Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.



Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Jim Radja's Genealogy Research
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.01.2020., petak


- Hvaljen Isus i Marija! … Zahvaljujem se na svim propovijedima i naukama o ljepotama izvora Božje Riječi koja je temelj života.
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.14 sati Nije dobro da su postovi na webu autobiografski. Ali kako god! Kman (kvart Splitu) je ono što nameće kao najviše moje. I bio je dok sam bio obična ovca: osnovna i srednja skola, pa urnebesna Kmanska fronta. A danas kao Isusovoj ovci, moj je naravno samo Isus i svi oni koje mi Isus povjeri. Tu na webu naletim na pjesmu o mom Kmanu: 'Budi s nama o majčice sve do zadnjeg dana - molimo se tebi pomoćnice Kmana.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Reci pravo Gospe Sinjska mila jesil' od svog Sina naučila, kad za nas kao da mariš, da ti gledaš jel' nam vjera dosta čvrsta.

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.42 sati To je kao da sipi Božanska rosa iz visina kad pastirica naša s. Natalija kaže Zdravomariju Alkarici s Isusovom ovcom, a uz nas je bila i njegovateljěca 'Lj'. A i poticaj je uslijedio: haj na web Isusova ovco! I što ima? A to se zna da je od četiri uz nas njegovateljica Jadranka.

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bilo je to godine osamsto i neke kad je Ogorkim njivama i krčićima jahajuć vojska kneza Branimira crtala lijepu našu. A počeli su je crtat iz najljepšeg i najdražeg Ogorja moga.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Činili ti se da Bog ne mari za tebe, da se bavi nekim važnijim poslom ili je zaspao? Ne nisi mu nevažan, nije zaspao. Bavi se tobom - provjerava kakva ti je vjera?

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvala Vam p. Luka od srca i duše što se toliko trudite u Gospodinu Isusu za nas grešnike, šaljete nam nadu u Isusa, svjetlo Gospodina Isusa preko Vas nas obasjava!
Bas je lijepo što postojite p. Luka! Hvala Ocu Dobrom na Vama! Od srca i duše zauvijek zahvalna na svim lijepim riječima! Krštena sam imenom …, a roditelji me nazvaše imenom … i pod ovim imenom sam tek kasnije Krizmana. BVB!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.57 sati Evo sad prije svete mise promišljam o današnjem svecu don Ivanu Bosku. Ah trebao bi bolje poznavati tog čovjeka. Jer na mom Kmanu su salezijanci, ali nažalost nisu me puno gledali. Angažirana i nestašna mladost. 10.34 sati Nastavljam đinastirajući (na motomedu). Eh moj Kman... Ali majka Manda je bila dobra i pobožna žena. Isto nije mogla nagovoriti svoga sina - ovcu da priviri u crkvu. I tamo kod salezijanca u njihovoj crkvi 'Marija pomoćnica Kmanjana' 1992. imao sam mladu misu. Na kojoj je propovijedao moj duhovnik p. Slavko Pavin. E kazat valja za preglednik dana da večeras radosno iščekujem fiziomahersku uradbu meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.40 sati E ako smo došli do toga da triba gorit a ne dimit! Idemo se užgati. Fino u kapelu imati svetu misu, okrijepiti se Isusom. Pa će od ovce dimom zagađenom biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi me Gospodine kakav sam, sav nikakav i daj da činim sve, sve na veću slavu Tvoju, ljubljeni Bože naš. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati 'Triba gorit i izgorit a mi dimimo - a šta ću ja dimit, molim vas lijepo?!' Rekla je 'Neretvanska žaba' i otišao u Indiju s ambicijom da zapali svijet za Krista. Pa što ako nije uspio?! Ali i ono u Indijě što je učinio s tom namjerom - zar je malo?! Treba, treba težit za nemogućim da bi se postiglo što je moguće – jel' da p. Ante Gabriću? Hajmo krenimo u ovaj dan (petak, 31. 1. 2020.) s ambicijom da svijet zapalimo za Krista. Za to ćemo od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Ogorju, na pragu Majorove kuće, sidi sa štulama uboga staričica Cola, koja uvijek nešto krpi, il' Gospinu ružarju moli. Svojim štulama i životom cijelim sve govori o didu Majoru.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, spasi me da se ne osramotim. Nije grijeh ako isusovac umre bez doktorata ali je gadna sramota. A doktorat mi je: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 1. 2. 2020. Gospodine evo nas u veljači. Danas u subotu prvoga veljače, trećeg tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu: Brigita i Miroslav. U evanđelju vidimo kako može biti spasonosno probuditi vjeru u Tebe kad nam se učini da ne mariš za nas. Slušamo u evanđelju kad su se Tvoji s Tobom vozili čamcem, kako se podigla oluja a valovi navalili na čamac da ga potope. A Ti si kao spavao. Ne nisi Ti spavao nego si provjeravao da li će se dosjetiti da si njima Ti Gospodine. A kad su Te kao probudili i kad si zapovjedio nevremenu da se smiri. Tvoji učenici osvjedočeni u Tvoju svemoć se pitahu: 'Tko li je ovaj da mu se vjetar i more pokoravaju?' Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste Bože naš što smo osvjedočeni da si uvijek uz nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 35-41)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.15 sati Oah naviru mi riječi hvale 'zlatnom palčeku' da otpleše (po mobu) hvalu i slavu Gospodinu sto sam slobodan i komotan. I što radosno iščekujem uradbu baš kako valja od meštra Spliće. A do tada ću pokušati uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' 17.22 sati Eh mislio sam stići, a on je već tu. 20.00 sati A sad sam, pogađate u 'krpama' poslije uradbe meštra Spliće baš kako spada. Primjećujem njegove visokvalitetne uradbe su traci traga Gospodnjeg koji tako je očito vodi Svoju ovcu svrsi ove raspetosti (RBK). Znam sigurno da ova raspetost ima važnost za mnoge. Znam i to da je ova raspetost (RBK) najsnažnija molitva. Eto mogu reći i to da je dio svrhe ove raspetosti realizacija projekta: SPC = RKC = SPC. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Oho dide ti si pravi vojnik Kristov. Cija kraj te zna po tvojoj dobroti. 'Lujo upanti: vojnik Kristov mora bit veći od sviju jer sve čini da bude zadnji.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo zlato bakino cili si mě ki cukar slatki. Tvoja baka bi najvolila da ostaneš uvik mali pa i kad naresteš.' Znan baba Jako da sačuvan dušu diteta. Kušat oću?

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.01.2020., četvrtak

MLADOSTI MOJA


Sva bogatstva si mi dala
sve ljepote ovog svijeta
zbog tebe su sunca sjala
zbog tebe su bila ljeta


- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerovati. Eh, ali kako?


- Vjerovati da Bog postoji, ali me se to osobno ne tiče.
- Vjerovati da bez njega nemam svrhe, da je sve što trebam, ali me ta činjenica ne angažira.
- Vjerovati u Boga povjeravajući mu život. (Cor + Dare = Credere)

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.33 sati Čekati mi nije teško kad znam što čekam! Znam sigurno znam jer to je rekla mati koja ne zna lagati. I sada znam da mi se truditi biti kao onda kad mi je to rekla (19. 4. 2020.). Baš i ne znam što je od Alkarice izvabilo te riječi? Krepost ili raspinjanje. Mora da je to Alkarica opet suzu pustila na svojěm Sinom u meni od nevaljalaca raspinjanom. Eh pa da spoznaja, spoznaja: Ako zbog slabost nemoš' Bogu kreposti dati. Ti s Njim i za Njega raspet (RBK) pati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Mlade grane klijaju iz starog panja. Sretni su oni u čiji život je utkana mudrost staračka. U Isusov Božanski život se utkala starčad: Šimun i Ana. Gospodin nas odgaja preko naših baka i djedova. (knev Svijećnica)

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska zato što si mala Gospa ti i jesi kraljica Neba i zemlje. Dok ružarija tebi među prstima nam teče iz slike tvoje mudrost nam istječe: što si manji i neznatniji to si ime veće u očima moga Sina Isusa.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.46 sati Din-don-din... Je bija je i danas slađani bonbončić. Naša pastirica s. Natalija je rekla Zdravomariju Alkaricu koja Isusovu ovcu čuva i prati. I o toj ovci Alkarica sve zna. A iz onog što je za nju učinila moglo bi se pomislit da i nije tako loša. A Bože moj jel' pala Zdravomarija odmah tu je i poticaj: haj, na web Isusova ovco! A što? Tu s nama je bila pastirica s. Natalija i njegovateljica 'Lj'. Što znači od četiri će uz nas starčeke = vječne mladiće biti njegovateljica Jadranka. A e nego kako nego 'vječne mladiće'. Baš danas će jednog takvog na Mirogoju ispraćati u prostranstvo vječne mladosti. P. Kos je taj naš vječni mladić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Upiti mudrost gorušičina zrna ne znači tek uživati u svojoj malenosti i skrivenosti. Imati petlje i razrasti se – i bit ćeš kao gorušičino zrno!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


SAVJET MUDRA UČITELJA: Koliko vremena traje vaša škola i koliko bi to stajalo da vam povjerim svoga sina, da što prije odraste, bude mi pametan i na radost?, obrati se neki bogataš mudru učitelju? Ovisi, prijatelju, što želiš od njega učiniti? Za dobru tikvu su Vam potrebna dva mjeseca, a za snažno stablo, npr. hrast 20 - 30 godina.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.31 sati Oah, kad bi neki ljudi shvatili da nisam bolestan što nogama nemigam. Kao što se može posve legitimno imati dugi nos. Imaš dugi nos - pa što?!! Ne migaš nogama - pa što?!! Bitno da mogu biti u svom zvanju i bavit se svojim poslom. Sada đinasticiram (na motomedu) i tipkuljim (po mobu) preglednik dana 'Glas iz krpa'. I što ima? Ima kvalitetan život! Hvalim i slavim Gospodina, razmatram i molim… E baš sam radostan jer mi večeras dolazi meštar Splićo koji me urađuje 'samo tako' - pravo osvježenje i relaksacija. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bože moj i hridi spasa mojega.Ps 89

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Martinu, rimsku mučenicu iz III. stoljeća. Bila je kći uglednog i bogatog Rimljanina koji je obnašao službu konzula. Kad je ostala bez oba roditelja, iz ljubavi prema Kristu sve je razdijelila siromasima i svoj život posvetila služenju bolesnicima i pomaganju sirotinji. Bila je izvanredno lijepa djevojka te ju je za ženu htio uzeti car Aleksandar Sever, ali ona ga je odbila. Kad je car doznao da je Martina kršćanka, dao ju je zatvoriti i izvesti pred sud. HIiM

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Hijacinta (Giacinta) Marescotti, talijanska franjevačka trećoredica, rođena je kao Clarice Marescotti 16. ožujka 1585. u Vignanellu kod Viterba (Lazio), u plemićkoj obitelji. Kći grofa Marcantonija Marescottija i grofice Ottavije Orsini, školovala se zajedno sa sestrama Ginevrom i Ortensijom u samostanu svetog Bernardina, franjevačkog trećeg reda u Viterbu. HIiM

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.27 sati Hajmo Ogorančino k misi. Oah, tak bi to bilo da se sad nisam rodil kak Zagorec. A sad ovco ubava prostri sve svoje pred Gospodina da to Isus reciklira. Prihvati što valja a baci što ne valja. Oh primi Godine ovo nešto sitno što valja i daleko baci sve što nevalja. I daj mi, ali daj mi samo i isključivo svoju ljubav. Pa sam dosta bogat i ništaaa mi više ne treba - samo Tvoja ljubav Isuse Kriste Bože naš. Amen!

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje misto o gorama. O Svilaji i Moseću, o Zelovu i Crivacu. Ogorani momci čvrsti od komada. A cure lipe ka Svilajska zelenkada.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati A sada poslije Gospine krunice uz HKR krećem u ovaj četvrtak, 30. 1. 2020. Da kroz sve događaje i susrete hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo to skupa činiti tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Dragi pravoslavni, Isus kaže: onomu tko ima dat će se, a onome tko nema oduzet će se i ono što ima.' Stvar je jasna: SPC = RKC = SPC Realizirajmo to! Od srca p. Luka, isusovac
-AMDG Viva Christo Re!!! Hvala Ti Luka, SPC =RKC=SPC, tvoj u Kristu + …

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isus i Marija! Nikada vas nisam molila, a sada vas lijepo molim za svetu smrt. Hvala
- Hu, hu za svetu smrt? Pusti smrt! Nje zapravo nema ima samo prelazak iz jednog ambijenta u drugi. A najbolja priprava je kvalitetno živjeti - u zajedništvu s Kristom.
- Da prelaz bude brz, jer onaj gore ambijent je bolji. Samo jedan mali kutić

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: onomu tko ima dat će se, a onome tko nema oduzet će se i ono što ima.' Stvar je jasna: SPC = RKC = SPC Realizirajmo to! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.59 sati Hajmo koju riječ i večeras (srijeda, 29. 1. 2020.). Sada nakon što sam po drugi put rekao litanije Gospi od Brze Pomoći. Prvi put sam te litanije rekao kad me je urađivao meštar Splićo. Govorili smo ih dok me je pratio kako migam nogama. Tako vam izgledaju te njegove spiritualno-fizikalne uradbe. To je zbilja zadivljujuće koliko taj čovjek posvećuje pozornosti toj spiritualnoj komponenti. Kod njega mi je drago to on misli da nam prvotni cilj ne smije biti miganje nogama - nego funkcioniranje. Kažem čovjek skroz na mjestu: stručan i profesionalan. Samo me čudi kako neuviđa da više nisam Vlaj nego rođeni Zagorec: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 31. 1. 2020. Gospodine danas je petak, trećeg tjedna kroz godinu, 31-vi je siječnja kad se spominjemo svetog Ivana Boska začetnika salezijanaca. U evanđelju slušamo kako od malenoga nastaje veliko. Kažeš: 'Kao kad se gorušičino zrno posije u zemlju. Manje od svega sjemenja na zemlji, jednoć posijano, naraste i postane veće od sveg povrća pa potjera grane te se pod sjenom njegovom gnijezde ptice nebeske.' Molimo Te Gospodine da se ne bojimo biti maleni, otkloni od nas srdžbu na one koji nas umanjuju. Probudi nam svijest da smo veliki kad s blagošću i zahvalnošću prihvaćamo umanjivanje i ponižavanje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 26-34)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.00 sati O hvala Bogu što sam normalan. Nemate pojma kako je grozno biti šašav. Kad otvaraš mogućnost koje-kakvim spodobama da budeš izmanipuliran. Aoh, grrrozno... Dobro, hajmo na vedrije. Evo baš sam učinija posa, nije bija Bog zna šta... Ali idemo sada učiniti posao baš kako spada. Osvrnut ću se na evanđelje (četvrtak) i reć koju. E na ovo će neki: Koja nepravda, koja nepravda?!! Jer sam Bog Isus kaže: 'Onomu tko ima dat će se, a onome tko nema oduzet će se i ono što ima.' Trebamo shvatiti mi koji smo vjernici smo bogati. Tko to može plati mir i zadovoljstvo koje ima uvjereni vjernik kršćanin. Imaš vjeru, nadu i ljubav i što ti još treba. A Bog ti je dao spretnosti, okretnosti i marljivosti da snađeš za koricu kruha. Shvatite uvjereni vjernik kršćanin UVIJEK IMA jer Isus Krist je i danas živ. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide na tebi se more vidit da stoji una Isusova: Tko ima dat će mu se! 'E Lujo a ko kaže da nema uzet će mu se i ono štaj htija sakrit. Bit pošten znači ugledat da imaš.'

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Lujo nemoj ni pomisli daj dragi Bog bija škrt kad te stvara. Vidiš mile kolko ti je bresplatne arije da. A moreš vidit do Crvac i dalje.' E baba Jako a i tebej mi da.

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.01.2020., srijeda

Alkarici


O Gospe Sinjska vrjednija nego išta poradi tebe smo odlučili ne imati ništa. Svoje pouzdanje stavljamo u ruke tvoga Sina. Daj mu znak Alkarice da uresi nas milostima.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.29 sati A ma žulja ovaj poticaj: haj na web Isusova ovco. Jer i danas je pala Zdravomarija Alkarici od naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. E a šta? Ako je jutros s nama starčekima bila pastirica s. Natalija i njegovateljica 'Lj' to znači da je od četiri ure, Bogu hvala, uz nas njegovateljica Jadranka. Ha, a jutros je bila moja generacija. A bile su to 'osamdesete' koje su prelijevale u 'devedesete'. I tada smo poželjeli paliti svjetla gdje god vlada tama. I vjerujem da je ovaj svijet bar malo svjetliji i Kristolikiji zbog nas. Haj, zdravi i veseli bili!

- 13:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Onomu tko ima dat će se, a onom tko nema oduzet će se i ono što MISLI DA ima. Eto na takve Isus mislio - gladna uši!

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ogorje misto o gorama. O Svilaji i Moseću, o Zelovu i Crivacu. Ogorani momci čvrsti od komada. A cure lipe ka Svilajska zelenkada.

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.40 sati E a što se tu može jel' bila sveta misa, njegovateljica 'Lj' sa Isusovom ovcom za motomed. Gdje ta ovca đinasticira i tipkulji po mobu 'Glas iz krpa'. I šta ima za kazat? Veseli me da ću od mojih Pečnik-ovih u subotu dobiti blok i olovku za pisanje. Ovo višegodišnje tipkuljenje po mobu skroz je ugušilo svijest o rukom pisanje. Morat ću tp pisanje olovkom prihvatiti kao neophodnu terapiju. E a večeras će meštar Splićo na Isusovoj ovci izvesti svoju spiritualno - fizikalnu terapiju. Ah, došla je se generacija sa Jordanovca – svećenici bivši Jordanovački studenti - koji su došli odasvud u Zagreb na svećenički tjedan. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.38 sati Ha, to ću poslije svete mise. Hoću reć učinit ću od slike Ogorana ispred crkve nešto kao razglednicu Ogorja. Eh Ogorje i starčad Ogorska su biljeg duše Isusove ovce koja je sada rođeni Zagorec. Gospodine donosim Ti u ovu svetu misu Ogorje i svu starčad Ogorsku. Oja noja oooj. Amen!

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Čovjek sebe nadživljava u poruci koju za sobom ostavlja.
Sve vaše neka bude u ljubavi! (1Kor 16, 14)

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.48 sati Najljepši pozdrav svima je: HVALJEN ISUS I MARIJA! A znači od srca hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Što ću krenut činit za koji minutić Gospinom krunicom uz HKR. I ovaj dan (srijeda, 29. 1. 2020.) učinimo bar malo ljepšim i uspješnijim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Krist nama želi dobro, želi nam pomoći. Ali očekuje da i mi damo svoj prilog. Haj dajmo! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati Evo i večeras sam pročitao 'Litanije Gospi od Brze Pomoći' u sklopu devetnice da Isusova ovca profunkcionira kako spada. Prije toga sam izbrevijario svoje redovničko. I pogledao sam trunku tv-dnevnik. A i večeras me fiziomaherski uradija meštar Splićo. Ma te njegove uradbe su umjetnost. Ili bolje, to su specifične duhovne vježbe. Specifičnost je u tome što su fizički primjereno teške (i večeras sam preznojio). Ali osvježenje su za dušu. Pravi duhovni pepermint. Gospodine čuvaj meštra Spliću i blagoslovi ga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 30. 1. 2020. Gospodine danas u četvrtak trećeg tjedna kroz godinu je svagdan i imendan Martinama i Tinama. Slušajući današnje evanđelje preplavljuje nas divljenje Tvojoj Božanskoj mudrosti. Kažeš: 'Onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što ima.' Gospodine svi mi imamo. Imamo sebe, svjetlo, zrak, vjeru u Tebe koji si nam sve besplatno darovao jer nas ljubiš. I doista su maloumni oni koji ne primjećuju da je ovo obilje dobra, izljev Tvoje ljubavi. Molimo Te potakni nas da jedni drugima pomognemo u potrebnom. Pa da Te zajedno možemo hvaliti i slaviti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 21-25)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.28 sati Valjalo bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe, ne Dock Holidey nego meštar Splićo. A za to uradit kako spada bacit ću trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. Ha, znate one priče? Lako je njemu kad je talentiran za to. Lako mu je kad ima koga pitat. Kad ima vremena. Kad to može kupiti novcima. Tako se mi izvlačimo. A zapravo svatko od nas nešto može. Upri: moli i radi. Bog te neće pitati koliko si učinio Njega samo zanima jesi li si učinio koliko si mogao. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov mora bit pametan. Ne moren ja reć da virujen u Krista kralja i sve pušćat brez brige jer za me će sve učinit. Ako ja neću priorat žita neće bit.' E dide triba orat.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tis Ogorska pametnica. Kudas' sa Rimske Grigorijane a ne iz naše selendre. Kako to? 'Lujo cila svitska mudrost ti je znat priživit u ovom kamenu.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2020., utorak

Razmatranje uz mob


15.18 sati 'Tašćina od tašćin ovi svit je osin, magla i tmina' tako je negdje zapisao stari Marul. Presvijetli otac Hrvatske književnosti. Ouh, znam nema svrhe ovako javno ispovijedati svoju ispraznost. A da je ima to znate vi moji web župljani. Eh, konac je mjeseca a to je Bogu hvala vrijeme za učinit ćakulu-bakulu sa duhovnikom. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ništa nas neće obogatiti na ovome svijetu kao davanje milostinje. Sv. Franjo Saleški (1567 - 1622)

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Kolika je vrijednost jedne godine?
Pitaj studenta koji je pao ispit!
Kolika je vrijednost jednog mjeseca?
Pitaj majku koja je rodila prije vremena!
Kolika je vrijednost jednog tjedna?
Pitaj urednika nekog tjednika!
Kolika je vrijednost jednog dana?
Pitaj osobu rođenu 29. veljače!
Kolika je vrijednost jednog sata?
Pitaj zaljubljeni par koji iščekuje susret!
Kolika je vrijednost jedne minute?
Pitaj osobu koja nije stigla na vlak!
Kolika je vrijednost jedne sekunde?
Pitaj nekoga tko je upravo izbjegao nesreću!
Kolika je vrijednost jedne milisekunde?
Pitaj osobu koja je osvojila srebrnu medalju u skijanju!
Vrijeme ne ceka ni na koga, stoga cijeni svaki trenutak koji imaš!
Neka ti Bog blagoslovi svaki trenutak današnjeg dana!

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pučka predaja kaže kako se Bog umorio od ljudi i poželio se negdje sakriti na neko vrijeme da se odmori od njih, a i oni od Njega, jer su mu danomice dosađivali kojekakvim molitvama i željama tražeći sve i svašta. (...) No Bogu se nisu svidjeli savjeti proroka pa dozove najmudrijeg Anđela i od njega zatraži spasonosni savjet: Reci mi molim te, koje bi bilo najskrovitije mjesto gdje bih se sakrio od ljudi barem na neko vrijeme! Uz blaženi osmijeh, anđeo reče Gospodinu spasonosni savjet: Gospodine, sakrij se u ljudsko srce. To je mjesto u koje ljudi doista rijetko, a mnogi, na žalost, nikada ne zalaze!

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska mudrost tvoju koju si po ružarariji tebi - svojim vlajima dala u krš se upisala. Sa krša ovog slava se Bogu uzdiže i čast tebi Bogorodice vlaška Alkarice.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.47 sati A Bogu hvala i danas je naša pastirica s. Natalija rekla Zdravomariju pred Alkaricom a uz su bili Isusova ovca i njegovateljica 'LJ'. I danas je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Od četiri uz nas starčeke je hvala Bogu njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Bog nam nikada ne stavlja teret na leđa da bi ih slomio, nego da bi nam savio koljena.'

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oćeš bit čovik kako spada. Kao pravi Ogoranac ne boj se rada. Bogu se moli kao baba Jaka i valjat će ti besida svaka.

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Palagruža sa Svilaje


- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čuo sam da je to preteško, prenaporno, nehumano... Ali vidim da ti u to još nisi utkao niti kapljicu znoja.

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Toma Akvinski, jedan od orijaša kršćanstva, dominikanac, teolog, filozof i crkveni naučitelj. Podrijetlom iz plemićke obitelji, rodio se 1225. u obiteljskom dvorcu Roccasecca nedaleko Aquina (provincija Frosinone, Lazio). Osnovno školovanje i odgoj primio je u benediktinskom samostanu Monte Cassino (1230-39). HIiM

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin nad Vojskama - on je Kralj slave! Ps 24

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.39 sati Hajmo dalje! Sad poslije svete mise se zna da slijedi đinasticiranje (na motomedu) i tipkuljenje (na mob) preglednika dana 'Glas iz krpa'. I ća jema za kazat? Ha, jema puno lipi stavi. Ma one još nisu za kazat. A moren vam kazat da guštam slijediti put kojěm me Gospodin vodi. Ma imam dojam da Krist i u mojem životu prolazi vazmeno otajstvo. Mučenje, ponižavanje je Bogu hvala minulo. Sad još sam raspet (RBK). Ali proći će i ta faza. I doći će faza miganja nogama. A onda će doći i krajnja etapa i uvir svih nevolja - faza funkcioniranja. Da, da trebalo bi to biti još ovih godina jer Isusova ovca je napunila šet banki. Ah, spomenut valja da večeras sav radostan iščekujem uradbu meštra Spliće. A njegove uradbe su prave jer vrlo su fizički zahtjevne, ali istovremeno kao da ti perom miluje dušu. Bože blagoslovi meštra Spliću. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.36 sati Može kratko sabranje uz mob prije svete mise. Koja će Bogu hvala biti u 10 sati kao i svaki dan u kućnoj kapeli. A danas je onaj izvrsni sveti Toma Akvinski koji se razumio u teologiju baš kako spada i mnogim studošima zadao mnogo jada. Eh danas je o srodstvu do kojega trebamo držati. Samo oni koji slušaju riječ Božju i vrše je su nam rod - drugi to nisu. E a što se tu može takva je volja Božja. Amen!

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ivan (Bodul) Rađa, rođen: 24. 12. 1815. Zvali su ga Bodul, jer se iz Kaštela (gdje je radio kod nekog Bodula) vratio u bijelom odijelu. Po njemu potomci Bodlovići. (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"U TEBE SE, GOSPODINE, UZDAM!"(BLAŽENI ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.56 sati Kako dobro! Baš je kako valja koraknuti u novi dan (utorak, 28. 1. 2020.) sav osunčan milostima koje istječu iz Gospine krunice uz HKR. S dušom pripravljenom sad ću dostojno moći kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo to zajedno činiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad su Isusu javili da Ga traže rođaci. Isus će njima: tko su majka moja i braća moja? Ma haj pusti me! Realiziraj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.02 sati Evo baš sam rekao litanije Gospi od Brze Pomoći jer i sam sam u devetnici da Gospa pomogne Isusovoj ovci. Prije toga sam, naravno izbrevijario svoje redovničko. A i večeras me uradija onaj tip iz Splita 3. Aha, je, je meštar Splićo ima manire onog dragog kaubojbca Dock Holideya. Skroz naskroz spiritualno-fizikalno, u totalu potpuno i cjelovito me urađuje. Baš dobro što me ne urađuje tek da promigam nogama, nego da profunkcioniram kako spada. Bože čuvaj i blagoslovi meštra Spliću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 29. 1. 2020. Gospodine danas u srijedu trećeg tjedna kroz godinu je svagdan i imendan onima koji se zovu: Zdravko i Zdeslav. A evanđelje je o Tvom nastupu uz more. Govorio si o sijaču. Rekao si da poneko zrno padne uz put dođoše ptice i pozobaše ga. Neko padne na kamenito tlo, izniknu ali ubrzo se osuši jer nemaše plodne zemlje. A neko padne u trnje, koje ga uguši i ne donese ploda. Naposljetku neko padne u dobru zemlju i dade plod. Razumjeli smo Gospodine. Hoćeš reći svatko je od nas tlo. Ovako ili onako… Tvoja Riječ koja je sjeme pada u svakakvo naše tlo. Ono što možemo učiniti je: raditi i Tebe moliti da ploda donesemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 4, 1-20)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.13 sati Sad nakon šta san učinija pravo lip posa. Mogli bi smo krenuti i sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Ha, znam čini se neuobičajeno ali guštam živjeti normalnim životom. Gdje nema zbrda-zdola improvizacija. Gdje postoji red. Uostalom i jesam redovnik. I za mene je redovnička stega ili red posve normalna stvar. Sad recimo znam da bi ovo razmatranje trebalo biti urađeno dok meštar Splićo dođe i trunku ću se stisnut da stignem. A kao temu razmatranja bacit ću oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Oah o rođacima! U velikoj smo zabludi ako mislimo da nas s drugima može vezati išta drugo doli vjera u Isusa Krista. To što ti je netko brat/sestra ništa ne mora značit. Samo Duh Gospodnji može ljude povezati. Nažalost u našim obiteljima po inerciji vlada pravilo ako nas je ista majka rodila mi smo bliski – eto to je poganština! Ima jedna: samo obitelj koja zajedno moli - zajedno ostaje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'A Lujo vidiš kakvi si to ljudi. On meni: Aj rođo mngas' mi uzorat njivu. A on nikad ne bi nikom učinija.' Biće on dide zna da bi ti učinija svakom – kako i spada na Kristova vojnika.

