Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

29.02.2020., subota


Korizma je vrijeme autentičnog života. Idemo u pustinju.

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.13 sati Da sam, da sam pekar koji noću radi... Ma, pusti to! Da sam, da sam stihoklepac za stih. Tad bi znao upecati bar neki stih, koji pliva Cvjetnjakom kao riba.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.56 sati Hu, hu... Na Cvjetnjaku dragom nije baš da nam 'sve cviće cvita' (baba Jaka). Nema uobičajene gužve, a i huka-buka koja dopire i nije neka, više se čuje ugodna mjuza. Žamor ugoni ne škakljuca ušesa. Možda se prepao svijet, čuli da se neki virus šulja gradom. Ma, nama ne može ništa niti bomba atomska. Za stolom smo moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je stigla, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice moćna, podaj snage nama nemoćnima, pratit tvoga Sina, našeg Gospodina, na putu tjeskobe kojom će nas spasit od nevolje naše.

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.13 sati Hm, hm... ček, ček... Zdravomarijo. E danas sam rekao Zdravomariju pred Alkaricom, jer naše pastirice s. Natalije nema. Ali, uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Ma nema nama do naše pastirice. Na njoj se vidi što znači biti časna sestra? Ona svojim hodanjem priča predivnu priču o Isusu Kristu, ljubavi svojoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.46 sati A ipak će trebati krenuti sa terapijom rukom, pisati pisanim slovima olovkom po papiru. Još bi se dalo pročitati što je pisano štampanim slovima, ali pisanim, ajme! E dobro, a sada kaži koju za preglednik dana 'Glas iz krpa'. Kao obično, subote su raskošno bogate sadržajima koji Isusovu ovcu vode, ne tek miganju nogama, nego funkcioniranju, što je daleko sofisticiranije i uzvišenije. Da bi to Gospodin, na meni svojoj ovci izveo, dao mi je prikladne ljude, koji izvode na spomenutoj ovci ono što im je rekao. Prije podne mi je dao stručnog profesionalca - meštra Spliću. Taj svojim fiziomaherskim uradbama ispunjava integralne potrebe Isusove ovce. Poslije podne, to se zna, past će okrepljujuća ćakula-bakula, uz kavu, na Cvjetnjaku, sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nevolje imaš ne da te unesreće nego da te ojačaju. Suočiš li se s Kristom s nevoljama nevolje će nestati.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prigni uho svoje, Gospodine, i usliši me, jer sam bijedan i ubog. Ps 86

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveti Hilarije je bio papa od 461. do 468. Rodom sa Sardinije, prije izbora za papu služio je kao rimski arhiđakon. Još za vladavine svojeg prethodnika Leona I. istakao se 449. osudom Drugog efeškog sabora, na kojem je bio papin izaslanik i s kojeg je jedva izvukao živu glavu. Izabran je za papu 17. studenoga 461, a posvećen je 19. studenoga. HIiM

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


11.14 sati E sada poslije jako, jako sadržajnih dijelova dana. Dosta je da kažem meštar Splićo me trunku uradija prije svete mise. Pa sam uz njega dohodao na svetu misu koju je predvodio naš izvrsni p. Bešlić. A onda je Isusovu ovcu nastavio fiziomaherski urađivati meštar Splićo. I to je činio do malo prije. Sve. sve na veću slavu Božju. Amen!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.38 sati 'Ne treba zdravima liječnika nego bolesnima'. Ah Gospodine i raspeti (RBK) ako ne trebaju liječnika trebaju Tebe. Trebam Te da me odgovorima na neodgovoriva pitanja liječiš. Nedostaje mi da sebe imam, da se mogu obuhvatiti. Fali mi da budem 'čovjek od komada'. Ne da se živjeti kao razlomak. Podaj mi milost opet biti radikalan. Znači mi ona: 'Kuj il' ne mrči gaća'. Milost koja sve vodi nas... Hajmo u ovu subotu (29. 2. 2020.) već znam bit će to predivan dan. Jer hvalit ću i slaviti Isusa na svetoj misi. Pa po uradbi meštra Spliće, pa po ćakuli-bakuli na Cvjetnjaku s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Hajmo svi gdje god bili, što god radili kroz sve hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. I dan će biti ljepši jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dosadilo svetom Juri u Diki Nebeskoj samo se Bogu klanjat i pobožno pivat, brez svađe i inata. Pa on dođe Svilaji sa strane među svoje Ogorane. Mirit posvađene, odmarat umorene, podržavavat zaljubljene. Pune ruke posla! Dobro Juri a Oganima s njim.

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.08 sati Ah, Opatijo bajna ti biseru mora... Ivo Robić... E ća je bilo tega više ni... A štaš'? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, Isus kaže: Ne trebaju zdravě liječnika nego bolesni. Shvati to smo mi! I zato smjesta Isusu da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Amen. Viva Christo Re

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: Ne trebaju zdravě liječnika nego bolesni. Shvati to smo mi! I zato smjesta Isusu da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati 'Molim potpis: ...&%#... Bhuu nečitljivo! E tako i treba! Potpis se ne treba razumjeti.' Ma dobro tako sam malo prije rukom napisao u bloku. Trebam se potruditi vratiti rukopis. Ipak ne bi bilo primjereno da nakon što sam se čitav život školao ne znam potpisati. A u ovom 'Razmatranju uz mob' mogu kazati da je i večeras meštar Splićo briljirao. Ne tek što je dobio skoro sve na katu u svoj Vlaški klub. Nego i Isusova ovca je uz njega bolje nogama migala. Znam da ne voli da išta od njega očekujem. Ali logično, ako svako malo bilježim bolje da će za desetak godina biti i najbolje. A najbolje nije tek měganje nogama nego funkcioniranje. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 3. 2020. Gospodine u vremenu smo korizme kad želimo urediti svoj duhovni život Danas u prvu korizmenu nedjelju u evanđelju se susrećemo s kušnjama na kojima najčešće padamo. Slušamo nakon sto si proboravio u pustinji na duhovnoj pripravi. Pristupio Ti je napasnik sa prijedlogom da kamen pretvoriš u kruh. Ušutkao si ga riječima: 'Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta. Poveo Te u sveti grad i postavio na vrh hrama pa predložio da skočiš a anđeli će Tě priskočiti u pomoć - bio bi to spektakl, svi bi Ti pljeskali. Ti si odbio i tu kušnju. Đavao je uporan. Pokazao Ti je sva kraljevstva svijeta i rekao: 'Sve je Tvoje ako mi se pokloniš.' Tada si Gospodine rekao dragocjene riječi: 'Gospodinu Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 4, 1-11)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.49 sati Ah ma užitak je bavitě se svojim poslom a nekome ne smetaš. Nitko te ne onemogućava, niti požuruje da što prije učiniš to svoje. Oho, ho ne mogu povjerovati slobodan sam kao ptica Nebeska. Ha ipak sam Isusova ovca. Pa bi valjalo uradi večernje 'Razmatranje uz mob' dok ne dođe meštar Splićo. A to ide kao obično. Bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) ... Ah bio je navratio stari Palmaš (BSI u Palmotićevoj) Markić Tihomir. E koje'no evanđelje? Baš pravo jer nam objašnjavaju kako su ovakvi kao ovca dospjeli biti uz Isusa. Sjećam se pokojnog prijatelja Osječanina. Bili smo jednakog duhovnog profila i on je rekao: 'Ovakvi kao što smo mi postaju kriminalci ili sveci.' On sada plovi na nebeskoj pučini kao svetac. A eto ova Isusova ovca još uvijek treba paziti da ne zabrljavi nešto kriminalno. Sjeti me sjeti Mornaru moj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov je dobija lik od Krista svog kralja. Da druge more ličit.' Vala Bogu meni ne triba lik. A ličit ću bolesne kad promigam.

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo dragi Isus je doša bolesnima. A svi smo mi bolesni.' Znan baba Jako i ja triban Isusa. Ma bi isto rada i polu od kunpira štas' za me ispekla.

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.02.2020., petak

Vjenčanje seke Ive i njenog Zlatka 3. 9. 1977.


- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kao što je Sokrat rekao. Pod svaku cijenu se ženite. Ako nađete dobru ženu bit ćete sretni, a ako nađete lošu onda ćete postati filozof :)

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dosadilo svetom Juri u Diki Nebeskoj samo se Bogu klanjat i pobožno pivat, brez svađe inata. Pa on dođe Svilaji sa stane među svoje Ogorane. Tu mu pravo dobro. Ima život u svom kolopletu i sjaju. Miri posvađane, odmara umorene, podržava zaljubljene. Priko Svilaje Gospa Sinjska - Alkarica. Uz svog Juru Ogorani su zadovoljna dica. Rade, vole i Bogu se mole.

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Alkarice i majko Gospe Sinjska mila hvala što sve nas bolesne, prljave i grešne koje nitko neće primaš k sebi i predaješ svom Sinu istinskome Lijeku.

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Evo baš sam u blok olovkom napisao: Baš me raduje sto je naša pastirica s. Natalija čula poticaj Alkarice pa s Isusovom ovcom svaki dan kaže Zdravomariju pred Alkaricom. He, uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco? A što? Danas je već petak! Ajooo trči vrime. I ovo: ako jutros uz nas bila 'Lj' od četiri je Bogu hvala njegovateljica Jadranka. E a čuj sve je u redu. Volja Božja je da ovaj komad ne migam nogama. Hvala Bogu ništa me ne boli. Svojim poslom se bavim 100% valjano. Sretan sam da su daleko od moga praga protivnici Božje volje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ne treba zdravima liječnika nego bolesnima = Ne trebaju disati koji su pokojni.

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.13 sati 'Čim dođem doma poslat ću ti.' To sam se čuo sa prijateljem Tunguzem da mi pošalje sliku za web. Malo prije smo bili skupa na svetoj misi. Poslije smo bili u auli na kavi uz ćakulu-bakulu. A ovo tipkuljim 'Glas iz krpa' dok đinasticiram (na motomedu). Haj reci što ima? Prije svete mise mislim da mi je uradila onu drugu ruku maestra Marta. A večeras će Isusovu ovcu poduhvatiti urađivati miljeněk babe Jake koji to obično čini u kaubojskoj maniri spiritualno - fizikalnoj. Boze blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Eh da nema mjesta za nervozu i zabrinutost jer s nam je Zaručnik duša naših. Mi Isusove ovce imamo milost susresti se svakog dana u svetoj misi. Isus nas okrijepi sobom pa oni koji su ovce kao ova okrijepljeni Isusom postaju kako spada Isusove ovce = isusovci. Gospodine daj da kao prave Tvoj ovce činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

p. Slavko Pavin


- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi Luka! Mnogo Ti hvala na ovim prekrasnim porukama. Molim Te ne ljuti se što te VOLIM. Nisam lud ali takav sam. U mirovini sam. Nastavnik sam razredne nastave , hrvatskog i češkog jezika. Molim Te reci mi dali sam ja kriv , što me dragi Bog ovakvog stvorio.
- Zahvaljuj Bogu na svemu! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Korona, korona... virus! Samo o tome tv. Ha, bit će tako nekad bilo: kuga, kuga, sve je okuženo. To je ono: Nebo spustilo! Sad će smak svita. Histerija iščekivanja: sad će, sad će, samo što nije. Svijet šizi! Narod pošandrcao kriči i trči kao muha bez glave. … Ah bah, valjda je tako bilo. Ali stav uvjerenog vjernika je: učiniti sve da se kuga zaustavi. Zna da uredno duhovno živi sabrano iščekivati uz riječi molitve: 'Dođi Gospodine Isuse'. Ehe valja kazat da me je i večeras meštar Splićo samo tako uradija. Kakav korona virus on bi se pred meštrom Splićom pokrija ušima i zapomagao: ciju, ciju priznajem i ja sam vlaj! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni znaš da nam se Isus čudi: Zaručnik je s njima a oni još nisu realizirali: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 2. 2020. Gospodine danas je zadnji dan veljače, korizmena je subota. Liturgijski svagdan a imendan imaju: Hilarije, Osvald i August. U evanđelju slušamo kako su uza Te prispjeli ovakvi kao mi. Slušamo kako si pozvao jednog grešnika da bude s Tobom. I taj Te pozvao sa svojim društvom kod sebe na večeru. Tu su se našli i neki čistunci farizeji i pismoznanci kojima nije u glavu išlo da si Ti tako svijetao lik došao u kuću jednog mizernog grešnika. Ali Ti si Gospodine objasnio njima i takvima: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje.' A što da Ti kažemo Gospodine? Grešni smo, Tvoji smo! Vodi kud hoćeš nas! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 27-32)

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.50 sati Ha, a što ću? Slobodan sam kao ptica Nebeska. Tu na webu sam sredio neke pastoralne posliće. I sada radosno iščekujući uradbu baš kako spada, koju će na Isusovo ovci izvesti meštar Splićo. Bacit ću trunku oko na evanđelje (petak) reć koju i tako uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Aktualno, aktualno! O postu se radi. Kad je riječ u postu tu nema mjesta za nikakvo grintanje. Post to vam je odskočna daska za prispjet Bogu ljubavi našoj. Znači nešto vedro i optimistično. I pazi još ovo: Isus predstavlja kao Zaručnik duša naših. A za LJUBAV ako triba izgorit! Post to je sića za prave zaljubljenike. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Kako to dide? Tis vridan čovik. Svako te u Ogorju drži ozbiljnim, čovikom od komada. A ja evo iz bliza vidin ti sve radiš - kuda se šališ. 'Lujo vojnik Kristov i kad radi je sa svojin Kriston kraljom koji je šaljivdžija.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Nu Luje? Štas' se tako namusija? Življe, življe - vedrije. Dragi Isus je s tebon i voli te.' Ajuj baba Jako ja se pripa daš' me Gospinon ružarjon?

- 06:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.02.2020., četvrtak

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Korizma je vrijeme za uredit duhovni život. Najčešće nas ruši: čast, vlast i bogatstvo. Odupri se i ušutkaj Zloga Isusovim riječima: 'Samo se Bogu klanjaj i jedino njemu sluzi.' (knev 1a kor)

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Dok nas gledaš iz svete slike Gospe Sinjska ne možemo tugovati jer tko će nas spasiti Alkarice kao ti.

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.29 sati Aha nema do naše pastirice s. Natalije. Po njenoj požrtvovnoj brizi za nas starčeke Isusove ovce jasno je svima da su Isusove ovce Božja dragocjenost. I danas je pala Zdravomarija pred Alkaricom. Uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Ako sam pravo razumio pastiricu Bogu hvala od 16 sati je tu njegovateljica Jadranka. A sad ću malo nešto olovkom po papiru da mi se vrati rukopis. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Žěvot s Gospodinom je svečanost – svadba. Ima li veće radosti nego biti sa Zaručnikom duše svoje? Samo zaljubljene duše znaju gladujući čeznuti za susretom sa Zaručnikom.

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.29 sati Ima mnoštvo neodgovorenih pitanja u vezi ove raspete (RBK = raspete na bolesničkom krevetu) Isusove ovce. Npr. Zašto je na webu? Zašto je ništa ne boli? Zašto je okružena mnoštvom dobrih ljudi? Zašto joj ne predstavljaju problem zli i naopaki? Zašto premda je čitava nikakva svoj posao može činiti 100% uspješno. Auh ove mišljevine prevrćem pameću dok đinasticiram (na motomedu) A jel' ovo 'Glas iz krpa'? Ako je valja kazat da je prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Marta. A spomenutu ovcu će večeras poduhvatiti urađivati meštar Splićo. On to čini u maniri Dock Holidey potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik je sveti Gabrijel od žalosne Gospe (San Gabriele dell'Addolorata), talijanski redovnik pasionist. Rodio se 1. ožujka 1838. u Assisiju (Umbrija) kao Francesco Possenti, jedanaesto od trinaestoro djece pobožnih roditelja. Od treće godine obitelj je živjela u Spoletu. Ostao je bez majke u četvrtoj godini života, a školovao se u Spoletu, kod redovnika Kršćanske braće i isusovaca. Kao mladić bio je kicoš - vrlo nestašan, omiljen u društvu, na glasu kao udvarač - odličan plesač - redoviti posjetitelj kazališta i strastveni lovac. Nakon niza tragičnih događaja u njegovoj obitelji i svog čudesnog ozdravljenja, u devetnaestoj godini, 1856, stupio je u red pasionista svetog Pavla od Križa u Morrovalleu (Marche), a sljedeće godine položio zavjete. HIiM

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.46 sati Hoćemo p. Luka? Rekao je naš napose dobri Anđelko. I već liftom spušta p. Ipšu (u karijoli) i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, primi Gospodine ovu dušu klimavu i učvrsti, ojačaj je. Pa se i ona pridruži vojnicima Tvojim Isuse Kriste i iz snage čini sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.39 sati Oh 'Selma putuje na fakultet ja kofer nosim, molim, težak je al ja taj kofer volim. Selma, Selma...' Bhu to su 'osamdesetih' u Kmanskoj fronti puštali berekini. Bogu hvala 'ća je bilo tega više ni'. A sada idemo u novi dan (četvrtak, 27. 2. 2020.). Čitav dan ćemo... Što? Hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I dan će biti ljepši. A znate zašto? Jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Na Ogorskom silu: Kme, kme, kmeee... Oj baba Jako zašto čovik plače? 'A Lujo il' ga štagod boli, il' ga je neko s razlogon kaznija, ili gaj brez razloga kaznija, ili brezveze ki ti sad.
- E da, tako je lako plakati bezveze, mrmljati i osuđivati; puno lakše nego se promijeniti i obratiti.
- Želim ti što manje suza, a one opravdane da budu plodonosne! Hvala dragi pater od srca. Božji blagoslov!
- "Obnovite svoju vjeru odlazeći na svetu misu. Koncentrirajte se na misterij koji se odvija pred vašim očima. U mislima otiđite na Kalvariju i meditirajte o Žrtvi koja je ponudila Sebe Božjoj Providnosti i platila cijenu vašeg otkupljenja... Kad bismo samo znali koliko Bog cijeni ovu Žrtvu, riskirali bismo svoj život da dođemo na svetu misu." (Sv. PADRE PIO)
- Amen

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, poruka evanđelja je: Blago tebi ako si Isusov a progone te dobit ćeš vijenac slave. Molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 sati 'Da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' Evo baš sam čitajući brevijar naišao na odgovor na pitanje koje me satiralo već neko vrijeme. Pitao sam se zašto su neki ljudi prema meni velikodušno dobri? Shvaćam to mene Bog preko njih tješi, ojačava priprema za ono što očekuje od mene (da što bolje odradim 'puno lipi stvari'). Doista nemam isprike ako ne učinim svako bokcu koji mi priđe dobro. Dosta da sjetim koliko je za mene Gospodin dobra učinio preko dobrih ljudi koje mi šalje. Zar mogu zaboravi da mi je poslao meštra Spliću koji me je i večeras uradija baš kako spada. Onda one kraljice moje Pečnik-ove. O kako divan si Bože moj. Hvala Ti! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 2. 2020. Gospodine danas u petak, nastavljamo korizmeni put s Tobom. Svagdan je i imendan onima koji se zovu: Bogoljub i Teofil. Evanđelje koje slušamo baš je o aktualnoj temi posta. Post je jedno od sredstava koje nas približava Tebi Gospodine. I razumljivo da je post nepotreban kad Te osjećamo blizu. Sam kažeš: 'Mogu svatovi tugovati dok je s njima zaručnik.' Hvala Ti Isuse Kriste Bože naš, čežnjo naše biti, što se predstavljaš kao Zaručnik duše naše. Hvala Ti ljubavi. Molimo Te ne daj da nas išta odijeli od Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 9, 14-15)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.55 sati Evo baš kako ona pjesma kaže: 'Dođi u pet do pet…' Evo me došao sam. I možemo krenuti sa uradbom 'Razmatranje uz mob' dok radosno iščekujem uradbu meštra Spliće. Samo za vašu informaciju ništa me ne boli, nitko me ne gnjavi. Sve, sve je SOK = sve ok (Kmanska fora!) Ha, valjalo bi se dotaknut evanđelja (četvrtak) i reć koju. ... Poznato, poznato! Ako želiš u životu učiniti nešto uistinu vrijedno. Trebaš biti spreman na najbjednija poniženja od koje kakvih jadića. Da te tuku, lome kao si balun a ne čovjek. Budi spreman da na tebi čini najveća zvjerstva i da govori: 'ti si moj za tebe bi dao krvi ispod vrata jer volim te.' Blago tebi ako si Kristov i sve to podneseš jer čeka te vrijedna nadoknada ('puno lipi stvari') Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ti ki vojnik Kristov tribaš znat da ćeš najžešće ić naprid kad brez krivnje trpiš. Bol ti mile uzdiže, daje ti da letiš ki raketa.' Dide baš to čine riči naše Alkarice.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Kme, kme, kmeee... Oj baba Jako zašto čovik plače? 'A Lujo il' ga štagod boli, il' ga je neko s razlogon kaznija, ili gaj brez razloga kaznija, ili brezveze ki ti sad.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2020., srijeda

E da budu jedno...


- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Reci, priznaj, ohrabri nas Gospe Sinjska jel' taj sjaj iz tvog lika od dubine boli kad gledala si kako raspinju ti Sina.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.05 sati Zdravomarija pred Alkaricom naše pastirice s Isusovom ovcom je bila. A uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Eto mogu prepisat što sam malo prije rukom olovkom napisao u bloku: 'Gospe Sinjska ako ikašd zabrljam kod Isusa - ti mi prozor otvori.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Blago onom koji nedužan pati jer hita (karijolom juri) Božjoj nagradi.

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.51 sati Đinasticiram (na motomedu) dakle? Što dakle? Ok postojim. Ali i? Naravno i tipkuljim (po mobu) preglednik dana 'Glas iz krpa'. A eto moren kazat jutros je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci maestra Marta. A te ovce kada se večeras dočepa meštar Splićo uradit će je kako spada. Ma iznalazim neki alternativni način približavanja Bogu. Budući su po Crkvenim kanonima u korizmi zabranjeni uobičajeni (post, pokora). Preostaje mi pjevanje i molitva. Ok pjevat ću jasno i razgovijetno da poboljšam glas. Molitvu ću pojačati, nastojati postati kontemplativna Isusova ovca. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.27 sati Ah, počinje se... Počinje se uspon Tebi Gospodine da Te prepoznamo u najbližoj blizini, u srcu svom i svima onima od Tebe nama poslanima. Valja nam sve učiniti da Te ugledamo u svakom nama poslanom. U svakodnevnim događajima nama od Tebe darovanima. Primi Gospoděne raspetost (RBK) moju kao sredstvo koje me približava Tebi. Primi u ovoj svetoj misi sve one od Tebi meni poslane. Usrdno Te molim na ovoj svetoj misi okrijepi mene ovcu Svoju, Sobom da budem kako spada Isusova ovca = isusovac. Ognjevit bojni... Sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Korizma? Post, pokora, odricanje, žrtva... Svemu što nas zavodi i odvodi od urednog života treba reći: STOP! I shvati, hej, hej shvati život kakvog trebaš je vođen od Krista Gospodina. Ha, premda znam po crkvenim kanonima ovako raspeti (RBK) su toga oslobođeni. Ali od potrebe da budem bliže Gospodinu nitko me ne može osloboditi. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, diko od Hrvata, Alkarice moćna, kraljice Hrvata. Svojim plaštem zaogrni Hrvatsku svoju da na njenoj ljepoti vide svetost tvoju.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.28 sati Eh Međugorje? Znači, znači...jer obogatilo je i život Isusove ovce. A time posredno i živote sviju onih njoj poslanih. Među kojima ste i vi dragi web župljani. Ne znam možda... Ali Gospi Međugorskoj zahvaljujem za poticaj još one 1983. da počnem redovnički živjeti kao Isusova ovca. Svoje zvanje držim autentičnim, a držao sam autentičnim Gospinu prisutnost u Međugorju. Premda valja kazat da autentičnost moga svećeničkog zvanja nije povezana sa autententičnošću Gospinih ukazanja u Međugorju. Istina je da sam Gospino djelovanje u Međugorju prije intenzivnije doživljavao. Govor Gospin se podudarao s govorom duše mi. Danas poruke iz Međugorja koje dobivam lijepe su, teološki dobro složene. Vjerujem da su mnogima duhovna hrana. Ali meni baš i ne, tanki su nekako bledaunjave. Oh, 'došli smo ti majko draga sa svih strana zemlje ove...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Draga djeco! U ovom milosnom vremenu želim vidjeti vaša lica preobražena u molitvi. Vi ste tako preplavljeni zemaljskim brigama i ne osjećate da je proljeće na pragu. Pozvani ste dječice, na pokoru i molitvu. Kao što se priroda budi u šutnji za novi život vi ste pozvani da se u molitvi otvorite Bogu u kojem ćete naći mir i toplinu proljetnoga sunca u vašim srcima!
Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. Gospa Kraljica Mira, 25. veljače 2020. Međugorje Božji blagoslov

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni korizma je vrijeme obraćenja. Obratimo se i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Korona! Vauu. Korona svuda oko nas. Vau, vauuu. Ma ah, pusti to kraju! Spomeni pravo, pravcato čudo Gospe Sinjske. Prerćući listove redovničkog brevijara vidim neki listovi nedostaju. A onda olovkom i u bloku napišem: 'Čudotvorna Gospe Sinjska učini čudo.' I učinila ga je! Aleluja, aleluja tko će kao moja Alkarica! Listove sam našao i brevijar uredno iščitao. Aleluja znam da ne ide jer ovo se ukazuje na webu na Čistu srijedu. A eto taj Aleluja shvatite kao ludovanje 'tustog' utorka. A je i meštar Splićo je i večeras uradija Isusovu ovcu baš kako spada raskošno i tusto nimalo korizmeno. Premda znam i korizmi će on tu ovci urađivati u maniri Dock Holidey potpuno i cjelovito. Bože ti ga blagoslovi i čuvaj svakog zla (jer treba Tvojoj ovci: ). Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 2. 2020. Gospodine koraknuli smo u vrijeme korizme. Danas u četvrtak, 27. veljače u evanđelju si svojim učenicima, i svima nama rekao: 'Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i treći dan uskrsne.' Gospodine molimo Te daj da shvatimo i prihvatimo istinu - da za svako uistinu vrijedno djelo u životu, trebamo proći put poniženja, izdaje, podnijeti da nas u pojam ubijaju oni koji nam se predstavljaju kao naši. Daj nam snage kroz sve to proći, i neokaljani mržnjom uspjehu prispjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 9, 22-25)

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.20 sati Ah, milost sve vodi nas... Oživjela je život moj. Ajoj milost Božja svud oko nas. Sve daje, sve potrebno šalje. Evo Isusovoj ovci je poslala i meštra Spliću. Pa eto dok ne poduhvati urađivat tu ovcu hajmo se osvrnut na evanđelje (srijeda) i uradit 'Razmatranje uz mob'. Oh to Čista srijeda - dan uozbiljenja. Počinje sveto vrijeme korizme. Prilika za sve nas koji čeznemo za Gospodinom da nas privine bliže Svome Srcu. Ovo je vrijeme za zaljubljenike Božje. A evanđelje isto pametno kaže: 'Kada daješ milostinju neka ti ne zna ljevica što čini desnica.' Ako tako budete činili vi ste sveti ljudi. A ako ipak ljevica nekako dozna, niste grešnici nego isusovci: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov zna daj korizma privridno vrime. Moreš do mile volje činit protiv svoje volje.' E dide i dat samo Kristu kralju da sa nami vlada!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej tetka Jako mogla si mi dat zeru soli. 'Vala dragom Bogu naće se nać. Ma za tebe bi sve učinila kad mi ti braniš moga Luju.' Kme, kme, kmeee.

