Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.05.2020., nedjelja

Flag Counter

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duh Sveti poručuje: Lako je život smatrati teškim, teško lakim.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17.07 sati Puše bura, triska... Ma puše i triska dašak Duha Svetoga. Dobro je, njegovateljica Jadranka je donijela kavu. A za ćakuku-bakulu sad ću se preko moba čuti sa mojima u Solin (seka Iva)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 19. svibnja 2002.)


Blagdan je Duhova, priznajmo grijehe, odrecimo se bezdušnosti.
Duhovi… Odmah kažimo da ih nema više, kako bi se možda iz naziva blagdana moglo zaključiti – već je to posvojni pridjev od imenice Duh, radi se o Duhovom danu.
Možda da ovo nekoliko misli započnemo s anegdotom. Dogodilo se da svećenik tek što će započeti misu, provjerava mikrofon, lupkajući po njemu: "S ovim mikrofonom nije nešto u redu." A narod uzvrati uobičajenim odgovorom: "I s Duhom tvojim!"
Pa, je li sve s našim Duhom u redu? Da li nam imamo zdrav Duh? Kaže se: u zdravu tijelu zdrav i duh. No, zdravlje tijela uvelike ovisi o zdravlju duha. Zdrav duh znači imati zdrav način života, imati zdrave misli, imati zdrav optimizam.
Duh je forma našeg bića, on nam je dao naš izvorni lik. Živjeti ne znači ništa drugo nego taj lik oslobađati – upravo kao što je Mikelanđelo iz kamena oslobađao anđela.
Duh je žeravica života u nama koju treba raspirivati – kako bi vatrom gorjeli, te na taj način svijetlili, grijali, bivali pročišćavani.
Duh je oluja u nama, ona koja nas nosi, pokreće, uznemiruje naš učmali mir, i ruši sve što je krivo sazdano.
Bog nas k sebi privlači s dvije ruke: Riječju i Duhom. I baš kao što je Krist bio naviješten i začet po Duhu – tako se i mi na istinski život rađamo po Duhu. Uspjeti učiniti od života što se najviše može jest dati se oblikovati od Duha, njime se okovati. Živjeti puninu života, znači imati vedrinu Duha. Njega koji je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Imamo Duha… Imamo krila, a ne letimo – upotrijebi ih i poleti.
Duhovi = globalizacija/individualizam; svi govore svojim jezikom, a svatko ih razumije u svom jeziku.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Puše bura, triska jugo... Kovitla, treperi... Ahhh... Odmara... Hej ideja! Lucidan je! Nadahnjuje i pomaže: loš-dobar-bplji-najbolji-svet. Otvori se primi i ti Duha Svetoga. (knev Duh Sveti)
- Pater Luka molite se za moga sina .... Molim Te ako možeš uključi ga danas u svetu Misu. Hvala od srca mama …
- Obasjava jutarnje sunce obronke, brežuljke, dočiće i livadice ponosne Svilaje. Nakon kiše pogled puca preko Moseća na Hrvatsko more i otoke. Zar, nije privilegij to zvati rodni kraj!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska ti majka si moja, majka si njegova… ti majka si sviju nas. Oh to, samo tako srce bi htio imati i ja.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati Aha, hvala Bogu i danas je naša pastirica s. Natalija na očigled Isusove ovce križem Kristovim opalila po rebrima ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Jesam li ti rekla biš' ća od križa Kristova - i više se ne vraćaj!' E i danas sam u blok olovkom napisao (za spasiti rukopis) : 'Hvala Bogu poslije nam dolazi njegovateljica Jadranka. Dobri ljudi su djelo puhanja Duha Svetoga. Znam to! To sam prepoznao i kod mojih Pečnik-ovih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne možeš se izvući riječima da si siroče bez oca i majke, pa si bez prebijene pare. Viseći na križu Krit Gospodin koji ti je Otac dao ti je Gospu za majku.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.00 sati Ah, Marijo svibnja kraljice... Pred sliku tvoju...' E baš smo mi starčeki, otcvrkutali na svetoj misi. Ah, pred slikom moje Alkarice koliko je krunica izmoljeno? U Rimu, u Rijeci (na Zametu), u Kalkuti, u Daki, u Baltimore, u Zagrebu, u Krapinskim Toplicama, a i sad ovdje opet u Zagrebu svako jutro i večer krunica je pred istom sikom Alkarice. Ovih dana osobito molim a malo prije sam svetu misu rekao za prijatelja. Koji dugi niz godina svojom požrtvovnom ljubavlju izgrađuje Crkvu Božju. Molio sam Gospodina da mu milost dade da je može izgrađivati i dalje. O dođi Duše Sveti pomozi mu Ti. I svima nama snage daj da činimo koliko možemo. Neka po našem sudjelovanju ovaj svijet bude ljepše mjesto za stanovanje – što pak znači neka bude Kristolikiji. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.20 sati Opušteno i raskošno živim, radosti pun sam jer Duhu sam predaaan. Ah, to je bio pokušaj retka Duhu Svetom. Ali u to sam duboko uvjeren da Duh Sveti ravna mojim životom. Osobito kroz ovu raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Evo sad baš me potiče Duh Sveti da saberem uz mob prije svete mise. Koju ću reći za prijatelja svoga koji je ustrajno kroz godine mnoge svojo požrtvovnom ljubavlju gradio Crkvu Božju - da je i dalje gradi jer potreban joj je. O dođi Duše Sveti na sve nas da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Phuuu... Gospodnji Duh na meni počiva... Oh Duše Sveti prožmi, obuhvati prijatelja moga. Ti znaš koga jer po njemu si mi dolazio Ti kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Dođi njemu obraduj ga, pomozi mu jer prijatelj moj izgrađuje Crkvu Tvoju. Od srca p. Luka
HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RADOJKA ŠVERKO - Himna Republike Hrvatske (Dan Državnosti 30.5.2020)

RADOJKA ŠVERKO - Himna Republike Hrvatske (Dan Državnosti 30.5.2020)

Sretan ti Luka dan državnosti R. Hrvatske (…)

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.50 satě Ma ah potaknut sam kazat koju. Baš sam tak brsteći po facebook-u naletio na domoljubnu: 'Živjela, živjela, živjela Hrvatska'. Ma ah, ova mlađarija pojma nema koji je to privilegij voljeti svoju Hrvatsku. Ajoj kako smo 'osamdesetih' mi sa 'vjerkača' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) Hrvatovali. Onako po skrivečki od milicěje se penjali po banderama skidali im crvene zastave. E a ova ovca tada je stanovala u s.d. Cvjetno i pred ulazna vrata u sobu imala je otirač za noge - koji je bio preklopljena crvena zastava. Ili ono kad se igrala utakmica Honduras : Jugoslavija iz sobe ove ovce se čulo skandiranje: Honduras, Honduras... Samo zbog slova 'H'. Pa ako baš i nije duhovito bilo puno Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Lujo, mile moj tako mali cili si mi sladak ki cukar Toj meni po tebi Duv Božji doša - tis meni Božja tičica.' Uh baba Jako ja tvoj san tvoj měle, zlato, tičica...
- Kako lijepo dragi pater imati uspomenu na tako jednu predivnu baku. Dobri Bog vas blagoslovio čuvao i dao vam zdravlje a Duh Sveti vas još više nadahnjivao da nas svojim porukama krijepite i podižete.
- Hvala. Duh Božji nam daje milost dragosti.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Draga moja … razmišljajući o ovome s tobom. Kako je Gospodin dopustio da Mu se razboli miljenica? Od tebe očekuje da radikalno kažeš: Da, Gospodine Tvoja sam potpuno! Ti si moje sve! Od srca p. Luka

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni razlika između SPC i RKC je što jedni kažu da Duh Sveti izlazi od Oca. A drugi od Oca i Sina. Ma pusti to! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Evo što sam večeras rukopisom u blok napisao: 'Dušmana od nas otjeraj! ... U nemoćima tjelesnim potkrepljuj nas bez prestanka. Amen! Amen! Neka tako bude! Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 6. 2020. Gospodine evo nas u mjesecu lipnju. A danas prvoga lipnja liturgijski smo opet u vremenu 'kroz godinu'. Tako smo danas ponedjeljak devetog tjedna kroz godinu kad se spominjemo 'Blažene Djevice Marije Majke Crkve'. Evanđelje koje slušamo upravo o tome govori. Gospodine kad si raspet bio pod križem su bili Tvoja majka Marija i Tvoj učenik Ivan koji je zapravo predstavljao sve nas - Tvoju Crkvu. Majci si rekao: 'Ženo! Evo ti sina!' A u Ivanu si rekao svima nama: Evo vam majke! Hvala Ti Gospodine za ovu bliskost. Ti si svemogući Bog naš si prijatelj a sada smo i rod. Oh, kao Marija da Te ljubimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 19, 25-34)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.14 sati Dok đinasticiram (na motomedu) Duh Gospodnji na meni počiva. Svi koji smo Isusovi gdje god bili i što god radili Duh Gospodnji je sa nama. Duh Gospodnji ili Duh Sveti je treća Božanska osoba u Presvetom Trojstvu. Dakle, potpuni Bog. Njegova oznaka je da je 'ono čime'. Bog zahvaća, prožima. Kako, čime? Duhom Svetim. Valja spomenuti katolička i pravoslavna Crkva se razlikuju u jednoj dubokoj i zakučastoj stvari unutar Presvetog Trojstva. Katolici kažu da Duh Sveti izlazi od Oca i Sina. A pravoslavci da izlazi samo od Oca. Koliko je oko toga rasprava bilo, popovi su se čupali za brade oko toga. Ratovi su se vodili. Pa i ovaj zadnji 'Domovinski rat' korijenski je bio zbog neslaganja oko odnosa unutar Presvetog Trojstva. Ah, ma gluposti tko sad ima živaca baviti se tim suptilnostima. Slažemo se u tome da je Bog Ljubav, Mir i Poštenje. Idemo dalje. Duše Sveti pohodi SPC i RKC i daj nam shvatiti da je: SPC = RKC = SPC. Bit će to bit! Jer Isusovoj ovci je to naslov doktorske radnje. A poznato je da za isusovca nije grijeh umrijeti bez doktorata. Ali je velika sramota. Osobno znam da sam Isusu jako dragocjen. I da neće dopustiti da Mu se ljubljena ovčica osramoti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Znaš Lujo kojej tajno oružje brez kojeg je vojnik Kristov sam na brisanom prostoru ki ćuk?' Ha, pa dide kuda se to na tebi ne vidi? Pun si Duva Božjega ki šipak zrnja.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo, mile moj tako mali cili si mi sladak ki cukar Toj meni po tebi Duv Božji doša - tis meni Božja tičica.' Uh baba Jako ja tvoj san tvoj mile, zlato, tičica...

- 06:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovi (knev)


Puše bura, triska jugo... Kovitla, treperi... Ahhh... - odmara... Hej ideja! - lucidan je! Nadahnjuje i pomaže: loš-dobar-bolji-najbolji-svet. Otvori se primi i ti Duha Svetoga. (knev Duh Sveti)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2020., subota


23. VI. 1930, Pradjedu Isusove ovce Luki Rađa koji nije isplatio redovinu za župnika fra Ladislava Ivankovića za 1926 god. određena je dražba zapljenjenih mu stvari. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dogodilo se da svećenik tek što će započeti misu, provjerava mikrofon, lupkajući po njemu: 'S ovim mikrofonom nije nešto u redu.' A narod uzvrati uobičajenim odgovorom: 'I s Duhom tvojim!'

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice, majko draga, Gospe Sinjska mila kada nas ti pohodiš s tobom je i Duh Božji. Ti gdje jesi tu je mir i spokoj koji samo Duh Sveti zna dati.

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.46 sati Ovo sam malo prije olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : I danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim tjerala beštiju koronavirus: 'U ime križa Kristovo beštijo koronavirus i svaki porod zlog biš' ća od kriza Kristova!' Eto mogu reći što sam zamolio ja - Isusova ovca svog Isusa: Ti znaš Gospodine da Ti je ovca preživjela jer imala brigu, pažnju i skrb od pravog prijatelja. Koji je od prvog trena ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) uz ovcu Tvoju Isuse. I kad su drugi od umora odustali prijatelj se umorio nije. I kad su otpali oni koji su mislili da su bliski ovci Tvojoj - prijatelj je ostao i dalje uz ovcu Tvoju. I kad su Ti je ovcu izdali najbliži i predali je tuđincima prijatelj je bio uz ovcu Tvoju. A kad mu je preskupo bilo autobusom svaki tjedan pohoditi ovcu Tvoju prijatelj je polagao vozački ispit i kupio automobil zbog ovce Tvoje. A kad se Tvoja ovca iz bolnice Krapinske Toplice trebala vrati kući u Zagreb još sva nikakva (ne govori, ne miga, sva šašava) prijatelj ovcu tu, u dogovoru s mojima, smjestio u Krapinu gdje joj osigurao potrebne terapije da se može vratiti kući. Ah da, i kad su Ti ovcu iz bolnice krali neki tuđi ljudi. Prijatelj joj je pohode došao i u mjesto jako daleko. Na njemu, ovom prijatelju se vidi da prijatelj ti je bliži od oca, majke, sestre, brata. Prijatelj je onaj kog ti je poslao Gospodin da ispuni svoje obećanje da će paziti na tebe kao na malo vode na dlanu. Oh hvala Ti Gospodine što sam susreo Tvoju neslomljivu ljubav u prijatelju svom. Čuvaj ga i blagoslovi. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.26 sati Može uradba 'Glas iz krpa' čekajući da me njegovateljica 'Lj' ubaci u 'krpe'. 14.09 sati Evo sad kada sam već neko vrijeme u 'krpama'. Mogu komotno uradit preglednik dana 'Glas iz krpa' čekajući da me iz njih izvadi njegovateljica Jadranka. I kaži šta ima? Ajoj nema danas Cvjetnjaka ni ćakule-bakule sa mojim Pečnik-ovima uz kavu. A što se tu može to se događa svima zapriječene su na Cvjetnjak doći. Bogu hvala za njih po njima je je Gospodin objavio meni, Svojoj ovci tko su ti koji su pravi prijatelji. E ali Gospodin nije Svoju ovcu ostavio neutješenu. Pohodio je svoju ovčicu ubavu po uradbi meštra Spiće. Ah, ma te uradbe pored sto su potpune i cjelovite, spiritualno-fizikalne. Su i multidisciplinarne. Što pak znači osim što tu ovcu fizički razgibava on je vježba kako se izgovaraju riječi kao npr: 'najindustrilizarinja industrializacija'. Ili joj daje misaone vježbe. Npr. Koje sve rijeci završavaju sa: 'ir'. Mir, vir... itd. Oah, zamisli život u ritmu muzike za ples? Onda budi ali budi Isusova ovca! I igraj i igraj u ritmu redovničkog đira. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ha, ma pitanje je može li se biti mirotvorac ako nisi primio od Krista Gospodina: 'Měr vama!'

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Kada vam bude u životu teško i kada vas snađu nevolje, uzmite Gospinu Krunicu i ona će vas utješiti i dati vam snage da sve mirno nosite s potpunim predanjem u Volju Božju." (Božidar Nagy) Božji blagoslov …

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.02 sati Huu, dosta, dosta raspršivanja. Fino se saberi prije najizrsnije terapije za duh, dušu i za tijelo ovco. E ali na svetoj misi Isus će nas okrijepiti Sobom - pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu će Isusova ovca reći za prijatelja koji joj je život spasio i dao da bude rođeni Zagorec. Primi Gospodine život prijatelja moga i daj budemo pravi ljudi kao on. Daj da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.53 sati Evo dan smo od raskošja Božjih darova. Dan u kom Gospodin Isus Krist objavljuje koliko Mu je mila Njegova ovčica. Danas je subota, 30. svibnja. Već prije svete mise Isusova ovca će primiti raskošan Gospodinov dar. A to je cjelovita i potpuna uradba meštra Spliće. E a druge polovine raskošnog dara, na Cvjetnjaku ćakule-bakule s mojim Pečnik-ovima uz kavu danas neće moći biti zbog bezobzirne zapreke. Pozivam vas da izmolite Zdravomariju da zapreka čim prije prestane. Ali svi zajedno ćemo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan učiniti ljepšim. A takav će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, vjerujem da znaš da bi naš život trebao biti 'hodajuće evanđelje'. Prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC i bit će! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja je sveta zaštitnica Ivana Orleanska ili Ivana Arŕka, Djevica Orleanska, francuska nacionalna junakinja. Rodila se kao Jeanne d' Arc 6. siječnja 1412. u francuskom selu Domrémyju (departman Vosges, Lorraine). Pobožna djevojčica seljačkog roda, pastirica i mističarka, doživjela je 1424. viziju, u kojoj su joj se ukazali sveti Mihael arkanđeo te svete mučenice Katarina i Margareta. Objavili su joj da će baš ona osloboditi Francusku od engleskih osvajača, koji su u stogodišnjem ratu zauzeli veliki dio njezine domovine. HIiM

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 31. 5. 2020. Gospodine danas je zadnji dan Gospinog svibnja ali danas je i najraskošnija svetkovina Tvoja Gospodine - nedjelja je Duhova. Duh Sveti je treća Božanska osoba. Bez Duha nema života, bez Duha se ne može ništa. Sve što je dobro nadahnjuje i prožima. Slušamo u evanđelju kako je to bilo. Dok su Tvoji osvjedočeni u Tvoja divna djela u strahu ipak bili zatvorili vrata došao si posred njih pozdravio ih: 'Mir vama! I rekao: 'Primite Duha Svetoga.' Divno je Gospodine to sto smo i mi Tvoji, što i je i nas pohodio Duh Sveti. Molimo Te Duše Sveti šapni nam kako da se molimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20, 19-23)

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Evo što sam večeras (petak) olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Dan, kakav je bio ovaj dan? Da kakav? Od prve, bio je fantastičan! Zahvalan sam Gospodinu što sam imao sve ono sto mi to omogućuje. A kao redovniku za tako što mi je dovoljno da imam zraka, svjetla, vode a i nešto za ubacit u kljun. Vjerujem da ne kršim zavjet siromaštva što guštam biti svoj na svome. K tomu još meštar Splićo (koji je i večeras bio) me urađuje u totalu spiritualno-fizikalno, u svojoj maniri. A manira mu je potpuno i cjelovito. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide ti živeš tako časno i pošteno, ništa o viri ne govoriš - a tis ki odajuće vanđelje. 'Lujo Krist kralj vlada, Krist je uvik jači, Krist kralj zanavike kraljuje!'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


E baba Jako cija tvoj život je vanđelje. Kad gledan tebe to mi je kuda slušan vanđelje po babi Jaki. 'Lujo ujti ti Gospinu ružarju.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2020., petak


'Boj se bije, bije. Strah me nije, nije! Jer pod zastavom sam Krista kralja - Boga svog!'

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jel' za Svilajom sunce svanulo i Ogorane obasjalo znaju oni da to sja njihova Alkarica Gospa Sinjska s onu stranu Svilaje. Čim sunce provirilo je kod Šešula Klepo zareva je. A baba Jaka jedva dočekala je: mile pozdrav Gospu.

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.52 sati Bilo je to godine 2003-će kad je Isusova ovca trebala šmugnti. Pouzdano zna, Alkarica joj je otkrila tamo gdje samo poželjeti može. Vratila se i karijolu dobila da njome dosegne što puške, bombe, rivolveri doseći ne mogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ne brini, i ovu gorku čašu ću ispiti za tvoje ozdravljenje. Znam da će me Bog držati dok ne nađe dostojnu zamjenu, jer te treba da širiš kraljevstvo njegovo. Zato ne brini. Vidimo se uskoro.
- Da ti kažem boli me sve jer tko će me u karijoli gurat bez tebe - sebično bi bilo. Boli me bol tvoja jer ne shvaćam kako je dobri Bog dopustio da se razboli misonara Božje dobrote. Od srca p. Luka
- Eh kad prijatelj drag koji godinama gurajući karijolu ispija gorčinu. Sad kad razbolio se kaže da će i tu gorčinu ispiti za me. Bože hvala Ti što me voliš po … Od srca p. Luka

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati Aha i danas je kod Isusove ovca bila naša pastirica s. Natalija i pred očima te ovce križem Kristovim opalila ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zloga po rebrima: Maaarš kugo šugava od kriza Kristova! Baj, baj i više se ne vraćaj! Kao obično dali smo pusicu Isusu na križu. Isusova ovca Mu je šapnula: 'Čuvaj Brazil jer i on je Gospin.' E i danas sam olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : 'Rekao bi subrat (i zemljak) Jankec: Bogu se predaj ljudima se ne daj!' Hvala Bogu poslije nam dolazi njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ti si sin moj (Ps 2)


»Ja kralja svog postavih nad Sionom, svojom svetom gorom.«
Obznanjujem odluku Gospodnju:
Gospodin mi reče: »Ti si sin moj, danas te rodih.
Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu, i u posjed krajeve zemaljske.
Vladat ćeš njima palicom gvozdenom, i razbit ih kao sud lončarski.«
Opametite se sada, vi kraljevi, urazumite se, suci zemaljski.
Služite Gospodinu sa strahom, s trepetom se pokorite njemu.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kad za Svilajom sunce svane i obasja Ogorane znaju oni daj to sjaj od njihove Alkarice, mile Gospe Sinjske s onu stranu Svilaje.

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja je sveta zaštitnica Uršula (Urszula) Ledochowska, poljska redovnica, utemeljiteljica reda Sestara uršulinki Isusova srca u agoniji. Rodila se 17. travnja 1865. u austrijskom gradiću Loosdorfu (Donja Austrija) kao Julia Ledŕchowska, kći poljskoga plemića i Austrijanke. HIiM

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tvoj život treba biti evanđelje iz kog oni koji su uz tebe čitaju kako je u tebi živi Isus Krist.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.39 sati Dobro je nas minister p. Stjepan je popravio utičnicu za mob. Tako da ne moram moliti moje Pečnik-ove da kupe novu. A inače to se pretpostaviti dade u ovom trenutku plesom 'zlatnog palca' po mobu dajem podršku nogama koje pedaliraju motomed za kojim đinasticiram i tipkuljim 'Glas iz krpa'. I kaži kako stvari idu? Ha, dobro, dobro idu. Živim svoje zvanje kao nemigajuća Isusova ovca. Ništa me ne boli, svojim poslom se bavim. I danas radosno očekujem uradbu meštra Spliće. Taj čovjek je dar od Neba Isusovoj ovci. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.24 sati 'Otvori draga prozor...' Hu, hu ovaj HKR je besmrtan. Ali sad se saberimo prije svete mise. Hm trebalo bi odgovoriti Isusu na upit: ljubiš li me! Hvala Ti Gospodine što si procijenio da sam Te one 2003 ljubio i da sam dostojan primiti vrijedan dar. Hvala što si tim darom kazao da je sve bilo dobro. A trsim se i kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Gospodine Ti znaš sve, znaš da si sve moje. Amen!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Alkarice moćna podno Svilaje svrni pogled Svilaji sa strane na pobožne i vridne Ogorane.

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.21 sati Hu, hu ako Gospodin od nas traži puno znači da u nama vidi borce koji će znati odgovoriti na izazov. I dostojni biti za ono u čem nas vidi. Pita: možeš li? Mogu, sve mogu za 'puno lipi stvari'. Samo vodi kud hoćeš, i kako hoćeš me Ti. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Klapa sv. Luka Otok feat. A.N.T. Šutra - Ka Mater Si Meni Bliska


- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus pita Petra ljubiš li me? Pita i nas: SPC i RKC ljubite li me? Odgovorit ćemo sa 'DA' ako realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 Bogu hvala dan je dao svoje. Evo što sam upravo olovkom u blok napisao (za spas rukopisa) : 'Boj se bije, bije. Strah me nije, nije! Jer pod zastavom sam Krista kralja - Boga svog!' A što? Prijeti koronavirus, prijeti potres. Znam samo to volja Božja nije od toga stradam. Jer da Mu je bilo da mu ovca strada ne bi joj dao da otvori okice poslije dva mjeseca nakon što je posve uredno stradala. Kad su već subraća smišljali u koji grob je staviti tu preko na Měrogoju. A svojoj ovci Isus otvori okice -sa razlogom. Od kojih je jedan da bude župnik web župe Gospe Sinjske. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 5. 2020. Gospodine danas u subotu, 30. svibnja liturgijski je svagdan. Ali je u republici Hrvatskoj državni blagdan: Dan državnosti koji je neradni dan. U sedmom smo Vazmenom tjednu. A u današnjem evanđelju kojega je napisao sveti Ivan slušamo: 'Taj učenik za ovo svjedoči i ovo napisa. ... A ima još mnogo toga što učini Isus i kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.' Gospodine znamo taj 'sav svijet' o kojem govori sveti Ivan smo svi mi. Hvala Ti što si i našim životi izveo svoja divna djela. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 20-25)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.14 sati E Bogu hvala meštar Splićo je već bija i svojoj manire me uradija. A manira mu je da Isusove ovce urađuje elegantno, potpuno i cjelovito - bez trunke bola, neugodnosti ili frustracija. Kažem jer mislim tako njega Gospodin šalje svojoj jadnoj ovci na intervenciju moje babe Jake. E a ovo bi moglo biti 'Razmatranje uz mob' prije nego me njegovateljica 'Lj' baci u 'krpe'. Valja trunku pogledati evanđelje (petak) i reć koju. Aha Isus sve nas pita: ljubiš li me? I dobro je da nas pita. Prije svakog djela da ne bilo nedjelo. Prije svakog koraka da ne bio iskorak. Prije nego ćeš išta govoriti ili činiti trebaš Isusu odgovoriti da li Ga ljubiš? Vjerujete ima to smisla. Osobno znam jer sam Gospodinu rekao: Isuse volim Te! Prije nego sam one 2003 otišao na Modrave. Zato sam preživio i baš zato sam bio primjeren za 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ti znaš da Krist kralj od nas svoji vojnika traži da volu al' ne ričin nego dilin. A svog Krista kralja susrićeš u svojin bližnjiman.' A dide tvoji bližnji svi su Ogorani kojima si radija i ora.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako zaštoj dragi Isus triput pita svog Petra jel' Ga ljubi? 'Lujo nije dosta reć, nije dosta ni obećat. To triba činit!'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.05.2020., četvrtak


Od kud suptilna mudrost starijih Ogorana? Nije zrak i hrana jer toga je i kod drugih strana. Ogorani dušu hrane od Alkarice priko Svilajice. Dosta je da je sjen Gospe Sinjske na njih padne sve im cviće cvita a njive i krči rodom urode. Na silu uz ognjišće svojoj djeci pričaju beskrajne priče.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.52 sati E ne mogu tek tako mirovati. A u sebi oganj imati. Zna Gospodin Svoju ovcu dobro zna da bi kroz sve godine ove sagnjila da vatre u sebi nema. Znam, a tako i osjećam bojno sam polje između Svjetla i mraka. Mrak sa svojim lukavštinama i virusima zapeo se boriti sa zorom koja hoćeš-nećeš sviće. Neka vatreee! Glory, gloy aleluja. Dobro je jer sigurno znam uz pomoć milosti Božje mi ćemo pobijediti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dobro sam, ne brini, javim ti se sutra.
- Ah kad je bolje onaj čija blizina mi ozdravljala duh, dušu i tijelo - odmah mi je bolje. Mogu te sad nazvati? Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Marijo, o Vlajino, Alkarice, Gospe Sinjska mila kako ljubiti kao ti? Kako utjehu dati onom od kog su svi ruke digli. Od Isusove ovce su svi bili odustali. Ali nisi ti. Reci kako ne odustati ljubiti kao ti?

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.54 sati Ma, ah bas sam išao u blok olovkom nešto napisati (za spasit rukopis) kad naiđe naša pastirica s. Natalija i križem Kristovim oštro zaprijeti ovoj beštiji koronavirusu i svakomu porodu Zloga: 'Nosi se! Neću da te vidim blizu križa Kristova! Maaarš!!! A evo što sam u blok napisao: 'Ah kad ti se prijatelj razboli tad, makar si kao cekin zdrav, sve te boli! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čuvaj me, Bože, jer se tebi utječem. Ps. 16

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik German (Germain, Germanus), biskup Pariza i 'otac siromaha'. Rodio se oko 496. nedaleko francuskog grada Autuna (departman Sařne-et-Loire, Burgundija), kao sin plemenitih galsko-rimskih roditelja. Studirao je u Avallonu i Luzyju, pod vodstvom svoga rođaka, svećenika Scapiliona. S 34 godina za svećenika ga zaredio sveti Agrippinus iz Autuna. Zbog njegovog uzornog života redovnici benediktinskoga samostana Saint-Symphorien kod Autuna izabrali su ga za opata. Svidio se franačkom kralju iz merovinške dinastije Childebertu I. pa je 555. imenovan za biskupa Pariza HIiM

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ti se čini prezahtjevna Kristova zapovijed da ljubiš nemogućeg ti ga bar smireno podnosi. Da možeš računati sa Njegovim obećanjima.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati Dok me na leđima struja drrrma, nogama pedaliram na motomedu. Sve to ide uz ples 'zlatnog palca' po mobu. E poslije svete mise izrazito dobri Anđelko je prebacio Isusovu ovcu u sobu. Odmah je tu ovcu preuzela maestra Marta i započela spomenutoj ovci urađivati onu drugu ruku. A večeras će Isusovoj ovci doći meštar Splićo i uradit je potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.11 sati E doleti jedan sms-ić da je potrebna molitva za prijatelja dragog. Naravno da ću sada o prijatelju s Gospodinom na svetoj misi učiniti duhovnu ćakulu-bakulu kakva obično ide s mojim Pečnik-ovima na Cvjetnjaku. Oh, Gospodin Ti znaš kako je biti prijatelj drag. Pohodi i okrijepi bolesnog prijatelja ovce svoje. Svima nam Gospodine daruj zdravlje, sreću i mir. Amen!