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Rec mi baba Jako kakoj to moguće da najbliži najbližemu učini tako zlo kudaj zvir. 'Lujo rod ti je samo uni ko se tebon oće dragom Bogu molit'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.01.2020., ponedjeljak


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat (p. Mijo Škvorc)

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Rajska Djevo, Alkarice i majko Gospodinova. Baš je dobro Gospe što su i svi oni koji tvoju ružarju mole rodbina tvoja.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.06 Hmmm kako dobro! Lijepo i uravnoteženo je to kada naša pastirica s. Natalija kaže Zdravomariju pred Alkaricom slikom Gospe Sinjske. Po tom uslijedi i poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Od 16 sati je tu njegovateljica Jadranka. I ovo: koliko je naša pastirica fina duša vidi se i po tome što mi je nedavno stavila na stol stolnjak da me obraduje. A danas joj kažem da po njemu ne mogu pomicati miša od compa kako bi htio. Odgovorila je fino časnosestarski da će stolnjak maknuti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin, Bog tvoj, cijeloga puta što ste ga prevalili nosio te je kao što čovjek nosi svoga sinčića.(Pnz 1, 31b)

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Onaj tko bi ti napakostio više nego itko nipošto ne zovi svojim rodom. Rod nek' ti je onaj koji ti učini dobro kao brat bratu - makar ti ne bio brat.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.57 sati Idemo dalje! Isto đimnastirajući (na motomedu) uradimo preglednik dana 'Glas iz krpa'. Auh kako mi ovo paše. Ne gombam se s koje čim. Imam svoj redovnički život koji živim sve u šesnest. Pomalo se zezuljim sa comp-om pomalo sa mob-om. A večeras stiže Dock Holidey. Ma u stvari meštar Splićo koji ima nastup kao taj dragi kauboj. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.46 sati Evo sada đinastirajući (na motomedu) kazat hoću da smo malo prije imali svetu měsu. Koju nam je predvodio da li p. Bešlić ili p. Lučić baš se ne sjećam. A spomenuli smo se svete Angele Merici, koja je osnovala č.s. uršulinke. Bože pomozi. Amen!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svratila na stranice svoje župe da se napunim duhovno. Preporučam se i ovi dan Gospodnji u Vaše molitve. Hvala što postojite dragi župniče. Vaša župljanka i sestra u Kristu. …

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati E ovo je ono što valja, baš kako spada. U ovaj ponedjeljak (27. 1. 2020.) uplovljavam Gospinom krunicom uz HKR. Dan nastavljam tako da kroz sve događaje i susrete činim ono što činio sam u ovom prvom koraku. Smireno i od srca hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno častim. Hajmo zajedno učiniti sve da se po svuda i svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica je Angela Merici, osnivačica uršulinki. Rođena je 21. ožujka 1474. u talijanskom gradu Desenzano del Garda (provincija Brescia, Lombardija), u skromnoj seoskoj obitelji. Rano je ostala bez roditelja i starije sestre, a s 15 godina postala je franjevačkom trećoredicom. HIiM

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je rekao da će nam sve oprostiti osim grijeha protiv Duha Svetoga. Haj molim te čuvajmo se toga i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati Ma ova raspetost (RBK = raspetost na bolesničkom krevetu) je pravi vrutak milosti Božjih. Ne želim ni pomisliti bez čega bi sve bio da sam bez karijole. Samo da spomenem darove Božje koje sam primio po karioli: Recimo meštar Splićo čisti darak Gospodinov svojoj ovci. Nadalje da bi moje Pečnik-ove ustrajale pohađati sve ove godine Isusovu ovcu - i to je djelo karijole. A karijola je doprinijela tomu da sam se oslobodio naopakih ljudi. A onda i ono bez čeka bi ova raspetost (RBK) bila tek beskorisna tlaka. A Bogu hvala što znam da ovom raspetošu (RBK) podupirem onih tajanstvenih 'puno lipi stvari'. Bit će, bit će... Svega će bit. A na kraju se punti broje... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 28. 1. 2020. Gospodine danas u utorak, trećeg tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Tome Akvinskog prezbitera i crkvenog naučitelja. Imendan je onima koji se zovu Tomo i Tomislav. U evanđelju danas slušamo dok si se bavio svojim poslom, naviještao riječ Božju onima koji su Te trebali i slušali. Tvojim rođacima se to učinilo zgodno. Bio si u središtu pozornosti, pa su poželjeli da se zna od čijeg si Ti roda. Redari su Ti dojavili: 'Eno vani majke tvoje i braće tvoje, traže te!' A Tě si tada Gospodine svima nama dao na znanje da su Tvoji oni koji slušaju riječ Božju i vrše je. Hvala Ti što si ovim postupkom preutemeljio naše međurodbinske odnose. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 31-35)

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.39 sati 'Ljljljlj..,. Oh još nema njegovateljice 'LJ' ... Čim sam pomislio da se moram brinuti ona je već tu. A ovo nastavljam tipkuljiti (po mobu) đinastirajući (na motomedu). Huraaa Hrvatska je prva kako spada. E prvi kako spada je onaj tko s ponosnom prihvati što nije 'naj'. Kao što je najslađe ono gdje se bez buke proguta gorčina koja producira slast. Ha, da vidimo evanđelje (ponedjeljak) što ono kaže? Bogu hvala što se još nisam okušao u grijehu protiv Duha Svetoga. A bit će zato što i nisam tako oštrouman. Više-manje zbunjen sam uvijek bio. A sad sam Bogu hvala kamionom 'udren u glavu'. Totalno onesposobljen za grijeh protiv Duha Svetoga. Budući treba biti u punoj svijesti da bi mogao potpuno zanijekati Boga. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo znaš šta vojnik Kristov uvik tiiba imat na pameti? Daj milosrđe našeg Krista kralja ijujuu veće nego sve naše opačine.' Znan to dide zato me Krist kralj i ima među svojima.

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo, upanti šta će ti tribat kad naresteš. Kolki ti se činili velki tvoji griji šta ji učiniš. Dragi Isus ji prosti i zaboravi kuda ji nije ni bilo.' Da nije tako baba Jako, ja ne znan...

- 07:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.01.2020., nedjelja


17.06 sati 'Je, je, noktići će platiti svoje!' Priprijetila im je moja Pečnik-ova. I već plaćaju svoje druge ruke one. E a sad je u nedoumici 'zlatni palček' ruke ove. O čemu bi plesao po mobu? P. Kos je danas partio. Od meštra Spliće sam čuo da je bil domaći sin - negdje iz Turopolja. Znam da je bio prof. kanonskog prava, tu na Jordanovcu. Bogu hvala što je i p. Kos bio na usluzi Isusu, da teološkim spoznajama nahrani ovcu svoju. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.45 sati Sad znam, sad shvaćam, kuća Isusovih ovaca na Fratrovačkom brijegu je čekaonica za susjedni brijeg Marogoj. A što, svi smo mi u nekoj svojoj čekaonici, za neki svoj Mirogoj. Čekaj me, jer ja ču sigurno doći - samo me čekaj dugo.... Evo, baš je Isusova ovca u kućnoj auli dočekala kavu, od mojih Pečnik-ovih pripravljenu. Još su i zdrave grickalice tu. A sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Eh, da me ubiješ, ne znam trebaju li noktići plaćati svoje. Ali sigurno znam da ćemo pokušati čuti u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hajdete za mnom!
Autoritet gradi na riječima: "za mnom"
Nije samo putokaz, nego put, suputnik i supatnik.

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oj Gospe Sinjska vlaška cesarice. Moćna Alkarice prokini Zloga drito i u sriduuu da vrci sedam metara od tvoji Vlaja.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnici su apostoli i biskupi Timotej i Tit, najvjerniji i najdraži učenici, sljedbenici i pomoćnici svetog Pavla. HIiM (p.s. Izostavlja se slavlje sv. Timoteja i Tita, biskupa, osim gdje se slave kao svetkovina.)

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.30 sati Eto nije danas pala Zdravomarija pred Alkaricom naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom. Ali pala je s njegovateljicom Jadrankom. Rekli smo je i za pokoj vječni, subrata p. Kosa koji je jutros fijuuu partija u Diku Nebesku. A još? Čujem da je pastirica u kući na Garnešini. Sutra nam Bogu hvala dolazi. E ali izrazito dobri Anđelko odlazi 15 dana na godišnji odmor. A Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ne prihvaćaš da ti se oprosti i ako se suprotstavljaš da te se prisili na oproštenje – samo su ti grijesi neoprostivi.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.12 sati Oh hvala Ti hvala Gospodine za dar snalažljivosti. To je dar, to je umjetnost; ne biti gdje jesi, ne zamarati se veš toliko puta slušanim - nego biti s Tobom Gospodine tipkuljeći na mob. 'Glas iz krpa' ću nastaviti poslije đinastirajući na motomedu. 10.50 sati Nastavljam đinasticirajuću u svojoj sobi na motomedu. I šta ima za kazat? Odmara me normalno živjeti u kući sa normalnim ljudima. I baš je dobro da imam i prijatelje normalne. I moje Pečnik-ove koje će i danas pohoditi na Fratrovačkom brijegu raspetu (RBK) Isusovu ovcu. A što? Past će okrjepljujuća ćakula - bakula uz kavu, čut na mob sa svojima. Evo baš čujem sa hodnika p. Kos je uteka fijuuu... Gospodine budi mu milostiv i pokoj vječni daruj mu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.31 sati Asti sto! Gle ovo: 'Narod sto je sjedio u tmini, svjetlost vidje veliku! Trk do te Svjetlosti. Sada ću u kapeli imati svetu misu i Svjetlost će nas obasjati. Isus nas Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Primi Gospodine sve što imam il' znam daj mi samo Sebe i to je sve! Amen!

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Jel' se sunce nagnilo da će na počinak. Duša Ogorska se budi. U Šešulinh Rađa starčad se sabire isprid Brista. Svak na svoju stinu zasija. Pa il' predu, il' besidu, il' Gospinu ružarju molu. A isprid njizi na srid Brista se izvrnija magare Klepo pa se valja vamo - tamo.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3A, BRŽE-BOLJE Mt 4, 12-23 (Palma, 27.1.2002.)


Ivan je predan u tamnicu. Isus se povlači da nastupi. Tama je postala agresivna, Isus joj rezolutno uzvraća šireći svjetlost. Ostvaruje Izaijino proroštvo: "Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku". Oklijevanja nema, odgađanja obraćenja nema: Kraljevstvo Božje s Isusom je došlo.
A on svoje revolucionarno djelo započinje šetnjom uz more. Dojmljiva scena: on more otajstva, mudrosti i ljubavi… uz more šeće. I zapodijeva razgovor s ribarima. Oko mu je na njih palo. Ima nešto u toj ribarskoj duši. Svako jutro pred zoru s galebima na moru. U burama i olujama. Naviknuti na rizike, neizvjesnosti. Ne love je puškom nego mrežom, i čekaju ako se što uhvati. Miroljubivi i hrabri ljudi.
Petar i Andrija bacaju mreže, Jakov i Ivan krpaju mreže. Zacijelo su u dugim noćima razmišljali o ribama kojima je mjesto u mrežama – i pitali se gdje li je njima mjesto? Nisu li i oni za nečije mreže rođeni? Pitali se i čekali Ribara, da i sami započnu najuzvišeniji poziv: biti ribari ljudi. Dovoditi ljude Kući. Bogu, za čije smo mreže rođeni.
Isus ulazi u njihove živote, i ne dokida njihovo zvanje, već ga podiže na viši nivo. Od ribara riba, čini ribare ljudi. Od boraca za kraljevstvo zemaljsko, čini borce za Kraljevstvo nebesko. Naravnu ljubav uzdiže u nadnaravnu. Bog nikad ništa ne dokida, već samo usavršava.
Ali kako to da su ovi, na njegovu jednu riječ sve ostavili i krenuli? Nedostaju nekako pitanja: "A tko si ti da za tobom krenemo? Zar da ostavimo mreže? Znaš li ti što danas znači imati posao? I kuda to s tobom? U bespuća, skitarati se svijetom, bez doma i ikoga svoga?" No pitanja nema. Jednostavno "brže-bolje ostave mreže i pođu za njim." To "brže-bolje" upada u oči. Tu se nešto opasno krije. Ima takvih magičnih trenutaka u našim životima, kad nas nešto neodoljivo povuče. Znanstvenika strast za istinom koju traži, zaljubljenike želja jedno za drugim, ribare pogled Isusov. Svima im je zajednički upravo taj efekt "brže-bolje". Neodoljivost.
Analitičari oduševljenja, preneraženosti, zaljubljenosti… kažu da se radi o fenomenu pažnje. Redovito nam pažnja plovi od područja do područja, ravnomjerno se raspoređujući na objekte koje treba držati pod kontrolom. Usklađenost pažnje oznaka je balansiranih osoba. A kod oduševljenika se događa paraliza pažnje. Ukočenost. Fiksacija samo na jednu vrijednost ili osobu. Pojava je to slična onoj kad zeca u noći obasjate farovima. Taj više ništa ne vidi, već samo zabezeknut bulji u farove. Kad nam se to dogodi, tad kao da nas je grom iz vedra neba pogodio. Božja strijela doletjela. Infišani smo… metafizički ushit nam se zbio. Platon će reći da se takvima dogodilo "božansko ludilo". Popularno rečeno, dogodila im se "kemija". Zaljubljeni su. Nema toga tko takve može zaustaviti. Kakve ribe, kakve mreže, kakva vesla, kakvi bakrači… sve se ostavlja i kreće se.
Kakvog li apsurda – sadržaju samo jednog trena, sadržaj čitavog života povjeriti. Pogledu jednom i riječi običnoj. No, nije to stvar samo tog trena, već je to susret dugo iščekivan. Duša naša makar toga i ne bili svjesni dugo je meditirala taj pogled i čekala ga. Od najranijeg djetinjstva na njoj se taložila njegova slika. U trenutku stvaranja, Bog nas je svojom ljubavlju ranio ranom, koju samo njegova ljubav iscjeljuje. Na nju se, samo na nju – uvijek čeka. A susret je završnica čekanja, olakšanje i provala radosti. Život se tad uglavljuje. Osmišljavaju se svi propušteni dani i besmisleni trenuci. Susret s tim fatalnim očima, nam našu prošlost dariva. I s njima budućnost zaželimo vječnu.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.48 sati Kako je dobro, baš je dobro biti svjestan da Krist, koji je u našim životima Svjetlost. I da hoće svijetliti po nama. Eto zato nas svijet treba. Po nama prima normalnost i sjaj po kom može sebe vidjeti i spoznati. Uplovimo u ovaj dan (nedjelja, 26. 1. 2020.) paleći svjetla gdje vlada još tama. A da bih to mogao uspješno činiti još mi je imati Gospinu krunicu uz HKR. Da se mogu priključiti vama slaveći i hvaleći Isusa a Mariju primjereno časteći. Te tako odašiljati po svuda i svima valove svjetla: HVALJEN ISUS I MARˇJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni gdje je Krist bježi mrak i nemir. Hajmo donijeti svijetu Krista! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 27. 1. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak drugog tjedna kroz godinu je svagdan ali se možemo spomenuti i svete Anđele Meriči, djevice. Imendan je Anđelama i Anđelkama. U evanđelju slušamo o Tvom jasnom stavu prema začetniku sviju zala. Govoreći o Sotoni rekao si: 'Sve će se oprostiti sinovima ljudskim, koliki god grijesi i hule kojima pohule. No pohuli li tko protiv Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka.' Gospodine čini nam se da je baš dobro da i nismo neki briljanteni u pameti. Sve i da hoćemo ne bismo mogli sa punom sviješću pohuliti protiv Duha Svetoga. Hvala Ti! Daj da Te sa svim sposobnostima koje imamo hvalimo i slavimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 22-30)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35 sati A e to se uobičajilo: ako đinasticiram (na motomedu) onda i tipkuljim (po mobu). Ne to nije ono, što neki misle, polovičan učinak. Jedno drugo potiče. A znam sebe tupo bi mi bilo u prazno nogama samo okretati pedale. Inspirativnije je ako 'zlatnim palečekom' u ritmu okretanja 'skakućem po mobu. Ha, a evanđelje (nedjelja). Ne mogu baš povezat ali došlo mi. Mlađarija naša odlazi vani tražiti ne više novaca, ne više uživanja - oni traže više Svjetla. Žele sami sebi potvrditi da su učinili što su mogli da zadobiju sreću i spokoj koji im pripada. Ali gdje god došli ostaje im uvijek koraknuti u sebe i uvidjeti da je strm i uzak put do istinske Sreće, Mira i Ljubavi. Neka putuju, samo neka ne sustaju. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Znaš Lujo kako se poznaje vojnik Krěstov? Triba radit, radit i svitlit. A ne pričat.' Dide, koj' ima oka, mogaj' pripoznt čiji si ti vojnik.

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Upanti Lujo šta ti tvoja baka kaže. Mile dragi, Isus je: mir kakvog nima, bogatsvo najbogatije, srića najveća.' Baba Jako, a Gospina ružarja uze kojin se penjemo svemu tomen.

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kada te Krist obasja svanut će ti! (knev 3a kg)


Sveto Pismo: 'Narod što je sjedio u tmini, svjetlost vidje veliku, onima što mrkli kraj smrti obitavahu, svjetlost jarka osvanu.' Primijenjeno: kad te Krist obasja - sviće ti! (knev 3a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2020., subota


U Ogorju, na pragu Majorove kuće, sidi sa štulama uboga staričica Cola, koja uvijek nešto krpi, il' Gospinu ružarju moli. Svojim životom govori sve o onom na čijem pragu je.

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.50 Dok valove huke-buke doživljavam na Cvjetnjaku dragom, i dok mi žamor ugodni i mjuza škakljucaju ušesa, mislim na nas - ne Tebe Isuse Kriste, Bože moj, sva Ljubavi moja, i na sebe mislim, ovcu Tvoju. Ha, zbilja si, znaš... Pored svih predivnih stvorenja što ih imaš, odabrao si ovcu za ljubav Svoju, povlaštenu (ah, zar da meni, ovci Tvojoj, pripadne 'puno lipi stvari' - ahhh)

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Rajska djevo kraljice Hrvata. Sjajna Alkarice, tvoja riječ je vrjednija od zlata.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.11 sati Ah, 'sve mi cviće cvita' - ovdje na Cvjetnjaku dragom, u Zagrebu mom. Ma, u Zagrebu je to tako još od 'osamdesetih', kad sam stanovao u S. D. Cvjetno naselje. A sada smo tu, na Cvjetnjaku, moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Kava je već stigla, moja Pečnik-ova je miješa, dok Isusova ovca 'zlatnim palčekom' na mobu tipkulji ovo. A sada još samo... Oh, došlo mi u pamet, malo prije na Jelačić placu susretnemo jednu svu zahvalnu. Kad što? Kaže da je na Modravama prvi put na moru bila i da je tamo plivati naučila. Ha, pa i njeno proplivavanje je moje 'dite'. E, a sada još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.55 sati Krivo sam se prepao da će meštar Splićo urađivat Isusovu ovcu tek poslije svete mise. Jer uradija je trunku prije svete mise. Pa je radija p. Kosa a onda, sve do malo prije je urađiva spomenutu ovcu. A oli se tu jema ća pričat uradba je bila 'prva liga' - onako kako baš spada. E a sad ću srknuti svoju juhicu. Pa za malo vremena Palma (BSI u Palmotićevoj) i na Cvjetnjak na okrjepljujuću ćakulu-bakulu uz kavu sa kraljicama - mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Dobro se naspavaš i od urnebesnog noćnog tuluma se otrijezniš. A od duhovne zgužvanosti i izgubljenosti se otrijezniš tako da prihvatiš Isusa Krista za Boga svog.

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


8.58 sati A hajmo kako spada! Uradit kratko sabranje uz mob prije svete mise. Čini se da će meštar Splićo doći urađivat Isusovu ovcu tek poslije svete mise. Nameće mi se pa ću spomenuti. Kod doručka me upita jedan: Imaš ti oko 50? Kažem: šest banki! A što se tu može zaljubljenici u Krista Gospodina i kao starčeki su vječni mladići. Oh o Bože Kriste Isuse okrijepi ovu Svoju ovcu Sobom pa da bude, doista da bude Isusova ovca = isusovac. Neka ona i svi njeni (Ti znaš da su to oni koje joj šalješ) čine sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.06 sati Ajoj koji je to besplatni dar Božji otvoriti okice u pravo vrijeme kako bi mogao imati Gospinu krunicu uz HKR. Bit će to uvod kakvi spada u ovu subotu (25. 1. 2020.) da samo nastavim hvaliti i slaviti Isusa a Mariju častiti kroz sve događaje i susrete u ovome danu. Udružimo se da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo važan događaj u povijesti Crkve Kristove, obraćenje svetog Pavla apostola. Pavao se rodio u Tarzu u Ciliciji između 5. i 10. godine. Potječe iz maloazijske Židovske obitelji s pravom rimskog građanina pa je uz hebrejsko ime Šaul imao i rimsko Paulus. Helenističko obrazovanje i rabinsko zvanje stekao je u Jeruzalemu, a prema tradiciji Židovske dijaspore izučio je i zanat. Kao pripadnik farizejske sljedbe progonio je prve kršćane. Nakon obraćenja, oko godine 34, pridružio se apostolima. HIiM

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.10 sati Hrvatska, Hrvatska... Tooo Hrvatski kauboji! Idemo dalje... Neću reći da je tome doprinijela molitva redovničkog brevija u zadnjim trenucima igre - ali bila je i za Hrvatsku. Molitva je bila uspješna - huraaa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Klep-klep-klep... Ko-ko-ko daaa... To je radnik, to je Ogoranac! Klepa kosu zarana, kokoše budi - da bi stiga pokosit njivu. Pa napunit ambare za se i svakoga ko ga upita. Eh did Marko - Major Božji čovik!

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.16 sati Pa haj da se bar na tren odazovem na Gospodinov poziv i pođem sa ovim tekstićem po svem svijetu - po čitavom web prostranstvu i evangeliziram: Okrenuo ovamo, okrenuo tamo. Kako god okreneš. Što god pokušaš, filozofiraš, spekuliraš... Ostaje nepobitna činjenica: Isus Krist je Bog koji te ljubi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus je i nas pozvao da pođemo po svem svijetu i propovijedamo evanđelja. Pa hajmo! Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.34 sati A sada ono Gospodinovo 'po svem svijetu' znači đinastirajući (na motomedu) uprisutnjujem Krista Gospodina po svim meridijanima i paralelama, po svem web prostranstvu. Jel' se ovo ukazuje na webu u subotu. Ah, subote su mogu reći znatni dani ove raspetosti (RBK). Još od kad mi se memorija vratila sjećam se moje Pečnik-ove su obilazile raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Svake subote dolazile su u Krapinske Toplice Đurđa i Olga Pečnik. Ispočetka su putovale autobusom. A onda su polagale vozački i kupile osobni automobil, da mogle činiti što od njih Gospodin očekuje. Pa su Isusovu ovcu na dvije-tri godine u Krapinu smjestile i osigurale joj jednog posve sličnog meštru Splići da je urađuje. Pa kad je procijenjeno da ta ovca može doma u Zagreb prodale su auto a do Cvjetnjaka će ě ove subote doći tramvajem. One dvije su ispunjenje Gospodinovog obećanja Isusovoj ovci da će na nju paziti kao na 'malo vode na dlanu'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 26. 1. 2020. Gospodine danas u treću nedjelju kroz godinu u evanđelju slušamo da je dobro biti s Tobom. Još je starozavjetni prorok Izaija zapisao: 'Narod što je sjedio u tmini svjetlost veliku vidje, onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu.' Baš kao da je mislio na naš Hrvatski narod taj starozavjetni Izaija. Jer naš Hrvatski narod koji je Tvojim očima dragocjeni biser Europe i svijeta u tmini hodi, mladi nam odlaze tražeći sreću negdje drugdje. Gospodine molimo Te daj da shvatimo Ti si Sreća koju trebamo. Zasini zemljom Hrvatskom da je i mi ugledamo kao što je vidiš Ti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 4, 12-23)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.27 sati La, la, la... Nikog ne čekam, nit me tko čeka... Ja sam ptica Nebeska. Znam dobro znam da se od mene, ptice Nebeske očekuje da uradim večernje 'Razmatranje uz mob'. A za to uradit slobodan sam komotan. E ali bez potrebnog nadahnuća. Haj baci trunku oko na evanđelje (subota) i kaži koju. Aha zapaljive su ovo riječi: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju'. Da ne bude zabune ono 'po svem svijetu' se odnosi na sav moj mali svijet, svi meni dostupni to je za mene sav svijet. Znam neke nadobudne evangelizatore koji su potaknuti ovim svetim riječima bauljali po čitavoj zemaljskoj baloti. Doslovno! Od Indije do Amerike. Djelo evangelizacije je: ondje gdje jesi uprisutniti Isusa Krista. Što se vrlo efikasno može činiti i preko weba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


A dide nije da ti nis svita vidija. Ali isto si se vratija u svoje Ogorje. A zašto? 'Lujo Krist nas kralj nas je posla da Ga svagdi donosimo. Eto ja san Ga u Ogorje donija a ti nastavi.'

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako dragi Isus je reka svojiman: 'Ajte po cilom svitu pričajete svima..' A ti si samo oden u svom Ogorju? 'E Lujo za mej Ogorje cija svit, a u svom mili volin sve.'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2020., petak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


15.30 sati Kako da se ponašam? Oh reci, reci mi! Reci tko sam? Tko sam ako nisam vreća smeća? Da sam predivan cvijet u Tvom vrtu, kao što smo svi, ne da vjerujem nego si htio da to znam. Ah i to znam da sam cvijet predivan dok sam o Tebi ovisan. Imaš me! Tvoj sam i to želim ostati dovijeka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska kada pođemo, na riječ tvoga Sina paliti Svjetlo gdje vlada još tama. Alkarice moćna pođi s nama ti pa se brini se da nam se Svijetlo ne ugasi.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.08 sati Je i danas je bila Zdravomarija pred Alkaricom naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. Po tom je i danas uslijedio nesmiljen poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Čujem od pastirice od 16 sati je tu njegovateljica 'Lj'. Meštra Spliću večeraras radosno ne trebam iščekivati jer mi neće doći - beee... Aha malo poslije sa p. Srećkom Cetinićom tu na Mirogoju će biti: 'Dovidova lipi moji!'

- 12:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Duša u milosti posjeduje ljubav, a posjedujući ljubav posjeduje Boga, to jest Oca koji je uzdržava, Sina koji je poučava, Duha koji je rasvjetljuje. Odatle posjeduje Spoznanje, Nauku, Mudrost. Posjeduje Svjetlost. Mislite zato kakve bi uzvišene razgovore mogla voditi s vama vaša duša. To su oni razgovori sto su ispunjali tišine zatvora, tišine ćelija, tišine pustinja, tišine soba svetih bolesnika. To su oni razgovori koji su jačali utamničenike u iščekivanju mučeništva, samostance u traženju Istine, pustinjake koji su čeznuli za anticipiranom spoznajom Boga, bolesnike u podnošenju, u ljubavi prema križu"

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Isus kaže: 'Pođite po svem svijetu propovijedajte...' Budi pametan ne skitaraj svijetom. Tu gdje jesi uprisutni Krista.

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.26 sati Na svetoj misi čujem da netko daje našoj pastirici s. Nataliji glas kod pjevanja. Pitam se tko je to? Kad to prijatelj Dalibor s kim sam baš sada odmah poslije svete mise u kućnoj auli na ćakuli-bakuli uz kavu. 11.11 sati E a sada đinasticiram (u sobi na motomedu). I naravno tpkuljim na mob 'Glas iz krpa'. I šta je danas novega? Pa prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A toj ovci je zapriječen večeras doći meštar Splićo. Zato će i večeras imati đinasticiranje na motomedu kao ě sad. Ha ustvari sam sretan (makar nemigam) je sigurno znam da Gospodin ozbiljno računa na mene - ovcu Svoju. Znam da ono za što me probudio podrazumijeva korake, koje za sada nemam. Sretan što se smijem sigurno nadati da će mi ih dati. Hoće, hoće kad tad. Jer nepojmljivo je da Gospa Sinjska bude lažljivica. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.43 sati Naš napose dobri Anđelko liftom spušta p. Hanga (u karijoli) i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine primi sve sto imam i jesam. Sve s cime se mirim, što ne prihvaćam. Proberi i pogledaj i ono što mi pripada daj. Da da ja ovca Tvoja i svi mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U sjeni tvojih krila zaklanjam se! Ps 57

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.14 sati Ah, tako je to relativno. Il' je dan il' noć jednako sam budan ili drijemam. Dobro to je tak impresija neka. Za koji minutić će Gospina krunica uz HKR i onda krećemo u novi dan (petak, 24. 1. 2020.). U kojem ćemo? Hajmo zajedno kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je veliki Franjo Saleški (Saint François de Sales), Ženevski biskup i crkveni naučitelj. Rodio se 21. kolovoza 1567. u plemićkom dvorcu svojih roditelja Chćteau de Thorens kraj Annecyja (Savoja, jugoistočna Francuska), kao najstariji od šestoro djece. Roditelji su željeli da postane pravnik, studirao je od 1578. u Parizu, a od 1588. u Padovi, gdje je 1592. doktorirao pravo i teologiju.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Tijekom devetnice preporuča se sveta ispovijed.
- AMDG = Ad maiorem Dei gloriam = Sve na veću slavu Božju (isusovačko načelo)
- Luka VLAJ - KMANSKO NAČELO…

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Ogorju na pragu Majorove kuće sidi sa štulama uboga staričica Cola koja uvik nešto krpi il' Gospinu ružarju moli. Svojim životom govori sve o onom na čijem pragu je.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Ničega se od ovog ne bojim, i ni najmanje mi nije do života, samo da dovršim svoje poslanje i službu koju primih od Gospodina Isusa: svjedočiti za Evanđelje Milosti Božje." (Dj 20, 24)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Pa kad bismo morali biti bez ičega, ipak ćemo imati sve, jer imamo Isusa."

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Za dobrobit Svete RKC i Hrvatskog roda i domovine, i za vaše duhovne i materijalne potrebe. …
- Hvala lipa za bombon! O srca p. Luka

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati Ma bolje je sad ne trošiti ovo dragocjeno vrijeme na neke stvari koje nameću kao hitne. Učinit ću alkarski zahvat: hau bau drito i na web. Hajmo fino uradit 'Razmatranje uz mob'. A sve te hitnosti su u stvari signali drugog reda. Aha o evanđelju (petak) smo već u prethodnom razmatranju. E ali valja znati da je svakoga od nas Gospodin pozvao da budemo Njegovi u određenom zvanju i zanimanju. Eto ti s kojima živiš je tvoje mjesto u koje trebaš uprisutniti Krista Gospodina. Samo još ovo! Je bija je onaj tip iz Splita 3 i uradja me baš kako spada. E ali sutra (petak) ima nepremostivu zapreku pa me neće urađivati. Znači đinasticiranje na motomedu i prije podne i poslije podne. Ha, Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus birajući apostole izabrao je i Judu jer je u njemu gledao savršenijeg. Isus koji je začetnik Crkve vidio ju je kao: SPC = RKC = SPC Učinimo je takvom! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 25. 1. 2020. Gospodine danas u subotu drugog tjedna kroz godinu je blagdan: 'Obraćenje svetog Pavla'. Danas je i završetak molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Imendan imaju oni koji se zovu Pavao. A u evanđelju slušamo predivnu stvar. Poslao si svakoga od nas na naše radno mjesto, među ljude s kojima smo i rekao: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.' Hvala Ti Gospodine za povjerenje koje si nam iskazao. Molimo Te pomozi nam svima, kojima nas šalješ, propovijedati životom cijelim i svojim djelima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16,15-18)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.33 sati Ah to nije dobro! Kažem sebi trebao bi uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo a u strahu sam da ću to stići. A idemo pa kud puklo. Bacit ću trunku oko na evanđelje (petak) i reć koju. Aha, a znate tko izabrao bezobraznog Judu da bude Isusu najbliži. To je bio Isus kojega se Juda odrekao, izdao Isusa. Prodao ga za neke piljišve novce. Pa čekaj, jeli Isus znao da će Ga Juda izdati? Isus je Judu gledao kao uspjelog čovjeka - sveca. Uostalom tako gleda svakoga od nas. I što je Isus kriv što nismo sveti (svi). Čovjek je kao biljčica u vrtu ako ne njeguješ ona se osuši. Zato smo mi sretni da imamo naše molitve i one koji nas potiču na nju. Oho, ho gdi je taj meštar Splićo? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Dide još moren razumit daj tebe Krist kralj zovnija za Svog vojnika. Al' neiđe u glavu daj i mene zovnija ki tebe. 'Lujo stoj gdi jesi jer čin pomisliš daj te triba zvat odma nisi.'