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2020., utorak


Bolje je i tapkati na pravom putu nego trčati na krivom (T. Akvinski)

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Alkarice, o majko, Gospe Sinjske mila, lakše mi se uozbiljit kad ja vidim tebe zabrinutu. Utjeha je vidjeti te kako mirno patiš jer znaš Sin tvoj dovršava ono zbog čeg si Ga rodila.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.29 sati Nema je, još je nema naše pastirice s. Natalije da danas .... E već sam se prepao... Ali i danas na 'tusti' utorak je pala Zdravomarija pred Alkaricom pastirice i Isusove ovce. Potom je uslijedio i nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Nasa pastirica se baš kao 'mamek' brine za Isusovu ovcu. U nosnice joj kapnula kapljice zbog prehlada. A ono 'tusti' znači ovaj utorak je zadnji da bančenja jer sutra započinje ozbiljno vrějeme korizme. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


'Neka ti ne zna ljevica što čini desnica.' Ne, nije grijeh ako i zna - tek što si isusovac a ne svetac.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.36 sati Đinastirajući (na motomedu) pokušavam se sjetiti dali mi je maestra Marta jutros uradila onu drugu ruku. Ali da me ubiješ ne mogu se sjetiti. A ovo je utorak prije Čiste srijede. I ovaj se dan nekako smišno zove, nešto kao tusti utorak (baš nam je kod svete mise tako nešto rekao p. Bešlić) E i što još ima? Ima, ima ono što i svaki radni dan. Večeras Bogu hvala Isusovu ovcu će poduhvati urađivati meštar Splićo. A kada te on urađuje to ti pari ka'da te je uhvatio pod svoja krila arhanđeo Mihael. Blagoslovi Bože meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Upri svoj pogled u raširene ruke raspetoga Krista, pusti da te uvijek iznova spašava. A kada ideš ispovjediti svoje grijehe, čvrsto vjeruj u Njegovo milosrđe koje te oslobađa krivnje. Razmišljaj o Njegovoj krvi prolivenoj s tolikom ljubavlju i dopusti da te ona očisti. Tako ćeš se moci rađati uvijek iznova" (CHRISTUS VIVIT br. 123 - PAPA FRANJO I.)

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Molimo Presvetu Mariju da nas zagovara da u predstojećoj korizmi prihvatimo poziv da se pomirimo s Bogom, da pogled svoga srca upremo u pashalni misterij i u srcu se opredijelimo za otvoreni i iskreni dijalog s Bogom. Na taj ćemo način moći postati ono što Krist traži od svojih učenika, a to je 'sol zemlje i svjetlost svijeta' (usp. Mt 5, 13 - 14). (PAPA FRANJO I.)

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Mnogi žive usred svijeta kao anđeli. Zašto ne bi i ti? Sv. Josemaria Escriva

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U svojemu bližnjemu vidim Isusa Krista. Sv. Gerard Majella (1726 -1755)

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas zajedno sa Zadranima slavimo svetoga Donata, zadarskog biskupa i diplomata. Rodio se u drugoj polovini VIII. stoljeća, prema predaji u Zadru, premda neki smatraju da je bio Irac. Spominje se u franačkim analima iz 805. kao izaslanik dalmatinskih gradova kod Karla Velikog u Thionvilleu. Posredovao je pri mirenju Franaka s Bizantom (Aachenski mir, 812). HIiM

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Povjeri Gospodinu svu svoju brigu, i on će te pokrijepit. Ps 55

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 sati I jutros: lift kojim naš izrazito dobri, krepostima urešeni Anđelko spušta p. Hanga (u karijoli) i karijolu s ovcom, a s nama je i br. Dilber. Sve nas spušta u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine sve ono ovčje, divlje, ukroti i pripitomi. Kao ovca Tvoja daj da činim sve, sve, sveee na veću slavu Tvoju ljubljeni Bože naš. Amen!

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.24 sati A isto je to paradoks? Imamo sve, sve što je potrebno da živimo kao sretni, sveti i uspjeli ljudi. Sve besplatno primamo od Gospodina. Koji daje, daje li ga, šakom i kapom samo daje. Jer smo Njegova dragocjenost. Haj daj zastanimo, opametimo se i prepametimo - obratimo se i shvatimo nismo sami - voljeni smo. Isus Krist Bog nas za nama luduje od ljubavi. Noćima oka ne sklapa zbog nas. Hajde povjeruj u Njegovu ljubav. I kreni u ovaj dan (utorak, 25. 2. 2020.) HVALJEN ˇSUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogorani gr, gr, gr...


Ogorani gordi momci o gorama, vatra im gori u grudima, ogorčeni na zlo i opakost. Ogoranke jaubuke lipe ki Svilajske zelenkade. Oru, siju, rade i Bogu se mole. U Rvackoj nima takva roda kao Ogorskoga.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Pater Luka, molim vas pomolite se malo za mene. Molim zlatnu krunicu, ali imam jake provokacije od jedne osobe...., ne mogu sama. Molim vas ako možete pošaljite mi blagoslov +++
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš za onu: Ako ćemo - lako ćemo! Ako nećemo - kako ćemo? Haj, ne komplicirajmo nego realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.05 sati Haj idemo malo na web prije nego me se hrrr... dočepa. Ma htio bi uzdići hvalu Gospodinu i samom sebi se narugati: i ti si mi neki vjernik, haj pokri se ušima. Jer doista Gospodin je divan. Za mene Svoju ovcu s tolikom pažnjom se pobrinuo poslavši mi skroz naskroz svog čovjeka koji me urađuje kao nitko (meštar Splićo). A gledaj ti mene! Umjesto da budem sretan i Bogu zahvala. Jako se ružno odnosim prema 'Lj'. Osjećam PTS me se dočepao. (Jer 'Lj' je iz istog kraja kao i onaj tko me je najviše povrijedio). Smiluj mi se Bože po milosrđu svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 2. 2020. Gospodine danas je Čista srijeda a to je početak svetog vremena korizme. Ljubičasto je liturgijska boja, a usklik Aleluja utihne. Sve je prilagođeno tomu da Ti se u korizmi približimo. Po evanđelju nam sugeriraš: 'Neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' Molimo Te Gospodine da se u ovom svetom vremenu korizme obratimo i uočimo vrijednosti za koje se isplati živjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 1-6.16-18)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.25 sati Hajmo s Božjom pomoću uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Radosno iščekujući potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. A za to uradit kako spada valja bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. ... Aha to je ono što Vlaji kažu: Ako ćemo: lako ćemo! Ako nećemo: kako ćemo? E ako je nama nešto neprihvatljivo onda nam je to i neshvatljivo. Gledajte Isusove učenike, kad je njima Isus govorio kako će Ga uhvati, isponižavati i ubit. Učenici: 'Ne razumješe te besjeda, a bojahu ga se pitati'. Takvi smo mi: laži me laži to baš volim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A štaš' Lujo svit ki svit. Ako neću - kako ću? Ako oću - lako ću! Za vojnika Kristova je dosta da dobije mig od Krista kralja i sve oće.' E dide ko će ki ti?

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tis tako spretna i okretna oko ognjišča kad si me stavla da štogod ispeče. Toj tribala velka skula. 'Lujo ako ću štogod za svog milu ispeć dostaj ljubov.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2020., ponedjeljak


Ovaj put nećemo ništa novo čuti, nego ćemo svratiti pozornost na nešto što smo toliko puta već čuli. (p. Brajičić)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Savršen je Zakon Gospodnji, dušu krijepi: pouzdano je Svjedočanstvo Gospodnje, neuka uči. Ps 19

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Kraljice nebeska, Gospe Sinjska mila jel'no: Ako ćemo lako ćemo! Ako nećemo kako ćemo?

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater, evo jednog bona za vas … Božji vam blagoslov i veliki pozdrav iz Sinja!
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.16 sati Je, je i danas je pala Zdravomarija, pred Alkaricom ma što pastirice s. Natalija je svjetlija od i jedne kraljice. Uslijedio i poticaj: haj na web Isusova ovco? A što? Ne stvarno ne znam osobu koja bi se s ovolikom požrtvovnošću i pažnjom brinula za nas starčeke kao s. Natalija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Najčešće nam je neshvatljivo ono što nam je neprihvatljivo!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati Đinasticiram (na motomedu) i tipkuljim (po mobu). Ma ah nešto onak... Ogorani ljudi od komada, kršni momci i cure ki zelenkade. Našli sebi mira u kraju kneza Branimira. Od Crivaca do Zelova od Svilaje do Moseća. O gorama Ogorani rade, Bogu se mole i sve čine da pokažu neodoljivost Božju. Ma ah, nikako da shvatim da sam ovca... Kako je ovo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Valja kazat da će večeras Isusovu ovcu uradit meštar Splićo. Ako to bude kao obično bit će potpuno i cjelovito. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.41 sati Ah Gospodine vjerujem, pomozi mojoj nevjeri. A to znaš da Te ljubim jer ako mi je izbor bio biti Tvoj. A Ti si to prihvatio. Znači pristao si da Te ovako nesavršeno ljubim. Primi Gospodine moju nesavršenu vjeru i ljubav koja znam da je nesavršena ali jer najsnažniji izraz duše mi i za me je ona savršena. Primi i nakanu ove svete mise neka ti mladi dobiju toliko željeno dijete. Neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetoga Modesta, biskupa drevnog njemačkog grada Triera (Rheinland-Pfalz). O njegovom životu ima malo podataka, a potječu iz raznih njemačkih i nizozemskih martirologija i rukopisa. Upravljao je biskupijom u Trieru u posljednjoj četvrtini V. stoljeća, u teškom i nesigurnom razdoblju raspada Zapadnog Rimskog carstva, seobe naroda i barbarskih provala (Huni i Atila). HIiM

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.50 sati Vjerujem, ali i ne baš. Ruku na srce više ne vjerujem nego vjerujem. Sumnjam da sam toliko važan. To što iz onih 'puno lipi stvari' zaključujem da jesam. znam da Ti sve možeš i bez mene. Ali ono što znam da Te može motivirati: ja sam ovca Tvoja i ljubim Te! Idemo u ovaj dan (ponedjeljak, 24. 2. 2020.) HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ako u životu nema ništa vrjednije od njegova biološkog ostajanja, onda je sve bezvrijedno jer to biološko završava, ali ako u životu ima nešto veće za što se život daje, to znači da je život neuništiv." (Vrhbosanski pomoćni biskup u miru Pero Sudar crkva sv. Filipa i Jakova Gvozdansko 12. siječnja 2020.)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako nam je slaba vjera recimo Isusu: Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri! I krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati 'Ako je riječ tijelom postala, vjerujem da će mi i ove riječi rukom ispisane vratit rukopis.' Eto to sam malo prije olovkom rukom u blok ispisao. Ozbiljno sam zabrinut što će mi biti s rukopisom. Ne samo sto ga je ova raspetost (RBK) blokirala nego već dugi niz godina ovako tipkuljenje po mobu ili po compu ga zakopava. Vjerujem da se s tim problemom suočavaju i mnogi suvremenici. E a šta se tu more? Novo, novo vrijeme! Znam da me vrijeme pregazilo ali nikad sebi to nisam dopuštao. Oduvijek sam htio biti avangarda, korak ispred vremena. To i je razlog zašto sam postao Isusova ovca. Vuh, sve prolazi, samo vječnost ostaje - to je moj dom, za njega živim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 2. 2020. Gospodine danas u utorak, sedmog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju oni koji se zovu: Hrvoje i Berislav. A u evanđelju slušamo kako si opet imao problema sa svojim učenicima. Ti njima o ključnim stvarima. O tome da ćeš biti predan ljudima u ruke i ubijen... To da ćeš i uskrsnuti, nisu ni čuli. Bilo im je neprihvatljivo zato i neshvatljivo da ćeš biti ponižavan i ubijen. Evanđelje kaže: 'No oni ne razumješe te besjede, a bojahu ga se pitati.' Ostali u svom plićaku i mjerkali se: tko je kreposni, svetiji, tko se više sviđa Tebi Bože. A Ti si tada rekao svojima, znači i nama: 'Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj.' S ovim riječima rekao nam sve. Hvala Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 30-37)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.40 sati 'U kom ste stanju? Za dom spreman!' Bio je dijalog njegovateljěce Jadranke i Isusove ovca prije nego je ta ovca počela đinasticirati (na motomdu). Što ujedno znači prije nego je počela tipkuljiti (po mobu) večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to učinit kako spada valja trunku bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) i kazat koju. ... Ahu vjerujem pomozi mojoj nevjeri! Ili: vjerujem, ali znaš i ne baš! Znam dobro znam da nije uvijek lako baš vjerovati u Krista Gospodina. Ali zato se može uvijek baš uvijek ljubiti Boga svoga. A za primiti potrebnu milost ako se ne može biti uz Boga vjerom dovoljno je da smo u Njega svojom ljubavlju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo slušaj vojnik Kristov triba virovat u Krista kralja cilin srcem i ništa više. A triba ga ljubit skroz naskroz.' A dide kud ćeš veće?

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo da vidin tvoju viru? Ako na ovo jaje sidne kokoš iz njega će izać pile. Ako ga pušćen da padne na tavu?' E baba Jako biće to lip zalogaj za tvoga milu.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.02.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


17.17 sati Ogorje, selo o gorama, zabijeno u Zagori. Oduvijek moje, al' uvijek mi nepristupačno i zabito. A gle, sad ga imam gdje god da jesam. U njemu sam danas u kućnoj auli na Fratrovcu u Zagrebu, uz www.facebook.com. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.44 sati Da mi je biti sunce, sunce... I svima, svima sjati. Da mi je biti kiša, kiša... Padao bih svima bez obzira. Ma, oh da mi je biti kao moje Pečnik-ove... Pohodio bih bokce, jadiće i sve unesrećene, kao što su one i danas pohodile raspetu (RBK = raspetu na bolesničkom krevetu) Isusovu ovcu. Hu, hu, tu smo u kućnoj auli, kavu su pripravile i donijele. A sada još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće i teče, teče... He, znam, još će i noktići plati svoje. A pokušat ćemo čuti i u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska toliko si umilostivljena od Gospodina jer Ga žarče ljubiš neg vjerovat u Njeg možeš.

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.13 sati Svakodnevni slađani bombončić! I ove nedjelje je pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije Alkarici sa Isusovom ovcom. Po tom je uslijedio nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Nešto poslije dva u pohode Isusovoj ovci stižu moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ne možeš više vjerovati u Gospodina žarče Ga ljubi i bit ćeš uslišan!

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.12 sati Haj nastavimo hvaliti i slaviti Gospodina Isusa đinastirajući (na motomedu). Sad poslije svete mise. Ha a danas je to i red čitav dan činiti jer nedjelja je. Kad već nisam mogao to činiti sa meštrom Splićom i njegovima uz kavu i ćakulu-bakulu. Vruće se nadam da će se dvije kraljice, moje Pecnik-ove dotramakavat sa Trešnjevke pohoditi Isusovu ovcu gdje će u kućnoj auli pasti okrepljujuća ćakula-bakula a i noktići će platiti svoje: ) 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


11.04 sati E sada poslije svete mise ako tipkuljim (na mob) znači i da đinasticiram (na motomedu). Makar sam sad trebao biti u kućnoj auli sa meštrom Splićom i njegovima - pozvao sam ili nisu mogli. Neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.12 sati U nedjelju, 23. 2. 2020. hoću koraknuti kako spada. U 5.30 sati Gospinom krunicom uz HKR. Bit će to prvi korak hvaljenja i slavljenja Isusa i primjerenog čašćenja Marije. Što ću nastaviti činiti u ovome danu kroz sve događaje i susrete. Hajmo zajedno činiti tako i dan učiniti ljepšim. A to će biti jer će se po svuda i svima razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorani kriposna su dica, pomaže ih Marija Divica. Gospa Sinjska, priko Svilaje kriposti im daje.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 2. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, sedmog tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu Goran. U evanđelju slušamo kako si rekao: 'Sve je moguće onom koji vjeruje!' Čovjek koji je trebao Tvoju pomoć je rekao: 'Vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!' I pomogao si mu. Gospodine takvi smo i mi: trebamo Te i vjerujemo u Tebe ali i ne baš. Neka Te ne smetaju trunčice naše nevjere. Mi vjerujemo da si Ti svemogući Bog i da nas beskrajno ljubiš, a ljubimo i mi Tebe koliko možemo - smiluj nam se. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 9, 14-29)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.31 sati Uh, Bogu hvala dočepao sam se slobodnog vremena za uradit jedno 'Razmatranje uz mob'. A šta se tu more! Čitan na ovom facebook-u ima 50 godina da se na tv davalo: 'Naše malo misto'. Aha sićan se to kad smo to gledali kod mene kući na Kmanu. A šta bija sam dite peti ili šesti razred. E bila je to ona 1971 kad se Hrvatovalo na Pjaci Šinjora. Ma eto drago mi je da sam i još tada disao Hrvatski. Makar još ne kršćanski. Haj, zdravi i veseli bili!


- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, pustimo onu: 'oko za oko, zub za zub' i prihvatimo se realizacije: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.33 sati 'Brat Dilber je došao pa sam malo u cajtnotu!' kaže njegovateljica Jadranka. Ali sad će ona bacit Isusovu ovcu za motomed đinasticirati gdje će ta ovca legitimno tipkuljiti po mobu. 18.41 sati Rečeno – učinjeno... Aoh 'oko za oko zub za zub'. To je za Gospodinovu milosrdnu ljubav je kao prstom u oko. Ne, ne ne ide to! Ha, onda bi bilo: Ulicama moga grada krezubi i jednooki hodamo. Treba biti svet! A to znači bitě kao sunce i dati svoj sjaj - sebe i koprivi i orhideji. Svima svoj sjaj davati. Primit će ga onaj tko ga treba. Gospodin Bog je upravo takav. Njegovu besplatnu ljubav ne primaju samo oni koji su se zbog nekih svojih problema začahurili, zamotali, smotali... Naš izbor je: otvorimo se potpuno Kristu i osunčajmo, osunčajmo se na Njegovoj ljubavi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nije lako nami vojnicin Krěstovin. Krist kralj od nas oće da budemo ki sunce koje jednako grije i koprivu i trišnju.' Znači dide nema: oko za oko, zub za zub?

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, baba Jako more bit das' ti krnjova jer si se okušala svađat: 'Oko za oko zub za zub?' 'Ih Lujo ja bi glavu za dlaku da nije dragog Isusa i Gospine ružarje.'

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oko za oko, zub za zub.' Ne tako! (knev 7a kg)


'Oko za oko, zub za zub.' Ne tako! Nego kako?! Bog kaže ne opiri se Zlomu. Budi kao kiša koja pada i dobrima i zlima. Budi savršen! O da je biti sunce i svima sjati! (knev 7a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.02.2020., subota

Razmatranje uz mob


15.59 sati Ma, ovo je Bogu za plakat - Cvjetnjak sav kao da je od poezije satkan, a u meni onaj biblijski 'tohu vabohu' - pusto i prazno, za izreći redak. Ah, šta'š kad neće redak, tu je kava i srrrk... Haj, zdravi i veseli bili!'

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska alkarskoga kraja, daj nam volje da budemo baš kako valja, da pogodimo u 'sriduuu', i ne damo se vodit od Zloga koji nam došaptava: 'Oko za oko, zub za zub'. Alkarice, ti daj svakom što ga ide.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


15.09 sati E, kao što je rečeno, 'Glas iz krpa' ide sa Cvjetnjaka, uz kavu i ćakulu-bakulu, sa mojim Pečnik-ovima. I šta ima za kazat o ovome danu? Subota je, to je sve! A subote su, Bogu hvala, bogate raskošjem Božjih darova, Isusovoj ovci. Dosta je samo reći: jutros me je u maniri Dock Holliday-a uradija meštar Splićo. On urađuje fizikalno-spiritualno, s osobitim naglaskom na spiritualnu komponentu. A posije podne - znaci sad, Cvetnjak. Rekla bi baba Jaka: 'gdi nam sve cviće cvita'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.50 sati Aha, bila je, bila danas Zdravomarija Alkarici, naše pastirice s. Natalije sa Isusovom ovcom. Potom je uslijedio nesmiljen poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Znam, još bi trebalo uraditi 'Glas iz krpa', ali to ću poslije na Cvjetnjaku, jer sada bi trebao staviti mob da se puni! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MLADOSTI MOJA


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ljubav je žudnja za rađanjem u Ljepoti i Dobroti dušom i tijelom s nadom da će to potrajati vječno. (Platon)

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tako mu je i trebalo ostao je bez zubi jer se držao one: 'Oko za oko zub za zub'.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


11.37 sati A je bila je sveta misa regularno u 10 sati. A prije svete mise i posli, sve do malo prěje bila je fenomenalna, potpuna i cjelovita uradba, ne Dock Holideya nego meštra Spliće na Isusovoj ovci. Baš onako AMDG, AMDG - samo to i ništa drugo. Amen!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni. Ps 23

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kada govorimo o Katedri svetog Petra apostola (Cathedra sancti Petri) mislimo na relikviju, papinsko prijestolje u crkvi svetog Petra u Rimu ili u prenesenom smislu na Stolicu svetog Petra ili Svetu Stolicu, što se u diplomatskom izrazu već od srednjega vijeka odnosi na samog papu i državu Vatikan (Santa sede). Blagdan Katedre svetog Petra slavio se na današnji dan u Rimu već od IV. stoljeća kao znak jedinstva Crkve sazidane na Kristovom namjesniku. To je dan kad se prisjećamo evanđeoskog teksta svetog Mateja, posebno dragog srcu svakog katolika, po kojem doznajemo da je Petar temelj naše Crkve. Isus je Petru rekao: "Ti si Petar-Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju, i Vrata pakla neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskog, pa što god svežeš na zemlji, bit će…

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago čovjeku koji se boji Gospodina i koji uživa u naredbama njegovim. Ps 112

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, ma pustimo sad unutartrojstvene cake tko iz koga izlazi. Budimo pravi ljudi i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Amen. Voli te Isus!!!! Voli te tvoj …

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorani kriposna su dica pomože ih Marija Divica. Gospa Sinjska priko Svilaje kriposti im šalje.

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.58 sati Aoh, jer osamdesete su bile godine koje su od ovce su učinile Hrvata -katolika. Probudile su tu ovcu da bude ono što je. A što? Kad se ta ovca u Zagrebu pojavila početkom osamdesetih bila je sve zbandrsana. Ali Bogu hvala za prijatelja Logarušića i p. Nagya preko kojih je upoznala Hrvate -katolike od komada Stipu Lozu i ekipu iz Palme (BSI u Palmotićevoj) Ah oni dani kad su u s.d. Cvjetno tulum prekidao u ponoć i stavu mirno sa pesnicom na srcu slušala Hrvatska himna. Eto takve stvari su od od ovce učinile Hrvata - katolika. A i Isusovu ovcu. Za koji minutić će ta Isusova ovca Gospinom krunicom uz HKR učiniti prvi korak u ovaj dan (subota, 22. 2. 2020.) I samo nastaviti kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ma pustimo sad unutartrojstvene cake tko iz koga izlazi. Budimo pravi ljudi i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Jesam li odgledao tv-dnevnik, izbrevijaro svoje redovničko, učinio par bilješki olovkom na papir - ukazalo mi se ovo slobodno vrijeme. A sebe znam najzdraviji sam kad sam angažiran. Ha, i to znam kad sam prema svima pozitivan. Hvala Bogu i večeras je meštar Splićo briljirao. Pa ni Isusova ovca nije bila loša. Eto u tom se nismo složili on je tvrdio da imam temperaturu, a njemu da sam zdrav 'ka dren'. I kladili smo se! Kad ono ja ipak imam temperaturu 36 sa nešto. Zbog opklade sam morao glasno vikati: 'Ja sam rođeni Vlaj sa Kmana i nemam nikakve veze sa Zagorjem!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 2. 2020. Gospodine danas u sedmu nedjelju kroz godinu, u evanđelju nam govoriš o vrućoj stvari. O odnosu prema neprijateljima. I kažeš u obzir ne dolazi: 'Oko za oko, zub za zub'. Lijepo nam govoriš: 'Ne opirite se Zlomu.' Predlažeš da budemo kao kiša koja pada i zlima i dobrima. Na savršenstvo nas potičeš. Gospodine molimo Te daj nam biti kao sunce sjati jednima i drugima, daj da budemo dobro sa svima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 38-48)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.23 sati Ohhh kako mi je baš dobro. Hajde da se zeru igram sa ovim slovcima na mobu. Haj pleši po njima i otpleši večernje 'Razmatranje uz mob'. Aha za to se treba osvrnuti na evanđelje (subota). I vjerujem da će to biti odplesano dok sav radostan čekam uradbu meštra Spliće. ... Aha sutra u subotu je blagdan 'Katedra svetog Petra'. E od babe Jake sam naučio da Crkva Kristova nije 'mačji kašalj'. Crkva to je Krist. Ili kako se teološkim riječima kaže: Crkva je mistično tijelo Kristovo. Ona je nastala od zajednice apostola kojoj je glava Petar. Taj Petar je danas papa Franjo. Još su stari govorili: Gdje je Petar tamo je i Crkva. Oh, njegovateljica 'Lj' je donijela jogurtić da ga srknem. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Luju ki Kristov vojnik tribaš znat da te niko u srid noći pita da su oznake Rvackog naroda: odanost papi…' Dide i virnost Kristu kralju i pobožnost Gospi.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo mile, slušaj svoju baku. Nije ti mile Crkva 'mačji kašalj'. Nju je dragi Isus na kamen stavija.' Aha čuja san baba Jako daj kamen sveti ćaća u Rimu - za kog se kaže papa.