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.49 sati 'Milost koja sve vodi nas...' Jedan od dragocjenijih plodova ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je što više ne trebam smišljati kako bi organizirao obveze, dužnosti i život. Nego samo trebam odčitavati kako je zamislila milost Božja i slijediti ta rješenja. Zaista bi to pretežak zadatak da moram misliti o svemu tom ovako šašav (udren u glavu) A ovako fino jesam li otvorio okice. Aha, sad bi trebao trunku na web. Onda će Gospina krunica na HKR, koju je milost Božja smislila da imam. A kako dalje? To isto uspijevam odčitati kako je to zamislila milost Božja. Želi, naprosto želi da čitav ovaj dan (četvrtak, 28. 5. 2020.) hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Jako jednostavno, ništa sam, samo slijedim trag milosti. Možda pomislite: lako tako! A je, tko vam je kriv što niste 'udreni u glavu': ) HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.12 sati Haj u boj, u boj! Za krst časni i slobodu zlatnu! Sve za Boga koji je ljubav! Ništa i nitko neće zaustavi vojnika Kristova da čini: AMDG, AMDG... Nek dušman zna da tek tako ne umiru vojnici Kristovi

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, mi vjernici smo pametni. Nemojmo politički razmišljati. Ostvarimo Isusovu želju da budemo jedno. Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Evo što sam za vježbu rukopisa večeras (srijeda) olovkom u blok napisao: "Dobro je! Jako dobro! Shvatio sam i prihvatio da ovaj komad života moram u karijoli provesti. Što mi uopće nije teško jer se mogu baviti svojim poslom.' Eto to sam napisao. Ali prepisujući došlo mi je da kažem. Sve uvjete imam osigurane da nesmetano živim stilom života kojeg sam odabrao. Što je jako važno svoj sam na svome. Slobodan sam i zadovoljan. Za normalne ljude nisam bolestan što karijolu imam. A Bogu hvala nenormalni su otpali od mene ovce jer ih je smetalo što sam Isusova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 5. 2020. Gospodine danas u petak, sedmog vazmenog tjedna je svagdan a možemo se spomenuti i svetog pape Pavla šestog. U evanđelju slušamo kako si svoga ljubljenog Petra tri puta upitao: 'Ljubiš li me?' Očito za uzvišen zadatak kakav je imao Petar, kog si vidio kao prvog papu, trebao je biti vrstan u kreposti ljubavi. Po ovom evanđelju pitaš svakog od nas što i Petra: ljubiš li me? A što Ti možemo reći nego što i Petar: 'Gospodine ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21, 15-19)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.17 sati Haj dosta mišem tamo - mišem ovamo. Radit, radit triba radit! Govorija je stari Rađa na Kmanu. Nama što drugo nego na posa-o! Čekajući uradbu meštra Spliće osvrnut ću se na evanđelje (četvrtak). ... A po svakodnevnim evanđeljima se vidi da smo pred svetkovinom Duhova. Ovih dana slušamo o jako vrijednom daru Duha Svetoga - a to je jedinstvo. Bez Duha Svetoga nema jedinstva. Nikakvo bratstvo - jedinstvo nije moguće bez Duha Svetoga. Ni obiteljsko zajedništvo nije mogůće bez Duha Svetoga. Ni Europe ne može biti ako je bez Duha Svetoga. Ako je nešto kompaktno, čvrsto, stameno, postojano to je znak prisutnosti Duha Svetoga. Bez Duha Svetog ne može se biti ni 'čovjek od komada.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ti ki Kristov vojnik tribaš znat da smo mi Rvati katolici Kristu kralju pridragi narod. Iz kolivke smo krišćanske vire.' E dide dica smo jedne, svete, katoličke i apoštolske Crikve.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo kad dođeš na silo ti netribaš vidit vatru. Ti ćutiš da te grije. Ne triba se vidit dragog Boga pametni zna. 'Eh baba jako a sad Gospina ružarja.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2020., srijeda

Razmatranje uz mob


Oh Gospe Sinjska - Alkarice moćna. U glavu mi ne ide da ti Isusova ovca toliko draga. Neće bit zbog njenih kreposti jer kao Isusova ovca očešće je bila tek ovca. Alkarice reci mi jer se bojim i pomisliti jel' tvoj Sin u ovci od razbojnika okrutno raspinjan bio - pa si suzom ovcu htjela utješiti. O Gospe Sinjska utjeho divna. Hvala ti hvala Alkarice što suzom si dala - Gospe Sinjska zvijezdo Vlaškoga kraja.

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice puk tvoj pjeva i pita se: Kakav prijatelj je Isus? Gospe Sinjska reci svom puku kakav Sin tvoj je svima. Reci, čekamo! O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.02 sati 'Sjeti me se u brevijaru!' Tako je rekla Isusova ovca našoj pastirici s. Nataliji koja je i danas križem Kristovim zaprijetila beštiji koronavirusu i svakom porodu Zloga: 'Neću da te vidim! Nosi se! Crtaaa! Dalje od križa Kristova! ... Aha i danas sam za spasiti rukopis u blok olovkom napisao: Sigurno znam, u to sam apsolutno uvjeren Bog me jako voooli! Ali vrlo neobično! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blagoslivljaj, dušo moja (Ps 103)


- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.45 sati Kroz stoljeća moga iz Ogorja priko Svilaje gazili su Šesulini Alkarici - Gospi Sinjskoj miljenici Isusove ovce. Oj Gospe Sinjska podno Svilaje čuvaj svoje Ogorane. Oj Vlajino Gospe Sinjska pozdravi drage staričice: Jaku, Neku, Colu, Dotu, Buću, Bakušu, Kokezušu, Prljušu... Reci in da igraju Ogorsko šuplje kolo kad se jopet vratin da š njimon zaigran u Diki Neabeskoj. 10.36 sati A sada đinastirajući (na motomedu) kazat valja za 'Glas iz krpa' da me osvaja prazavičaj Ogorje. I mogu reć kao rođeni Zagorec. Ogorje jestaro junačko Hrvatsko mjesto. Baš je 'lijepa Svilajska prodolina'. Kako taj kraj, čini mi se 1830 nazvao Austrijski putopisac. E valja reci i to da večeras s radošću iščekujem uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Svatko pametan Bože zna da Ti jesi. Ali kakav si? Eto oko toga su: svađe, nemiri i ratovi! Složi nas! Mir i jedinstvo daruj nam!

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Razvij, Bože, silu svoju, silu kojom si, Bože, uz nas iz Hrama svojega u Jeruzalemu! Ps 68

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji je sveti zaštitnik Augustin iz Canterburyja, benediktinski redovnik, prvi canterburyjski nadbiskup, apostol Engleske. Rodio se u prvoj trećini VI. stoljeća u Rimu. Prior benediktinskog samostana svetog Andrije na Monte Celiju u Rimu, boravio je u istom samostanu s budućim papom Grgurom I. Papa Grgur I. Veliki poslao ga je 596. sa četrdesetoricom benediktinaca u Englesku da tamo organizira kršćane i poveže Englesku s Rimom. HIiM

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.07 sati Ah, 'Što da uzvratim Gospodinu za sve što mi učini?' Slutim, nazirem ove godine raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) su najbogatije plodovima više nego druge. Ovo jesu gadne i teške godine ali su izvanredno plodne. A što da uzvratim Gospodinu? Sad ću u ovoj svetoj misi reci HVALA za svu bol ovog raspinjanja. I koliko god mi bilo teško zahvalit ću Gospodinu što je dopustio da Mu pogani razbojnici raspinju ljubljenu ovčicu. I zamolit ću Isusa da mogu uvijek činiti sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo blentova li je ova danas mlađarija. Svidi se jedno drugom i odma prid oltar. Ni anko nisu vidili jel' se volu. A unda: svak za se travu pase.' E baba Jako neće ujtu Gospinu ružarju.
- A pravo velite dragi pater, ne odu što je najžalosnije ni pred oltar nego tako žive..... Bog vas blagoslovio i čuvao!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Što da uzvratim Gospodinu (Ps 116)


- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.48 sati Oho 'Gospodnji Duh na meni počiva...' I u pravom trenu mi okice otvara. A je, da sam zeru na webu prije Gospine krunice uz HKR. A onda krećem ovaj dan (srijeda, 27. 5. 2020.) u kom samo nastavljam hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Hajmo to zajedno činiti. I dan učiniti ljepšim. A takav će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Krist Gospodin za nas moli da budemo jedno. Što praktički znači: SPC = RKC = SPC Haj realizirajmo da bude tako! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.10 sati Obično i uvečer za vježbu rukopisa napišem nešto u blok olovkom. Evo što sam večeras napisao: 'Baš sam se pomolio za duše svih pokojnih Ogorana - sahranjenih u šematorju svetog Jure ili bilo gdje. Zamolio sam i sve svete Ogorane koji su u Diki Nebeskoj da se zauzmu za svog milu da se dogodi ono što je rekla Gospa Sinjska - moja Alkarica. A je svete su svete staričice drage. Ako u Diki Nebeskoj nije baba Cola, baba Neka, baba Jaka... Onda je ne znam...' E ta draga starčad Ogorska su mi krila za let web prostranstvom! To znam jer sam njihov mile. A ljubav prema mili je bila, je sada i bit će zauvijek. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 5. 2020. Gospodine danas u četvrtak, sedmog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan ima Velimir. U evanđelju Ti opet o našoj nevolji i sramoti, o nesložnosti. Svaki pametan čovjek zna da Ti jesi Gospodine. Ali nesložni smo u tome kakav si. Hvala Ti što si htio da mi Hrvati - katolici znamo da si s nama u Tvojoj jednoj, svetoj, apostolskoj Crkvi. Molimo Te potakni nas da poradimo na tome da mi mnogi različiti složimo i ostvarimo Tvoju želju: 'Da svi budu jedno'. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 20-26)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.25 sati O hvala Ti Bože sav sam svoj a to je najpotrebnije zdravlje. Oh koliki su što gledaju, migaju, govore a nisu svoji - eto to su zbiljski bolesnici. Isusova ovca je Bogu hvala živa. Makar još ne miga ali donekle već funkcionira. Gospodin se brine za Svoju ovcu. Dao joj mob po kom pleše 'zlatnim palcem'. Stavio je na web i može hitati tekstiće do na kraj svijeta. Ha, a ovo je 'Razmatranje uz mob' prije radoičekivane uradbe meštra Spliće. Valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. Oho, ho da budemo jedno to je Gospodinova želja. Kao obična ovca godinama sam išao u školu 'Bratstvo - jedinstvo'. Ovca bio ovca ostao. U toj školi nisam ništa naučio ni o bratstvu ni o jedinstvu. Kad što? Bratstvo i jedinstvo se ne daju naučiti. Mogu se samo primiti. Dar su Gospodinov. Kad primiš dar od Gospodina tek onda si kompaktan, svoj i blagoslov si za sve oko sebe. Upravo je to poslanje naše web župe da od mnogih različitih stvori jedinstvo. SPC = RKC = SPC Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo sve se da naučit štaj nevažno. Al’ samo se more primit štaj važno.' A dide jel’ no važno zdravlje mir, bratstvo i jedinstvo.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo blentova li je ova danas mlađarija. Svidi se jedno drugom i odma prid oltar. Ni anko nisu vidili jel se volu. A unda: svak za se travu pase.' E baba Jako kad neće ujtu Gospinu ružarju.


- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2020., utorak

Razmatranje uz mob


15.30 sati Pred snagom napisanog slova sam kao slijepac pred prelijepom slikom. Vidim, znam, osjećam sve imam... Samo nemam trenutak dugo očekivan. Ali i to znam još zreo nisam kao što bi trebalo biti kad proeunkcioniram. Sad mi je zreti prebacujući se i karijojole u 'krpe' i obrnuto.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- BB p. Luka, zahvalna za vaše drage poruke nisam vas zaboravila uz nadu da ste dobro koliko je moguće što vam želim i molim šaljem mali bombon br. … Svako dobro i BB …
Sv. Ivan Zagreb Utrina
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin od smrti izbavlja. Ps 68

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je veliki Filip (Filippo) Neri, ‘apostol Rima’ - utemeljitelj oratorijanaca. Rodio se u Firenci 21. srpnja 1515. kao Filippo Romolo Neri. Dijete siromašne plemićke obitelji, sin bilježnika Francesca, rano je izgubio majku Lucreziju, ali ju je u potpunosti zamijenila očeva druga žena. Kao petnaestogodišnji dječak doživio je napad carskih četa na svoj rodni grad, što ga je duboko potreslo. Prvi odgoj primio je kod dominikanaca u samostanu svetog Marka. Oni su mu usadili ljubav i poštovanje za svoga mučenika Girolama Savonarolu, koji je zbog sukoba s Aleksandrom VI. spaljen na lomači. HIiM

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oj kako biti svoj? Alkarice kako biti kao ti pravi? Sav svoj a opet Božji?

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Oh hvala Bogu poslije dolazi njegovateljica Jadranka. Tako je rekla naša pastirica s. Natalija nakon što je krizem Kristovim po rebrima lupnila ovu beštiju koronavirus i svaki porod Zla: 'Jesam rekla nosi se! Neću da te vidim! Biš' ća od križa Kristova!' Ha, pa i danas sam za spas rukopisa u blok napisao: Hvala Ti Gospodine za ove zapise. Znače mi ako za ništa drugo govore mi da je živ onaj tko ih je napisao. A znače mi i zato ako nemam s kim popričati onda pričam s ovim koji ovo piše.' Haj, zdravi I veseli bili!

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dana 2020-05-26 12:28, luka.rada@isusovci.hr je napisao(la):
Hello dear Jim, how are you? Is there all right? Sincerely fr. Luka Radja, Zagreb, Croatia

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Možeš godinam ići u Bratstvo jedinstvo školu a da ništa ne naučiš o bratsvu i jedinstvu. Sa srcem si od stotinu komada dok ne primiš Duha Svetoga koji te čini kompaktnim, Božjim i svojim.

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


Priko Svilaje hodali su tebi Alkarice i didi i pradidi pomoć proseć od tebe za se i za svoje. 10.35 sati A ma dobro neka ostane nedovršen taj redak Gospi Sinjskoj. Sada poslije svete mise đinasticiram na motomedu. A i drma me na ledjima struja koju mi je stavila maestra Marta. Došla mi je uradit onu drugu ruku. I tako dan protječe u redovničkom điru. Razmatranje, molitve, propitivanje savjesti. Večeras očekujem meštra Spliću i njegovu potpunu i cjelovitu uradbu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.33 sati Pusti, pusti modu. Pusti sve sad će sveta misa. Donesi na oltar Gospodinu sve što te zaokuplja. Sve što te uzvsuje i sve koji su te obezrjeđuj. Koji su bili slijepi u tebi dijete Božje. Subraću, braću, sestre, prijetelje... Molim Te Gospodine za sve nas pošalji nam svoga Duha da svi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Idite, idite po svem svijetu,
nosite svima Radosnu vijest!

Hvalite Gospodina, svi puci,
slavite ga, svi narodi!

Silna je prema nama ljubav njegova,
i vjernost Gospodnja ostaje dovijeka!


- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem. (1 Kor 6, 19-20)

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako ti da meni i ne kažeš da san tvoj mile, zlato tvoje. Ja bi to zna i po tomen šta za me činiš. Brigaš se za me ki za kap vode na dlanu. 'Lujo vridn si ti...'
- Hvala. Lijepa propovijed koja duhovno upotpunjuje i ovu večer.Puno su dobrog bake učinile za svoje najdraže a najljepše je znati da smo bakino zlato. Dobra djela i riječi naših voljenih govore nam da smo puno voljeni. Svako dobro.

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.20 sati ... Pernar i masoni... Vjeručitelj Miletić i politika... Eto to si mišljevine u glavi Isusove ovce u ovo gluho doba noći. Ali već smo u novome danu (utorak, 26. 5. 2020.). A ovo je hvatanje zaleta. Volio bi da se i ovaj dan ostavi svoj prepoznatljivi trag u mozaiku koji ova dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničko krevetu) tka. Procjenjujem da tka vrijedan mozaik. Trebam kočiti u sebi sklonost da pišem bezveze, sve što mi padne na pamet. Volio bi da ova stranica (web župa) ostavlja dojam urednog vjerničkog života. A on se kao što znate sastoji u tom da svaki dan započinjem Gosinom krunicom uz HKR. Gdje hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. To samo nastavljam činiti kroz sve susrete i događaje u ovome danu. Budemo li tako svi zajedno činili dan će biti ljepši jer po svuda I svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako ti da meni i ne kažeš da san tvoj mile, zlato tvoje. Ja bi to zna i po tomen šta za me činiš. Brigaš se za me ki za kap vode na dlanu. 'Lujo vridn si ti...'
- Čoviče pa kud ovo sve zapamti? To ti tvoja baka Jaka po anđelima svaki dan šalje svoje poruke. Blage ti se. HIiMiJ

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni za Isusa je proslava kad ga bičuju, pljuju i raspinju. Ali Isus je uskrsunuo. Prihvatimo Isusov put slave i realizrat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Ha, večeras (ponedjeljak) da spasim rukopis olovkom sam napisao u blok molitvu: 'Hvala Ti Gospodine što si vidio nevolju Svoje ovce pa si joj se smilovao i poslao meštra Spliću. Ne bi ga volio izgubiti zbog svoga neprimjerenog ponasanja Ti mi pomozi. Amen!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 5. 2020. Gospodine danas u srijedu, sedmog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan imaju: Augustin, Julije, Bruno i Barbara. U evanđelju slušamo koliko Ti je stalo do nas Tvojih Gospodine. Za nas uzdižeš molitvu Svom Nebeskom Ocu: 'Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.' A boli nas to Gospodine. Mnogi smo koji vjerujemo u Tebe Isuse Kriste a raspršeni smo kao rakova djeca. Svijet kaže: 'Svatko za se travu pase.' Molimo Te daj da shvatimo mnogi smo ali Tvoji i mjesto nam je u Tvojoj jednoj svetoj, apostolskoj Crkvi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 11b-19)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.02 sati Haj pusti puvanje bure i triskenje juga. Prihvati se valja večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Hoću reć osvrnut ću se na evanđelje (utorak) i reć koju. Isus kaže svom Nebeskom Ocu: 'Proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe.' Treba primjetiti da proslaviti ne znači razveseliti. Proslaviti znači dovršiti svoje djelo. Za Krista je to značilo biti isponižavan, obezvrijeđen raspet i pokopan. Da bi po tom uskrsnuo. Znači za Isusa je proslava sve ono što Ga je dovelo do uskrsnuća. Znači smatra proslavom kad se na Njemu razbojnici iživljavju, kad Ga pljuju, bičuju i psuju. Svojim miljenicima Gospodin daje proći slično iskustvo. Tim miljenicima je obećao 'puno lipi stvari' ili sl. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide čovik triba bit slip da ne vidi po tvom Kristocentričnom načinu života das’ ti vojnik Kristov podložan svome Kristu kralju. 'Vala Bogu Lujo šta su slipci oni koji mi daju pensiju.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ti da meni i ne kažeš da san tvoj mile, zlato tvoje. Ja bi to zna i po tomen šta za me činiš. Brigaš se za me ki za kap vode na dlanu. 'Lujo vridn si ti...'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2020., ponedjeljak

Najljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Puše bura, triska jugo... Kovitla, treperi... Ahhh... I odmara... Hej ideja! I lucidan je! Nadahnjuje i pomaže: loš – dobar – bolji – najbolji - svet. Otvori se primi i ti Duha Svetoga. (knev Duh Sveti)

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Urban I, Rimljanin, sin Poncijana, bio je sedamnaesti papa, nasljednik pape Kalista I, a vladao je od 222. do 230, u vrijeme rimskog cara Aleksandra Severa. Car je bio tolerantan prema kršćanima pod utjecajem svoje majke Julije Mameje, koja je možda i sama bila kršćanka. Urbana se spominje po mnogobrojnim obraćenjima, a obratio je na kršćanstvo i Valerijana, kasnije supruga svete Cecilije, koju je prema nekim predajama također krstio. Pripisuje mu se i gradnja crkve svete Cecilije na mjestu kuće gdje je bila mučena. Borio se protiv Hipolitovog raskola, donio navodno odluku da sve bogoslužne posude (kaleži i plitice) moraju biti od srebra ili zlata te da svetu potvrdu može dijeliti samo biskup. Za svoje vladavine posvetio je osam biskupa, pet duhovnika i devet đakona. Umro je 23. svibnja

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O majko naša, o Gospe Sinjska kako biti kao ti? Što si više svoja više si i Božja. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.00 sati Hej kad'no mi krv vaděš? Ujutro kad Ivan dođe ili prije.' Bio je to razgovor Isusove ovce i naše pastěrice s. Natalije koja je upravo izlazila iz sobe. Nakon što je naočigled spomenuoj ovci mlatnula po rebrima koronavirus i svaki porod Zloga: 'Neću da te vidim! Crtaaa! Biš' ća od križa Kristova!' E a ono gore? Trebam izvaditi krv da se vidi kako stojim sa 'D' vitaminom. A i u blok sam išao nešto napisati olovkom (za spasiti rukopis) : 'Aha, 25 maja to se dernečilo! Kako ne znaš? Rođendan druga Tita. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Alkarice moćna podno Svilaje - svrni pogled Svilaji sa strane na vitezove Kristove, kršne momke Ogorane.

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Preplivat ću sva mora, prijeći sve planine i doline… To ćeš učiniti samo za onog kog voliš.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.27 sati Prije nego će me karijolom u subu, našem izrazito dobrom njegovatelju Anđelku kažem: 'Motomed!' Rekao je: 'Samo ću kratko p. Hanga'. U to se ukazala maestra Marta. Tako da trenutno đinasticiram na motomedu, osjećam na leđima kako me struja drrrma što mi je stavila maestra Marta. A sve to vježbanje mišića stimiliram plesom 'zlatnog palca' po mobu. A što ću žrtvjem se: ) Eto tako nastaje ovaj 'Glas iz krpa'. I još? Još valja kazat da radosno iščekujem večerasnju uradbu potpunu i cjelovitu meštra Spliće. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.31 Ma haj, pusti sad Ogorsku štradu i isprid Brista. Nema sada na pilje igrati nego sada je uzvišeni događaj ovoga i svih dana - sveta misa. Na kojoju ću donijeti Isusu sve misli i mišljevine. Sve čega se sjećam. Molit ću za to a i za ono što je svezi sa mnom a ne mogu se sjetiti . Molit ću za subracu, za drage i za one koji bi mi trebali biti dragi. I molim Te Gospodine Isuse Kriste da svi dadnemo sve od sebe kako bismo svi činili sve na veću slavu Božju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, uz štradu isprid Brista zaigrat na pilje…


- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Što da uzvratim Gospodinu (Ps 116)


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo znaš kako ti je to? Naša glava ti je ki bačva u kojoj se kiseli kupus. Sve šta jesi, imaš il' znaš je kupus za tvoje bižnje. 'Aha, baba Jako bačva kupusa...
- Koda čitate moje misli i moja je glava trenutno baš kao kupus u njoj. Dođete mi kao melen za kraj dana. Bog vas blagoslovio i jednom zajedno koracali Gospi Sinjskoj

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.08 sati Dob-ro jutro Hrva-tska. Pozdrav svijete čitavi. Može po domaću: 'Veselo, veselo Zagorci...' Ha, ako niste još Bog zna kak? Za koji minutić će Gospina krunica uz HKR što je najbolji uvod u novi tjedan i novi dan (ponedjeljak, 25. 5. 2020.). Započet ćemo hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. A dalje samo nastaviti kroz sve događaje i susrete. Tako da će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. I dan će garant biti ljepši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni jadni smo! Obećavamo: zauvijek smo Kristovi. A kao slijepci ne vidimo da smo isti a razdijeljeni. Smjesta realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 sati E i večeras (nedjelja) za spasiti rukopis od propadanja olovkom sam u blok napisao: 'Eto i ovaj dan je dao svoje! O sadržajima koje mi je dao? Besmisleno je i pomisliti da je išta manje od izvrsnog. Naprosto zato jer sam ovca Stvoriteljeva (Isusova ovca), a Gospodin je pastir moj u ničem ja ne oskudijevam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 5. 2020. Gospodine danas u utorak. 26-tog svibnja, sedmog Vazmenog tjedna je spomendan svetoga Filipa Nerija. U evanđelju slušamo Tvoj razgovor Gospodine Isuse koji si vodio sa Svojim Nebeskim Ocem. Rekao si: 'Oče došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe.' Gospodine Isuse Ti sam si slava Božja. A slava je nešto dobro i poželjno. Tebe Isuse svi trebamo a da toga možda nismo svjesni Hvala što si nam svojim životom rekao da je slava slijedi svoj put. Makar to bio križni put poniženja. Ako svojim putem idemo s Tobom Isuse i naša zadnja postaja bit će uspjeh i pobjeda - preslika Tvog uskrsnuća. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 1-11a)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.24 sati Aha sad vjerujte. Nema se šta za reć lipo, lipo... Ali da znate zaskočit nas može dan i događaj kad će se razotkrit sva plićina tvoje vjere. Zato pamet u glavu. Nikada se ne busati: ja sam Hrvat - katolik! Ne može mi ništa niti bomba atomska. Potrebno je biti realan, shvatiti i reći: 'Gospodine jadan sam čovjek - smiluj se meni grešniku!' I naravno poraditi na tome da se ukorijeniš u Krista. Eh možete pretpostaviti da se ovo tipkulji na mob. Ali zato jer plesom 'zlatnog palca' po mobu dajem potrebnu podršku pedaliranju nogu: ) A što se tu može kad sam odabrao svugdje i svakom biti koristan. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš imat al' ne prikoviše, tribaš znat al' ne prikoviše. Kristov vojnik sve šta ima i zna da unom koji triba.' A dide vala Kristu kralju šta uvik iman šta dat.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo znaš kako ti je to? Naša glava ti je ki bačva u kojoj se kiseli kupus. Sve šta jesi, imaš il' znaš je kupus za tvoje bižnje. 'Aha, baba Jako bačva kupusa...

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2020., nedjelja

Blagoslivljaj, dušo moja (Ps 103)


Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina
i sve što je u meni, sveto ime njegovo!
Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina
i ne zaboravi dobročinstava njegovih!

On otpušta sve grijehe tvoje,
on iscjeljuje sve slabosti tvoje;
on ti od propasti izbavlja život,
kruni te dobrotom i nježnošću.

Milosrdan je i milostiv Gospodin,
spor na srdžbu i vrlo dobrostiv.
Jarostan nije za vječna vremena
niti dovijeka plamti srdžba njegova.

Kako je otac nježan prema sinovima,
tako je Gospodin nježan prema onima što ga se boje.
Jer dobro zna kako smo sazdani,
spominje se da smo prašina.

Ljubav Gospodnja vječna je
nad onima što ga se boje,
i njegova pravda nad sinovima sinova,
nad onima što njegov Savez čuvaju.

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.59 sati Oah kako je dobro biti u svojoj kući, sa svojom subraćom, baviti se svojim poslom, imati svoje ljude, prijatelje. Njegovateljica 'Lj' je baš kavu donijela kavu. Pa se čujem sa svojima u Solin (seka Iva) i padne popodnevna ćakula-bakula. Ah, pa da shvaćam Isusova ova sam od Isusa jako voljena. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kad je teško, kad nam se ne da Alkarice moćna javi svom Sinu da nam ruku da. I neka se zna Alkarice moćna kad smo s tobom i poslovi naši idu kako spada - u sriduuu!

- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati Evo što sam baš u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Auh, gdje mi je pamet bila?! Toliko živciranja što sam kao nemoćan bio toliko maltretiran, ponižavan i iskorištavan... A to me uzdizalo trumfu i slavi jer sam Isusova ovca'. ... Aha i danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim po rebrima lupila beštiju koronavirus i svaki porod Zloga: 'Nosi se! Crtaaa! Neću da te vidim! Biš' ća od križa Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svibanj je Marijin mjesec pa joj iz dubine srca pjevamo kao Kraljici svibnja, a danas s radošću slavimo Mariju pomoćnicu kršćana. Sveti Ivan Zlatousti prvi je 345. Mariju nazvao tim imenom. I u Lauretanskim litanijama zazivamo ju kao Pomoćnicu kršćana. Taj zaziv je uvršten u litanije poslije pobjede kršćanske vojske nad Turcima 7. listopada 1571, u bitki kod Lepanta. Tada su Turci bili nadmoćniji brojem lađa i vojnika, ali kršćani su se zavjetovali Mariji i uspjeli pobijediti. HIiM

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen lsus prijatelju moj ljudi su me moji susjedi rođaci pokrali otuđili ja se bavim sa pčelama. Odnili su mi sve šta sam godinama stvarao iz ljubavi. lsus naš mi je to providio a šta sad pa svaku večer dolaze i kradu? Pozdrav …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isusova ovca i moji ljudi, na dan svećeničkog ređenja, 28. 6. 1992.


- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Sve što jesi imaš i znaš je zato da nekom da'š.

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.51 sati Oah, pravi radni ambijent! Ako hoćeš? Možeš! Ako ti se ne da. Nikom ništa! Ovo volim! Potiče inventivnost! To je formula koja izvabi od Isusove ovce Lojolin 'magis'. Ha, pa haj da uradimo 'Glas iz krpa' sada kad đinasticiram (na motomedu). Sada poslije svete mise. I večeras ću na ovome đinasticirat jer drugih fizio terapija nemam. Ali imam terapije za compom i mobom. A ostatak vremena sve u šesnest redovnički đir. Ispiti savjesti, razmatranja... O velik je Bog, o kako sam sretan sto sam ovca Njegova. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.43 sati Lift kojim napose dobri Anđelko spušta p. Hanga (u karijoli) i karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine što imam i znam još mi svoj blagoslov podaj i ništa vise ne trebam. Amen!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DOVRŠIO SAM DJELO 7A Vazmena, Iv 17, 1-11, Palma, 12. svibnja 2002.


Uoči, molim te, Isusove riječi od ove nedjelje: "Došao je čas"… "Dovršio sam djelo"… "Da upoznaju tebe". I zapitaj se: Za koji čas živiš? Koje djelo ti je dovršiti? Što je s tvojom spoznajom Boga? Upoznati Boga središte je i cilj života. Snagom te spoznaje sve se zna, sve se može. Upoznati… Kako? Istinska spoznaja, sjećam se učili su nas, je Adaequatio intellectus et rei – Poklapanje uma i stvarnosti. Kako umom prionuti uz Boga koji je Istina? Mislim da je sv. Bernard rekao sve što se o tom može reći: Tko kuša taj tek pravo zna, što znači ljubav Gospodnja. Moli, dakle, da te Bog dodirne, i tako shvatiš o čemu se radi.
Posljednja je večera, sve je gotovo. Sutra se ima sve dovršiti. Sveti Ivan pomno sve prati, upija svaku gestu i riječ – što će mnogo godina kasnije zapisati. Sjeća se, Isus je podigao oči, prije nego je kazao: "Oče, došao je čas."
Krist moli za nas, moli u nama i mi se molimo njemu. Moli za nas kao naš svećenik, moli u nama kao naša glava, molimo se njemu kao svome Bogu. (Augustin)
Svi mi živimo za jedan čas, za dovršetak koji bi trebao biti finale – proslava, svečano uručenje. Proslava naša, ali i za one za koje živimo. Cilj je ostvaren ako smo se izborili za povjerene. Stvoreni smo da dovršimo životno djelo. A potom nastavljamo živjeti u svom djelu. Most je sagrađen po kom će mnogi prelaziti.
Isus nije došao dati savjete za život, nego znati život. I to je život vječni – iznutra upoznati Boga. I objavio nam je to spasonosno znanje. Omogućio da se iznutra sjedinimo s istinom. Radi se o evidenciji koja se ostvaruje ljubavlju. Njemu smo povjereni. Njegov smo projekt, ovce koje je trebao naći, poučiti misliti i ljubiti. Objavljuje nam da nismo svoji, nego Božji. I time nam otvara oči za naše dostojanstvo.