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako istoj to čudno daj dragi Isus izabra Judiju za svog najdražeg. A on Ga izda? 'E Lujo kad je dragi Isus htija da Judija bude uza nj – u njemu je gleda sveca.'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2020., četvrtak

Devetnica Gospi od Brze Pomoći da Isusova ovca profunkcionira kako spada


- Sviđa mi se što meštar Splićo uvidio da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću?
- A da nas više moli... (sa facebook-a)
13.27 sati Ooo može, može... Naravno da se možete i vi web župljani uključiti u devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Koliko sam upoznao meštra Spliću taj zna reći i proročku riječ. Zato vas pozivam uključite se u molitvu devetnice za Isusovu ovcu ne tek da nogama promiga nego da profunkcionira kako spada. Krenimo od danas (prvi dan). Devet dana molimo litanije Gospi od Brze Pomoći, koje sam skinuo sa web-a:
LITANIJE GOSPI OD BRZE POMOĆl
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Oče nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas!
Majko Sina Božjega, moli za nas!
*
Naš Gospo Brze pomoći, moli za nas!
Zagovornice sviju, koji Te s pouzdanjem zazivaju, moli za nas!
Da nam vjera bude živa i prosvijetljena, moli za nas!
Da nam ufanje postane nepokolebivo, moli za nas!
Da nam se ljubav usavrši, moli za nas!
Da vjerno vršimo Božje zapovijedi, moli za nas!
Da ustrajemo u dobrim djelima, moli za nas!
Da se opiremo pobunama zle volje, moli za nas!
Da ne podlegnemo napastima, moli za nas!
Da se uspješno borimo protiv grijeha, moli za nas!
Da zadobijemo milost skrušenog pokajanja, moli za nas!
Pomoćnice u svim duhovnim i vremenitim potrebama, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji se žele vratiti na put spasenja, moli za nas!
Pomoćnice onima, koji teže za svetim svećeničkim i redovničkim životom, moli za nas!
Pomoćnice propovjednicima Evanđelja, moli za nas!
Pomoćnice radnicima u vinogradu Gospodnjem, moli za nas!
Pomoćnice borcima za vjeru, moli za nas!
Pomoćnice u rasvjetljavanju nevjernika, moli za nas!
Pomoćnice u obraćenju krivovjeraca, moli za nas!
Pomoćnice Svetoga Oca, biskupa i svećenika, moli za nas!
Uzore kršćanskih majki, moli za nas!
Svjetlo kršćanskim očevima, moli za nas!
Zaštitnice mladeži, moli za nas!
Radosti čestitih obitelji, moli za nas!
Utjeho žalosnih, moli za nas!
Snago klonulih i malodušnih, moli za nas!
Savjetnice u svakoj nevolji, moli za nas!
Obrano od zaraznih bolesti i pošasti, moli za nas!
Obrano od požara, moli za nas!
Obrano od groma i oluje, moli za nas!
Obrano od poplave, moli za nas!
Obrano putnika, moli za nas!
Obano u času smrti, moli za nas!
Osloboditeljice duša u čistilištu, moli za nas!
*
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!
Moli za nas, Gospo Brze pomoći!
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
*
POMOLIMO SE.
Svemogući, vječni Bože, koji vidiš da smo okruženi tolikim opasnostima i bijedom, dopusti u svojoj beskrajnoj dobroti da nas Bezgrešna Djevica Marija, Majka Tvojega Božanskog Sina, obrani od zlog duha i štiti u svim protivnostima, da nas brzom pomoći oslobodi od svakog zla duše i tijela i sigurno vodi u nebesko kraljevstvo, po zaslugama Gospodina našeg Isusa Krista, Sina Tvoga. Amen.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


'Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku, onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu.' Primjeni: kad te Krist obasja, sve se mijenja - sviće ti! (knev 3a kg)

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


O reci Gospe, Alkarice, majko, Sinjanko i Vlajino kakoj tvoj prejasni pogled pao na nečistu ovcu tvoga Sina? Ah tvoj pogled je pao da je očisti i preporodi.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.45 sati A je, je... danas je pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom pred slikom Alkarice. A s nama je bila i njegovateljica Jadranka. I danas je uslijedio nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Pa spomenuo sam pastirici da me ne zaboravi naručiti kod doktora za pogledati lijevo uho. Oho ho jel'no se taj doktor zove: 'otorinolaringolog'. Kako dobra vježba za logopediju: ) Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Poštivam te svim srcem, presveta Djevice, nada sve svece i anđele nebeske, kano ljubeznu zaručnicu Duha Svetoga, i prikazujem ti svoje srce sa svim njegovim nagnućima moleći te da mi od Presvetog Trojstva isprosiš milosti koje su mi nužne za moje spasenje. Zdravo Marijo... (Sluga Božji Josip Stadler)

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E hej važno je znati da je svemogući i sveznajući Bog Isus Krist izabrao Judu koji ga je izdao. Kako? Kad ga je birao gledao je u njemu sveca a ne odmetnika.

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.42 sati Bez huke-buke, bez nepotrebnog uznemiravanja. Sada poslije svete mise smireno đinasticiram (na motomedu). I čudom se načuditi ne mogu kako neki misle da bih morao učiniti nešto za sebe? Pitam vas: a što? Što mi fali? Imam sebe, imam svoj mir, imam najveću vrijednost koju čovjek može ustrebati: živu i čvrstu vjeru da je Isus Krist sa mnom uvijek - pa i sada tu dok đinasticiram i tipkuljim preglednik dana 'Glas iz krpa'. I što ima? Nisam baš 100% siguran da mi je jutros maestra Marta uradila onu drugu ruku. Ali 75% valjda je. Znam da bi mi večeras trebao doći onaj tip iz Splita 3. To me jako veseli jer meštar Splićo urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.21 sati Eh sad bi se valjalo iskopčati ranih dana djetinjstva na Kmanu. I sjećanja kad smo u istoj kući živjeli sa pokojnom tetom Ivom. Sjećanja kako je to bilo kad je ona rodila rodicu Željku. E to je fenomen kako se tako živo sjećam tih davnih pojedinosti? A strahu sam da zaboravim da mi je sada ići u kapelu imati svetu misu. … Evo Gospoděne primi sve to i sve nas. Čuvaj nas i blagoslovi da uvijek činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


6.XII.1952. Marko Rađa (djed) piše kćeri Ivi iz Kranja (Cankarjeva 19), kao major: 'Puno mi je drago da si mi se upisala u školu, i poslušaj svoga tate i gledaj da budeš učila što bolje. Znadeš da nemere se od kuće ako ne znaš da dobro čitaš i pišeš. ... Na leto doćeš kod mene i ja ću te rešiti da više ne iđeš k ovcom.' (Preuzeto: www.jimradja.com)

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


U Gospodina se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti čovjek? Ps 56

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Nakon jučerašnjeg svetog zaštitnika Vinka, đakona i mučenika, danas s radošću predstavljamo njegovog imenjaka, svetog Vinka (Vincenza) Pallottija, osnivača Družbe katoličkog apostolata. Rodio se kao plemićki sin u Rimu 21. travnja 1795, a za svećenika je zaređen 1818. Njegov život odvijao se u teškim vremenima. HIiM

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.57 sati Bar da vas pozdravim kako spada. Za malo vremena će Gospina krunica uz HKR to će biti zalet u ovaj dan (četvrtak, 23. 1. 2020.). Da nastavimo kroz sve događaje i susrete hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sveta Emerencijana (Emerentiana, Emerentia), rimska mučenica, vršnjakinja i najbolja prijateljica svete Agneze, rođena je u III. stoljeću u Rimu. Njezina majka bila je dojilja i dadilja svete Agneze mučenice, koja je Emerencijanu smatrala svojom sestrom. Pogani su zatekli Emerencijanu kako moli na Agnezinom grobu, nekoliko dana nakon njezinog mučeništva. Potvrdila im je da je kršćanka, katekumenka i Agnezina sestra. Razularena poganska rulja kamenovala ju je do smrti. Tako je Emerencijana umjesto vodom krštena krvlju. HIiM

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže čim krene Božja stvar. Zli se uznemiri i hoće to spriječiti. Nedajmo se i realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.54 sati Hajmo uobičajeno: nakon što sam izbrevijario svoje redovničko i nakon što sam utrnuo ton na tv. U ugodnom polumraku uradimo 'Razmatranje uz mob'. Samo da spomenem i večeras je pala tako profinjena uradba mešta Splice da je izraz fiziomaherska neadekvatan jer to je čisti umjetnički uradak. A po njegovim riječim ni ja nisam bio loš. Dapače da sam bio dobar. Još mu ja kažem: ako sam bio dobar onda sam Zagorec jer dobri mogu biti samo Zagorci. A on meni: Je, je bil si dobar, dobar... Ma dobro, to je naša zeza jesam li Vlaj ili Zagorec. Sviđa mi se jer i on uviđa da je potrebno poduprti duhovnu komponentu da profunkcioniram kako spada. Predložio mi je devetnicu Gospi od Brze Pomoći. Rekao sam da ne znam - vidjet ću? Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 24. 1. 2020. Gospodine danas u petak, drugog tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Franje Saleškog biskupa i crkvenog naučitelja. Imendan imaju: Franjo i Bogoslov. U evanđelju slušamo da apostoli nisu bili bilo koji. Ne tek oni koji su se slučajno našli u Tvojoj blizini. Evanđelje kaže da si se uspeo na goru i od mnogih si odabrao one koje si htio da budu s Tobom. A tada si odabrao i Judu, koji se odmetnuo od Tebe i izdao Te. Gospodine znamo odabrao si i svakoga od nas da budemo uz Tebe u svom zvanju i poslu kojim se bavimo. Sveto je sve ono sto je od Tebe odabrano. Molimo Te da se u svom zvanju i zanimanju nikad ne odmetnemo od Tebe kao Juda, nego ustrajno ostanemo Tvoji uz Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 13-19)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.07 sati Eh moje Ogorje u meni je nemirno. Htjelo bi u zauzeti mjesto u meni koje mu pripada a bilo mu je uskraćivano. Eh moj did Marko kojeg Ogorani znaju kao Majora. Tek sada otkrivam zapise u duši da me je zapravo on od najranijeg djetinjstva formirao za vojnika Kristova. Onakav spoj našeg Vlaškoga i vojničkog Kristovog - su bila, jesu i ostat će busola života mog. A osvrt na evanđelje (četvrtak)? A to ću drugi put! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov triba imat na pameti kad čini nešta veliko i vridno za Crikvu. Crni smišlja kako da ga upropasti. A to čini priko oni koji mislu da su njegovi.' A dide Krist kralj je moje sve.

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Vid' blentavog Luje? Šta'š ti s nami pravin ljudin oden isprid Brista. Ajde s unon ružnon, grbavom babetinom kruničat. 'Lujo al' nevidiš u kakvu si družnu zaša - pušći ji!'


- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2020., srijeda


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat (p. Mijo Škvorc)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.54 sati 'Partira la nave partira... Dove arrivera questo non si sa?' Tako nekako jedna Talijanska cancona (Oh, mio Taliano!). Ma eto htio bih redak neki natipkuljěti na mob o p. Srećku Cetiniću uz njegovu sobu mi je soba. Baš dobro da sam jučer mogao uz meštra Spliću uz njegovu postelju izmoliti desetku krunice. Jutros je 'partija' doma u Diku Nebesku. A počelo je Srećkovo 'partijajnje' još 1929 u Blatu na Korčuli. Sreća je bila da sam p. Srećka susreo 1989 u Savskom Nartu gdje sam stjecao prva pastoralna iskustva. Ah, djeca, ministranti... Hvala p. Srećko, hvala lipa! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Iđe s pokošene Ogorske Krivaje, na ramenu mu kosa, lulu zapalija - a u srcu radost i ponos šta je koseći Krivaju i on danas gradio našu vječnu Hrvatsku - katoličku. Eh moj did Marko - Major.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, majko draga pouči nas da tvog Sina Isusa valja hvaliti i slaviti a tebe Alkarice draga primjereno častiti.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.51 sati Svečanost je bila. Pala je Zdravomarija naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce ispred slike Alkarice. Potom je uslijedio i poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? P. Srećko Cetinić je jutros išao doma. E ali on je učinio ono za što je i trebao biti u ovoj 'plačnoj dolini'. A šta'š blago mu se! A eto Isusova ovca još treba odradit 'puno lipi stvari' vjerujem kako spada pa će i ona tamo 'gdi je lipooo'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad ti se nevolje stanu bezrazložno zbivati imaj na pameti da se Zli okomio na tebe. Oprez: to čini preko slabih koji misle da su tvoji bliski.

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.02 sati S nama Isusovim ovcama na svetoj misi je bila i gospođa s kojom sa poslije svete mise u auli uz kavu učinio duhovnu ćakulu-bakulu uz kavu. I što me jako veseli obećala je imati svakodnevnu Zdravomariju da profunkcioniram. A i dala mi je nešto kuna za bonbone. Inače ovo tipkuljim na mob đinastirajući na motomedu - 'Glas iz krpa'. I šta ima? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Marta. A toj ovci večeras dolazi meštar Splićo da je uradi u svojoj maniri potpuno i cjelovito. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.50 sati Napose dobri Anđelko je liftom spustio p. Hanga (u karijoli) i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje ćemo sada imati svetu misu u kojoj će nas Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi se i međusobno mogli više ljubiti il' bar smireno podnositi - ali nipošto mrziti. Neka tako bude. Neka bude sve na veću slavu Tvoju ljubljeni Bože naš. Amen! (Oh, u ovoj svetoj misi sjetit ću se napose p. Srećka Cetinića)

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Hu, koji je doživljaj imati Gospinu krunicu uz HKR s apostolskim nuncijem. Nekako se osjećaš više crkven. Jedan od malih udova Crkve kojoj je glava Krist Gospodin. Hajmo krenimo u ovaj dan, alkarski kako spada - u sriduuu (22. 1. 2020.). Kroz sve događaje i susrete hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.19 sati Ma eto došlo mi da spomenem večeras sam s meštrom Splićom bio u sobi moga susjeda, subrata p. Srećka Cetinića. Čovjeku je teško, na samrti je. Izmolili smo desetku krunice. E sad kad ovo bilježim, ne znam možda je već tamo 'gdi je lipooo' - neka mi Bog oprosti što mu zavidim. Haj, zdravi i veseli bili! (Srijeda, 22. 1 2020. 7.45 sati Naš Anđelko mi kaže da je je prije pola sata p. Srećko Cetinić 'paritija'. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!)

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, cijeli problem između RKC i SPC je što se pravimo slijepi pored zdravih očiju. Progledajmo i ugledajmo da smo isti (dogmatski sigurno) Od srca p. Luka, isusovac

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Evo baš je njegovateljica Jadranka utrnula svjetlo i time mi dala poticaj da se prihvatim 'Razmatranja uz mob'. E ali sad moram brzinski učinit Lojolinu vježbu 'Razlikovanje duhova'. Pitanje je da li na tv pogledati 'Cesaricu' ili těpkuljii u noći po mobu? ... Ma eto bit ću iskren bacio sam trunku oko na tv. Ali mi se čini predragocjeno ovo vrijeme tek za ugodno škaljanje ušiju. Lijepo bi bilo i ugodno ali Isusova ovca je vojnik Kristov koji ne mari za ugodu već na korist. Sad baš ne znam da li je korisno ikom znati da me je i večeras uradija meštar Splićo u svojoj maniri: potpuno i cjelovito. Hvala Bogu da svi dobri momci nisu samo sa Kmana, takvih ima i na Splitu 3. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 23. 1. 2020. Gospodine danas u četvrtak, drugog tjedna kroz godinu je svagdan i imendan: Emama i Vjerama. U evanđelju slušamo što je tipično za Tvoj nastup. Nagrnuo je silan svijet k Tebi. Mnogi su ozdravljali a svi koji su bili pogođeni kakvim zlom bacali su se ne bi li Te dotakli. 'A nečisti duhovi čim bi Te spazili padali bi i vikali: 'Ti si Sin Božji! Gospodine uvijek je tako: gdje se Tvoja riječ čuje, tamo dolazi i Zli da radi protiv Tebe i time Te otkriva i obznanjuje Tvojim vjernicima. Hvala Ti što svako zlo okrećeš na dobro svojima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 7-12)

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.15 sati Asti sto! Pet i kvarat. Pa moga bi započet radit večernje 'Razmatranje uz mob'. Vjerujem da ću to stići prije nego sta dođe meštar Splićo kojega radosno iščekujem. A što ću opet sam čitav u Ogorju. Ma drage su mi one staričice, prave Vlajine: baba Jaka, Nela, Cola, Dota, Buća... Ma one su vam Ponos Hrvatske. Za njih je njihov 'mile' primio tu nagradu 2006. A e trebalo bi reć koju o evanđelju (srijeda). Aha to može biti korisno za kvalitetno s nekim razgovarat. Onako kao moje Pečnik-ove i Isusova ovca na Cvjetnjaku imaju okrjepljujuću ćakulu-bakulu. Tu nitko na nikog ne vreba da ga uhvati u riječi pa da ga zaskoči. Nego se svatko od nas pretvori uho upijajući svaku riječ. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


E dide od starčadi Ogorske san čuja punu vriću pametni besida. 'Lujo vojnik Krěstov pravu besidu u dilo pritvori.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo gledan ja tebe kako se ti cili pritvoriš u uvo i otvoreni usta upijaš svaku rič od mene babetne. Mile tako samo Božja rič sluša.' A šta ću baba Jako kad meni dragi Bog priko tebe govori.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.01.2020., utorak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Puni vitre sa Svilaje pa rastjeraj maglu o gorama. Da ja vidim Ogorje gdi sam u lugu ognjića učija pisat, i na žeri pečeni kukuruz zobat.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kao što je Isus pozvao ona dva ribara koji su bacali mreže i ona dva što su ih krpali: 'Hajdete za mnom učinit ću vas ribarima ljudi!' I tebe je na to pozvao u tvom zvanju i zanimanju. (knev 3a kg)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska mila gledajuć u svog Sina pogled si izoštrla. Pa ti znadeš Alkarice draga svakom ko ti dođe dati darak što mu pripada. Hvala Vlajno prava, Alkarice divna, majko i Gospe naša.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.01 sati A je i danas je pala Zdravomarija naše pastirěce s. Natalije s Isusovom ovcom ispred slike Alkarice. A uslijedio je i neizostavni poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Gospa Sinjska, moja Alkarica o meni sve zna. Na zidu moje sobe njena je slika sa koje me gleda dugi niz godina. Po kontinentima i gradovima gledala me je svakakva. A ipak mi je 19. 4. 2005. u Krapinskim Toplicama prevrijedan dar hitila ('puno lipi stvari'). Samo znam da joj je srce po Srcu njenog Sina Isusa. Čije je milosrđe veće nego sve krivice moje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Kad slušaš drugoga ne slušaj da ga zaskočiš nego da te njegova riječ zaskoči.

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.39 sati Ma da me ubiješ ne znam je li mi prije svete mise uradila onu drugu ruku maestra Marta? Nemoren se sjetit i gotovo! Ouh, strašno je kamionom biti puknut u glavu. A ovo sada tipkuljeći (na mob) pospješujem đinasticiranje (na motomedu) E to vam je sinhroniziran rad: fino plešem 'zlatnim palčekom' po mobu. Da bih mogao nogama fino okretati pedale ove naprave. E ali večeras će uslijediti uradba kako spada. Kad meštar Splićo poduhvati fiziomaherski urađivati Isusovu ovcu onda je to zbilja nešto. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubav

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.48 sati 'Pater Luka jesi' li ti katolik? Na svetu misu treba!' Riječi su naše pastirice s. Natalije, prije nego je zgrabila za karijolu ovcu i prebacila je u kapelu. Gdje će ovca u svetoj misi biti okrijepljena Isusom i postati kako spada Isusova ovca = isusovac. Bože moj dopusti mi činiti samo AMDG, AMDG... Neka tako bude. Amen!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati 'Sanjao sam noćas da Te nema... - ružan san.' Ah ma pusti san! Bitno da sam stigao imati Gospinu krunicu uz HKR. Da sada možemo u ovome danu (utorak, 21. 1. 2020.) kroz sve događaje i susrete nastaviti hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. I za sobom svijetao trag ostavljati: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetu Agnezu (Janju ili Ines), rimsku mučenicu. Djevojčica iz Rima, rođena oko 291, bila je kći ugledne patricijske obitelji, odrasla u sjaju i raskoši. Već s dvanaest ili trinaest godina stavila je svoj život u službu kršćanstva. U vrijeme progona cara Dioklecijana odbila se udati za sina rimskog perfekta Sempronija, a kad se doznalo da je kršćanka, podvrgnuta je groznim poniženjima i mukama. HIiM

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


On će me zvati: 'Oče moj! Bože moj i hridi spasa mojega.' A ja ću ga prvorođencem učiniti, najvišim među kraljevima svijeta. Ps 89

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Poštovani pater, upravo čitam knjigu svjedočanstava jednog Austrijanca koji je isto kao i vi bio gore. Majka Božja mu je pokazala, da će se na kraju vremena, različite religije vratiti nazad u rim. - kat. crkvu. Prvi će biti Ortodoksi koji će se vratiti apsolutnoj Istini, iza njih Evangelisti, pa Židovi, kao i mnogi Muslimani. Jedinstvo se ponovno ostvarilo. Ali prije toga, kaže Majka Božja, nastat će i procvjetati lažna Crkva takozvana Jedna Svjetska Religija koju će osnovati slobodni zidari unutar crkve kao i iz svijeta uz pomoć svećenika Modernista. Na kraju će tu krivu Crkvu Isus Krist baciti u pakao.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, pjesma od 'Riblje čorbe' kaže: 'Pravila, pravila da bi me zadavila!' Ali nemaj straha kreni sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.51 sati Ha, znam u pravilu u ovo doba jesam li svoje redovničko izbrevijario. Obično uslijedi 'Razmatranje uz mob'. Ali nisam vam ja od pravila. Svojevremeno me na mom Kmanu osvajala ona pjesma: 'Pravila, pravila da bi me zadavila, skroz ošašavila!' Alě jer znamo nije subota radi subote - mi ptice Nebeske nemamo ništa s tim. Nego ću nastaviti sa uradbom 'Razmatranje uz mob'. Eto moren kazat meštra Spliću skroz, naskroz vodi Duh Gospodnji. Da nemam čvrrrstu vjeru da sam ipak još u 'plačnoj dolini' pomislio bi da me urađuje arhanđeo Mihael. Hvala Ti Gospodine za meštra Spliću. Ti ga blagoslovi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 22. 1. 2020. Gospodine danas u srijedu drugog tjedna kroz godinu liturgijski je svagdan a možemo se spomenuti i svetog Vinka, đakona i mučenika. Imendan imaju: Vinko, Vice, Vinka i Irena. U evanđelju slušamo kako Ti je s nama. Divna djela učinio si nam. A mi umjesto da Te hvalimo i slavimo, nađe se i takvih među nama, koji na Te vrebaju tražeći kako da Te uhvate. Molimo Te Gospodine daj nam čisto srce i hrabrosti nazvati stvari kako vidimo. Ne daj da glumimo da smo slijepi pored zdravih očiju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 3, 1-6)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.41 sati 'Ma pusti meee!!!' E te riječi su najčešći izraz nečije mladosti! Pravila, zakoni, običaji truju duh mladog čovjeka. A on taj mladi čovjek nemilice skita, lunja, baulja ne bi li našao slobodu. A kad je susretne shvati da je to Sloboda, Krist Gospodin koji tog skitnicu tražio. I shvati da su sva prava pravila od Njega. I da nisu za to da bi ga ošašavila - nego mu krila dala. A svaka prava duša za let je stvorena. I samo u letu mir je duše takvog čovjeka. E ovo je bilo večernje 'Razmatranje uz mob' čekajući fězomahera - meštra Spliću da uradi Isusovu ovcu kako spada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov mora cili bit pod komandom Krista kralja. Nevaljane misli u sebi se podlaže Kristu kralju postom i pokorom.' Dide oćeš reć da život kakvi spada nije moguć brez odicanja.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako još se dade razumit zašto svaku veče Gospinu ružarju. Al' brte neiđe mi u glavu da tako žestoko tribaš postit? 'Ne znaš ti Lujo kakvu ja zvir iman u sebi.'

- 06:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.01.2020., ponedjeljak


Oho ho Olivere sad pivaš po Nebeskoj pučini. Ah lipo ti je lipo to znan - u to san se osvidočija.

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvala pater dragi na blagoslovu. Puno Vam hvala. Pošaljite mi koji put kao i prije Vaša kratka nedjeljna razmatranja.
- Oho i ti si bila moja sms-župljanka kojoj mi je nestao broj kad sam promijenio mob. Sad broj imam! Odluči se za Krista inače ću te sms-ovima privest Isusu! Od srca p. Luka

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice mila svakom tko ti dođe daješ krila.

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.17 Aha navratila je naša pastirica s. Natalija i s Isusovom ovcom rekla Zdravomariju pred Alkaricom. Na što je uslijedio i nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco. Evo baš je postala očigledna činjeněca da nijedna njegovateljica nije ni do koljena našoj pastirici. S. Natalija je čitavu noć, sve do sada s nama s nama čekajući da p. Cetinić prhne. A jer još nije naša pastirica ne ostavlja Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.47 sati A sada ispred compa u web župnom uredu (koji je i soba Isusove ovce) da kažemo za 'Glas iz krpa' da sam do malo prije đinasticirao (na motomedu). A prije toga sam imao svetu misu. A prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A toj ovci večeras Bogu hvala dolazi fizimaher meštar Splićo pa će je uradit kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pravila se ne drže da ošašaviš nego da poletiš!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.40 sati A eto sada poslije svete mise đinastirajući (na motomedu) da kažem svetu misu nam je predvodio naš vrli minister p. Stjepan Bešlić. Bože daj da i mi druge Isusove ovce u kući budemo kreposni kao on. Amen!

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Poštovani p. Luka, hvala na javljanju i na Vašem blagoslovu. Ne poznajemo se  ali  imam potrebu da vam se javim i da vam prenesem ono što mi se dogodilo jer se u posljednjih mjesec dana previše toga događa da bi  bila slučajnost jer slučajnosti nema. Ne znam jel to bio četvrtak ili petak, na jutarnjoj misi dok sam se molila ocu Anti da mi pošalje osobu da mi pomogne u svemu ovome što trenutno činim došlo mi je vaše ime. Bez razmišljanja i pomisli.
U ovo zadnje vrijeme s više vjere i pouzdanja bez onoga ljudskog sve što radim predala sam u Antine ruke naravno po Božjoj providnosti jer ono što radim ne mogu sama, samo može dragi Bog i otac Ante. Kad sam nakon mise išla prema autu u glavi mi je stalno odzanjalo vaše ime. Ulazim u auto palim HKR  vaše misli. Dolazim doma od p. Silvestra dolazi poruka na whasap slika vaša  s ocem Antom. Sama sebi sam rekla ovo je previše. Sad vi recite je li ili nije. U Indiju idem za Antin rođendan, organiziram prvo hodočašće u Mariapoli. U drugom mailu šaljem privitke. Hvala na javljanju …
- Draga … drago mi je čut da djelo p. Gabrića živi. Gabrić me oduševio i pomogao biti ovo što sam. 'Treba gorjeti i izgorjeti a mi dimimo - a što ću je dimit? Rekao je p. Gabrić i zapalio Bengaliju. E a šta'š mi slabi još dimimo! Od srca p. Luka

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.59 sati Ma ipak sam stigao imati desetku krunice uz HKR. Sreća je ta što je pastirica s. Natalěja provirila. Čujem da p. Cetinić još nije prhnuo. Hajmo u ovaj ponedjeljak (20. 1. 2020.) hvaleći i slaveći Isusa a Mariju primjereno časteći. Tako da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svilaja me rodila, kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji pasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila. Trub-trub-trub...

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.53 sati Eh sad se trebam čuti s prijateljem dragim. Pa bi trebao razaslati nekima: babu Jaku/dida Majora. A i Gospina krunica uz HKR još čeka. Ma ipak bar zeru da uradim sad iz 'krpa'. O postu? Brrr... Ali Bože hvala Ti što sam od starčadi Ogorske stekao dojam što je to post. Joj baba Jaka, baba Neka.... Nisu im ravni redovnici isposnici! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Poštovani p. Luka … je iz Metkovića. Ovaj broj dao mi je p. Silvester. Htjela bih vas čuti zbog oca Ante Gabrića. Bb
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, post prihvaćamo da snažnije čeznemo za Isusom. Pozivam te da postimo da nam krene realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 21. 1. 2020. Gospodine danas u utorak drugog tjedna kroz godinu spominjemo se svete Agneze djevice i mučenice. Imendan je Agnezama i Janjama. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.' U pojam nas ubijaju besadržajna pravila. Ah, pravila, pravila da bi nas zadavila, skroz ošašavila... Ma dosta više s tim! Gospodine Isuse Kriste Ti si gospodar svih pravila, Ti si naša sloboda. Ti nas oslobađaš od svega i privodiš k Sebi. Molimo Te daj da budemo vjerni samo riječima Tvog evanđelja - sve drugo dalje od nas. Amen! Od srca p. Luka (Po dnevnom evanđelju: Mk 2, 23-28)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.45 sati Na redu je večernje đinasticiranje (na motomedu) i uradba večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Valjalo bi se kao obično osvrnuti na evanđelje (ponedjeljak). ... Ma znate što mi je dobro? Gospodin Sebe naziva našim Zaručnikom. To je uistinu vrijedan naziv za Gospodina Isusa Krista - Boga našega. Zbilja je nešto kad Krista Gospodina doživiš kao Zaručnika duše svoje. I fantastično ti je kad si s Njim. Svečano je biti sa Gospodinom i zaista je tada besmisleno spominjati ikakav post. Da spomenem i to post je legitimna stara kršćanska praksa. Služi da se snažnije Gospodina čezne. Ah koji je to doživljaj kad ti želudac čezne za hranom a ti mu dobaciš: kad ja budem tako čeznuo za Gospodinom tek onda ćeš dobiti juhicu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov mora cili bit pod komandom Krista kralja. Crne misli u sebi podlaže Kristu kralju postom i pokorom.' Dide oćeš reć uredan duovni život se ne da imat brez odricanja.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Auh baba Jako se dade razumit zašto ti svako veče triba Gospina ružarja. Al' neiđe mi u glavu da svako malo ti žestoko postiš? 'Lujo ti ne znaš kakvu ja zvir iman u sebi.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2020., nedjelja


16.54 sati Ej, hej, bile su to još 'osamdesete', kad je Isusova ovca u Savskom Nartu upoznala p. Cetinića. I uz njega stjecala svoja prva pastoralna iskustva. Ajoj, djeca, ministranti.... Hvala ti, hvala p. Cetiniću!

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.32 sati Mi starčeki, ovdje na Fratrovačkom brijegu, smo predvorje onog tamo 'gdi je lipooo'. Ne tek sto kroz prozor kuće gledamo Mirogojske grobove, nego i u svojim sobama smo živi mrtvaci. Baš smo bili u sobi p. Cetinića koji će svaki cas prhnuti. Zeru smo se pomolili. A sada smo u kućnoj auli: moje Pečnik-ove i Isusova ovca, tu je i p. Hang. Kava je tu, noktići ne plaćaju svoje jer su jučer platili. A niti ćemo čuti u Solin moje (seku Ivu), jer smo ju jučer čuli. I sad će ćakula-bakula poteći i teći, teći... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EVO JAGANJCA BOŽJEG! Iv 1, 29-36


"Među vama stoji koga vi ne poznate" Ivan ga još ne pozna, ali ga sluti
Gospodin dolazi Ivanu Krstitelju u kom je sažet čitav SZ, sva iščekivanja. Isus dolazi prihvatiti i dovršiti sve to.
"Evo Jaganjca Božjeg!" To je onaj iz prologa koji rasvijetljuje svakog čovjeka.
- “Vidim i svjedočim da je on Sin Božji” Istim riječima će Ivan također završiti svoje Evanđelje.
"Koji oduzima grijehe svijeta" (ne piše da oduzima grijehe ljudi nego grijeh svijeta.)
On oduzima stanje odvojenosti od Boga, premošćuje jaz između Boga i čovjeka.
Ivan je ovdje u 3.stupnju poniznosti (po sv. Ignaciju)
- "On treba da raste, a ja da se umanjujem." Znači: ostavite mene, idite k njemu.
- Ivan se raduje što ova dvojica njega napuštaju.
- Samo se velike duše raduju kad ljudi cijene više njegova bližnjega.
- Doprinositi da on raste, to je vrhunac duhovnosti.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Marijo, majko, Alkarice, Gospe Sinjska jer je tvoj Sin uvijek s nama s Njim si i ti - divno.