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2020., petak


- Ovo su ti iz Ogorja dica pomogla ih Marija divica. Oja noja oooj.
- Evo lole evo Ogoranca puši lulu i goni magarca. Oja, noja oooj.
- Ogorani kriposna su dica pomaže im Marija Divica. Gospa Sinjska priko Svilaje najkripnije kriposti im šalje.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ALkarici


Ognjevit bojni vojniče Kristov Alkarica je znala kog je izabrala. Budi vojnik Kristov kako spada pokaži Gospi Sinjskoj da se prevarila nije.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.49 sati Aka danas nam nije bilo naše pastirice s. Natalije ali Zdravovamarija je pala uz njegovateljicu 'Lj'. I poticaj je uslijedio: haj na web Isusova ovco! A što? Danas nam ni našeg napose dobrog Anđelka nije bilo. I baš me veseli su sutra tu on i pastirica. Evo baš sam kao potrebnu terapiju rukom na papir zapisao: Dan je u biti izvrstan. Samo smo nažalost naviknuli smatrati izvrsnim na čem na ljudi zavide. Jer doista tko može poželjeti takvu izvrsnost koja počiva na godinama raspetosti na bolesničkom krevetu. ... Eh od 16 sati tu uz nas je opet njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću. (1 Iv 3, 16)

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ti ideali počivaju na stijeni smiješni su oni koji misle da si sanjar.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.36 sati E a sada kada me je njegovateljica 'Lj' stavila za motomed da đinasticiram a da tomu dam podršku i tipkuljim (po mobu) 'Glas iz krpa'. I čekam da mi njegovateljica Jadranka donese limunadu - jer prehlada me čini se nije posve pustila. A trebala bi me pustiti jer sutra je subota - a za ćakulu – bakulu na Cvjetnjaku trebam biti baš kako valja. To je spomenuto da su me došle pozdraviti dvije gospođe s kojima se znam po svetoj misi u Krapinskim Toplicama. Eh a i to kažem večeras će Isusovu ovcu uraditi u skladu karizme te ovce, meštar Splićo. Bit će to cjelovita i potpuna uradba. Bože čuvaj i blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Aha Gospodine 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.' Ne znam baš koliko je prikladna ova ovca koja pretendira biti Tvoja i ići kamo šalješ je Ti. Sada će tu ovcu na svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ah Gospodine upravo su naišle dvije gospođe kojima sam imao svetu misu u Krapinskim Toplicama. Sve njih i svo moje Zagorje i Ogorje donosim Ti u ovoj svetoj misi. Ti nas sve ohrabri i potakni da činimo sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Kraj je radnog tjedna. Preživjela sam jučerašnja, ponižavanja, laži, poluistine, izrugivanja i podsmjehe, što od radnih kolega, tzv. prijatelj, susjeda, bližih i daljnjih rođaka. Naime, imala sam raspravu u svojem katastarskom uredu. Da, ti je bilo čuti tu bijedu od rasprave. Sramota hrvatskog pravosuđa i državne uprave, korupcija i nepotizam na dijelu. Evo, pomoli se za takve, vrle državne službenike. Ne zaboravi niti mene. Hvala. Bb.
- 'Oko za oko, zub za zub!' Ne tako. Nego kako?! Bog kaže ne tako. Ne opiri se Zlomu. Budi kao kiša koja pada i dobrima i zlima. Budi savršen! Oh da mi je biti sunce i svima sjati. (knev 7a kg)
- Da mi je biti sunce... Sjala bi. Da ja sjajim. Pomažem tim istim ljudima. Nagrada me stigla u obliku laži, fizičkog i psihičkog zlostavljanja.... Otplaćivanja njihovih ovrha, itd. itd. Savršeno

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

AH kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


'Oko za oko, zub za zub!' Ne tako. Nego kako?! Bog kaže ne tako. Ne opiri se Zlomu. Budi kao kiša koja pada i dobrima i zlima. Budi savršen! Oh da mi je biti sunce i svima sjati. (knev 7a kg)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.50 sati 'Valove gledam i mislim...' Ah, ma i zahvaljujem Gospodinu što i ne ide sve baš kao po loju. Znak mi je to da sam na pravome putu. A pravi je ako je 'uzak i strm'. Sretan sam jer teško je (ipak 16 biti raspet (RBK) ali ne i preteško. Sve se da izdurat kad ti Nebo snage da. Kad spoznaš da si svoj sa svojima na svome. I kad dobro znaš da 'svaka suza dati će đerdane'. Kad putuješ morem, po valovima života dok ti vjetar Duha Svetoga puše u leđa. I tako uplovimo u ovaj petak (21. 2. 2020.). Za malo vremena ću učiniti prvi korak Gospinom krunicom uz HKR. A onda nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni mislim da nas se Isusove riječi: 'Hoće li tko za mnom neka se odreče samoga sebe.' i te kako tiču. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Hajmo na posa-o! Sada nakon što sam svoje redovničko izbrevijario. I nakon što sam učinio svoju novu redovničku obvezu. A ona je da ću svaki dan nešto rukom ispisati na papiru. (p.s. Ozbiljno strahujem da mi ovo tipkuljenje po mobu ne istisne rukom pisanje olovkom po papiru). Hajmo još zeru na evanđelje (petak). Aha ove su Isusove riječi zlata vrijedne (kao i sve!): 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe.' Može se čovjek zbog Krista odreć od svega i svačega. Može sebe zbog Krista svesti na prosjački štap. E ali odreći se sebe - to je teško! To je ono najvrijednije tvoje. To je tvoje biće. Na koje ima prao samo BITAK a to je Bog! Nije to lako jer ima dvonožaca kao što smo koji pokušavaju ovladat našim bićem koje pripada samo BITKU. Nama ne bi bio problem sebe izručiti Bitku odnosno Bogu Isusu Kristu ali strah nas koči da li je doista taj kom se izručujem Krist Gospodin? E kažimo još da je i večeras meštar Splićo briljirao. A i ja sam bolje, fibra me pustila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 2. 2020. Gospodine u šestom smo tjednu kroz godinu. A danas u subotu, 22-gog veljače je blagdan: Katedra svetog Petra. Taj blagdan govori da je naša Crkva utemeljena na apostolima sa Petrom na čelu. Još su stari rekli gdje je Petar tu je Crkva. Današnji Petar je naš papa Franjo. Valja znati da je odanost papi stara oznaka Hrvatskog naroda. U evanđelju slušamo kako si Gospodine Isuse Petra ustanovio za prvoga papu, riječima: 'Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.' Molimo Te Gospodine blagoslovi naš Hrvatski - katolički narod i daj da uvijek ostane odan papi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16, 13-19)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.02 sati Opet isto premda lulu ne pušim, nit gonim magarca reće ljudi: Nu Ogoranca! Ka'da nisam rođeni Zagorec. Ma haj pusti to! Uhvati se uradbe 'Razmatranje uz mob'. I gledaj da bude gotovo prije nego meštar Splićo dođe. Ha, to znaci bacit trunku oko na evanđelje (petak) i reci koju. Hu, hu znate zašto ima malo onih koji idu za Isusom. Piše sve. Isus kaže: 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.' Ah što reći? Moj Isuse da si s takvim predizbornim programom nastupio u Svojoj svetoj Hrvatskoj slabo bi prošao! Ma još bi se dalo odreći jahte, kuće... Ali odreći sebe. To čak nije lako ni babi Jaki Ogorskoj. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide kad se penjemo na Svilaju ti sobom ne nosiš anko torbak? 'E Lujo mi vojnici Kristovi tribamo se svega odreć i samo ić za Kriston kraljon.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Eh baba Jako ne triban te ni pitat vidin na tebi šta znači Isusu: 'Oćel' ko za menon neka se odreče svega pa i samog sebe. 'Eh Lujo rada bi da moren. Al' brte štaj mi u glavi nemoren pušćat.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2020., četvrtak


Oja noja oooj! Štaj mi drago šta sam Ogoranac. Makar lulu ne pušin i ne gonin magarca čim me vide kažu: Nu Ogoranca! E pita bi te jel' ti znaš daj prilipa Dalmacija ime dobila po starom Ogorancu Dalmati?

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sve na veću slavu Božju = Sve učini da bude: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Alkarice i majko Gospe Sinjska mila reci kako odreci se sebe a ne izgubit tebe. Rada bi smo i mi uz tog Sina bili.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.24 sati Eh ne znam, da me ubiješ ne znam kako naše pastirice s. Natalije nije bilo da kažemo Zdravomariju Alkarici. Ali začudo poticaj je izronio: haj na web Isusova ovco! A što? Stavit ću što malo prije 'zlatni palac' otplesao je (po mobu): 13.13 sati Eh biti raspet na bolesničkom krevetu? Znači prihvatiti da si za niš'. Prihvatiti da si šašav. Da nitko ne računa na tebe (OSIM Isus Krist) A čujte sve bi se to još dalo prihvati da nije onih koji služeći se prefriganom lukavštinom to ne zloupotrebljavaju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tko bi za onim koji traži da se odrečeš samoga sebe i prihvatiš ono čega se neprestano gledaš osloboditi. Eh Isuse shvaćam zašto ih malo imaš. (…)

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.47 sati Nastavljam đinastirajući (na motomedu) tipkuljiti (po mobu) 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Baš je bila navratila jedna sveta duša. Zbog takvih kao ona naša Hrvatska je 'lijepa naša'. Sad za ime joj nisam baš siguran, možda Ivanka? Ostavila je paket maramica i nešto kuna za bonbone. Rekla je navratiti u korizmi na duhovnu ćakulu - bakulu. E a prije svete mise bila je maestra Marta koja je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovcě. Večeras toj ovci dolazi meštar Splićo da po napucima babe Jake fiziomaherski uradi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.31 sati E sada đinastirajući (na motomedu) valja kazat da me je iz kapele, gdje smo imali svetu misu, naš izrazito dobri Anđelko karijolom prebacio u sobu. I stavio za motomed da đinasticiram. Sve neka bude na veću slavu Božju. Amen!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, bar mi znamo da je Isus Put, Istina i Život. On je i Mir. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.04 sati 'Dođi majko po nas', pa 'Ispovijest Hrvata-katolěka', pa 'Ljiljane bijeli'. To je naš Hrvatski katolički radio. Baš dobro da imamo HKR. Da znate kako je dobro Gospinom krunicom uz HKR koraknuti u ovaj dan (četvrtak, 20. 2. 2020.). I samo kroz sve događaje i susrete nastaviti hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Hajmo to zajedno činiti da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veličajte sa mnom Gospodina, uzvisujmo ime njegovo zajedno!Ps 34

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 2. 2020. Gospodine danas u petak 21. veljače je svagdan, a možemo se spomenuti i svetog Petra Damiani biskupa i crkvenog naučitelja. Danas imendan imaju: Damir i Natalija. A u evanđelju imaš poruku za sve nas koji bi smo za Tobom rado krenuli. Kažeš: 'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.' Priznajemo Gospodine nije baš romantično. Ali za kim drugim da idemo kad samo Ti imaš riječ života vječnoga. Evo nas idemo i mi! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 34-9, 1)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.59 sati A dobro je nemam fibre. Njegovateljica Jadranka kaže da je odčitala 35 i nešto. Ajoj Gospodine počeo sam se hladiti. Haj, nema straha... Krenut bi valjalo sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Da vidimo što kaže evanđelje (četvrtak). Aha, kad su Isusovi shvali da je Isus Svemogući, Sveznajući, Apsolutni Bog da ih ne uhvati trimfalizam. Isus im objašnjava značenje one vlaške: 'Duraj, duraj pa će tek onda u raj'. Eh da je shvatiti da se uskrsnoj slavi dolazi po poniženjima, muci i križu. Ono što vrijedi treba i platiti. Dopustite iskustvo Isusove ovce. Vi znate da sam raspet na bolesničkom krevetu već 16 godina. Ne trebam vam pričat kako je to. Ali sve da hoću ne bih vam mogao objasni da sam svjestan da ovo ima smisla. Ono što možete i sami zaključiti je: Bog je imao neku zamisao sa mnom kad je dao da poslije dva mjeseca otvorim okice. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide meni baba Jaka kaže kad naresten biću misnik Isusova ovca. Al' ja bi dide htija vojnik Kristov ki šta si ti. 'Lujo Bogu u ruke!'

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma rec mi baba jako kako ti znadeš kad naresten velik da ću bit misnik Isusova ovca? 'Lujo uvik grintaš, cili si na svoju ruku. Al isto oćeš s bakon imat Gospinu ružarju.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.02.2020., srijeda


"IN TE DOMINE SPERAVI" (BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC)
Blaženi Alojzije Ti si za mene svet. Hvala Ti što si me saslušao. HVALA!!!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Blago čovjeku koji trpi kušnju..." (...)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, Alkarice i Vlajino draga reci pravo jel' taj sjaj iz tvog lika od molitava koje idu tebi sa Svilaje od Ogorana.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i majko uzvišeno je biti uz tvog Sina a da se ne bi raspršili od radosti dala si nam znati razlog svoje žalosti.

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.21 sati Odmara, baš me odmara s našom pastiricom s. Natalijom reći Zdravomariju Alkarici. Jesmol' je rekli uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Ma znaš ustvari odmara me i taj poticaj. Da samo znate kako umara besadržajno izležavanje. I baš je suvisao naziv 'Raspet na bolesničkom krevetu' (RBK). Znao je Isus da bi to bilo preteško za Njegovu ovcu zato joj je poslao svoju majku, moju Alkaricu koja je ovci svoga Sina dala utjehu da sve, sve može izdurat. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću.(1 Iv 3, 16)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E kad bi znao posvjedočiti tko je Krist tad bi znao što ti je činiti (Krist bi ti zauzvrat to rekao)

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Konrad iz Piacenze (Corrado Confalonieri), franjevac trećoredac, pokajnik, hodočasnik i pustinjak. Rodio se 1290. u talijanskom gradiću Calendascu nedaleko Piacenze (Emilia-Romagna). Plemić - od rane mladosti bavio se lovom i viteškim igrama HIiM

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.41 sati Hajmo đinastirajući (na motomedu) nastaviti tipkuljiti (po mobu) 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat. Tu mi je sve: i maramice za brisat nos, i guska ako ustreba, i ajfon za vidjeti evanđelje i mob na koji ovo tipkuljim. I šta ima još? Prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A te ovce će se večeras dočepati meštr Splico. I uraditi je baš kako valja. Boze blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.34 sati Evo sada đinasticirajući (na motomedu) poslije svete mise. Samo da kažem sveta misa je bila regularno u 10 sati. Predvodio je naš dragi minister p. Stjepan Bešlič. Sveta misa je bila da sve bude na veću slavu Božju. Amen!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.37 sati Vrijeme do Gospine krunice bi htio upotrijebiti za tipkuljenje po mobu. Ha, vidiš, ovo bi moglo biti što ću ujutro nastaviti. Dakle počeo bih već sad jutarnje 'Razmatranje uz mob'. Ma baš sam večeras nazvao prijatelja Trišnju sa Kmana. Htio sam ga pitatě kad se vidimo u Zagrebu (jer bio je rekao doći nekim poslom) ali ne javlja se. Pokušat ću sutra. Taj čovjek je Kristolik - preda sumnjam da ide u crkvu. Drag čovjek sjećam ga se iz tinejdžerskih dana na Kmanu. Na njemu gledam što bi sa mnom bilo da sam ostao na Kmanu. Sad će Gospina krunica jer je 21.58 sati 5.58 sati Evo baš sam imao jutarnju molitvu Gospinu krunicu uz HKR. I krećem u ovaj dan (srijeda, 19. 2. 2020.) U stvari samo nastavljam, kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to skupa činiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. I dan će garant biti ljepši! S time će složiti svi a neće znati da smo razlog tomu mi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je vratio vid slijepcu. To je šansa i za nas slijepce. Zamolimo Isusa da progledamo i ugledamo da smo isti (dogmatski 100 %) Od srca p. Luka, Isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Ha, ovo i ono mišljenje o inaguraciji predsjednika Hrvatske... Pustimo to! Ton tv sam isključio. Svoje redovničko sam izbrevijario, znači može 'Razmatranje uz mob'. Hm, hm baš sam njegovateljicu 'Lj' zamolio jos jednu deku. Nos mi curi, neku sitnu fibru imam pa sam popio 'lupocet'. A je vidija je i meštar Splićo da ne bi imalo smisla preznoji Isusovu ovcu. Pa je čak i trunku kraće trajala uradba. A inače u njegovim Dock Holiday manirama prepoznajem utjecaj babe Jake. Ona je zaslužna da meštar Splićo dođe njenome 'mili'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20. 2. 2020. Gospodine danas u četvrtak, 20-tog veljače, šestoga tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu Lav i Lea. A u evanđelju slušamo da si sa svojim učenicima putem razgovarao što narod kaže o Tebi. Jedni kažu da si ovo, drugi ono. Upitao si ih: 'A vi, što vi kažete, tko sam ja?' Kad je Petar ispravo rekao da Pomazanik - Krist. Da ih ne ponese triumfalizam objasnio si im da bi se došlo do uskrsne slave treba prihvati bolnu gorčinu ponižavanja. To si im rekao riječima: 'Sin Čovječji treba da mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen.' Petru se to činilo neprihvatljivo jer ipak si Ti Bog - i počeo Te odgovarati od toga. A Ti si Gospodine njemu i svima nama koji bi rado zaobišli svoj spasonosni križ, odrješito rekao: 'Nosi se od mene sotono, jer ti nije na pameti sto je Božje, nego što je ljudsko.' Gospodine usrdno Te molimo daj da čvršće prionemo uz ono što je Božje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 27-33)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.13 sati Hajmo opet malo na web. Ha, pa ova moja dugogodišnja raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je obilježena sjedenjem u karioli i boravkom na web prostranstvu. Idem se trunku osvrnuti na evanđelje (srijeda) radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. ... Oho ovo je evanđelje za sve nas koji ne vidimo dobro. Klasičan primjer dobrog ne gledanja. Znate ono? Imate pola čaše napunjene. Ako kažeš pola čaše je prazno - ti imaš problema sa vidom. Kaže se: pola čaše je napunjeno. Drugi riječima: crnogledci i pesimisti su nerealni, tj. imaju problema sa vidom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Ti znaš Lujo da vojnik Kristov vidi štaj za gledat. Šta mu Krist njegov kralj dopušća. A kuda ne vidi šta vidi šta mu je Krist kralj reka da ne gleda.' E dide kad naresten znaću.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Nu, vid, vid baba Jako uno se zrno kukuruza sakrilo pa se nije dobro ispeklo. 'Lujo dobro nevidiš ako vidiš šta nije za gledat.'

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.02.2020., utorak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Znam da ruka Sina tvog životom mojim ravna jer ovca sam Njegova i da me pogled tvoj ne ostavlja Alkarice draga, Gospe Sinjska mila, Vlajino moja.

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati Ah, Zdravomarija pred Alkaricom naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom to slađani duhovni bonbončić ili mala duhovna okrepa. Po tom je uslijedio i nezaobilazni poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Od četiri uz nas je ne znam tko? Njegovateljica? Ili 'Lj' ili Jadranka. Ma Bogu ruke! Oli me to briga! Ha, pa dobro Što to tebe briga? He, da ne znam zašto sam okice otvorio kad subraća spremala u koji grob na obližnjem Mirogoju da me stave. E da ne znam zašto sam im pripremanje prekinuo, sad bi me to brinulo. Ali hvala Bogu i Alkarici dragoj znam sam okice otvorio zaraj 'puno lipi stvari'. A da će one sigurno bit znam jer Gospa Sinjska ne zna lagati. Ako mi je sada šest banki što me briga? Ovako raspet (RBK) mogu biti još desetak godina. 'To je moj život pjesma je to hvaliti Tebe o Bože moj...' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kad se okupe tjeskobe u srcu mome, tvoje mi utjehe dušu vesele. Ps 94

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Da, da slijep si i ti ako dobro primjećuješ ono što nije i čega nema a ne vidiš svo obilje ovoga što je i čega ima.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.38 sati E bila je sveta misa, pa sam bija učinit posa - ma nije neki... E a sada redovnički red ide dalje. Upravo je naš napose dobri Anđelko stavio Isusovu ovcu za motomed da đinasticira. A da podrži noge dok okreću pedale ove smišne naprave ta ovca pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovaj 'Glas iz krpa' I šta ima za kazat? Slobodan sam... Traj - na - ni - na... Oah fasciniran sam pred ovolikom količinom slobode! Uzvišeno je znati to da si sa svojima. I da večeras imam uradbu baš kako spada. Večeras će meštar Splićo fiziomaherski uraditi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine učitelju pomozi mi da postanem hrast! vlč. Tomislav Ivančić

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.43 sati Naš napose dobri, Božanskim krepostima ureršeni Anđelko liftom spušta p. Hanga (u karijoli) i karijolu (s ovcom) u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine dušu ovu garavu, Sobom je uresi pa mi je vrati blistavu. Amen!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bilo je to godine osamsto i neke kad je vojska kneza Branimira crtajući lijepu našu prvu crtu zacrtala najljepšem i najdražem Ogorju mojem.

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetog Šimuna ili Simeona, drugog jeruzalemskog biskupa i mučenika. Smatra se da je on sin Kleofe, jednog od dvojice učenika kojima se Isus ukazao na putu u Emaus, po nekima i Isusov bratić- spomenut u Matejevom evanđelju (13,55). Nakon mučeničke smrti svetog Jakova Mlađeg, prvog jeruzalemskog biskupa, oko godine 62, izabrali su preostali Isusovi učenici Šimuna za njegovog nasljednika. HIiM

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati A ne znam, zbilja ne znam što bi sa ovom ovcom bilo? U čije sve ruke bi dospjela. Da nije svjesna da joj je biti samo Isusova. I zato mu svakodnevno u molitvi predaje. Da bude samo Njegova - Isusova ovca = isusovac. Bogu hvala u ovom dijelu raspetosti (RBK = raspetosti na bolesničkom krevetu) taj važan čin predanja Isusu činim po Gospinoj krunici uz HKR. A sada idemo u ovaj dan (utorak, 18. 2. 2020.). Već se zna: kroz sve događaje i susrete hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, to znaš da trebamo činiti kao da sve ovisi o nama a pouzdavati su u Isusa jer sve ovisi o Njemu. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Voli te Saša!!! Voli te Krist!!! AMDG! Viva Christo Re! Amen.
- Naprijed SPC =RKC =SPC

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Ahu, uredan dnevni red je lijek. Ma dosta brate onog gušenje od neodgovorenih pitanja. Dosta više toga da se svako malo budiš u bolnici i pitaš se koja li ovo sad? Sada znam redovnik sam Isusova ovca. A stanujem u samostanu na Fratrovačkom brijegu. I večeras je bila draga točka redovničkog reda - uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Ha, taj me urađe baš kako valja. Njegove fizikalo - spiritulne uradbe mi liječe duh, dušu i tijelo. Ali i otkrivaju da me je došao urađivati na intervenciju babe Jake kod Gospe Sinjske koja je nagovorila svoga Sina da pošalje mili babe Jake pravog čovjeka - kad ono pojavi se meštar Splićo 'čovik i po'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


From: lukaradja@yahoo.com
To: perencevicpetar@yahoo.com
Dragi pravoslavni, to znaš da trebamo činiti kao da sve ovisi o nama a pouzdavati su u Isusa jer sve ovisi o Njemu. Haj realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
From: perencevicpetar@yahoo.com
To: lukaradja@yahoo.com
Duhom Svetim svaka tvar živi
izvod iz jedne bogoslužbene pesme Pravoslavne Crkve

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 2. 2020. Gospodine danas u srijedu, šestoga tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu: Rajko i Ratko. U evanđelju slušamo kako si u Betsaidi slijepcu vratio vid. Gospodine isti problem imamo. Slijepi smo pored zdravih očiju ugledati da je sve vedrije, osmišljenije. Crnogledci smo i pesimisti. Slijepi smo prepoznati da Tvoja ruka životom našim ravna. Molimo Te daj nam vidjeti realnost - da je sve oko nas vedrije i optimističnije. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 22-26)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.47 sati Haj krenimo sad prije idealne ure 'pet do pet'. Fino opušteno, ležerno. U svojoj kući sa svojima. Naša njegovateljica 'Lj' se pojavila i obdarila me komplimentom 'Zagorec'. A čujte to je plemstvo Hrvatsko. Ja jesam bio Vlaj u 'ono vrijeme'. Ali od kada sam se probudio 2003. fakat sam Zagorec jer purice me osvajaju. Ah, hiže, bregi... Ali imam i teološke pokazatelje. Ono 2005 kad mi je progovorila Alkarica - te riječi pristaju samo Zagorcima ('puno lipi stvari'). Haj, dok ne dođe Vlaj meštar Splićo daj koju na evanđelje (utorak). ... E evo je korisno znati. Kad nešto radiš radi kao da sve ovisi o tebi ali pouzdaj se Isusa jer u svakom slučaju sve ovisi o Njemu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo tribaš znat da nami vojnicin Kristovin naš Krist kralj sve daje da učinim rađu na koju nas šalje. Evo meni je posla tebe da držiš konja dok oren.' Lakoj ti dide kad nisan na svom magarcu Klepi.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuu baba Jako pravo san gladan. 'Eh Lujo znala san! A nis htija uzest ni zalogaj prija nego ćeš od kuće. Sad gledaj kako ovce brste travu biće ti lašnje.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2020., ponedjeljak


Lako ti je poznat Ogoranca puši lulu i goni magarca.