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.59 sati 'Bože čuvaj Hrvatsku moj dragi dom'. Imamo slobodnu Hrvatsku, imamo demokratsku Hrvatsku. Još nam treba sveta Hrvatska - za nju dajem svoju raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) posveti je Gospodine. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji (23. svibnja) sveti zaštitnik je Ivan Krstitelj (Giovanni Battista) de' Rossi, talijanski svećenik, prijatelj nevoljnika i siromaha. Rodio se 22. veljače 1698. u selu Voltaggiu (provincija Alessandria, Pijemont) kao dijete siromašnih i pobožnih roditelja. Školovao se u Genovi, a već kao trinaestgodišnji dječak došao je u Rim, gdje je njegov rođak Lorenzo de' Rossi bio kanonik. Studirao je u glasovitom isusovačkom Rimskom kolegiju, najprije književnost a zatim filozofiju. Odlučio je postati svećenik, teologiju studirao kod dominikanaca, a zaređen je 1721. HIiM

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kralj velik nad zemljom svom.Ps 47

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni gadno je biti gažen. Ali ako smo Kristovi a gaženi to nas katapultira Bogu. Hajmo kao Božji ljudi realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Baš sam u blok olovkom napisao: 'Premda su mi moje Pečnik-ove kupile novi blok za pisanje olovkom. Ipak ću ispisati i ova dva lista starog bloka. Misao koja me danas nosila je: Ah da je bilo znati kako je vrijedno Kristov biti i poradi toga gažen biti. A što? Ispada da su me razbojnici u Nebo lansirali. Znam i to zaslužan je onaj moj koji me je njima predao. E a sada sms-apostolat. Razaslati par stotina sms-ova 'knev 7a vaz'. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 5. 2020. Gospodine a danas u ponedjeljak, sedmog Vazmenog tjedna kada je svagdan i neobavezni spomendan svetog Bede Časnog. Imendan imaju: Urban i Magdalena. U evanđelju slušamo kako su Tvoji ponosno i samouvjereno rekli kako su shvatili da si Sin Boga živoga. A Ti si ih Gospodine, poznavaoče ljudskih srdaca, umirio riječima: 'Sada vjerujete? Evo dolazi čas i već je došao: raspršit ćete se svaki na svoju stranu i mene ostaviti sama.' Gospodine a što ćemo Ti pričat? Jaki smo na riječima, sve bismo za Tebe učiniti. A padamo na banalnim sitnicama. Molimo Te daj nam shvatiti slabi smo i grešni ljudi. I smiluj se nama grešnicima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 29-33)

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35 sati A evo đinasticirajući na motomedu uradit ću večernje 'Razmatranje uz mob'. Da znaš sad shvaćam da sam veliki čovjek, ali ne zato jer sam pater Isusova ovca. Nego jer sam kao crv bio gažen i ponižavan (jer sam bio predan razbojnicima). Satiran sam bio kao čik od cigare. E ali što je bitno važno uvijek sam bio Isusov (Njegova ovca) A biti Isusov (ovca ili drugo) a biti ugnjetavan to te čini uistinu velikim čovjekom. U očima Božjim ali i u očima ljudi koji vide. Eh sad shvaćam kako da je meni Alkarica hop u krělo 'puno lipi stvari'. Pa naprosto zato jer sam kakav - takav ali Isusov. A tu je bilo i gaženje do crne zemlje. Eto to katapultiralo do 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, vojnik Kristov zna daj uspija kad svit misli da si propa. Kad nemoreš ništa, unda Krist kralj čini sve za te.' Aha dide, sve nam iđe - kad svi mislu da nan ništa nemore ić.

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kako to baba Jako? Kad je štogod gorče, za tej to slađe? 'Lujo a šta će nan i najslađe kad je dragi Isus slađi od svi slasti svita!'

- 06:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gorčina i poniženje poradi Krista neka ti bude triumf i slava (knev 7a vaz)


Kako do triumfa i slave? Pusti reklame i aplauze. Isus Krist, koji zna kako stvari stoje, ponižavanje i raspinjanje naziva svojom slavom. Prihvati ponižavanje poradi Krista jer te vodi do triumfa i slave. (knev 7a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2020., subota


16.05 sati Ah, sve zove, vabi, doziva na Cvjetnjak koji se u suncu kupa. Sve bi htjelo redak neki o ovoj ljepoti. Ha, a dobro, išlo bi to da nisam ovca. A neki pogubni glas kliče, al' Isusova ovca. Ajoj, redak neki o slavi i uspjehu, o čemu ova nedjelja govori - put je jedini: da budeš zgažen od gnjida kao crv, biti kao ugašeni čik cigare.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.10 sati O, hvala Bogu, stare staze ponovo se gaze. Jel' subota, đir Zagrebom, mojih Pečnik-ovih i Isusove ovce. Jel' Konzum kraj Zrinkača, moje Pečnik-ove kupuju slatkača za spomenutu ovcu. 15.30 sati E, ah, a sad smo u srid svita ciloga - na Cvjetnjaku dragom, gdje nam doslovno 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Svi konobari nas već znaju, i kava je za čas stigla (nama sa popustom jer smo stalni gosti, kaže konobar). Huka-buka dopire. Žamor ugodni i mjuza škakljucaju ušesa. A sada još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.47 sati Evo što sam malo prije olovkom u blog napisao (za spasit rukopis) : Subota - moj dan! Jer se susrećem sa mojim ljudima. Naravno, to su meštar Splićo, a i moje Pečnik-ove. Ha, možda i novi blok za pisanje dobijem, kojeg su vjerojatno kupile, jer ovaj sam popunio ... Je, je, i danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim priprijetila beštiji korona virusu i svakome zlu: Neću da te vidim! Nosi se - biš' ća od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najveći teolog današnjice Joseph Ratzinger


- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Slava, što je slava? Stvarno, doista to je kad dostojanstveno pristaneš biti zgažen kao crv od gnjida, poradi ideala - koji je Krist Gospodin.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.20 Oh kako divnog smisla ima što sam okice otvorio nakon što je svijet pomislio 'adio'. Shvaćam i znam poslije dva mjeseca sam ih otvorio da shvatim i znam koliko sam dragocjen i obdaren pa da Gospodinu budem zahvalan. Oh hvala Ti hvala Kriste što me je meštar Splićo baš samo tako uradija. I pripremio za subotnji dalje… Đir mojim Zagrebom, kavu na Cvjetnjaku i ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima. O divan je Bog - svi slavimo Ga. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.24 sati E ako ga do sada nema znači poslije svete mise će biti uradba meštra Spliće. Ali on, moje Pečnik-ove i svi moji su sada sa mnom na svetoj misi. Neka nas sve Gospodin okrijepimo da budemo baš Njegovi. Tako će ovca ova postati Njegova - Isusova ovca = isusovac. I dat će joj milost da čini sve na veću slavu Božju. AMDG, AMDG samo to i ništa drugo. Amen!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar, jer je vječna ljubav Njegova.' Riječi hvale provrle su poslije Gospine krunice sa nuncijom Lingua uz HKR. Doista divan je Gospodin! Kako je samo našao meštra Spliću. Takvog čovjeka i meštra da sam svijećom tražio ne bi mogao naći. Pa moje Pečnik-ove su kao onaj dragocjeně biser iz evanđelja. Oh divno je znati da Gospodin zna što zapravo trebamo. I šalje nam svoje probrane i osposobljene ljude. Pa je meni Svojoj ovci poslao onu Hercegovku koja me opremila baš pogođenom i potrebnom tehno opremom. Oh, 'o divan je Bog svi slavimo Ga.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.32 sati 'More, more... ˇ zato ti more hvala.' Sve što imamo i znamo je dobro ako u nama probuđuje zahvalnost. Ustvari sve što je od Gospodina proizašlo a dotaklo nas je, probuđuje zahvalnost. Ona je zbog nečeg potrebnog i poželjnog. Što nas izgrađuje, hrani i razvija. Oah, 'Za vsaku dobru reč kaj reći si mi znala od vseg ti srca - hvala!' HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pitanje je vješaju li Krista Gospodina?


- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, hajmo moliti za dar poniznosti i samozatajnosti jer kad primimo te milosti moći ćemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati A eto i večeras (petak) ću prepisat iz bloka što sam olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Baš sam izbrevijario svoje redovničko. Pa mi zapeo ovaj redak: Zakleo se Gospodin dovijeka ti si svećenik.' Eh, sada shvaćam zašto nas svećenike vjernički svijet doživljava kao nešto sveto. Neki će reći da smo duhovno plemstvo. Osobno vjernicima nemam potrebu pričat o vlastitom duhovnom dostojanstvu. Volim se predstavljati kao jedan od njih jer tako lakše uspostavljamo komunikaciju. Uvažavam poštivanje svećenika jer to je dio naše kršćanske kulture. E ali među nama ima i prikrivenih izopačenjaka, za koje svećeništvo ništa ne znaci. Onako: zidar, poštar ili svećenik to je isto. Ne želim reći sam kao čovjek išta veći od bilo koga. Ali vjernici znaju da je svećenik 'drugi Krist'. Stvari tako dogmatski stoje. Što nažalost nisu znali neki nazovi vjernici. U čije ruke sam upao a koji su bili vrlo surovi i nepristojni prema meni Isusovoj ovci svećeniku. Bože milostiv budi nama grešnicima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNTARNJA MOLITVA, 24. 5. 2020. Gospodine danas 24. svibnja je sedma Vazmena nedjelja. Slušajući evanđelje vidimo Ti svojom slavom smatraš ponižavanje, na križu razapinjanje, smrt i uskrsnuće. Grozno je to Gospodine ali i slavno s obzirom da smo po tom spašeni i otkupljeni. Definitivno Tvoj put jedino ispravan put do trumfa i slave. Molimo Te daj nam volje da čvrsto prigrlimo svoje križeve, zbog onog što će nam podijeliti Tvoja milost. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17, 1-11a)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.27 sati Iskreno za reć i neće mi se teško biti žrtvovati da plesom 'zlatnog palca' po mobu dadnem potrebni ritam nogama koje pedaliraju motomed na kojem sam ovaj čas. E a nema meštra Spliće jer je jutros pala uradba Isusove ovce. Hvala Bogu i ovu subotu će tu ovcu ujutro uradit. Konačno, napokon ova subota će biti u uobičajeno điru. Ujutro meštar Splićo a popodne na Cvjetnjaku gdje će pasti kava i ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima. Hajmo se osvrnut trunku na evanđelje (subota). Ha, molitva, to je 'osobna' svakog vjernika. Takav si vjernik kako moliš! Štoviše, takav si čovjek kako moliš! Ah, pustimo one koji ne mole... Molitva to je razgovor. Komunikacija sa živim Bogom. To što očima ne vidiš i ušima ne čuješ Gospodina neka te ne smeta. S Gospodinom si u vezi ticalima vjere. On tebe 100% čuje i razumije. Vjeruj ima smisla i te kakvog smisla ima dnevno imati trenutke molitve. Kad ćeš onako baš kakav jesi moći stati pred Gospodina svoga i svojim riječima reći kako ti zbilja jesi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Lujo tribaš se znat snać. Za molitvu je potriban mir, u upravljenost samo na jedno. To je kod mene kad punin lulu duvanon.' Aha dide vidija san kad si oko lule ti si sav zadubljen.

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Hm, baba Jako jesil' ti sigurna da tebe dragi Bog čuje kad ti samo: Zdravomarijo, Zdravomrijo...? 'Lujo čuje, čuje... Gospa Sinjska razdili koga šta iđe.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2020., petak


Ogorje srcu je drago skroz, naskroz poželjno i moje po staričicama dragim: baba Jaka, Neka, Cola, Dota, Buća, Bakusa, Kokezuša, Prljuša... toliko dragim da su i sada žive u šematorju svetog Jure. Žive su žive jer su bile i ostala uz Krista Gospodina. Smrtno je u šematorju a one su stvarno u Diki Nebeskoj gdje igraju Ogorsko šuplje kolo i čekaju svoga milu. Oja, noja, oooj!

- 17:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice moćna hvala ti hvala za sve sto si nam dala. I za sve sto si za nas učinila. Ponaosob što si nas moliti naučila.

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.24 sati Ha, ipak ću je izdat, makar sam obećao da neću to reći čitavom web kontinentu. Ali eto neka se zna to što ova beštija koronavirus podvija rep. Zaslužan je Gospodin Isus Krist čijim križem je i danas zaprijetila naša pastirica s. Natalija. Odlučno je rekla toj beštiji i svakom zlu: biš' ća i više se ne vraćaj! ... Ha evo što sam maloprije napisao olovkom u blok (za sparit rukopis) : 'Zahvaljujem Gospodinu što je je raskošno, velikodušno, pre, pre, pre dobar prema meni - Svojoj ovci. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.38 sati E a sada poslije svete mise mi starčeki u kompletu (ne baš) skupa sa našom pastiricom s. Natalijom ispred kuće da nas sunce vidi a mi sunce. A što reći? Jednostavno, naprosto starčeki Isusove ovce ovdje na Fratrovačkom brijegu živimo ali baš živimo. E za 'Glas iz krpa' valja kazat da sada ova Isusova ovca baš (11.13 sati) đinasticira na motomedu. I još valja kazat da joj večeras toj ovci dolazi meštar Splićo koji baš kako spada urađuje Isusovu ovcu. (p.s. E ali i danas je došao ranije i uradija je baš kako spada. Bog ga nagradio svojim blagoslovom.) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica je Rita iz Cascije (Rita da Cascia), talijanska redovnica augustinka, mističarka. Rodila se 1381. kao Margherita Lotti u naselju Roccaporena (općina Cascia, provincija Perugia, Umbrija). Kći pobožnih roditelja, jedinica, od djetinjstva je sanjala da će postati redovnica, ali se po roditeljskoj želji udala vrlo mlada. Njezin muž, Paolo Mancini, gradski stražar, bio je naprasit i grub čovjek, ali ona ga je svojom blagošću i strpljivošću pripitomila, pribiližila dragom Bogu i ostvarila obiteljsku sreću. Zatim ju je pogodio udarac za udarcem. Muž joj je ubijen iz zasjede, a potom su joj u roku od godine dana umrla oba sina. S 36 godina, počela je opet razmišljati o ulasku u samostan. Uputila se u obližnju Casciju, u augustinski samostan svete Marije Magdalene …

- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Narodi svi, plješćite rukama, kličite Bogu glasom radosnim. Ps 47

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Molitva treba biti upućena Bogu Ocu po Sinu Isusu. Ah, Gospa Sinjska zna što koga ide i molitva je uvijek uslišana.

- 12:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.08 sati Ha, fjaka to je ono od Splića. Kad im sa svakim pokušajem rada volja za radom progresivno pada. Ma što imam s tim? Saberi se uz mnb prije svete mise. Ha, evanđelje kaže svijet će se veseliti, a vi ćete plakati. E fala lipa za to isprazno veselje! Znam da mi je ovo trpljenje korisnije. Oh primi Gospodi svaki jauk i stenjanje za koji nitko ne zna. Hvala za satisfakciju koju hoćeš kazati svima na webu. Molim Te da ja Tvoja ovca sačuvam potreban mir, razboritost, skromnost i poniznost. Primi, uzmi mi sve a daj mi Sebe. Amen!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.54 sati Haj što imaš za reći: 'Vi ćete jaukati a svijet će se veseliti' Ha, tako kaže evanđelje. Mi, to smo Isusovi kojima je pripalo jaukanje. Pitamo se zar smo po jaukanju privilegirani? Ne razumijemo kako to ali samo znam da je i neugodnost dar Gospodnji. Vjerujte ovih 17 godina raspetosti na bolesničkom krevetu ima smisla. Te godine podupiru da projekt 'puno lipi stvari' što potpuni bude. Spomenut ću vam naslov svog doktorata: 'SPC = RKC = SPC' A za postići to potrebne su velike, velike Božje milosti. A osvjedočen sam i znam raspetost (RBK) je najsnažnija molitva. Idem jer za koji minutić ce Gospina krunica uz HKR. Tako da s molitvom uplovim u ovaj dan (petak, 22. 5. 2020.) HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo kad ti je teško stisni zube izduraj. Zato šta si dragom Isusu dušu prida tvoja patnja će učinit više nego najžešća molitva.' A jel' to uno baba Jako: Duraj, duraj pa ćeš u raj?
- Lijepo ste to rekli. Patnja je svetost, ako znamo patiti nikad nećemo ići za interesima tijela jer znamo da je to nevažno, nego naši interesi biti će za duhovno, usmjereni prema Isusu. Svako dobro.
- "Križ, što ga sam od sebe odabereš, nosiš s veseljem; križ, što ti ga nameće bolest ili siromaštvo, uspijevaš podnositi; no križ, sto ti ga neznanje, glupost ili zloća ljudi pripravljaju, taj prijeti da te ozlojadi. A ipak taj sadržava najviše otkupiteljske moći."
- E da duraj duraj nije lako ali uz Božju pomoć ide. Hvala dragi pater, Bb

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati 'Mudrost je ne reći previše a ni premalo. Gospe Sinjska ti vodi zapise ovce svoga Sina.' Eto to sam večeras (četvrtak) napisao u blok olovkom (za spasit rukopis). Vjerujem da ste prepoznali da je oznaka web župe Gospe Sinjske nekakva tajanstvenost. A vjerujte križina je to. Vičan sam govoru otvoreno i drito - pa kud puklo. Ali uh, moram. Čekam signal... Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže da ćemo plakati a svijet će se veseliti. Prestat ćemo plakati kad realiziramo: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 5. 2020. Gospoděne danas u subotu, šestog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan imaju Željko, Željana i Nada. U evanđelju kojega danas slušamo nam otkrivaš važan poučak. Kao da si znao Gospodine da nam se događa da molimo, moljakamo, nabrajamo a Ti kao da ne čuješ. Hvala Ti za dragocjene riječi: 'Zaista, zaista, kažem vam što god zaištete Oca, dat će vam u moje ime.' Sada znamo kako stvari stoje: svaka naša molitva treba biti upućena Tebi Oče Nebeski po Isusu Kristu Sinu Tvome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 23b-28)

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati Vidi, vidi evanđelje kaže: 'Vi ćete jaukati a svijet će se veseliti.' Oho znam dobro znam kako je onom koji jauče. Ah ta svjetina, reći će da si mu drag, da te do Neba voli ali u biti mu je drago što si ugrožen. Hvala Bogu za istinsku subraću i prave prijatelje. Bez njih je grozno. Kaže ti da bi ti krvi ispod vrata dala. A na podao način te iskorištava i sebe promovira. Ali Bogu hvala još pravih ljudi ima. A ti koji su se gledali okoristi sami su sebe upropastili. Auh ovo tipkuljim na mob dok đinasticiram (na motomedu) Evo sada je 18.34 sati. A sada još nešto za 'Dragi pravoslavni...' Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Kako to dide? Kad su svi u brigama, nervozni, čangrizavi. Ti imaš svoj posa koji sa miron i zadovoljstvom radiš? 'Lujo taki su ti vojnici Kristovi. Najglavnije da je AMDG.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo kad ti je teško stisni zube izduraj. Zato šta si dragom Isusu dušu prida tvoja patnja će učinit više nego najžešća molitva.' A jel' to uno baba Jako: Duraj, duraj pa ćeš u raj?

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2020., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Kako do trimfa i slave? Pusti reklame i aplauze. Isus Krist koji zna kako stvari stoje. Ponižavanje i raspinjanje naziva svojom slavom. Prihvati ponižavanje jer te vodi do trimfa i slave. (knev 7a vaz)

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Vlajino, Alkarice... Gospe Sinjska da je imat srce kao ti i sa svojim mirom biti kad su svi zabrinuti.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.09 sati Aha prije nego ću dalje samo da prepišem što sam u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Bila je naša pastirica s. Natalija i križem Kristovim prokinula koronavirus i svaki porod Zla: Biš' ća od križa Kristova! Nosi se! Ili ću te znas... A vesela vijest je da nam oko 16 dolazi njegovateljica Jadranka – Zagorka

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.50 sati A sada? Struja me drrma na leđima. To mi tako namjestila maestra Marta. Ništa me to ne smeta da ja Isusova ovca tipkuljim na mob 'Glas iz krpa' I kaši šta ima? Ha, bila je sveta misa. Pa me izrazito dobri Anđelko prebacio u sobu i predao maestri Marti. A kad mi ona uradi onu drugu ruku. Anđelko će me staviti da đinasticiram (na motomedu). I još imam večeras 'čovika i po'. Meštar Splićo me obično urađuje po napucima babe Jake potpuno i cjelovito. 13.20 sati E 'čovik i po', meštar Splićo je ipak došao ranije. Pa je poslije đinasticiranja (na motomedu) uradija baš kako spada Isusovu ovcu. Odmak je to što sam uz njega nogama miga a on me je samo za jedno rame držao. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nije lako kad je teško ali patnja te uzdiže ako znaš što pateći postizavaš!

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #9.26 satě Oh hvala Ti hvala Kriste što Ti si ljubav neslomljiva, vječna - koja nikad ne prestaje i ne odlazi. Uzlazeći nam tako biva bliža, dostupnija sjetilima vjere. Ah, divna otajstva vjere. Primi Gospodine krhku vjeru ovce Svoje. Okrijepi je, ojačaj i učvrsti. Da bude kako spada Tvoja ovca Isuse = isusovac. Čvrste vjere kako kamen. Podaj milost svima nama činiti sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uzašašće Gospodinovo


Isus je ljubav - a ljubav nikad ne umire, zauvijek želi biti s onim kog ljubi. Zato Isus kad je dovršio svoje djelo na zemlji nije otišao nego uzašao. Na taj način se približio nama koje ljubi. (knev Uzašašće, A)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.08 sati 'Jubavi, jubavi vrag ti odni kosti ća si učinila od moje mladosti'. Ah, šta'š pisme mladosti! (Kad još nisam bio rođeni Zagorec). Ali tada nisam imao pojma o zakonima duhovnog života. Tad nisam znao da se može jednako snažno imati samo za sebe više osoba. Ako uziđeš od njih odakle ih vidiš i voliš sve. Sa distance ih možeš više voljeti jednako snažno. E danas (četvrtak, 21. 5. 2020.) hajmo najkvalitetnije provesti dan. Kroz sve događaje i susrete hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Prvi korak ću učini tako da ću imati Gospinu krunicu uz HKR. Budemo li tako svi činili po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. - i dan će garant biti ljepši! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je na rastanku sa svojima rekao: idite i propovijedajte… Time nam je rekao: realizirajte: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.58 sati Prije nego ću dalje samo da prepišem iz bloka što sam olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Kad odlazila doma rekao sam, gotovo naredio njegovateljici Jadranki: 'Moraš sanjati anđele!' A ne stvarno to je najljepše u tějeku ove dugogodišnje raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu). Dosta je kratko (sat - dva) da ih sanjam tako sam svjež i odmoran. A bit će sa tim ima veze što uvečer i ujutro izmolim Gospinu krunicu uz HKR. Govorio nam je vlč. Ivančić u Selskoj: molitva je najbolji odmor. 20.32 sati Eh nazvao je 'Sve ću ti poslat šta ti triba! Treba mi mir i poštenje da za sobom ostaviš.' Tako sam rekao starome Rađi (tatica). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 5. 2020. Gospodine danas u petak šestog Vazmenog tjedna je svagdan. Ali se možemo spomenuti i svete Rite. U evanđelju slušamo o stvarnosti koja nas prati u svijetu. Koji put je to bolno biti dijete Neba a uronjen u ovu 'suznu dolinu' kako zovemo svijet u kom smo. Ti nam u današnjem evanđelju kažeš: 'Zaista, zaista kažem vam: vi ćete plakati i jaukati, a svijet će se veseliti. Vi ćete se žalosti, ali žalost će se vaša okrenuti u radost.' Molimo Te Gospodine budi nam hrid i zaštita. Isuse Kriste Bože naš ne daj da se ikad postidimo što smo povjerovali u Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 20-23a)

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.17 sati Ah kako dobro! Baš je dobro! Svoj sa svojima, u svojoj kući đinasticiram (na motomedu) I zamisli ti? Asti sto! Već je četvrtak. A taj dan je svetkovina 'Uzašašća Gospodinovog'. Dan značajniji od spomendana, blagdana... To je posljednji Isusov dan kod nas u 'plačnoj dolini'. Svečan je to trenutak. Sazvao je svoje (i mi smo Njegovi) i napravio oporuku. Oporučne riječi su bile: 'Pođite i učinite mojim učenicima sve narode...' Čini se važno primijetiti, do tada nam je bio blizu ali nakon što je uzašao još nam je bliži. Od tada u Njemu živimo, mičemo se i jesmo. Možemo Ga pitati što želimo a odgovor upućuje samo nama. Premda ne sjetilno ali intenzivnije Ga možemo doživljavati. Haj, zdravi i veseli bili! Ah, moj Osijek pun je sunca...

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo važno ti je ki vojniku Kristovu znat volit ljude. Voli svakog do kraja tako da niko nemore reć da ga manje voliš neg drugoga.' E dide križ je tako volit.

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


: A ma baba Jako kako sam sritan. Ja san tvoj san mile, mile sam babe Neke, Cole, Dote, Buće, Kokezuše, Bakuše, Prljuše... 'Lujo zlato bakino kad sladak ki cukar.'

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2020., srijeda

Alkarici


Srce je tvoje od stotinu komada Gospe Sinjska voliš svakoga ka jedinog. Ah Gospe nauči nas voljeti kao ti.

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Seka Iva, njen Zlatko i njihov sin Jure na Visu gdje je i Isusova ovca bila drag gost. Hvala!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


p. Adolfa Nicolás

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska da je ljubiti kao ti. Voliš jednako puno svakoga nitko ti ne može reći da ga manje voliš nego drugoga.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.32 sati Evo što sam rukopisom zapisao u blok (za spasit rukopis) : 'Ah, ma kojim riječima zaželjeti nekom nešto dobro? Ako ne da bude mile Ogorskih baba. Ja sam presretna Isusova ovca jer sam mile svojih Ogorskih staričica: babe Jake, Neke, Cole, Dote, Buće, Kokezuše, Bakuše, Prljuše... Dat ce Bog da im njihov mile stavi cvitak u šematorje svetog Jure u Ogorju. ... Aha i danas je beštija koronavirus i svaki porod Zloga dobio po rebrima križem Kristovim od naše pastirice s. Natalije: 'Biš' ća pogana beštijo od svetoga!' A to smo svi mi jer smo Kristovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.07 sati A idem uraditi uobičajeni preglednik dana 'Glas iz krpa' baš kako spada dok sam izvaljen u 'krpama'. Aoh, sjetio sam se vremena JNA (1978) kad smo krevet gotovo obožavali. Bio je neki momak Crnogorac. Koji kad bi ušao u sobu stao bi u stavu 'mirno' kraj kreveta raportirao: 'Oj krevete čudna spravo pozdravljam je: zdravo, zdravo!'. Razumjet ćete što poslije 17 godina raspetosti na bolesničkom krevetu baš i nemam neke simpatije prema svom križu. Ma dobro idemo dalje! Šta ima danas? A ima uredan sređen redovnički život. U koji sam jutros hvala Bogu mogao uklopiti uradbu meštra Spliće. Ma po njegovim manirama se može prepoznati da ga Gospodin šalje Svojoj ovci (meni) po zagovoru babe Jake za svog milu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad Gospodin kaže: 'Pođite po svem svijetu....' Važno je prepoznati koji dio svijeta je dodijelio tebi.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.20 sati Haj, pusti sad pradjeda Lukicu... Vrati se u sadašnjost. A u 10 sati imaš svetu misu. Priberi, saberi se i donesi Isusu sve na oltar. Da odstrani to ne valja i vrati tebi ovco što valja. Ej i okrijepit će mene Svoju ovcu Sobom. Pa da budem kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi smo se mogli uredno ljubiti ili prihvaćati ili bar smireno podnositi. Molimo Te da nikakva mržnja ne dođe u obzir. Amen!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je veliki Bernardin Sienski (Bernardino da Siena), 'apostol Italije'- franjevac, pučki propovjednik i misionar. Rodio se 8. rujna 1380. kao Bernardino degli Albizzeschi u gradu Massa Maritima (provincija Grosseto, juŕna Toscana). Sin gradskog poglavara, ostao je bez roditelja sa 6 godina i otada živio kod svoje pobožne tetke u Sieni. Omiljen i darovit mladić- studirao je građansko i crkveno pravo na sienskom sveučilištu, a za vrijeme pošasti kuge, 1400, nesebično pomagao ugroženim sugrađanima. Svoje imanje podijelio je siromasima, 1403. pridružio se franjevačkom redu, a 1404. zaređen je za svećenika. HIiM

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16. I. 1924, dr. Ivan Grgić, sekretar okružnog odbora 'Samostalne demokratske stranke' izdaje mu potvrdu: 'Luka Rađa (p.s. pradjed Isusove ovce) pk. Marka iz Donjeg Ogorja je stari čestiti demokrat.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.19 sati 'Sad slušam vjetar možda nosi glas o srcu koje voli...' Ah Meri, Meri... Zapravo ni ne znam da li to pjeva Meri Cetinić... Samo znam išempijala me ta pjevača. Meri, Oliver, Mišo to su pjesme moje mladosti. Ma daj koga to zanima. Trgni se i shvati, ti si ozbiljni 'jezuita', velečasnik... Ouh, besmrtnim imenom je jedno dijete nazvalo one koji blagoslivljaju kuće. To su gospon HVALJENISUSI. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, svjedoci smo kako porod Zloga (koronavirus) ubija svijet. Ne dajmo se! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Evo što sam večeras (utorak) olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Ah u svijetu pet miliona ljudi od koronavirusa. Gospodine pitam Te kako odgovoriti na ovu kušnju? Da je Tebi stalo do smrti ljudi mogao si nekom planetu zapovjediti da udari u Zemlju. Kušnja je ovo! A kušnja nije da nas ubije nego da nas ojača. Da. Gospodine slabi smo i jadni ljudi. Svijet izbezumljen traži vakcinu, a Tvoja Crkva zatvara vrata. Buh, dobra slika. A radi se o tome da zatvaramo srce Tebi Gospodine Isuse Kriste. Ako smo konstatirali da je ta sitna beštija porod vražji. Treba uložit sve da toj beštiji suprotstavimo Isusa Krista. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2020. Gospodine danas u četvrtak šestog Vazmenog tjedna je svetkovina 'Uzašašće Gospodinovo'. Imendan ima Kristofor. Uzašašće Tvoje Gospodine je posljednji dan Tvog zemaljskog života među nama. Svojima si ostavio svoje oporuku. Rekao si: 'Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio i evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta.' Znamo Gospodine te riječi si uputio i nama jer i mi smo Tvoji. Obećavamo učinit ćemo što si nam rekao u dijelu svijeta kojeg si nam dodijelio. Molimo Te nam pomozi nam i svoj blagoslov podaj. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28, 16-20)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.16 sati Evo jedan nesporazum: Pruži prvi drugome goblen uz riječi: Ovo ti je neviđeno lijepo! Tako dobro iznijansirano. Ah, bez riječi sam predivno! Drugi ga blijedo gleda. O čemu ti to. Ja samo vidim neke končiće, uzice.... Eh OKRENI pa ćeš vidjeti kako spada. Ma ah, ovo tipkukuljim na mob 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. A ovaj gore nesporazum je osvrt na evanđelje (srijeda). Svijet i sve oko nas je bez veze onome koji nema Duha Svetoga. Duh Sveti to su potrebne naočale za vidjet istinsku stvarnost. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Lujo nemoj bit berlov. Znan ja da ti je drag magarac Klepo. Al' mile zaludu ti njemu ričin tumačiš daj ta trava dobra za jist. Klepo ne razumi. Daj mu kuša pa'š vidit jel' mu dobra.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, baba Jako ja mislin daj se ovi kukuruz il' prikoviše il' prikomalo ispeka. 'Lujo namisto da mudrijašiš aj' kušaj pa'š znat.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2020., utorak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


U Vlaškom kraju dvije rijeke teku 1. Cetina koja daje moru piti 2. Rijeka milosti od Gospe Sinjske svima potrebnima.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O Marijo ti si divna, Gospe Sinjska tvoja brižnost prema nama novi pogled nam je dala. Sve je ljepše kad se pogledom tvojim gleda Alkarice sveta.