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pater, vec dugo ne dobijam Vaše sms-ove. Da li ste dobro i možete li mi poslati Vaš IBAN? Hvala. Sa štovanjem … župljanka Vaše zametske župe Srca Isusova iz Rijeke.
- Ivan Krstitelj kaže: 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom.' A Duh Sveti mu signalizirao da je Isus taj koji dolazi. Duh Sveti sve zna. Želi pomoći i tebi. Samo zavapi: o dođi Duše Sveti! (knev 2a kg)

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.02 sati A je i danas je bio duhovni bonbončić - pala je Zdravomarija naše pastirice s. Natalije sa Isusovom ovcom pred slikom Alkarice. Po tom je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Baš čujem s. Natalija je uz p. Cetinića - stislo ga je. A čuo sam i moju Pečnik-ovu (Olgu) i pitao jeli ponijela potrebno za namjestit mi radio. Je ponijela je konopčić i to će uredit za koji minutić. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OTAC ANTE GABRIĆ TAMO GDJE PALME CVATU - dokumentarni film


- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Post bez povezanosti s Kristom Gospodinom je tek nepoželjna askeza.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.06 sati Aha sad poslije svete mise ide 'Glas iz krpa' đinasticirajući (na motomedu) Ah, ne znam što je reći znanca ona što se na svetu misu najavila doći - nije došla i kava u auli nije pala. Ali pasti će pasti poslije uz moje Pečnik-ove kava i okrjepljujuća ćakula - bakula. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.28 sati Eh 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom.' Iz toga se vidi da je Ivan bio duhovno otmjen. Primitivci nikad neće reći da postoji netko veći od njih. E sad će sveta misa na koji dolazi jedna znanica. Zamolio sam s. Nataliju da nam kavu pripravi jer poslije svete mise sjest ćemo u auli. O dođi Duše Sveti Ti nas pouči kako ćemo govoriti. Bože moj dopusti nam da mira Tvog budemo glas. Amen!

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Velik si onoliko:
1) koliko možeš podnijeti veličinu drugoga,
2) koliko mu pomažeš da te nadrasta,
3) kolika je tvoja sreća zbog njegove veličine.

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2A, PORUČI NEŠTO BITNO Iv, 29-34 (Palma, 20.1.2002.)


Život, kao i ovaj dan – zašto jesu? I ti u njima? Da nešto učiniš, iza sebe ostaviš. Ali prije svega da nešto poručiš. Važnije od onog čime se bavimo jest što poručujemo. A poručujemo ono što nas oblikuje. To nam je sveto, to smo mi, to bismo drugima u baštinu ostavili.
Poruku svoju izreći, znači sebe roditi. Osloboditi se i rasteretiti. Dati sebi da iz sebe izađemo. Dnu svoga bića dati da progovori kroz moje riječi i postupke, stil življenja – primarna je naša potreba. Dati onom što je najviše naše, korijenu svoje osobnosti dati da ugleda svijetlo dana.
U dubini duše svatko od nas je zaljubljen u nešto ili nekog. To je ono u čem je naš zbiljski identitet. Jer voljeti znači vidjeti svoj identitet u onom kog volimo. Bitno je, stoga, kog volimo. Kaži mi što voliš, reći ću ti tko si. Kakva nam je ljubav takvi smo i mi. Gdje nam je blago tamo nam je i srce. Blago nas naše oblikuje.
U krajnjoj liniji, moja osobnost, ono moje nepromjenjivo u svim godinama i poslovima – jest Bog iz kojeg izvire moja jedinstvenost. Svoj sam samo jer sam njegov. Onoliko koliko si ne priječim biti njegov – i svoj sam. Biti osoba u izvornom, punom obliku – znači biti Božji. Biti onakav za kog se kaže: On ti je onakav kakvog ga je Bog stvorio. Istinska poruka takva čovjeka jest – Bog je sve moje. Iz njega izrastam. Zbog njega, i u njemu jesam.
Sve što čini jest iz ljubavi prema njemu, i na uzveličavanje njegove slave. Ad maiorem Dei Gloriam – Sve na veću slavu Božju. Stil je življenja Božjih ljudi. Isusovačko je to geslo. Ali kao što vidimo u evanđelju, živio je to i Ivan Krstitelj. Mogli bismo reći, Ivan je prvi isusovac. On je došao da očituje Isusa.
No, zapazimo da je Ivan ugledao Isusa. Zanimljivo je razmisliti o tom Ivanovu oku koje je u mnoštvu koje mu je dolazilo, uspio prepoznati Isusa. Što li mu je to oko izoštrilo? Zacijelo to jer se Ivan nije bojao većega. Radovao se da se on sam mora umanjivati a svom rođaku Isusu prepuštati da raste. Ivanova veličina je što se pristajao umanjivati. To mu je izoštrilo pogled. Ali i to što je bio posve Božji. Sasvim svjestan da mu je biti poruka o Bogu koji je sve njegovo. I konačno: Ivan se bavio Svetim Pismom, poznaje Izajino poglavlje o Jaganjcu Božjem koji oduzima grijehe svijeta. Svjestan je sve problematike grijeha, i svoje nemoći da si bez Boga pomogne. To je Ivanu ispralo oko, da bude čisto kako bi prepoznao Isusa koji mu dolazi.
Prepoznajmo ga i mi, da bi smo na njemu sebe gradili. I bili poruka o njemu.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


1.41 sati A eto tako piše na ovom mobu po kom ovo tipkuljim. Hvala Bogu pastorali posao je uspješno dovršen, tj. par stotina 'knev 2a kg' je razaslano. Hajmo koraknimo u ovu nedjelju (19. 1. 2020.) HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Luka dobra večer je li me se sjećaš mene i Željke iz Smokvice? Kako si?
- Oho Anđelka i Željka iz Smokvice sa Korčule. E jer ‘osamdesete su bile godine’. Evo sad sam kod kuće u Zagrebu. Još ne hodam ali zato letim mišom po webu. Veliki pozdrav! Od srca p. Luka

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ivan Krstitelj kaže: 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom.' A Duh Sveti mu signalizirao da je Isus taj koji dolazi. Duh Sveti sve zna. Želi pomoći i tebi. Samo zavapi: o dođi Duše Sveti! (knev 2a kg)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni Ivanu Krstitelju Duh Sveti signalizira tko je Isus Krist. Mene Duh Sveti potiče da ti kažem: krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.57 sati Pustimo sve što te razvlači i kaži koju za još jedno 'Razmatranje uz mob'. E a čujte u duhovnom životu najvažnije je ono što privodi Kristu Gospodinu. Pogođena literatura. Onda to može biti određena glazba. Pa onda umjetnine. Ali nadasve to je Duh Sveti koji nam pomaže da negdje otkrijemo Božju nazočnost. Duh Sveti nas obavještava ako nešto pravedno, lijepo, nesebično tu prebiva Krist Gospodin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 20, 1. 2020. Gospodine danas u ponedjeljak, drugog tjedna kroz godinu je svagdan a možemo se spomenuti svetog Fabijana pape - mučenika i svetog Sebastijana samo mučenika. Imendan je onima koji se zovu: Fabijan i Sebastijan. A po evanđelju si nam bacio svjetlo na staru kršćansku praksu posta. Ne nisi rekao da je nepotrebna. Ona nam je dobrodošla kad smo u stanju duhovne suše. Kad nam se čini da si nas napustio. Postom se osvjedočujemo da si uvijek s nama i da nas ne napuštaš nikada. Upravo o tome govore Tvoje riječi: 'Mogu li svatovi postiti dok je zaručnik s njima.' Hvala Ti Gospodine Isuse Kriste Zaručnice duša naših što si uvijek uz nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 18-22)

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.32 sati Evo sad će njegovateljica 'Lj' s Isusovom ovcom na motomed da ta ovca đinasticira. Istovremeno će moje Pečnik-ove će br. Mato autom prebacit. U svemu tome, kroz sve to je očito koliko je Isusova ovca dragocjena Gospodinu: šalje joj, daje, tješi. Aha Duh Sveti je obavija, signalizira, javlja. Daje joj osobitu intuiciju da može znati kako stvari stoje u vezi nekoga do kog mu je stalo. Evo baš malo prije u ćakuli - bakuli sa sekom Ivom Duh mi signalizira da je rodici Željki teško i da bi joj se trebalo duhovno pomoći. Oh daj nam snage Bože naš! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov uvik mora imat naćuljene uši srca da čuje šta mu Duv Sveti besidi.' Aha dide da mu Duv Sveti kaže šta je šta.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo upanti mile Duv Sveti te potiče na molitvu i dobra dila.' E baba Jako a ě moj magarac Klepo kad u pudne zareve al' mi ti ne kažeš da pozdravin Gospu?

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Oh Duše Sveti reci i meni (knev 2a kg)


Ivan Krstitelj kaže: 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom.' A Duh Sveti mu signalizirao da je Isus taj koji dolazi. Duh Sveti sve zna. Želi pomoći i tebi. Samo zavapi: o dođi Duše Sveti! (knev 2a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2020., subota


16.39 sati Noktići, noktići... one druge ruke, plaćaju svoje i traže od ruke ove da 'zlatnim palčekom' uradi redak neki. Ah, ne znam! Premda je od Alana Forda, ali nekako ovako: Nemam riječi da kažem koliko nemam rijeci da vam kažem da su moje Pečnik-ove utjelovljeni Glas, koji mi je obećao da će za mene brinuti kao za malo vode na dlanu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.01 sati Puše bura, triska jugo. A s Trešnjevke je dopuhao Duh Sveti raspetoj (RBK) Isusovoj ovci dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Aha, Duh Sveti, jer samo On ih je mogao podariti ovolikom požrvonošću, strpljivošću. Bas sad smo u kućnoj auli, tu su grickalice koje su donijele. A i kava koju su pripravile, su donijele. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Eh, naravno, i noktići će plati svoje. A i čut ćemo u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ma tko će to shvati? Onaj tko sve shvaća! Zove se: Phuuu... Duh Sveti. Jer si krizman - imaš ga i ti!

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Marijo, majko i Alkarice. Gospe Sinjska na čelu ti krunu oblikovao Duh je Sveti. Ma sva ti si Gospe oblikovana od Duha Svetoga.

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.11 sati Ne danas nije pala uobičajena Zdravomarija naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. Tu uz nas su bili: naš izrazito dobri Anđelko i njegovateljica Jadranka. Pastirica ne znam da je bila. Aha a poticaj: haj na web Isusova ovco? Evo to što je rečeno. A i očekivana raskoš Božjih darova. Fiziomaher meštar Splićo je u svojoj maniri potpuno i cjelovito je uradio Isusovu ovcu. A dvije kraljice sa Trešnjevke - moje Pečnik-ove će se dotramakavat do tu na Fratrovački brijeg pohoditi raspetu (RBK) Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.22 sati Oh hvala, hvala Ti Kriste što si Svoju ovcu okrijepio Sobom pa je ovca baš kako spada Isusova ovca = isusovac. ... E bila je sveta misa sada čekam uradbu meštra Spliće, koji bas sada radi p. Kosa. Čim njega uradi znam poduhvatit će Isusovu ovcu. Baš i ne znam gdje će pasti ćakula - bakula s mojim Pečnik-ovima dal na Cvjetnjaku ili na Fratrovačkom brijegu. Ma Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodine, zbog tvoje se moći kralj veseli, zbog pomoći tvoje radosno kliče. Ps 21

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnja sveta zaštitnica, Margareta (Margit) Ugarska, kraljevna i dominikanska redovnica, u velikoj mjeri vezana je i uz hrvatsku povijest. Rođena je 27. siječnja 1242. u hrvatskom gradu Klisu kao deveto od desetoro djece ugarsko-hrvatskog kralja Béle IV. i kraljice Marije Laskaris, koji su se u Hrvatsku sklonili pred mongolskom najezdom. Roditelji su se zavjetovali da će Margaretu u znak zahvalnosti za slobodu svoje zemlje posvetiti dragom Bogu. Tako je već 1245, prije četvrte godine, povjerena odgoju dominikanki u mađarskom gradu Veszprému. U dvanaestoj godini položila je redovničke zavjete u Budimu, u samostanu što ga je na Zeŕkem otoku (Nyulak-szigete) usred Dunava za nju dao sagraditi njezin otac. Kad je odrasla, imala je nekoliko ponuda za udaju uz očevu privolu i papinsko odobrenje…

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #


8.57 sati Baš sam htio reći šteta što sam u stisci sa vremenom da uradim sabranje uz mob prije svete mise jer meštar Splićo bi moga svaki čas. Kad on baš nazove i kaže da se vidimo poslije svete mise. Bogu hvala za meštra Spliću i njegove uradbe. Pošteno mi čovjek kaže da ne zna hoću li uz njega nogama promigati ali da me hoće raditi do daljnjega. Sad ću u kapeli u ćakuli-bakuli s Isusom o tom. Zamolit ću milost da se međusobno volimo ili bar smireno poštujemo. Ali nipošto ne mrzimo. Da jedni drugima budemo put do Boga. Amen!

- 09:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16. I. 1924, dr. Ivan Grgić, sekretar okružnog odbora 'Samostalne demokratske stranke' izdaje mu potvrdu: 'Luka Rađa pk. Marka iz Donjeg Ogorja je stari čestiti demokrat.'

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


26.XI.1928. Priznanica da je za gradnju škole u Ogorju Donjem uplatio 55 dinara. (Luka Rađa, pradjed)

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Blago narodu vičnu svetom klicanju, on hodi u sjaju lica tvojega, Gospodine. Ps 89

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.36 sati Ideme korak prvi kak spada: Veselo, veselo Zagorci – pravi muži. E pa kaj? Pravo za rejti, nemren seti jesam li kaj sanjal. Kaj god! Ideme u ovi dan (subota, 18. 1. 2020.) kak i pravi: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima!' Auu, ajoj! Smjesta krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.43 sati Osjećam rosa milosti Božje me oblijeva. A kako to? Trunku sam pogledao tv-dnevnik. Pa sam izbrevijario svoje redovničko. A onda je njegovateljica Jadranka utrnula svjetlo. U sobi je svečani polumrak jer sam isključio sam zvuk od tv. A i večeras ja pala, ma ipak je to prije duhovna obnova kad spiritualno - fizikalno urađuje meštar Splićo. Samo da napomenem to što su uradbe produhovljene ne znači da su manje fizički prodorne i zahtjevne. Svaki put sam mokar od znoja. A čovik zna svo posa-o! E sutra u subotu je raskošno Duhom Božjim ispunjen dan. Prije podne meštar Splićo, a poslije podne okrepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 19. 1. 2020. Gospodine danas u drugu nedjelju kroz godinu kad imendan imaju: Mario, Ljiljana i Marta, u evanđelju slušamo o važnoj ulozi Duha Svetoga u našim životima. Sveti Ivan Krstitelj kaže: 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom jer bijaše prije mene!' A da si to Ti Gospodine Isuse signalizirao mu je Duh Sveti koji je u liku goluba sišao povrh Tebe. Duh Sveti sve poznaje i pokazuje ispravan put - neka siđe i na nas i da ne petljamo i ne lutamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 29-34)

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.13 sati A ajmo ća, već je vrime! Idemo učinit posa-o. Osvrnut ću se trunku na evanđelje (subota). I reći koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. E samo da kažem da sam totalno zdrav. A oni koji ovo ne miganje nogama zovu bolešću sami su bolesni u glavu. Ali sam se takvih hvala Bogu oslobodio. Mislim da sam već rekao, ali opet ću: blažena zajednica koja ima člana u karijoli. Karijola je magnet za Božje milosti. Doista dođe mi da se zapitam: pa tko sam ja da me dopadne karijola. Ha, dobro prije nego dođe meštar Splićo učinimo osvrt. Evo ga na! Oho blaženi raskajani grešnici! Oni koji su griješili prije nego su Krista Gospodina susreli. Susresti Krista traži promjenu života. Oni koji se u tom ne snalaze dadnu Isusu sav život svoj. I postanu Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo nije dobro da vojnik Kristov češće iskusi daj Krist kralj milostiv slabiman i grišniman. Triba se čuvat grija ki kuge.' E al' dide ja i jesan poželija bit vojněk Kristov jer mi je prostija grije.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'E moj Lujo da ti znadeš kojoj milostiv dragi Isus? Kakvu je meni nikakvu naša s ovcon gori na Čambrovici. Svej mi prostija i dušu mi izličija.' Aha baba Jako zato ti oćeš svako veče Gospinu ružarju.

- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2020., petak

Razmatranje uz mob


14.16 sati Ej hej Splite... Laga bi kad bi reka da te nisan volija. Tvoje strade i skalinade kud skitat san se zna. Skroz svojim sam te zva. Na tvom Kmanu sam odresta. Volija sam Roka i Olivera. Dao si mi skoro sve što prethodi Isusu Kristu Bogu našemu kog sam u Zagrebu susrija. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Sramota je pljuvati u postelju koja te je dala. Hrvatsku se voli jer je dragulj Europe! (facebook)

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dobro jutro vam pater Luka, slušala sam jutros vašu misao dana, onda vidjela ovu sličicu, odnosi li se ona na kršćansku ljubav svih nas? Pozdrav vam i blagoslov
- Ah slika? Svakoga se može vidjeti na različite načine. Samo čisti srcem vide istinu o drugom.
- Hvala vam, da srcem se bolje vidi osobu. Tako sam i mislila. Neka vas Gospodin blagoslovi i čuva u vedrom raspoloženju. Svako dobro vam i blagoslovljen ostatak dana!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska, Alkarice ti naših duša ljekarice. Pogled tvoj liječi a ružarja dušu ozdravlja. Vlajino draga sva si od zdravlja.

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.48 sati Ej hej hej i danas je pala Zdravomarija pred Alkaricom, naše pastirice s. Natalije, Isusove ovce a i njegovateljica 'Lj' je bila s nama. Naravno da je danas uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco! A što? Nikakva njegovateljica nije ni do koljena našoj pastirici s. Nataliji. Ona je hodajuća propovijed nama starčekima Isusovim ovcama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Plod tamne noći je:
- spoznaja sebe
- spoznaja Boga
- rast u poniznosti
- rast u ljubavi
- sloboda u duhu

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Oj ja san dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice'. Bi'š te ća eto Alkarice.

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


E hej polako ne valja griješiti samo zato jer je Krist Gospodin rekao došao poradi slabih i grešnih.

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.40 sati Oh primi Gospodine ovog 'brata magarca' sada dok đinastira (na motomedu) okrijepi i ojačaj. A da znaš Gospodine već je dobrano odmakao ovaj 'nemogitis'. Za sada 16 godina. A tvoja ovca je prešla 'šest banki'. A trebala biti u funkciji dočekat 'puno lipi stvari'. Ne bi valjalo da Alkarica ispadne lažljivica. A ti znaš sve. Vodi kako hoćeš! E valja kazat sav radostan večeras ne čekam Dock Holidaya nego meštra Spliću koji urađuje Isusovu ovcu baš kako spada. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati E baš sam učinija pravo lip posa. A jer će za koji minutić sveta misa, mogao bi uradit kratko sabranje uz mob. Aha lipo ime Ante, Anton i Antonija... A evanđelje kaže za bit vjernik kako spada treba imati 'ćuka' u glavi. Kombiniranje, mašta, ideje neke nove je nešto dobro ako se ima. Uredan duhovni život se ne može imati samo od kruničanjem pa ni od klanjanjem. Treba angažirat maštu, imati nerealne zelje da postigao realne. E u ovoj svetoj misi reći ću hvala Isusu što je ovci Svojoj dao bujnu maštu pa ideje vrcaju na sve strane. Molit ću i da ovci Svojoj da poniznosti i samozatajnosti. Te da može kao pravi Kristov vojnik uvijek činiti sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Milenijska fotografija povodom 105. rođendana o. Ante Gabrića


Povodom 105. rođendana oca Ante Gabrića, profesori Vedran Nižić i Josip Cvitanović s učenicima 3. B razreda Srednje škole Metković izradili su siluetu oca Ante Gabrića na nogometnom igralištu NK Neretva.
Ideja za fotografiju potekla je od pedagogine Violete Oršulić, a lik oca Ante Gabrića nacrtao je Filip Pehar, student grafičkog dizajna, koji je prošle godine završio obrazovanje u Srednjoj školi Metković .
Učenici i nastavnici Srednje škole Metković svojim tijelima načinili su predložak za milenijsku fotografiju koju je snimio Marin Veraja iz Fotostudija “Veraja”.
Fotografija je najava videa i početak aktivnosti kojima će se obilježiti 105. obljetnica rođenja toga velikog humanista, Metkovca i najpoznatijega hrvatskog misionara.
Posebna zahvala Marinu Veraji i Kristini Gabrić koji su svojim sudjelovanjem pomogli realizaciji projekta milenijske fotografije. (www.isusovci.hr)

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati Gospina krunica uz HKR je bila, a prije nje bilo o skrbi jedne zajednice za umiruće. Blisko jer i sam sam bio u ulozi umirućeg. Ma ustvari ona dva mjeseca kome je bilo na izvjestan način iskustvo smrti. Ali iskustvo je smrt prava stvar - jer tamo si 'gdi je lipooo'. A kad sam otvorio okice, najblaže rečeno sto - to bilo čistilište. Auh ne bih o tome... Svakako je problem bila neadekvatna skrb. U ovu Gospinu krunicu sam stavio sve te ružne uspomene. Valja kazat da je to grozno vrijeme ove dugogodišnje raspetosti na bolesničkom krevetu (RBK) i najplodonosnije zbog suza Gospe Sinjske - moje Alkarice koje su pale na me raspinjana i podarile meni i svěma dragima 'puno lipi stvari'. Toliko lipih da mi dođe da vas pozovem da čitav ovaj dan (petak, 17. 1. 2020.). Hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Da se po svuda i svima razliježe: HVALJEN IRUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, uredan duhovni život omogućuje pobožnost ali dosjetljivost. Dosjetio sam se: mogli bi mi realizirati: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.00 sati A hoćemo li uradit nešto sada kad je dija dana koji spada na karijolu dao svoje. Kada sam ugodno izvaljen u 'krpama'. Poslije večernjih obreda i ceremonija. Ah ma sretan sam sto napokon skroz, naskroz mogu živjeti svoj redovnički život. Redovnik bez redovničkog života vam je kao riba na suhom. Aoh dugo i predugo sam bez svoga svetog reda. Sad kad sam u kući na Fratrovačkom brijegu vidim da mi je usfalio samostan. Te bolnice, toplice, na prevaru vozanje koje- gdje to me išempijalo. Eto mogu kazat i večeras je pala potpuna i cjelovita, spiritualno-fizikalna uradba, nije od Dock Holideya nego od meštra Spliće koji ima njegove manire. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 18. 1. 2020. Gospodine danas je subota prvog tjedna kroz godinu. Svagdan je kad započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja. Iz kojih vidimo da smo Ti i mi grešnici dobrodošli. A onima kojima to nije jasno si rekao: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima! Hvala Ti Gospodine što primaš nas bolesne, prljave i grešne. Liječiš nas, čistiš od prljavština i praštaš nam grijehe. Hvala jer Ti si naš život, naša sreća i naša ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 13-17)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.13 sati Ha, ma da znaš nisu tako ni slabi ti vlaji. Baš sam otkio da je velěki hajduk Andrijica Šimić činija neke monade po Ogorju. E a štaš' sad kao rođeni Zagorec čekam meštra Spliću i tipkuljim na mob večernje 'Razmatranje uz mob'. E evanđelje (petak) govori da za uredan duhovni život nije dovoljna pobožnost. Treba biti i snalažljiv. Da su ona četiri konstatirali: oko Isusa je veli gužva ništa od zdravlja našem bolesniku. E ali oni su se dosjeti! Popeli se na krov i razvršili ga točno poviše Isusa. Pa fino spustili bolesnika Isusu. Važno je znati sebe i svoje bolesnike staviti pred Krista Gospodina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


: 'Lujo vojnik Kristov zna i glavon mislit. Ne živi samo od čudesa šta ji za nj čini Krist kralj. Nego se uvik zna dositit.' A dide ta dositljivost ki ono čega se dositi je dar Krista kralja.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajuuuj ožežme se! Ajme baba Jako kakoj ovi kukuruz vruć! 'Lujo dragi Isus ti je već pomoga kad ti je pamet stvorija. Dositi se i uzmi praljak i na nj natakni kokuruz.'

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2020., četvrtak


Pustio si da pred dušmanima uzmaknemo, i opljačkaše nas mrzitelji naši. HIiM

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.51 sati Ma zašto, zašto je moja Alkarica - Gospa Sinjska, koja je godinama uza me bila po državama, gradovima i kontinentima, suzu nada mnom pustila ('puno lipi stvari'). Kojom volju mi dala za sve izdurat. Znam da krepost nije mogla izmamit suzu njenu. Samo, ah znam raspetost (RBK) je mogla. Oh slatko drvo, slatki čavli = slatki jauci, slatki prijelomi, upale i izdaje, arlaukanja, i krađe. Oh hvala ti hvala Krěste a i tebi Alkarice što je opet predivan cvijet proklijao iz najmuljevitijeg mulja. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.41 sati Oćemo li ajduče Andrijica, svi didi pradidi našu vlašku, ajdučku? 'Oj ja san dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice'. Bi'š te eto Alkarice.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.04 sati O hvala Ti hvala Isuse i tebi majko Alkarice hvala što je i danas Zdravomarija pala pred slikom Gospe Sinjska pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom. I danas je uslijedio kao i svaki put poticaj: haj na web Isusova ovco. Ohoj ružno li bi bilo kad bi Isusova ovca klonula. Tolike godine raspeta (RBK = raspeta na bolesničkom krevetu). Znala je to i moja Alkarica pa mi je još 2005 hitila 'puno lipi stvari'. A i posla mi je moje Pečnik-ove, meštra Splicu, dobrotvorku Hercegovku, a i njegovatelja Anđelka. Ne neću klonuti s tolikom utjehom sve se da izdurat. E danas dvostruka hvala Gospodinu. Od četiri je tu njegovateljica Jadranka. A večeras meštar Splićo poduhvaća urađivat Isusovu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Alkarice, Gospe Sinjska i Vlajino draga. Hvala što si nas naučila da pravo pobožan znači okretan biti. Zato i jesu tvoji vlaji snalažljivi.

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Za ispravno jedriti životom - potreban je vjetar Duha Svetoga ali i snalažljivo kormilarenje.

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.42 sati A što? Svoje zvanje imam? Svojim poslom se bavim. Nigdje mi se ne žuri. Uredno i smireno svoj život živim. U vjeri živim, dobru se nadam. Sav život mi je posut laticama ljubavi. I sad te pitam ca mi faliii??? Ha, to miganje nogama je marginalna stvar. Evo baš smo imali svetu misu. A sad sam u sobi - gdje đinasticiram (na motomedu). I tipkuljim (na mob) ovaj 'Glas iz krpa'. E i? Pa prije svete mise pala je uradba one druge ruke od maestre Marte. A večeras će pasti potpuna i cjelovita uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Kažem vam ovo je život posve nalik na puninu života. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.34 sati Vidi ti vidi djed moga pradjeda isto Luka Rađa glavar Ogorja bio je obaviješten da uhvati velikog hajduka Andrijicu Šimića. A i Andrijicu i Luku sad ću u svetu měsu da im Gospodin dadne kako koga dopada. Primi Gospodine sve one koji su dali Tvoju ovcu. Daj da Ti hvalimo i slavimo Bože naš. Amen!

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


20. XII. 1870. Obavijest 'Glavaru Ogorja Donjega' Luki Rađi (obavještavaju ga da treba uhvatiti hajdučku družinu na čelu s 'nikim Šimimćem'. 'Veliki je dar određen tkobi uhvatio mertva ili živa gore napomenuta Šimića a također i njegovu družinu.' (Luka Rađa = djed pradjeda, Preuzeto: www.jimradja.com)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #


2. VIII. 1874. Sklapa ugovor sa Jakovom Odak pk. Ante (iz Bračevića) oko dijela na mlinu. (Luka Rađa, djed pradjeda, Preuzeto: www.jimradja.com)

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.34 sati 'Dođi, dođi Gospode. O dođi Gospode!' E al' i ti dođi, klekni i reci kako stvari stoje. To je najkraća škola duhovnog života. Dakle, svi mi trebamo Gospodina, ali treba i On nas. Na nama je da: dođemo, kleknemo i zamolimo. Kad to učinimo i primimo obilje darova od Gospodina. Spontano se u nama javlja potreba da hvalimo i slavimo Gospodina Isusa a majku Mariju primjereno častimo. Krenimo tako u ovaj dan (četvrtak, 16. 1. 2020.) da po nama svuda i svima odsijeva: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, molim te hajmo Isusu 1. Doći 2. Kleknuti 3. Reći da nas potakne na realizaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.40 sati Eh njegovateljica 'LJ' me još nije ubacila u 'krpe'. Sad će ona: hops! Ma baš sam pogledao tv-dnevnik. A prije toga je Bogu hvala pala 'prva liga' uradba Isusove ovce od meštra Spliće. Ne on nije kao što se potpisuju neke Isusove ovce: 'prof. dr. sc. p. ...' Ne on to nije, nego on zna i voli svoj posa-o. On ga diše i Duha Božjeg udise. A one koje urađuje predaje Kristu Gospodinu. Zvuči nevjerojatno poslije njegove uradbe osjećam se pobožnije. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 17. 1. 2020. Gospodine danas u petak prvog tjedna kroz godinu spominjemo se svetog Antuna Opata. Imendan imaju: Antun, Ante i Antonija, U evanđelju slušamo da je izljev Tvoje milosti ovisan i o našoj dosjetljivosti. Ona četvorica su htjeli svoga bolesnika staviti ipred tebe. Ali to zbog nagužvanog mnoštva nisu mogli. Pa su se dosjetili otvoriti krov točno povrh Tebe. Pa su ga spustili. A Ti si ga naravno ozdravio. Molimo prosvijetli nam pamet da shvatimo nama i našim bolesnicima samo Ti možeš pomoći. A na nama je da se dosjetimo sebe, i nama povjerene Tebi primaknuti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 2, 1-12)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.33 sati A hajmo na posa-o. Rađa, rađa ona je nešto vridno. To su tuvili u glavu ovci. Ma ona je postala radilica kako spada tek kada je susrela Isusa. Evo na današnji dan kada jedan član naše kuce preko Mirogoja partija u Diku Nebesku - p. Ivan Fuček. Hajmo uraditi večernje 'Razmatranje uz mob' - radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. A šta'no kaže evanđelje (četvrtak) Aha to ono što je najvažnije za dobit Isusa što nam treba. Kao prvo: Isusa treba ganuti. Tada nema što nebi za nas učinio. E ali kako ganuti Isusa? Sve piše, onaj gubavc: 1. Dođe 2. Klekne 3. Zamoli. Eto to je uspjela molitva! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo aj dotraj goveda s Klačine već su se napojila!' Ajoj dide nemoren! 'Dodajde mi šćap - sam ću!' Ajoj nemoren. 'Ti ništa nemoreš?!' E dide od tebe san čuja da triba ganit Krista kralja.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A baba Jako ti se na svog milu ganeš ki dragi Isus na gubavca kojeg ozdravi. A ti za me ispečeš kukuruz u ognjišću. 'E Lujo još kad bi te mogla volit ki dragi Isus.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.01.2020., srijeda

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Bog neće uvesti u 'tamnu noć' dušu koja nije o vrsna u ljubavi. (Ivan od Križa: ‘Tamna noć’)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ivan Krstelj kaže: 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom.' A Duh Svetě mu signalizirao da je Isus taj koji dolazi. Duh Sveti sve zna. Želi pomoći i tebi. Samo zavapi: o dođi Duše! (knev 2a kg)

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.34 sati Ah, pa sad i ako napišem nešto nepromišljeno. Krivica nije na meni nego u ovim tehno stvaričama s kojima se guštam družiti. Čini se najstvarnije da me vrijeme pregazilo. A to je isto kao da me zemlja prekrila. Vidim ta mlađarija koje me oduševljavala i nadahnjivala urnebesno je uznapredovala u oduševljavanju i nadahnjivanju. Oni koje sam bio poslan predvoditi više ne mogu ni slijediti. Ah mladosti moje lijepa mladosti! Sada starček raspeti (RBK) - na pragu sam vječne mladosti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska baš ti hvala što si tolike milosti si nam dala. A kako ne bi kad vidiš da svit Svilaju prilazi za doć tebi.

