedao o Presvetom Trojstvu, pobožna je žena uzdahnula: "O kako bi sretna bila da znam tako o Trojstvu govoriti." A on će njoj: "A kako bi tek sretan bio ja da Presveto Trojstvo znam ljubiti kao ti."
Samo ljubeći ga, Boga spoznajemo. Kao što se i tajna svake ljubavi proniče predajući joj se sve dublje. Bog je ljubav. Sebedarje i uzdarje, onaj koji ljubi i koji je ljubljen. Savršen je, zato je trojstven. "Nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti", rekao je o njem najmudriji od svih ljudi, kralj Salamon.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.29 sati 1. Jučer 2. Danas 3. Sutra. 1. Svoj 2. Tvoj 3. Naš, 1. Viši 2. Niži 3. Osrednji... En ten tini... Trojstvo je sve i svuda što savršeno je. Din - don - din... Ah zvon crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama godinama odzvanjao je. To zvono i pričalo je: 1. Ne daj se 2. Budi svoj 3. Predaj se ljubavi svojoj. Evo me Gospodine Tvoj sam podaj me svima. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.04 sati Prije nego ću dalje samo da prepišem što sam večeras (subota) u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : Ja sam: duh, duša, tijelo. Ti si: Otac, Sin. Duh Sveti. Ja sam tri - Ti si tri. Smiluj se! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.27 sati Hajmo dalje: 1, 2, 3 sad đinastirajući (na motomedu) Sve što je naše, bliske i volimo imamo dok nam je neshvatljivo. Sve to je tvoje dok nekako lebděš nad tim. Ah znam ovo je neprecizan teološki govor do kojeg profaći ne drže. Ali ozbiljno mislim da o najdubljim teološkim pitanjima više znaju zaneseni pjesnici nego trezveni teolozi. Mislim da je Presveto Trojstvo to gdje se susreću teologija i pjesništvo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, tri su molila Presveto Trojstvo: Vas ste tri, nas smo tri smiluj se! Hajmo i mi moliti: mi smo SPC i RKC daj da bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, desetog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju: Fortunat i Vilim. A u evanđelju i danas slušamo o Tvom nevjerojatnom nastupu. Mnoštvo je nahrupilo a Ti se uspeo na goru i rekao tom mnoštvu, a i nama si rekao: 'Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! ... Blago ožalošćenima. ... Blago krotkima. ... Blago gladnima i žednima...' Ah Gospodine nemoj znamo kako im je 'blago'. Svijet bi razumio da si rekao: Ajme njima, ku-ku lele takvima. Gospodine mi nismo svijet mi smo Tvoji. Svjesni smo da su siromasi svi oni koji svoju duhovnu glad i žeđ ispunjaju ispraznim taštinama. Znamo Gospodine siromah je svaki koji nije susreo Tebe. Molimo Te podaj nam zalogaj svima da možemo misliti o ovim ozbiljnim stvarima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 1-12)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati Hvala Ti Bože za ovaj dan, makar bez Cvjetnjaka i kave uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. Ali dobro je regularni redovnički đir me ispunja. A ovo sam htio bar započeti večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego me njegovateljica 'Lj' ne stavi da đinasticiram za motomedu. A to znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (nedjelja). ... A e to je o savršenstvu, o Presvetom Trojstvu. Sve što dobro je od tri. Čovjek je dobar jer je duh, duša i tijelo. Obětelj je dobra jer je muž, žena i njihov plod. Bog je trojstven jer je LJUBAV. U ljubavi imam onog koji ljubi, onog koji prima ljubav. A njih obgrljuje njihova ljubav. U Presvetom Trojstvu Otac ljubi Sina, Sin prima tu ljubav. A Duh Sveti koji ih obgrljuje je ljubav. Zato je govor o Presvetom Trojstvu neiscrpan je to je govor o LJUBAVI. Koja kao da postoji dok je se ne shvati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo dođide u konobu da te naučin. Dragi Bog ti je 'tri u jedan': Otac, Sin i Duv Sveti. Toj kuda iz bukare popiješ tri dila crnjaka i jedan dija vode.' Aha dide ništa brez crnjaka.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej baba Jako znadeš li ti kakoj to dragi Bog Trojedan? 'Lujo to ti znači da te triput vise voli nego misliš.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)


Din, don, din... 1, 2, 3... Godinama odzvanja zvono crkve u Krap. Toplicama. U bolnici odjekuje zvon i govori: 1. Čekaj 2. Ne brzeljaj 3. Svoju nemoć upotrijebi. (knev, Presv. Trojstvo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2020., subota


15.38 satě Ha, jel'no u ovo doba padne pokušaj retka sa Cvjetnjaka. Eto sad ispružen u 'krpama' sam u mislima na Cvjetnjaku. Din-don-din odzvanja od pravoslavaca. Din-don-din odzvanja od protestanata. Din-don-din odzvanja od katolika. Makar je jednak zvon. Tri su slične a različito kršćansko vjerovanje. Sretan sam i Bogu zahvalan što je ovo naš Hrvatski-katolički Zagreb. Hej konobar račun molim... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.45 sati Zna se jel' subota đir Zagrebom je u tijeku. Baš sad je 'Konzum' kraj Zrinkača. Gdje moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. A za koji tren smo na Cvjetnjaku - jel' bi tako bilo moja Pečnik-ova da te nije ščepao taj išijas. Od srca p. Luka

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marijo i ti si jedna makar si tri: i Gospa Sinjska i Alkarica i Vlajina si. Ah o ti Gospe Sinjiska savršena zagovornica si.