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.02 sati A evo baš je naša pastirica s. Natalija odrezala noktiće na rukama Isusove ovce. A prije toga je križem Kristovim lupila po rebrima koronavirus i svaki porod Zloga: Biš' ća od križa Kristova! Obećala je da će se sjetit u brevijaru Isusove ovce. I rekla je da poslije dolazi njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ajde , molim vas svi koji ste u grupi recite koji je najlipši zaseok ispod Svilaje, svekoliki dojam!?
- Sva sela su lipa a najlipše ono koje je najsnažnije voljeno! (facebook Ogorje)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ah, nemoj trošiti vrijeme opisujući kakav je okus bombona kojega imaš. Skrati priču i bombon mu daj.

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.29 sati 'Brate Roso za vječno!' Tako obično napose dobri Anđelko kaže br. Rosi kad se susretnu. Malo prije su se u liftu susreli. A Isusova ovca se ubacila s primjedbom: 'Pusti ti vječno oni kao br. Roso će bili vječno tamo 'gdi je lipooo'. Ali ovdje nam treba takvih kao br. Roso. Dogovoreno je! Najprije ovdje 100 godina a onda vječno tamo 'gdi je lipooo'. Ha, a sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu) i tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. Aj kaži šta ima? He prije svete mise br. Mato me bacio u Božidarevićevu na pregled fizijatru. A večeras Bogu hvala radosno iščekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


8.56 sati Ah sve je lako kad si mlad! Kad je mladost, poletnost u tebi. Tada sve odvija svojim redom. Tako je jutros Isusova ovca bila u ambulanti u Božidarevićevoj na pregledu kod fizijatra. Sve funkcionira kao sat kada je mlađahni Duh u nama. Bilo je vremena i za web pastoralne posliće. I sada komotno, slobodno, raspoloženo na svetu misu. Oho ho sve je lako kad je mlađahni Duh Sveti u tebi. Gospodine jedva čekam da za svijet budem olinjali starac. Jer tada ću biti na domak Tebi o Bože vječna mladosti. Samo neka bude kako hoćeš Ti o Bože Vječna mladosti Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, vječna je ljubav tvoja: djelo ruku svojih ne zapusti! Ps 138

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zašuitnik je papa Celestin V. Rodio se 1215. u Iserniji (Molise), a po nekima u naselju Sant' Angelo Limosano, kao Pietro Angelerio, jedanaesto dijete skromnih seljaka. Sa 17 godina stupio je u benediktinski red, a 1239. povukao se u brda i postao pustinjak. U Rimu se školovao i postao svećenik. Osnovao je čitav niz pustinjačkih naselja, a 1244. utemeljio svoju redovničku zajednicu, celestince, uklopljene u benediktinski red. Djelovali su u Abruzzu, Apuliji i Laziju. Kao pustinjak u planini Morrone (Abruzzo), prozvan Pietro da Morrone, izabran je za papu protiv svoje volje 5. srpnja 1294, nakon 27 mjeseci natezanja i međuvlašća. HIiM

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.24 sati 'Sve je lako kad si mlad! Svaka rana manje boli! Svako odijelo dobro ti stoji! Oho ho... Sve je garant bolje! Makar godina nakupio! Makar godinama u bolesničkom krevetu raspet běo! Sve je lako kad je u tebi mladost! Onako se frajerski postaviš i godinama se u brk nasmiješiš: Kaj ste štele? Mladost je moja filozofska opcija! I neka godine prolaze nemam ništa s tim sve sam mlađi i mlađi. I da znaš čeka me beskrajno more vječne mladosti. Kad će se čitavu vječnost kantati: Mladosti moja lijepa mladosti... E nego kako? Vječna mladost to mi je opredjeljenje. Za koji minutić je na redu uobičajena kozmetěka nas vječnih mladića. A to je Gospina krunica uz HKR. I onda samo nastavim čitav ovaj dan (utorak, 19. 5. 2020.) kroz sve događaje i susrete od srca snažno, fino i diskretno hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. I dan će garant biti ljepši. Hajmo to skupa činiti da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, možda svi ljudi nisu isti. Ali mi jesmo ne zato jer smo Slaveni nego jer smo kršćani. Haj realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Evo što sam večeras (ponedjeljak) u blok olovkom napisao (za spasiti rukopis) nakon što sam pogledao tv dnevnik: 'Ah, hvala Bogu svijet se vraća u normalu. Svi volimo normalan život'. E ali tu se misli na život po mjeri čovjeka. To je ono kad ti je ugodno i sve poznato. Kad se od ponuda bilo kakvog drugačijeg načina života braniš riječima: 'Hvala lipa! Daj ti meni moj mir!' Ha pa da znaš mnogi će reć: 'Bidna Isusova ovca nemiga već toliko godina... Bla, bla, bla... Ljudi dragi ne migam pa šta?! Pustite me dajte mi moj mir. Baba Jaka bi rekla: Draži mi je mir nego pir! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.12 sati Haj idemo dalje. E dalje, dalje... Znam samo da je jedini ispravan put dalje. Dalje po tragu kojeg je ostavio Gospodin. Da znam može se činiti isprazno dan po dan dalje. I tako sedamnaest godina… E ali treba dalje i samo dalje. Znam gdje trebam prispjeti i prispjet hoću samo uporan trebam biti. Ako mi je sada šest banki - a mogao bi dalje, dalje... Svakako manje od deset godina. Ah ma u biti živim filozofiju svakog čovjeka. Svi mi idemo nekamo, kako se to kaže ciljeviti smo. Svi putujemo ali pri tom živimo. Trudimo se život učiniti sto sadržajnijim i ljepšim. Veseli me da i sam isto nastojim. Samo još ovo: u zabludi su oni koji misle da je moj cilj da nogama promigam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 5. 2020. Gospodine u šestom smo Vazmenom tjednu, a danas u srijedu 20-tog svibnja je svagdan ali možemo se spomenuti i svetog Bernarda Sějenskog, prezbitera. Po evanđelju kojega danas slušamo nam govoriš o raskošju ljepote Duha Svetoga kog čekamo. Kažeš: 'Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu.' Gospodine svijet u kom smo sav je od zagonetki. Doima se kao goblen naopako okrenut, mi vidimo samo neke nesuvisle končiće. Pošalji nam Duha Svetoga da ugledamo istinsku sliku svijeta. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 12-15)

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.19 sati A hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' - eto ne čekajući meštra Spliću jer me je već uradija. Ali čeka me đinasticiranje na motomedu. Pa se nadam uraditi ovo razmatranje prije. To znate da valja trunku bacit oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Aha to je poučak od dlda Marka, da bi imao ljepše od lijepog moraš ostaviti to što je samo lijepo. Teško je bilo učenicima Isusovim što im Isus odlazi. Ali bolje da je tako jer Isus s njima i svima nama u Duhu Svetom koji ne bi sišao da Isus nije otišao. Tek da se zna sada je 17.35 sati. A sada ću još malo nešto pa motomed i još jedno 'Razmatranje uz mob'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Uhu dide lipoj u Ogorju al' još je lipše u Svilaji. 'Znan Lujo tebij lipša Svilaja jer ti draža - u Svilaja si se rodija. Al' da bi je vidija triba izać iz lipog Ogorja.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ma istoj šteta daj dragi Isus bija i otša. 'Lujo još si ti mali biće ne razumiš. Boljej daj oša jer sada je svima nemi gdi god bili po Duvu Sveton.'

- 06:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2020., ponedjeljak

Najljepše su oči moje majke


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Danas je tako divno započeo dan, stoti rođendan našeg svetog Ivana Pavla II., u duhu i molitvi svete Euharistije zajedno sa papom Franjom, na grobu svetog Ivana Pavla II., posredstvom LaudatoTV. Zajedno u Kristu! "U kardinalu Alojziju Stepincu blista u punini katolički odgovor: vjera u Boga, poštivanje čovjeka, ljubav prema svima potvrđena praštanjem, jedinstvo s Crkvom vođenom Petrovim nasljednikom." (SVETI IVAN PAVAO II. Vatikan, 7. listopada 1998.)
- Ide na web župu! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Mario, o Gospe Sinjska Gospodnji Duh na tebi počiva, Alkarice sveta po Duhu Svetom si svijetu Spasitelja donijela.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.26 sati 'Sutra ujutro rano ideš tu u Božidarevićevu na pregled' Tako je rekla naša pastirica s. Natalija. Nakon što je križem Kristovim po rebrima lupila koronavirus i svaki porod Zloga: 'Nosi se smjesta, ili ću te znaš... Biš' ća od križa Kristova!' Prije nego je pastirica nastupila i danas sam u blok išao nešto zapisati (za spasiti rukopis), napisao sam: 'Bog te nagradio za svako dobro.' A to sam naravno mislio na napose dobrog njegovatelja Anđelka. Eh to neka se dobro zna meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu baš kako valja ili po Splitsku bila je to uradba 'prva liga'. I još samo ovo: od četiri ure je tu njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kako željeti da ti ode netko drag? Može se ako ti dolazi dragi u kom su i svi drugi koje voliš.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.58 sati Evo da kažem đinasticirajući (na motomedu) da je odmah poslije svete mise, do maloprije maestra Marta urđivala onu drugu ruku Isusovoj ovci. A toj ovci se svidio redak evanđelja kojeg je na svetoj misi pročitao p. Galauner: 'Govorio sam vam ovo, da se kada dođe vrijeme, sjetite da sam vam rekao.'. 11.09 sati Juhuhu meštar Splićo javlja da je tu za sat vremena. A onaj redak ne znam možete li shvati koliko mi znači je ne znate što znači 'puno lipi stvari'. Samo znam da me to ostavlja: pafff i često mislim jel' moguće da Gospa Sinjska toliko voli ovcu ovu. Ah pa znam to je ovca njenog Sina = Isusova ovca = isusovac. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.03 sati Hvala Ti hvala Kriste za osmišljen i sadržajan život. Ponaosob Ti hvala za svetu misu jer ona je vrelo smisla i sadržaja sviju dana. Primi Gospodine sve što jesam i znam. Daj mi znati što sa mnom želiš Ti da Ti se prilagodim. Oprosti za sva opiranja planovima Tvojěm. Ha, a što ćeš sa zavrnutom ovcom Svojom - nego opet joj se smilovati. Amen!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu. (1 Sam 16, 7b)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.54 sati A dobro je! Ovo je dobro da je Gospinoj krunici uz HKR pridodana i molitva svetom Mihaelu u borbi protiv Zloga i svih njegovih zamki. Treba pomoć svima a rekao bih napose web župi Gospe Sinjske koja ima uzvišeno poslanje od Boga joj dano. Ha, Bogu u ruke! Po Gospinoj pomoći! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!
- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska ispod Svilaje čuvaj svoje Vlaje. Alkarice i kraljice Hrvatskoga roda kad smo s tobom ne bojimo se nikoga. Hvala Gospe što mogu po tvom zagovoru život predati Bogu.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je papa Ivan I, mučenik, 53. nasljednik svetog Petra, od 523. do 526. Rodio se oko 470. u toscanskom gradu Sieni ili u Castellu di Serena, nedaleko Chiusdina, kao sin Konstancija. Rimski svećenik, arhiđakon, krhka zdravlja, na papinskom prijestolju naslijedio je 13. kolovoza 523. papu Hormisdasa. HIiM

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nek se raduje Izrael Stvoritelju svojem! Ps 149

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, od svega opasnije je srce. Zato vapimo: Isuse blaga i ponizna Srca pomozi da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Evo što sam baš u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Ništa ne planiram! Samo pokušavam odčitati Božji plan koji ima sa mojim životom i slijediti ga'. Eto tako! Pritisnut ovim 'nemogitisom' uzaludno je išta planirati. Samo sigurno znam da je Gospodin planirao da profunkcioniram. Kad će to biti? I kako? Ne znam. Ako Gospodin misli da hoću neka izvoli. On zna da mi je šest banki prošlo. Ali znam da ima na umu da će profunkcionirati mene ovcu Svoju. Jer vratio mi samosvijest, vratio me kući mojima, dao mi je pravog meštra. I što mi je činiti nego ništa ne planirati. Odrađivati terapije i očekivati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 5. 2020. Gospodine danas u utorak, šestog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan imaju: Teofili i Rajko. U evanđelju što ga slušamo vidimo da je dobro što si kao i svaki čovjek proživio svoj ljudski vijek. I vratio se svome Ocu. Što je preduvjet da Duh Sveti siđe k nama. A u Duhu Svetom imamo Tebe i sve što si nam obećao. Htjeli bi smo se sprijateljiti s Duhom Svetim - s Njime trajno biti jer s Njim si Ti i svi dragi Gospodine. Molimo Te daj ruku - pomozi nam. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 5-11)

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.58 sati Sad ću u šest i kvarat đinasticirt (na motomedu) gdje ću komotno moći slagat 'Razmatranje uz mob'. A jel' no se ovo ukazuje na webu u ponedjeljak. Volim ponedjeljak jer past će potpuna i cjelovita uradba. A to zato jer se vruće nadam da meštra Spliću nije poija morski pas. Ha, valjalo bi se osvrnuti trunku na evanđelje (ponedjeljak). Ahu, pazi što Isus kaže: 'Dolazi čas kada će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu.'... Ha, a o tom času? Mislili smo 'u ono vrijeme' da su to oni naopaki komunisti. Strepili smo i dočekali da imamo katoličku Hrvatsku. U kojoj kao da su one Isusove riječi aktualnije. Bit će da se o slučaju na koji mislim ne radi o društvenom uređenju. Nego trulim ljudskim srcima koja nažalost preživljavaju svugdje. Oni su kao korov koji klija kako kod bezbožnih tako i kod pobožnih. Kako kod svjetovnjaka tako i kod samostanaca. I šta'š? Nego vapiti Srcu Isusovu: Isuse blaga i ponizna Srca očuvaj me od korova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nemoj nikad učinit šta bi uprljalo sliku vojnika Kristova u očima svita.' A dide od tebe san čuja da se nije rodija ko bi svakom ugodija. Najglavnije je ugodit Kristu kralju.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Mijaooo, frrr... Mijaooo, frrr... Ma baba Jako dede opleti ovu mačketinu po kostima Gospinon ružarjon da moremo s miron molit 'Lujo Bog s tebon jel' s ružarijon?!'

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


17.02 sati Ma ah ta odvratna koronavirus otela je nedjeljnu popodnevnu ugodnu i okrjepljujuću ćakulu-bakulu. Hej a gle! Njegovateljica Jadranka pripravila mi kavu još samo nazovem u Solin moje (seku Ivu) i bit će baš kako spada ćakula-bakula će poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.26 sati Ma baš pogledam na HTV 3 o gradu mojih 'proljetnih snova' o umjetničkim fotografijama Splita. Taj grad, njegova bura, ribarnica i riva su mi oblikovale doživljavanje lijepoga. I danas kao Isusova ovca, rođeni Zagorec moram priznat Split je 'najlipši grad na Svitu'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ako uistinu ljubiš Gospodina primit ćeš raskošno bogat dar: Duha Svetog koji te čuva, nadahnjuje i vodi. I zahvalnost je dar Duha Svetoga. (knev 6a vaz)
- Uz bogati dar Duha Svetoga Gospodin nam je darovao i dobrog pastira koji nas hrani Božjom riječi nas vjerni pater Luka koji nas ne zaboravlja u ovim teškim vremenima .Od srca hvala. :)
- Hvala pater Luka, veliki pozdrav i Božji blagoslov Amen! Srdačan pozdrav od …
- Baš sam ovih dana razmišljala o tome kliko sa zahvalna Bogu na svemu što mi daruje. Nikad prije nisam razmišljala da je i zahvalnost dar Duha Svetoga. Hvala vam na ovom novom otkriću. Božji blagoslov, …
- Hvala vam neka nas Duh Sveti čuva brani štiti i upravlja sa nama
- Hvaljen Isus i Marija! Ljubim Gospodina, svim srcem svojim, svim umom svojim i zahvaljujem na radosti i tuzi. Bvb
- Duše Sveti obaspi me svojim darovima! Hvala pater Luka!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska draga, Alkarice moćna jesil' i majka sućutna jer srce ti je plakalo kad Isusa su raspinjali. O Gospe Sinjska budi nam spas.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Po zagovoru sestre Luke i Gospe Sinjske spasi nas Isuse od koronavirusa i svakoga zla.' Bile su to riječi naše pastirice s. Natalije koja je okrećuću križ Kristov na sve strane svijeta to govorila. A za poslije su dvije vijesti radosna i žalosna? 1. Radosna je da nam dolazi njegovateljica Jadranka 2. Žalosna je što ne dolaze moje Pečnik-ove. Tako da ću ostati bez okrjepljujuće ćakule-bakule - ah a šta'š? Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Auh, najopasniji su oni pobožnjaci koji misle da će hvaliti i slaviti Boga ako unište onoga koji se trudi biti posve Božji.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.49 sati Asti sto! Što je to bilo Gospodinu? Da je išao buditi Svoju ovcu poslije dva mjeseca. Kad je Isusova ovca napokon uredno sklopila okice pripravna da vječno otpočine. Što je to bilo Gospodinu da joj zapovjedi da otvori okice. I da joj dodijeli karijolu? Ha, da Mu je bila neprikladna za bilo što mogao ju je ostaviti tamo gdje je dopalo. Ali kad je već probudio zašto je karijola dopala? E mislim da znam! Probudio je poradi uzvišenog posla. Zato ju je instalirao na web. A zato ju je potakao da odabere naslov doktorata: SPC = RKC = SPC. Za to postići potrebne su joj ogromne količine Božje milosti - zato je dopala karijola. Hau, bau ovo tipkuljim na mob 'Glas iz krpa' đinasticirajući na motomedu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati Hah, ljubiš li me Isusova ovco? A šta ću Ti pričat Isuse? Kakav sam takav sam - Tvoja sam ovca. Tvoja slava i sramota. Da znam Tvoja bit je samo slava i ako bi htio biti autentična Tvoja ovca samo slavu, svjetlo i mir odašiljati. Ah oprosti. Sada pred oltarom uredno parkiran usrdno Te molim okrijepi me i opameti ovu Svoju ovcu berlavu i da ona kao i svi pravi isusovci čini sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NISTE SIROČAD 6A Vazmena, Iv 14, 15-21; Palma 5. svibnja 2002.


Valja se kaniti svakog fudamentalizma, osim u jednoj stvari – osim u povjerenju u Isusovu riječ: "Neću vas ostaviti siročad." Tu nema mjesta nikakvom simboličkom tumačenju, i pokušaju demitologizacije. Bog nas definitivno, i doslovno ljubi. Surfajući web-om naišao sam na priču o svećeniku koji je htio nastupiti pred vojnicima, ali kako mu to nije bilo dopušteno dosjetio se i kupio za svakog vojnika po ručno ogledalce. I na nekoliko tisuća njih, otraga ispisao tekst iz Ivanova evanđelja: "Bog je tako ljubio svijet da je dao svog Sina, da svaki koji u njega vjeruje ima život vječni." A ispod još dodao poruku: "Ako želiš vidjeti koga Bog voli, okreni ogledalo." … Mi smo ti koje on ljubi. Na nas se odnose njegove riječi: "Neću vas ostaviti siročad."
Drama siročeta je u njegovoj osami, a odatle i njegov strah. Strah je, pak, razlogom svake nevolje, ovisnosti, i grijeha. Zbog straha da su ništa, ljudi si prigrabljuju bogatstvo i moć. Priželjkuju priznanje, ovise o svemu i svačemu. Pa čak i obična ovisnost o cigareti, pušača izdaje da je nesretan u ljubavi. Jer, samo ljubav razgoni strah. Samo tko ljubi, taj ne griješi, i ne ovisi. Strah, odnosno, samoća – jedino se prisutnošću nekog nadvladava, onog tko nas ljubi. Samoća je pakao. Ali onaj nad kog je Isus iz ljubavi prema nama sišao, i nastanio našu samoću sobom. Od tad "I sve se da izdurat kad staviš sumnju pod ključ…"
Potrebiti znak Božje prisutnosti, ono Obećanje o kom Isus govori jest Duh Sveti. On je taj neophodni Branitelj, Tješitelj, Bodritelj. Duh Sveti, gledano iz perspektive vječnosti je ljubav Oca i Sina, ali historijski gledano on je ljubav Boga i svijeta, preciznije: čovjeka u svijetu. Tamo gdje njega prepoznajemo, znamo Isus je živ. Kad je norveški istraživač Roald Amunsten zaputio do južnog pola, sa sobom je od kuće ponio goluba. I rekao ženi da će ga pustiti kad dođe do cilja. Tjednima je žena budno čekala, dok konačno nije ugledala goluba. Sve je u mahu bilo jasno: njen muž je živ, do cilja je stigao. Tamo gdje se pojavljuje golub Duha Svetoga, nema dvojbe: Isus je živ.
Dođe čovjeku i zapita se: Mora da postoji neki drugi način, nego da nas vuku kroz život, a mi se ritamo i vičemo. Mora postojati… Taj način jest upravo dati se od Duha Božjega voditi. No, on neće nepozvan doći. Samo ako ga zazivamo i budni čekamo, doći će, i zazvoniti na vrata našeg doma, i to laktom – jer ruke će mu biti pune darova: snaga, jakost, mudrost, znanje… Uvodit će nas u svu istinu, svjedočiti da smo djeca Božja, dati nam nadu, učvrstiti u vjeri, razliti u srcima našim ljubav Božju.
Obratimo pozornost upravo na kontekst u kom Isus spominje riječ ljubav. Najprije kaže: tko ljubi čuva zapovijedi; a potom: tko čuva zapovijedi taj ljubi. I sad, da li je čuvanje zapovijedi posljedica ljubavi, ili je ljubav posljedica čuvanja zapovijedi? Odgovor bi trebalo tražiti u riječi "čuvati". Čuvati ne znači tek obdržavati "ko ni sebi ni svome." Čuvati ne znači ni tek konzervirati. U pravom smislu čuvamo samo ono što doživljavamo kao dragocjenost, tj. kao ono što volimo, ili nas povezuje s onim kog volimo. Zapovijedi čuvamo samo ukoliko u njima prepoznajemo nazočnost Boga kog ljubimo. Ljubav je, dakle, ona koja je prije obdržavanja zapovijedi. Bog nas je po Duhu Svetom prvi ljubio, i time u nama probudio našu ljubav. On koji je Obećanje dao, dao je i da ga budemo svjesni. A on sam je i ispunjenje Obećanja.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.00 sati Zdravomarijo... Dobro je ovu nedjelju sam počeo bas kako spada - do malo prije sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Zahvalio Gospodinu i Gospi za sve ono što mi je pomoglo spoznam što je uistinu važno. 6.36 sati Evo upravo sam ispod tuša... Idemo dalje: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ako uistinu ljubiš Gospodina primit ćeš raskošno bogat dar: Duha Svetog koji te čuva, nadahnjuje i vodi. I zahvalnost je dar Duha Svetoga. (knev 6a vaz)
- Hvala dragom Bogu sto vas je poslao u moj život.
- Bog vas čuva.
- Amen
- BVb+
- Amen
- Božji blagoslov
- Ovo mi je posla moj prijatelj isusovac, pater Luka, pa ti, evo, prosljeđujem. Nekako u isto vrime imali smo prometnu, ali je on, na žalost, osta nepokretan, pa evangelizira preko ssm-a. Uvik me se siti i uvik se jednako volimo, još od osnovne škole. Sidili smo u istoj klupi. Nije bija baš neki đak, tako da san ga uvik šlepa, ali s radošću. Drago mi je da je živ. I još nešto. Kad pričam s tobom, uvik mi brzo prođe vrime, a i to je valjda znakovito. Laka ti noć- i On te čuva. Znam to.
- Hvala vam pater Luka, lijepi pozdrav iz Velike Gorice
- Hvala vam Pater Luka od srca, neka vas Duh Sveti vodi u svemu, lijepi pozdrav iz Splita.
- Dođi Duše presveti... Hvala.
- Laku noć iBb.
- Hvala!
- Duh Sveti je dar koji nas vodi pravim putovima do Svoritelja. Svako dobro.
- O DRAGI ISUSE, NAŠ DRAGI P.LUKI, MOLIM Te, pomoli se za moje koljeno-veliki problem ... HVALA HVALA HVALA!!! ZAHVALNA …
Dragi patre! Puno hvala na SMS propovijedi-misli vodilji za nedjelju i tjedan. Preporučam se u Vaše molitve. Ovaj i iduci tjedan imam 2 selidbe koje radim volonterski siromašnima u nevolji, pa mi treba svaka molitva za psihofizičku snagu.
Hvala Vam od srca i lahku noć! …
- Bogu hvala i slava
- Bog Vas blagoslovio!
- Btb, hvala ti, od srca na orginalnom knevu. Ln, odmori se...
- Fala!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, SPC i RKC su podijeljene oko uloge Duha Svetoga. Ali vjerujem da ćeš se složiti da je želja Duha Svetoga realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.01 sati Hm, prije nego ću dalje samo da prepišem što sam u blok malo prije olovkom napisao (za spasiti rukopis) : 'Bogu hvala za moje Pečnik-ove jer su se zauzele i mob mi osposobile za sms-pastoral. Tako da će i noćas uredno moći zacijukati par stotina mob poruka signalizirajući sms - župljaněma da je stigao: knev 6a vaz. Bdijte i čekajte: ciju - ciju! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji (p.s. jučer) sveti zaštitnik je Ivan Nepomuk (Jan Nepomuckŕ), Češki mučenik. Rodio se oko 1345. u Češkom trgovištu Pomuku (kasnije Nepomuku), u Plzeŕskom kraju, kao Jan Velflěn (Welflin, Wölflin), sin mjesnog suca. Godine 1370. postao je klerik praške nadbiskupije i javni bilježnik, a 1380. zaređen je za svećenika i postavljen za župnika u Pragu. Studirao je teologiju i pravo na sveučilištu u Pragu, a potom doktorirao crkveno pravo u Padovi (1383-1387). Kanonik, prijatelj nevoljnika, glasoviti propovjednik, obratio je na tisuće izgubljenih duša i postao 1389. generalni vikar praškog nadbiskupa Jana iz Jenŕuejna. HIiM

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Njegov smo narod i ovce paše njegove. Ps 100

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 5. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, šestog Vazmenog tjedna je svagdan ali možemo spomenuti i svetog Ivana prvog, pape i mučenika. Imendan je onima koji se zovu Srećko. A u evanđelju slušamo o neveseloj sudbini Tvojih ljubljenih. Kažeš: 'Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše dolazi čas kada će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu.' Gospodine to je neizbježan put od Tebe ljubljenih da svojom patnjom posvjedoče za Tebe. Molimo Te pošalji nam Duha Svetoga da naše svjedočanstvo bude autentično. Ali i da nas utješi, ohrabri i ojača. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 26-16, 4a)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.33 sati 'Do negdje pola osam! Nemoj žuriti. Moram ja doma.' Tako su razgovarali njegovateljica Jadranka i Isusova ovca koju je ona stavila đinasticirati na motomed. A ta ovca da što bolje upotrijebi vrijeme ali i dadne podršku nogama koje pedaliraju ovu napravu. Fino je primila mobu u ruku i udri plesat 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkukulji ovo 'Razmatranje uz mob'. E valjalo bi se trunku osvrnuti na evanđelje (nedjelja). Aha to je o ulozi Duha Svetoga u našim životima. Svatko tko je kršten iza sebe ostavlja trag Duha Svetoga. Sva djela koja čini kršteni ostavljaju trag Duha Svetoga. I naša web župa Gospe Sinjske isto poslanje ima. Ja vjerujem i nadam se da će ova web župa prezentirati 'puno lěpi stvari' što je čisto djelo Duha Svetoga što pretpostavlja i početak realizacije projekta: SPC = RKC = SPC Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ne tribaš pričat das vojnik Kristov. Ako jesi to se ne da sakrit.' Aha dide to ki ti, nikom u Ogorju nis priča ko si. A svi su znali da si vojnik Kristov.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo boljej imat Duva Svetoga nego o Njemu sve znat.' E a baba Jako ti ga nemoreš sakrit da ga imaš kad se vidi na tebi kako živeš.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako uistinu ljubiš Gospodina primit ćeš Duha Svetoga (knev 6a vaz)


Ako uistinu ljubiš Gospodina primit ćeš raskošno bogat dar: Duha Svetoga koji te čuva, nadahnjuje i vodi. I zahvalnost je dar Duha Svetoga. (knev 6a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2020., subota


16.34 sati Ah, Zagrebe ranjeni. Oh, sada draži si mi, jer bliz si mi. Boluješ, a bolujem i ja već sedamnaest godina. Mnogo toga ova raspetost mi je oduzela, ali neprocjenjiv dar mi je dala - sućutniju ljubav za moje. Ah, Zagrebe, volim te i ranjenoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.31 sati Na Cvjetnjaku gledam silike moje drage Palme (BSI u Palmotićevoj) što je učinila moja Pečnik- ova. Bolno je to…