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Podsjeti nas Gospe, nauči Alkarice radit tako kao da sve ovisi o nama a pouzdat se Isusa i tebe Gospe jer sve i ovisi o Isusu Sinu tvome.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.12 sati Bio je duhovni bonbočić - baš je naša pastirica s. Natalija s Isusovom ovcom rekla Zdravomariju pred Alkaricom. A potom je, naravno uslijedio i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Šteta baš šteta što sam obična ovca za slagat retke pitke. A ovako raspet (RBK = raspet na bolesničkom krevetu) uronjen si potresnu, drastičnu poeziju. A što se tu može volja Božja je da javno nastupam kao Isusova ovca (naglašeno ovca) do daljnjega. Spomenut valja da će od četiri uz nas biti njegovateljica 'Lj'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ti si tako dobar i dobrostiv: nauči me pravilima svojim. Ps 119

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda. Vlč. Tomislav Ivančić

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo sedmoricu svetih utemeljitelja Reda Marijinih slugu ili servita, prosjačkog reda osnovanog 1233, znamenitog po osobitom štovanju Blažene Djevice Marije. Bili su to ugledni firentinski građani Buonfiglio dei Monaldi (sveti Bonfilio), Giovanni di Buonagiunta (sveti Bonagiunta), Amadeus degli Amidei (Bartolomeo, sveti Amadio), Ricovero dei Lippi-Ugguccioni (Ugo, sveti Uguccione), Benedetto dell' Antella (sveti Manetto), Gherardino di Sostegno (Gherardino, sveti Sostegno) i Alessio de' Falconieri (sveti Alessio). HIiM

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Gospodin uvijek pomaže! Ako ti se učini da i nije baš uvijek. Vidi da li si angažirao sve svoje sposobnosti koje ti je povjerio da ih upotrijebiš?

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.43 sati Đinasticiram već neko vreme ali mob je uzela pastirica s. Natalija jer se dogovarala nešto s mojom Pečnik-ovom. E a valjalo bi uraditi preglednik dana 'Glas iz krpa' I šta ima? živi se kvalitetno, sadržajno i osmišljeno. Sve, sve ima smisla. I naizgled najbesmislenije stvari imaju svoj uzvišen smisao. A šta se tu ima pričat? Voljen sam voljen nevjerojatno voljen od Gospodina. Besplatno, badava sam ljubljen. Gledaj evo: danas prije svete mise dođe maestra Marta i uradi onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu će večeras poduhvatiti fiziomaherski urađivati onaj tip iz Splita 3. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.29 sati Ma kakva strka-brka, sagledavanje, razgledavanje... Nepotrebno! Shvati sve je to nepotrebno. Smiri se ovco jedna jer voljena si voljena si od Krista Gospodina. Haj sada u kapelu Isusu i u svetoj misi će te Isus okrijepiti Sobom. Pa ćeš biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine primi dušu umornu, odmori je razvedri da može i ona činiti sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.47 sati Ha, zar si slijep pored zdravih očiju? Imaš li glavu za figuru ili da shvatiš i zaključiš: zbrinut si, ima jedna Ruka koja životom tvojim ravna. Oh hvala Gospodinu Isusu Kristu što me našao dostojnim da budem ovca Njegova. Mnoge ovce koje za tim čeznu govore: 'I ja želim biti ovca Tvoja.' Hajmo Isusova ovco zakorači u ovaj dan (ponedjeljak, 17. 2. 2020.). Zakoračit ću kako spada: za koji minutić imati Gospinu krunicu uz HKR. A onda nastavljam kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno! Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nas beskrajno ljubi. Uzvratimo Isusu ljubavi i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 2. 2020. Gospodine danas u utorak, šestog tjedna kroz godinu je svagdan a imendan imaju Šimun i Bernardica. U evanđelju slušamo kako je potrebno imati razborito pouzdanje u Tebe. Ako smo učinili koliko smo mogli onda se možemo beskrajno pouzdati u Tebe. Čujemo kako su Tvoji učenici zaboravili sa sobom ponijeti dovoljno kruha. Pa su se brinuli kako će se snaći sa samo jednim kruhom. Ti si to vidio, a znao si da su oni nehotice ponijeli premalo kruha. I podsjetio ih kako si sa par kruhova i nešto riba nahranio više tisuća gladni. I samo im rekao: 'I još ne razumijete?' Molimo Te Gospodine daj da budemo razboriti vjernici. Da činimo kao da sve ovisi o nama, a pouzdajemo se u Tebe jer sve i ovisi ovisi o Tebi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 14-21)

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.51 Hajmo dalje, sad đinastirajući (na motomedu). Nešto tv priča svoje - ma to me se ne tiče! A idem se osvrnut na evanđelje (ponedjeljak). ... Eh zašto tražim znak? Zar mi treba čvršći dokaz da sam dragocjen u Božjim očima. Ma svatko je nevjerojatno ljubljen od Gospodina. Ma ipak se usuđujem reći Isusova ovca napose. Na takvu misao je ohrabruje obećanih 'puno lipi stvari'. A onda tu su izuzetni darovi: meštar Splićo, moje Pečnik-ove, ona dobročiniteljica Hercegovka... Ma svi vi ste izuzetni dar Gospodnji. Zašto? Zašto Gospodin sebe ponižava beskrajno ljubeći ovcu ovu glupu. Ah pa da ovca kakva da je, ona je Njegova (p.s. Isusova ovca = isusovac) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide ne znam zašto mi konj Zekan ševa? Da nije potkova? 'Lujo ne bi reka, nikadan san mu minja sve četri ploče!' Aha to on oće na se svratit pozornost.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej hej baba Jako šta tebi kaže ovo vanđelje? Dragi Isus se čudi sta njegovi traže znak. 'A Lujo toj isto kuda me pitaš jel' se kokuruz more zobat. Probaj i vidićeš.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2020., nedjelja


17.20 sati 'Da, da, sad će noktići...' kaže moja Pečnik-ova. A to znači trebao bi pasti bar pokušaj retka pitkog. I zato ne znam dal' da želim il' ne želim da što prije iščita članak iz novina, kog čitati počela je. Jer dok čita ga, slobodan sam i neopterećen, kao nebeska ptica. ... Oah, noktići su počeli plaćati svoje - a ća? Bižmo ća!

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.49 sati 'Išli su išli plačući noseći snoplje svoje. Vraćat će se s pjesmom...' Ah, čudo, čudo, Božje čudo! Sjetio sam se ovog retka iz Biblije, a on me najbolje opisuje. E, a sada su u kućnoj auli moje Pečnik-ove, Isusova ovca i još neka subraća se vrzmaju. Moje Pečnik-ove su kavu pripravile i donijele. Za koji tren bit će srrrk... i ćakula-bakula će poteći, i teći, teći... Ouh, ne znam trebaju li noktići plaćati svoje? A sigurno znam, pokušat ćemo u Solin čuti moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska podno Svilaje. Ne daj, čuvaj, brani svoje Vlaje. Alkarice i majko Sinjskoga kraja u tebi imamo više od sestre, više od brata imamo rajsku Djevu kraljicu Hrvata.

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Otvori oči moje da gledam divote tvoga zakona!Ps 119

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Julijanu, mučenicu iz Nikomedije (danas 0zmit, Turska), grada na sjeverozapadu Male Azije. O njoj kruže mnoge legende, često prijeporne. U svojoj obitelji bila je jedina kršćanka, dok je njezin otac Africanus bio gorljivi štovatelj rimskih bogova. Obećao ju je za ženu senatoru Eleuziju. Julijana je bila spremna za taj brak, ali je tražila da Eleuzije postane kršćanin. On se tada razbjesnio, izveo je pred sud i optužio je kao kršćanku. Hrabru djevojku nisu uspjele slomiti ni prijetnje ni grozne muke. Najprije su je bacili u vrelo ulje, a zatim joj odrubili glavu. Dogodilo se to godine 305, za vladavine cara Maksimijana. HIiM

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.59 sati Zdravomarijo... Ah, ne ni danas nije s nama naša pastirica. Pa je Isusova ovca sama rekla Zdravomariju Alkarici. Uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Ako su jutros tu bili: naš napose dobri Anđelko i njegovateljica Jadranka znači od četiri će biti tu njegovateljica 'Lj'. Ha, a sad? Ako sam već uradija 'Alkarici', Idem uraditi 'Jutarnju molitvu za radio.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska podno Svilaje. Čuvaj ne daj svoje Vlaje. Alkarice moćna Sinjskoga kraja u tebi imamo više od sestre, više od brata - tebe Djevo kraljice Hrvata.

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Jalov je to posao! Tražiš dokaz o ispravnosti dokaza! Budi pametan! Ne traži kruva povr pogače! Vjeruj!!!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.15 sati Iz evanđelja što smo ga upravo čuli sviđa mi se ona: 'Vaša riječ neka bude: da-da, ne-ne! Što je više od toga je od zloga. Sad neću reć da je od zloga propovid imenjaka iz Afrike. Ali potakla me je da započnem tipkuljiti po mobu 'Glas iz krpa'. E a šta se može kad ne mogu bilo koje riječi zaškaljati uši Isusove ovce. Nastavit ću đinastirajući 10.56 sati E nastavljam na motomedu đinastirajući. I šta ima još za kazat? Oooh svitu moj sritan sam premda sam nikakav, što me nitko ne priiljava da budem korisniji. A što? Radim koliko mogu. Tako ostvarujem ono Lojolino AMDG. A šta? Oli mi šta drugo triba. Svoj sam na svome! Imam svoje zvanje i zanimanje. Činim sve, sve na veću slavu Božju. Hvala Bogu poslije će doći dvije kraljice, moje Pečnik-ove obaći Isusovu ovcu. I već se zna past će kava i okrepljujuća ćakula-bakula. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.28 sati Ma što se praviš važan?! Nemo'š nijednoj vlasi na svojoj glavi narediti da bude bijela ili ostane crna. Skromnost, samozatajnost, jednostavnost te vrline trebaju resiti jednog Isusovog. E baš je dobro da možemo svakodnevno, oni koji su kao ovca ova, na svetu misu gdje ih Isus krijepi Sobom pa su ovce kako spada Isusove ovce = isusovac. Preobražava ih i resi prěkladnim vrlinama. Da i one mogu kao svi pravi činiti: sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marija je 'Posuda duhovna'. Bila je podatna Duhu, i zato od Duha Svetog oblikovana.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.24 sati 'Moja domovina... Ima oči boje mora - moja zemlja Hrvatska.' Ah, hvala Bogu za najljepšu Hrvatsku. Ali moj dom je čitav svijet. Svaki dobri čovjek mi je brat/sestra. Jer Isus Krist je moj Bog a ja sam Isusova ovca = isusovac. Hajmo krenimo u ovu nedjelju (16. 2. 2020.) svim srcem hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Tako će naša domovina biti još ljepša jer po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


23.30 sati Hah, ono danas na Jelać placu onom Jeri ako sam imao 'vjerkač' 1984 u gimnaziji na Šalati moglo je biti kad sam kao novak imao eksperiment na Šalati. Ha, to su bili najprvi 'vjerkači' Isusove ovce.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, živjeti je presloženo bez Božje pomoći. Ali mi imamo Duha Svetoga kojim možemo čak i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Viva Christo Re!!! Amen. Saša

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.30 sati 'Ni jedne vlasi ne možeš učiniti bijelom ili crnom' Ah što je znam kako? Ali zapela mi za oko ova evanđeoska (nedjelja). A zamisli ti nas? Još znamo kočoperiti: tko će kao ja?! Znamo se ljuti na one koji ne primjećuju našu uzvišenost. Shvati da si nitko, ništa i ništavilo. Shvati i to da je tvoje dostojanstvo od Boga koji se po krštenju nastanio u tebi. Po krštenju si postao Njegovo ljubljeno dijete i doista veličina koje se ne treba kočoperiti da bi to bila. Samo sto najčešće nismo svjesni svoje uzvišenosti. Svijest o takvoj uzvišenosti se preobražava u skromnost, samozatajnost i zahvaljivanje Bogu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, živjeti je presloženo bez Božje pomoći. Ali mi imamo Duha Svetoga kojim možemo čak i realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 2. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, šestog tjedna kroz godinu je svagdan. Ali možemo se spomenuti i sedam svetih osnivača Reda slugu Blažene Djevice Marije. Imendan imaju Bartol i Benedikt. Gospodine Tebi je poznato da nam je uvijek malo dokaza - znakova da Ti doista vodiš i upravljaš našim životom. Zato nam u današnjem evanđelju lijepo kažeš: 'Zašto ovaj naraštaj traži znak? Zaista, kažem vam, ovome se naraštaju neće dati znak.' Doista Gospodine toliko je znakova, oslonaca i potvrda u našem životu da smo Tvoji, da smo Ti dragocjeni i brineš se za nas. Budi takav i unaprijed. I vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 11-13)

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.45 sati Aka, aka još ne đinasticiram (na motomedu) ali sad će njegovateljica 'LJ' bacit Isusovu ovcu za motomed. A onda će đinasticirati i poticati okretanje nogama pedala - plesom 'zlatnog palca' (po mobu). I tako će ta ovca istovremeno tipkuljit večernje 'Razmatranje uz mob'. ... Ma ahu evanđelje (nedjelja) je prebogato. Evo kako bih ga prerekao: Svima nam je žěvjeti po kršćanskim pravilima života. Prije svega po evanđelju. Ali i po Crkvenim zakonima i običajima Crkve. Znam to se doima kao da dobiješ komad blata. Pa ti uradi vrijednu umjetninu. E pazite obraćen čovjek dobro vidi, i tom blatu vidi glinu a zna da je na krštenju primio Duha Svetoga i da je sposoban od te gline naprviti nešto vrijedno. Tako svi koji vas vide reći će: nešto je od života učinio, postao je praktični kršćanin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo, tribaš znat da svako zlo nije zlo. Vidiš kako ružno i nemilice konji skaču po snoplju žita. Al' brez vršaja nima kruva.' Aha dide, oćeš reć brez moje propetosti nima ni 'puno lipi stvari'.

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Eh baba Jako, baš si pametnica. Ti svoga milu razvedriš pečenin kuruzom. Kad ga pozoblje, ti sačuvaš šuvelu da s njome potpiriš vatru. 'Lujo zadovoljn ti, zadovoljna ja.

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Imaš Duha Svetog možeš ti to možeš (knev 6a kg)


Premnoga su pravila za složit uredan kršćanski život. Nešto kao: haj ti od komada blata učini vrijedan kip. Shvati da je blato glina, a ti si umjetnik - imaš Duha Svetoga, ta kršten si. (knev 6a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2020., subota


Današnji sveti zaštitnik je Klaudije (Claude) de la Colombičre, francuski isusovac, misionar i veliki promicatelj štovanja Presvetog Srca Isusova. Rodio se 2. veljače 1641. kao sin javnog bilježnika u gradiću Saint-Symphorien-d'Ozon (departman Rhřne), u jugoistočnoj Francuskoj. Školovanje je započeo u Vienneu, a retoriku i filozofiju studirao u Lyonu. Godine 1659. stupio je kao novak u Družbu Isusovu. HIiM

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.53 sati Susreti, susreti sa dragim ljudima. Jere i Tijana s kojima sam se jedoć susreo na 'vjerkaču'. Danas tu u Zagrebu na Jelačić placu.

- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.51 sati Aha, vidim na facebook-u Ogorja da su u Ogorju bile dječje maškare. I ovdje na Zagrebačkom Cvjetnjaku, između stolova prolaze maskirana djeca. Ouhh, maškare, maškare, svi vole maškare... Ludujte, samo ludujte. I prestat ćete - već ste i dosadile. Hvala Ti Bože, brzo će korizma.

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


PRESVETO TROJSTVO, TEBI PREDAJEM I POSVEĆUJEM CIJELOGA SEBE, TEBI, BOŽE OČE, MOJE SJEĆANJE I MOJA DJELA, TEBI BOŽE SINE, MOJ RAZUM I MOJE RIJEČI, TEBI BOŽE DUŠE SVETI, MOJU VOLJU I MOJE MISLI; TEBI PRESVETO ČOVJESTVO ISUSA KRISTA, MOJE SRCE I MOJE TIJELO, MOJ JEZIK I MOJA OSJETILA I SVA TRPLJENJA. AMEN.

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.49 sati Subota je. Je i 'Konzum' kraj 'Zrinkača', ali nije 'slatkač', od mojih Pečnik-ovih, za Isusovu ovcu (ipak je zimsko vrijeme). Stali smo da se kupi mineralna voda. 15.08 E sada smo 'u srid svita ciloga' - na Cvjetnjaku našem dragom. Ugođaj klasika - huka-buka, žamor ugodni škaljuca ušesa. Stol je tu, a za stolom su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Za koji tren će kava stići. Bit će samo srrrk... i ćakula-bakula će poteći i teći, tei. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.22 sati E, danas nije pala Zdravomarija jer danas, ni sutra, nije uz nas naša pastirica s. Natalija. Ali poticaj je tu: haj na web Isusova ovco. A što? Pastirica s. Natalija je sva okrenuta pomaganju, kao da jedva čeka ugrabit priliku da drugom pomogne. Znam da jednoj baki u Mrazovićevoj svrati poslije rada s nama na Fratrovcu. Haj, može Zdravomarija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.44 sati A hoćemo sad, kad sam ispružen u 'krpama', kazat koju o ovome danu? Aha, subote su, to se već zna, fenomenalni dani, sadržajni i osmišljeni. Prijepodne u 10 sati sveta misa, a trunku prije nje, pa poslije nje, onaj koji ima nastup Dock Holidaya. E meštar Splićo je uradija Isusovu ovcu u svojoj maniri - znači, baš kako valja. A za malo vremena uslijedit će kava na Cvjetnjaku, uz okrepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Ha, Bogu hvala, kvalitetno se živi. Ma, Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E kad bi shvatiti da blato koje smo dobih zapravo glina. I da nije za nas prezahtjevno umjetninu načiniti od toga jer mi doista i jesmo umjetnici ta na krštenju smo primili Duha Svetoga.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi, tražeći koga da proždre. Oprite mu se čvrsti u vjeri! (1 Pt 5, 8-9)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi biskupe p. Pozaić, zahvalan sam vam što sam preko vas upoznao p. Gabrića. Potrudit ću se da mu budem sličan. Valentinovo je, sretan vam imendan! Od srca p. Luka Rađa
- Dragi p. Luka hvala na sjećanju čestitkama i molitvama. Neka nas zagovara sv. Valentin i dragi p. Ante vp

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Ej jesl' čula vanđelje baba Jako? Dragi Isus ne bi moga učinit 'nolka čudesa da Mu nije bilo žaj naroda. 'Lujo pa i meni je žaj tebe, da te razvedin stavin štagod peć u ognjiće.'
- Puno Božjeg blagoslova iz Tabora u mojom ste molitvama

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.21 sati Eh što učiniti da se svidim Bogu? To se mnogi pitamo jer trebamo bogatstvo Njegovog Srca. A treba samo ganuti Njegovo Srce je izuzetno je darežljivo kad Mu je nekoga žao. Hajmo krenimo u ovu subotu (15. 2. 2020.). Za koji minutić ću imati Gospinu krunicu uz HKR. Pa ću nastaviti kroz događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno! Neka se po nama svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, to znaš da je Isus činio svoja predivna djela jer mu je bilo žao čovjeka. Žao Mu je i nas, zato realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.37 sati 'Do negdje sedam i deset!' Kaže njegovateljica Jadranka koja je ostavila Isusovu ovcu da đinasticira (na motomedu) i ovo tipkulji (po mobu). E raduje me subota jer past će cjelovita i potpuna uradba od meštra Spliće. A vjerujem da će vrijeme dati i na Cvjetnjaku kavu spiti. I učiniti ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Bogu hvala i slava mirno živim, sa svojima sam. Kao i svatko živim od vjere, nade i ljubavi. U ovom periodu napose od nade jer nadam se dobru. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 2. 2020. Gospodine danas je šesta nedjelja kroz godinu. Slušajući današnje evanđelje suočavamo se sa onim što znamo. Premnoga su pravila za složit uredan kršćanski život. Nešto kao: haj ti od komada blata učini vrijedan kip. Gospodine molimo Te da shvatimo da je blato zapravo glina. A mi da jesmo umjetnici jer kod krštenja smo primili Duha Svetoga kojim možemo kao kršćani uredno živjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 17-37)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.32 sati Ah šta'š? Meštra Spliću ne trebam čekat jer već je uradija Isusovu ovcu u svojoj maniri. Do kraj potpuno, do u sitnicu cjelovito. Da šta'š! Kreni fino sa uradbom 'Razmatranje uz mob'. Njegovateljica Jadranka te još treba bacit na motomed. Znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. ... E znate zašto je Gospodin činio sva ona divna čudesa za čovjeka? Što je to Njega motiviralo. Bilo bi nam to korisno znati da i na nas izlije svoje dragocjene milosti. Znate što? Bilo mu je žao čovjeka. Znam dobro znam bujica milosti se izlije na onoga koga mu je žao. To znate da je nad Isusovom ovcom Gospa Sinjska - Alkarica suzu pustila. Ta suza je dragocjenost ('puno lipi stvari') I vjerujte ne znam da li da ih špotam ili da im se zahvalim jer zbog njih (tuđinca) je Alkarica suzu pustila. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide vidin ti uvik daješ, daješ Ogoranin. A i da ti dođe crnici cigo ti bi mu da. 'Lujo vojnik Kristov ne čeka da ga se pita. Daje jer mu je žaj čovika.'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej jesl' čula vanđelje baba Jako? Dragi Isus ne bi moga učinit 'nolka čudesa da Mu nije bilo žaj naroda. 'Lujo pa i meni je žaj tebe, da te razvedin stavin štagod peć u ognjiće.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2020., petak


Danas slavimo svetog Valentina, rimskog biskupa i mučenika iz III. stoljeća, zaštitnika zaljubljenih. O njemu nema mnogo povijesnih podataka, a ipak je omiljeni svetac u Božjem narodu. Bio je liječnik, svećenik i vjerojatno biskup u Rimu, glasovit po svojoj mudrosti i uzornom životu. Uživao je velik ugled i kod pogana i kod kršćana. Pripisuju mu se mnoga čudesna ozdravljenja. Zbog toga je uživao velik ugled i kod pogana i kod kršćana. Posebno se isticao pohađanjem mučenika u zatvoru i vjenčavanjem kršćanskih parova. HIiM

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nek ne bude u tebe drugog boga, i ne klanjaj se bogu tuđem! Ps 81

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Trišnja kad si u Zagrebu? Volio bi te vidjeti. Od srca p. Luka

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi biskupe p. Pozaić, zahvalan sam vam što sam preko vas upoznao p. Gabrića. Potrudit ću se da mu budem sličan. Valentinovo je, sretan vam imendan! Od srca p. Luka Rađa

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev


Premnoga su pravila za složit uredan kršćanski život. Nešto kao: haj ti od komada blata učini vrijedan kip. Shvati da je blato glina a ti jesi umjetnik, imaš Duha Svetoga ta kršten si. (knev 6a kg)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj dida i ja dva vojnika Kristova


Dide ti znaš Colu štaj sa svojim štulama na tvom pragu sjedila i uvijek nekom Ogoranu nešto krpila il' Gospinu ružarju molila. E ta Cola sa štulama (jer na noge nije mogla) bila je simbol Ogorja. I svojim životom sve je govorila o tebi dide Majore Kristov vojniče. Grob joj je u Ogorju uz tvoju grobnicu.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice i majko Gospe Sinjska mila vjerujem, vidim i znam toliku mi ne bi udjela da se nisi nada mnom sažalila. Oh daj mi s tobom suze livat raspetoga oplalikvat.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati 'Ciao! Ciao! Sjeti me se u brevijaru!' Bila je to pastirica s. Natalija - sva od proljeća! Aha, pala je i danas Zdravomarija pred Alkaricom. A i danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Eto mrvu sam žalostan jer pastirice s. Natalije nam neće biti dva dana. Koje je to divno stvorenje! Hodajuća propovijed! Nijedna svjetovna njegovateljica nije joj ni do koljena. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati 'Za jednu pola sata evo mene.' Javlja meštar Splićo Isusovoj ovci koja đinasticra (na motomedu). Sada poslije svete mise tu me je stavila njegovateljica 'Lj'. A ovo tipkuljim da dadem posršku nogama koje okreću pedale ove naprave. Tipkuljim preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima? Ne znam? Ali imam dojam da će dan biti fenomenalan - jer bit će sav od iznenađenja. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako želiš nekome nešto vrijedno učiniti nad njim se sažali jer mu to nitko nije prije tebe učinio.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.49 sati A evo đinasticirajući (na motomedu) i čekajući uradbu meštra Spliće. Moren kazat da smo imali svetu misu. Predvodio je p. Bešlić. Spomenuli smo se svetog Valentina i sjetio se besmrtne mlađarije sa 'vjerkača'. Zamolio Gospodina sve bude na veću slavu Božju. Amen!