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Trojedini slični smo Ti. Tri smo u jednom: duh, duša, i tijelo naš je ja. Huja haj blagoslov nam daj.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.39 sati A hajmo regularno iz 'krpa' kazat koju za preglednik dana 'Glas iz krpa'. Bogu hvala za kvalitetne regularne dijelove ove subote. Prije svega Boze hvala Ti za uradbu meštra Spliće. Danas je posebnost u tome što sam uz njega migao nogama ispred kuće i to u dvorištu novoizgrađene kuće za naše studente. Kao i obično uradba je bila 'prava liga', u totalu potpuna i cjelovita. A neregularni dio ove subote je: ništa Cvjetnjak, ništa od ćakule- bakule s mojim Pečnik-ovima uz kavu. A šta'š… Da šta'š? Lupi petama i reci: sve na veću slavu Božju! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.27 sati Evo što sam malo prije olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'E nije bilo naše pastirice s. Natalije. Ali su njegovateljice 'Lj' i Jadranka uz Isusovu ovcu izmolile Zdravomariju ispred Alkarice. Eh pastirica je sada doma u Granešini. A poslije nam opet dolazi njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.06 sati E ako nemam vremena to znači sadržajno se živi. A i kvalitetno! Meštar Splićo još nije došao. ... Evo baš je stigao! … Imao sam svetu misu na kojoj sam zahvalio Gospodinu za darove koje je poslao Svojoj ovci: meštra Splěću i moje Pečnik-ove. Bože čuvaj nas i blagoslovi jer mi smo Tvoji. Amen!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.18 sati 'Kud plovi ovaj brod...' Eh, ono što mogu reć i ono što se zna je da uplovljavamo u subotu, 6. 6. 2020. Subota kao subota divan sadržajan dan. Samo znam bit će terapija No 1, sveta misa u 10 sati. Bit će i terapija No 2, uradba meštra Spliće. Eto nisam siguran da će biti terapija No 3, na Cvjetnjaku ćakula-balula s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Ali što ako ě ne bude! Lupi petama i reci: sve na veću slavu Božju. Legitimno uplovljavanje bit će s Gospinom krunicom uz HKR. Što će biti početni poticaj koji ćemo nastaviti. Kroz sve događaje i susrete u ovome danu ćemo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan će biti ljepši jer po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: Tko ima dat će mu se još da ima u izobilju. Haj molim te prěhvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Prije nego ću dalje prepisat ću iz bloka što sam maloprije olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Eh, znam da ću ovo iz bloka na web. A što? Ha, pa stvarno sam ptica Nebeska - slobodan od svega! Sretan sam što mi ni Gospodin ne oduzima slobodu. Naprotiv čini me slobodnijim - sretnijim! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2020. Gospodine danas je deseta nedjelja nedjelja kroz godinu a to je nedjelja Presvetog Trojstva. Otajstvo je to ljubavi od koje se živi. Upravo riječi današnjeg evanđelja govore o toj ljubavi. Gospodine Isuse rekao si Nikodemu, ali i svima nama govoriš: 'Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.' Hvala Ti Gospodine Trojedina ljubavi. Pomozi nam međusobno se ljubiti kao što nas ljubiš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 16-18)

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.47 sati Ma za koji tren ću đinasticirat (na motomedu) i legalno tipkuljiti na mob. Nego gledam tu na compu. Veseli me da je stranica www.skac.hr 'Najbolja mrežna stranica sa katoličkim sadržajem' 18.26 sati E sad može legalna uradba večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Jer đinasticiram na motomedu i motiviram pedaliranje nogu plesom 'zlatnog palčeka' po mobu. Valja kazat malopri sam učinija pravo lip posa… Ma haj pusti www.skac.hr, osvrni se na evanđelje (subota). Pazi, pazi intrigantna je ova Isusova: 'Onome tko ima dat će se još da ima u izobilju. A onom tko nema oduzet će se i ono što ima'. U prvi mah zbilja bezočno. Ali pravo za reci treba imati obraza i reći Gospodinu da nemaš. Jer imaš, imaš prije svega sebe, imaš zraka za disat koliko hoćeš. Uostalom jer si vjernik imaš sve ono što ti Gospodin daje. A On zbilja daje li ga daje. Brine se za svoje kao na malo vode na dlanu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov kad Kristu kralju sve da šta ima i zna. A Krist svome vojniku to obogaćeno vrati. Zato more uvik ima znanja i imanja.' E dide zato san je uvik htija bit vojnik Kristov ki ti.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Sirota san dajde štokod Bog ti pomoga! Daj, daj, daj... Baba Jako dajde dva oraja ovoj siroti. 'Lujo da jon dadeš šolda kolko oš ne bi jon bilo dosta. Gospina ružarja jon triba.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2020., petak

Alkarici


Gospe Sinjska mila, Alkarice moćna jel' daj najveća sirotinja koji ne zna tvoga Sina. A ko Ga zna prst u uvo ništa mu ne manjka. Piva pismu svoju živi ka bubrig u loju.

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Bonifacije (Bonifacius), anglosaski benediktinac, misionar, 'apostol Njemačke'. Rodio se oko 672. kao Winfrid (Wynfrith, Wynfryth) u engleskom gradu Creditonu (Devon), kad je kršćanska kultura u Engleskoj bila u punom cvatu. Odgojen je u benediktinskim samostanima u Exeteru i Nurslingu, u kraljevini Wessex, te je i sam postao redovnik benediktinac. Već 716. pošao je kao misionar u Friziju, ali se ubrzo vratio u Englesku. Papa Grgur II. poslao ga je 719. kao vjerovjesnika germanskim plemenima. Tada je uzeo i redovničko ime Bonifacije. Nakon uspješnih misija u Tiringiji, Friziji i Hessenu papa ga je u Rimu 722. posvetio za biskupa. HIiM

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pozdrav Luka! Možeš li mi dati kontakt od ove Jane. Ne mogu naći njezin status. Hvala
- Ma naletio sam brsteći po Facebooku. Mislio sam joj pomoći vlastitim iskustvom. Drž’ se! Od srca p. Luka

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati Evo što sam rukopisom (za spasit ga) u blok napisao: 'Naša pastirica s. Natalija kaže da poslije dolazi njegovateljica Jadranka. Oh hvala Ti dobri Bože!' Pastirica je još rekla da je od danas smještena kod svojih sestara u Granešini i da je ovdje nema subotu i nedjelju. Isusova ovca joj se kao i svaki dan preporučila u molitvu brevijara. Samo ali samo neka bude volja Božja (jer tada će biti i 'puno lipi stvari') Naravno, naravno pastirica je prokinula križem Kristovim beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Nemamo šta pričat! Goni se! Jesam li rekla: Maaaro! od križa Kristova!' Nema sale s našom pastiricom kad se ona namrgodi na Zloga. Onda 'oštro i na prvu'! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pozdrav pateru Luki od fra Mike! Možeš li mi poslati kontakt od … s tvog profila ili mi kaži kako da je nađem na fejsu. Hvala!
Fra Mika
- Oho dragi moj fra Mika pravo za reć nemam uvida s kim sam sve u kontaktu kao web/sms - župnik. Snađi se! Od srca p. Luka