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.55 sati  Divno je divno to kad padne Zdravomarija naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce ispred Alkarice. Poslije koje uslijedi nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco. A što? Naša pastirica je od Gospodina obdarena i za pjesmu na svetoj misi, i za tehnički namjestiti radio. A i duhovno je to čeljade. Baš se u Zdravomariji sjetila i p. Fučeka koji će oko tri preko Mirogoja u Diku Nebesku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ako ganeš Isusa sve će za tebe učiniti! A ganuti znači: 1. Vidjeti 2. Doći 3. Kleknuti 3. Reći

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.32 sati Ah, ma zaradi čega mi je ostao nepovrijeđen sustav za zapisivanje tekstića s mogućnošću da dođe do najzadnjeg i najskrivenijeg čovjeka na web prostranstvu. E što ja to trebam reći svima? Premda mi se čini… Ali sada ću uraditi preglednik dana 'Glas iz krpa'. E i sto ima? A ima, ima, pustimo sada 'puno lipi stvari'. Ali lipo je i ovo svakodnevno. Prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A ta ovca sve radosna večeras iščekuje potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. A k tomu treba dodati da sam sa svoj na svome sa svojima, svojim poslom se bavim (trenutno đinasticiram na motomedu). Imam svakodnevno svoju svetu misu. I sad te pitam ća mi fali? 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Doći će vrijeme kada će Krist ući u srca i umove ljudi i čitavih naroda. Doći će vrijeme kada će ljudska usta s poštovanjem izgovarati Njegovo ime, ali i onu molitvu koju je On sam naučio svoje učenike: molitvu Ocu. U tim je sažetim riječima, koje danas ponavljaju milijarde ljudi na cijeloj zemaljskoj kugli, prevedena na jezik molitve čitava Radosna vijest." ('BIT I SMISAO KRŠĆANSTVA' - Karol Wojtyla - SVETI IVAN PAVAO II.)

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Postoje časovi kad vjera naglo utrne, kad se ugasi sunce i nastane duhovna noć. Spas je u tome da mislimo kako sunce nije utrnulo nego zašlo, otišlo drugima da bi se ujutro opet k nama vratilo. Noć se svladava samo vjerom u jutro. Za ljude misli i vjere ostaje samo tajna: kako je moguće ne vjerovati a živjeti?" (o. Ivon Ćuk)

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.19 sati Hajmo uradit kratko sabranje uz mob prije svete mise. Oho danas je sveti Mavro. Sjećam se Mavra Dolčića skupa smo radili u sjemeništu na Šalati. Vruće smo se nadali da će i on biti Isusova ovca. Ma je čini mi se uteka u fratre. Ah, dobar i drag čovjek svi su ga voljelě. Mnogo je učinio za tadašnje sjemeništarce a današnje svećenike. U ovu sveti mi donosim i njega i sve njegove. Da svi mi koji smo Gospodinovi činimo: sve na veću slavu Božju. Amen!

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Biti mi daj!


Oduvijek sam volio mjesečinu.
U njoj se sve stvari čine
u isto vrijeme da jesu
i kao da nisu.
I sebi sam tako izgledam:
da jesam
i kao da nisam.
I kad mislim da jesam,
skoro da želim da nisam.
Jer - jao! - ja koji jesam
više sam onaj koji nisam.
I moglo bi biti da k Bogu dođem
kao da jesam,
a on će mi reći da nisam.
A tada -bolje bi bilo
da nije me bilo.
A kada mislim da nisam,
bude mi žao,
jer volim da jesam.
O kako je dobro: biti!
To možda i ne znam pravo,
već samo slutim
kako je dobro: Biti!
Jer - i ovo malo što jesam
dok nisam,
kako je lijepo biti.
O, Ti koji jesi
i nikad nisi!
O, daj mi, Dobri,
biti mi daj!
Da jesam i samo jesam!
Vječno i zauvijek jesam - u Tebi!
O ti koji jesi:
Biti mi daj! (fra Bonaventura Duda)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati Ah, dar Gospina krunica uz HKR dar... Za to i sve ostalo zahvalan uplovljavam u ovaj dan (srijeda, 15. 1. 2020.). Spreman širiti po svuda i svima začetnika sreće - Isusa. Hajmo to činiti zajedno: hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Odijevajmo sa: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Laku noć Isuse.. Sutra ću ti opet doć. Jer sa tobom i u tebi. Uvijek imam mir u sebi.
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oj Ogoraně su kršćani kako spada. Nediljon ne rade drugin danin obave sta in od nedilje ostane.

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ima smisla kljokati te porukama: realizirajmo SPC = RKC = SPC Sve ako i ne uspijemo pridružit ću nizu mučenika za to djelo. Od srca p. Luka, isusovac

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.53 sati A eto na kraju dijela dana koji spada na karijolu, uradit bi valjalo sad iz 'krpa' 'Razmatranje uz mob'. Ma volim se igrat sa ovim slovcima. Tu se po svoj prilici radi o urednoj ovisnosti. A čuj godinama su pisana, čitana… Eh da sam ih još naučio slagati pitke retke... Ali dobro... Nego da kažem i večeras je pala potpuna i cjelovita uradba meštra Spliće na Isusovoj ovci. Zapravo mogu kazat da me je urađiva sam Gospodin Isus Krist služeći se rukama, nogama i znanjem meštra Spliće. Uradba je odisala svetošću. U totalu spiritualno - fizikalna. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 16. 1. 2020. Gospodine danas smo četvrtak, prvoga tjedna kroz godinu. Liturgijski je svagdan, i imendan onima koji se zovu: Marcel, Oton i Mislav. U evanđelju slušamo: 'U ono vrijeme dođe Isusu neki gubavac, klekne i zamoli: 'Ako hoćeš možeš me očistiti!' Ganulo što Te je ovaj gubavac: primijetio, došao k Tebi, kleknuo i rekao što mu treba. Učini si mu ono za što Te molio. Gospodine Ti znaš i naše potrebe, gani se i nad nama i učini ono za što Te molimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 40-45)

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.48 sati E hajmo krenut sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob' Skromno se nadam da će to biti urađeno prije nego dođe radoiščekivani meštar Splićo. A za to uraditi valjalo bi trunku bacit oko na evanđelje (srijeda) ... Evo ovako se prave stvari cine. Kad činiš nešto iz zahvalnosti Gospodinu ta su djela za pamćenje. Jer ako čini jer te netko prisilio - od toga ništa. Pa ništa ni od toga što radi za novce. Da je netko prisilio Nikolu Teslu da izmisli neto što će rasvjetljavati cio svijet. Tesla nikad ne bi izmislio struju. (Vjerujem da nemate problema sa ovim pojednstavljenim govorom.) Shvaćate što želim reći? Samo oni koji su poneseni zahvalnošću čine nešto vrijedno za ovaj svijet. Eh Splićo još nije došao. A tek je 17.10 sati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo slušaj mile lipoj reć vala lipa kad ti se učini dobro. Al' još lipše kad te riči zaminiš svojin radon - tako to čine vojnici Kristovi.' Ha, dide ko će te stić?

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma baba Jako nisan te nikad pita zaštos' ti tako dobra naprama meni? Al' san ja za te išta učinija? 'Lujo vala tebi jer moren priko tebe davat valu dragom Isusu.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2020., utorak


26. IV. 1850, račun od poreza na stoku: 4 vola, 1 svinja, 22 koze, 10 jaradi, 51 ovce. (Luka Rađa - djed pradjeda!)

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pogledaš dijete nasmiješi ti se, pogledaš odraslog on pomisli - ovaj nije normalan.

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Nemam riječi da kažem koliko nemam riječi koliko sam ti zahvalan! 'Bilo bi dobro da tu vrijednost na nekoj banci promijeniš u domaću valutu.'

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oh Alkarice, o majko, Gospe Sinjska mila svojom suzom si mnoge rodila. Za vsaku dobru reč kaj reći si mi znala od vseg ti srca fala!

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.32 sati Oah, bila je bila... I danas je bila naša pastirica s. Natalija i pred Alkaricom rekla Zdravomariju skupa sa Isusovom ovcom. A naravno uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Pa od četiri je uz nas njegovateljica 'Lj'. Ma raduje me vedrina i optimizam naše pastirice s. Natalije. A sam sam vedar i optimističan jer večeras će biti uradba meštra Spliće. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Hvala lipa! Od srca p. Luka
Samo naprijed: SPC = RKC = SPC

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospodin daje smrt i život, ruši u podzemlje i odande diže. 1 Sam 2.4-8

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Feliks iz Nole, talijanskog grada u blizini Napulja. Rodio se početkom III. stoljeća u Noli, kao stariji sin Hermiasa, umirovljenog vojnika iz Sirije. Nakon očeve smrti prodao je veći dio imovine i zaradu podijelio siromasima. Za svećenika ga je zaredio biskup, sveti Maksim iz Nole. Kad je Maksim pobjegao u planine, kako bi izbjegao progonu cara Decija, progonitelji su uhvatili, mučili i bičevali Feliksa. Prema legendi iz tamnice ga je oslobodio anđeo, kako bi mogao pomoći bolesnom i napuštenom biskupu. HIiM

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.37 sati A dalje? Isto đinastirajući (na motomedu) u sobi mogu kazat koju za 'Glas iz krpa'. E prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci je uradila maestra Marta. A spomenutoj ovci večeras će doći tiho kao Dock Holiday i uradit je u totalu potpuno i cjelovito! Pogađate radi se o meštru Splići - koji je došao na intervenciju babe Jake njenom mili. Bog ga blagoslovio! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.30 sati Evo sada u sobi đinastirajući (na motomedu) kazat valja da smo do malo prije bili u kapeli i imali svetu misu. Koju nam je predvodio mnogim krepostima urešen naš minister p. Stjepan Bešlić. Štola je bila zelena. Gospodine molimo Te usliši naše molitve. Amen!

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati 'Što ti imaš sa nama? Došao si da nas uništiš.' Umukni! Iziđi iz njega! I crtaaa! E tako treba takvima! Nikakvo zlo nema šanse pred Kristom. Kako da opstane noć kad grane Svjetlo?! A sada pođimo kao sunčani dan u ovaj utorak (14. 1. 2020.) paleći Svjetlo gdje vlada tama. Od srca hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. Tako da se posvuda i svima razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Poruka ramske djevojke mučenice Dive očuvana u čistoći kamena u društvu munja i orlova - Zlo u mraku ima oči, a na svjetlu oslijepi. Dolazi se pješice, odlazi s krilima. Sve se ostavi netaknuto i sve se ponese. Zauvijek!" (fra Mijo Džolan)

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


20.07 sati Ha, ovo volim, ovo je dobro. Ne znam o čemu bi ali o nečem bi se dalo. Haj krenimo sa još jednim 'Razmatranje uz mob'. Opet i opet sam impresioniran nad činjenicom da premda sam čitav 'žbljak' sustav zapisivanje tekstića i za zadnju i za najskriveniju osobu na web prostranstvu ide tako laganica, nonšalantno. Kao da imam što reći.... Gospodin izvodi nešto svoje izvodi. Ah da, i večeras je pala više nego dobra uradba meštra Spliće. Ma tako mi je sve prihvatljivo i shvatljivo od njega. Tip je kopija prijatelja Trišnje sa Kmana. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Svělaja me rodila, kamenom odredila. Čatrnje, komaštre, divlji pasci i zmije moj su svijet. Svilaja me rodila kamenom odredila. Trub-trub-trub...

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, znam čim ti poruka stigne: ah evo ga opet! Nemoj tako molim te nego učini sve da krene realizacija: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 15. 1. 2020. Gospodine danas u srijedu, 15-tog siječnja, prvog tjedna kroz godinu. Liturgijski je svagdan i imendan onima koji se zovu: Mavro i Stošija. U evanđelju slušamo kako je divno postupila Petrova punica nakon što si je ozdravio od ognjice. Evanđelje kaže prihvatio si je za ruku i pusti je ognjica. A ona je sebe odmah stavila u službu bližnjima. Posluživala je ukućane. Tebi je Gospodine iskazala zahvalnost brinući se za svoje bližnje. Oprosti što smo slijepi ugledati koliko za nas činiš. Primi naš današnji rad, žrtvu i djela ljubavi kao našu zahvalnost Tebi za sve. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 29-39)

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.25 sati Aha, sprovod p. Fučeka je u srijedu, 15. 1. 2020. u 15.00 sati tu na obližnjem Mirogoju. E pa ovo je dobro rješenje mi starčeki na Fratrovačkom brijegu smo predvorje Mirogoja. Hoću reć predvorje Dike Nebeske. Ovdje smo na šminki je tamo ćemo biti vječni mladići. A ovo je ono uobičajeno večernje 'Razmatranje uz mob' radosno iščekujući uradbu meštra Spliće. Valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (utorak) i reć koju. Evo nas! Nije lako biti dobar. Jer uvijek imaju neki kojima ćeš smetati. Koji će ti kao ovi Isusu: 'Što ti imaš s nama? Gledat će te uništiti. A što? Pa mučeništvo je odlika pravih ljudi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Slušaj Lujo tribaš znat da Kristov vojnik nije kako vitar pune. On zna svoje i samo, drito. Zaraj toga će navuć na se une koji ga neće volit.' A dide nije se rodija ko bi svakom ugodija.

- 07:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Prigni u uvo Lujo da ti baka ništa kaže! Nemoj se mile prikoviše brigat ako nemoreš sa svakin bit na lipe.' Baba Jako baš san s didom o tomen: nije se rodija ko bi svakom ugodija.

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.01.2020., ponedjeljak


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oj grlo moje poda falu Kristu raspetomu ko će komu nego svoj svomu. Oja noja oooj!

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dižimo se Gospa zove treba zidat Božji dom,
Gospa traži vitezove našom dragom Hrvatskom.
U srcima milijuna velik znak će opet sjat,
Gospa će milosti puna novom svijetu Boga dat.
(p. Mijo Škvorc)

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.31 sati Aha ipak je tako. Ljubav je uvijek uz nas. U obliku ovisno o prilikama u kojima smo. Uvijek je ista: liječi nas.

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska, Alkarice mila, čuje se: Što ti imaš s nama? Vide se: tvoje raširene ruke' Hvala Alkarice draga tvoje su ruke naš spas.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.59 sati Bon-bon, bonbončić je bio! Pala je uobičajena Zdravomarija pred Alkaricom naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. Uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco! Baš mi je drago! Baš se veselim od četiri je uz nas je njegovateljica Jadranka. A večeras dolazi meštar Splićo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što ti imaš s nama?! Nemam niti želim imati posla sa Zlim!

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji sveti zaštitnik je Hilarije, biskup Poitiersa (Saint Hilaire de Poitiers), starokršćanski teolog i crkveni naučitelj. Rodio se oko godine 300. u galskom naselju Pictaviumu, današnjem Poitiersu, gradu na zapadu središnje Francuske. Sin bogate poganske obitelji, završio je najviše škole, oženio se i imao djecu (među njima i kćerku Abru, kasnije redovnicu i sveticu). Kad je dobro upoznao Sveto pismo, krstio se zajedno s obitelji i postao vatrenim kršćaninom. Za biskupa je izabran oko godine 353. HIiM

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.36 sati Ah, ako ne ide ona: mislim dakle jesam! (A ne mislim jer sam udren u glavu). Onda može ova: đinasticiram (na motomedu) dakle jesam! To činim sad poslije svete mise koja je bila za p. Ivana Fučeka koji je bas lipo partija. Fino se pričestio pa Adio! Ćao-bao! E valja kazat za 'Glas iz krpa' da prije svete mise maestra Marta uraděla onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu večeras poduhvaća, u maniri Dock Holideya meštar Splićo. Doista je tako očigledno koliko je spomenuta ovca dragocjena Gospoděnu kad joj je poslao njega 'čovika i po'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uzet ću čašu spasenja i zazvati ime Gospodnje.Ps 116

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- …Parer evo jedan bonbončić! Od srca…
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.42 sati Naš napose dobri Anđelko je za karijolu zgrabio ovcu. ... A sad tu ovcu i p. Hanga liftom spušta u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Spasitelju naš spasi nas od nereda, stihije, smotanosti. Daruj nam red radi kog i jesmo redovnici Isusove ovce. Udalji od naših samostana svaki nered. Molimo Te udijeli nam milost uredno živjeti. E ovu misu ću reći za p. Ivana Fučeka koji je jučer nakon sto se pričestio partio. Gospodine primi njega i sve nas u svoj naručaj. Amen!

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, Evanđelje kaže: 'Obratite se i vjerujte evanđelju.' A to za nas znači: krenite sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.15 sati Eh, samo znam da me 'osamdeseth' u Zagrebu ostavio SKUC (= studentski kulturni centar) Taj centar je držao 'student servis' preko kog su studenti mogli dobiti zaposlenje (fizički neugodno ali dobro plaćeno) Isusova ovca tada samo ovca, tih godina je preživljavala radeći po Žitnjaku treću smjenu. A one 1983.radila je u računovodstvu 'Libera' kad ovci šapnulo (21. 4. 1983.) u srcu: hajde Isusu. Eto tako to o SKUC-u o ovci i Isusu... Hajmo u ovaj ponedjeljak (13. 1. 2020.) hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tko i što je to SKAC?


- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, Evanđelje kaže: 'Obratite se i vjerujte evanđelju.' A to za nas znači: krenite sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Hajmo! Od srca p. Luka, isusovac
- Luka, izdrži. Hvala Ti na podršci!!! SPC=RKC =SPC!!! Polako napredujemo ka položajima za dejstvovanje!!! Hvala ti što si mi pisao. AMDG Tvoj ...

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati A jesam li izbrevijario svoje redovničko. Nema ovo bi, ono bi… Nemoj sebe zavaravati da tako bilo ispravnije. U to si se uvjerio da najispravnije u ovakvim konfuznim stanjima drito i na web! Ma hoću vam reci da mi je milost bila biti s p. Fučekom. Ne tek što su nam sobe na istom katu, ne tek što smo istoj kući i provinciji. On je čovjek koji je od života nešto napravio. Uzor svima nama ambicioznima. Visoko je nadmašio ideal 'pet komada' (ili djece, ili napisanih knjiga, ili pokrenutih projekata). Pokoj mu duši. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 14. 1. 2020. Gospodine danas u utorak, prvog tjedna kroz godinu, kad imendan imaju Feliks i Srećko, u evanđelju slušamo o Tvom nastupu u Kafarnaumu. Govorio si kao onaj koji ima vlast, a ne kao njihovi pismoznanci. A onda Ti eto čovjeka nečista duha, povika: 'Što ti imaš s nama, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas uništiš?' Tako je to Gospodine gdje se Tvoja riječ sluša nečisti duh muti i zbunjuje, želi odvrati ljude od Tebe. Molimo Te po svim mjestima i skupinama po kojima sabiru Tvoji vjernici zapovjedi nečistim dusima da umuknu i odstupe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 21-28)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.42 sati Đinastirajući (na motomedu) slušam sa tv o 'pam-pam' (Lovrinac) u Splitu. Ma isto vjerujem da tip nije bija đana sa Kmana. E a za večernje 'Razmatranje uz mob' valjalo bi bacit oko na evanđelje (ponedjeljak) i reć koju. ... A to je ono kad čuješ i shvatiš da se tebe tiče što Isus govori: 'Obratite se i vjerujte evanđelju!' Onda se ostavlja: ili ako bacaš mreže ili ih krpiš, ili bilo što drugo radiš i ideš Gospodinu da Ga pitaš: što mi je činiti da baštinim život vječni. Odnosno: Što mi je činiti da se obratim? E najčešće Gospodin ne traži da promijeniš posao ni mjesto stanovanja, ni ljude s kojima sam. Tek treba promijenit svoj pristup svemu tomu. Treba shvatiti Gospodin koji me je smjestio u sve to ima i rješenje za sve zagonetke i probleme. Tipovi sa Kmana to rade tako što se hite u naručje Gospodinu i kažu: Ti sve znaš! Znaš da sam tup za takve zavrzlame i zato: Vodi kud hoćeš me! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo pamet u glavu, vojnik Kristov je reka ić samo za Kristom svojim kraljom. Bud pravi idi i onda kad ti se neiđe.' Aha dide kad me zlo nas pokušava odvratit.

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo dragi Isus je reka najprvim svojima: Ajte za menon i učinit ću vas ribarima ljudi.' Menij reka: 'Aj' za ovcon i tvoj mile biće Isusova ovca.' Eh baba Jako iđeš ti i za dragim Isusom.

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2020., nedjelja

Preminuo p. Ivan Fuček


Poštovana subraćo,
U isusovačkoj zajednici na Fratrovcu, danas oko 12:30 preminuo je blago u Gospodinu p. Ivan Fuček, u 94. godini života, 76. godini redovništva u Družbi Isusovoj, i 65. godini svećeništva. 
Budući da je nedjelja, termin sprovoda znat ćemo tek sutra. 
Počivao u miru Božjem!
P. Dalibor Renić S.J.

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.45 sati Ufff, noktići će ipak platiti svoje. A to je drastična osuda za Isusovu ovcu. Dok noktići one druge ruke plaćaju svoje, 'zlatni palček' bi trebao na mob otplesati nešto pitko. Pa ti, kom je oko palo na ovo, ne zamjeri. Ali zbilja zavidim p. Fučeku, jer znam da bi trebao prispjeti tamo gdje sam 2003. bio dva mjeseca. Ah, to je ono 'gdi je lipooo', ah... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.20 sati Il' je živ, il', poluživ, il' se ćini mrtav. Kao sada nama p. Fuček, kad smo se spuštali u aulu. Ha, ća je život vengo fantažija. Kod nas, Isusovih ovaca, ima samo život, ali ŽIVOT, i vjerujem da je sada p. Fuček tamo 'gdi je lipooo'. A i nama: mojim Pečnik-ovima i Isusovoj ovci je lipo ovdje u kućnoj auli. Kavu su pripravile i donijele. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Eh, ne znam, hoće li noktići platiti svoje. Ali znam da ćemo pokušati u Solin ćuti moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Gospe Sinjska, Alkarice mila samo si ti ona koju hoćemo slijediti jer samo ti ćeš nas Isusu dovesti.

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.20 sati E danas je trunku kasnije nego obično pala Zdravomarija naše pastirice i Isusove ovce jer je pastirica bila zapriječena. Naravno uslijedio je poticaj i danas: haj na web Isusova ovco. E baš sam saznao što je zapriječilo pastiricu: p. Fuček je je oko 13 sati 'partio'. Osobno mislim tamo 'gdi je lipooo'. Bio je dobar čovjek i toliko je dobra učinio. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i Svjetlost vječna svjetlila njemu. Amen! Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Koga si odabrao slijediti onako ti je kao i njemu. Samo Isus Krist ěma pravo reći: hajde za mnom!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.23 sati 'Malo natrag! E sad je dobro!' Tako sam rekao našem Anđelku kad me je stavljao da đinarticiram (na motomedu). E a baš sam bio sa mojim Logarušićima u kućnoj auli. Ha, molim te žena od Dragana Mira je najbolji radnik u Hrvatskoj. A ma oni su najbolji bračni par u Hrvatskoj to je definitivno. Samo treba da neki tv napravi emisiju o mojim Logarušićima. Neka se zna da se voli Hrvatska kao Dragan i Mira Logarušić. Oko mene Isusove ovce samo neki uspjeli ljudi. Evo danas poslije podne Isusovu ovcu će obaći dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Ma zbilja svi ovi ljudi potiču mene Isusovu ovcu da svojim blejanjem obogaćujem ovaj svijet, da tu bude kako spada: bleee... 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.39 sati 'Hoćemo li?' Rekao je naš napose dobri Anđelko... A već sada liftom spušta p. Hanga i karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom. Pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh o Gospodine daj da Te više ljubimo kako bi smo jedni druge više ljubili ili bar smireno podnosili al' nipošto mrzěli. Evo Gospodine na oltar Ti donosim osobite darove koje si dao Svojoj ovci: meštra Splicu i moje Pečnik-ove. Daj im biti uz ovcu Tvoju dok na učine ono za što si ih poslao Svojoj ovčici. Svetu misu nam predvodi p. Lozuk. A na misu su vidim došli i moji Logarušići (Dragan i Mira). Neka bude sve na veću slavu Božju. Amen!

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KRŠTENJE ISUSOVO Mt 3, 13 - 17 (Rim, 7.1.1996.)


Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan Ivanu da ga on krsti. Ivan ga odvraćaše: “Ti mene treba da krstiš, a ti da k meni dolaziš?” Ali mu Isus odgovori: “Pusti sada! Ta dolikuje nam da tako ispunimo svu pravednost!” Tada mu popusti. Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj. I eto glasa s neba: “Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!”[Mt 3, 13-17]
- Sva evanđelja ga spominju jer je teološki zanimljivo.
- Ne znači da je Isus stvarno trebao krštenje.
- Isus svojim krštenjem stvara blago za naše krštenje.
- Njegov život je uokviren dvama krštenjima: ovim, i onim na križu.
- Otkupljenje se zbiva cjelim njegovim životom. Vrhunac je na križu.
- Vidimo da: na se uzima naše grijehe, pritjelovljuje nas Ocu, opskrbljuje nas Duhom Svetim, omogućuje da budemo ljubljena djeca Očeva u kojima je sva njegova milina...
- Krštenjem mi ulazimo u to bogatstvo. Postajemo sinovi u Sinu. No tek kad povjerujemo u blago krštenja mi postajemo stvarni uživaoci tog blaga...
- Put je kao i Isusov:
- veći dolazi manjemu
- staje u red s nižima
- rezultat: otvara se nebo, Duh dolazi, Bog nam izjavljuje ljubav...
Ovdje također imamo objavu Trojstva
*
- U dva stara rukopisa (Vetus Latina) u ovom je tekstu bio umetnut apokrif: “I kad se on krstio, zasjala je iz vode silna svjetlost tako da su se svi nazočni prestrašili”
- Duh koji je lebdio nad vodama prvog stvaranja ovdje se pojavljuje u predigri novog stvaranja. On s jedne strane pomazuje Isusa za njegovo mesijansko poslanje te će ga odsada voditi, a s druge strane posvećuje vodu i pripravlja kršćansko krštenje, kako su kasnije razumjeli Oci.
*
Veličina je otkriti veličinu drugoga; ne biti nad drugima po onom što nam je i onako darovano da time drugima služimo na taj način da oni budu sretniji zbog našeg dara.
Isus je popustio srcu svrstavši se među one koje je silno ljubio, premda sam nije trebao biti u toj pokorničkoj koloni. Sve što slijedi bio je plod njegove čežnje: kad već nije mogao zbog njihova grijeha biti sasvim kao oni - učinit će da oni budi kao on, oslobađajući ih od grijeha.
Ljubav teži k sjedinjenju, solidarnosti, izjednačenju. Poljubac višeg snizi a nižeg uzvisi. Ljubeći drugog mi ga izdižemo, spašavamo. Bog je ljubav. Božja ljubav je spas čovječanstva. Svugdje gdje je ljubav tu je spasonosno Božje djelovanje. Darujući ljubav drugome, daruješ mu život koji nam je Bog pripravio svojom ljubavlju sve do smrti, smrti na križu. Zato svaka prava ljubav raduje spašavajući i oslobađajući. U ljubavi nam se nebo otvara i čujemo Božji glas da je ljubav njegova milina po kojoj smo mu sinovi.
----
Isus je tražio da ga Ivan krsti kako bi se “ispunila sva pravednost”. Pravednost je u tome da Isus kao Janje Božje uzima na se grijehe svijeta.
Ovdje se zbiva: objava Isusa, početak njegova poslanja, najava našeg krštenja
“Danas je Krist ušao u korito rijeke Jordana, da opere grijehe svijeta. Sam je Ivan posvjedočio da zato dolazi kad je rekao: Evo Jaganjca Božjega, evo onoga koji oduzima grijehe svijeta. Danas je sluga primio Gospodara, čovjek Boga, Ivan Krista. Primio ga je da primi oproštenje a ne da ga dade. ... Danas je Duh Sveti u liku golubice lebdio nad vodama. Kao što je nekoć za vrijeme Noino golubica javila da je došao kraj potopu, tako je i ova navijestila da prestaje brodolom svijeta.” (sv. Petar Krizolog, Brevijar, sv. I, str. 404)
Isus je došao k Ivanu i od njega primio krštenje. Koliko nas to mora ispuniti divljenjem! Beskrajna rijeka koja ispunja veseljem grad Božji bila je oprana ograničenom vodom. Neobuhvatini i neograničeni Izvor iz kojeg izvire život svih ljudi bio je poliven s malo obične vode. ... Ovo je moj ljubljeni Sin. To je onaj koji je gladovao a mnoge tisuće hrani, onaj koji se umarao a umorne odmara, onaj koji nije imao gdje glavu nasloniti a cijeli svemir drži u ruci, onaj koji je trpio a sve bolesti liječi, onaj koji je bičevan bio a svima daje slobodu, onaj čija su rebra probodena a Adamovo je rebro zacijelio.” (sv. Hipoit, Brevijar, sv. I, str. 411)
“Posvetio je izvore voda i ljudske je duše prosvijetlio. ... Danas su zemlja i more postali dionici Kristove milosti, a cijeli je svemir preliven radošću.” (sv. Proklo Carigradski, Brevijar, sv. I, str. 417)
“Krist se krstio ne zato da se posveti vodom, nego da on vodu posveti i da svojim pranjem opere rijeku koju je dodirnuo. ... Kod Spasiteljeva krštenja sva je voda posvećena za naše krštenje, izvori su očišćeni za narode kojima će prinositi milost krštenja.” (sv. Maksim Torinski, Brevijar, sv. I. s.429)
"Krist se krsti, siđimo i mi zajedno s njime, da zajedno i ustanemo. ... Isus je izišao iz vode i cijeli je svijet zajedno sa sobom izdigao.” (sv. Grgur Nazijanski, Brevijar, sv. I, str. 445)

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Besjedu svoju šalje na zemlju, brzo trči riječ njegova. Ps 147