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


1.19 sati Ha, pa već smo zakoračili u novi dan. A to je milostima Božjim osunčan petak, 14. 2. 2020. Osunčan je jer je to dan zaljubljenih, Valentinovo je. Dan je to zaljubljenih ali i sviju osvojenih LJUBAVLJU. A to su oni koji su baš kako spada vjerni Kristu Gospodinu. Njima je Isus sve, oduševljeni su Njime, u Njega su zaljubljeni. Jedan od njih je i biskup p. Valentin Pozaić. A i imendan ima. Hajmo! 'Ljubav nas veže i spaja - samo ljubav'... HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Miljenko Smoje - i zbog njega mi je bilo drago zvati se Splićom.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Oj baba Jako mogla si mi štogod ispeć u ognjišću, ki za za svoga Luju. 'E a Lujo je moj mile, a sa menon oće imat Gospinu ružarju. Al' ne brigaj i za te će baba.'
- E da se sada vratit u to vrime kada je moja baba iz Pribuda na ognjištu pekla vrući kruh i polee aaaa sada je ustima . To su bila najlipša vrimena

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je rekao: 'Effata' i onaj nijemak je progovorio. Zamolěmo Isusa da kaže: 'Effata' i bit će: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Anđele čuvaru mili, svojom snagom me zakrili, prema Božjem obećanju, čuvaj mene noću danju, osobito pak me brani, da mi dušu grijeh ne rani, a kad s ovog svijeta pođem sretno da u nebo dođem da se ondje s tobom mogu vječno klanjat dragom Bogu Božji blagoslov
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Mislim da Sveto Pismo na jednom mjestu kaže: 'Nema mira grešnicima'. Pa hajmo rad, rad, akcija… Jesam li svoje redovničko izbrevijario, uslijedila je radikalna instrukcija: ništa, ništa me ne zanima. Niti hoću što da znam. Samo i isključivo: 'Razmatranje uz mob.' A e ako imaš namjeru nešto u životu napravit onda se treba biti ciljevit. Znam što želim, a ostalo su signali drugog reda. A eto mogu kazat i večeras me uradija onaj tip iz Splita 3. Ma je meštar Splićo ima tako neku flegma dušu skroz naskroz kao prijatelj Trišnja sa Kmana. Ali pored toga on je fizioterapeut da ga se svijećom traži po Hrvatskoj ne bi takvog naša. Fizički je mrga od čovjeka ali i duhovno vrlo izbrušena duša. Eto baš mi krivo sto nema povjerenja u Isusovu ovcu da preuzme jedan segment rada kod 'puno lipi stvari'. Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 2. 2020. Gospodine danas u subotu, petog tjedna kroz godinu, kad imendan imaju: Vitomir i Vito. U evanđelju što ga danas slušamo, značajne su nam Tvoje riječi zbog kojih si činio nevjerojatna čudesa za čovjeka. Kažeš: 'Žao mi je naroda jer su već tri dana uza me i nemaju što jesti.' Kako divno Gospodine Tebi je i nas žao, kad zato što smo Tvoji i idemo za Tobom, zbog toga imamo neprilike. Gospodine hvala Ti što danas više nemamo neprilika od Hrvatskih državnih vlasti. Ništa nas ne priječi da budemo potpuno Tvoji. Iscrpljuje nas biti malo od onog malo od ovog… Tvoji želimo biti skroz na skroz. Molimo Te da Ti ne pripadamo kao razlomci nego daj da budemo radikalno Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 8, 1-10)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.19 sati A hajmo se zahvaljivati Gospodinu da divne ove drage - tehničke stvarčice upotrebljavajući ih. Jer zbilja ne znam koja bi bila ljepša hvala Gospodinu, što je mene Svoju ovcu obdario, po dobrim ljudima, ovim tehničkim drangulijama (mob, ajfon, comp) nego to za nešto upotrebljavati. Pa eto čini mi se to prikladno upotrebljavati za složiti večernje 'Razmatranje uz mob' - radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Kao obično osvrnut ću se na evanđelje (petak) … Aha kvaka je znači u: Effata! E ali važno je da to Isus izgovara. Ali može i svatko od nas u ime Isusovo. Poznat je Božji dar ozdravljanja. Ali tu treba biti pametan! Ne zahtijevati pošto poto zdravlje od Gospodina. Jer On možda treba baš tvoju bolest ili nemoć za postići nešto jako vrijedno. Osvjedočen da Gospodin, nemoću koja me pogodila, postiže više nego bilo kojim duhovnim sredstvom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Eeej dide naša san šta mi triba? Riči 'evata' dale bi da jopet migan. 'Lujo jesl' ti vojnik Kristov il' nisi? Nikakve riči, niti iko drugi tebe more stavit u funkciju nego Krist kralj.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako šta 'vo čujen u vanđalju da su riči 'evata' dale unom da more gnvorit? 'Lujo zlato bakino tebej naučla govorit Gospina ružarja. Samo je naglas moli i čut će dragi Isus.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2020., četvrtak

Moja mati i Isusova ovca ispred kuće na Kmanu


Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću. (1 Iv 3, 16)

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj dida i ja dva vojnika Kristova


Jel' se sićaš dide kad sam te danima salijetao pitanjem: 'Zaštos' ti mene dide tuka?' A bilo je to još početkom 'šezdesetih', (na kubi čatrnje piše 1963.). Ljudi su ti iskapali čatrnju a tvoj mile, koji je imao bit će dvije - tri godine, se igrao grudicama zemlje gađajući u glave Ogorane koji su kopali jamu čatrnje. A ti si tada dide kao pravi vojnik Kristov klepnija po rukama svog milu da pusti radnike na miru. Nezamislivo, nisam mogao ni u snu pomislěti daj me moj diko tuka. I onda uslijedio višednevni serijal: 'A zaštos' ti mene dide tuka?' Tek u zrelim godinama sam shvatio: vojnik Kristov je dobar ali nipošto dobričina. Dobrota se pokorava pred pravednošću. Dide hvala ti što si me tomu naučio. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Za isusovca nije grijeh ako umre bez doktorata ali je to velika sramota. Moj će doktorat biti: SPC = RKC = SPC. Daj ruku da se ne osramotim. Od srca p. Luka
- Doktorat Vam daje Vaša Kraljica od Sinja!!! Šta više??? ––––
- Pa je Gospa Sinjska me vidjela kao doktora kad mi je rekla ‘puno lipi stvari’. Od srca p. Luka

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska majko sveta. Da si sveta to znaju svi koji su imali milost susresti se tobom. Oduševila si ih da samo hvale i tvoga Sina tvog Isusa.

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Bila je bila naša pastirica s. Natalija i pala je Zdravomarija s Isusovom ovcom. Pa je odmah uslijedio i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Eto mogu reći da sam u ćakuli-bakuli s prijateljem Tunguzom dao pozdraviti Roberta Ljubasa. A od četiri uz nas je njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica je Katarina (Caterina) de' Ricci, talijanska redovnica, mističarka i stigmatičarka. Rodila se u Firenci 23. travnja 1522. kao Alessandra Lucrezia Romola de' Ricci, u uglednoj plemićkoj obitelji. Već u petoj godini Sandrina je izgubila majku pa ju je u firentinskom samostanu San Piero a Monticelli odgajala njezina teta, poglavarica toga samostana. Od ranog djetinjstva osjećala je snažni nagon prema razmatranju Kristove muke, stupila 1535. u dominikanski red i uzela ime Caterina. Kao redovnica samostana San Vincenzo u toscanskom gradu Pratu bila je izložena mnogim kušnjama, teškim bolestima, poniženjima i preziru. Spasitelj, čije patnje je ustrajno razmatrala, uzvraćao joj je mističnim milostima. HIiM

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


... 'Effata!' Hvaljen budi Bože kralju naš! ... 'Effata!' Nek Te slavi čitav život moj! E dosta je riječ Krista Gospodina da sa usana naših ne izlaze ružne riječi koje nije vrijedno ni napisati.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati Ha, bila je sveta misa na kojoj je bio i prijatelj Dalibor T. koji baš pripravlja kavu koju ćemo u ali spiti uz cakulu-bakulu ... 11.25 sati E dobro je što je rečeno bilo je. A sada Isusova ovca đinasticira (na motomedu) a da podrži okretanje pedala nogama istovremeno i pleše 'zlatnim palčekom' (po mobu) i tako tipkulji 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat. E prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Marta. A tu ovcu će večeras poduhvatiti fiziomahmerski urađivati meštar Splićo. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.46 sati Haj, pusti taštinu i ispraznost... Budi pravi čovik i fino se priberi uz mob prije svete mise. Taman sam to pomislio a naš napose dobri Anđelko je liftom spustio p. Hanga i ovcu i uredno ih parkirao pred oltarom u kapeli. A sada će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine sam Te molim neka bude što Ti želiš ovci Svojoj. Donosim Ti sve i dobre i zle a ponajprije sebe. Daj da svi, htjeli ili ne, činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vice Vukov: Tvoja zemlja


- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.04 sati Ah, kako dobro! Okice otvorim baš na mogu imat Gospinu krunicu uz HKR. Pa onda kako spada uplovim u ovaj dan (četvrtak, 13. 2. 2020.) u kom ću samo nastavitě. Kroz događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno! Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znaš da se Isus nije obazirao na nikoga nego po svome: činio je do kraja s ljubavlju. Hajmo i mi tako! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Ma haj pusti tv... Nešto o heroinu itd. Nego jesam li svoje redovničko izbreviario i jeli njegovateljica Jadranka utrnula svjetlo. Haj fino uradi 'Razmatranje uz mob'. A je uradija je meštar Splićo Isusovu ovcu u svojoj maniri. Bogu hvala za njegovu maniru jer ona je: potpuna i cjelovita - skroz naskroz fizikalno-spiritualna. Te su uradbe baš kako valja. Kažem vam čovik 'prva liga' i baš me čudi što niječe da sam novorođeni Zagorec: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 2. 2020. Gospodine danas u petak, 14-tog veljače, petoga tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju: Valentin, Valentina i Zdravko. Danas je 'Valentinovo' - Dan zaljubljeněh. A to smo svi mi Gospodine koji smo svako jutro s Tobom u molitvi - Bože ljubavi i sve naše. Slušajući današnje evanđelje kako si onom gluhom mucavcu vratio govor, samo si nad njim rekao: 'Effata!' I mi Te molimo izgovori 'Effata' i nad nama da sa naših usnama nestanu ružne riječi a poteku riječi hvale i slave Tebi Gospodine Isuse. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 31-37)

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.24 sati Aj hajmo trči vrime... Hajmo se osvrnut na evanđelje (četvrtak) za uradit 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo - bez obzira što jedva čekam da dođe. Te uradbe koje daje Isusovoj ovci to se samo poželjeti može. Gle vidi što je Isusa ganulo. To što se ova žena u potrebi spustila na nivo psića pod stolom. Isusa je ganula tolika poniznost i njena je molitva uslišana - premda je strankinja od koje su Isusovi sunarodnjaci zazirali. Aha, poniznost, poniznost… a Srce Isusovo nije kamen. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide za tebe se u Ogorju zna da te crni cigo pita ti bi mu pomoga. 'Lujo za vojnika Kristova samoj važno daj čovik i da pita. To znači da Krist kralj traži pomoć.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Oj baba Jako mogla si i za me štogod u ognjišću ispeć, a ne samo za svog Luju. 'Ma Lujo je moj mile, a sa menon oće imat i Gospinu ružarju. Ali ne brigaj se i za te će baba.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2020., srijeda

Moj dida i ja dva vojnika Kristova


Sićaš se dide kad je na Svilaji u Bužančića docu na tvog milu nasrnija divlji prasac. I odma je podvija rep čin si mu zapovidija: u ime Kristovo odstupi od Luje. Ehe moj dida i ja...

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorani - sveta misa

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj, i on će sve voditi. Ps 37

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Papa Grgur II. upravljao je Crkvom od 715. do 731. Rodio se 668. u Rimu. U mladosti je obavljao razne dužnosti u papinskoj lateranskoj palači, a tamo je primio i temeljitu izobrazbu. Papa Sergije I. zaredio ga je za subđakona i povjerio mu važne službe sakristana, rizničara i knjižničara rimske Crkve. Na tim dužnostima služio je i četvoricu narednih papa. Kao đakon pratio je papu Konstantina na putovanju u Carigrad i u razgovorima s carem Justinijanom II. iskazao veliku mudrost. Stoga je njegov izbor za 89. papu, godine 715, bio očekivan. HIiM

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Duša mi gine i čezne za dvorima Gospodnjim. Ps 84

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj dida i ja dva vojnika Kristova


Sićaš se dide kad je na Svilaji u Bužančića docu na tvog milu nasrnija divlji prasac. I odma je podvija rep čin si mu zapovidija: u ime Kristovo odstupi od Luje. Ehe moj dida i ja...

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.06 sati One molitve koje su krenule 26. 6. 2003. Bile su žarke: 'Probudi ga probudi Isuse' i probudio se. Bile su intenzivne, molio je sav narod i cijela Crkva. I urodilo je vrijednim plodom ('puno lipi stvari'). Taj plod je veći od toga da će nogama promigati. Plod kaže da će profunkcionirati. Hvala za molitvu svaku.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Za isusovca nije grijeh ako umre bez doktorata ali je to velika sramota. Moj će doktorat biti: SPC = RKC = SPC Moli Boga da se ne osramotim. Od srca p. Luka

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Hvala Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila što od smilovanja nisi isključila one koji su u strahu bili da je na njih zaboravio Bog.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.22 sati Je, je Bogu hvala i danas je naša pastirica s. Natalija potaknuta od Duha Božjega rekla Zdravomariju pred Alkaricom s Isusovom ovcom. I odmah je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Pastirici sam se preporučio u molitvu brevijara. A od četiri je tu sa nama Bogu hvala njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, ti moju svjetiljku užižeš, Bože, tminu moju obasjavaš. (Ps 18, 29)

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pa što ako ti onaj tko ti hoće pomoći, kaže: ustaj iz karijole gnjido jedna! Pristani biti gnjida, ustani i reci: hvala!

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.50 sati A sada kada đinasticiram (na motomedu) red je i da tipkuljim (po mobu) preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima? Bože moj živi se - i to prilično kvalitetno, sadržajno. I što mi se značajno istaknuti vrlo plodonosno. Kako je karijola u kojoj sam nešto kao svemirska jurilica u duhovnom svijetu. Zato mogu dok sam u njoj podupirati da 'puno lipi stvari' budu što efikasnije (pr. Da mi uspije doktorat: SPC = RKC = SPC) Ma Bogu u ruke! Sve na veću slavu Božju! E valja spomenuti pored redovitih terapija (motomed, mob, comp) večeras imam napose dobru terapiju: uradbu meštra Spliće. Koji Isusovu ovcu s energetskim nabojem, filigramski izbalansirano urađuje da je gotovo sigurno da ću kad-tad profunkcionirati. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.45 sati I jutros: lift kojim naš napose dobri Anđelko spušta u kapelu Isusu p. Hanga s karijolom i ovcu (u karioli). Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi srce ovce Svoje i sve što u njemu je. Pregledaj, pročisti, obogati Svojom Ljubavlju. Pa ću moći činiti: sve, sve na veću slavu Tvoju Bože moj. Amen!

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev


Pravila, pravila da bi nas zadavila. Isus koji je 'sve novo' ne dokida pravila nego ih dopunja. Slikovito: ne baca blato (glinu) nego od nje čini umjetninu. (knev 6a kg)

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.23 sati 'Srce moje kucaj tiše - zastani na tren!' Oah, srce? Kod ovce ove sve je zastajalo ali srce nikad ne! Zato ona i je još u ovoj simpa 'plačnoj dolini' - Hej, ili možda i nije??? Ma ipak od svih pretpostavki najvjerojatnija je da smo srijeda, 12. 2. 2020. U koju ću za koji minutić uploviti Gospinom krunicom uz HKR. A kakvo je nekom srce takav je to čovjek. Srce je zbir čovjekovih karakteristika. Uobičajeno se misli na kreposti. Zato kad netko nekom kaže: Srce moje! - misli se na srce krepostima urešeno! Na izvorno značenje pojma srce - budući da je stvoreno da bude hram Duha Svetoga. Ali to pretpostavlja rad na sebi. Jer znamo zapušteno srce može biti i 'hram ne svetoga duha'. Srcima našim neka je uzor Srce Isusovo. A imati kulturu srca znači cesto moliti: Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu Svome! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, pitamo se što je ljudsko srce? Da li 'spilja razbojnička', ili 'hram Svevišnjega'? Što god da je mi krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Hajmo i večeras bar nešto malo. Sada nakon što sam izbrevijario svoje redovničko. Prisiljavam se da kažem koju za 'Razmatranje uz mob'. Ha, pa mogu razdragano reći da je večeras meštar Splićo briljirao - a i ja ovca sam bio ne loš, (po mojoj procjeni!). Imam ozbiljan osjećaj da ću profunkcěonirati prije nego 'partim'. Ako mi je sada šest banki - sve znate. ... A evanđelje (srijeda) Ah, srce? Ne ipak to nije što kaže Klajić u svom riječniku: 'Šupalj organ čunjasta oblika.' To je 'spilja razbojnička' ili to je 'Hram Svemogućeg' - ovisno o tome kako se promatra. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 2. 2020. Gospodine danas u četvrtak 13-tog veljače, petoga tjedna kroz godinu imendan imaju: Katarina i Kristina. A po riječima današnjeg evanđelja nas učiš da je u molitvi ponaosob važno biti ponizan. Slušamo kako Te je za pomoć molila jedna strankinja - Grkinja. A oni su, za pripadnike Tvoga Židovskog naroda, bili nedostojni da im se pomogne - za njih su oni bili psi. Ti si joj Gospodine rekao: 'Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.' Njen odgovor: 'Ali i psići ispod stola jedu od mrvica dječjih.' - te je ganuo i rekao joj: 'Zbog te riječi idi, izišao je iz tvoje kćeri zloduh.' Hvala Ti Gospine za Tvoje milosrdno Srce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 24-30)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.09 sati Oh hvala Ti hvala Bože ništa me ne boli, ništa mi ne fali, nikome ne smetam... E onda bi moga započeti uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Znači valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. Asti sto! Što sve ne bismo mogli učinit! I što sve ne bismo mogli postati. U nama koji pretendiramo biti sveci živi mogućnost da budemo najveći krvoločniji razbojnici. E pazi to treba sebi priznat, o tome Kristu pričat. I predat mu tu mogućnost. Ne, nema rođenih svetaca. Onaj tko si umisli da je svetac upast će u takvu jamu - da dođe k sebi. I shvati: onaj tko ima mogućnost da postane sjajni svetac ima i mogućnost da postane i najodvratnija gnjida. Svetost je plod borbe s najgadnijim i najmrskijim. Za one koji nemaju snage boriti sa tim strahotama - ima predivna molitva: Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu Svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Slušaj Lujo mi vojnici Kristovi tribamo uvik imat na pameti da moremo učinit uno šta najveće skandalizira.' Zato dide mi vojnici Kristovi pitamo Krista kralja da nam učine srce po Srcu Svome.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tare me: čin čujen daj niko ružno zgrišija. Odma pripoznan da bi ja tako moga. I šta ću? 'Lujo sad si naučija zašto svako veče triba Gospina ružarja.'

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.02.2020., utorak


Lurd (Lourdes), mali grad s oko 15 tisuća žitelja, u jugozapadnoj Francuskoj (departman Hautes-Pyrénées, regija Midi-Pyrénées), na rijeci Gave de Pau u Pirenejima, 60 kilometara jugozapadno od Toulousea, značajno je i omiljeno hodočasničko odredište. Godine 1858, četrnaestgodišnjoj Bernardici (Bernardette) Soubirous, mlinarevoj kćerki, u spilji Massabielle osamnaest puta ukazala se Blažena Djevica Marija. Prvo ukazanje dogodilo se 11. veljače 1858, kada je Bernardica vidjela Gospu u spilji nedaleko grada, skupljajući drva za ogrjev u društvu svoje sestre i prijateljice. HIiM

- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Ehej moj dida i ja to su dva vojnika Kristova još od Ogorja. Vezao nas vez ponosa i ljubavi za sve što je naše kršćansko - Hrvatsko. A da je dida bio u dosluhu s Duhom Božjim vidjelo se kad sam ostavio Kman, frontu, Katalinku, Split i Ogorje i otišao u Zagreb ni sam ne znam što. Ali znao je on da sam išao biti vojnik Kristov što je bio i sam. Samo znam da sam tada plaćao dom novcima koje slao mi je on. Moj dida i ja dva vojnika Kristova.

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvala od srca na svakoj puruci, odnosno sjećanju puno mi to znači, šaljem Ti bonbončić: … od srca ...
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Srce mi je kamen a da ne potonem evo me tebi Gospe mila po krila. Pa da letim kako spada na alkare tvoje i doletim u sriduuu Srca tvoga Sina - moga Gospodina AMDG

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati Oh divno je divno... A što je divno? Divno je to što je naša pastirica s. Natalija od Duha Božjega potaknuta s Isusovom ovcom reći Zdravomariju Alkarici. A i danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Gospa Lurdska? A bio sam u Lurdu još 1981. kao tada novopridošli Palmaš (BSI u Palmotićevoj,) još niti nisam primio svetu krizmu. Ali bili su to pravi Hrvati-katolici predvođeni od našeg vjeručitelja p. Božidara Nagya. Stjepan Lozo je nosio Hrvatsku zastavu sa Višeslavovim križem a ovca (ja) sam mu je pomagao nositi. Ave, ave, ave Marija... Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Shvati: sve nad čime se možeš do besvijesti skandalizirati i sam ti možeš učiniti.

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.53 sati A evo đinastirajući (na motomedu) tipkuljim (po mobu) i promišljam (udrenom glavom). E ako sam sada na svetoj misi primio sakrament pričesti i sakrament bolesničkog pomazanja a nisam promigao - to ne znači da je to Krist Gospodin nesposoban učiniti. Učinio je ono što je najpotrebnije. Ostavio me je u karijoli i na web župi. A to su sredstva kojima se može doseći ono za što me treba. Pazi ovo! Biti u karijoli to je najsnažnija molitva. A web to je sav svijet kom sam već po svome zvanju poslan. Tu sam sa prijateljima, znancima i suradnicima u jako, jako bliskom kontaktu. E valja kazat za preglednik dana 'Glas iz krpa'. Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ouci je uradila maestra Marta. A te ovce će se večeras dočepati meštar Splićo pa će je fiziomaherski uraditi baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.46 sati Lift, kojim naš napose dobri Anđelko spušta p. Hanga (u karijoli) i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh, Gospodine primi srce razbarušene ovce Tvoje pročisti je, i uresi potrebnim milostima. Da može činiti ono što Ti je obećala činiti sve na veću slavu Tvoj Bože naš. Sve mi uzmi daj mi sebe Bože sve si moje. Amen!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila, dragi su ti svi koji navrate. Al' ponaosob ti je drago vidit tvoje Vlaje - Rvate.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Oh ho... Valove milosti još osjećam - valove koji su me do malo prije oplahivali u molitvi Gospine krunice uz HKR. Ne znam kako, ali nekako su mi se u molitvu došuljale kolege svećenici s kojěma sam studirao tu na Jordannvcu. Znam da su oni sada udarna snaga Crkve. I da su po različitim dijelovima Crkve Kristove. Neka budu to što jesu. Svjetlom Kristovim neka svijetle. A sada idemo u ovaj dan (utorak, 11. 2. 2020.). E ovaj dan je bolesnicima darovan. Gospi Lurdskoj su napose omiljeli bolesni. 6.20 sati Ah Gospe Lurdska pogledaj ovaj bolni raskorak između onog sto nam usta govore i onog o čem nam srce priča. ... Samo da pribilježim još ovo: Sinoć sam sa meštrom Splićom pokušao hodati uz pomoć hodalice p. Hanga - ali ne ide to lijeva ruka šteka. Bogu u ruke! Važno je samo u svakom danu dati njljepše od sebe Isusu i Mariji: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.' Stvar je jasna! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 sati 'Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.' Ne trebamo se pitati tko to iz našeg naroda? Tko? tko? Znam ga a znate ga i vi - taj sam! Ruku na srce mnogi smo takvi, ako ne i svi. Ali valja ima na pamti onu evanđeosku: 'Kaže li tko da je bez grijeha lažac je.' Takvi smo svi ali kod toga ne smijemo ostati. Truditi, moliti se, ići na svetu misu i 'vjerkač'. Ne dati sebi mira, ne utonuti u duhovni nirvanu. Radi na sebi! Obrezuj se, smrdljivim gnojem posiplji i otrovnim sumporom. Ne valja sebe previše maziti paziti. One koji su visoko odmakli u radu na sebi zovemo svecima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 2. 2020. Gospodine danas u srijedu, petoga tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju oni koji se zovu: Zvonimir, Zvonko. Hvala Ti što si nam u evanđelju objasnio odale zlo koje nas unesrećuje. Jasno si nam rekao: 'Iz srca čovječjeg izlaze zle namisli, bludništva, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, opakosti, prijevara, razuzdanost, zlo oko, psovka, uznositost, bezumlje. Sva ta zla iznutra izlaze i onečišćuju čovjeka.' Što reći nego: Ajme! Gospodine usrdno Te molimo, pod hitno učini srca naša po Srcu Svome. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 14-23)

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.13 sati Hajmo dalje, hoću reć sada ću započet uradbu večernjeg 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući meštra Spliću. Možda se pitate čemu naglašavanje da to radosno iščekujem. Ah, to još iz vremena kad sam bio u rukama tuđinaca kad su me po njihovom nalogu urađivali neki kostolomci. Ma Bogu u ruke! A za ovo razmatranje osvrnut ću se trunku na evanđelje (utorak). E ovoga se treba čuvat kao kuge. Treba učiniti sve da se na nas ne odnose riječi: 'Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.' Valja poraditi na tome da nam usta govore ono što nam srce priča. Da ne budemo duhovno razroki: jedno oko vidi jedno drugo oko drugo. Molimo od Gospodina milost da stojimo iza svojih riječi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ki vojnik Kristov iza svake svoje riči moraš stat. Zato nikad ne brljezgaj neg svaku rič najprvo kroz srce propušći.' E dide a srce vojnik Kristova je po Srcu Krista kralja njegova.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo znaš kakoj? Ako kažeš da bi polu od kunpira, baka će ti. Ako kažeš pečeni kukuruz - unda će to. Mile nek ti usta govore šta srce priča.' Baba Jako jadan li je ko te nema...

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.02.2020., ponedjeljak


Lijepa kao Hrvatska

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu; ako novaca i nemate, dođite. Bez novaca i bez naplate kupite vina i mlijeka! (Iz 55, 1)

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


Jer osamdesete su bile godine kad se Hrvatski zametak po vjerkačima stvarao. Bile su to godine kad se iz zemlje putovalo pobrstiti emigrantsku literaturu i uz put pogledati svetište neko. Godine kad je zbog toga mlađarija bez putovnica ostajala. To su bile godine kad se za Honduras navijalo samo zbog prvoga slova jer nogomet je igrala Jugoslavija - Honduras. I kad se ponoć dočekivalo s rukom na srcu a na radiju slušalo Lijepu našu. Oho, jer osamdesete su bile godine koje dale su devedesete a onda nam je Hrvatsku prohodala. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Prolazim, prolazim kraj oltara tvog prolazim. A misli mi naviru, naviru: tvoji Vlaji su kao ti Gospe Sinjska što im srce priča - usta govore.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Darak je Božji što naša pastirica s. Natalija svaki dan od Duha Božjeg potaknuta sa Isusom ovcom kaže Zdravomariju Alkarici pred njenom slikom. Potom uslijedi poticaj, i danas je: haj, na web Isusova ovco! A što? Od četiri uz nas je njegovateljica 'Lj'. I ovo: imao sam milost zgaditi se samome sebi kad sam se prepustio taštoj ispraznosti ponositi se sobom. Imao sam potrebu samoga sebe nazvati ružnom rugobom. Oh smiluj se Bože meni grešniku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.40 sati Oah kardinale mi te volimo... Sve u meni klače dragom Stepinčeku dok đinasticiram (na motomedu). A je, Stepinček je važna opeka kod izgradnje ovce ove u Hrvata-katolika. Joj onih 'osamdesetih' i sami smo, mi sa 'vjerkača' bili sumnjěvi tadašnjim vlastima od kojih je Stepinček mučen. E ali imali smo i vjeručitelje baš kako spada p. Nagya pa p. Jedůaja. Je, je: 'Jer osamdesete su bile godine kad se Hrvatskoj zametak začimao.' Haj, daj koju svakodnevnu! Ha, prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Marta. A te ovce će se večeras dočepati meštar Splićo i uraditi je baš kako spada. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ružna je to bolest, kad ti srce priča jedno a riječi drugo. Pod hitno se liječi jer iz toga se razvija gadan grijeh.