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nemoguće je da među prijateljima Krista Gospodina neko za se kaže da je gola sirotinja.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.06 sati Auh, 'Silan svijet ga je s užitkom slušao'. Eto ta milost je potrebna našim propovjednicima. 10.35 sati Dobro je naš je bio kratak. Pa možda i prekratak jer taman sam bio počeo tipkuljiti (na mob) 'Glas iz krpa'. Što nastavljam đinasticirajući (na motomedu). A što reći? Uživam, gušatam! A to mogu zato što znam što znači biti ugrožen. A to je kad si bez kučeta i mačeta. Bez igdje ikoga svoga. Znam što znači biti obespravljen, ugnjetavan, ponižavan. Po bolnicama vozan, od nemila do nedraga. Imam iskustvo dno dna. Zato mi je sada prosječno uredan život fenomenalan. Ali da znaš to iskustvo 'dno dna' ili 'tamne noći' donijelo je sjaj mnogima. Jer suze 'Gospe Sinjske - moje Alkarice ('puno lipi stvari') su dobro za mnoge. Ahu a danas mi prijatelj drag ima važne i teške medicinske preglede. Pa vas molim koji ovo pročitate recite Zdravomariju za njega - hvala lipa. E valja kazat da večeras očekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Slobodno i za njega neka ide Zdravomarija. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Hajmo se zeru sabrat prije susreta s Onim kog je 'silan svijet s užitkom slušao'. Sada će se ovca susresti sa Isusom u svetoj misi. A Isus će okrijepiti ovcu Sobom. Pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine što imam i znam daj mi samo Sebe i to je sve što trebam. A trebam sve zato odabirem Tebe. Oprosti za ovu nezasitnost ali Ti si me takvog stvorio - i znaš sve. Samo Te molim milost mi podaj da mogu svijetu donijeti Tebe. Evo i ovu svetu měsu prikazujem za prijatelja Tvoga i moga koga danas čekaju važne i teške medicinske pretrage. Čuvaj njega i sve nas. Amen!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka, hvala Bogu što vas imamo i što vam je dao dar da nas poučavate preko svojih poruka. Puno pozdrava i dobrih želja uz bon …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OD KUD NAM TO DA VOLIMO? (Ožujak, 2001.)


Idemo se upitati: tko je izmislio ljubav? Iz kakvih tajanstvenih šuma puše taj vjetar koji uznemiruje naše duše? Čini da nam oči zaiskre od ushita ili se zamute od boli. Uzrokom je tahikardije i leleka. "Kad me je ostavila revao sam", kaže jedan zaljubljeni momak.
Tek jedan pogled i gotov si, paraliziran kao pile pred crtom koju pred njim povučeš. Kao zec kog obasjaš farovima. Kao ošinut gromom Božjom, ili proboden strijelom Amorovom. Totalna anastezija, šišmiši u glavi, levitacija… Kao da te netko poduhvatio u korijenu bića, srce ti objesio o svoj pogled, opčarao kao kockara spremnog da u slatkoći za taj pogled sve prokocka. Ah, ljubav… ma u ostalom čuj što starina Platon kaže: "Zaljubljenik kad opazi bogu slično lice koje ljepotu savršeno prikazuje, najprije protrne, pa ga obuzme nekakav strah; pa gleda to lice i obožava ga kao boga. I kad ga je sagledao, promijeni se kao poslije one jeze, pa ga obuzme neobična vrućina i znoj" (Fedar, 30, 31)
Prljavo Kazalište vrišti: "Ne zovi mama, ne zovi doktora jer nema lijeka protiv tog otrova."
Nadareni smo, eto, za ljubav. Imamo oka zapaziti je, kao što je izvježbano oko umjetnika nadareno da procjeni da li je neka umjetnina vrijednost ili kič. U nama drijema nešto kao praiskustvo ljubavi, koje je uvjet mogućnosti spoznaje ljubavi. Senzor koji alarmira čim se ljubav pojavi, kao dojavljivač požara u blizini vatre.
I pita se čovjek: kad li su se to naše oči ljepote nagledale, kad li srce ljubavlju opojilo?
Platon se zadubio u misli i zaključio da je čovjekova duša u prijašnjem životu vidjela čiste ideje, stvarnost u sebi, potpunu Istinu, Ljepotu i Dobrotu. A kad smo dospjeli u zatvor svoga tijela, ostala su sjećanja, koja peku kad štogod slično iz materijalnog svijeta uz nas prođe. Zahvaća nas nostalgija i želimo se vinuti iznad sebe. Kaže Platon da smo kao spiljski ljudi, koji po zidovima gledaju ples sjena koje dopiru iz vanjskog svijeta. I srce nam hoće pući, jer vuče nas stvarnost koju sjene u nama razbuđuju. Ta težnja za višim svijetom, za čistom Istinom, Ljepotom i Dobrotom, za tim što svaki čovjek sluti kao najdublje svoje – jest ljubav.
Ako itko ikad Platonov grob pronađe, valjalo bi mu za ove riječi buket crvenih ruža odnijeti.
Platon me svojevremeno bio očarao. I sve je bilo dobro dok me profesor p. Rudolf Brajčić nije ubio u pojam. "Ma kakav prijašnji život…", kaže on. "Pogledaj, baciš loptu o pod i ona odskoči. Nećeš valjda reći da je ona naučila odskakivati u prijašnjem životu. To ti je tek njena mogućnost koja nema veze s nečim izvan nje."
Onda to znači da u nama postoji tek mogućnost da nam se ljubav dogodi. Drugim riječima makar toga bili i ne svjesni: po naravi smo spremni za nju. Karl Rahner je takvu mogućnost nazvao "transcendentalni egzistencijal". I kaže da je to netematska spoznaja u nama koja je uvjet mogućnosti spoznavanja: bića, istine, dobrote, ljepote, ljubavi. Pa razjašnjava: čim smo sebe svjesni, znači da u sebi imamo pozadinsko iskustva bitka na temelju kojeg zaključujemo na svoje postojanje. Ako nam se desi ljubav, to znači nekakav pojam ljubavi u nama je drijemao – inače ne bi smo shvatili što nam se desilo.
Bog, čija je bit ljubav, stvorio nas je od svoje biti, i mi u sebi nosimo njegov duhovni genetski zapis. Urođeno nam je da volimo. Ili po starinsku: ljubav je ulivena krepost. p. Luka Rađa, SI