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati Plovi, plovi mala barka... I sada poslije Gospine krunice uz HKR uplovljava u nedjelju, 12. 1. 2020. A to je 'Nedjelja krštenja Gospodnjeg'. Dan je to kad imamo osobitih razloga hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo činiti tako! HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uvijek sam se pitao zašto je tako teško stajati na raskrižjima, posebno na raskrižjima gdje nema putokaza, nema znaka ceste s prednošću prolaza - na raskrižjima života. I sada kada se nađoh možda na najvećem raskrižju života, pritisnut i prožet težinom raskrižja, jedno mi divno biće reče: "Težina i mučnina raskrižja je u tome što ono ima oblik križa." Bijaše to za mene divno otkriće, divno poput uzdaha onih koji golgotski pate, ali znaju zašto pate. Hvala Ti, hvala Ti što je jedan upitnik manje u mom životu. (fra Ante Grbeša) S ljubavlju …

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni to što je Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek pristao na krštenje me potiče da te pozovem krenemo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 13. 1. 2020. Gospodine današnjim danom započinje uobičajeno liturgijsko vrijeme 'kroz godinu'. Danas u ponedjeljak, prvog tjedna kroz godinu u evanđelju slušamo o Tvom nastupu i o odazovu prvih učenika. Govorio si svima: 'Obratite se i vjerujte evanđelju!' Prolazeći uz Galilejsko more, ugledao si Šimuna i Andriju, bijahu ribari. I rekao im: 'Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi.' Od tada kroz stoljeća mnoga Tě zoveš a Tvoja Crkva rase i ostavlja i svijetao trag u povijesti svijeta i životima pojedinaca. Molimo Te: Gospodine zovi, samo zovi svi mi čeznemo nasititi se kraljevstva Tvoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 14-20)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.31 Auu njegovateljica 'Lj' kasni minut da stavi Isusovu ovcu đinasticirat (na motomedu). Haj šta je minut?! Zaboravljaš da te njegovateljica 'LJ' uvažava kao rođenog Zagorca, plemstvo Hrvatsko. ... Ha, dobro rođeni Zagorče a sada đinastirajući kaži koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. Jel' se ono treba osvrnuti na evanđelje (nedjelja). A e to je može se reci izvjesni teološki čvor. Isus se krsti? Zar Njegovom bitku išta može nedostajati. Zar On nije Bog? Zar krštenjem može postati savršeniji? Ne, ne Isus nista sebi krštenjem ne dodaje. On to čini onak'. Samo zato da nam pokaze što mi moramo činiti ako želimo biti Njegovi. I ovo: krštenjem je postao legitimni pripadnik svoga naroda. Jer kakav bi to on bio Židov a nije kršten. Zato jer je kršten mogao je javno nastupati i evangelizirati. Jer krštenje bilo kao viza kod Židova da bě te se uopće moglo uvažavati. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


: 'Lujo, tribaš znat da vojnik Kristov gleda uvik bit najmanji i najzadnji - undaj kakvi spada u očiman Krista kralja.' Dide, taki ki ti nima u cilom Ogorju, a ni Zagori.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako, men' ne iđe u glavu kako's ti tako kriposno čeljade? 'A Lujo, muke ti je bit kripostan, kad te dragi Bog stvori za ništa. Samo vidiš i kažeš da to znaju i drugi.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krštenje Isusovo (knev)


Krštenjem smo uplovili u istinsko blago Crkve. Isus, koji je blago Crkve, se krsti da nam pokaže što moramo učiniti da budemo Njegovi. (knev Krštenje Isusovo 1a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2020., subota


15.46 sati Hu, radak pitki kako nastaje? Zar išta poetičnije može biti, od Cvjetnjaka cijelog, od poezije... gdje sve pjeva, zanosi, potiče... Phuuu... Dođi Duše Sveti, pa ispiši Ti. Upravljaj 'zlatnim palcem' Svoje ovce, il' joj stvori novo srce, pa će znati i ona, aha... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh, Gospe Sinjska, Alkarice draga, velika si, velika, veća od svih ljudi, i makar si takva, sakrivaš se da se za te ne zna. Zato i jesi, Alkarice, moćna kraljica Neba i zemlje.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.14 sati Šuš, šuš, šuška mjuza na Cvjetnjaku našem dragom. A, ma 'sve nam cviće cvita' (baba Jaka). Auh, žamor ugodni škakljuca ušesa. Kava je na stol stigla, a oko stola moje Pečnik-ove i Isusova ovca. A sad... Što sad? Pa samo srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.57 sati Eh, a šta'š, danas nema naše pastirice s. Natalija, a nije ni pala uobičajena Zdravomarija pred Alkaricom. Ali, začudo, poticaj je tu: haj na web Isusova ovco. A što sad, kad zabundan, na Fratrovačkoj porti, čekam br. Matu da me prebaci u Palmu. Eh, to je vrijedna milost kao veći, staješ u red s nižima. A takva je i naša pastirica, veličanstvena osoba, a brine se za nas starčeke, Isusove ovce. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


12.13 sati A e uradija me je meštar Splićo. Zeru prije svete mise, ai posli me je radija. Ma svaka mu čast! Taj ima karizmu za urađivat Isusove ovce. A poslije dva slijedi Cvjetnjak i okrepljujuća cakula-bakula uz kavu sa mojim Pečnik-ovima. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Haj budě faca ti koji si viši stani u red s nižima.

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.59 sati Milost prije svete mise, sveta misa milost najizvrsnija, poslije svete mělost. Znači: prije svete mise Isusovu ovcu je uradija meštar Splićo koji će poslije svete mise najprije uradit p. Kosa, pa opet Isusovu ovcu. Bogu hvala i slava za ovakve kao meštar Splico. U Splitu ipak pravih ljudi ima. Amen!

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.00 sati A idemo nešto istipkuljiti na mob u ovo čudno doba kad sav normalan svijet hrr... A što se tu more? Kad te kamion pukne u glavu onda 'adio pameti'. Ma eto baš sam radostan što ću uploviti u ovaj dragi dan (subota, 11. 1. 2020) jer ću i ove subote imati susrete sa osobitim darovima Božjim. Prije i poslije svete mise bit će uradba meštra Spliće... Tu se nema što za reć... Po tom poslije dva na Cvjetnjaku okrjepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu... A to je ajuuu... U dan kao obično uplovljavam Gospinom krunicom uz HKR kako bi čitav dan mogao nastaviti hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno časti. Svima pozitvu odašiljati da posvuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evanđelje kaže da bi se dobilo od Isusa treba: doći, kleknuti i reći. Učinimo tako i recimo: potakni nas na realizaciju: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.45 sati Aha dobro je da postoji red: jesam li pogledao tv-dnevnik. Pa sam izbrevijario svoje redovničko. I onda prihvatio mob i i na nj tipkuljim 'Razmatranje uz mob'. U to je došao kućni minister, baš malo prije mi je p. Bešlić dao sitni džeparac za kavu na Cvjetnjaku. Da spomenem i večeras je meštar Splićo uradija Isusovu ovcu baš kako spada. Uradba je bila usklađena sa karizmom Isusovih ovaca. Ma sami vidite kvalitetno i sadržajno se živi i bez tog miganja nogama. Tako se živi kad imaš osigurane pretpostavke život koji si odabrao. A odabrao sam redovnički život. Što isključuje 'zbrda zdola' kombinacije. Imaš svoj red, svoje poglavare, svoju subraću. U svom samostanu si svoj na svome. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 12. 1. 2020. Gospodine danas je 'Nedjelja krštenja Isusova'. I Ti si se Gospodine Isuse krstio. Makar si Ti onaj blago kom smo pritjelovljeni krštenjem. Tebi krštenje nije potrebno ali prihvatio si ga iz ljubavi prema nama: da nam pokažeš što nam je činiti da budemo Tvoji. I zato da upijemo Tvoju gestu: Ti koji si veći staješ u red s nižima. Ti se krstiš i zato da budeš legitimni član svoga naroda. Hvala Ti što je i naš narod Hrvatski kršćanski. Molimo Te da se i mi svojim životom, radom i ljubavlju utkamo u vjekovnu borbu za krst časni i slobodu zlatnu u Hrvatskom narodu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 3, 13-17)

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.02 sati Vidi, vidi našao sam ključ kako nogama promigati. U evanđelju (subota) sve piše. Treba Isusu: doći, kleknuti i reći što trebaš. Eh sam problem je što ne mogu saviti koljeno lijeve noge. Hu, hu šala mala. A inače krenuo sam sa uradbom večernjeg 'Razmatranje uz mob'. Koje se nadam da će biti urađeno prije nego dođe meštar Splićo. E vidite ono gore je osvrt na evanđelje (subota) A inače fore i štiklece o tom evanđelju sam pokupio 'osamdesetih' od vlč. Ivančića u Selskoj. Oh, divan to svećenik. Smatram ga osobnim Crkvenim ocem. Od njega sam baš ali baš naučio moliti, samo šteta što premalo molim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojniku Kristovu je najglavnija molitva. Dođeš Kristu kralju, padneš prida Nj, i kažeš šta ti triba.' Ma dide istoj dobro da ne daje baš smista!

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo jesil' upantija šta vanđelje kaže? Mile ako si u kakvoj potribi. Unda dođi dragom Isusu, klekni prida Nj i reci šta tribaš.' Eh baba Jako to mi tako u Gospinoj ružarji i daje sve daje.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2020., petak


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


15.27 sati Eh raspet (RBK) biti je odvratno teško. Teško jer ništa te ne boli a neupotrebljiv si za skoro sve. Zdravlje za normalnog je biti sposoban da te se upotrijebi. Eh proizlazi da je bol raspetosti (RBK) biti neupotrebljen. Ovdje treba primijeti kako se Gospodin brine za svoju ovcu. Fino ju je instalirao ne web i može mišem skitati, bauljati i evangelizirati diljem web kontinenta. Ha, da poslao joj je i meštra Spliću. Koji unatoč što izvrsno radi tvrdi ne zna hoću li ikad nogama promigati. Njega mi je poslao to znam da se samo u Gospodinovu pomoć uzdam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Alkarice i Djevo mila hvala ti za tvog Sina - samog Boga si rodila. Koji kaže ako hoćeš molit: dođi, klekni, reci.

- 16:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.58 sati Aha i danas je pala Zdravomarija pred slikom Alkarice, naše pastirice s. Natalije s Isusovom ovcom. Po tom je uslijedio i nezaobilazni poticaj: haj na web Isusova ovco! Znači svima? Ha pa svi mogu znati da su kroz jutro uz nas starčeke bile: pastirica s. Natalija i njegovateljica 'Lj'. Premda nisam pitao pretpostavljam da će od četri ure uz nas starčeke Isusove ovce biti njegovateljica Jadranka. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pogled unutar crkve svetog Jure u Ogorju.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Ključ koji sve otpetljava, raskrinkava i otključava je: vidi, klekni, reci - naravno Isusu!

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.45 sati Eh kako draže ova slovca da se napiše nešto ljupko. A šta'š ovca može otipkuljiti tek blijedi preglednik dana 'Glas iz krpa'. Ma da znaš da je fascinantno kako je besprijekorno ostao sačuvan sustav za pisanje. U biti samo to funkcionira kako spada kod Isusove ovce. E da bar pitke retke slagati zna. Hej zar ne znaš da ti 'zlatni palac' omogućuje da imaš valjanu svetu misu. A zbog svete mise si i otvorio okice. Bog hvala što sam živ, živ, oživio. E valja spomenut da je jutros onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila maestra Marta. A večeras ta ovca radosno iščekuje uradbu u totalu potpunu i cjelovitu od? Naravno od meštra Spliće. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.28 sati Aha pravu riječ je iznašao sveti Luka: 'riječ Božja PUČE'. Idemo sad u kapelu na svetu misu izložit se pucnjavi riječi Božje. I dati Isusu da Sobom okrijepi ovčju narav pa da ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Oh Gospodine primi dušu Svoje ovce nikakvu i učini onakvom kakvu bi htio Ti. Primi sve prijatelje, znance, subraću, i 'kao subraću' i 'kao sestre' ovce Svoje. Sve nas približi k Sebi. I daj da svi htjeli ili ne, činimo sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.57 sati Oh, hvala Ti hvala Kriste što mogu opremljen bojnom opremom uploviti u ovaj dan (petak, 10. 1. 2020.) Suočiti se sa svim izazovima i zadacima... Gospina krunica, koju sam baš imao uz HKR razrješava i pobjeđuje sve. A meni, Tvojoj ovci Gospodine je cio dan hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Hajmo zajedno! Učinimo sve da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo svetoga Agatona, papu, rimskoga biskupa od 678. do 681. Rođen na Siciliji oko 577, Grk, sin pobožnih i bogatih roditelja, kao mladić bio je uspješan poslovni čovjek. Kasnije je postao benediktinski redovnik u samostanu svetog Hermesa u Palermu na Siciliji. Oko 679, prema podacima Konstantina Porfirogeneta u djelu 'O upravljanju imperijem'- papa Agaton sklopio je ugovor s Hrvatima o nenapadanju na susjedne narode. HIiM

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oslobodit će ih nepravde i nasilja, jer je dragocjena u njegovim očima krv njihova! Ps 72

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Kršćani smo jer smo krštenjem uplovili u istinsko blago Crkve. Isus koji je blago Crkve se krsti da postane legitimni član svoga naroda i da nam pokaže što moramo učiniti da budemo Njegovi. (knev 1a Krštenje Isusovo)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni šteta što ne mariš za ovu inicijativu! Shvati čovječe to je krupan problem Crkve Kristove. Hajde realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.56 sati Evo okušao bi se sa novom kovanicom. Ako je netko pun Duha Božjega možemo takvoga nazvati da je Bogoduh. Možda ste slutili tako želim nazvati meštra Spliću. Taj čovjek kad te radi, to je definitivno u totalu: potpuno i cjelovito. Koji su to elegantni prijelazi sa fizikalne komponente uradbe na spiritualnu komponentu. Da kažem i to da bolje ide miganje nogama u novim ortopedskim cipelama. Ma meštar Splićo je skroz čovjek na mjestu. Sad ta ne slaganja jesam li ja novorođeni Zagorec. Ili što bi on htio da sam ostao Vlaj to su nevažne sitnice: ) Meni je dosta znati da je on meni došao na intervenciju babe Jake. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 11. 1. 2020. Gospodine danas u subotu drugog tjedna po Božiću smo svagdan. Imendan je onima koji se zovu: Neven. A u evanđelju slušamo kakao si pomogao jednom gubavcu. Pitamo li se zašto baš njemu? U evanđelju nalazimo odgovor. Taj gubavac Te je ugledao, pao je preda Te ničice i rekao: ako hoćeš možeš mi pomoći. Znači: ugledao Te Isuse, kleknuo ispred Tebe, nije rekao moraš, nego ako hoćeš možeš mi pomoći. Hvala Ti Gospodine što si nas po ovom evanđelju poučio kako moliti - daj da Te i mi tako činimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 12-16)

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.27 sati E kad je šutnja rječitija od bilo koje riječi a šutjet ne smiješ jer web župa mora ići dalje. Hajmo kao obično uradit večernje 'Razmatranje uz mob' prije nego dođe meštar Splićo. A to ću se osvrnut na evanđelje (petak) Aha, ne želiš li bit dosadan, bezličan, apstraktan i neosoban. (Kakav dojam ostavljamo mi propovjednici.) Trebaju li ti novi vidici za neku građu već toliko puta prežvakivanu. Želiš li biti svoj i autentičan. Uzmi si za prijatelja Duha Svetoga. I prije svakog važnog posla izmoli himan Duhu Svetom. To je ono, znate: O dođi tvorče Duše Svet... Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ja mislin dide da nema Ogoranca ko nije za te čuja ki za dobrog čovika. 'Lujo akoj čuja za dobrog čovika a nije zna daj to vojnik Kristov - unda san dobro skriva.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako nauči me tako vezat uže. Tako bi ja zaveza svoga magarca Klepu pa se ne bi se zna odrišit. 'A Lujo nije mi to niko reka, nit san igdi vidila. Meni je to dragi Isus šapnija.'

- 07:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2020., četvrtak


Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Neka te licem svojim obasja, milostiv neka ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.45 sati Eh, a šta'š kad imaš što reći a riječi su prihvatljive samo stihu, a poeta nisi. Onda da'š što ostaje: šutnju!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.47 sati Eh, da je umjeti slagati slova. Ne bih nijemo gledao obećanje Alkarice. Ako mi to obećala moja Vlajina onda će to biti sigurno ako uspijem onako uzvišen biti kao 19. 4. 2005. Ma znaš da ona to već izvodi! Kako me je virtuozno smjestila na najsnažniji medij. Kako je samo pronašla onu Hecegovku koja me opremila baš pogođenom tehničkom opremom. Pa onda da sam svijećom tražio tko će me urađivat kao meštar Splićo ne bi ga našao - a Gospa Sinjska moja Alkarica mi ga poslala. Itd. itd. 'Oh Gospe Sinjska, Alkarice draga gledajuć tvoje obećenje vidim koliko je tvoje srce bilo tada.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska hvala ti majko što u našu Vlašku svi hrle tebi jer srce je tvoje po Srcu Sina tvoga.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.12 sati To je lijepa, ukusna, izbalansirana gesta naše pastirice s. Natalije. Svaki dan na kraju radnog vremena dođe i sa Isusovom ovcom kaže Zdravomariju pred slikom Alkarice. A je i danas je uslijedio nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco! Ha, pa a što? Od četiri ure uz nas je njegovateljica 'Lj'. Ma baš me raduje što večeras imam meštra Spliću. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.36 sati Ah, zar tako mora biti? Zar iza svakog zanosa i ljepote života mora stajati gorčina boli?

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pitaš gdje je Bog? Pa zar nije bio u toj RIJEČI koju si čuo pa ti je proširila vidike, shvatio si, skopčao, sijevnula ti je ideja.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.30 sati Eh sada đinastirajući (na motomedu) razmišljam da ne bi tako loše bilo da se one 2003 poslije dva mjeseca nisam otvorio okice jer tad bi bio doma - a to je ono 'gdi je lipooo'. Znam da bi me tamo odredio Gospodin. A kako ne ako je Gospodin našao mene dostojnim 'puno lipi stvari' 19. 4. 2005. Onda je posve jasno gdje bi sada bio da se nisam probudio. Eh a zato jer nisam tamo sad za motomedom đinasjiciram i tipkuljim 'Glas iz krpa'. Prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A večeras će tu ovcu prihvatit fiziomaherski urađivati meštar Splićo. Oh, velik je Bog u njegovim uradbama! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.28 sati Ah, baba Bakuša, žena Dujina... Traci sjećanja na rane dane djetinjstva u Ogorju... Svi ćemo se opet susresti u Diki Nebeskoj. Ali i sad svetoj misi. Jer i ona daje okusit bogatstvo Dike Nebeske. O primi Gospodine svu starčad Ogorsku, i sve one što su mi uljepšali dušu kao oni. Daj da se ljubimo, mirno podnosimo ali ne daj da itko ikoga mrzi. Amen!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Bog je tako ljubio svijet, da je svoga Jedinorođenoga Sina predao, da svatko tko u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni." (Iv 3, 16)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.45 sati Eh moj dragi Osijek... Dragi medicinari kojima sam imao 'vjerkač'. Baš sam u ovo doba registrirao da mi je poštom stiglo nešto od jednog učenika. Bit će mi radost kad se danas ustanem. Ne znam ide li to tako? Ali svaki grad, svako mjesto u kom sam nekog volio smatram svojim. Sad sam Zagorec, onda sam bio Slavonac... itd. I sad te pitam zar da ne hvalim i slavim Isusa a Mariju primjereno ne častim čitav ovaj dan (četvrtak, 9. 1. 2020.). Da se po svuda i svima ne razliježe: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Dragi pravoslavni, ako je Isus hodao po moru. Mogao bi nam i dokazati da smo jednaki. Hajmo krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac
- Dragi Luka, SPC je potpuno zaokupiran Crnom Gorom i Kosovom. …

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Današnji slavljenik je sveti Adrian (Hadrian), opat iz Canterburyja. Podrijetlom Berber, odgojem Grk, rodio se oko 635. u Sjevernoj Africi (Cirenaika, istočna Libija). Pred invazijom Arapa njegova je obitelj pobjegla u Napulj. Benediktinac od rane mladosti, bio je opat jednog samostana na otoku Nisidi nedaleko Napulja. HIiM

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, ako je Isus hodao po moru. Mogao bi nas i uvjeriti da smo jednaki. Hajmo krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.44 sati Ha, valjalo otipkuljiti (na mob) hvalu Gospodinu za meštra Spliću koji je i večeras uradio kako spada Isusovu ovcu. Ta ovca je nogama měgala u novim ortopedskim cipelama - a dobre su! Vjerujem da ću u njima jednog da moći kao pravi pješadinac gaziti strojevim korakom. Eh pa ja sam obučeni pješadinac. Obuku sam prolazio 1978 u Novom Sadu u kasarni Detelinara. Ne bi trebalo bit problema, učili smo: leva - desna, jedan – dva… Hej ti žuti nemoj bre da zabušavaš u buvaru ćeš... Ah romantika. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 10. 1. 2020. Gospodine danas je petak drugog tjedna po Božiću. Imendan imaju oni koji se zovu Dobroslav i Aldo. A u evanđelju slušamo: 'Isus se u snazi Duha vrati u Galileju te glas o njemu puče po svoj okolici. I slavljen od sviju naučavaše po njihovim sinagogama.' Gospodine kako onda tako i danas, Tvoj nastup oduševljava mnoštvo. Glas se o Tebi se širi od uha do uha. Jer svi želimo čuti riječ koja nas oslobađa stege i tlake. Trebamo riječ koja nam proširuje vidike, riječ koja nas relaksira, liječi i blagoslivlja. Gospodine i nama treba Tvoj Duh zbog onih kojima nas šalješ. Molimo pošalji na nas Duha Svetoga da ne budemo dosadni i bezlični. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 4, 14-22a)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.05 sati A eto nije pet do pet nego pet i pet ali dolazim po dogovoru. Uradit večernje 'Razmatranje uz mob' - hvala Ti Bože što mogu reć: radosno iščekujući fiziomahersku uradbu meštra Spliće. Raduje me zato što je potpuno usklađena sa karizmom Isusovih ovaca - u totalu spiritualno-fizikalna. Aha trebalo bi bacit oko na evanđelje (četvrtak) i reći koju. Aha Isus hoda po moru. Što i nije nešto ako znamo da On Bog. Ali pogledajmo kakvi su vjernici oni oko Njega. Kriknuše, prestraše se, pomisliše da vide utvaru. I to su mi neki vjernici? E zapitajmo se bili se mi zapili: kakvi je ovo mirakul?! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Ma uvik me čudi dide kako tolko strpljivosti imaš sa svakin. Od kud tebh volja da činiš sve to za šta obični čovik nima snage? 'Lujo vojnici Kristovi sve mogu kad su sa svojin Kriston kraljon.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


A istoj to čudno baba Jako zaštoj dragi Isus oda po vodi? Pa kuda ne znamo da On to more? 'Lujo toj zato da upantiš da s dragin Isuson moreš sve!'

- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.01.2020., srijeda


Marija - Gospa od Brze Pomoći. 'Zvijezda danica' u mračnim trenucima povijesti Crkve i pojedinaca.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Vjera = uvjerenje, povjerenje, predanje

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Tvoj glas Gospe za ovcu Sina tvog je spas. Zaboravit ga se ne da Alkarice draga. Utjehom koju dala si izliječila si joj dušu. Ah hvala, hvala...

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.23 sati Ajuuu kako je dobro imati red. Naša pastirica s. Natalija ga ima i Bogu hvala što ga se drži. I danas baš sada je pala Zdravomarija uz Isusovu ovcu. Nakon čega je uslijedio nesmiljeni poticaj: haj na web Isusova ovco! Za sve? Ha pa neka svi znaju malo prije s pastiricom s. Natalijom je bio čovjek koji je donio ortopedske cipele za Isusovu ovcu. Moja Pečnik-ova (Olga) je sve kako valja izvela. Večeras uz meštra Spliću nogama migam obnovljen. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Crkva Pomoćnice kršćana na Kmanu gdje je Isusova ovca imala mladu misu 5. srpnja 1992.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što si razrogačio tako oči? I ti mi neki vjernik?! Shvati zemlju u vrtnju stavlja ljubav?

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.35 sati Hajmo dalje! Sad đinastirajui na motomedu. Gdje je Isusovu ovcu stavio naš izrazito dobri njegovatelj Anđelko. Je bila je sveta misa. A prije svete mise čini mi se kao da je maestra Marta uradila onu drugu ruku spomenutoj ovci. Ništa kao da je jer bila je sigurno! A večeras će tu ovcu poduhvati urađivati u dotjeranoj kaubojskoj maniri meštar Splićo. Ne znam kako ali taj tip me asocira na prijatelja Trišnju sa Kmana. Oho ho velik je Bog svi slavimo Ga. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.23 sati Fasciniran sam kako je Gospodin uredio da neophodni organi radnje kod njegove ovce besprijekorno funkcioniraju da bi ovca ovca postizala ono zašto je probuđena. Sveta misa joj je glavni razlog zbog kog je otvorila okice. Evo baš sada u svetoj misi ću o svemu tome s Gospodinom. I reći: Primi Gospodine sve što jesam i znam. Poticaj mi daj da sve angažiram kako bi bilo ono što želiš od mene - svoje ovce. Amen!

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.09 sati Oh velik je Bog svi slavimo Ga... Divan i veličanstven je u životu Svoje ovce... Gadno, ružno, odvratno raspete na bolesničkom krevetu. To su strahoviti bolovi duše biti godinama raspet bez fizičkih bolova. Hajmo glava gore, pogled pravo krenimo alkariski u sriduuu, 8. 1. 2020. Za malo vremena prihvati Gospinu krunicu uz HKR I gazi, gazi srce moje... HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Na Ogorskom silu: Hu baba Jako ti samo vadiš, vadiš iz ognjišća. Il' pečeni kukuruz, il' polu od kunpira... A ja samo uziman, uziman. I nikad ne nestaje. 'Lujo to tebi daje dragi Isus po meni.'
- Što reći nego: Isus je taj koji čini, preko malih i velikih, preko zvijezda i preko neznatnih. Isus je svo čudo u svakome. Hvala Isusu! HIiM

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, to što vi slavite Božić u drugo vrijeme ništa ne znači. Dogmatski su SPC i RKC gotovo iste. Molim te realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.44 sati Baš sam izbrevijario svoje redovničko. A sad bi trebala naići njegovateljica Jadranka da utrne svjetlo u sobi. ... Tek što sam to pomislio i svjetlo je 'klik'. Ne želim sad dati inicijativu signalima drugog reda. Odabirem najkorisniju opciju. Idimo drito i na uradbu još jednog 'Razmatranja uz mob'. Ne mogu a da ne spomenem večerašnju uradbu meštra Spliće. Koja je po svim odlikama bila više nego dobra. Uistinu sam sretan i presretan što je prihvatio urađivat mene - Isusovu ovcu. Već sam spomenuo on nije tu tek da promigam nogama, nego da profunkcioniram. Zna baba Jaka što njenom mili treba. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Ti si sin moj, danas te rodih. Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu, i u posjed krajeve zemaljske.' Ps 2

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 9. 1. 2020. Gospodine danas u četvrtak drugog tjedna po Božiću - po evanđelju nam svraćaš pozornost da se zapitamo što je našom vjerom? Imam li je? U evanđelju slušamo kako si hodao po moru - što i nije nešto za Tebe koji tvorac i gospodar svih prirodnih zakona. A Tvoji kad su Te vidjeli kako hodaš po vodi 'pomisliše da je utvara pa kriknuše.' Rekao si njima a i svima nama: 'Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!' Oprosti Gospodine i nas je strah, i mi Ti se čudimo, i naša vjera je slaba. Molimo Te umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 45-52)

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.04 sati Ah moj Kman, seka Iva, Pero, Trišnja... Hu, hu iz svega toga sad se treba iskopčat. I prihvatit se uradbe večernjeg 'Razmatranja uz mob' kojeg se nadam uraditi prije nego dođe radoiščekivani meštar Splićo. A za to jel'no se treba osvrnu na evanđelje (srijeda) E to je jako korisna stvar! Kad imaš malo a onih koji trebaju to što imaš puno. Pazi tu pravimo grešku fiksirajući pažnju na taj nesrazmjer: njih je puno a ja imam samo malo. Pristupamo zadatku kao matematičari a ne kao kršćani. Onda izranjaju strahovi, škrtost... Prestajemo biti ptice Nebeske. Stvar treba razriješiti tako što ćeš reći Gospodinu problem zamolit da priskoči u pomoći. I baviš svojim poslom tj. daješ, daješ, daješ... Nestati ti neće jer Gospodin je tu na djelu jer si se odlučio na velikodušnost unatoč riziku. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo ki šta nema ništa čudnovato kad tica leti, riba pliva... Tako nema ništa čudnog kad Kristovin vojnicin sve iđe od ruke.' E znan dide! S njimon je uvik Krist naš kralj.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Hu baba Jako ti samo vadiš, vadiš iz ognjišća. Il' pečeni kukuruz, il' polu od kunpira... A ja samo uziman, uziman. I nikad ne nestaje. 'Lujo to tebi daje dragi Isus po meni.'

- 06:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.01.2020., utorak


Dragi Petre pa SRRETAN TI BOŽIĆ = XRISTOS SE RODI. Drago mi je da smo se susreli. Neka bude sve na veću slavu Božju. Od srca p. Luka

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Čuvajte svjetlo Kristovo trajno upaljeno u svome srcu. Jer, samo je on Put kojim valja ići; Istina koju valja izreci; Ljubav koju valja ljubiti.' bl. Majka Terezija

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


A ća bi bilo od lipote Splitske bez vlaja sa Kmana. Gdi se žešće šijavica baca i bulin na balote tuče neg na Kmanu. Reci brajo gdi ćeš čuti pravu Rvacku ojku neg na Kmanu. Kad je bace vlaji od srca i na uvo: Vala Kmane šta vlajima- Rvatima daješ da se u Splitu mogu ćutit svoji na svome. Oja, noja, oooj.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Sinjska Gospe samo daje, daješ… potribnima. Al' ti može nestat kad je srce tvoje po Srcu Sina tvoga.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.54 sati Je i danas je pala Zdravomarija uz našu pastiricu s. Nataliju. A uslijedio je i poticaj: Haj na web Isusova ovco. Ma da znaš dobro kaže onaj Dostojevski: 'Jednoga se bojim: da ne budem dostojan svojih patnji.' Jer a čuj ako sam zbog patnji zavrijedio dar prevrijedni ('puno lipi stvari'). Onda su sve patnje sića, svi razbojnički naleti mrvice. Doista onda imam ozbiljne razloge da ne marim ni za Poncije, ni za Pilate, za desne i lijeve razbojnike. Pa je i Dostojevski je kao uvjereni vjernik kršćanin imao iskustvo kako je dragocjeno nedužan patiti. Pretpostavljam da je njemu milost lijepog pisanja došla od bezrazložno nametnute patnje. I zato neka: pati, pati dušo samo pati ti. 'Puno lěpi stvari' nitko ti neće oteti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #


'Jednoga se bojim: da ne budem dostojan svojih patnji.'(Dostojevski)

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


SPC =RKC =SPC
Saša i Tadija
AMDG

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Čudo, čudo... Samo je davao a oni su samo uzimali i tako na tisuće njih. Čemu se čuditi ako je davao Bog?!