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.21 sati Makar tehnički stiješnjen bar redak da kušan sa Cvjetnjaka redak Zagrebu mom. Ahu, Zagrebe sad si mi i bliži trnjem ti ranjen je ja. Ali što je glavno ljubav naša nije ranjena. Gledam te i znam da volim te. Gledaš me me - sve je isto kak i lani i prehlani i, i, i... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.01 sati 'Molim vas kavu s mlijekom u plastičnoj čaši sa slamkom'. Tako je baš naručila moja Pečnik-ova (Olga). A gdje? Konačno na Cvjetnjaku dragom, nakon 2 mjeseca. Kao obično, latice cvijeća milosti sipe s Nebesa, ali bez uobičajene huke-buke i zamora ugodnog. Popunjena su tek 4 stola, uvažava se dvometarska distanca. A i prolaznika skoro da uopće nema, niti tu a niti na Trgu. Eh, moj Zagreb poslije dva mjeseca. Buh, ranjen je, boljelo ga je, a i još je bolan. Ah, stigla je kava sa slamkom. A sada će jedan efektni srrrk... I ćakula-bakula će poteci i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Marijo o Marijo Gospe Sinjska. Alkarice tko je više nego ti ljubio Isusa i čuvao njegove riječi. Poradi toga si ti prva bila koja je Duha Svetoga primila. Ha, pa svoj si Sina po Duhu Svetom začela.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Evo što sam bas olovkom u blok zapisao (za spasit rukopis) : 'Tu je pastirica s. Natalija i njegovateljica 'Lj'. A sada će pastirica križem Kristovim po ovoj beštiji koronavirus i svakome zlu: 'Aj ća! Nosi se od križa Kristova - smjesta!!!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ehej možeš se ti izvikivat kršćanin sam imam krštenicu! Ali da li doista to Duh Sveti zna koji prebiva na doista krštenima.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.38 sati Too Lojola: stupaj ili umri! Ako gaziš gazi muški! Život nije cile - mile! Nije za mekušce! Vojnik Kristov treba znati ako neće cvjetati onda više neće ni živjeti nego će sahnuti! Vojnik Kristov se ne brine ako su su svjetovnjačke gnjidice protiv njega. Tako mora biti sa onima koji su na strani Krista Gospodina. Ehe baš dobro sam sažeo Lojolin poučak: stupaj ili umri! Tj. Cvjetaj ili sahni! Tj. Ili si nešto ili si ništa! Oho mi ćemo pobijediti, jednog dana, aha! ... Ha, dobro je! Baš sam se čuo sa mojim Pečnik-ovima u dva se vidimo u Palmi (BSI u Palmotićevoj) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Ne znam pada li kiša? I hoće li padati poslije? A volio bih se danas naći sa mojim Pečnik-ovima zbog ćakule - bakule jer subota je. A i meštra Spliće danas nemam. Ah ma Bogu u ruke! Sad imam svetu misu pa ću s Gospodinom o svemu tom i drugom. Zamoliti Ga da nas čuva svakog zla i da svi činimo samo AMDG, AMDG! Sve, sve na veću slavu Božju! Samo to i ništa drugo. Amen!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.55 sati Sve, sve je kako valja. Redovnički đir se odvija svojim tijekom. Jel' bila Gospina krunica uz HKR, i molitva svim svetim Ogoranima da budu uza svoga milu. Duhovno opskrbljen krećem u ovaj dan (subota 16. 5. 2020.) U kojem me čeka? A Bogu u ruke! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako šta 'vo vanđelje kaže? Daj bolje kad me svi nevolu. Jer unda me voli dragi Isus. 'Lujo ne brigaj se. Ja nisan svi nego tvoja baka a ti si zlato bakino.'
- Hvala dragi pater od srca, Bog vas blagoslovio i čuvao u svojoj dobroti!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, neka te ne brinu poteškoće koje ćeš imati kod realizacije: SPC = RKC = SPC jer Isus je rekao: 'Ako vas svijet mrzi, ništa zato...' Od srca p. Luka, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Hu, u blok sam pokušao napisati, ali već je bilo vrijeme da njegovateljica 'Lj' ide doma, pa samo zapisao što mi je rekla: 'Samo vi pater napišite što ste htjeli'. A htio sam napisati tak nešto čisto za vježbu rukopisa. Ipak 17 godina rukom ne pisanja učinilo je svoje. A to bi mogao biti problem sviju nas generacije koja se sluzi tipkovnicom za nešto napisati. A za ovo 'Razmatranje uz mob' mogu spomenuti potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Specifičnost koje je sto je to spiritualno-fizikalna. To znate što tice fizikalne komponente stručan je i profesionalan - nema se što za reć. Ali i u spiritualnoj komponenti je misaon i jako lucidan. Dok me je urađivao pričali smo smislenosti ove sveopće, nazovimo molitve za spas svijeta od kornevirusa. Složili smo se to možda i nije bila molitva u našem katoličkom smislu. Eto šteta što nećemo ovu subotu moći nastaviti taj vrlo izazovan i avangardan razgovor jer ovu subotu je zapriječen doći urađivati me. Ali baš me raduje što ću moći poslije dulje vremena učiniti ćakulu - bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJ MOLITVA, 17. 5. 2020. Gospodine hodajući molitvom dan po dan. Nedjelju za nedjeljom obogaćujući svoj duhovni život, evo nas u šestoj vazmenoj nedjelji. Po riječima evanđelja dušu nam činiš ljepšom i daješ nove spoznaje. Danas kažeš: 'Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek.' Govoriš o silasku Duha Svetoga koji nas čuva, nadahnjuje i upravlja korake na put mira. Duh Sveti je treća Božanska osoba. To si Ti Gospodine kao Prijatelj i Ljubav naša. Molimo Te neka Duh Sveti siđe na sve nas, neka nas vodi. I po nama neka sve ljubi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 15-21)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Lojola: cvjetaj ili sahni = stupaj ili umri!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nek ti je uvik na pameti vojnik Kristov napriduje kad ga ne volu i gledaju uništ. Teže mu je kad mu sve iđe ki po loju i kad ga svi valu.' Aha dide, znači tako...

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako šta 'vo vanđelje kaže? Daj bolje kad me svi nevolu. Jer unda me voli dragi Isus. 'Lujo ne brigaj se. Ja nisan svi nego tvoja baka a ti si zlato bakino.'

- 06:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2020., petak


Lojola: Cvjetaj ili sahni = Napreduj ili umri!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oj Ogorje 'ljupka dolino pod Svilajom' kakvim vidio te onaj carski namjesnik 1832. Pokaži se i danas ljupkim za živjet, radit i Bogu se molit.

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Ako uistinu ljubiš Gospodina ima za te raskošno bogat dar: Duha Svetoga koji te čuva, nadahnjuje i vodi. I zahvalnost je dar Duha Svetoga. (knev 6a vaz)

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.21 sati Ah kako je raspet biti između svijeta kog se ni sanjati usuđivao nisam i stvarnosti svoje dok sam u izvaljen u 'krpama' il' u karijoli sjedim. To gorča je raspetost znati da Alkarica moja ne zna lagati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.55 sati Suze, suze kad potekle suze majke Gospe Sinjske moje Alkarice. Tad shvatio sam da izgubljen nisam. Shvatio sam da sve je bolje nego drugi vide a i i sam bojao sam se. Suze, suze samo suze majke svu istinu o nama znaju, i tješe nas kada teku.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.42 sati Ah teku danci kao sanci a godišta kao ništa.... Godine prolaze nemam ništa s tim - moli i postojim... Šaka suza vrića smija ća je život vengo fantazija. Hajmo živjet, samo živjet: ha, ha, ha... Živjet iskreno a ne forsirat: haoh, haoh, haoh... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Marijo o Marijo Gospe Sinjska Alkarice lik tvoj hrana je za srce. Kad srce nam klone ti pružaš more utjehe. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati Evo što sam maloprije olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Neće pa neće reći! Još ga pitam kako si Anđelko tako uporno samo, samo dobar?' I on neće kaže. E to je već mana - škrt je! Aha bila je i danas bila naša pastirca s. Natalija i križem Kristovim odlučno zaprijetila beštiji koronavirusu i svakome zlu: 'Odlazi od križa Kristova! Biš' ća i više se ne vraćaj!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Probudi se dušo moja! Probudi se, harfo i citro! Ps 57

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Izidor ratar ili Izidor seljak (San Isidro Labrador), Španjolski težak, prijatelj siromaha i životinja. Rodio se oko 1070. u Madridu kao sin skromnih i jednostavnih roditelja, koji su ga odgojili u pravom kršćanskom duhu. Zbog velikog siromaštva od rane mladosti radio je kao nadničar na tuđim poljima. Prije polaska na polje svakog jutra odlazio je na misu i toplo se preporučio Isusu i Mariji. Kad su Madrid 1110. napali Almoravidi, Izidor se sklonio u Torrelagunu. Tamo je upoznao djevojku Mariju Toribiju, zaljubio se u nju i oženio je. I ona je kasnije postala svetica, poznata kao Santa Marěa de la Cabeza. Imali su sina koji je umro u djetinjstvu. Kad se 1119. vratio u Madrid, zaposlio se kod bogatog posjednika Juana de Vargasa. Stekao je njegovo povjerenje…

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si Isusov, oprez kad te svi hvale i da plješću jer sigurniji si za dušu kad te svijet mrzě i želi te uništiti.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Dobro je, dobro je - sve je dobro! Unatoč sitnim problemčićim sa motomedom - dobro je. Dobro je što sam svoj na svome. Što u svojoj sobi đinasticiram (na motomedu). Ah, kako je dobro što imam samosvijest i što mogu misliti svojom glavom. Dobro je što su sa mnom subraća kojima je ideal dobrota Gospodnja. Ma baš si mislim Gospodin koji zna da ću profunkcionirati (znao je to još 19. 4. 2005). Ima neki važan razlog zašto je Svojoj ljubljenoj ovčici prepustio vozanju u karijoli sve ove godine. Pa procijenio je da karijolom mogu dosegnu projekte koje imam u glavi. Jer osvjedočen sam da je karijola svemirska jurilica u svijetu Božje milosti. Ah, 'Ispravi se Luka', čuo sam glas naše pastirice s. Natalije. Ha, a za ovaj 'Glas iz krpa' valja još kazat da večeras radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.28 sati 'Ljubite jedni druge kao što sam vas ja ljubio.' Kaže Isus. Ah, kako, kako Gospodine. Haj na svetu misu ovco da te okrijepim Sobom i budeš kako spada Isusova ovca = isusovac. I mogneš činiti ono što zapovijedam - kaže Isus ovci. Molim Te Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi smo se mogli uredno ljubiti ili bar mirno podnositi. Amen!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.17 sati 'Budi se istok i zapad, budi sjever i jug...' E tako nekako idu riječi neke pjesme. Podobne ili ne? Ne znam. Samo znam svašta su u dušu nataložili razni odgojitelji. Znam i to da nas razvija u ljudskosti ako hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Hajmo to činiti čitav ovaj dan (petak, 15. 5. 2020.) i učiniti dan ljepšim. A takav će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ko to kaže Hrvatska je mala a Vlaška zabita. A od tamo je Alkarica za koju se znade sve do nakraj svita. O Gospe Sinjska ti si nam spas.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus kaže: 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!' Nemamo što čekat smjesta se prihvatimo realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.22 sati Večeras smo se kapeli klanjali Isusu u POS, A sada sam u 'krpama' baš izbrevijario svoje redovničko. Pa sam bacija oko na tv… korona, korona - ništa! Ma htio bih se u ovom 'Razmatranju uz mob' osvrnuti na smislenost ove sveopće molitve protiv pandemije koronevirusa. Ha, to je svaku podršku ako je to molětva Bogu svemogućem, stvoritelju Neba i zemlje. Kako god da taj Bog nazivao u različitim religijama. Ali, ali pitanje koje su osobine boga ili bogova u različitim religijama. Da li je Buda milosrdni Bog? Kakav je Alah Bog? Za ovu neku Pačamamu sam čuo da ima neke neprihvatljive osobine. Ma znate nije dobro pozvati svijet s brda s dola na molitvu. A ne znati što pojedini misle pod molitvom. Tu se mogu ušuljati i zli duhovi, neki izopačeni zlodusi… Sa svijetom duha treba biti oprezan. Treba znati da li svi misle da li je svijet duha, svijet Duha Svetoga. 20.59 sati Ah, ma ah baš je naša pastirica s. Natalija križem Kristovi zapovjedila koronavirusu i svakome zlu: 'Neću da te vidim! Nosi se! Biš' ća od križa Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.29 sati Svet, svet i presvet... Baš kao četvrtkom u Palmi (BSI u Palmotićevoj). Klanjanje Isusu u POS ovdje u kapeli na Fratrovcu. Ma eto nakana neka bude da se zaustavi nezdravi duh koji na nas sipi ili po koronavirusu, ili po...

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 5. 2020. Gospodine danas u subotu, petog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan imaju: Cvjetko i Adam. Slušajući današnje evanđelje vidimo da i nije tako loše što imamo neprijatelje u svijetu. Hvala Ti za riječi koje nam upućuješ: 'Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio.' Gospodine molimo Te podaj nam milost ustrajati u dobru i učini nas mirotvorcima. A onima koji ustrajavaju u neprijateljstvu prema nama podaj milost obraćenja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 18-21)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.22 sati Vauh, Gospodnji Duh na meni počiva. Vjerujem da se u toga svjedoci svi moji župljani. A zašto je to reći mogu onima koje to zanima. Ma više mi se ne da ni brojiti koliko sam godina raspet na bolesničkom krevetu. Ako je od 2003 brojite sami. Samo jedno znam da pretendiram reći s ovih 17 godina raspetosti plodova je ijujuuu. Kariola u kojoj sjedim vam je svemirska jurilica u svijetu milosti Božje. Uistinu su blaženi koji s Kristom raspeti. Ha e ovo bi trebalo biti 'Razmatranje uz mob' dok čekam uradbu Dock Holidy-a. Meštar Splićo ili je kao prijatelj Trišnja sa Kmana ili je kao ovaj kaubojac. Da vidimo što kaže evanđelje (petak)? Aha 'Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas' To kaže Krist Gospodin koji je LJUBAV sama. Hoće reći nadvisi onu ljubav: cmok, cmok, cmokić. Ljubi pateći za onog do kog ti stalo. Ljubi - ali patnjom ljubi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nek ti diko kaže. Vojnik Kristov nije do une ljubovi: cmok, cmok, cmokić... On drži do ljubovi koja pati za unog kog voli.' Aha dide duraj, duraj jer to je AMDG.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo kad ti kažen da te je volin i nije nika vridnost jer tis meni slatki ki cukar. Pravo te voli ko za te pati.' Aha baba Jako, ko me pateći voli.

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2020., četvrtak


18.49 sati Asti mande! Meštar Splićo me je baš uradija 'prvali liga'. Asti sto! Koja uradba!

- 18:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati Gospodnji Duh na meni počiva... Počiva, počiva kad sam u svojoj kući sa svojima. A i kad sam sa svojim prijateljima. Baš sam u parku bolnice 'Rebro', nakon pregleda uha, kamo me je dovela Olga. Sve, sve je SOK = sve ok. Uho je pregledano i očišćeno. Fini, kratki 'njam, njam' je bio, a sada ćakula-bakula traje dok br. Mato ne dođe po nas. 14.24 sati Kako je dobro! Ah kako je dobro kad Duh Gospodnji nad nama prebiva i upravlja životima našim. Isusovu ovcu je baš doma, preko br. Mate doveo. I svoju sobu je stavio. A naša pastirica s. Natalija i danas je križem Kristovim zaprijetila beštiji kosonavirusu i svakome zlu: Nosi se! Bi'š ća! Neću da te vidim blizu križa Kristova! To je učinila pred Isusovom ovcom da se i ta ovca osvjedoči. Hvala Bogu sada znam zašto je ta beštija od nas umakla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blagoslovljeno ime Gospodnje sada i dovijeka!Ps 113

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Matiju apostola. Rodio se u I. stoljeću u Judeji. Prema izvještaju svetog Luke u Djelima apostolskim on je bio Isusov učenik kojega su jedanaestorica apostola, bacajući kocku, izabrali umjesto Jude Iškariota, koji se ubio. 'U ono vrijeme Petar ustade te pred svom braćom - bilo je zajedno oko sto dvadeset osoba - reče: 'Braćo, trebalo se ispuniti Pismo koje proreče Duh Sveti na Davidova usta o Judi koji je bio predvodnik onima što uhvatiše Isusa. On je pripadao nama i zadobio udio, to jest ovu našu službu.' HIiM

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Gospodin kojeg uistinu ljubimo ima raskošno bogat dar. Daruje nam Duha Svetoga koji nas čuva, brani, nadahnjuje i vodi. I zahvalnost je dar Duha Svetoga. (knev 6a vaz)

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ljubi ali baš ljubi kako spada! Kako? Pati za onog kog ljubiš? Patnjom ga ljubi!

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.40 sati 'Mogu li raditi na mobu dok traje tvoja uradba?' Upitala je Isusova ovca maestru Martu. 'Možeš, možeš samo se ti bavi svojim poslom.' Odgovorila je. I tako dok mi ona urađuje onu drugu ruku, a na leđima me struja drma. Isusova ovca tipkulji na mob 'Glas iz krpa'. I kaži šta ima? Vjerujem da ću još imati đinasticiranje (na motomedu). A onda bi me br. Mato trebao prebaciti do bolnice 'Rebro' na pregled lijevog uha. Tamo će biti i moje Pečnik-ove ako ne kava ćakula-bakula će pasti. Eh da i večeras radosno iščekujem potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Alkarice sveta, reci pravo - neka te ne smeta. Kako draga ti je ovca ova šašava. Aha zato jer je Isusova. Tebi dosta da je od tvog Sina i ti je smjesta voliš.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.22 sati Ah da je znati kako uvijek ostati u ljubavi. E da moći uvijek vjerovati ljubavi. Idem sada na oltar sve dati Isusu da On okrijepi Svoju ovcu Sobom pa da ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Koje može i zna vjerovati u LJUBAV. Bogu u ruke = Bože pomozi. Amen!

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Evo sada poslije Gospine krunice uz HKR. Samo da kažem kroz koje ću to dnevne (četvrtak, 14. 5. 2020.) događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Bit će to kroz sve što ću proživljavati na pregledu lijevog uha u bolnici 'Rebro'. A uz mene, Isusovu ovcu će biti moje Pečnik-ove. Znaju moja subraća kad drugi ne mognu one su se spremne žrtvovati. Ma koliko im bilo teško, za Isusovu ovcu će sve učinitě. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.11 sati A i jutros anđeo na čiji poticaj sam otvorio okice. Očito zna da rado imam i Gospinu krunicu uz HKR. Koju ću hvala Bogu imati da čitav ovaj dan (četvrtak, 14. 5. 2020.) mogu kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to skupa činiti i dan učiniti ljepšim. A takav će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Gospodin kojeg uistinu ljubimo ima raskošno vrijedan dar. Daruje nam Duha Svetoga koji nas čuva, brani, nadahnjuje i vodi. I zahvalnost je dar Duha Svetoga. (knev 6vaz)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uvik kad je najteže, Ogorska dica su na prvim crtama.

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas.' Zbog te ljubavi prema nama idemo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Aka ništa tv, ništa ovo i ono… Može uradba 'Razmatranja uz mob'. Eto mogu koju riječ o uradbi meštra Spliće. Već znate da taj urađuje spiritulno - fizikalno Isusovu ovcu. Fizikalno urađuje tu ovcu baš kako spada. Ali htio bih o spoznajama koje su proizašle iz spiritualne komponente navedene uradbe. Ta komonenta ga otkriva da meštra Spliću Isusovoj ovci šalje Gospodin Isus. Gospodin dobro zna za sve nevolje i muke kroz koje je prolazila Njegova ovca s nekim poganim tuđincima. Isus zna da Mu je ovčica isprepadana. Da je od sjećanja na njih, nemoći da im to zaboravi zarobljena, zatvorena, nemoćna za ikakav duhovni napredak. Božji glas preko meštra govori toj ovci: Shvati daj shvati ti si uboga ovca i ti to ne možeš. Bog je jedini koji to može. Njemu predaj problem koji imaš - i Gospodin će učiniti sve za tebe šašava Isusova ovco. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 5. 2020. Gospodine a danas u petak, petog Vazmenog tjedna kada je svagdan i imendan onima koji se zovu Izidor. U evanđelju slušamo kako si nam dao najljepšu, najsjajniju, ali i najzahtjevniju zapovijed. Nama svojim ljubljenima kažeš: 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio.' Hvala Ti Gospodine što nas potičeš da budemo graditelji novog, ljepšeg svijeta. Obećavamo ljubit ćemo više jedni druge. Možda baš i ne kao što si Ti nas ljubio jer nespremni smo trpjeti iz ljubavi. Ali iskreno voljeli bismo. Molimo Te pomozi nam da se više ljubimo trpeći više jedni za druge. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 12-17)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Ehe našao sam. Našao što nam je činiti. Sve piše, Gospodin Isus kaže: 'Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas: ostanite u mojoj ljubavi.' Jasno vam je što nam je činiti ostati nam je u ljubavi. A u ljubavi se ostaje tako da se ljubi. Ne tek onom: cmok, cmok, cmokić ljubavlju. Što te više košta ljubiti to je tvoja ljubav autentičnija. I ovo je važno znati! Ljubav nije tek osjećaj, ljubav je stav. U smislu: nemo'š mi ništa učiniti da te ne volim! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš štaj ti glavno kod vojnika Kristova. Uvik ostat uz ljubov kojaj te stvorila. A toj Krist naš kralj.' A dide dobroj to šta se moremo uvik pokajat i vratit Kristu kralju.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako lipo li je s tebon živit tis cila sveta. 'Eee Lujo da uni moj tako misli. Mile dragi Isus nan je reka da ostanemo uz ljubov koja nas je stvorila.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2020., srijeda


Ej Zlajo hoćmo bacit jednu na balun? Eh znam sad nemoren ni anci migat al' promigat ću, hoću, hoću to sigurno znam. Spremi se, treniraj!

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska dar si Neba ljubljenima od Nebeskog Otaca. Tvoj Sin i ti Alkarice dar ste svijetu cijelome.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 sati Prijepis iz bloka što sam maloprije olovkom napisao (za spasit rukopis) : Eh Zagreb je bio novi život ovce. Taj grad je toj ovci pružio prigodu susresti Isusa, susreli su se i upoznali pa Mu se hitila naručaj i postala Isusova ovca = isusovac. ... Aha i danas je naša pastirica s. Natalija priprijetila poganom koronavirusu i svakom zlu križem Kristovim; 'Neću da te vidim! Nosi se beštijo! Biš' ća od križa Kristova!' A jeste vidjeli ohola beštija se prepala naše krhke pastirica jer u ruci drži krž Kristov pred kojim je svako zlo bespomoćno. Krist kralj vlada, Krist pobjeđuje, Krit kralj vječno kraljuje. Mi ćemo pobijeditiii... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Sveto to je ostati uz Ljubav koja te stvorila!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.34 sati E naša časna Marijela sada je na Fratrovcu a njen život to je Palma (BSI u Palmotićevoj). Svojim životom se utkala u živote mnoštvo Zagrebačke djece koja su dolazila u Palmu. On je doličan lik da bude 'Ponos Hrvatske'. A evo baš je sa svete mise karijolom dovezla p. Hanga do sobe. A baš mi pastirica s. Natalija kaže da sutra u četvrtak idem na Rebro u 12.30 sati imam zakazan pregled lijevog uha. Sad me ne boli ali osjećam mogao bih s tim uhom imati problema. E kako je ovo 'Glas iz krpa' koji tipkuljim na mob dok đinasticiram (na motomedu). Valja kazat da večeras radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati Aha, 'lozo' bilo rezanja, gnojenja, sumporavanja. Hajmo sada na hranjenje hranom od koje se ne gladni, napoj se pićem od kog se ne žedni - hajmo na svetu misu. Primi Gospodine probleme koje stvaram sebi ili mi ih drugi nameću. Daj mi otpočinuti na Tvom Srcu Bože ljubavi vječna. I daj volje meni, Svojoj ovci činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kraljevstvo tvoje kraljevstvo je vječno! Ps 145

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.16 sati 'Valove gledam, mislim na nas - sanjaš li...' Eh Merě i 'osamdesete' ovdje u Zagrebu, ilegalac u s.d. 'Moša'... Teška sirotinja, prisiljen na danje-noćni težk fizički rad preko student servisa (SKUC) da bi preživio. Sjećam se tada mi je ta pjesma bila veza sa normalnim životom. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! Pratimo vas molitvom. I evo u malo bolja vremena šaljemo vam bonbon od 200 kuna. Sunčani pozdrav iz Dubrovnika! Evo broj bona: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'IMAMO U NEBU SRCE MAJKE, DJEVICE MAJKO NAŠA, KOJA SI PODNO KRIŽA PREPATILA KOLIKO JE NAJVIŠE MOGUĆE LJUDSKOM STVORENJU. TI RAZUMIJEŠ NAŠE BOLI I ZATO NAS UTJEŠI' SV. LEOPOLD MANDIĆ Božji blagoslov

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas (p.s. jučer) s ponosom i radošću u srcu slavimo svetog Leopolda Bogdana Mandića, drugog kanoniziranog hrvatskog sveca, franjevca kapucina, apostola ispovijedi i kršćanskog jedinstva, proslavljenog ispovjednika. Rodio se 12. svibnja 1866. u Herceg Novom, na ulazu u 'zaljev hrvatskih svetaca'- Boku Kotorsku. Dvanaesto, najmlađe dijete Petra Antuna, vlasnika flotile ribolovnih brodova i Dragice rođene Carević- sin pobožne obitelji podrijetlom iz Zakučca, sela u omiškom zaleđu, kršten je kao Bogdan Ivan. Oduševljen djelovanjem kapucina u rodnom gradu, pošao je sa 16 godina u Italiju, u kapucinsko sjemenište u Udinama (Furlanija). Redovnik je postao 1884. u Bassanu del Grappa (Veneto) i uzeo redovničko ime Leopold. Svečane zavjete položio je 1885, teologiju studirao u Padovi i Veneciji …

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako je Isus Trs a mi loze - jel' da to potiče da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Haj, krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.46 sati Oh zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova. Zahvaljujmo i za anđele koji se dugi niz godina brinu za našu web župu i župnika - Isusovu ovcu. Kao što sam pretpostavljao br. Mato mi je donio mob - a to je nužno sredstvo za web župnika koji je također sms-propovjednik. E kako bi još trebao uradit babu Jaku i dida Majora. Samo ću kratko o evanđelju (srijeda). Ako smo mi loze na Trsu koji je Krist. Valja smireno podnijeti kad te kao lozu režu, smrdljivim gnojem i otrovnim sumporom posipaju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 5. 2020. Gospodine danas u četvrtak, četrnaestog svibnja, petog Vazmenog tjedna je blagdan svetog Mateja, apostola. Imendan imaju Matija i Mate. A u evanđelju slušamo riječi koje su od običnog Mateja učinile svetog. Ako u njih povjerujemo mogu i od nas običnih slušatelja našeg radija učiniti svete ljude. Svojima si rekao ove dragocjene riječi: 'Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi.' Bože ljubavi naša predivna, prelijepa i nezaboravna ostani uz nas i nauči nas vjerovati u LJUBAV - u Tebe Gospodine Isuse Kriste. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 9-17)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Evo prepisujem u ajfon što sam maloprije olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : Vjerujem da će mi br. Mato donijeti mob od mojih Pečnik-ovih koje su ga nosile na popravak. Njih dvije + br. Mato = sveto trojstvo anđela kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu). Takve osobe su tvorci pojma zahvalnost. Bogu hvala za njih. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Hm, dide al' ti nije žaj odrizat grane sa loze, posipat je smrdljivim gnjojem i otrovnim sumporom? 'Lujo sve za dobru kap u konobi.'

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo čujas' u vanđelju daj dragi Isus Trs a mi koji smo Isusovi da smo grane loze. Vidiš kolko smo bluzu dragom Isusu?' Akoj tako baba Jako - ista smo krv!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2020., utorak

Flag Counter

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.45 sati Ma poticajne video uradbe ima onaj fra Bozo Radoš iz Čapljine. Pogleda mu video ‘Da li bi se ikim mijenjao za mjesto?’ Očekivano je rekao da ne bi. Mislio sam a bili ja Isusova ovca već 17 godina raspeta (RBK = raspet na bolesničkom krevetu). Ma ne bi ni ja fra Bože! Oh Bože žeže Tvoja riječ... Ali i volje daje! Haj zdravi i veseli bili!

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.51 sati Eh to je isto za zamislit se. Ovi tekstići se rađaju kao teški porođaj - ali ipak se rađaju. Vjerojatno nisu po mjeri tvoj, ni tvojoj... ni ničijoj. Ali da znaš neobično je da ja ovca (u redu Isusova) ima ovoliku medijsku prodornost. ‘Kud plovi ovaj brod... Od svega samo znam...’ u svoju luku će uploviti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska hvala ti hvala što si nam dala biti bliski tvome Sinu kao loze trsu. Alkarice moćna budi uz nas kad nas loze podrezivali budu, smrdljivim gnojem i otrovnim sumporom posipali.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.02 sati Eh, da prepišem u ajfon (jer mob je na popravku) što sam maloprije u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : ‘Ako ni J. M. ne bude imao što sam ga molio da mi pošalje bit će očito da bi me nečastivi htio navući u svoje spletke - neću se dati bit će mi dosta ova moja oštećena memorija (ipak se sjećam da mi je javljeno je da je moje pismo odaslano) ... Aha i danas je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim lupila po rebrima ovu beštiju koronavirus: 'Bis' ća od križa Kristova! Nosi se! Ili ću znaš...’ E prepala se, porezala beštija vidi ona s pastiricom nema šale... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Seka Iva na Visu, 9. rujna 1984. se bavi svojim poslom.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.51 sati A jer je red red, a Isusova ovca je redovnik- valjalo bi koje slovo istipkuljiti na ajfon (mob je na popravku) za 'Glas iz krpa'. Reci kakav je dan? Klasika. Uobičajeno - fenomenalno. Prije svete mise onu drugu ruku mi uradila maestra Marta. A večeras dolazi tiho kao Dock Holiday meštar Splico i i urađuje me kako spada. A oli vam triba ća pričat? Svoj sam čovik, svojim se poslom bavim. Jesam novorođeni Zagorec ali tu i tamo nekih problemčića s ovim 'kaj' dijalektom. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ahu, kako dobro, kako dobro biti tako blizak sa Gospodinom! Isus kaže da je trs a mi loze. E ali treba imati volje izdržat kad te kao lozu podrezuju, smrdljivim gnojem i otrovnim sumporom posipaju.