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Kad vam otmu sve ostat će vam dvije ruke; sklopite ih na molitvu pa ćete onda biti najjači!" (SVETI ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.47 sati Lift kojim nas napose dobri i krepostima urešeni Anđelko spušta u kapelu ovcu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Hvala Ti Gospodine što nam se Anđelko vratio sa godišnjeg. Pogledaj u srce Svoje ovce - nemoj se prepasti samo molim te to recikliraj. Uzmi što valja a daleko baci što ne valja. I učini molim Te da svi mi činimo sve, sve na veću slavu Tvoju ljubljeni Bože nas. Amen!

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ako se sudbina domovine odlučuje na bojnim poljanama, ona se još više odlučuje na domaćim ognjištima, u obiteljima! Unašajte u svoje obitelji pravi duh Kristov, tjerajte primjerom i riječku poganstvo iz svojih obitelji i iz obitelji svojih bližnjih, i vi ćete zadužiti domovinu barem toliko koliko i borci na bojnim poljanama!' HIiM

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bl. Alojzije Stepinac, žarka iskro svećeničke duhovnosti, moli za našeg web župnika! HIiM

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas s velikom radošću u srcu slavimo spomendan hrvatskoga blaženika Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa, 'kolijevka biskupa' (i dolina kardinala) Djetinjstvo je proveo u zavičaju, pučku školu završio u Krašiću, a klasičnu gimnaziju u Zagrebu. U I. svjetskom ratu služio je kao potporučnik, a 1918, nakon zarobljavanja na talijanskoj bojišnici, poslan je kao dobrovoljac u Solun. Bogosloviju je upisao 1924. u Zagrebu, doktorirao na Gregorijani u Rimu, a za svećenika je zaređen 1930. HIiM

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila dragi su ti svi koji navrate. Al' ponaosob voliš svoje Vlaje Rvate.

- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.35 sati Oho, hajmo Torcida, ludilo brale: Kardinale mi te volimo! Ehe, dragi nas Stepinček. Bile su to godine kad se po poznavanju Stepinčevog slučaja mjerilo koliko si dozreo biti Hrvat-katolik. Sjećam se tih 'osamdesetih' ključnom koraku u vjeri me poučio prijatelj Stipe Lozo kad me doveo u Zagrebačku katedralu i pokazao mi šifru koju poznaju Hrvati-katolici. Bio je to natpis Alojzija Stepinca: 'In te Domine speravi'. I znam da sam od Stepinca učio, a i još trebam učiti, što znači biti Hrvat-katolik?! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svećenici tvoji nek se obuku u pravednost, pobožnici tvoji nek radosno kliču! Ps 132

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus prolazi, dotaknemo li se skuta Njegove haljine dat će što trebamo. Dotaknimo se Isusa i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 sati Oho još ni osam uri nema, a svoje redovničko sam izbrevijario. A i uradija sam 'Razmatranje uz mob'. Može još koja onako moja? Ma znaš biti ovako raspet (RBK) je zbir mojih potajnih hazarderskih ideala. Da dobijete predodžbu o čemu se radi reci ću iz čega su se rodile. Jedan kaoubojac je rekao: 'Hodaj ili umri!' Jedan drugi: 'Tko ne zna letjeti nauči ga padati!' Ma znate čitajući te kaubojce uvijek mi je bio nedokučiv osjećaj revolveraša u dvoboju. O čemu su mislili u tom trenutku? Ako trunku brže izvuče revolver ostaje živi ubojica. A drugi Bogu na račun. Po ovoj raspetosti (RBK) svijet tih revolveraša postao mi je dokučiviji. Ma kažem vam ova raspetost (RAK) se doima kao najmaštovitiji kaubojac. Ili pak kao Alan Ford budući da je tamo No 1 u karijoli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 2. 2020. Gospodine danas u utorak, 11-og veljače, petog tjedna kroz godinu je Svjetski dan bolesnika, koji je utemeljio naš sveti papa Ivan Pavao drugi. A na taj dan je i Gospa Lurdska kojoj su osobito omiljeli bolesnici. Slušajući današnje evanđelje zbunile su nas Gospodine Tvoje riječi: 'Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.' Ne kažemo da nas tiču, ali činjenica je da nam je lakše pričat nego živjeti kako pričamo. Molimo Te danas na dan bolesnika izliječi nam raskorak između onog što nam govore usne i onog o čem priča srce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 7, 1-13)

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35 sati Aha pomalo i ovaj dan daje svoje. Sada je red od večernjeg đinasticiranja (na motomedu). A to efikasnije ide uz pleees! ('zlatnim palcem' po mobu). E a tim plesom valjalo bi istipkuljiti večernje 'Razmatranje uz mob'. Oah jer 'osamdesete' su bile godine kad je Splitska Torcida ispred katedrale klicala: 'Kardinale mi te volimo!' A milicioneri su bili zbunjeni jer nisu znali kog su Splićani voljeli? Kard. Kuharića ili kard. Stepinca? Ali i evanđelje (ponedjeljak) je baš pravo. O onima je koji su znali ako se dotaknu bar skuta Isusove haljine ozdravit će. Baš si mislim ja Isusova ovca, Isus prolazi i večeras kroz moju sobu na Fratrovačkom brijegu. Oh da se barem vjerom dotaknem skuta Njegove haljine. Ne bi mi stalo toliko do miganja koliko do funkcioniranja. A jer znam da ovim 'nemiganjem' činim mnogo više nego bi mogao da migam. Dotaknuo bi se skuta i rekao: pusti me stat. I snage mi da ustrajem ovako raspet (RBK) biti dok ne realiziram ono što sam započeo (Ti znaš što!) Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


: 'Lujo ki vojnik Kristov nesmiš propušćat da dobiješ milost od svog Krista kralja. A toj ti unda kad ti se ne da nikom pomoć a znaš da bi triba. Prisiliš se, stisneš i eto milosti.' E dide ko će ki ti...

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuu baba Jako tis cila sveta. Mani je kad dotaknem tvoju ruku isto kuda san je umočija u svetu vodu. 'Ajde Lujo ne brljezgaj nego ujti Gospinu ružarju.'

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2020., nedjelja


16.30 sati Aha, i noktići će platiti svoje, pa će palček ruke ove otplesati po mobu svoje. Tko zna? Ah, nitko ništa ne zna. Krhko je znanje. Tko bi mogao znati zašto moram lajati širom web kontinenta, a za pisanje sam tukac, hej, ili purica... Traj-la-la... Hoćeš-nećeš, Zagorec sam ja! Kaj nam pak moreju? Huja, haj! Blb-blb-blb... Blub-blub-blub.


- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.04 sati Nije da pretjerujem, a ni na kraj pameti mi nije da lažem. Ali, vjerujte, čitav dan je radostan. Još od svete mise rasprštao se vatromet slave - što je i razumljivo, jer danas je dan No 1, dan Gospodnji - nedjelja. Varnice vatrometa padaju, padaju... A baš je pala ona koja mi je dovela dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Tu smo u kućnoj auli, kavu su pripravile i na stol postavile. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Hej, možda bi i noktići trebali plati svoje. Ali sigurno znam, pokušat ćemo u Solin čuti moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Samo da Ga dotaknem, samo malo, malo... Alkarice. Javi kad do tebe navrati Sin tvoj Isus - samo javi Gospe Sinjska.

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Ma da me ubiješ ne znam (memorija - hops!) ... To sam bio pomislio kad evo pastirice i s njom je Isusova ovca rekla Zdravomariju pred Alkaricom. E ali uslijedio i neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Od četiri je tu uz nas njegovateljica Jadranka, a i moje Pečnik-ove bit će da se već tramakavaju sa svoje Trešnjevke. Eto bas me veseli da je od sutra opet tu uz nas starčeke naš izrazito, naročito, napose dobri Anđelko. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ništa nema od toga da si se razgolitio sunčat ako je oblačno.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bl. Alojzije strpljivi hodočasniče na putu trpljenja, moli za našeg web župnika

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Skolastika Nursijska (Scholastica, Scolastica da Norcia) bila je sestra blizanka svetog Benedikta opata, utemeljitelja benediktinaca i zaštitnika Europe. 'Skolastika stoji kao proljetni smiješak uz svog ozbiljnog brata Benedikta', piše u jednom njemačkom svetačkom zborniku. Rođena je 480. u Norciji (Umbrija). O životu svete Skolastike doznajemo iz druge knjige 'Dijaloga' svetog Grgura Velikog, posvećene životu svetog Benedikta. Od djetinjstva je Skolastika bila posvećena dragom Bogu, a kao redovnica živjela je ponizno, skromno i šutljivo, u molitvi stalno povezana s Isusom. HIiM

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čestitima sviće ko svjetlost u tami! Ps 119

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Triba gorit, gort i izgort... A mi dimimo! Ma što ću je dimit molim vas lijepo! Rekao p. Gabrić i otišao izgorit za Krista u prašumi Bangladeša - eto tigar ga nije pojeo ali stekao je krunu svetosti

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.13 sati Ah, tko zna? Ne znam... Krhko je znanje. Ali ipak ću se natjerati slušati kako nam imenjak p. Lučić propovida. Evo ovaj napor neka bude za obraćenje grešnika od kojih je prva ova Isusova ovca. Obrati me Kriste da činim sve na veću slavu Tvoju. 10.55 sati E a sad kad Isusova ovca đinasticira posve je legitimno tipkuljit na mob 'Glas i krpa'. A to zato što plesom spomenutog palca po mobu podršku dajem nogama da što učinkovitije okreću pedale ove naprave. I šta im za kazat? Pa na svetoj misi s nama Isusovim ovcama bio je meštar Splićo i njegovi. Ma eto nismo stigli ni kavu popiti. E ali bit će kava uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima poslije kad se sa svoje Trešnjevke dotramakavaju. Ha, šta'š živi se! Ne loše se živi. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.52 sati Eh, pastirica je za to da se pjeva: 'Od sva se četiri vjetra'. Hej jel' se to čuje p. Trstenjak i on će imati sa nama svetu misu. Daj nam snage Bože nas da činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VAŠA SVJETLOSTI (5A, Mt 5, 13-16 Palma, 10.2.2002.)


Vi ste sol, vi ste svjetlost. Često izgovarane riječi, rjeđe shvaćene. Iskreno, nestvarno zvuče. Ali ukoliko se usudimo u njih povjerovati pogledajmo što to znači. Kao što sol daje hrani ukus, tako i kršćani daju okus zajednici. Kao što sol čuva hranu od kvarenja, kršćani čuvaju zajednicu da se ne pokvari. Sol liječi, kršćani su lijek svima oko sebe. Ali na način da im se posve predaju, upravo kao što i sol nestaje u hrani koju soli. Nezamjetljivi kad su nazočni, a čija je nenazočnost primjetljiva. Upravo kao što ne me mislimo na sol kad je u hrani ima, već samo kad je nema. Sol smo, a da ne obljutavimo potrebno se svakog dana u molitvi dati "osoliti" od Krista koji je izvor naše slanosti.
Svjetlo smo, jer smo u krštenju "prosvijetljeni". Upaljeni smo na Bogu, koji je "svjetlošću ogrnut kao plaštem" (Ps 104). Zato je "njegova riječ nozi je našoj svjetiljka." (Ps 119) A "njegovom svjetlošću mi svjetlost vidimo." (Ps 4)
Svjetlosti je da sja, a ne da se pod posudu zebnje skriva. Paradoksalno, ali istinito: naš najveći strah nije da smo mrak, već da smo svjetlost. Strah da se doista slava Božja po nama može očitovati. Strah da smo doista djeca Božja. Strah nas je, jer sve to zvuči nevjerojatno. Istinska poniznost jest prihvatiti činjenicu da unatoč svemu mi to jesmo. Potrebni korak je usuditi se biti što jesmo. Ne izigravati lažnu poniznost. Stati na kraj svojoj oholosti koja bi sebi prigrabljivala slavu, kad ne bi bila zasljepljena da uoči činjenicu te slave – stoga nas i uvjerava da nje po nama niti ne može biti. Ne može se sakriti grad na gori. Ne može se sakriti Medvedgrad ni Motovun. Vjeruješ li u dostojanstvo na koje si pozvan, čast koja ti je iskazana? Bojiš se možda malenosti svjetiljke. A ipak, u vedroj noći plamen svijeće se vidi na pedeset kilometara. Bojiš se malenosti soli, a ona tolikoj hrani daje ukus. Malenosti gorušičina zrna, koje u toliko stablo izrasta. Neznatnosti kvasca, koji čitav kruh uskvasa.
"Probudi se ti što spavaš, i zasjat će ti Krist", uči nas Pavao. Biti budan znači svijetliti. Probuđen čovjek najprije upita: Gdje sam? Koliko je sati? Budan je onaj tko ima ispravne pojmove o vremenu i prostoru. Zna koji je trenutak njegova života, i gdje svojim srcem živi. Takav čovjek svijetli.
Svjetlo raspršuje mrak ne konfrontacijom, već prisutnošću. Zato što je u sebi dinamičan, rezolutan, nesebičan i bespoštedan proces. Nešto izgara, troši se – da bi svjetla bilo. Isus je Svjetlo svijeta, jer je "žarko ognjište ljubavi". Svjetlo je ljepota jer je ljepota sjaj istine. Ako gorimo ljubavlju, mi u sebi nosimo istinu, koja iz nas sja ljepotom. Postajemo veritatis splendor. Bog iz nas "viri". Naša vanjština jest svijećnjak s kog sja naša nutarnja svjetlost. Oči su sjajne, čelo vedro, riječi ljupke.
I još nešto. Svjetlost se sama po sebi ne vidi. Svemir je sav od svjetla, a ipak da nije svemirske prašine i planeta – sav bi bio u mraku. Svjetlost treba prepreke da bi se vidjela. Da nema zidova, namještaja, predmeta u prostoriji u kojoj smo – unatoč velikim svjetiljkama, bili bi u mraku. Prenesemo li to na duhovno područje dolazimo do zanimljivih spoznaja. Da bi smo sjali trebaju nam prepreke, slabosti, ako hoćete – i grijesi. Sve što se stavi pred svjetlo, omogućuje svjetlu da sja. To više sjamo što više onog što je svjetlu protivno, svjetlu izlažemo.
Vi ste svjetlo svijeta. Mi svi. Ne tek kanonici i prebendari. Svi smo mi jedni za druge "presvijetli", svi se imamo razloga pozdravljati sa "vaša svjetlosti."
--
SOL Mt 5, 13
Zamisli sol, još bolje uzmi jedan mrvičak i stavi preda se. Nešto tako malo, a tako neko tajanstvo moći se u njoj krije. Što o njoj čovjek može znati? Da je natrijev klorid, molekula složenih u kristale ... Ali pravo znanje o njoj se stječe kušanjem.
Da je slana saznajem tek kušajući je. Ono bitno o njoj pridržano je mom osobnom pristupu. Znam samo ono o čemu sam se osvjedočio. Znam samo ono u što vjerujem. Vjerom dodirujem, znanjem opisujem. Okusi ono o čem govoriš da to upoznaš. Ti ne znaš što je patnja ako te nije dodirnula, ni što je ljubav ako je nisi iskusio, pogotovu što je smrt ili vječnost. Što više o tom znaš to više si svjestan nepreciznosti svog govora o tom. Istinsko znanje je nepriopćivo, osim da sebe preobrazimo u ono što znamo, te ga tako drugima učinimo pristupačnim.
Sol se ne primjećuje kad je ima, osjeti se samo njen nedostatak kad je nema. Biti u svijetu da te ne primjećuju, ali biti na takav način da primjećuju ako nisu u svijetu. Budi kao sol nenametljiv, ali nužno potreban.
Sol čuva od kvarenja.
Sol liječi bolesti.
Sol daje tek.
Sol nestaje u onom što soli. (Ako se ne odrečete sami sebe ... Nema veće ljubavi nego dati svoj život ... Ja trebam da se umanjujem, a on da raste ...)
Nije dobro da sve bude sol. (Netko je jelo, netko sol ... Ne bojte se stado malo ... )
Ako sol obljutavi, izdala je samu sebe, a time se i osuđuje. (Baca se vani i gazi ... )
Isus nas soli da ne obljutavimo. (Soljenje je bolno, uznemiruje bljutavost ... )

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Evo sada poslije Gospine krunice sa nuncijem Lingua na HKR htio bi vam reći kako znam da je patnja najsnažnija molitva. Biti s Kristom raspet na bolesničkom se postiže više nego ikakvom krunicom il najsuptilnijom meditacijom. Patnja je najintenzivnija molitva. Kako znam? To proizlazi od onog što se zbilo 19. 4. 2005. Kad mi je Gospa Sinjska rekla 'puno lipi stvari' koje su daleko uzvišenija milost od toga da mi već tada podijelila milost da 'promigam nogama'. Iz čega proizlazi da mi je ovo 'nemiganje' jako dragocijeno. Pretpostavljam da znam! Da ovim 'nemiganjem' dobijem mělost potrebnu za realizaciju: SPC = RKC = SPC. Što je pretpostavka onih famoznih 'puno lipi stvari'. Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Moj dida i ja prijatelja dva, ali i vojnika Kristova, požrtvovna, nesebična. Dida je to bio, a baš i ne znam koliko sam od njega naučio takav biti? Sigurno znam da uspjet neću Ogorje voljet kao moj dida.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.07 sati Haj ti svijetli, kad... Ma ti budi! Shvaćaš sav napor je bit što jesmo. Svijetliti ne znači podvrći sebe nekom driblingu da bi postigao odličnost u ponašanju. Ti jesi odličan - jer imaš Krěsta (ako si kršten!). Na tebi je da ne smetaš sebi biti što jesi. Na nam je tek disati i pustiti sebi biti. A oznaka našega bića kršćanskog da sami od sebe, spontano hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Hajmo biti autentični, ne smetati sebi. Pa će se po nama čitav ovaj dan (nedjelja, 9. 2. 2020.) razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. I dan ćemo bez napora učiniti ljepšim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus nama kaže da smo svijetlo svijeta a mi dimimo. Haj zasjajmo i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.12 sati Hajmo zeru ka šta je i red. Sad kad je dan uglavnom dao svoje. Sad sam u svojim slađanim 'krpama' u kojima sam na prisilnom višegodišnjem (16 god.) odmoru. Svoje redovničko sam izbrevijario, zeru ćirnija na tv. Sad me čeka pastoralni posao: razaslati sms-om par stotina 'knev 5a kg'. Trebam se još čuti s prijateljem preko mob-a. U to će Gospina ružarja s babom Jakom uz HKR. Eto tako živim, mislim da ne životarim. Nije baš da svijetlim ali ni ne dimim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 2. 2020. Gospodine danas je ponedjeljak, deseti veljače, petog tjedna kroz godinu. A to je važan dan za Hrvate-katolike jer spominjemo se blaženog Alojzija Stepinca. U današnjem evanđelju slušamo o Tvojim divnim djelima. Kamo god bi dolazio u sela i gradove - po trgovima bi stavljali bolesnike i molili Te da se dotaknu makar skuta Tvoje haljine. I koji bi Te dotakli, ozdravljali bi. Divno Gospodine. Molimo Te prođi i danas po našim bolnica i domovima. Da ozdrave svi koji su bespomoćni bez Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 53-56)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35 sati Ah, svijetliti... Gospodine na koga si to mislio? Na svetog Antu, babu Jaku, moje Pačnik-ove, meštra Spliću... Ha na njih! Pa možda? Ali tvoja ovca je sva čađava od dimljenja. Aha, ipak učinio sam svetu ispovijed nekidan. Ali isto baš ne ide da sjam. A čuj čitav je problem u tome što smetamo Kristu da sja po nama. Uostalom zato i jesmo kršteni da budemo svjetionici! Krštenjem smo nastanili Svjetlost u sebi. Biti pravi, znači sebi ne smetati. Stati po strani i diviti šarenilu svjetla koja po meni bljeska. I biti pametan - nipošto sebi prisvajati to što po tebi izvodi Gospodin Isus. Shvaćate? Umjetnost života je sakriti sebe a otkriti Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide, ruku na srce, ja ne znan imal' u Ogorju čovka koji veće svitli neg ti. 'Lujo neznaš ti Ogorane. A nami vojnicin Kristovin je Krist kralj naredija da svitlimo.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako, jel'no dragi Isus reka da smo svitlost svita? Toj gleda na te baba kako svitliš. A ja i vaki samo dimimo. 'Ajde Lujo, užeži si ti i takvi - ujti Gospinu ružarju.'

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Svijetli a ne dimi! (knev 5a kg)


'Vi ste svjetlost svijeta' - to kaže Isus koji sve o nama zna. Svjetlost, da bi svijetlila, treba na Ognju biti užgana. Užgaj se (pomoli se!), pa svijetli - više ne dimi. (knev 5a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.02.2020., subota

Razmatranje uz mob


15.57 sati Oh, divno, divno je znati - ne tek osjećati. Predivno je što voljen, voljen sam od Gospodina. Znam, više nego osjećam, da životom mojim ravna. Šalje, daje, omogućuje - naprosto, nevjerojatan je. Samo trunka od danas: prije podne, po meštru Splići mi je rasipno davao i đinasticirao me. A poslije podne - znaci sada, daje mi vrlo jako, vrlo okrepljujuću ćakulu-bakulu sa mojim Pečnik-ovima. Oh, kava, srrrk... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svim srcem svojim tebe tražim; ne daj da zastranim od zapovijedi tvojih. Ps 119

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji slavljenik je sveti Jeronim (Girolamo) Emiliani, osnivač Družbe slugu siromaha, zaštitnik siročadi i napuštene mladeži. Rodio se kao sin imućnih roditelja 1486. u Veneciji, a s 15 godina pobjegao je od kuće. Nakon razuzdane mladosti, sudjelovao je u ratu između Venecije i Lige Cambraia te 1511. pao u austrijsko zarobljeništvo. Ponižen i iskušan patnjama, u tamnici je doživio duboku duhovnu preobrazbu i zavjetovao se Mariji da će, ako se domogne slobode, sasvim promijeniti svoj dosadašnji život. I doista, kad se to Marijinim zagovorom na čudesan način i dogodilo, posvetio se potpuno brizi za siromahe, bolesnike i nevoljnike. HIiM

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bl. Alojzije, strpljivi hodočasniče na putu trpljenja, moli za našeg web župnika!

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.17 sati Oho ho, zamisli život u ritmu muzike za ples! E baš tako je na Cvjetnjaku dragom. Draga i ugodna mjuza drma, huka-buka dopire. Žamor ugodni se čuje. Nema se šta govorit! I ove subote 'sve nam cviće cvita' (baba Jaka) na Cvjetnjaku dragom. Tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je tu, još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, Vlajino i majko, još stoji da tvoj Sin Isus za tebe kaže, da si svitlost svita. A da to budemo mi, tvoji Vlaji i svi ostali, samo ti možeš izmoliti.

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.21 sati Aoh, je, i danas je prošao tihi dašak. Pastirica s. Natalija je s Isusovom ovcom rekla Zdravomariju pred Alkaricom. A potom je uslijedio i nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Rečeno mi je da na Cvjetnjak ne dođem u čizmama, nego u normalnim cipelama jer je toplo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.50 sati Ha, ništa ljepše nego kad čovjek ima red. Sve funkcionira kao sat. Jel' dio dana koji spada na karijolu, dao svoje. Sada iz 'krpa' mogu reć koju o danu za 'Glas iz krpa'. E, prije podne je proteklo baš kako valja. Kao što je i očekivano, bija je 'čovik i po' - onaj tip iz Splita 3, i 'samo tako' uradija Isusovu ovcu. A ta ovca ce za malo vrimena će biti prebačenu u Palmu (BSI u Palmotićevoj), odakle će je moje Pečnik-ove karijolom prebacit do Cvjetnjaka, gdje će pasti okrijepljuća ćakula-bakula, s njima uz kavu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Bogu hvala malo prije sam učinija pravo liiip posa... A sad ću se trunku sabrat uz mob prije svete mise. Vau, to nas Gospodin poziva k Sebi da odmori duše naše klonule. Da nas okrijepi Sobom pa preobrazi nas ovce da budemo kako spada Isusove ovce = isusovci. I dadne nam mir. Oh Odmore, oh Miru, oh Isuse moj trebam Te. Da činim ono što smo se dogovorili: sve, sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dana 2020-02-07 09:13, luka.rada@isusovci.hr je napisao(la):
Dragi p. Nagy videći kakvo ste priznanje dobili od predsjednice Hrvatske sretan sam i ponosan što ste mi bili prvi vjeroučitelj. Hvala. Bogu hvala za sve! Od srca p. Luka
- Dana 2020-02-07 21:58, P. Božidar N. je napisao(la):
Dragi Luka, Hvala za mail i izraze radosti. Omnia ad maiorem Dei gloriam.
Pozdrav p. Božidar

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.07 sati Da, tu sam! Tebi govorim zbog kog se okreću brojčice koje označavaju protok vremena. Tebi Stvoritelju vremena i svega. Tebi Isuse Kriste Bože naš. Hajmo Ti i ja - Tvoja ovca u ovaj dan (subota, 8. 2. 2020.) Ti hodaj prvi ja ću za Tobom gledajući Tvoje pete, pa kako Ti tako će i Tvoja ovca. Hvala Ti za ovaj dan, kao i svaku subota, darovima Tvojim raskošan. Zar Ti trebam sto govoriti o meštru Splići - koji diše, misli, djeluje s Tobom i o Tebi. Ili što da Ti kažem o kraljicama Tvojim, Pečnik-ovim mojim, koje sa Trešnjevke šalješ ovci Svojoj. I ove ćemo subote na Cvjetnjaku pod Tvojim okom imati okrepljujuću ćakulu-bakulu uz kavu. Daj da svojim druženjem i životom cijelim utonemo u Tebe koji si sve naše - naš Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Isus kaže svojima - znači i nama: 'Hajdete osamu i odmorite se malo!' A zbilja dosta natezanja! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Laku noć Isuse.. Sutra ću ti opet doć. Jer sa tobom i u tebi. Uvijek imam mir u sebi.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 sati Ah ma daj! O čemu ovi na tv? Pitaju se je li u redu da dvije lezbače ili dva pedera usvoje dijete? Ma haj hajmo se pozabavit 'Razmatranjem uz mob'. Za to uradit kako spada valjalo bi se osvrnut na evanđelje (četvrtak). Eh očita je poruka: za učint neko djelo, za ostvarit neki projekat... Može se kazat za kvalitetno i sadržajno živjeti život. U ništa i u nikog se ne pouzdaj samo u živoga Boga. Pazi 'u živoga'! Nipošto ne u neku sliku o Bogu, u nečiju priču o Bogu. Tvoje iskustvo u Boga - to je za tebe Bog. Svoga Boga imaj uza se i ničeg se ne boj! Takav Bog je pravi Bog jer to je tvoje iskustvo sa Isusom Kristom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 2. 2020. Gospodine danas u petu nedjelju kroz godinu. Tvoje riječi koje slušamo u evanđelju zvuče nam nevjerojatne. Za nas ovako jadne, slabe i nikakve Ti kažeš: 'Vi ste svjetlost svijeta!' Znamo Gospodine da bi svjetlost trebala svijetliti. A mi se bojimo da dimimo. Molimo Te da čvršće prionemo Tebi koji si nas Oganj bez kog ne možemo svijetliti. Podaj nam milost da kuda koracamo bacamo zlatne snopove ljubavi Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5, 13-16)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.01 sati 'Hajdete i vi u osamu, na samotno mjesto, i otpočinite malo.' To Gospodine baš nas dobro poznaješ. Znaš i to da nas neizmjerno izležavanje u krevetu može stravično puno umarati. Svemu čemu je oznaka: lijevanje šupljeg u prazno nas umara. A od toga je najodličniji odmor povući se od svega i biti sa svojim Bogom. Sretan sam i Bogu zahvalan što sam bio na seminarima vlč. Tomislava Ivančica na je nam on tuvio u glave da je molitva najbolji odmor. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide tis pravo zanimljiv čovik? Uvik ništa radiš a uvik si čija i odmoran. 'Lujo vidija si da ja i zapalin lulu. A ovoj samo za tebe. Kad lulu punin duvanon ja san Kriston svojin kraljon.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Jel ti'no kažeš baba Jako: 'Draži mi je mir nego pir'. Ma cili sam nikakav i baš mi triba mir. 'Lujo nima ti boljeg odmora i mira od Gospine ružarje. Ajde ujti je!'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2020., petak

Kman


- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O nono, nono dobri moj nono... Sićaš se dide da si ima magarca Regu i Klepu. Sićaš da je Klepo bija moj - jer bija je pobožniji. Uvik bi reva kada sa crikve čuja se zvon. A baba Jaka bi mi govorila: 'Lujo Klepo reve pozravi Gospu.' (Spmenak na dida Majora)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Katolicima danas mnogo fali junaštvo i odvažnost u ispovijedanju svete Kristove vjere. Vi, muževi, budite u tome odvažni! Budite uvijek i na svakom mjestu pravi sinovi Crkve, budite pravi katolički muževi i u obiteljima svojima i u javnome životu. U obiteljima svijetlite svojim dobrim primjerom. Budite muževi ne na jeziku, nego na djelu. Bl. Alojzije Stepinac

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik je sveti Rikard (Richard), poznat i kao Richard Hodočasnik, Richard iz Wessexa, Richard Saksonac ili Richard Kralj. O njemu kruže mnoge legende, često prijeporne. Saksonski kralj, rodom iz Wessexa, anglosaksonskog kraljevstva na jugozapadu Engleske, oženio je Wunu, sestru svetog Bonifacija. Bio je otac troje svetaca, Willibalda, biskupa Eichstätta u Bavarskoj, Winebalda, opata benediktinskog samostana u Heidenheimu (Bavarska) i Walburge, nadstojnice u istom samostanu. HIiM

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.19 sati E ovo su: Ivan iz N. Gradiške i Tonka (sestra 'zemljaka p. Janka). Ugodno je i lijepo susreti se sa praktičnim vjernicima. Čujem da je Ivan bio na Modravama i da je oženjen. Za sada ima jedno dijete. Vjerujem da su ih duhovnici uputili da se oni koji su ljetovali na Modravama prepoznaju po 5 komada (imaju ili 5 djece, ili napišu 5 knjiga, ili pokrenu 5 projekata). Ma Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh o Gospe, o Alkarice i majko ko će dati odmora duši tvog Vlaja ko ružarja s tobom pred oltarom tvojim.