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.42 sati E a sada nakon sto sam uradija tekstić za svetu misu. Kažimo koju i za preglednik dana 'Glas iz krpa'. A što? Život je pjesma kad te nitko ne gnjavi, ne davi... itd. Hvala Ti dobri Bože što se poslije svega podnesenog mogu osjetiti svoj na svome sa svojima. Ah ti tuđinci dosta ih je... A iz svakodnevlja? Prije svete mise onu drugu ruku Isusovoj ovci uradila je maestra Marta. Večeras toj ovci dolazi radoiščekivani meštar Splićo. Koji nastupa kao Dock Holidey. Bog ga blagoslovio. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.36 sati E ovo tipkuljim na mob poslije svete mise. Koja je zbilja nešto! A predvodio je naš minister p. Bešlić - on je u biti sve u ovoj našoj kući na Fratrovcu. Oh o Bože pomozi svima nama da se ne umorimo činiti: AMDG. Amen!

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


2.26 sati E moj pravoslavni isusovče: 'Xristos se rodi!' Eh ako sebi mogu prodat foru kako katolik odgovara: 'A naš već hodi!' Sanjam, ah sanjam: SPC = RKC = SPC... Ako to uspije za života Isusove ovce imala bi pravo reć da je uspjela u životu, da ima pravo umrijeti. Prešla bi tamo 'gdi je lipooo' sa doktoratom. To znate da nije grijeh ako Isusova ovca umre bez doktorata ali je sramota. E pa treba dat sve od sebe da se ne osramotim. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi moj pravoslavni Luka, Hristos se rodi.... !

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni znaš onu foru? Pravoslavac: Xristos se rodi! Katolik: A naš već hodi! Šala mala. Haj, krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.55 sati A evo bar još trunku nakon što nisam oka bacio na tv a svoje redovničko sam uredno izbrevijario. Još me od ozbiljnijih stvari čeka Gospina ružarja s babom Jakom uz HKR. A jel'no u utorak pravoslavni Božić?! A ma u stvari pravoslavci slave Božić kad i katolici - 25. prosinca a taj dan je danas po Julijanskom kalendaru. Dalmoši kažu za Božić: Sritno i berićetno! Pravoslavni: Xristos se rodi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 8. 1. 2020. Gospodine danas je srijeda, liturgijski smo svagdan drugog tjedna po Božiću. U evanđelju slušamo kako si Ti postupio u nevolji u kojoj smo često. Kad je malo hrane a gladnih mnogo. Ti si imao na raspolaganju sam pet kruhova i par ribica. A gladnih je bilo na tisuće. Ali Ti se nisi dao prestrašiti od tog nesrazmjera. Nego si uzeo to malo što si imao i davao gladnima. Ključ uspjeha je u tome što si Ti samo davao a gladni su samo uzimali. Divno Gospodine! Hajde molimo Te pomozi nam nahraniti i naše gladne. Ti primi naše ruke a mi ćemo davati potrebnima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 6,34-44)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.35 sati 'Dobro pater sve p. Ipši!' E rekla je njegovateljica Jadranka Isusovoj ovci i stavila je da đinasticira (na motomedu). A da pospješi đinasticiranje ta ovca pleše 'zlatnim palcem' po mobu i tako tipkulji ovo večernje 'Razmatranje uz mob' A za to uradit valja bacit trunku oko na evanđelje (utorak). ... Aha, Gospodin kaže: 'Obratite se jer se približilo kraljevstvo nebesko.' Recimo sad sam promijenio smjer okretanja pedala motomeda. Posložiti stvari u glavi ispravnije - prepametiti se to jos ne znači obrati se. Obrati se znači zauzeti ispravan stav prema Gospodinu Isusu Kristu. Biti oslonjen na Krista Gospodina. Postati svjestan da si bez Krista 'tohu vabohu' - Ako se dobro sjećam to na biblijskom jeziku znači 'pusta i prazna'. E a utorak 7. siječnja je Božić po Julijanskom kalendaru. Xristo se rodi! E a naš već hodi! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Kako to dide ti koren kupusa mećeš doli u zemlju. Al' ne bi bilo lipše da se uvik vidi cija. 'Lujo tribaš znat vojnik Kristov se triba ukorenit u Srce svoga Krista kralja. A kupus triba pušćat koren do vlage.'

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ehej baba Jako čuja san u crikvi pratar govori da se triba obratit. Daj pita novaca još bi zna. Al' obratit se neiđe mi u glavu? 'Lujo sićaš se žabe u Klačini? Ki štaj njoj Klačina sve - toj i tebi dragi Isus kad se obratiš.'

- 07:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.01.2020., ponedjeljak


Kao što je svet onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svem življenju. Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet. (1 Pt 1, 15-16)

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.25 sati Ah, dragocjen sam, dragocjen Gospodinu. Dosta je da vidim ove dvije kraljice (moje Pečnik-ove), dođe mi da se kao tamna noć zastidim svoje ovčije prirode. One obilaze Isusovu ovcu godinama, bilo ljeto ili ciča zima. Po gradovima, toplicama, bolnicama. I auto su bile nabavile zbog te ovce. Eh, pa da one to cine za svog odabranika Isusa, čija sam raspeta (RBK) ovca je. Oh, Gospodine, hvala Ti, hvala, što mi objavljuješ svoje milosrdno lice po ove dvije kraljice, moje Pečnik-ove. Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


16.55 sati Eh, a šta'š ako noktići ne trebaju plaćati svoje, jer su već piatili. A niti ćemo čuti u Solin moje - seku Ivu (moja Pečnik-ova: 'Ne gnjavi ženu!'), jer smo se čuli prije dva dana. Znači ah, nestade mi glas, jer redak neki bi trebao past. Ah...

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.25 sati Bogojavljenje, to je kad se Bog svojim miljenicima objavljuje po milosrdnim ljudima. Eh, ako smo pozvani jedni drugima biti objava Božjeg milosrđa, moje Pečnik-ove su sigurno to Isusovoj ovci. Evo, danas je neradni dan, došle su je obaći, svoje joj darove izručiti (novu jaknu). Baš smo u kućnoj auli. Kavu su pripravile i donijele. Još samo srrrk... I ćakula-bakula kreće, i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRI MUDRACA Mt 2, 1-12 (Palma, 6. 1. 2002.)


Bogojavljenje je blagdan triju mudraca – čija je mudrost u tom što su tražili Boga. Na Bogojavljenje onima koji u mrklini obitavahu svjetlost žarka osvanu. Bog se došao očitovati baš svima. Simbolički to naznačuju tri mudraca koji su po predaji bili Azijat, Afrikanac, Europljanin; mladić, odrastao, starac. Isus je došao svim narodima i svim generacijama. Stoga pjevamo: I ti svijete čitavi Spasitelja pozdravi.
Isusovim dolaskom sve je u pokretu. Zvijezda pokreće mudrace, a oni svojim dolaskom uznemiruju Jeruzalem, Herod šalje vojsku da ubiju dijete Isusa, Sveta Obitelj bježi u Egipat. Isusovim dolaskom razaznaju se sinovi svjetla od sinova mraka. Prvu grupu predstavljaju mudraci koji mu se raduju i žele mu se pokloniti. Drugu grupu predstavlja Herod koji pred Isusom dršće i želi ga ubiti.
Primijetimo da svećenici upućuju mudrace gdje bi trebao biti Mesija, ali tome ne pridaju značaj, niti tamo idu. Mudrace to ne obeshrabruje, već ustrajno nastavljaju svoj put slijedeći zvijezdu.
Mudraci ne tek da traže Boga, već ga nalaze i klanjanju mu se. Valja vidjeti zvijezdu, i za njom krenuti. I pri tom nadvladati prepreke. Mudraci su zacijelo trebati preći planine, pustinje, rijeke, nadvladati opasnosti od razbojnika i zvijeri. Do Isusa dolazimo kad nadvladavamo planine svoje oholosti, pustinje klonulosti, rijeke nostalgija, zvijeri strasti, razbojnike svega što nas želi zaustaviti na tom putu.
Uočimo da se mudraci nakon susreta s Isusom drugim putem vraćaju. Drugačiji su ljudi, druge misli misle i drugim putovima hode. Traženje Boga je zato da promijenimo svoje putove. Mudraci pri tom riskiraju, jer Herod očekuje da se vrate starim putem. No oni poneseni snagom susreta s Isusom nemaju straha.
A darovi. Sveti Beda Časni u njima vidi ispovijest vjere mudraca. Darujući mu zlato priznaju ga kraljem; tamjanom ga priznaju Bogom; mirtom priznaju ga čovjekom koji će za njih život dati. Sveti Bernard iz Clarivouxa kaže da su zlatom zapravo htjeli platiti račun koji su siromašna Marija i Josip napravili u obližnjoj trgovini. Tamjan je neka vrst dezinfekcijskog sredstva za njihov dom. A mirta ljekovita biljka za dječije bolesti malog Isusa. Kod fra Bonaventure Dude čitam da darovi zapravo predstavljaju plodove: privrede, prirode, kulta i kulture. Sve što čovjek radi i proizvede treba biti po Kristu, i s Kristom i u Kristu. Sve je zbog njega i njemu sve pripada.
Chesterton donosi priču o tri moderna mudraca koji su čuli za grad mira, i zaputili se do njeg s darima kojima će naznačiti da su prijatelji i graditelji mira. Na vratima ih je dočekao sveti Josip. I oni mu pokazaše tri dara. Zlato da njime kupe sva blaga koja ljudi zažele. I kad budu imali sve, neće trebati ratovati. Drugi dar je bila droga kojom će ljudima pružiti osjećaj blaženstva, a takvi onda neće misliti na rat. Treći dar je bio razbijeni atom, simbol atomskog oružja. Prijetnja tako strašnim oružjem obeshrabrit će svakog potencijalnog rušitelja mira. Sveti ih Josip nije pustio u grad mira. Začuđenima tek im je šapnuo: "Zaboravili ste Dijete." Bez njega mira nema.
Pri koncu smo Božićnog vremena. Pjesma anđela je utihnula, zvijezda nestala, mudraci se u svoju zemlju vratili, a pastiri sa stadom svojim kućama. Ali za one koji su Isusa susreli – Božić tek počinje. Oni idu tražiti izgubljene, podizati pale, hraniti gladne, oslobađati sužnje, donositi mir.

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Oh Alkarice i majko, Gospe Sinjska mila neka su blagoslovljeni svi oni koji su proizveli tvoje ganuće nad Isusovom ovcom jer tvoja suza utjehe učinila je 'puno lipi stvari'

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.02 sati A možda danas i na bude Zdravomarije naše pastirice s. Natalije sa Isusovom ovcom... E već sam pomislio da neće ali navratila je rekli smo Zdravomariju pred slikom Alkarice. Uslijedio je i neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco. Pobojao sam se da je nema jer p. Stjepan je navratio s subraćom i vodom mi je blagoslovio sobu. E sada može ovako dalje: soba mi je blagoslovljena, Isusova ovca jutros od p. Batinića od grijeha odriješena. Za pokoru trebam izmolit jel'no Vjerovanje - a to ću poslije. Sad sam opet ptica nebeska! Traj-na-ni-na... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Obrati se ne znači tek ispravnije posložiti stvari u pameti (prepameti se). Obratiti se znači čitavim bićem se ukorijeniti u Krista Gospodina.

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.06 sati Đinastirajući (na motomedu) slušam kako naš kućni minister p. Stjepan raznoseći nemoćnim starčekima po sobama svetu pričest pjeva: 'Tri kralja jahahu...' E a bila je baš sveta misa. Bogojavljenje svet događaj. Gospodin se objavljuje po lijepim i ugodnim događajima. Prepoznajemo ga kad smo uspješni i izvrsni. Ali još nam je očitiji u ružnim i neugodnim događajima. Snažnije Ga prepoznajemo kad smo neuspješni, poraženi gubětnici. Križne, trnovite, mučne situacije su privilegirano mjesto gdje se susreće Boga živoga. Evo recimo ja ne znam da li sam bio ikad u jadnijem stanju od one 2005. kad mi se svijetlim danima dok je seka Iva bila uz me ukazala Gospa Sinjska i rekla 'puno lipi stvari'. I gledaj još moja Gospa Sinjska mi je poslala moje Pečnik-ove. Koje se dugi něz godina brinu za mene, Isusovu ovcu. Zbog Isusa njihovog odabranika. Da, i danas će im se dati pohoditi Isusovu ovcu ovdje na Fratrovački brijeg. A i subrat p. Jozo Batinić će navratiti i podijeliti mi sakrament odrješenja grijeha. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.15 sati Hajmo ovco juhuhu u kapelu na svetu misu. Gdje Isus okrepljuje one koji to žele. Budi pametna ovco poželi da te Isusu okrijepi i učini Svojom ovcom = isusovcem. Ho, ho Gospodine hvala Ti što se Svojoj ovci objavljuješ po dobrim ljudima s kojima sam: po subraći, braći i sestrama, po prijateljima. Po svima onima po kojima sam spoznao koliko sam Ti dragocjen i koliko ljubiš – mene Svoju ovcu. Molim Te zaodjeni me plaštem Svoje milosti da mogu i ja, Tvoja ovca biti mjesto susreta s Tobom. Amen!

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tri kralja juhuhu...


Tri kralju juhuhu i donijeli su Isusu darove koji su rekli da je: 1. Kralj (zlato) 2. Da će umrijet za sve ljude (smirna) 3. Da je Bog je (tamjan). A što je Isus još za tebe? Tvoj dar? (kev Bgojavljenje)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Slavi Gospodina, Jeruzalem! Ps 147

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.31sati 'Vezati će uvijek ěsti lanci Dalmatinsku i Slavonsku dušu...' Tako sada HKR. Za malo vremena će Gospina krunica - taman da uradim duhovni zalet u ovaj ponedjeljak sav od svetosti jer danas je svetkovina Bogojavljenja. A to je ono 'Tri kralja juhuhu'. Kraljevi su predstavljali cio svijet. Po tradiciji bili su: crnac, bijelac i žuti. Krist Gospodin je došao zbog svakog čovjeka. Jer svi traže Isusa. Na nama je da svima ali svima kažemo da je Isus poradi ljubavi za tebe čovječe podnio križ da te spasi i otkupi i daruje ti život koji si slutio da ti pripada. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, krenimo sa realizacijom; SPC = RKC = SPC. To će za nas biti Bogojavljenje. Od srca p. Luka, isusovac

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.28 sati Ah tipkuljim kad sam za compom, kad sam u 'krpama', kad đinasticiram za motomedom (kao sad). Stalno tipkuljim. Baš dobro da sam trajno angažiran. U ovom razmatranju htio bih vam opisati kako sam shvatio da je da je pravi mir na ovim prostorima Europe moguć samo realizacijom: SPC = RKC = SPC. Da je ovo ključni problem mira doživio sam u domovinskom ratu. Pokušao sam odgonetnuti od kud tolěka silina mržnje? I došao do toga da ima duhovne korijene. Razlozi neslaganja nisu političke, ekonomske, civilizacijske, nego duhovne naravi. Različitost duhovnih polazišta. Naizgled istě a potpuno suprotni. Vjerujte projekt: SPC = RKC = SPC je ključ mira za Europu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 7. 1. 2020. Gospodine danas u utorak drugi tjedan po Božiću je svagdan. A po Julijanskom kalendaru danas je Božić. Imendan je onima koji se zovu: Lucijan i Zorislav. A u evanđelju slušamo Gospodine čim si čuo da je Ivan predan. Počeo si odlučnije nastupati. Obilaziti sela i gradove i naviještati: 'Obratite se, jer približilo se kraljevstvo nebesko.' Hvala Ti Gospodine za ove riječi. I nama znače jer potiču nas da neke stvari u pameti drugačije posložimo – da se prepametimo, i da Te molimo da nam dadneš novo srce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 4, 12-17.23-25)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.18 sati Eh na današnji dan 1524. Splitski Marul je kidnuo tamo 'gdi je lipooo'. Aha dobro tamo su još mnoge Spliće. A eto prije... Eh danas mi ne dolazi meštar Splićo jer je nedjelja. A onda prije nego će me njegovateljica 'Lj' za motomed. Kazat bi valjalo koju za večernje 'Razmatranje uz mob'. Ha, a evanđelje (ponedjeljak) što ono kaže? Aha svetkovina je Bogojavljenja. To znamo da se Isus poslije rođenja objavio svemu svijetu (Tri kralja su: crnac, bijelac i žuti) Ali zapitajmo se da li se meni osobno objavio? Kad sam je upoznao Isusa kao Spasitelja? Kad kao Mir? Kada kao Ljubav? Mislim da najmanje što je zavrijedi da Mu daruješ svoje srce. I daruj ga na svetoj misi na Bogojavljenje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov triba sve svoje pridat Kristu kralju kako bi moga činit sve kako valja. Akoj to puška, plug, motika, kosa...' A štaj najglavnije dide srce triba dat.

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


'Lujo una tri su donili Isusu dare. Eto ja bi Isusu dala najvridnije svoje - tebe zlato bakino.' Vala lipa baba Jako, zato šta si me ti dala dragom Isusu - ja ću zauvik znat da san Isusov.

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2020., nedjelja


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Subrate Jozo grešna duša p. Luke bi trebala bi da je odriješiš od opačina. Ako možeš sutra u ponedjeljak u bilo koje vrijeme navrati na Fratrovac. Od srca p. Luka

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


14.56 sati Nisam uspio za njega ni čut a on je već kidnuo tamo gdi je Oliver i Dvornik. Skoro smo generacija bili i istom gradu živili. Oh pokoj vječni daruj Gospodine Damiru Mihanovću - Ćubi. Ah, pravi partiju krivi se bude!

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #


13.59 sati A Bogu hvala i slava za sve. Prije svega i nada sve sto sam Njegova ljubljena ovčica. Za koju se tako umješno brine, virtuozno spašava iz beznadnih situacija. Daje joj daje svega joj daje. Šalje joj baš potrebne, pogođene osobe. Svo zlo koje smišljali protiv Njegove ljubljene ovčice okrenuo je u njeno dobro. Ah, ma najljuće rane koje su zadavali Isusovoj ovčici postali su najsnažniji vruci milosti. Gospodine Isuse na usne mi naviru riječi hvale. Kako ću? Ne zna kako bi? Primi sav život moj koji neka samo znači: HVALA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Gospe Sinjska koji dar Isusu da dam? Alkarice mislija san Isus je još mali dobro bi mu došla kolica. Samo javi Gospe besplatno ih darivam.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Tri kralju juhuhu i donijeli su Isusu darove koji su rekli da je: 1. Kralj (zlato) 2. Da će umrijet za sve ljude (smirna) 3. Da je Bog je (tamjan). A što je Isus još za tebe? Tvoj dar? (kev Bgojavljenje)

- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #


12.34 sati A je i danas je pala Zdravomarija, makar ne s našom pastiricom s. Natalijom ali uz njegovateljice: 'Lj' i Jadranku. Uslijedio je i poticaj: haj na web Isusova ovco. Ha, pa očekujem ove za izbore. Pa to se zna za svetu Hrvatsku trebamo... Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Tri kralja su dare donijeli Isusu. Da si ti četvrti. Što bi darovao? Pa malom Isusu bih darovao svnja kolica. Stara sam magarčina i trebao bi prohodati. A Isus je još malo dijete.

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.19 sati He trebao bi se čut... Pokušao sam se čuti sa duhovnikom p. Batinićem ali ne javlja se. A trebao bi da me odriješi od opačina. Čut ćemo se poslije. Ni danas neće moći pasti kava na Cvjetnjaku poradi nepremostivih prepreka. Ah sto me briga imam svoja teraputska pomagala (comp, mob, motomed). Evo baš je Eugen bio s nama na svetoj misi - i donio je darak za Isusovu ovcu. Bog ga blagoslovio. A sada još složit babu Jaku, dida Majora i Modravsku kapljicu. O velik je Bog svi slavimo Ga. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.31 sati Ah, radostan, radostan događaj u ovaj sveti dan. Sad ćemo imati mi patri Isusove ovce svetu misu. Donijet ću Gospodinu sve probleme i brige. Sve što me raduje i oplemenjuje. Molit ću za prijatelje i za oni koji ne mare za prijateljstvo. Dat ću nas sve Gospodinu i zamolit da na nama izvede takav zahvat da svi, htjeli ili ne činimo sve na veću slavu Božu. Amen!

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Toliko ćeš napredovati koliko si sile naneseš i koliko se Kristu predaš. (sv. Ignacije)

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ako si kao Šimun Cirenac, uzmi križ i slijedi Krista. Ako si pribijen na križ poput onoga razbojnika, kao čestit čovjek priznaj Boga. Ako je on zbog tebe i tvojih grijeha bio ubrojen među razbojnike, ti radi njega postani pravedan i svet. Klanjaj se onome koji je zbog tebe raspet. Ako si i sam raspet, poberi i ti nešto ploda i iz neprevednog postupka prema tebi. Smrću kupi spasenje i s Isusom uđi u raj, da shvatiš koliko si dobra zadobio.
Promatraj onu rajsku ljepotu i pusti da vani umre zli razbojnik sa psovkom na usnama. Ako si kao Josip Arimatejac, traži Kristovo tijelo od onoga koji ga je raspeo. Neka tvoja bude pomirna žrtva svijeta. Ako si kao Nikodem, onaj noćni štovalac Božji, pomašću za ukop pomaži Gospodina. Ako si koja od Marija, ili Saloma, ili Ivana, rano jutrom prolijevaj suze. Nastoj najprije otkloniti kamen, pa ćeš možda vidjeti anđele, pače i samoga Gospodina Isusa. (Grgur Nazijanski, Brevijar, sv.2, str. 287)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Marko Marulić (lat. Marcus Marulus Spalatensis) (Split, 18. kolovoza 1450. - Split, 5. siječnja 1524.) hrvatski je književnik i kršćanski humanist, otac hrvatske književnosti. Često mu se dodijeva i etnik "Splićanin". Ostavio je bogat i raznovrstan opus, koji se odlikuje iznimnom književnom stilizacijom, znanjem i vještinom te sposobnošću prilagodbe raznovrsnoj čitateljskoj publici. (sa neta)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


5.58 sati 'Gori vatra puna plama...' A što ćemo nego svijetlit! Mi koji smo od Gospodina primili poslanje da svijetlimo a nikako da dimimo. Pa sam upravo Gospinom krunicom uz HKR obasjavao meni povjereni dio svijeta. Ljude koje je Gospodin povjerio meni. ˇ sada mi je koraknuti u ovu nedjelju, 5. 1. 2020. k'o sunčani dan paleći svjetla gdje god vlada tama. Sve pozivati da kao sto mi je i samom činiti. Svim srcem hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Tako činiti da po svuda i svima vibrira: HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ne dimi! Nego svijetli. Možeš to možeš premda nisi Svjetlo! Pogledaj Ivana. Samo se izložio Svjetlu i odašiljao Njen sjaj. (knev 2Bož a)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, evanđelje poručuje: Ne dimi nego svijetli. Idemo svijetliti! Znaš kako? Realizirajmo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 6. 1. 2020. Gospodine danas je svetkovina Bogojavljenja. A to je državni blagdan u Republici Hrvatskoj i neradni dan. Svečan je ovo dan jer si se Ti Isuse Kriste javio svijetu da si došao zbog svakog čovjeka. Po tradiciji došli su Ti: bijelac, crnac i žuti - dakle svi ljudi. Došli su da Ti se poklone a darovima koje su donijeli su ispovjedili u što vjeruju. Zlatom da si njihov kralj. Smirnom - a to je ulje kojim se pomazuju mrtvi - rekli su da ćeš za sve ljude umrijeti. I tamjanom su rekli da si njihov Bog. Gospodine eto sve to si i za nas, primi naše živote kao dar i podaj nam blagoslov. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 2, 1-12)

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.31 sati Bogu hvala i slava za ovaj subotnji dan jako sadržajan. Hajmo sa sadržajima dalje. Sad đinastirajući (na motomedu) i plešući 'zlatnim palcem' (po mobu) valjalo bi natipkuljit večernje 'Razmatranje uz mob'. A koje'no evanđelje (nedjelja) Ah to je ono od 'knev 2Bož a' Nitko od nas ne bi rada dimit! Naravno voljeli bi svijetliti. Ali, ali ozbiljna je nevolja što nismo svjetlo. Gledajmo kako je to riješio Ivan Krstitelj. On se fino ězložio Svjetlu (Bogu) i tako namjestio da je odašilja Sjaj Svjetla. Bitno je sunčati se na Svjetlu (Bogu) tad ćeš imati što davati drugima. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Eh dide ja jesan ki ti vojnik Kristov na papiru. Ma žaj mi je šta san primalo sta u Ogorju da tebe gledan i učin. 'Lujo imaj na pameti das ti misnik vojnik Kristov.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako tvoja dobrota je zarazna. Ja se triban čuvat da ne bi uza te posta prikoviše dobar. 'Lujo toj dobrota dragog Isusa zarazna jer želi da budemo sveti.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ne dimi! Nego svijetli. (knev 2Bož a)


Ne dimi! Nego svijetli. Možeš to možeš premda nisi Svijelo! Pogledaj Ivana. Samo se izložio Svjetlu i odašiljao Njen sjaj. (knev 2Bož a)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2020., subota


16.38 sati 'Pa naravno da će noktići platiti svoje!' - riječi su moje Pečnik-ove, kad je vidjela da se pitam. Ali time je mene ovcu uvalila u gabulu. Trebao bi ići i redak neki pitki, dok plaćaju svoje noktići druge ruke one (one druge ruke). Ha, nije Bog zna šta, ali rima je tu.

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


16.17 sati Aoh, kako je to dobro biti svoj na svome, sa svojom subraćom i prijateljima. Tu smo, u kućnoj auli, na Fratrovačkom brijegu. I baš je dobro! Nitko nas ne gnjavi, niti maltretira. Moje Pečnik-ove baš pripravljaju kavu. … E a sad su je već donijele. A sada samo srrrk... i ćakula-bakula kreće, i teče, teče.... Eh, da me ubiješ ne znam hoće li noktići plati svoje. I hoćemo li čuti u Solin moje (seku Ivu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


O Gospe Sinjska, Alkarice draga hvala za dragocjeno zrnce mudrosti: hoćeš li biti velik imaj srca za maloga.

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Hvaljen Isusa i Marija dragi pater Luka! želimo Vam svako dobro i šaljemo Vam bonbon od 100 kuna, puno vas pozdrav sa juga Lijepe Naše! Zdravi i veseli bili kao i uvijek!
Evo broj bona: …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.10 sati A eto danas naše pastirice s. Natalije nije bilo i nije bilo uobičajene Zdravomarije pred slikom Alkarice. Ma začudo poticaj je došao kao obično: haj na web Isusova ovco. Hvala Bogu za ovaj poticaj jer trebam kazat ništa danas od Cvjetnjaka jer ispriječila se nepremostiva zapreka. Ali ćakula-bakula sa mojim Pečnik-ovima uz kavu past će ovdje na Fratrovačkom brijegu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Danas slavimo talijansku sveticu Angelu iz Foligna, redovnicu i glasovitu mistističarku. Rodila se 1248. u talijanskom gradu Folignu (provincija Perugia, Umbrija) u bogatoj obitelji. Udala se mlada i u braku rodila više djece. živjela je divlje, razuzdano i svetogrdno, a onda joj se 1285. nakon molitve svetom Franji Asiškom ukazao Spasitelj i kazao joj da će mnogo trpjeti zbog svojih grijeha. Tada je doživjela obraćenje, obavila temeljitu ispovijed, posve se promijenila i nastojala živjeti u skladu s Kristovim naukom. Svoju djecu odgajala je u kršćanskom duhu, a nakon smrti majke, muža i djece otišla je u Assisi. Primljena je u Treći franjevački red i provodila život u pokori i odricanju. Osnovala je zajednicu trećoredica s jednostavnim zavjetima koje su život posvetile djelima kršćanske ljubavi.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.52 sati Ha, makar nisam u stisci ali da uradim 'Glas iz krpa' dok sam u karijoli ispred compa. E što ima za kazat? Hvala Isusu Kristu Bogu našmu do malo prije me je urađiva onaj fiziomaherr. Meštar Splićo zna svoj posa-o 'samo tako'. A za malo vremena ću na Cvjetnjaku imati okrepljujuću ćakuku-bakulu sa mojim Pečnik-ovim uz kavu. Jednostavno, riječima babe Jake: 'sve mi cviće cvita'. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SLUTIŠ LI RADOST? (Homilija na regionalnom susretu, Barcelona, 30.12.2000.)


Tema ovog hodočašća pomirenja je: "Naslućuješ li radost?" Mi ne znamo što je ona, ali tu smo da je naslutimo. Da natopimo duše slutnjama o punini života, zajedništvu i bratstvu svih ljudi. Šećući Barcelonom, vjerujem da ste kao i ja osjetili optimizam, vedrinu, atmosferu bujnu intuicijom. Bohemski ugođaj šećući ulicom La Rambla. Ako ste se zagledali u poglede ljudi susretali ste nadu, krajolike svoje duše koji u njihovim dušama žive. Radost upućenosti jedni na druge. Spoznaju da naši životi nadilaze granice naših misli, osjećaja, nacije i vjere. Slutnju da je po djelić nas u svakome oko nas. Da do svoje radosti dolazim dolazeći svima. Da svi mojim životom žive, i ja živim životima sviju. Te da punina radosti dolazi od punine susreta. Srce je moje u stotinu komada, u šest milijardi komada. Kad budem obogaćen unikatnom ljepotom svačije duše, moja duša će otpočinuti u ljepoti koju oduvijek čezne. I kad drugima dadnem da u meni svoj svijet nađu – tad će nas radost preplaviti. Drugog puta do radosti nema. Ali ni sebe nemam dok se u drugom ne nađem. Drugi je ogledalo u kom se prepoznajem. Drugi je vezivno tkivo mog raspršenog srca. Drugi, to znači drugačiji. Ondje gdje se dvojica u svemu slažu, jedan je suvišan. Treba nam drugačiji, jer tek po takvom sebe nadilazimo, proširujemo horizonte, i pronalazimo se izvan sebe. Obogaćujemo se onim našim izvan nas što živi u onom do jučerašnjem strancu. Nema pravog identiteta bez pluraliteta. Svoji smo koliko smo s drugima. Bijelci smo koliko u nama ima mjesta za crnca. Hrvati onoliko koliko u nama ima mjesta za one koji to nisu. Katolici koliko u nama ima mjesta za nekatolike. Shvaćate? Najviše sebe ima tko se ne boji drugog, drugačijeg. Graditi svoj identitet na izdvajanju, znači kržljati. Kao što krošnja drveta zašumi svojim glasom tek kad joj kroz grane prođe vjetar. Kao što svjetlo pokaže svoju raskoš tek kad postoji objekt u njenoj blizini. Kao što glazba postoji samo zato jer nije u vakumu.
Slutiš li radost? Ovdje na Mediteranu, u ovoj vedrini. Ovdje gdje je Kolumbo naslutio Ameriku, Ignacije u obližnjoj Manrezi Družbu Isusovu. Podignimo pogled od obale i ugledajmo more. I krenimo u novi milenij. Učinimo da u njem mir i pravda prebivaju zajedno, a ljubav se i vjernost zagrle.