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Oh Duše Sveti vodi me Ti. To tako poslije Gospine krunice uz HKR učinim kratku ćakulu-bakulu sa Duhom Svetim. Naravno 'u nemoćima tjelesnim' da me 'potkrepljuje bez prestanka'. A s osobitim žarom kažem da On koji 'puni usta besjedom' meni vrati da besjedim talijanski i engleski. Duh Sveti dobro zna da te jezike trebam. Ha, Bogu u ruke! Samo znam da mi se uključivati svaki dan u Njegov 'vlak' koji dovesti će me cilju. (zbog kog sam poslije dva mjeseca otvorio okice). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.05 sati Na ekranu moba, na kojega ovo pišem plesom 'zlatnog palčeka' po njemu, vidim danas je petak 5. 6. 2020. To znate da nemam ništa s tim šta trči vrime a godine prolaze. Naprosto zato jer uredno živim molim i postojim. U nadi živim, milosti pun sam. U ljubavi živim, mičem se i jesam. A što? Redovnički đir je moja ljubav. Sve, sve, sve je SOK = sve ok. Glavna zanimacija mi je - da učinim dane ljepšim. Pozivam i vas da se uključite! Kroz sve događaje i susrete u ovome danu hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I dan će garant biti ljepši jer po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.46 Huh, u Ogorju potleušice staričica dragih babe Jake i babe Neke. Jel' za Svilajom sunce grane ugledat ćeš s Gospinom ružarjom ove Ogorane. Čine ono što mogu mole se dragom Bogu.

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, mislim da neću pogriješiti ako kažem da ti Isus preko mene šalje ovu poruku. Jer boli Ga kad su isti odijeljeni. Shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.31 sati Baš sam u blok rukopisom upisao (za spasit ga) : 'Huja, haj popravija sam zub!' Huh, nema se što govorit! Što evanđelje (petak) kaže : 'Silan ga je svijet s užitkom slušao.' Kad Gospodin nastupa to je milina. Nikakva utjerivanja, natezanja, improvizacije. Kad nas Duh Sveti vodi onda letimo iznad poslova, obveza, susreta. Sve to korektno izvršavamo. Ah, ma kršćanstvo nije moguće bez elegancije Duha Svetoga. Ne bi sad o čudesima koja se sve pripisuju Duhu Svetom, o darovima jezika ili liječenja ... Duh Sveti je duh urednosti, trezvenosti i 'normalnosti'. Baš je bila naša pastirica s. Natalija i križem Kristověm odlučno tjerala svaku bolešćurinu od križa Kristova: 'U ime križa Kristova uz zagovor Gospe Sinjske i s. Luke odstupi svako zlo!' To eto to molitva u snazi Duha Svetoga. Naša časna sestra je karizmatik zdravog duha. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2020. Gospodine danas u subotu devetog tjedna kroz godinu počinju ljetne kvatre. Kroz tjedan dana naše molitve, djela pokore i ljubavi bit će za posvećenje ljudskog rada i urod zemlje. Danas je imendan: Nedi i Paulini. A u evanđelju nam se čine važne Tvoje riječi Isuse: 'Onome koji ima još će se dati, neka ima u izobilju, a od onoga koji nema oduzet će se i ono što ima.' Doista Gospodine treba biti obraz i reći da je gola sirotinja onaj tko je susreo Tebe. Iz iskustva znamo da nas nikad ne ostavljaš. Uvijek nam šalješ one koji nam pomažu, ili nam daješ umijeće da zaradimo, snalažljivosti da se snađemo. Gospodine gole sirotinje nema među nama Tvojima. To mogu biti samo oni koji imaju sve a ne poznaju Tebe. Molimo Te da se sami mi stavimo u službu Tebi da preko našeg zalogaja nahraniš gladnoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 14-30)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35 sati Baš su u autu br. Mato i Isusova ovca parkirani ispred ambulante u Švarcovoj 19.00 sati Opet smo u autu ispred ambulante ali sad na odlasku. 19.52 sati Eee ovako se radi! Ovakvi posli spadaju na Božje ljude. Duhom Sveti nošeni sve ide cakom-pakom uredno, bez nerazboritog brzeljanja. Na vrijeme kratko, korektno, potpuno i cjelovito - to volim. Zubarica, stručan pedantan zdravstveni djelatnik. Ma to, eto to je svetost - ovako učinjeni poslovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Istoj dide to za mislit. Tis tako vridan, čudo radiš pomažeš. Digod pomislim jel' to moj did il' je to naš Krist kralj? 'Lujo al' ne znaš vojnik Kristov cilog sebe Kristu kralju dade.'

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Znaden baba Jako tis ki drugi svit. Al' isto kuda si svoja usta i ruke dala dragom Isusu. Sve šta ti za me činiš more samo dragi Isus. 'Lujo ujti mile Gospinu ružarju.'

- 06:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2020., četvrtak

Razmatranje uz mob


14.34 sati Baš sam u blok olovkom napisao (za spas rukopisa) : 'Meštar Splićo me baš uradija - kako spada.' E to sam napisao a mogu još kazat da me u 'krpe' stavio u pravoj maniri. Po kojoj se prepoznaje da je profesionalni njegovatelj s natruhama evanđeoske poruke. E a što bi sad? Najpametnije mi je da u 'krpama' složim 'Jutarnju molitvu' i čekam njegovateljicu Jadranku koja ima doći oko 16 sati. E a večeras će me br. Mato bacit u Švarcovu kod zubara, gdje moram biti u 19.30 sati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska da je imat čisto srce kao ti nikad ne bi dosadno govorili.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Aka, ništa u 'krpe' jer meštar Splićo će ipak doć i uraditi Isusovu ovcu... Traj-na-ni-na... Baš kako spada: potpuno i cjelovito. Aha, je došla je i naša pastirica s. Natalija i križem Kristovim odrješito zaprijetila koronavirusu i svakom porodu Zloga: Maaarš! Nosi se od križa Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako hoćeš pametno govoriti? Sebe i svoj govorni sustav predaj Gospodinu neka govori a ti stani po strani kao i drugi i samo pažljivo prati.