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati E a sada je ono bitno, ono glavno, od čega sve živi - sveta misa. Na kojoj ću donijeti Gospodinu sve što me raduje i žalosti. Daj nam Gospodin svim da volje činiti sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati E a sada poslije Gospine krunice uz HKR uplovljavam u ovaj utorak, 12. 5. 2020. U stvari samo nastavljam, kroz sve događaje i susrete, hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to svi zajedno činiti, i dan učiniti ljepšim. A takav će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Jel' no ti baba Jako kažeš daj ti je draži mir nego pir? 'Lujo mir nije šamatorje. Mir je kad je sve od radosti i života, kad ti sve cvita!
- E je imaš babu i po, sa vakin ričima i svjedočenjem nisi moga falit!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, shvati, daj shvati želim ti samo mir. A on je: SPC = RKC = SPC zato te i pozivam: idemo to realizirati! Od srca p. Luka, isusovac
- Dragi moj pravoslavni Luka! Sutra je Leopold Mandić! Veliki promicatelj jedinstva katolika i pravoslavaca! Pravoslavni sutra na isti dan slave Vasilija Ostroŕkog velikog Svetca koji je takoŕer Crnogorac kao i Leopold Mandić! Molimo ova dva svetca da čim prije realiziramo SPC=RKC=SPC!
Od srca tvoji …

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hrvati pokazali Europi kako se to radi način kojim su Hrvati odgovorili na pandemiju rezultat je sličnih iskustava koje smo imali tijekom Domovinskog rata. Čvrsto jedinstvo hrvatskih ljudi kvalitetno vodstvo ljudi koji znaju upravljati državom pobjednički tim zajedno smo napravili veliki korak prema povratku normalnog života. Danas je Hrvatska napravila golemi korak prema povratku normalnog života a za dva dana kreće novo popuštanje mjera. Hrvatska od danas diše turistički može se doći u hotele kampove privatni smještaj restorane unajmiti brodove marine su otvorene. U našu domovinu neka dođu ljudi iz cijeloga svijeta ljudi dobre volje i neka se dive našim ljepotama čekamo vas raširenih ruku. Ovaj tjedan vidjet ćemo kako će to funkcionirati u praksi a sve će ovisiti o nama i našem ponašanju. Zajedno smo najjači! (Preuzeto: facebook)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tedi Spalato - Dalmatino Povišću Pritrujena


Ima puno lipi pismi o našoj Dalmaciji ali nijedna nije ka ova. Baren meni. Dok je slušan vidin svog pokojnog dida kako s tovaron ide s Voćnog trga na Sućidar, jerbo je taman proda svoju mizernu sobicu doli na trgu, koja mu je tribala za prispavat dok je radija u Luki. Sobicu za koju mu je njegov ćaća Mate da ništo pinezi od partizanske penzije, koju je Mate dobija za svoja 2, jedva punoljetna, izgubljena sina, čije kosti nikad nije ni naša...Da bi tako Ilija odlučija i napravija malo veći stan za 4 dice koju je tribalo dovest na školovanje u Split. A svit ka svit, i oni fetivi i ovi vlaški, mu se smijali, rugali: "Ilija di ćeš gori Bogu iza nogu, u polje..." A ko je onda moga znat da će to danas na trgu vridit miljun, asti Mande...a da je zna ko zna kako bi učini i šta bi s nama sve bilo... (Preuzeto: facebook – Ogorje)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Franjo (Francesco) De Geronimo, isusovac, misionar i socijalni obnovitelj. Rodio se 17. prosinca 1642. u talijanskom gradu Grottaglie (provincija Taranto, Apulija), u građanskoj obitelji, kao prvo od jedanaestero djece. Odrastao je u obiteljskom okrilju duboke vjere i kršćanske pobožnosti i već se kao dječak opredijelio za svećeničko zvanje. Studirao je filozofiju na isusovačkom kolegiju u Tarantu, a crkveno pravo i teologiju u Napulju. Zaređen 1666, stupio je 1670. u Družbu Isusovu. HIiM

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, shvati, daj shvati želim ti samo mir. A on je: SPC = RKC = SPC zato te i pozivam: idemo to realizirati! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati A evo i večeras prepisujem što sam malo prije u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Da Držić i Marul Srpski pisci - a ovi Srbi su stvarno šiknuti. Pa još u njihovoj Jugi smo učili da su to oci Hrvatske književnosti. Jel' se to kaže 'začinjavci'. Ah ma dobro. Ali jako, jako dobro je uradija meštar Splićo mene, Isusovu ovcu. Primjećujem da mu to ništa ne znači što sam ovca. Ali to sto sam Isusova kod njega probuđuje profinjene, uzvišene, ne tek osjećaje nego sposobnosti da me urađuje spiritualno-fizikalno. U totalu potpuno i cjelovito. Bogu hvala za njega. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 5. 2020. Gospodine danas u srijedu, 13-tog svibnja, petog vazmenog tjedna je svagdan, ali se možemo spomenuti i Gospe Fatimske. Imendan ima Janja. Po evanđelju nam svraćaš pozornost na blisku povezanost s Tobom. Nas nazivaš granama loze, a Ti si Trs. I kažeš: 'Ja sam istinski trs, a Otac moj vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi, čisti da više roda donese.' Predivno Gospodine ista smo loza. Isti sokovi struje nama, rekli bi: ista smo krv. Hvala Ti za ovu bliskost. Molimo Te da budno pazimo da nas ništa ne odijeli od Tebe, jer onda smo suha grana. Podaj nam milost podnijeti kada nas se kao loze reže, gnoji i otrovnim sumporom posipa. Željeli bi smo uroditi dobrom kapljicom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 1-8)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.19 sati Hajmo se osvrnut na evanđelje (utorak). A taj osvrt neka bude uobičajeno 'Razmatranje uz mob'. Ma imam potrebu da vam kažem. Vi znate da sam skoro totalka 'žbljak'. I da bi mogao sve četiri u zrak: bolujem, ništa ne mogu! I samo se izležavati. Ali ipak sam skoro totalka 'žbljak'. I zbog tog 'skoro' ne mogu podnijeti neupotrijebljene ove trunčice mogućnosti. Znam da ne mogu Bog zna koliko. Ali radim maksimalno iskorištavajući mogućnosti. Tješim se Boga neće zanimati koliko smo učinili - zanimat će ga da li smo učinili koliko smo mogli. Ah, a osvrt na evanđelje (utorak) neka bude baš ovo! Mir je kad činiš koliko možeš. Kad se ne precjenjuješ niti se podcjenjuješ. Kad imaš realnu sliku o sebi i o drugima - to je mir. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide znan zaštoj tebi drago naše mirno i lipo Ogorje. Tebij dosta rata i pucanja. 'Lujo tribaš znat daj vojnicin Kristovin mir kad činu sve na veću slavu Božju.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Jel' no ti baba Jako kažeš daj ti je draži mir nego pir? 'Lujo mir nije šamatorje. Mir je kad je sve od radosti i života, kad ti sve cvita!

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2020., ponedjeljak


Oj Ogorje volija te ne bi da ne živiš u meni. Oja, noja, oooj.

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.06 sati 'Po Njegovoj pregorkoj muci - budi milostiv nama i cijelome svijetu.' Eto tako baš HKR. Pitam se što mi je kao Isusovoj ovci sada najpotrebnije. Ma haj to miganje nije mi tako hitno potrebno. Znam da će biti ali u pravom trenutku. Shvaćam da ni ovo vrijeme nije tek čekaonica tog trenutka. I ovo vrijeme mi je darovano da ga ispunim korisnim sadržajima. To se zna da imam maestru Martinu i mešta Spliću koji znaju raditi svoj posao. A onda ni ova web župa nije tek rekreativni posao. Tu su tekstići za buduće libriće. Konačno i razmatranja, meditacije i molitva su rad u zvanju koje sam odbrao. Eh znam trebao bi poraditi na odnosima sa određenim ljudima. Činim doista sve činim da ti odnosi budu korektni, časni i pošteni. U ovoj mogućnosti da se igram sa napisanim slovima, odčitavam poziv da se naučim bar novinarski ili možda knjiški pisat. Ah volio bih se znati poetski izražavat. Ali nisam ja od toga. Mislim da ime kaže sve! Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati Evo što sam baš u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : Spoznajem, prepoznajem, vjerujem i znam: Svemogućem Gospodinu Isusu Kristu sam za ne povjerovati dragocjen. Gospodin kao da je pamet izgubio zbog ljubavi prema meni ovci svojoj. Skroz, naskroz su mu postupci nevjerojatni. Pogledam samo našeg napose dobrog Anđelka, ili sjetim da mi je poslao meštra Spliću, ili kakvom je herojskom ustrajnošću opskrbio moje Pečnik-ove. Kako je nadahnuo našu pastiricu s. Nataliju da pred mojim očima križem Kristovim tjera ovu beštiju koronavirusa od Hrvatske i cijelog svijeta. Voljen sam voljen! Ah koliko sam voljen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Sinjanko, Vlajino, Gospe Sinjska za sve ti hvala što si mi dala. Ponaosob što si ljubav svog Sina iskusit mi pripustila.

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mir = sklad i ljubav sa svojima.


- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mladosti moja


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kristov mir nije mirnoća groba. To je uredan, skladan život, u kom ide sve svojim redom, bez iznenađenja, preskakanja, skokova i šokova - je mir!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.55 sati Sve je regularno. Hvali se i slavi Isusa a Mariju primjereno časti. Sve ide kao sat: red, rad, disciplina ugodno i pitomo se razliježe. Jel' bila sveta misa, i jel' maestra Marta uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Ta ovca sada đinasticira (na motomedu) ali istovremeno daje podršku pedaliranju nogu - plesom 'zlatnog palčeka' po mobu. I tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa'. Aj kaži što ima? Ima, ima... Redovnički đir se živi - to je zapravo moja radost. E ali radost je što je u taj đir uklopljena potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće koje će doći večeras poslije šest. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.27 sati Ljubav je sve! Eh da je ljubiti ne čuvajući Božje zapovjedi. E ali to niti ne bila ljubav uopće. Ljubav je dar onima koji su regularni. A to su oni koji uvažavaju norme i zakone koji izviru iz same biti ljubavi. Ljubav nas sve osvaja jer Ona je Bog ili derivacija Božja. A Božja bit je Svjetlo koje ne podnosi ni tračka tame. Razuman čovjek će se čuvati mraka, sumraka i sjene. Gospodine pomozi nam da Te više ljubimo kako bi smo se međusobno, ako ne ljubili bar smireno podnosili. Amen!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.17 sati Ma ipak se brine moj anđeo čuvar da otvorim okice u pravi trenutak. Sad će i prvi korak u ovome danu (ponedjeljak, 11. 5. 2020.). A to je Gospina krunica uz HKR. A onda samo nastavim kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to skupa činiti i dan učiniti ljepšim. A takav će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže tko ljubi čuva zapovijedi. Najprije pokažimo da ljubimo tj. realizirajmo: SPC = RLC = SPC pa onda čuvajmo zapovijedi. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati Evo i večeras sam učinio zapis u blok olovkom (za spasit rukopis). Napisao sam: 'Gledam tv-dnevnik. Sve je bolje i bolje, koronavirus podvija rep. Beštija se prepala! A kako neće kad joj križem Kristovim zaprijeti naša pastirica s. Natalija: Nosi se od kriza Kristova smjesta! Ili ću te znaš...' Ha, ma slutim da znam zašto se svjetska medicina pokazala nemoćna pred tom izopačenom beštijom. Možda je ovo prigodni trenutak da svijet shvati i prihvati jedini lijek i liječnik je Gospodin Isus Krist. On ja taj koji daje lijekove liječnicima, na ovaj ili onaj način. Sve ovo je da svijet shvati ISUS KRIST JE LIJEK. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 5. 2020. Gospodine danas u utorak, 12. svibnja spominjemo se domaćeg sina svetog Leopolda Mandića. Sretni smo i ponosni što je taj kapucin ispovjednik kojega se Crkva spominje naše gore list. A u evanđelju slušamo kako si nama svojim ljubljenima darovao najdragocjeniji dar. Rekao si: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao sto svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.' Hvala Ti hvala Kriste jer si nam život dao. Mir samo mir nam treba. 'Draži mi je mir nego pir.' Kaže naš čovjek. Opskrbljeni Tvojim mirom Gospodine daj da po svuda i svima budemo mirotvorci. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 27-31a)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.53 sati Divno je divno... Ali ne stvarno divno je primjećivati oko sebe, u sebi i po sebi zahvate Božje. Ah, jogurtić je stigao! A sada samo srrrk i gotov je večernji 'njam, njam'. A za 'Razmatranje uz mob' učinit valja osvrt na evanđelje (ponedjeljak) Auh, to je ono: Tko ljubi taj čuva! 18.19 sati A sada, jer đinasticiram znaci i da tipkuljim dalje ovo 'Razmatranje uz mob'. Ne znam kako vi? Ali meni kao običnoj ovci ne ide skupa ljubav i čuvanje. Ah čuvaj, pazi... Ovca u meni kaže ljubi što te briga za čuvare. E ali kao Isusova ovca znam: sve što vrijedi treba plati. Upravo se kroz godine ove raspetosti (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) osvjedočujem u blagoslovljenost prihvaćanja svega neugodnog. A to vam tako ako hoćeš da ti 'sve cviće cvita' moraš bit pripravan i da te koprive nemilice izmuče. Ej asti sto! Došla mi latinska: 'Per aspera ad astra'. To je je temeljna poruka križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo dobroj da znaš dva uva imaš da moreš pripoznat riči svoga Krista kralja. I unda se nema šta čekat zasučeš rukave i privatiš se posla. 'A dide, baba Jaka kaže...

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo nemoj bit blentov. Kad ti niko priča petljnije štaj sanja. Dragi Bog ti je da dva uva. Šta na prvo uđe nek na drugo izađe.' Eee baba Jako ova ti je dobra.

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2020., nedjelja

Modravska kapljica


U redu, dva uha ti mogu poslužiti što u jedno uđe na drugo neka izađe ako čuješ riječ bezveznjaka. E ali ako čuješ pravu Riječ zasuči rukave i riječ pretvori u djelo!

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


17. III. 1857. (Djed pradjeda Isusove ovce kojemu je bilo isto ime Luka Rađa) kupuje zemlju u Muslimovcu u Svilaji od braće Jakova i Ante Eleza pk. Martina. Svjedoci su Jure Rađa pk. Mije, i još jedan Rađa. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.49 sati Divno je divno biti ovca - od Isusa usvojena. Ah divno je divno znati čiji si. I od Isusa obiljem obdarivan biti. Divno je divno svoju subraću i prijatelje imati. Sa mnom su premda nas koronavirus dijeli. Tu sa mnom su moje Pečnik-ove. A sad ću se i sa svojima u Solin čuti (seka Iva). Njegovateljica 'Lj' mi je kavu napravila pa može i ćakula – bakula pasti sa mojima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Reci nam reci Alkarice! Poslušaj vapaj svoje dječice. Kako kao ti Gospe Sinjska Isusa ljubiti?

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.08 sati S radošću iz bloka prepisujem što sam ponovno mogao u nj olovkom pisati (za spasit rukopis) : 'Bogu hvala za našu pastiricu s. Nataliju jer mi je dala novu kemijsku olovku pa opet u blok mogu pisati. Uistinu od naše časne bježi svako zlo i nevaljaština.' Eto to sam u blok napisao. Nisam napisao ali neka se zna da se i ova beštija knronavirus prepala kad naša pastirica s. Natalija s križem Kristovim zaprijeti: 'Nosi se! Biš' ća od križa Kristova! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ah vršaji u Ogorju... Did Major, baba Dota, baba Buća... Dječja radost skakanja po slami u pojti... I konji Putko i Zekan... Ijeee...

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pravednici, Gospodinu kličite! Ps 33

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas s velikom radošću u srcu slavimo spomendan hrvatskog blaženika Ivana Merza, velikog apostola-laika Crkve u Hrvata. Rodio se u 16. prosinca 1896. u Banjoj Luci kao sin austrijskog časnika, upravnika banjalučke željezničke postaje. Gimnaziju je završio u rodnom gradu, godine 1914. pozvan je u vojsku i do kraja I. svjetskog rata boravio na talijanskoj bojišnici. Boravak na ratištu, gdje je svakodnevno gledao smrti u oči i bio izložen stradanjima, probudio je njegovu vjeru i učvrstio kršćanski pogled na svijet. HIiM

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si LJUBAVLJU zahvaćen onda ljubi i čini što hoćeš! Ne brini, nema mjesta strahu da li kršiš pravila. Ljubi, ali LJUBAV ljubi i čini što hoćeš!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.17 sati Kaže: 'Pristupite Bogu - kamenu živom!' Kamen živac je zbilja nešto! Kad na njega naiđeš znaš da si došao do čvrrrstoga. Na tome se može graditi. Bitno je da je čitava građevina na čvrstom i sigurnom. 10.56 sati Nastavimo uradbu 'Glas iz krpa' đinasticirajući (na motomedu). Eh danas je bl. Ivan Merc! Znaš da je za porazmislit ono što je rekao o vrijednosti trpljenja. I sam se suočavam u briljantne uspjehe svoje karijole. Kakva predavanje, članci, knjige, nastupi, SKAC, Modrave... Mnogo, mnogo veći i uzvišeniji projekti se dosežu karijolom. Eh ako sam ovako, slomljen i nikakav uspio kariolom doseći 'puno lipi stvar' onda stvarno blažen je dan kad sam u karijolu sjeo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati 'Kuda vodi taj tvoj život?' Ma ah, išenpija me ovi knronavirus? Srce mi je od stotinu komada. Bogu hvala što sam Isusova ovca! I što svaki dan imamo svetu misu. Na kojoj se saberemo, smirimo i okrijepimo Isusom pa od nas koji smo ovce – Isus preobrazi da budemo kako spada Isusove ovce = isusovci. Ah, Gospodine premda sam Ti nikakva, skroz 'žbljak' ovca žarko Te molim da činim koliko mogu. I neka sve bude AMDG. Amen!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

5A Vazmena, PUT, ISTINA, I ŽIVOT, Iv 14, 1-12 (Palma, 28. travnja 2002.)


Isus prije nego će se rastati od učenika ostavlja im duhovnu oporuku. Nešto kao duhovni adrenalin da ih drži kad ga ne budu gledali. Govor mu je prilično zakučast. Priča o nekakvim stanovima koje ide pripraviti, pa kako odlazi da se vrati… I k tomu podrazumijeva da oni znaju kamo odlazi, premda valjda nitko od učenika nije shvatio što ovaj priča. I kakvi su, odnosno kakvi smo – prihvatili bi to zdravo za gotovo; onako kako smo naviknuli slušati pobožne propovijedi o čijem sadržaju nemamo pojma. Ali, srećom, tu je Toma koji svojom brutalnim poštenjem prekida govor: "Ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?" Toma traži jasnoću, zemljopisnu kartu, i točan opis tog njegovog puta. Nije podanik koji tek kima glavom. A tko samo kima, brzo zaspe. Sveti ljudi se ne boje biti netaktični, usude se pitati i kad to izgleda neprimjereno. Marija nije tek kimnula na anđelovu vijest – nego kao jaka žena daje svoju primjedbu: "A kako će to biti kad ja muža ne poznajem?" Jasna pitanja, daju jasne odgovore. Toma je svojim pitanjem od Isusa isprovocirao snažnu i duboku istinu, koja odjekuje kroz svu vječnost: "Ja sam Put, Istina, i Život."
Primijetimo, nije kazao: "Ja sam jedan od putova, jedna od istina, i jedan od stilova života." Ne, već da je on JEDINI. Nije jedan u nizu duhovnih velikana koji objavljuju otajstvo Boga, već on sam je Bog. On sam je Put, Istina, i Život - onaj koji sve druge religije traže, i djelomično objavljuju. Jer, "Nema, uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." (Dj 4, 12)
Bez Puta nema putovanja. Bez Istine nema znanja. Bez Života nema življenja. Tko putuje tamo gdje nema puta, ide u ništa. Ima jedno selo u Dalmaciji na padinama Dinare koje se zove Uništa – upravo stoga što u njem put prestaje a počinje hirovita planina.
No, makar i bili na putu, važno se upitati da li smo na pravom. Jer, kako kaže Toma Akvinski, bolje je na pravom putu šepati, nego na krivom trčati.
Isus je pravi put, ali ne na način da bi govorio kamo nam je ići, već on sam nas vodi. Možda ti se dogodilo da izgubljen u gradu tražiš pravi put. Zaustaviš prvoga, a on ti ljubazno objasni: na prvom raskršću desno, zatim lijevo, do kružnog toga, onda pravo, i opet desno… Frustriran, zaustaviš drugog, a on će ti kratko: "Slijedi me, upravo tamo idem." Evo, Isus je ovaj drugi. Slijediti ga znači spokojno za njim ići, imajući povjerenja da će nas vodi cilju.
To je već vjera, koja se temelji na povjerenju i predanju – a ne znanje, tako da sumnjivci mogu i dalje sumnjati – dakako, i posljedice snositi. Kaže priča kako se neki alpinist pokliznuo i ostao visjeti na litici. Zazivao je u pomoć: "Ima li koga!?" Začuo je glas: "Ja sam tu, Gospodin Bog tvoj." "Možeš li mi pomoći?" "Mogu, kreni oprezno naprijed, a ako počneš padati, uhvatit ću te." Čovjek zašuti, i nakon stanke povika ponovno: "Ima li još koga?" Takvi smo. No, nema nikoga, nikoga… I tada, jedino što nam preostaje je vjerovati.
Što budućnost nosi mi ne možemo znati – ali znamo tko budućnost nosi. On je Put u sigurnu budućnost. I onom koji je u ime čitave generacije ispisao grafit: "Roditelji su me izveli na pravi put, a sada autostopiram." – Isus je Put.
Jedno pogrebno poduzeće zanimljiv ima slogan: "Zašto okolo lutaš polumrtav kad te mi možemo sahraniti za osam dolara?" Ako si u sličnoj situaciji, kreni Isusovim putem – jer ako s njime umremo, s njime ćemo i živjeti. Drugog puta nema.
Ni Istine druge nema. Makar je oduvijek bilo i bit će onih koji poput Pilata odmahuju: "Što je istina…" Grčki se filozof Kratl sav u nesigurnosti da je išta što bi mogao reći istinito, sasvim odrekao govora – te bi se izražavao tek pokretima prstiju. Na što mu je Aristotel rekao, da ako hoće biti dosljedan, ni na to ne bi imao pravo. Istina… Sve, ako netko i kaže da je nema, samim time bi tvrdio suprotno – jer podrazumijeva bar to da mu je tvrdnja istinita. Isus je Istina na kojoj počiva mogućnost logičkog govora. Istina koja omogućuje traženje istine, i istina koju svi traže.
I Život. Jer, svašta mi znamo: kakve su cijene na tržištu, i stanje u sportu, glazbi… A jedino što zaboravljamo znati, jest – živjeti. Isus nije tek učitelj života, već sam Život. Živimo, onoliko koliko On živi u nama. Ne tek koliko u životu činimo, već koliko njemu dajemo da u nama čini. Zaključimo i molimo s psalmistom: "Uči me Gospodine, svojemu putu, da hodim u istini tvojoj." (Ps 86)

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine umnoži nam vjeru! Vjera je važna! Ona je kabel koji te povezuje s Isusom i omogućuje Isusu da čini u tebi ono što je dobro a što bi i ti htio. (knev 5a vaz)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Trpljenjem čovjek može više učiniti za proširenje Kraljevstva Isusova, negoli velikim radom, učenim raspravama, sjajnim govorima i člancima. Bl. Ivan Merz

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


1.05 sati Hoću, hoću pokušat ću zeru hrrr... Ali sretan sam i presretan kad budem funicionirao. Bit će to u lijepoj našoj Europskoj Hrvatskoj. Na mom naraštaju je da je učinimo svetom. Volim izazove i učinit ću sve da bude sveta Hrvatska! E a sada hrrr... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako pita bi te? Jel' dragi Isus Put? Il' je Istina? Il' Život? 'Ehe funcut si ti Lujo! Čuja si od pratra daj sve to! Ajde mile ujti ti Gospinu ružarju.'
- Dragi pater Luka! Naš župnik poljak je uveo Lectio Divina nedjeljom preko zooma pa i mi učestvujemo, a prošlih godina kad bi se sastajali u župnoj kući, ponekad bismo mu pročitale vašu poruku i uvijek mu je bilo jako drago...mi smo odabrale nedjeljnu Misu slaviti subotom, pa smo bile večeras u 19h, a kad smo se vratile polile smo vrt. Bvbl! Dragi Lujo!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako vjerujemo u Isusa Krista, prionimo uz Njega da On po nama čini Svoja djela. Prionimo da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Eto napisat ću na ekran moba što sam uzalud pokušao napisati olovkom u blok (za spasit rukopis). Eh uzalud jer nisam još pitao pastiricu s. Nataliju novu kemijsku olovku. Ali ovako sam nešto htio napisati: 'Dan je tmuran ja mamuran jer korona prijeti li ga prijeti... Nemoj srećo, nemoj danas!' Ali ne, dan nipošto nije tmuran niti ja mamuran. Naprotiv 'sve mi cviće cvita'. Dan sadržajan i uspješan. Od nikoga ugnjetavan ni ponižavan. Samo Bože daj još ovakvih dana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35sati 'Vidimo se u sedam!' Rekla je njegovateljica 'Lj' koja je ostavila Isusovu ovca da đinasticira (na motomedu). 'Ne trebaš žuriti!' rekla je spomenuta ovca. Jer idem uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. Time ću dati i podršku nogama da što bolje pedaliraju ovaj sobni bicikl kojemu je ime motomed. Zato što smo vjernici - najvažnija nam je vjera. Vjera je kao 'šlauf' kad se nađeš u konobi. A rado bi okusio vina i bačve. Samo gureš 'šlauf' u bačvu i srrrk... I samo teče. To vam je i vjera. Ako vjeruješ u Isusa Krista - samo srrrk... I Krist u tvom životu čini Svoja djela. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 5. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak petog Vazmenog tjedna po riječima evanđelja nam govoriš tko su oni koji Te uistinu ljube. Kažeš: 'Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi.' U pravu si Gospodine! Nemamo što za reći! Oprosti što smo tako često šuplje pričalice! I daj nam volje činiti ono što pričamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 21-26)

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.42 sati 'Kava z mlijekam!' Nema, ništa, ništa korona vlada! Aha hajmo onda uobičajeno 'Razmatranje uz mob' prije nego njegovateljica 'Lj' ne stavi Isusovu ovcu đinasticirati na motomed. To znači bacit trunku oko na evanđelje (nedjelja) i reć koju. ... Aoh, to je o landranju, buljanju, lutanju… O životu ni sebi ni svomu… To je ono kad ti je glava u 'balunu'… Kad ti svi prilaze sa prijedlozima i savjetima. A ti kao žaba otvorenih usta sve upijaš kao spužva. A onda milost s Visina te pohodi i objavi ti: samo i jedino Isus Krist je Put, Istina i Život. U tom trenu ti prestaješ biti obična ovca... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo da ti prinesen štaj mene spasilo i kroz Sućesku i kroz Neretvu. Vojnik Kristov uvik ima na pameti da je samo Krist kralj: Put, Istina i Život.' E dide samo...

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako pita bi te? Jel' dragi Isus Put? Il' je Istina? Il' Život? 'Ehe funcut si ti Lujo! Čuja si od pratra daj sve to! Ajde mile ujti ti Gospinu ružarju.'

- 06:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

A što je s tvojom vjerom? (knev 5a vaz)


Gospodine umnoži nam vjeru! Vjera je važna! Ona je kabel koji te povezuje s Isusom i omogućuje Isusu da čini u tebi ono što je dobro a što bi i ti htio. (knev 5a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2020., subota


--

Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Bojim se za čovjeka koji se do svoje osamnaeste godine nije pobunio.'

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Hvala ti, veliko ti hvala Gospe Sinjska, Alkarice mila što si me pohodila, kad zdvojan sam pitao se: Kuda vodi moj život? Pokazala na svog Sina - moga Gospodina.

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Vijekom kuca srce moje.
Zalud ga pekli, boli.
Spalila ga vatra nije.
Ne umire koji voli
Grudu Zemlje Kroacije.'
(facebook, na slici Grozde Budak, kći Mile Budaka, koja su 1945 do smrti mrcvarili partizani)

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.12 sati Red je red i valja ga se držati. 'Čuvaj red i red će čuvati tebe' - govorili su stari. A red je uraditi svakodnevni 'Glas iz krpa' koji ide doslovno iz 'krpa' u kojima sam ugodno izvaljen. I kaži šta ima? Zato što se korona još ne da, ali na posmrtnom je hropcu. Zbog razborite predostrožnosti još nema kave i ćakule - bakule sa mojim Pečnik-ovima na Cvjetnjaku. Ali veliča duša moja Gospodina ima meštra Spliće. I uradbe u njegovoj maniri. A manira mu je posve nalik na maniru prijatelja Trišnje sa Kmana koji bi me isto kao on uradija potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati Eh, zaboravio sam da ne piše kemijska olovka. A u blok sam htio rukom napisati (za spasiti rukopis) : I ova subota, makar nam korona pravila zapreku za Cvjetnjak, skroz dobra, baš kako valja. Naša pastirica s. Natalija baš je križem Kristovim odrješito zapovjedila ovoj poganoj beštiji koronavirusu i svakom podu Zloga: 'Biš' ća! Nosi se od križa Kristova!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pozdrav pater, šaljem Vam KOD sa VIPME BONa: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E da je imat pameti i ne landrat od nemila do ne draga. Ne zanositi se koje kakvim prijedlozima i savjetima. Uvjeravanjima da u biti ne tražiš ovo nego ono. Za izbjeći to da je zavapiti Gospodinu Isusu Kristu da te pouči jer On je Put, Istina i Život.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


11.56 sati 'Haj bok! Bok!' Bio je to 'čovik i po' - meštar Splićo. Koji je došao prije svete pa me pinku uradija. Bio je sa nama Isusovim ovcama na svetoj misi koju je uljepšao pjevanjem. A onda - sve do malo prije je uradija Isusovu ovcu baš kako spada. Bog ga blagoslovio! Rekla baba Jaka: 'Sve mu cviće cvalo'. Amen!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.20 sati Hajmo u ovu subotu (9. 5. 2020.). Sada poslije Gospine krunice uz HKR može kak' spada: 'Veselo, veselo...' i tako cijeli dan od srca, po svuda i svima hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Učinit ćemo svijet ljepšim. Zato jer će se za nama razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: 'Lujo da te naučin štaj vira: Vidiš mile ja san zamisla tisto, stavila ga ispod peke. Kad jopet dignen peku ja VIRUJEN da ću ugledat kruv.' Vau baba Jako tis profešur!
- Koliko si ti ima godina kad sve to pamtiš? Ili razgovaraš sa njom sada?
- Dite
- Čestitam!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus kaže: da imate vjeru činili bi ste moja djela. Pokažimo da imamo vjeru i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dan što ga čovjek posveti drugome nije nipošto gubitak već dobitak. Dani u kojima ne učinimo ništa za druge, već samo za se, to su izgubljeni dani. Bl. Ivan Merz

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Kristofora, mučenika iz III. stoljeća. Rodio se po jednima u Kanaanu, po drugima u sjevernoj Africi. Prije krštenja zvao se Reprobus, Offerus ili Adokimus. U srednjem vijeku bio je jedan od najpopularnijih i najštovanijih svetaca. Bio je po svemu sudeći snažan čovjek, gorostas, koji je putovao svijetom u potrazi za pustolovinama. O njemu kruže brojne legende. Jednom je naišao na pustinjaka koji je živio kraj divlje, opasne rijeke i pokazivao ljudima gdje su sigurna mjesta za prijelaz na drugu stranu. Kristofor je preuzeo njegovu službu, ali on je putnike preko rijeke prenosio. Prema najljepšoj legendi, prenio je jednom preko rijeke i dječaka Isusa (grčki Khristophŕsos, nositelj Krista). Isus ga je tada pokrstio vodom iz te rijeke. Kristofor je zatim pošao u Likiju …

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.46 sati Baš sam u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Dobro je! Sve ide kako valja!' I u tom trenutku kemijska olovka prestane pisat - pih! A htio sam koju riječ kazat o fenomenalnoj uradbi meštra Spliće. Po njegovu pristupu meni, Isusovoj ovci se vidi da ga šalje Gospodin. Znate ono ista nam je nacionalna i socijalna pozadina. Rekao sam već takvog profesionalca šterikom da sam tražio ne bih našao. Bog ga blagoslovio! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 5. 2020. Gospodine danas u petu Vazmenu nedjelju po riječima evanđelja nam se predstavljaš kao: Put, Istina i Život. Upravo te tri vrijednosti su oko kojih se plete život naš. Do života koji mislimo da nam pripada bauljamo koje kakvim putovima, vođeni koje kakvim istinama. Molimo Te daj nam shvatiti da si Ti Život koji nam pripada, kojemu se dolazi Istinskim Putem – a to je Duh Sveti koji nas Tebi dovodi Bože nas koji si istinski i pravi Život naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 1-12)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.26 sati E ovo je izazovno! Kaže Isus: 'Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim.' Vjera je kao 'šlauf' kojim se možeš napit vina kad si u konobi. Samo srrrk… i eto ga, teče samo. Vjera je ta koja omogućuje Kristu da u tebi čini. Pomalo radi na sebi da može reći: ne živim više ja nego Krist u meni. To ide svecima. Zato su mogli i činiti zadivljujuća djela. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide lakoj vami Ogorskoj starčadi bit pametan. Libri iz koji učite su njive, krči, kamen.... 'E Lujo svi to vidu, i boduli isto. Samo svi ne razumu čitat iz ti libara.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorskom silu


'Lujo da te naučin štaj vira: Vidiš mile ja san zamisla tisto, stavila ga ispod peke. Kad jopet dignen peku ja VIRUJEN da ću ugledat kruv.' Vau baba Jako tis profešur!