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.52 sati Bogu hvala i danas je pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije pred Alkaricom u sobi Isusove ovce. Uslijedio je odmah i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Tu sa nama je bila i njegovateljica Jadranka. Ha, sad ću malo vježbati pisanje olovkom po papiru. Ma imam ja toga za vježbati. Recimo šteta bi se bilo u funkciju vrati bez poznavanja stranih jezika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zaodjenite se - kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni - u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu. Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi! (Kol 3, 12-13)

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Mudrost je shvatiti da od onoga sto nas najviše umara (pr. sipanje šupljega u prazno) najbolje ne odmara tek ležanje nego sabranje u tišini i molitva.

- 12:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.52 sati Đinasticiram (na motomedu) i tipkuljim (po mobu) sada poslije svete mise. Otplesat ('zlatnim palcem') bi vam htio preglednik dana koje mu je ime 'Glas iz krpa'. Pravo za kazat dade se sadržajno živjeti i sa ovim 'nemogitisom' kad to prihvatiš i ako to prihvaćaju oni s kojima si. Sad je lako kad sam bas sa svojima. Ali grrrozno je bilo s onim strancima koji su izmišljali da su moji. Ma dobro Bogu hvala nikoga ne mrzim. Od Boga milost molim da ih bar smireno podnosim. Ali baš si mislim nisu li ti tuđinci zavrijedili i da ih ljubim kako spada. Jer gledaj ako je moja Alkarica zbog njihovog nerazboritog divljanja nada mnom - suzu ('puno lipi stvari') pustila na mene. Onda su zbilja zavrijedili da se budem blaži prema njima. Ah ma pustimo to! Iz svakodnevlja nešto daj? A to znate da su terapijska mjesta i sredstva: 1. Sveta misa 2. Mob 3. Comp 4. Uradba meštra Spliće koja je po svojoj učinkovitosti odmah poslije svete mise. A koji će i večeras urađivati Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.25 sati Ha, uradimo kratko sabranje prije svete mise u deset. Ma baš sam sretan i Bogu zahvalan što je subrat p. Božidar Nagy dobio priznanje od predsjednice Hrvatske. Prepoznala je vrijednost rada p. Nagya. Pa je velik je to čovjek, sjećam se kad je mene ovcu tamo 1981 spremao za svetu krizmu. A i prve duhovne vježbe imao sam kod p. Nagya 1981. u Odri tu kraj Zagreba. Sve to stavljam sad pred Gospodina da nas sve blagoslovi i snage nam dadne činiti sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi p. Nagy videći kakvo ste priznanje dobili od predsjednice Hrvatske sretan sam i ponosan što ste mi bili prvi vjeroučitelj. Hvala. Bogu hvala za sve! Od srca p. Luka

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

P. Božidar Nagy primio Povelju: Ona je priznanje svim dobrotvorima, volonterima i hodočasnicima


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je 4. veljače 2020. Povelju priznanja Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu za izniman doprinos i zasluge u karitativno-humanitarnom radu i razvoju nacionalne kulturno-vjerske djelatnosti. U ime Doma Povelju je primio prof. dr. Božidar Nagy, hrvatski isusovac koji je glavni idejni začetnik i utemeljitelj istoga Doma.
Ovo odlikovanje osobno sam primio s velikom radošću, ali i zahvalnošću Predsjednici što je prepoznala vrijednost i važnost našega Doma ne samo za vjerničku, katoličku Hrvatsku nego i za cijeli hrvatski narod. Odmah na početku želio bih istaknuti da je ova Povelja u prvom redu priznanje našem Odboru koji je još početkom 1986. godine ustanovljen u Rimu i koji je pokrenuo cijeli ovaj pothvat i vodi ga evo sve do sada.
Članovi Odbora jesu hrvatski redovnici i redovnice, svećenici i laici, njih desetak. Željela se u prvom redu najprije obnoviti stoljetna tradicija prihvata i zbrinjavanja hrvatskih hodočasnika koja je u Rimu postojala od 1453. do 1901. g. a konkretno se sastojala od Bratovštine sv. Jeronima, od hrvatskog gostinjca za hodočasnike i čak i hrvatske bolnice koja je postojala skoro dvjesta godina. Kako više nije bilo moguće obnoviti u formalnom i materijalnim smislu te stare ustanove, nažalost dokinute 1901., a daništa adekvatno nije učinjeno u zamjenu, naš je Odbor odlučio krenuti iz početka. Prvi koji je o tom projektu obaviješten bio je Papa Ivan Pavao II. Sveti Otac je odmah dao svoj blagoslov najprije usmeni, a onda i pismeni, i dapače darovao je prvi novčani prilog za budući hrvatski hodočasnički dom. I tako je Papa Ivan Pavao II. upisan pod broj 1. kao prvi dobrotvor budućeg hrvatskog Doma. Ovo je priznanje također i svim dobrotvorima koji su dali svoje donacije za ostvarenje Doma, potom volonterima koji rade u Domu ali i hodočasnicima koji kroz Dom prolaze.
– p. Božidar Nagy za Laudato intervju (www.isusovci.hr)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.00 sati Pozdravio sam Gospu a pozdrav i vama dragi web župljani. Vjerujem da smo spremni ovaj petak, 7. 2. 2020. učini ljepšim, ugodnijim, primjerenijim čovjeku. To znate kao ćemo učiniti? Tako što ćemo svakom kretnjom, mišlju ili migom hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Po svuda i svima će se razlijegati... Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, to znaš da je glava Ivana Krstitelja je bila cijena jednog ženina plesa. Ma pustimo to! Krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati Premda mi se večeras ne pleše ('zlatnim palčekom' po mobu). Ali zato jer je red red – hoću! Kušat ću uraditi još jedno 'Razmatranje uz mob'. Veliki, jako velik je dar moći zapisivati slova. Malo prije sam bio bas tužan. Uzeo sam papir i olovku s namjerom da vidim ide li pisanje rukom. Ali nažalost... Ali bio sam činio dnevničke zapise još 2005. Švrakopis je to nikakvi. Preda takvi dragocjen mi je zapis od 19. 4. 2005. Tu je zapisano da Gospa Sinjska vidi Isusovu ovcu kako funkcionira baš kako spada. Eto te riječi razlog su vedrine i optimizma Isusove ovce. Evo još samo da spomenem ovaj četvrtak, 6. 2. 2020. je uspio dan, premda JOŠ nemigam. Meštar Splićo me je večeras uradija baš, ali baš kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 2. 2020. Gospodine danas u subotu, četvrtog tjedna kroz godinu je svagdan. I imendan je: Jeronimu, Jozefini, Mladenu. U evanđelju slušamo kako si svoje, znači i nas, umorne od poslova, iscrpljene od rada, klonule od raspetljavanja životnih čvorova... Uputio riječima: 'Hajdete i vi u osamu, na samotno mjesto, i otpočinite malo' Zapravo si nas poslao da se u miru saberemo, učinimo duhovnu obnovu, poslao si nas na duhovne vježbe, seminar... Molitva to je najbolji odmor. Hvala Ti za sva mjesta za odmor duše, i za voditelje duhovnih obnova. Daj nam hrabrosti odvojiti malo od svog dragocjenog vremena za odmor duše. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 30-34)

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.55 sati E nitko mi ne može reći: rekao si doći u 'pet do pet'? Evo došao sam na vrijeme. Pa može onda? Uradit bi valjalo večernje 'Razmatranje uz mob'. Sretan sam i Bogu zahvalan da s radošću iščekujem uradbu meštra Spliće. Pitate se zašto? A to je đinastika kako spada, a istovremeno kao percem milovanje po duši. Eto to vam je meštar Splićo. A za uradit razmatranje kako bacit ću trunku oko na evanđelje (petak). Aha to je ono kako je stradao sveti Ivan Krstitelj. Sjećam se p. Marko Matić nam kao prof. tu na Jordanovcu rekao. Glava Ivana Krstitelja je bila cijena jednog ženinog plesa. To znate da je opaki Herod rekao onoj ženi što traži da još jednom zapleše. I ova je rekla: glavu Ivana Krstitelja. Haj zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo upanti vojnik Krěstov zna daj čovik čovik dok zna razlikovat dobro od zla.' A zato dide moj magarac Klepo ni anko suzu ne pusti kad me nemilice vrljaci.

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


: A baba Jako kako svak zna šta vala a nevalja činit? 'Lujo al' si zaboravija kad te kokodakanje kokoše smetalo zato štaj te podsićalo da si joj ukra jaje.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.02.2020., četvrtak

Moj dida i ja dva vojnika Kristova


Preko polja kroz sjećanje ide
kršan čovik, tvrde brade side
pamtim pogled, tu toplinu oka
i svaka riječ je bila mu duboka
Čvrst je dida bio kao stijena
hrabra srca i kamenih gena
sva je mudrost utkana u njemu
njegove su priče učile me svemu
Postenim putem ici bit ce tesko, znaj
al' samo ces tako stici gdje je vjecni sjaj
Ref.
Hej, da mi je s tobom kao prije dočekati zore
pogledati dolje sa Svilaje na Petrovo polje
moj dida i ja, prijatelja dva
drugo vrijeme, ista sudbina
Gleda na me planina Svilaja
sa očima njegovoga sjaja
crpio je snagu tamo gore
planina mu iscrtala bore
Njegove su ispucale ruke
meni bile kao mirne luke
kako da mu zahvalim na svemu
sinu ime dao sam po njemu
Poštenim putem ići bit će teško, znaj
al' samo ćeš tako stići gdje je vječni sjaj
Ref.
Hej, da mi je pogledati dolje
sa Svilaje na Petrovo polje
pa da viknem jače od oluje
da me dida još jedanput čuje
Ref.

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Pavao (Paul, Paulo) Miki, japanski isusovac i mučenik, jedan od 26 japanskih mučenika iz Nagasakija, koji su svoj život položili za vjeru Kristovu. Pavao Miki rodio se oko 1562. u Tsunokuniju nedaleko Kyota. Kršten je s 5 godina, zajedno sa svojim roditeljima. Odgojili su ga isusovci u Azuchiju i Takatsukiju. HIiM

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tvoja je, Gospodine, veličina, sila, slava, čast i veličanstvo! Otp. pj.: 1.Ljet.29, 10-12

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hej, da mi je s tobom kao prije pogledati dolje sa Svilaje na svetište Alkarice vidio bi vrelo svetosti Ogorana. Moj dida i ja...

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska sjaj iz tvoga lika osvaja. Ah, Alkarice sjajna daj biti biti čist kao ti.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat (p. Mijo Škvorc)

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Ha, je bila je i danas Zdravomarija naše pastirce s. Natalije pred slikom Alkarice. Bili su nazočni njegovateljica Jadranka i Isusova ovca. Uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Kuća je bogatija za jednog jednog časnog starčeka. Tu u susjedstvo mě je doselio p. Galauner. ... Dovezli su ga... Uhh gorka je ta samozatajnost. Ali sve na veću slavu Božju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Onaj koji te ne može pogledati u oči imao je nekog tko ga gledao kao ti a izdao ga je.

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Uh, koje je to blaženstvo smjeti biti za niš'. A nitko te ni primorava da moraš biti ono što ne možeš. Ha blažene su ribe koje znaju samo plivati pa plivaju - nitko ih ne prisiljava da moraju letjeti. Ha, ovo nastavljam razmatrati o čem sam malo prije u kapeli. O ho blagoslovljene zajednice koje te prihvaćaju bez obzira što si il' ovca il' nemigaš. U takvim zajednicama je Isus. Koji zna kako s ovcama i kako s nemigajućima. E valja kazat da je prije svete mis onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Marta. A tu će ovcu večeras poduhvatiti urađivat… Ne neće Dock Holidey nego jedan sa kaubojskim manirama - a to je naš 'čovik i po' iz Splita 3. Eh blagoslovi Gospodine meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati Tako je dobio. Bas je pravo kad ti život u ritmu muzike za ples. I kad je taj ritam u stvari redovnički red. Tad se zna sveta misa je u deset sati. Puštam sve i čekam da me netko prebaci u kapelu. Gdje će nas Isus u svetoj misi okrijepiti Sobom. I tako okrijepljen svi koji su kao ova ovca bit će kako spada Isusove ovce = isusovci. Primi nas Gospodine kakvi jesmo i vrati nas nama kakvi bi trebali biti. Amen!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, diko od Hrvata, Alkarice moćna kraljice Hrvata. Svojim plaštem zaogrni Hrvatsku svoju da svi na njoj vide svetost tvoju.

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev sms knev


'Vi ste svjetlost svijeta.' To kaže Isus koji sve o nama zna. Svjetlost da bi svijetlila treba na Ognju – na Isusu biti užgana. Svjetlost je da svijetli - a ne da dimi. (knev 5a kg)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.45 sati 'O nono, nono dobri moj nono...' Često mislim o svom 'didu Majoru' iz Ogorja. Isti ideali me vezu s njim. Oh 'moj dida i ja prijatelja dva...' Hajmo u novi dan (četvrtak, 6. 2. 2020.). Već se zna kako? Kroz sve događaje i susrete hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Prvi korak ću učiniti za koji tren s Gospinom krunicom uz HKR. Tako da se po svuda i svima razliježe... Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad Isus šalje svoje ništa sobom ne smiju ponijeti. Samo Isusa u srcu. Stavimo Isusa u srce i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.52 sati Haj discipliniraj se i uradi jedno 'Razmatranje uz mob'. Kad prepoznaš u svim darovima u koje sam uronjen milosrdnu - velikodušnu ruku Gospodinovu probudi se reakcija: upotrijebi, angažiraj to. To je konačnici razlog svih ovih tekstića i javnih nastupa. Po svemu darovanom doživljavam kako me Gospodin ljubi. A sve što činim pokušaj uzvrata ljubavi. Možda nije adekvatan ali je istinski pokušaj uzvrata ljubavlju za LJUBAV. Eto mogu kazat da me je i večeras uradija meštar Splićo. I mogu reći njegove uradbe se doimaju baš kao uzvraćanje ljubavlju za LJUBAV. Iz njegovih se nastupa vidi da on svoj posao radi iz zahvalnosti što ga Gospodin ljubi. Taj čovjek zrači zadovoljstvom što je neprijeporni znak Božjih ljudi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 2. 2020. Gospodine danas u petak, četvrtog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan imaju: Maksim, Julijana, Rikard i Držislav. A u evanđelju slušamo o problemima sa savješću koje je imao opaki Herod, kad si se pojavio Ti Gospodine Isuse Kriste. Heroda koji je dao ubiti Ivana Krstitelja je grizla savjest. Pa je od Tebe pomislio da je Ivan Krstitelj na neki način opet živ. Molimo Te Gospodine podaj nam milost brinuti o urednosti vlastite duše. Potakni nas na redovitu sakramentalnu svetu ispovijed. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 14-29)

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.26 sati Ha, idemo krenut sa večernjim 'Razmatranje uz mob' koje se nadam uraditl dok meštar Splićo dođe. A i p. Batinić bi mogao svaki čas naići jer obećao je. Valjalo bi se osvrnuti na evanđelje (četvrtak). E to je ono kako nas je Isus poslao. Ništa, ništa... U ništa i nikoga stavit svoje pouzdanje, ni u novac, ni znanje... Samo, isključivo u Isusa. Smiješ zaboraviti ovu il onu karticu, bankovni račun... Ali nipošto ne zaboravi na Gospodina. Neka hoda ispred tebe a na tebi je da Mu samo gledaš i slijediš pete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide ti bi moga živit ki gospodin čovik. Pušćat plug, goveda... I sve šta te umara. Vala Bogu imaš lipu pensiju... 'Lujo vojnici Kristovi činu sve na veću slavu Božju.'

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako ti živeš ki sirotica. A jopet sritna si i zadovoljna kuda ti ništa ne manjka. 'A Lujo al' mi šta manjka kad moren sa svojin milon svako veče imat Gospinu ružarju.'

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2020., srijeda


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.39 sati Nešto u meni kaže: haj daj znak da si živ! Sad baš i nisam posve sigurn da li sam živ u 'plačno dolini' gdje sam bio nekad? Ili je ovo neka druga slična planeta. Ali sigurno je da jesam. Uostalom nikad nas ne može ne biti! Povratka u ništavilo nema! Jel'no netko rekao: osuđeni smo na život. Eh sreća da jesmo jer Stvoritelj naš je LJUBAV iz ljubavi prema nama nas je stvorio za ljubav. Raduje me znati da karijolom svojo jurim sve bliže i bliže LJUBAVI. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice i majko tvoj Sin kad šalje svoje ništa im ne daje. Shvatit samo trebaju da su samo Njegovi i onda sve imaju. Budu kao i ti Alkarice sretni i sveti.

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sjećanja naviru Ogorju u meni: kad smo igrali na pilje ispod Brista, il' skupljali nakup kod kosidbe, ili ah kad se na magarcima jašilo. A jel' zanoćalo na silu uz ognjiće se sjedilo i noge grijalo. Ah Ogorje u meni...

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Oh veliča duša moja Gospodina ... Hvaljen budi Bože kralju naš... Eh da znaš da je fenomenalno i blagoslovljeno kad naša pastirica s. Natalija kaže Zdravomariju pred Alkaricom s Isusovom ovcom. Pa po tom uslijedi nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Tu s nama je bili i njegovateljica Jadranka, koju sam zamolio da kaže Zdravomariju za spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad Krist Gospodin svoje šalje ništa im ne daje. U ništa, ništa se ne mogu pouzdati. Trebaju shvati da su isključivo Njegovi i tad će sve imati!

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dobro me slušaj: biti u svijetu i biti od svijeta ne znači poistovjetiti se sa svjetovnim. Sv. Josemaria Escriva

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Agatu, mučenicu sa Sicilije. Rodila se oko 231. u Cataniji ili Palermu na Siciliji. O njezinom životu i smrti raširene su mnoge, često prijeporne legende. Potjecala je iz bogate i plemenite obitelji. Lijepu kršćanku rimski upravitelj Kvintijan prisiljavao je u vrijeme Decijeva progona da se odrekne Isusa Krista ili da postane njegova ljubavnica. Nije pristala, pa je mučena tako da su joj odrezane grudi i bačene u vatru. HIiM

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Od tjeskobe ti ćeš me sačuvat, okružit me radošću spasenja. Ps 32

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater Luka, hvala vam za sve što činite za nas, vaše web župljane. Želim vam obilje Božjeg blagoslova uz bon *103* … #
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.37 sati Oho jadan li je čovjek bez svojih. Redovnici Isusove su sretni je njihovi su svi Božji ljudi. Oni koji su se dali pronaći od Krista Gospodina. Zato su snađene, sretne i uvijek samo svoje. E ovo je nastavljam razmatrati poslije svete mise đinastirajući (na motomedu). A za 'Glas iz krpa' koji tipkuljim (po mobu) mogu reći razlog svojoj večerašnjoj sreći. Bit će potpuna i cjelovita uradba na Isusovoj ovci od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati Ma dobro pusti slaganje jutarnje molitve - to poslije možeš. A sada uradi kratko sabranje uz mob prije svete mise. Ha ova evanđeoska: 'Nije prorok bez casti doli u svom zavičaju i među rodbinom u svom domu.' Bogu hvala što su u mom domu redovnici Isusove ovce, dobro se razumijemo i slažemo. A ono što sam nekad zvao dom sada u njem stanuju neki stranci. Dom je ondje gdje se obitelj sabire oko Ognjišta - Isusa koji ih grije. Gospodine primi sretne i nesretne. Molim Te ogrij nas sve! Amen!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.58 sati 'Alkar Lujo iz Ogorja u sriduuu...' E pa Ogorje je Sinjska - alkarska krajina. I nije isključeno da bi bio alkar da se nisam micao iz Ogorja. E a sada kao Isusova ovca zakorači u ovu srijedu, 5. 2. 2020. Hvali i slavi Isusa a Mariju primjereno časti. Tako da se po svuda i svima razliježe... Hajmo zajedno: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bake i didovi Ogorski ko kazaljka na životnoj busoli. Štaj dobro šta ne valja, kojim putem ići pitaj u sebi svog Ogorana.
- A što reći, dok je običaja bit će i Ogorana i svih mještana od Vrbe do sv Jure (facebook)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni ako Isus kaže: 'Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju.' Stvar je jasna - nikog ne pitaj nego kreni sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Hajmo dalje. Ma fale mi one šetnje s noge na nogu Maksimiskom šumom, Savskim nasipom, Cmrokom, Pantovčakom... Fali mi jer to mi je osvježavalo pamet u 'ono vrijeme' kad sam glavom morao raditi. A sada od ove dugogodišnje raspetosti na bolesničkom krevetu skroz sam otupio a prijeti i opasnost da sagnjějem. Uff, lako bi me ulovile mizerne misli, da ne znam da Gospodin ozbiljno računa na mene. To znam i zato jer mi je poslao meštra Spliću koji me fiziomaherski urađuje potpuno i cjelovito. A upravo tako me je i večeras uradija. Premda me fenomenalno radi kaže da ne zna hoću li ikad profunkcionirati. On tako kaže ali ne pada mi na pamet me urađuje netko drugi koji će mi točno reći tad i tad ću profunkcionirati jer lagao bi to znam. Samo Bog zna da hoću i kad? Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 2. 2020. Gospodine danas u četvrtak, četvrtog tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Pavla Mikija i drugova mučenika. A u evanđelju slušamo kako si svoje, znači i nas poslao u životnu misiju. Poslao si nas dva po dva, dao nam vlast nad nečistim dusima. I zapovjedio da sa sobom ne nosimo ništa: ni kruha, ni torbe, ni novca. Rekao nam da ponesemo samo štap i sandale. Htio si reći da će biti hodanja. I što je najljepše Gospodine dao si nam Sebe. Pa kud mi tuda i Ti. Kako nama tako i Tebi. Divno je Gospodine s Tobom hodati stazama života. Jer s Tobom imamo sve. Molimo Te hodaj ispred nas a nama daj ići za Tobom gledajući samo Tvoje pete. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 7-13)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.22 sati Ajoj ovo je fantastična spoznaja! Siguran sam, u to sam 100% uvjeren da je volja Božja samo to i ništa drugo. Da de sada prihvatim uradbe večernjeg 'Razmatranje uz mob' radosno čekajući uradbu meštra Spliće. Oho, ho vidi ti vidi što evanđelje (srijeda) kaže, zapravo to direktno Isus govori: 'Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju i među rodbinom i u svom domu.' Ma čitav problem je u tome što ti si nekakvi stranci nabacuju kao svojta. A svojta su nam oni koji se pouzdaju u Krista kao što i sam trudimo pouzdavati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ne triba te brigat ako te ne mogu svatit oni koji mislu da su tvoji. Za vojnika Kristova samo su njegovi oni koje mu dade Krist kralj.' Dide ki štaj meni tebe da?