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.38 sati E a sada đinastirajući (na motomedu) haj koju istipkulji (na mob) za 'Glas iz krpa'. Ha a danas? Prije svete mise subrat p. Batinić me je sakramentalno odriješio od mojih opačina i grijeha. Što me čini sretnim i laganim. Opet sam ptica Nebeska. Ah, da prije svete mise mi je i maestra Morena uraděla onu drugu ruku. E ali ne znam hoće li mi večeras doći meštar i uradi me potpuno i cjelovito… ah. Jer večeras u 19,30 sati moram zubaru u Švarcovu. Samo znam Gospodin koji vodi moj život uređuje da i stignem ono što moram stići. Zato: Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.53 sati Lift spušta našu pastiricu s. Nataliju, izuzetno dobrog Anđelka i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. A Bogu u ruke! Neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati E baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. I pitam se kako to da me sada crvići ne grickaju tu preko na Mirogoju? Ali znam poručio si mi Gospodine (po mojoj Alkarici) da me trebaš. Samo u ovom slučaju Ti stvar vodiš, na Tebi je da planiraš i proviđaš. A ja ću se tek posve prepusti Tebi da me upotrijebiš ako možeš - kako znaš. Vodi kud hoćeš nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Din, don, din... 1, 2, 3... Godinama odzvanja zvono crkve u Krap. Toplicama. U bolnici odjekuje zvon i govori: 1. Čekaj 2. Ne brzeljaj 3. Svoju nemoć upotrijebi. (knev, Presv. Trojstvo)

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.03 sati Oh, kad bi bar imao volje predano živjeti taj jedini put ispravni - kao što sam ga imao želju žarko tražiti. E a što mogu? Gdje smo jučer stali, gdje smo jučer pali danas nam je ustati i krenuti činiti sve za ostvariti svoj ideal - ovaj svijet učinit bar malo ugodnijim mjestom za stanovanje. Krenimo to činiti: kroz sve događaje i susrete u ovome danu (četvrtak, 4. 6. 2020.) hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, važno je ovo, važno je ono.... Ali najvažnije znati da su SPC i RKC jedna, sveta, apostolska Crkva. Pozivam te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.11 sati Ma ah što sam ono napisao u blok olovkom (za spas rukopisa). Aha, bilo se dosta sjetit p. Pavina koji je rekao na nekim duhovnim vježbama: 'Obrati se znači da ti postane slatko ono što je svijetu gorko. A gorko ono što je svijetu slatko.' 20.27 sati Evo baš sam se čuo sa mojom Pečnik-ovom (Đurđom) i kaže da joj je seka (Olga) bolje tj. išijas je počeo puštati. E ne da Bog svoje anđele. ... A je, je i večeras je bila naša pastirica s. Natalija, pred kojom drhturi beštija koronavirus i drugi porod Zloga jer ona Zloga lupi po rebrima križem Kristovim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2020. Gospodine danas u petak, 5-tog lipnja, 9-tog tjedna kroz godinu je spomendan svetog Bonifacija, biskupa i mučenika. Imendan imaju: Franko, Valerija i Zdravka. U evanđelju slušamo kako si u Hramu naučavao teološki izbrušeno, biblijski potkrijepljeno - briljirao si. Evanđelje kaže: 'Silan ga je svijet s užitkom slušao.' Molimo Te Gospodine daj da shvatimo mi, naši propovjednici, i svi koji upućuju riječ drugima: nama je stati po strani, a svoj govorni sustav predati Tebi da Ti govoriš po nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 35-37)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


18.28 sati Ovo čini ovako, ono onako... Ako je ono tako onda... Ne pili, ne davi - dosta je! Augustin kaže: Ljubi i čini što hoćeš! Ljubav je zakon najjači od svih! E ali Ljubav. A kad ljubiš i činiš što hoćeš onda nećeš činiti bilo što. Kad ljubiš ali baš ljubiš onda samo možeš uredno ljubiti. Ah, ovo razmatram dok đinasticiram (na motomedu). A to što činim je osvrt na evanđelje (četvrtak). Ma to pitanje, što je najvažnije izluđivalo me još kao ovcu. Sva lunjanja i bauljanja bili samo traženje toga najvažnijeg. E ali treba kazat da je mene ovcu moj Isus napatio naći. I čekati da spoznam da On - Isus ono Najvažnije što sam tražio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


: 'Lujo znaš daj čoviku za život kako spada najpotribnija ljubov. A vojnici Kristovi znaju daj ta ljubav kojom nas Krist kralj ljubi.' E dide triba to znat.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Lujo lipoj šta tebe voli tvoj did Marko i baba Dota i Buća i Neka, i Cola, i Bakuša, i Kokezuša, i Prljuša, lipoj šta si moj mile. A uno od čega se žive tis milina dragog Isusa.' E baba Jako ako san vami tolko drag unda…

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2020., srijeda

Razmatranje uz mob


17.30 sati Ha, stvar je obična da sam sretan i presretan jer sam Isusova ovca. A Isus mi daje i šalje... Bila bi grehota reći da nije. Evo i danas mi te ranije poslao meštra Spliću koji me je samo tako uradija. Baš gledam tu u compu drage sličice seke Ive i njenog Zlaje. Divni ljudi volim ih, vole me. Ali ne agresivnom, okupatorskom ljubavlju. Ostavljaju me mom Isusu koji je moja ljubav a ja sam Njegova ovca (Isusova ovca = isusovac)