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2020., petak

Nuncij Lingua posjetio Baziliku Srca Isusova


- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Gospodine umnoži nam vjeru! Vjera je važna! Ona je kabel koji te povezuje s Isusom i omogućuje Isusu da čini u tebi ono što je dobro a što bi i ti htio. (knev 5a vaz)

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica je Ruža (Rosa) Venerini, talijanska redovnica i utemeljiteljica redovničke družbe Pobožne učiteljice Venerini (Maestre Pie Venerini). Rodila se 9. veljače 1656. u Viterbu (Lazio) kao kao kći Goffreda Venerinija, poznatog liječnika. Odgojena u kršćanskom duhu, inteligentna, senzibilna i lijepa djevojka, u 17. godini zaljubila se u mladića kojeg je iskreno voljela. Kad je on nenadano umro, odlučila se posvetiti Bogu. Stupila je 1676. u dominikanski samostan u Viterbu, ali se nakon očeve smrti morala vratiti kući kako bi dvorila teško bolesnu majku. U njoj je i dalje bujala silna želja da čini dobro pa je na poticaj otaca isusovaca u svojoj kući okupljala na molitvu krunice žene i djevojke iz susjedstva i okolice. Usput ih je poučavala kršćanskom vjeronauku, a 1682. …

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska samo ti majka si naša. Razumiješ nas premda smo Vlaji. O Gospe Sinjska ti si naš spas.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.53 sati Ouh, veliča duša moja Gospodina! Upravo mi je bila najefikasnija likarija protiv koronavIrusa i svakog zla. A to je naša pastirica s. Natalija koja je križem Kristovim zaprijetila toj beštiji koronavirusu i svakom porodu Zloga: 'Biš'ća od križa Kristova! Neću da te vidim! Radosne vijesti su: 1. Poslije četiri uz nas je njegovateljica Jadranka 2. Poslije šest uz Isusovu ovcu je meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


U konobi da bi osjetio kvalětetu vina treba ti čaša. Gdje god da jesi treba ti vjera da bi osjetio Božje djelovanje.

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati Aoh, osjećaj je to kao da se sunčam na morskoj pučini... A cvrkut ftičeka je kao krik galeba. Ma baš je pravo ovdje pred kućom na Fratrovcu se sunčati. Još ću malo biti na suncu i zraku a onda ću điasticirat (na motomedu) A onda ću radosno iščekivat uradbu potpunu i cjelovitu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.30 sati Tako je ugodno sređeno živjeti. Gdje nije ništa 's brda-s dola'. Tako je dobro redovnik biti i znati trebaš imati svetu misu u 10 sati. Netko je rekao: 'Čovjek koji neuredno živi sličan je stoci što ugiba.' Naprijed: red, rad i disciplina! A tako je ako želiš učiniti nešto od života. Moje Isusove ovce žele i čine: sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.28 sati Hoćemo li u ovaj petak, 8. 5. 2020. Ah, kako promiče ovo vrime. Ma nemam ništa s tim! U 5.30 sati izmolim Gospinu krunicu uz HKR i postojim. A što? Nije Bog zna šta - ali živjeti se da. Svoj si na svome, sa svojima, svojim poslom se baviš. Nemaš posla sa Zlim izopačenjacima. Slobodno i smireno rasteš u vjeri, nadi i ljubavi. Dane provodiš hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. To čineći tvorci smo ljepote u povjerenom svijetu. Zato jer se po nama po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dva sakramenta - sv. ispovijed i sv. Pričest, izvor su stalne i uspješne reforme nutarnjeg života svakog katolika. Bl. Ivan Merz

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako velko ti blago meni siješ u dušu? Hu, kad to nikne... 'Lujo eto to ti dragi Isus priko mene babetne u sije za sve one koje u životu susritneš.'
- Dragi pater Luka, niste ni svjesni kolika je srca preko Vas dragi Isus dotaknuo. Ove Vaše poruke su pravi lijek za srce i dušu (djeluju čak i protiv zločestog koronavirusa).
- Draga sveta staričica baba Jaka! Božji blagoslov dragi pater Luka sa proljetnog juga! Pratimo vas molitvom! …

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji (p.s. jučerašnji) slavljenik je sveti Dujam (Duje, latinski Domnius), solinski biskup i mučenik. Rođen je u III. stoljeću u Siriji, a školovao se na glasovitom učilištu u Antiohiji. Smatra se da je bio solinski biskup od 284. do 304. Prema srednjovjekovnoj legendi bio je Petrov učenik i živio u I. stoljeću. Znanstvene podatke o Dujmu iznio je veliki hrvatski arheolog i povjesničar Frane Bulić- zbog čega je dolazio u spor s braniteljima stare tradicije splitske Crkve, koja je branila svoje prvenstvo na metropolitansku čast. Po staroj tradiciji bio je osnivač solinske Crkve i njezin prvi biskup. Prema novijim arheološkim istraživanjima bio je biskup i organizator solinske biskupije krajem III. stoljeća nakon prethodnog djelovanja biskupa Venancija. Ubijen je po naredbi rimskog namjesnika Dalmacije Marka Blagoslovljen vam vaš! Blagdan Sveti Duje

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus za sebe kaže da je: Put, Istina i Život. Stvar je jasna: krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko vojuje u redovima Crkve, ima samo jednog neprijatelja - grijeh, sve su ostalo indiferentne stvari, kojima se valja služiti za pobijanje grijeha i promicanje spasa duša. Bl. Ivan Merz

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Evo samo jedna crtica: imam potrebu zahvaliti se svetom Duji Kmanskom što je strpljivo godinama gledao ovu poganu ovcu kako mu pokraj kapele prolazi nezainteresirano, nonšalntno ili sa glavom 'u balunu'. Vjerojatno je mislio doći će trenutak kad ćeš i ti pasti sa magarca. Haj, zdravi i veseli bili!


- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.24 sati A šta se tu može? Dok đinasiciram (na motomedu) moram plesat ('zlatnim palčekom' po mobu) jer na taj način potičem noge da što bolje vrte pedale ove naprave. A tim plesom po mobu tipkuljim još jedno 'Razmatranje uz mob'. Ne stvarno svitu moj iz ovih softiciranih zahvata milosti Bože jasno nam je da Isusova ovca nije slučajno otvorila okice poslije dva mjeseca. Predpostavljam da znam ali neumjesno bi bilo o tom govoriti. A ova web župa Gospe Sinjske prije svega dobro mi dođe kao radna terapija. To znate da sam od onog udarca kamionom u glavu totalno pošašavio. Služeći se compom oporavljam te moždane vijuge. Osim toga trebam se bas familijarizěrati s ovim webom jer to mi je budući radni ambijent. Ma na webu sam skoro svakodnevno još od početka milenija, tada je nekako krenuo www.skac.hr. Ono što vam mogu reći, a i sami vidite ova stranica je zbog projekta: SPC = RLC = SPC Što je ujedno i naslov moga doktorata. Već sam spomenuo da nije grijeh biti pater isusovac a umrijeti bez doktorata - ali je to velika sramota. Eto ne bi se volio osramotiti i vjerujem da ću kao doktor umrijeti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Blagoslov Sv. Dujma šaljem.
- Hvala lipa! Od srca p. Luka

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 5. 2020. Gospodine danas u subotu, četvrtog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan ima Mirna. Iz evanđelja što ga danas slušamo korisne za naš duhovni život nam se čine Tvoje riječi: 'Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim.' Shvaćamo Gospodine, hoćeš reći naša vjera je ta koja nas povezuje s Tobom i tada možeš po nama činiti svoja djela. Hajmo Gospodine po nama posloži odnose među zajednicama, grupama i strankama u našoj domovini. A po našim zdravstvenim radnicima oslobodi nas od koronavirusa i svih bolešćina. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 7-14)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.43 sati Oah kako dobar, uredan dan. A bit će da je to zahvat svetog Duje Kmanskog u život Isusove ovce. Kalo je tu ovcu već uradija meštar Splićo pa dok je njegovateljica Jadranka ne stavi za motomed đinasticirati možemo se prihvatiti uradbe 'Razmatranja uz mob'. E kako bi izgledao osvrt na evanđelje (petak)? Ako je Isus Put, Istina i Život. To znači da je Isus Istinski Put koji nas dovodi pravome Životu. A to je onaj život u kojem kažemo: 'Ne živim više ja nego Krist u meni.' Takav život treba biti čežnja pravog kršćanina. K njemu dolazimo leteći na krilima Duha Svetoga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Znaš ti dide daj naš Krist kralj pravo nevirovatan. Menij priko tebe majora od une partizanije priča kakoj to lipo bit ki ti vojnik Kristov. 'Lujo glavnoj vako il nako činit sve na veću slavu Božju.'

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako velko ti blago meni siješ u dušu? Hu, kad to nikne... 'Lujo eto to ti dragi Isus priko mene babetne u sije za sve one koje u životu susritneš.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2020., četvrtak


Djed Marko (did Major) na Kmanu sa sekom Ivom i njenim Zlatkom na trećem rođendanu (25. 1. 1981.) njihovog Jure.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kojim imenom te zvati Gospe Sinjska koju sav puk te časti jer si svoj Sinj od nekrsta sačuvala? A za ovo sto si Isusovoj ovci učinila Alkaricom budi.

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.03 sati A evo što sam započeo olovkom u blok pisati: 'Sveti Duje Kmanski to je fešta veća od bodulske Splitske jer kod nas Vlaja sa Kmana sveti Duje je otpočinija prije neg će bodulima.' Tako sam nešto htio olovkom u blok napisati ali naišla je naša pastirica - egzorcistica s. Natalija koja je križem Kristovim priprijetila koronavirusu i svakome zlu: 'Neću da te vidim! Biš' ća od križa Kristova!' Bogu hvala od četiri će uz nas biti njegovateljica Jadranka. A Bogu hvala i slava poslije šest tu je meštar Splićo. (p.s. Ovo poslije sklapam: Kao što mi jutros bila iz 'Zorice' Martina, tako mi je oko dva navratio meštar Splićo – i uradija me u svojoj maniri.) Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tomislav, Dario i Vedran Ivčić Falile Se Kastelanke


- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Vapaj tvoj je za Istinskim Putem u Život. Kraće ti vapiš za Gospodinom Isusom Kristom.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.33 sati Oh sjaji, sijaj sunašce ljekovito i obasjaj, ogrij i ozdravi tijelo uvelo Isusove ovce. Koja se sada poslije svete mise ispred kuće sunča. A izrazito dobri Anđelko joj je iz sobe donio naočale, mob i ajfon da se može baviti slovima i uradit ovaj 'Glas iz krpa'. I reci šta ima? Ima, ima... A znate svitu moj da je najprva bogomolja svetom Duji u najipšem gradu na svitu na mom Kmanu u Splitu. A druga stvar koja se i pretpostavit da je da mi večeras dolazi onaj tip iz Splita 3, kojemu su znane Kmanske manire. E meštar Splićo će uradit Isusovu ovcu potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Ah moj sveti Duje Kmanski. Tu su se znale pomoliti naše pobožne Vlajine, a bit će da je bila sveta misa na današnji dan... A evo Isusova ovca će sada u kapeli imati svetu misu u koju donijeti sve dane proživljene na Kmanu, sve Kmanske berekinade, i svu Kmansku čeljad. Da nas Krist Gospodin čuva i da svi činimo sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nima Splita do Splita Tereza Kesovija


- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj Dida i Ja ... dva vojnika Kristova


Preko polja kroz sjećanje ide,
Kršan čovik, tvrde brade side.
Pamtim pogled, tu toplinu oka
I svaka riječ je bila mu duboka.
Čvrst je dida bio kao stijena,
Hrabra srca i kamenih gena.
Sva je mudrost utkana u njemu,
Njegove su priče učile me svemu:
"Poštenim putem ići,
Bit će teško znaj,
Al' samo ćeš tako stići
Gdje je vječni sjaj."
Ej, da mi je s tobom,
Kao prije dočekati zore,
Pogledati dolje,
Sa Svilaje na Petrovo polje.
Moj dida i ja, prijatelja dva,
Drugo vrijeme - ista sudbina.
Gleda na me planina Svilaja
Sa očima njegovoga sjaja.
Crpio je snagu tamo gore,
Planina mu iscrtala bore.
Njegove su ispucale ruke,
Meni bile kao mirne luke.
Kako da mu zahvalim na svemu,
Sinu ime dao sam po njemu.
"Poštenim putem ići,
Bit će teško znaj,
Al' samo ćeš tako stići,
Gdje je…


- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


2.01 sati 'Svetog Duje zvona zvone da pozdrave šampione...' 5.04 sati Sveti moj Duje Kmanski a sad bi triba imat Gospinu krunicu uz HKR 5.55 sati Evo sad sam osposobljen učiniti prvi korak u ovome danu (četvrtak, 7. 5. 2020.) Korak neka bude hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to skupa činiti: kroz sve događaje i susrete to raditi i dan učiniti ljepšim. A takav će biti jer ce se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Naš duh teži za savršenim, velikim Duhom. U molitvi se s Njim razgovara i On mu tako čudnovato fino odgovara da čovjek misli te diše zrak visina. Bl. Ivan Merz

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni kako da te potaknem na realizaciju: SPC = RKC = SPC Evo čitav projekt stavljam u ruke svetog Duje. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Evo što sam večeras olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Idemo naprijed, samo, samo naprijed! Bez obzira što ne znam da li bi se meštar Splićo složio. Procjenjujem da sam đir oko kuće uz njega nogama prmigao bolje nego prije. Naprějed, samo, samo naprijed. Rekli bi Talijancini: sempre avanti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 5. 2020. Gospodine danas u petak četvrtog Vazmenog tjedna je svagdan. Imendan imaju Arsen i Ulrik. A u evanđelju slušamo Gospodine Isuse kako si sebe i svoju ulogu u našim životima nazvao prelijepim imenom. Reka si: 'Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.' Molimo Te daj da shvatimo Ti, samo Ti si zbiljski Život koji trebamo. Ti samo Ti si jedini i Istinski Put do tog Života. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 1-6)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.48 sati Najljepše su suze Gospe Sinjske... Ah baš sam poslušao: 'Najljepše su oči moje majke...' Ah, ajoj jogurtić je stigao. Sad bi ga trebao srknuti za večernji 'njam, njam'. A mislio sam krenuti sa 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Jel' no se ovo ukazuje na webu kad je svetě Duje. Na osobit način sam povezan s tim svecem jer godine djetinjstva i tinejdžerske godine živio sam kraj kapele svetog Duje na Kmanu. 20.16 sati E u međuvremenu je bio meštar Splićo i u svoj maniri uradija Isusovu ovcu. A sutra (p.s. danas) je fešta u njegovu Splitu. Vjerujem da je i on čuo za Kmansku kapelu. Aoh, ta kapela bila je za me ka dite nešto sveto. Zna mene sveti Duje zna iz vremena kad sam od listova bilježnice na kojima su asi bili pravio aviončiće i hitao mu u naručje. Oho ho sveti Duje Kmanski mučeniče Splita grada zaštitniče. Zauzmi se za berekina sa Kmana. Imam želju kad promigam u tvoju kapelu umjesto asa, cvitak ti ubaciti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide ne znan kolkoj to pametno? Ti'š svakom, svakom učinit i dat - a ne znaš oćel' ti vratit? 'Lujo vojnik Kristov u svakom vidi Krista svog kralja.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma kako ti to baba Jako sa svakin si dobro a nis samo svojin milom? 'Lujo dragi Isus nam dolazi po našin bližnjin. A sad po kojin to ne znam? Zato u svakom gledan dragog Isusa.'

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2020., srijeda


Župa Svih Svetih Hrvace
U njima ljubav viječno traje
i nikad ja nisam sam
kad suze skrivaju
il' se smiju, ja znam
Najljepše su oči
oči moje majke
kao plavo more
kao cvijet iz bajke
najljepše su oči
kad sigurnost daju
da te brižno prate
samo oči majke znaju


- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Momaka kršni ki rastova grana i divojaka lipi ki jabuka gdi to ima neg kod Ogorana.

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI sms knev


Isus kaže: 'Tko vjeruje u mene činit će djela koja ja činim.' Naša vjera je ta koja omogućuje Isusu da čini po nama. Vjera je kabel kojim nas Isus napaja snagom svojom - Sobom. (knev 5a vaz)

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja slavljenica je blažena Caterina Troiani, talijanska redovnica i utemeljiteljica franjevki misionarki. Kći imućnih roditelja, rodila se 19. siječnja 1813. u gradiću Giuliano di Roma (provincija Frosinone, Lazio) kao Costanza Troiani. Rano je ostala bez majke pa je već sa šest godina smještena u dječji dom u Ferentinu, što su ga vodile redovnice klarise. Zavoljela je redovnički život, 1829. se zaredila, a 1830. položila svečane zavjete i uzela ime Marija Katarina od svete Ruže iz Viterba (Maria Caterina di Santa Rosa da Viterbo). HIiM

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Papa je vidljivi i živi Krist na zemlji među ljudima, zaručnik sveopće Crkve. Bl. Ivan Merc

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Evo što sam baš u blok olovkom napisao (za spasiti rukopis) : 'To je to! Kad naša pastirica s. Natalija križem Kristovim zaprijeti koronavisusu i svakome zlu: ima da ga nema - bježiii! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


26. XI. 1928. Priznanica da je Luka Rađa (pradjed Isusove ovce) za gradnju škole u Ogorju Donjem uplatio 55 dinara. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako jedan od mnogih a ne znaš koji zavrjeđuje da mu smiješak daš'. Rješenje je da se svakom nasmiješiš.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.33 sati E a sad što bi htjela ta dobra Ruka, koja životom mojim ravna, i koja me je virtuoznim umijećem svojim instalirala na web pučinu. Što bi ta Ruka željela sad da ti kaže svijete čitavi. Ha pa sada đinasticiram (na motomedu) a tomu dajem podršku plesom 'zlatnog palčeka' po mobu. I tako tipkuljim ovaj 'Glas iz krpa' I kaži šta ima? Aoh nikad nisam mislio da ću imati ovoliko vremena za, nazovimo to fantazirat, filozofirat... Ne nije to zgubidanjenje jer redovnički đir ide svojim ritmom. Na meni je da odčitavam volju Božju iz znakova vremena. Uvjeren sam sigurno znam Gospodin računa na mene - ovcu Svoju. Znam da me vodi a kako? Ma bilo kako vodi kud hoćeš i kako hoćeš Ti. A od svakodnevlja? Radosna vijest je da će i večeras dolazi tiho, pa Isusovu ovcu uradi kako valja i odlazi... Ne nije onaj kaubojac nego meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Ah Alkarice da mi je tvoje srdašce! Primaš svakoga kao svoga. Ako ljubi tvoga Sina brat je mio koje vjere bio.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.43 sati Ah dosta sumora, umora, sjena... Idemo Svjetlu, Odmoru, Životu. Idemo u kapelu Gospodinu Isusu. Baš je naglašeno dobri Anđelko liftom spustio p. Hanga (u karijoli) i karijolu (s ovcom). Sada će tu u kapeli imati svetu misu na kojoj ce ih Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh primi Gospodine garavu dušu ovce i učini je svijetlom da može sve i svima činiti AMDG, AMDG, samo to i ništa drugo. Amen!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.27 sati Biti slobodan, neopterećen, slobodan… Tko me to može osloboditi neopterećujući me? On je Gospodin Isus Krist - čija sam sretna ovca ja. Da, ja sam sretna Isusova ovca = isusovac. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni znaš da je Bog došao na svijet da ne ostanemo u tami. Baš zato realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati A znam neobično se zahvaljivati Bogu što možeš od slova sastavljati riječi i rečenice. Al' tomu čega je svakom piskaralu na vrh glave. Došuljala mi se romantična ljubav prema pisanju slova. Preneražen sam nad činjenicom da sam pisanjem osposobljen konzervirati misao. U redu sad bi se trebao prizemljiti. Je uradio meštar Splićo - ali tako nestvarno dobro. Da mi je se očiglednije da je život moj posve u Božjim rukama. Već su spominjane intervencije Neba u život raspete (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) Isusove ovce. Ta raspetost je osobiti magnet za milosti Božje. To znate da je moja Alkarica pustila suzu na tu raspinjanu ovcu 19. 4. 2005. Pa Nebo joj vratilo pamet. Pa se ovca vratila kući. Otpali su razbojnici - raspinjači. Pa mi se ukaže meštar Splićo. Pa mi se ukaže ona Hercegovka koja me opremi pogođenom tehno opremom. Moje Pečnik-ove čudesno ustrajavaju pohoditi Isusovu ovcu. Nebo je interveniralo i da tu ovcu instalira na web kontinent. Oh o Bože vodi kud hoćeš nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 5. 2020. Gospodine danas u četvrtak, 7-og svibnja, četvrtog Vazmenog tjedna je svagdan ali možemo se spomenuti i svetog Duje Solinskog mučenika, Splita grada zaštitnika. Valja spomenuti, kad su u sedmom stoljeću iz Solina kosti svetog Duje prenošene u Splitsku katedralu nosači su se stali odmoriti na Kmanu gdje nikla jedna draga kapelica. Slušajući raskošno bogato evanđelje svidjelo nam se kada kažeš: 'Tko prima onoga kojega ja šaljem, mene prima.' Gospodine a tko su ti koje nam šalješ - ako ne svi koje susrećemo u svojoj svakodnevnici. Članovi naše obitelji, znanci i prijatelji, poštari i konobari... Molimo Te daj da sa svima budemo ljubazni i srdačni kao s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 13, 16-20)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.18 sati Pusti sada signale drugog reda i prihvati se važnijeg. A sada dok radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. Valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (srijeda) i reć koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. … Od prve je jasno zašto je Bog došao čovjeku. Kaže Isus: 'Ja - Svjetlost - dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane. Sad vam je jasno zašto su lucidni oni koji su uz Isusa. Takvi imaju uvijek spasonosno rješenje. I ništa neobično neće biti ako spasonosni lijek protiv koronavirusa pronađe neki uvjereni vjernik - kršćanin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo da ti tvoj diko kaže: vojniku Kristovu je najglavnije svitlit. Ki šterika, ništa ne radi samo svitli.' A dide dide šterika da bi mogla svitlit triba izgarat.

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Vid moga Luje kako gledi u plamen, cilo lice mu sja.' E baba Jako staričice moja draga ti uvik svitliš. I kad ovce čuvaš i kad besidiš i kad Gospinu ružarju moliš.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2020., utorak


Marija = zvijezda mora - 'zvijezda danica' u mračnim trenucima povijesti Crkve i pojedinaca.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice moćna, Gospe Sinjska draga ti Svjetlo svijetu dala i od Svijetla prva bila obasjana.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.57 sati E a danas sam poslije tjeranja koronavirusa i svakog drugog zla od križa Kristova kojega je u rukama držala naša pastirica s. Natalija, olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : 'Kao vježbu za spasit rukopis. Mogu reći da sam naučio što je dobrota od babe Jake. A ona je iz Dike Nebeske uredila da mi dođe Anđelko koji je dobar kao baba Jaka.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Smiješno i suvišno je pitati onog tko svijetli zašto postoji. Svijetli pa ćeš se rastereti gnjavatora.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.30 sati 'Samo da Hanga narihtam.' Rekao je izrazito dobri Anđelko i već je bio natrag. Stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. A ta ovca, da bude učinkovitija istovremeno tipkulji na mob 'Glas iz krpa' I šta ima? Nema potresa, a i korona je na izdisaju. Slobodno, nesputano živjeti na obzorju se ukazuje takav život. To želim zbog takvog života sam prvi i drugi put okice otvorio. E a večeras poslije šest uri doći će meštar Splićo i vjerujem uradit će 'samo tako' Isusovu ovcu. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.33 sati Oh hvala Ti hvala Kriste što sam živ ostao, što sam pameti došao. Što je malo prije s Jordanovca navratio p. Jozo Batinić pa mi podjelo sakramentalno odrješenje grijeha. Hvala Ti što sam sada čist kao suza. I što se u kapeli se pripravljam uz mob za svetu misu. Donosim Ti Gospodine sve one koji mi pomažu da budem vise Tvoj, prije svega subraću. Ali i znance i prijatelje, kao i sve one koji su me u pokušaju udaljavanja od Tebe ganućem potresli Alkaricu moju pa si prigrlio mene svoju ovcu. Usrdno Te molim Gospodine Isuse Kriste daj da sve činim na veću slavu Tvoju. Da sav svijet bude ljepši, zdravi, ugodniji, ljupkiji, vise Tvoj. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Oho, tko sam ja da ti sudim? To mi tak nešto nepovezano uletjelo sada poslije Gospine krunice uz HKR. Idemo u ovaj dan (utorak, 5. 5. 2020.) koraknimo kako spada: Do-bro ju-tro Hrvatska. Dobro znaj: Isus Krist nije došao suditi svijetu nego svijet spasiti! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Majko moja dobra, najveća, molim Te, napuni moju dušu lijepim osjećajima i plemenitim mislima, uvijek mi označi pravi put, pa makar mi i bilo teško slijediti ga. Bl. Ivan Merz

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže da nas nije došao suditi nego spasiti. Bas zato nas potiče da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 5. 2020. Gospodine danas je srijeda četvrtog Vazmenog tjedana. Liturgijski je svagdan, a imendan imaju: Lucije, Marijan i Venera. U evanđelju slušamo zašto si Ti Gospodine došao k nama. Zašto si čovjekom postao, rodio se u štalici kraj vola i magarca. Zašto? Sam kažeš: 'Ja - Svjetlost - dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane.' Hvala Ti hvala Kriste što si nam došao. Hvala Ti što si nam mrak i tminu odagnao. Što uz Tebe možemo slobodno i neopterećeno živjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 12, 44-50)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.43 sati 'Sad slušam vjetar možda nosi glas...' E znam, dobro znam da je poslije šest uri uradba 'majstora s mora' zato sam sretan i Bogu zahvalan. A do tada hajmo uradit jedno 'Razmatranje uz mob.' 19.52 sati Baš sam u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Ma ipak je sve za pet. Unatoč, usprkos, premda... Sve ide kako valja!' Eto to sam napisao ležeći u 'krpama' nakon što sam odgledao tv-dnevnik. A prije toga, zato sam učinio prekid ovog 'Razmatranja uz mob', mene, Isusovu ovcu je uradija onaj tip iz Splita 3. Ali stvarno meštar Splićo me je 'samo tako' uradija. Karizmatično! Taj čovjek poznaje Isusove ovce. Zna, zna i gotovo. Po profesionalnoj, znalački dotjeranoj, umjetnički izvedenoj uradbi imam dojam da zna i što sanjam (ne, nisam mu rekao da sanjam anđele : ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat da je nas Krist kralj pravedan. Nemore Ga niko privarit.' A dide isto se koji put napravi kuda nije vidija.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj, ajme baba Jako čuja san da Božje oko svagdi gleda sakrit mu se ništa ne da. 'Lujo ko zna gdi bi ja bila da nije milorđa od dragog Isusa.'

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2020., ponedjeljak


15.41 sati O Bože hvala Ti za subraću. Nazovem subrata p. Jozu Batinića na Jordanovac. Bez ispitivanja, istraživanja spremno je pristao da mi sutra podijeli sakramenat pomirenja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice moćna, kod svojih si Vlaja ne da ih osudiš nego od zla spasiš.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.51 sati Evo što sam baš olovkom u blok napisao (za spasiti rukopis) : 'Dobar čovjek. Kako biti dobar čovjek? To treba pitati našeg izrazito dobrog Anđelka. Koji radi što zna. Bit će da je odgovor tu negdje: svatko treba raditi svoj posao. Poistovjeti se s poslom, uroniti u njega. ... Aha bila je i danas naša skromna i samozatajna pastirica s. Natalija i križem Kristovim odlučno zaprijetila koronavirusu i svakome zlu: Biš' ća! Nosi se od križa Kristova! A što je mislila ta beštija korona? Šepuriti se i bahtiti pred skromnošću naše časne sestre, pastirice koja čvrsto drži križ Kristov? Podvit će ona rep. Bogu hvala poslije četiri tu je njegovateljěca Jadranka. A poslije šest Bogu hvala i slava dolazi meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Moć Sotone, to je prava moć komunizma. Uništiti čast čovjeka, poniziti ljudsku dušu. To je djelo sotone. Tolikim svećenicima, zapravo svima s kojima sam usmeno ili pismeno došao u kontakt - preporučio sam, da svaki dan mole egzorcizam. Ja ga nikad ne propuštam. To mi je prvo u danu." (BLAŽENI ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC, 27. X. 1956.)