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo ki šta ti je zaludu govorit kokošiman. Ki šta nemoreš rešeto napunit vodom. Tako ni svoj svome ne more prinit riči dragog Isusa.' Srićaj baba Jako da to more bar neko.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2020., utorak


Gospe Sinjska hvala što nas učiš da smo svojta samo s onima koji se u tvog Sina pouzdaju.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bake i didovi Ogorski ko kazaljka na životnoj busoli. Štaj dobro šta ne valja, kojim putem ići pitaj u sebi svog Ogorana.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Veronika (Veronica, Berenice), pobožna žena iz Jeruzalema (po nekima iz Cezareje), prema predaji je na putu prema Kalvariji hrabro pristupila Isusu i obrisala svojim rupcem krv, znoj i pljuvačku s njegova lica. Za nagradu joj je Gospodin uzvratio svojim likom utisnutim na platnu. HIiM

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slušaj, Gospodine, molitvu moju, i pazi na glas vapaja mog. Ps 86

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Oho ho kako je dragocjeno to što svaki dan padne Zdravomarija Alkrici naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. I danas je pala a s nam je bila i njegovateljica Jadranka koja je pristala reći Zdravomariju za Isusovu ovcu kao što me se pastirica obećala sjetiti u brevijaru. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Vjetar puše cvijeću da mu raznese pelud. (Sve s razlogom zbiva!)

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.02 sati Đimnasticiram (na motomedu) dakle... Što dake? Znači da sam živ! E živ sam jer mislim, jer đinasticiram, jer mogu tipkuljiti po mobu i po compu... E i razlog zbog kojeg sam se probudio poslije dva mjeseca kome mogu imati svetu misu. Može se činiti kakva ti je to misa? Niti hoda, niti miga jednom rukom, ni može pravo govorit. Eee unatoč svemu tome sveta misa koju ima je VALJANA. A Gospodinu je to dovoljno da može računati na Isusovu ovcu i 'puno lipi stvari'. Baš me je na mob nazvao duhovnik p. Batinić - sutra dolazi da me odriješi od opačina i grijeha. Valja spomenuti da je prije svete mise maestra Marta uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će se te ovce dočepati meštar Splićo - pa će je uradit baš kako valja. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.17 sati Auh ne javlja se na mob duhovnik p. Batinić a valjalo bi se i sakramentalno ispovjediti a ne samo ovim tekstićima na web župi. A pokušat ću ga poslije dobit ako me može sutra ujutro odrješit od mojih opačina. A sada Boze hvala Ti sveta misa. Oh Gospodine primi me kakav jesam i daj mi mene kakvog bi htio da sam. Popravi me, ispravi me, poravnaj. Sve u meni što je moje uskladi sa voljom svojom. Amen!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kuće u Ogorju Donjem onih koje su sada u kući Oca nebeskog - a kog su mi dočaravale svojim životom. Hvala beba Jako! Hvala baba Neko!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.17 sati 'Idemo! Radit, radit! Triba radit!' E tako su mene moji na Kmanu motivirali na rad. Hajmo na posao u ovaj utorak (4. 2. 2020.) Najvažnije je činiti najbitnije! A to je kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častěti. To ću početi činiti za koji minutić kad će Gospina krunica uz HKR. Budemo li danas svi tako činili - dan će garant biti ljepši. Po svuda i svima će se razlijegati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Luka sutra će ti moj sin Tadija napisati pismo. On ima samo 7 godina i zna samo ćirilicu. Voljan je da podrži projekat SPC =RKC SPC Ako mu ne odgovoriš na ćirilici pismom razočaraćeš ga. Ili ako mu uopšte ne odgovoriš Pozovi pomoć Jezuita i odgovorite mu. Sutra šaljemo pismo. Vole Te … i …

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Naša Gospo Lurdska, zdravlje bolesnih, moli za našeg web župnika! HIiM

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad Isus govori: 'Nije prorok bez časti doli u svom zavičaju.' Potiče me da te zamolim da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 2. 2020. Gospodine danas u srijedu četvrtog tjedna kroz godinu je spomendan svete Agate djevice i mučenice. Imendan imaju: Agata, Dobrila i Jagoda. U evanđelju nam govoriš o onom u što smo se sami osvjedočili. Kažeš svojima - znači i nama: 'Nje prorok bez časti doli u svom zavičaju i među rodbinom i u svom domu.' Hvala Ti za ove riječi znače nam i ohrabruju: Ne mari za njih, nastavi se baviti povjerenim poslom. Molimo Te Gospodine pošalji nas onima s kojima ćemo moći bez smetnji i zapreka raditi sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6, 1-6)

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Kako može oko koje je ugledalo svjetlo, opet uzljubiti tminu?' (Sv. BLAŽ)

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati A evo nakon što sam ispunio novouvedenu točku redovničkog reda. Hajmo na uobičajenu uradbu večernjeg 'Razmatranja uz mob'. Ma znate vidim tipkuljenje po mobu mě ide - pa dosta dobro. Ali pisanje rukom po papiru skoro nikako. Konzultirao sam se sa mojim Pečnik-ovima. I one su mi kupile onaj dječji 'piši - briši', jedan blok listova i olovke sa šiljilom. Tako da je sada Isusova ovca pod punom opremom kao đak-prvak da nauči pisat. Pred Gospodinom sam učinio razmatranje o problemu pisanja i od Njega sam dobio mig da u redovnički red unesem svakodnevno rukom pisanje slova. Znate ono: A - auto, B - bačva... Ma Gospodin je divan. To što sam se naškolao i što sam na Rimskoj Gregorijani magistrirao, njemu to ništa ne znači. Da to shvatim dao mi je milost da sa 'šest banki' učim ponovo pisat slova. O divan je Bog, svi slavimo Ga... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide, kako to ti blagu daš ime: konji su Putko i Zekan, magarad Klepo i Rego, a krava je Zekulja... 'E Lujo, bestijaj, ki vojnici Kristovi, najvoli kad se imenom zove.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako, jel' no su riči dragog Isusa: 'talita kuma' svemoguće, ki nika čarka s kojiman se more sve? 'Lujo, riči te il neke druge nisu važne. Glavni je dragi Isus i Gospina ružarja.'

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2020., ponedjeljak


15.50 sati Ma haj, kakvi redak za reći bar trunku o ovim kraljicama, o Đurđi i Olgi bi trebalo istpkuljiti knjižurine i knjižurine... Samo Nebo zna koliko su učinile, i dalje čine, za ovu ubogu raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.51 sati Sve je isto ka i lani, i preklani, i, i, i... Isti ljudi... ista požrtvovnost... Danas kao da je subota. Na Cvjetnjaku su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Ta ovca je učinila, kod fotografa, slike za dokumente. Ovdje uobičajeno: huka-buka dopire, žamor ugodni i mjuza škakljuca ušesa... Kava je stigla... A sada još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.33 sati Poticaj je tu: haj na web, Isusova ovco! Premda još nije, a ni ne zna se hoće li danas pasti Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom, jer ta ovca će u Palmu (BSI u Palmotićevoj) skupa s pastiricom. Isusova ovca će učinit sliku (slikat će se) za dokumente, a vruće se nadam da će se naći i sa mojom Pečnik-ovom i učiniti ćakulu-bakulu uz kavu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.37 sati Oh, 'Zahvaljujmo Gospodinu jer je dobar - jer je vječna ljubav Njegova!' Poklik Gospodinu mi se oteo dok đinasuiciram (na motomedu). Sve ovo je puno Božjih zahvata. Eh baš smo imali svetu misu. A prije svete mise maestra Marta mi je uradila onu drugu ruku. Malo prije dva bit ću Palmi (BSI u Palmotićevoj) jer treba učinit sliku za neki dokument, i sa mojim Pečnik-ovima možda na kavu stići. Večeras, naravno sav radostan iščekujem uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


'Talita kum' ili 'Čar bar kukumar' riječi uopće nisi važne. Bitan je Gospodin Isus i tvoja vjera u Njega koji ih izgovara.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Iza sveg glasa Gospodinu zavapih, i on me usliša sa svete gore svoje. Ps 3

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati 'Iziđi duše nečisti iz ovoga čovjeka!' Tako Gospodin onomu. E a sada ću na svetoj misi zahvaliti Gospodinu što me oslobodio svih jadnih ljudi koji su se dali izmanipulirati od Zloga. Podati mu sebe i sve svoje da svi možemo činiti sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji zaštitnik je sveti Blaž ili Vlaho (grčki Blasios i Vlasios, latinski Blasius, engleski i francuski Blaise, talijanski Biagio, španjolski Blas, portugalski Brĺs), biskup i mučenik, jedan od četrnaest svetih pomoćnika. Rodio se u III. stoljeću u Armeniji. Potječe iz grada Sebaste u Armeniji (danas Sivas u Turskoj). Od ranog djetinjstva i mladosti krenuo je za Kristom i napustio sve radosti i užitke ovoga svijeta. Ugledan i obrazovan čovjek, liječnik, pomagao je s radošću u srcu siromasima i nevoljnicima, u kojima je gledao i susretao Isusa. Prema legendama čudima je ozdravljivao i ljude i divlje životinje, koje su same dolazile po pomoć u njegov samotnu spilju na planini Argaeos (Erciyes). HIiM

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati 'Neka vali gingolaju ovu barku...' Čas si tamo, čas ovamo... Uplovljavaš il' isplovljavaš.... Baš sam isplovio iz Gospine krunice uz HKR, a uplovljavam u ovaj dan (ponedjeljak, 3. 2. 2020.) u kom ću kroz sve događaje i susrete nastaviti hvaliti i slavi Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svilaja me rodila, kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji pasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila. Trub-trub-trub...

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako te netko onemogućava u realizaciji: SPC = RKC = SPC Samo mu reci: u ime Isusovo nečisti duše iziđi iz njega. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska, diko od Hrvata, Alkarice moćna kraljice Hrvata. Svojim plaštem zaogrni Hrvatsku svoju da svi na njoj vide svetost tvoju.
-Štovani i dragi pat. LUKA, HVALA VAM od srca za sve sms poruke koje mi šaljete - to je veliko duhovno blago - Preporučam se i dalje!
-ČESTITM VAM DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA... NOSIM VAS U SRCU... Molim za VAŠE POTREBE ! MIR I DOBRO. SVAKO DOBRO TE MIRNU I LAKU NOĆ VAM ZELIM VAŠA … :-):-)
-Pozdrav iz Sinja dragi pater!
-Neka te Bog čuva a Anđeo prati, Majka Marija do tebe svrati i mir ti donese u srcu tvom, Božja kuca neka ti bude dom. Ono što ti je teško neka ti lako bude. Moli za duše i za sve ljude Božji Blagoslov
-Tako je poštovani pater… Hvala Vam za Vaše divne poruke i razmatranja. Ma prave su.
Bog Vas trajno i postojano blagoslivljao a mi ostajemo u. Molitvi sa Vama i uz Vas.
Bog Vas blagoslivljao...

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 2. 2020. Gospodine danas u utorak, četvrtog tjedna kroz godinu je svagdan. Imendan je onima je onim koji se zovu: Andrija, Veronika i Izidor. Slušajući današnje evanđelje impresionirani smo Tvojim riječima: 'Talita kum', nad umrlim djetetom. ˇ doista dijete je oživjelo. Znamo mi Gospodine nisu bitne te ili neke druge riječi. Bitan si Ti i naša vjera u Tebe. Molimo Te reci 'Talita kum' nad svime što je bitno a beživotno u nama i našima. Da možemo živjeti kako spada: svim srcem hvaliti i slaviti Tebe Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 5, 21-43)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.47 sati Ha, redovnički čitav dan se hvalilo i slavilo Gospodina kroz događaje i susrete s ljudima. A sada to isto nastavljam činiti đinastirajući (na motomedu). A kao podrška tomu plešem 'zlatnim palčekom' po mobu. I tako tipkuljim večernje 'Razmatranje uz mob'. Za to učinit kako spada valja bacit trunku oko na evanđelje (ponedjeljak). Ha, sveti Vlaho - samo im je maho. E a ća ću mu ja? Haj osvrni se na rijeci evanđelju. Gle ovo: 'Iziđi duše nečisti iz ovoga čovjeka!' A fakat je tako. Imaš ljude reka bi za njih: taj ne bi ni muhu ubija, a i on za sebe tako misli i govori. Ali baš takvi, začudo se izopače pa se ponašaju kao najkrvoločniji razbojnici. I što? Vidiš da nije svoj. Ne pomaže ništa nego samo rečeš: U ime Isusa Krista zapovijedam ti zli duše napusti ovoga čovjeka! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Kako to dide čovik ima dobrog ćaću i mater, i svi njegovi su dobri. A on kuda nije svoj, cili je nikako zbandrsan? Lujo na čovikovu dušu ima pravo samo Krist kralj - sve drugo van!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako, znan ja da je baba Prlja ki Ogorski arambaša. Nima toga ko se nje ne bi pripa. Samo ne znan brte kako sa Crnin izđe na kraj? 'E Lujo moj Crni biži od Gospine ružarje.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.02.2020., nedjelja

Razmatranje uz mob


17.10 sati Ćakul-ćakul... Rasplele su svoju priču moje Pečnik-ove i gđa. Tonka (sestra 'zemljaka' Jankeca). U kućnoj smo auli na Fratrovačkom brijegu. Tu su neke grickalice, a i kavu koju su pripravile su donijele. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Ehej, i noktići bi trebali platiti svoje. A i u Solin ćemo čuti moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, majko vrjednija od zlata. Alkarice moćna, kraljice Hrvata. Zaogrni plaštem svojim Hrvatsku da bude kao i ti sveta.

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ako želiš nasmijati Boga pričaj mu o svojim planovima', često bi znao reći moj djeda.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.' (SVETI ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.46 sati Hvalimo Gospodina jer je dobar jer je vječna ljubav Njegova. Baš zato svaki dan šalje svojoj ovci našu pastiricu s. Nataliju da kaže pred Alkaricom Zdravomariju. Odmah po tom uslijedi i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Tu sa nama je bila i njegovateljica Jadranka. A za malo vremena sa Trešnjevke će doći one dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E znam gdje bi tako što? Tebi to nije svojstveno. To je djelo nečitivog i zato: u i ime Isusovo zapovijedam ti nečisti duše iziđi iz ovog čovjeka!

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.02 sati Hajmo sada hvalimo i slavimo Gospodin đinasticirajući (na motomedu). Ha pa je u biti u tome i je smisao svega života, svim bićem svojim, bilo da jedeš, spavaš, đinasticiraš ili sto drugo činiš od svega srca hvaliti i slaviti Gospodina. I baš dobro što sam Isusova ovca jer njima je to zvanje i zanimanje. E valja kazat za 'Glas iz krpa' da će se i danas tramakavat sa svoje Trešnjevke dvije kraljice, moje Pečnik-ove pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.42 sati E gdje su sad djedovi i bake Ogorske koji su dali Isusovu ovcu. E sad uljepšavaju Diku Nebesku a ovca će ih sada susresti kod svete mise. Pa ćemo sada u kapeli kao oko ognjišta biti uz dragog Isusa. Oh Gospodine primi k sebi sve pokojne i žive Ogorane da budemo s Tobom i sa svima dobrima. Amen!

- 09:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama! U svakoj se mudrosti poučavajte i urazumljujte! Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu! (Kol 3, 16)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Bio je to Giorgio Lingua koji je na HKR-u predvodio molitvu Gospine krunice. A ide njemu Talijanu Hrvatski. Meni baš i ne Talijanski. Ali Bogu u ruke! Sada trebam nastaviti hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti čitav ovaj dan (nedjelja 2. 2. 2020.) kroz sve događaje i susrete. Činimo to zajedno! Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi Pater, hvala na lijepim porukama. Evo jedan bonbon da i dalje možete širiti lijepe i pozitivne misli o dragom Bogu. Evo broj: .... BVB
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako je Sin Božji Isus upijao mudrost staračku od Šimuna i Ane. Upijmo je i mi od starčadi naše - i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 2. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, četvrtog tjedna kroz godinu je 'grličanje'. Jer je sveti Blaž a to Dubrovački Vlaho, kad se kod svete mise moli: 'Po zagovoru svetoga Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog bolesti grla i svakoga drugog zla.' A u evanđelju slušamo o nevoljama koje su imali ljudi genezaretskog kraja sa čovjekom opsjednutim nečistim duhom. Samo si rekao: 'Iziđi, duše nečisti iz ovog čovjeka!' Gospodine molimo Te po zagovoru svetoga Blaža zapovjedi nečistom zlu da napusti sve nas i Tvoju svetu Hrvatsku. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 5, 1-20)

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.30 sati 'Sad ću za deset minuta!' rekla je njegovateljica 'Lj'. I onda će staviti Isusovu ovcu za motomed da đinasticira i da legitimno tipkulji po mobu večernje 'Razmatranje uz mob'. Pa eto dok je čekam za compom možemo koju nelegitimnu (neću reć ilegalnu, ali tako nešto...) Eh Svijećnica je dan mlađahne starčadi. Aoh, što bi čovjek bez djedova i bake koje su nas dale. Njihova mudrost nas je natopila. Isusova ovca je presretna, naravno jer je Isusova. Ali i zbog najboljeg dječjeg vrtića kojega je imala u Ogorju svom. Starčad Ogorska je Isusovu ovcu odgojila. Ajoj, baba Jaka, Neka, Cola, Dota, Buća, Bakuša, Kokezuša, Prljuša... Ma sve bake i didovi Ogorski su 'Ponos Hrvatske' jer za njih je njihov 'mile' 2006. uzeo to priznanje. Naša starčad ako je uz našu djecu daje nam garanciju da će od te djece i nešto biti. Prava zajednica brinut će se i zaštiti starčad. Čuvat će ih ako je moguće kao malo vode na dlanu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma znaš dide daj pravo dobro šta iman svoje didove i bake. Svu pamet svita iman u našem Ogorju. 'Lujo bud pravi vojnik Kristov! Samo sve na veću slavu Božju i samo naprid.'

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Sritan li san sritan baba Jako! Jesl' čula vanđelje? I dragi Isus je ima svoju baku Anu i dida Simu. 'Lujo kad naresteš ti'š bit Isusova ovca jer si mile sve starčadi Ogorske.'

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, što je čovjek bez djedova i baka - Svijećnica (knev)


Novi život klija iz staroga panja! Iskustvo starčadi te je dalo. U Isusovu Božansku narav se utkala mudrost starca Šimuna i proročice Ane. Hvala Bogu za djedove i bake. (knev Svijećnica)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2020., subota


16.22 sati Kao sada na Cvjetnjaku, ili negdje okolo, bilo je to oho-ho 1981., kad sam susreo prijatelja Logarušića iz 'Moše'. Ćakul-vamo, ćakul-tamo. I on meni: dođi sutra na 'vjerkač' u Palmu.

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice mila, iz tvog života se vidi da si Božanskom mudrošću natopljena. Milost Božja na tebe se slijevala preko Joakima i Ane, uz koje si stasala.

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje u mob


14.50 sati Ako je subota i ako je 'Konzum' kraj 'Zrinkača', ne, to ne mora značiti da moje Pečnik-ove kupuju 'slatkača' za Isusovu ovcu. Ovaj put će kupiti nešto za 'njam, njam' toj ovci. Zima je, ali je ne-lose vrijeme. 15.40 sati A sada, ako nam 'sve cviće cvita' (baba Jaka), samo značit može... A sto? Pa jasno, da smo na Cvjetnjaku dragom. Atmosfera, klasika! Huka-buka dopire. Žamor ugodni i mjuza škakljucaju ušesa. Kava je stigla! Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje u mob


12.41 sati Lijepo, fino i ukusno, i danas je pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije, sa Isusovom ovcom. A tu je bila i njegovateljica Jadranka. Uslijedio je, naravno, i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Ha, pa danas me raduju tri stvari: 1. Jutros me meštar Splićo uradija baš kako spada. 2. Za malo vremena sam na Cvjetnjaku, na okrepljujućoj ćakuli-bakuli uz kavu, sa mojim Pečnik-ovima 3. Siguran sam, uvjeren 100 %, Gospodin zbog važnog razloga Svoju ljubljenu ovčicu još treba u karijoli. A za Gospodina Isusa se daje sve! Ako treba i izgorit - evo me! Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


13.13 sati Možda nije potrebno danas urađivat preglednik dana 'Glas iz krpa', jer iz postojećih priloga stječe se dojam o danu. Ali ipak, jer red je red - a Isusova ovca je redovnik, pa ću, eto, dvi-tri riči. Kako znam da sam Gospodinu dragocjen, i kako znam da zbog mene ne može oka sklopiti jer me beskrajno ljubi, nešto se može vidjeti i na našoj web-župi. Tu se može vidjeti koga sve šalje svojoj ovci, i što joj sve daje. Biti pošten znači vidjeti da je zbilja Gospodin raskošno darežljiv prema svojoj ovci. Pazi je i mazi kao malecko pilence. A znate zašto je tako i zašto je nju dopalo 'puno lipi stvari'? Vrlo jednostavno: zato jer je raspeta (RBK). 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako si imao milost uz starčad odrasti - smiješan si ako nastupaš kao nadobudni mladac!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nek mi jezik kliče pravednosti tvojoj! Ps 51

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Brigitu Irsku (Brigid, Brigit, Bridget, Bridgit, Brěd, Bride) ili Brigitu iz Kildarea, omiljenu irsku zaštitnicu, redovnicu i osnivačicu mnogih samostana. O njezinom životu zapisane su brojne, različite legende. Rodila se 453. u Faughartu, nedaleko Dundalka, glavnog grada irske grofovije Louth, kao kći Dubhthacha, Škotskog poganina, vladara pokrajine Leinster i njegove robinje Brocce, piktske kršćanke, koju je pokrstio sveti Patrik. HIiM

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje u mob


5.59 sati Kud plovi ovaj brod? Ah, ali kako plovi? Upravo je isplovio iz Gospine krunice uz HKR. A sada uplovljava u ovaj raskošni dan (Subota, 1. 2. 2020.). U kom će samo znam sve prštati od Božjih darova - jer subota je! Susreti sa onima milošću Božjom urešenima najizvrsnijim i najpogođenijim za raspetu (RBK) Isusovu ovcu. A to su: uradba meštra Spliće i na Cvjetnjaku ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima uz kavu. Bět će ovo dan osvjedočenja koliko je Gospodinu mila Njegova ovca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, toliko je vremena prošlo da su razdijeljeni isti. Ne nije Isus zaspao nego čeka na nas da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Luka počeo sam da umirem. Ostaj mi u Kristu. Čekam Vas
AMDG
SPC =RKC =SPC
Mir tebi najjači od sviju nas

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Novi život klija iz staroga panja! Iskustvo starčadi nas je dalo. U Isusovu Božansku narav se utkala mudrost starčadi Njegova kraja (Šimun i Ana) (knev Svijećnica)

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, toliko je vremena prošlo da su razdijeljeni isti. Ne nije Isus zaspao nego čeka na nas da krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje u mob


20.08 sati Haj, pusti te škatulice (ajfon, mob, daljinski) i prihvati se posla. Jesil' pogledao tv-dnevnik, izbrevijario svoje redovničko i kazao litanija Gospi Brze Pomoći. Prihvati se i uradi 'Razmatranje uz mob'. Ha, e o evanđelju (subota). Nemojte misliti da ću upast u trapulu u koju su upali oni Isusovi učenici. Mislili su da Isus spava a njima život u opasnosti. Evo čini mi se da je danas zadnji dan devetnice da profunkcioniram kako spada. I što ako ujutro budem opet trebao karijolu, neću pomisliti da je Isus zaspao, ili da ima važnijeg posla. Ne jer sam uvjeren! Ja znam da sam izuzetno važan. Da zbog mene oka ne sklapa. Dragocjen sam Mu! Kao Isusova ovca očito je da sam Njegov. A ako ujutro budem trebao opet karijolu. Znat ću da je Gospodin procijenio da bi trebao sa svom ovcom u karijoli još nekome pomoći. Znate koji je to ponos i sreća znati da Gospodin računa na tebe. I zato: u karijoli nek me voze dok bude Tvoja volja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Danas (p.s. jučer!) u 21.30h na Laudatu 'More milosrđa'... pater Ike Mandurić, gost Zlatko Dalić...u 23.30 h klanjanje...
- Oho hvala lipa!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 2. 2020. Gospodine danas je Nedjelja prikazanja Gospodnjeg ili Svijećnica. Tebe su Gospodine Isuse Tvoji donijeli i prikazali u Hramu. Po današnjem evanđelju vidimo divnu stvar. I u Tvoj Božanski život se utkala mudrost staračadi Tvoga kraja. Tada se u Hramu našao starac Šimun 'čovjek pravedan i bogobojazan' i proročica Ana. Za nju evanđelje kaže da 'nije napuštala Hrama, nego je postovima i molitvama danju i noću služila Bogu.' Oni su hvali Boga i svima pričali o Tebi Isuse. Hvala Ti Gospodine za djedove i bake naše. Po njima Ti odgajaš našu djecu, čuvaj ih i blagoslovi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 2, 22-40)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje u mob


17.19 sati Ah taj Vlajland, samo Ogorje i Kman. Eh ne bi mi bilo krivo sam po Božjoj volji rođeni Zagorec. Sad bi meštar Splićo: šut Vlaju! E dobro dok ne dođe valjalo bi složit večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to ću se trunku osvrnut na evanđelje (subota). Ehej već smo u veljači. Ha, a evanđelje? Ha, pa ova raspetost (RBK) se rastegla. Sigurno pomišljate da mislim kako je Isus zaspao i zaboravio da mi je poručio da ću profunkcionirati kako spada. Ali varate se jer znam da nije zaspao niti je zaboravio. Isus treba ovu moju raspetost (RBK) jer njome stvaram potrebni potencijal za realizaciju onih enigmatičnih 'puno lipi stvari'. Provjerava kako stojim sa vjerom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Neznan dide šta je? Ova bolešćurina me se nadovezala. Da Krist kralj nije zaspa il je zaboravija svog vojnika? 'Lujo tvojom karijolom činiš puno dobra - neka je još.'

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ej baba Jako jesl' čula? Vanđelje kaže da je dragi Isus zaspa kad Njegovi umalo stradali? 'Lujo to se dragi Isus samo šalija daj zaspa.'

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Svibanj 2023 (104)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)
Ožujak 2020 (102)
Veljača 2020 (110)
Siječanj 2020 (99)
Prosinac 2019 (126)
Studeni 2019 (97)
Listopad 2019 (139)
Rujan 2019 (109)
Kolovoz 2019 (121)
Srpanj 2019 (98)
Lipanj 2019 (118)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagrebweb counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790