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska ako je najvažnije ljubiti, isprosi nam ljubi kao ti Alkarice draga.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati U blok za spas rukopisa olovkom napisao u vezi miganja: 'Sve je isto ka i lani, i preklani, i, i, i... E ali sad znam tko sam i krenulo je. Bit će dobro, bolje i svega će bit, svega i prijatelja i sreće. Aha, bila je i danas je bila naša pastirica s. Natalija koje samo tako opalila križem Kristovim beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Jesam li rekla biš' ća! Maaarš stoko od križa Kristova!' I ovo: Vjerujem da će mi poslije doći duhovnik p. Jozo Batinić da me odriješi od opačina i grijeha. Volim biti ptica Nebeska. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pusti sve ovo je važno! Pusti sve pa i to što je važno jer ovo je još važnije! Haj pusti to i ono! Pusti sveee jer najvažnije je ljubiti Ljubav!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.42 sati Ha, dobro je! Mrvu me vidilo sunce prije, mrvu poslije svete mise. A uz to mi prije svete mise maestra Morena uradila onu drugu ruku. I sada ovca okrijepljena Isusom na svetoj misi kao Isusova ovca = isusovac đinasticira (na motomedu). E ali i tipkulji (na mob) ovaj 'Glas iz krpa'. E i šta ima za kazat? Živi se ali baš se živi. I posve mi jasno da život nije u miganju. Večeras Isusovu ovcu urađuje onaj koji to radi kao nitko prije. Meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu u maniri: u totalu potpuno i cjelovito! Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.03 sati Ma pusti me! Sve pusti me! Fino se saberi uz mob prije svete mise. 9.23 sati Hah, baš mi je bila maestra Morena uradit onu drugu ruku. A Bogu u ruke! Sada u 10 sati je najuzvišenija uradba Isusove ovce: duh, dušu i tijelo okrijepit će Sobom Gospodin Isus Krist i učiniti ovu ovcu da bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh u ovu svetu misu donosim Ti Gospodine prijatelja Tvoga i Tvoje ovce. Daj da činimo svi sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.05 sati Eh lipi moji za razumjet kako nas Bog vodi? U redu potrebno imati zdravu pamet. Ali urešenu krepošću poniznosti. Ne može se shvati Boga u životu svom sa uvjerenjem da ti nitko nije ravan, da si misaoni briljanten. Zabadava što stukao visoke škole ako nisi ponizan kao voda ne shvaćaš putova Božjih. Biti kao voda znači uvijek težiti prema dolje, sakriti se, pronaći svoje mjesto gdje ćeš moći procuriti u slobodu. Budi kao voda! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Charlesa Lwangu i ostale ugandske mučenike koji su dali svoj život za Krista Spasitelja. Sjeme katoličke vjere u Ugandi (istočna Afrika) posijali su 1879. bijeli očevi - svećenici iz francuske Družbe afričkih misionara. Između 1885. i 1887. u Ugandi su pogubljena 22 mučenika katoličke vjere i mnogi anglikanci. Njihova krv nije prolivena uzalud. Natopivši tlo Ugande, pogodovala je razvoju i širenju kršćanstva u toj zemlji, koju zbog njezinih prekrasnih jezera, planinskih lanaca i gornjeg dijela rijeke Nila nazivaju biserom Afrike. Charles (Carl, Karoli) Lwanga, pripadnik roda Ngabi u plemenu Muganda, rodio se 1860. vjerojatno u selu Birinzi (okrug Buddu), u Bugandi, juŕoom dijelu današoje Ugande. HIiM

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oči svoje uzdižem k tebi koji u nebesima prebivaš Ps 123

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, pozivam te realizirajmo: SPC = RKC = SPC. Ako ćemo lako ćemo ako nećemo onda se pitamo: kako ćemo??? Reci hoću i kreni! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Ha, evo što sam večeras (utorak) u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Auh, stislo Ameriku. Volim tu zemlju (SAD) puno mi je dala. A duši mi se vijorila kao zastava Božjeg blagoslova. Susreo sam tamo mnoge i crne i bijele. U Baltimore sam bio u djelu redovničke formacije. In God we trust! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.18 sati Ipak je njegovateljica 'Lj' stavila Isusovu ovcu da đinasticira (na motomedu). Ha, prilično toga i natipkuljim. Svjestan sam da su ovi tekstovi ispod svakog nivoa pisane riječi. A što ćete prisilna karantena... Bez điravanja gradom... Miganje nogama ima veze sa kvalitetom pisanja. Valjda znate da se ne nadam tako skoro promigat. Naprosto zato jer to nije bolest nego stanje. Kao npr. kad imaš dugi nos jedini je lijek da prihvatiš to. Bogu hvala daleko su od mog praga oni koji su mi priječili prihvatiti moje stanje. Ti ljudi su me gurali u bolest. Pristupali sa stavom da moram ono što ne mogu. Ah ma pustimo to... Sretan sam i presretan što još pravih ljudi ima. Iskrenih vjernika, požrtvovnih. Bog poslao meni svojoj ovci još od samog početka ove raspetosti (RBK) takve. U pohode su mi dolazili u Krapinske Toplice, smjestili su me u Krapinu kad sam bio beskućnik. Ti ljudi su načinili dogovor sa Isusom da će biti uz Njegovu ovcu do kraja. A ovih dana je iskrsnula ozbiljna zapreka zato sam malo potišten ali i u intenzivnoj molitvi za svoga prijatelja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2020. Gospodine danas u četvrtak, devetog vazmenog tjedna je svagdan. Na današnji dan za Nebo se rodio sveti Kvirin Sisački, zaštitnik Siska. A u evanđelju slušamo Gospodine kako Te jedan upitao pravo pitanje: 'Koja je zapovijed prva od sviju?' Očito je čovjek bio zbunjen, kao i mi mnogi, pred zapovijedima: čini ovo, izbjegavaj ono... Što, što je najvažnije sve nas to zanima? Tvoj odgovor sažetak je sveg evanđelja: Ljubi Boga i bližnjega svoga. Gospodine molimo Te podaj nam volje da tako činimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 28b-34)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Bogu hvala meštar Splićo je već bija i Isusovu ovcu uradija. Tako sam sada u onome što volim: komotan i sloboda. Nikoga ne čekam niti me tko očekuje. Možda, eventualno pristanem da me njegovateljica 'Lj' stavi đinasticirat na motomed. A do tada bi se valjalo osvrnut na evanđelje (srijeda) i reć koju za 'Razmatranje uz mob'. Aha to je ono: 'Ako ću lako ću, ako neću kako ću? Ovim zavrnutim saducejima se nije vjerovalo u uskrsnuće mrtvih. Zato su složili ovu priču ženi i više muževa. Isus se ne upušta u raspredanje o toj priči nego ide na bit: mrtvi ipak uskrisavaju! A vi hajte lovit rake! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo stav opanke iđemo u Koptane čovku da potkuje konja.' A dide da uzmen svoje magare Klepu? Al' ne da ga potkuje neg da me nosi?

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Greb, greb, greb... Mijauuu! Šic mačketino kuda na vidiš da greben bakru. Baba Jaka mi je otkrila tu slast. 'A Lujo oćeš li unda zobat kukuruz?