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Hoćeš biti velik? Budi velik - primi maloga!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Puno pozdrava i obilje Božjeg blagoslova iz Kaštela uz bon …
- Hvala lipa za bonbon! Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci: AMEN! Od srca p. Luka

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.56 sati Oh hvala Ti hvala dobri Bože što sam rođeni Zagorec kojega je Vlaj meštar Splićo uredno parkirao ispred oltara. I što će sada u svetoj misi okrijepiti nas sobom. Pa ću ja ovca vulgaris postati Isusova ovca = isusovac. Odmah poslije svete mise meštar Splićo će nastavit urađivat ovcu ALI Isusovu ovcu = isusovca. Amen!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Puhni vjetre sa Svilaje pa rastjeraj maglu o gorama. Da ja vidim Ogorje gdi sam u lugu ognjšića naučija pisat, i na žeri pečene kukuruze zobat

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


3.55 sati 'Kud plovi ovaj brod...' A evo doplovio je do trenutka kad trebaš napusti snove i suočit se sa javom. A ona je da smo subota, 4. 1. 2020. Kao i svaka i ova subota je raskošje darova Božjih. Prije i poslije svete mise uradba meštra Spliće a poslije na Cvjetnjaku okrjepljujuća ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima uz kavu. … A što me briga tko će biti predsjednik Hrvatske kad je Krist kralj Hrvatski. HVALJEN ISUS I MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni daj brate budi pametan: SPC = RKC = SPC. Razlika je tek u kalendarima ili to su kulturološke, ne bitne razlike. Krenimo! Od srca p. Luka, isusovac

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.49 sati 'Booog' i 'klik'. Bila je to njegovateljica 'Lj' koja je za sobom utrnula svjetlo. Hah, baš sam izbrevijario svoje redovničko i valjalo bi na mob istipkuljiti još jedno 'Razmatranje uz mob'. Pa mogu vam reći na usne mi naviru rijeci hvale Gospodinu što se dosjetio poslati mi meštra Spliću koji me i večeras uradio, ma što dobro? Fenomenalno. A znam ja zašto ga poslao Gospodin meni. To je zato sto sam je Njegova ovčica ubava, izgubljena, ugrožena. Sve to je Njega ganulo. Ali kad se Gospodin gane nad svojim stvorenjem. To su onda vulkani, lavine, rijeke milosti. Kažem vam fasciniran nad ganućem Gospodnjim. Suze sam Mu vidio - a od njih živjet će mnogi, kao što i naša web župa plod tih suza. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 5. 1. 2019. Gospodine danas je druga nedjelja po Božiću. U evanđelju slušamo prelijepe riječi svetog Ivana o Božićnom događaju kojeg smo proslavili. Sveti Ivan kaže: 'U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... Onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja.' To smo mi Gospodine. Baš Ti hvala što se možemo zvati Tvojom djecom. I doživljavati kako se za nas brineš, čuvaš, daješ, šalješ one koji su nam potrebni. Sretni smo Gospodine što smo Te primili i što Ti s pouzdanjem možemo izručiti svoje živote i reći: vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 1-18)

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.42 sati Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob' dok ne dođe gospon Dock Holidey. E dok radosno iščekujem uradbu meštra Spliće bacit ću trunku oko na evanđelje (subota) i reć koju. Ha, to treba doživjet za moći razumjet. Ma ustvari vjerujem da je svatko od nas dobio od Gospodina svoje zvanje i zanimanje. Možda o tome niste reflektirali. Ali kad vidiš kako ti leži baš posao koji radiš. Kad vidiš da možeš s ljudima s kojim si - na taj posao te je poslao Gospodin. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Lujo čovik čuje, pročita, nauči al' i zaboravi. Ja nikad neću zaboravit daj bilo proliće kad san s govedin na Priviji bija, a u srcu mi Krist kralj: budi moj vojnik.' E dide…

- 07:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ajoj baba Jako kako se nemoreš sitit da si tutek prija koju godinu išla pojit goveda a sića nije bilo? 'Eh Lujo ja samo pantim daj bilo lipo kad mej dragi Isus zovnija.'

- 07:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.01.2020., petak

Ah kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev


Ne dimi! Nego svijetli. Možeš to možeš premda nisi Svijelo! Pogledaj Ivana. Samo se izložio Svjetlu i odašiljao Njen sjaj. (knev 2Bož a)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


14.55 sati Ma pogledao sam ono sučeljavanje predsjedničkih kandidata Milanovića i K. G. K. Eh ne mogu posegnuti za onom: 'Neće pulitika u moju butigu!' Morat ću za nekoga? Za koga??? Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Puhni vjetre sa Svilaje pa rastjeraj maglu o gorama. Da ja vidim Ogorje gdi sam u lugu ognjšića naučija pisat, i na žeri pečene kukuruze zobat.

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Uvijek ću pamtit onaj dan kad čuo sam tvoj glas. Samo znam Alkarice tvoj ljubavi glas za mene je spas. I stotinu kamiona da me u glavu udarilo tvoj pamtio bi glas jer ne zaboravlja se kad kraljěca zemlje i Neba kaže da voli te.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #


-Srećna Nova Godina. Svakog dobra od Gospoda Vam želim.
-Hvala lipa! I tebi sretna 2020! I sretan ti Božić = Xristos se rodi! Od srca p. Luka

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


12.56 sati Oh hvala Ti hvala dobri Bože za našu krepostima urešenu pastiricu s. Nataliju što si joj u srce poticaj stavio da svaki dan prije nego će doma kaže Zdravomariju sa Isusovom ovcom pred slikom Alkarice. A poticaj je i danas uslijedio: haj na web Isusova ovco. Oh, trunku sam žalostan jer pastirice s. Natalije neće biti dva dana. Ma tu je meštar Splico i naš izrazito dobri Anđelko. Haj, zdravi i veseli bili!

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Koga nije propuhala sa Svilaje bura duša mu je nejaka da u Ogorju vidi vedrinu Neba. Oj vjetre sa Svilaje pronesi Božje blagoslove na Ogorske vlaje i Hrvatsku cijelu.

- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Pamti se toplina pogleda, melodija glasa. I koliko je sati bilo kad ti je rekao da te voli. Ako ne toga, sjećaš tmina iz kojih su te iščupale riječi ljubavi.

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


9.43 sati A evo baš sad dok je naš napose dobri Ađelko ostavio ovcu u karijoli dok on pokupi p. Hanga i liftom ih spusti u kapelu. Mogao bih već sada započeti uradbu preglednika dana 'Glas iz krpa'. E i što ima za kazat? Ha, što je najvažnije slobodno kao ptica Nebeska hvalim i slavim Gospodina svog: ciju, ciju, cvrrrk... Aleluja, cvrrrk... Ha pa je znam ovo dugo traje, ali ne i predugo. Bitno je da sadržajno živim. Imam život koji sam odabrao. Sad to miganje nogama pitanje je da li je to uteg ili krila. Znam kad promigam da ću poletjeti ijuuu... E valja još kazati da će i večeras doci onaj koji ima nastup kao Dock Holidey. Meštar Splićo fiziomaherski urađuje Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.18 sati 'Evo Jaganjca Božjeg koji odnosi grijeh svijeta!' Gdje, gdje si Gospodine Isuse da raspšiš tu rugobu grijeha koja nasrće na ovčicu Tvoju ubavu. Aha, to me čekaš u kapeli gdje ču u svetoj misi moći prinijeti sebe i one koje u srcu nosim ili kao uteg ili kao krila. Ti nas sve blagoslovi i pomozi da činimo sve, sve, apsolutno sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zlatko i Iva Hrga (Rađa) pokazuju, dokazuju i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Presveto Ime Isusovo je blagdan posvećen Gospodinu Isusu. Ime Isus, hebrejski Je(ho)šua, nadjenuo je Bog Otac Svom utjelovljenom Sinu koji je rođen od Djevice Marije, a znači: "Bog je Spasitelj". Sveti Pavao je kazao: "Ime nad svakim imenom!" (Fil 2,9). Veliki zaljubljenik u Isusa Krista, sveti Franjo Asiški, bio je osjetljiv za sve što je bilo u vezi s Gospodinom, a naročito na ime Isusovo. Kad je izgovarao Isusovo ime, činio je to silnim žarom, a braću je opominjao: "Kad Njegovo Ime čujete, poklonite mu se sa strahom i poštovanjem licem do zemlje (Neh 8,6). HIiM

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


4.07 sati 'Sanjao sam noćas...' Anđele nego kako! Hajmo fino u ovaj patak, 3. 1. 2020. Još malo pa će Gospina krunica uz HKR i onda nastavlja kroz susrete i događaje i ovome danu hvaliti i slaviti Isusa a Mariju primjereno častiti. Po svuda i svima odašiljati: HVALJEN ISUS ˇ MARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


"Čuvajte svjetlo Kristovo trajno upaljeno u svome srcu. Jer, samo je on Put kojim valja ići; Istina koju valja izreći; Ljubav koju valja ljubiti."bl. Majka Terezija

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni, kad su pitali Ivana Krstitelja tko je? Reko im je: 'Ja nisam!' Ali poslije mene dolazi 'zbiljski jest'. Haj krenimo sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.48 sati Auh, čujem 'Temu dana' bi bilo zgodno poslušat, 'Klik' sad više ne čujem. Zna se red! Jesam li izbrevijario svoje redovničko, ne marim za signale drugoga reda. Nego drito i na web. Hajmo fino uradit 'Razmatranje uz mob'. Ma baš čitajući brevijar oko mi zapelo za redak: 'Zakleo se Gospodin i neće se pokajati: zauvijek ti si svećenik po redu Melkisedekovu'. E sjećam se 1992. kad je kod ređenja čitana riječ Božja. I Gospodin mi je rekao: 'Od sada ti si moj! Pazit ću te kao malo vode na dlanu.' Istina i vi ste svjedoci, brine se pazi, daje i šalje. Svi oni koji imaju neke opake namjere s Isusovom ovcom ne bi im bio u koži. Jer Krist Gospodin se brine za svoju ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 4. 1. 2020. Gospodine prolaze dani ove nove 2020-te milošću Božjom blagoslovljeni. Danas u subotu, prvog Božićnog tjedna, imendan je onima koji se zovu: Emanuel i Borislava. U evanđelju slušamo o nezaboravnom trenutku u svačijem životu. Neda se zaboraviti Gospodine kad pozvao si nas da budemo Tvoji i s Tobom hodamo kroz svoje zvanje i zanimanje. Nezaboravno je to kad smo svima oko sebe počeli svjedočiti o Tebi da si sve naše, Isuse Kriste LJUBAVI naša. Nismo čak trebali ni pričati o Tebi dosta je bilo da su nas vidjeli znali su da smo Tvoji. A i kod nas je to bilo kao i s ovima iz evanđelja. Koji su iz radoznalosti krenuli za Tobom. Kad si ih upitao: 'Što tražite? Oni su rekli: 'Učitelju - gdje stanuješ?' Na što si im Ti Gospodine Isuse rekao: 'Dođite i vidjet ćete.' Pošli su i ostali, i cio život pamtili da je to bilo oko desete ure. Hvala Ti Gospoděne za nezaboravne susrete s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 35-42)

- 07:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


18.43 sati Ha, njegovateljica 'Lj' je rekla u 19 sati, ali ne đinasticirat na motomedu jer već je meštar Splićo uradija Isusovu ovcu. Ali taj čovjek zbilja zna svoj posa-o. Eto jedino što neće prizna da sam novorođeni Zagorec. Eh hej ne znam jesam pribilježio rekao mi je navratit prijatelj Trišnja za mjesec dana. O on pamti ovu Isusovu ovcu kao običnu, vulgarnu ovčurinu sa Kmana gdje smo činili poganske berekinade. Eh to je vrijeme kad Isus još čekao svoju ovcu. Evo njegovateljica 'Lj' je došla. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


Aj’ da vidimo dide ko će prije ti na svom Putku il' ja na svome Klepi? 'Lujo tribaš znat da se vojnici Kristovi nikad ne mirkaju koj veći. Kristov vojnik je najveći zato jer je najzadnji.'

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Baba Jako meni neiđe u glavu kako ti pušćaš prida se svaku benu koja tebi po pameti nije ni do kolina. 'A Lujo nije ona bidna kriva šta ne svaća. Ma je žena pobožna.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Presveto Ime Isusovo je blagdan posvećen Gospodinu Isusu. Ime Isus, hebrejski Je(ho)šua, nadjenuo je Bog Otac Svom utjelovljenom Sinu koji je rođen od Djevice Marije, a znači: "Bog je Spasitelj". Sveti Pavao je kazao: "Ime nad svakim imenom!" (Fil 2,9). Veliki zaljubljenik u Isusa Krista, sveti Franjo Asiški, bio je osjetljiv za sve što je bilo u vezi s Gospodinom, a naročito na ime Isusovo. Kad je izgovarao Isusovo ime, činio je to silnim žarom, a braću je opominjao: "Kad Njegovo Ime čujete, poklonite mu se sa strahom i poštovanjem licem do zemlje (Neh 8,6). HIiM

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2020., četvrtak

Seka Iva se brine za Isusovu ovcu 2005


Nije lako biti dobar – al je zato lipo.

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Koraci tvoji u godini novoj neka budu od svjetla i svježine. Za korake prave treba ti novo srce. Srcem svojim korakni Srcu Isusovu - da ga učini po Srcu Svome. (kev Nova 2020)
- I kad nam je lijepo i kad nas duša boli Bog nas uvijek jednako voli.
- Sretnu novu uz obilje zdravlja, sreće i veselja želi Ti … s obitelji
- Dragi pater Luka, od srca vam želim obilje Božjeg blagoslova u Novoj godini uz predivnu pjesmu IMMANUEL od JOSHUA AARON. Molim vas poslušajte ju na You Tubu dok okrećete pedale pa ćete brze prohodati. Lijep pozdrav! …

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Alkarici


Majko, Alkarice moćna, vlaška cesarice, Gospe Sinjska nema bolje, nema veće jer ispred sebe puštaš svakog potrebnijeg od tebe sreće.

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.43 sati Je i danas je prije nešto vremena pala Zdravomarija naše pastirice s. Natalije i Isusove ovce. A uslijedio je i danas neumoljivi poticaj: haj na web Isusova ovco! Ma baš sam slagao jutarnju molitvu za radio. A od četiri ure njegovateljica 'Lj' se brine za nas starčeke. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Koraci tvoji u godini novoj neka budu od svjetla i svježine. Za korake prave treba ti novo srce. Srcem svojim korakni Srcu Isusovu - da ga učini po Srcu Svome. (kev Nova 2020)
- I tebe Luka moj, ostani tako pozitivan i moli za nas …
- P. Luka, isto tako! Neka te Gospodin prati i blagoslovi u novoj godini!
- Dragi p. Luka, u molitvi s tobom i za tebe od sveg srca želimo ti svako dobro u Novoj i obilje Božjeg blagoslova. … i …

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Veći si kad pustiš preda se sporijeg kojemu je potrebno da bude prvi.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


10.39 sati Ha, pa možemo uradit i naše 'krpice' sada dok đinastiram na motomedu. Ma tipkuljeći po mobu zapravo posješujem vrtnju pedala nogama. Tako nema suvišnih radnji - nego sve je potrebno. Sve je kako spada jer sve je AMDG. I što ěma za kazat za 'Glas iz krpa'? Oah, godina 2020 je počela baš kako spada. Prije svete mise maestra Marta je uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. A tu ovcu večeras prihvaća fiziomaherski urađivat meštar Splićo. Sve ide kako valja! Sve je SOK = sve ok. Haj, baj! 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #


10.30 sati E neću lagat, a moga bi. Baš smo imali svetu misu koju nam je predvodio naš kućni minister, krepostima urešen p. Stjepan Bešlěć. Malo nas je bilo na svetoj misi: p. Bešlić, p. Hang, p. Ipša, br. Roso, s. Natalija, Anđelko i ovca. Partiju, poboljevaju, odlaze… A neka je sve na veću slavu Božju. Amen!

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dana 2020-01-01 21:36, … je napisao(la):
Dragi Jezuiti, i jedan poseban među nama pater Luka Rađa,
Slava i Hvala Isusu. Od ranog dijetinjstva sam tragao za nečim ljudskim, punim tišine, ljubavi, tragao sam za Nebom. Naučili ste me da to postoji. Ima ime i zove se Gospodin. On je i Kralj. To je Krist Kralj i ima poklonike red Isusovca, Jezuite. Vi ste me odgovorom tišine milovali, nikada nije stiglo pismo od Vas, ali ste me naučili da nikada nije teško, teškoće ne postoje. Naučili ste me Gospodinu i tamo mi sada duša spava. Naučili ste me da misao ne boli. Naučili ste me da postoji život van života. I da je Nebo naša Domovina!!! Ja sam živeo kao neuk čovek, zamalo da postanem antikrist. Tek sam zagrebao i malo zaronio i vidim jedan bogat svijet Kršćanstva i Križa. Niko od Vas nije fizički blizu mene, ali ste na jednoj višoj razini uz mene. Kada bi sam narodi znali riječ Božju i silu Božju. Teško sam bolovao, to nije bila bolest, to je bilo nešto nevidljivo što mi je ulazilo u razum i dušu. Hvala Vam Anđeli. Hvala Vam Družbo Isusova. Hvala Vam Vinko, Hrvoje, Musa i Luka. Ne propuštate ništa od civilnog života. On je Ljubav koja izgara za nas. On je pobijedio smrt. Tek sam rođen. Tek sam na početku. Moguće je. Čuda su moguća. Vaš …
Molite za moju … i …
Bože Kriste HVALA TI. VOLIM TE. ISUSE HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ. 
NEKA VAM JE SRETNA NOVA DEKADA. PUK KRŠĆANSKI ČEKA.
--
Još nešto od mene.
Prišao sam Vam kao čovek, ljudsko biće. SPC je jako nacionalno obojena. Da ste i Vi nacionalno gazili verovatno se ne bi našli ovako kao sada. Mi smo prvo ljudi, pa Srbi i Hrvati i svi drugi. Bog nije ni Srbin ni Hrvat. Borba je bila Van mene ogromna i u meni teška. Il Signore sia con Voi. Viva Christo Re!!! Budimo ljudi. To je malo moje pojašnjenje.
Vaš …
Cordialmente nel Cristo
Ad Maiorem Dei Gloriam

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


21.22 sati A eto baš mi se zeru tipkulji na ajfon jer do Gospine krunice uz HKR što bi? Danas 1. 1. 2020. ‘Lete danci kao sanci a godišta kao ništa.’ A neka lete! Godine postoje da kvalitetno prođu. Ovih par zadnjih godina su lijepe i kvalitetne. A što? Kao i svatko imam svoju križinu (karijolu). Ništa te ne boli, svojim poslom se baviš (svaki dan imam svetu misu). Pitanje koje mnoge satire kako Gospodin gleda na moje stanje? Odgovor izvodim iz Gospinih ‘puno lipi stvari’. Znam da mi to ne bi rekla da je pitala ljude oko mene (a i sam o sebi ne mislim da sam toga dostojan) Znam i to da tako nešto (‘puno lipi stvari’) može čuti samo od osobe ljubavlju ponesene. Oh Alkarice o je tebe beskrajno volim. ‘Gospe podsvilajskog kraja hvala što imaš srca za svakog Vlaja.’

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- Koraci tvoji u godini novoj neka budu od svjetla i svježine. Za korake prave treba ti novo srce. Srcem svojim korakni Srcu Isusovu - da ga učini po Srcu Svome. (kev Nova 2020)
- Pater kako do novog srca? Kako koracat da mi koraci svijetle? Neku natknicu da ne zaglavim...
- Koracaj kroz život svjesna da petljaš i stalno trebaš Isusovu pomoć da uopće možeš uz Njega koracati. NE ODUSTAJ! Od srca p. Luka

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi pravoslavni evo nas u 2020-toj. Vjerujem da ćemo za izbrojiv broj godina krenuti sa realizacijom: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 3. 1. 2020. Gospodine danas u petak, smo treći dan ove nove 2020 godine, liturgijski se to kaže da smo petak prvog tjedna po Božiću. Danas je svagdan a možemo se spomenuti Presvetog Imena Isusovog. Imendan imaju Danijel i Cvijeta. U evanđelju slušamo o reakciji Ivanovoj kad je vidio da mu Ti Gopodine Isuse pristupaš da Te krsti. Rekao je: 'Evo Jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijeta! To je onaj o kome vam rekoh: 'Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom jer bijaše prije mene!' Ivan je divan primjer samozatajnosti. Molimo Te udijeli i nama milost da i mi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 29-34)

- 08:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.41 sati 'Sanjajte anđele. Bog!' Bila je to njegovateljica Jadranka. Koja je za sobom utrnula svjetlo. Čime je potaknula Isusovu ovcu da smjesta tipkulji po mobu. Bolje da se ne obazirem na ništa jer vidim baterija je tanka. A punjač koji mi je kupila moja Pečnik-ova će mi predati tek u subotu. O čemu'no je evanđelje (četvrtak)? Aha to je ono kad Ivan Krstitelj, premda većeg od žene rođenog nije bilo, za sebe kaže: JA NISAM a onaj koji za mnom dolazi U PUNINI JEST! - dakle, Krist Gospodin. Za ovo razumjeti kako spada trebalo poznavati ontologiju. Sjećam se kad nam je tu na Jordanovcu p. Belić prof. iz filozofije, tumačio te pojmove 'biti' i 'ne biti'. To vam je kao da profač tumači matematiku nekom blećku (ovci). A taj se razotkrije riječima: 'Ja sam vam za te stvari TUKAC! Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo da ti diko kaze. Naš Krist kralj od nas svoji vojnika traži da uvik budemo najmanji kako bi mogli bit kako spada prava vojska Kristova.' Hu, hu dide nije baš lako uvik bit najmanji.

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ma znaš baba Jako ti jesi i jesi svetica i najveća pametnica Ogorska. Nemoj ti meně da nisi - kad jesi! 'A Lujo cila ti je moja pamet Gospina ružarja - aj mile ujti je!'

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2020., srijeda


Ehe lipi moji 'sve vam cviće cvalo' u 2020!

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Gospe Sinjska podsvilajska Alkarice evo tebi tvoje dice,
Vlaja Hrvata od komada kojima si Gospe ti jedina nada.

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


18.00 sati Baš nazove Stanko Duvančić i kaže da upravo prolazi kroz Ogorje. A rekao sam mu da mahne Svilaji…

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Draga Ive i Zlatko neka vam je u 2020 sritno i berićetno tj. ‘Sve vam cviće cvalo!’ (baba Jaka)

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Pater Luka, "Sretna Nova Godina" Neka Gospodin učini tvoje srce po srcu svome. Novu godinu započinjemo na najljepši mogući način, proslavom velikog marijanskog blagdana, spomendana Blažene Djevice Marije Bogorodice. Naziv Bogorodica (grčki Theotokos), počasno ime za Mariju, Isusovu majku, javlja se na Istoku u IV. stoljeću i ustaljen je u Crkvi na temelju teoloških, kristoloških i marioloških rasprava. Svečano je prihvaćen 431. HIiM

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Neka ga štuju svi krajevi svjetski!Ps 67

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Oj ti vilo Velebita od tebe je jača podsvilajska Alkarica, Hrvatica - vlajina od komada. Sva joj dika i čast žrtva njenog Sina za sve nas.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


13.07 sati Aha, i u ovoj 2020 naša pastirica s. Natalija je rekla Zdravomjriju s Isusovom ovcom pred slikom Akarice. Potom je uslijedio poticaj: haj na web Isusova ovco. Eh ta slika Alkarice je zapravo slika Gospe Sinjske koja je godinama bila u sobama u kojima sam stanovao: i u Rimu, i u Rijeci, i u Kalkuti, i u Daki, i u Baltimore, i u Zagrebu, i u Krapinskim Toplicama gdje je i dobila ime Alkarica jer mi je njedra hitila 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica


Što se bečiš?! Čemu ti karate, điu - đici fore? Daj shvati od tebe je veći najveći od žene rođeni koji za se kaže da nije dostojan ni obuće odriješiti Isusu.

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa


11.05 sati Ček, ček koga sam ono rekao nazvati: Trišnju, taticu, seku Ivu... Aha, ovo tipkuljim na mob đinastirajući na motomedu, sad poslije svete mise. I u ćakuli-bakuli sa Gospodinom sjetio se sviju. ... Eh baš sam se čuja sa Trišnjom. Oduvijek drag čovjek i pravi prijatelj. Za mjesec dana će poslom dnći u Zagreb i vidjet ćemo se. ... A čuja sam se i s taticom - dobro je kaže. Pa se čuo i sa svojom sekom Ivom. Obećala je svoga Zlatka poljubiti u čelo - držim je za riječ. Ma dobro je! Hvala i slava Isusu Kristu Bogu našemu, smireno živim, bez ikakve bojazni hvalim i slavim Gospodina. Naprosto slobodno i komotno živim. Neka tako bude u čitavoj ovoj 2020. A bit će je Isus se brine za svoju ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #


9.32 sati Oah 1. 1. 2020. I idemo smjesta i 'u sriduuu'. Baš kako spada, kao naša Alkarica, Vlajina, Gospa Sinjska. Na svetu misu gdje ću hvaliti i slaviti Gospodina Isusa Krista kako spada. Prinijet ću Isusu sve mile i drage. A donijet ću Mu i one koji mi to brane. I u sebi zapjevati: 'Vodi kud hoćeš nas u ovoj 2020 godini. Amen!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nova godina (po B. Dudi)


Nova Godina, novi početak. Danas je svetkovina Bogorodice Marije. I dan je mira. Počnimo godinu s Njom koja je rodila Isusa koji je mir naš.
Danas je 1. siječnja 1998. godine. Koja je godina bila kad si se rodio? Svaka je godina imala 12 mjeseci, 52 tjedna, 365 dana, 8760 sata, 525600 minuta, 31536000 sekunde. U svakoj godini tvoje je srce kucnulo nešto više od 31536000 puta. Svaka sekunda mogla je biti srmtonosna, a bila je životna. U svakoj novoj sekundi Bog ti je darivao život. Govorio ti: Živi! Računam na tebe! Trebam te!
I u ovoj godini koja već teče, kaže ti isto: Trebam te! Za što te Bog treba? Da nešto lijep učiniš za Boga i čovjeka. Da utkaš svoju nit u tkanje povijesti koje su tkale i tkaju generacije ljudi. Da ostaviš svoj neponovljivi biljeg; da tvoj život bude osebujan kao i osebujnost tvoga bića. Budi to što jesi. Slijedi zlatnu nit svoje duše.
Pružamo si ruke. Što rukom u ruci želimo reći? Podržavam te. Želim biti s tobom. Računam na tebe, možeš računati sa mnom. Možeš se na mene osloniti. Možemo surađivati. Dok si budemo pružali ruke pogledajmo se u oči ...
I kažemo si: Sretna ti nova godina! Sretno! Omogućimo jedni drugima sreću: činimo jedni drugima ono što bismo željeli da i drugi nama čini. Na taj način ćemo jedni drugima biti put do Boga koji je izvor naše sreće i samo Blaženstvo. ... Budimo jedni drugima ljestve do Boga.

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Dragi naši, sretna Vam Nova godina!
Pozivam Vas da u siječnju molimo zlatnu krunicu na nakane SKAC-a, Magisa i zvanja svih vrsta. Ljepše je moliti zajedno. To možete na dva načina (ovo sam naučio na 3D-u) a) bilo da vas nekoliko moli na jednom mjestu ili b) da ste na različitim lokacijama ali molite u isto vrijeme. Kako god samo molite jednostavno i iskreno. Dobro jedite i dobro spavajte. T

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


6.04 sati ‘Ispovijest vjere Hrvata. - katolika’. Tako HKR. Pozdrav svim web župljanima web župe Gospe Sinjske. U ovoj 2020 neka vas prati zdravlje i veselje - a da tako bude hvalimo i slavimo Isusa a Mariju primjereno častimo. HVALJEN ISUS IMARIJA. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


19.45 sati Ha, pa hajmo još trunku o novosti života što je najprikladniji dar u Novoj godini. A sve te fešte, tulumi, proslave su zapravo čovjekov vapaj za više sreće, zadovoljstva i mira. Osvjedočeni smo da nam to izmiče u pjesmi, plesu, zabavi. Mi vjernici smo osvjedočeni da svo to beskrajno blago sreće, ljubavi i mira imamo u Srcu našeg Krista Gospodina. Eto to je ta novost života o kojoj nam govore proslave Nove godine. SRETNA VAM NOVA GODINA! Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #


JUTARNJA MOLITVA, 2. 1. 2020. Gospodine danas se spominjemo svetog Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog koji su bili biskupi i naučitelji Crkve. U evanđelju slušamo o nastupu Tvog prethodnika svetog Ivana Krstitelja. Čim je počeo raditi, svojim nastupom je impresionirao. Mnogi su se pitali tko je taj? Neki su pomislili nije li najavljeni Mesija. Ivan se predstavio JA NISAM ali sam prethodnica zbiljskom JEST - Tebi Gospodine Isuse. Ivan za sebe kaže da Ti nije dostojan odriješiti remenja na obući. Hvala Ti za svetog Ivana, primjer prave samozatajnosti. Molimo Te da svojim životom i radom otkrivamo Tebe a sakrivamo sebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 1, 19-28)

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob


17.32 sati 'Trišnja daj pusti onu nastranu! Eh Lujo ko'da ne znaš da je Strmo gazda od gramofona.' Oah, uletilo mi iz Kmanske fronte. E bila je luda ekipa. A ovo bi trebalo bit uobičajeno 'Razmatranje uz mob'. Valja kazat da je meštar Splićo već bija i Isusovu ovcu uradija. Za uradit razmatranje valjalo bi bacit trunku oko na evanđelje (srijeda) i reć koju. E svetkovina je Marije Bogorodice. Naša draga Gospa je rodila Boga - Isus je Bog. Tu ima teološka spekulacija da li je Božanski Duh prigrlio materiju? I kad? Treba znati: od trenutka začeća Isus je Bog. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Marka


'Lujo vojnik Kristov na proslavlja Novu godinu. Nego Gospu Bogorodicu.' Oja, noja oooj! Lujo dođi da da načinimo štokod naopako. Čuja si dide kako me vuku nazad - ma nedan se!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu


Ha, baba Jako šta ima novega u godini novoj? 'A toj una kalendarska - u koju se nerazumin! Danas naši Ogorani imaju Gospu kojaj rodila Boga - dragog Isusa.'

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po Srcu svome


Koraci tvoji u godini novoj neka budu od svjetla i svježine. Za korake prave treba ti novo srce. Srcem svojim korakni Srcu Isusovu - da ga učini po Srcu Svome. (kev Nova 2020)

- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Veljača 2024 (364)
Siječanj 2024 (378)
Prosinac 2023 (389)
Studeni 2023 (355)
Listopad 2023 (378)
Rujan 2023 (384)
Kolovoz 2023 (354)
Srpanj 2023 (376)
Lipanj 2023 (386)
Svibanj 2023 (409)
Travanj 2023 (358)
Ožujak 2023 (366)
Veljača 2023 (334)
Siječanj 2023 (384)
Prosinac 2022 (418)
Studeni 2022 (336)
Listopad 2022 (391)
Rujan 2022 (375)
Kolovoz 2022 (445)
Srpanj 2022 (435)
Lipanj 2022 (418)
Svibanj 2022 (484)
Travanj 2022 (446)
Ožujak 2022 (544)
Veljača 2022 (433)
Siječanj 2022 (489)
Prosinac 2021 (477)
Studeni 2021 (470)
Listopad 2021 (429)
Rujan 2021 (410)
Kolovoz 2021 (405)
Srpanj 2021 (421)
Lipanj 2021 (411)
Svibanj 2021 (435)
Travanj 2021 (385)
Ožujak 2021 (372)
Veljača 2021 (339)
Siječanj 2021 (340)
Prosinac 2020 (334)
Studeni 2020 (313)
Listopad 2020 (364)
Rujan 2020 (355)
Kolovoz 2020 (333)
Srpanj 2020 (314)
Lipanj 2020 (313)
Svibanj 2020 (336)
Travanj 2020 (325)
Ožujak 2020 (365)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb



web counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
free hit counter

free hit counter
Stavio: 28. 6. 2023