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


MOLITVA SVETOM MIHOVILU ARKANDJELU - Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju: protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo. I ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom krjepošću i jakošću u pakao strovali. Amen. (LEON XIII.)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka želim vam ugodan i blagoslovljen dan i šaljem mali bon …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Florijana iz Lorcha, mučenika i omiljenog zaštitnika vatrogasaca. Rodio se III. stoljeću, u rimskoj tvrđavi Cannabiaca (danas Zeiselmauer kod Tullna na Dunavu, Donja Austrija). Veteran rimske vojske, za vrijeme Dioklecijanova progonstva radio je kao visoki državni činovnik u rimskoj pokrajini Noricum i bio zadužen za organizaciju vatrogasnih postrojbi. Optužen je kao kršćanin i okrivljen da je u gradu Lauriacumu (danas naselje Lorch u gradu Ennsu, Gornja Austrija) posjećivao kršćane i bodrio ih da ustraju u vjernosti Kristu Spasitelju. HIiM

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne osuđuje nego spašava - dobro je…
Spašava po pravdi - tako valja…
Spašava po milosrđu - Tooo! To je Isus Krist!

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.50 sati Sunce, sunce ugodno i sjajno ogrij tilo godinama raspeto (RBK) Isusove ovce. Tu pred kućom poslije svete mise. Sad se sunčam, pa ću terapije na motomedu i compu - a večeras nastupa meštar Splićo. Bit će to potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska pozdravi mi babu, Jaku, Neku, Colu... I sve Ogorske staričice tvoje i moje ljubljenice. Sad ću s njima svima biti u svetoj misi. O Gospe Sinjska zaigraj s nami Ogorsko šuplje kolo s Isusom među nami.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Oah, 'Ivane Pavle drugi Hrvatski te narod ljubi'. E Thompson koji to pjeva... Sada ću sa svime time i sa svima njima Gospodinu Isusu u svetu misu. Primi nas Gospodine Ti znaš kako koji ali svi smo Tvoji. Daj nam snage biti bolji i činiti sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Don Jozo Mužić: Hoće li nakon pandemije i lake predaje Crkva u Hrvata imati status kao Crkva u Kini?


- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dana 2020-05-03 10:12, Dalibor Renic je napisao(la):
Poštovana subraćo,
Danas 3. svibnja 2020, u 10 sati preminuo je okružen subraćom u Rezidenciji na Fratrovcu p. Janko Rogina, u 76. godini života, 58. godini redovništva, i 46. godini svećeništva. O sprovodu ću vas obavijestiti sutra. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
P. Dalibor Renić S.J.
Provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.09 sati 'Znam da Tvoja ruka životom mojim ravna...' Znam i da sam u pravo vrijeme otvorio okice da bih mogao imati Gospinu krunicu uz HKR. Bit će da budem oraspoložen kroz sve događaje i susrete u ovome danu (ponedjeljak, 4. 5. 2020.) hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan učiniti ljepšim. A bit će takav jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pričest je izvor života. Bl. Ivan Merz

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus nam je povjerio narod da mu budemo pastiri a ne čobani. Kao pastiri realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Evo baš sam izbrevijario svoje redovničko. Nisam uspio ništa olovkom u blok napisati (za spasiti rukopis). Ali mogu vam iz glave natipkuljiti što sam mislio olovkom u blok napisati: 'Dragi pravoslavni Isus nam je povjerio narod da mu budemo pastiri a ne čobani. Kao pastiri realizirat ćemo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac.' Svjestan sam uzaludnosti svakodnevnog pozivanja na realizaciju onoga što oni neće. Ali idem na to da dosadim i samom Gospodinu pa da to krene. Jer zbilja ne znam kako je moguća realizacija 'onoga' bez realizacije 'ovoga'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 5. 2020. Gospodine danas je utorak četvrtog Vazmenog tjedna, liturgijski je svagdan. Imendan imaju: Hilarije, Anđeo i Maksim. Evanđelje koje slušamo pretpostavlja poznavanje teološke biti Presvetog Trojstva. Ali ono što je svima blisko su Tvoje riječi svijetu Gospodine Isuse: 'Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti.' Neizmjerno Ti hvala Gospodine Isuse Kriste što si Ti jedini slamka spasa ovom svijetu u kojem susrećemo nama tuđe stvari kao: koronavirus, potres... I ostale čudne pojave koje nam prijete. A nad nama kojima samo Tvoji, samo Ti svemogući i milosrdni Bog imaš apsolutnu vlast. Milostiv budi nama slabim ljudima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 22-30)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.37 sati Ako ide ona: 'Mislim dakle jesam!' Onda stoji i jedna druga: đinasticiram dakle tipkkuljim. To znate da đinasticiram na motomedu a tipkuljim na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. Za to uradit valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak) Aha to je opet o pastiru i ovcama. Da izbjegnemo zabunu valja znati da smo svi ovce Dobrog Pastira. Ali po Isusovoj želji neke ovce su preuzele službu pastira nad drugim ovcama. Ne trebate brinuti da vaši nadređeni u zajednici shvate da nisu ništa posebno da su i oni najobičnije ovce. Uvijek se nađe onih koji će im skrenuti pozornost na to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nek ti tvoj diko kaže šta će ti ki vojniku Kristovu bit važno. Naprama drugima koje ti je dade Krist kralj nemoj bit čoban nego budi dobri pastir.' To dide taki ki šta si ti.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Vala dragom Isusu baba jako šta sam tvoj mile. I šta od tebe mogu naučit kakvi je to dobri Pastir. A moren li bako ja bit tvoja ovca? 'Lujo zlato bakino tiš' bit Isusova ovca.

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2020., nedjelja


Korona je ali Isusova ovca je sa svojima. Baš sam se čuo se sekom Ivom u Solin, ćakula – bakula je pala. A i kavu je pripravila njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, moćna Alkarice ali i brižna Pastirice. Čuvaš, braniš ne daš zlu svoje Isusove ovce. O Gospe Sinjska ti si naš spas.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.08 sati E ideali... Ah, slobodna Hrvatska, devedesete, HDZ, Tuđman i Gojko Sušak posve moj čovjek. Volio je Hrvatsku onako kako sam je želio voljeti i ja. On je otišao a ostali smo mi. Pitam se hoću li je znati voljeti kao Gojko? A volio bi!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U KRIŽU JE SPAS - Bog je prije svih vremena odabrao križ za spas svijeta. Po Kristu ga stavio znakom za sve ljude. Daje ti ga iz svoga srca; prije no što ti ga je poslao taj je križ s pažnjom promatrao, Božanskom Mudrošću promislio, utoplio ga srcem koje voli, odvagnuo u dobrostivim rukama i u svojoj mudroj Pravednosti provjerio nije li mrvicu prevelik ili pretežak. Blagoslovio ga je utjehom svoje Milosti. Obdario ga svojom Milosrdnom Snagom. Zatim je još jedanput pogledao na tebe i tvoju hrabrost i tako križ konačno dolazi k tebi kao osobni pozdrav tebi i kao znak Njegove duboke ljubavi. (Sv. F. Saleški)
--
Pomolimo se: Bože, Ti si nas otkupio križem Isusa Krista, stablom života i oživio nas Duhom Svetim. Daj da kao nositelji toga dara budimo Nadu u svim ljudima i da se ne izgubimo u ponudama koje svoje korijenje nemaju u križu i koje ne nose njegove plodove. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Filipa i svetog Jakova mlađeg, Kristove apostole i mučenike. Obojicu nalazimo na svim popisima apostola u evanđeljima i Djelima apostolskim, Filipa kao petog, Jakova kao devetog. Sveti Filip rodio se početkom I. stoljeća u Betsaidi na Genezaretskom jezeru, istočno od rijeke Jordana. Iz istog kraja potjecali su i apostoli Andrija i Petar. Filip, po svetopisamskim znalcima plah, naivan i praktičan čovjek, bio je prijatelj apostola i evanđelista Ivana te zajedno s njim pripadao učeničkom krugu Ivana Krstitelja. Ivanovo evanđelje spominje ga na pet mjesta, pored ostalog kad je Natanaela (Bartola) doveo Isusu, kod čudesnog Isusovog umnožavanja kruha i kad od Isusa traži da učenicima pokaže Oca. Prema kasnijoj predaji djelovao je dugo vremena u Grčkoj, Siriji i Frigiji…

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Na vrutke me tihane vodi! Ps 23

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne budi kao vulgarni čoban koji guli ovce kao da nisu njegove i musti ih kao da im krade mlijeko. Bude kao Pastir Dobri koji izvodi povjereno stado na tihane izvore da se napajaju i bogate pašnjake da se krijepe.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.02 sati A nekako mi previše vremena prošlo. A što imali smo svetu misu u 10 sati... A pa eto bila je za dragog Zagorca p. Janka Roginu koji se baš prije svete mise preselio tamo gdje je neopisivo 'lipooo'. Gdje je sve po mjeri čovjeka. Baš je dobro da se danas na Nedjelju dobrog Pastira Isusova ovca vraća svome Pastiru. Ha, po p. Janku sam shvatio što je najbitnije u životu: biti Božji da bi mogao biti svoj. Sjećam se njemu drage: Bogu se predaj ljudima se ne daj! Ah, već smo krenuli u svibanj trebao bi duhovnu ćakulu - bakulu sa duhovnikom. Vidjet ću može li p. Batinić navratiti. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.33 sati Haj pusti sad djeda svoga pradjeda. Sad njega i sve njegovo stavi u svetu misu. Ha, pa bio je to Ogoranac baš kako spada, crkovinar crkve svetog Jure u Ogorju. A i u Svilaji je kupio onaj komad zemlje gdje se Isusova ovca rodila (1. put) kao Vlaj. Ah primi Gospodine sve što imam i znam. Sve što si povjerio ili sam sebično prisvojio - to ti pročisti - recikliraj a meni Svojoj ovci daj samo Svoju ljubav i to je sve. Amen! Oah, baš prije nego smo započeli svetu misu - naša pastirica s. Natalija nas je obavijestila: p. Janko Rogina je kidnio (umro). Ovu misu naravno reći ću za njega. Hvala Ti Gospodine što mi po njemu pričao o ljepoti ljudskosti. Hvala Ti i za sva sakramentalna odrješenja mojih grijeha po njemu. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Amen!

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


20. XII. 1870. Obavijest 'glavaru Ogorja Donjega' (glavar je Luka Rađa - djed pradjeda Isusove ovce) obavještavaju ga da treba uhvatiti hajdučku družinu na čelu s 'nikim Šimićem'. (p.s. Andrija Šimić, veliki Hrvatski hajduk) 'Veliki je dar određen tkobi uhvatio mertva ili živa
gore napomenuta Simića a također i njegovu družinu.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin je pastir moj:
ni u čem ja ne oskudijevam;
na poljanama zelenim
on mi daje odmora.
Na vrutke me tihane vodi
i krijepi dušu moju. (Ps 23)

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

4A, Vazmena, DOBRI PASTIR Iv 10, 1-10 (Palma, 21.4.2002.)


Riječ je o ovcama i pastirima. Premda slika nije toliko bliska urbanoj sredini, sadržaj je jasan. Radi se o temeljnoj dinamici unutar svakog čovjeka i zajednice. Svi smo mi ovce i pastiri. Svi trebamo nekom pripadati i netko nama. Svi trebamo brižnu skrb i vodstvo; svima su nam povjereni oni za koje moramo brižno skrbiti i voditi ih. Treba nam netko tko je ispred nas mudrošću i snagom. Pozvani smo biti ne tek ovce i pastiri – već dobre ovce i dobri pastiri.
Dobri Pastir, kad ga nađemo shvatimo da je on nas tražio na način što je u nama probudio želju da ga tražimo. On ulazi na vrata, ususret našoj čežnji za njim. Pozna lozinku našeg bića. Ne preskače, jer nije gonič nego pastir. Stalo mu je do nas, a ne naše vune, mlijeka ili mesa. Poštuje da su mu ovce povjerene da ih striže, ali ne da ih guli. I svjestan je da su on kao pastir, zajedno s povjerenim mu ovcama – povjerene jednom Pastiru. Onom Janjetu koje je umrlo da nas spasi, a koje je istovremen i Pastir koji živi – da nas vodi. Dobri Pastir pozna imenom svoje ovce. U akordu je s njima, u koincidenciji s njihovim dubokim željama. Govori im jezikom kojeg razumiju. Svaka mu je osobno važna. Nismo mu šestoznamenkasti IP broj kao današnjem Big Brother-u koji kontrolira svijet. I izvodi nas iz životne situacije koja je nalik na kliničku depresiju. Isus je izlaz iz pakla života. On je kao onaj važan zeleni natpis u tamnoj dvorani kina: exit - izlaz. I obdaruje nas: "Na vrutke tihane nas vodi". I govori nam: "Ja sam vrata, tko kroza me prođe spasit će se!" Zamolimo ga da kroza nj prođemo.
I pazimo: Isus je pastir ovaca, a ne vukova. Samo dok se ne bojimo svoje ovčje bezazlenosti, pa makar smo okruženi čoporom vukova – njegovi smo. Ne umišljaj si, ne pokušavaj biti vuk – da ga ne bi nakon gorkog iskustva morao moliti: "Daj mi biti glupa ovca koja gleda samo tvoje pete."

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.17 sati Ha, pa to je to! Imam život kakvog sam tražio. Hvala Bogu što mi ga je pomogao naći. Imam ga i moj je. Kao i svačiji život sastavljen od onoga što me raduje i onoga što podnosim. Volim i radovanje i podnošenje. Da, volim i trpjeti jer znam trpjeti s Kristom ima smisla, to je najveća snaga. Time se postižu uzvišeni ciljevi koje se nisi usudio sanjati. Ponovit ću: trpi ali s Kristom. Takvim sutrpljenjem postaješ svemirska jurilica u svijetu milosti Božje. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Ako ti ništa ne ide. Sve ti je zakukuljeno... Razbijaš glavu, mučiš se, gonetaš. Ali tu je ključ koji otključava sve jer je Stvoritelj svega: svemogući Bog Isus Krist - Dobri Pastir. (knev 3a vaz)
- HVALA BOGU VEĆ SAM BILA ZABRINUTA NAKON POTRESA I KORONE ZA VAS JAVLJAM SE IZ STROGE KARANTENE U DOMU NEKA VAS BOG CUVA VLASTA IZ KRAPINE
- Hej, baš mislim na tebe kad stiže knev! Super, boje si, hvala Bogu!! Btb, hvala ti, od srca!
- Hvala ti Luce moj dragi... tvoje tjedne misli mi uvijek upale svijetlo i pokažu Božju blizinu.
Bog te blagoslovio!
- Bogu hvala i Vama za SMS Hvala vam Pater luka neka vas Isus čuva i Njegova Majka Marija i da nam se i dalje javljate porukama koje nam puno znače.
- Čovjek, koji je gospodar sve prirode, ima pravo da mu sva priroda služi, ali ima i dužnost da kao Gospodaru svega u ime cijele prirode daje Bogu čast i slavu. Bl. Ivan Merz

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Baba Jako ne razumin? Vanđelje kaže daj dragi Isus Put, Istina i Život. Još kaže daj Vrata. Koj nakraju dragi Isus? 'Ehe Lujo još je i Prag i Kvaka... i sveee!'
- Upravo sam sreo Crnog s Kmana, Golema. Sićaš ga se? Pozdravio te.
- Pošalji Crnom: Ako ti ništa ne ide. Sve ti je zakukuljeno... Razbijaš glavu, mučiš se, gonetaš. Ali tu je ključ koji otključava sve jer je Stvoritelj svega svemogući Bog Isus Krist - Dobri Pastir. (knev 3a vaz)

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je nas Dobri Pastir. Na nama je da budemo dobre Isusove ovce. Ne budimo ovnovi nego krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.50 sati Evo što sam olovkom napisao (za spasit rukopis) : 'Baš sam utrnuo tv, a sad ću izbrevijarit svoje redovničko, pa ću možda uradit još jedno 'Razmatranje uz mob'. E to je ovo. Mogu vam kazat da znam čega se koronavirus prepala? Ta našepurena - ohola koronavirus se prepala krhke časne sestrice, naše pastirice s. Natalije koja joj svaki dan prijeti križem Krista Gospodina: Biš' ća od križa Kristova! Bas ću joj čestitat kad večeras dođe tjerati! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.20 sati Baš je njegovateljica Jadranka stavila mene - Isusovu ovcu đinasticirati (na motomed). Rekao sam joj da mi se ne žuri zbog ovog tipkuljenja koje ide onak' uz put, u fušu. Rekla je da u 19.20 sati dolazi. Ha, pa možemo još koju o pastirima i ovcama. Složit ćemo se da je lakše sa Pastirom nego sa pastirima. Ali to je tako Gospodin je nekim ovcama povjerio službu pastira. Napose je važno da ovce kojima je povjerena pastirska služba ne smetnu sa uma da po ničem nisu veće od drugih ovaca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 5. 2020. Gospodine slušajući evanđelje znamo da si Ti Put, Istina i Život, čuli smo da si i Vrata. A danas u ponedjeljak, četvrtog vazmenog tjedna evanđelje Te predstavlja kao Dobrog Pastira. Ti sam o sabi Gospodine Isuse kažeš: 'Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.' Gospodine hvala Ti što si tako posložio život svoje Crkve da smo svi ovce Tvoje a nekim ovcama si povjerio i službu pastira. Molimo Te podaj nam milost biti dobre ovce prije svega Tebi Isuse ali i onima kojima si Ti povjerio pastirsku službu nad nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 11-18)

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.38 sati Ma to nije toliko važno imati web counter na web župi sa zastavom koja pokazuje odakle je koji web župljanin. Znam da ste svi moji i da ste mi svi dragi. Hajmo na uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. A to znači valjalo bi se osvrnut na evanđelje (nedjelja). E hej to je nedjelja Dobrog Pastira. A mi patri smo Isusove ovce. Auh, očigledno je da smo ostvareni ideal one pjesme koja se pjeva Isusu: 'I ja želim biti ovca Tvoja'. Isusovci su ti koji su došli Isusu i postali Njegove ovce. Ah, dobar bio promotor zvanja. Eh, stigao je jogurtić za večernji 'njam, njam' sad ću ga srknuti, pa na motomed. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide rada bi znat koje ti je najdraže ime za dragog Isusa? Il' Put, il' Istina, il' Život, il' Dobri Pastir, il' Vrata... 'Lujo toj sve i još više naš Krist kralj.'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ne razumin? Vanđelje kaže daj dragi Isus Put, Istina i Život. Još kaže daj Vrata. Koj nakraju dragi Isus? 'Ehe Lujo još je i Prag i Kvaka... i sveee!'

- 06:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Da, da Isus Krist je odgovor… (knev 3a vaz)


Sve ti je zakukuljeno... Razbijaš glavu, mučiš se, gonetaš. Ali tu je ključ koji otključava sve jer je Stvoritelj svega: svemogući Bog Isus Krist - Dobri Pastir. (knev 4a vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2020., subota


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Atanazije Veliki, biskup Aleksandrije i crkveni naučitelj. Rodio se u Aleksandriji oko 298, za progona kršćana. Jedan od velikana ranoga kršćanstva, prozvan je ocem pravovjerja i stupom crkve Zanesen kršćanskim asketskim idealima, u mladosti je bio učenik pustinjaka svetog Antuna Velikog. Studirao je filozofiju i teologiju u Aleksandriji. Bio je đakon, tajnik i učenik aleksandrijskog biskupa Aleksandra. Kao đakon sudjelovao je 325. na saboru u Niceji, a od 328. bio je aleksandrijski biskup. Vjernici su ga primili s oduševljenjem kao vjerodostojnog kršćanina, asketu i pravog biskupa. HIiM

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uzet ću čašu spasenja i zazvati ime Gospodnje.Ps 116

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska tebi hvala što si nam Isusa dala. Tko tebe štuje dragog Isusa dobro razumije. Tko tebe štuje taj se posvećuje makar Vlaj nije.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.36 sati A eto koji minutić poslije nego je naša pastirica s. Natalija križem Kristovim odagnala svako zlo od svega Božjega. Može uradba preglednika dana 'Glas iz krpa'. Ha pa bit ovoga dana je velika radost i ne bas velika ali osrednja žalost jer ništa od Cvjetnjaka. I svega onog što Isusovoj ovci Cvjetnjak znači za socijalni život: kava i ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovim. E ali opci dojam dana popravlja fenomenalna uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Drago mi je da smo poslije svete mise na kućnoj terasi bili gdje je uradio tu ovcu a i kavu smo spili kak' pravi... Ma drag je čovjek meštar Splićo. Ništa ne obećava, ničemu se ne nada... Ali urađivat će me ovako fenomenalno do daljnjega. Ha, a oli mi šta drugo triba. Svoju sam lađu ostavio žalu, pa Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.08 sati A iz bloka ću prepisat što sam olovkom baš napisao (za spasit rukopis) : 'A evo prije nego u mobu natipkuljim 'Glas iz krpa'. Samo da kažem da je danas naša pastirica s. Natalija križem Kristovim odagnala koronavirus i svako zlo od nas. Tu je bila i njegovateljica 'Lj'. Od četiri će uz nas Bogu hvala biti njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus je Put, Istina, Život. Dobri Pastir, Vrata, Prag, Kvaka... Isus je sveee...

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.11 sati Ah a gdje, gdje... Gospodine? Gdje ću ako na svetu misu jer tu si Ti Izvor životni. Možda na svetoj misi bude i meštar Splićo. Ti njega znaš jer Ti ga šalješ meni Svojoj ovci. Usrdno Te molim primi nas sve i daj da svi činimo: sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.46 sati 'Da možda i vi ne kaněte otići?' Ah, Gospodine a gdje? Kad Ti si zbir ideala svih. Kad Tě si živi, konkretni, stvarni: Put, Istina i Život. Ali dobro je da ovo s vremena na vrijeme to primijetim. Nepodnošljivo bi mi bilo da sam uz Tebe po navici, da ostajem po inerciji samo jer me je strah promjena. Krenimo u ovaj dan (subota, 2. 5. 2020.)... Ah godine prolaze nemam ništa s tim... Gospinu krunicu uz HKR izmolim i postojim. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ja sam siguran 100% da ćemo uspješno realizirati: SPC = RKC = SPC zato što se utječemo Gospi! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 5. 2020. Gospodine danas je četvrta Vazmena nedjelja koja se zove ‘Nedjelja dobrog Pastira’ jer slavi se kao dan svećeničkih i redovničkih zvanja. Evanđelje koje slušamo je o Isusu dobrom Pastiri. Ti sebe Isuse predstavljaš riječima: 'Ja sam vrata kroza me tko uđe, spasit će se ... Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.' Razumijemo Tvoj govor Gospodine. Ti si ključ srdaca onih koje nam šalješ. Ti nam otvaraš spoznaje potrebne u poslovima kojima se bavimo. Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste naš Dobri Pastiru. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 10, 1-10)

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Za dom spremni! Kažu ovi iz 'Teme dana' na tv-u. Ali vrnimo se jer uradit bi valjalo večernje 'Razmatranje uz mob'. Eto na izmaku smo prvoga dana Gospinog mjeseca. Kaži kako je? Cvjetno, proljetno... Pa bilo je svečano. Milosni događaji jedan za drugim. Skoro pa se dogodila milost na milost. Mogu spomenuti djela moje Alkarice. Uredila je da meštra Spliću imam ujutro i uvečer. A sutra u subotu ga imam ujutro dupli sat. Ho velik je Bog! I po mojim Pečnik-ovima koje su se pobrinule za moju sms-službu. Problem sa mobom koji sam imao su otklonile. Ah Isuse da te ljuběm kao Marija ali i kao moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma dide da znaš da će meni tvoja vlaška mudrost valjat kad počnen radit. 'Lujo vojniku Kristovu su važniji uni kojima koriste tvoje riči od uni koji će ić za tebeon jer jin je lipo.'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Aha baba Jako pravoj šteta šta za te ne znaju svitske univerze. Da znaju odma bi navalili! 'Ajde Lujo bud' pametan. Ja ne pričan šta ljudi volu nego sta jin koristi.'

- 06:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2020., petak


Dragi pravoslavni, valjda shvaćaš da te kljokam ovim porukama da dosadim Kristu Gospodinu i da nam dadne shvatiti da se može vrlo lako realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.34 sati Mnogi ste vi koji obogaćujete web župu Gospe Sinjske i želim kazat hvala svima ponaosob mojim Pečnik-ovim čijim zauzimanjem sam opet živ kao sms-propovjednik. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodnja se proslavi desnica! Ps 118

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Križ je moja knjiga. Samo jedan pogled na križ uči me kako da se vladam u svakoj prilici. Moj način života sastoji se ponajviše u tome: ljubiti i trpjeti, klanjati se i diviti se bezimenoj ljubavi prema nama siromašnim stvorenjima... Sv.Konrad von Parzham

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Milosrdan je i milostiv Gospodin,
spor na srdžbu i vrlo dobrostiv.
Jarostan nije za vječna vremena
niti dovijeka plamti srdžba njegova. Ps 103

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Silna je prema nama ljubav njegova! Ps 117

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvala ti za poruke-duhovne poticaje. Vidjela si valjda da njima uljepšavam web župu Gospe Sinjske. Zadnjih par dana nisam jer imao sam nekih problemčića. Ali opet je sve u redu. HVALA! Od srca p. Luka

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.19 sati Evo danas neka bude regularno iz 'krpa' 'Glas iz krpa'. Baš tu na facebook naletim na dragu sličicu, koja gromoglasno propovijeda. Svijete čitavi Gospodin nas je s ljubavlju stvorio za ljubav. Ne fantaziraj, vjenčajte se, volite se, imajte djecu jer to je najočitiji znak da si LJUBAVI odgovorio svojom ljubavlju. E za preglednik dana imam radosnu vijest: meštar Splićo je jutros samo tako uradija Isusovu ovcu. A i večeras će doci toj ovci (što je dar moje Alkarice) tako da će današnja uradba meštra Spliće biti samo, samo taka. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati Prepisat ću što sam baš u blok olovkom napisao (za spasit rukopis) : Marija se brine za ovcu svoga Sina Isusa. I baš ću sa zanimanjem pratiti kojim će darom obradovati tu ovcu ovaj njen mjesec. ... Je bila i danas na prvi petak Srca Isusova, prvog Marijinog svibnja naša pastirica s. Natalija i križem Krista Gospodina odlučno zapovjedila koronavirusu i svakome zlu: 'Nosi se! Biš' ća od križa Kristova. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska svojom brigom si me zadužila da ne bi bilo previše za te u vatru uskoči. Neću reći da ću to napraviti ali ću za te sve učiniti.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Mnogi te slušaju! Ali de li zbog Istine koju po tebi čuju ili jer im godi kad im škaklješ uši?

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.27 sati Ah, a što? U moru nesavršenstva dobro što je uvijek uza me moja Alkarica. Premda je na slici Gospa Sinjska ali uza me je to sigurno znam. Prati me, podržava, razumije i ljubi. Voli me jer sam ovca njenog Sina Isusa. Marijo svibnja kraljice... Gospe ovo je tvoj mjesec. Čime da te obrađujem? Obećavam bit ću odaniji tvome Sinu. I činiti sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marija nam pokazuje kako se postaj Božji. ('Neka mi bude po tvojoj Riječi')

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kamenica kod Seline na putu do Svilaje = Lijepa kao Hrvatska


- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4,24 sati Nema kojim drugim nego domaćim Zagorskim rečima započnimo ovaj dan: Veselo, veselo... Hu, hu... Danas je 'prvi maja'... 'Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje lomi rad...' Auh, tako nekako su išle budnice u vremenu kada je 'prvi maja' bio narodni dernek. Ma haj… HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.49 sati Prepisat ću sto sam olovkom u blok napisao (za spasit rukopis) : ‘To da počinje Gospin svibanj osjetio sam večeras. Dok je meštar Splićo urađivao Isusovu ovcu s Neba su pljuštale latice milosti Božje zaslugom moje Alkarice - Gospe Sinjske. To su latice spoznaja, poticaja, ohrabrenja... Tako iz latice spoznajna shvaćam da su Gospodinove dar potpune i cjelovite uradbe. Inače meštar Splićo će profeštati ‘prvi maja’ baš kako spada - Isusovu ovcu će urađivat ujutro i uvečer! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 5. 2020. Gospodine danas u subotu trećeg Vazmenog tjedna spominjemo se svetog Atanazija biskupa i crkvenog naučitelja. Slušajući današnje evanđelje vidimo da Ti nisi pričao slatkaste pričice, nisi škaklja uši okupljenima. Riječi su Tvoje bile odriješite i jasne. Traži opredjeljenje od onoga koji je čuje. A svijet kao svijet, to im ne bilo prezahtjevno, Tvoje riječi pretvrde. I mnogi su odstupili. A Ti si upitao svoje: 'Da možda i vi ne kanite otići?' Petar istinski autoritet Crkve u ime sviju njih ali u ime sviju nas je rekao: 'Gospodine kome da idemo? Ti imaš riječ života vječnoga.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 60-69)

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.33 sati Eh ček da zauzmem potreban stav AMDG. ... U redu a sada krenimo sa uredbom večernjeg ‘Razmatranja uz mob’. To ide Bogu hvala radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Jel’no se ovo ukazuje na webu u svibnju! Znači feštaaa! Razumjet ćete me, zbog moje Allarice koju sam s ljubavlju nosio i molio joj se po cijelom svijetu (Rim - Kalkuta - Daka - Baltimore - Zagreb). E ali ona je meni uzvratila tu ljubav s 'puno lipi stvari'. Tko Mariju štuje taj se posvećuje! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo odavle na putu u Svilaju moreš vidit Ogorsko polje koje rani naše trbuje. A mi vojnici Kristovi primamo Krista kralja u Pričešću koji od nas čini ljude od komada.' E dide kad bi bar mene učinija velkim ki tebe…

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo još si mali i teško'š ti je razumit. Mile kad ti izdeš večeru pretvaraš je u sebe i to unda ide na stranu... U svetom Pričešću primas dragog Isusa u sebe i tebe bi dragi Isus htija pritvoriti u Sebe.' Auh. baba Jako ne iđe to u glavu.

- 06:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Ožujak 2023 (81)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)
Svibanj 2019 (88)
Travanj 2019 (131)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb
counter for blog
Web counter od 1.01.2006.

STAVIO 13 7 2020
visitors by country counter
blog counter
blog counter

blog counter