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2020., utorak

free counter

free counter
https://24counter.com

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Reci Alkarice, reci majko, Gospe Sinjska mila kako si znala da se nećeš prevariti kad pristaneš? Jel' da Gospe vjerovala si svojoj vjeri.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Aha i danas je beštija koronavirus i svaki porod Zloga dobio injekciju od naše pastirice s. Natalije koja ga je prokinula križem Kristovim: Maaarš stoko! Nosi se od križa Kristova! A i danas imao vježbu rukopisa. Olovkom sam u blok napisao: 'Ha, novi blok za vježbu pisanja. Obdari Gospodine novošću života, blagoslovi i pomozi prijatelju koji kupio mi blok. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Zdravo ja sam Jana i danas mi je rođendan. Koliko čestitki mogu skupiti od Vas.. dobre duše?
Moji prijatelji misle da niko neće podijeliti moju fotografiju jer sam ja invalid. ---
- Drž’se budu jaka! Svemogući Bog je sigurno na tvojoj strani. Od srca p. Luka (facebook)

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Očito tebi nije do odgovora kad si pitanje zapleo u priču kojom odvlačiš pažnju onom kog kao pitaš.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.34 sati 'Neka vali gingolaju barke... Ovca okrjepljena Isusom đinasticira (na motomedu). Sve se da i sve je za pet kad si ovca koja voli svog Isusa. Ha, i ovu sam danas misu rekao za prijatelja po čijoj sam brizi i zauzetosti za mene ovcu susreo Isusa i Njegovu ljubav. Ha pa to je to! Pravi prijatelj je onaj koji ti svojim vladanjem uzdiže pogled Iznad sebe. A kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa' valja kazat da je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Morena. A toj ovci večeras bi trebao doći 'majstor s mora'. Meštar Splićo obično Isusovu ovcu uradi potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.23 sati Ha, sve do sada davao si caru carevo. A sada bi trebalo dati Bogu što je Božje. A to si prije svega ti ovco. Podaj se sada Isusu u svetoj misi da te Isus okrijepi Sobom pa budeš kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine sve misli i mišljevine ovce Svoje. Primi i prijatelja dragog ovce Svoje Ti znaš koliko mi znači - pomozi ga i blagoslovi a za njega ću prikazati i ovu svetu misu. Daj nam volje svima činiti sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.01 sati Ha, mudrijaši: 'Je li dopušteno plaćati porez caru?' Eh kad bi njih to zanimalo? Još bi pitanje moglo ići. Ali pitaju je misle sad je gotov. Bilo 'da', bilo 'ne' u našim je rukama.... Očito nije problem što je carevo, nego što je Božje. Ako smo dali Bogu Božje. Onda nećemo doživjeti kao prijetnju: 'Caru carevo - Bogu Božje'. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prije nego se rodiše bregovi, prije nego postade kopno i krug zemaljski, od vijeka do vijeka, Bože, ti jesi! Ps 90

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svete Marcelina i Petra (latinski Marcellinus i Petrus Exorcista), rimske mučenike iz IV. stoljeća. Bili su rimski građani i klerici rimske Crkve. Marcelin je bio svećenik, a Petar egzorcist. Bliski suradnici u naviještanju Radosne vijesti, mučeni su godine 304, u vrijeme Dioklecijanova progonstva. O njihovom mučeništvu izvještava papa Damaz. On svjedoči da je o tom mučeništvu slušao još kao dječak od njihovog krvnika. Prema legendi u zatvoru su na kršćanstvo obratili svoga tamničara i njegovu obitelj. Sudac Severus ili Serenus odredio je da ih pogube u jednoj šumi i da im se mora zamesti svaki trag. Odrubljena im je glava na mjestu zvanom Silva Nigra (Crna šuma), nedaleko Rima. Morali su si sami iskopati grob, u kojem su ostali sve dok ga nije otkrila pobožna Rimljanka Lucilla,

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, u evanđelju sve piše. Kad Isus kaže: Caru carevo - Bogu Božje! Stvar je kao suza jasna. Isus nas poziva da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) olovkom napisao (za spasiti rukopis) : 'Ovo su zadnja slova koja pišem u ovom bloku jer sam ga čitavog ispisao. A koliko će još blokova i olova trebati dok naučim pisati baš kako spada? Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.18 sati E što se tu može? Promijeni ono što moguće promijenit a ono što nije moguće da bude drugačije podnosi. Eh to je svakidašnja jadikovka mnogih. Ma da znaš ovakva razmatranja su neophodna za uredan duhovni život. A kao redovniku mi je potrebnije da to imam uredno nego bilo kakvo miganje. Ha, da vidimo kako stojiš sa: caru carevo - Bogu Božje? A ustvari to znači svakom njegovo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Molim vas p. Luka da blagoslovite .... Hvala. Bog!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA. 3. 6. 2020. Gospodine danas je srijeda, 3-ći lipnja, deveti je vazmeni tjedan, spomendan svetog Karla Luange i drugova mučenika. Imendan imaju Karlo i Cecilija. U evanđelju slušamo kako si imao posla sa zavrnutim saducejima koji niječu uskrsnuće od mrtvih. Pa su te nekim smicalicama o ženama pokušali navući na tanak led. Slušamo kako si Ti Gospodine briljirao i rekao im: 'Niste li u zabludi zbog toga što ne razumijete Pisma ni sile Božje.' Služeći se njihovim argumenti dao im na znanje da mrtvi uskrisavaju. Molimo Te daj nam razmišljati o vjeri i potrebnu krepost poniznosti za ispravno razumijevanje Tvojih riječi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 18-27)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.02 sati Triba radit, triba radit... Sjeto sam se pokliča starog Rađe sa Kmana. E imaju ti naši vlaji karizmu baš radničku. 'Nema kruva bez motike!' I to je vlaška. E pa dobro ovo neka bude uvod u večernje 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Eh, je li dopušteno dati porez caru ili nije? To je pitala Isusa ova čeljad. Pitanje-zamka! Bilo da kaže 'DA' bilo da kaže 'NE' upada u zamku. A Isus njima: 'Podajte caru carevo ali Bogu Božje.' U svakodnevnom životu carevi ponavljaju, insistiraju da se njima dadne njihovo. E ali trebamo imati na pameti da sve je Božje - i sve pripada Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


E dide kako ti razumiš unu Isusovu: Bogu Božje caru carevo? 'Lujo taj po miri vojnika Kristova. Svakom njegovo.' A dide vojnik Kristov je cija Božji? 'Sve daje Bogu!'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako tis pravo čudo. Pomislija bi čovik: Ih pobožnica lako ću š njon! Al kad ti počneš unda svak dobije šta ga iđe. 'Lujo nego kako bobu bob popu pop!'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2020., ponedjeljak


Idite, idite po svem svijetu, nosite svima Radosnu vijest!

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.15 sati O hvala Ti dobri Bože što mi bas javlja Tvoj 'čovik i po' meštar Splićo da dolazi 16.45 Milost koja vodi Isusovu ovcu dovela joj i meštra Spliću i uradio je kako spada pa je ta ovca sada ptica Nebeska.

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O da je biti kao ti Alkarice draga. I svakom dati sto ga spada. Isusovim ovcama tvoj Sin dopao bi.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Evo baš sam olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : 'Moja Alkarica (Gospa Sinjska) ne zna lagati. Ako je ona rekla da ću promigati onda to mora biti.' Tako sam zapisao. A o tome sam malo prije razgovarao sa napose dobrim Adnđelkom i rekao mu: 'kako mi je samo Gospa poslala tebe ili meštra Spliću da sam takve ljude svijećom trazio ne bi ih našao.' A je i danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim prokinula ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: Biš' ća od križa Kristova! Ma pastirica se brine za nas starčeke Isusove ovce. Tako je ovoj ovci (meni) dogovorila sa zubarom iz Švarcove popravak zuba u četvrtak u 19.30 sati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad te oda svud stisnu da više nemaš kud, što onda? Svakom njegovo i gotovo!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.34 sati 'Neka vali gingolaju barke...' E a neka bude sve, sve na veću slavu Božju! Što i je poslanje nas koji smo Isusovi. Tako sada poslije svete mise Isusova ovca u sobi đinasticira (na motomedu) i tipkulji (po mobu) 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? I danas sam u molitvi za prijatelja koji mi puno znači jer kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) me je ozdravljao svojim pohodima i ćakulom-bakulom uz kavu. I svetu misu sam rekao za njega misionara dobrote da ga pusti ta zapreka. Marija majka Crkve je pronašla tog prijatelja da mu bude oslonac dok ne dođe u funkciji i ispuni ino što je želja moje Alkarice. A bit će to bit jer trebalo bi bit. E valja još kazat da večeras stiže Dock Holiday, to me na njega podsjeća meštar Splićo. Koji isto dolazi tiho fantastično urađuje Isusovu ovcu i odlazi… 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka hvala od srca na svakoj žrtvi, molitvi i uvijek lijepim porukama koje me obogaćuju. Jedan mali bon: … od srca ...
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.09 sati Sada može sabranje uz mob prije najizvrsnije terapije - svete mise u 10 sati. E a danas se spominje Marije Majke Crkve. Marija je postala Majka Crkve kad je Krist raspet. A to da je i moja Majka shvatio sam dok sam raspet na bolesničkom krevetu. Oh Gospodine Isuse Kriste podaj mi milost da Te ljubim kao Marija, moja Vlajina-Alkarica, Gospa Sinjska. Ah Gospodine da Te ljubim bar koliko ona ljubi Tvoju ovcu. Ali to je bila nevjerojatno divna ljubav kad je njena suza ganuća pala na Tvoju ovcu (19. 4. 2005.) Sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ako se bojiš Oca pođi Sinu, ako se bojiš Sina pođi Majci.' (Bernard od Clairvauxa, 12 st.)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.49 sati Ole, ole... Evo nas u lipnju. Ma eto žao mi je što je Gospin mjesec iza nas. Ali i ovaj je: 'lipo li je lipo li je...' ovo je mjesec kad sam 2003 provirio tamo 'gdi je lipooo'. Rekao bi šteta što nisam ostao tamo zauvijek osta - da nisam vraćen zbog 'puno lipi stvari'. Ma ah, pustimo to! Budimo ovdje u ponedjeljku, 1. 6. 2020. I zapnimo učinimo dan ljepšim, primjerenijim za čovjeka. Evo Isusova ovca će prvi korak učiniti za koji minutić Gospinom krunicom uz HKR a onda samo nastavim kroz sve događaje i susrete u ovome danu hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan će biti ljepši - zato jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, najbolja veza između SPC i RKC je Gospa koju štujemo kao majku. Majci je jako stalo da realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.06 sati Evo dan je dao svoje. Svetkovina Duhova je učinila što je imala. Ako nije Isusovu ovcu promigala, to je zato jer karijolom treba doseći još potrebnih milosti za projekt 'puno lipi stvari'. A i večeras sam za vježbu rukopisa u blok napisao: 'Na tv priča nuncij Lingua. Znači mi to da njemu ide bolje Hrvatski nego meni Talijanski. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 6. 2020. Gospodine danas je utorak, devetog Vazmenog tjedna. Liturgijski je to svagdan ali možemo se spomenuti svetih mučenika Marcelina i Petra. U evanđelju slušamo kako su tvoji protivnici pametovali kako da Ti stanu na kraj. Pa su Ti poslali mudrace uvjereni da će Te uhvatiti u rijeci. Postavili su Ti pitanje-zamku. U koju si po njihovoj procjeni trebao upasti, bilo da odgovoriš sa 'da' bilo sa 'ne'. Mudrijaši su pitali: 'Je li dopušteno dati porez caru ili nije?' Ali Gospodine Ti si pročitao njihovu bijednu namjeru i rekao im: 'Carevo podajte caru a Bogu Božje!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12, 13-17)

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati Ha, a sada je točka redovničkog reda Isusove ovce đinasticiranje (na motomedu) i tipkuljenje (po mobu) večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). Aha Marija majka Crkve. Eto mogu kazat kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) od svih Nebesnika Gospu sam najintenzivnije doživio. I mogu reći zbilja je skrbnica, liječnica i majka. Znakovito mi je i to da ju je Krist proglasio nama majkom raspet na krizu. A Svojoj ovci (meni) je dao to shvatitě raspetoj na bolesničkom krevetu. Definitivno biti s Kristom raspet je sveto. Gospa je majka Crkve to se napose vidi u teškim vremenima za Crkvu. Osobno sam iskusio snagu utjehe iz njenih suza ('puno lipi stvari') jer tako može plakati samo majka nad svojim djetetom gledajući kako pati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš šta mi je vridno kod tebe vojnika Kristova. Šta svaki dan imaš Gospinu ružariju. Onaj Gospa Sinjska, onaj Vlajina, onaj žena. Al' i Alkarica moćna za vojnika Kristova.' Je dide, je moćna je...

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako tis' tako dobra naprama meni. Kuda si mi mate a anko ne znan jesmo li rod? 'Lujo vala Bogu nami je sviman mate draga Gospa Sinjska.'

- 06:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
web counter

web counter
Stavio: 29. 5. 2023